Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 12. januar 2022 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Merk at det er prisjusteringer 1.januar. Derfor kan det være smaksnotater med priser som har mindre endringer.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

SMAKSNOTATER

Røde viner

Varenr: 13877501
Vin: Rostaing Côte-Rôtie Cote Blonde 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 604,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fantastisk kompleks og herlig dybde på denne kraftpluggen som brer seg ut med herligste frukter av bjørnebær, modne bringebær, kaffe, grafitt, hvit pepper og krydder i trillebårlass. Pen fyldig og sublim vin som bar tar tak og stanser tiden. I et brøkdels sekund gir anslaget energi og setter vinen i en tilstand som bergtar fra midtparti og ut den lange komplekse og energidrevne utgangen. Sømløs mørk frukt av solbær, bjørnebær, bringebær, lakris, lær, pepper, gin, grafitt og andre saltlag som sitter så lenge i. Fantastisk balanse allerede.  Syren er nøkkelen og gir en utmerket friskhet i vinen. Tanninene bygger perfekt. Iron fist, Velvet glove! Sublim Cote Blonde! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 13778701 (NYHET)
Vin: Domaine Henri Rebourseau Chambertin Grand Cru 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 3 769,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage
Produsent: Domaine Henri Rebourseau
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Nydelig og svært elegant på nesen med aromaer av villbringebær, plommer, røde kirsebær, litt skogsbær, samt blomster, anis, pepper, urter, mineraler, mandler og litt fat. Fyldig kropp med en nydelig, raffinert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, delikat rød og mørk frukt på smak, med vekt på bringebær, skogsbær og røde kirsebær. Innslag av pepper, anis, mineraler, mandler, litt nøtter og fat. Nydelig kompleksitet. Frisk syre. Pen tanninstruktur med fine tanniner. Nydelig lengde med en delikat, tørr avslutning. Fantastisk vin. (ESH)
Poeng: 96

 

Varenr: 13779001 (NYHET)
Vin: Domaine Henri Rebourseau Mazy-Chambertin Grand Cru 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 2 839,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage
Produsent: Domaine Henri Rebourseau
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Fabelaktig nydelig på nesen med litt aromaer av røde kirsebær, villbringebær, skogsbær og litt bjørnebær, samt lær, blomster, urter, pepper, anis, mineraler og fat. Noen animalske toner. Strålende dybde på duft. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, strukturert rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og bjørnebær. Innslag av pepper, anis, urter, nøtter og fat, samt en strålende mineralitet. Herlig kompleksitet på smak. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en kompleks, tørr avslutning. Fantastisk og særdeles lovende vin som trenger tid i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 13877701 (NYHET)
Vin: Rostaing Côte-Rôtie Côte Brun 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 2 304,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens og herlig i aromabildet der vinen virkelig greier den vanvittige med å være sharpe og allikevel så bred i samme øyeblikk. De herligste aromaer med denne mer høstunge bladverket som ligger over blod, grafitt, mot leire, tung krydderbøsse, hvit pepper, skog og lakris. Bra fyldig vin som umiddelbart går over i en uhørt vektløs tilstand til å være en Rhône-vin med de herligste bær av solbær, bjørnebær, lakris, minte, einer og krydder av edleste sort. Lang kompleks utgang som sitter lenge. Trenger tid, men dette en herlig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 13777601 (NYHET)
Vin: Alvaro Palacios L’Ermita 2017
Region: D.o.q. priorat, Spania
Pris: 7115 kr (tillegg)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Alvaro Palacios
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tøff, konsentrert, og usedvanlig dyp i aromabildet med rød frukt, mineraler, fatkrydder, tørkede blader, kakaobønner, lær og lakris. Bra fyldig og majestetisk vin med herlig munnfølelse av denne konsentrerte herlige fruktfølelsen som er virkelig tilstede med lilla frukt, herlig salthet, lakris, tobakk og fatkrydder i all sin prakt. Det er fruktkonsentrasjonen som er det ledende element her, men syre og tanniner med på ferden med et utmerket overbygg. Det er nok friskhet og tanniner til 20 års lagring. En av Spanias aller beste viner. (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 13778801 (NYHET)
Vin: Domaine Henri Rebourseau Charmes-Chambertin Grand Cru 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 2 149,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage
Produsent: Domaine Henri Rebourseau
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med konsentrerte aromaer av røde kirsebær, villbringebær og markjordbær, samt krydder, anis, mineraler og fat. Fyldig kropp med en utpreget god, elegant, men samtidig konsentrert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, raffinert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og villbringebær. Innslag av anis, mineraler, vanilje og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en sammensatt, tørr avslutning. Meget raffinert og flott vin. Trenger tid. (ESH)
Poeng: 95

 

Varenr: 10308101 (NYHET)
Vin: Marc Sorrel Hermitage Le Greal 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1865,- kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Marc Sorrel
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Intens, bred og kraftfull Hermitage som bergtar med all sin kraft. Dype toner setter spor med blod som størkner, saftige konsentrerte solbær, bjørnebær, gin, espresso, lær, kaffebønne, høstløv og fatkrydder. Svært fyldig vin som brer seg ut i all sin prakt. Nærmest voldsom, men vinen kontroller kraften på en utmerket måte så det ikke blir vulgært. Flott konsentrert frukt av bjørnebær, solbær, plommer, lær, lakris, kaffebønner, einer, anis, fatkrydder med lang og uhyre kompleks utgang. En vin som ikke er tilgjengelig idag, dette er kjellerprosjekt. Dette er en referanse Hermitage som virkelig bør være et samlerprosjekt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13221901 (NYHET)
Vin:
Château de Beaucastel Hommage à Jacques Perrin 2017
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 3499,90 kr (tillegg)
Importør: Oslo Wine Agency
Produsent: Ch. de Beaucastel-Perrin
Alkohol: 14.50 %
Druer: Mourvèdre.
Beskrivelse: Forførende og utpreget dyp på nesen med aromaer av mørke plommer, blåbær og bjørnebær, litt røde bær i retning av bringebær, samt lær, urter, sorte oliven, krydder, lakris, lilla blomster, sigareske, fat og en nydelig mineralitet. Nydelig kompleksitet. Fyldig kropp med en utpreget god, rik munnfølelse med herlig intensitet. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, kirsebær og noe plommer. Innslag av urter, krydder, lær, lakris, tobakk, mineraler, mørk sjokolade, nøtter og fat. Flott syre. Lange, faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr og sammensatt avslutning. Fremragende og svært lovende vin som trenger kjellertid, men som også har et utsøkt lagringspotensiale. (ESH)
Poeng: 95

 

Varenr: 13657101 (NYHET)
Vin: Littorai Sonoma Coast Hirsch Vineyard Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 849,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Littorai
Alkohol:12.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dyp og nydelig parfymert på nesen med aromaer av kjølig rød frukt, med vekt på røde kirsebær, bringebær og markjordbær, litt skogsbær, samt kirsebærstein, blomster, anis, mineraler og pent integrert tre. Middels fyldig kropp med en utpreget god og delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær med fin sødme. Innslag av lær, mandler, kalkmineraler og litt tre. Frisk syre. Fine, myke tanniner. Pen lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. En virkelig utmerket vin. Her er det ikke mye å trekke for. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 5490201
Vin: Baricci Brunello di Montalcino Riserva 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 350,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Baricci Colombaio di Montosoli
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Rik og bred i all sin prakt med typisk 2015-sjarme som brer seg ut. Herlig fruktkvalitet med disse varmere kirsebærene, mørkere fruktskall, tørket løvverk, lakris og kaffe. Bra fyldig og herlig vin med sin rike stil som bare sjarmer. Vulgær silke på mange måter, med er en hederlig kraftplugg med sin gode frukt av kirsebær, lakris, litt tørket fruktskall, rosin, krydder og dette pene saltlaget. Lang kompleks utgang som er årgangstypisk noe tørrende, men ikke på en ubalansert måte. Herlig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13959201 (NYHET)
Vin: Cast di Ama Chianti Classico Gran Selezione Vigneto Bellavista 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 885,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Druer: sangiovese, malvasia nera.
Beskrivelse: Meget forførende på nesen med aromaer av røde og mørke kirsebær, skogsbær og bjørnebær, samt roseblader, anis, tobakk, krydder, mineraler og tre. Nydelig kompleksitet og dybde på duft. Pent fyldig vin med en elegant, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, strukturert og litt kjølig rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, lær, tobakk, krydder, røyk og en pen saltmineralitet, samt mandler og tre. Flott syre. Finkornede tanniner på den litt faste siden, og som tørrer godt. Flott lengde med en tørr avslutning. Fremragende og svært lovende vin som trenger noe kjellertid for få ut det fulle potensialet. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 13923801 (NYHET)
Vin: Chateau Le Gaffelière 2018

Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Chateau Le Gaffelière
Alkohol: 14.50 % Sukker: 3.0 g/l Syre: 3.2 g/l
Druer: Merlot og Cabernet franc.
Beskrivelse: Ekspressiv og leken på duft med masse som kommer opp av plommer, rødere nærmest parfymerte bær, noe grønt mintaktig krydder og søt røyk. Middels fyldig og delikat vin som virkelig spiller på sjarmen sin. Sømløs plommefrukt, moden bringebær, grønn paprika, espresso og litt lær. Veldig ren frukt. Sødmen er bare til glede og syren gir friskhet. Sømløse tanniner. Herlig vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13778901 (NYHET)
Vin: Domaine Henri Rebourseau Gevrey-Chambertin 1er Cru Fonteny 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 219,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage
Produsent: Domaine Henri Rebourseau
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av konsentrert rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, litt skogsbær, samt blomster, lær, urter, anis, mineraler og fat. Nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med en utpreget god, konsentrert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, kjølig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av urter, krydder, pepper, anis, mineraler og tre. Frisk syre. Pen tanninstruktur med fine tanniner. Flott lengde med en tørr, kompleks avslutning. Nydelig, klassisk vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13877401 (NYHET)
Vin: Rostaing Côte-Rôtie La Landonne 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 494,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens, dyp og i tillegg herlig horisontal i aromabildet med masse glede som kommer maskulint opp og tar føringen. Bjørnebær, konsentrerte mørke plommer, espresso, noe sødmeaktige toner, jern, grafitt, tørkede fioler og krydder i spann etter spann. Bra fyldig vin som greier å være både kraftfull og mer forførende i munnfølelsen. Utmerket frukt i sødmefulle plommer, bjørnebær, lær, lakris, urter, mer mørkere kryddersorter, espresso, grafitt og salter. Syren holder vinen oppe uten at den ramler ned. Lang og kompleks utgang. Dette er strålende vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13877601 (NYHET)
Vin: Rostaing Côte-Rôtie La Viaillère 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 209,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Over 100 år gamle vinstokker. Bred, intens og herlig forførende på duft der alt av det Nord-rhônske ville natur komme fram i glasset med bjørnebær, einer, pepper, knust stein, våte høstblader, grafitt og størknet blod. Fyldig og kompleks vin som gir sine gleder med en utmerket tøff munnfølelse som også spiller på det delikate som ytterligere vil komme frem med lagring. Parfymert mørkere lett sødmefulle rødbærsfrukter, blyantspiss-toner, espresso, lær, lakris, pepper og mot noe urt, einer aktig. Lang fast og kompleks utgang på denne bergtakende vinen. Vinen, en masse i dag, men som vil balanseres over tid. Strålende vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 10308001
Vin: Marc Sorrel Hermitage 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 269,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Marc Sorrel
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Røff tiltalende på duft allikevel med et noe delikat preg til å være Hermitage. Masse blomst, olbær, bjørnebær, krydder, skog, barskog, bakke, kjeller, fatkrydder, lær, lakris, litt størknet blod og kaffe. Bra fyldig og bred hermitage som også greier å bevare det frisk sig deliakate i munnfølelsen. Herlig frukt av mørkere bær, solbær, bjørnebær, lær, bacon, kaffe, einer og masse andre ulike krydderier. Strukturert. Tanninene er faste, men gir det bittet vinen skal ha. Syren lever her også. Lang kompleks og herlig Hermitage. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13777701 (NYHET)
Vin: Alvaro Palacios Les Aubaguetes 2019
Region: D.o.q. priorat, Spania
Pris: 2500 kr (tillegg)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Alvaro Palacios
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Balansert vin på aromabilde som bygger på den gode frukten og mer detaljer på en god måte. Kirsebær, bringebær, parfyme, masse herlig blomst som kommer snikende og lær. Bra fyldig munnfull som også greier å fremstå på en delikat selv den brede munnfølelsen. Røde konsentrerte bær, salter som strammer opp, lær og tøffe kryddersorter tar tak og gir en kompleks og utmerket vin. Tanninene er faste, men på en balansert måte. Syren holder vinen frisk og levende og gir mulighet for et langt liv i kjelleren. Kjellerprosjekt. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 13940201 (NYHET)
Vin: Dosio Barolo Fossati 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 639,80,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dosio Vigneti
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Intens og struktur i aromabildet med fabelaktige sommerlige roser, røde konsentrerte bær, tørket oransje frukt, balsamico, tjære, salt og krydder. Bra fyldig og bred vin som vokser og er tøff, allikevel med et så herlig delikat preg. Utmerket frukt av kirsebær, oransje fruktinnslag, balsamico, mye krydder og lær. Lang kompleks utgang der tanninene integreres så flott på denne årgangstypiske måten. Veldig flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13933401
Vin: Cascina Chicco Barolo Riserva Ginestra 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Wine Not
Produsent: Cascina Chicco
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rikere og fremovervendt i stilen med denne årgangstypiske gleden som ligger over med tørkede roseblader, appelsinskall, tydelig nypete, krydder og tjæretoner. Bra fyldig og leken Ginestra som virkelig byder på herlig glede i årgangen. Maskuliniteten her der, men kamufleres så elegant av mer fremovervendte toner med kirsebær, lett tørket fruktskall, nype og litt grønnere kryddersorter. God fast utgang, der tanninene er tiltede, men poleres av årgangen. Vin som tåler fint 10 år i kjelleren, men som faktisk gir flott glede i dag. En virkelig god vin dette her. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 7829801
Vin: Fèlsina Colonia Chianti Classico Gran Selezione 2013
Region: Toscana, Italia
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fèlsina
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Rik og meget tiltalende på nesen med aromaer av begynnende moden rød og mørk frukt, med vekt på røde kirsebær, mørkerøde plommer og bjørnebær, samt tørket frukt, blomster, te, lakris, lær, krydder, tobakk og litt tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert og kraftfull munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, tett og begynnende moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer og bjørnebær. Innslag av tørket frukt, lakris, lær, tobakk, krydder, sjokolade og nøtter, samt mineraler og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner på den litt faste siden. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Meget flott, særpreget vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 13933901 (NYHET)
Vin: La Spinetta Sassontino Sangiovese 2007
Region: Toscana, Italia
Pris: 739,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. La Spinetta
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Kun 28 flasker lanseres. Fortsatt levende og tiltalende på aromabildet med høstløv over moden mørk frukt, lær, tørket sjokolade, lett tørket tobakk og fatkrydder av edleste sort. Fyldig og levende vin som har tålt tidens tann på en helt utmerket måte med fortsatt friskhet i frukten med mørkere frukt, plommer, skråtobakk, lærbelte og krydder. Lang kompleks utgang der modningen av frukten kommer mer fram. Syren gir vinen et levende uttrykk og tanninene er pent modne. For de som liker moden sangiovese er det bare å hoppe i det! Utmerket vin som drikker virkelig godt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 6876601
Vin: Pieve di Santa Restituta Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Pieve Santa Restituta
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Forførende og dyp på nesen med aromaer av syrlige røde kirsebær, røde plommer, bringebær og bjørnebær, samt lær, roser, lilla blomster, pepper, krydder og litt tre. Hint av litt stall på duft. Fyldig kropp med en utpreget god og energisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og litt bjørnebær. Innslag av pepper, krydder, nøtter, skogbunn, mineraler og noe fat. Flott tanninstruktur med faste tanniner og frisk syre. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Trenger tid, men dette er allerede en strålende Brunello. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13958801 (NYHET)
Vin: Cast. di Ama L’Apparita 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 495,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Druer: merlot.
Beskrivelse: Uttrykksfull, samtidig meget pen på nesen med aromaer av noe utviklet mørk frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og mørke kirsebær, samt tobakk, krydder, anis, mokka, tjære, røyk, mineraler og noe eksotisk tre som er flott integrert. Strålende kompleksitet på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse. Konsentrert, saftig og rik mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer, samt noe skogsbær. Innslag av tobakk, lær, lakris og mokka, samt krydder, mineraler, nøtter og fint integrert tre. Frisk syre. Faste, stramme tanniner. Pen lengde med en tørr og litt fast avslutning. Strålende toskansk merlot som bør få noen år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 5341301 (NYHET)
Vin: Tommaso Bussola Amarone Classico Vigneto Alto TB 2009
Region: Veneto, Italia
Pris: 1 614,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Tommaso Bussola
Alkohol:16.50% Sukker:8.3 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: molinara, rondinella, corvina
Beskrivelse: Intens og herlig kompleks i aromabildet med masse som kommer ut med mørk kraftfull frukt, høstens siste løvblader, tørket skall, veistøv og krydder. Bra fyldig og herlig masse som bare brer seg ut med all sin glede. Konsentrerte tørkede bær mot det lilla i skallet, kaffe, konfekt, lær, hvit pepper og lakris. Overraskende syre holder vinen i sjakk. Kompleks, balansert og lang utgang. Alkoholen skal man ikke frykte, balansen er her. Tanninene sømløse med. Flott Amarone! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13937001 (NYHET)
Vin: Leroux Volnay 1er Cru Santenots 2019

