Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 10.januar 2024 kl 0800.

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeider i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH)

Røde viner

Varenummer: 16667701 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo La Serra 2019
Region: Piemonte, barolo, la morra, annuziata, Italia
Pris: 3249 kr
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Skikkelig parfymert og herlig delikat i aromaene med vårlige roser, kirsebær, markjordbær, veistøv og urter. Skikkelig spiss og optimal i aromaene. Fantastisk anslag med fylde som brer seg ut på denne absurde nok vertikale måten. Dette er tidløst! Tankene svinner hen til de beste tider i livet. Det stanser litt opp. Kirsebær, lysere toner, nellik, øvrige urter, lakris og dette herlige tette jordsmonnspreget som oser det slitte, men riktige begrepet terroir. Herlig syre holder nerven oppe. Tanninene er faste, som årgangen gir. Svært lang utgang. I toppen av 2019 Barolo sammen med G.Conterno og G.Rosso (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 98

 

Varenr: 16667401 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Fossati 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3249 kr
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Virkelig presis og intensiv på aromaene med tydelig floralitet, røde bær, appelsinskall, hint av søtt fatkrydder og salter. Fyldig og frisk Barolo som bergtar i all sin prakt. Konsentrert og stor, men ikke på den varme brede måten. Dette er noe annet. Friskheten roper sammen med kraften og skaper energi hele veien igjennom. Rødbærspreget, lilla skall, litt herbale krydder, lakris, lær og en touch av balsamico. Lang kompleks og herlig utgang. Syre og tanniner er perfekt med. Wow. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 14739801
Vin: Massolino Barolo Vigna Rionda Riserva 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 549,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: En blanding av dette tette Vigna Rionda preget og årgangens mer rike setting i aromaene med tett rødbærsfrukt, floralitet, denne litt mer søtere innslaget i overkant, denne dype mineralske nerven og stor underbrush-følelse. Fyldig og frisk vin som er overraskende mer tilgjengelig i man skulle ikke tro at saftighet skulle prege en så ung Vigna Rionda. Fantastisk fruktkvalitet dette her!  Flott Vigna Rionda! (AB)
Poeng: 96

 

Varenummer: 16669901 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo RV350 2017
Region: Barolo, Italia
Pris: 6490 kr
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Beskrivelse: Druer fra Torriglione og Cerequio. Skikkelig forførende i aromaene med masse parfyme som oser i sin gode prakt, kirsebær med litt fylde, krydder, fat og mineraler. Fyldig og pen harmonisk vin som brer seg ut og tar tak i deg. Konsentrert rødbærsfrukt, appelsinskall, urter mot gin, tette mineraler og krydder fra drue og fat. Lang og overraskende tanninbitt. Selv i varmere årganger så er ikke tanninene nødvendigvis polerte, dette er Nebbiolo. Denne biter! Men dette er en lagringsvin! (AB)
Poeng: 96


Varenr: 16667305 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Sarmassa 2019 (MAGNUM)
Region: Piemonte, Italia
Pris: 6490,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 900 flasker. Bredere og imponerende forførende med roser, appelsinskall, lysere røde bær, veistøv og lakris. Fyldig og rundere i stilen, men fortsatt med det klassiske i seg. Røde presise bær, mot markjordbær, saltmineraler og urt. Skikkelig syre som gir nerve hele veien. Lang kompleks utgang med faste tanniner, men ikke så stramme som de øvrige cruene. Herlig vin. (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 16667601 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Cerequio 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3249 kr
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Overraskende tight og mer lukket i aromabildet foreløpig med rosene og den røde frukten som deperat vil frem, men som blirtholdt tilbake av grafitt, tobakk, tjære, balsamico og en mer stram tone som forfører godt. Det er også en svært liten, men attratkiv søtere tone som gir glede til duftene. Fyldig og frisk vin som virkelig er konsentrert og brederseg ut på en delikat måte til kraften å være. Deilig konsentrert rødbærsfrukt, dette appelinskallet som er mellom fase mellom kjølig og mot modning, litt urt, mint, krydder, lær, tobakkskjerne og lakris bakkant også. Integrerte tanniner. (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 16667201 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Brunate 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3249,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fyrrig, ganske så stor og bred, men på en god måte. Svære roser, balsamico, lilla frukt, bringebær, tjære, grafitt, tobakk, frisk røyk. Vitkelig tydelig anlag på denne fyldige vinen som sprer seg ut med maskulin og nesten uhøflig konsentrasjon. Dette tar, men gir også. Rødbærsfrukt som er virkelig konsentrert og tett, balsamico, tobakk, tjære, grafitt, tett oransje appelsinskall, nellik og faktisk en urtete kant på utgangen som viser mer klassiske toner også. Fast utgang med tanniner som tar tak, men dette er vin for the long haul. Ingen tvil om det. (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 16686301. (Spesialbestilling importør)
Vin: Gaja Sperss Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 4699 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rikere enn Conteisa, men denne dampen som kommer opp av våt stein, appelsinskall, lysere røde bær, litt balsamisk, blomst og te. Pen fyldig vin som brer seg litt seint ut, denne tar seg tid før den bringer seg inn i brystet sitt. Magisk frukt med kirsebær, jordbær, appelsin, urte-te, litt grønt urteskjær, tung mineralsk preg, litt balsamisk og salte tette mineraler. Lang tett utgang. Virkelig en Blockbuster vin! (AB)
Poeng: 96

 

Varenummer: 16686401 (Spesialbestilling importør)
Vin: Gaja barolo conteisa 2019
Region: Piemonte, barolo, serralunga, Italia
Pris: 3899, 90 kr
Importør: Winetailor
Produsent: Gaja
Beskrivelse: Herlig parfymert og tydelig i aromaene med presis lysere tone av røde bær, appelsinskall, denne våte mineralske dampen av nedbør som har falt på grusen, vårlig rød blomst og nype. Herlig energisk og så presis i munnfølelsen at man vil gråte. Dette tar tak i fra første sekund og tar regien, men også forfører som det skal gjøre! Kirsebær, denne tydelige vårlige appelsinskallet, urter, mint og herlig sten-mineralitet. Klassisk og herlig utgang med denne krasse, med dette riktige tannin-bittet som aldri blir for rustikk heller. Fabelaktig vin! (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 16694101 (NYHET)
Vin: Angerville Volnay 1er Cru Clos des Ducs 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 2398,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Marquis d’Angerville
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Kjølig og innsmigrende på nesen med aromaer av bringebær og sødmerike røde bær, kirsebær, samt roser, kirsebærstein, anist, krydder og saltmineraler. Noe mer dempet på nesen sammenliknet med Champans. Middels fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse med nydelig nerve og intensitet. Pen konsentrasjon av elegant og frisk sursøt frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av anis, saltmineraler og noe tre. Frisk syre. Lette tanniner. Nydelig lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Sublim og svært lovende Clos des Ducs. Og usedvanlig tilgjengelig nå. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 14885801 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Barolo Cerretta 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 194,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Alkohol:15.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Direkte og tydelig i aromaene med roseblader, forsiktig knust stein, snev av forsiktig balsamisk tone og disse lettere røde bærene med et snev av det friske oransje skallet. Middels til fyldig, frisk og delikat vin som virkelig forfører fra første stund. Dette er delikatesse i en silkehanske med litt røff tone, litt veistøv og forsiktig innslag av krydder. Lang og overraskende raffinert tanninstruktur som ikke er polert, men bare deilig. Herlig vin. (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 13597601
Vin: Massolino Barolo Parussi 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 989,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Herlig parfymert i en fin blanding med maskulinitet som møter feminitet. Litt steiner som tørker etter et regnskyll, tjæretone, snev av herbalitet og urter og disse røde ferske fruktene. Middels til fyldig vin vin med mer saftig lilla frukt som tar et steg fremover og viser seg i anslaget før de mer mineralske tonene og saltet tar tak i fra midtpartiet og strammer seg til sammen med tanninene. Syren er høy og gir den herlige friskheten til vinen. Fin smattende mineralsk utgang, som biter! Litt tett enda, men her er det mye godt i vente! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13597501
Vin: Massolino Barolo Margheria 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 989,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Meget presis og skarp i aromaene og setter seg umiddelbart fast. Dette er de friskeste rosene med parfyme som sjarmerer hele veien til banken. Røde fokuserte bær, veistøv og saltmineraler. Snev av balsamico. Fyldig og frisk vin som har en tett masse i munnfølelsen som roper struktur. Herlig rødbærskarakter som svinger mot en mer lilla preg med kjølige bringebær. Lett medicinalt preg mot urter. Virkelig mineralsk. Dette er jernhanske. Tøff delikatesse dette! Lang kompleks og tett utgang med faste tanniner som snerper, men årgangstypisk ikke for grovt. En strålende vin for de neste 20 årene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 16667501 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Rocche dell’ Annunziata 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3249 kr
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og virkelig presis på duftene med denne fine feminine, men fortsatt tydelige parfymerte preget som imponerer. Roseblader, røde bær, et snev av oransjepreg, litt tjære og mineraler som skaper interesse. Middels til fyldig Barolo som fortsatt strammer seg litt til sitt bryst, med feminin men tydelig preg av lilla frukt, litt rødere kant, balsamico tatt rett fra kjøleskapet og noe mindre soppreg. Lang fast utgang uten at det blir for mye. Slik skal tanniner være. Vinen er strålende, men den trenger noen år på baken for å vokse ut mer. (AB)
Poeng: 95

 

