Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 7 juli 2021 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

Hvite viner

Smaksnotater

Varenr: 1636601
Vin: Samuel Billaud Chablis Grand Cru Les Clos 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 819,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Samuel Billaud
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 1951 er vinstokkene plantet. Virkelig tett og ikke veldig givende på duft foreløpig med virkelig knytt frukt av sitrus, eple, våt saltmineral, støv, grafitt og lett fattone som bygger rundt. Pen fyldig, virkelig tett men allikevel levende i munnfølelsen med nydelig konsentrert sitrusfrukt, limeskall, tydelig saltmineraler som knytter seg til det kjølige langs Helgelandskysten, sval urt/krydderpreg på en lang kompleks utgang. Vin for evigheten dette. Nydelig! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13378001 (NYHET)
Vin: Albert Grivault Meursault 1er Cru Clos des Perrieres 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 470,30 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. A. Grivault
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Formidabelt flott og kompleks på nesen med dufter av gule og litt grønne epler, stenfrukter, gule plommer, samt knust stein og våt stein, en nydelig mineralitet, krydder, nøtter og pent integrerte fattoner. Strålende dybde på duft. Pent fyldig vin med en nydelig munnfølelse med pen fedme og fremragende nerve. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk og rikere frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, røyk og en flintaktig mineralitet, samt noe nøtter, smør og velintegrert tre. Pen syre. Nydelig lengde med en litt syrlig, tørrende avslutning. Fantastisk Meursault. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 12403402 (NYHET)   
Vin: Szepsy Aszu 2013
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 1 825,50 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:9.00% Sukker:261.5 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Enorm kompleksitet på nesen, med preg av aprikos og modne sitrusfrukter, honning, marmelade og kandisert frukt, samt tørket frukt, litt einebær, krydder og nøtter. Fyldig kropp med en nydelig rik og energisk munnfølelse med mye fedme og oljete tekstur. Enorm konsentrasjon av rik, søt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, tørkede aprikoser og tropisk frukt. Innslag marmelade og kandisert frukt, honning, krydder og nøtter. Frisk syre. Uttalt sødme. Nær uendelig lengde med en kompleks utgang. En svært lekker tokaji. (ESH)
Poeng: 95

 

Varenr: 7823701
Vin: Samuel Billiaud Chablis Grand Cru Valmur 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 830,30 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Samuel Billaud
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Forførende på duft med disse svale blomstrene som blir krydret av saltmineraler så det blir et lett grovere bilde sammen med bred sitrus, eple, våt saltkant ala sjøbeddingen, sval smørkant og mer bredere krydderkant. Bra fyldig, rik og energisk i frukbildet med utpreget eplete preg som har perfeksjon mellom det ungdommelige og modne, sitrus, lime, sjømineraler, snev av fatkrydder og stram smørkant. Lang kompleks utgang. Knytt, men dette er virkelig flotte saker. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 11381601
Vin: Billaud Chablis Grand Cru Les Preuses 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 830,30 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Samuel Billaud
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tett, kompleks og virkelig forførende på duft med konsentrert sitrus, lime, mer stram saltmineral som er mer knyttet mot jord enn sjø, voks, og snev av beskyttende fatkrydder. Bra fyldig, ren og kompleks fruktbilde med denne meget konsentrerte og stramme ungdommelige sitruszesten, eple, tett saltmineral og svale krydderier. Perfekt syre frisker opp vinen. Ikke tilgjengelig enda, men gi den 5-10 år. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 11381501
Vin: Billaud Chablis Grand Cru Vaudesir 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 869,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Samuel Billaud
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og leken med delikat fruktbilde av sitrus, eple, voks, tydelig energisk sjømineralitet og lett fatkrydder. Middels fyldig og frisk vin med enenergisk og levende sitrusfrukt, lime, kjølig melonfrukt, tydelig saltpreg og voks. Lang og kompleks utgang. Trenger litt tid, men dette er virkelig strålende det. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13378101 (NYHET)
Vin: Albert Grivault Meursault 1er Cru Clos des Perrieres 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 470,30 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. A. Grivault
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Nydelig på nesen med aromaer av gule epler og stenfrukter, litt sitron, samt voks, våt stein, mineraler, nøtter, litt smør og toast. Streif av blomster på nesen. Strålende dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med pen fedme og mye nerve. Nydelig konsentrasjon av rik, saftig og myk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Strålende underliggende mineralitet, samt pene innslag av nøtter, tre og noe krydder. Pen syre. Meget pen lengde med en tørr avslutning. Fabelaktig flott Meursault. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 13378701 (NYHET)
Vin: Albert Grivault Meursault 1er Cru Perrieres 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 060,40 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. A. Grivault
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk og flintpreget mineralsk på duft med aromaer av gule epler, stenfrukter, noe sitrusfrukter, samt voks, litt krydder, kalkmineraler, litt nøtter og noe fat. Meget flott dybde på nesen. Pent fyldig vin med en nydelig munnfølelse med flott tekstur og fedme. Nydelig konsentrasjon av saftig, bløt og rik frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler og stenfrukter, samt litt sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk, mineraler, nøtter og fat. Pen syre. Nydelig lengde med en kremet, tørr utgang. Det er noe litt Chablis-aktig over denne svært vellagede vinen av høy klasse. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13124201 (NYHET)
Vin: Maltroye Chassagne Montrachet 1er Cru La Romanee 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 399,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Ch. de la Maltroye
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Nydelig dybde på nesen med aromaer av pærer, gule epler og stenfrukter, samt hvite blomster, knust stein, en røykaktig mineralitet og noe tre. Fyldig kropp med en utpreget god, nerverik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, stenfrukter, samt noe sitrusfrukter. Innslag av mineraler, krydder, røyk, mineraler og noe toast. Frisk syre. Nydelig lengde med en steinete mineralsk og tørr avslutning. Strålende, svært lovende Chassagne. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 7882401
Vin: Sandhi Sanford & Benedict Chardonnay 2018
Region: California, USA
Pris: 549,90 kr (spesialbestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Sandhi
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant og tiltalende på nesen med sammensatte aromaer av gule epler, stenfrukter, litt lime, samt voks, urter, krydder, mineraler, litt nøtter og fat. Nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med kledelig fedme. Meget pen konsentrasjon av saftig, frisk og begynnende moden frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, stenfrukter. Innslag av elegante saltaktige mineraltoner, samt av urkryder, nøtter og fat. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Nydelig vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 10109601 (NYHET)
Vin: Rhys Horseshoe Vineyard Chardonnay 2017
Region: California, USA
Pris: 898,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Rhys Vineyards
Alkohol:12.30% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, stenfrukter, litt modne sitrusfrukter, samt voks, litt honning, krydder, nøtter og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med litt fedme. Nydelig konsentrasjon av saftig, lett utviklet og frisk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av voks, krydder, nøtter og tre. Pen syre. Pen lengde med en kompleks avslutning. Virkelig strålende californisk chardonnay. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 6296601
Vin: Pieropan La Rocca Soave Classico 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Az. Vit. Leonildo Pieropan
Alkohol:13.00% Sukker:5.1 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Garganega.
