Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 8.mai 2024 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

Merk at det har vært prisendring 1.ami som kan gi noen ulike priser jfr denne artikkelen og lansering,

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeider i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH)

Musserende viner

Varenr: 17218201 (NYHET)
Vin: Jacques Lassaigne Autour de Minuit Champagne 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 669,90 kr (tillegg)
Importør: Blend Wines
Produsent: Jaques Lassaigne
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Modnet på gamle vin jaune-fat. Rik, kompleks og med særpreget oksidativ karakter på nesen med aromaer av modne stenfrukter og epler, samt valnøtter, flor, mineraler, krydder, bakst og toast. Pent fyldig champagne med en utpreget god, rik munnfølelse og stor intensitet. Kremet mousse. Rik, kremet og moden saltpreget frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, krydder, mineraler, toast. Svært lekker kompleksitet på smak. Bra syre. Nydelig lengde med en tørr og syrlig utgang. En fabelaktig flott og særpreget vinøs champagne i rikere stil. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 17218101 (NYHET)
Vin: Jacques Lassaigne Millésime Brut Nature Blanc de Blancs 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 099,90 kr (tillegg)
Importør: Blend Wines
Produsent: Jaques Lassaigne
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Kompleks, utviklet og meget tiltalende på nesen med dufter av modne sitrusfrukter og modne grønne epler, samt autolyse, brødbakst, kalkmineraler og toast. Pent fyldig champagne med en utpreget god munnfølelse og nydelig intensitet. Kremet mousse. Fyldig, rik og kjøttfull pent utviklet frukt på smak, med vekt på modne epler og sitrusfrukter. Innslag av brioche, nøtter og sitrusskall, virkelig lekre mineraltoner og noe toast. Nydelig kompleksitet. Fin syre. Nydelig lengde med en tørr og salin avslutning. Svært flott, vinøs champagne. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 9262701 (NYHET)
Vin: Le Cotet Blanc de Blancs Extra Brut 2020
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 869,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Lassaigne
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dyp på nesen med aromaer av fersken, lime og modne grønne epler, samt blomster, mineraler, autolyse og gjærbakst. Hint av ristede nøtter. Pent fyldig champagne med en utpreget god munnfølelse. Kremet mousse. Pen konsentrasjon av fyldig, kremet og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Fint integrerte bittertoner, samt innslag av saltmineraler, krydder og nøtter. Nydelig kompleks karakter på smak. Fin syre. Flott lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Nydelig champagne med lekker kompleksitet. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 16587701
Vin: Leclerc Briant Les Monts Ferrés Vertus 1er Cru Blanc de Blancs Brut Zéro 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 890,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Leclerc Briant
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Ikke voldsom intens på aromaene, men denne sitter delikat i. Blomstret, sitrus med passe saftighet, urter og salter. Middels til fyldig vin som viser både finesse og mineralsk karakter. Sitrus, eple, brioche og saltet preg. Noe kjølig smør? God lang kompleks utgang. Trenger tid, men dette er håndverk. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 17169801 (NYHET)
Vin: Cazals Le Clos Cazals Grand Cru Extra Brut 2014
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 299,– kr (bestilling)
Importør: REMUAGE BY MOESTUE
Produsent: Claude Cazals
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Innsmigrende og dypere, samtidig ytterst presis på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og modne gule epler, noe fersken, samt saltmineraler, bakst, litt sopp og snev av toast. Elegante modningsaromaer. Pent fyldig champagne med en utpreget god, presis munnfølelse. Elegant, kremet mousse og nydelig friskhet. Flott konsentrasjon av fersk, fyldig og rik kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og syrlige epler. Innslag av epleskall, kjeks, nøttetoner og saltmineraler. Flott syrestruktur. Pen lengde med en tørr, kremet og mineralpreget avslutning. Veldig frisk, ren og lekker champagne. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 1514901
Vin: Ferrari Giulio Ferrari 2010
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 1 160,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: F.lli Lunelli
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik, tiltalende og elegant utviklet på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, gule epler, noe aprikos, samt autolyse, bakst, knust stein og honning. Snev av nøtter. Pent fyldig musserende vin med en god, rikere munnfølelse og en silkeaktig tekstur. Kremet mousse og fin friskhet. Fin konsentrasjon av kremet, fyldig og småkompleks frukt på smak, med vekt på stramme sitrusfrukter og epler. Elegant, dyp saltmineralitet, tydelig innslag av bittertoner, samt nøtter og noe toast. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og kompleks avslutning. Elegant og meget flott musserende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 16587801
Vin: Leclerc Briant Blanc de Blancs Millésime 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 349,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Leclerc Briant
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Delikat og ikke så bred i aromaene, dette forfører. Sitrus, tydelig gult eple, voks, salter og bakst. Litt sånn deilig brioche. Middels til fyldig og delikat Champagne som sprer sine gleder med saftig sommerlige sitroner, gule epler, brioche og tydelig saltpreg som ligger skikkelig i- Håndverk! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14711201 (NYHET)
Vin: Chavost Blanc d’Assemblage
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Champagne Chavost
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Lett oksidativ, dypere og noe utviklet på nesen med aromaer av epler og modne sitrusfrukter, samt blomster, mineraler og brioche. Pent fyldig champagne med en god, rik munnfølelse. Kremet, rik og noe utviklet fyldig frukt på smak, med vekt på epler og modne sitrusfrukter. Innslag av nøtter, saltmineraler og bittertoner fra epleskall, samt noe toast. Fin syre. Fin lengde med en tørr og elegant avslutning. Utmerket champagne i en rikere stil. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 3463501
Vin: J. Lassaigne Vignes Montgueux BdB EB
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Jaques Lassaigne
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Basevin fra årgangene 2018, 2019 og 2020. Fyldig og rikere på nesen med dufter av gule epler, lime, samt autolyse, bakst, mineraler, kjeks og litt toast. Hint av hvite blomster. Pent fyldig champagne med en god munnfølelse med kremet tekstur og strålende intensitet. Fin konsentrasjon fyldig, rik og kremet frukt på smak, med vekt på modne epler og sitrusfrukter. Innslag av kjeks, nøttetoner og saltmineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Pen, vinøs champagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 16910501 (NYHET)
Vin: Champagne Dame de Carreau Cuvee Bonnes Bondes 2014
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Vign. Carreau
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Lett utviklet og tiltalende på nesen med dufter av røde bær, sitrusfrukter og modne epler, noe epleskall, samt smørbakst, blomster, urter og noe toast. Pent fyldig champagne med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fyldig, kremet og lett utviklet syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av saltmineraler, nøtter, toast og brioche. Fin syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget bra champagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17071905 (NYHET)
Vin: Jacques Picard Réserve (MAGNUM)
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 950,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Jacques Picard
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Tiltalende og med pen utvikling på nesen med dufter av sitrusfrukter, modne grønne epler, samt kjeks, gjærbakst, nøtter og fine mineraltoner. Pent fyldig champagne med en god munnfølelse med pent, friskt anslag. Kremet mousse. Flott konsentrasjon av fyldig, kremet og syrlig frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler. Innslag av saltmineraler, epleskall, nøttetoner og noe toast. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. En virkelig lekker champagne i magnumformat. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17044101 (NYHET)
Vin: Christmann & Kauffmann Cuvée No. 103 Brut Nature
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Sektgut Christmann & Kauffmann
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med aromaer av sitrusfrukter, fersken og grønne og gule epler, samt blomster, mineraler, kjeks, autolyse. Middels til fyldig sekt med en god, kremet munnfølelse og pen nerve. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av fersk, fyldig og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av sitrusskall, urter, mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Strålende Sekt! (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10426601
Vin: Griesel Blanc de Noirs Brut 2021
Region: Tyskland
Pris: 329,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: None
Alkohol:11.50% Sukker:4.5 g/l Syre:7.1 g/l
Druer: pinot noir og pinot meunier.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med kjølige aromaer av modne epler, røde bær og sitrusfrukter, samt mineraler, roseblader, bakst og litt nougat. Fine lagringstoner. Middels fyldig sekt med en delikat munnfølelse og frisk, syrlig nerve. Kremet mousse. Konsentrert, moden og slank kremet frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær og sitrusfrukter. Pen saltaktig mineralitet, samt innslag av nøtter, krydder og noe kjeks. Fin syre. Flott lengde med en syrlig og tørr avslutning. En lekker sekt! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 16910301 (NYHET)
Vin: Champagne Dame de Carreau Blancs Vrais 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Vign. Carreau
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av sitrusfrukter, noe sødmerike epler og fersken, samt mineraler, kjeks og blomster. Middels fyldig champagne med en god munnfølelse. Kremet mousse. Fyldig, syrlig og lett kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av mineraler, epleskall og noen krydder- og peppertoner. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. God champagne uten de helt store detaljene. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17049301 (NYHET)
Vin: Thierry Fournier Chardonnay Extra-Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Thierry Fournier
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Tiltalende og med pen friskhet på nesen med aromaer av sitroner, fersken og noe epler, samt brioche, blomster, salt sjø og noe nøtter. Middels til fyldig champagne med en god, frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Konsentrert, fyldig og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler. Pen saltaktig mineralitet, samt innslag av krydder, nøtter og sitrusskall. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Meget bra champagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10716501
Vin: Griesel Riesling Brut 2021
Region: Tyskland
Pris: 329,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.00% Sukker:4.5 g/l Syre:8.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende og fersk på nesen med preg av modne epler, lime og litt pærer, samt epleskall, krydder, blomster og lette toner av bakst. Middels fyldig sekt med en god, presis munnfølelse, stofflig tekstur og fin nerve. Slank, konsentrert og syrlig lett kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. En fin saltmineralsk nerve i denne vinene, samt innslag av bittertoner fra grønt fruktskall og noe nøtter. Flott syre. Flott lengde med en tørr, syrlig og mineralpreget avslutning. Meget bra rieslingsekt. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15456201
Vin: Thierry Fournier Réserve Extra-Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Thierry Fournier
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Rikere på nesen med aromaer av røde epler, modne sitroner og røde bær, samt mandler, bakst og litt kjeks. Pent fyldig champagne med en god, rik munnfølelse. Kremet mousse. Noe utviklet, fyldig og lett sødmepreget kremet frukt på smak, med vekt på røde bær og sitrusfrukter. Innslag av bittertoner, nøtter og mineraler, samt lette kryddersorter. Frisk syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning. God champagne. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 17049401 (NYHET)
Vin: Thierry Fournier Rosé Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Thierry Fournier
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av røde epler, røde bær, litt granatepler, samt florale toner og brioche. Middels fyldig champagne med en god, myk munnfølelse. Kremet mousse. Flott konsentrasjon av kremet, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær og mer sødmerike sitrusfrukter. Innslag av bittertoner, nøtter, saltmineraler og litt toast. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Fin roséchampagne. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16843901 (NYHET)
Vin: Champagne Carreau Cuvee Batarde 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Vign. Carreau
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Pen og lett utviklet på nesen med dufter av epler, røde bær og sitrusfrukter, samt brioche, smør, blomster og litt toast. Pent fyldig champagne med en god, strukturert munnfølelse. Fyldig, konsentrert og fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av lette kryddertoner, nøtter og saltmineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Bra, ganske strukturert champagne. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3872101
Vin: Hattingley Valley Rosé 2020
Region: England
Pris: 369,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.00% Sukker:7.9 g/l Syre:9.8 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier, früburgunder (p noir précoce).