Varenummer: 16670101 (NYHET)
Vin: Cesare Bussolo Barolo Fossati 2019
Region: Piemonte (la morra), Italia
Pris: 1590 kr
Produsent: Cesare Bussolo
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: 1440 flasker. Parfymert og deilig i aromaene med røde bær, roser i sommerlig prakt, krydder, nellik og saltmineraler. Meddelt il fyldig, frisk og energisk og munnfølelsen. Kirsebær, nellik, urter i forskjellige stil. Lær og lakris følgelig. Lang fast utgang. Herlig vin (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenummer: 16686501 (Spesialbestilling importør)
Vin: Gaja Barbaresco San lorenzo 2020
Region: Barbaresco, Italia
Pris: Ta kontakt med importør Winetailor
Importør: Winetailor
Produsent: Gaja
Beskrivelse: Virkelig en strukur i aromaene som virkelig gleder! Tett konsentrert rødbærsfrukt med kirsebær, litt jordbær, snev av appelsin, anis, nype og vårligere roser. Pen fyldig og virkelig frisk vin som brer seg ut med struktur, men også med finesse. Tett, men fruktig nok kirsebærsfrukt, mint, urter og lakrisbåt. Lang tett utgang som krever, men som det skal i en lagringsvin. (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 16686601 (Spesialbestilling importør)
Vin: Gaja Barbaresco Sori Tildin 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 7699 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Angelo Gaja
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende og ganske så intens med denne rose-aktige tonen som sprer glede med kirsebær, jordbær, urter, stein og litt jordgulv. Middels til fyldig vin med masse tøffhet i seg med robust frukt med kirsebær, litt lilla skall, salthet som er dyp og lakris. Tett utgang, men tanninene er kledelig de. Vin med potensiale! (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 15873101
Vin: Giuseppe Cortese Barbaresco Rabaja Riserva 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 600,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Giuseppe Cortese
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: En herlig bouchet i duftbildet som smelter hjerter. Dette er de varme herlige rosebladene som gir all sin prakt, jordbær, kirsebær, urter, balsamico, pepper og mineraler. Pent fyldig og umiddelbar så presis i munnfølelsen at man blir nummen. Herlig tett rødbærsfrukt som kniper igjen og gir små dråper av pur fruktglede. Tett lilla og rødbærsfrukt, krydder, snev av tørket trøffel og dypere mineraler. Tett fast utgang, men denne fine finessen fra Barbareco som gir den ekstra gleden. En av de beste Barbarascoene dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13597401
Vin: Massolino Barolo Parafada 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 989,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Grov parfyme der det maskuline møter det feminine på en herlig måte. Roser i den mørkere fasetten, litt mer balsamisk tone her og nesten litt tjære og krydder. Noe våt løvverk også. Pen fyldig vin som er mer horisontal enn de andre cruene, uten at det blir for bredt. Det skylder den fine syrlige nerven som forfrisker vinen. Røde og mørkere bær, litt urt og balsamisk tone sammen med nesten noe leire og salter på en lang fast og flott utgang. Litt uforløst selvfølgelig, men dette vil bli fantastisk på om 10 år. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 14782601
Vin: Roberto Voerzio Barolo commune La Morra 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1299,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt slørete parfyme som skaper interesse ligger i aromaene sammen med kirsebær, nyknust stein, nellik og et hint av balsamico. Middels til fyldig vin som kommer litt forsiktig ut fra anslaget før den blir mer presis og tydelig i munnfølelsen. Bringebærtone, markjordbær, lakris og urt. Fast utgang, men virkelig frisk og energisk. Faste typeriktige tanniner. En herlig munnfull. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 16670001 (NYHET)
Vin: Cesare Bussolo Barolo Del Comune de La Morra 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1099  kr
Importør: Grand Wines
Produsent: Cessare Bussolo
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Distinktiv i aromaene med renhet i seg med denne florale tonen over litt oransje, men frisk frukt, litt aniskrydder, lakris og et touch av tjære. Middels til fyldig og frisk vin som tar tak med denne presise frukten. Røde bær, lilla fruktkant, dyp stenmineralitet og tjære som sitter som nylagt asfalt en norsk sommerkveld. Lang kompkes og fast utgang. En strålende vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 14887801 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Nebbiolo d’Alba Vigna Arione 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 219,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Alkohol:15.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tett Nebbiolo-duft som også greier å gi glede allerde idag med mørke rike roser, fioler, salter, tett granitt-følelse og noe soppaktige toner. Bra fyldig, kompleks og bred Nebbiolo som virkelig viser karakter og styrke. Dette er åpenbart Barolo-kvalitet. Tett konsentrert kirsebærsfrukt med saftige toner, lær, dype mineraler mot granitt. Lang kompleks og virkelig fast utgang, men tanninene kler den tøffe frukten. Dette er virkelig strålende saker! Wow – Denne er ingen «nebbiolo d alba» gitt. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 15442401
Vin: Ettore Germano Barolo Lazzarito Riserva 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 100,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Rikere og tiltalende på duft med årgangstypisk varmere i stilen med roser som tar tak, men på en frisk måte. Kirsebærsaktig, litt varmere nype, litt kritt og støv med krydder også. Pen fyldig og overraskende frisk med jordbær, kirsebær og herlige kryddertoner. Fin litt sopppreg i den lange faste utgangen. Herlig vin der alle komponentene virker sammen på en flott måte. En strålende vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15494101
Vin: Ettore Germano Barolo Vignarionda 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 350,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Årgangstypisk med denne blandingen mellom varme og kjøligere toner med roseblader som gir, røde bær, litt oransje i uttrykket, urter og sopp. Middels til fyldig Vigna Rionda som oser kraft, men også herlig raffinement. Konsentrert og skikkelig mineralsk preg Nydelig rødbærsfrukt som tar tak og gir glede. Lett krydret og urtete. Lang herlig fast finish. Super vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15442801
Vin: Ettore Germano Barolo Cerretta 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 700,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Bred og tiltalende på duft, overraskende hvordan denne tar deg i sitt favn med bredere roser, røde bær og balsamisk undertoner. Fyldig og frisk Cerretta som brer seg ut og tar tak i deg på en herlig måte. Røde konsentrere bær, skikkelig krydder og disse virkelige dype mineralske tonene som krever, men også gir struktur og glede. Overraskende lang og konsentrert utgang med faste tanniner som krever, men sånn skal det være i en høy kvalitets Barolo. Syren er nøkkelen her – den gir en energisk og frisk vin. Beste Cerretta i 2019. Topp vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 16686201 (Spesialbestilling importør)
Vin: Gaja Barolo Costa Russi 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 6999,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Angelo Gaja
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rikere og semihopper ut av glasset med tiltalende rødbærstone med tydelig kirsebærstone, bringebær, hint av våtdump, hint av anis og er det ikke en tjære her også? Middels til fyldig Barolo med masse god frukt av kirsebær, jordbær, hint av grønn te og et godt av hav salitmineraler. Lang, litt tett utgang, men dette kommer seg! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 16550901 (Spesialbestilling importør)
Vin: Gaja Barbaresco 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2399,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Angelo Gaja
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse:Frisk og tiltalende i aromaene, men ikke for mye eller for lite. Roser, sval feminin parfyme, lakris, litt te og urter. Ganske fyldig Barbaresco, men ikke for bred eller rik. Dette er delikat finesse dette her. Lysere rød frukt, appelsinskall og mye urter faktisk. Noe salthet i en lang og tett utgang. Tanninene biter, men er vel integrert. Litt mer frukt også i den flotte utgangen. En topp Barbaresco dette! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 5000601
Vin: Tignanello 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 269,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: March. Antinori
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sangiovese, cabernet sauvignon og cabernet franc.
Beskrivelse: Tettere og nesten litt mystisk i aromaene, men den bjudar også på med denne blomsterengen som vil vise seg sammen med mørkere, men frisk bærfrukt, fasjonable krydderier, lakris, lær og litt våt damp fra våte steiner, Veldig fin aromatikk! Fyldig, frisk og rik Tignanello der alt er pakket inn og klar til å foredles i kjelleren. Mørk frukt denne gang, men også med bringebærskjerne, lakris, lær, konfekt, einer og masse annet i krydderfasongene. Tett kjerne og faste tanniner, men det kler vinen det. Syren? Den er med. Et trygt kjøp for kjelleren, også i denne årgangen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 5518301
Vin: Monsanto Il Poggio Chianti Classico 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 995,30 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cast. di Monsanto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: sangiovese, colorino og canaiolo.
Beskrivelse: Aromatisk og dyp på nesen med aromaer av modne mørkerøde kirsebær, plommer og skogsbær, samt lær, søte krydder, nøtter og pent integrert tre. Hint av blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med silkemyk tekstur. Pent konsentrert, saftig og rik fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og sødmerike plommer. Innslag av lakris, saltmineraler, krydder, litt kjøtt og nøtter, samt fint integrerte tretoner. Pen, frisk syre. Ganske faste tanniner. Flott lengde med en tørr, litt stram avslutning. Svært vellaget vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 16482801 (NYHET)
Vin: Leroux Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Boudots 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1749,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Forførende og elegant på nesen med aromaer av sødmerike bringebær og syrlige røde kirsebær, samt roser, appelsinskall, mineraler, lær, tre og noen nøttetoner. Pent fyldig vin med utpreget god, elegant munnfølelse med silkeaktig tekstur. Fin konsentrasjon av syrlig, delikat fyldig og fersk frukt på smak, med vekt på skogsbær og røde bær. Innslag av peppertoner, krydder, saltmineraler, samt lette toner av fint integrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Fabelaktig flott vin som overbeviser stort i årgangen. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 16679001 (NYHET)
Vin: Angerville Volnay 1er Cru Champans 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1630,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Marquis d’Angerville
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Elegant, kjølig og aromatisk på nesen med dufter av bringebær og sødmerike røde bær, røde kirsebær, samt blomster, anis, kirsebærstein og saltmineraler. Hint av appelsinzest og krydder. Middels fyldig vin med en utpreget god munnfølelse og nydelig nerve. Pen konsentrasjon av elegant, slank og syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av krydder, peppertoner, anis, saltmineraler, appelsinskall og fat. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Nydelig lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. En fremragende vin. Veldig tilgjengelig til å være Champans. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 15120101 (NYHET)
Vin: Littorai Wendling Vineyard E Block Anderson Valley Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 819,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Littorai
Alkohol:13.10%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med kjølige aromaer av skogsbær, sødmerike mørke bringebær og mørke kirsebær, samt anis, krydder, noe mineraler og pent integrert tre. Snev av blomster og litt sitrusskall. Lekker kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse og flott intensitet. Pen konsentrasjon av syrlig, saftig og transparent frukt på smak, med vekt på mørke skogsbær og mørkerøde kirsebær. Innslag av krydder, lakris, litt mandler, samt saltmineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr og lett syrlig avslutning som strammer seg til i utgangen. Dette er en strålende californisk pinot som fremstår med betydelig mer mørkbærsfrukt og kraft enn tidligere årganger. Gi den litt tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 1991801
Vin: Porseleinberg 2021
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 849,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Porseleinberg
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Også i år virkelig intens og skikkelig konsentrert i aromaene med litt rikere mørk frukt mot plommer, bjørnebær, einer og lakris. Fyldig, frisk og kraftfull vin som også byder på sjarmen. Tett mørkere frukt, men også med en rødbærsfrukt som skaper sjarme og glede. Krydder i et godt spann. Vin med snert, denne greier balansen med det større, men også med en overraskende slankhet. Polerte tanniner som passer vinen utmerket! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 12557001
Vin: Barolo Bussia Vigna Colonnello 2017 (Tilleggsutvalget)
Region: Barolo, Italia
Pris: 1990 kr
Produsent: Prunotto
Beskrivelse: Årgangstypisk rik og med deilig parfyme som veksler mellom feminitet og maskuline tanker. Her er det roser si! Røde lysere bær – se fargen – og med noe tjære og snev av einertanker også. Middels til fyldig Barolo med bra friskhet i den røde frukten med modning mot det oransje. Litt tørket bladverk og et mer strammere og krevende herbalt innslag. Tanninene biter mer i 2017 enn hva man kan kunne forvente, men frukten er med den. Gi den 5-10 år i kjelleren. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 15442501
Vin: Ettore Germano Prapò Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 700,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt funky (!) I aromaene med lysere røde bær, dette tydelige jordsmonnspreget og krydder. Middels fyldig og frisk og ren rødbærskarakter som imponerer. Kirsebær og jordbærspreget, men også med et pent jordsmonnskarakter som skaper – ja – karakter i vinen. Tanniner som er fint integrerte og vil ta bare på frukten fremover. Trenger tid for å utfolde seg, men dette kommer. En ypperlig Prapo. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14640701
Vin: Massolino Barbaresco Albesani 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 999,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rik og freomvendt sak i aromabildet med roser, røde bær, mint og lær. Middels til fyldig vin med masse glede her. Rødere bær, plommer, lakris og litt gin-tanke. Lang utgang med faktisk litt bitt i tanninene i årgangen. Saftigere enn 2019, men fortsatt godt strukturert kvalitet! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 11361501
Vin: Rivella Serafino Barbaresco Montestefano 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Serafino Rivella
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Fin aromatikk med litt blomsterpreg over røde bær, oransje tanker og urter. Veldig fremovervendt. Middels fyldig vin med røde bær, litt oransje, nellik og øvrige kryddersorter. Litt lakris og saltet i utgangen. Veldig fin tanninstruktur. Topp vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15874101
Vin: Giuseppe Cortese Barbaresco Rabaja 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 855,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Giuseppe Cortese
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Frisk og forførende i aromaene med mye rosepreg som ligger i overkant og sjarmerer med røde bær, litt våt høstdamp og oransje skall. Middels fyldig og frisk Barbaresco som oser raffinement. Herlige røde bær som gir både frukt, men også stramhet. Herlig mineralsk og lett krydret utgang som er fast, men allikevel ikke i overkant. Trenger tid, men dette er lammevinen sin det! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 4389901
Vin: Gaja Sito Moresco 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: nebbiolo, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Tiltalende og ganske dyp i aromaene med tett rikere rødbærsfrukt, mørkere roser og lær. Ganske elegant faktisk. Middels fyldig, frisk og delikat vin med tydelig kirsebærstoner, bringebær, lakris og salt. Syren gir energi og glede i munnfølelsen. Overraskende frukt her. Tanninene er strålende. En overraskende topp vin! Se pris!  (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 11579601 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Spätburgunder Alte Reben 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 864,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Parfymert og forførende på nesen med dufter av bringebær og røde bær, mørkerøde kirsebær, samt roser, lavendel, peppertoner, saltmineraler og velintegrert tre. Flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med nydelig nerve og anslag. Det er mer kraft her enn i foregående årganger. Nydelig konsentrasjon av fersk og delikat fyldig sursøt frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og bringebær. Innslag av pepper, urter, saltmineraler og velintegrert tre. Fin syre. Lette tanniner. Nydelig lengde med en tørr, lett syrlig avslutning med litt tre i utgangen. En fremragende, raffinert spätburgunder, rett og slett. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15120501 (NYHET)
Vin: Littorai Les Larmes Anderson Valley Pinot Noir 2022
Region: California, Usa
Pris: 619,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Littorai
Alkohol:13.30%
Beskrivelse: Kjølig, elegant og innsmigrende på nesen med aromaer av nydelige sødmerike bringebær og syrlig mørkerøde kirsebær, samt blomster, saltmineraler og pent integrert tre. Snev av sitrusskall og lette krydderier. Nydelig dybde på nesen. Middels fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med pen nerve. Flott konsentrasjon av syrlig, slank og kjøttfull frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av anis, urtetoner, en pen saltaktig mineralitet, samt fint integrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. En nydelig vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 16334401 (NYHET)
Vin: Hirsch Pinot Noir Reserve 2021
Region: California, Usa
Pris: 1 359,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Hirsch Vineyards
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rikere og delikat i stilen med blomst som tar tak, bringebær og mineraler. Middels fyldig og skikkelig rik og saftig sak med rødbær, mørkere kant, krydder, lær, lakris og trevirke av den delikate sorten. Skikkelig krydrete i utgangen. En topp amerikaner! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 11176401
Vin: Claudio Boggione Barolo Brunate 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 629,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Claudio Boggione
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og bjørnebær, samt lær, tjære, kirsebærstein, nøtter, blomster og tjære. Fin kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse. Pen konsentrasjon av fyldig og tett sursøt frukt på smak, med vekt på lett saftige mørke kirsebær og bjørnebær. En lekker frukt her. Innslag av urter, anis, sort te og litt appelsinskall. Frisk syre som gir liv. Strukturert vin med ferske og faste, men balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Denne vinen leverer virkelig varene i årgangen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14886001 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Barbera d’Alba Vigna Cerretta 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 954,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Alkohol:15.50%
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Rik, fyrrig og leken også i år. Masse frukt her som vil frem, rødere som mørkere. Blomst er det også med mineraler i bakkant. Middels fyldig og saftig frukt som oser glede. Syren holder den med hele veien. Plommer. Bringebær og lær. Fin mineralet, dette var skikkelig deilig! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 16684701 (NYHET)
Vin: Cigliuti Barbaresco Serraboella 2020

