I bratte og delvis utilgjengelige vinmarker i overkant av byen Cornas har vinbøndene slitt og strevet i flere generasjoner for å kunne dyrke sine Syrah-druer. I dag har nye krefter videreført tradisjoner og kunnskapen videre og jobber fortsatt utrettelig i vinmarkene. En av de aller fremste av disse yngre kreftene er Guillaume Gilles som lager vin som få gjør bedre i Nord-Rhône.
Mistralen
Mistral-vinden girer om, setter flat pedal og treffer oss med en voldsom kraft. Lavt tyngdepunkt er påkrevd for å ikke bli med vinden videre nedover dalen. – Det blåser godt idag, ler Guillaume Gilles mens vi med forsiktige steg tar oss nedover parsellene han besitter i toppmarken Chaillot i Cornas. Guillaume Gilles er kanskje appellasjonens fremste Vigneron og få viser fram klassisk Syrah fra Cornas på en bedre måte. Litt stram og trass som ung, men allikevel med godt fruktbilde, tydelige tanniner og dette tydelige preget av særpreget terroir i vinene. Hans tradisjonelle tilnærming er ikke tilfeldig. Guillaume har gått i lære hos Cornas-legenden Robert Michel og har også fartstid i kjelleren hos Jean-Louis Chave i Hermitage.