Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 10.januar 2024 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

Merk at det har vært prisendring 1.januar som kan gi noen ulike priser jfr denne artikkelen og lansering,

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeider i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH)

Musserende viner

Varenr: 14414701
Vin: Carbon EB-01 Bugatti Brut 2002
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 3 079,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Champagne Carbon
Alkohol:12.00%
Druer: chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Veldig forførende i aromaene med disse snille utviklende og tilgivende duftene som bare knytter deg til sitt bryst. Sval delikat blomst, modne gule epler, tørket aprikos, toast, litt sopp og mineraler. Pen fyldig og kompleks champagne i all sin perfekte harmoni. Balansen sitter hele veien igjennom med fortsatt syresterk frukt som viser sin friskhet med gule saftige epler, stenfruktskarakter, gyllen toast, brød, salthet, havre og lett sopp. Virkelig overraskende ungdommelig for å se sine 20 år. Kompleks, lang og balansert utgang. Topp Champagne. (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 14325701
Vin: Champagne Carbon Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 199,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Champagne Carbon
Alkohol:12.00%
Druer: chardonnay, pinot noir og pinot meunier.
Beskrivelse: Rik og tiltalende massiv i aromaene med denne mer oksiderte epleskrotten som ligger over varm bakst, blomst, salter, nøtt og grov mineralsk preg. Bra fyldig Champagne som tar tak i brer seg pent ut i munnfølelsen med skarp frukt med sitrus, saftig eple, nøtt, varm brødbakst og disse dype mineralske tonene som skaper karakter og dybde. Lang kompleks utgang. Høy kvalitet. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 5694501
Vin: Legras Presidence Grand Cru Vieilles Vignes Brut 2012
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 249,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: R&L Legras
Alkohol:12.50% Sukker:5.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: chardonnay
Beskrivelse: Bra parfymert med denne grovere tonen som ligger over saftig sitrus, eple, voks og snev av kjeks. Bra fyldig Champagne i en viss vinøs stil med tydelig vinfølelse av saftig eple, lett brødbakst og med denne kremete midtpartiet som roper eleganse. Fin, kanskje litt underkommunisert utgang. Kan komme seg. Meget flott sak. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 15446901
Vin: Jacquesson Cuvée No 746
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 889,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Champagne Jacquesson
Alkohol:12.50%
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Svær og eplefrukt som koser seg i solen med brioche, moden kjeks, marsipan og gul saftig eple. Skikkelig delikat og fremadstormende denne her med mye av det samme.i munnfølelsen. Syrer leverer! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 16541401
Vin: Pertois-Moriset Les Hautes Mottes 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 849,90 kr (bestilling)
Importør: Nova Beverage Group As
Produsent: Pertois-Moriset
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på nesen med aromaer av lyse stenfrukter og modne sitrusfrukter og epler, samt autolyse, bakst, saltmineraler og noe nøtter. Pent fyldig champagne med en utpreget god, rik munnfølelse med fin nerve og kremet tekstur. Flott konsentrasjon av fersk, fyldig og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall, nøtter, litt smørbakst og saltmineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Strålende champagne. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 16622301 (NYHET)
Vin: Artelium Wine Blanc De Blancs
Region: Sussex, England
Pris: 914,90 kr
Produsent: Artelium
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fyrrig og tiltalende på duft med delikat stil og energisk sak. Varm blomst, eple og salter. Fyldig, frisk og skikkelig delikat i stilen med masse som vil ut. Brioche, smør og gule saftige epler som fråder fruktkjøtt. MYE her. Men fortsatt delikat og inbydende.En av de beste engelske musserende viner der ute. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 16622501 (NYHET)
Vin: Artelium Wine Blanc De Noirs
Region: Sussex, England
Pris: 864,90 kr
Produsent: Artelium
Druer: pinot meunier og pinot noir.
Beskrivelse: Rik og stor og skikkelig tiltalende med moden hvete som virkelig imponerer og gul eple og salter. Frisk og moden i stilen med eple, bringebær og saltet snitt som er godt. Skikkelig svær brødbakst tar tak og gir glede. Lang svær og maskulin i stilen som imponerer. Kjempesak! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 16656301 (NYHET)
Vin: Benoît Lahaye Vintage Extra Brut 2018

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 799,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benoît Lahaye
Druer: Pinot noir, chardonnay
Beskrivelse: Forførende og lett intens på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og røde epler, litt røde bær, samt autolyse, gjærbakst, mineraler og noe toast. Pent fyldig champagne med en god, rik munnfølelse. Fin, kremet mousse. Konsentrert, fyldig og rik kremet frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler. Innslag av litt krydder, nøttetoner og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Meget lovende og flott champagne. Denne er per nå en syrlig sak med ganske mye trøkk, så gi den gjerne litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 16676401 (NYHET)
Vin: Pierre Paillard Les Terres Roses Bouzy Grand Cru Extra Brut 2019

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 793,80 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pierre Paillard
Druer: Chardonnay, pinot noir
Beskrivelse: Basevinen er fra 2019-årgangen. Ren, aromatisk og tiltalende på nesen med delikate aromaer av bringebær, sitrusfrukter og noe røde epler, samt blomster, kjeks, gjærbakst, mandler og saltmineraler. Pent fyldig roséchampagne med en utpreget god, elegant munnfølelse og pen intensitet. Fin, kremet mousse. Pen konsentrasjon av ren, saftig og lett kremet syrlig frukt på smak, med vekt på modne røde bær og røde epler. Innslag av kjeks, lette kryddertoner, samt saltmineraler og noen bitre toner av epleskall. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, presis og mineralpreget utgang. Meget elegant og flott roséchampagne. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 16769501 (NYHET)
Vin: Cuvée Les Charmottes Brut Nature 2014

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 919,90 kr (tillegg)
Importør: Blend Wines
Produsent: Champagne Salima et Alain Cordeuil
Druer: Pinot noir, chardonnay
Beskrivelse: Kompleks og dyp på nesen med dufter av modne røde epler, kirsebær, litt modne sitrusfrukter, samt mandler, autolyse, gjærbakst, blomster og mineraler. Pent fyldig champagne med en utpreget god, rikere munnfølelse med fin intensitet og flott anslag. Fin, kremet mousse. Flott konsentrasjon av noe utviklet, fyldig kremet frukt på smak, med vekt på syrlige epler og kjøttfulle røde bær. Innslag av nøtter, kjeks, saltmineraler og lett toast. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Strålende champagne. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 15324201
Vin: Bruno Dangin Prestige de Narcès Crémant de Bourgogne 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 424,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Bruno Dangin
Alkohol:12.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Undervurdert produsent rett utenfor Champagnesonen. Driver restaurant med legenden Cederic Bouchard som er å finne kun ca. 25 min kjøretur fra Dangin. Denne vinen er forøvrig å finne på vinkartet til 3* Michelin restauranten Eleven Madison i New York! Blomstene tar skikkelig tak og imponerer med moden brioche, eple og salter. Middels fyldig og saftig eple som tar tak med mineraler som virkelig imponerer. Fin hvetesak i bakkant. Flott for prisen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 16622601 (NYHET)
Vin: Artelium Wine Makers Rose
Region: Sussex, England
Pris: 729,90 kr
Produsent: Artelium
Druer: meunier, chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Ikke så fyrrig, men intens og delikat med roser, bringebær og krydder. Middels fyldig og saftig vin med mye god rødsbærsfrukt og krydder. Dette er en elegant rose. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 10965401
Vin: Oxney Classic 2019
Region: England
Pris: 459,90 kr (basis)
Importør: NON DOS
Produsent: Oxney Estate
Alkohol:11.50% Sukker:5.6 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: chardonnay og pinot meunier, pinot noir
Beskrivelse: Kristin Syltevik. 350 hektar gård. Åtte / ti hektar med vinmark. Sertifisert økologisk. 2012 – 2014. Frisk og forførende på duft med fin renhet i med crisp sitronfrukt, litt bakst og leire. Rikere i stilen, men varmere og kraftig frukt, allikevel med syre og snert. Fin gul eplefrukt, dette gule eplet som er litt melete, saltet, nøtt og mineraler. Herlig mineralsk også. Meget god årgang! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 2846701 (NYHET)
Vin: Savart Premier Cru L’Ouverture
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 659,90 kr (tillegg)
Importør: Blend Wines
Produsent: Savart
Alkohol:12.50% Sukker:7.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Innsmigrende og ekspressiv på nesen med aromaer av røde epler, røde bær, noe stenfrukter, samt kjeks, brødbakst, mandler og blomster. Pen kompleksitet på nesen. Middels fyldig champagne med en god, rikere munnfølelse. Fin, kremet mousse. Fin kjerne av konsentrert, fersk og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Fint integrert fruktsødme. Innslag av nøtter, saltmineraler, kjeks og brioche. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, kremet avslutning. Presis og meget bra champagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 16656201 (NYHET)
Vin: Benoit Lahaye Blanc de Noirs Extra Brut

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 719,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benoît Lahaye
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av røde epler, gule plommer og røde bær, samt nøtter, smørbakst, litt kjeks og en saltaktig mineralitet. Hint av toast. Middels fyldig champagne med en god, rik munnfølelse med flott intensitet og energi. Kremet mousse. Fyldig, kremet og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, samt røde bær. Innslag av smørbakst, nøtter og saltmineraler. Fin syre. Pen lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Strålende champagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15209805
Vin: Champagne Mandois Blanc de Blanc MAGNUM 2018 (TU)
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1125 kr
Importør:Vinetum
Produsent: Champagne Mandois
Beskrivelse: Rikere i stilen, men også med bra vertikalitet i seg. Modne sitruser, epler, skiferstein og kjølig bakst. Middels fyldig, frisk og interessant Champagne med kremete stil av bakst, touch av brioche og epler i ulike farger. Bra smattende mineralitet på utgangen. En tiltalende Champagne! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 16656501 (NYHET)
Vin: Georges Remy Les 4 Terroirs no 20