Beskrivelse: Bra kompleksitet på duft med dette pene svale trevirket som lager en god overbygning over uttalt super frukt av eple, sitrus, sommerblomst og nøtt. Overraskende fyldig vin med flott elegant og fløyelsmyk midtparti som virkelig skaper glede. Herlig energirik frukt av uttalt eple, sitrus, sitrusskall, noe skallbitterhet, nøtt og med dette flotte saltlaget som setter ting sammen og gir en flott kompleksitet på utgangen. Nydelig vin! Beste Soave som lages. Sjekk prisen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13190501 (NYHET)
Vin: Girardin Meursault 1er Cru Les Perrières 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 058,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra tyngde i aromabildet med mer rikere og framovervendt fruktprofil i form av saftige epler, våt saltmineralsk snitt, fatkrydder og svale krydder. Middels fyldig, frisk og herlig rik vin med frisk sitrus, epler, limeskall, pent saltpreg, pene fatkrydder og kinnet smør som sprer glede. Energisk og levende vin med frisk utgang! Super vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13190601 (NYHET)
Vin: Girardin Puligny-Montrachet 1er Cru Les Combettes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 996,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra fyrrighet på duft med pen spicy overtone over kinnet smør, kremete stil, salthet og med sitrus og epler. Middels fyldig, frisk og faktisk delikat 2018-vin med pen frukt av vandig eple, frådende sitrusskall, nøtt og med pen salthet som gir detaljer til vinen. Lang kompleks og faktisk frisk vin. Dette var en flott Les Combettes. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 12796401
Vin: Chanson Meursault Charmes Premier Cru 2015
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Chanson Pere & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 240 nye flasker har kommet etter det var utsolgt. Rik og forførende på duft med denne utavendte og og tiltalende stilen med herlig smørete sommerblomst, saftig sitrus, smør og nøtt. Bra fyldig og herlig fetlaten følelse med denne crispheten man ikke får i den varme 2018-årgangen. Saftig gul eple, sitrus, nesten sjømineralsk med saftig limeskall på en god frisk utgang. Dette var nerve! Flott 2015 – årgangen lever fortsatt! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13216801 (NYHET)
Vin: Moreau Chablis Grand Cru les Clos 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 660,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Christian Moreau
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra tyngde i aromabilde med denne fine sjømineralske tonen som er med langt der framme sammen med eple, kinnet smør, nøtte skall, sommerblomst og krydder. Bra fyldig, frisk og levende vin med uttalt god munnfølelse med faktisk både grønne og gule epler, sitruszest, sjømineraler og svale kryddersorter. Veldig god energi i vinen og syren lever. Balansert og meget flott Les Clos. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 10017801
Vin: Fabien Coche Meursault Goutte d’Or 1er Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 263,80 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Fabien Coche
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Kompleks og dyp på nesen med dufter av begynnende modne gule epler, pærer, stenfrukter og modne sitrusfrukter, samt lette sommerblomster, en pen saltaktig mineralitet, nøtter og flott integrert trevirke. Middels til fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse med fin fedme. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og frisk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og noe gule stenfrukter. Nydelig mineralitet, samt innslag av nøtter, smør og noe tre som vil integreres med tiden. Meget pen, livlig syre. Meget pen lengde med en tørr avslutning. Javisst er den ung, men dette er allerede en nydelig Meursault. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 13125501 (NYHET) 
Vin: Maltroye Chassagne Montrachet 1(NYHET) er Cru Chenevottes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 799,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Ch. de la Maltroye
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Strålende dybde på duft med preg av lime og sitrusfrukter, gule og grønne epler, noe stenfrukter, samt knust stein, røyk, mineraler, nøtter og tre. Snev av voks. Fyldig kropp med en utpreget god, nerverik munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Nydelig mineralitet, samt innslag av krydder, mandler og tre. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13222901 (NYHET)
Vin: J. Moreau & Fils Chablis Grand Cru Vaudésir 2009
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 629,90 kr (tillegg)
Importør: Silenus
Produsent: J. Moreau & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på duft med aromaer av modne sitrusfrukter, modne røde og gule epler, pærer, samt gule blomster, nøtter, mandler, krydder og mineraler. Snev av litt toast og voks. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, moden frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer, aprikos og modne stenfrukter og litt sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, honning og nøtter, samt en flott mineralitet. Pen syre. Flott lengde med en mineralsk, tørr avslutning. En virkelig flott, moden chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 3682101
Vin: Vacheron Le Paradis 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Vacheron
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Flott aromabilde med god balanse med det friske / forførende og det mer brede / tydelige. Herlig sval gul blomstertone danser hånd i hånd med tett sjø/flintmineralsk nerve og tydelig gul saftig eplefrukt. Middels fyldig og energirik vin som skaper glede fra første sekund. God crisphet med sitrusfrukt som er på vei til å fråde, eple og stram sjømineralsk snitt. Lang, litt tight utgang. Dette er en av de beste Sauvignon Blanc´ene som lages. Flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 8329001
Vin: Scions of Sinai Granitsteen Chenin Blanc 2019
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Scions of Sinai
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Våt stein ligger over aromabildet med dette flotte fruktpreget av steinfrukter, sødmefull litt vått sitruskjøtt, snev av kinnet smør og blomst. Delikat! Bra fyldig, energisk og leken munnfølelse med saftig snitt av appelsinskall, sitrusskall, stramt sitronkjøtt som er på vei til fråde ut sine frukter og med bra flott tett salthet på en delikat utgang. Nydelig tørrhet. Dette er fantastisk vin! Terroir! Glede! Sør-Afrika på sitt beste! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 8364601 (NYHET)
Vin: Kutch Sonoma Coast Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Kutch Winery
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, stenfrukter, pærer og litt sitrusfrukter, samt voks, mineraler, nøtter og tre. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Fin konsentrasjon av saftig, kjølig frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter. Innslag av nøtter, mineraler og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 3619101
Vin: Emidio Pepe Trebbiano d´Abruzzo 2017
Region: Abruzzo, Italia
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real WinesSpesielt anbefalt. 
Produsent: Emidio Pepe
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Trebbiano.
Beskrivelse: Ganske konsentrert, men litt tight og reduktiv foreløpig på duft. Under finner man stram stenfrukt, epleskall, nøtt, blomst og svette som lover bra for fremtiden. Bra fyldig, tiltalende og litt lubben vin med saftige stenfrukter, blomster, nøtt, tørket smørr og salt. Konsentrert og lang utgang som gir glede. Denne trenger tid. Følg dog med på syren, trolig går det fint.
Poeng: 92

 

Varenr: 12311201 (NYHET)
Vin: Leflaive Macon Verze 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Leflaive
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 9  hektar. Fem parseller kommer druene fra. 100% bio. Druene kjøres til Puligny. Modnes på eggeformet sement og fat. 12 måneder på berme. Overraskende bra intensitet på duft med denne fine lette våte saltkanten som ligger over strammere sitrus, eple, kinnet smør, voks, nesten litt mandel og lette fatkrydder. Middels fyldig, frisk og levende vin med denne tydelige limefrukten med snev av stram skallpreg, våt salter, sitrus, kinnet smør og lang frisk utgang. Leflaives signatur syre lever her og gir sikkelig energi og leker i munnfølelsen. Imponerende håndverk her! Gleder meg til toppene! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13345701 (NYHET)
Vin: Roche de Bellene Puligny-Montrachet 1er Cru Les Combottes 2016
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 40 år gamle vinstokker. Druer fra 2 hektar. 33% nye fat. Årgangstypisk mer strammere og og tightere på duft med denne ungdommelige og vårlige frukten med sitrus, epler, lette svale krydder og med lett vårlig blomsteravtrykk. Middels fyldig og uttalt frisk Burgund med tight sitrus og eplefrukt som virkelig holder på sin konsentrasjon. Lett fatpreget, men ikke sjenerende. Pen saltet utgang. Fortsatt litt kantede, men gi denne 5 år til å komme seg ut av valpefettet. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 11055101
Vin: Fabien Coche Monthelie 1er Cru Les Duresses 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 760,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Fabien Coche
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og ren på nesen med dufter av sitrusfrukter, gule epler, noe fersken og aprikos, samt hvite blomster, voks, mandler, nøtter og tre. Lekkert mineralpreg. Bittelite hint av smør og bakst. Flott dybde på nesen. Fyldig kropp med en god munnfølelse med en fin tekstur. Flott konsentrasjon av saftig, lett kremet og rikere frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og noe stenfrukter. Pen kalkaktig mineralitet, samt innslag av krydder, nøtter og pent integrert tre. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Meget pen vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 10632701
Vin: Fabien Coche Meursault Chevalieres 2016
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 738,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Fabien Coche
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rikere på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, epler, stenfrukter, samt knust stein, mineraler, nøtter, mandler og toastede eiketoner. Streif av litt hvite blomster. Nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med litt kledelig fedme og mye nerve. Flott dybde og konsentrasjon på smak, med preg av modne sitrusfrukter, syrlige grønne epler og litt gule epler, samt noe sødmerike pærer. Innslag av kalkmineraler, mandler, nøtter og litt toast. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Nydelig, klassisk Meursault. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 423201
Vin: Fabien Coche Meursault Limozin 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 725,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Fabien Coche
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på nesen med dufter av modne gule epler, pærer, stenfrukter og syrlige sitrusfrukter, samt mineraler, krydder, hvite blomster og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en delikat, glatt munnfølelse med litt fedme. Meget bra nerve. Meget flott konsentrasjon av lett utviklet, saftig og rikere frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter, aprikos og stenfrukter. Snev av litt tropisk frukt. Innslag av urter, krydder, nøtter, en pen saltaktig mineralitet og litt tre. Strålende saltnerve. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr utgang. Virkelig flott vin i denne årgangen. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13245401 (NYHET)
Vin: J. Moreau & Fils Chablis Grand Cru Valmur 2000
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 649,90 kr (tillegg)
Importør: Silenus
Produsent: J. Moreau & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på gule og røde epler, pærer, stenfrukter og modne sitrusfrukter, samt krydder, mandler, nøtter, smørmalt og noe honning. Streif av en nydelig mineralitet, samt snev av anis. Fyldig kropp med en utpreget god, kremet munnfølelse med pen tekstur. Pen konsentrasjon av saftig, moden og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule og røde epler, sitrusfrukter, fersken og aprikos. Innslag av honning, krydder, mandler, nøtter, litt fat og en pen mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en sammensatt, tørrende avslutning. Strålende, moden chablis. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13379001 (NYHET)
Vin: Albert Grivault Meursault Clos du Murger 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 650,30 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. A. Grivault
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av gule og grønne epler, stenfrukter, samt en lekker mineralitet, blomster, voks, smør, nøtter og fat. Fyldig vin med en god munnfølelse med kledelig fedme. Bra konsentrasjon av saftig, mineralsk og litt slankere frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter. Innslag av krydder, litt smør, samt nøtter, mineraler og pent integrerte fattoner. Frisk syre. Pen lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. Meget pen Meursault. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13378801
Vin: Albert Grivault Meursault Clos du Murger 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 650,30 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. A. Grivault
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Umiskjennelig Meursault på duft med preg av gule og grønne epler, sitrusfrukter og nektariner, samt knust stein, mineraler, mandler og pent integrerte fattoner. Snev av blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med bra fedme. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og rikere frukt på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av krydder, mineraler, nøtter og velintegrert tre. Pen, krisp syre. Flott lengde med en sammensatt, tørrende avslutning. Nydelig vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 3789201
Vin: Borgeot Chassagne-Montrachet 1.Cru Morgeot 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra rikdom og fylde på duft med disse blomstene som stikker over brede epler, tydelig småsmeltet smør og lett våte salter. Bra fyldig og vektig vin som også bevarer friskheten på en utmerket måte med bred gul eplefrukt, syresterk skall, nøtt, tydelig fatkrydder og smør. Lang, litt tett utgang. Virkelig en flott Moregot dette. Gi den 3-5 år så har trevirket også integrert seg enda mer. Super vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13216701 (NYHET)
Vin: Moreau Chablis Grand Cru Valmur 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 646,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Christian Moreau
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra intensitet i vinen med denen fine saltmineralske tonen som kommer fram over sitrusfrukt, sval krydder, lette fatkrydder og sommerblomst. Middels fyldig, frisk og lett tight vin foreløpig, men her er det mye god frukt som vil komme fram med sitrus, eple, lett sval smør, lett fatkrydder og med denne sjømineralske nerven som vises fram. Stort potensiale. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13213501 (NYHET)
Vin: Simonnet-Febvre Chablis Grand Cru Les Clos 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: Simonnet-Febvre
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av modne gule og grønne epler, fersken, aprikos og sitruszest samt kalkmineraler, mandler og hint tre. Snev av litt sitrusfrukter. Middels til fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse med en kledelig fedme. Flott konsentrasjon av saftig, litt bløt og lett moden frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt stenfrukter. Pen underliggende kalkaktig mineralitet, samt innslag av urter, mandler og hint av litt tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk utgang. Virkelig flott chablis. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13050601 (NYHET)
Vin: Guigal La Doriane Condrieu 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 778,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Viognier.