Region: Piemonte, Italia
Pris: 784,40 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fratelli Cigliuti
Druer: Nebbiolo
Beskrivelse: Aromatisk og innsmigrende på nesen med aromaer av bringebær og mørkerøde kirsebær, samt roser, anis, saltmineraler, lær, appelsinskall og noe urter. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, delikat frukt på smak, med vekt på syrlige mørkerøde kirsebær og bjørnebær med sødme. Innslag av anis, saltmineraler og litt krydder. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget lovende Barbaresco som trenger litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14640901
Vin: Massolino Barbaresco 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 569,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:13.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Intens og forførende i aromaene med masse frukt som tiltaler. Plommer. Bringebær og lakris. Middels fyldig, frisk og delikat i munnfølelsen med røde bær, mørkere kant, litt balsamisk og veldig fin mineralsk snitt. Smoothere preg. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15874001
Vin: Giuseppe Cortese Barbera d’Alba Morassina 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 430,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Giuseppe Cortese
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Distinktiv i uttrykket, dette forfører med roser, litt våte blader, røde bær og krydder. Middels fyldig vin med godt friskt uttrykk i form av røde bær, lilla lilla frukt, krydder som ikke er fat og lakris. Lang fast finish med perfekte tanniner. En helt ypperlig Barbera i øvre sjikt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 11335701
Vin: Talenti Brunello di Montalcino 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Az. Agr. Talenti
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Elegant og med pen dybde på duft med aromaer av mørkerøde kirsebær, litt skogsbær, samt florale toner, anis, lær, saltmineraler og litt tobakk. Snev av nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse. Tett, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på mørkere kirsebær og skogsbær, samt litt røde bær. Innslag av sitrusskall, anis, mandler og noen fattoner. Vinen er elegant strukturert med silkeaktige tanniner og fin syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott brunello. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15564401
Vin: Gianni Brunelli Brunello di Montalcino 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 769,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Gianni Brunelli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med dufter av modne moreller og litt kirsebær, samt krydder, blodappelsin, tobakk, nøtter, lær og noe tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med myk tekstur. Flott konsentrasjon av fyldig, rik frukt på smak, med vekt på mørkere kirsebær og mørke bær. Innslag av krydder, lakris, nøtter, samt fint integrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr og litt fast avslutning. En strålende brunello. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 11188601
Vin: Castell’in Villa Chianti Classico Riserva 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Castell’in Villa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: sangiovese og sangiovese.
Beskrivelse: Pen intens og vertikal i snittet med røde presise bær, jordsmonn mot kjeller og blomsterstøv. Middels fyldig vin med god litt varmere, men frisk frukt allikevel med ren røsdbærsfrukt, lakris og lær. Tanninene vel integrerte! Bra! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 4992501
Vin: Castell’in Villa Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 299,90 kr (basis)
Importør: NON DOS
Produsent: Castell’in Villa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sangiovese og sangiovese.
Beskrivelse: Fersk og tilgjengelig på duft med kirsebær, florale toner og krydder. Middels fyldig, frisk og ren i munnfølelsen med kirsebær, bringebær, dypere mineraler og krydder. Svært vellaget i årgangen! Syren gir friskhet, tanninene bygger kropp. Denne kan lagres i 10 år, uten tvil. Bravissimo. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 932801
Vin: Foradori Morei 2021
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Foradori
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: teroldego og teroldego.
Beskrivelse: Bra fylde i aromaene med blomst, røde bær og herlige krydder. Lakris også. Middels fyldig og ren vin med kirsebær, jordbær, bringebær og lakris. Veldig ren. Integrerte tanniner og høy syre. Høy kvalitet! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15823501
Vin: Cordero SG’67 Pinot Nero 2019
Region: Lombardia, Italia
Pris: 740,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Cordero, S.S. Agr.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt over 1000 flasker laget. Rikere og bredere i aromaene, denne vil vise seg og vise kvalitet. Konsentrerte røde bær, litt krydderkant som pirrer, lakris og lærbelte. Middels Till fyldig vin som brer seg overraskende ut for en Pinot å være. Røde bær, litt urt, litt te, dypere mineraler og krydder. Lang fast utgang. Høy syre leverer energi i vinen. Kanskje litt krevende, men enn strukturert og levende vin som gir særpreg. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 16535601 (NYHET)
Vin: Ch. Talbot 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 099,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Talbot
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av solbær, bjørnebær og plommer, samt lær, lakris, jordlige toner, grafitt og noe tre. Hint av tobakk. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med en myk tekstur og lekker friskhet. Konsentrert, fyldig og nesten overraskende saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og solbær med en lekker sødme. Innslag av krydder, lakris, tobakk og fat. Frisk syre. Strukturert vin med faste tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. En meget elegant, balansert og flott vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 16481601 (NYHET)
Vin: Leroux Volnay 1er Cru Clos de la Cave des Ducs 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1379,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Elegant og kjølig på nesen med dufter av bringebær, kirsebær, samt salt lakris, mineraler, roseblader og noe tre. Middels fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse med flott intensitet. Pen kjerne av konsentrert, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær, samt noe bringebær. Innslag av anis, urtetoner, saltmineraler og noe tre. Fin syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr og litt stram avslutning. Meget flott vin. Trenger noe tid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13878001
Vin: Denis Mortet Gevrey-Chambertin Mes Cinq Terroirs 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 399,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Denis Mortet
Alkohol:14.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende og sensuell i aromaene med mørkere blomst, røde bær og krydder som forfører. Middels fyldig og saftig sak som gir masse glede. Plommer, mørkere bær, noe røde tanker og krydder fra mark og kjeller. En skikkelig gledelig sak med myke tanniner! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15745101
Vin: Roche De Bellene Vosne-Romanée Vieilles Vignes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av bringebær, syrlige kirsebær, samt roser, urter, krydder og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av lett utviklet, sursøt og kjøttfull frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og bringebær. Innslag av anis, krydder, saltmineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner som griper litt. Pen lengde med en tørr og litt fast avslutning. En virkelig lekker vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 12997301
Vin: David Duband Vosne-Romanèe 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 149,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: pinot noir og pinot noir.
Beskrivelse: Virkelig rik og tiltalende på duft mineraler som ligger over bringebær og krydder. Middels fyldig og frisk vin med delikat rød og mørk bringebærsfrukt som er saftig og delikat. Fin krydrete preg. Bra struktur. Utmerket! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 1097801
Vin: Jean Paul Brun Fleurie 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay
Beskrivelse: Delikat og parfymert i aromabildet som gir masse glede. Blomst som forfører, lett mørkere bær og pepperkarakter. Middels fyldig og seriøs vin som også gir en delikat strukturert glede. Plommer, bringebær, pepper og salthet som gir dybde. Perfekt syre og tanninstruktur. Topp vin som gir delikat glede men også kraft. Herlig! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 2189501
Vin: Alain Brumont Ch. Bouscassé Vieilles Vignes 2016
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 499,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Alain Brumont
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.7 g/l
Druer: Tannat.
Beskrivelse: Rikere og utadvendt i stilen med mørk, men også saftig innslag med bjørnebær, lær og lakris. Nevnte jeg krydder? Middels til fyldig vin med god saftighet i frukten. Bjørnebær og plommer. Bra struktur. Relativt polerte tanniner, men bittet kommer i utgangen. Smattende utgang. En meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15468701
Vin: Marine Layer Sonoma Coast Lyra Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Marine Layer Wines
Alkohol:13.10%
Beskrivelse: Forførende sak på duft med friskhet i de røde bærene og nesten litt krekling. Våt lærbelte og krydder også. Middels fyldig og frisk vin som gir energi og opplelvese. Bringebærspreget så det holder, krydder og lakris. Herlig utgang som er delikat. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15815301
Vin: Racines Sanford & Benedict Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 1 179,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Racines
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med kjølige aromaer av bringebær og kirsebær, samt roser, kirsebærsteiner, saltmineraler, pepper og pent integrert tre. Middels fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av rik og fersk sursøt frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av urter, saltmineraler og noen peppertoner, samt fint integrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en delikat, tørr avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 16684801 (NYHET)
Vin: Cigliuti Barbaresco Vie Erte 2020