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 799,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Georges Remy
Druer: Pinot noir, chardonnay
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med aromaer av ferske grønne og gule epler, grillede sitroner, noe røde bær, samt nøtter, gjærbakst og saltmineraler. Pent fyldig champagne med en god, nerverik munnfølelse. Fin, kremet mousse. Konsentrert, fyldig og rik lett kremet frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler. Innslag av grønt epleskall, bakst, ristede mandler og saltmineraler. Fin syre. Flott lengde med en tørr og presis avslutning. Meget lekker champagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14897001
Vin: Trudon Emblématis Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Champagne Trudon
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 85% Pinot Meunier og 15% Pinot Noir. Rik og tiltalende på duft med stenfrukt, epler, litt brioche og noe salthet. Middels fyldig og frisk Champagne med en fin saltkarakter, epler i et par farger, salt kjeks og brioche. God karakter, fin balanse mellom kropp og sjarme. Bra! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 7684501
Vin: Gusbourne Brut Reserve 2020
Region: England
Pris: 509,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00% Sukker:9.0 g/l Syre:9.1 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og med pent lagringstoner på nesen med aromaer av røde kirsebær og røde bær, grønne og røde epler, samt gjærbakst, kjeks, mineraler og litt ristede nøtter. Pent fyldig musserende vin med en god, ren munnfølelse med pen friskhet. Kremet, fyldig mousse. Konsentrert, kremet og lett fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og et delikat innslag av røde bær. Delikat integrert sødme. Innslag av ingefær, litt epleskall, noen nøttetoner, samt en fin mineralitet. Fint balansert sødme og en fin syre som gir bra struktur. Pen lengde med en tørr, ganske fersk og saltmineralpreget utgang. Virkelig flotte engelske bobler. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 16622401 (NYHET)
Vin: Artelium Wine Curators Cuvee
Region: Sussex, England
Pris: 669,90 kr
Produsent: Artelium
Druer: pinot meunier, pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Ikke bred, men direkte og presis i aromaene i fersk eple. Middels fyldig og frisk med grønn eple og med salthet som ligger klar over. Med Brioche som er godt her. En fin sak. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15379201 (NYHET)
Vin: Origines Brut Nature 2018

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 684,90 kr (tillegg)
Importør: Blend Wines
Produsent: Champagne Salima et Alain Cordeuil
Druer: Chardonnay, pinot noir
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av modne gule epler, sitrusfrukter, litt røde bær, samt kjeks, hasselnøtter, autolyse, gjærbakst og mineraler. Pent fyldig champagne med en god, rikere munnfølelse. Kremet mousse. Fersk, fyldig og kjøttfull kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og stenfrukter, samt noe sitrusfrukter. Innslag av nøtter, anistoner og saltmineraler, samt noe toast. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og kremet avslutning. Meget bra champagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16705101 (NYHET)
Vin: Chassenay Vintage 2010

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 475,- kr (bestilling)
Importør: Exciting Wines
Produsent: Chassenay d’Arce
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Pen kompleksitet på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, modne epler og litt stenfrukter, samt bakst, nøtter, blomster og noen kryddertoner. Pent fyldig champagne med en god munnfølelse og fin friskhet. Kremet mousse. Bra konsentrasjon av lett utviklet, rik kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av røde bær, nøttetoner og saltmineraler. Bra syre. Fin lengde med en tørr og mineralsk avslutning. Meget god champagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10157601
Vin: Classic Reserve Brut
Region: Hampshire, England
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.00% Sukker:7.6 g/l Syre:8.9 g/l
Druer: chardonnay, pinot noir og pinot meunier.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av modne sitrusfrukter og grønne epler, samt gjærbakst, kjeks, noe mandler, blomster og en fin mineralitet. Middels fyldig musserende vin med en frisk munnfølelse med kremet tekstur og fin mousse. Fin konsentrasjon av syrlig, litt myk og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter. Pen mineralitet, samt innslag av kryddertoner, smør og noe mandler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Flott engelsk musserende. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 5423701
Vin: Graham Beck Blanc de Blancs 2018
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 335,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Graham Beck
Alkohol:12.00% Sukker:7.7 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Slørete og interessant parfyme som viser noe «annet» med blomst og gule frukter. Noe lett bakst. Middels til fyldig musserende vin med stor munnfølelse. Parfymert gul frukt, litt avkjølt bakst og mineraler. Litt knaskende sten på utgangen. Morsom sak. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 15867401
Vin: Thierry Germain Bulles de Roche 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Thierry Germain
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Smått intens og syrlig på nesen med aromaer av epler, fersken og litt modne sitrusfrukter, samt hvite blomster, saltmineraler og lette nøttetoner. Middels fyldig musserende vin med en god, saftig munnfølelse med kremet tekstur. Fin mousse. Fin konsentrasjon av fersk, fyldig og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av nøtter, bittertoner, saltmineraler og litt kjeks. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget bra musserende vin fra Loire. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15840801
Vin: Phelan Farm Pet-Nat 2022
Region: California, Usa
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Parr Wines
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Fersk, frisk og ren på nesen med dufter av røde bær, rips og sitrusfrukter, samt florale toner, mineraler og litt gjær. Kremet mousse. Middels fyldig petnat med en god, fersk og saftig munnfølelse. Saftig, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær med fint integrert fruktsødme. Innslag av noen bittertoner og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørrende og syrlig avslutning. Meget bra petnat. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15778005
Vin: Champagne Mandois Brut Origine MAGNUM 2018 (TU)
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 927 kr
Importør:Vinetum
Produsent: Champagne Mandois
Beskrivelse: Blomstret og parfymert med moden sitrus, mineraler og kjeks. Middels fyldig Champagne med sitrus, litt bakst og salter. Litt and given. (AB)
Poeng: 87

 

varenr: 5765201
Vin: Sumarroca Brut Reserva 2019
Region: Catalonia, Spania
Pris: 209,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Bod. Sumarroca
Alkohol:12.00% Sukker:6.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: xarel·lo, parellada, chardonnay, muscat, xarel·lo, parellada, chardonnay og macabeo.
Beskrivelse: Rik og offentlig, denne skjermer seg ikke. Tropisk frukt og eple. Lett mineralsk også. Middels til fyldig musserende med stor mousse. Ikke detaljer eller vertikalitet, men det bobler – bokstavelig – godt her. Lett limeskall av den modne sorten og gule frukter. Noe mineralsk. Enkelt, men greit til skinkeretter. (AB)
Poeng: 83

 