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1052,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Alkohol: 13.50 %
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ekspressiv og klassisk på nesen med dufter av bringebær, markjordbær og røde kirsebær, litt skogsbær, samt anis, krydder, blomster og roser, mineraler, mandler og noe tre. Nydelig dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, frisk og delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk og delikat rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og skogsbær. Innslag av krydder, anis, mineraler og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en fast, tørr avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 13793201 (NYHET)
Vin: Alvaro Palacios La Baixada 2019
Region: D.o.q. priorat, Spania
Pris: 1590 kr (tillegg)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Alvaro Palacios
Alkohol:14.50%
Beskrivelse:Veldig saltaktig i aromabildet, som ligger over lær, krydder og røde konsentrerte bær. Bra fyldig vin med god saftig, men også konsentrert frukt av bjørnebær, plommer, lær, krydderier og salter. Syren holder vinen levende og gir en frisk karakter. Tanninene er faste, men blir kamuflert av den gode frukten. Trenger fem år i kjellerne, men her er det stort potensiale. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 11579601 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Spätburgunder Alte Reben 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 549,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: 420 flasker slippes. Forførende og fascinerende både kjølig og rik på nesen med dufter av syrlige røde kirsebær, skogsbær og mørke bringebær, samt krydder, roser, skogbunn, lakris, mokka, mineraler og tre. Pen dybde på duft. Fyldig kropp med en utpreget god, rik og saftig munnfølelse med strålende nerve. Lekkert anslag. Pen konsentrasjon av fersk, delikat rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, skogsbær og mørkerøde bringebær med noe sødme. Innslag av lakris, urter, lær, saltmineraler og velintegrert tre. Frisk syre. Finkornede tanniner som biter kjærlig. Flott lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. Meget elegant og utpreget balansert vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13657001 (NYHET)
Vin: Littorai Anderson Valley Wendling Vineyard Pinot Noir 2019
Region: California, USA
Pris: 779,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Littorai
Alkohol:12.80%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende på nesen med dufter av kjølig rød frukt, med vekt på røde kirsebær og friske bringebær, samt blomster, urter, pepper, lær, anis og mineraler. Middels fyldig vin med med en elegant, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, slank rød frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og bringebær. Innslag av skogsbær, lær, mineraler og litt lett fatsødme. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en delikat, tørrende avslutning. Meget elegant og god vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 10277201
Vin: Hirsch Vineyards San Andreas Fault 2019
Region: California, Usa
Pris: 619,90 kr (basis)
Importør: Red & White
Produsent: Hirsch Vineyards
Alkohol:12.70% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: 67 ulike parseller. Vinfiserer separat. Delikat på duft med roser, parfyme, herbale toner og saltet litt grovere saltmineralitet. Middels til fyldig vin som umiddelbart har et delikat og friskt anslag som gir energi i ferden videre. Nydelig og faktisk litt feminin frukt av lysere røde bær med tydelige ungdommelige kirsebærstoner, mot markjordbær urt og lær. Fin frisk utgang som sprer mye glede og gir deg lyst på mer. Tanninene er tilstede på en integrert måte. Høy syre. Kanskje ikke for mye konsentrasjon her, men delikat Pinot fra US uten varmepreg foraktes ikke. Flott årgang for Andreas Fault, kanskje den beste utgaven? (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13582901 (NYHET)
Vin: Snowden Vineyards Cabernet Sauvignon Brothers Vineyard 2017
Region: California, Usa
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Snowden Vineyards
Alkohol:14.70%
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med dufter av lett utviklet mørk frukt, med vekt på bjørnebær, moreller og mørke kirsebær, samt lær, lilla blomster, lakris, mineraler og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse med bra intensitet. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet og strukturert mørk frukt på smak, med vekt på kjøttfulle plommer, bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av krydder, lær, nøtter, lakris og fat. Frisk syre. Faste tanniner med litt modning. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget lovende og meget pen vin med utsøkt potensiale. Trenger tid i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13965501 (NYHET)
Vin: Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon 2017
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 889,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Reyneke Wines
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Herlig intens og kompleksitet i aromabildet med masse mørk blomst som vil opp sammen med kaffe, litt vanilje, mokkabønne og eksotiske kryddersorter. Bra fyldig og energisk Cabernet fra Sør-Afrika som foreløpig er en munnfull. Den rike brede mørke frukten presser seg fram og blir volumøs, men syren er med og gir nødvendig friskhet. Bringebær, bjørnebær, solbær, kaffe, fyrstikk, lær, blod og lakris gir en interessant kombinasjon. Strukturert vin. Lang kompleks utgang, der tanninene er vel faste nå. Men allikevel – frukten og syren er med og det skal virkelig bli spennende å se hvor dette går om 10 år. Vin som ikke er psydonumt med sjarme i dag – men vent og se! Kvalitet! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13940101 (NYHET)
Vin: Dosio Barolo Serradenari 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dosio Vigneti
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Intens og nesten litt uvøren i stilen med mye som vil opp og fortelle en historie. Lett tørket frukt, roseblader på vei inn i høstmørket, kirsebær, litt våt bakke, balsamico, nøtt og salter i aromabildet. Bra fyldig og stor vin, fortsatt med dette delikate og flott frukt av kirsebær, krydder, balsamico og lær. Lang kompleks og saltet utgang. Tanninene årgangstypisk integrert. Bra syre. Utmerket vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13875501 (NYHET)
Vin: Saglietti Barolo Brunate 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 514,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az.Agr. Saglietti Flavio
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og intens forførende i aromabildet med tørkede roseblader som sprer seg ut i høstmørket med nype-te, lett tørket rød frukt, anis, lett trøffel og mineraler. Fyldig vin med et utmerket anslag der nebbioloen brer seg ut fra første stund. Lett tørket rødbærsfrukt, appelsinskall, after eight ala mynte, urt, knust stein og balsamico. Lang fast utgang med typeriktige tradisjonelle tanniner som mange vil like til påskelammet. Vinen har i årgangens den Force at de kan både lagres og nytes relativt tidlig med tid i dekanter. Meget godt kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13727701 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Barolo Arborina 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 598,90 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: None
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Rik, framovervendt og forførende i silen med masse sommerlige blomster som ligger forfører sammen med rødbærsfrukt, litt tjære, litt høstløv, litt krydder, fatkrydder, balsamico og leire. Middels til fyldig Barolo som engasjerer og gir masse saftig og delikat frukt for pengene. Den gode rødbærsfrukten, hint av appelsinskall, fattoner og tjæreaktige toner er energisk og gir glede sammen med tanniner som er vel integrerte sammen med alkoholen. En utmerket Arborina. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 115301
Vin: La Gerla Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Momentum Wines
Produsent: Fatt. la Gerla
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Intens og virkelig presis i aromabildet der frukten er stjernen med kirsebær, blomst, lett tørket oransje fruktskall, anis og lær. Bra fyldig vin med dette umiddelbare delikate preget med masse fruktglede av kirsebær, urt, krydder og lær. Klassisk. Nydelig syre og balansert Brunello. Løp og kjøp vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13959101 (NYHET)
Vin: Cast. Di Ama Chianti Classico Gran Selezione San Lorenzo 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Druer: sangiovese, merlot, petit verdot
Beskrivelse: Elegant og meget tiltalende på nesen med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, samt bjørnebær, urter, anis, sorte oliven, tobakk, mineraler og velintegrert tre. Snev av litt lær, tørket frukt og noen balsamiske toner. Nydelig dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, krydder og lakris, samt tobakk og godt integrert tre. Pen, frisk syre. Slanke, fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. En strålende vin med bra lagringspotensiale. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13878001 (NYHET)
Vin: Denis Mortet Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 960,20 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Denis Mortet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Mørk, maskulin og allikevel forførersk i aromabildet denne GC fra Mortet. Modne kirsebær, mørk jordsmonn, grovere parfyme og krydder gir oppmerksomhet. Bra fyldig vin med utmerket balanse mellom den litt grovere GC-frukten og spicynessen og den mer subtile frukten. Litt mørkere i fruktbildet, fatkrydder, mineraler og lakris på en litt mer fast og kompleks utgang. Syren gir friskhet til vinen. En meget vellaget vin som roper jordsmonn. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13730501
Vin: Desvignes Morgon Javennieres 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent:
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Flott dybde på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og skogsbær, samt urter, krydder, lakris, roser og mineraler. Middels til fyldig kropp med en konsentrert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, delikat og frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av bjørnebær, lakris, krydder, urter og mineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget vellaget vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13779201
Vin: Domaine Henri Rebourseau Gevrey-Chambertin Aux Corvees 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 689,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage
Produsent: Domaine Henri Rebourseau
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av markjordbær, bringebær og syrlige røde kirsebær, litt mørke bær, samt urter, pepper, lakris, roser, mineraler og fat. Flott dybde på duft. Fyldig kropp med en god, delikat munnfølelse. Konsentrert, saftig og delikat rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt noe skogsbær. Innslag av urter, pepper, lakris, mineraler og noe fat. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Veldig god vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13877301 (NYHET)
Vin: Rostaing Côte-Rôtie Ampodium 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 784,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens, bred og tiltalende på duft med masse som vil opp op for å gi glede. Bred parfymerte aromaer av vått lærbelte, grafitt, lakris, pepper, herbale kryddersorter og mørk frukt av bjørnebær og plommer. Bra fyldig Côte-Rôtie med utmerket munnfølelse av modne bringebær, bjørnebær, krydder, lær, lakris, brent jord, pepper og herbale tøffe toner. Lang kompleks utgang. En stor vin, der syren utfordres, men det gir en pen vektighet som mange vil like. Gi den litt tid. Høy kvalitet. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 10081001
Vin: Stephane Ogier Côte-Rôtie Mon Village 2018
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 646,60 – kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Stephane Ogier
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Bred og stor i aromabildet, men også med forførende toner med mørke blomst, krydder, salt og masse krydder. Bra fyldig vin med stor munnfølelse, men også med delikat frukt av mørkere bær, krydder, einer og bacon på en lang og saftig utgang. Utmerket struktur i denne meget gode vinen, som trenger fem år i kjelleren. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 4813601
Vin: Hervé Souhaut Sainte Epine 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Hervé Souhaut
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Kjølig på nesen med konsentrerte aromaer av moreller, bjørnebær og litt solbær, litt røde bær, samt blomster, animalske toner, einebær, pepper, mineraler og noe lær. Middels til fyldig kropp med en delikat, saftig munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk og kjølig mørk frukt på smak, med vekt på plommer, moreller og bjørnebær. Innslag av pepper, lakris, krydder, lær, nøtter og mineraler. Snev av litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en fast og tørr avslutning. Utmerket Saint Joseph-syrah med strålende kjølig frukt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13632901 (NYHET)
Vin: Paris Cornas Granit 60 2019

Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 482,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Vincent Paris
Alkohol: 14.00 %
Beskrivelse: Frisk og forførende på nesen med aromaer av bjørnebær, syrlige skogsbær, litt røde plommer, samt krydder, pepper, lær, kjøtt, einebær, mineraler og blomster. Flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med masse kraft. Bra konsentrasjon av saftig, strukturert mørk frukt på smak, med vekt på moreller og bjørnebær med noe sødme. Innslag av krydder, lær, pepper, lakris og kaffe, samt saltmineraler og litt nøtter. Pen syre. Bra tanninstruktur med tydelige tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Utmerket vin som trenger litt tid i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13633001 (NYHET)
Vin: Moestue Cornas Coteau de Reynard 2019

Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 576,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Vincent Paris
Alkohol: 14.00 %
Beskrivelse: Rik og ekspressiv på nesen med konsentrerte aromaer av bjørnebær, moreller og skogsbær, litt røde bær, samt lær, pepper, einebær, mineraler, krydder og lilla blomster. Snev av litt nøtter. Strålende dybde på duft. Fyldig kropp med en flott, rik munnfølelse med mye kraft. Tett, saftig og fersk mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og moreller. Innslag av lær, urter, krydder, samt pepper, einebær og noe mineraler. Frisk syre. Strukturert med faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. En meget vellaget Cornas. Trenger litt tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13777801 (NYHET)
Vin: Alvaro Palacios Finca Dofi 2019
Region: D.o.q. priorat, Spania
Pris: 650 kr (tillegg)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Alvaro Palacios
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Pen bredde i aromabildet med forførende blomster, røde lett varme bær og med et meget pent mineralsk preg. Bra fyldig og fruktdreven vin lilla bær, krydder, lær og lakris. Balansert. Bra syre og tanninstruktur gir vin som har bra lagringsevne. Kvalitetsvin. (AB)
Poeng:
92

 

Varenr: 13755301 (NYHET)
Vin: Des. d. J. Palacios Las Lamas 2019
Region: Bierzo, Spania
Pris: 895 kr (tillegg)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Alvaro Palacios
Alkohol:14%
Beskrivelse: 60, 90 og 100 år gamle vinstokker. Bra tyngde i aromabildet, der også friskheten bevares godt. Røde bær, lær og herlige tørkede blomster. Bra fyldig og delikat vin med pen saftighet i den røde frukten. Uttalt mineralsk snitt gir dybde i vinen. Fatkrydder ligger i bakkant og bygger rundt, kommer kanskje litt fram foreløpig. Lær og lakris også. God kompleks utgang. Vin med stort potensiale. (AB)
Poeng:
92

 

