Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 8.mai 2024 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

Merk at det har vært prisendring 1.ami som kan gi noen ulike priser jfr denne artikkelen og lansering,

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeider i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH)

ROSÉVINER

Varenr: 17071201
Vin: Giovanni Rosso Langhe Rosato 2023
Region: Piemonte, Italia
Pris: 225,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 100% Nebbiolo. Tatt fra Barolo-markene til Rosso i Serralunga. Litt mindre Barolo, mer deilig Rose! Litt skjør og mer delikat i tonen med roser, urter og lyse røde saftige bær. Middels fyldig, saftig og frisk vin med mye energi. Røde lyse bær, snev av sitrus, urter og annen krydder. Fin smattende utgang med bra syre! topp rose for prisen! Den nye folkefavoritten?  (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 11862201 (NYHET)
Vin: Proprietà Sperino Rosa del Rosa 2023
Region: Piemonte, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Proprieta Sperino
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: nebbiolo og vespolina.
Beskrivelse: Fersk og tiltalende på duft med preg av fersken, appelsin og kirsebær, samt bittertoner, urter, røyk og roser. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse og bra friskhet. Fin konsentrasjon av fersk, saftig og kjøttfull sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og nektariner. Innslag av urter og saltmineraler. Behagelig strukturert med lett strukturerte tanniner. Fin syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott rosévin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 17041701 (NYHET)
Vin: Ch. Thivin Beaujolais-Villages Rosé 2023
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 224,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Ch. Thivin
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk og aromatisk på nesen med dufter av fersken, rips og litt mørke kirsebær, samt mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, transparent og kjøttfull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og sødmerike røde bær. Innslag av kryddertoner, urter og mineraler, samt en viss bitterhet. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Flott gamayrosé med pen frukt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 2263301
Vin: Ch. Miraval 2023
Region: Provence, Frankrike
Pris: 269,90 kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Miraval
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: grenache, cinsault, rolle.
Beskrivelse: Parfymert og aromatisk på nesen med dufter av fersken, mandariner, røde bær, samt kryddertoner, roser og vårblomster. Middels fyldig vin med en delikat og god munnfølelse. Syrlig, fersk og myk kjøttfull frukt på smak, med vekt på fersken, rosa grapefrukt og røde bær. Innslag av litt bittert fruktskall, lette krydderier og noen toner av saltmineraler. Fin syre. God lengde med en tørrende, fersk og salin avslutning. Vellaget, fin rosévin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13015901
Vin: Thymiopoulos Rosé de Xinomavro 2022
Region: Naoussa, Hellas
Pris: 219,– kr (basis)
Importør: Vinarius
Produsent: Thymiopoulos Vineyards
Alkohol:12.50% Sukker:3.7 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: xynomavro og xinomavro.
Beskrivelse: Forholdsvis rik på nesen med dufter av modne epler, røde bær, litt fersken, samt blomster, urter og røyk. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse og bra friskhet. Fersk, kjøttfull sursøt frukt på smak, med vekt på skogsbær, røde bær og fersken. Innslag av saltmineraler og litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, strukturert avslutning. Flott, seriøs rosé. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 9747601
Vin: Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin 2023
Region: Piemonte, Italia
Pris: 179,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Ioppa
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Kjølig og aromatisk på nesen med dufter av røde bær og fersken, noe kirsebær, samt urter og blomster. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, transparent og syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter, litt fruktskall og mineraler. Fin syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Seriøs, vellaget rosévin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 8274801
Vin: Ch. Vignelaure 2023
Region: Provence, Frankrike
Pris: 262,– kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Ch. Vignelaure
Alkohol:13.00%
Druer: grenache, syrah, cabernet sauvignon, cab, cabernet sauvignon og rolle.
Beskrivelse: Fersk og fin på nesen med dufter av fersken, røde epler og bær, samt florale toner og litt mineraler. Middels fyldig vin med en god, myk munnfølelse. Fersk, saftig og noe myk sursøt frukt på smak, med vekt på epler, bringebær og sitrusfrukter. Innslag av urter, bittertoner fra epleskall og saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørrende, frisk avslutning. Flott rosévin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 2895001
Vin: Georg Mosbacher Rosé trocken 2023
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 184,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Alkohol:11.50% Sukker:4.5 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: spätburgunder, merlot, dornfelder.