Hvite viner 

Varenr: 8304801 (NYHET)
Vin: Zind-Humbrecht Riesling Rangen de Thann Clos Saint Urbain Grand Cru 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 1 099,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:13.00% Sukker:4.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Innsmigrende og finessepreget på nesen med aromaer av syrlige grønne epler og sitrusfrukter, noe stenfrukter, samt voks, sitrusskall, knust stein og saltmineraler. Hint av litt tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med stor intensitet. Nydelig konsentrasjon av syrlig, tett og fyldig kjøttfull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av krydder, nøttetoner, saltmineraler og noen subtile toner av tre. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr og syrlig avslutning. Fascinerende og fabelaktig flott Alsace-riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: Spesialbestilling hos importør
Vin: Gaia & Rey 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 
Importør: Winetailor
Produsent: Gaja
Beskrivelse: Herlig balanse mellom det bedre og kroppslige, men også med bra spisset sammen med gul tett frukt, herlig delikat balansert smørtone og nøtt. Noe blomst også. Fyldig, frisk og herlig bred i munnfølelsen. Denne tar til seg og gjør seg kraftig, men på den ytterste delikate tonen med gul saftig frukt, skifer og nøtt. Bred, lang og delikat utgang med denne kremete følelsen med nøtt og fatkrydder som gleder langt. En strålende vin med stort utviklingspotensiale. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 13072101
Vin: Dom. de l’Enclos Cru Les Clos 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 016,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.00% Sukker:3.4 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Kompleks og aromatisk på nesen med preg av modne sitroner og epler, samt anis, knust og våt stein, saltmineraler, nøtter og noe tre. Pen kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, finessepreget munnfølelse med flott struktur og nydelig intensitet. Nydelig konsentrasjon av fersk, kjøttfull og delikat fyldig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitroner, samt noe stenfrukter. Innslag av nøtter, kryddertoner og saltmineraler. Fin syre. Nydelig lengde med en saltmineralsk, tørr avslutning. Nydelig konsentrert og finessepreget Chablis med mye kraft. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 7939801
Vin: Dom. Huet Vouvray Clos du Bourg Demi-Sec 2017
Region: Loire, Frankrike
Pris: 509,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Huet
Alkohol:13.50% Sukker:22.5 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: chenin blanc.
Beskrivelse: Rik og kompleks på nesen med aromaer av modne sitroner og gule epler, stenfrukter, samt krydder, florale toner, voks, nøtter og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse med nydelig anslag. Bra konsentrasjon av kjøttfull, fyldig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på stenfrukter og syrlige epler. Fint integrert fruktsødme. Innslag av kryddertoner, fruktskall, litt nøtter, samt en pen saltmineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Fremragende flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 7940501
Vin: Dom. Huet Vouvray Le Haut-Lieu Demi-Sec 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 434,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Huet
Alkohol:13.50% Sukker:21.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: chenin blanc.
Beskrivelse: Rik, dyp og kompleks på nesen med dufter av gule epler, fersken og modne sitroner, litt grønne pærer, samt krydder, nøtter, kalk og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med lett kremet tekstur. Konsentrert, rik og fyldig kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter med noe sødme. Flott frukt! Innslag av epleskall, nøtter, kryddertoner og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr og kompleks utgang. Nydelig balansert og finessepregget vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 16649301 (NYHET)
Vin: Pinot Gris Clos Saint Urbain Rangen de Thann Grand Cru 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 899,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Druer: Pinot gris
Beskrivelse: Dyp og innsmigrende på nesen med aromaer av modne epler og sitrusfrukter, litt krydrede stenfrukter, samt nøtter, voks, flint og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med tettvevet tekstur. Konsentrert, rik, fyldig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler og sødmerike stenfrukter. Pent integrert fruktsødme. Innslag av krydder, saltmineraler, fruktskall, litt nøtter og noe fat. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og presis saltmineralpreget avslutning. En skikkelig kraftpakke av en pinot gris som er særdeles vellaget. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 11579501 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Chardonnay Alte Reben 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 864,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Dyp, kjølig og tett, samtidig lett reduktiv på nesen, med aromaer av ferske grønne epler og kjølige sitrusfrukter, samt knust stein, saltmineraler, pent integrerte tretoner og hint av nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med kledelig lett teksturert fedme og formidabelt flott nerve. Konsentrert, kjølig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, grønne epler, samt noe fersken. Innslag av nøtter, røyktoner og en fin saltaktig mineralitet, samt fint integrert tre. Nydelig dybde på smak. Livlig, presis syre som gir grep. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Bemerkelsesverdig raffinert og strålende chardonnay med nydelig mineralitet. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15119801 (NYHET)
Vin: Littorai B.A. Thieriot Vineyard Sonoma Coast Chardonnay 2021
Region: California, Usa
Pris: 869,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Littorai
Alkohol:13.20%
Beskrivelse: Elegant og kompleks, samtidig kjølig nesen med dufter av epler, modne sitrusfrukter og fersken, samt nøtter, våt stein, saltmineraler og pent integrert tre. Hint av smør. Pen dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med kremet fedme og nydelig, energisk anslag. Flott konsentrasjon av kremet, syrlig og fyldig kjøttfull frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, saltmineraler og velintegrert tre. Fin syre. Pen lengde med en tørr, syrlig og konsentrert avslutning. En virkelig flott californisk chardonnay. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 16678601 (NYHET)
Vin: Angerville Meursault 1er Cru Santenots 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1480,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Marquis d’Angerville
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av epler, pærer og modne sitrusfrukter, samt hasselnøtter, bakst, smør og noe fat. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett munnfølelse med kremet tekstur og strålende anslag. Pen konsentrasjon av kremet, fyldig og syrlig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og syrlige epler. Innslag av kryddertoner, litt epleskall og nøtter, samt saltmineraler og tre. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og salinpreget avslutning. Nydelig vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 16683401 (NYHET)
Vin: Leroux Meursault 1er Cru Genevriéres 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1790,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Ren på nesen med dufter av epler, grønne pærer, noe sitrusfrukter, samt hvite blomster, flint, nøttetoner og tre. Lett reduktiv. Middels til fyldig vin med en utpreget god, balansert munnfølelse med lett kremet tekstur og nydelig anslag. Pen konsentrasjon kremet, syrlig frukt på smak, med vekt på kjøttfulle epler og stenfrukter. Innslag av epleskall, kalk, saltmineraler og tre. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 13072001
Vin: Dom. de l’Enclos Grand Cru Blanchot 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 899,- kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og konsentrert på nesen med aromaer av grønne epler, modne syrlige sitrusfrukter, samt urter, krydder, knust stein og mineraler. Snev av pent integrert tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med lett kremet tekstur og fin smaksintensitet. Pen konsentrasjon av fyldig, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, epler og noe fersken. Innslag av litt bitter grapefrukt, samt krydder, røyk, tre og en pen saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Virkelig flott Blanchot. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 12327001
Vin: Dom. Huet Vouvray Le Mont Sec 2022
Region: Loire, Frankrike
Pris: 439,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Domaine Huet
Alkohol:13.00% Sukker:4.7 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Elegant og presis på duft med preg av modne epler, fersken og stramme sitrusfrukter, samt knust stein og saltmineraler. Hint av nøtter. Lekker dybde på duft. Pent fyldig vin med utpreget god, raffinert munnfølelse med flott nerve. Rik, kjøttfull og nydelig konsentrert frukt på smak, med preg av sitroner og stenfrukter. Innslag av nøtter, kryddertoner og saltmineraler. Flott, frisk syre. Flott lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Nydelig, kompleks vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 12327201 (NYHET)
Vin: Dom. Huet Vouvray Clos du Bourg Sec 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 429,- kr (tillegg)
Importør: Vinarius
Produsent: Domaine Huet
Alkohol:13.50% Sukker:3.3 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Elegant, konsentrert og kompleks på nesen med aromaer av modne sitroner, gule epler, noe fersken, samt gjær, litt blomster og steinete mineralitet. Flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en raffinert munnfølelse med nydelig intensitet. Konsentrert, syrlig og lett kjøttfull frukt på smak, med preg av sitrusfrukter og epler, samt noe sødmerik frukt. Innslag av krydder og en delikat saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. En lekker, kompleks chenin blanc. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 8304501 (NYHET)
Vin: Zind-Humbrecht Riesling Clos Windsbuhl 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 849,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:12.50% Sukker:4.3 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Dyp, tiltalende og mineraldrevet på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, grønne epler, noen tropiske toner i retning av mango, samt flintrøyk, saltmineraler, blomster, gjær og noe nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god, raffinert munnfølelse med strålende intensitet. Rik, tett og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og gule epler. Innslag av kryddertoner, lette nøttetoner og saltmineraler. Flott dybde! Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, konsentrert og sitruspreget avslutning. En meget flott riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 16437201 (NYHET)
Vin: Riesling Hengst Grand Cru 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 839,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Druer: Riesling
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler, noe stenfrukter, samt sitrusskall, voks, bergamott, flintrøyk og mineraler. Streif av petroleum på duft. Pent fyldig vin med en god, rikere munnnfølelse og strålende intensitet. Fyldig, rik og konsentrert frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av fine kryddertoner, urter, toner av noe gult fruktskall, samt en fin saltsktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr og konsentrert avslutning. Meget flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 16437501 (NYHET)
Vin: Pinot Gris Clos Windsbuhl 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 699,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Druer: Pinot gris
Beskrivelse: Dyp og konsentrert på nesen med aromaer av sitroner, epler og hvite stenfrukter, samt nøtter, blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av kjøttfull og syrlig litt bløt frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, samt innslag av noe mer sødmerik frukt som er fint integrert. Innslag av nøtter, bittertoner, fat og lette kryddertoner, samt litt saltmineraler. Pen kompleksitet på smak. Frisk syre. Flott lengde med en mineralpreget avslutning med tydelige tørrstoffer. Raffinert og fremragende flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 
93

 

Varenr: 16649201
Vin: Gewurztraminer Clos Saint Urbain Rangen de Thann Grand Cru 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 999,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Druer: Gewürztraminer
Beskrivelse: Sammensatt og smått intens på nesen med aromaer av sitrusfrukter, gule epler og modne pærer, samt roser, nøtter, saltmineraler, urtetoner, voks og knust stein. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med mye energi. Flott konsentrasjon av fyldig, kjøttfull og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, samt noe mer sødmerik frukt. Innslag av kryddertoner, saltmineraler og litt nøtter. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. En veldig flott vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 15334401
Vin: Unterlind Trittenheimer Apotheke Spätlese 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 495,50 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Heiner Bollig
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: Rik og tiltalende på nesen med dufter av fersken, lime og grønne epler, samt blomster, urter, flint, honning og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, delikat munnfølelse og nydelig nerve. Fyldig, delikat saftig og sammensatt syrlig og sødmerik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter og en nydelig saltmineralitet. Frisk syre. Balansert sødme. Nydelig lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. En aldeles strålende Spätlese. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13056102
Vin: Villa Vetrice Vin Santo del Chianti Rufina 2005 (SØTVIN)
Region: Toscana, Italia
Pris: 420,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Az. Agr. Vetrice
Alkohol:17.50% Sukker:125.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: malvasia, trebbiano og sangiovese.
Beskrivelse: Rik og fyldig på nesen med aromaer av fiken og tørket frukt, samt julekake, nøtter og karamell. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik, søt og fyldig frukt på smak, med vekt på tørket frukt og fike. Innslag av krydder, balsamico og sitrusskall. Frisk syre. Rik, men balansert sødme. Nydelig lengde med en tørr og rik avslutning. Meget lekker Vin Santo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 16683101 (NYHET)
Vin: Leroux Meursault-Blagny 1er Cru La Piéce Sous le Bois 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1450,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Rik, samtidig tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, samt mandler, hvite blomster, krydder, knust stein og tre. Middels til fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med fin friskhet. Flott konsentrasjon av kjøttfull og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler. Innslag av sitrusskall, kryddertoner, tre og saltmineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 16683501 (NYHET)
Vin: Leroux Meursault Les Vireuils 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 948,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Kjølig og litt reduktiv på nesen med aromaer av lime og grønne epler, noe pærer, samt knust stein saltmineraler, nøtter, tre. Hint av hvite blomster. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet tekstur og pen friskhet. Fyldig, fersk og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av saltmineraler, litt tre og lette kryddertoner. Pen dybde på smak. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig-mineralsk presis avslutning. Lekker, nydelig balansert Meursault. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13072501
Vin: Dom. de l’Enclos Grand Cru Vaudésir 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 846,20 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Relativt rik på nesen med dufter av lime og modne sitroner, grønne og gule epler, samt knust stein, urter, litt tre og pene saltmineraltoner. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med tydelig kremet tekstur og bra nerve. Konsentrert, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og litt krydrede stenfrukter. Innslag av røyk, nøtter og saltmineraler. Frisk syre. Flott lengde med en kompleks, saltmineralsk og tørr avslutning. Meget lekker og balansert Chablis. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13072301
Vin: Dom. de l’Enclos 1cru Montmains 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 555,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.00% Sukker:3.2 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med preg av modne sitrusfrukter og modne grønne epler, litt honningmelon, samt kryddertoner, noe pent integrert tre, knust stein og mineraler. Hint av nøtter. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av delikat fyldig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på lett bitre sitrusfrukter og syrlige epler. Innslag av saltmineraler, samt litt nøtter og krydder. Fin syre. Flott lengde med en saltmineralsk, tørr avslutning. En strålende Montmains. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14381201
Vin: Dom. de l’Enclos Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 585,20 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Noe intens og rikere på nesen med aromaer av modne sitroner og modne gule epler, samt krydder, litt tre og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet tekstur. Flott konsentrasjon av kjøttfull, fyldig og konsentrert frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av nøtter, tre, saltmineraler og litt kryddertoner. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og saltmineralsk avslutning. Meget flott Chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 16631601 (NYHET)
Vin: Pinot Gris Clos Jebsal 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 529,90 kr
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Druer: Pinot gris
Beskrivelse: Mineraldreven og intens på nesen med dufter av grønne epler og sitrusfrukter, et bittelite innslag av noen tropiske toner, samt knust stein, saltmineraler, blomster og voks. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av kjøttfull, fyldig og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av stenfrukter, krydder, nøttetoner og saltmineraler, samt fint integrerte fattoner. Flott syre. Nydelig lengde med en tørr og syrlig avslutning. Strålende pinot gris! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 16437101 (NYHET)
Vin: Gewurztraminer Clos Windsbuhl 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 699,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Druer: Gewürztraminer
Beskrivelse: Aromatisk presis på nesen med aromaer av fersken, aprikos, epler og modne sitrusfrukter, samt roser, sitrusskall og saltmineraler. Et lite snev av nøtter. Middels fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. Fersk, lett kremet og syrlig kjøttfull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og gule epler. Fint integrert fruktsødme. Innslag av kryddertoner, nøtter og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. En strålende gewürztraminer. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 5955402
Vin: Peagna Passito 0,5 l  2009 (SØTVIN)
Region: Veneto, Italia
Pris: 734,80 kr
Importør: Red & White
Produsent: Bussola Tommaso  Azienda Agricola
Alkohol:12.50% Sukker:164.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: chardonnay, garganega, cTrebbiano
Beskrivelse: Rikere i stil med aprikos, blomst og lakris. Dette lukter godt! Middels fyldig, saftig søtvin som gir masse glede.Plommer, aprikos, modne epler. Deilig sak! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 16682301 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Chardonnay 2021