Varenr: 13788401 
Vin: Raúl Pérez La Vizcaina La Vitoriana 2019

Region: Castilla y León/Bierzo, Spania
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Raúl Pérez
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Elegant, dyp og tiltalende på nesen med aromaer av mørke plommer, mørkerøde bringebær og skogsbær, samt pepper, krydder, blomster, lett anis og en lekker saltmineralitet. Pent fyldig vin med en elegant, strukturert munnfølelse med meget flott nerve. Meget bra konsentrasjon av saftig, frisk mørkere frukt på smak, med vekt på mørke bringebær, kirsebær og skogsbær. Innslag av mineraler, urter, pepper og krydder. Pen, frisk syre. Strukturert med fine tanniner. Bra lengde med en tørr, frisk avslutning. Virkelig flott og raffinert vin fra Bierzo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13637001 (NYHET)
Vin: Comando G Rozas 1er Cru Garnacha 2019
Region: Madrid, Spania
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Comando G
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens, særpreget og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og bringebær, litt skogsbær, samt lær, pepper, søte krydder, mineraler og blomster. Pent fyldig og rik vin med en delikat, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av litt mørke bær, lær og pepper, samt en fin mineralitet. Frisk syre. Fine tanniner som biter litt. Bra lengde med en tørrende, mineralpreget avslutning. Meget pen vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13939101 (NYHET)
Vin: Kirnbauer K+K Konquest 2018
Region: Österreichischer wein, Østerrike
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Wine Not
Produsent: K+K Kirnbauer
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 100% Cabernet Franc. Ganske intens og ekstrovert i stilen denne pene østerrikeren, med blomst, parfyme og røde fokuserte bær. Litt lær og grønnere krydder i bakkant gir et godt aromabilde. Middels fyldig og frisk vin som rask løper ut sjarmerende ut av startblokkene med frukt som gir masse glede ren glede med god rødbærsfrukt, litt grønn paprika stil, lær og krydder på en energisk og sjarmerende utgang. Det er nok substans her til at det ikke blir for skrint, men det er frukten som er det interessante her. God litt urtete utgang. Veldig morsom og delikat vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13657301 (NYHET)
Vin: Littorai Les Larmes Anderson Valley Pinot Noir 2020
Region: California, USA
Pris: 619,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Littorai
Alkohol:12.40%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av kjølig rød frukt, med vekt på bringebær, markjordbær og syrlige røde kirsebær, samt blomster, anis, krydder, mineraler og litt tre. Middels fyldig kropp med en god, elegant teksturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, slank og frisk rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og kirsebær. Innslag av kirsebærstein, mineraler, krydder, anis og litt lett tre. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en elegant, tørrende avslutning. Nydelig og delikat pinot. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13583001 (NYHET)
Vin: Snowden Vineyards Cabernet Franc Melchio Kemper Vineyard 2018
Region: California, USA
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Snowden Vineyards
Alkohol:13.80%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av bjørnebær, mørke plommer, solbær og litt røde bær, samt grafitt, mineraler, krydder, lær, lilla blomster, nøtter og sedertre. Fyldig kropp med en utpreget god, rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, strukturert og litt bløt mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer med noe sødme. Innslag av krydder, lær, lakris og pepper, samt mineraler og fat. Snev av nøtter. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget lovende vin som trenger tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13698001
Vin: Robert Mondavi The Reserve Cabernet Sauvignon Napa Valley 2016
Region: California, Usa
Pris: 1 700,– kr (bestilling)
Importør: Strøm
Produsent: Robert Mondavi
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Lekkert duftbilde med preg av begynnende moden mørk frukt, med vekt på plommer, solbær og blåbær, samt lilla blomster, lær, tobakk, kaffe, tørkede urter, krydder, jordtoner og tre. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, bløt og lett utviklet mørk frukt på smak, med vekt på sødmerike blåbær og plommer. Innslag av krydder, lær, tobakk, lakris, vanilje og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget bra vin som trenger endel kjellertid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 1005301
Vin: Ch. Musar 2015
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 439,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Musar
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: carignan, cabernet sauvignon, cinsault,
Beskrivelse: Rik, intens og levende på duft med denne blomsten som ligger over solbær, mer rødere bær, krydder og noe volatilitet i bakkant. Middels fyldig og saftig vin med god munnfølelse som har også et pen struktur i seg til god lagring. Utmerket rødbærspreget munnfølelse, krydder, volatil, og lakris. Lang, litt fast utgang. Syren gir energi og gir en levende Musar i 2015. Vinen kan nytes med lufting, men har også et par ti år i seg. Utmerket vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 10584801
Vin: Dosio Barolo 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dosio Vigneti
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen fyldige aromaer med god rød frukt, masse oransje fruktskall, mye nellik og gode krydderier. Bra fyldig og utmerket Barolo med levende munnfølelse på den delikate siden. God rød frukt av kirsebær, jordbær, anis og krydder. Tanninene er så vel integrert. Lang og utmerket utgang. Veldig god Barolo. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13875601 (NYHET)
Vin: Saglietti Barolo Cerequio 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 514,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az.Agr. Saglietti Flavio
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Forførende i aromabildet med pen tørket parfyme, nypete, tjære, grafitt, tjære og høstløv. Bra fyldig vin som brer seg godt ut og gir en klassisk utmerket munnfølelse. Lett tørkede kirsebær som sprer nok frukt til at det er friskhet, tjære og nellikstoner. Strukturert. God fast og klassisk utgang som rasper litt, men på den fgodemåten som vi opplever i 2016-årgangen. Kanskje litt gammelmodig, en dette er tradisjonell og utmerket Cerequio. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13727901 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Barolo Giachini 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 598,90 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: None
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Rik og forførende på duft med denne bredere stilen med masse sommerlige blomster, grafitt, tjære, mørk balsamico og mørk rik frukt. Bra fyldig og saftig Barolo med mørkere fruktkarakter, tjære, lakris og kaffe på en god utgang. Tannienne er myke og tilgjengelige. God vin som integrerer alkoholen på en utmerket måte. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13727801 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Barolo Bricco Manescotto 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 548,30 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: None
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Rikere og tiltalende på duft med lett tørket kirsebærsfrukt, nellik, tjære og noe grafitt. Bra fyldig og virkelig balansert vin i munnfølelsen med kirsebærsfrukt, litt te, balsamico og fatkrydder. Bra struktur også. Fin utgang med lett bitt i tanninene som er vel integrert. Fin Barolo i den mye stilen dette. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 1110701
Vin: Ceretto Barolo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Ceretto
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: nebbiolo.
Beskrivelse: Elegant og aromatisk på nesen med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på røde kirsebær og villbringebær, litt skogsbær, samt roser og blomster, tjære, anis, krydder, mineraler og noe tre. Fyldig kropp med en utpreget god, delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer og bjørnebær. Pent midtparti. Innslag av lakris, lær, mineraler og tjære, samt sort te og noe tre. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Flott barolo! (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 1111001
Vin: Ceretto Barbaresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Ceretto
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: nebbiolo.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av røde kirsebær, plommer og skogsbær, samt blomster, anis, krydder, mineraler, tjære og litt tre. Fyldig kropp med en god, klassisk strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, tett rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, kjøttfulle plommer og bjørnebær. Innslag av lær, pepper, lakris og krydder, samt litt nøtter, mineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Konsentrert og flott barbaresco. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13539301
Vin: Cascina Roccalini Barbaresco Roccalini 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Cascina Roccalini
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Forførende og ekspressiv på nesen med aromaer av skogsbær, litt bjørnebær, røde plommer og kirsebær, samt tjære, anis, lær, mineraler, urter og litt fat. Pent fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmerike plommer, samt litt skogsbær. Innslag av krydder, lær, lakris, pepper, nøtter, mineraler, te, tjære og fat. Pen syre. Pen tanninstruktur med fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En meget vellaget barbaresco. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13933801 (NYHET)
Vin: La Spinetta Sezzana Sangiovese 2007
Region: Toscana, Italia
Pris: 739,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. La Spinetta
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende på aromabildet med litt stram moden kirsebærsfrukt, litt moden appelsinskall, nellik, blomst, lær og tobakk. Middels fyldig til fyldig vin med fin tiltalende moden kirsebærsfrukt, appelsinskall, nellik og krydder. God utgang. Vin som lever enda, men begynner å dra på årene. Nyt vinen til en god tallerken kjøtt. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13705701 (NYHET)
Vin: La Spinetta Chianti Riserva 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 339,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: La Spinetta
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rikere og tiltalende aromabilde med mørkere frukt av modne kirsebær, plommer, kaffe, lær, lakris og en porsjon godt fatkrydder. Bra fyldig og saftig som sprer seg ut på en utmerket måte. Frisk mørkere fruktbilde, lakrisbåt og fatkrydder. Rik i stilen, men syren holder vinen levende. Vin med potensiale til både tidlig nytelse og vil også tåle år med lagring i kjelleren. Tanninene er til stede, men på en pent integrert måte. Veldig fin vin man ønsker å mer av. Det er et godt tegn. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 4029301
Vin: Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 335,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Ten. di Coltibuono
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sangiovese, canaiolo, ciliegiolo og colorino.
Beskrivelse: Tiltalende og fersk på nesen med aromaer av røde kirsebær, litt sødmerike røde plommer, litt bjørnebær, samt mineraler, lakris, lær og tobakk. Et lite snev av fat på duft. Fyldig kropp med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer, samt noe skogsbær. Innslag av mineraler, anis, tobakk, mandler og noe tre. Pen syre. Fine tanniner på den litt stramme siden. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget lovende vin som trenger tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 5147101
Vin: Le Boncie 5 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Giovanna Morganti
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: sangiovese, mammolo, ciliegiolo
Beskrivelse: Tiltalende og herlig intens i aromabildet med rødbærsfrukt, parfyme, snev av stall og krydder. Middels fyldig og frisk vin med herlig delikat rødbærsfrukt der kirsebærene leker med lett jordbær, urter og lær. God saftig utgang med passende bitt i tanninene. Meget delikat og deilig vin dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13927002 (NYHET)
Vin: Novaia Recioto della Valpolicella Le Novaje 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 299 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Az. Agr. Novaia
Alkohol:13.50% Sukker:115.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: corvina og corvinone.
Beskrivelse: Intens og bred i aromabildet med tørket frukt, lett søtladen snitt mot gløgg, fatkrydder, konfekt, tobakk og lær. Bra fyldig Recioto som smaker og lukter jul. Tørket frukt men med fortsatt liv, gløgg og nøtter. Lang kompleks og god dessertvin dette. Meget godt kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 1577201
Vin: Novaia Amarone della Valpolicella Classico Corte Vaona 2016
Region: Veneto, Italia
Pris: 467,60 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Az. Agr. Novaia
Alkohol:15.50% Sukker:4.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: corvina, corvinone og rondinella.
Beskrivelse: Bred, men frisk i aromabildet med masse blomst, tørket fruktkant, tørket rosin, fatkrydder og salter. Bra fyldig og seriøs Amarone som også greier å holde saftigheten med seg. Røde saftige bær, lett tørket skall, balsamico-tendenenser, lær, fatkrydder og espresso. God lag utgang. Alkoholen er høy, men ikke ubalansert. Veldig fin Amarone. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 1156901
Vin: Clos du Jaugueyron Haut-Médoc 2017
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Clos du Jaugueyron
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: petit verdot, merlot, cabernet sauvignon
Beskrivelse: Pen intensitet på duft med klassisk Bdx-toner av bjørnebær, våt stein, stall, tobakk og lakris. Middels fyldig og overraskende frisk i snittet med saftige solbær, lett tobakk, lakris og lær. God syre gir energi og en levende Haut-Médoc. Tanninene biter også typeriktig på en god måte. Dette er et godt kjøp for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 4967201
Vin: Ch. La Louvière 2015
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: André Lurton
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, verdot, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Klassisk duftbilde med preg av noe utviklet mørk frukt, med vekt på plommer, solbær og bjørnebær, samt blyantspiss, kaffe, lær, lakris, sigareske, mentol, litt nøtter og eksotiske tresorter. Meget bra dybde på nesen. Pent fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, rik mørk frukt, med vekt på mørke plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, lær, lakris, tobakk, mørk sjokolade og eiketoner. Faste, lett modne tanniner. Pen syre. Fin lengde med en fast og tørr avslutning. Meget lovende vin som trenger minimum ti år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13721101 (NYHET)
Vin: A. Jeanniard Nuits St-Georges Les Athées 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: A. Jeanniard
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Forførende og frisk i stilen med pene blomstertoner som ligger over litt mer konsentrerte kirsebær, mørkere bær, krydder og salter. Middels fyldig og frisk NSG som er ganske så volumøs i munnfølelsen uten at det går utover det friske og mer delikate i Pinot-frukten. Pen tydelig kirsebærsfrukt med hint a svale kryddersorter, litt knust stein, bladverk og lett fatkrydder på en litt grovere og fastere, men fortsatt elegant utgang. En NSG som er typeriktig litt tøffere, men som greier å bevare silkeheten i fra druen. En utmerket vin for prisen dette! Løp og kjøp, glem den mindre pene etiketten og ha den i en blindtesting. Det kan bli morsomt…. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11808501
Vin: Marc Delienne Abbaye Road Fleurie 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Domaine Marc Delienne
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: 50-80 gamle vinstokker. Intens og tydelig i aromabildet med konsentrerte bringebær, jord, salt, lær og faktydder. Bra fyldig Fleurie som balanserer godt mellom å være vektig, men også på samme tid delikat og leken. Uttalt god frukt av bringebær, litt skittent fruktskall, lær og krydder. Syren bidrar til å gi vinen liv. Lang lett kompleks utgang. Meget god vin vin med potensiale i de neste fem årene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13567901
Vin: J. F. Mugnier Nuits Saint Georges 1. Cru Clos De La Maréchale 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 304,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt maskulin og kanskje litt lukket aromaprofil foreløpig, men her vil det komme fram mye glede med årene som kommer. Våte løvblader, grafitt, salter og mørkere kirsebærstoner gir et tøft aromabilde. Middels til fyldig vin som fortsatt oppleves som ganske så tett i munnfølelsen, selv om det også gir en god tøffere Pinot munnfølelse som passer marken bra. God frisk lilla frukt, krydder og mineraler. God kompleks utgang. En utmerket vin, som kanskje for årgangen underpresterer litt fra starten av. Men potensiale er der. Gi den tid. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13936901 (NYHET)
Vin: Leroux Blagny 1er Cru La Piece Sous le Bois 2019