Region: Piemonte, Italia
Pris: 589,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fratelli Cigliuti
Druer: Nebbiolo
Beskrivelse: Tiltalende og konsentrert på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, noe bringebær, samt appelsinskall, lakris, saltmineraler og noe lær. Hint av krydder. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og flott intensitet. Fersk, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og mørke bær. Innslag av lakris, krydder, samt toner av te og noe mineraler. Fin syre. Faste, men balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Virkelig flott, klassisk barbaresco. Gi den litt tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10440201
Vin: Roagna Barbaresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: 1200 flasker. Kun for Norge. 74 dager skallkontakt. Botti.Tiltalende på duft med roser, røde bær og krydder. Middels fyldig og frisk vin med ren fersk ræsdbærsfrukt, litt litt appelsinskall og nellik. Bra tanniner her. En utmerket Barbaresco (AB).
Poeng: 91

 

Varenr: 16700101 (NYHET)
Vin:
 Barbaresco Basarin 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 739,- (bestilling)
Importør: 
Ferment
Produsent: Az. Agr. Sottimano
Druer: Nebbiolo
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av markjordbær og røde kirsebær, samt nøtter, anis, tjære og lær. Hint av vått tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Konsentrert, fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige mørkerøde kirsebær og tørkede røde bær. Innslag av appelsinskall, anis, nøtter og noen urtetoner. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og noe stram avslutning. En meget lovende vin som vil bli helt utmerket med noen få år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15873701
Vin: Giuseppe Cortese Barbaresco 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 575,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Giuseppe Cortese
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Litt villere i aromaene foreløpig med blomst, røde bær og tepreg. Middels fyldig, frisk og ren Barbaresco med denne litt feminine karakteren med rød og lilla frukt, nype-te og salter. Syren gir energi her. Tanninene er der, men integrerte. En Meget god Barbareso dette her. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12210101
Vin: Ettore Germano Serralunga d’Alba Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 500,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med denne tradisjonelle distinktive trykket med dette rosebladet som forfører over røde bær og lett mineralsk preg. Nesten denne morgendampen fra jorden som kommer opp. Middels fyldig og frisk vin med god uttrykk av røde bær, snev av te-toner og krydderkant. Tradisjonell denne her, og det i positivt fortegn. Tanninene er der, men biter ikke som i gamle dager. En meget god Barolo. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 1984001
Vin: Barale Barolo Vendemmia 2019
Region: Barolo, Italia
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Barale Fratelli
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Floral og tilgjengelig på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær, noe bjørnebær og skogsbær, samt roser, lær, tjære, nyper, nøtter, anis og fint integrert tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av fyldig, fersk og lett syrlig frukt på smak, med vekt på mørkere kirsebær og bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, nøttetoner og noe fat. Frisk syre. Faste, men fint balanserte tanniner. Flott lengde med en tørr og stram avslutning. Gi den litt tid. Meget vellaget Barolo som trenger litt tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 16587601 
Vin: Prunotto Barbaresco Secondine 2019 (Tilleggsutvalget)
Region: Barbaresco, Italia
Pris: 999 kr
Importør: Vinetum
Produsent: Antinori – Prunotto
Beskrivelse: Ganske så tett i aromaene foreløpig. Noe rosepreg kommer forsiktig frem i bakkant. Røde bær og snev av nype. Tett asfalt. Middels fyldig Barbaresco som bygger seg ut på en god måte, helt fra anslaget. Røde bær, litt appelsinskall og krydder. Faste tanniner, men biter ikke i overkant. Bra syre i 2019. En bra Barbabresco. (AB)
Poeng: 91

 

Varenummer: 13756301 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Barbera D’alba Francia 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 944,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:15.50%
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Rik og framovervendt på duft med blomster, plommer og krydder som tok tak. Fyldig og saftig vin med bringebær, plommer og lakris. Mye saftighet her. Veldig balansert Barbera! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 5490401
Vin: Baricci Brunello di Montalcino 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 765,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Baricci Colombaio di Montosoli
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: sangiovese.
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av mørke kirsebær, mørkerøde bær, samt trevirke, tobakk, lakris, nøtter og noen jordlige toner. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk og konsentrert fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og sødmerike bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, nøtter og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner som har ganske godt grep nå. Fin lengde med en tørr og fersk avslutning. Solid, vellaget brunello i en litt rikere stil. Trenger litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 3462601
Vin: Marchese Antinori Riserva 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 425,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: March. Antinori
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: sangiovese og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Tiltalende og rikere i stilen som skaper glede. Røde bær, konfekt og krydder. Middels fyldig og saftig i stilen med kirsebær i all sin prakt, fatkrydder og leire-følelse. Bra dybde her. Tanninnene er overraskende faste, men frukten tar i mot. Syren gir nok energi. Meget bra vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 933801
Vin: Foradori Sgarzon 2020
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Foradori
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: teroldego og teroldego.
Beskrivelse: Rikere og større i aromaene med mørkere bær med plommepreg, bringebær og ren frukt. Veldig fine aromaer. Middels fyldig, frisk og ren vin ned skikkelig rædbærspreg, urter og lakris. Sitter vertikalt i denne her! Tanninene er vel integrerte. Syrlig vin, men balansert og god. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 16671801 (NYHET)
Vin: Sanctum Pinot Noir Prestige 2019
Region: Slovenia
Pris: 469,90 kr
Produsent: SanctumDruer: Pinot noir.
Beskrivelse: Blomst! Tiltalende med røde bær, lett lær og krydder. Skikkelig forførende! Middels fyldig og saftig vin med masse frisk saftig frukt mot det røde, oransje skall og salter. Struktur er det også her. Topp vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15775901 (NYHET)
Vin: Dom. Nicolas Rossignol Volnay 1er Cru Chevret 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 649,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Nicolas Rossignol
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende og sammensatt på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, bringebær og noe modne bjørnebær, samt anis, lær og tre. Lett volatil. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av rik og fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og syrlige kirsebær. Innslag av lakris, nøtter, kryddertoner og noe tre. Frisk syre. Finkornede, lett avslipte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget vin med fin kompleksitet. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 7633701 (NYHET)
Vin: Lapierre Roche du Py Morgon Cuvée Camille 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 414,90 kr (tillegg)
Importør: Blend Wines
Produsent: Lapierre
Alkohol:13.00% Sukker:0.6 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Ren og dyp på nesen med dufter av skogsbær, mørkerøde kirsebær, noe bringebær, samt pepper, saltmineraler, blomster og noe lær. Pent fyldig vin med en utpreget god, litt rikere munnfølelse. Saftig, fersk og fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og bringebær. Innslag av kryddertoner, pepper, saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner med elegant bitt. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. Meget vellaget vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 8135401 (NYHET)
Vin: M. Lapierre Beaujolais Cuvée Marcel MMXVI 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 424,90 kr (tillegg)
Importør: Blend Wines
Produsent: Marcel Pierre
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Dyp og konsentrert på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær og plommer, skogsbær, samt saltmineraler, lilla blomster og anis. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, kjøttfull og saftig fyldig frukt på smak, med vekt på mørke skogsbær og sødmerike bjørnebær. Innslag av lakris, saltmineraler og litt sitrusskall. Frisk syre. Fine, elegante tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget pen og lovende Morgon. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 9384901
Vin: Château Montus 2018
Region: Madiran, Frankrike
Pris: 390 kr
Produsent: Chateau Montus
Beskrivelse: Rikere stil med mørkere bær og krydder som forfører godt. Middels til fyldig vin med saftig og rik munnfølelse. Bjørnebærene er stramme, men også allikevel veldig forførende. Krydder fra mark og kjeller. Noe mørk konfekt. Bra krydret utgang. En topp biffvin!
 (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13692501 (NYHET)
Vin: Cuevas de Arom Os Cantals 2021
Region: Spania
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: The Winery
Produsent: Bod. San Alejandro
Alkohol:14.20%
Beskrivelse: Dyp og forførende nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og bringebær, noe skogsbær og bjørnebær, samt blomster, mineraler, pepper, lær og tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, rik og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og villbringebær. Pen kompleksitet. Innslag av pepper, kryddertoner og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin med pen kompleksitet. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 16682501 (NYHET)
Vin: Gebrüder Mathis Alte Rebe 2020

Region: Baden, Tyskland
Pris: 449,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Gebrüder Mathis
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av mørkere røde kirsebær, bringebær, samt blomster, urter, saltmineraler, anis og litt velintegrert tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av syrlig, kjøttfull og fersk sursøt frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bringebær. Innslag av krydder, anis, saltmineraler, samt litt tre. Elegant struktur med finkornede, lett strukturerte tanniner og en fin syre. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Strålende pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11194401 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 576,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut B. Huber
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Floral og innsmigrende på nesen med aromaer av syrlige mørke kirsebær og sødmerike villbringebær, samt blomster, anis, urtetoner, saltmineraler og pent integrert tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med silkeaktig tekstur. Pen konsentrasjon av delikat saftig og myk sursøt frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og skogsbær. Fruktsødmen er fint integrert. Innslag av anis, saltmineraler og litt tre. Pen, frisk syre. Elegant strukturert med finkornede, lett strukturerte tanniner. Flott lengde med en delikat tørrende, lett syrlig avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 16634201 (NYHET)
Vin: Ernest Vineyards Cleary Freestone Ranch Pinot Noir 2021

Region: California, USA
Pris: 729,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ernest Vineyards
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Innsmigrende og elegant parfymert på nesen med kjølige aromaer av bringebær og jordbær, noe skogsbær, samt roser, saltmineraler og noe tre. Middels fyldig vin med en delikat, slank munnfølelse. Saftig, fersk og litt bløt sursøt frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av urter, saltmineraler og litt tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning med noe tre i utgangen. En virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4493001
Vin: Vajra Barolo Albe 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Distinktivt på aromaene med roser og røde bær som er friske. Noe hint av urt også. Middels fyldig og frisk vin med akkurat nok bredde uten at det går ut over freshnessen. Mørkere saftige bær, litt balsamisk tone og krydder. Ingen masse dette, men drikker så overraskende godt, også for den litt mer vertikale årgangen. En god Barolo. (AB)
Poeng: 90

 