Region: Baden, Tyskland
Pris: 576,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Fra unge vinstokker i Bienenberg-vinmarken. Konsentrert, innsmigrende og mineraldrevet på nesen med dufter av friske grønne epler og sitrusfrukter, noe fersken og stenfrukter, samt krydder, knust stein, saltmineraler og litt tre. Noe reduktiv på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, ytterst ren munnfølelse, lett kremet tekstur og nydelig nerve. Flott konsentrasjon av frisk, syrlig og delikat fyldig kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av lette nøttetoner, grønt epleskall, en nydelig saltmineralitet, samt pent integrert tre. Pen kompleksitet på smak. Frisk, fint integrert syre. Fin lengde med en tørr og salin avslutning. En strålende, lekkert kompleks chardonnay. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15814501
Vin: Racines Sanford & Benedict Chardonnay 2020
Region: California, Usa
Pris: 1 069,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Racines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kjølig og innsmigrende på nesen med aromaer av gule epler, sitrusfrukter og litt lyse stenfrukter, samt knust stein, saltmineraler og tre. Hint av brødbakst. Pen kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kremet tekstur og flott friskhet. Fyldig, kremet og litt myk syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, kryddertoner og tre, samt en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Virkelig lekker og presis chardonnay. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 295101
Vin: Hirsch Vineyards Chardonnay 2021
Region: California, Usa
Pris: 894,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Hirsch Vineyards
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: 1994 er den plantet. Ca. 7000 flasker laget. 25% fransk og østerriksk fat. Frisk i en moden stil med gul frukt og marsipan. Delikate aromaer. Rik og moden i stilen med fyldig smak som gir masse glede. Gul eple og smør som gir glede. Skikkelig delikat! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 16676901 (NYHET)
Vin: Laurent Tribut Chablis 1er Cru Cote de Lechet 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 556,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Laurent Tribut
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Konsentrert og ren på nesen med aromaer av lime og grønne epler, samt flintrøyk, sjømineraler og hvite blomster. Hint av smør. Middels til fyldig vin med en utpreget god, slank og frisk munnfølelse og kremet tekstur. Nydelig nerve her. Konsentrert, slank og ren frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall, urter, ristede mandler, samt en pen saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og salin avslutning. Virkelig flott Chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 16676601 (NYHET)
Vin: Laurent Tribut Chablis 1er Cru Beauroy 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 548,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Laurent Tribut
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Kjølig, ren og tiltalende på nesen med aromaer av sitrusfrukter og grønne epler, samt grønt epleskall, lette urtetoner, kalk, saltmineraler og litt tre. Hint av brødbakst. Middels til fyldig vin med en utpreget ren og delikat munnfølelse med lett kremet teksturert fedme. Flott konsentrasjon av fyldig og syrlig lett kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av ristede mandler, saltmineraler og lette fattoner. Krisp syre. Nydelig lengde med en tørr og syrlig-mineralsk utgang. Nydelig, presis Chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 16630901 (NYHET)
Vin: Robert-Denogent Pouilly-Fuisse Climat 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 689,90 kr
Produsent: Denogent
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Skikkelig fremovervendt og tiltalende på duft med masse blomst, gul moden frukt og krydder. Skikkelig delikat og fremovervendt. En herlig sak! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 16630801 (NYHET)
Vin: Robert-Denogent Pouilly-Fuisse Vers Cras 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 939,90 kr
Produsent: Denogent
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og fremovervendt i aromaene med smør, saftige epler og blomst. Middels fyldig og saftig vin som øser av seg god gul eple, smør og krydder. Dette oser struktur også. Skikkelig sak dette! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 11580301
Vin: Suertes del Marqués Vidonia 2022
Region: Tenerife, Spania
Pris: 520,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Suertes del Marque?s-Soagranor
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: vidueno, listan blanco og listan (palomino fino).
Beskrivelse: Spiss og jordsmonn i aromaene med god gul frukt og nøtt. Rikere, men god fruktig og leken vin med gul frukt, nøtt og mineraler som gir mye glede. Fin mineralrik. Ren. Fin balanse og glede her. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15334201
Vin: Unterlind Leiwener Laurentius Lay Kabinett 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 424,50 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Heiner Bollig
Alkohol:9.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med delikate aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler, noe stenfrukter, samt hylleblomst, knust stein og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en utpreget god, litt rikere munnfølelse med litt lett kremet tekstur. Lekker nerve. Flott konsentrasjon av fersk, kjøttfull og delikat sødmerik frukt på smak, med vekt sitrusfrukter og epler. Innslag av grønt epleskall med bittertoner, urter og saltmineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Fin lengde med en tørr og syrlig utgang. Fremragende flott Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15823601
Vin: Cordero Rivone Chardonnay 2021
Region: Lombardia, Italia
Pris: 470,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Cordero, S.S. Agr.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Bred og tiltalende på aromaer. Her er det mye som vil komme frem og forførende. Kremete følelse over gul moden men frisk duft. Mineralsk. Fyldig og bred Chardonnay med et litt eikete og krydderaktig tone som ikke blir for fet da frukten er frisk nok med gul og grønne frukter, karamell og nøtt. Lang lett mineralsk finish. Utmerket kvalitet som oppleves som en blanding mellom Village nivå og amerikansk standard. Artig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15287701
Vin: Gaja Rossj-Bass Langhe 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 669,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 95% Chardonnay og 5% Sauvignon blanc. Rikere og varmare i aromaene med denne middelshavsvarmen som kommer opp over varmere gul frukt, nøtt, sommerblomst og litt mineralitet. Middels til fyldig vin og rikere i stilen med litt fet, lat gul frukt, grønt skall, nøtt og skifer-følelse. Ganske bra kropp her, og blir ikke for fet egentlig. Matvin. Middels intense aromaer med denne fine blomsterkarakteren som sniker seg frem over stenfrukt, gulere frukt og lett smørpreg. Middels fyldig og saftig vin som gir god munnglede. Lett saftig lime og mer gule frukter. Lett saltpreg på en god frisk utgang. Vin med karakter dette. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 16683201 (NYHET)
Vin: Leroux Meursault 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 924,80 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende og ren på nesen med dufter av grønne og gule epler, modne sitrusfrukter, noen toner av pærer, samt voks, blomster, tre og knust stein. Middels fyldig vin med en god, lett konsentrert munnfølelse med kremet tekstur. Konsentrert og slank lett kremet frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og stenfrukter. Innslag av epleskall, noen kryddertoner, samt en pen saltmineralitet. Fin syre. Bra lengde med en tørr og kalkpreget avslutning. Meget bra, pent balansert Meursault. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13072401
Vin: Dom. de l’Enclos 1cru La Fourchaume 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 592,80 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av sitrusfrukter, grønne epler, samt urte- og kryddertoner, flintrøyk og mineraler. Snev av tre på duft. Pent fyldig vin med en god, frisk munnfølelse og lett kremet tekstur. Pen konsentrasjon av fyldig, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på stenfrukter og syrlige epler. Innslag av ristede nøtter, noe tre, samt røyktoner og saltmineraler. Frisk syre. Pen lengde med en saltmineralpreget, tørr avslutning. Meget flott Chablis. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14381301
Vin: Domaine de l’Enclos Chablis 1er Cru Veau de Vey 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 425,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og noe rikere på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, fersken og epler, samt saltmineraler og lette florale toner. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse med fin tekstur og nerverikt anslag. Konsentrert, fersk og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av nøtter, litt tretoner og en fin saltaktig mineralitet. Fin syre. Flott lengde med en tørr og saltmineralsk avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13072701
Vin: Dom. de l’Enclos 1cru Beauroy 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 474,80 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med dufter av modne sitroner, grønne epler og fersken med noe sødme, samt blomster, flintrøyk og saltmineraler. Pent fyldig vin med en uttalt god munnfølelse, noe rikere munnfølelse med litt lett kremet tekstur og fin friskhet. Bra konsentrasjon av kjøttfull, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler. Innslag av krydder, saltmineraler og litt røyk. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltmineralsk utgang. Meget flott Chablis i en noe rikere stil. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 16676701 (NYHET)
Vin: Laurent Tribut Chablis 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Laurent Tribut
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Frisk, kjølig og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler og lime, samt mandler, flintrøyk og sjømineraler. Snev av litt smør og nybakt brød. Middels fyldig vin med en utpreget god, ren munnfølelse med fin nerve. Bra konsentrasjon av syrlig, slank frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av epleskall og saltmineraler. Snev av mandler. Krisp syre. Flott lengde med en tørr og salin. Strålende, syrefrisk Chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 16675001 (NYHET)
Vin: Les Champs de l’Abbaye Rully Blanc Les Cailloux 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 495,80 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Les Champs De l’abbaye
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Fyldigere på nesen med dufter av gule epler, lime og fersken, samt smør, hvite blomster, saltmineraler og tre. Snev av flint. Middels fyldig vin med god, konsentrert munnfølelse med kremet tekstur. Rik, fyldig og kremet frukt på smak, med vekt på epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av epleskall, nøtter, saltmineraler og tre. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og salin, samtidig noe trepreget, avslutning. Meget flott, rikere Rully-vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12327101
Vin: Dom. Huet Vouvray Le Haut-Lieu Sec 2022
Region: Loire, Frankrike
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Domaine Huet
Alkohol:13.00% Sukker:3.1 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med aromaer av modne gule epler og pærer, sitrusfrukter, samt blomster, knust stein, kalk og saltmineraler. Hint av nøtter. Pent fyldig vin med en god, ren munnfølelse og kremet fedme. Flott nerve i vinen. Flott konsentrasjon av fersk og syrlig bløt frukt på smak, med vekt på epler og modne sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall, nøtter, samt en fin saltaktig mineralitet. Fin syre. Bra lengde med en knusktørr og saltmineralpreget avslutning. En virkelig flott og balansert Vouvray. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 10766801 (NYHET)
Vin: Jêrôme Bretaudeau Muscadet Gaïa 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Jéröme Bretaudeau
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: muscadet.
Beskrivelse: Kompleks og inviterende på nesen med dufter av epler, lyse stenfrukter og grønt bladverk, samt urte- og kryddertoner, flintrøyk, våt stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, nerverik munnfølelse med flott anslag og friskhet. Bra konsentrasjon av fersk, tett og syrlig frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av epleskall, krydder, litt nøttetoner og en fin saltaktig mineralitet. Flott lengde med en tørr og syrlig avslutning. Virkelig strålende og energisk muscadet! (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 8304401
Vin: Zind-Humbrecht Pinot Gris Rotenberg 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot gris.
Beskrivelse: Ren og konsentrert på nesen med aromaer av sitrusfrukter, modne epler og fersken, samt knust stein, mineraler, voks, florale toner og tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av noe utviklet, rik og fyldig noe sødmerik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av sitrusskall, saltmineraler og tre. Snev av nøtter. God syre. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. En elegant og meget bra pinot gris. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13795801
Vin: Touraize Arbois Les Moulins Blanc 2020
Region: Jura, Frankrike
Pris: 469,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Domaine de la Touraize
Alkohol:14.00%
Druer: savagnin blanc og chardonnay.
Beskrivelse: Intens og forførende med litt mer fremovervendt frukt med gule epler og mineraler. Middels fyldig vin med saftig gulfrukt-følelse og mineraler. Godt utadvendt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 16692701 (NYHET)
Vin: Dom. de la Renardiere Savagnin Arbois-Pupillin 2018