Beskrivelse: Fersk og fruktig på nesen med dufter av røde bær, rips og røde epler, noe sitrusskall, samt blomster. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse og fin friskhet. Fin konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær. Innslag av urter og noen lette bittertoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig og delikat frisk avslutning. Vellaget, livlig og leskende rosé som gir mye drikkeglede. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 17136501 (NYHET)
Vin: Schwedhelm Zellertal Pinot Noir Rosé 2023
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Schwedhelm
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Fersk og fruktig på nesen med aromaer av fersken og røde bær, samt blomster, urter og kalkmineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse og bra friskhet. Fersk, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær og noe stenfrukter. Innslag av bittertoner, urter og litt saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott, strammere rosé med fin frukt. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 17038001 (NYHET)
Vin: Landerer Rosé Saigneé Spätburgunder 2023
Region: Baden, Tyskland
Pris: 198,90 kr (basis)
Importør: Blend Wines
Produsent: Landerer Kaiserstuhl
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av røde bær, fersken og melon, samt urter, blomster og litt mineraler. Middels fyldig vin med en god, rundere munnfølelse. Bløt, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær og sitrusfrukter, samt fersken. Innslag av urter og noe mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God rosé. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 17071301 (NYHET)
Vin: Ingrid Groiss Ried Hasenhaide Rosé 2023
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Ingrid Groiss
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og fersk på nesen med dufter av røde bær, rips og litt granatepler, samt blomster, urter og mineraler. Middels fyldig vin med en god, rund munnfølelse og bra friskhet. Syrlig, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av bittertoner og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og frisk avslutning. Fin, frisk rosé. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14489601
Vin: Diwald Zweigelt Rosé 2023
Region: Kremstal, Østerrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Diwald
Alkohol:11.00%
Druer: zweigelt og zweigelt.
Beskrivelse: Fruktig og fersk på nesen med dufter av jordbær, lime og røde epler, samt blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, bløt og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på røde bær og sitrusfrukter. Innslag av epleskall og noe saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 12657001
Vin: Oenops Apla Rosé 2023
Region: Hellas
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Oenos Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: xynomavro, limniona, mavroudi arachovis, xinomavro og limniona.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med preg av røde bær, fersken og epler, samt florale toner og urter. Middels fyldig vin med en god, rikere munnfølelse og stofflig tekstur. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær og epler. Innslag av urter, bittertoner og snev av litt saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra, delikat fruktig rosé. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 1010201
Vin: Dom. La Suffrene 2023
Region: Provence, Frankrike
Pris: 218,90 kr (basis)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. La Suffrene
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: mourvèdre, cinsault, grenache, carignan.
Beskrivelse: Fruktig og rikere på nesen med dufter av røde bær, rips og fersken, samt blomster, urter og litt krydder. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Bløt, fyldig og syrlig lett sødmepreget frukt på smak, med vekt på fersken og røde bær. Innslag av bittertoner og noe krydder. Frisk syre. God lengde med en tørr og lett krydret avslutning som strammer seg til. God, klassisk Provence-rosé. (ESH)
Poeng: 85

 

RØDE VINER

Varenr: 17081001 (NYHET)
Vin: Prod. del Barbaresco Asili Reserva 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Prod. del Barbaresco
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Finessepreget og svært tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og sødmerike bringebær, samt roseblader, urter, kamfer, lær, mandeltoner og krydder. Pent fyldig vin med en utpreget god, elegant munnfølelse med lekker nerve. Nydelig konsentrasjon av kjøttfull, transparent sursøt frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, røde bær og blodappelsin. Innslag av mynte, anis og sedertre, samt litt tobakk. Frisk syre. Faste, raffinerte tanniner. Nydelig lengde med en tørr og stram avslutning. En svært raffinert, transparent og aldeles nydelig Asili. Vil tjene på mange år i kjelleren, men allerede nå usedvanlig åpen. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 97

 

Varenr: 17080501 (NYHET)
Vin: Prod. del Barbaresco Montestefano Riserva 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Prod. del Barbaresco
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Dyp og fabelaktig flott på nesen med aromaer av mørke kirsebær, samt lakris, nøtter, roser, tørkede urter, nytt lær og noe tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse og stor intensitet. Nydelig konsentrasjon av kjøttfull, fyldig sursøt frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og bringebær med elegant sødme. Pene mineraltoner, samt innslag av lakris, nøtter, tobakk og sort te. Ferske, faste, men også meget raffinerte tanniner. Nydelig lengde med en tørr, fersk og fast avslutning. Dette er fenomenalt flott vin som må gjemmes i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 96

 

Varenr: 17081101 (NYHET)
Vin: Prod. del Barbaresco Rabaja Riserva 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Prod. del Barbaresco
