Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 11. januar 2023 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater

Roséviner

Varenr: 15104101 (NYHET)
Vin: Franckenstein Roséwein 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 239,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Franckenstein
Alkohol:10.00%
Beskrivelse: Intens og fruktig på nesen med aromaer av jordbær og bringebær, litt fersken, samt mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på jordbær og bringebær, samt litt grapefrukt. Innslag av mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, forfriskende avslutning. Bra rosé! (ESH)
Poeng: 87

Røde viner

Varenr: 13877701  (NYHET)
Vin: Rostaing Côte-Rôtie Côte Brun 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 2 539,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens, bred og virkelig forførende aromaer som oser raffinement. Mørk sensuell parfyme ligger over glasset sammen med mørke bær, grafitt, vanilje, lær, søt lakrisbåt og granitt. Virkelig fyldig og alikkevel energisk Brun som tar all munnkraft fra deg. Denne bare blir. Fantastisk dybde og konsentrasjon! Nydelig mørk krydret frukt av bjørnebær, plommer, kaffe, lakris, lær, einer, blod, grafitt og pepper av den lyse og mørke typen. Lang kopmleks utgang. Trenger tid, men dette en sublim vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 15171801 (NYHET)
Vin: Angerville Volnay 1er Cru Clos des Ducs 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 998,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Marq. d’Angerville
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 300 flasker lanseres. Forførende og dyp på nesen med aromaer av mørkere røde kirsebær og bringebær, samt granatepler, roseblader, anis, kirsebærstein, saltmineraler og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en elegant, utpreget god munnfølelse med stor intensitet. Nydelig konsentrasjon av delikat, saftig og strukturert fersk frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær, kirsebær og bringebær. Innslag av sitrusskall, pepper og anis og mineraler, samt pent integrerte tretoner. Pen syrestruktur. Elegant tanninstruktur med faste, balanserte tanniner. Nydelig lengde med en tørr og stram avslutning. Her er finesse og kraftfullhet i den skjønneste forening. Formidabelt flott vin. Gi den godt med kjellertid for optimal balanse. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 13877501  (NYHET)
Vin: Rostaing Côte-Rôtie Cote Blonde 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 669,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Sublim skarphet i aromaene som hopper opp og forfører deg med all sin magi. Sensuell frukt av bjørnebær, plommer, bringebær, kaffe, grafitt, hvit pepper og krydder. Dette gleder! Pen fyldig vin som er i  balanse mellom det maskuline og det mer forførende feminine. Stor på mange måter med masse konsentrert mørk frukt, hvit pepper, granitt og krydder. Men det er også en sval skjønnhet i seg. Fast, men typeriktig utgang. Vin som holder i et par tiår. Herlig vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 15061901  (NYHET)
Vin: Fontanafredda Barolo Vigna la Rosa 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 949,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: En innsmigrende vin på duft med akkurat nok kraft til at det ikke blir for spinkelt. Delikate roseblader, litt tørket frukt, litt knust stein og urter gir glede. Middels til fyldig og ummidebart energisk vin. Dette sprer seg ut, uten at det blir massivt eller brutalt. Ei heller blir det spinkelt, det gir akkurat nok punch med disse røde konsentrerte bærene, kokende urte-te og balsamico-touch. Lang kompleks og litt fast utgang, men det kler vinen. Den utmerkede syren er nøkkelfaktor i årgangen og bidrar med friskhet. En flott Vigna la Rosa dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15171701 (NYHET)
Vin: Angerville Volnay 1er Cru Champans 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 395,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Marq. d’Angerville
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 300 flasker lanseres. Dyp og innsmigrende på nesen med konsentrerte aromaer av villbringebær, mørkerøde kirsebær, litt plommer, samt mandler, skogbunn, anis og litt sitrusskall. Snev av blomster og tre på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med mye kraft og nerve. Flott konsentrasjon av strukturert, tett frukt på smak, med vekt på sødmerike røde bær og syrlige kirsebær. Innslag av krydder, fruktskall, anis og en pen saltmineralitet. Nydelig dybde på smak. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Kraftfull, meget bra årgang av Champans. Vil som vanlig trenge litt tid i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13877401  (NYHET)
Vin: Rostaing Côte-Rôtie La Landonne 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 564,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Intens, tett og fabelaktig aromabilde med alt det Nord-Rhône og Còte-Ròtie kan bidra med. Mørk sensuell frukt av bjørnebær, plommer, krydder, lakris, granitt, grafitt, urter og blodige toner. Pen fyldig La Landonne som kombinerer storhet og sværhet på en utmerket måte. Herlig bred frukt av bjørnebær, mørk solbær, plommer, lær, lakris og krydder i store spann. Fast, men delikat allikevel. Vin som kan oppleves stor, men syren gir energi den. Blir balansert. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15105101  (NYHET)
Vin: Claude Dugat Gevrey-Chambertin 1er Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 2 174,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Claude Dugat
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fra markene Craipillot og La Perrière. Overraskende skarphet der aromaene virkelig forsøker å pirre og imponere deg. Sexy parfyme ligger over mørkere røde bær, lilla skall, krydder, våt kjellergulv og med pen saltmineralitet. Middels til fyldig vin som oser sensualitet og raffinement. Lilla frukt som både har saftighet, men også konsentrert sjarme i seg. Tydelig saltmineralitet, krydder av eksotisk type og fat som bygger rundt vinen uten at det blir for mye. Litt tyngre utgang, men friskheten bevares også. Kompleks og flott tanninstruktur. Kanskje den beste 1´er som lages? (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15105701 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Wildenstein Spätburgunder GG 2014
Region: Baden, Tyskland
Pris: 1 490,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 6 flasker lanseres. Innsmigrende, dyp og noe utviklet på nesen og tar kraftfullt tak med aromaer av modne kirsebær, skogsbær, noe bringebær, samt roser, nøtter, jordlige toner, pepper og fint integrerte, subtile tretoner. Pent fyldig vin med en utpreget god, generøs munnfølelse med silkeaktig tekstur og strålende kraft. Nydelig konsentrasjon av utviklet, rik frukt på smak, med vekt på modne røde kirsebær og skogsbær, samt noe sødmerike mørke plommer. Nydelig frukt! Innslag av saltmineraler, krydder og pepper, samt noe nøtter og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner med litt modning og avslipning. Pen lengde med en tørr avslutning. Særdeles vellaget vin. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 10604501
Vin: Occhipinti FL Vino di Contrada Frappato 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 599,80 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Frappato.
Beskrivelse: Elegant og tiltalende på nesen med aromaer av bringebær, mørke plommer og rips, samt appelsinskall, lær, urter og lilla blomster. Hint av anis og noen jordlige toner. Pen dybde på nesen. Middels fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse med rik tekstur. Kjølig, delikat frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og bringebær iblandet bjørnebær og mørke plommer. Innslag av urter og litt krydder, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner med pent bitt. Flott lengde med en tørr avslutning. Fremragende frappato som nesten er litt burgundsk i stilen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13877601
Vin: Rostaing Côte-Rôtie La Viaillère 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 304,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Over 100 år gamle vinstokker. Herlig intens og delikat Côte-Rôtie som virkelig sprer glede. Dette er appellasjonen sin det! Feminin men barmfager oser vinen av seg av med saftige bjørnebær, plommer, lær, granitt, lakris og blod. Pen fyldig vin med utmerket herlighet i seg. Strukturert. Fortsatt stram frukt av mørke tette bær, granitt, lær, einebær og lakris i flere spann. Lang, litt fast utgang med tanniner som er tilstede. Men dette vil balanseres godt etterhvert, bare gi den tid. Flott vin. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 12310301
Vin: Rostaing Côte-Rôtie Ampodium 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 769,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: 13 ulike Lieu Diux. Mer åpen og tiltalende i denne årgangen med masse som vil begjære deg. Flott mørk frukt av plommer, bjørnebær, parfyme og sommerlige blomster som bader i krydder. Fyldig vin med utmerket struktur. Store glede frukter av plommer, bjørnebær, lær, lakris, salter og eksotiske krydder. Bra syre gir nok energi. Fast, men allikevel pent integrerte tanniner. Herlig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15104801  (NYHET)
Vin: Claude Dugat Gevrey-Chambertin 1. Cru Lavaux St. Jacques 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 3 284,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Claude Dugat
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Parfymert og rett og slett deilig i aromaene med sommerlige brede roser, mørkere bær, nesten mot plomme, krydder og lær. Middels til fyldig Pinot Noir med mye glede i seg. Fremovervendt lilla frukt, men også litt mer strammere bærpreg, krydder og lakris. Lett sten-mineralitet på en utgang som er lett fast. Utmerket vin som trenger litt tid i kjelleren foreløpig. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 15147301 (NYHET)
Vin: Ch. Pontet-Canet 2008
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 599,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Pontet Canet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer av modne bjørnebær, solbær og mørke plommer, samt grafitt, lilla blomster, lær, lakris og eksotisk tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikt teksturert munnfølelse med flott friskhet. Fin konsentrasjon av bløt, saftig og noe utviklet frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Innslag av lakris, lær, krydder og litt nøtter, samt mineraler og fat. Frisk syre. Strukturert med markerte, faste tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Klassisk, strålende Pauillac-vin som bare vil nyte godt av enda noen år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 15105501 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Alte Burg Spätburgunder GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 851,90 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Konsentrert, ren og fersk på nesen med aromaer av bringebær, mørkere skogsbær og syrlige mørkere kirsebær, samt florale toner, saltmineraler, pepper, litt mandler og litt tre. Pen dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett strukturert munnfølelse med formidabelt flott nerve. Pen konsentrasjon av frisk, fersk syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær, mørkerøde kirsebær og litt bjørnebær. Innslag av pepper, litt krydder og mandler, samt en fin saltmineralitet som frisker opp og fint integrerte tretoner. Flott syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner som biter kjærlig. Bra lengde med en tørr, salinpreget avslutning. Eksepsjonelt flott, energisk pinot. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 11579601 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Spätburgunder Alte Reben 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 699,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Dyp og forførende kjølig på nesen med dufter av røde kirsebær, skogsbær og mørkere røde bringebær, samt blomster, krydder, saltmineraler og velintegrert tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, skikkelig juicy munnfølelse med strålende nerve og lekkert anslag. Pen konsentrasjon av fersk, rik og syrlig frukt på smak, med vekt på syrlige mørkerøde kirsebær og mørkere bringebær med nydelig sødme. Innslag av anis, urter, saltmineraler og velintegrert tre. Frisk syre. Silkemyke, lett strukturerte tanniner som biter så lett, så lett. Pen lengde med en tørr, lett salin avslutning med litt tre i utgangen. Nydelig, raffinert pinot. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13859901  (NYHET)
Vin: Cobb Diane Cobb: Coastlands Vineyard Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 1 809,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Cobb Wines
Alkohol:14.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende og sommerlig bred i aromaene med masse glede som vil imponere deg. Et lite støvlag ligger over sommerlige herlige roser, røde bær og ulike kryddersorter. Litt anis også? Middels til fyldig og saftig vin som også greier å vise struktur. Herlig bred rødbærsfrukt som blir i munnfølelsen lenge. Kirsebær, morell, litt knust stein og lakrisbåt. Lang utgang der tanninene biter litt, men akkurat som den skal. Krydderne gir litt ekstra snitt til vinen. En utmerket US Pinot! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13859801  (NYHET)