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av røde bær og rips, røde epler, noe fersken, samt bakst, lette mandeltoner, blomster og mineraler. Middels fyldig musserende vin med en god munnfølelse og bra friskhet. Kremet mousse. Bra konsentrasjon av kremet, syrlig på smak, med preg av røde bær og epler. Innslag av bittertoner, kjeks og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en syrlig-mineralsk, tørr avslutning. Flott musserende rosé. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 17124201 (NYHET)
Vin: Kings Grove Brut Reserve
Region: England
Pris: 329,70 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk og med pen friskhet på nesen med dufter av grønne epler, lime, litt bringebær, samt bakst, sitruszest og mineraler. Middels fyldig musserende vin med en god munnfølelse. Kremet mousse. Fin konsentrasjon av fersk og kremet syrlig frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av saltmineraler, fruktskall med bittertoner og et lite hint av nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Flott engelsk musserende. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14888701 (NYHET)
Vin: Strauch Riesling Brut 2021
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 249,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Strauch Sektmanufaktur
Alkohol:10.50%
Beskrivelse: Fersk og aromatisk på nesen med preg av grønne epler og lime, samt brøddeig, florale toner og en pen saltmineralitet. Pent fyldig sekt med en god, presis munnfølelse og fin friskhet. Kremet mousse. Frisk, konsentrert kremet frukt på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av litt mandler, noen bittertoner og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. God lengde med en tørr og syrlig eplepreget avslutning. Dette er en meget god rieslingsekt. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 16376301 (NYHET)
Vin: Strauch Blanc Pur
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 209,– kr (parti)
Importør: T&T Wine
Produsent: Strauch Sektmanufaktur
Beskrivelse: Fersk, fruktig og aromatisk på nesen med dufter av fersken, lime og epler, samt blomster, mineraler og et lite snev av bakst. Middels fyldig musserende vin med en god, frisk munnfølelse. Kremet, myk mousse. Fin konsentrasjon av syrlig, kjøttfull kremet frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av urtetoner og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig eplepreget utgang. En meget bra alkoholfri musserende vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 14669801
Vin: Jeaunaux-Robin Le Dessous de la Cabane Brut Rosé
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Jeaunaux-Robin
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: En anelse reduktiv på nesen med aromaer av røde bær og modne epler, samt toast og krydder. Pent fyldig roséchampagne med en god munnfølelse. Kremet mousse. Fyldig, fersk og kremet frukt på smak, med vekt på noe sødmerike røde bær og epler. Innslag av urter, litt saltmineraler og noen kryddertoner. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og lett krydret avslutning. Mangler litt detaljer, men dette er en god roséchampagne. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 17135601 (NYHET)
Vin: Guyons Les Andélys Saumur Brut 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. des Guyons
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Fin på nesen med dufter av modne epler og noe lyse stenfrukter, samt kjeks, nøtter, bakst og mineraltoner. Middels fyldig cremant med en god, slank munnfølelse. Kremet, myk frukt på smak, med vekt på epler og fersken. Innslag av kjeks og nøttetoner, samt en fin mineralitet. Fin syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Bra cremant fra Loire. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15286301
Vin: Rocher des Violettes Les Borderies Montlouis-sur-Loire 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 314,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Xavier Weisskopf
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med dufter av modne stenfrukter og gule epler, samt blomster, voks og knust stein. Snev av vanilje og smør. Pent fyldig vin med en god, juicy munnfølelse. Kjøttfull, bløt og syrlig saftig frukt på smak, med vekt på modne epler og stenfrukter. Innslag av saltmineraltoner, nøtter og noe tre. Frisk syre. God lengde med en tørr og rik avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 17052701 (NYHET)
Vin: Piuze Classic Method Non Dosé
Region: Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Patrick Piuze
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Pen og fersk på nesen med preg av epler, sitrusfrukter, samt kjeks, blomster, urtetoner og mineraler. Fine modningstoner. Pent fyldig cremant med en god munnfølelse. Kremet mousse. Fin konsentrasjon av fyldig, kremet og fersk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler. Innslag av brioche, mandler og en pen saltaktig mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig utgang. Vellaget, ren og flott cremant. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 17192301 (NYHET)
Vin: Bott-Geyl Cremant d’Alsace Extra Brut Absolu
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 389,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Dom. Bott-Geyl
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med dufter av modne sitrusfrukter og epler, stenfrukter, samt blomster, bakst og hint av nøtter. Pent fyldig cremant med en god munnfølelse. Kremet mousse. Konsentrert, kremet fyldig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av nøtter, krydder og litt saltmineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr og syrlig avslutning. God cremant med fin frukt. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15550201
Vin: Entre Vinyes Equilibri Natural Funambul Brut Nature Rosé 2020
Region: Cava, Spania
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Entre Vinyes
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Vinstokker fra 40-tallet og 1973. Frisk aroma med moden høstlige jordbær, skifer og litt petro-tanker. Middels fyldig og saftig i snittet med jordbær, leire og salt. Fin til.. Jordbær? Spekemat? (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 3514801
Vin: Alta Alella Bruant Cava Brut Nature 2021
Region: Cava, Spania
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Alta Alella
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Xarel·lo.
Beskrivelse: Ren på nesen med preg av epler og sitrusfrukter, samt fennikel, blomster, bakst og lette nøttetoner. Middels fyldig cava med en god munnfølelse. Kremet mousse. God konsentrasjon av saftig, fersk og noe fyldig kremet frukt på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av mineraltoner og litt kjeks. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Bra cava. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 12154201
Vin: AUS Alta Alella Pet Nat 2022
Region: Catalonia, Spania
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Celler de les Aus
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Xarel·lo.