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Meget lekker, kompleks og lett intens på nesen med aromaer av mørke kirsebær, bringebær og røde bær, samt lilla blomster, kamfer, anis, lær, salvie og sitrusskall. Hint av mørke krydder og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, transparent og delikat saftig fersk frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og bringebær. Nydelige lag med frukt her. Innslag av mandler, toner, urter, lakris, tre og noe krydder. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Sublim vin som trenger godt med tid i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 17080801 (NYHET)
Vin: Prod. del Barbaresco Ovello Riserva 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Prod. del Barbaresco
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av bringebær og modne mørke kirsebær, samt roser, nytt lær, kirsebærstein, tjære, krydder og anis. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse og mye kraft. Konsentrert, kjøttfull og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og bjørnebær. Innslag av nyper, lakris, mineraler og noe tre. Fin syre. Faste, men pent balanserte tanniner. Pen lengde med en tørr, stram avslutning. En meget bra Ovello i årgangen. Gi denne godt med kjellertid. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 16801901 (NYHET)
Vin: Williams Selyem Weir Vineyard Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 1 449,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Williams Selyem
Alkohol:13.90%
Beskrivelse: Dyp og kompleks på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, skogsbær og sødmerike mørke bær, samt florale toner, anis, urter, sopp og tydelig tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse, stofflig tekstur og fin friskhet. Fyldig, rik og kjøttfull sursøt frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og skogsbær. Innslag av jordlige toner, tre, anis og en litt steinete mineralitet. Frisk syre. Ferske tanniner som fester grepet. Bra lengde med en tørr, krydret og fast avslutning. Svært raffinert og lovende vin. Trenger litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 17156101 (NYHET)
Vin: Henri de Villamont Chambolle-Musigny 1er Cru Les Baudes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 090,– kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Henri de Villamont
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Pen rikere stil med masse blomst som vil frem med masse bringebær, plommer, stein, lakris og lær. Middels fyldig til fyldig og delikat vin med fin parfymert tone, bringebærsfrukt, lakris, lær. Veldig fin utgang. Tanninner er godt integrert. Topp vin – sjekk prisen for en Chambolle premier Cru! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 9424901
Vin: Occhipinti Grotte Alte 2018
Region: Sicilia, Italia
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: frappato og nero d’avola.
Beskrivelse: Tett i aromaene med herlig kompleks frukt med bringebær, lærbelte som både er frisk og litt mer tørket. Urter også. Fyldig og majestetisk i munnfølelsen med bringebær, skogsbær, krydder og urter. Lang kompleks utgang. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 10906601
Vin: Envinate Lousas Seoane 2022
Region: Galicia, Spania
Pris: 679,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Envinate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: mencia og alicante bouschet.
Beskrivelse: Herlig i aromaene med mye frukt som vil imponere deg. Plommer, bringebær, lakris og krydder. Middels til fyldig vin med herlig tetthet i seg. Det oser kvalitet med mineralsk så det holder med denne toppe jordsmonnspreget. Bringebær, mineraler og urt. Faste tanniner, men allikevel så integrert. Herlig utgang! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17042901
Vin: Jean Paul Brun Fleurie Grille Midi 2015
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 499,90 kr (tillegg)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med herlig tett rødbærsfrukt, krydder og lakrisbåt. Middels til fyldig vin med herlig tetthet i seg enda, selv om årene åpner den opp. Tett konsentrert rødbærsfrukt, lilla tett frukt, mineralsk så det holder og lær. Tanninene biter, men på en herlig integrert måte. Topp vin til strålende pris! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 16443401 (NYHET)
Vin: Williams Selyem Sonoma Coast Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 1 349,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Williams Selyem
Alkohol:13.80%
Beskrivelse: Innsmigrende og dypere på nesen med aromaer av bringebær, kirsebær, samt anistoner, sitrusskall, roser, granatepler og tre. Middels til fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse og strålende intensitet. Konsentrert, fersk og rik frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og mer sødmerike bær som er pent balansert. Innslag av krydder, anis, saltmineraler, samt tydelig, men pent integrert fat. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en tørr og lett mineralpreget avslutning med noe tre i utgangen. Nydelig, raffinert vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 10604701
Vin: Occhipinti PT Vino di Contrada Frappato 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Frappato.
Beskrivelse: Ganske seriøs i aromabildet denne her med mer maskuline blomster, parfyme og lær som ligger over røde bær, lett tørket løvverk og jordsmonn. Lett reduktiv kanskje, med blomstertoner, over intens rødbærsfrukt, vått lærbelte og skog. Middels til fyldig vin med skikkelig tettpakket rødbærsfrukt mot det kirsebæraktige, jordbær og urter. Faste tanniner, men det kler vinen godt. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 10604601
Vin: Occhipinti BB Vino di Contrada Frappato 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 629,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Frappato.