Vin: Cobb Emmaline Ann Vinyeard Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 1219,90 kr (Tileggsutvalget)
Importør: Red & White
Produsent: Cobb Wines
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende roser gir masse glede over røde bær og kryddertoner. Middels til fyldig og saftig vin med flott  snitt i kirsebærene. Pen kryddertone i bakkant også. Tanninene er utmerket integrerte. Rett og slett en deilig vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13859801  (NYHET)
Vin: Cobb Emmaline Ann Vinyeard Pinot Noir 2018
Region: California, Usa
Pris: 1149,90 kr (Tilleggsutvalget)
Importør: Red & White
Produsent: Cobb Wines
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende og delikate aromaer med denne fine rosebusken som ligger over utmerket rødbærsfrukt som både er mer kjølig og allikevel naturlig varm i duftene. Noe parfyme og sval mineralitet i bakkant. Middels til fyldig og saftig vin med masse god rødbærsfølelse. Lilla frukt som oser saft, lær, lakris, fat og øvrige kryddersorter. Tanniner som biter kjærlig. En interessant og utmerket vin dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13859701  (NYHET)
Vin: Cobb Doc’s Ranch Vineyard Calera Selection Pinot Noir 2018
Region: California, Usa
Pris: 1209,90 kr (Tileggsutvalget)
Importør: Red & White
Produsent: Cobb Wines
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert og deilige røde aromaer som hopper opp av glasset. Dette er sommer! Fyldig og bred Pinot som greier å bevere friskheten på en ypperlig måte. Saftig rødbærsjuice fråder i munnen før den strammer seg litt på utgangen med lær, lakris og masse deilig krydder. Kompleks nok, det er ikke bare konsentrert frukt her. Tanninene biter ypperlig og syren bidrar nok. En flott Pinot! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 1991801
Vin: Porseleinberg 2020
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 849,80 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Porseleinberg
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med aromaer av bringebær, mørke kirsebær og modne bjørnebær, samt lær, lilla blomster, lakris og noe urter og krydder. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med strålende nerve. Flott konsentrasjon av fyldig, noe utviklet og tett frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørkerøde bær. Innslag av pepper, krydder, litt grafitt og saltmineraler. Pen, frisk syre gir mye liv til vinen. Faste, men lekkert integrerte tanniner. Bra lengde med en tørr, stram og lett krydret avslutning. Meget bra sørafrikansk syrah. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15134201 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Barolo Arborina 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 649,- kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Giovanni Corino
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Dyp og forførende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, bjørnebær og mørkere plommer, samt mandler, balsamiske toner, tjære, krydder, røyk og anis. Noe lilla blomster og tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, fyldig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på plommer og mørkerøde kirsebær. Innslag av lakris, kaffe, krydder, samt hint av mineraler, sitrusskall og noe fat. Pen kompleksitet på smak. Flott, frisk syre gir liv. Fine, pent integrerte tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Strålende utgave av Arborina. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15133701 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Barolo Manescotto 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Corino Giovanni
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Forførende og rik på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og noe skogsbær, samt lær, tjære, mandler, fioler og litt eksotiske tresorter. Hint av tørkede urter. Pent fyldig vin med en god, balansert munnfølelse. Fyldig, saftig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på mørkere kirsebær og mørke bær. Innslag av balsamiske toner, lakris, te, krydder og noe fat. Flott syre. Fin tanninstruktur med pent integrerte tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Vellaget og meget solid barolo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 10604701
Vin: Occhipinti PT Vino di Contrada Frappato 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Frappato.
Beskrivelse: Tiltalende og kjølig på nesen med aromaer av røde kirsebær, skogsbær og bringebær, samt jordsmonn, urter, nøtter, blomster og lær. Middels fyldig vin med en elegant og utpreget god og saftig munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, frisk og kjølig tett frukt på smak, med vekt på syrlige mørkere kirsebær, bjørnebær og skogsbær. Innslag av appelsinskall, urter og saltmineraler, samt krydder og en dose tobakk. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Nydelig frappato. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 10604601
Vin: Occhipinti BB Vino di Contrada Frappato 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Frappato.
Beskrivelse: Intens og ren på nesen med aromaer av skogsbær og mørkerøde kirsebær, litt rips, samt blomster, lær, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en saftig og utpreget god munnfølelse med litt rikere tekstur. Fin konsentrasjon av kjølig og saftig rik frukt på smak, med vekt på bringebær, skogsbær og kirsebær. Innslag av urter, lett krydder og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr, lett mineralpreget avslutning. Klassisk og meget flott frappato. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15171501 (NYHET)
Vin: Angerville Volnay 1er Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 835,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Marq. d’Angerville
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 96 flasker lanseres. Forførende på nesen med aromaer av skogsbær, syrlige kirsebær og bringebær, samt roser, saltmineraler, litt peppe og svale krydder. Pen dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Fersk, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær og mørkerøde kirsebær. Nydelig integrert fruktsødme. Innslag av anis og saltmineraler, samt litt tre. Flott syre. Pene, finkornede tanniner med elegant bitt. Flott lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Nydelig, raffinert vin med flott potensiale. Trenger litt tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14712001 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Miles 2020
Region: Region sør, Chile
Pris: 680,– kr (tillegg)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Dyp, floralpreget og noe intens på nesen med aromaer av røde bær og plommer, skogsbær, samt anis, krydder, blomster og mandler. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med glatt tekstur og fin friskhet. Nydelig konsentrasjon av delikat, bløt og fersk saftig frukt på smak, med vekt på kjøttfulle plommer og røde bær. Innslag av krydder og anis, samt saltmineraler. Nydelig dybde på smak. Frisk syre. Fersk og faste tanniner som tørrer godt. Bra lengde med en tørr, delikat avslutning. Nydelig, raffinert cinsaultvin fra Chile. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 15060201 (NYHET)
Vin: Porta Rossa Barolo Bricco Ambrogio 1996
Region: Piemonte, Italia
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Porta Rossa
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 2400 flasker lanseres. Sammensatt, tiltalende og moden på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på mørke kirsebær, samt nyper, sopp, lakris, tjære, skogbunn og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden, rik og bløt frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær. Innslag av lakris og krydder, samt nøtter og tre. Fin, frisk syre. Modne, avslipte tanniner. Fin lengde med en tørr og en anelse syrlig avslutning. Virkelig flott, tradisjonell og pent moden barolo. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4167401
Vin: Marchesi di Barolo Barolo 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Marchesi di Barolo
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Årgangstypisk – ikke for voldsom – men har delikat kraft med røde bær, salter og lett preg av både balsamico og tjære. Middels fyldig og frisk Barolo med et enklere, men behagelig uttrykk i seg med røde bær, frisk te og urter. Lang og behagelig utgang der tanninene er som de skal, nesten kunne ha gitt mer bitt også. Syren gir en frisk Barolo. Bra vin som mange vil like. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15133901  (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Barolo Giachini 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Corino Giovanni
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Ganske bred og intens, samtidig innsmigrende på nesen, med aromaer av syrlige mørkerøde kirsebær og mørke bær, samt tjære, urter, krydder, blomster, anis og noe nøtter. Hint av tobakk. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fyldig, rik og saftig mørkere frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og noe sødmerike bjørnebær. Innslag av pepper og krydder, samt espresso og litt tobakk. Frisk syre. Faste, fint integrerte tanniner, Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra barolo som bærer sine 15,5 prosent alkohol oppsiktsvekkende godt. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 5487301
Vin: Rèva Barolo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Eurowine
Produsent: Az. Agr. Reva S.S.
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med dette mer tørkede løvverket som årgangen kan gi over røde bær, mineraler og litt tjære. Middels til fyldig Barolo med god smakskurve i seg med kirsebær som tørker i solen, litt te og tjære. Vinen tørker litt, men syren gir energi den og gir en levende 2017-årgang som verken blir for krevende eller for enkel. Drikker ganske så godt nå, men også lagres i kjelleren litt til. Godt kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15149001 (NYHET)
Vin: Curto Barolo Arborina 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Marco Curto
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Rik og intens på nesen med aromaer av røde kirsebær, sødmerike bringebær og noe rips, samt mandler, tjære, nyper, lær, noe urter og krydder. Noen balsamiske toner. Pent fyldig vin med en rund og balansert munnfølelse. Fyldig, kjøttfull og konsentrert frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, lakris og noe mentol, samt toner av mokka og mineraler. Fin syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, litt krydret avslutning. En fin, elegant og tilgjengelig barolo. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15170301 (NYHET)
Vin: Cigliuti Barbaresco Serraboella 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 639,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: F.lli. Cigliuti
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik og noe intens på nesen med aromaer av røde kirsebær og mørkere plommer, samt lær, florale toner, saltmineraler, tjære og litt mandler. Pent fyldig vin med en tett, strukturert munnfølelse med rik kraft. Saftig, strukturert og konsentrert frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og bjørnebær. Innslag av mandler, krydder og nyper, samt noe saltmineraler og anis. Frisk syre. Strukturert med faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Vellaget, flott vin som trenger noe tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10923101
Vin: I Fabbri Chianti Classico Riserva 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 420,– kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: I Fabbri
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: canaiolo og sangiovese.
Beskrivelse: Tyngre aromaer trykker deg til sitt bryst med rødbærsfrukt, litt tørket løvverk, lær og anis. Middels til fyldig vin med mer maskulint uttrykk i årgangen med kirsebær, moreller, anis, lakris og lær. Fast utgang, men det kler vinen. Syren greier å gi nok energi i vinen til at dette blir interessant. Utmerket CC! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14099301
Vin: Boscarelli Vino Nobile Di Montepulciano 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Poderi Boscarelli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med litt leiretendenser over kirsebær, krydder og lær. Middels til fyldig vin med mye god fruktkarakter av røde bær, lakris og lær. Fin krydrete utgang. Kompleks. Lang fast utgang som kler vinen godt. Pen Vino Nobile. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 9863801 (NYHET)
Vin: Le Trame 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Le Boncie di Giavanna Morganti
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: foglia tonda, colorino, sangiovese, mammolo, canaiolo.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med kjølige aromaer av røde kirsebær og skogsbær, noe plommer, samt kirsebærstein, lær og litt tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, slank munnfølelse med fin nerve. Konsentrert, delikat og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og skogsbær. Innslag av mandler og lett krydder, samt saltmineraler og noe fat. Flott syrestruktur. Fine tanniner som tørrer godt. Pen lengde med en tørr og litt stram avslutning. Meget lekker Le Trame. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4893401
Vin: Occhipinti Siccagno Nero d’Avola 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: nero d’avola og nero d’avola.