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av grønne pærer og epler, litt sitrusfrukter, samt gjær, blomster og mineraler. Middels fyldig petnat med god munnfølelse. Fine, små bobler. Bløt, kremet og saftig frukt på smak, med vekt på friske, syrlige epler og sitrusfrukter med sødme som er fint integrert. Innslag av saltmineraler og litt urter. Bra syre. Bra lengde med fersk, tørrende avslutning. Pen pet nat. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 17119101 (NYHET)
Vin: Strauch Rosé Pur
Region: Tyskland
Pris: 209,– kr (parti)
Importør: T&T Wine
Produsent: Strauch Sektmanufaktur
Beskrivelse: Rik og noe sødmepreget på nesen med dufter av søte røde bær, fersken og sitrus, samt blomster og mineraler. Middels fyldig musserende vin med en god munnfølelse. Kremet mousse. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av sitrusskall, litt urter, samt fine mineraltoner. Frisk syre. Bra lengde med en fruktig og en anelse bløt avslutning. En bra alkoholfri musserende rosé. (ESH)
Poeng: 86

 

Hvite viner

Varenr: 17075501 (NYHET)
Vin: Girardin Meursault 1er Cru Les Perrières 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 599,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av epler, modne sitrusfrukter, litt pærer, samt knust stein, saltmineraler, smørtoner, hasselnøtter og tre. Hint av hvite blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse og lekker fedme. Strålende nerve. Nydelig konsentrasjon av fyldig, syrlig og rik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og noe epler. Virkelig lekker frukt. Innslag av lekre saltmineraltoner, limeskall, krydder og fat. Fin syre. Pen lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Strålende, klassisk Meursault. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 17138201 (NYHET)
Vin: Henri de Villamont Meursault 1er Cru Les Bouchères 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 960,– kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Henri de Villamont
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Bredere i stilen med mye smørblomst, gule epler, den finesse-krydderiene og salter. Middels til fylig vin som virkelig brer seg pent ut. Dette tar tak og blir. Gule epler av den modne, men friske sorten. Gul konsentrert eplefrukt som oser glede, trevirke som er godt integrert, karamell og mineraler. Lan kompleks utgang. Overraskende god vin for å legge i kjelleren. Topp. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17179701 (NYHET)
Vin: Girardin Puligny-Montrachet 1er Cru Les Champs Gains 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 179,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av gule og grønne epler, lime, samt nøtter, saltmineraler, smør, brødbakst og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med kremet tekstur. Flott konsentrasjon av kjøttfull, rik og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder, nøtter, tre og en pen saltaktig mineralitet. Bra syre. Flott lengde med en tørr og salin avslutning med noe tre i utgangen. En veldig flott vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 17077501 (NYHET)
Vin: Matrot Puligny-Montrachet 1er Cru Les Chalumeaux 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 149,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Thierry et Pascale Matrot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med dufter av gule epler, lime og stenfrukter, samt ristede nøtter, vårblomster, flintrøyk, smør og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse og elegant, kremet fedme. Rik, fyldig og kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av kryddertoner, nøtter, saltmineraler og tydelig, men balansert tre. Fin syre. Fin lengde med en tørr og syrlig, lett trepreget avslutning. En virkelig flott Puligny-Montrachet. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 16825901 (NYHET)
Vin: Christian Moreau Chablis Grand Cru Les Clos 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 899,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Christian Moreau
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av grønne epler, sitrusfrukter, samt knust stein, sjø og saltmineraler. Snev av nøtter og blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse og lekker fedme. Strålende nerve. Flotte lag av konsentrert, fyldig og kremet rik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og syrlige epler. Innslag av saltmineraler, nøttetoner og en anelse tre. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Særdeles flott, balansert og lovende chablis. Gi den litt kjellertid. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17218001 (NYHET)
Vin: Jacques Lassaigne Haut Revers du Chutat Coteaux Champenois 2019
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 929,90 kr (tillegg)
Importør: Blend Wines
Produsent: Jaques Lassaigne
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Pur og meget tiltalende på nesen med aromaer av grønne og gule epler, modne sitrusfrukter, samt knust stein, saltmineraler, ristede nøttetoner, smørbakst og tre. Middels til fyldig vin med en utpreget god, elegant og slankere munnfølelse og lett fedme. Pen konsentrasjon av transparent, kjølig og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og modne sitrusfrukter. Innslag av epleskall, nøtter, tre og en lekker mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 17096201 (NYHET)
Vin: Rebholz Ganz Horn Riesling GG 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 929,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ökonomirat Rebholz
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, fersken, epler, samt blomstertoner, krydder, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse og strålende friskhet. Nydelig konsentrasjon av fyldig, kjøttfull og tett syrlig frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og en anelse stenfrukter. Innslag av krydder, bittertoner fra epleskall og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. Virkelig lekker GG. Veldig fersk nå, så gi den gjerne noen år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 17096401 (NYHET)
Vin: Rebholz Im Sonnenschein Riesling GG 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 929,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ökonomirat Rebholz
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Elegant og tett på nesen med dufter av lime og grønne epler, noe stenfrukter, samt kryddertoner, flintrøyk, mineraler og litt blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, rund og rik munnfølelse. Fyldig, syrlig og konsentrert lett bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av grønt epleskall, krydder, samt en nerverik saltmineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. En meget vellaget kraftplugg av en riesling. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 17169601 (NYHET)
Vin: Burklin-Wolf Gaisböhl G.C. Riesling 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 835,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Dr. Bürklin-Wolf
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Raffinert og elegant kompleks på nesen med aromaer av fersken, ferske epler og sitroner, litt aprikoser, samt florale toner, honning, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av kjøttfull, syrlig og delikat frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av krydderurter. Og en fin saltmineralitet, samt noen bittertoner. Fin syre. Fin lengde med en tørr, nerverik og sitruspreget avslutning. En raffinert og virkelig lekker riesling. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 17077901 (NYHET)
Vin: Matrot Meursault-Blagny 1er Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 049,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Thierry et Pascale Matrot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Klassisk og pen på nesen med aromaer av modne gule og grønne epler, grillede sitroner, samt smør, saltmineraler, kryddertoner, hasselnøtter og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, tettvevd munnfølelse med elegant fedme. Pen konsentrasjon av rik, fyldig og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Pen saltmineralitet, samt innslag av nøtter og tre. Flott lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Meget bra Meursault. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 17155701 (NYHET)
Vin: Henri de Villamont Pernand-Vergelesses 1er Cru Sous Frétille 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 659,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Henri de Villamont
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende vin med sitrus og epler. Middels fyldig vin med meget god frukt som oser glede. Saftig og delikat sitrusfrukt, epler og lett kinnet smør Lang flott utgang. Dette er topp vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14067201
Vin: Occhipinti Contrada SM Grillo 2022
Region: Sicilia, Italia
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.50%
Druer: Grillo.
Beskrivelse: Saftig eple, nøtt og karamell. Dette er håndverksduft. Middels fyldig vil med saftig appeksinskall, sitronskall med modning og salter. Lang tett utgang. Håndverk! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 17210201 (NYHET)
Vin: Antoine Lepetit de la Bigne Meursault Les Perchots 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 059,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: La Pierre Ronde
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Presis og innsmigrende på nesen med dufter av grønne epler, modne sitrusfrukter, samt nøtter, flint, pene fattoner og litt smør. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse og nydelig nerve. Konsentrert, fyldig kremet frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, saltmineraler og fat. Fin syre. Fin lengde med en tørr og syrlig, mineralpreget avslutning. Strålende Meursault. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 17067701 (NYHET)
Vin: Jouard Chassagne Montrachet 1er Cru La Maltroie Vieilles Vignes 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Dom. Jouard
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Klassisk og tiltalende på nesen med dufter av lime, gule og grønne epler, litt stenfrukter, samt knust stein, sitronzest, nøtter, smør og velintegrerte tretoner. Pent fyldig vin med en utpreget god, nerverik munnfølelse og elegant, kremet fedme. Kjøttfull, konsentrert og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Pen kjerne av frukt. Innsalg av nøtter, fat, smørtoner og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og konsentrert avslutning. Meget flott vin. Gi vinen litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 437301
Vin: Pattes Loup Chablis 1er Cru Butteaux 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 949,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Dom. Pattes Loup
Alkohol:13.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk med blomstret preg, sitrus og urt. Middels fyldig og saftig vin med pent smørpreg og urter. Nydelig innbydende fatkrydder som innbyr til fest. Lang saltet utgang. Topp vin med stort potensiale. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 553901
Vin: Audoin Marsannay La Charme aux Prêtres 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rikere stil med gule saftige epler, nøtt og salter. Middels fyldig vin med godt preg av håndverk av gule epler, smør og salter. Lang med god kompleksitet i seg. Skiferaktig utgang. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14345901
Vin: Ch. des Rontets Pouilly-Fuisse Les Birbettes 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. des Rontets
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Plantet i 1920 og etter andre verdenskrig. Bred og forførende på duft nesten litt bakst her over kryddertoner, sitrus, epler og urter. Middels fyldig og rik Chardonnay med godt fruktpreg av smal fruktsort, nøtt og urter. Fin fedme, men også friskhet. Lang tett utgang. Kvalitet! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14345901
Vin: Ch. des Rontets Pouilly-Fuisse Les Birbettes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. des Rontets
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Plantet i 1920 og etter andre verdenskrig. Bred og forførende på duft nesten litt bakst her over kryddertoner, sitrus, epler og urter. Middels fyldig og rik Chardonnay med godt fruktpreg av smal fruktsort, nøtt og urter. Fin fedme, men også friskhet. Lang tett utgang. Kvalitet! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 17176601 (NYHET)
Vin: Zilliken Saarburg Riesling Feinherb 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Geltz Zilliken
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av lime og friske grønne epler, samt hyllebærblomst, knust stein og mineraler. Hint av nøtter. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse og flott intensitet. Stofflig tekstur. Fin konsentrasjon av syrlig, fersk og kjølig saftig frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av urter, bittertoner og en ren, pen saltmineralitet. Elegant balansert sødme og frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Elegant, ren og flott feinherb. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 11169101 (NYHET)
Vin: Weing. Knewitz Chardonnay 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og innsmigrende på nesen med aromaer av fullmodne sitrusfrukter, grønne epler og stenfrukter, samt ristede hasselnøtter, knust stein, saltmineraler, smør og fat. Pent fyldig vin med en utpreget god, presis munnfølelse med kremet tekstur og strålende nerve. Nydelig konsentrasjon av fyldig, kjøttfull kremet frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Lekker saltaktig mineralitet, samt innslag av nøtter og tydelig, men balansert fat. Flott syrestruktur. Nydelig lengde med en tørr, konsentrert og mineralpreget avslutning. En veldig flott vin. Kanskje den beste utgaven så langt. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 16466501 (NYHET)
Vin: Salwey Oberrotweil Steingrubenberg Chardonnay GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weing. Salwey
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dyp og elegant på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, gule epler og fersken, samt saltmineraler, kryddertoner, knust stein og velintegrert tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse og pen friskhet. Strålende nerve her! Fin konsentrasjon av fyldig og syrlig tett frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av kryddertoner, saltmineraler, noe nøtter og tre. Fin syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning med noe tre i utgangen. Strålende chardonnay fra Baden. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 16734401
Vin: Sept Zitani 2022
Region: Libanon
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Sept Winery
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Dyp, kompleks og konsentrert på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, fersken, samt mineraler, sitrusskall, fennikelfrø, urter, krydder og flintrøyk. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert og elegant munnfølelse og virkelig flott intensitet. Nydelig nerve. Flott konsentrasjon av fyldig og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og gule epler, samt noe stenfrukter. Innslag av krydder, saltmineraler, urter og voks. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, kompleks avslutning. Fremragende hvitvin fra Libanon. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 531201
Vin: Cos Rami 2022
Region: Sicilia, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Cos
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: carricante, catarratto, grecanico, inzolia og insolia.