Beskrivelse: Veldig blomstrete og aromatisk i snittet med gyllen gul stenfrukt, lett fedmepreg med snev av gjær, salt og nøtt. Bra fyldig og fedmepreget Condrieu med denne pene stenfrukten, grove modne eplet, nøtt og salt. Kompleks utgang med lett taperiktig bittert preg. Særpreget kvalitetsvin. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 9210901
Vin: Dom. Vacheron Sancerre Les Romains 2017
Region: Loire, Frankrike
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Vacheron
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Bra fyrighet på duft med tydelig blomst og krydder over mer svette salter. Middels fyldig vin som sprer energi fra første sekund med flott saftig fruktfølelse av sitrus og eple, våt flint/steinkant og sval kryddersorter. God tett utgang. Dette er håndverk! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13218201 (NYHET)
Vin: Boulay Sancerre Blanc Comtesse 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 524,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Gérard Boulay
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Litt tight på duft foreløpig med stram sitrus, nøtt og tydelig saltaktig mineralsk preg. Middels fyldig, skikkelig tight og frisk vin med dette saltlaget som legger seg i munnfølelsen sammen med frisk lime, sitrus og eplefrukt. Bra urt/krydrete utgang. Vin som trenger 2-5 år i kjelleren, men dette er en utmerket Sancerre. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13341101 (NYHET)
Vin: Zind-Humbrecht Pinot Gris Jebsahl VT 2012
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:15.00% Sukker:74.0 g/l Syre:3.4 g/l
Druer: Pinot gris.
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på gule epler, søte aprikoser og modne sitrusfrukter, samt honning, tørket frukt og nøtter. Fyldig kropp med en rik, kremet munnfølelse med god fedme og bra intensitet. Konsentrert, rik, moden og saftig frukt på smak, med vekt på gule epler, modne sitrusfrukter. Innslag av honning, urter, nøtter og mineraler. Frisk syre. Tydelig sødme. Pen lengde med en rik, tørrende utgang. Elegant og meget flott søtvin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 12981901
Vin: Beyer Gewurztraminer Vendange Tardive 1998
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 575,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Léon Beyer
Druer: gewürztraminer.
Beskrivelse: Moden og rik på nesen med dufter av sitrusfrukter og gule epler, litchi, tørkede aprikoser og kandisert frukt, samt voks, honning, roseblader, røyk, mineraler, mynte og urter. Fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse med god fedme og nerve. Flott konsentrasjon av moden, rik og bløt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, epler og tropisk frukt, samt kandisert og tørket frukt. Innslag av urter, krydder, nøtter, honning og en fin saltaktig mineralitet. Balansert syre. Tydelig sødme, men denne balanseres noe på vei. Flott lengde med en rik utgang. Meget flott, rik og moden vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13220801 (NYHET)
Vin: Spindler Forster Kirchenstück Riesling Trocken Grosse Lage 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 514,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: weing. Heinrich Spindler
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Herlig saltlag ligger over glasset med uttalt frisk og god frukt av sitrus, eple, lett smør, snev av fatkrydder før igjen dette saltet tar overhånd. Frisk og ganske tett munnfølelse med flott saltlag som knytter seg til disse strammere sitruskjøttet, eplefrukten og nøttepreget. Lang kompleks utgang. Trenger tid, men har et stort potensiale. Flott vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 5491101
Vin: Egon Müller Scharzhof Riesling 2020
Region: Mosel-saar-ruwer, Tyskland
Pris: 652,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weing. Egon Müller
Alkohol:10.50% Sukker:36.0 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Veldig pur og leken på nesen med dufter av friske sitrusfrukter, sitruszest, grønne epler, hvit fersken, aprikos, samt blomster, knust stein og en nydelig mineralitet. Snev av honning. Fyldig kropp med en nydelig, delikat munnfølelse som ligger over en virkelig flott nerve. Nydelig konsentrasjon av saftig, slank og frisk frukt på smak, med vekt på lime og sitrusfrukter, sødmerik fersken og aprikos, samt grønne epler. Innslag av litt kandisert frukt, melon og en nydelig gjennomgående saltaktig mineralitet som leker seg gjennom hele smakskurven. Frisk syre. Restsødmen er nydelig balansert og knapt merkbar. Nydelig lengde med en ren, mineralsk og knusktørr avslutning. Storartet og meget elegant riesling med fremragende balanse. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 10230801 (NYHET)
Vin: Maximin Grünhaus Bruderberg Kabinett Riesling 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 250,10 kr (tillegg)
Importør: Plus Vini
Produsent: Weing. Maximin Grunhauser
Alkohol:7.50% Sukker:51.6 g/l Syre:8.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, syrlige sitrusfrukter, hvit fersken og kandisert frukt, samt blomster, honning, knust stein, røyk og mineraler. Pent fyldig vin med en flott, litt rikere munnfølelse med bra nerve. Nydelig konsentrasjon av saftig, søt og rik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, samt litt pasjonsfrukt. Nydelig gjennomgående mineralitet, samt innslag av urter og litt honning. Frisk syre som balanserer den tydelige sødmen bra. Pen lengde med en tørr avslutning. Nydelig, delikat Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 12214101 (NYHET)
Vin: Gusbourne Guinevere Chardonnay 2017
Region: England
Pris: 390,30 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på nesen med dufter av gule og grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt nøtter, knust stein, våt stein og pene mineraltoner. Lette aromatoner av toast og smør, og snev av blomster. Nydelig dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Pen fedme fra fatmodningen. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk og mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter. Innslag av en nydelig røykaktig mineralitet, samt krydder, nøtter, mandler og pent integrerte fattoner. Pen, livlig syre. Nydelig lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Virkelig elegant og lekker vin som bare vil bygge kompleksitet med noen år i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 1959501
Vin: Alheit Cartology 2018
Region: Sør-afrika, Sør-Afrika
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Alheit Vineyards
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sémillon, chenin blanc.
Beskrivelse: Druer fra flere underområdet. Semilion med druestokker som er over 100 år gamle. Pen stram saltmineralitet ligger over kanten med med lett røykfølelse og stenfrukter. Bra vektighet i munnfølelsen der vinen brer seg godt ut med uttalt god munnfølelse med stenfrukter, nøtt og dette uttalte grove steinsaken som imponerer. Lang flott utgang. Utmerket årgang! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 1281501
Vin: Waterkloof Circle of Life White 2016
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Waterkloof
Alkohol:13.00% Sukker:4.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Sauvignon blanc, chenin blanc, chardonnay, sémillon.
Beskrivelse: Pen våt kant ligger over og gir glede med denne saftige stenfrukt, sitrus, eple, smør, krydder og blomsttonen. Rett og slett en storsjarmør på duft. Middels fyldig vin med uttalt saftig og delikat munnfølelse med saftig smørete eple, stenfrukter, krydder, litt jordkjeller og snev av bitter fruktskall. God delikat utgang. Syren utfordres, men gir nok til at dette blir delikat og flott sak. super vin som drikker så godt nå! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 7335601
Vin: Badenhorst Dassiekop Chenin Blanc 2019
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: chenin blanc, år gamle stokker og chenin blanc.