Beskrivelse: Kjølig og innsmigrende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og plommer, skogsbær, samt anis, blomster og mineraler. Snev av litt urter og lær på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god og slank munnfølelse med lekker intensitet. Slank og kjølig saftig frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av mandler, anis, urter og en pen mineralitet. Bra syrestruktur. Lette tanniner. Flott lengde med en delikat tørr og frisk avslutning. Strålende vin som gir lekkert uttrykk for nero d’avola-druen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15105001  (NYHET)
Vin: Claude Dugat Gevrey-Chambertin 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 179,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Claude Dugat
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 13% alkohol. Et interessant aromabilde på denne landsbyvinen fra Dugat der litt leirete følelse ligger over overraskende mørke modne bær, krydder og lær. Middels til fyldig og litt fleskete og saftig vin. Rødbærene er mot det lilla og fråder saftighet. Krydder, fatkrydder og lakris er pent i bakkant. Syren er med å gir en behagelig friskhet selv det bredere bildet. En landsbyvin som er mye, men allikevel meget god. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15171901 (NYHET)
Vin: Angerville Bourgogne Rouge 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 491,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Marq. d’Angerville
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Delikat og innsmigrende på nesen med aromaer av markjordbær, bringebær og syrlige skogsbær, samt anis, krydder og roser. Middels fyldig vin med en elegant munnfølelse. Pen konsentrasjon av slank, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av anis, urter, mandler og litt saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Elegant, meget bra Bourgogne Rouge. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14251701 (NYHET)
Vin: Albert Morot Beaune 1er Cru Teurons 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 669,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Albert Morot
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende, delikat parfymert og frisk på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, mørke bringebær, samt saltmineraler, krydder, roser og en dose tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med bra friskhet. Fin konsentrasjon av fyldig, syrlig frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bringebær. Innslag av urter og litt anis, samt tre. Flott, frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr, lett trepreget avslutning. Meget bra vin! (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15202401 (NYHET)
Vin: Albert Morot Beaune Bressandes Premier Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 679,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Albert Morot
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Intens og parfymert på nesen med aromaer av bringebær og mørkerøde kirsebær, samt anis, blomster, saltmineraler og fatkrydder. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med fin nerve og friskhet. Flott konsentrasjon av saftig, kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av anis, litt krydder og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget og pen pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 1097801
Vin: Jean Paul Brun Fleurie 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay og gamay.
Beskrivelse: Forførende på nesen med kjølig preg av bringebær, plommer og moreller, samt roseblader, litt anis og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god og ganske strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av slank, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og kirsebær, samt litt sødmerike, kjøttfulle plommer. Innslag av urter, anis og en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Finkornede, noe stramme tanniner. Pen lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Meget pen Fleurie. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15081701
Vin: Rostaing Les Lézardes Rouge 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 454,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Blodig og interessant i aromaene med de mørke saftige plommene som bader i krydder. Fyldig og saftig vin som oser terroir sammen med den mørke frukten av bjørnebær, plommer og krydder i spann. Litt varmere, men syren er med den. Pen saltmineralitet og tanninstruktur. En spennende kjøttvin for pengene dette. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 6932401
Vin: David Reynaud 350 m Saint-Joseph 2021
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: David Reynaud
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Kjølig og uttrykksfull på duft med preg av bjørnebær og mørke plommer, samt knust stein, krydder, pepper, einebær og litt sorte oliven. Pent fyldig vin med en tett, energisk munnfølelse. Konsentrert, myk og saftig frukt på smak, med vekt bjørnebær og syrlige skogsbær. Innslag av litt røde bær, saltmineraler og pepper. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr og stram avslutning. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15106401 (NYHET)
Vin: Graillot Crozes-Hermitage 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 391,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Alain Graillot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Innsmigrende og rik på nesen med dufter av bjørnebær og skogsbær, litt bringebær, samt blomster, pepper og krekling. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, frisk og saftig rik frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørke kirsebær, samt bjørnebær. Innslag av urter, pepper, litt sjokolade og saltmineraler. Frisk syre. Faste, lange tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fremragende Crozes-Hermitage. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 9286105
Vin: Baigorri de Garage Rioja 2018 (MAGNUM)
Region: Rioja, Spania
Pris: 979,90 kr (bestilling)
Importør: Orbis Wines
Produsent: Bod. Baigorri
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Bred, litt tett vin som allikevel greier å sjarmere på duft. Tett mørk frukt, sjokolade, røyk av den søtladne sorten og lær. Middels til fyldig vin med ganske tett munnfølelse enda. Men her er det saftig under panseret som vil komme fram. Mørk moden solbær, bjørnebær, urter, skogbunn og lakris skjuler seg i sivet med fatkrydder og litt vanilje. Fin utgang der tanninene er godt integrerte. Mange vil like denne, uten at den blir for svær. Kjøttvin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13912301
Vin: Envinate La Santa Di Ursula 2021
Region: Kanariøyene, Spania
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Envinate
Alkohol:12.00%
Druer: listan negro og tinta negra mole.
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen med aromaer av bringebær, mørkerøde kirsebær og bjørnebær, samt urter, anis, krydder og jordsmonn. Noe blomster og lær. Middels fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse med pen friskhet. Konsentrert, saftig og myk sursøt frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige mørkerøde kirsebær. Innslag av anis, saltmineraler og krydder. Frisk syre som livner opp. Slanke og fine tanniner. Bra lengde med en tørr, jordsmonnspreget avslutning. Meget vellaget og terroirpreget vin fra Tenerife. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 7960902
Vin: Viúva Gomes Colares 2013
Region: Colares, Portugal
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Adega Viúva Gomes
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Ramisco.
Beskrivelse: Intens og noe utviklet på nesen med dufter av kirsebær, moreller og sødmefulle plommer, litt tørket frukt, samt lær, jordlige toner og eksotisk tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, bløt og noe utviklet frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær, samt noe kjøttfulle moreller. Innslag av krydder og fat, samt litt lakris og nøtter. Flott syre. Finkornede tanniner med litt avslipning. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Klassisk og meget bra rød Colares-vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12176201
Vin: Antonio Madeira A Palheira 2018
Region: Beiras, Portugal
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Antonio Madeira
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: jaen, tinta amarela og baga.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av mørke bær og røde kirsebær, litt plommer, samt mandler, saltmineraler og blomster. Pent fyldig vin med en elegant strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer, samt noe syrlige røde bær. Innslag av krydder, lakris, pepper og saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner med pent bitt. Flott lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11194401 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut B. Huber
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Konsentrert, ren og tiltalende mørkfruktpreget på nesen med aromaer av syrlige mørke skogsbær, mørkerøde kirsebær og sødmerike villbringebær, samt pepper, mineraler og godt integrerte tretoner. Streif av blomster på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med silkeaktig tekstur. Pen konsentrasjon av saftig, slank, men samtidig rik frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær. Delikat underliggende sødme i frukten som er nydelig integrert. Innslag av pepper, saltmineraler og litt tre. Pen, frisk syre. Elegant strukturert med finkornede, lett strukturerte tanniner. Flott lengde med en delikat fruktig, lett tørrende avslutning. Meget presis og bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15105601 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder 2014
Region: Baden, Tyskland
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende og intens på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på røde og mørke kirsebær, solbær og bringebær, samt anis, mokka, jordlige toner og noe toastet tre. Middels til fyldig vin med en god, elegant strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, noe myk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær, samt sødmerike plommer og bjørnebær. Fruktsødme er pent integrert. Innslag av urter, pepper og litt oliven, samt saltmineraler og toast. Frisk syre. Fine tanniner med litt avslipning. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12398301
Vin: Dorli Muhr Carnuntum Ried Roterd 2018
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Weingut Dorli Muhr
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Blaufränkisch.
Beskrivelse: Innsmigrende og intens på nesen med preg av syrlige, kjølige røde kirsebær og skogsbær, samt pepper og krydder, blomster og mineraler. Lette, pent integrerte aromatoner av tre. Pent fyldig vin med en elegant, silkeaktig munnfølelse. Konsentrert, kjølig og delikat syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og røde kirsebær, samt litt mørkere bær med sødme. Innslag av tydelig pepper og en lett saltmineralitet. Pen dybde og kompleksitet på smak. Pen, frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr, delikat avslutning. Meget flott blaufränkisch. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13859301  (NYHET)
Vin: Cobb Doc’s Ranch Vineyard Pommard & 114 Selection 2018
Region: California, Usa
Pris: 1109,90 kr (Tilleggsutvalget)
Importør: Red & White
Produsent: Cobb Wines
Alkohol:14.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Bred og forførende i aromaene med mye sommerlige roser og andre bladverk som koser seg i solen sammen med kirsebær, pepper, krydder og fattoner. Fyldig og bred US-Pinot som innbyr til munnglede. Kirsebær, morellsnitt, lilla fruktkant, lær og lakris. Krydrete og lang utgang med tanniner som er meget integrerte. Trenger nok litt tid, men har et fint potensiale. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14870001 (NYHET)
Vin: Trail Marker Santa Cruz Mountains Saveria Vineyard Pinot Noir 2016
Region: California, Usa
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Trail Marker Wine Company
Alkohol:13.30%
Beskrivelse: Kjølig og elegant på nesen med aromaer av kirsebær og mørkerøde villbringebær, samt roser, pepper, jordlige toner og saltmineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse. Konsentrert, fyldig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av sort te, pepper og krydder, samt saltmineraler og pent integrerte tretoner. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en tørr, frisk avslutning. Ren, elegant og meget god vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 7335501
Vin: Badenhorst Raigraas Grenache 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: grenache.