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 874,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Elegant og parfymert på nesen med aromaer av lett moden frukt, med vekt på bringebær, skogsbær og røde kirsebær, samt blomster, mineraler, mandler, tydelige urter og krydder. Noe fat. Middels til fyldig kropp med en frisk, nerverik munnfølelse. Et strammere fruktbilde på smak med pen konsentrasjon av saftig, fersk og strammere strukturert rød og mørkere frukt, med vekt på syrlige bringebær, skogsbær og røde kirsebær. Flott mineralitet, samt innslag av litt mandler. Hint av litt tre. Frisk syre. Pent strukturert med fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin i en elegant stil. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13730301 (NYHET)
Vin: Desvignes Morgon Chateau Gaillard 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Desvignes
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens og lett reduktiv på nesen med aromaer av bringebær, mørke plommer og røde kirsebær, samt urter, krydder, pepper, blomster og mineraler. Fyldig kropp med en nerverik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer, solbær og bjørnebær. Innslag av urter, krydder, lakris, mineraler og pepper. Pen, frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning. En meget bra Morgon. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13730401 (NYHET)
Vin: Desvignes Morgon Voûte St. Vincent 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Desvignes
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av skogsbær, røde kirsebær og bringebær, samt sitrusskall, urter, blomster, anis, pepper og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med fin nerve. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og kjøttfull rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bringebær og mørke plommer. Innslag av urter, krydder, pepper, lakris og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget bra, balansert Morgon. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13769801 (NYHET)
Vin: La Maison Romane Gevrey-Chambertin La Justice 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 899,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: La Maison Romane
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Naturvinspreget på nesen med dufter av villbringebær, røde kirsebær, samt blomster, mineraler, pepper, litt lær og stall. Noen balsamiske aromatoner. Middels til fyldig kropp med en god, rund munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av krydder, pepper, mineraler og noe lær. Frisk syre. Finkornede, slanke tanniner. Flott lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. Meget flott Gevrey med særpreg. Godt håndverk! (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 6932401 (NYHET)
Vin: David Reynaud 350 m Saint-Joseph 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 317,60 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: David Reynaud
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Uttrykksfull på duft med preg av kjølig mørk frukt, med vekt på skogsbær, bjørnebær og plommer, samt blomster, pepper, einebær, kjøtt, lær og lakris. Snev av knust stein på nesen. Vinen har en middels til fyldig kropp med en tett, energisk munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig mørk frukt på smak, med vekt bjørnebær og skogsbær. Innslag av litt røde bær, saltmineraler og pepper, samt lær og lakris. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr og fast utgang. Virkelig flott vin og et meget bra kjøp. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 5635101
Vin: Dom. du Coulet Cornas Brise Cailloux 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 419,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. du Coulet
Alkohol:14.00%
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Parfymert og ekspressiv på nesen med dufter av frisk mørk frukt, med vekt på bjørnebær, blåbær og skogsbær, noe røde bær, samt jern, pepper, anis, urter, einebær, blomster og en tydelig kalkmineralitet. Flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse med flott nerve. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og frisk mørk frukt på smak, med vekt på blåbær, bjørnebær og noe mørke plommer. Innslag av urter, pepper og lakris, litt krydder, samt en fin mineralitet. Frisk syre. Flotte, fine tanniner. Flott lengde med en saltpreget, tørr utgang. Strålende, frisk Cornas med flott utviklingspotensiale. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 9961301
Vin: M et S Ogier Saint-Joseph 2018
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 407,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Stephane Ogier
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Rikere og saftig i stilen med lett blodig snitt, mørkere bær og krydder. Middels fyldig og saftig vin med god fruktkarakter av mørkere bær, lær og krydder. Veldig balansert. Gir en god likanes fruktfølelsen. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 4499701
Vin: Souhaut Syrah 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 310,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Hervé Souhaut
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Flott dybde på nesen med preg av mørke kirsebær, plommer og bjørnebær, samt lær, einebær og krekling, mineraler, animalske toner og pepper. Middels fyldig kropp med en livlig og god munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk og saftig mørk frukt på smak, med touch av litt lysere frukt, med vekt på moreller, syrlige kirsebær og bjørnebær. Innslag av pepper, mineraler, urter og krydder, samt litt lær. Fin tanninstruktur med fine tanniner og en bra syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra syrah med flott egenkarakter. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13877801 (NYHET)
Vin: Rostaing Les Lézardes Collines Rhodaniennes Rouge 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 419,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og herlig intens i aromabildet med flott frukt av mørkere røde bær, herbale krydder, våt høstblader, lakris og salter. Bra fyldig og leskende vin med struktur også. Lilla frukt, kaffe, lær og tøffere kryddersorter. God syre gir en levende vin, Fast, typeriktig årgang. Bra vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 5141201 (NYHET)
Vin: Yannick Amirault Bourgueil Les Quartiers 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 314,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Yannick Amirault
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: cabernet franc og cabernet franc.
Beskrivelse: Intens og herlig forførende på duft med blomster, jern, krydder, mørke frukter og pepperaromaer. Middels til fyldig og voksen vin som gir følelse av håndverk. Stram og konsentrert rødbærsfrukt, paprika, lær og salter. Dette roper virkelig vin, selv om ikke alle vil legge på sjarme som et passende verb. Men alt skal ikke være sjarmerende heller. Pen struktur og balanse i vinen. Syren leverer også, Fast utgang, men det passer vinen. Kan lagres lenge. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 10875401
Vin: Sainte Croix Carignan 2018
Region: Frankrike
Pris: 284,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Sainte Croix
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Carignan.
Beskrivelse: Konsentrert og intens på nesen med preg av solbær, bjørnebær og mørke plommer, litt bringebær, samt lær, lakris, saltmineraler og krydder. Noe fat. Pent fyldig vin med en ganske konsentrert og kraftig munnfølelse. Konsentrert, saftig og litt myk mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av bringebær, pepper, krydder, lær, samt litt nøtter. Strukturert med faste tanniner og en pen, frisk syre. Bra lengde med en tørr, kompleks utgang. Virkelig flott vin med mye særpreg. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 4035401
Vin: Gaudium Gran Vino 2016
Region: Rioja, Spania
Pris: 629,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Marq. de Cáceres
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, graciano
Beskrivelse: Ganske så tight og tøft aromabilde på denne vinen med mørk frukt, stram blomst, eksotisk krydder og kjeller. Bra fyldig vin med litt tett frukt av solbær, bjørnebær, kaffe, lett størknet vanilje og krydder. Lang utgang med faste tanniner. Trenger tid denne her, men for de som liker det klassiske fra Rioja. Stå på. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5925001
Vin: Palacios Remondo Propiedad 2019
Region: Rioja, Spania
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Bod. Palacios Remondo
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: tempranillo (tinto del pais), garnacha, garnacha, tempranillo, tinta del toro (tempranillo) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: 30-9 år gamle vinstokker. 400 – 640 meter høyde. 18 mnd på 5000 liters foudre. Pen intensitet på duft med røde bør, våt skog, mineraler og lær. Bra fyldig, leken og delikat vin med uttalt god frukt. Kirsebær, enkel fatkrydder, nesten litt balasmic og lær på en god frisk utgang. Frukten er vinneren her, tanninene er med på ferden. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13847101 (NYHET)
Vin: Encinas Bierzo Mencia 2018
Region: Castillo y Léon, Spania
Pris: 295,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: A Biyclette Sélection
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Innsmigrende og mineralpreget på nesen med aromaer av mørke plommer, skogsbær og bjørnebær, samt lilla blomster, urter, lakris, pepper, kjøtt og tydelig saltmineralitet. Flott dybde. Pent fyldig vin med en konsentrert munnfølelse med flott nerve. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert mørk frukt på smak, med vekt på mørke plommer og bjørnebær. Snev av litt røde bær. Innslag av krydder, lakris, lær, pepper, mineraler, samt noe nøtter. Pen, frisk syre. Fine tanniner på den litt faste siden. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Frisk og strålende vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13797501 (NYHET)
Vin: Tinto 3/3
Region: Tenerife, Spania
Pris: 399,90 kr (tillegg)
Importør: Volatil
Produsent: Tierra Fundida
Beskrivelse: Kompleks og noe volatil på nesen med aromaer av bringebær og kirsebær, litt plommer, samt blomster, krydder, røyk og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, kjølig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og jordbær. Innslag av krydder, mandler, røyk og mineraler. Pen syre. Lette, litt støvete tanniner. Bra lengde med en tørr, kompleks avslutning. Virkelig flott, særpreget vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11194401
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 379,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut B. Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Tett og tiltalende på duft med preg av syrlige røde og litt mørkere kirsebær, villbringebær, litt blåbær, samt mokka, lett anis, urter, en fin steinmineralitet og godt integrerte tretoner. Middels fyldig vin med en utpreget god, silkeaktig munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, slank rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og syrlige bringebær. Pen, delikat underliggende sødme i frukten. Innslag av anis, jordsmonn og litt tre. Pen, frisk syre. Elegant strukturert med finkornede, lett strukturerte tanniner som biter bittelitt. Flott lengde med en delikat fruktig, lett tørrende avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11737701 (NYHET)
Vin: Knipser Kirschgarten Spätburgunder 2017
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Knipser
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Aromatisk og ren på nesen med aromaer av bringebær, markjordbær og litt røde kirsebær, samt blomster, urter, pepper og mineraler. Snev av tre. Middels til fyldig kropp med en lett silkeaktig, god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet og ganske kjøttfull rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og jordbær. Innslag av mineraler og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner som biter kjærlig. Bra lengde med en nerverik, tørrende avslutning. Meget bra, finessepreget tysk pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 854001
Vin: Weing. Thörle Hölle Spätburgunder 2016
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 424,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Winzerhof Thörle
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av noe utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på mørke kirsebær, bringebær og skogsbær, samt urter, skogsbunn, kaffe, saltmineraler, anis og fint integrert tre. Fin kompleksitet på duft. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, silkeaktig munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, slank og lett utviklet rød og mørk frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær, samt skogsbær. Lekkert midtparti. Innslag av urter, anis og litt krydder, samt saltmineraler og litt tre. Frisk syre. Slanke, fine tanniner med litt modning. Flott lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. En meget god og vellaget spätburgunder fra Rheinhessen. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 3186801
Vin: Hochar Père et Fils 2018
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Musar
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: cinsault, cabernet sauvignon, carignan
Beskrivelse: Pen intensitet på duft med blomst som ligger over god frukt av bringebær, støv, lær, lakris og tørket tobakk. Bra fyldig og saftig vin med frukt som lever dette. Bringebærene gir glede og leker seg over urter, salter og lær. God frisk utgang med tanniner som biter godt. Dette var skikkelig godt! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 8286601
Vin: Ojai Pinot Noir Fe Ciega 2019
Region: California, USA
Pris: 519,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: The Ojai Vineyards
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Pen og parfymert på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og skogsbær, samt sitrusskall, roser, mineraler, anis og fat. Snev av litt nøtter på duft. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og sødmerike bringebær. Innslag av bjørnebær, samt anis, mineraler, lær og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra, litt Pommard-aktig californisk pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13482501
Vin: Ramey Pinot Noir Russian River Valley 2018
Region: California, USA
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ramey Wine Cellars
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av bringebær og røde kirsebær, litt mørke bær, samt appelsinzest, blomster, røyk, mineraler, høstløv og noe mandler og tre. Fin dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med endel kraft. Konsentrert, saftig og fersk rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bringebær. Innslag av mørkere bær, urter, krydder, mineraler, noen jordlige toner og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Meget lovende vin som trenger noe tid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13484001 (NYHET)
Vin: Seabold Cellars Eden Rift Pinot Noir 2018
Region: California, USA
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Seabold Cellars
Alkohol:13.90% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rikere og tiltalende på nesen med dufter av røde kirsebær, tranebær og bringebær, litt mørke bær, samt sitrusskall, lilla blomster, veistøv, anis, kalkmineraler og velintegrert tre. Streif av litt urter på duft. Middels til fyldig kropp med en god, elegant teksturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, strukturert rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og villbringebær, samt noe plommer. Innslag av litt skogsbær, samt urter, pepper, mineraler og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, presis avslutning. Utpreget flott vin med pent utviklingspotensiale. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 6882801
Vin: Storm Pinot Noir 2020
Region: California, USA
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Storm Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Elegant på nesen med delikate aromaer av bringebær, jordbær og litt syrlige kirsebær, samt noe mørke bær, blomster, urter, mineraler og pent integrert tre. Middels fyldig kropp med en god og frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og delikat rød frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av mørke bær og urter, samt anis, mineraler og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en syrlig, tørrende utgang. Ganske fersk nå, men en meget flott og raffinert vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13583101 (NYHET)
Vin: Snowden Vineyards Cabernet Sauvignon the Ranch 2018
Region: California, Usa
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Snowden Vineyards
Alkohol:14.10%
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av mørke plommer, solbær og mørke kirsebær, samt krydder, lær, lakris, pepper, nøtter, mineraler og fat. Snev av lilla blomster på nesen. Fyldig kropp med en god munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert, fersk og strukturert mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer, samt litt mørke bringebær. Innslag av lær, krydder og lakris, samt tobakk og tre. Frisk syre. Solid strukturert med faste tanniner. Bra lengde med en kompleks, tørr avslutning. Meget god californisk cab. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10897601
Vin: Piedrasassi Bien Nacido Syrah 2017
Region: California, USA
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Piedrasassi
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Konsentrert og intens på nesen med aromaer av mørke plommer, bjørnebær og skogsbær, samt krydder, pepper, anis, saltmineraler, kjøtt og litt fat. Fyldig kropp med en delikat, balansert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og strukturert bløt mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, moreller og mørke plommer. Innslag av røde bær, pepper, krydder og nøtter, sam mineraler og tre. Pen tanninstruktur med fine tanniner. Pen syre. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget god, vellaget syrah fra California. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11608001
Vin: Averæn Pinot Noir Flood Line 2017
Region: Oregon, USA
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Averæn Wines Dundee
Alkohol:13.20% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Intens og konsentrert på duft med denne stramme Pinot frukten av bringebær, mineraler, fatkrydder og lakris. Middels fyldig vin med god stramhet i frukten med bjørnebær, lær og lakris på en god fast og lett urtete utgang. Tanninene biter godt her, men på en bra måte. Særpreget og god Oregon-vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11101401
Vin: Saurwein OM Pinot Noir 2020
Region: Walker Bay, Sør-Afrika
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Dom. des Dieux
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat og innsmigrende på nesen med dufter av frisk og mineralsk rød frukt, med vekt på bringebær, markjordbær og syrlige røde kirsebær, samt roser, saltmineraler og noe tre. Pen dybde på duft. Middels fyldig kropp med en utpreget god, frisk og delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av moreller, anis, fruktskall og saltmineraler. Flott, frisk syre. Fin tanninstruktur med fine tanniner. Bra lengde med en tørrende, frisk avslutning. Meget bra pinot fra Sør-Afrika. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13952001 (NYHET)
Vin: Azienda Agricola Stra Bera Barbaresco Riserva Rabajá 2013
Region: Piemonte, Italia
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Wine Not
Produsent: Azienda Agricola Stra
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Klassisk og litt stram i aromabildet med konsentrert lys rødbærsfrukt, blodappelsin, litt kjeller, grafitt og tørket sopp. Middels til fyldig Barbaresco med klar rød frukt som fortsatt er ren og tydelig i preget sitt med lys rødbærsfrukt, litt sopp, litt kjeller og lær. Maskulin og fast utgang med tanniner som sier i fra. Syren gir friskhet til vinen. Vin som krever litt, men ha den til mat som lam med litt fett så vil den fungerer. Lever flere år denne vinen her, som kanskje ikke får stempel som sjarmtroll. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13724901 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Barolo Del Comune di La Morra 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 435,10 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: None
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Rikere i stilen med bred og tilgjengelig frukt av mørkere fruktkjerne, balsamico, lær og litt tørket frukt. Middels fyldig Barolo med myk og tilgjengelig munnfølelse med mørkere røde bær, litt modent skall, sopp og lær. Tanninene er integrerte og nesten polerte. Litt fatkrydder i utgangen, men alt er fint balansert. En god drikkeklar Barolo allerede som viser at gode produsenter lager gode viner. Her er årgangens varme godt tatt inn i vinen. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 9141201
Vin: Costa di Bussia Barolo Luigi Arnulfo 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Top Cellars Wine Import
Produsent: Costa di Bussia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Typeriktig 2015-årgang med aromaer som er fremovervendte og rikere siden med røde bær, levende roser, grafitt, litt tjære og te. Middels fyldig og fremovervendt vin som også viser at Monfortes litt mer maskuline karakter også kan ligge i forkant av en rikere årgang. Bra mineralitet ligger over tørket kirsebær, appelsinskall og nellik. Faste, men typeriktige tanniner på denne gode Baroloen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4389901
Vin: Gaja Sito Moresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: nebbiolo, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Rik og aromatisk på nesen med dufter av røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær med sødme, samt blomster, mineraler, krydder, blyantspiss, lakris og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, strukturert rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, lær, nøtter, mineraler og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Flott, vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 5490301
Vin: Baricci Rosso di Montalcino 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 380,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Baricci Colombaio di Montosoli
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Lett intens og leken i stilen på duft med denne fine florale tonen som ligger over litt søte krydderier, kirsebær og oransje mørk frukt. Middels fyldig vin med god saftig munnfølelse av rødere bær, urt og lær. God balanse og med nok struktur. En god utgang Rosso dette! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13959301 (NYHET)
Vin: Cast. di Ama Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Druer: sangiovese, merlot.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av friske, syrlige røde kirsebær, moreller og noe skogsbær, samt roser, espresso, anis, tobakk, røyk, litt lær, mineraler og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en elegant, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, delikat og frisk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer, samt noe mørkere skogsbær. Innslag av tobakk, urter, lær og litt godt integrert tre. Krisp syre som virkelig gir liv. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra, klassisk Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4080801
Vin: Nittardi Chianti Classico Artist Label 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Fatt. Nittardi
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: sangiovese, canaiolo nero og sangiovese.
Beskrivelse: Fin og aromatisk på nesen med dufter av røde kirsebær og plommer, samt skogsbær, lilla blomster, lær, anis, tobakk, mandler og litt sedertre. Fyldig kropp med en delikat og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, skogsbær, lær og krydder, samt mineraler, noe tre og noen lette jordlige toner. Frisk syre. Fine, integrerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13934001
Vin: La Spinetta Il Gentile di Casanova 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 299 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. La Spinetta
Alkohol:14%
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med pen kirsebærsfrukt, litt tørket oransje, kanel og fatkrydder. Middels fyldig og frisk vin med godt fruktbilde av kirsebær, lær og lakris. Strukturen er der og holder vinen oppe. Syren frisker opp og gir en delikat og god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 9926301
Vin: Zeni Amarone della Valpolicella Classico Vigne Alte 2015
Region: Veneto, Italia
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Zeni
Alkohol:15.50% Sukker:9.5 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: corvina, rondinella, molinara
Beskrivelse: Tiltalende på duft med intense røde bær, krydder, lett tørket frukt og blader. Middels fyldig og god Valpo med konsentrert rødbærsfrukt, krydder, konfekt og lett tørket fruktskall. God litt tråere utgang, men kvalitet er det. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13755101
Vin: Idda Etna Rosso 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik og tiltalende på nesen med aromaer av røde plommer og kirsebær, litt bjørnebær, samt blomster, urter, røyk, mineraler, pepper og anis. Middels til fyldig kropp med en god, elegant strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt bjørnebær. Innslag av sitrusskall, urter, anis, litt nøtter og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget pen, fruktdreven Etna-vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 5483701
Vin: Eduardo Torres Acosta Versante Nord Nerello Mascalese 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Eduardo Torres Acosta
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: nerello mascalese, nerello cappuccio, og minella nera
Beskrivelse: Pen intensitet på duft med denne lett innestengte kjelleren som ligger over salter, bringebær og krydder. Middels fyldig og saftig vin som har bra struktur i seg. Uttalt god frukt av stram kirsebær, saftige markjordbær og urter. Mineralene er også her. Bra tanninbitt. Lang og god utgang på denne gode vinen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 7263501
Vin: Clos du Moulin aux Moines Pommard 2018
Region: Bourgogne, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Clos du Moulin aux Moine
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og leken i stilen med fremovervendt og rik på duften med roser, bringebær og masse herlig krydder. Middels til fyldig vin med power, men også med et faktisk så delikat munnfølelse med bringebær, fatkrydder og mer herbale toner. Kanskje ikke for detaljert, men dette er en god vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 12960401
Vin: Clos du Moulin aux Moines Volnay Les Famines 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Clos du Moulin aux Moines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og levende på duft med litt robust aromabilde med sommerlige blomster, kirsebær, bringebær, lær, sval kaffe og fatkrydder. Middels til fyldig Volnay med bra tyngde i munnfølelsen med frukt som brer seg ut med bringebær, fatkrydder og mer krydderier av de mørkere sortene. Syren er nøkkelen i 2019, det gir en frisk og god vin med bra tanninstruktur. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11808601
Vin: Marc Delienne Greta Carbo Fleurie 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Domaine Marc Delienne
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: 60 år gamle vinstokker. Helklase i betong. Dekkes med gass. 15 mnd i store foudre. Leken i stilen med lysere røde bær, ull, salter og krydderier. Middels fyldig og uttalt leken Fleuire som gir en god rødbærsfrukt som er delikat i stilen sammen med urter og lett bittert fruktskall. God vin! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13730201
Vin: Desvignes Beaujolais Rouge 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Designes
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens og tiltalende på nesen med aromaer av bringebær, røde kirsebær og litt mørkere plommer, samt pepper, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og mørke plommer. Innslag av pepper, urter og mineraler. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Fin lengde med en frisk avslutning. Meget bra beaujolais. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13778201 (NYHET)
Vin: Daniel Bouland Chiroubles 2020
Region: Beaujolais, Frankrike
Pris: 280,– kr (tillegg)
Importør: Volatil
Produsent: Daniel Bouland
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Elegant og forførende på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og litt solbær, samt blomster, urter, pepper og en lekker mineralitet. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av litt mørke bær, urter, pepper, lakris og mineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en elegant, tørrende avslutning. Flott gamay med pinotpreg. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13721001 (NYHET)
Vin: A. Jeanniard Gevrey-Chambertin 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: None
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med bra intensitet i den røde frukten av kirsebær, grafitt, sval kaffe og mørkere kryddersorter. Middels fyldig og frisk vin med god bærfølelse av kirsebær, bringebær, grafitt, litt mokka, lær og lakris. Bra struktur i vinen med bra syre som holder den levende. Pent integrerte tanniner. En bra og god Village dette. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13922101 (NYHET)
Vin: Leroux Savigny-les-Beaune 1er Cru Les Hauts Jarrons 2019