Varenummer: 16669801 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barbera d’Asti Superiore 2021
Region: Barbera d’asti, Italia
Pris: 429 kr
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.50%
Druer: Barbera.
Beskrivelse: 7000 flasker produsert. 1 flaske pr vinplante. 20 000 flasker fra. 225 liter og 450 liter. Rikere og stor i aromaene med plommer, leire, masse sommerlig blomst og noe urtepreg. Middels til fyldig vin med masse god frukt som brer seg ut. Fruktig sak! Litt kjærlig kamuflert med tretoner, lakris og urt. Fin smattende utgang med godt integrerte tanniner. Det er som alltids balanse i Voerzios viner. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15823701
Vin: Cordero Partù Pinot Nero Riserva 2019
Region: Lombardia, Italia
Pris: 465,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Cordero, S.S. Agr.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk og utadvendt i aromaene med roser, kirsebær og krydder. Dette er forførende. Middels fyldig og frisk vin med godt Pinot-preg med røde bær, lakris og krydder. Litt grønnere toner i utgangen, men gir et fint urtekarakter til vinen. Lett bitre tanniner og bra syre. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 828401
Vin: Ampeleia 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ampeleia
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: cabernet franc, sangiovese, grenache, carignan, mourvèdre, mourvã¨dre og cabernet franc.
Beskrivelse: Rik og skikkelig utadvendt i stilen med enn slett gjenkjennbare grønne og paprika-tonen med røde bær, litt mørkere kant og masse krydder. Middels fyldig vin med mye frukt seg. Røde bær, mørkere kant, espresso og lær-tone. Særpreget kvalitet. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14971001
Vin: COS Cerasuolo di Vittoria Classico della Bastonaca 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Cos
Alkohol:13.00%
Druer: frappato og nero d’avola.
Beskrivelse: Litt volatil og naturlig i stilen med røde lyse bær, litt våt kjeller og krydder. Middels fyldig, ganske ren vin med kirsebær i god stil. Krydrete og blomstret. Fin syre i utgangen. Frisk sak dette, for de interesserte dette. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5873201
Vin: Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2022
Region: Sicilia, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: frappato, nero d’avola,
Beskrivelse: Leken og parfymert på duft roser, røde bær og svale krydder. Middels fyldig vin med flott rødbærspreg med jordbær og krydder. Veldig ren og lettdrikkelig men også med struktur i seg. Med rødlilla bær, blomst og krydder. Middels fyldig vin med god slørete munnfølelse med rødlilla frukt, lett lær og med ganske tett, men god utgang. Bra lett salthet også. Ikke for detaljert, men godt. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 16312601 (NYHET)
Vin: Ch. Bois de la Gravette 2020
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Ch. Bois de la Gravette
Alkohol:12.50%
Druer: cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Større i aromaene med blomst, mørkere bær og krydder. Middels fyldig vin med mørkere bær, litt lær og krydder. Veldig ren. Mangler kanskje litt snert, men dette er noe annerledes. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 10255501
Vin: Laurent Perrachon Fleurie Vieilles Vignes 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 294,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Laurent Perrachon
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay.
Beskrivelse: Rikere og utadvendt i stilen som gir glede. Blomst, røde og mørkere bær og dette tørrende skog/bladtanken. Middels fyldig og saftig vin med mørkere og god frukt som gir glede. Også en bra dybde og struktur her. En utmerket vin, (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 16396601 (NYHET)
Vin: Armand Heitz Pommard 1er Cru Arvelets 2018

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1099,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Armand Heitz
Beskrivelse: Fyldig og tiltalende på nesen med dypere aromaer av modne skogsbær og mørke bringebær, samt anis, lær, jordsmonn og noe tre. Hint av blomster. Pent fyldig vin med en strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av fyldig og myk fersk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og sødmerike bringebær. Innslag av anis og tre, samt litt urter og saltmineraler. Frisk syre. Ferske og faste, men balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Solid og flott Pommard. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16396701 (NYHET)
Vin: Armand Heitz Volnay 1er Cru Carelle Sous La Chapelle 2020

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1099,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Armand Heitz
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Dyp og innsmigrende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og bringebær, noe skogsbær, samt urtetoner, anis, lær og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av fyldig og strukturert frukt på smak, med vekt på kirsebær og røde bær. Innslag av krydder, mandler og og fat. Fin syre. Faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning med noe tre i utgangen. Meget lovende vin som trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16452501 (NYHET)
Vin: Morgan Truchetet Chambolle-Musigny 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1349,- kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Truchetet
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: En anelse dempet aromatisk på nesen med dufter av bringebær, noe kirsebær, samt blomster, mineraler, anis og fint integrert tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med glatt tekstur. Fin konsentrasjon av fersk, syrlig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bringebær. Innslag av litt krydder, lakris og saltmineraltoner, samt noe tre. Fin syre. Finkornede tanniner som biter litt akkurat nå. Bra lengde med en tørr avslutning. En flott Chambolle. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16452701 (NYHET)
Vin: Morgan Truchetet Gevrey-Chambertin 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1099,- kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Truchetet
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av bringebær, litt kirsebær, samt roser, peppertoner og fint integrert tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av syrlig og bløt fyldig frukt på smak, med vekt på kirsebær, samt noe sødmerike røde bær. Innslag av anis, saltmineraltoner og tre. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Bra lengde med en tørr og lett syrlig utgang. Dette drikker godt. En meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16687001 (NYHET)
Vin: Fleurie Chapelle des Bois 2022

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 450,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Domaine de la Grand Cour
Druer: Gamay
Beskrivelse: Kjølig og syrlig på nesen med aromaer av bringebær og skogsbær, samt urter, nyper, pepper og mineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Saftig, fersk og kjøttfull sursøt frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær, samt noe mer sødmerike bær. Innslag av saltmineraler og litt pepper. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig utgang. Strålende Fleurie. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12663701
Vin: Dom. des Lises Crozes-Hermitage 2021
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 420,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maxime Graillot
Alkohol:14.10% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Ren, fersk og tiltalende på nesen med dufter av mørke kirsebær, bringebær og skogsbær, samt lilla blomster, litt lær, pepper, saltmineraler og krydder. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med silkeaktig tekstur. Konsentrert, saftig og fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og bjørnebær. Innslag av saltmineraler, urter og pepper. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørrende og syrlig avslutning. Meget bra Crozes. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15867501
Vin: Thierry Germain Roche 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Thierry Germain
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av skogsbær, bjørnebær, litt rips, samt urter, krydder, lær, lakris og noe grønt. Middels fyldig vin med en delikat, saftig munnfølelse. Saftig, frisk og lett syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og litt mørkere bær i retning av bjørnebær. Innslag av kryddertoner, lakris og bittelitt nøtter. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Virkelig flott og leskende cabernet franc fra Loire. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 16590001 (NYHET)
Vin: Lindes de Remelluri Viñedos Rivas de Tereso 2020

Region: Rioja, Spania
Pris: 364,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Remelluri
Druer: Tempranillo, garnacha, field blend
Beskrivelse: Rik og tiltalende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og blåbær, litt sødmerike villbringebær, samt florale toner, kryddertoner, anis, lær og en steinete mineralitet. Fin dybde på duft. Middels fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Saftig, fyldig og konsentrert frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av krydder, lakris, samt saltmineraler og noe tre. Fin syre. Ferske, ganske faste tanniner. Flott lengde med en tørr og litt fast utgang. En virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16701301 (NYHET)
Vin: Yjar 2017

Region: Rioja, Spania
Pris: 1399,- kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Remelluri/Telmo Rodríguez
Druer: Tempranillo, garnacha, graciano
Beskrivelse: Kompleks og dyp på nesen med aromaer av moreller og sødmerike bjørnebær, noe skogsbær, samt krydder, lakris, blomster, lær, nøtter og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse og flott intensitet. Rik, fyldig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, samt nøtter og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14898601
Vin: Jülg Schweigen Spätburgunder 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 443,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kjølig og ekspressiv på nesen med dufter av kirsebær og skogsbær, samt saltmineraler, urtetoner, lavendel, anis og noen velintegrerte fattoner. Pent fyldig vin med en god, myk munnfølelse og fin friskhet. Bra konsentrasjon av saftig, sursøt og litt myk frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær, samt litt bringebær. Innslag av peppertoner og saltmineraler, samt fint integrert tre. Frisk syre og lette tanniner. Bra lengde med en delikat, tørrende avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16700001 (NYHET)
Vin: Gebrüder Mathis Tuniberg Spätburgunder 2020

Region: Baden, Tyskland
Pris: 399,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Gebrüder Mathis
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Innsmigrende og delikat på nesen med aromaer av skogsbær, villbringebær, samt blomster, peppertoner, mineraler og velintegrert tre. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse med fin intensitet og endel kraft. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av krydder, urtetoner, saltmineraler og litt tre. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16682401 (NYHET)
Vin: Gebrüder Mathis Kalkbödele 2020