Beskrivelse: Intens, samtidig innsmigrende på nesen med aromaer av jordbær og kirsebær, litt plommer, samt lær, roseblader, krydder og en røykaktig mineralitet. Middels fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Konsentrert, litt bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær og noe mørkere bær. Innslag av krydder, mandler og saltmineraler, samt fint integrert tre. Flott dybde på smak. Frisk syre. Faste tanniner som griper godt. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra sørafrikansk vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13064201
Vin: Bod. Chacra Sin Azufre Pinot Noir 2021
Region: Patagonia, Argentina
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: First Wines
Produsent: Bod. Chacra SRL
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ekspressiv og elegant på nesen med friske aromaer av røde kirsebær, skogsbær og blåbær, samt blomster, lett krydder, mineraler og en anelse fat. Middels fyldig vin med en elegant, ren munnfølelse med fin intensitet. Pen konsentrasjon av saftig, elegant og syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt noe skogsbær. Innslag av anis og litt krydder, samt en pen saltmineralitet og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr, lett mineralpreget avslutning. Nydelig, levende pinot fra Patagonia. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15148901 (NYHET)
Vin: Curto La Foia Barolo 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Marco Curto
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens og noe jordlig på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, litt skogsbær og røde plommer, samt mandler, lilla blomster, lær, tjære, fatkrydder og noen animalske toner. Pent fyldig vin med en god, lineær munnfølelse. Fin konsentrasjon av strukturert, fersk frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørke bringebær. Innslag av krydder, anis, litt mineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget og god barolo. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15060301 (NYHET)
Vin: Porta Rossa Barbaresco 1997
Region: Piemonte, Italia
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Porta Rossa
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Elegant og utviklet på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på mørkerøde kirsebær og bjørnebær, samt tørket frukt, anis, lær, tjære, nøtter, sopp og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Moden og myk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og mørke bær. Innslag av tørket frukt, lakris, nøtter, tjære, litt te og tre. Balansert syre. Modne tanniner. Fin lengde med en tørr, moden avslutning. Flott utviklet, god Barbaresco for nåkonsum. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15170601 (NYHET)
Vin: Cigliuti Vie Erte Barbaresco 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 497,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: F.lli. Cigliuti
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Floral og tiltalende på nesen med aromaer av kirsebær, solbær og moreller, samt kirsebærstein, blomster, sopp og litt anis og lær. Pent fyldig vin med en lineær, god munnfølelse med flott kraft og fin intensitet. Fersk og delikat strukturert frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørkerøde kirsebær. Innslag av anis, mandler, tobakk og saltmineraler. Flott, frisk syre. Solid strukturert med faste tanniner. Bra lengde med en tørr, stram avslutning. Meget bra, klassisk barbaresco. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15171301 (NYHET)
Vin: Cantalupo Abate di Cluny Colline Novaresi 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 430,10 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Antichi Vign. di Cantalupo
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Floral og frisk på nesen med dufter av skogsbær, røde kirsebær og bringebær, samt mandler, blomster, saltmineraler og lette fattoner. Streif av urter og lær på duft. Pent fyldig vin med en god, slank og delikat munnfølelse. Kjølig, saftig og frisk konsentrert frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og skogsbær. Innslag av sort te, urter, røyk og saltmineraler, samt litt anis. Flott syre. Lange, faste tanniner. Bra lengde med en tørr, litt stram avslutning. Elegant, meget bra nebbiolo fra nord-Piemonte. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3468601
Vin: Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2016
Region: Veneto, Italia
Pris: 469,90 kr (basis)
Importør: Red & White
Produsent: Zenato
Alkohol:16.50% Sukker:6.9 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: oseleta, croatina, rondinella, corvina
Beskrivelse: Tiltalende på duft med tørket rødbærsfrukt og blomst. Middels fyldig og saftig Amarone med røde bær med lett tørket følelse, kaffe og krydder. Bra fasthet i utgangen. Trenger litt tid, men har mye kvalitet i seg. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 3360401
Vin: Bussola Valpolicella Classico Superiore 2016
Region: Veneto, Italia
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Tommaso Bussola
Alkohol:13.00% Sukker:7.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: corvina, molinara og rondinella.
Beskrivelse: Rik og interessant på duft med tørket frukt og blomst. Middels fyldig og saftig Valpocella med bra struktur i seg. Røde bær, litt tørket drue, kaffe og lær. Bra fast utgang. Men seriøs Valpo dette med kvalitet. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15058701  (NYHET)
Vin: Alessandro di Camporeale MNRL Vigna di Mandranova 2017
Region: Sicilia, Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: A. di Camporeale Soc. Coop.
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og lett skarp i aromaene med pent blomsterpreg, litt halvmørket leire, urter og mørkere røde bær. Middels fyldig og mineralsk vin som i dag tetter litt på hemmelighetene. Mørkere røde bær, litt bloody touch og krydder. Fin fast utgang. Spesiell vin som trenger litt tid. Men kvalitet er det. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5483701
Vin: Eduardo Torres Acosta Versante Nord Nerello Mascalese 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Eduardo Torres Acosta
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: nerello mascalese, nerello mascalese, nerello cappuccio, nerello cappuccio og minella nera fra og år gamle stokker.
Beskrivelse: Kjølig, ren og intens på nesen med aromaer av røde kirsebær og bringebær, samt kirsebærstein, urter, pepper, blomster og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med fin nerve og intensitet. Fin konsentrasjon av slank, kjølig sursøt frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og røde bær. Innslag av urter, anis og saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner med pent bitt. Fin lengde med en delikat, tørr og syrlig avslutning. Frisk, lekker vin med særpreg fra Sicilia. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14953901 (NYHET)
Vin: Devevey Beaune 1er Cru Pertuisots 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 654,– kr (tillegg)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Jean-Yves Devevey
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Elegant og innsmigrende på nesen med aromaer av mørke bær og sødmerike plommer, samt blomster, krydder, lær og noe tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på mørke plommer og mørkerøde kirsebær. Innslag av lakris, saltmineraler, litt krydder og litt mandler. Bra syre. Faste, ferske tanniner. Fin lengde med en tørr, fast avslutning. Meget god vin, men årgangen vil trenge tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15202101 (NYHET)
Vin: Albert Morot Beaune Marconnets Premier Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 669,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Albert Morot
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Kraftfull på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, mørke bringebær, noe sødmerike plommer, samt blomster, anis og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Saftig, sødmerik og konsentrert frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av lakris, krydder, saltmineraler og tydelig tre. Frisk syre. Ferske, litt faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, lovende som trenger litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15202301 (NYHET)
Vin: Albert Morot Beaune Cent-Vignes Premier Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 629,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Albert Morot
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Ekspressiv og noe rik på nesen med aromaer av sødmerike mørke bringebær og kirsebær, litt røde plommer, samt anis, fioler, røyk og tre. Pent fyldig vin med en god, generøs munnfølelse med bra friskhet. Pen konsentrasjon av saftig og kjøttfull sursøt frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av litt pepper og krydder, samt saltmineraler og tre. Bra syre. Pen tanninstruktur med fine tanniner. Bra lengde med en tørr og en anelse trepreget avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9150501
Vin: Brun Fleurie Grille Midi 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay.
Beskrivelse: Konsentrert og kjølig på nesen med aromaer av bringebær og kirsebær, samt anis, mineraler, krydder og roseblader. Pent fyldig vin med en god, fruktig munnfølelse og glatt tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær, bringebær og kirsebær. Innslag av lakris, krydder, litt urter og saltmineraler. Frisk syre. Finkornede, litt stramme tanniner som biter passe. Bra lengde med en tørr, stram avslutning. Flott Fleurie! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15082201  (NYHET)
Vin: Ch. Les Ormes Sorbet 2014
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Ch. les Ormes Sorbet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft på denne litt glemte årgangen fra Bordeaux. Pene frukttoner av bjørnebær, våt sement, et pent lass krydder og noe tobakk. Middels til fyldig klassisk Bordeaux med god munnfølelse. Bjørnebær, solbær som er kjølige, tobakk og lakris. Lett tørrende, men god utgang. Tanninene er der, som de skal. Bra syre i vinen. Kan drikkes til et kjøttmåltid nå, men er også lagringsdyktig. Et godt kjøp dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14974801 (NYHET)
Vin: Ch. Lagrange Saint-Julien 2011
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Ch. Lagrange
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Klassisk og konsentrert i uttrykket med aromaer bjørnebær, solbær og sødmerike mørke plommer, samt lær, krydder, tobakk, saltmineraler, vanilje og sedertre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med bra intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, bløt og fortsatt ganske fersk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke plommer. Innslag av tobakk, lakris og litt nøtter, samt tre. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Flott, pent utviklet Bordaux-vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15081901  (NYHET)
Vin: Rostaing Puech Noble Rouge 2020
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 384,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Blomstrete og stor i aromaene med mørke lilla bær og krydder. Middels til fyldig vin med litt fetere og kjøttaktig preg med bjørnebær og plommer i front av lakris og krydder. Syren greier å passe på at den ikke blir for plump. Fin utgang. Ikke for detaljert, men godt. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15096301 (NYHET)
Vin: Carlos Pazos O Raio da Vella Caiño Tinto 2019
Region: Galicia, Spania
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Carlos Pazos Campos
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Floral, fersk og intens på nesen med aromaer av skogsbær, røde plommer, og syrlige røde kirsebær, samt pepper, saltmineraler, blomster og krydder. Noen balsamiske toner på duft. Middels fyldig vin med en god og saftig, men samtidig presis munnfølelse med pen friskhet. Fersk, saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og røde kirsebær. Innslag av mynte og pepper, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. Frisk og lekker vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14893901 (NYHET)
Vin: Mentridana Cantos del Diablo 2020
Region: Castilla-la mancha, Spania
Pris: 880,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Vit. Mentridana
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Frisk på nesen med aromaer av skogsbær og kirsebær, samt lær, krydder, blomster og en viss røykaktig mineralitet. Pent fyldig vin med en slank munnfølelse med delikat tekstur. Fin konsentrasjon av fersk, frisk og kjølig frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og skogsbær og bjørnebær. Innslag av anis og krydder, samt røyk og mineraler. Pen dybde på smak. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, stram avslutning. Elegant, meget vellaget vin som bærer 14,5 % alkohol på en utmerket måte. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9928601
Vin: Casa Ferreirinha Quinta da Leda 2019
Region: Douro, Portugal
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Grape Company
Produsent: Sogrape
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: tinto cão, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional.
Beskrivelse: Fruktig og intens på nesen med dufter av lett modne bjørnebær og plommer, litt røde bær, samt sigareske, pepper, lær og eksotisk tre. Fin friskhet på duft. Pent fyldig vin med en elegant, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av rik og fyldig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og sødmerike plommer. Innslag av tobakk, krydder og lakris, samt fint integrerte fattoner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Elegant utgave av denne vinen i 2019-årgangen. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12176401
Vin: Antonio Madeira Vinhas Velhas Tinto 2019
Region: Beiras, Portugal
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Antonio Madeira
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: tinta amarela, jaen og baga.