Region: Jura, Frankrike
Pris: 511,30 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. de la Renardiere
Druer: Savagnin
Beskrivelse: Florpreget, intens og kompleks på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og krydrede stenfrukter, samt nøtter, voks, litt gjær og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med kremet tekstur og pen intensitet. Konsentrert, fyldig og syrlig florpreget frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, nøtter, krydder, saltmineraler, honning og litt tre. Bra syre. Fin lengde med en tørr og rik avslutning. En virkelig flott, kompleks vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14967501
Vin: Unterlind Trittenheimer Apotheke Kabinett 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 424,60 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Helner Bollig
Alkohol:10.00%
Beskrivelse: Fersk, ren og tiltalende på nesen med aromaer av lime og grønne epler, fersken, samt blomster, urter, knust stein og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med fin kremet tekstur. Fin konsentrasjon av kjøttfull og litt bløt sødmerik frukt på smak, med vekt på lime og stenfrukter, samt noe epler. Innslag av grønt epleskall, urter og saltmineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget god Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11664601
Vin: Salwey Henkenberg Grauburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 549,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weing. Salwey
Alkohol:13.50%
Druer: Grauburgunder.
Beskrivelse: Dyp på nesen med aromaer av epler, sitrusfrukter og fersken, samt blomster, urter, knust stein, saltmineraler og fint integrerte tretoner. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse med fin nerve og kremet tekstur. Fyldig og lett kremet rik frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og mandariner, samt litt stenfrukter. Innslag av saltmineraler, grønt epleskall, lette krydder- og nøttetoner, samt pent integrert tre. Fin syre. Flott lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Dette er strålende saker. Gi den gjerne litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10661201
Vin: Schwedhelm Wotanfels Riesling Trocken 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Schwedhelm
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Pen på nesen med dufter av grønne epler og modne sitrusfrukter, litt fersken, samt voks, knust stein og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse og flott nerve. Konsentrert og fersk, litt bløt syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Fin saltaktig mineralitet, samt innslag av noen kryddertoner og noe nøtter. Flott syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. En lekker riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 16501001 (NYHET)
Vin: Fuchs-Jacobus Riesling Trocken Alte Reben 2021
Region: Landwein, Tyskland
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Fuchs-Jacobus
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og vårlig i aromaene med sitrus, eple og blomst i skjønn forening. Middels fyldig og frisk vin med kjølig karakter i seg. Sitrus og mineralitet som gir glede. Veldig ren og ærlig. Bra smattende mineralitet også. Utmerket vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15074501
Vin: Pormenor Branco Reserva 2022
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 384,70 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Pormenor Vinhos
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Tett og flintpreget på nesen med aromaer av grønne og litt gule epler, noe gule plommer, samt knust stein, saltmineraler og noe tre. Snev av nøtter på duft. Middels fyldig vin med en energisk munnfølelse og fin smaksintensitet. Konsentrert, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Vedvarende saltmineralitet, samt innslag av noen nøttetoner og fint integrert fat. Krisp syre. Fin lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15813801
Vin: Racines Sta. Rita Hills Chardonnay 2020
Region: California, Usa
Pris: 639,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Racines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med dufter av grønne epler, fersken og grillede sitroner, samt knust stein, en pen saltmineralitet, nøtter og fint integrert tre. Hint av noen vokstoner. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med flott nerve. Pen konsentrasjon av fyldig og lett kremet kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, saltmineraler og fat, samt lette kryddertoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett kremet og syrlig avslutning. Strålende californisk chardonnay. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 16672001 (NYHET)
Vin: Sanctum Chardonnay Prestige 2020
Region: Slovenia
Pris: 469,90 kr
Produsent: Sanctum
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Skikkelig fyrrig og tiltalende på duft med dette mineralske og direkte preget som imponerer. Gul frukt, hvete og krydder. Middels fyldig og frisk vin som oser glede med saftige gule epler, nesten moden bakst og mineraler. Fin syre holder den frisk. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 7865901
Vin: Rall White 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Rall Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: chenin blanc, verdello, viognier og chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med denne litt fetere, men friske stilen med denne pene parfymen som bare er deilig. Blomst i all sin prakt, stenfrukt og sitrus. Middels fyldig med passe fedme med denne gule eplesorter, stenfrukt og med en fin kremete tanke med litt nøtt. God mineralsk utgang. Skikkelig topp Rall! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 1959501
Vin: Alheit Cartology 2022
Region: Sør-afrika, Sør-Afrika
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Alheit Vineyards
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: chenin blanc, sémillon.
Beskrivelse: Første vinen som Alheit lanserte. Druer fra flere underområdet. Semilion med druestokker som er over 100 år gamle. Modning i fat. Frisk og virkelig tiltalende med denne kjølige blomsten, sitrus og kalktoner. Middels fyldig og pen fedmepreg i vinen. Denne har kropp den. Sitrus, eple, lett kjølig tropisk og saltmineral. Fin lang utgang. Kvalitet! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14146201
Vin: Marco Carpineti Collesanti 2021
Region: Lazio, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Marco Carpineti
Alkohol:13.50%
Druer: Bellone.
Beskrivelse: Rik og utadvendt med blomst og grønnsaker. Rikere og fyldigere vin med lett godbitter frukt, mineraler og blomst. Tett og god utgang, Bra vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 9039101 (NYHET)
Vin: Michelot Meursault Grand Charrons 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 839,– kr (tillegg)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Michelot
Alkohol:13.00% Sukker:3.5 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med aromaer av gule epler, noe grillede sitroner, samt hvit pepper, tre, salt og en fin kalkaktig mineralitet. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med en balansert fedme. Bra konsentrasjon av kremet, fyldig og noe bløt frukt på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av krydderier, lette nøttetoner, tre og saltmineraler. Fin syre. Bra lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. En flott, fokusert Meursault. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16396301 (NYHET)
Vin: Armand Heitz Meursault Les Vireuils 2020

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 969,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Armand Heitz
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Fyldig og dypere på nesen med aromaer av gule epler og sitrusfrukter, samt nøtter, saltmineraler og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fyldig, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, samt noe solmodne sitrusfrukter. Innslag av kryddertoner, nøtter og saltmineraler, samt fat og litt grønt epleskall. Fin syre. Flott lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. En meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16397001 (NYHET)
Vin: Armand Heitz Saint Aubin 1er Cru Sur le Sentier du Clou 2020