Beskrivelse: Rik og sammensatt på nesen med aromaer av grapefrukt, aprikos, noe tørket frukt, samt krydder, nøtter, steinrøyk og en fin saltmineralitet. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse og kledelig fedme. Fyldig og myk syrlig frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, epler og aprikos. Innslag av krydder, saltmineraler og litt nøtter. Virkelig fin dybde på smak. Fin syre. Fin lengde med en konsentrert, tørr og saltmineralpreget avslutning. Strålende oransjevin fra Sicilia. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 17138401 (NYHET)
Vin: Henri de Villamont Meursault 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 779,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Henri de Villamont
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende med sitrus, epler, kinnet smør og trevirke. Middels fyldig og saftig sak med denne pene Muersault-toner med kremete gul følelse, krydder, karamell og nøtt. Lang utgang. Delikat Meursault. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17131601 (NYHET)
Vin: Girardin Meursault Narvaux 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 849,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med dufter av epler, modne sitrusfrukter, samt saltmineraler, nøtter, litt vårblomster og fine toner av tre. Hint av smør. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Pen konsentrasjon av fyldig, fersk kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Tydelige, men pent balanserte fattoner, samt innslag av saltmineraler og nøtter. Fin syre. Fin lengde med en tørr og salin, litt trepreget avslutning. Pen Meursault. Gi den litt tid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17156001 (NYHET)
Vin: Henri de Villamont Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint Jean 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 890,– kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Henri de Villamont
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Smørete og rikere i stilen med mye blomst, saftige epler, nøtt, trevirke og mineraler. Middels til fyldig vin med god litt smøret preg over sitrus og epler. Flott krydder i en lang utgang. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 16912901 (NYHET)
Vin: Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 075,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Dom. Lamy-Pillot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Klassisk og tiltalende på nesen med aromaer av stenfrukter, epler, noe lime, samt hvite blomster, nøtter, saltmineraler og fat. Snev av smør. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og kledelig fedme. Pen nerve her. Flott konsentrasjon av fyldig, fersk og kremet syrlig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av krydder, nøtter, saltmineraler og tydelig tre. Bra syre. Fin lengde med en tørr og syrlig, saltmineralpreget avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 16912701 (NYHET)
Vin: Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet Pot Bois 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 789,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Dom. Lamy-Pillot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fyldig og tiltalende på nesen med aromaer av epler og stenfrukter, litt pærer, samt grønt epleskall, kryddertoner, nøtter, mineraler og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kremet tekstur. Konsentrert, fyldig og kjølig kremet frukt på smak, med vekt på syrlige epler og stenfrukter. Innslag av fruktskall, nøtter, saltmineraler og fint integrert tre. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning med noe tre i utgangen. Virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 16825801 (NYHET)
Vin: Christian Moreau Chablis 1er Cru Vaillon 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 549,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Christian Moreau
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med dufter av epler, hvit fersken, sitrusfrukter, samt hvite blomster, blansjerte mandler, knust stein og litt fat. Hint av smør. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med stofflig tekstur og pen nerve. Kjøttfull, fyldig og konsentrert rik frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder, fruktskall, saltmineraler og noe fat. Fin syre. Fin lengde med en tørr, presis og salinpreget avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 5078401
Vin: Audoin Marsannay 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fint saltet preg, eple og blomst. Forførende aromabilde. Middels fyldig vin med epler, sitrus og lett smør. Fin utgang. Kvalitet. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 3914301
Vin: Ch des Rontets Pouilly-Fuissé Pierrefolle 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 609,40 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. des Rontets
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Våt saltmineralsk preg ligger også over i år med epler, sitrus, voks og nøtt. Middels fyldig vin med god fruktkjerne med gult eple, stenfrukt og mineraler. Litt kremete utgang, Kvalitet. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 3914201
Vin: Ch des Rontets Pouilly-Fuissé Clos Varambon 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. des Rontets
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 15-120 år gamle vinstokker. Tiltalende på duft med frukttone av epler og blomster. Middels fyldig vin med kvalitetsfrukt. Sitrus, gult eple, urter og nesten litt krydder. Lang fin utgang. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17051901 (NYHET)
Vin: Jessica Litaud Pouilly-Fuissé A Francois 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 629,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Domaine Jessica Litaud
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med dufter av modne sitroner, stenfrukter og gule epler, samt blomster, nøtter, saltmineraler og elegant integrert fat. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse og elegant, kremet fedme. Fyldig, konsentrert og kjøttfull frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Pene lag med frukt. Innslag av saltmineraler, lette kryddertoner, nøtter og pent integrert fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. En virkelig strålende vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17177501 (NYHET)
Vin: Jacques Saumaize Pouilly-Fuissé Le Haut de Roche 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 448,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Jacques Saumaize
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dypere på nesen med aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, litt sitronskall, samt blomster, bakst, mineraler og voks. Middels til fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med lett kremet tekstur og fin nerve. Flott konsentrasjon av kremet, fyldig frukt på smak, med vekt på gule epler og modne sitrusfrukter. Innslag av krydder, bittertoner og saltmineraler. Dyp og med fin kompleksitet på smak. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig eplepreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17172501 (NYHET)
Vin: Forjas del Salnés Rodrigo Méndez Sálvora 2022
Region: Galicia, Spania
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Bod. Forjas del Salnes
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fersk, presis og dypere på nesen med dufter av sitrusfrukter og epler, noe fersken, samt sjø, knust stein og saltmineraler. Snev av blomster. Middels til fyldig vin med en god, nerverik munnfølelse og flott intensitet. Fersk, fyldig og konsentrert frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av kryddertoner, nøtter, bittertoner og saltmineraler, samt litt tre. Flott kompleksitet på smak. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, fersk og utpreget salin avslutning. Meget bra, seriøs albarino. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17177001 (NYHET)
Vin: Zilliken Saarburger Riesling Trocken Alte Reben 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Geltz Zilliken
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Elegant og tiltalende på nesen med dufter av grønne epler, lime, samt blomstertoner, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, slankere munnfølelse med fin intensitet. Flott konsentrasjon av delikat, syrlig og fersk frukt på smak, med vekt på lime og kjølige epler. Fine saltmineraltoner. Lett, balansert sødme i frukten. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og syrlig sitruspreget avslutning. Meget bra Saar-riesling. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17096601 (NYHET)
Vin: Rebholz vom Muschelkalk Riesling Trocken 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 469,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ökonomirat Rebholz
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Pen og lett kompleks på nesen med aromaer av modne sitroner, grønne epler, litt fersken, samt florale toner, krydder, knust stein og mineraler. Middels til fyldig vin med en god, tett munnfølelse og flott intensitet. Fin konsentrasjon av kjøttfull, fersk og syrlig rik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av kryddertoner, pene toner av saltmineraler og litt nøtter. Flott syrestruktur som griper godt. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Presis og meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17184401 (NYHET)
Vin: Bürklin-Wolf Wachenheimer P.C. Riesling 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Dr. Bürklin-Wolf
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ren og mineraldrevet på nesen med dufter av grønne epler og modne sitroner, noe fersken, samt knust stein og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med lett kremet tekstur. Flott konsentrasjon av fyldig, tett og litt myk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag kryddertoner, bittertoner og en nydelig mineralitet. Flott syre. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Raffinert og strålende riesling. Fersk og tight nå, så gi den litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11664601 (NYHET)
Vin: Salwey Henkenberg Grauburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 575,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weing. Salwey
Alkohol:13.50%
Druer: Grauburgunder.
Beskrivelse: Åpen på nesen med aromaer av røde epler, sitrusfrukter og fersken, samt blomster, urter, flintrøyk og tre. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse, fin nerve og kremet tekstur. Fyldig og lett kremet rik frukt på smak, med vekt på epler, mandariner og stenfrukter. Innslag av saltmineraler, bittertoner fra grønt epleskall, krydder og lette nøttetoner. Fin syre. Flott lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 8073401 (NYHET)
Vin: Brundlmayer Langenloiser Käferberg 1ÖTW 2022
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Bründlmayer
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: grüner veltliner.
Beskrivelse: Klassisk, ren og dypere på duft med aromaer av lett modne grønne epler, sitrusfrukter, fersken, samt hvite blomster, flintrøyk, tørkede urter og noe voks. Ganske grønn i aromatonene. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse og lett stofflig tekstur. Konsentrert, kjøttfull og fyldig rik frukt på smak, med vekt på syrlige epler, sitrusfrukter og noe fersken. Fruktsødmen er pent integrert. Innslag av saltmineraler, fruktskall, urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en mineralpreget avslutning. En meget bra grüner veltliner. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 7433201 (NYHET)
Vin: Bründlmayer Grüner Veltiner Alte Reben 2022
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 424,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: None
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: grüner veltliner.