Beskrivelse: Frisk og intens på nesen med aromaer av mørke kirsebær, skogsbær og noe sødmerike plommer, samt saltmineraler, skogsbunn og litt krydder. Hint av blomster på duft. Pent fyldig vin med en strukturert munnfølelse. Konsentrert, kjølig frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og kirsebær, samt kjøttfulle solbær. Innslag av urter og krydder, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Pen tanninstruktur med finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13014501
Vin: Keller, F. Achkarrer Schlossberg Spätburgunder GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 771,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: None
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tett på nesen med dufter av sødmerike mørke bær og syrlige mørke kirsebær, samt mineraler, pepper, blomster og fat. Pent fyldig vin med en generøs munnfølelse med mye kraft. Bra konsentrasjon av fyldig, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på kirsebær, samt bringebær og plommer med god sødme. Innslag av pepper og saltmineraler, samt tydelig tre. Frisk syre og lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning med tydelig tre. Kraftig, bra Baden-pinot med fin frukt, men også tydelig eik. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15138901 (NYHET)
Vin: Heinrich Ried Alter Berg Blaufränkisch 2017
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 575,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Weing. Heinrich
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på bjørnebær, sødmerike plommer og mørke kirsebær, samt sitrusskall, flint, urter og krydder. Pent fyldig vin med en god, litt silkeaktig munnfølelse med fin friskhet og intensitet. Strukturert, fersk og tett syrlig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av krydder, pepper, anis og saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Fin, finessepreget blaufränkisch. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15060001 (NYHET)
Vin: Scar of the Sea Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Scar of the Sea Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Åpen, floral og frisk på nesen med dufter av røde bær og syrlige kirsebær, samt blomster, te, villpepper og litt krydder. Noen jordlige aromatoner. Middels fyldig vin med en god, silkeaktig munnfølelse med fin friskhet. Kjølig, slank og delikat frukt på smak, med vekt på kirsebær og markjordbær. Innslag av anis, te og litt krydder. Noen jordlige toner også på smak. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en lett, tørr og delikat utgang. Lekker pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14869901 (NYHET)
Vin: Trail Marker Santa Cruz Mountains Saveria Vineyard Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Trail Marker Wine Company
Alkohol:13.20%
Beskrivelse: Parfymert, floral og lett intens på nesen med aromaer av kirsebær og mørke bringebær, samt roser, te, høstløv, krydder, veistøv og noe tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og glatt tekstur. Fersk, tett og saftig kjølig frukt på smak, med vekt på skogsbær, markjordbær med noe sødme og syrlige kirsebær. Innslag av søte krydder, jordlige toner, mandler og litt tre. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14869801 (NYHET)
Vin: Trail Marker Mendocino Ridge Manchester Ridge Vineyard Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Trail Marker Wine Company
Alkohol:13.10%
Beskrivelse: Transparent og pen på nesen med aromaer av syrlige kirsebær, bringebær og litt tranebær, samt te, litt skogbunn og knust stein. Hint av litt blomster og tre på duft. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse med silkeaktig tekstur og bra intensitet. Frisk og konsentrert kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av pepper, en noe støvete mineralitet og hint av tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, slank avslutning. Elegant, meget god vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10634501
Vin: Sandhi Sta Rita Hills Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Sandhi
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat og intens på nesen med preg av bringebær og røde kirsebær, samt blomster, anis og lette aromatoner av skogbunn. Hint av fat på duft. Middels fyldig vin med god og slank, samtidig konsentrert munnfølelse med fin friskhet. Pen konsentrasjon av kjølig, saftig frukt på smak, med vekt på sødmerike bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av litt urter og krydder, anis, saltmineraler og noe fat. Lette tanniner. Frisk syre. Flott lengde med en delikat, tørrende utgang. Meget bra pinot som gir mye drikkeglede. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11410701
Vin: William Downie Cathedral Pinot Noir 2021
Region: Victoria, Australia
Pris: 399,80 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: William Downie
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende og floral på nesen med dufter av villbringebær og kirsebær, samt pepper, blomster, mandler og velintegrerte fattoner. Noe krydder og mineraler. Fin dybde på nesen. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og elegant tekstur. Saftig, kjølig og litt bløt frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av urter, pepper og noen jordlige toner, samt mineraler og fint integrert tre. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr og noe syrlig avslutning. Frisk og meget bra australsk pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7919801
Vin: Colomé Auténtico Malbec 2020
Region: Salta, Argentina
Pris: 385,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Hess Family Latin América S.A.
Alkohol:14.50% Sukker:3.5 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Malbec.
Beskrivelse: Forførende og utadvendt på duft med mye kaffepreg, plommer, kaffetoner, konfekt og sommertblomster. Rik og fyldig vin med god kombinasjon mellom saftighet, men også struktur med et parfymert fruktbilde, mørk herlig frukt og kaffetoner. Lang fast utgang, men tanniner som allikevel er så godt integrerte. Syren greier å holde vinen levende. En morsom argentinsk Malbec til den fete biffen! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 9141201
Vin: Costa di Bussia Barolo Luigi Arnulfo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Top Cellars Wine Import
Produsent: Costa di Bussia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Mørkere og bredere i den varmere årgangen med røde bær, sommerlig blomstereng, litt tjære og grafitt også. Middels til fyldig vin med litt stramhet i seg på den røde frukten, balsamico og tørket skall og bladverk. Ganske fast i utgangen med tanniner som sier i fra. Syren er med og gjør at vinen ikke faller igjennom. Bra vin uten alt for mye detaljer. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 5479601
Vin: Carretta Barolo Cannubi 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Podium Wines
Produsent: Ten. Carretta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Floral og innsmigrende på nesen med dufter av skogsbær, mørkerøde kirsebær, samt tjære, lakris, krydder og noe fat. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Pen konsentrasjon av fyldig, strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og mørke bær. Innslag av krydder, sort te, samt saltmineraler og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og stram avslutning. Vellaget, flott barolo. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15147401 (NYHET)
Vin: Brigatti Ghemme Oltre Il bosco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 348,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Francesco Brigatti
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og ren på nesen med aromaer av bringebær og syrlige kirsebær, litt markjordbær, samt lilla blomster, nyper, te og litt krydder. Noe nøtter og tre på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med delikat tekstur og fin intensitet og friskhet. Delikat og strukturert sur-søt frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av urter, anis og krydder, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 735101
Vin: Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Avignonesi
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: sangiovese, canaiolo, mammolo.
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær og mørkerøde kirsebær, samt mandler, mineraler, lær og florale toner. Snev av tre på duft. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av strukturert, samtidig saftig frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og mørke plommer. Innslag av anis, noen jordlige toner og noe tre. Frisk syre. Faste, men fint integrerte tanniner. Flott lengde med en tørr og fast avslutning. Elegant og fin Vino Nobile med bra potensiale. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3278801
Vin: Fontodi Chianti Classico 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 284,90 kr (basis)
Importør: Blend Wines
Produsent: Az. Agr. Fontodi
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sangiovese.
Beskrivelse: Klassisk og innsmigrende på nesen med dufter av røde kirsebær, noe moreller, samt lær, anis, mandler og litt fat. Pent fyldig vin med en konsentrert og god munnfølelse. Flott konsentrasjon av juicy, strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige mørkere røde kirsebær og plommer. Innslag av anis og krydder, samt noe tobakk og litt tre. Bra syre. Fine tanniner. Flott lengde med en fast og tørr avslutning. Flott, klassisk Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7681301
Vin: The Juice Asylum Il Terzo Grado 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Classica Srl
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: sangiovese, merlot.
Beskrivelse: Delikat på nesen med dufter av syrlige røde kirsebær, bringebær og sødmerike plommer, samt urter, lær, saltmineraler og roser. Middels fyldig vin med en god og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige røde kirsebær, samt noe mørkere skogsbær. Innslag av sitrusskall, mandler, te og litt mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr og litt fast avslutning. Virkelig flott og delikat vin med pen frukt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13712001 (NYHET)
Vin: Michel Noëllat Nuits-Saint-Georges 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 629,90 kr (tillegg)
Importør: Winemarket
Produsent: Michel Noëllat
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik og sammensatt på nesen med dufter av mørke kirsebær og bjørnebær, samt anis, krydder og fat. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik, saftig frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og sødmerike mørke bær. Innslag av krydder, lakris og litt mandler, samt tre og litt saltmineraler. Strukturert med fine tanniner som tørrer endel og en frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Vellaget pinot i en rikere stil. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11808501
Vin: Marc Delienne Abbaye Road Fleurie 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,80 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Domaine Marc Delienne
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av bringebær og kirsebær, litt skogsbær, samt tørkede blomster, saltmineraler og litt urter og krydder. Middels fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse med pen friskhet. Saftig, delikat frukt på smak, med vekt på søte bringebær og mørkerøde kirsebær. Innslag av urter, saltmineraler og litt tobakk. Frisk syre. Pene tanniner med passe bitt. God lengde med en tørr, smått salin avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 8362201
Vin: Robinot Lumière des Sens 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Jean-Pierre Robinot
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Pineau d’aunis.
