Vin er for meg følelser og skaper begeistring og beundring. Jeg betrakter vinlaging som en kunstform og er en lang prosess som krever konsentrasjon og øye for detaljer. Ikke bare igjennom en individuell vekstsesong, men kanskje igjennom arbeid i flere generasjoner. I regn, frost, haglbyger eller i voldsom hete står vinbønder opp hver dag for å takle de nye utfordringene som klimaendringene har ført med seg. I tillegg kreves det at vinbøndene finner den riktige balansen mellom å være tro mot sin egen filosofi – når trendene stormer som verst – og om å være akkurat nok innovativ slik at en ikke står fast.

Jeg har selv hatt øye for god vin siden midten av 2000-tallet. Utallig bøker, magasiner, vingårdsbesøk og smakinger gjorde at kunnskapen bygde seg opp. WSET grunnkurs ble tatt for å legge det formelle grunnlaget. Men fortsatt boblet kunnskapene inne – det måtte formidles! Jeg laget derfor denne nettsiden for å få utløp for den indre glede jeg har ved å smake vin og treffe fantastiske vinbønder rundt om i verden. Jeg vil også takke de som har inspirert meg ved å inspirere andre. Botti.no tar for seg de klassiske vinområdene – både i Europa, men også de klassiske vin-områdene i den nye verden som blant annet USA, Australia og Sør-Afrika. Her vil du finne informasjon om aktuelle produsenter og rapporterer fra vingårdsbesøkene jeg gjør igjennom året.

Jeg dekker også basis og spesiallanseringene til Vinmonopolet med smaksnotater og ytterligere informasjon for å berike vinene og områdene. I tillegg vil nyheter på bestillingsutvalget dekkets med utvalgte notater.

Jeg holder inne i mellom foredrag til små og store forsamlinger, men fokus på det klassiske uttrykket. Ta gjerne kontakt hvis du trenger en seriøs foredragsholder om vinens verden.

Kort om meg 

  • Andrè Brattland
  • E-mail: Andre@botti.no
  • Driver Botti.no
  • Holder foredrag om klassiske vinområder og viner
  • Jurymedlem i nasjonale og nordiske blindtester
  • Skriver artikler for magasinet «Vinforum»
  • Skriver artikler i  «Bulletin» – Norske vinklubbers forenings medlemsblad
  • Dekker Vinmonopolets pressesmakinger for basis og spesiallansering av vin
Kategorier: Nyheter

0 kommentarer til «Velkommen!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Relaterte innlegg

Nyheter

Bordeaux-messen 2019

Bordeaux-messen er blitt tradisjon for alle vin-entusiaster som er glad i det ultra-klassiske og arrangøren lager også i år en flott vinmesse med selve vinen i hovedrollen. Når årgangen i tillegg er den fabelaktige vekstssongen 2016 kunne Les mer …

Nyheter

Spesiallansering Italia – September 2019

Torsdag er det på tide å dekke bordet med hvite og røde duker, koke velduftende pasta, drysse parmesanen på salaten og strø mozzarella på pizzaen. Tenn stearinlysene og la Andrea Bocelli strømme utover stuen mens Les mer …

Nyheter

GOD SOMMER!

Da er det ferietid og www.botti.no tar som vanlig sommerferie fram til midten av august for å gjøre klar til spennende artikler til høsten. Det vil bli muligheten for å bli bedre kjent med produsenter Les mer …