Beskrivelse: Innsmigrende og delikat aromatisk på nesen med dufter av gule epler og lyse stenfrukter, sitrustoner, samt krydder, blomster, saltmineraler og litt hvit pepper. Middels fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Konsentrert og fyldig fersk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og stenfrukter. Innslag av urte- og kryddertoner, mineraler og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett syrlig og lett krydret avslutning. Elegant vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10634601
Vin: Sandhi Sta Rita Hills Chardonnay 2021
Region: California, Usa
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Sandhi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Konsentrert på nesen med aromaer av sitrusfrukter og grønne epler, litt fersken, samt flintrøyk, saltmineraler, ristede nøtter og velintegrerte tretoner. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med lett, kledelig kremet fedme og strålende intensitet. Konsentrert, kjølig og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Pen saltmineralitet, samt innslag av grønt epleskall, tre og nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en syrlig-mineralsk, tørr avslutning. Strålende chardonnay fra en meget bra årgang. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10561001
Vin: A.A. Badenhorst Klip Klop Steen 2022
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.5 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: chenin blanc
Beskrivelse: 1978 er vinstokkene plantet. Fin stramhet med sitruspreg, stenfrukter, nøtt og urter. Middels fyldig vin med godt jordsmonnspreg under sitrus, epler, stenfrukter og urter. Lang utgang. Kvalitet. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 16912801 (NYHET)
Vin: Lamy-Pillot Saint-Aubin 1er Cru En Créot 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 669,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Dom. Lamy-Pillot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av epler, modne sitroner, samt tre, mineraler, smør og nøtter. Pent fyldig vin med en god, kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av kremet, fyldig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, saltmineraler og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og kremet avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16912501 (NYHET)
Vin: Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Dom. Lamy-Pillot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av modne gule epler og sitrusfrukter, samt smørbakst, mineraler, nøtter og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og kremet tekstur. Flott konsentrasjon av kremet og fyldig kjøttfull frukt på smak, med vekt på modne, syrlige epler og litt sitrusfrukter. Innslag av nøtter, kryddertoner, saltmineraler og fat. Fin syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning med noe tre i utgangen. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17134901
Vin: Henri de Villamont Pouilly-Fuissé Grumes d’Or 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Henri de Villamont
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rikere i stil med tiltalende snitt av blomster og gule epler. Middels fyldig vin med saftighet som gir glede. Juicy frukt og litt mineraler. God utgang. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17178001 (NYHET)
Vin: Ch. des Quarts Pouilly-Fuisse 1er Cru Clos des Quarts 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Chateau des Quarts
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av modne grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt bakst, kryddertoner, flintrøyk, mineraler og fint integrert tre. Middels til fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Konsentrert, kjøttfull og lett bløt fyldig frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, litt nøtter og fine saltmineraltoner. Fin syre. Fin lengde med en tørr og lett saling avslutning. Flott Pouilly-Fuisse. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17177201 (NYHET)
Vin: Jacques Saumaize Pouilly-Fuissé 1er Cru La Maréchaude 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 498,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Jacques Saumaize
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Elegant og tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, epler og noe grønne pærer, samt blomster, smørbakst, mineraler og fint integrert tre. Snev av voks. Pent fyldig vin med en god, sjenerøs munnfølelse og lekker fedme. Kjøttfull, fyldig og rik frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av epleskall, krydder- og nøttetoner, fat, samt saltmineraler. Pen kompleksitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og salin avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17177701 (NYHET)
Vin: Jacques Saumaize Pouilly-Fuissé Les Courtelongs 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 476,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Jacques Saumaize
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dypere på nesen med dufter av modne sitrusfrukter og syrlige epler, noe voks, samt mineraler, blomster, smørbakst og noe tre. Middels til fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse og elegant fedme. Fin kjerne av rik og kjøttfull kremet frukt på smak, med vekt på syrlige epler og modne sitrusfrukter. Innslag av nøtter, tydelig tre, samt saltmineraler. Fin syre. Fin lengde med en tørr og konsentrert avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14917001 (NYHET)
Vin: Dom. Chapelle Santenay 1er Cru Les Gravières 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 539,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: PH Chapelle et Fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av modne sitroner og gule epler, samt saltmineraler, kryddertoner, smør og fat. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse, pen fedme og kremet tekstur. Fyldig, konsentrert og fersk kremet syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og noe stenfrukter. Innslag av urter, nøtter, en fin saltmineralitet og kledelig fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17141001 (NYHET)
Vin: Antoine Lepetit de la Bigne Rully Fromange 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 529,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: La Pierre Ronde
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av gule epler, sitrusfrukter, samt flintrøyk, urter og noe tre. Pent fyldig vin med en god, elegant munnfølelse og fin fedme. Konsentrert, fersk og syrlig presis frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder- og urtetoner, en fin saltmineralitet og noe fat. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. En lekker Rully. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17138101
Vin: Eric Louis Pouilly Fumé 2023
Region: Loire, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Dom. Eric Louis
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Blomstrete oog tiltalende på duft med saftige gule frukter, stein og blomster. Middels fyldig vin med tiltalende munnfølelse av saftige meloner, stein og lær. Fin smattende årgang. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 17172401 (NYHET)
Vin: Dom. du Pélican Arbois Savagnin Ouille 2021
Region: Jura, Frankrike
Pris: 510,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. du Pélican
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rikere og fyldig på nesen med dufter av gule epler og sitrusfrukter, noe grønne pærer, samt blomster, krydder, saltmineraler, røyktoner og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med lett kremet tekstur. Fin konsentrasjon av kjøttfull, rik og fyldig frukt på smak, med vekt på epler og fersken. Innslag av saltmineraler, bittertoner, nøtter og tre. Fin kompleksitet på smak. Fin syre. Fin lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. Meget bra savagnin med pen kompleksitet. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17184601 (NYHET)
Vin: Forjas del Salnés Rodrigo Méndez O Raio da Vella 2022
Region: Galicia, Spania
Pris: 424,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Bod. Forjas del Salnes
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Mineralpreget og elegant på nesen med dufter av friske sitrusfrukter og grønne epler, samt knust stein, sjø og fine saltmineraltoner. Lett hint av blomster. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse og myk, stofflig tekstur. Fin nerve og friskhet her! Konsentrert, fersk og syrlig kjøttfull frukt på smak, med vekt på kjølige epler og lime. Fin, stram saltaktig mineralitet, samt innslag av krydder og lette tretoner. Frisk syre. Fin lengde med en tørrende og syrlig avslutning. Frisk og flott albarino. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12636501
Vin: Giovanni Rosso Etna Bianco 2022
Region: Sicilia, Italia
Pris: 395,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Carricante.
Beskrivelse: Smøraktig og rik tone med saftige gule epler, skifer og blomst. Middels fyldig og saftig vin med stenfrukter og stein. Bra steinmineralitet også. Fin juicy gang. Bra vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 10314601
Vin: Cos Zibibbo in Pithos 2022
Region: Sicilia, Italia
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Cos
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: zibibbo og zibibbo.
Beskrivelse: Rikere, aromatisk og intens på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og stenfrukter, samt sitruszest, nøtter, krydder, blomster og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse og stor intensitet. Rik, fyldig og noe saltpreget frukt på smak, med vekt på stenfrukter og gule epler. Innslag av urter og krydder, saltmineraler, samt nøttetoner og fruktskall. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. Særpreget, kompleks og virkelig flott oransjevin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17067901 (NYHET)
Vin: Jouard Chassagne Montrachet Vieilles Vignes 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 789,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Dom. Jouard
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen med aromaer av gule epler, fersken og syrlig lime, samt krydder, voks, saltmineraler og fine fattoner. Snev av litt smør. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med kremet tekstur og bra nerve. Pen konsentrasjon av kremet, fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige epler og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, bittertoner, ristede nøtter, samt saltmineraler og fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og lett mineralpreget avslutning. Meget bra, karaktersterk vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13059801
Vin: Pattes Loup Chablis Mise Tardive 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 509,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Dom. Pattes Loup
Alkohol:12.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med eple, lett kinnet smør og krydder. Middels fyldig vin med saftig frukt av epleskrott, nøtt og krydder. God tekstur. Bra vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5078001
Vin: Audoin Marsannay Au Champ Salomon 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fin forførende og tydelig aromaer i bildet med saltmineraler, sitrus, epler, nøtt og urter. Middels fyldig vin med god charonnay-følelse i seg. Nøtt og litt saftig smør som gir god kvalitet. God utgang. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17052001 (NYHET)
Vin: Jessica Litaud Macon-Fuissé 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Domaine Jessica Litaud
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Aromatisk og kjølig på nesen med aromaer av stenfrukter, gule epler og sitrusfrukter, samt saltmineraler og en anelse tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kremet tekstur. Fin konsentrasjon av kremet, syrlig og fyldig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av bittertoner, nøtter, fat, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. En virkelig lekker, klassisk Mâcon-Fuissé. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13919501
Vin: Brégeon Muscadet Sèvre et Maine Cru Gorges Les Vigneaux 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 340,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Brégeon
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av lime og modne grønne epler, samt knust stein, salt sjø og toner av krydder og nøtter. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet tekstur. Konsentrert og lett fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige epler og lime. Noen bittertoner fra fruktskall, samt innslag av krydder, nøtter og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, tett og saltmineralpreget avslutning. En virkelig flott muscadet. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17164401 (NYHET)
Vin: Josmeyer Riesling Grand Cru Hengst 2019
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 609,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Josmeyer & Fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rikere på nesen med dufter av epler og modne sitroner, samt fersken og tropiske toner, honning og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik, fyldig og kompleks frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall, nøtter og en gripende mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørrende og noe rik avslutning. Flott, kompleks riesling. Ganske svær nå, så gi den litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10221601 (NYHET)
Vin: Josmeyer Grand Cru Brand Riesling 2020
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Josmeyer & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ren og flintpreget på nesen med aromaer av stenfrukter og sitroner, samt mynte, voks, knust stein og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse med mye kraft. Flott konsentrasjon av rik, fyldig frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av krydder, bittertoner og saltmineraler. Flott syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra, kraftfull riesling. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 6862801
Vin: K. Wechsler Riesling Kirchspiel Feinherb 2023
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: K. Wechsler
Alkohol:11.50% Sukker:24.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av lime, grønne epler, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og flott intensitet. Pen konsentrasjon av fersk, syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av bittertoner, noe urter og en pen saltmineralitet. Krisp syre som balanserer sødmen flott. Pen lengde med en tørr, syrlig avslutning. Raffinert feinherb. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7882701
Vin: Sandhi Santa Barbara Chardonnay 2022
Region: California, Usa
Pris: 329,90 kr (basis)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Sandhi
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av gule epler og sitrusfrukter, samt våt og knust stein, saltmineraler, ristede mandler og tre. Hint av smør. Pent fyldig vin med en god munnfølelse, kledelig fedme og flott friskhet. Syrlig, konsentrert og kjøttfull fyldig frukt på smak, med vekt på epler og modne sitrusfrukter. Pen saltmineralsk nerve, samt innslag av nøtter, kryddertoner og fint integrert fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning med noe tre i utgangen. Vellaget, flott californisk chardonnay som viser litt mer kraft enn forrige årgang. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15353601
Vin: Ernest Vineyards Sonoma Coast Chardonnay 2022
Region: California, Usa
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ernest Vineyard
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Kjølig og aromatisk nesen med aromaer av lime og sitroner, grønne epler, samt tre, knust stein og mineraler. Snev av krydrede mandler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og lett kremet tekstur. Konsentrert, kjøttfull og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, nøttetoner og saltmineraler, samt fint integrert tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget avslutning med noe tre i utgangen. Meget god chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10889101
Vin: Evening Land Seven Springs Estate Chardonnay 2022
Region: Oregon, Usa
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Evening Land
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av gule epler og lime, samt svarthyll, knust stein, mineraler og noe tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med pen fedme. Flott konsentrasjon av fyldig, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, kryddertoner, saltmineraler og fint integrert tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning med noe tre i utgangen. Meget bra chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7335701
Vin: Badenhorst Palomino Sout Aarde 2022
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Palomino.