Beskrivelse: Intens, rik og skikkelig forførende i aromabildet med tett, men saftig rødbærsfrukt, blomster og urter. Middels til fyldig vin med skikkelig bitt i tanninene som tar tak i munnfølelsen sammen med jordbær, krydder, stein og lett petroleumstanke. Tett utgang om er intens. Meget bra vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17079101 (NYHET)
Vin: Matrot Volnay-Santenots 1er Cru 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Thierry et Pascale Matrot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Parfymert og litt rikere på nesen med dufter av kirsebær, sødmerike bringebær og solbær, samt krydder, blomster og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, saftig munnfølelse. Konsentrert, saftig og fyldig sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørke bringebær. Innslag av urter og peppertoner, samt mineraler anis og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og noe syrlig avslutning. Meget lekker vin i årgangen. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 17173601 (NYHET)
Vin: Georges Glantenay Volnay 1er Cru Les Brouillards 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 930,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Georges Glantenay
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Pen, samtidig litt stram på nesen med dufter av sødmerike bringebær og syrlige mørkerøde kirsebær, samt saltmineraler, urter, lilla blomster og snev av tre. Pent fyldig vin med en god, myk munnfølelse. Delikat, ren og sursøt saftig frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av urter og saltmineraler, samt anis. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en tørr og strukturert avslutning. En virkelig flott Volnay. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 15420301
Vin: Envinate Lousas Rosende 2022
Region: Spania
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Envinate
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Flott konsentrert aromabilde med også den flotte juicynessen med bringebær, slørete parfyme og mineraler. Middels fyldig vin med god tetthet i seg, tross den også juicy tonen. Bringebær, lakris og lær. Flott frukt. Lør og Flotte tanniner. Topp vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 16987201 (NYHET)
Vin: Whitcraft Radian Vineyard Pinot Noir 2022
Region: California, Usa
Pris: 899,90 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Whitcraft Winery
Alkohol:13.90%
Beskrivelse: Dyp, kjølig og tiltalende på nesen med dufter av bringebær, kirsebær og mørke plommer, samt roser og blomster, saltmineraler, tørkede urter og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, nerverik munnfølelse med silkeaktig tekstur og stor intensitet. Nydelig konsentrasjon av elegant kjøttfull, fersk sursøt frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær. En virkelig lekker dybde i frukten her. Innslag av mandler, mineraler og fat. Frisk syre. Fine tanniner som griper akkurat passe. Flott lengde med en tørr og ganske fruktig avslutning. Kraftfull, energisk og konsentrert, men også meget vellaget vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13357901
Vin: Sept Cuve e du Soleil 2022
Region: Libanon
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: tempranillo (tinto del pais) og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Kompleks, dyp og noe intens på nesen med aromaer av skogsbær, modne bjørnebær og mørke bær, samt florale toner, anis, krydder og fruktskall. Pent fyldig vin med en god, elegant munnfølelse med strålende intensitet. Konsentrert, kjøttfull og fyldig sursøt frukt på smak, med vekt på mørke plommer og bjørnebær. Innslag av anis og peppertoner, krydder og saltmineraler. Fin syre. Strukturert med faste, ferske tanniner. Pen lengde med en tørr, fersk og syrlig avslutning. Svært vellaget libanesisk vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 17074101 (NYHET)
Vin: Rossignol-Trapet Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 726,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Rossignol-Trapet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av sødmerike mørkerøde bær og syrlige kirsebær, samt granatepler, krydder, roser og vanilje. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik og fyldig saftig frukt på smak, med vekt på mørkerøde syrlige kirsebær og sødmerike skogsbær. Innslag av anis, litt saltmineraler, kryddertoner og tre. Frisk syre som gir liv. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr og noe fast avslutning. Vellaget og bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17174001 (NYHET)
Vin: Georges Glantenay Volnay Vieilles Vignes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 695,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Georges Glantenay
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Delikat pinotpreg på nesen med dufter av bringebær, syrlige kirsebær, samt roser, anis- og kryddertoner og tre. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse og pen friskhet. Fin konsentrasjon av kjøttfull og delikat saftig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av anis, saltmineraler og tre. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget flott pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15420401
Vin: Envinate Lousas Doade 2022
Region: Spania
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Envinate
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Lett reduktiv i stilen, men har en topp frukt som ligger i bakkant me jordbær, bringebær, lett urt og annen krydder. Middels fyldig og saftig vin som bringebær som er juicy med lær og lakris. Lang utgang. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13912301
Vin: Envinate La Santa Di Ursula 2022
Region: Kanariøyene, Spania
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Envinate
Alkohol:12.00%
Druer: tinta negra mole og listan negro.