Region: Baden, Tyskland
Pris: 332,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Gebrüder Mathis
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av skogsbær, mørkere røde kirsebær, samt anis, nytt lær, krydder, lilla blomster, saltmineraler og fint integrert tre. Pent fyldig vin med en god, slank munnfølelse med glatt tekstur. Fin konsentrasjon av saftig og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkerøde kirsebær. Innslag av anis, saltmineraler og fint integrert tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget bra Baden-pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16473801
Vin: Dorli Muhr Syrah 2017
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Weingut Dorli Muhr
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens og noe reduktiv på nesen med aromaer av bjørnebær, skogsbær, samt peppertoner, einebær, lær og anis. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse. Bra konsentrasjon av fyldig, tett og saftig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder- og peppertoner og litt saltmineraler. Frisk syre. Faste, men balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr, lett syrlig og fast avslutning. Strålende østerriksk syrah. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11079401
Vin: Momento Grenache 2021
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: None
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft. Dette er ungdommen som viser sin glede med roser, lyse røde bær mot markjordbær og nesten noe paprika. Middels fyldig og frisk vin som oser bra kvalitet. Ren rødbærsfrukt og krydder. Tanninene er godt integrerte med et kjærlig bitt. Fin syre gir nerve. En bra Grenache! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15454701
Vin: Prophet’s Rock Home Vineyard Pinot Noir 2021
Region: Central Otago, New Zealand
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Prophet’s Rock Wines
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, mørke kirsebær, samt lær, blomster, anis, saltmineraler og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, rik og fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og skogsbær med noe sødme. Delikat sødme som er pent integrert. Innslag av krydder, lakris, saltmineraler og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Meget bra pinot i en litt kraftigere, mørkfruktpreget stil. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7796601
Vin: Barale Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 324,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Barale Fratelli
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av skogsbær, mørkerøde kirsebær, noe krydder, samt blomster, nøtter, lær og litt anis. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, fyldig og syrlig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, lakris og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. Meget bra, klassisk Langhe Nebbiolo. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4848801
Vin: Conterno Fantino Langhe Nebbiolo Ginestrino 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fantino Conterno
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med aromaer av kirsebær og sødmerike røde bær, samt appelsinskall, lilla blomster, lær og nøtter. Snev av mineraler. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fersk, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på mørkere kirsebær og noe sødmerike bær. Innslag av urtetoner, anis og saltmineraler. Fin syre. Ferske, faste tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Fin, balansert Langhe Nebbiolo. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15564301
Vin: Gianni Brunelli Amor Costante 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Gianni Brunelli
Alkohol:14.00%
Druer: Merlot, sangiovese
Beskrivelse: Noe rik på nesen med aromaer av modne skogsbær og mørke bær, samt nøtter, lær, lakris, tre og litt mørk sjokolade. Snev av tobakk. Pent fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse med myk tekstur. Bra konsentrasjon av rik, myk og fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og sødmerike bjørnebær. Innslag av lakris, krydder og noe tre. Fin syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11508401
Vin: Grattamacco Bolgheri Rosso 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 995,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Collemassari
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot og sangiovese.
Beskrivelse: Sammensatt på duft med preg av bjørnebær, kirsebær og sødmerike mørke plommer, samt lær, lakris, mørkbrent kaffe og et fint innslag av fat. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse. Konsentrert, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og mørke, sødmerike plommer. Innslag av krydder, lakris, noe tobakk, samt tre. Frisk syre. Ferske og ganske faste tanniner som har et solid grep. Bra lengde med en tørr, lett krydret og forholdsvis fast avslutning. Vellaget og flott vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3278801
Vin: Fontodi Chianti Classico 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 314,90 kr (basis)
Importør: Blend Wines
Produsent: Az. Agr. Fontodi
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sangiovese.
Beskrivelse: Klassisk på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær og moreller, samt lær, kirsebærstein og litt tre. Pent fyldig vin med en strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av fyldig, strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige mørkerøde kirsebær og mørkerøde bær. Innslag av anis og krydder, samt noe tobakk. Bra syre. Fine tanniner. Flott lengde med en fast og tørr avslutning. Fin, klassisk Chianti Classico som fremstår hakket mer strukturert i årgangen. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 1753901 (NYHET)
Vin: I Custodi Aetneus 2017
Region: Sicilia, Italia
Pris: 375,– kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: I Custodi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: nerello mascalese, nerello cappuccio.
Beskrivelse: Intens og dyp på nesen med dufter av skogsbær og kirsebær, noe bjørnebær, samt mineraler, blomster, pepper og litt lær. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fyldig, bløt og konsentrert frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av krydder, lakris, nøttetoner og mineraler. Frisk syre. Faste, men balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15097601
Vin: Ch. La Tour de By 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 349,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Ch. La Tour de By
Alkohol:13.50%
Druer: petit verdot, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Rikere og skikkelig fremovervendt i aromaene med plommer, kaffe, lær og lakris. Middels fyldig vin med mye glede tross bdx-preget her, Skogsbær, plommer, lakris og lær. Bra tanninsak. Bra vin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 3788801
Vin: Borgeot Santenay Vieilles Vignes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av bringebær og røde kirsebær, litt skogsbær, samt saltmineraler, blomster, urter, pepper, lett skogbunn og litt tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse og glatt tekstur. Fin konsentrasjon av syrlig og saftig frukt på smak, med vekt på bringebær og mørkerøde kirsebær, samt noe mørkere bær. Innslag av saltmineraler, kryddertoner, litt anis og velintegrert fat. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner som biter passe. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13003801
Vin: David Duband Bourgogne Rouge 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 459,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: pinot noir og pinot noir.
Beskrivelse: Fremovervendt på duft med med høstlige blomster og mørkere bringebær. Middels fyldig vin med rikere stil med saftige bringebær, plommer og krydder. Fint bitt i tanninene også i denne årgangen. En skikkelig god saftig sak! (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 16686801 (NYHET)
Vin: Fleurie Chapelle des Bois 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 435,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Domaine de la Grand Cour
Druer: Gamay
Beskrivelse: Lett rustikk på nesen med aromaer av skogsbær, solbær og sødmerike røde bær, samt urter, blomster og peppertoner. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Kjøttfull, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på sødmerike røde bær og syrlige kirsebær. Innslag av urter, mineraler og noe fruktskall. Frisk syre. Lette tanninger. God lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott og åpen Fleurie. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16756501 (NYHET)
Vin: Domaine de FA Fleurie Roche Guillon 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 392,- kr (tillegg)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine de Fa
Druer: Gamay
Beskrivelse: Parfymert og intens på nesen med dufter av skogsbær og mørkerøde kirsebær, amt blomster, pepper, krydder og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Saftig, syrlig og slank frukt på smak, med vekt på skogsbær, mørke bringebær og noe kirsebær. Innslag av røyk, saltmineraler, urter og noe pepper. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16756401 (NYHET)
Vin: Domaine de FA Beaujolais En Besset 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 339,90 kr (tillegg)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine de Fa
Druer: Gamay
Beskrivelse: Intens på nesen med dufter av skogsbær, mørkerøde kirsebær og litt bjørnebær, samt florale overtoner, pepper og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse. Fersk, syrlig og slank frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkerøde kirsebær. Innslag av jordlige toner, kryddertoner og pepper, samt en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott Beaujolais! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11020001
Vin: A. Sunier Beaujolais Morgon 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 324,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Antoine Sunier
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Frisk, kjølig og tiltalende på nesen med dufter av skogsbær, røde kirsebær og litt bringebær, samt blomster, lær, saltmineraler og litt pepper. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Saftig, frisk og transparent frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige røde kirsebær. Innslag av fruktskall, urtetoner, pepper og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning. Virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13452801
Vin: Du Grappin Côte de Brouilly 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Le Grappin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: gamay og gamay.
Beskrivelse: Lett rustikk og volatil med rødbærsfrukt, sval krydder og noe salthet. Middels fyldig vin med renhet i seg som er bra. Røde bær, salter og jordlige toner. Veldig balansert i munnfølelsen med integrerte tanniner. Bra vin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 10383401
Vin: Guy Breton Morgon 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Guy Breton
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Ren og litt intens på nesen med aromaer av skogsbær, bringebær og syrlige kirsebær, samt blomster, peppertoner og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Konsentrert, saftig og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkere kirsebær, samt bær med noe mer sødme. Innslag av pepper, noe krydder og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning som er litt fast i utgangen. Meget bra Morgon. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16271001 (NYHET)
Vin: Clos Bellane Châteauneuf-du-Pape Urgonien 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Clos Petite Bellane
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fruktig og noe rikere på nesen med dufter av modne mørke bringebær, bjørnebær og plommer, samt nøtter, urter og litt knust stein. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Saftig, myk og fyldig frukt på smak, med vekt på sødmerike bjørnebær og syrlige mørke kirsebær. Innslag av krydder, lakris og nøttetoner, samt noe fat. Fin, frisk syre holder det levende. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget, robust Châteauneuf-du-Pape. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16692501 (NYHET)
Vin: Dom. de la Renardiere Arbois-Pupillin Trousseau 2022

Region: Jura, Frankrike
Pris: 553,80 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. de la Renardiere
Druer: Trousseau
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av skogsbær og mørkerøde bær, samt lær, anis, lilla blomster og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk og fyldig saftig frukt på smak, med vekt på mørkere røde bær og skogsbær. Pent integrert fruktsødme. Innslag av pepper, litt mandler, samt saltmineraler. Fin, frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørrende og litt syrlig utgang med bra fruktighet. En meget god vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16692301 (NYHET)
Vin: Dom. de la Renardiere Arbois-Pupillin Ploussard 2022

Region: Jura, Frankrike
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. de la Renardiere
Druer: Poulsard
Beskrivelse: Fruktig på nesen med dufter av bringebær, skogsbær, litt røde kirsebær, samt lær, peppertoner, urter og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og bra friskhet. Delikat saftig, fersk og slank frukt på smak, med vekt på syrlige mørkerøde kirsebær og skogsbær. Innslag av pepper, litt anis og en fin mineralitet. Bra syre. Fine tanniner som tørrer bra. Bra lengde med en tørr og syrlig utgang. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13514901
Vin: Dom. Laroque D’Antan Nigrine 2021
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 750,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: SCEA de la Terre au Vin
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: malbec, cabernet franc og négrette (folle noir).
Beskrivelse: Konsentrert på nesen med aromaer av sødmerike solbær, bjørnebær og mørke plommer, samt salt lakris, nytt lærbelte, nøtter og grafitt. Middels til fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, kjøttfull og rik frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke plommer og syrlige mørke kirsebær. Innslag av saltmineraler, litt tobakk og litt tre. Frisk syre. Finkornede, integrerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Kjøttfull, rik og vellaget Cahors-vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16682201 (NYHET)
Vin: Steintal Klingenberg Spätburgunder 2021

Region: Franken, Tyskland
Pris: 572,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Steintal
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Tiltalende og aromatisk på nesen med aromaer av syrlige kirsebær og noe mer sødmerike mørke bær, samt salt lakris, sitrusskall, lærtoner og tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med god friskhet. Fin konsentrasjon av delikat kjøttfull, sursøt frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av mandler, pepper, noen kryddertoner og litt tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16698201 (NYHET)
Vin: Ghostwriter Santa Cruz Mountains Cabernet Sauvignon 2021

Region: California, USA
Pris: 569,70 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Hobo Wines
Beskrivelse: Intens og rikere på nesen med dufter av mørke plommer og kirsebær, noe krydder, samt lilla blomster, grafitt og fat. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fyldig, saftig og myk frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og sødmerike bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og litt nøtter, samt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott californisk cab. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15851201 (NYHET)
Vin: OMA Fox Hill Red 2022
Region: California, Usa
Pris: 390,– kr (bestilling)
Importør: OMA Vin
Produsent: Oma Vin
Alkohol:12.50%
Druer: Barbera, dolcetto, nebbiolo, negroamaro, sangiovese
Beskrivelse: Delikat og frisk på nesen med dufter av kirsebær, røde bær og syrlige skogsbær, samt pepper, roser, urter og litt saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse med fin friskhet. Fin konsentrasjon av slank, syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og røde bær. Innslag av urter, peppertoner og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner som griper litt. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 8136401
Vin: Ch. Kefraya 2019
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 259,90 kr (test)
Importør: Grape Company
Produsent: Ch. Kefraya
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: syrah, cabernet sauvignon, mourvèdre, carignan, cinsault.
Beskrivelse: Noe utviklet på nesen med aromaer av modne mørke kirsebær, bjørnebær og solbær, samt balsamiske toner, lær, toner, lakris og tre. Pent fyldig vin med en god, balansert munnfølelse. Rik, noe utviklet fyldig frukt på smak, med vekt på sødmerike solbær og bjørnebær. Innslag av tobakk og krydder, samt tre. Frisk syre. Polerte tanniner. Bra lengde med en tørr, krydret avslutning. Flott Kefraya som fremstår litt slankere og mer elegant i denne årgangen. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 9494401
Vin: Cavas de Weinert Gran Vino 2012
Region: Mendoza, Argentina
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Momentum Wines
Produsent: Bod. y Cavas de Weinert
Alkohol:14.40% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: cabernet sauvignon, malbec og merlot.
Beskrivelse: Noe utviklet og litt rik på nesen med aromaer av noe sødmerike solbær og bjørnebær, samt lakris, lær, krydder og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik, lett moden og saftig frukt på smak, med vekt på plommer og syrlige mørke bær. Innslag av krydder, litt urter, samt lakris og fat. Balansert syre. Modne, finkornede tanniner som tørrer godt. Bra lengde med en tørr og litt krydret avslutning. Bra vin fra Mendoza. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16700301 (NYHET)
Vin: Langhe Nebbiolo 2022

Region: Piemonte, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Az. Agr. Sottimano
Druer: Nebbiolo
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av bjørnebær og mørkere kirsebær, noe sødmerike røde bær, samt mandler, anis, florale toner og mineraler. Hint av tjære. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fyldig, fersk og lett saftig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og røde bær. Innslag av lakris, litt nøtter, samt mineraltoner og hint av tre. Frisk syre. Fine tanniner med pent bitt. Bra lengde med en tørr og lett syrlig utgang. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 9358701
Vin: Cogno Montegrilli Langhe Nebbiolo 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Az. Agr. Cogno
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av bringebær og syrlige røde kirsebær, samt roser, nyper, anis og litt lær. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med bra friskhet. Fin konsentrasjon av fersk, fyldig sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, sitrusskall, samt anis. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Tilgjengelig og fin Langhe Nebbiolo. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 16685201 (NYHET)
Vin: Cigliuti Barbera d’Alba Serraboella 2021