Beskrivelse: 1961 er vinstokkene plantet. 1460 flasker laget. I årgangen med spiss og krydrete, det kommer stenfrukt frem og gir tyngde med nøtt. Middels fyldig vin med kvalitetsfrukt som kommer frem over stenfrukt, limeskall, urter og salter. God kvalitetsutgang. Krevende, men god kvalitet! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11223901
Vin: Gabriëlskloof Magdalena Semillon Sauvignon Blanc 2023
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Gabriëlskloof
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sémillon, sauvignon blanc
Beskrivelse: Tiltalende vin med dette litt våte saltpreget over sitrus, nøtt. Middels fyldig vin med godt lag av frukt som gir glede. Eple, sitrusskall, stenfrukter og mineraler. God utgang. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17194102 (NYHET)
Vin: Barta Öreg Király Dülö Tokaji Szamorodni 2017
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Barta Winery
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Rik og sødmefull på nesen med dufter av modne aprikoser og sitrusfrukter, samt blomster, krydder og honning. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse og oljete tekstur. Rik, søt og fyldig frukt på smak, med vekt på modne aprikoser og sitrusfrukter. Innslag av honning og litt smør. Fin syre holder dette balansert. Fin lengde med en tørr og rik avslutning. Lekker tokaji. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11157201
Vin: Sept Obeideh 2022
Region: Libanon
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Sept Winery
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Obaideh.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer modne sitrusfrukter og modne gule epler, litt aprikos, samt saltmineraler, gjær, blomster, krydder og sopp. Pent fyldig vin med en god, rikt strukturert munnfølelse og kledelig, kremet fedme. Rik, fersk og fyldig frukt på smak, med vekt på modne stenfrukter og oksidative epler. Elegant saltmineralitet, samt innslag av bittertoner, krydder, nøtter og noe sitrusskall. Fin syre. Pen lengde med en tørr, syrlig avslutning. Strålende vin fra Libanon. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16913101 (NYHET)
Vin: Lamy-Pillot Saint-Aubin 1er Cru Le Charmois 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 689,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Dom. Lamy-Pillot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dypere på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og gule epler, litt pærer, samt våt stein, kryddertoner, mandler og tre. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med kremet fedme. Fyldig, fersk kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, nøtter og tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, noe stram avslutning. Flott Saint-Aubin med fin kjerne av frukt. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 17140801 (NYHET)
Vin: Antoine Lepetit de la Bigne Bourgogne Côte d’Or 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 429,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: La Pierre Ronde
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Delikat på nesen med dufter av stenfrukter, modne sitrusfrukter og gule epler, samt nøtter, mineraler, smør og tre. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse og kremet tekstur. Konsentrert, kjøttfull og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder, nøttetoner, litt mineraler og tydelig tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. En flott chardonnay! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 17140901 (NYHET)
Vin: Antoine Lepetit de la Bigne Bourgogne Hautes Côtes de Beaune 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: La Pierre Ronde
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk og pen på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, samt blomster, mynte, litt våt stein og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kremet tekstur. Fyldig, kjøttfull og kremet syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av bittert epleskall, nøtter, saltmineraler og noe fat. Fin syre. Fin lengde med en tørr og lett trepreget avslutning. Kjøttfull, flott chardonnay. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16980601 (NYHET)
Vin: Du Grappin Vézelay 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Le Grappin
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Ren, fersk og frisk på nesen med aromaer av grønne epler og lime, samt flintrøyk og saltmineraler. Snev av voks. Middels til fyldig vin med en god, fersk munnfølelse og fin friskhet. Lett kremet, konsentrert og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall, nøtter og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11849701
Vin: Mourat Clos Saint André 2022
Region: Loire, Frankrike
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: J. Mourat
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: chenin blanc og chardonnay.
Beskrivelse: Dyp og fersk på nesen med aromaer av sitrusfrukter og gule epler, litt pærer, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, ren munnfølelse med lett kremet fedme. Fin konsentrasjon av kjøttfull, syrlig og fersk fyldig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av bittertoner, urter, nøtter og saltmineraler. Fin syrestruktur med et pent, lett bitt. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning som strammer seg til. Flott vin med pen kompleksitet. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10221301 (NYHET)
Vin: Josmeyer Le Dragon Riesling 2022
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 416,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Josmeyer & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Forholdsvis dyp på nesen med dufter av sitrusfrukter, modne epler, krydder, samt knust stein, mineraler og litt blomster og voks. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med lett kremet tekstur. Bra konsentrasjon av utviklet, rik og fyldig saftig frukt, med vekt på epler og stenfrukter. Fin saltmineralitet, samt innslag av bittertoner og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott Alsace-riesling i en rikere stil. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16926601 (NYHET)
Vin: Delrieu-Ducleux La Joue 2022
Region: Frankrike
Pris: 314,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Delrieu-Ducleux
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Pent detaljert på nesen med dufter av modne sitrusfrukter og gule epler, samt urter, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Rik, fersk og myk frukt på smak, med vekt på lime og syrlige epler. Innslag av urter og mineraler. Fin syre. Fin lengde med en tørr og konsentrert avslutning. Meget bra chenin blanc fra Loire. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15482801 (NYHET)
Vin: Wagner-Stempel Sylvaner Reserve 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 312,– kr (tillegg)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Wagner-Stempel
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Presis og tiltalende på nesen med aromaer av lime og grønne epler, lette tropiske toner, samt urter, blomster og knust og våt stein. Middels fyldig vin med en god, ren munnfølelse med glatt tekstur og bra friskhet. Konsentrert, saftig og lett bløt syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall med bittertoner, urter og en fin saltmineralitet. Fin syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. En vellaget og flott sylvaner. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14716501
Vin: Loimer 1ÖTW Ried Loiserberg Grüner Veltliner 2022
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Weing. Loimer
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kjølig, konsentrert og tiltalende på nesen med aromaer av lime, fersken og stenfrukter, samt urter, hvit pepper, mineraler og litt blomster. Middels fyldig vin med en god, tett munnfølelse. Fersk, fyldig frukt på smak, med vekt på epler og fersken. Innslag av krydder, urtetoner og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og elegant syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 17073001 (NYHET)
Vin: Tokaj-Hétsz l Dry Tokaji Furmint Selection 2011
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Tokaji Hétszölö
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens og forholdsvis dyp på nesen med aromaer av krydrede sitrusfrukter og gule epler, samt appelsinblomst, krydder, mineraler og noe voks og nøtter. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med lett fedme. Konsentrert, rik og kremet kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler og modne sitrusfrukter. Innslag av bittertoner, nøtter, sitrusskall og fine toner av saltmineraler. Noe tre. Bra syre. Fin lengde med en tørr og lett mineralpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 17197001 (NYHET)
Vin: Jolie Laide Fanucchi Road Trousseau Gris 2022
Region: California, Usa
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Jolie-Laide Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av sitrusfrukter, røde bær og epler, samt blomster, urter, røyktoner og noe saltmineraler. Hint av tre. Middels fyldig vin med en ren, saftig munnfølelse og fin friskhet. Rik, fyldig og myk fersk frukt på smak, med vekt på syrlige epler, bringebær og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, mandler og saltmineraler. Fin syre. Fin lengde med en tørr og delikat avslutning. Dette er spennende saker. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14950201
Vin: Jolie Laide Pinot Gris 2022
Region: California, Usa
Pris: 379,90 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Jolie-Laide Wines
Alkohol:12.80%
Beskrivelse: Parfymert og aromatisk på nesen med dufter av fersken, sitrusfrukter og røde epler, samt blomster og bergamott. Pent fyldig vin med en rund, lett kremet munnfølelse og raffinert tekstur. Rik, kjøttfull og fyldig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og sitrusfrukter med sødme. Innslag av krydder og mandler, samt noe mineraler. Fin syre. Bra lengde med en tørr og ganske strukturert avslutning. Strålende pinot gris fra California. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14146201
Vin: Marco Carpineti Collesanti 2022
Region: Lazio, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Marco Carpineti
Alkohol:13.50%
Druer: Bellone.