Beskrivelse: Lett reduktiv i stilen, men har en pen frukt i bakkant med bringebær. Blomst og lakris. Middels fyldig og saftig vin med bringebær, jordbær, urter og lakris. Skikkelig juicy! Fin tanninbitt, gir akkurat. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15353901
Vin: Ernest Vineyards Sonoma Coast Pinot Noir 2022
Region: California, Usa
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ernest Vineyard
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av sødmerike mørke bringebær, skogsbær og syrlige mørkerøde kirsebær, samt blomster, anis, tørket salvie og knust stein. Snev av noe toastet tre. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse og fin friskhet. Bra konsentrasjon av delikat kjøttfull, sursøt frukt på smak, med vekt på røde bær og skogsbær. Innslag av saltmineraler, te og noe tre, samt anis. Fin syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, noe syrlig avslutning som strammer seg til. Meget bra Sonoma-pinot med flott frukt. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 8195505 (NYHET)
Vin: Brancaia Chianti Classico Riserva 2015 (MAGNUM)
Region: Toscana, Italia
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Belmonte Beverage Group As
Produsent: Brancaia
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av modne mørkerøde kirsebær, mørke plommer, samt roser, anis, mokka og noe tre. Pent fyldig vin med en god, delikat munnfølelse og silkeaktig tekstur. Rik, fyldig og moden sursøt frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og plommer. Innslag av krydder, lakris, nøtter, samt litt tobakk. Fin syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott og pent utviklet vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17182001 (NYHET)
Vin: Girardin Volnay 1er Cru Les Santenots 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 779,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rikere på nesen med dufter av kirsebær, bringebær og litt plommer, samt florale toner, søte krydder og fat. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Konsentrert, kjøttfull og fyldig frukt på smak, med vekt på mørkere kirsebær og skogsbær. Innslag av anis, saltmineraler, litt nøtter og tydelig tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, lett trepreget avslutning. Meget bra Volnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17075801 (NYHET)
Vin: Muzard Santenay 1er Cru Maladière 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 549,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lucien Muzard & Fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende og kjølig på nesen med dufter av bringebær og kirsebær, samt lær, florale toner, saltmineraler og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, kjøttfull og kjølig sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørkere bringebær. Innslag av anis, krydder, mineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15890901 (NYHET)
Vin: Jean-Luc Jamet Syrah Valine 2021

Region: Rhone, Frankrike
Pris: 370,80 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Jean Luc Jamet
Beskrivelse: Kjølig og noe dypere på nesen med dufter av bjørnebær, skogsbær, samt pepper, animalske toner og litt fat. Pent fyldig vin med en god, rik og saftig munnfølelse. Flott konsentrasjon av rik, fyldig og fersk saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og sødmerike mørke bær. Innslag av krydder, pepper og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr, ganske fast avslutning. Dette er så godt! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17211301 (NYHET)
Vin: Adega Sainas Secular 2021
Region: Ribeira sacra, Spania
Pris: 495,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: Adega Sainas
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Konsentrert og intens på nesen med aromaer av syrlige skogsbær, jordbær, samt urter, blomster, anis og mineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, sursøt og lett fyldig frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av urter, peppertoner og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning som strammer seg til. Strålende vin fra Ribeira Sacra. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 6882801
Vin: Storm Pinot Noir 2022
Region: California, Usa
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Storm Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ren og ganske elegant på nesen med aromaer av bringebær og syrlige mørkerøde kirsebær, samt florale toner, kirsebærstein, kryddertoner og velintegrert tre. Middels fyldig vin med en god, ganske saftig munnfølelse. Fin konsentrasjon av kjøttfull, rik og fersk frukt på smak, med vekt på sødmerike bringebær og syrlige, mørkere bær som er pent balansert. Innslag av anis, litt saltmineraler og litt fat. Pen dybde her. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget flott og raffinert vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 16987301 (NYHE)
Vin: Whitcraft Winery Ballard Cyn Stolpman Vineyard Grenache 2022
Region: California, Usa
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Whitcraft Winery
Alkohol:12.30%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av skogsbær, modne bringebær og syrlige røde kirsebær, samt pepper, blomster, saltmineraler, urter og fat. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fyldig og fersk sursøt frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og bringebær. Innslag av urter, peppertoner, samt saltmineraler og fat. Frisk syre. Finkornede tanniner som griper ganske godt nå. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning som strammer seg til. Leskende og virkelig flott grenache. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13897801
Vin: Evening Land Seven Springs Pinot Noir 2021
Region: Oregon, Usa
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Evening Land
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av bringebær, litt sødmerike bjørnebær, samt blomster, tørkede urter, mineraler og tre. Middels til fyldig vin med en utpreget god, saftig og noe rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av sursøt, fyldig og fersk kjøttfull frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av anis, noe urter og krydder, samt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og delikat avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17075701 (NYHET)