Beskrivelse: Pen på nesen med dufter av gule epler, kjølige stenfrukter, urter, krydder, mandler, samt knust stein og mineraler. Fyldig kropp med en god munnfølelse med pen tekstur. Pen konsentrasjon av saftig, myk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på stenfrukter og gule epler. Innslag av krydder, røyk, mandler og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget vellaget vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13068101 (NYHET)
Vin: Rhys Alpine Chardonnay 2016
Region: California, USA
Pris: 898,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Rhys Vineyards
Alkohol:12.70% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og uttrykksfull på nesen med aromaer av gule epler, stenfrukter og litt modne sitrusfrukter, samt voks, noen grønne toner, nøtter og tre. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, myk og noe utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og pent integrert tre. Pen underliggende mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 12406702 (NYHET)
Vin: Szepsy Tokaji Szamorodni 2016
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 692,60 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:12.00% Sukker:176.0 g/l Syre:7.7 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Rik og kompleks på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, aprikos og tropisk frukt, samt honning, kandisert frukt, tørket frukt og mineraler. Meget flott dybde på duft. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse med god fedme. Nesten oljeaktig. Flott konsentrasjon av moden, rik og sødmefull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, stenfrukter og tropisk frukt. Betydelig innslag av tørket frukt, samt innslag av honning, urter, krydder og mineraler. Frisk syre som balanserer den anselige mengden med sødme meget godt. Nydelig lengde med en kompleks avslutning. Nydelig søtvin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 12407201 (NYHET)
Vin: Szepsy Tokaji Szent Tamás 2017
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 1 119,70 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med dufter av gule stenfrukter, gule epler og litt modne sitrusfrukter, samt mandler, nøtter, blomster, mineraler, krydder og noe tre. Streif av honning på duft. Meget flott dybde på nesen. Fyldig kropp med en utpreget god, teksturert munnfølelse. Sammensatt og konsentrert, saftig frukt på smak, med vekt på gule epler, melon, stenfrukter og sitrusfrukter. Innslag av mineraler, urter, krydder, nøtter og tre. Frisk syre. Flott lengde med en knusktørr avslutning. Strålende, kompleks furmint. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13245801 (NYHET)
Vin: Cascina Ca’Rossa Roero Riserva Arneis Le Coste 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 395,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ca’Rossa
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Bra dybde på duft der denne fine jordsmonnspreget som ligger over konsentrert eple, stenfrukt, nesten litt røyk og sval blomst. Bra fyldig Arneis som imponerer med både kraft og balanse med konsentrert stenfrukt, lett bittert fruktskall, lett trevirke og dypere salter. Lang kompleks utgang. Dette er håndverk av ypperste klasse. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11483101
Vin: Marco de Bartoli Integer Zibibbo 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Marco de Bartoli
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Zibibbo.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler, modne sitrusfrukter, fersken, aprikos, samt hylleblomst, roser, voks og mineraler. Fyldig kropp med en god, litt rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk og rik frukt på smak, med vekt på gule epler, modne sitrusfrukter, aprikos og tropisk frukt. Innslag av urter, krydder, mineraler og litt mandler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende utgang. Strålende zibibbo. (ESH) 
Poeng: 91

 

Varenr: 11045301
Vin: Integer Grillo 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Marco de Bartoli
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Grillo.
Beskrivelse: Rik og sammensatt på nesen med dufter av modne gule epler, pærer og sitrusfrukter, litt aprikos, samt tørket frukt, voks, nøtter og tre. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av moden, bløt og rik kremet frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, gule epler og aprikos. Innslag av urter, krydder, nøtter, mineraler og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett sitruspreget utgang. Flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 9408001
Vin: Marco de Bartoli Grappoli del Grillo 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Marco de Bartoli
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: grillo og grillo.
Beskrivelse: Sammensatt og pen på nesen med dufter av gule stenfrukter, fersken, gule epler og litt modne sitrusfrukter, samt knust stein, mineraler og toast. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig og syrlig frukt på smak, med preg av grønne og gule epler, modne sitrusfrukter og modne stenfrukter. Innslag av krydder, nøtter, mineraler, samt noe fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget pen vin som vil være en utmerket matvin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

Varenr: 12311001 (NYHET)
Vin: Leflaive Pouilly-Fuisse 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 674,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Leflaive
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Veldig blomstrete med denne sommerflørtende tonen sammen med frisk sitrus, eple, limeskall, smørete trevirke og denne tydelige saltheten. Middels fyldig og uttalt frisk vinkarakter med sitrus, limeskall, grønt fruktskall, snev av fatrydder og relativt kompleks og saltet utgang. Utmerket skinnende syre. Trenger litt tid, men er av meget god kvalitet denne vinen. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13379001 (NYHET)
Vin: Albert Grivault Bourgogne Clos du Murger 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 450,30 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. A. Grivault
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av gule epler, stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt voks, sjø, mineraler og fat. Streif av smør og nøtter på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse med flott fedme. Konsentrert, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av krydder, mineraler, nøtter og toast. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget pen chardonnay. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13213401 (NYHET)
Vin: Simonnet-Febvre Chablis Premier Cru Fourchaume 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: Simonnet-Febvre
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av grønne og litt gule epler, lime og sitrusfrukter, hvit fersken, samt blomster, våt stein, sjø og mineraler. Snev av pærer og voks. Pent fyldig vin med en god, frisk munnfølelse med fin nerve. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og litt fersken. Innslag av urter, røyk og mineraler. Pen syre. Bra lengde med en mineralsk og tørrende utgang. Strålende chablis. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10689401
Vin: Louis Jadot Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 419,– kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av modne gule stenfrukter, fersken, gule og grønne epler, liltt sitrusfrukter, samt blomster, smør, litt lett nøttepreg, urter, knust stein og en delikat kalkaktig mineralitet. Noen toner av fat, samt en liten peppertone på nesen. Fyldig kropp med en lett teksturert og balansert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av nøtter, noen ytterst lette honningtoner, samt urter, krydder og en pen mineralitet. Noen tretoner, men dette er pent integrert. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Velbalansert og vellaget chablis. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13223001 (NYHET)
Vin: J. Moreau & Fils Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 449,90 kr (tillegg)
Importør: Silenus
Produsent: J. Moreau & Fils
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av modne gule og grønne epler, modne sitrusfrukter, fersken og litt pærer, samt hvite blomster, knust stein og mineraler. Snev av litt voks. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, moden og frisk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og litt fersken og stenfrukter. Innslag av urter, litt krydder, samt mandler og mineraler. Pen syre. Flott lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Flott chablis. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13235401 (NYHET)
Vin: Chanson Corton Grand Cru Les Vergennes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,10 kr (tillegg)
Importør: Good Beverage
Produsent: Chanson Pere & Fils
Alkohol:15.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 13-14 måneder på fat. 10-15% nye. Frisk og fyrrig på duft med dette svale fatkrydderiet som ligger lett over den gode sitrus og eplefrukten sammen med våt stein. Middels til middels + fyldig vin med denne overraskende friske karakteren tross denne svært høye alkoholprosenten. Rik og saftig eplefrukt, sitrus, nøtt og lette salter. Lett alkoholtouch på utgangen, men syren greier å friske opp vinen. Dette er en vin entusiastene må kjøre blindt, vurdere og diskutere!