Beskrivelse: Uttrykksfull, men elegant på nesen med aromaer av røde bær og solbær, samt kirsebærstein, krydder, blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og fin friskhet. Fersk, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørkere bringebær. Fint integrert fruktsødme. Innslag av krydder, anis, litt mandler og noe saltmineraler. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Pen lengde med en tørr, presis avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15129005  (NYHET)
Vin: Baigorri Rioja Reserva 2015
Region: Rioja, Spania
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Orbis Wines
Produsent: Bod. Baigorri
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: En stor bred vin som forsøker å sjarmere deg med mørk frukt, kokesjokolade som – ja – koker, lær og krydder. Middels til fyldig vin med dette saftige, litt varme, men tiltalende preget. Mørke rød bær, konfekt og lakris. Fin utgang med tanniner som er godt integrerte. Kjøttvin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 15096201 (NYHET)
Vin: Forjas del Salnés Rodrigo Méndez Cíes Tinto 2020
Region: Galicia, Spania
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Bod. Forjas del Salnes
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk og intens på nesen med aromaer av bringebær, kirsebær, litt mørkere skogsbær og bjørnebær, samt krydder, blomster og noen jordlige toner. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Tett, konsentrert og saftig frukt med god friskhet på smak, med vekt på skogsbær, syrlige kirsebær og bjørnebær. Innslag av krydder, litt pepper og saltmineralitet. Frisk syre. Finkornede, litt polerte tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Vellaget galicisk vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 15083401 (NYHET)
Vin: Mentridana Uvas de la Ira 2021
Region: Castilla-la mancha, Spania
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Vit. Mentridana
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av syrlige kirsebær, bringebær, litt mørke bær, samt blomster, røyk og litt mineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av myk, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av lette krydder og litt anis. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr, stram avslutning. Flott, terroirdreven vin fra Toledo. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15122801 (NYHET)
Vin: Franz Keller Oberrotweil Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weingut Franz Keller
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Dyp på nesen med dufter av mørke bær og kirsebær, samt røyk, urter, pepper, blomster og noe tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, myk og fersk frukt på smak, med vekt på skogsbær og sødmerike mørke bringebær. Innslag av pepper, litt saltmineraler, røyk og toastet tre. Frisk syre. Fine, integrerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra pinot fra Baden. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15139101 (NYHET)
Vin: Heinrich Ried Edelgraben Blaufränkisch 2017
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 575,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Weing. Heinrich
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen med aromatoner av bjørnebær og mørke kirsebær, samt krydder, blomster, lær og jordsmonn. Pent fyldig vin med en elegant, samtidig konsentrert munnfølelse med god kraft. Tett, rik og saftig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, anis og saltmineraler. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner som griper passe. Bra lengde med en tørr, kompleks avslutning. Lekker vin med pen kompleksitet og finesse. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14479401 (NYHET)
Vin: Heirloom Alcazar Castle Adelaide Hills Pinot Noir 2021
Region: South australia, Australia
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Heirloom Vineyards
Alkohol:13.30%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ren, konsentrert og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og bringebær, noe mørkere bær, samt anis og blomster. Hint av fat. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, juicy og myk frukt på smak, med vekt på sødmerike markjordbær og mørkerøde kirsebær. Innslag av urter, krydder, litt lakris og litt toast. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Flott, fruktdreven australsk pinot. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14518701 (NYHET)
Vin: Luke Lambert Syrah 2021
Region: Victoria, Australia
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Luke Lambert
Alkohol:13.50%
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av blåbær og modne bjørnebær, noe bringebær, samt lilla blomster, urter, røyk og pepper. Pent fyldig vin med en silkeaktig, elegant munnfølelse. Fersk, rik og saftig frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, pepper, samt litt vanilje. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott vin som vil være utmerket til vilt. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10435301
Vin: Ch. Kefraya 2009
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: carignan, syrah og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Utviklet og dyp på nesen med aromaer av modne mørke bær og plommer, samt sjokolade, lakris, krydder og fat. Snev av stall og noen animalske toner. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Rik, bløt og moden fyldig frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og bjørnebær. Innslag av krydder og fat. Bra syre. Fine tanniner med litt modning. Bra lengde med en tørr, litt modenfruktig avslutning. Bra, noe utviklet libaneser. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15134301 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Langhe Nebbiolo 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 289,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Corino Giovanni
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med rikere aromaer av røde kirsebær og røde plommer, samt roser, kirsebærstein, lær og noe saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med pen intensitet. Fersk, saftig og utpreget kjøttfull frukt på smak, med vekt på kirsebær og litt sødmerike røde bær. Innslag av tørkede urter, litt anis og saltmineraler. Frisk syre. Fine, slanke tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin, vellaget Langhe Nebbiolo som drikker godt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15170501 (NYHET)
Vin: Cigliuti Langhe Nebbiolo 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 327,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: F.lli. Cigliuti
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Innsmigrende og klassisk på nesen med aromaer av syrlige røde kirsebær, skogsbær og en anelse skogsbær, samt mandler, pepper, blomster og litt lær. Pent fyldig vin med en god, lineær munnfølelse. Fin konsentrasjon av fyldig, fersk frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av anis, te og krydder, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, fruktdreven nebbiolo. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11418401
Vin: Elvio Cogno Barbera d’Alba Bricco dei Merli 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Elvio Cogno
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av syrlige, mørkerøde kirsebær og mørke bær, samt mandler, pepper, roser og litt lær. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Saftig, fersk og rik frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og mørke plommer. Innslag av krydder, lakris, mineraler og litt tobakk. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Fin lengde med en tørr, noe syrlig avslutning. Flott, vellaget barbera som bærer alkoholen godt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1714001
Vin: Aglianico «Turrumpiso» 2016
Region: Campania, Italia
Pris: 310,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Canlibero
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Aglianico.
Beskrivelse: Rikere på nesen med aromaer av skogsbær og mørke plommer, litt mørke kirsebær, samt lær, krydder, jordsmonn og noe blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, kjølig og frisk frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av mineraler og anis. Frisk syre. Fine, slanke tanniner. Bra lengde med en tørrende, kjølig og noe syrlig avslutning. Flott aglianico fra Campania. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1096901
Vin: Ponnelle Mercurey 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Pierre Ponnelle
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Litt gammelmodig på duft med røde bær, mørkere skallkant, blomst og mineraler. Middels fyldig og frisk Pinot med god fruktkarakter av den rød-lilla sorten, krydder og nesten noe kaffe. Fin utgang med integrerte tanniner. God vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14251601 (NYHET)
Vin: Albert Morot Beaune Toussaints Premier Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 629,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Albert Morot
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: En anelse reduktiv på nesen med aromaer av syrlige mørke kirsebær og bringebær, noe plommer, samt lett krydder, blomster og litt tre. Snev av anis på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fyldig, rik og myk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av anis og tre. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Fyldig og god Beaune-pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15202201 (NYHET)
Vin: Albert Morot Savigny-Les-Beaune 1er Cru la Bataillere 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 549,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Albert Morot
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fersk og tiltalende på duft med preg av mørke bringebær og mørkerøde kirsebær, samt blomster, pepper og en anelse fat. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Kjøttfull, rik og myk frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og sødmerike bringebær. Innslag av anis og tre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra syre. God lengde med en lett rustikk, tørr avslutning med litt tre i utgangen. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15115201 (NYHET)
Vin: Julien Guillot Bourgogne Les Crays 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Julien Guillot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Parfymert og uttrykksfull på nesen med aromaer av sødmerike røde bær og røde kirsebær, samt roser, krydder og noen jordlige toner. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, saftig og myk frukt på smak, med vekt på mørkere bringebær og kirsebær. Pen kjerne av frukt. Innslag av urter, krydder og anis. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr utgang. God regionalburgunder som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15159601 (NYHET)
Vin: Chasselay Beaujolais Is Not Dead 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine JG Chasselay
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og fersk på nesen med aromaer av syrlige kirsebær, bringebær og mørke skogsbær, samt blomster, urter og litt mineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig og frisk munnfølelse. Juicy, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørkerøde kirsebær med noe sødme. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en lett, tørrende avslutning. Flott, smaksrik Beaujolais! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7830101
Vin: Laurent Perrachon Morgon Corcelette 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Laurent Perrachon
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Tydelig bred og forførende i aromaene med denne blomst, saftig rød sødmefull frukt og lærtonen. Middels fyldig og saftig Morgon av skogsbær, lær og med et fint innslag av salt i munnfølelsen. Sitter faktisk litt i også. Ikke en for dyp vin, men har mye for seg for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 15073201 (NYHET)
Vin: Dubost Moulin-à-Vent En Brenay 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. Dubost
Alkohol:13.00%
Druer: Gamay
Beskrivelse: Frisk og fruktdreven på nesen med aromaer av rips og røde bær, mørke plommer, samt urter og tre. Snev av saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med glatt tekstur. Kjøttfull, rik og sødmerik fersk frukt på smak, med vekt på mørke plommer og søte røde bær. Fint integrert sødme. Innslag av granateple, mineraler og litt fruktskall. Flott syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr, litt fast avslutning. Vellaget vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13462401
Vin: Château Citran 2010
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 435,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Citran
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Utviklet på nesen med dufter av modne mørke bær og plommer, samt tørket frukt, lær, tobakk og sedertre. Snev av litt krydder og stall. Middels til fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Moden, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og mørke bær. Innslag av tørket frukt, krydder og eksotisk tre. Balansert syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning med noe tre. Mangler litt detaljer, men en god og velutviklet Bordeaux-vin med fin frukt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11217001
Vin: Dom. Combier Crozes-Hermitage 2021
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Combier S.A.S.
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av mørke kirsebær og bringebær, samt pepper og krydder, røyk og lær. Noe blomster og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, fyldig og rik frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, anis, samt litt røyk og mineraler. Bra syre. Fine, noe polerte tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra, klassisk Crozes. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 952901
Vin: Dom. Gallety Récolte 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 264,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Gallety
Alkohol:13.50% Sukker:3.5 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: syrah og grenache.
Beskrivelse: Floralpreget og tiltalende på duft med preg av syrlige mørkere røde kirsebær og sødmerike plommer, samt lilla blomster, krydder, pepper og litt røyk. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med fin intensitet. Fersk, saftig og myk frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av krydder, en saltaktig mineralitet og hint av urter. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Fin lengde med tørr, stram utgang. Bra Rhône-vin til prisen. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15115901 (NYHET)
Vin: Flo Busch L’Odyssee 2021
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Flo Busch
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Ekspressiv på nesen med dufter av mørke kirsebær, plommer og blåbær, samt pepper, einebær og noen florale toner. Pent fyldig vin med en generøs og fruktig munnfølelse med god friskhet. Saftig, rik og fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og kirsebær. Innslag av mørk sjokolade, urter og pepper, samt noen nøttetoner. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr, stram avslutning. Sjarmerende og flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1084801
Vin: La Fage 2019
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Cosse Maisonneuve
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: malbec.
Beskrivelse: Bred på nesen med dufter av lett moden mørk frukt, med vekt på mørke plommer og bjørnebær, samt lær og krydder. Pent fyldig vin med en god og rik munnfølelse. Rik, saftig og myk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke bær. Innslag av fruktskall, lakris og krydder, samt noe saltmineraler. Fin syre. Strukturert med faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15153001 (NYHET)
Vin: Cosse et Maisonneuve Le Sid Cahors 2019
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Cosse Maisonneuve
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med aromaer av solbær og plommer, samt lær, krydder, blyantspiss og et snev av tre. Pent fyldig vin med en kraftfull, rik munnfølelse. Rik og saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær, solbær og plommer. Innslag av krydder, lakris, nøtter og tre. Frisk syre. Ferske og ganske faste tanniner. God lengde med en tørr, stram avslutning. Bra vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 14924801
Vin: Baigorri Finca Las Navas Tempranillo 2021
Region: Rioja, Spania
Pris: 349,90 kr (tillegg)
Importør: Orbis Wines
Produsent: Bod. Baigorri
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Slørete maskulin parfymert med mørkerøde bær, bacon og blod. Krydder finner man også. Middels fyldig og saftig vin med skogsbær, solbær og urter. Noe lakris også. En litt stor vin, men syren greier å gi vinen nok energi. Fast, men bra utgang. Ha den til kjøtt. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 11348201
Vin: Artuke Paso Las Mañas 2020
Region: Rioja, Spania
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Bod. Y Viñedos Artuke
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av bjørnebær og sødmerike plommer, litt røde kirsebær, samt krydder, nøtter og litt tre. Pent fyldig vin med en god, fruktig munnfølelse med god friskhet. Fyldig, saftig fersk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av krydder, urter og litt saltmineraler. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11190701
Vin: Alfredo Arribas Vinsnus Siur Alta Rouge 2019
Region: Spania
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Vins Nus
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Garnacha.