Region: Piemonte, Italia
Pris: 357,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fratelli Cigliuti
Druer: Barbera
Beskrivelse: Rik og intens på nesen med aromaer av bjørnebær, mørke kirsebær, samt krydder, lakris, lær og noe fat. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fersk, fyldig og bløt frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige mørkerøde kirsebær. Innslag av krydder, lakris, noe tre og nøtter. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt varm avslutning. God Barbera som klarer å holde alkoholvarmen balansert. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10612801
Vin: Barbera d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: La Ca Nova
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og skogsbær, litt plommer, samt nøtter, peppertoner, jordsmonn og lær. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig og fyldig sursøt frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av mineraltoner og salt lakris. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørrende og fruktig avslutning. Flott, klassisk barbera. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1036101
Vin: Poggio Nardone Brunello di Montalcino 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Poggio Nardone
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: sangiovese.
Beskrivelse: Tradisjonelt preg på nesen med aromaer av modne mørke kirsebær og plommer, samt lær, lakris, balsamiske toner og fatkrydder. Middels til fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fyldig, bløt og lett moden frukt på smak, med vekt på mørke bær og sødmerike plommer. Innslag av lakris, krydder, tre, samt hint av sopp. Ganske faste tanniner som strammer godt. Fin syre som livner det hele opp. Bra lengde med en tørr og litt rustikk avslutning. Dette er en vellaget, tradisjonell brunello, men den vil kanskje bli litt vel rustikk for noens smak. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 4608601
Vin: Caparzo Brunello di Montalcino 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 419,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Caparzo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: sangiovese og brunello.
Beskrivelse: 9075704. Tiltalende på duft med blomster som løper ut av sommerengen, kirsebær, våt høstløv og mineraler. Middels fyldig Brunello med god frukt av kirsebær og lysere stil. Krydret stil som gir dybde med mineralene. Varmen har truffet Brunello og gir en noe tørrende frukt, men dette er ikke galt det. Syren greier å holde tritt. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 5490301
Vin: Baricci Rosso di Montalcino 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 440,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Baricci Colombaio di Montosoli
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: sangiovese.
Beskrivelse: Dufter av kirsebær og mørkerøde, modne bær, samt lakris, krydder, tobakk, nøtter og litt tre. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse. Fersk, fyldig og bløt frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og noe mer sødmerik frukt. Innslag av krydder, lakristoner, samt noe tre. Frisk syre. Elegante, fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, klassisk Rosso. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 615001
Vin: Unlitro 2022
Region: Toscana, Italia
Pris: 275,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ampeleia
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: grenache, mourvèdre, carignan og mourvã¨dre.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft god blomstereng og røde bær. Middels fyldig med overraskende fylde i seg. Men det er røde bær som imponerer her, frisk jordbær, bringebær, lakris og lær. Litt tanninbitterhet som gir snert. Bra! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 10064801
Vin: Benanti Etna Rosso 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benanti
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: nerello mascalese, nerello cappuccio.
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og skogsbær, samt fioler, røyk, pepper og saltmineraler. Hint av noe tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær, samt litt sødmerike bjørnebær. Innslag av pepper, saltmineraler og tre. Frisk syre. Strukturert vin med ganske faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Bra Etna-vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 16452301 (NYHET)
Vin: Truchetet CdN Villages 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 749,- kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Truchetet
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med aromaer av bringebær, mørke kirsebær, samt anis, saltmineraler og noe tre. En anelse reduktiv. Middels til fyldig vin med en god, myk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, myk saftig syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av litt sitrusskall, anis og tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13325401
Vin: Nicolas Rossignol Volnay 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Nicolas Rossignol
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dufter av mørkerøde kirsebær, modne bringebær, samt pepper, krydder, røyktoner og tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Rik, fyldig og kjøttfull lett utviklet frukt på smak, med vekt på mørke bringebær og kirsebær. Innslag av krydder, pepper, samt tydelig tre. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Litt vel tydelig eik, kanskje, men denne vinen drikker godt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13798101
Vin: Rossignol Savigny Les Beaune 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Nicolas Rossignol
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Lett utviklet på nesen med aromaer av modne røde kirsebær og bringebær, noe mørke skogsbær, samt anis, lær og tre. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Bløt, lett moden og fyldig frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørke bær med noe sødme. Innslag av kryddertoner, anis og noe tre. Frisk syre. Fine, men fortsatt ganske tørrende tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God pinot som kanskje blir litt for rustikk for noens smak. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14521801
Vin: Bertagna Nuits Saint George 1er Cru Les Murgers 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Bertagna
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dyp på nesen med aromaer av modne sødmerike bjørnebær og skogsbær, samt blomster, lær, krydder og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med mye kraft. Fyldig, rik og bløt frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og sødmerike bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og tydelig tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning. En vellaget og kraftfull, samtidig litt rustikk vin. Trenger noe tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 16626401 (NYHET)
Vin: Suremain Mercurey 1er Cru En Sazenay 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 509,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Suremain
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Dypere på nesen med aromaer av skogsbær og sødmerike mørkerøde bær, samt lær, blomster, anis og noe tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fyldig, saftig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mer sødmerike mørke bær. Innslag av lakris, kryddertoner og noe fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10695501 (NYHET)
Vin: Suremain Mercurey 1er Cru La Bondue 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 493,- kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Suremain
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Noe intens på nesen med aromaer av mørke kirsebær og skogsbær, litt mørkerøde bær, samt anis, noe krydder og fat. Middels til fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, rik og bløt frukt på smak, med vekt på sødmerike røde bær og syrlige mørkere kirsebær. Innslag av anis, kryddertoner og tre. Frisk syre. Ferske, ganske faste tanniner. Fin lengde med en tørr og litt krydret avslutning. God, men ganske robust pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7725501 (NYHET)
Vin: Antoine Sunier Régnié 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 304,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Antoine Sunier
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av syrlige kirsebær, røde bær, samt kryddertoner, mineraler, roseblader og peppertoner. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig og delikat sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av urter, litt og fine mineraltoner. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig utgang. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7830101
Vin: Laurent Perrachon Morgon Corcelette 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 254,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Laurent Perrachon
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay.
Beskrivelse: Bred og rik i stilen med blomst, saftig rød sødmefull frukt og lakris. Middels fyldig og saftig Morgon med skogsbær, bjørnebær og lær. Mye bær for pengene dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 16686701 (NYHET)
Vin: Fleurie Clos de Grand Cour 2022

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 455,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Domaine de la Grand Cour
Druer: Gamay
Beskrivelse: Litt dempet på nesen med dufter av bringebær og røde kirsebær, litt rips, samt roseblader, kaffebønner og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Fin kjerne av saftig, fersk og litt myk sursøt frukt på smak, med vekt på skogsbær og bringebær. Innslag av pepper, krydder og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 6932401
Vin: David Reynaud 350 m Saint-Joseph 2022
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 400,- kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: David Reynaud
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Kjølig og druetypisk på nesen med preg av bjørnebær, skogsbær og røde kirsebær, samt flintrøyk, pepper, einebær, saltmineraler og litt sorte oliven. Pent fyldig vin med en tett, energisk munnfølelse med flott nerve. Konsentrert, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og bjørnebær. Innslag av litt røde bær, saltmineraler og pepper. Frisk syre. Fine, ganske ferske tanniner som strammer til. Pen lengde med en tørr og litt fast avslutning. Virkelig flott vin med strålende frukt. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14672201
Vin: Dom. Les Alexandrins Saint-Joseph Les Ponts 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Domaine les Alexandrins
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Noe intens og litt rikere på nesen med aromaer av skogsbær, sødmerike bjørnebær og mørke plommer, samt lilla blomster, pepper, jordlige toner, sorte oliven og litt fat. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fyldig og myk frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og sødmerike bjørnebær. Innslag av krydder, pepper, noe espressokaffe og tre. Frisk syre. Silkeaktige tanniner. Bra lengden med en tørr og litt fast avslutning. Dette er en tiltalende og bra Saint-Joseph. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1880801 (NYHET)
Vin: Cuilleron Les Vignes d’à Côtes Syrah 13 2022
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 199,70 kr (test)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Yves Cuilleron
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Tiltalende og litt intens på nesen med aromaer av skogsbær, sødmerike bjørnebær, samt pepper, blomster, mineraler og litt lær. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og litt myk transparent frukt på smak, med vekt på skogsbær og bjørnebær. Innslag av peppertoner og saltmineraler, samt litt urter og krydder. Frisk syre. Fine tanniner med pent bitt. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott syrah som gir mye drikkeglede for pengene. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5482401 (NYHET)
Vin: D’Ouréa Gigondas 2021
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 359,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Domaine d’Ouréa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.5 g/l
Druer: grenache, syrah og cinsault.
Beskrivelse: Intens på nesen med dufter av skogsbær, plommer og litt solbær, samt blomster, anis og fine jordsmonnstoner. Pent fyldig vin med en rik, saftig munnfølelse. God konsentrasjon av bløt, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på skogsbær og noe mer sødmerike bær. Innslag av krydder, lakris, samt litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning. Vellaget vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15556801
Vin: Dom. d’Ouréa Vacqueyras 2022
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Domaine d’Ouréa
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Parfymert og litt sødmepreget på nesen med dufter av bringebær, noe syrlige mørke kirsebær og skogsbær, samt kryddertoner og blomster. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Kjøttfull, fyldig og noe bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, litt nøtter og fine salttoner. God syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Dette drikker godt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7946501
Vin: Guímaro Ribeira Sacra Mencía 2022
Region: Galicia, Spania
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Adegas Guímaro
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: mencia, bastardo, caino tinto (borracal).
Beskrivelse: Innsmigrende og kjølig på nesen med dufter av mørke kirsebær og skogsbær, toner av blodappelsin, samt lilla blomster, pepper og litt urter. Snev av anis. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse med bra friskhet. Fersk, kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av peppertoner, saltmineraler og krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. Flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 16687201 (NYHET)
Vin: Terrum 2021

Region: Mallorca, Spania
Pris: 329,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Can Axartell
Druer: Callet
Beskrivelse: En anelse reduktiv på nesen med aromaer av skogsbær og villbær, samt urter, litt krydder og blomster. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og bringebær. Innslag av urter, peppertoner og en fin mineralitet. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr og syrlig utgang. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 16682601 (NYHET)
Vin: Steintal Buntsandstein Spätburgunder 2021

Region: Franken, Tyskland
Pris: 374,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Steintal
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Tiltalende og litt rikere på nesen med aromaer av sødmerike røde bær, syrlige mørke kirsebær, samt blomster, urter, anistoner og noe tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Fin konsentrasjon av fersk og fyldig sursøt frukt på smak, med vekt på saftige bringebær og kirsebær. Innslag av urter, saltmineraler og lett krydder, samt litt tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig utgang. Bra pinot fra Franken. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15099901
Vin: OMA Blaufränkisch 2020
Region: Weinland, Østerrike
Pris: 270,– kr (bestilling)
Importør: OMA Vin
Produsent: Oma Vin
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Dypere på nesen med dufter av mørke kirsebær og skogsbær, samt pepper, urter, krydder og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og delikat frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av urter, anis og fine mineraltoner. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Pen blaufränkisch. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14124301
Vin: Valravn Sonoma County Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Valravn Wines
Alkohol:14.30%
Beskrivelse: Rikere og utadvendt i aromabildet med masse blomst, bær i ulike prakter og krydder. Noe lakris også vel. Middels fyldig og fedmefull vin med også en friskhet i seg som gir glede. Plommete og saftfull vin med lakris og fatkrydder i bakkant. Fint integrert tanniner. Bra vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 15454501
Vin: Prophet’s Rock Rocky Point Pinot Noir 2021
Region: Central Otago, New Zealand
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Prophet’s Rock Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende og litt rikere på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, bringebær, samt blomster, anis og saltmineraler. Hint av noe fat. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av syrlig, delikat saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av urter, anis, krydder og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott pinot fra New Zealand. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 16700201 (NYHET)
Vin: Barbera d’Alba Superiore Pairolero 2021