Poeng: 91

 

Varenr: 12100701
Vin: Roche de Bellene Saint-Aubin En Remilly 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 539,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Lett stram på duft, men mer frisk og leken en f.eks 2016 med god sitrus, vår / sommerblomst og pene krydder sammen med god saltmineralitet. Bra energi og lekenhet i munnfølelsen med frisk sitrusfrukt, sommereple, våt salthet, lett nøtt og smør med fin sjø/salte tonen. Fin vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 7754501
Vin: Borgeot Saint Aubin Derriere Chez Edouard Blanc 1er Cru 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 20-30% nye fat. Frisk og fortsatt litt strammere på duft med kjøligere eple, krydder, sval blomst, og lett fatkrydder. Middels fyldig, frisk og leken vin med bra fokus på det kjølige med både grønne og gule epler, sitrusskall, lett kinnet smør og med dette stramme saltpreget på en god syresterk utgang. Leken vin i god årgang! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 7332201
Vin: Girardin Saint-Aubin Premier Cru En Remilly 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rikere og mer intens på duft med eple, sitrus, varmere smørtone, blomster og med lett saltpreg. Middels fyldig og frisk vin med god leken sitrus og eplefrukt, lett smør og salter. God salthet på utgangen. Denne har faktisk greid å holde friskheten i årgangen. Bra! (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 2118601 (NYHET)
Vin: Fabien Coche-Bouillot Meursault Les Luchets 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 764,20 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Fabien Coche-Bouillot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Raffinert på nesen med dufter av gule stenfrukter, gule epler, modne sitrusfrukter og snev av litt tropisk frukt, samt urter, hasselnøtter, smør og flott integrert fat. Pene mineraltoner på duft. Fyldig kropp med en utpreget god, kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av kjølig, frisk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, syrlige sitrusfrukter og noe nektariner. Innslag av nøtter, smør, litt tre og en strålende mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10446801
Vin: Robert-Denogent Pouilly-Fuissé La Croix 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 455,10 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og strammere i stilen og representerer årgangens friskhet med sitrus, eple, sval blomst og pene krydderier. Middels fyldig, frisk og levende vin med god fruktfølelse av saftig sitrus, våt saltkant og strammere krydder på en god utgang. Ikke for kompleks, men gir masse glede for pengene for de som liker det klassiske fra Burgund. Super vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13079801 (NYHET)
Vin: La Soufrandière Pouilly-Vinzelles Les Quarts Cuvée Zen 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 540,– kr (bestilling)
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:14.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Sammensatt på duft med preg av fersken og stenfrukter, modne gule og grønne epler, samt voks, mineraler, litt smør, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden og litt myk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Snev av sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, mandler, nøtter, mineraeler og tre. Frisk syre. Pen lengde med en sammensatt avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13326201 (NYHET)
Vin: Pommier Chablis 1er Cru Fourchaume 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 458,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Isabelle et Denis Pommier
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av grønne og gule epler, sitrusfrukter og nektariner, samt litt voks, blomster, knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, lime og stenfrukter. Innslag av røyk og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget flott chablis. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13079901 (NYHET)
Vin: La Soufrandière Pouilly-Vinzelles Les Quarts 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 540,– kr (bestilling)
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Kompleks, men elegant på duft med preg av modne stenfrukter, grønne og gule epler, samt voks, fruktskall, krydder, mineraler, mandler og pent integrert tre. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med kledelig tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, noe utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og stenfrukter. Innslag av mandler, mineraler og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Elegant og virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13079601 (NYHET)
Vin: La Soufrandière Pouilly-Vinzelles Climat Les Longeays 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 500,– kr (bestilling)
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med aromaer av modne gule og grønne epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter, samt blomster, voks, mineraler, nøtter og tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Pen kjerne av saftig, begynnende moden frukt på smak, med vekt på aprikos og stenfrukter, samt gule epler. Innslag av sitruszest, urter, krydder, nøtter, mineraler og litt tre. Pen syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin. (ESH)
Poeng:91

 

Varenr: 11055201
Vin: Fabien Coche Saint-Romain 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 505,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Fabien Coche
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og uttrykksfull på nesen med dufter av lett utviklet frukt, med vekt på sitrusfrukter, gule og grønne epler, samt litt kandisert frukt, våt stein, mineraler og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med god fedme. Konsentrert, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og noe fersken. Innslag av urter, krydder, mineraler og noe tre. Frisk syre. Pen lengde med en sammensatt avslutning. Flott mineraldrevet vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4891201
Vin: Pommier Chablis 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Cask
Produsent: Isabelle et Denis Pommier
Alkohol:12.50% Sukker:1.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt blomster, røyk og mineraler. Snev av voks. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter, fersken og nektariner. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 10981001
Vin: Eleni & Edouard Vocoret Chablis En Boucheran 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Dom. Eleni et Edouard Vocoret
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av grønne og litt gule epler, sitrusfrukter og noe stenfrukter, samt blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, teksturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, tett og frisk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og noe stenfrukter. Flott gjennomgående mineralitet, samt innslag av litt mandler. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Glitrende chablis. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 8346501
Vin: Eleni & Edouard Vocoret Chablis Le Bas de Chapelot 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Dom. Eleni et Edouard Vocoret
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, fersken og stenfrukter, samt litt sitrusfrukter, voks, mineraler, mandler og noe fat. Middels til fyldig kropp med en god, lett teksturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter. Strålende underliggende mineralitet, samt innslag av urter, mandler og lette fattoner. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Meget pen chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12640301
Vin: Guy Bocard Meursault Vielles Vignes 2015
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Guy Bocard
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende med denne flotte smørete frukten som ligger over solvarme epler, mer gyllen gul frukt, nøtt, tydelige smørblomst, karamell og saltmineraler. Rik og bred vin med denne tiltalende smørete og litt fleskete frukten som skaper glede med solvarme sitroner, nøtt, smør, lett trefat og krydder på en god saftig utgang. Vin med overraskende bra dybde med nok syre til at dette er friskt. Meget godt kjøp jfr pris. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11334101
Vin: Goisot Bourgogne Biaumont Côtes d’Auxerre 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 393,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Guilhem & Jean-Hugues Goisot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på nesen med dufter av stenfrukter, gule epler og litt modne, syrlige sitrusfrukter, samt hvite blomster, fruktskall, krydder, nøtter og tre. Snev av knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på stenfrukter, gule og syrlige grønne epler, mandariner og litt grapefrukt. Innslag av appelsinzest, samt krydder, nøtter, mineraler og tre. Frisk syre. Bra lengde med en presis, mineralsk utgang. Meget flott vin. (ESH) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13050701 (NYHET)
Vin: Guigal Saintes Pierres de Nalys Chateauneuf-du-Pape Blanc 2019 
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 448,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. de Nalys
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: picolit, roussanne, grenache blanc, bourboulenc og clairette.
Beskrivelse: Bred i stilen med blomster som tar styringen over stenfrukter og med et pent saltlag. Bra fyldig hvit CdP som greier å bevare friskheten godt i denne årgangen med frisk stenfrukt, lett bitter blomst, nøtt og salter. Lang smattende utgang. Alkoholen er vel integrert her. Særpreget og god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 472701
Vin: Dom. Vacheron Sancerre Guigne-Chèvres 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Vacheron
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Grov håndverksfølelse på duft med dette fine steinpreget som ligger over fin moden sitrus, eple og sommerblomst. Middels fyldig vin med god energi med rikere eplefrukt, sitrus, lett modent fruktskall og salter. God lett smattende utgang. Utmerket vin. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13190201 (NYHET)
Vin: Boulay Sancerre Les Monts-Damnés Blanc 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 442,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Gérard Boulay
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Pen intensitet og dybde på duft med blomstertoner, eple og dette pene salt/mineralske dypere preget. Middels fyldig, frisk og levende vin med gule og grønne epler, limeskall, nøtt og med dette fine saltlaget. Balansert og uttalt god Sancerre. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 11067001
Vin: Rocher des Violettes Montlouis Négrette 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 310,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Xavier Weisskopf
Alkohol:13.00% Sukker:3.6 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Tiltalende og kompleks på duft med pent saltlag som ligger over nøtt, blomst og disse litt grovere eplefruktene av det gule sorten. Middels fyldig, frisk og levende Loire vin med god fruktkarakter av gult eple, lett modent sitrusskall, mot stenfrukt, nøtt og med dette fine saltlaget som skaper dybde. Vin med grovhet og delikatesse. Vin med sjel. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11904101
Vin: Vincent Gaudry Sancerre Le Tournebride 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 346,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Vincent Gaudry
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Dyp og elegant på nesen med aromaer av lime og sitrusfrukter, grønne og gule epler, litt urter, samt en steinaktig mineralitet, nyper og blomster. Fyldig kropp med en utpreget god og forholdsvis rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett utviklet, litt sødmerik, men likefullt frisk frukt på smak, med vekt på gule og syrlige grønne epler, sitrusfrukter og litt syrlige sitrusfrukter. Pen underliggende saltaktig mineralitet, samt innslag av urter og litt krydder. Pen, frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Glitrende, frisk Sancerre. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 5249401
Vin: Nicolas Joly Clos de la Coulée de Serrant 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Produsent: Nicolas Joly
Alkohol:15.00%
Druer: chenin blanc.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med aromaer av modne gule epler, pærer, stenfrukter, samt tørket frukt, voks, honning, mineraler, urter og nøtter. Snev av tre på nesen. Fyldig kropp med en god munnfølelse med mye kraft. Flott konsentrasjon av rik, saftig og moden frukt på smak, med vekt på gule epler, aprikos og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og noe tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt rik avslutning. Raffinert, strålende vin som får trekk for litt merkbar alkohol i utgangen. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10122501
