Skip to main content

Smaksnotater 

Vinene som jeg mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Brovia Barolo Rocche di Castiglione 2013 – Bestillingsutvalget – 656 kroner (10454801)

1,5 hektar mark plantet i 1966. Kalkholdig jordsmonn i blandet sand. Sør-østlig beliggenhet.

Utsolgt fra importør, mens flasker finnes på Røa og i Fredrikstad.

Herlig konsentrert og kompleks med mørkere røde bær, lakris, heftig mørkt krydder og våte roser på duft. Pen fyldig vin med nydelig fruktkonsentrasjon og friskhet. Mørkere røde bær, mørk lakris og med tiltalende urtepreg. Stram, men forholdsvis moden tanninstruktur. Flott klassisk Barolo som kan legges langt bak i kjelleren i mange år. 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Brovia Barolo Villero 2013 – Bestillingsutvalget – 656 kroner (10454701)

1,5 hektar vinmark plantet i 1961. Kalkholdig jordsmonn. Noe Leire også. Sør-vestlig beliggenhet.

Utsolgt fra importør, mens flasker finnes på Aker Brygge, Skøyen, Fredrikstad og i Bergen.

Lukket på duft med mørkere bærfølelse, skarp krydder og lett tørket sopp. Litt forsiktig på anslaget, men vokser til en meget pen fyldig vin. Tett og strukturert. Kirsebær, lær, mørk kakao, og gode mineraler. Lang utgang med litt rødere syrlige bær. Denne meget gode vinen trenger godt med tid i kjelleren. 93 poeng. For nå. Spesielt anbefalt. 

 

Brovia Barolo Villero 2012 – Bestillingsutvalget – 605 kroner (7944101). 

Utsolgt fra importør, mens flasker finnes på Son, Sola og Sotra.

Villero 2012 viser en bra intensitet med tiltalende Nebbiolo-duft med lett modne røde bær, roser, litt stilk, fine kryddertoner og noe vår lær. Bra konsentrasjon på paletten, men mangler kanskje litt trøkk. MEN – sjarmøren tar det så til grader igjen på sjarmen! For en flott herlig rød frukt, da gitt. Ikke veldig kompleks på paletten heller, men bare presise røde bær, noe roser, krydder og en fin søtladen lakris på en lang og elegant utgang. Jeg digger den jeg. Til rødt kjøtt og lam. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Brovia Barolo Brea Vigna Ca’Mia 2013– Bestillingsutvalget – 656,00 kroner (10455001)

1 hektar vinmark plantet i 1955. Kalksteinbasert. Sørøstlig / sørlig beliggenhet.

Frisk og forførende med våte kirsebær, roser, røyk, stram sopp, krydder, og snev av kanel. Pen fyldig og lett syrlig vin med flott delikat fruktbilde. Strukturert, på en elegant måte. Kirsebær, urt og lett mintpreg. Lang utgang med stramme tanniner. Trenger tid i kjelleren, men dette var en utmerket Ca`Mia. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Brovia Barolo Brea Vigna ca´Mia 2012 – Bestillingsutvalget – 600 kroner (7944401)

Et fint tydelig rosepreg på nese med litt lysere syrlige røde bær og lett lakris. Heller ikke så konsentrert her, bare en elegant frukt som en bare har lyst til å nyte lenge. Vinen mangler også litt kompleksitet, men dette er en raffinert og elegant vin. Tanninene vises først på den lange utgangen og er vel faste, men det trenges for at denne skal lagres i noen år. Noe brente fat på utgangen her, men dette er absolutt en flott vin! Til rødt kjøtt og lam. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Brovia Barolo Unio 2014 – Bestillingsutvalget – 596 kroner (10455101)


Litt forsiktig på duft med kirsebær, sopp og krydder. Noe roser i bakkant. Bra anslag og fylde, men mangler litt pondus i midtpartiet. Friske og syrlige kirsebær, markjordbær og lær. Litt bitterhet i den lange utgangen. Godt utført til slutt i denne årgangen som medførte store vansker for Brovia. 92 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Brovia Barbera d’Alba Sorì del Drago 2015 – Bestillingsutvalget – 264,00 kroner (10455201)

Mørk saftig og virkelig innbydende på duft med skogsbær, cassis, sødmefulle plommer, lær og fint krydder. Middels fyldig vin med meget godt frutktbilde. Sødmefulle skogsbær, lett plomme og krydder. Mangler kanskje litt friskhet, men tar det igjen med den gode frukten. Pene tanniner på en god søtladen utgang. Flott Barbera. 90 poeng. Spesielt anbefalt.