Skip to main content

Knewitz – smaksnotater

 

Her kan du lese smaksnotater til Knewitz’ viner som per i dag er å finne på Vinmonopolet.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg er merket «Spesielt anbefalt». 

Vinene er smakt av Bottis skribent Erlend Stokstad Haarr.

 

Musserende viner

Varenr: 13926601
Vin: Weingut Knewitz Chardonnay Brut Nature 2018
Region: Deutscher wein, Tyskland
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Delikat på nesen med dufter av grønne epler, fersken og modne sitrusfrukter, samt blomster, autolyse, brioche, våt stein, mineraler og toast. Pene modningstoner med snev av nøtter og smør. Fyldig kropp med en elegant, kremet munnfølelse med fin mousse og pent anslag. Bra konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Delikat mineralitet, samt innslag av urter, røyk og nøtter. Livlig syre. Fin lengde med en knusktørr, mineralsk avslutning. Utmerket sekt!
Poeng: 89

Varenr: 13515601
Vin: Weingut Knewitz Riesling Sekt Brut 2019
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:12.50% Sukker:6.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med preg av grønne epler og sitrusfrukter, samt blomster, mineraler og litt gjær. Middels fyldig musserende vin med en god munnfølelse med kremet tekstur og god friskhet. Kremet mousse. Saftig, myk og kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Fint integrert fruktsødme. Innslag av litt kjeks, samt noe urtetoner og en saltaktig mineralitet. Fin syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god Sekt.
Poeng: 87

 

Hvite viner

Varenr: 12873001
Vin: Weingut Knewitz Hundertgulden 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 500,– kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:12.50% Sukker:4.2 g/l Syre:8.3 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Intens og tiltalende på nesen med friske aromaer av stramme, syrlige sitrusfrukter, grønne epler, noe fersken og mango, samt blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god og elegant munnfølelse med flott intensitet. Konsentrert, kjølig og frisk syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, samt litt fersken og noen lette tropiske toner. Innslag av urter, krydder, røyk og en strålende mineralitet. Krisp, frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget og syrlig avslutning. Nydelig riesling. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

Varenr: 11169101
Vin: Weingut Knewitz Chardonnay 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fersk, ren og innsmigrende på nesen med aromaer av stramme sitrusfrukter, grønne og gule epler, litt stenfrukter, samt hasselnøtter, knust stein, mineraler og noe tre som er fint integrert. Middels til fyldig vin med en utpreget god, elegant og konsentrert munnfølelse med lett kremet tekstur og nydelig nerve og friskhet. Lekker konsentrasjon av fersk, frisk og syrlig lett kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Nydelig saltaktig mineralitet, samt innslag av mandler, røyk og fint integrerte fattoner. Krisp, frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, syrlig-mineralsk og konsentrert avslutning. En fremragende vin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

Varenr: 11169001
Vin: Weingut Knewitz Nieder-Hilbersheim Riesling Eisenerz 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:8.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk på nesen med preg av kjølige og ferske grønne epler og lime, samt knust stein og saltmineraler. Noe reduktiv. Hint av krydder, samt litt blomster. Pent fyldig vin med en god, frisk munnfølelse med flott nerve. Konsentrert og slank syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og stramme sitrusfrukter. Pen saltaktig mineralitet, samt innslag av røyktoner, urter og et lett krydret preg. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Meget bra riesling. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

Varenr: 13926501
Vin: Weingut Knewitz Weth & Welz 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Ekspressiv og konsentrert på nesen med aromaer av gule og grønne epler, modne stenfrukter, samt knust stein, mineraler og nøtter. Noe tre. Pent fyldig vin med en god og lett strukturert munnfølelse med pen, kledelig fedme og bra friskhet. Fin konsentrasjon av rik og lett kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og stenfrukter. Fin saltmineralitet, samt innslag av nøtter og noe tre som er godt integrert. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Spennende og vellaget vin som er utmerket som allsidig matvin.
Poeng: 89

Varenr: 14922102
Vin: Weingut Knewitz Riesling Auslese 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 219,90 kr (tillegg)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:7.00%
Beskrivelse: Fersk og en anelse reduktiv på nesen med preg av lime, grønne epler og fersken, et lett tropisk touch, samt honning og blomster. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra friskhet. Fersk, saftig og konsentrert søt frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler, samt noe fersken og aprikos. Innslag av honning og mineraler. Bra syre og en balansert sødme. Bra lengde med en frisk, tørrende utgang. Vellaget, frisk auslese. Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

Varenr: 8366701
Vin: Weingut Knewitz Riesling Trocken 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 169,90 kr (basis)
Importør: Malt Norge
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:12.00% Sukker:4.7 g/l Syre:8.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fersk, frisk og intens på nesen med aromaer av lime, grønne epler og fersken, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert og myk syrlig frukt på smak, med vekt på lime og kjøttfulle epler. Fin saltaktig mineralitet, samt innslag av litt røyk, lette krydder og mandler. Krisp, frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott riesling! Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

Varenr: 14922001
Vin: Weingut Knewitz Riesling Kabinett Eisenerz 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 229,90 kr (tillegg)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Reduktivt preg på nesen med aromatoner av grønne epler, litt bitre sitrusfrukter, samt knust stein, mineraler og litt bakst- og nøttetoner. Middels fyldig vin med en god, fersk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, syrlig frukt med noe sødme på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av urter og saltmineraler, samt litt bitre mandler. Flott syre og balansert sødme. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Fin Kabinett.
Poeng: 88

 

Roséviner

Varenr: 14394701
Vin: Weingut Knewitz Rosé Trocken 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:11.50%
Druer: laurent, st og pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på nesen med aromaer av lime, fersken og røde bær, noe blomster, samt urter, roser og mineraler. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Delikat, frisk og syrlig frukt på smak, med vekt på røde bær og fersken, samt litt lime. Innslag av urter og en fin saltaktig mineralitet. Bra syre. Bra lengde med en tørr og syrlig utgang. Vellaget, frisk og flott rosévin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 88