Skip to main content

Generelt

Viner som må spesialbestilles må gjøres vi bestilling direkte til importør (Winetailor) som loser deg igjennom den øvrige prosessen.

Viner på bestillingsutvalget kan bestilles via Vinmonopolets nettbutikk eller via kundesenteret.

Vinene som jeg mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Smaksnotater

Weingut Egon Müller Scharzhofberger Riesling Auslese 2018 – Bestillingsutvalget – 4499 kroner (10147401)

Innledningsvis er vinen sta og lite medgjørlig som et lite barn i trassalder. Med tid i glasset byr vinen noe på seg selv på duft og viser en uendelig dyphet og tydeliggjør at her vil det skje mye i framtiden. Stram nektar, lett voks, hvit blomst og nesten med litt peppertoner aromamessig. Pen fyldig vin med bred og allikevel så fantastisk balansert munnfølelse. Saftig gul honningmelon, sødmefull stenfrukt og pen salthet. Dette vokser seg ut og blir bare linær hele veien igjennom og tar liksom aldri slutt. Kan oppleves som svær, men har denne perfekte balansen mellom sødme og syre allerede. Treffer en virkelig nerve. Virkelig lang utgang med frisk og syrlig utgang som skinner virkelig. Fantastisk vin som bare vil åpne seg enda mer opp med årene. 95 poeng. (95-97 poeng)


Weingut Egon Müller Scharzhofberger Riesling Spätlese 2018 – Bestillingsutvalget – 1499,90 kroner (10142801)

Mer seriøs og litt stiv nakke på duft med konsentrerte unge gule frukter, voks, lett blomster og pen salthet. Pen fyldig vin med herlig fet sødmefølelse som pirrer. Samtidig greier vinen å vise denne overraskende friskheten som topp-produsenter får fram i 2018. Kraftig stenfrukt, sødmefull sitrusskall og mineraler forfører. Pen syre som forfrisker utgangen. Bra balanse som alltid. Mer tid er påkrevd, men dette er supert. 93 poeng. For nå. 93-95 poeng. Spesielt anbefalt.

Weingut Egon Müller Le Gallais Wiltinger Braune Kupp Riesling Kabinett 2018 – 599 kroner (spesialbestilling)

Rik og tiltalende med bredere profil på duft med nektar, Cantaloupemelon, hvite blomster og lett pepper som forfører. Middels til middels fyldig vin med relativt god balanse mellom den lett fete munnfølelsen og den pene friskheten. Tiltalende saftig gule frukter og friskt fruktskall. Virkelig forførende utgang der den overraskende pene syren forfrisker vinen. Mangler kompleksiteten til Scharzhofberger-marken, men dette er en strålende Kabinett. 92 poeng. Spesielt anbefalt. Spesielt anbefalt.

Weingut Egon Müller Scharzhofberger Riesling Kabinett 2018 – Bestillingsutvalget – 899,90 kroner (10142701)

Ganske rett på sak på duft med mer saftig stenfrukt, markant våt stein og tydelige aromatiske blomster som forfører. Middels til middels fyldig vin med god tiltalende og lett fet munnfølelse. Bra saftig stenfrukt, melonskall og pen syre på utgangen som pirrer. Bra lagringspotensiale her. God munnfølelse, men trenger mer kropp og kompleksitet, og vil nok utvikle seg mer i de neste årene. 91 poeng. For nå. (91-93 poeng)


Weingut Egon Müller Le Gallais Wiltinger Braune Kupp Riesling Spätlese 2018 – Spesialbestilling – 999,80 kroner

Tiltalende på duft med relativt bra dybde som pirrer. Mer stram stenfrukt, mineral og nesten lett voks. Bra fyldig vin med god munnfølelse. Moden hvit/gul frukt.   Bra sødmefølelse. Blir aldri for søt. Litt lukket foreløpig. Bra vin med potensiale. 91 poeng. For nå. 91-93 poeng.


Eldre årganger – ikke tilgjengelig i Norge

Weingut Egon Müller Scharzhofberger Riesling Auslese 1994 – Ikke tilgjengelig i Norge

Virkelig overraskende frisk og nerverik på duft med tørket aprikos, urter, og lett karamell som virkelig forfører. Virkelig delikat aromabilde. Presis og umiddelbar frisk i anslaget og vinen vokser seg til en pen fyldig vin med denne overraskende fershe munnfølelsen som virkelig får deg til å smile. Friske gule frukter, stenfruktsskall, pepper, skogskrydder og pen karamell. Lang og virkelig pen syrlig og allikevel sødmefull utgang i perfekt harmoni. Nesten med snev av sitronmarengsfølelse. Topp søtvin som sammen med spicy mat er nirvana. 96 poeng.

 

Weingut Egon Müller Le Gallais Wiltinger Braune Kupp Riesling Kabinett 1996

Tiltalende og forførende på duft med modne stenfrukter, lett størknet smør, honning og lett mørke blomster. Bra dybde aromamessig. Middels fyldig vin med merkbart pent balansert munnfølelse. Men friskhet i frukten. Gul moden, men allikevel frisk frukt, litt grønt modent fruktskall og lett karamell. Ikke for kompleks, men bra vin er det. 92 poeng.