Vin: Trimbach Grand Cru Schlossberg Riesling 2017
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:8.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Intens, men ren og innsmigrende på nesen med dufter av modne gule epler og stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt blomster, voks, honning, flint og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av lett utviklet, saftig og nokså rik frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sødmefylte stenfrukter, samt lime og sitrusfrukter. Snev av litchi. Innslag av urter, krydder, mineraler og en pen mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Elegant, lett utviklet og meget pen Alsace-riesling. Ganske intens nå; gi vinen noen år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13341201 (NYHET)
Vin: Zind-Humbrecht Riesling Roche Calcaire 2018
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:12.50% Sukker:5.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Aromatisk, samtidig ganske intens på nesen med aromaer av grønne og gule epler, modne sitrusfrukter, stenfrukter, samt blomster, voks, litt petroleum og en nydelig mineralitet. Flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en energisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og rik frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter. Innslag av urter, litt krydder, røyk og en strålende underliggende mineralitet. Livlig syre. Bra lengde med en saltmineralsk, tørrende avslutning. Virkelig flott vin basert på yngre vinstokker i Clos Windsbuhl. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 8153901
Vin: Rolet Arbois Chardonnay 2016
Region: Jura, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: B&R WIne
Produsent: Rolet Pere et Fils
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Flott dybde på duft med preg av frisk, utviklet frukt, med vekt på gule stenfrukter, pærer og gule epler, samt voks, mandler, nøtter, våt stein og mineraler. Streif av litt smør, honning og fat. Fyldig vin med en utpreget god, kremet munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, myk og moden frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en kremet, tørrende avslutning. Strålende vin i denne årgangen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 3006301
Vin: Rolet L’Etoile Chardonnay 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Dom. Rolet et Flls
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer av gule epler, pærer, modne stenfrukter og litt modne sitrusfrukter, samt voks, honning, nøtter, kalkmineraler og tre. Toner av urter og krydder. Pen dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med flott fedme. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og modne stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter, mandler og mineraler. Snev av fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Konsentrert og strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 10383101
Vin: Kruger-Rumpf Abtei Rupertsberg Riesling Trocken 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 247,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.50% Sukker:4.1 g/l Syre:8.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Mineralsk, frisk og tiltalende på duft med preg av sitrusfrukter, grønne epler, samt knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en nydelig, frisk munnfølelse. Saftig, konsentrert og frisk frukt på smak, med vekt på syrlige epler, sitrusfrukter og litt gule stenfrukter. Innslag av røyk og en pen saltaktig mineralitet. Krisp syre. Flott lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Lineær og elegant riesling. Et meget godt kjøp. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 105360
Vin: Kruger-Rumpf Im Pitterberg Riesling Kabinett 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 204,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:9.00% Sukker:42.6 g/l Syre:8.7 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, urter, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse med litt tekstur. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og litt rikere mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk, saltmineraler og blomster. Frisk syre og balansert sødme. Flott lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Strålende Kabinett i en pent balansert stil. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 6862801 (NYHET)
Vin: K. Wechsler Riesling Kirchspiel Feinherb 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: K. Wechsler
Alkohol:11.50% Sukker:24.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av lime og modne sitrusfrukter, grønne epler og fersken, samt blomster, urter, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk, god munnfølelse med flott intensitet. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og litt rikere mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og litt fersken. Lett bitterhet. Innslag av urter og en nydelig mineralitet. Krisp syre som balanserer sødmen perfekt. Pen lengde med en tørr, mineralsk utgang. Nydelig feinherb. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13220701 (NYHET)
Vin: Spindler Forster Jesuitengarten Riesling Trocken Grosse Lage 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 436,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: weing. Heinrich Spindler
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Bra dybde på duft med dette våte saltlaget som kommer tydelig opp sammen med flere lag av frukt der grovere eplekjøtt, sitrus, voks og krydder er gjenkjennelig. Middels fyldig, frisk og levende vin med god munnfølelse av frisk sitrus, grønt eple og med et fint saltlag. Bra energisk utgang. Trenger litt tid, men dette har et stort potensiale. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 1735201
Vin: A. Clüsserath Trittenheimer Apotheke Riesling Trocken 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 388,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: A. Clüsserath
Alkohol:12.00% Sukker:6.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lett floralsk preg ligger over strammere sitrus og eplefrukter, snev av nøtteskall og salt. Middels fyldig og lett saftig vinen med god fruktkarakter av eple og saltet utgang. God smattende utgang med bra syre her. Meget fin vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 7659001
Vin: Carl Loewen Herrenberg Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 209,90 kr (tillegg)
Importør: Winemarket
Produsent: Weing. Carl Loewen
Alkohol:9.00% Sukker:38.2 g/l Syre:8.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, hvit fersken, blomster, urter, knust stein og en nydelig saltaktig mineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god, litt rikere munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, rik og frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av røyk og mineraler, samt snev av litt urter og honning. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en mineralsk, steinete og tørrende avslutning. Virkelig lekker og raffinert Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12309501
Vin: Leitz Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Trocken Hinterhaus 2012
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 375,– kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Leitz
Alkohol:12.50% Sukker:7.5 g/l Syre:7.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Rik, fyrrig og fortsatt levende på duft med bredere og tiltalende sitrus og saftig gul eplefrukt, tørket blomst, tørket karamell og nesten noe julekrydder. Middels fyldig, rik og levende vin med saftig frukt av eple, limeskall, tørket sitrusskall, krydder og størknet smørtone. Bra saltete utgang. Dette drikker utmerket nå. Veldig god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 3995601
Vin: Rafael Palacios As Sortes 2019
Region: Valdeorras, Spania
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: A. Clüsserath
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Godello.
Beskrivelse: Raffinert aromabilde med denne fine balansen med å komme bredt ut, men også med delikate toner. Bra salthet er med eple, stenfrukt, våt saltkant og tydelig nøtteskall. Middels fyldig og levende vin med uttalt god fruktkvalitet av stenfrukt og eple. Bra smattende salthet er med på en frisk utgang. Vin med sjel. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 11673901
Vin: Craven Chardonnay 2019
Region: Stellenbosch, Sør-Afrika
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Craven Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 1984. 1100 flasker. Frisk og leken på duft med slørete sexy parfyme, svale stenfrukter, sitrus, epler og forførende sommerblomster. Bra saftig vin med uttalt god munnfølelse med denne fine steinmineraliteten som blir med i god kombinasjon med saftig sitrus, stenfruktskall, limeskall og betydelige salter som blir med på en god kompleks utgang. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11058501 (NYHET)
Vin: Van Loggerenberg Trust Your Gut 2020
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 379,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Van Loggerenberg Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: chenin blanc.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med aromaer av modne gule og litt grønne epler, fersken og litt modne sitrusfrukter, samt fruktskall, voks, blomster, urter, krydder og fat. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, lett kremet munnfølelse med litt tekstur. Bra nerve. Pen konsentrasjon av saftig, litt rik frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, gule stenfrukter, samt sitrusfrukter. Innslag av urter, saltmineraler, mandler og noe fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Konsentrert og meget god, terroirpreget chenin blanc. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 7161401
Vin: Craven Karibib Chenin Blanc 2019
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Craven Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Vinplanter fra 1982. Fottråkkes. 2 x 500 liters fat. 9 mnd. Ufiltrert. Pent smørete og forførende i duftbilde med slørete stenfrukt, nesten litt tett konsentrert frukt som vil ut, steiner og blomst. Middels fyldig, lett fet og deilig i munnfølelsen med god frukt av stenfrukter, epler, sitruser og med utpreget steinete utgang uten at det blir for grovt da syre og frukt er med på samspillet. God lang og vektig utgang. Bitterheten er kun svakt tilstede. Fin vin dette! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 3294501 (NYHET)
Vin: Hamilton Russell Chardonnay 2020
Region: Overberg, Sør-Afrika
Pris: 425,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Hamilton Russell Vineyards
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.3 g/l
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Kompleks på duft med aromaer av lett utviklet frukt, med vekt på gule grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt hvite blomster, honning, nøtter og fattoner. Det åpenbarer seg pene mineraltoner på nesen. Fyldig kropp med en utpreget god og kremet munnfølelse. Tett, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule og grønne epler, pærer, fersken og melon. Mange flotte lag med frukt her. Innslag av en nydelig saltaktig mineralitet, røyk, urter og krydder, samt noen smørtoner og godt integrert fat. Frisk syre. Bra lengde med en frisk utgang. Meget pen og konsentrert chardonnay fra Sør-Afrika. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 3812601
Vin: Knoll Ried Loibenberg Loibner Riesling Smaragd 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 568,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weing. Knoll
Alkohol:13.00% Sukker:3.6 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Nydelig på duft med intense aromaer av lett modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, fersken, samt voks, honning, blomster, knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt rik frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, modne sitrusfrukter og noe fersken. Innslag av urter, røyk og en pen saltaktig mineralitet. Hint av krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Flott riesling med mineralsk nerve. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 3812701
Vin: Knoll Ried Loibenberg Grüner Veltliner Smaragd 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 554,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weing. Knoll
Alkohol:13.50% Sukker:3.3 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: grüner veltliner.