Beskrivelse: Frisk på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og skogsbær, litt mørke plommer, samt blomster, urter, krydder og jordsmonn. Middels til fyldig vin med en god, energisk munnfølelse. Saftig, fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og sødmerike plommer. Innslag av krydder og noe mineraler. Frisk syre. Fine tanniner som biter passe. God lengde med en tørr, litt fast avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14939501 (NYHET)
Vin: Carlos Raposo Definido Tinto 2019
Region: Dão, Portugal
Pris: 499,80 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Carlos Raposo
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fruktig og intens på nesen med aromaer av røde kirsebær og litt bringebær, samt blomster, mokka og krydder. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Delikat, frisk og kjølig frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av urter, saltmineraler og litt pepper. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Fin lengde med en delikat, tørrende avslutning. Bra vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15096101 (NYHET)
Vin: Bergdolt Spätburgunder 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weingut Bergdolt
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Konsentrert på nesen med dufter av sødmerike mørke bær og modne kirsebær, samt blomster, lakris og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær, samt noe sødmerike plommer. Innslag av krydder, mandler og tre, samt litt saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Meget god vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 14869601 (NYHET)
Vin: Trail Marker Santa Cruz Mountains Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 465,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Trail Marker Wine Company
Alkohol:13.10%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av syrlige røde kirsebær og søte bringebær, samt blomster, noen jordlige toner og litt urter. Hint av en røykaktig mineralitet. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Slank, kjølig frukt på smak, med vekt på kirsebær, rips og bringebær. Innslag av litt hvit pepper og lett krydder, samt litt bittert fruktskall, tre og saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Flott, frisk og fruktdreven pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14966401 (NYHET)
Vin: Emeritus Vineyards Russian River Valley 2020
Region: California, Usa
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Emeritus Vineyards
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt bred på nesen med dufter av tranebær, mørke bringebær og syrlige mørke kirsebær, samt kirsebærstein, blomster og lette tretoner. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på sødmerike bringebær og mørke kirsebær. Innslag av anis, sitrusskall, samt litt krydder og noen jordlige toner på smak. Noe fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning med noe tre. Vellaget og bra californisk pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15062801 (NYHET)
Vin: Thorne & Daughters Copper Pot Pinot Noir 2021
Region: Cape south coast, Sør-Afrika
Pris: 239,80 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Thorne & Daughters
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Klassisk og tiltalende på nesen med aromaer av tranebær, bringebær og syrlige kirsebær, samt blomster, veistøv og litt anis. Middels fyldig vin med en slank munnfølelse med fin intensitet. Bra konsentrasjon av fersk og delikat kjølig frukt på smak, med vekt på røde bær og kirsebær. Innslag av fruktskall, te og en anelse fennikel, samt litt tre. Frisk syre. Fine tanniner som griper litt. Bra lengde med en tørr, lett krydret avslutning. Bra vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 9494305
Vin: Weinert Malbec 2014 (MAGNUM)
Region: Mendoza, Argentina
Pris: 389,90 kr (basis)
Importør: Momentum Wines
Produsent: Bod. y Cavas de Weinert
Alkohol:13.80% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Malbec.
Beskrivelse: Sammensatt og noe utviklet på duft med aromaer av modne mørke plommer og bjørnebær, samt lær, lakris, tobakk og vått trevirke. Snev av tørket frukt på duft. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Konsentrert, fyldig og noe utviklet frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke bær og plommer. Innslag av krydder og lakris, litt saltmineraler, samt noe fat. Bra syre. Fine tanniner med litt modning. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget malbec. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 14856601 (NYHET)
Vin: De Martino Ungrafted Old Vines Itata Cinsault 2022
Region: Region sør, Chile
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: De Martino
Alkohol:13.00%
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær og syrlige mørke kirsebær, samt nyper, mineraler, lilla blomster og urter. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert, saftig og fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, sødmerike røde bær og litt skogsbær. Innslag av urter og krydder, litt mandler og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde men en tørr, litt salin avslutning. Fruktig og god cinsault fra Chile. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 4478801
Vin: Costa di Bussia Barbera d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Top Cellars Wine Import
Produsent: Costa di Bussia
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Frisk og enklere i duftene med litt fioler, røde bær og lakris. Middels fyldig og frisk vin som gir et enklere, men godt inntrykk av Barbera som mange nordmenn vil like. Røde og mørkere bær, lakris og urt preger vinen på en god måte. Akkurat nok substans til at dette vil passe mye av de «norske» rettene som pizza, pasta eller enkel tapas. Godt kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 15133501 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Barbera d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Corino Giovanni
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av mørke kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt lilla blomster, lær, lakris og pepper. Fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Fersk, noe bløt og kjøttfull frukt på smak, med vekt på mørke plommer og mørke bær. Innslag av krydder og pepper, samt en anelse vanilje. Bra syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr, litt varm og bløt avslutning. God barbera, men litt vel merkbar alkohol. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15134101 (NYHET)
Vin: Giovanni Corino Dolcetto d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 239,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Corino Giovanni
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rik og uttrykksfull på nesen med aromaer av bjørnebær, mørkerøde kirsebær og litt mørke plommer, samt fioler, krydder, pepper og noen nøttetoner. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Myk, juicy og rik frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av lakris og krydder, samt litt mynte og jordsmonn. Fin syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr, litt krydret avslutning. God, klassisk dolcetto med rik frukt. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12546801
Vin: Cogno Dolcetto d’Alba Mandorlo 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Elvio Cogno
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Aromatisk og ganske konsentrert på nesen med dufter av skogsbær, mørke kirsebær og bringebær, samt saltmineraler, mandler og mokka. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse. Konsentrert, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på syrlige mørkere kirsebær og sødmerike bringebær. Innslag av krydder, anis og noe saltmineraler. Frisk syre som gir fint liv til vinen. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning. Bra dolcetto! (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15073301 (NYHET)
Vin: Dubost Beaujolais Lantignié 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 189,50 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. Dubost
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fruktig og rik på nesen med aromaer av røde plommer og røde bær, samt blomster og urter. Middels fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Konsentrert, saftig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på plommer, bringebær og kirsebær. Innslag av urter og litt mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en syrlig, tørrende avslutning. Bra beaujolais. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 15111601 (NYHET)
Vin: Ch. de Monrecueil 2010
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Ch. de Belcier
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Utviklet på nesen med aromaer av solbær og sødmerike mørke plommer, samt lakris, krydder, tobakk og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik, utviklet frukt på smak, med vekt på mørke bær og mørke plommer. Innslag av krydder, nøtter og tre. Frisk syre. Modne, avslipte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God, noe utviklet Bordeaux-vin til god pris. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 9911801
Vin: Ch. Peybonhomme-les-Tours Cru Bourgeois 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Peybonhomme
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: cabernet sauvignon, malbec, cabernet franc, merlot.
Beskrivelse: Ren på nesen med aromaer av sødmerike mørke plommer og mørke bær, samt krydder, lær og tobakk. Pent fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse. Konsentrert, strukturert, men samtidig noe myk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, saftige solbær og kjøttfulle plommer. Innslag av urter, krydder, samt litt nøtter. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, litt røykpreget avslutning. Bra vin. Godt balansert, ueiket Bordeaux-vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 8093301
Vin: Trimbach Pinot Noir Réserve 2020
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 320,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Krydret og lett forførende på duft med roser, mørk frukt og pepprer. Middels fyldig vin med god friskhet i seg. Litt jordlige toner over mørkere fruktkant, litt blodig følelse, snev av dieselsøl og krydder. Litt fast i utgangen, og kanskje mer maskulin enn tidligere. Ha den til litt større matretter av kjøtt. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 5129501
Vin: Dom. Sainte Croix Le Fournas 2019
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Sainte Croix
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: mourvèdre, grenache, syrah, carignan.
Beskrivelse: Noe intens på nesen med dufter av solbær og mørke kirsebær, samt knust stein, krydder, krekling og litt lakris. Middels til fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Saftig, fersk og bløt mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, mørke bringebær og kjøttfulle plommer. Innslag av lakris, krydder, samt noe mandler. Frisk syre. Fine tanniner med passe bitt. Bra lengde med en tørr utgang. Bra vin fra Languedoc. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 12963101
Vin: Aubert & Mathieu Marie Antoinette Corbières 2020
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Aubert & Mathieu
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: syrah og grenache.
Beskrivelse: Aromatisk og lett sødmepreget på nesen med aromaer av mørke plommer og bjørnebær, litt røde bær, samt pepper og krydder og noe tre. Snev av nøtter på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, saftig og fyldig myk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og kjøttfulle plommer. Innslag av noen animalske toner, krydder og tre. Pent strukturert med fine tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en fruktig avslutning. Vellaget og god vin fra Languedoc. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15084601 (NYHET)
Vin: Aubert & Mathieu Pinot Noir Hautes Pistes 2021
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Aubert & Mathieu
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og intens på nesen med aromaer av skogsbær og bringebær, samt blomster, te og litt urter. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, bløt frukt på smak, med vekt på sødmerike bringebær, skogsbær og syrlige kirsebær. Innslag av pepper, te og litt mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God pinot uten for mange detaljer. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15107801 (NYHET)
Vin: Ch. de Mérande El Sheitan 2021
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Genoux – Ch. de Mérande
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Bærpreget og intens på nesen med aromaer av kirsebær og røde bær, litt plommer, samt blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse med bra friskhet. Saftig, delikat og litt myk frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av urter, pepper og litt mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en lett, tørr avslutning. God vin fra Savoie. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 7814501
Vin: J. Sunier Wild Soul 2021
Region: Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Julien Sunier
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Frisk og lys på nesen med aromaer av bringebær og syrlige røde kirsebær, samt saltmineraler, urter og blomster. Snev av krydder på duft. Middels fyldig vin med en god, kjølig munnfølelse. Saftig, frisk og slank frukt på smak, med vekt på sødmerike røde bær og syrlige kirsebær. Innslag av pepper, mineraler og litt mandler. Livlig syre. Lette tanniner. Bra lengde med en delikat tørrende, frisk utgang. Flott gamay! (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11348101
Vin: Artuke Finca de Los Locos 2020
Region: Rioja, Spania
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Bod. Y Viñedos Artuke
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: graciano (bovale) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Aromatisk og uttrykksfull på nesen med dufter av sødmerike mørke bær og litt røde kirsebær, samt lilla blomster, pepper, lær og fint integrert tre. Pent fyldig vin med en god, lett silkeaktig munnfølelse. Myk, saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og sødmerike mørke bær. Innslag av urter, pepper, litt mandler og tre. Bra dybde på smak. Frisk syre. Faste, tørrende tanniner. God lengde med en tørr, litt stram avslutning. Fin, fruktdreven vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11512701
Vin: Viña Curvada Crianza 2017
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: TETRE
Produsent: Bodegas Trenza
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Intens og lett utviklet på nesen med aromaer av bjørnebær og solbær, noe plommer, samt lær, blomster og tydelig tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt, saftig og rik frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, noen jordlige toner og noe fat. Fin syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 933601
Vin: Escoda Nas del Gegant 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Escoda Sanahuja
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, cariñena, cabernet franc, grenache, carignan og sumoll.