Beskrivelse: Rikere og dypere på nesen med dufter av gule epler og stenfrukter, samt blomster, voks, urter og krydder. Middels fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Fersk, konsentrert og kjøttfull frukt på smak, med vekt på stenfrukter og epler. Innslag av nøtter, krydder og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Fin vin fra Lazio. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3004701
Vin: Defaix Chablis Vieilles Vignes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Daniel-Etienne Defaix
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av saftige og modne gule epler, lime, litt stenfrukter, samt knust stein, mineraler og lette toner av nøtter og smør. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet fedme. Bra friskhet. Konsentrert, kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Pen saltmineralitet, samt innslag av fruktskall, krydder og litt nøtter. Fin, frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig og mineralpreget avslutning. Dette er en fin chablis. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 17141201 (NYHET)
Vin: Antoine Lepetit de la Bigne Coteaux Bourguignons Chardonnay 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 389,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: La Pierre Ronde
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av modne sitroner og grønne epler, samt krydder, våt stein, våt ull og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, saftig og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på sitroner og friske epler. Innslag av krydder, nøttetoner, litt saltmineraler og noe fat. Fin syre. Fin lengde med en tørr og lett syrlig avslutning med noe tre i utgangen. Mangler litt detaljer, men dette er en god vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14917201 (NYHET)
Vin: Dom. Chapelle Santenay 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 369,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: PH Chapelle et Fils
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tilgjengelig og tiltalende på nesen med dufter av syrlige sitrusfrukter, epler, samt saltmineraler, våt stein, litt smør og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kledelig fedme og kremet tekstur. Flott konsentrasjon av fersk, saftig og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av kryddertoner, litt saltmineraler og pent innslag av tre. Bra syre. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Dette er en flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 17140401 (NYHET)
Vin: Antoine Lepetit de la Bigne Bourgogne Aligoté Vielles Vignes 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 439,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: La Pierre Ronde
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Ren og fruktig på nesen med dufter av modne grønne og gule epler, sitrusfrukter, samt urter, blomster og kryddertoner. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Kremet, myk og saftig fersk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler. Fint integrert fruktsødme. Innslag av krydder, litt saltmineraler og bittertoner. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott aligoté. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 17134701
Vin: Henri de Villamont Bourgogne Chardonnay Prestige 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Henri de Villamont
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk i aromaene epler, litt modne sitruser og mineraler. Middels fyldig vin med litt saftig snitt med meloner og epler. Fint saftig snitt. Ikke mange lag, men representerer Chardonnay på en god måte. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 17073201 (NYHET)
Vin: Jean Fournier Bourgogne Aligote Cuvée Saint Urbain 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 390,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Jean Fournier
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Presis på nesen med aromaer av grønne og gule epler, sitrusfrukter, litt pærer, samt smør, røyk, saltmineraler og tre. Middels til fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, fyldig og bløt frukt på smak, med vekt på syrlige epler og noe stenfrukter. Innslag av krydder og en pen mineralitet, samt noe tre. Fin syre. God lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. Bra aligoté! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15098301
Vin: Chapuis Frères Bouzeron 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Chapuis Frères
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Noe dyp på nesen med dufter av modne sitroner og epler, litt stenfrukter og noe sitrusskall, samt krydder og fine mineraltoner. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet tekstur. Konsentrert, fersk og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av bittertoner fra epleskall, krydder og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, syrlig og ganske konsentrert avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 8099701
Vin: Reynaud Aux Bêtises Crozes Hermitage 2022
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 329,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: David Reynaud
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: marsanne og roussanne.
Beskrivelse: Bred, men aromatisk på nesen med preg av modne gule epler, noe fersken, samt krydder, blomster og snev av smør og fat. Middels fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, kremet og rik frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av fruktskall og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. Solid vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14548201
Vin: Haute Févrie Haute Févrie Château-Thebaud Muscadet Sèvre et Maine 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Haute Févrie
Alkohol:12.50%
Druer: Muscadet.
Beskrivelse: Fersk og smått intens på nesen med aromaer av sitrusfrukter, pærer og modne grønne epler, samt vårblomster, flintrøyk og salt sjø. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med stofflig tekstur. Fyldig, konsentrert og kjøttfull frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter og fine nyanser av saltmineraler, samt noen anistoner. Fin syre. Flott lengde med en tørr og salin avslutning. Flott vin med pen fruktkjerne. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 17192501 (NYHET)
Vin: Bott-Geyl Grafenreben Riesling 2019
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 384,90 kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Dom. Bott-Geyl
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rikere og noe utviklet på nesen med aromaer av epler, noe stenfrukter, samt voks, krydder, røyk og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse og stofflig tekstur. Flott konsentrasjon av fyldig, kjøttfull og lett utviklet frukt på smak, med vekt på epler og sitroner. Innslag av fruktskall, krydder og mineraler. Fin syre. God lengde med en tørr avslutning. Bra riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 17164601 (NYHET)
Vin: Josmeyer Le Kottabe Riesling 2023
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 354,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Josmeyer & Fils
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av lime, fersken og nektariner, samt knust stein, mineraler og florale toner. Middels fydlig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Fin konsentrasjon av fersk, kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige epler og stenfrukter. Innslag av urter og mineraler. Fin syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Vellaget og fin Alsace-riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 16291801 (NYHET)
Vin: Benoit Courault Empreinte 2022
Region: Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Benoit Courault
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dypere på nesen med dufter av sitrusfrukter, modne gule epler, samt mineraler, voks og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet og lett syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av kryddertoner, saltmineraler og lette nøttetoner. Fin syre. God lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10876001 (NYHET)
Vin: J. Haart Mosel Riesling 2023
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Julian Haart
Alkohol:11.00%
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av grønne epler og lime, noe fersken, samt knust stein og en fin steinete mineralitet. Middels fyldig vin med en god og frisk munnfølelse. Slank, syrlig og transparent frukt på smak, med vekt på syrlig grønne epler og lime. Noen bittertoner, samt innslag av røyk og mineraler. Fin syre. Fin lengde med en lett syrlig og tørr avslutning. Fin Mosel-riesling som drikker godt. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 4657401
Vin: Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 275,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Dr. Bürklin-Wolf
Alkohol:12.00% Sukker:4.9 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ren og frisk på nesen med dufter av grønne epler, lime og sitruszest, samt saltmineraler, blomster, urter og et lite hint av honning. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og pen friskhet. Bra konsentrasjon av kjølig og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og fersken. Innslag av røyktoner og en pen saltmineralitet. Krisp syre. Bra lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11704701
Vin: Adams Lohpfad Chardonnay 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 448,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Adams Wein
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Lett reduktiv på nesen med aromaer av gule epler, melon og modne sitroner, samt knust stein, saltmineraler, krydder og noe tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse, stofflig tekstur og bra intensitet. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og noe myk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitroner. Innslag av kryddertoner, røyk og en fin saltaktig mineralitet, samt noe fat. Bra lengde med en tørr, salin avslutning. Strukturert og flott chardonnay. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15755401
Vin: Wechsler Riesling Feinherb 2023
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Weing. Wechsler
Alkohol:10.50%
Beskrivelse: Ren og fersk på nesen med preg av grønne epler, lime og nektariner, samt blomster og saltmineraler. Middels fyldig vin med en slank og delikat munnfølelse. Kjølig, lett fyldig syrlig frukt med noe sødme på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av saltmineraler og urter. Frisk syre og balansert sødme. Bra lengde med en tørr, frisk og syrlig avslutning. Flott feinherb. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 432301
Vin: Hirschhof Silvaner Trocken 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Weing. Hirschhof
Alkohol:12.00% Sukker:3.5 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Silvaner.
Beskrivelse: 30 år gamle vinstokker. Skikkelig tiltalende og mer spiss i aromaene med blomsterduft, sitrus, stenfrukt og urt. Middels fyldig, frisk og tiltalende på duft med sitrus med denne herlige saftigheten og saltene. Skikkelig crisphet. Sensjonell vin for prisen. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 17087801 (NYHET)
Vin: Klumpp Weissburgunder 2022
Region: Baden, Tyskland
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Nova Beverage Group As
Produsent: Weing. Klumpp
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Pur og frisk på nesen med dufter av modne stenfrukter, epler og sitroner, samt knust stein og saltmineraler. Snev av blomster. Pent fyldig vin med en god, elegant munnfølelse med lett kremet tekstur og bra intensitet. Fin konsentrasjon av rik og fersk fyldig frukt på smak, med vekt på saftige, syrlige epler og noe sødmerike sitrusfrukter. Innslag av nøtter, grønt epleskall og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget god weissburgunder. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 17087901 (NYHET)
Vin: Klumpp Löss Unteröwisheim Weissburgunder 2022
Region: Baden, Tyskland
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Nova Beverage Group As
Produsent: Weing. Klumpp
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk og presis på nesen med dufter av grønne epler, sitroner, litt stenfrukter, samt knust stein og tre. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse med kremet tekstur. Flott konsentrasjon av fyldig og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på epler og lime. Lett fruktsødme som er fint integrert. Innslag av ristede nøtter, saltmineraler, samt kryddertoner og tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Fin weissburgunder. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12656901
Vin: Quinta de Malgaco Alvarinho 2023
Region: Minho, Portugal
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Quintas de Melgaço
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: alvarinho og alvarinho.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av fersken, ferske epler og lime, samt blomster og sjø. Middels til fyldig vin med en god, frisk og strukturert munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig kjøttfull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og syrlige epler. Innslag av bittertoner, litt urter, samt fine mineraltoner. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, syrlig avslutning. Fin alvarinho. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 11166601
Vin: Joyce Submarine Canyon Monterey Chardonnay 2022
Region: California, Usa
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Joyce Vineyards
Alkohol:13.30% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, epler og melon, samt nøtter, våt stein og velintegrert tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og fin friskhet. Flott konsentrasjon av fersk, kjøttfull og lett kremet frukt på smak, med vekt på epler og melon. Innslag av sitrusskall, kryddertoner, en pen saltmineralitet og litt fat. Fin syre. Flott lengde med en tørr og syrlig avslutning. Utmerket vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15435901
Vin: Gabriëlskloof Amphora Sauvignon Blanc 2022
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Gabrielskloof
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Forførende og blomstrete i all sin prakt, stenfrukt og lett mineralitet. Middels fyldig og saftig vin med frisk grønt fint preg, urter så det holder og salter. God tekstur. Bra utgang. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 16818501
Vin: Gabrielskloof Chenin Blanc 2023
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Gabrielskloof
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Blomstrete og litt gjærete epler i skjønn forening. Middels fyldig vin med god tekstur i seg. Stenfrukt, steiner og saftig utgang. Dette er mye kvalitet for pengene! (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 457501
Vin: Carillon Bourgogne Chardonnay 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (basis)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Francois Carillon
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med aromaer av epler og modne sitrusfrukter, samt voks, våt stein, smør og noe tre. Middels fyldig vin med en god, noe rikere munnfølelse og kremet fedme. Kjøttfull, bløt og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og modne, sødmerike sitrusfrukter. Innslag av krydder, litt nøtter og tydelig fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og litt trepreget avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14896901
Vin: Denis Meunier Expression de Silex Vouvrey 2022
Region: Loire, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Idiart by Denis Menuier
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Dypere i aromaene som skaper interesse. Blomst, melon, eple og salter. Middels fyldig vin med god stramhet i seg. Gul eple, stenfrukt, nøtt og salter. Bra lag, dette er håndverk. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 10069101
Vin: Haute Févrie Gras Moutons Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie 2022
Region: Muscadet, Frankrike
Pris: 215,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Haute Févrie
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: melon de bourgogne og muscadet.