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 849,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Armand Heitz
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av modne gule epler, litt sitrusfrukter, noe krydder, samt mineraltoner og fint integrert tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av fyldig, bløt frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av nøttetoner, tre og litt saltmineraler. Bra syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning med noe tre i utgangen. Meget bra Saint Aubin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16676801 (NYHET)
Vin: Solange Tribut Chablis 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Solange Tribut
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Ren, kjølig og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, samt hvite blomster, kalk og saltmineraler. Snev av noe urter, smør og fyrstikk. Middels fyldig vin med en utpreget god, slank munnfølelse med lett, delikat fedme. Fin kjerne av syrlig, slank og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av grønt epleskall, nøttetoner og saltmineraler. Fin syre. Bra lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Meget overbevisende Chablis fra datteren til Laurent Tribut. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13106901
Vin: Dom. de l’Enclos Chablis à l’ouest 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 417,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett rik og aromatisk på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, melon og modne epler, samt blomster, honningtoner, voks og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av fruktskall med litt bitterhet, lette anistoner og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Flott Chablis i en litt rikere stil. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15867601
Vin: Thierry Germain Saumur l’Insolite 2022
Region: Loire, Frankrike
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Thierry Germain
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Innsmigrende og sammensatt på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og fersken, noe gule epler, samt nøtter, krydder, blomstertoner og mineraler. Middels til fyldig vin med en god, rik munnfølelse med lett kremet tekstur. Fin konsentrasjon av syrlig, fyldig og litt rik kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av bittertoner fra fruktskall, nøtter, saltmineraler og pent integrert tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, lett syrlig og konsentrert avslutning. Strålende Saumur. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12547601 (NYHET)
Vin: Muscadet Gabbro Clos de Bouquinardières 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 425,- kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Domaine de Bellevue
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: muscadet.
Beskrivelse: Ren og konsentrert på duft med preg av grillet sitron, lyse stenfrukter, samt røyk, saltmineraler, blomster, urter og noe krydder. Streif av nøtter på duft. Middels fyldig vin med en god, litt rikere teksturert munnfølelse med fin friskhet. Kjøttfull, syrlig og bløt frukt på smak, med preg av modne sitrusfrukter og stenfrukter, samt litt epler Innslag av noen nøttetoner og saltmineraler. Bra syre. Pen lengde med en tørr og konsentrert avslutning. En vellaget, meget bra muscadet. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 2069701
Vin: Schmitt Altenberg de Bergbieten Riesling Vieilles Vignes 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 394,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Anne-Marie Schmitt
Alkohol:13.50% Sukker:5.9 g/l Syre:8.3 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende og rik på duft med aromaer av lime, gule epler og fersken, samt krydder, florale overtoner, saltmineraler og litt petroleum. Snev av nøtter og voks. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse og bra friskhet. Konsentrert, saftig og fyldig frukt på smak, med vekt på stenfrukter, samt syrlige og modne gule epler. Innslag av sitrusskall, krydder, tre, nøtter og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, litt krydret avslutning. Vellaget og spennende vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16437301 (NYHET)
Vin: Chardonnay Clos Windsbuhl 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 499,90 kr
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av grønne og gule epler, grillede sitroner, noe stenfrukter, samt epleskall, våt stein, saltmineraler, litt nøtter og noen fattoner. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse med kremet fedme. Konsentrert, fyldig og kremet frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler. Innslag av grønt epleskall, saltmineraler, krydder, nøtter og fint integrert tre. Interessant kompleksitet på smak. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning med litt tre i utgangen. Meget bra chardonnay med fin frukt og kompleksitet. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16692401 (NYHET)
Vin: Dom. de la Renardiere Vigne de 1966 Arbois-Pupillin Chardonnay 2022

Region: Jura, Frankrike
Pris: 499,30 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. de la Renardiere
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Rikere og uttrykksfull på nesen med aromaer av modne gule epler, fersken og litt aprikos, samt krydder, nøtter og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med lett kremet tekstur og bra intensitet. Bra konsentrasjon av fyldig, myk og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av nøtter, grønt epleskall, samt noe krydder og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Virkelig flott chardonnay fra Jura. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16692201 (NYHET)
Vin: Dom. de la Renardiere Les Terrasses Arbois-Pupillin 2021

Region: Jura, Frankrike
Pris: 532,- kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. de la Renardiere
Druer: Savagnin
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer av modne sitroner og gule epler, noe fersken, samt blomster, nøtter, litt voks og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med kremet tekstur. Fin konsentrasjon av rik og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og nøtter, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en knusktørr og lett mineralpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13522801
Vin: Dom. Laroque D’Antan Blanc Néphèle 2021
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 750,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: SCEA de la Terre au Vin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: sauvignon blanc, sauvignon gris og mauzac.
Beskrivelse: Litt rik på nesen med aromaer av epler, pærer og sitrusfrukter, samt blomster, nøtter, voks og velintegrert tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med litt lett kremet fedme. Bra konsentrasjon av kremet, rik og myk frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av kryddertoner, hasselnøtter, saltmineraler og noe tre. Fin syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14179501 (NYHET)
Vin: Lehnert-Veit Goldtröpfchen Hohlweid Riesling GG 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 442,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Lehnert-Veit
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk, sitruspreget og en smule intens på nesen med dufter av lime og grønne epler, fersken, noen lette tropiske toner, samt knust stein og mineraler. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med bra nerve. Konsentrert, fyldig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på grønne epler, fersken og sitrusfrukter. Fint integrert fruktsødme. Innslag av noe bittert grønt epleskall, noen røyktoner og en fin saltaktig mineralitet. Pen syre. Fin lengde med en tørr, syrlig avslutning med kraft. Flott riesling! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15334301
Vin: Unterlind Brauneberger Juffer Kabinett 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 424,80 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Heiner Bollig
Alkohol:9.00%
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på nesen med aromaer av lime og grønne epler, hylleblomst, samt urter, blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, delikat munnfølelse og flott intensitet. Konsentrert, kjøttfull syrlig og sødmerik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter og mineraler. Bra syre. Balansert sødme. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. En konsentrert og meget bra Kabinett. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16692801 (NYHET)
Vin: Unterlind Trittenheimer Altärchen Weierbach Kabinett 2022

Region: Mosel, Tyskland
Pris: 447,- kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Heiner Bollig
Druer: Riesling
Beskrivelse: Ren, elegant og tiltalende på nesen med aromaer av lime og grønne epler, samt urter, blomster, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse og pen nerve. Fyldig, sammensatt syrlig og sødmerik frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Innslag av urter, lette honningtoner og pene saltmineraltoner. Frisk syre. Balansert sødme. Fin lengde med en tørrende og syrlig avslutning. Pen Kabinett. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16707001 (NYHET)
Vin: Karl Haidle Stettener Pulvermächer Riesling Trocken GG 2021

Region: Württemberg, Tyskland
Pris: 624,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Karl Haidle
Druer: Riesling
Beskrivelse: Intens, dyp og småkompleks på nesen med dufter av grønne epler og sitrusfrukter, noe stenfrukter og voks, samt blomster, saltmineraler og knust stein. Snev av tre på duft. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse med kraft. Konsentrert, fersk og fyldig frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall, kryddertoner og saltmineraler. Bra syre. Fin lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. Ganske fullpakket og tett, men samtidig meget vellaget riesling. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 8178901
Vin: Zarate Balado Albariño 2022
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Zarate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: Albariño.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av sitrusfrukter og grønne epler, samt sommerblomster, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og fin friskhet og intensitet. Fersk, syrlig og konsentrert frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og gule og grønne epler. Innslag av nøttetoner og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. En meget flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15074301 (NYHET)
Vin: Pormenor A de Arinto 2022
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 300,– kr (tillegg)
Importør: Volatil
Produsent: Pormenor Vinhos
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Kjølig og noe reduktiv på nesen med aromaer av modne sitroner, syrlige epler, samt voks, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse med pen intensitet. Flott konsentrasjon av syrlig, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av lette nøttetoner og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og konsentrert syrlig avslutning. Flott, mineraldrevet Douro-vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14517101
Vin: Eruptio Verdelho 2021
Region: Azorene, Portugal
Pris: 429,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: CVIP Picowines
Alkohol:12.50%
Druer: verdelho og verdelho.
Beskrivelse: Frisk og skikkelig aromatisk med denne blomsten som imponerer med gul eple, hvete og marsipan. Middels fyldig og saftig vin med lett tropisk snitt og gul eple. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14868101 (NYHET)
Vin: Trail Marker Santa Cruz Mountains Chapel Vineyard Chardonnay 2020
Region: California, Usa
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Trail Marker Wine Company
Alkohol:12.10%
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og litt melon, samt knust stein, vokstoner, litt nøtter, blomser og velintegrert tre. Middels fyldig vin med en god, nerverik munnfølelse med kremet tekstur. Pen konsentrasjon av fersk, myk og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Fin saltaktig mineralitet, samt innslag av nøttetoner og fint integrert tre. Fin syre. Flott lengde med en tørr, syrlig og sitruspreget avslutning med litt tre i utgangen. Pen chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14906101
Vin: Averæn Oregon Willamette Valley Chardonnay 2021
Region: Oregon, Usa
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Averæn Wines Dundee
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med gult eple, krydder, fatkrydder og med lett salthet. Middels fyldig lett fedmepreg selv om syren gir bra energi. Sitrus, eple og krydder. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5183901
Vin: Rall Grenache Blanc 2021
Region: Sør-afrika, Sør-Afrika
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Unico Real Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Grenache blanc.
Beskrivelse: Voksen og fremovervendt med blomst som tar tak, gul frukt og krydderkjerne. Middels fyldig, frisk og ren vin. Sitrus, hvit stenfrukt med litt bitterhet og krydder. Voksen vin, men syren gir derve og snert til vinen. Bra! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 11198701
Vin: Massolino Langhe Chardonnay 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 319,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Rik og moden i frukten med gul frukt, smørpreg med salter. Middels til fyldig vin med pen fedme i seg uten at det blir for mye. Gul frukt og mineraler. Syren leverer. Fin vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 3788601
Vin: Borgeot Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 779,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant og fersk på nesen med aromaer av gule epler, lime, samt krydder, smør og fat. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av syrlig, fyldig og kremet bløt frukt på smak, med vekt på epler og noe krydrede stenfrukter. Innslag av nøtter og tydelig fat, samt noen mineraltoner. Fin syre. Bra lengde med en tørr og noe trepreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16675101 (NYHET)
Vin: Les Champs de l’Abbaye Mercurey Blanc La Brigadiere 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 487,80 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Les Champs De l’abbaye
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Smått intens, samtidig ren på nesen med aromaer av grapefrukt og sitrusfrukter, samt ingefær, knust stein, nøttetoner og fat. Hint av smør. Middels til fyldig vin med en balansert munnfølelse med lett kremet tekstur. Fin konsentrasjon av bløt, fersk og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og lime. Tydelig innslag av tre, samt toner av epleskall, saltmineraler og nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning med noe tre i utgangen. Fin vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13072601
Vin: Dom. de l’Enclos Chablis Village 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:12.50% Sukker:3.1 g/l Syre:3.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av lime og sitrusfrukter, modne grønne epler, samt kryddertoner, hvite blomster og en steinete mineralitet. Middels fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse med fin tekstur. Konsentrert og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og modne epler, samt noe sødmerik frukt. Innslag av sitrusskall og saltmineraler. Pen, frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Fin Chablis. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3124401
Vin: Guigal Condrieu 2021
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 579,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: Viognier.
Beskrivelse: Aromatisk og rik på nesen med dufter av fersken, melon og noe sitrusfrukter, samt blomster, krydder, lakristoner og litt tre. Snev av honning. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse og kremet tekstur. Rik og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av bittertoner, kryddertoner, litt nøtter, samt fat. God syre. Bra lengde med en tørr og syrlig, noe trepreget avslutning. Flott, klassisk Condrieu. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10766901 (NYHET)
Vin: Jérôme Bretaudeau Les Perrières Muscadet Granit 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 324,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Jérôme Bretaudeau
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Muscadet.
Beskrivelse: Energisk og pur på nesen med dufter av kjølige grønne epler og sitrusfrukter, litt hvit fersken, samt blomster, østerstoner, flintrøyk og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, energisk munnfølelse. Fin kjerne av konsentrert, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av gjær, epleskall med bitterhet, nøttetoner og en fin saltaktig mineralitet. Fin syre som følger frukten. Bra lengde med en tørr og saltpreget avslutning. Flott laget muscadet. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15655401
Vin: Zind Humbrecht Heimbourg Pinot Gris 2017
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Lett utviklet og rikere på nesen med dufter av lime, moden fersken og gule epler, samt voks, blomster, flintrøyk, kryddertoner og saltmineraler. Hint av tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Kjøttfull, rik og lett kremet noe utviklet frukt på smak, med vekt på sødmerike stenfrukter og epler. Noe sødme. Innslag av sitrusskall, krydder og saltmineraler, samt litt tre. Godsyre. Bra lengde med en tørr og litt rik avslutning. Bra pinot gris som har fått noen modningstoner. Flott pinot gris med noen modningstoner. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16692601 (NYHET)
Vin: Dom. de la Renardiere Chardonnay Jurassique 2020