Beskrivelse: Aromatisk og flintaktig på nesen med dufter av gule og grønne epler, hvite stenfrukter og litt tropisk frukt, samt voks, flint, mineraler, blomster og litt urter og krydder. Fyldig kropp med en god, kremet og litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, rik og kremet frukt på smak, med vekt på gule epler, syrlige grønne epler, lime og sitrusfrukter. Snev av litt bitre stenfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en kremet, tørrende avslutning. Elegant, flott strukturert grüner veltliner. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 7449601
Vin: Au Bon Climat Hildegard 2018
Region: California, USA
Pris: 429,– kr (bestilling)
Produsent: Au Bon Climat
Druer: pinot gris, aligoté og pinot blanc.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer av grønne og gule epler, stenfrukter, voks, knust stein og mineraler, samt nøtter, nyper, blomster og pent integrert tre. Hint av litt krydder. Bra dybde på nesen. Middels til fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, rik og myk frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av litt sitrusfrukter, samt av krydder, nøtter og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt trepreget avslutning. Strålende californisk blend. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13067701 (NYHET)
Vin: Kutch Trout Gulch Chardonnay 2018
Region: California, USA
Pris: 549,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Kutch Winery
Alkohol:13.40% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med aromaer av gule epler og stenfrukter, samt voks, nøtter og tre. Snev av litt smør. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt stenfrukter. Innslag av krydder, litt honning, samt nøtter og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10505801 (NYHET)
Vin: Rhys Alesia Chardonnay 2017
Region: California, USA
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Rhys
Alkohol:12.30% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Litt rikere på duft med preg av gule epler, fersken og stenfrukter, samt voks, mandler, nøtter, mineraler og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av rik, saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt stenfrukter. Innslag av krydder, nøtter og tre. Pen, balansert syre. Bra lengde med en tørr utgang. Meget flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10168201 (NYHET)
Vin: Rhys Anderson Valley Chardonnay 2017
Region: California, USA
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Rhys Vineyards
Alkohol:12.20% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, fersken og stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt voks, mandler og tre. Pen mineralitet. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler og tre. Frisk syre. Pen lengde med en tørr utgang. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12406801 (NYHET)
Vin: Szepsy Tokaji Úrágya 2017
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 655,20 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med dufter av modne stenfrukter, gule epler, gule plommer og litt sitrusfrukter, samt honning, blomster, røyk, mineraler, urter og mandler. Snev av litt våt ull. Fyldig kropp med en rik og lett kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, bløt og lett utviklet frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, fersken og gule stenfrukter, samt litt modne sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler og nøtter. Hint av toast. Frisk syre. Flott lengde med en kompleks avslutning. Lekker vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12406601 (NYHET)
Vin: Szepsy Tokaji Nyúlászó 2018
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 600,80 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Kraftfull på nesen med dufter av gule epler, sitrusfrukter og aprikos, samt sitrusskall, knust stein, en pen saltaktig mineralitet, krydder, nøtter og voks. Fyldig kropp med en flott, balansert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og frisk frukt på smak, med vekt på gule og litt grønne epler, samt stenfrukter og noe sitrusfrukter. Innslag av tørkede aprikoser, krydder, nøtter og en pen mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10231002 (NYHET)
Vin: Cave Spring Riesling Icewine 2017
Region: Ontario, Canada
Pris: 359,20 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Cave Spings Cellars
Alkohol:11.00% Sukker:205.0 g/l Syre:9.3 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Dufter rikt av modne, syrlige sitrusfrukter og grønne epler, kandisert frukt og tørket frukt, samt honning og blomster. Fyldig kropp med en rik, kremet munnfølelse med bra fedme. Flott konsentrasjon av rik, kremet og sødmerik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter. Innslag av kandisert frukt, tørket frukt, samt saltmineraler, urter og honning. Frisk syre. Tydelig sødme. Meget flott lengde med en rik utgang. Meget god, rieslingbasert canadisk søtvin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 4081401
Vin: Jermann Were Dreams 2019
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 575,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Silvio Jermann
Alkohol:13.00% Sukker:4.9 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med aromaer lett modne gule epler, fersken, samt voks, blomster, urter, nøtter og tre. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med en kledelig fedme. Pen konsentrasjon av saftig, bløt og kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, nøtter, mineraler og merkbar tre. Pen syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Flott, konsentrert chardonnay fra Friuli. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 851101
Vin: Roche de Bellene Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rikere i stilen med disse lett sommervarme, men fortsatt levende gule frukten, salter og lette krydderier. Middels fyldig og rik munnfølelse med god saftig eplefrukt, eplekall, lett kinnet smør og med forsiktig fatprint. Ikke for kompleks, men drikker godt. Bra vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 13331401 (NYHET)
Vin: Chartron & Trebuchet Chassagne Montrachet 1er Cru Embazées 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 639,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chartron et Trébuchet
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av modne gule epler og stenfrukter, samt nøtter, våt stein, mineraler, krydder og fat. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med pen fedme. Fin konsentrasjon av saftig, fersk kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av urter og krydder, samt nøtter, mineraler og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett trepreget avslutning. Flott Chassagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3789301
Vin: Roche de Bellene Meursault Vieilles Vignes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 529,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og med bra fedmepreg i aromabildet med lett vektig gul eplefrukt, våte saltmineraler, lett fatkrydder og blomst. Bra rikdom i munnfølelsen som også bevarer friskheten på en god måte med smørete gul eplefrukt, bra kremete midtparti, nøtt og tiltalende fatpreg på en god saftig utgang. Dette er Meursault. No doubt about it. Fin vin også. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 3788601
Vin: Borgeot Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og leken i stilen med god fruktkarakter av gul tiltalende frukt, pent saltpreg, trevirke og smør. Middels fyldig vin med god munnfølelse av epelfrukt, frisk sitrus, nøtt, lett bittert trevirke og salter. God litt knytt utgang. Bra vin dette som trenger 2-5 år i kjelleren for å komme litt rundt. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 10447101
Vin: Robert-Denogent Mâcon-Villages Les Sardines 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 328,20 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:13.50% Sukker:4.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og delikat aromamessig med blomstrete stil over bredere gul frukt og krydder. Middels fyldig og frisk vin med pen bred munnfølelse med gul frukt, lett salthet og lette kryddersorter. Ikke kompleks, men gir masse drikkeglede for pengene. Veldig godt kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 5331701
Vin: Juillot Mercurey En Sazenay 1er 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Michel Juillot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 20% nye fat. Bare 3000 flasker i året. Noe intens og lett vill på duft med mye på gang med leken eplefrukt, lett krydderier, blomster i sommerspringen, fatkrydder og salter. Middels fyldig, saftig og lett smørete fedmeaktig i munnfølelsen med eple, sitrus, kremete tone, lett fatkrydder og smør. Bra syre bidrar til ekstra friskhet. God årgang. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11877001
Vin: Justin Girardin Meursault 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Justin Girardin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 40 år gamle stokker. 25% nye fat. Faktisk litt stram på duft til å være 2018, men lett våt jordsmonnskarakter som ligger over saftig sitrus, eple og lett smørete trevirke. Middels fyldig og saftig vin med enklere, men uttalt god smørete frukt, krydder og lett krydderier på en god lett fedmeaktig utgang. Bra balanse her og syren lever i årgangen. Bra vin dette. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13257501 (NYHET)
Vin: Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet Blanc 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 489,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Lamy-Pillot
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av friske gule epler, lime og stenfrukter, samt mineraler, krydder, litt nyper, nøtter og fat. Snev av litt voks, smør og sommerblomster. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av saftig, bløt mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler, nøtter, smør og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Ingen superdetaljert vin, men likevel meget godt håndverk. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13213601 (NYHET)
Vin: Simonnet-Febvre Chablis 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: Simonnet-Febvre
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:2.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule og grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt urter, blomster, sjø, knust stein og mineraler. Snev av litt pære. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av røyk og mineraler. Krisp syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget pen chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13079401 (NYHET)
Vin: La Soufrandière Pouilly-Fuisse Au Vignerais 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 505,– kr (bestilling)
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:14.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med preg av gule epler, pærer og stenfrukter, samt hvite blomster, bakst, nøtter, våt stein, mineraler og tre. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Tett, saftig og rik frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og fersken. Innslag av krydder og kalkmineraler, samt noe nøtter og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, fyldig og balansert Pouilly-Fuisse. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3043601
Vin: J. Moreau Chablis Grand Cru Valmur 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 729,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: J. Moreau & Fils
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av modne grønne og gule epler, stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt voks, nøtter, våt stein, mineraler og noe tre. Hint av honning. Fyldig kropp med en rik og god munnfølelse med kledelig fedme. Flott konsentrasjon av rik, myk og lett moden frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Flott chablis i en forholdsvis rik stil. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13079101 (NYHET)
Vin: La Soufrandière La Carbonnode 2019
Region: Vin de france, Frankrike
Pris: 460,– kr (bestilling)
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Pen dybde på duft med aromaer av lett utviklet frukt, med vekt på lett oksidative gule epler, stenfrukter, samt fruktskall, honning, krydder og litt nøtter. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og krydrete stenfrukter. Tydelig toner av fruktskall, samt av urter, krydder og noe nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En flott og litt annerledes Saint-Véran hvor druematerialet har gjennomgått karbonmaserasjon. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3674401
Vin: Vacheron Sancerre Chambrates 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Vacheron
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Pen intens og framovervendt i stilen med skikkelig blomstrete stil på duft med saftige gule epler og sitruser som ligger over denne pene våte saltkanten. Middels fyldig vin med litt tett gul/grønn frukt med innslag av papaya og flintmineralitet som merkes på en lang og kompleks utgang. Bra syre lever i vinen. Litt knytt i dag, denne trenger et par år før den kommer seg ut av skallet. Håndverk. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 9211001
Vin: Dom. Vacheron Sancerre 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Vacheron
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Leken på stilen med nesten litt støvete sitrus, lett saftig mellom, våt tett saltpreg og blomst. Middels fyldig og frisk vin med lett saftig limefruktskall, sitrus, grønt varmt eple og med denne fine flint/stenkarakteren som gir dybde til vinen. God crisp utgang. Sancerre med sjel. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11386801
Vin: Rolet Nature 2019
Region: Jura, Frankrike
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Dom. Rolet
Druer: savagnin og savagnin.