Beskrivelse: Fersk og parfymert på nesen med aromaer av mørke kirsebær og plommer, noe sødmerike røde bær, samt jordlige toner, urter, anis og mineraler. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. God konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og mørke skogsbær. Innslag av urter, mandler og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner som tørrer bra. God lengde med en tørr avslutning. Bra vin som gir godt med drikkeglede. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15060701 (NYHET)
Vin: Carlos Raposo Ideal 2019
Region: Dão, Portugal
Pris: 269,80 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Carlos Raposo
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ekspressiv på nesen med aromaer av mørke bær og plommer, samt lakris, lær, krydder og fat. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fyldig, saftig og litt bløt frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke plommer, samt noe syrlige røde bær. Innslag av lakris og tre. Frisk syre. Fine, godt integrerte tanniner. God lengde med en tørr og fast avslutning. God Dao-vin med bra frukt. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14643201
Vin: Head High Be Committed Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Head High Wines
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Levende i vin med mye blomst mot roser og kirsebær. Middels fyldig og bred vin med mye smak i seg. Kirsebær, moden morell og lakris. Litt svær vin og noe alkohol i snittet, men det blir ikke for bredt. Mangler kanskje litt sjarme. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 14865101
Vin: Pecchenino Siri d’Jermu Dogliani Superiore 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Pecchenino
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tøff i aromakantene med mørk frukt, lær, lakris og saltmineraler. Middels fyldig og lett fet Dolcetto med stram mørkere frukt, lær og lakris. Litt bitterhet i utgangen med fastere tanninner trekker litt ned. Men ha den til kjøttmåltid. Kan komme til sin rett der. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 3123601
Vin: Vajra Langhe Rosso 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 164,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: pinot noir, freisa, albarossa, dolcetto, barbera, nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av syrlige røde kirsebær, litt bringebær, samt nyper, krydder og blomster. Middels fyldig vin med en god, lineær munnfølelse. God konsentrasjon av saftig og syrlig frukt med god friskhet på smak, med vekt på lett sødmerike røde bær og røde kirsebær. Innslag av urter og mineraler på smak. Lette tanniner og en frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Enkel, men ren og fin Langhe Rosso. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15148701 (NYHET)
Vin: Curto L’Informale
Region: Italia
Pris: 249,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Marco Curto
Alkohol:13.50%
Druer: dolcetto, nebbiolo
Beskrivelse: Fruktig og intens på nesen med aromaer av solbær, bjørnebær og mørkerøde kirsebær, samt pepper og søte krydder. Middels fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. Saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på solbær og bjørnebær. Innslag av krydder og anis. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr, litt bløt avslutning. Mangler detaljer, men dette drikker godt. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15153701 (NYHET)
Vin: Instant Bécot 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Chateau Beau-Sejour Becot
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik og noe utviklet på nesen med aromaer av mørke plommer og modne mørke bær, noe tørket frukt, samt krydder, jordsmonn, lær og litt tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fersk, fyldig og noe kjøttfull frukt på smak, med vekt på sødmerike solbær og plommer. Innslag av krydder og tre. Medium syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr, stram avslutning. Mangler detaljer, men en god Bordeaux-vin som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14567201
Vin: Ch. Boutisse Saint-Émilion Grand Cru 2015
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Ch. Boutisse
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens og utviklet på nesen med aromaer av mørke plommer, bjørnebær, litt syltet frukt, samt lær, sigareske og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, myk og noe utviklet frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke bær og plommer. Innslag av lakris, krydder, litt nøtter og fat. Frisk syre. Modne, avslipte tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Ikke veldig komplekse saker, men dette er en god, noe utviklet Bordeaux-vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14567005
Vin: Ch. Recougne Bordeaux Supérieur 2019 (MAGNUM)
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Ch. Recougne
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Noe utviklet på nesen på nesen med aromaer av mørke plommer og litt solbær, samt krydder, eksotisk tre, litt lær og lakris. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Myk og fyldig frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke bær og plommer. Innslag av lakris, krydder, tre og litt nøtter. Balansert syre. Stramme, faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, noe utviklet Bordeaux-vin i magnumstørrelse til god pris. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 4023801
Vin: Perrin Côtes du Rhône Réserve 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Oslo Wine Agency
Produsent: Familie Perrin
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: mourvã¨dre, grenache, syrah, cinsault, mourvèdre og syrah.
Beskrivelse: Ekspressiv på duft med preg av lett utviklet, sødmerik mørk frukt, med vekt på skogsbær og mørke plommer, samt krydder, lær og pepper. Snev av vanilje og fat. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med mye kraft. God konsentrasjon av fyldig, bløt og rik frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av krydder, kaffe, pepper og tre. Lette tanniner som griper bittelitt. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God, fersk og fruktig CdR. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15116101 (NYHET)
Vin: Flo Busch Pointe du Jour 2021
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 299,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Flo Busch
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Lett reduktiv og mørkfruktpreget på nesen med dufter av kirsebær og bjørnebær, samt sorte oliven, pepper, krydder og litt timian. Pent fyldig vin med en tett munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og syrlige mørke kirsebær. Innslag av timian og pepper, samt toner av litt mandler. Flott syre som frisker bra opp. Griper godt med lange og faste tanniner. God lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14919901
Vin: Baigorri Mendi 2019
Region: Rioja, Spania
Pris: 249,90 kr (tillegg)
Importør: Orbis Wines
Produsent: Bod. Baigorri
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik og innbydende på duft med svær blomstereng, parfyme og en blanding av solbær og bjørnebær. Middels fyldig og saftig vin med mørke røde bær, kaffetoner og krydder. Lett faste tanniner. En vin som gir mye frukt, men kanskje ikke for mye detaljer. Men litt kjøtt – joda. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 15139001 (NYHET)
Vin: Capçanes La Nit de les Garnatxes Limestone 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 229,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Celler de Capçanes
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Floral spå nesen med aromaer av skogsbær, røde kirsebær, litt mørke plommer, samt blomster, mandler og urter. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Fersk, rik og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær, rips og skogsbær. Innslag av krydder og litt nøtter, samt noe urter. Frisk syre. Ganske strukturert med stramme tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. Bra vin! (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14895401
Vin: Markus Huber Rosenweg Pinot Noir 2021
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Orbis Wines
Produsent: Markus Huber
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med litt tørkede blader, ungdommelige kirsebær og urter. Middels fyldig og slank vin med kirsebær og ungdommelige jordbær med litt jordgulv også. En god renhet, dog ikke veldig kompleks vin. Men god er den. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 14856801 (NYHET)
Vin: De Martino Ungrafted Cabernet Sauvignon 2021
Region: Central valley, Chile
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: De Martino
Alkohol:13.50%
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med aromaer av solbær og mørke plommer, samt lær, urter, tobakk og en dose fatkrydder. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, fyldig og litt bløt frukt på smak, med vekt på plommer og solbær. Innslag av krydder og tre. Frisk syre. Markerte, men godt integrerte tanniner. God lengde med en tørr og fast avslutning. God cabernet sauvignon fra Chile. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 3327501
Vin: Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 167,90 kr (basis)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fatt. di Felsina
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: sangiovese og merlot.
Beskrivelse: Dufter modne røde kirsebær og plommer, samt blomster, litt anis og lær. Hint av nøtter på duft. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, litt myk og lett moden saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av litt mørke bær og krydder, samt noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God, leskende chianti i lineær stil. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 15152801 (NYHET)
Vin: Folicello Gocce Rosse 2020
Region: Emilia-romagna, Italia
Pris: 194,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Folicello
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fruktig og intens på nesen med aromaer av plommer, bringebær og mørkerøde kirsebær, samt blomster, pepper og krydder. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med god friskhet. Saftig, bløt og noe rik frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av lakris, krydder og noe saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, fruktdreven vin fra Emilia-Romagna. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 12162701
Vin: Calcarius Ca 40.08 Soul Glou Rosso 2020
Region: Puglia, Italia
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Valentina Passalacqua
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Primitivo.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av bringebær og litt syrlige røde kirsebær, samt mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Juicy, fersk og myk frukt på smak, med vekt på sødmerike røde bær og syrlige kirsebær. Innslag av urter og fine mineraltoner. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en delikat, tørrende avslutning. En elegant, lett og leskende vin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 10435101
Vin: Ch. Dudon Reserve de la Cave 2015
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 209,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc.
Beskrivelse: Lett utviklet og noe rik på nesen med dufter av modne mørke plommer, noe bjørnebær, samt lær, krydder og litt stall. Middels fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Bløtt anslag. Noe utviklet, myk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av krydder, tobakk, anis og noe fat. God syre. Modne tanniner med avslipning. Bra lengde med en tørr avslutning. Noe utviklet og god Bordeaux-vin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 15153501 (NYHET)
Vin: P&A Pinot Noir Cuvée Réserve 2021
Region: Frankrike
Pris: 159,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Potel-Aviron
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Parfymert og intens på nesen med noe varmt fruktpreg og aromaer av røde kirsebær og bringebær, litt mørke bær, samt blomster og litt mineraler. Middels fyldig vin med en god, fruktig munnfølelse. Myk og saftig frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og skogsbær. Innslag av litt pepper og litt krydder. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørrende avslutning. God, lineær pinot. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 15074201 (NYHET)
Vin: Pormenor Tinto 2019
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 219,80 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Pormenor Vinhos
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fruktig og intens på nesen med aromaer av skogsbær, røde plommer, samt lakris, blomster, lær, krydder og saltmineraler. Hint av tre. Middels fyldig vin med en livlig og god munnfølelse. Saftig og bløt frukt på smak, med vekt på plommer og sødmerike mørke bær. Innslag av krydder, lakris og noe tre. Frisk syre. Ferske, faste tanniner som strammer bra. God lengde med en tørr, litt stram avslutning. God, ukomplisert Douro-vin som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 15119501 (NYHET)
Vin: Niepoort Drink Me Nat Cool Dao Tinto 2020
Region: Dão, Portugal
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk på nesen med aromaer av bjørnebær, rips og bringebær, samt urter, blomster og noen lette balsamiske toner. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Saftig, slank og litt myk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og sødmerike bringebær. Innslag av urter og pepper. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørr, frisk avslutning. Frisk og god Dao-vin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 15113901 (NYHET)
Vin: Karsten Peter Ancestral Rot 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 274,90 kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Weingut Karsten Peter
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fruktig og rikere på nesen med aromaer av bringebær, jordbær, samt urter, blomster og litt mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, saftig og myk frukt på smak, med vekt på bringebær og litt syrlige kirsebær. Innslag av mandler, anis og mineraler, samt litt tre. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr utgang. God vin! (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 15130101 (NYHET)
Vin: Viberti Giovanni Pubblicano Dogliani 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Viberti Giovanni
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Intens og fersk på nesen med aromaer av skogsbær og moreller, samt jordlige toner og blomster. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med ok friskhet. God konsentrasjon av kjøttfull, saftig frukt på smak, med vekt på plommer og mørke kirsebær. Innslag av krydder, lakris og litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, fruktdreven dolcetto. (ESH)
Poeng: 84