Region: Jura, Frankrike
Pris: 458,80 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. de la Renardiere
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Kompleks og aromatisk på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, noe fersken og gule epler, samt voks, nøtter og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kremet tekstur. Fin konsentrasjon av rik, syrlig og kjøttfull lett utviklet frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av epleskall med bitterhet, nøtter, kryddertoner og saltmineraler. Bra syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott chardonnay fra Jura. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11734701 (NYHET)
Vin: Dominio do Bibei Lalume 2020
Region: Galicia, Spania
Pris: 262,40 kr (basis)
Importør: Vinarius
Produsent: Dominio do Bibei
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Treixadura.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med preg av gule epler, gule plommer, sitrusfrukter og en anelse melon, samt blomster, knust stein og saltmineraler. Noen aromatoner av tre. Fin kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med rik tekstur. Konsentrert, syrlig og noe bløt frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Fin saltaktig mineralitet, samt innslag av noen fat- og nøttetoner. Fin syre. Bra lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13107401
Vin: Hattingley Valley Still White 2022
Region: Kent, England
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av grønne epler, modne sitroner og lime, samt blomster, våt stein og kalkmineraler. Hint av tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med bra friskhet. Fin konsentrasjon av delikat saftig, frisk og syrlig frukt på smak, med vekt på friske grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, kalk og saltmineraler, samt fint integrert tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen engelsk vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 16706401 (NYHET)
Vin: Joannes Protner Sauvignon Blanc
Region: Slovenia
Pris: 289,90 kr
Produsent: Joannes Protner Winery
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Saftig frukt som gir mye glede av eple, lett tropisk, parfyme og våt mineralsk preg. Middels fyldig og saftig vin med stenfrukt og gul eple med dette skallpreget som er bra. Ganske frisk i stilen dette. Friskheten gir syre det. Mineralene ligger med.(AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 16685301 (NYHET)
Vin: Cigliuti Langhe Chardonnay 2019

Region: Piemonte, Italia
Pris: 438,20 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fratelli Cigliuti
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Rik og forholdsvis bred på nesen med dufter av gule epler, fersken og sitrusfrukter, samt nøttetoner og krydderier. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og lett kremet tekstur. Bløt, fersk og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av kryddertoner, saltmineraler og fat. Frisk syre. God lengde med en tørr og syrlig avslutning som strammer seg til med noe tre i utgangen. Bra chardonnay fra Piemonte. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3287501
Vin: Cervaro della Sala 2022
Region: Umbria, Italia
Pris: 699,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: March. Antinori
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Chardonnay og grechetto.
Beskrivelse: Rik og med våt damp over gule frukter og trevirke. Litt utilpass på aromaene egentlig. Middels fyldig vin med et noe fatpreg som ligger over gul frukt som forsøker å holde tritt med krydderne. Noe salt. Litt lite balansert idag. Trenger tid. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 16630701 (NYHET)
Vin: Robert-Denogent Macon-Villages Les Sardines 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 504,90 kr
Produsent: Denogent
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fremovervendt og leken med moden eple, skifer og blomst. Middels fyldig og saftig vin med gule epler og mineraler. Fremovervendt, men syrer leverer greit. En god vin, (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14985601
Vin: Dom. Ventoura Chablis 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Ventoura
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ren og typeriktig på nesen med aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, samt sjø, knust stein og saltmineraler. Hint av litt smør. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, myk og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av epleskall, urter og salt mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørrende og syrlig avslutning. Bra Chablis. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5024701
Vin: Michelot Bourgogne Blanc 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Michelot
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av epler, sitrusfrukter, litt melon, samt lette nøttetoner, smør, tre og noe mineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med en fin fedme. Bra konsentrasjon av fersk, syrlig og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Innslag av epleskall, lette kryddertoner og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god Bourgogne blanc. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10474001
Vin: Zind-Humbrecht Muscat Goldert Grand Cru 2021
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 529,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.5 g/l
Druer: Muscat blanc.
Beskrivelse: Intens og aromatisk på nesen med dufter av modne sitroner, fersken og krydrede stenfrukter, samt sitrusskall, steinete mineralitet og blomster. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse med lett kremet tekstur og bra intensitet. Bra konsentrasjon av bløt, rik og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på syrlige modne epler og sitrusfrukter. Innslag av saltmineraler, nøttetoner, fat og litt krydder. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning med tydelige bitterstoffer. Rik, kraftig muscat som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 8326701
Vin: Tras da Vina Albarino 2021
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Bod. Zarate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: albariño.
Beskrivelse: Mineralpreget på nesen med aromaer av gule epler, litt sitrusfrukter, samt knust stein, nøtter og saltmineraler. Snev av noe blomster og voks. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt, fyldig og fersk rik frukt på smak, med vekt på saftige epler og sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall, nøtter, samt saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig eplepreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 2149001
Vin: Clemens Busch Riesling vom Roten Schiefer 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Clemens Busch
Alkohol:11.00% Sukker:9.4 g/l Syre:8.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Aromatisk og frisk på duft med preg av grønne epler, sitrusfrukter og gule plommer, samt blomster, flintrøyk og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, juicy munnfølelse med bra friskhet og intensitet. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og en anelse myk frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av litt bittert grønt epleskall og saltmineraler. Krisp syre. Balansert sødme. Flott lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Flott riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 16501201
Vin: Fuchs-Jacobus Steyerberg Riesling Trocken 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Fuchs-Jacobus
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ganske så tilstedeværende på duft, men ikke på en brutal måte. Vertikal. Sitrus og blomst. Middels fyldig, frisk og ren vin som gir glede, om ikke på en konsentrert måte. Litt varmere sitruszest, krydder og med lett salt-mineralitet. Bra vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13719901
Vin: Mosbacher Deidesheimer Mäushöhle Erste Lage Riesling Trocken 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 259,- kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Mosbacher
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Konsentrert og frisk på nesen med aromaer av grønne epler og lime, noe fersken, samt urter, florale toner, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse. Konsentrert, fersk og kjølig syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og stramme sitrusfrukter. Innslag av fruktskall med litt bitterhet, lette kryddertoner og en fin saltmineralitet. Bra syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott riesling som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 16466001
Vin: Jülg Vom Kalk Weissburgunder 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 199,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tiltalende og ren på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, noe fersken, samt florale toner, saltmineraler, litt nøtter og hint av tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av fyldig, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, saltmineraler og noe tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Fin weissburgunder. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 15923701
Vin: Schätzel Steiner Riesling Solera
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Schätzel
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Vinen er basert på seks ulike årganger (2017-2022). Noe reduktiv, men med fin intensitet på nesen med aromaer av grønne epler, lime og litt krydrede stenfrukter, samt lette flor- og nøttetoner, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av bittertoner fra fruktskall, nøttetoner og saltmineraler. Flott syre. Bra lengde med en tørr og steinete avslutning. Særpreget og vellaget riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13663801
Vin: Chardonnay Select 2019