Vin: Muzard Santenay Charmes 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 476,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lucien Muzard & Fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dufter av bringebær og mørkere røde kirsebær, samt krydder, florale toner, vanilje og noe tre. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse og god friskhet. Kjøttfull, syrlig og lett fyldig sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og saftige bringebær. Innslag av krydder og noe tre. Fin syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En anelse rustikk, men vellaget pinot. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14917701
Vin: Dom. Chapelle Santenay Clos des Cornières 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 369,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: PH Chapelle et Fils
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær og sødmerike røde bær, samt anis, lær, litt mokka og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, delikat og saftig sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørke bringebær. Innslag av krydder og noe fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 17155901
Vin: Henri de Villamont Bourgogne Pinot Noir Prestige 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 324,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Henri de Villamont
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Veldig tiltalende på duft med masse som vil opp med plommer. Bringebær, einer og masse fine krydder. Middels fyldig og saftig vin med flott frukt med kirsebær, lær og lakris. Krydder også! Integrerte tanniner (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 17172701 (NYHET)
Vin: Dom. du Pélican Arbois Trois Cepages 2021
Region: Jura, Frankrike
Pris: 510,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. du Pélican
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av kirsebær, plommer og bringebær, samt lær, pepper, nøtter, blomster og jordsmonnstoner. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Kjøttfull, syrlig og fersk sursøt frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av litt stall, samt krydder og saltmineraler. Fin syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 16571801 (NYHET)
Vin: MMAD Vineyard Blewitt Springs Grenache 2021
Region: South australia, Australia
Pris: 392,50 kr (parti)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: MMAD Vineyard
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende og fruktig på nesen med dufter av skogsbær, bringebær og syrlige mørkere kirsebær, samt blomster, pepper, lær og litt fat. Pent fyldig vin med en god, ganske konsentrert munnfølelse. Flott konsentrasjon av fyldig og fersk kjøttfull frukt på smak, med vekt på kirsebær og sødmerike mørke bær. Innslag av krydder og pepper, samt noen toner av saltmineraler. Fin syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr, litt rik avslutning. Flott australsk grenache. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15021105 (NYHET)
Vin: Brancaia No. 2 2018 (MAGNUM)
Region: Toscana, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Belmonte Beverage Group As
Produsent: Brancaia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Innsmigrende og rik på nesen med dufter av solmodne bjørnebær og mørkerøde kirsebær, samt anis, krydder, kirsebærstein, hasselnøtter og litt eksotiske tresorter. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fyldig, rik og myk sursøt frukt på smak, med vekt på mørke bær og mørke kirsebær. Innslag av krydder, lakris og mokka, samt nøtter og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 8195605 (NYHET)
Vin: Brancaia Chianti Classico 2021 (MAGNUM)
Region: Toscana, Italia
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Belmonte Beverage Group As
Produsent: Brancaia
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av modne, sødmerike plommer og mørkerøde kirsebær, litt bjørnebær, samt krydder, kirsebærstein og litt tobakk. Hint av tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og myk tekstur. Delikat saftig og fyldig frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og sødmerike plommer. Innslag av appelsinskall, krydder og salt lakris. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Dette er en bra CC. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3316901
Vin: Selvapiana Chianti Rufina 2022
Region: Toscana, Italia
Pris: 225,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fatt. Selvapiana
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: cabernet sauvignon, sangiovese, sangiovese og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Kjølig og aromatisk på duft med preg av røde kirsebær, litt mørke bringebær, samt ristede nøtter, blomster, lær og salt lakris. Hint av litt urter. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, saftig og transparent sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og litt skogsbær. Innslag av urter, anistoner, saltmineraler og fint integrerte fattoner. Fin syre. Fine tanniner som tørrer utover. Bra lengde med en tørr avslutning som strammer seg til. Fin sangiovese med pen frukt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 17089701 (NYHET)
Vin: Louis Boillot Moulin à Vent Les Brussellions 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 386,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Louis Boillot & Fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett reduktiv på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær, plommer, samt krydder, stall og noe tre. Snev av blomster. Middels til fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik, kjøttfull og fyldig saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av krydder og røyktoner, samt noe vanilje. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 9111501
Vin: Girardin Bourgogne Terroir Noble Pinot Noir 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rikere på nesen med preg av villbringebær og jordbær, samt litt blomster, tørkede urter, tre og litt mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og fin friskhet. Bra konsentrasjon av fersk, kjøttfull og syrlig frukt på smak, med vekt på saftige kirsebær og røde bær. Innslag av kryddertoner og noe fat. Fin syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, fersk avslutning. Mangler litt detaljer, men en fin pinot til prisen. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 17138301
Vin: Eric Louis Châteaumeillant 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Dom. Eric Louis