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 596,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Alkohol: 14.00 %
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær og røde kirsebær, samt blomster, pepper, saltmineraler og litt lær. Fyldig kropp med en delikat, silkeaktig munnfølelse. Saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt litt mørkere skogsbær. Innslag av pepper, lær og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Pen tanninstruktur med fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin. Gi den litt tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10777501
Vin: Domaine de Bellene Saint-Romain Rouge Vieilles Vignes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 409,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. de Bellene
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med delikate aromaer av rød frukt, med vekt på villbringebær og røde kirsebær, samt blomster, litt pepper og litt tre. Pent fyldig vin med en god, lett strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og noe bjørnebær. Innslag av fruktskall, pepper og krydder, samt mineraler og noe fat. Frisk syre. Fine tanniner som tørrer litt. Flott lengde med en tørr avslutning med noe tre. Vellaget og god vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 2977701
Vin: Dom.de Bellene Côte de Nuits-Villages 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. de Bellene
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert og frisk på nesen med aromaer av bringebær og syrlige røde kirsebær, litt skogsbær, samt roser, krydder, litt anis og noe eksotisk tre. Fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og noe plommer. Innslag av mørke bær, krydder og litt fat. Frisk syre. Finkornede tanniner som biter noe. Bra lengde med en tørr avslutning. Konsentrert og flott pinot. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 7358401 (NYHET)
Vin: Maison en Belles Lies Aloxe Corton 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Maison en Belles Lies
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat på nesen med dufter av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, noe moreller, samt anis, roser, mineraler, litt mandler og tre. Pent fyldig vin med en balansert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og litt bløt rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, moreller og røde plommer. Innslag av anis, krydder, mineraler, lær og noe tre. Frisk syre. Bra tanninstruktur med fine, litt faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En elegant, vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10255701
Vin: Laurent Perrachon Morgon Cote du py 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 284,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Laurent Perrachon
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Rik på duft med skikkelig grov parfyme som ligger over modne bringebær, lær og lette kryddertoner. Middels fyldig vin som balanserer mellom litt parfyme og glede vs litt grovere og tøffere smaksbilde med bringebær, rødt plommeskinn og lær. Passende tanninbitt på en god utgang. Syren holder vinen i sjakk og det blir ikke for varmt. Pen vin! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 12119301
Vin: Ch. Mont-Redon Chateauneuf-du-Pape 2017
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 395,80 kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: S.A. Ch. Mont-Redon
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: counoise, cinsault, mourvèdre, syrah og grenache.
Beskrivelse: Rikere og tiltalende i stilen med mye blomst som ligger over rødere bær, lakris, kritt, barskog og snev av espressotoner. Bra fyldig CdP med uttalt rik og god munnfølelse av varmere kirsebær, lær, lakris, grafitt, nesten litt tjæretoner og varmere kryddersorter. God lang utgang på denne vinen med tanniner som er godt integrerte. Syren utfordres som for mange Sør-Rhone viner for tiden. Men denne synes å greie å gi karakter og vil være en god samarbeidspartner til kjøttretter. En vellaget CdP til dette til riktig pris. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4423501
Vin: La Souteronne 2019
Region: Ardèche, Frankrike
Pris: 310,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Hervé Souhaut
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Frisk på duft med preg av fersk rød og noe mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer og skogsbær, samt urter, krydder og blomster. Middels fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og myk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, samt litt skogsbær. Innslag av urter, krydder, mineraler og lett lær Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Saftig og flott gamay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13886001  (NYHET)
Vin: Rostaing Puech Noble Rouge 2019
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 374,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og bred i aromabildet med mye mineraler som ligger i overkant av sødmefull saftig rød-lilla frukt, lett blod og våte høstblader. Middels fyldig og saftig vin med lilla frukt, jern og salter. Fin krydret i den lett varme, men gode utgangen. God syre og tanninstruktur som er integrert. Bra punch i vinen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13937601 (NYHET)
Vin: A Gros & JP Tollot Minervois Cazelles Les Carretals 2019

Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 398,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Alkohol: 14.50 %
Beskrivelse: Aromatisk og dyp på nesen med konsentrerte aromaer av solbær, bjørnebær, plommer og litt moreller, samt pepper, lakris, krydder, saltmineraler og tre. Snev av nøtter og lilla blomster på duft. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk mørk frukt på smak, med vekt på moreller, plommer og bjørnebær. Innslag av lær, lakris, krydder, saltmineraler, vanilje og noe tre. Pen, frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget lovende vin som trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13922901 (NYHET)
Vin: A Gros & JP Tollot Minervois Cazelles Le Ciaude 2019

Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 320,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Anne Gros & Jean-Paul Tollot
Alkohol: 14.50 %
Beskrivelse: Parfymert på nesen med intense aromaer av blåbær og skogsbær, litt bringebær, samt urter, mineraler, anis, lilla blomster og pent integrert tre av eksotisk karakter. Fyldig kropp med en elegant, silkeaktig munnfølelse og kremete tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, fersk mørk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, blåbær og skogsbær, samt noe bringebær. Innslag av lær, krydder og lakris, samt mineraler og tre. Hint av nøtter. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott sak med meget bra frukt! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13071401
Vin: Yann Durieux Night Cost Rouge 2017
Region: Vin de france, Frankrike
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Recrue Des Sens sarl
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dufter av lett moden, lett sødmefull rød frukt, med vekt på kirsebær og jordbær, litt plommer, samt blomster, urter, pepper og mineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer. Innslag av litt mørkere bær, fruktskall og urter, samt lær, pepper og litt mineraler. Frisk syre. Fine, litt faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, naturvinspreget pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13572701
Vin: Castro Ventosa Valtuille Cova de la Raposa 2019
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Castro Ventosa
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Kompleks og aromatisk på duft med preg av skogsbær, bjørnebær og noe bringebær, samt krydder, pepper, lilla blomster, nøtter og mineraler. Pen dybde på nesen. Middels fyldig kropp med en raffinert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørk frukt på smak, med vekt på bringebær, bjørnebær og plommer. Innslag av mineraler, krydder, pepper og pent integrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Spennende og meget flott vin fra Bierzo. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9861701
Vin: Bassus Pinot Noir 2018
Region: Valencia, Spania
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Bod. Hispanc Suizas
Alkohol:14.00% Sukker:4.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Bred og stor i aromabildet med mye frukt som også oppleves som frisk med røde bær, lette fatkrydder og lær. Middels fyldig og overraskende leken vin med fin balanse mellom frukt, syre og tanniner. Lett sødmefulle røde bær, litt mokka, bacon og krydder gir glede. Noe volumøs silke i midten er gledelig toner. En spesiell og utmerket vin fra Valencia. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 353401
Vin: Viña Ardanza Reserva 2015
Region: Rioja, Spania
Pris: 279,90 kr (basis)
Importør: Excellars
Produsent: La Rioja Alta
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, mazuelo.
Beskrivelse: Flott og dypt aromabilde med preg av moden rød og mørkere frukt, med vekt på røde plommer, bjørnebær, litt røde kirsebær og moreller, samt lær, lakris, søte krydder og vått trevirke. Fyldig kropp med en rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, myk rød og mørkere frukt på smak, med preg av røde plommer, moreller, samt noe bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, pepper, lær og tre. Behagelig strukturert med modne tanniner og en fin syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra, balansert vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 12873101
Vin: Weing. Knewitz Spätburgunder Trocken 2019
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av villbringebær og kirsebær, litt markjordbær, samt blomster, litt pepper, saltmineraler og pent integrert fat. Fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig og kjølig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og mørkere bringebær. Innslag av skogsbær, anis, pepper, samt litt lær og urter. Fin tanninstruktur med finkornede, lett strukturerte tanniner og en flott syre. Pen lengde med en frisk, tørrende avslutning. Solid vin. Mye god spätburgunder for pengene. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 11217101
Vin: Matthias Gaul Steinrassel Pinot Noir 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 367,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Matthias Gaul
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Klassisk og konsentrert duftbilde på nesen med preg av bringebær og litt syrlige kirsebær, noe skogsbær, samt salvie, roser, røyk, mineraler, litt anis og noen fattoner. Middels fyldig vin med en glatt munnfølelse med bra intensitet. Fin konsentrasjon av saftig, kjølig og syrlig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, rips og bringebær. Delikat sødme i frukten. Flott underliggende mineralitet, samt innslag av krydder, anis og tre. Flott kompleksitet. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Meget pen pinot! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10987201
Vin: Burja Noir 2019
Region: Slovenia
Pris: 340,– kr (bestilling)
Importør: Structure Wines
Produsent: Burja Estate
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Lett volatil stil på duft med saftige og tiltalende frukter under med jordbær, kirsebær, appelsinskall, lær og masse eksotiske kryddersorter som sprer interesse. Middels fyldig og uttalt saftig med lysere bærpreg av jordbær, appelsin og krydder. Syren gir friskhet til vinen. Leskende utgang, der tanninene tygger på en flott myk måte. Morsom og uttalt god Pinot fra Slovenia som er særpreget. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13274201
Vin: Lumen Pinot Noir Santa Barbara County 2017
Region: California, USA
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Lumen Wines
Alkohol:12.90% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert og ekspressiv på nesen med aromaer av bringebær, kirsebær og tranebær, samt blomster, salvie, anis, mineraler og litt tre i bakgrunnen. Middels fyldig kropp med en delikat, silkeaktig munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt litt markjordbær. Innslag av urter, anis, mineraler og lett tre. Frisk syre. Lette tanniner, litt fine. Fin lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget bra vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 6940501
Vin: Ojai Santa Barbara Pinot Noir 2020
Region: California, USA
Pris: 385,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: The Ojai Vineyards
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende og floral på nesen med aromaer av markjordbær, bringebær og syrlige røde kirsebær, samt pepper, blomster, te og skogbunn. Hint av tre. Middels fyldig kropp med en silkeaktig teksturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørke bringebær. Innslag av sitrusskall, anis, krydder, mineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 6849801
Vin: Twomey Russian River Valley Pinot Noir 2019
Region: California, USA
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Twomey Cellars
Alkohol:13.70% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær, bringebær og litt skogsbær, samt roser, anis, krydder, urter, lett tobakk og noen fataromaer. Middels til fyldig kropp med en rik og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og kjøttfull rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og noe mørke bær. Fin sødme i frukten. Innslag av urter og anis, samt litt tobakk, krydder og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast utgang. God pinot som trenger litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 8059001
Vin: Dom. Drouhin Dundee Hills Pinot Noir 2018
Region: Oregon, USA
Pris: 498,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Domaine Drouhin Oregon
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og kjølig på nesen med preg av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og litt mørkere bringebær, noe skogsbær, samt roser, tobakk, anis, krydder og noe lær og fat. Pent fyldig vin med en god, fint teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og kjølig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av skogsbær, samt anis, mokka, lær og noe tre. Hint av mineraler. Frisk syre. Fine, slanke tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Solid, vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 818001
Vin: Laurene Pinot Noir 2017
Region: Oregon, USA
Pris: 675,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Drouhin
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av noe utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, skogsbær og bjørnebær, samt sitrusskall, blomster, skogbunn, pepper, krydder og noe fat. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av tett og noe utviklet rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bjørnebær, samt bringebær. Innslag av lær, krydder, anis, litt mandler og fat. Frisk syre. Fine tanniner som biter litt. Bra lengde med en tørr utgang. Seriøs og god pinot fra Oregon. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3593001
Vin: A.A. Badenhorst Ramnasgras Cinsault 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Rik og forførende på duft med blomst, morell, jordbær og tett støv og saltpreg. Middels fyldig vin som har en bra vektighet i seg med god frukt av lett rustikk følelse av kirsebær, bringebær og urter. Bra saltpreg i den lett stram utgangen. Tanninene er til stede, men ikke på aggressiv måte. God vin dette her. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 7845301
Vin: Borgogno Barolo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 497,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Giacomo Borgogno & Figli
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Framovervendt på aromabilde med levende roser som ligger over lett tørkede kirsebær, nellik og veistøv. Middels fyldig og klassisk Barolo med lett tørket rød frukt, appelsinskall, nellik og mineraler. Årgangen merkes i den noe tørkede tonen, men syren greier å holde vinen levende den. Faste tanniner gir at denne passer fint til et lammemåltid de neste 3-5 årene. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 13539201
Vin: Cascina Roccalini Langhe Nebbiolo 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Cascina Roccalini
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fin på duft med preg av røde kirsebær, plommer og litt skogsbær, samt roser, urter, anis, lær og tjære. Pent fyldig vin med en god og rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og rik rød frukt på smak, med vekt på mørkerøde bringebær, røde kirsebær og litt skogsbær. Innslag av tjære, lakris, pepper, nøtter og tre. Frisk syre. Slanke, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Pen Langhe Nebbiolo med utsøkt frukt. Litt merkbar alkohol, men vinen lander på den riktige siden. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12147401
Vin: Elio Grasso Barbera d’Alba Vigna Martina 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Az. Agr. Elio Grasso
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Intens og rik på nesen med dufter av rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær og solbær, samt mineraler, lakris, lær og litt krydder. Fyldig kropp med en god, litt rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bjørnebær og bringebær. Innslag av lakris, nøtter, krydder, mineraler og litt lær. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, litt bløt avslutning. Meget god og vellaget barbera. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 9955601
Vin: Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 284,90 kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Scarpa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: barbera.
Beskrivelse: Rik og dyp på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på bringebær og kirsebær, litt skogsbær, samt våt skogbunn, blomster og mandler. Et lite snev av lær og anis på duft. Fyldig kropp med en god og ganske intens og strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, sursøt og frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, mørkerøde bringebær og skogsbær. Innslag av krydder og lær, samt litt krydder og saltmineraler. Finkornede, lett silkeaktige tanniner og frisk syre. Bra lengde med en fruktig, lett tørrende avslutning. Pen, velbalansert Barbera. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12568301
Vin: La Torretta Ghemme Il Motto 2012
Region: Piemonte, Italia
Pris: 324,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: La Torretta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av begynnende moden rød frukt, med preg av syrlige kirsebær, skogsbær og litt bringebær, samt blomster, lær, anis, tjære, mineraler og litt tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av delikat og saftig, begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, skogsbær, markjordbær og litt mørkerøde bringebær. Innslag av anis, urter og litt lær, samt røyk, mineraler og noe tre i utgangen. Frisk syre. Fine tanniner. Fine tanniner med noe avpolering. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott nebbiolo fra Ghemme med noe modning. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11360801
Vin: Caparsa Chianti Classico 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Caparsa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Et rikere duftbilde med preg av rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt blomster, lær, mandler og krydder. Snev av saltmineraler og litt tobakk. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av tobakk, lær, krydder og litt urter, samt noen lakristoner. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en frisk, lett tørrende utgang. En riktig så god Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13959401 (NYHET)
Vin: Masciarelli Marina Cvetic Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2018
Region: Abruzzo, Italia
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Masciarelli
Alkohol:14.50%
Druer: montepulciano.
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av modne bjørnebær, plommer og skogsbær, samt søte krydder, lakris, tobakk og fattoner. Fyldig kropp med en rikt teksturert munnfølelse. Konsentrert, rik og bløt mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av krydder, lakris, lær, sjokolade og fat. Flott syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin som tross sin rikhet aldri blir for kraftig. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4167101
Vin: San Michele Appiano Lagrein 2020
Region: Trentino-Alto Adige, Italia
Pris: 245,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: San Michele Appiano
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: lagrein.
Beskrivelse: Pen dybde på nesen med aromaer av bjørnebær, røde kirsebær og litt skogsbær, samt pepper, mineraler og blomster. Middels til fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse med bra intensitet. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær. Innslag av urter, anis, pepper og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en fruktig, lett tørrende avslutning. Dette er en flott, samtidig fersk lagrein. Bra vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 174901
Vin: Novaia Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2018
Region: Veneto, Italia
Pris: 289,20 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Az. Agr. Novaia
Alkohol:14% Sukker:5.5 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: corvina og rondinella.
Beskrivelse: Veldig tiltalende på duft med lett krydderpregsom ligger over rød god frukt, litt våt løvverk og lær. Middels fyldig og saftig vin med god frukt av kirsebær, moreller, lær og lett krydderpreg. Bra struktur. God saftig utgang med integrere tanniner. Veldig god Ripasso som mange vil like. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 11238801
Vin: Clos Puy Arnaud 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 520,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Clos Puy Arnaud
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.6 g/l
Druer: cabernet sauvignon, cabernet franc og merlot.
Beskrivelse: Sammensatt og intens på nesen med aromaer av moden mørk frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær, samt sigareske, grafitt, mineraler, lær og stall. Fyldig kropp med en mykt teksturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, strukturert mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og solbær. Innslag av lær, mineraler, anis og litt nøtter. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en fast og tørr avslutning. Lovende vin som trenger tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11808701
Vin: Marc Delienne Saint Amour A La Folie 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Domaine Marc Delienne
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Betong. Helklase fermentering. Frisk og leken vin med jordbær, parfyme og salter. Middels fyldig og delikat vin med god munnfølelse. Ren kirsebærsfrukt, litt hubba og urter. God saftig utgang med lett bitt i tanninene. Bra leken vin dette her! (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 13769301 (NYHET)
Vin: La Maison Romane Cote de Nuits-Villages 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: La Maison Romane
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av bringebær og røde kirsebær, litt bjørnebær, samt lær, blomster og litt mineraler. Fyldig kropp med en rik munnfølelse med mye kraft. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og bringebær. Noen toner av mørke plommer og mørke bær. Innslag av lær, anis og noe mineraler. Flott syre. Fine, litt faste tanniner. Fin lengde med en fast, tørr avslutning. God, særpreget vin som trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3788801
Vin: Borgeot Santenay Vieilles Vignes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med aromaer av bringebær og røde kirsebær, litt mørke bær, samt blomster, urter, pepper, lett skogbunn og litt tre. Fyldig kropp med en elegant munnfølelse. Pen konsentrasjon av lett utviklet, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær, samt noe mørkere bær. Innslag av saltmineraler, krydder, anis og velintegrert fat. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner som biter passe. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13753401
Vin: Dufouleur Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Poulettes 2016
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Best Buys
Produsent: Dufouleur Pere et fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dufter av syrlige røde kirsebær, mørkere plommer og litt bringebær, samt urter, krydder, anis, blomster og noe tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og litt skogsbær. Innslag av krydder, kaffe, lakris, lær og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God, fyldig pinot med et godt utviklingspotensiale. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13712301
Vin: Jerome Galeyrand Antonin Bourgogne Pinot Noir 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på røde kirsebær og bringebær, litt skogsbær, samt blomster, anis, lær, pepper, mineraler og pent integrert fat. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av skogsbær, pepper, urter, lær, mineraler og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott pinot. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7811701
Vin: Delas Saint-Joseph Les Challeys 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Delas Freres
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Rikere og bredere i stilen, men fortsatt med god friskhet i aromabildet. Solbær, einer og øvrige kryddertoner. Middels fyldig vin med masse god frukt av solbær, bringebær, lær, mineralsk, jordlig og krydder. Meget fin tanninstruktur og syre. Meget god vin for pengene. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 8061101
Vin: Chapoutier Les Meysonniers 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: M. Chapoutier
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.6 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med aromaer av blåbær, mørke kirsebær og bjørnebær, samt urter, pepper, oliven og lakris. Fyldig kropp med en rund, mykt teksturert munnfølelse. Rik, saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og sødmerike blåbær. Innslag av lakris, pepper, urter og lær. Faste tanniner med litt modning. Vinen har en flott syre som bidrar til å holde friskheten i vinen. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13653501
Vin: Dom. de la Chevalerie Bourgueil Bretêche 2011
Region: Loire, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Dom. de la Chevalerie
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av noe utviklet rød og mørk frukt, med vekt på bringebær, skogsbær og bjørnebær, samt oliven, flint, mineraler, litt lær, urter, blomster og tobakk. Middels til fyldig kropp med en god, lett silkeaktig munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, utviklet og delikat rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer og skogsbær. Innslag av lær, lakris, pepper, oliven og nøtter. Frisk syre. Fine tanniner med litt modning. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen, balansert cabernet franc med modningstoner. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13653601
Vin: Dom. de la Chevalerie Bourgueil Galichets 2011
Region: Loire, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Dom. de la Chevalerie
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av noe utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer og bjørnebær, samt mineraler, tørket frukt, lær, krydder, oliven og lilla blomster. En anelse reduktiv på nesen. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, utviklet og litt kjølig rød og mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, røde kirsebær og noe plommer. Innslag av saltmineraler, lær, krydder, tobakk, tørket frukt og litt anis. Frisk syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13922801 (NYHET)
Vin: A Gros & JP Tollot Minervois Les Fontanilles 2019

Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 282,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Anne Gros et Jean-Paul Tollot
Alkohol: 14.00 %
Beskrivelse: Rik og intens på nesen med dufter av bjørnebær, solbær og mørke kirsebær, litt røde bær, samt urter, krydder, mineraler, vanilje og sedertre. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og litt mørke kirsebær, samt noe solbær. Innslag av urter, krydder, nøtter, lær, lakris, mineraler og noen fattoner. Frisk syre. Fastere tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 9384901
Vin: Ch. Montus 2016
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 339,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Alain Brumont
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.1 g/l
Druer: tannat og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer av noe sødmerik mørk frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og solbær, samt lilla blomster, mineraler, grafitt, lær, lakris, kaffe og eksotrisk tre. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Konsentrert, strukturert og saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av te, urter, krydder, lakris, lær og kaffe, samt nøtter og tre. Bra kompleksitet på smak. Pen, frisk syre. Faste tanniner. Fin lengde med en tørr og noe trepreget avslutning. Solid vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11738101 (NYHET)
Vin: Knipser Kalkmergel Spätburgunder 2017
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Knipser
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Pur og kjølig på nesen med dufter av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og bringebær, noe mørkere bær i retning av skogsbær, samt blomster, mineraler og litt tre. Fyldig kropp med en konsentrert, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av skogsbær, krydder, anis, mineraler og bra integrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, salin avslutning. Flott, vellaget vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3549801
Vin: Weingut Thörle Saulheimer Spätburgunder 2018
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 254,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Winzerhof Thörle
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av noe utviklet frukt, med vekt på røde kirsebær, bringebær og mørke bær, samt blomster, anis, røyk, urter, mineraler og fat. Pent fyldig vin med en god og syrlig munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet og en anelse myk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og skogsbær. Lett, delikat sødme i frukten. Innslag av lakris, nøtter, saltmineraler og fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. En særpreget, god vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13887701
Vin: Steintal Buntsandstein Spätburgunder 2015
Region: Franken, Tyskland
Pris: 298,90 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Steintal
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Lekkert, aromatisk pinotpreg på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på bringebær og røde kirsebær, litt solbær, samt urte, anis, roser, røyk og en pen mineralitet. Noen aromatoner av tre på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett moden og frisk rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bringebær. Innslag av litt skogsbær, anis og mandler, samt mineraler og tre. Flott syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr, lett saltpreget og syrlig avslutning. En virkelig flott vin, særlig til prisen. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 5959501
Vin: Dominio do Bibei Lalama 2018
Region: Galicia, Spania
Pris: 263,90 kr
Importør: Vinarius
Produsent: Dominio do Bibei
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: garnacha tintorera, brancellao, sousón, mouratón, mencia.
Beskrivelse: Innsmigrende på duft med preg av frisk mørk frukt, med vekt på kirsebær og plommer, noe skogsbær, samt kaffe, mineraler, lær, tobakk og pent integrert fat. Pent fyldig vin med en god, balansert munnfølelse med fin tekstur. God konsentrasjon av rik, saftig mørkerød frukt på smak, med vekt på moreller og kjøttfulle plommer. Innslag av lær, mineraler, krydder, anis og velintegrert fat. Frisk syre. Strukturert med fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin som trenger litt luft. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 1865001
Vin: Moric Burgenland Blaufränkisch 2019
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 259,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Moric
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: blaufränkisch.
Beskrivelse: Intens og tett på duft med preg av fersk rød og litt mørkere frukt, med vekt på skogsbær, mørke plommer og bjørnebær, samt lakris, blomster, krydder, jordsmonn og litt lær. Pent fyldig vin med en rik og god munnfølelse med bra grep. Bra konsentrasjon av fersk, saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær med noe sødme. Innslag av mineraler, lakris, lær og litt krydder. Bra syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra og lovende blaufränkisch. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13924101 (NYHET)
Vin: Bründlmayer Pinot Noir 2017