Region: Wien, Østerrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Weing. Wieninger
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Ren og aromatisk på nesen med dufter av epler og sitrusfrukter, samt saltmineraler og noe blomster og nøtter. Middels fyldig vin med en god, rund munnfølelse med fin intensitet og lett kremet tekstur. Fersk, bløt og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av epleskall og saltmineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr og syrlig utgang. God og balansert østerriksk chardonnay. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15841301
Vin: Phelan Farm Savagnin & Chardonnay 2021
Region: California, Usa
Pris: 799,70 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Parr Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett intens på nesen med aromaer av nektariner og gule epler, samt urter, mandler og knust stein. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med kremet tekstur. Konsentrert, kremet og fyldig frukt på smak, med vekt på krydrede stenfrukter og gule epler. Innslag av sitrusskall, urter, mandler og saltmineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og lett kremet avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15424201
Vin: Phelan Farm Scythian Palomino 2021
Region: California, Usa
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Phelan Farm
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Intens og noe oksidativ på nesen med aromaer av stenfrukter, modne sitrusfrukter, noe tørket frukt, samt voks, nøtter og noe fat. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fyldig, kremet og syrlig frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av krydder, saltmineraler, litt nøtter og tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og saltpreget avslutning. Vellaget vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14343901
Vin: Alheit Hereafter Here 2022
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Alheit Vineyards
Alkohol:13.00%
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Rikere og interessant på duft med denne karakteristiske lett bitre blomaskarakteren, sitrus og kalkstein. Middels fyldig vin med fin rikere gul frukt, stein og krydder. God fedme. Bra vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 3761701
Vin: Bramìto del Cervo 2020
Region: Umbria, Italia
Pris: 279,90,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: March. Antinori
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Blomstret og sommerlig i aromaene med gule sommerlige frukter. Middels fyldig og ganske så frisk i munnfølelsen med litt fet gul frukt, snev av nøtt og krydder. God substans i utgangen. Ikke for dyp, men har kvalitet dette for prisen. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 14377001
Vin: Tissot & Potel Côtes du Jura Chardonnay 2022
Region: Jura, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Michel Tissot & Fils
Alkohol:13.00%
Druer: chardonnay og savagnin.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med aromaer av gule og grønne epler og sitrusfrukter, samt våt stein, mineraler, litt nøtter og tre. Pent fyldig vin med en god, noe rikere munnfølelse med noe fedme. Fyldig, bløt og lett syrlig frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, smørtoner og fint integrerte fattoner. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Dette drikker godt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 15463501
Vin: Esterhazy Estoras Grüner Veltliner 2022
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 209,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Esterházy
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på duft med masse blomst som ligger over gule og grønne frukter. Enkel, men frisk og delikat i munnfølelsen med nok syre til at dette gir energi. Blomstret preg med gule gode frukter. Ikke over-ambisiøs, men dette lukter og smaker velbehag ved sjøen. Til enkle retter. En god vin til prisen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

renr: 4507702
Vin: Muffato Della Sala 2020 (SØTVIN)
Region: Umbria, Italia
Pris: 359,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: March. Antinori
Alkohol:13.00% Sukker:128.4 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sauvignon blanc, grechetto, traminer, riesling, grechetto, sémillon, riesling, traminer og sã©millon.
Beskrivelse: Mer varmere og tykkere stil i aromaene med aprikos, modne meloner og stenfrukter. Middels til fyldig søtvin med noe varmere preg av modne gule frukter, marsipan og nøtt. Noe søtere, da syren kanskje ikke greier å holde helt med. Men til sødmefulle desserter kan dette fungere. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 16656101 (NYHET)
Vin: Ante Etna Bianco 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 369,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: I Custodi
Druer: Carricante
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av epler og lime, noe pærer, samt urter, voks og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt og fersk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av epleskall, litt urter og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr og syrlig utgang. God vin fra Etna. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 2224701 (NYHET)
Vin: Clemens Busch Vom Grauen Schiefer Riesling Trocken 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Clemens Busch
Alkohol:11.50% Sukker:4.9 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Intens og lett reduktiv på nesen med aromaer av grønt eple, hvit fersken og litt aprikos, samt flintrøyk og mineraler. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse med fin tekstur. Fersk, myk og saftig frukt på smak, med vekt på lime og syrlige grønne epler. Innslag av lette urtetoner og en utpreget saltmineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørrende og frisk, syrlig avslutning. God, frisk riesling. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 4842801
Vin: Fritz Haag Riesling Trocken 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Fritz Haag
Alkohol:11.50% Sukker:8.3 g/l Syre:7.7 g/l
Druer: riesling.
Beskrivelse: Fersk og ren på nesen med dufter av lime, fersken og grønne epler, samt flintrøyk og mineraler. Hint av urter. Middels fyldig vin med en slank og god munnfølelse. Ren, fersk og slank syrlig frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av saltmineraler, samt litt urter. Krisp syre. God lengde med en tørr og syrlig utgang. Frisk og god Mosel-riesling. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 16501101 (NYHET)
Vin: Fuchs-Jacobus Steyerberg Schäfchen Riesling Kabinett 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Fuchs-Jacobus
Alkohol:10.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med gul frukt og litt gjærlige kryddersorter. Middels fyldig vin med bra sødmerpreg i seg. Litt gul saftig eple og krydder. Fin sak. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 1087801
Vin: Ratzenberger Bacharacher Riesling Kabinett feinherb 2022
Region: Mittelrhein, Tyskland
Pris: 200,– kr (test)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Ratzenberger
Alkohol:11.00% Sukker:16.5 g/l Syre:8.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og lett floralpreget på nesen med aromaer av grønne epler, fersken og lime, samt blomster og en steinete mineralitet. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, slank og myk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt litt tropisk frukt. Fruktsødme er pent integrert her. Innslag av litt bitre toner av epleskall, samt urter og saltmineraler. Krisp syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Bra, fint balansert feinherb. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 16706901 (NYHET)
Vin: Karl Haidle Stetten Riesling Trocken 2022

Region: Württemberg, Tyskland
Pris: 293,80 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Karl Haidle
Druer: Riesling
Beskrivelse: Salinpreget og intens på nesen med dufter av grønne og gule epler, fersken og lime, samt noe flintrøyk saltmineraler og noe tre. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, syrlig og lett trepreget frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder, tre og saltmineraler, samt snev av nøttetoner. God syre. Bra lengde med en tørr og fersk avslutning med noe tre i utgangen. God, men litt trepreget riesling fra Württemberg. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 10612101
Vin: Azul Y Garanza Naturaleza Salvaje Garnacha Blanca 2022
Region: Navarra, Spania
Pris: 274,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Azul y Garanza
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Garnacha blanca.
Beskrivelse: Oransje i fargen, Tiltalende på duft med epler og ulike blomster. Krydrete. Middels fyldig vin med saftige epler og litt bitre kryddersorter. Særpreget vin, men for de som liker slikt – dette er topp det. (AB) 
Poeng: 87

 

Varenr: 11071701
Vin: Nanclares Dandelion 2022
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Alberto Nanclares Ocio
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:9.0 g/l
Druer: albariño og albariã±o.
Beskrivelse: Litt forsiktig i aromaene enda blomst og stenfrukt. Middels fyldig vin med lett fin snitt av det bitre blomsten, stenfrukt og krydder. Litt rå enda, trenger litt tid. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 15423001
Vin: Phelan Farm Freund Gruner Veltliner 2021
Region: California, Usa
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Phelan Farm
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Dufter aromatisk av grønne epler og sitrusfrukter, samt gjærtoner, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, fyldig og litt bløt frukt på smak, med vekt på epler og litt bitre sitrusfrukter. Noe fruktsødme, men som er fint integrert. Innslag av saltmineraler, samt noe epleskall. Frisk syre. God lengde med en fruktig, tørrende avslutning. God californisk grüner veltliner. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14099901
Vin: Pavette Chardonnay 2022
Region: California, Usa
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Pavette Winery
Alkohol:14.20%
Beskrivelse: Aromatisk preg egentlig med denne sommerlige og innbydende varme blomsten, sitrus og mot karamell og krydder. Middels fyldig og frisk vin tross alkoholen med rikere gule frukter og fatkrydder. Balansert vin og gir glede for prisen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 3789101 (NYHET)
Vin: Borgeot Bourgogne Blanc 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fruktig og delikat på nesen med dufter av gule epler og stenfrukter, litt lime, samt voks, nøtter og tre. Middels fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse med lett fedme. God konsentrasjon av kremet, bløt og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og litt krydrede sitrusfrukter. Innslag av litt nøtter, noen bittertoner, samt fint integrerte fattoner. Bra syre. Fin lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Bra Bourgogne Blanc. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 309001
Vin: Zarate Albariño 2022
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Zarate
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: albariño.
Beskrivelse: Aromatisk og ren på nesen med aromaer av sitrusfrukter, fersken og litt grønne epler, samt blomster, noen kryddertoner og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, bløt og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av saltmineraler, noen bittertoner og litt mandler. Fin syre. God lengde med en tørr og sitruspreget avslutning. God albarino. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 11731201 (NYHET)
Vin: Schwedhelm Spätburgunder Blanc de Noir Rosé 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 169,80 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Schwedhelm
Alkohol:12.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Pinot noir laget som en hvitvin. Aromatisk på nesen med dufter av fersken, epler og røde bær, samt urter, nyper og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Syrlig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, røde bær og epler. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Dette er ukompliserte saker, men drikker godt. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 9594201
Vin: Ch. Ksara Blanc de Blanc 2019
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 199,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ch. Ksara
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.7 g/l
Druer: sauvignon blanc, sémillon, chardonnay
Beskrivelse: Til tilslørt på duft enda med blomst og gule frukter. Middels fyldig og lett fetlaten frukt med gule epler og lett mineraler. Krever litt mat til. (AB)
Poeng: 85

 

Varenr: 16601001 (NYHET)
Vin: Constantia Glen TWO 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 252,40 kr (basis)
Importør: Vinarius
Produsent: Constantia Glen
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Intens på nesen med dufter av stikkelsbær, epler og litt sitrus, samt urtetoner og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt og fersk fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige epler og stenfrukter. Innslag av urter og noe tre, samt mineraltoner. Frisk syre. God lengde med en tørr og blitt bløt utgang. God, enklere sørafrikansk hvitvin uten de store detaljene. (ESH)
Poeng: 84