Skip to main content

Vinene som jeg mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Smaksnotater 

Elvio Cogno Vigna Elena Barolo 2013 – 789,90 kroner (11147501)

Piemonte. Nebbiolo. Nydelig intens, lett stram og allikevel forførende på duft med årgangens tydeligste kjennetegn av herlig vått høstløv, flotte konsentrerte kirsebær, tydelig sopp og pent lær preg. Pen fyldig vin med fantastisk ren og energisk rødbærsfrukt som virkelig imponerer. Strukturert, allikevel så delikat. Tydelige saltaktige toner, sopp, og mørk herbal følelse med lang flott utgang. Denne vinen står ikke tilbake for noen av de øvrige årgangens viner. Særdeles bra pris i Norge. 96 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Elvio Cogno Barolo Bricco Pernice 2014 – 879,90 kroner (11147301)

Piemonte. Nebbiolo. Strammere og klassisk aromabilde med friske roser og god frukt av kirsebær, bringebær, plommeskinn og krydder. Pen nerve. God frisk munnfølelse med typisk Cognos renhet i frukten. Røde bær, sopp og lett lær. Ganske faste tanniner, men ikke på en aggressiv måte. Mangler litt kropp i midtpartiet, men dette er en typisk vin fra produsenten som alltids imponerer. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Elvio Cogno Barolo Ravera 2015 – 769,90 kroner (1114740)

Piemonte. Nebbiolo. Veldig ekspressiv og framoverlendt på duft med flott aromabilde av kirsebær, forførende roser, tydelig stenmineralitet og lett sopp. Nydelig anslag på denne pene fyldige vinen. Kombinerer litt stram nakke og det elegante på en flott måte. God syre og frukt av kirsebær, yngre jordbær og blomster. Faste tanniner som holder vinen oppe. Lang frisk og lett tørrende utgang med litt tørket lær og sopp. Har alt til å utvikle seg i kjelleren de neste 10 årene. Flott vin. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Elvio Cogno Barbera d´Alba Pre-Phylloxera 2017 – 569,90 kroner (11147801)

Piemonte. Barbera. Virkelig konsentrert og tiltalende på duft med mørkere kirsebær, lett solbær, mørk sopp og forførende animalske toner. Nydelig frisk og elegant vin med mørkere rødbærsfukt med silkeaktige tanniner. Lang og forførende utgang. Vinmaker Valter Fissore slår til nok en gang. Herlig vin! 92 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Elvio Cogno Cascina Nuova 2015 – 479,80 kroner (11147601)

Piemonte. Nebbiolo. Rikere og forførende vin på duft med røde saftige bær, sopp og lett aceton. Middels fyldig vin med god rik munnfølelse. Røde bær, snev av lær og sopp. Også noe krydder. Faste, men allikevel tanniner som oppleves som runde. Perfekt vin å nyte som ung. 91 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Elvio Cogno Barbaresco Boardini 2016 – 449,50 kroner (11147701)

Piemonte. Nebbiolo. Frisk og forførende på duft med kirsebær, lette toner av tobakk, sopp og balsamico. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse. Kirsebær og lett mineralsk. Ikke for kompkeks, men viser vinmakers Fissores evne til å vise renheten i vinene sine. 91 poeng. Spesielt anbefalt.