Region: Piemonte, Italia
Pris: 319,90
Importør: Ferment
Produsent: Az. Agr. Sottimano
Druer: Barbera
Beskrivelse: Parfymert og rikere på nesen med dufter av mørke kirsebær, noe bjørnebær, samt krydder og ristede mandler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik, fyldig og bløt fersk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og noe røde bær. Innslag av lilla fruktskall med bittertoner, samt krydder og anis. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. God barbera. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 1704501
Vin: Trediberri Barbera d`Alba 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Parfymert og fruktig på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær, sødmerike rips, noe skogsbær, samt blomster og anis. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk og rik fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og syrlige røde kirsebær. Innslag av anis og krydder, samt litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Bra barbera. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 16452801 (NYHET)
Vin: Truchetet NSG VV 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1279,- kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Truchetet
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Bred og en smule intens på nesen med aromaer av mørke kirsebær og skogsbær, samt anis, jord, krydder og tydelig tre. Pent fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. Fyldig og fersk kjøttfull frukt på smak, med vekt på mørkere røde kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, lakris, mandeltoner og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. God, litt rustikk NSG-pinot. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 16452401 (NYHET)
Vin: La Montagne 2021

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 619,- kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Truchetet
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Ekspressiv på nesen med aromaer av modne mørkere kirsebær og bringebær, samt anis, mandler og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fersk og saftig fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av salt lakris, nøttetoner og og tre. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. God vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 7771701 (NYHET)
Vin: Guy Breton Cuvée Marylou Beaujolais Village 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Guy Breton
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Kjølig på nesen med dufter av kirsebær og bringebær, litt bjørnebær, samt kryddertoner, blomster og lette mineraltoner. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og kjøttfull transparent frukt på smak, med vekt på syrlige mørkerøde kirsebær og skogsbær. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørrende og syrlig utgang. Bra vin! (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 16561401 (NYHET)
Vin: Eissaure Cuvee A Touvent Medoc 2022
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 349,90 kr
Produsent: Ch. La Tour de By
Druer: Merlot.
Beskrivelse: Saftig stil med mørkere modne frukter, lakris, lær og kaffe. Middels fyldig vin med god, litt staut munnfølelse. Skogsbær, plommer og kaffe. En grei vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 952901
Vin: Dom. Gallety Récolte 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Gallety
Alkohol:13.50% Sukker:3.5 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: syrah og grenache.
Beskrivelse: Åpen og ganske rik på duft med preg av syrlige røde kirsebær, skogsbær og litt sødmerike mørke plommer, samt lilla blomster, pepper og litt saltmineraler. Middels fyldig vin med en slank, saftig munnfølelse. Fersk, saftig og litt myk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og sødmerike mørke bær. Innslag av krydder, en saltaktig mineralitet, lette fattoner og hint av urter. Frisk syre. Finkornede, litt støvete tanniner. Fin lengde med tørr, litt stram avslutning. Saftig og god Rhône-vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12963101
Vin: Aubert & Mathieu Marie Antoinette Corbières 2021
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Aubert & Mathieu
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: grenache og syrah.
Beskrivelse: Rikere og utadvendt i stilen med mørkere blomsterkarakter, plommer og krydder. Middels fyldig vin som brer seg ut, men på en delikat måte. Friske plommer, bringebær og krydder. Særpreget vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11590401
Vin: Shelter Winery Spätburgunder 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Shelter Winery
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Floral og parfymert på nesen med dufter av bringebær og andre røde bær, samt sommerblomster, anis, lær, noe urter og noen toner av tre i bakgrunnen. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med god friskhet. Fersk, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av urter og anistoner, samt krydder og litt tydelig tre. Fin syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, litt trepreget avslutning. God Baden-pinot uten de helt store detaljene. (ESH) 
Poeng: 87

 

Varenr: 16687301 (NYHET)
Vin: Blaufränkisch 2019

Region: Weinland, Østerrike
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Weing. Heinrich
Druer: Blaufränkisch
Beskrivelse: Fruktig og intens på nesen med dufter av sødmerike røde bær, noe mørke skogsbær, samt blomster, urter og noe pepper. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med god friskhet. Fersk og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og røde kirsebær. Innslag av krydder, pepper og saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr, syrlig og litt stram avslutning. Bra blaufränkisch som gir mye drikkeglede for pengene. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 15340801
Vin: Violet Hill Santa Barbara County Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Violet Hill
Alkohol:14.10%
Beskrivelse: Rik og blomstrete på duft som skaper glede. Bringebær, krydder og urter. Middels fyldig og frisk vin med masse glede her uten at det blir for stort, selv alkoholen. Bjørnebær, kirsebær og lakris. Kanskje ikke like delikat som Oregon, men god. (AB)
Poeng: 87

 

Vin: Wine Diamonds Selection Massale pinot noir 2022
Region: New Zealand
Produsent: Wine Diamonds
Beskrivelse: Sval på duft med rødbærspreg og lakris. Middels fyldig vin med røde bær, litt krydder og kanel. Lett bitterhet i tanninene, men innenfor. Interessant vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 2052301
Vin: La Baronne Les Chemins de Traverse 2020
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: La Baronne
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: cinsault, carignan, cinsault, mourvèdre og mourvã¨dre.
Beskrivelse: Litt jordlig og naturlig med røde bær, litt kjeller og lakris. Middels fyldig, litt kjeller og snev av volatil. Bringebærspreget, lakris og jordlig. Krevende vin, men kvalitet. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 6978101
Vin: Jean-Paul Brun Beaujolais Le Ronsay 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: gamay, gamay fra gjennomsnittlig og år gamle stokker.
Beskrivelse: Lett slørete parfymert preg med røde og mørkere preg, krydder og mineraler. Middels fyldig vin med nok seriøsitet i seg. Røde bær, mørkere kant og lær. Saftig nok, men har også en seriøs struktur i seg. Bra vin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 879601
Vin: Ch. la Roque de By 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 254,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Ch. La Tour de By
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:1.0 g/l
Druer: cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Fyrrig bdx med våt lærbelte, mørkere bær og kaffe. Middels fyldig vin med kaffe, over mørkere bær og lakris. Bra vin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 16701201 (NYHET)
Vin: Ch. La Rose Perrière 2016

Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Ch. La Rose Perrière
Druer: Merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon
Beskrivelse: Rik på nesen med noe utviklede aromaer av mørke plommer og bær, samt grafitt, lær, lakris og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av fyldig og moden rik frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av kryddertoner, lakris, litt nøtter og tydelig tre. Bra syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God østsidebordeaux som gir god valuta for pengene. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 16271401 (NYHET)
Vin: Clos Bellane Saint Jacques Vinsobres 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Clos Petite Bellane
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik på nesen med dype aromaer av mørke kirsebær, bjørnebær, samt krydder, blomster, jordsmonn og lakris. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik, bløt og kjøttfull fyldig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og mørke bær. Innslag av krydder, lakris, nøtter og fat. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr og fast avslutning. Fyldig og god sørrhônsk vin som klarer å balansere alkoholen. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15364401
Vin: La Novella Sambrena Syrah 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 254,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Tenuta La Novella
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kjølig på nesen med dufter av skogsbær og bjørnebær, samt einebær og pepper. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med god intensitet. Fersk og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og bjørnebær. Innslag av urtetoner, nøtter og pepper. Fin syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig utgang. God fruktdreven syrah fra Toscana. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 9453901
Vin: Vigna di Pallino Chianti 2022
Region: Toscana, Italia
Pris: 224,90 kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ten. Sette Ponti
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med masse bær i alle fasonger som er interessant. Lær og krydder selvfølgelig. Middels fyldig og lett fetladen i munnfølelsen med plommer, lær og krydder. Til lett fet mat. Noe tett krydret i utgangen. Lett faste tanniner, kler vinen greit. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 16501801
Vin: Joël Remy Savigny-les-Beaune Les Fourneaux 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 415,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Dom. Joël Remy
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt bred på nesen med aromaer av røde kirsebær, tranebær og bringebær, samt jordlige toner og litt tre. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fyldig og bløt frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og røde bær. Innslag av urter, litt anis, samt noe tre. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr og syrlig avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 11098701
Vin: Dom. Chapel Beaujolais-Villages 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Domaine Chapelle
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Småintens på nesen med aromaer av skogsbær, mørke kirsebær, litt røde bær, samt pepper, mandler og blomster. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Saftig, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og røde kirsebær. Innslag av krydder og mandeltoner. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. God, leskende vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 12073001
Vin: Rémy Ferbras Terre de Mistral Vacqueyras 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Grandes Serres
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: grenache og syrah.
Beskrivelse: Dufter av plommer og mørke bær, samt urter, laurbærblad, lær og krydder. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse. Bløt, fyldig og noe sødmerik frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke plommer. Innslag av krydder, lakris, salter og jordlige toner. Fine tanniner og god syre. God lengde med en tørr og litt varm avslutning. God, litt rustikk vin med litt vel merkbar alkohol i utgangen. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 697101
Vin: Quinta de la Rosa douRosa 2020
Region: Douro, Portugal
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Quinta de la Rosa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l
Druer: touriga nacional, touriga franca, tinta barroca og tinta roriz.
Beskrivelse: Fruktig og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, mørke kirsebær, samt urter, lilla blomster og noe krydder. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, myk og syrlig frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og skogsbær. Innslag av urter og krydder. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr og avslutning. God Douro-vin som gir drikkeglede for pengene. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 4441501
Vin: Montes Alpha Syrah 2018
Region: Rapel valley, Chile
Pris: 259,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Montes
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.5 g/l
Druer: syrah, syrah, cabernet sauvignon og viognier.
Beskrivelse: Tiltalende og ganske så rett på aromamessig med plommer, bjørnebær og krydder. Middels fyldig vin som gir bra struktur i seg. Plommer, bringebær og bjørnebær. Noe krydder som skaper interesse. Ok vin. (AB)
Poeng: 85

 

Varenr: 5506001
Vin: Lavignone Barbera d’Asti 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 229,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Pico Maccario
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: barbera og barbera.
Beskrivelse: Rik og fremovervendt i duftene med blomst og mye bær. Saftig, kanskje ikke veldig strukturert. (AB)
Poeng: 84

 

Varenr: 11737901
Vin: Ch. Camino Salva Haut-Médoc 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 214,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: SCEA Vignoble Kopp
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot og petit verdot.
Beskrivelse: Rikere på nesen med aromaer av sødmerike mørke plommer, bjørnebær og mørke kirsebær, samt lær, blomster, noe lakris og eksotisk tre. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Bløt og fyldig sødmerik frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke bær. Innslag av lakris, krydder og fat. Frisk syre. Strukturert vin med faste tanniner. God lengde med en tørr og litt fast avslutning. Enkel, men fruktig og god vestside-Bordeaux. (ESH)
Poeng: 84

 

Varenr: 3773401
Vin: Couveys Pinot Noir 2022
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 169,90 kr
Importør: Red & White
Produsent: Les Producteurs Réunis
Alkohol:13.00% Sukker:10.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: pinot noir og pinot noir.
Beskrivelse: Rik med varmere rødbærsfrukt, litt blomst og krydder. Enkel til middels fyldig vin med saftig juicy glede for røde bær, mørkere kant og salter. Mye for pengene. (AB)
Poeng: 84