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rikere og tiltalende på duft med masse blomst. Parfyme og skogsbær. Middels fyldig vin med god juicy frukt i seg. Røde bær, lakris og krydder. Tanninene biter litt kjærlig. Kvalitet. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 17211201 (NYHET)
Vin: Adega Sainas Sinuoso 2021
Region: Ribeira sacra, Spania
Pris: 380,– kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: Adega Sainas
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett reduktiv på nesen med dufter av sødmerike skogsbær, noe mørke plommer, samt blomster, krydder, pepper, jordlige toner og mineraler. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Saftig, konsentrert og fersk sursøt frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av urter og mineraler. Fin, frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr og noe fast avslutning. Dette er en bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14190701 (NYHET)
Vin: Christmann Aus den Lagen Spätburgunder 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. A. Christmann
Alkohol:13.00%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Lett reduktiv. Dufter av mørkerøde kirsebær, sødmerike villbringebær og skogsbær, samt krydder, florale toner, pepper og tre. Middels fyldig vin med en god, fersk og strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av kjøttfull og saftig sursøt frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og bringebær, samt noe skogsbær. Innslag av tre, saltmineraler og lakris. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fremstår kraftigere enn tidligere. Bra, lineær spätburgunder. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14505101
Vin: Adams Ingelheimer Spätburgunder 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 278,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Adams Wein
Alkohol:12.50%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av sødmerike bringebær og syrlige mørkerøde kirsebær, samt blomster, ristede mandler og salt lakris. Hint av tørkede urter. Middels til fyldig vin med en god, slank munnfølelse, silkeaktig tekstur og fin nerve. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og lett bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av urter og saltmineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Meget bra spätburgunder. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7605001
Vin: Broc Vine Starr Zinfandel 2022
Region: California, Usa
Pris: 434,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Broc Cellars
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: zinfandel og zinfandel.
Beskrivelse: Intens på nesen med dufter av skogsbær og sødmefulle bær, samt blomster, urter og peppertoner. Hint av tre. Middels til fyldig vin med en delikat, saftig munnfølelse og fin nerve. Flott konsentrasjon av saftig, fersk sursøt frukt på smak, med vekt på bringebær, mørkerøde kirsebær og skogsbær. Innslag av saltmineraler, anis, urter og krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Pen vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3693701
Vin: Testalonga Baby Bandito Follow Your Dreams 2023
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Testalonga Wines
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Carignan.
Beskrivelse: Forførende med juicy aromabilde med jordbær og krydder. Middels fyldig og saftig vin med røde bær som gir mye energi og urter. God delikat utgang. Bra sak! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 15504101 (NYHET)
Vin: Matthieu Barret Vilain 2022
Region: Frankrike
Pris: 255,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Matthieu Barret
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Rikere på nesen med dufter av skogsbær, mørkerøde kirsebær, samt pepper og blomster. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med myk tekstur. Konsentrert, bløt og saftig fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke bær. Innslag av krydder og pepper. Fin syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørr og noe stram avslutning. Artig, velsmakende og leskende syrah som minner mer om Beaujolais enn Rhône. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13924101 (NYHET)
Vin: Weing. Bründlmayer Pinot Noir 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Bründlmayer
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fruktig på nesen med dufter av sødmerike jordbær og bringebær, mørke kirsebær, samt anis, blomster og overtoner av noe tre. Pent fyldig vin med en god, ganske rund munnfølelse med lett silkeaktig tekstur. Kjøttfull, noe sødmerik frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørke bringebær. Innslag av pepper, kryddertoner og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God østerriksk pinot. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 17101701 (NYHET)
Vin: Oenops Apla Red 2022
Region: Macedonia, Hellas
Pris: 214,90 kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: Oenops
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fersk og noe sødmerik på nesen med dufter av bringebær, skogsbær, litt plommer, samt florale toner, anis og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av urter, peppertoner og saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15435401
Vin: Gabrielskloof Whole Bunch Syrah 2022
Region: Cape south coast, Sør-Afrika
Pris: 259,90 kr (parti)
Importør: Autentico
Produsent: Gabrielskloof
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Saftig i aromaene med røde bær og krydder. Løvverk av den friske tonen. Middels fyldig vin med god saftighet, men som også oser fin stramhet. Fin syre. Bra tanniner med passe bitt. God utgang. Bra vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 3257101
Vin: Pelissero Barbera d’Alba Piani 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Az. Agr. Pelissero
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Moden og rikere på nesen med dufter av bjørnebær og mørke kirsebær, samt lær, nøttetoner og tre. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Saftig, rik og konsentrert frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørkere kirsebær. Innslag av krydder, lakris og tre. Fin syre. Ferske, faste tanniner. God lengde med en tørr og fast avslutning med noe tre i utgangen. God, vellaget barbera. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 16277301
Vin: Abracadabra by Beynat 2023
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 208,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Tourenne Alain Ch. Beynat
Alkohol:14.00%
Druer: Merlot.