Region: Kamptal, Østerrike
Pris: 289,- kr (bestilling)
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Weing. Bründlmayer
Alkohol: 14.00 %
Beskrivelse: Elegant og ren på nesen med aromaer av moden rød frukt, med vekt på bringebær, markjordbær og mørkerøde kirsebær, samt blomster, mineraler og noe tre. Pent fyldig vin med en noe rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, litt bløt, men samtidig frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og litt skogsbær. Bra kjøttfull frukt. Fin mineralitet på smak, samt innslag av urter og lett pepper. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en lett tørrende, frisk avslutning. En presis og flott østerriksk pinot. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 8287001
Vin: Ojai Syrah 2018
Region: California, USA
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: The Ojai Vineyards
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: syrah og grenache.
Beskrivelse: Intens og sammensatt på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på solbær, skogsbær og bjørnebær, samt lakris, lær og blomster. Fyldig kropp med en god, balansert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær og solbær. Innslag av lær, krydder, pepper, anis, mineraler og noe tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott syrah som mangler litt detaljer. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10897701
Vin: Piedrasassi PS Santa Barbara County Syrah 2019
Region: California, USA
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Piedrasassi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Rik og sammensatt på nesen med dufter av solbær, bjørnebær og mørke kirsebær, med innslag av lær, pepper, lilla blomster og krydder. Snev av urter og litt fat på duft. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig og fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, moreller og mørke kirsebær. Innslag av lær, anis, pepper og krydder, samt noe mineraler og fat. Faste tanniner og pen syre. God lengde med en tørr, fast avslutning. Bra syrah. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 8142901
Vin: Drouhin Roserock Pinot Noir 2015
Region: Oregon, USA
Pris: 463,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Domaine Drouhin Oregon
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og floral på nesen med aromaer av kjølig og noe utviklet rød frukt, med vekt på bringebær og kirsebær, litt blåbær, samt pepper, litt anis, lilla blomster og noe fat. Middels til fyldig kropp med en god, elegant teksturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, kjølig og noe utviklet rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av skogsbær, anis, lær, litt krydder, samt mineraler og noe eksotisk tre. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott pinot fra Oregon. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13391901
Vin: Ixsir Grande Reserve red 2014
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Ixsir
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: arinarnoa, cabernet sauvignon og syrah.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med dufter av moden mørk frukt, med vekt på bjørnebær og plommer, noe solbær, samt lakris, mørk sjokolade, lær, krydder, animalske toner og eksotisk tre. Fyldig kropp med en god, myk munnfølelse. Konsentrert, moden og saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, lær, jord og tobakk, samt krydder og fat. Frisk syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin fra Libanon. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3996501
Vin: Dog Point Pinot Noir 2019
Region: New Zealand
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: Structure Wines
Produsent: Dog Point Vineyards
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik og ganske bred på duft med modne bringebær, lakris og fatkrydder. Middels fyldig og saftig vin med god fruktfølelse av bringebær, lær, krydder og hint av fatkrydder. Bra, litt fastere utgang. Frukten gir gleden her, trenger et år eller to for å balansere seg med eiken. Men dette var en utmerket Pinot fra New Zealand! (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 4715401
Vin: Fontanafredda Barolo Serralunga dŽAlba 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen intensitet på aromabildet med tørkede roser, rødbærsfrukt og lær. Middels fyldig Barolo med god balanse hele veien igjennom frem til avslutningen der tanninene biter på den klassiske gamle måten. Alt i mellom er derimot godt med passende frukt av tørket appelsinskall, nellik og lær. Vin som absolutt passe fint til fåskelammet med litt fettkant. Bra entry Barolo. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13902701 (NYHET)
Vin: Fogliati Barolo Bussia 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 649,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Podere Fogliati
Alkohol: 14.50 %
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter av noe utviklet rød og mørk frukt, med vekt på skogsbær og røde kirsebær, samt te, krydder, blomster og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, bløt rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og moreller, samt litt bjørnebær. Innslag av krydder, lær, skogbunn og te, samt noe fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Mangler noe på detaljfronten, men er en god barolo. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3300901
Vin: Prunotto Barolo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Prunotto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av bringebær, skogsbær og litt mørkerøde kirsebær, samt anis, roser, skogbunn, te, mandler, krydder og noe fat. Middels til fyldig kropp med en god, litt strammere munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk og en anelse bløt rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, røde bær og skogsbær. Innslag av anis, krydder, tobakk og te, samt litt tjære, nøtter og fat. Frisk syre. Ferske, markante tanniner. God lengde med en tørr og fast avslutning. God barolo som trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1982501
Vin: Ceretto Piana Barbera d’Alba 2019
Region: Barbera d’alba, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Ceretto
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Intens og rikere på nesen med aromaer av røde kirsebær, plommer og bjørnebær, samt krydder, lakris og pepper. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og bløt rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, pepper, tobakk, litt nøtter og saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En god, vellaget barbera. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13725001 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 278,90 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Giovanni Corino
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rikere og forførende stil med forførende litt grove roser, nellik og salter. Middels fyldig og saftig Nebbiolo som absolutt representerer Langhe Nebbiolo på den moderne måten med tidligere tilgjengelighet og lett frukt av jordbær, kirsebær og salter. Fin enkel tone hele veien igjennom. En lettdrikkelig og god Langhe dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 11544501 (NYHET)
Vin: Cavallotto Langhe Freisa 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 299,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Cavallotto
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med dufter av røde kirsebær og litt skogsbær, samt lær, urter, blomster, pepper, krydder og jordsmonn. Litt støvete på nesen. Pent fyldig vin med en rikere munnfølelse med fin nerve. Flott konsentrasjon av saftig, myk rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og mørkerøde bringebær. Innslag av pepper, urter og saltmineraler. Frisk syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott og balansert tradisjonell freisa. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11702301
Vin: Garrone Munaloss 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 218,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Cant. Garrone
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: croatina og nebbiolo.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, samt urter, krydder, blomster, mandler og noe mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og kirsebær. Snev av litt skogsbær. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fruktig, frisk og god vin fra Alto Piemonte. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7421301
Vin: Nittardi Belcanto Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: None
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: sangiovese, canaiolo nero og malvasia.
Beskrivelse: Delikat på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt skogsbær, roser, tobakk, jord, krydder og velintegrert fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra intensitet. Bra konsentrasjon av saftig, litt bløt rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer, samt noe mørkere skogsbær. Innslag av lakris, tobakk og lær, samt litt krydder. Hint av mineraler og tre. Flott syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En typeriktig og bra Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13476401
Vin: Croix Canon 2017
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 472,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Château Canon
Alkohol: 14.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av solbær, blåbær og sødmerike mørke plommer, noe røde bær, samt tobakk, lakris, krydder, grafitt, mentol og velintegrerte fattoner. Fyldig kropp med en mykt teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, strukturert og moden mørk frukt på smak, med vekt på blåbær og mørke plommer. Innslag av mynte, krydder, kaffe, saltmineraler, litt nøtter og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast og litt krydret avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13769101 (NYHET)
Vin: La Maison Romane Mâcon Ch. de Berze 2016
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: La Maison Romane
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Rikere og litt grovere på nesen med dufter av noe utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, modne bringebær, litt bjørnebær, samt krydder, lær, stall og litt tre. Fyldig kropp med en god og rund munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og sødmerike plommer. Innslag av lær, krydder og litt anis, samt litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 8318601
Vin: Ch. Cambon Brouilly 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Ch. Cambon
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Tiltalende, samtidig intens på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, samt mineraler, blomster, urter, lær og anis. Middels fyldig kropp med en god, forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og kirsebær, samt litt sødmerike plommer. Innslag av skogsbær, mineraler, pepper, urter og litt lær. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en frisk, tørrende utgang. Flott beaujolais. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12967701
Vin: Remizieres Crozes – Hermitage 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. des Remizieres
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: De litt sødmefulle rødbærstonene ligger over blod, solbærtoddy som koker og mineraler. Middels fyldig og saftig Crozes med god munnfølelse av plommer, bringebær, blod, salter og lær. Fin saftig utgang. Enkel, men god vin dette som mange Rhone-entusiaster vil like. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 9961101
Vin: M et S Ogier Le Temps Est Venu 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 278,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Stephane Ogier
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: grenache og syrah.
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på aromabildet med gode bær av solbær, blod og krydder. Middels fyldig og veldig saftig vin som rett og slett er likanes. Nok struktur. God rødbærsfrukt og krydder. Bra syre og integrerte tanniner. Kan man ønske mer. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 5095501
Vin: M. Chapoutier Deschants 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: M. Chapoutier
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.6 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Rik på nesen med dufter av mørke bær, med vekt på bjørnebær, blåbær og mørke kirsebær, med innslag av lakris, knust stein, mineraler, oliven, pepper og krydder. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Konsentrert, saftig og bløt mørk frukt på smak, med preg av mørke kirsebær og bjørnebær. Innslag av krydder, pepper, oliven, lær og en steinaktig mineralitet. Flott syre. Strukturert med faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fyldig og god Saint-Joseph. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 744601
Vin: Habrard Crozes Hermitage 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Habrard
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: syrah.
Beskrivelse: Dyp og intens på duft med preg av plommer, mørke kirsebær og bjørnebær, samt lilla blomster, blod og kjøtt, pepper, krydder, lær, litt kaffe og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god og litt rik unnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, skogsbær og mørke plommer. Innslag av krydder, lær, samt urter, pepper og en fin mineraliteter. Bra syre som gir liv. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. En flott vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3374601
Vin: Delas Les Launes Crozes Hermitage 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 274,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Delas & Frères
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: syrah og syrah.
Beskrivelse: Rikere og lett blodig i stilen med solbær, støv og salthet i bakkant. Middels fyldig og frisk vin med god frukt av solbær, bjørnbær, lær og salt. God utgang. Ikke for detaljert, men syren gir energi og tanninene biter som de skal. En meget god entry Crozes. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13653701
Vin: Dom. de la Chevalerie Noms d’Oiseaux 2017
Region: Loire, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av noe utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og skogsbær, samt lilla blomster, lær, røyk og mineraler. Middels fyldig vin med en strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og frisk rød og mørk frukt på smak, med vekt på bringebær, bjørnebær og skogsbær. Innslag av lær og mineraler, samt litt anis og mandler. Bra syre. Finkornede, ganske faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, ueiket cabernet franc fra Loire. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13873801 (NYHET)
Vin: Combe aux Mas Syrah 2020
Region: Ventoux, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Combe aux Mas
Alkohol: 14.50 %
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Et rikere duftbilde med preg av bjørnebær og moreller, samt mineraler, blomster, kaffe, animalske toner, nøtter og litt tre. Pent fyldig vin med en rik og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og noe bløt mørkere frukt på smak, med vekt på moreller, kirsebær og plommer. Innslag av lakris, pepper og krydder. Flott syre. Fine tanniner med litt modning. Bra lengde med en tørr avslutning. En god syrah fra Ventoux. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11845101
Vin: Dom. du Pélican Arbois Poulsard 2019
Region: Jura, Frankrike
Pris: 394,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. du Pélican
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Poulsard.
Beskrivelse: Ekspressiv og tiltalende på nesen med dufter av lett sødmerik rød frukt, med vekt på jordbær, kirsebær og bringebær, litt rips, samt pepper, blomster, røyk og mineraler. Middels til fyldig kropp med en delikat, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær, samt noe skogsbær. Innslag av urter og mineraler, samt litt pepper og lær. Frisk syre. Lette, slanke tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott poulsard. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13791301 (NYHET)
Vin: Domaine d’Aupilhac Cuvée Aupilhac Montpeyroux 2018

Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. d’Aupilhac
Alkohol: 14.00 %
Beskrivelse: Intens og rik på nesen med aromaer av sødmerik mørk frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og litt solbær, samt lær, krydder, lakris, lilla blomster og tre. Fyldig kropp med en god, tett strukturert munnfølelse med mye kraft. Dyp og med bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og bløt mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, kjøttfulle plommer og moreller. Innslag av lær, krydder og lakris, samt røyk, saltmineraler, noe nøtter og noe tre. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Rik, strukturert og flott vin fra Languedoc. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11590401
Vin: Shelter Winery Spätburgunder 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Shelter Winery
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Parfymert og frisk på nesen med dufter av bringebær og andre røde bær, litt skogsbær, samt roser og sommerblomster, litt anis, mineraler og noen diskrete fataromaer. Middels fyldig kropp med en forfriskende og silkeaktig munnfølelse. Frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og markjordbær. Innslag av urter og anis, samt fat og hint av litt lær. Pen syre. Lette tanniner. Bra lengde med en lett, tørrende avslutning. Flott, frisk og fruktig Baden-pinot. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 11737801 (NYHET)
Vin: Knipser Blauer Spätburgunder Trocken 2017
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Knipser
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Delikat og frisk på nesen med dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, samt skogsbær, blomster, mineraler og velintegrert fat. Pent fyldig vin med en delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk og moden rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av litt mørkere bær, anis, urter og litt tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. En meget bra spätburgunder til prisen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 3540701
Vin: Kloster Eberbach Assmannshäuser Crescentia Höllenberg Spätburgunder 2017
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Social Wines As
Produsent: Kloster Eberbach
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med preg av røde kirsebær, bringebær, samt blomster, krydder, lær, røyk, mineraler og lette tobakkstoner. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, frisk og litt myk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av espressokaffe, saltmineraler, lær, urter og litt krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Kanskje ikke den mest konsentrerte i klassen, men dette er en fin og frisk spätburgunder. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13572601
Vin: Castro Ventosa Valtuille 2019
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Castro Ventosa
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og floral på nesen med aromaer av sødmerike mørke plommer, skogsbær og bjørnebær, samt urter, stall, anis, mineraler og blomster. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Konsentrert, saftig og bløt mørk frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av krydder og lakris, samt mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Fine, lett polerte tanniner. Fin lengde med en tørr, litt bløt avslutning. Konsentrert og bra vin fra Bierzo. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12024301
Vin: Filipa Pato Post Quer..s Baga 2019
Region: Portugal
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Filipa Pato
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: baga.
Beskrivelse: Dufter av modne røde bær, moreller og bjørnebær, samt blomster, mineraler, pepper og lær. Middels fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, slank mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær, samt noe sødmefulle røde bær. Innslag av kirsebærstein, lær og lakris, samt krydder og mineraler. Fine tanniner og frisk syre. Fin lengde med tørr, lett krydret avslutning. Flott, frisk og fruktig vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13892601 (NYHET)
Vin: Pura Tinto 2018
Region: Dao, Portugal
Pris: 350,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Textura Wines
Alkohol: 13.00 %
Druer: baga, jaen og alfrocheiro preto.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på røde kirsebær, skogsbær og bjørnebær, samt anis, blomster og mineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, litt myk mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og sødmerike bjørnebær. Innslag av urter, krydder, lakris og tobakk, samt mineraler. Noen fattoner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en sammensatt avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13501701 (NYHET)
Vin: Adroît Somers Vineyard Mission 2018
Region: California, USA
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Seabold Cellars
Alkohol:12.70% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Mission.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av bringebær, syrlige kirsebær og litt jordbær, samt urter, mineraler og lett pepper. Streif av litt blomster på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt litt mørkere skogsbær. Innslag av urter, pepper og noe anis, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en frisk, lett saltpreget avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1041701
Vin: Cloudline Pinot Noir 2019
Region: Oregon, Usa
Pris: 292,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Cloudine Cellars
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Kjølig på nesen med dufter av bringebær, syrlige kirsebær, noe skogsbær, samt blomster, anis, mokka og litt fat. Pent fyldig vin med en balansert, mykt teksturert munnfølelse. Saftig, konsentrert og noe bløt rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, tranebær, samt noe mørkerøde bringebær. Pen sødme i frukten. Innslag av litt mørke bær, krydder, anis og noe fat. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. En god, konsentrert pinot fra Oregon. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5488201
Vin: Réva Nebbiolo d’Alba 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Eurowine
Produsent: Az. Agr. Reva S.S.
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk vin med lysere rødbærsfrukt, nype og krydder på duft. Middels fyldig og frisk Nebbiolo med tørket appelsinskall, lysere rødbærsfrukt og nellik. Ikke mye dybde her, men frisk og ren frukt. Tanninene er overraskende integrerte. Ny moderne Nebbiolo som er laget for umiddelbar drikkeglede. Reva lykkes bra. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13902601 (NYHET)
Vin: Fogliati Barolo Treturne 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Podere Fogliati
Alkohol: 14.50 %
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter av moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær og skogsbær, samt blomster, krydder, pepper, te, tjære og litt tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, mørke bringebær og skogsbær. Innslag av krydder, lær, tjære, tre og te. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God barolo som mangler noe detaljer. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13939301 (NYHET)
Vin: Vallebelbo Barolo Cesare Pavese 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Wine Not
Produsent: Vallebelbo
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rik og tilgjengelig vin i duft med pent bilde av roseblader, litt tørket høstløv og kirsebær. Middels fyldig og frisk vin med lys rød frukt, litt appelsinskall og lett tjære. Enkel Barolo dette uten mye substans, men den drikker godt og har tanniner som er tilgjengelig i årgangen. En entry vin til Barolo. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 1197301
Vin: Villa Cafaggio Chianti Classico 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 214,90,– kr (basis)
Importør: Momentum Wines
Produsent: Basilica Cafaggio
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: sangiovese og sangiovese.
Beskrivelse: Rikere i stilen med kirsebær, lett tørket frukt og krydderier. Middels fyldig vin med god frukt av kirsebær, bringebær, jordkjeller, sopp og lær. Klassisk, men saftigheten bevares og gir en god opplevelse av CC. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 3988601
Vin: Carobbio Chianti Classico 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 215,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Carobbio
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: sangiovese og merlot.
Beskrivelse: Klassisk på nesen med dufter av modne røde kirsebær, moreller og litt bjørnebær, samt blomster, lær og litt krydder. Snev av anis og noe toast på duft. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og myk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bjørnebær og litt solbær. Innslag av espresso, tobakk, lær, lakris og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner som tørrer bra. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. God, enkel Chianti Classico i en litt rustikk stil. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13122901
Vin: La Spinetta Il Nero di Casanova 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 265,40 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. La Spinetta
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Rik og saftig i aromabildet med kirsebær, krydder, herbale toner og lær. Middels fyldig og saftig vin med god fruktkarakter av kirsebær, krydder og lær. Lett urtete på den ellers saftige utgangen. Bra tanninstruktur. Bra entry sangiovese med karakter. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 174801
Vin: Novaia Valpolicella Classico 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 188 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Az. Agr. Novaia
Alkohol:12.50% Sukker:1.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: corvina, corvinone og rondinella.
Beskrivelse: Nesten litt volatil i aromabildet med med masse blomst over jordbær og krydder. Middels fyldig og leken vin som ikke har for pondus i seg, men er rett og slett frisk og saftig med utmerket frukt av jordbær og kirsebær. Lett urtete også. Bra vin som mange vil like! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 9926501
Vin: Zeni Valpolicella Ripasso Superiore Marogne 2018
Region: Veneto, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Zeni
Alkohol:14.00% Sukker:8.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: corvina, rondinella og molinara.
Beskrivelse: Fremovervendt på duft med mye blomst som ligger over røde bær, litt lakris og animalske toner. Middels fyldig vin med god klassisk munnfølelse med røde bær og svale urter. Fin syre holder vinen levende og gir en vin med energi. God Valpo. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 1060301
Vin: Jean-Claude Boisset Bourgogne Les Ursulines Pinot Noir 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Jean-Claude Boisset
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fruktig i stilen med god Pinot frukt med kirsebær og mye blomst som ligger i forkant. Frisk, enkel frukt gir glede den med lett rikere kirsebær og bringebærsfrukt og lær i bakkant. Ikke detaljer, men gir god frukt for pengene. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13924801 (NYHET)
Vin: Le Petit Chemin Rouge 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Domaine Dozon
Alkohol: 13.00 % Sukker: 3.0 g/l Syre: 3.7 g/l
Druer: Cabernet franc.
Beskrivelse: Typeriktig på duft med preg av solbær, skogsbær og mørkerøde bringebær, litt mørke plommer, samt urter, krydder, grønne aromatoner og anis. Streif av litt blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørkerøde, syrlige bringebær. Innslag av lakris, paprika og pepper. Frisk syre. Lette tanniner med som kun biter bittelitt. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin cabernet franc fra Loire. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 897301
Vin: Dom. Grand Romane Gigondas 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 290,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Pierre Amadieu
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: mourvèdre, syrah og grenache.
Beskrivelse: Rik på duft med preg av noe utviklet rød og mørk frukt, med vekt på røde kirsebær, moreller og mer sødmefulle mørke bær, samt krydder, blomster, pepper, lær, vanilje og fat. Fyldig kropp med en god, rikere, samtidig ganske strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av sødmefull og myk mørk frukt på smak, med vekt på moreller, mørke kirsebær og plommer. Tydelig innslag av fat, samt innslag av lakris, sjokolade, krydder og lær. Bra syre. Ganske faste tanniner. Bra lengde med en tørr og noe rik utgang. En god, konsentrert og strukturert Gigondas. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 3410001
Vin: Ch. La Nerthe Côtes-du-Rhône Villages 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 235,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Ch. la Nerthe
Alkohol:15.00% Sukker:3.2 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: grenache, syrah og mourvèdre.
Beskrivelse: Fersk på duft med preg av mørke kirsebær, moreller og mørke plommer, samt søt lakris, lær og krydder. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Litt merkbar alkohol. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og sødmerik mørk frukt på smak, med vekt på moreller, mørke plommer og mørke kirsebær. Innslag av lær, lakris og krydder, samt litt fat. Frisk syre. Fin tanninstruktur. Bra lengde med en tørr og ganske fast avslutning. Fruktig og god Rhône-vin som bærer sine 15 % alkohol greit. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13941001 (NYHET)
Vin: Malasenda Ribera del Duero Crianza 2018
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Nueve Uvas
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær, plommer, noe skogsbær, samt urter, tobakk, pepper, lær, søte krydder, litt vanilje og litt fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, fersk og en anelse bløt rød og mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og skogsbær. Innslag av krydder, lær, krydder, litt nøtter og anis. Frisk syre. Fine, lett polerte tanniner. God lengde med en tørr og litt krydret avslutning. En enkel, men vellaget vin som gir drikkeglede. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13959601 (NYHET)
Vin: Nueve Uvas Rioja Mikado 141 2018
Region: Rioja, Spania
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Nueve Uvas
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av røde kirsebær, plommer og mørke bær, samt krydder, anis og velintegrert fat. Snev av litt kompottfrukt på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og fint integrert fat. Flott syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Enkel, men god Rioja-vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13684901 (NYHET)
Vin: Pinteivera Douro Tinto 2016
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Valores Universais
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Intens på nesen med dufter av noe utviklet mørk frukt, med vekt mørke kirsebær, bjørnebær og skogsbær, samt urter, krydder, pepper og blomster. Streif av litt tørket frukt på duft. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og kjøttfull mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær. Innslag av lakris, pepper, krydder og litt mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, balansert vin fra Douro. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13892101 (NYHET)
Vin: Encoberta 2019
Region: Dao, Portugal
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Textura Wines
Alkohol: 13.00 %
Druer: touriga nacional, tinta roriz, jaen og alfrocheiro preto.
Beskrivelse: Ganske tett og fersk på nesen med aromaer av røde kirsebær, mørke plommer og skogsbær, samt blomster, urter, krydder og anis. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og bløt mørk frukt på smak, med vekt på skogsbær og sødmerike bjørnebær. Innslag av lakris og krydder, samt noe mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11383301
Vin: Schug Sonoma Coast Pinot Noir 2020
Region: California, USA
Pris: 226,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Schug Carneros Estate
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, rips og jordbær, med innslag av blomster, fat og litt søt tobakk. Middels til fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. På smak er det en god konsentrasjon av saftig og bløt rød frukt med en viss sødme, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av litt mørkere bær, anis og tre. Fin syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr finish. God og bløt Sonoma-pinot uten mye detaljer. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13872401 (NYHET)
Vin:
 Adroit Siletto Vineyard Trousseau 2020
Region: California, USA
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Seabold Cellars
Alkohol: 12.70 %
Beskrivelse:
 Frisk på nesen med aromaer av jordbær, bringebær og litt røde kirsebær, samt pepper, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Frisk og saftig rød frukt på smak, med vekt på jordbær og bringebær, samt litt syrligere røde bær. Innslag av urter, pepper og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, saftig og mineralsk avslutning. Flott, fruktig trousseau. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13498201
Vin: Sokol Blosser Redland Cuvée Estate Pinot Noir 2018
Region: Oregon, USA
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Sokol Blosser
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av jordbær, bringebær og røde kirsebær, samt blomster, urter, saltmineraler og litt fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, litt bløt frukt på smak, med vekt på bringebær og litt mørkere bær. Innslag av anis, tørkede urter og litt krydrede fattoner. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin uten de helt store detaljene. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 1695601
Vin: Badenhorst Family Wines Secateurs Red Blend 2021
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: cinsault, shiraz
Beskrivelse: Rik og framovervendt på duft med pen parfymert rødbærsfrukt. Middels fyldig vin med saftig og delikat lilla bær, lær og krydder. Frisk saftig utgang med akkurat passe tanninbitt. Mye vin for pengene dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13965701 (NYHET)
Vin: Robertson Constitution Road Shiraz 2019
Region: Breede River Valley, Sør-Afrika
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Robertson Winery
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rik i stilen med framovervendt rød frukt, litt saftigere mørkere fruktskall, grafitt og blod. Middels fyldig Shiraz med god fruktkarakter av lett sødmefull rødbærsfrukt og mye krydderier. Noe sødme, men syren greier å holde den frisk. Tanninene integrerte. Vin som trenger et kjøttmåltid til, men som har potensiale. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13959001 (NYHET)
Vin: Red Head Coco Rôtie 2019
Region: South australia, Australia
Pris: 225,– kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Red Heads Wine
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av lett utviklet mørk frukt, med vekt på bjørnebær og mørke kirsebær, samt mynte, krydder, tobakk, kaffe, lakris, vanilje og fat. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Litt merkbar alkohol. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og rik mørk frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av litt rips, samt krydder, anis, lær, mokka og fat. Hint av nøtter. Bra syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Et stykke unna sin mer berømte rhônske fetter, men dette er et interessant bekjentskap som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 2866201
Vin: Mud House Pinot Noir 2019
Region: Otago, New Zealand
Pris: 175,– kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Accolade Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ganske så bred og tiltalende aromabilde med rødbærsfrukt, sommerblomst og mineralske toner. Middels fyldig og leskende Pinot fra New Zealand med god frukt av bringebær og urter. Fin syre holder vinen levende. God lett stram utgang med tanniner som er der på en typeriktig måte. Dette er masse vin for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 2144201
Vin: Weinert Cabernet Sauvignon 2010
Region: Mendoza, Argentina
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Momentum Wines
Produsent: Bod. y Cavas de Weinert
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Moden karakter i aromabildet med tørket mørk frukt, høstløv, fatkrydder, lær og kaffebønner. Middels fyldig vin med dett tørkede fruktkarakteren av bjørnebær, bringebær, lær, lakris og krydder. Tanniner biter, men ikke på en urovekkende måte. Syren utfordres, men dette er en god kjøttvin for de som liker sør-amerikansk vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13886201
Vin: Pico Maccario Barolo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Pico Maccario
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Druer fra Serralunga og åsryggen nedenfor Monforte. Kjøpte druer. Fin slørete parfyme over lys rødbærsfrukt, litt tjære, nellik og våte høstblader. Middels fyldig vin med litt tørkede bær, teblader og og anis. Nok frukt til at dette gir glede med godt integrerte tanniner. Verken mye konsentrasjon og kompleksitet, men gir en entry level vin som er akseptabel. Kanskje blir den litt skadelidende i varmen, men vinen smaker godt den. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 2246901
Vin: Altamente Pie Franco Monastrell 2020
Region: Murcia, Spania
Pris: 175,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Altamente vinos
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: monastrell og monastrell.
Beskrivelse: Leken på duft med masse blomst som kommer opp sammen med bringebær og krydder. Middels fyldig uttalt juicy vin med bringebær, lær og pene krydder. Litt skallbitterhet også. Pen tanninbitt gir mulighet til matfølge også. Moderne Spanjol kan absolutt være godt. Godt kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 12800601
Vin: Ch. Pontet Bayard 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 179,90 kr (basis)
Importør: Silenus
Produsent: Château Pontet Bayard
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: cabernet franc og merlot.
Beskrivelse: Rikere stil med bjørnebær, solbær og mint. Middels fyldig, leskende og god i uttrykket med solbær, bjørnebær og plommer. Noe krydder i en god utgang. Ikke for mye detaljer, men drikker godt og gir et preg av Bordeaux for en veldig rimelig penge. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 10356801
Vin: Ch. Grenet 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Les Vignerons S.C.V.
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: malbec, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Fruktig på nesen med preg av noe sødmerik mørk frukt, med vekt på moreller, mørke plommer og noe skogsbær, samt lær, anis og noen grønne toner. Fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, bløt mørk frukt på smak, med vekt på plommer og mørke kirsebær. Innslag av lær, urter, krydder og lakris. Frisk syre. Fine tanniner med noe modning. God lengde med en tørr, noe bløt avslutning. En ganske enkel, men god Bordeaux-vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 13867201 (NYHET)
Vin: Colle Massari Rigoleto 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 175,– kr (basis)
Importør: Vininor
Produsent: Colle Massari
Druer: sangiovese
Beskrivelse: Rikere i aromabildet med mørkere røde bær, lær og sopp. Middels fyldig vin som oppleves rikere i stilen med litt vamere kirsebærfrukt, lær og lakris. Krydder er det mye av. Saftig og god litt stram vin. (AB)
Poeng: 85

 

Varenr: 5991401
Vin: Paolo Leo Passitivo Primitivo 2019
Region: Puglia, Italia
Pris: 149,90 kr (basis)
Importør: Red & White
Produsent: Paolo Leo
Alkohol:13.50% Sukker:8.8 g/l
Druer: Primitivo.
Beskrivelse: Intens og parfymert i aromabildet med mørkere røde frukter, litt godteri og lær. Middels fyldig og leskende Primitivo med saftige lilla bær, kjølig solbærtoddy og lett blodige toner. Lær på en enkel, men god utgang. Ikke for mye substans men oppleves som leskende og god. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 85

 

Varenr: 11889101
Vin: Mont-Redon Cotes du Rhone 2018
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 195,30 kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: S.A. Ch. Mont-Redon
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: syrah og grenache.
Beskrivelse: Rikere i stilen med varmere inkluderende rødbærsfrukt og krydder. Enkel til middels fyldig vin med generisk saftig rødbærsfrukt som gir nok juicyness til at dette drikker godt. Litt lær og krydder gir litt ekstra påfyll. Ikke syresterk vin, men blir ikke for flabby. Lett bitt i tanninene. Enkel men bra entry CdR. (AB)
Poeng: 85

 

Varenr: 2980501
Vin: Fontanafredda Barbera d’Alba 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 159,90 kr (test)
Importør: Craft Drinks
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Blomstrete og leken på duft med røde bær, litt kjeller og krydder. Lav til enkel fyldig vin med leskende rødbærsfrukt og krydder. Ikke mye substans, men en vin som vårlige gleder til enkle småretter. (AB)
Poeng: 84

 

Varenr: 3773401
Vin: Couveys Pinot Noir 2019
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 147,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Les Producteurs Réunis
Alkohol:13.00% Sukker:10.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: pinot noir og pinot noir.
Beskrivelse: Rik og framovervendt på frukt med varmere rødbærsfrukt, litt blomst og krydder. Enkel til middels fyldig vin med fin leskende munnfølelse av røde bær og lette kryddertoner. Ikke komplekst, men gir en god og behagelig drikkeglede for pengene. (AB)
Poeng: 84

 

Varenr: 1712701
Vin: Foncalieu Le Pigeonnier Vieilles Vignes 2018
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 149,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: grenache, syrah, grenache
Beskrivelse: Bra jordsmonnsaktig aromabilde med røde bær, lær og med et noe mineralsk preg. Middels fyldig CdR med litt saftig og sødmefull rødbærsfrukt med lær og lakris i bakkant. Krydder følger alltid med fra området. Ikke for mye detaljer, men gir nok vin til at den er en akseptabel følgesvenn til enklere kjøttretter. Vin som forsvarer prisen. (AB)
Poeng: 83

 

Varenr: 13903501 (NYHET)
Vin: Barone Ricasoli Antico Feudo della Trappola 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 169,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Barone Ricasoli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Forrsåvidt lett tiltalende på duft med varmere og rikere Sangiovesefrukt sammen med gode kryddersorter. Enkel, any given frukt som gir passelig glede for pengene med rødbærsfrukt og urter. Bra smattende utgang. Nok syre til at dette gir friskhet og en akseptabel vin for pengene dette. (AB)
Poeng: 82

Annonse

Annonse