Beskrivelse: Fruktig på nesen med aromaer av sitrusfrukter, melon og grønne epler, samt litt urter, nøtter, flintrøyk og mineraler. Snev av blomster. Middels fyldig vin med en god, tett munnfølelse med noe fedme. Konsentrert, syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og noe saftige stenfrukter. Fin saltmineralsk nerve, samt innslag av krydder og litt nøtter. Frisk syre. God lengde med en tørr, syrlig og lett krydret avslutning. Dette er en flott muscadet. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 16926301 (NYHET)
Vin: Adrien Berlioz La Cuvée des Gueux 2022
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 294,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Adrien Berlioz
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Delikat og aromatisk på nesen med dufter av lime og epler, samt saltmineraler og knust stein. Hint av mandler. Middels fyldig vin med en god, presis munnfølelse. Slank, kjølig frukt på nesen med aromaer av syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall med bittertoner og en tydelig saltmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott jacquerevin fra Savoie. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 1252001
Vin: Gustavshof Kalkstein Riesling Trocken 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Weing. Gustavshof
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fersk og noe rikere på nesen med aromaer av lime og modne grønne epler, samt sitrusskall, vårblomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Syrlig, konsentrert og fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av urter og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Fin riesling. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 16465301
Vin: Kruger-Rumpf Weisser Burgunder Trocken 2023
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 196,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk og noe reduktiv på nesen med aromaer av grønne epler, lime, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, presis munnfølelse. Konsentrert, fersk kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige epler og lime. Innslag av urter og saltmineraler, samt et lite snev av nøtter. Frisk syre. God lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott weissburgunder. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 14520601 (NYHET)
Vin: Klumpp Muschelkalk Chardonnay 2022
Region: Baden, Tyskland
Pris: 269,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Weing. Klumpp
Alkohol:12.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fersk og intens på nesen med aromaer av grillede sitroner og grønne epler, samt knust stein, ristede nøtter, blomster og tydelig, men bra integrert tre. Middels fyldig vin med en god, rund munnfølelse, pen fedme og bra nerve. Kremet, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av tydelig tre, samt krydder, smørtoner og en fin saltmineralitet. Fin syre. Bra lengde med en tørr, salin og trepreget avslutning. Bra chardonnay fra Baden. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 17101401 (NYHET)
Vin: Schödl In Natura Safari 2023
Region: Weinviertel, Østerrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: Schödl Family
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Fruktig på nesen med aromaer av melon, gule epler og stenfrukter, samt urter og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, myk og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter med sødme og syrlige epler. Innslag av urter og saltmineraler, samt mandeltoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15504301
Vin: Chavy-Chouet Bourgogne Aligoté Les Maréchaux 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Chavy-Chouet
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av fersken, gule epler og sitrusfrukter, samt blomster, steinmineraler og noe tre. Middels fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse, lett fedme og bra intensitet. Bra konsentrasjon av bløt, fersk og lett fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter med noe sødme. Innslag av mineraler, tre og litt epleskall. Frisk syre. God lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Ingen stor vin, men dette drikker godt. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 17196801 (NYHET)
Vin: Clotilde Davenne Bourgogne Côtes d’Auxerre blanc 2023
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Clotilde Davenne
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk på nesen med aromaer av sitroner, gule og grønne epler, samt epleskall, florale toner, saltmineraler og litt krem. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med lett stofflig tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, myk og lett fyldig frukt på smak, med vekt på ferske epler og sitrusfrukter. Innslag av bittertoner, krydder og mineraler. Fin syre. God lengde med en tørr og eplepreget avslutning. Fin chardonnay til prisen. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 4409601
Vin: Davenne Chablis 2023
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 239,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Clotilde Davenne
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fersk og frisk på nesen med preg av grønne epler, modne sitrusfrukter, samt flintrøyk, mineraler og et lite snev av blomster og nøtter. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og lett fedme med stofflig tekstur. Fersk, transparent frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall og litt krydder. Krisp syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning. God chablis. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 12348801 (NYHET)
Vin: Reynaud L’Envie Les 7 péchés capitaux 2023
Region: Frankrike
Pris: 235,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: David Reynaud
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Marsanne.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med preg av modne sitrusfrukter, gule epler, fersken, samt blomster, voks, knust stein og krydder. Middels fyldig vin med en god, rik munnfølelse med lett kremet tekstur. Fyldig, konsentrert og bløt frukt på smak, med vekt på epler og litt sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, krydder, mineraler og litt tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og litt trepreget utgang. En litt særpreget marsannevin, men dette drikker godt. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 17192401 (NYHET)
Vin: Huards Romo 2020
Region: Frankrike
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: Huards – Gendrier
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt tilbakeholden på nesen med aromaer av gule epler og sitrusfrukter, samt jordlige toner, krydder og knust stein. Snev av honning og blomster. Middels fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fersk, bløt og lett fyldig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av krydder og urter, samt litt mineraler. Fin syre. God lengde med en tørr avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14113901
Vin: Bod. Trenza Marzal Albariño 2023
Region: Galicia, Spania
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Ideal Wines
Produsent: Bodegas Trenza
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Intens og frisk på nesen med aromaer av fersken, lime, pærer og litt grønne epler, samt blomster, sjø og mineraler. Middels fyldig vin med en god, myk munnfølelse og fin friskhet. Saftig, fersk syrlig frukt på smak, med vekt på lime og stenfrukter. Innslag av bittertoner, mandler og noe saltmineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. God, frisk albariño. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 10966301
Vin: Dönnhoff Weissburgunder trocken 2023
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 169,90 kr (test)
Importør: Podium Wines
Produsent: Weing. Dönnhoff
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Weissburgunder.
Beskrivelse: Fersk og ren på nesen med preg av grønne epler, hvit fersken og noe lime, samt epleskall, blomster og knust stein. Middels fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med litt lett fedm og bra friskhet. Konsentrert og rik kremet frukt på smak, med vekt på syrlige epler, lime og stenfrukter. Innslag av saltmineraler, røyktoner og en anelse nøtter. Fin syre. Bra lengde med en tørr og salin avslutning. Flott weissburgunder! (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 7761601
Vin: Fusser Blanc de Pinot Noir 2023
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Martin & Georg Fusser
Alkohol:11.50% Sukker:4.8 g/l Syre:8.1 g/l
Druer: spätburgunder og spã¤tburgunder.
Beskrivelse: Floralt preg på nesen med dufter av sitrusfrukter, røde epler og litt fersken og nektariner, samt blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og fin intensitet. Konsentrert, lett og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, samt litt markjordbær. Innslag av urter, fruktskall og litt saltmineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr og syrlig avslutning. Ikke kjempedetaljerte saker, men dette er en bra hvitvin på pinot noir. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 2011901
Vin: Mosbacher Riesling Trocken 2023
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 169,90 kr (basis)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Alkohol:11.50% Sukker:5.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ren og ganske fersk på nesen med dufter av grønne epler, fersken og lime, samt blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig, limepreget avslutning. Enkel, flott riesling. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 17131501 (NYHET)
Vin: St. Donat Slikker Olaszrizling 2022
Region: Balaton, Ungarn
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: FERMENT
Produsent: St. Donat
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk og litt rikere på nesen med aromaer av gule og grønne epler, fersken, samt knust stein og florale toner. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, bløt og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på epler og noe saltpregede stenfrukter. Innslag av krydder, urter og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 16669001
Vin: Sijnn White 2021
Region: Cape south coast, Sør-Afrika
Pris: 302,50 kr (basis)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Sijnn Wines
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rikere på nesen med aromaer av gule epler og modne sitrusfrukter, tropiske toner, samt voks, krydder, nøttter og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med kremet tekstur. Kremet, konsentrert og rik frukt på smak, med vekt på stenfrukter og epler. Innslag av honningtoner, nøtter og tre, samt en lett mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. God, litt særpreget sak fra Sør-Afrika. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 1143801
Vin: Guyons Saumur Cuvée Vent du Nord 2023
Region: Loire, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. des Guyons
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.7 g/l
Druer: chenin blanc og chenin blanc.
Beskrivelse: Lett syrlig på nesen med dufter av lett modne epler, stenfrukter, litt grønne blader, samt voks og knust stein. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, saftig og myk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter med sødme og syrlige epler. Innslag av saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Fruktdreven og god chenin blanc. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 13013501 (NYHET)
Vin: Josmeyer Mise du Printemps Pinot Blanc 2023
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Josmeyer & Fils
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Pinot blanc.
Beskrivelse: Ren på nesen med aromaer av lime, fersken og grønne epler, samt urter, blomster og litt tre. Middels fyldig vin med en god, lett kremet munnfølelse. Rik, fyldig og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Fint integrert fruktsødme. Innslag av urter, lette nøttetoner og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God pinot blanc fra Alsace. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 17071401 (NYHET)
Vin: Ingrid Groiss Grüner Veltliner 2023
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Ingrid Groiss
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ren og frisk på nesen med aromaer av grønne epler og lime, litt grapefrukt, samt saltmineraler og litt hvit pepper. Middels fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av epleskall med bittertoner, saltmineraler, samt litt mandler. Balansert syre. Fin lengde med en tørr og syrlig eplepreget avslutning. En god grüner veltliner. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 10967201
Vin: Sattlerhof Südsteiermark Sauvignon Blanc 2023
Region: Steiermark (styria), Østerrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Sattlerhof
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av fersken, grønne epler og sitrusfrukter, samt voks, urter og blomster. Snev av mandler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Syrlig, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av mandler og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. God østerriksk sauvignon blanc. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 12655301
Vin: Oenops Apla White 2023
Region: Hellas
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Oenos Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: malagousia, assyrtiko, roditis og xynomavro.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av friske grønne epler, noe sitrusfrukter, samt blomster, urter og flintrøyk. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Saftig, konsentrert og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av saltmineraler, urter og litt nøtter. Fin syre. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 85