Beskrivelse: Rik og noe intens på nesen med aromaer av bjørnebær, mørke plommer og mørke kirsebær, samt lakris, grønne urter, krydder og litt tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Bløt, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige mørke bær og sødmerike bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, jordlige toner og noe fat. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. God billig-Bordeaux. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 17210001 (NYHET)
Vin: Adega Sainas Silente 2021
Region: Ribeira sacra, Spania
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Bona Fide Wines
Produsent: Adega Sainas
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rikere og fruktig på nesen med dufter av sødmerike mørke plommer, skogsbær, samt lær, mineraler, blomster og tørkede urter. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på sursøte kirsebær og skogsbær. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 16896001 (NYHET)
Vin: Ch. Kefraya Cinsault Old Vines 2021
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 189,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Ch. Kefraya
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og noe utviklet på nesen med aromaer av mørke bær, litt syltet og tørket frukt, samt tre, kryddertoner og mandler. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Noe utviklet, fyldig og bløt frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke bær og syrlige skogsbær, samt noe syltet frukt. Innslag av krydder, lakris, sorte oliven. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr, strukturert avslutning. God cinsault fra Libanon. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 8349801
Vin: Folk Machine Parts & Labor 2022
Region: California, Usa
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Hobo Wines
Alkohol:12.40% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: carignan, syrah, grenache og barbera.
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær, bjørnebær og noe bringebær, samt lilla blomster, lær, sorte oliven, nøtter og pepper. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke bær og mørkerøde kirsebær. Innslag av anis og krydder, samt litt vanilje og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og ganske strukturert avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 12422205 (NYHET)
Vin: Tomassetti Vino Rosso 2023 (MAGNUM)
Region: Italia
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Tomasetti Family Winery
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: sangiovese, montepulciano, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Fersk og aromatisk på nesen med dufter av mørke kirsebær, plommer, samt blomster, urter og litt krydder. Middels fyldig vin med med en god munnfølelse. Fersk, myk og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær. Innslag av urter og krydder, samt noe mokka. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning. God sangiovesedominert vin som gir mye drikkeglede for pengene. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 12528201
Vin: Bourgogne Rouge Le Taupe 2022
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Chavy-Chouet
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Floralt preg på nesen med dufter av bringebær og syrlige kirsebær, samt lilla blomster, kryddertoner og tre. Hint av anis. Middels fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av krydder og tre, samt litt anis. Bra syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr og stram avslutning. Ikke komplekse saker, men dette drikker godt. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 15088701
Vin: Dom. Benedetti Mère Nature 2023
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 189,90 kr (basis)
Importør: Blend Wines
Produsent: Domaine Benedetti
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fruktdrevet på nesen med dufter av skogsbær og mørkere røde kirsebær, samt blomster og anis. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, syrlig og rik frukt på smak, med vekt på skogsbær og plommer. Innslag av lakris og krydder, samt noen salttoner. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr og noe stram avslutning. Fin grenache-/syrahblend. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 16452601
Vin: Diwald Zweigelt vom Löss 2021
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Diwald
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fruktig og rik på nesen med aromaer av skogsbær, mørke kirsebær og sødmerike mørke bær, samt mineraler, peppertoner og urter. Middels fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fersk, saftig sursøt frukt på smak, med vekt på skogsbær og sødmerike plommer. Innslag av urter, krydder, pepper og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr og syrlig avslutning som strammer seg til. Bra vin! (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 11743001 (NYHET)
Vin: Il Farneto Berzmein Rosso 2021
Region: Emilia-romagna, Italia
Pris: 207,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Il Farneto
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Marzemino.
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av mørke plommer og kirsebær, samt pepper, blomster og litt urter. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, saftig og noe sødmerik frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av lakris og noen urtetoner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. God marzeminobasert vin fra Emilia-Romagna. (ESH)
Poeng: 84