Beskrivelse: Pen dybde på duft med preg av gule og grønne epler, pærer, stenfrukter, samt voks, honning, blomster, mineraler, nøtter og noen fataromaer. Snev av urter og krydder. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og litt rik frukt på smak, med vekt på grønne epler, pærer og stenfrukter. Innslag av nøtter, urter, krydder, voks og en strålende saltmineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en knusktørr utgang. Flott Jura-vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10095701
Vin: Le Faîte Saint Mont 2015
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Prod. Plaimont
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: petit courbu, petit manseng og gros manseng.
Beskrivelse: Kompleks på duft med aromaer av moden aprikos og modne sitrusfrukter, tropisk frukt, lett oksidative gule epler, samt blomster, mineraler, nøtter og litt voks. Fyldig kropp med en god, teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, rik og moden frukt på smak, med vekt på lett oksidative gule epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Pen, særpreget vin som er en lek med frukt, tekstur og mineralitet. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4357701 (NYHET)
Vin: Keller Riesling Von der Fels Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Weing. Keller
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:8.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Sammensatt mineralsk og floralt preg på nesen med aromaer av lett modne sitrusfrukter, grønne og litt gule epler, blomster, urter, samt knust stein og pen saltmineralitet. Middels fyldig kropp med en nydelig, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og hvit fersken. Innslag av urter, røyk og mineraler. Snev av krydder og bittelitt honning. Frisk syre. Bra lengde med en knusktørr, mineralsk avslutning. Strålende riesling. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9830401
Vin: Leitz Riesling Roseneck Katerloch 2011
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 289,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Leitz
Alkohol:13.00% Sukker:9.1 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Pen stramhet i duften med moden gyllen frukt, stram krydder og dette tydelige saltheten som skaper dybde aromamessig. Middels fyldig vin med goden modenhet i denne gule frukten, tørket fruktskall, krydder og med dett utmerkede saltheten som strammer opp utgangen. Dette drikkes nå. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 9929701
Vin: Balthasar Ress Rüdesheimer Riesling Trocken 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Balthasar Ress
Druer: riesling.
Beskrivelse: Pen dybde på nesen med dufter av lett modne sitrusfrukter, grønne epler, hvit fersken, samt urter, våt og knust stein og mineraler. Pent floralt preg. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, fersken og en anelse tropisk frukt. Innslag av urter, krydder, honning, røyk og en nydelig saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, steinete utgang. Elegant og lekker riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 10230601
Vin: Maximin Grünhaus Schloss Riesling 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 226,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Weing. Maximin Grunhauser
Alkohol:12.00% Sukker:8.0 g/l Syre:11.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Rik, men samtidig delikat på duft med preg av sitrusfrukter, modne grønne og gule epler, fersken, samt blomster, knust stein, mineraler og krydder. Middels fyldig kropp med en flott, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, rik og en anelse myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe fersken og snev av tropisk frukt. Innslag av urter, honning og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre og balansert sødme. Pen lengde med en tørr avslutning. Finessepreget og flott riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 4828701
Vin: Carl Loewen Riesling Alte Reben 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weing. Carl Loewen
Alkohol:12.00% Sukker:9.4 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på nesen med kjølige aromaer av sitrusfrukter, grønne epler og fersken, samt knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en utpreget delikat, frisk munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler, samt litt hvit fersken. Flott mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk og tørrende utgang. Nydelig konsentrert og meget flott riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13293301 (NYHET)
Vin: Weing. Am Stein Vinz Alte Reben Silvaner 2019
Region: Franken, Tyskland
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. am Stein
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Silvaner.
Beskrivelse: God intensitet og med bra dybde på duft med sommerblomster, hvete, gyllen sitrus, eple og med bra kalk/saltaktig aromaer. Middels fyldig, frisk og delikat Silvaner med uttalt god munnfølelse av syresterk sitrus, eple, nøtt og salt. Bra smattende utgang. Kvalitet. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4534801
Vin: Pazo de Señorans Albariño 2020
Region: Galicia, Spania
Pris: 205,70 kr (bestilling)
Importør: JP Wine
Produsent: Pazo de Señorans
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: albariño.
Beskrivelse: Frisk på duft med preg av grønne epler, lime, fersken og nektariner, samt urter, blomster, sjø og saltmineraler. Snev av litt voks. Middels fyldig kropp med en god og frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lyse stenfrukter. Innslag av syrlig lime, urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget bra albariño. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 7775801
Vin: Casa de Mouraz air 2017
Region: Minho, Portugal
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Casa de Mouraz
Alkohol:10.50% Sukker:4.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: loureio, arinto, loureiro, loureira, trajadura og arinto.
Beskrivelse: 100% ståltank. Frisk og slank i stilen med svale stenfrukter, sitrus, eple og salter. Pen lett saltmineralitet ligger og gir glede i bakkant. Middels fyldig, rik og overraskende fedmepreg i munnfølelsen uten at det går utover den gode friskheten med kjølig halvsaftig pære, eple, limeskall og lette salter. Flott balansert og slank vin med god syre hele veien igjennom. Flott kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 10637701
Vin: Momento Grenache Gris 2018
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Marelise Niemann Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Ganske presis på duft med tydelige sommerblomster, parfyme, stein, snev av appelsin og sitrusskall og stenfrukter. Bra fyldighet i denne vinen som også roper godt håndverk. Bra stramhet i frukten med sitrus, slørete midtparti og litt busker. Bra fedme, som kanskje utfordres syremessig. Men dette er en særpreget vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 11841701
Vin: Tesselaarsdal Chardonnay 2020
Region: Walker Bay, Sør-Afrika
Pris: 335,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Tesselaarsdal Wines
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på duft med aromaer av grønne og gule epler, sitrusfrukter og nektariner, samt blomster, en fin mineralitet og noe tre. Middels til fyldig kropp med en flott, lett kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, litt kjølig frukt på smak, med vekt på gule epler, lett modne og syrlige sitrusfrukter, samt litt stenfrukter. Innslag av mineralitet, urter, røyk, litt voks og krydder, samt hint av tre. Frisk syre. Bra lengde med en saltpreget, tørr avslutning. Vellaget chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13064801 (NYHET)
Vin: Salem Wine Company Chardonnay 2018
Region: Oregon, USA
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Evening Land
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av gule og litt grønne epler, stenfrukter, samt voks, flint, mineraler, mandler og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med lett fedme. Pen konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, nektariner og litt sitrusfrukter. Innslag av krydder, mineraler, samt litt nøtter og fat. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Flott chardonnay fra Oregon. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13092401 (NYHET)
Vin: Kelley Fox Durant Vineyard Chardonnay 2019
Region: Oregon, USA
Pris: 410,– kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Kelley Fox
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Innsmigrende på duft med preg av gule epler og stenfrukter, samt voks, blomster og mineraler. Hint av noen pent integrerte fattoner, samt streif av litt nyper på nesen. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, rik frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og stenfrukter, samt litt sitrusfrukter og sødmerik pasjonsfrukt. Pen underliggende mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13282801 (NYHET)
Vin: Johan Vineyard Chardonnay 2018
Region: Oregon, USA
Pris: 368,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Johan Vineyards
Alkohol:13.20% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av gule epler, modne sitrusfrukter og stenfrukter, samt mandler, mineraler og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler, grapefrukt og sitrusfrukte. Innslag av krydder og mineraler, samt noe tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Vellaget chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11904401
Vin: Knoll Loibner Grüner Veltliner Ried Kreutles Smaragd 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 425,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weing. Knoll
Alkohol:13.50% Sukker:3.5 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: grüner veltliner.
Beskrivelse: Kjølig på nesen med preg av gule plommer og stenfrukter, modne sitrusfrukter, gule epler, samt knust stein, mineraler og urter. Hint av litt krydder. Fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse. Konsentrert og rik mineralsk frukt på smak, med vekt på epler, gule plommer, aprikos og stenfrukter. Innslag urter, krydder, mineraler og litt mandler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Pen vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12403301 (NYHET)
Vin: Szepsy Furmint 2017
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 404,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Kompleks på duft med preg av gule stenfrukter, modne gule epler og pærer, samt oliven, nøtter, krydder og litt lær. Snev av litt blomster. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av moden, kompleks og myk frukt på smak, med vekt på epler, pærer og krydrede stenfrukter, samt litt modne sitrusfrukter. Innslag av tørkede aprikoser, urter og krydder, samt mineraler, mandler og nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en sammensatt avslutning. Pen, særpreget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4020201
Vin: Bruno Giacosa Roero Arneis 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: arneis.
Beskrivelse: Aromatisk og pen på nesen med dufter av gule epler, pærer, hvit fersken og stenfrukter, med snev av urter, krydder og blomster. Middels fyldig kropp med en flott munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og mykere frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og stenfrukter. Noe bitterhet i mellompartiet. Innslag av mandler, urter, anis, krydder og litt mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr utgang. Fin, klassisk arneis. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4068901
Vin: Jermann Chardonnay 2020
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Silvio Jermann
Alkohol:13.00% Sukker:3.7 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Pen dybde på duft med aromaer av gule epler, fersken og stenfrukter, urter, mineraler, voks og litt nøtter. Streif av litt tre på nesen. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av saftig, myk og fersk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av urter, mandler og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen chardonnay. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3394801
Vin: Terre Nere Etna Bianco 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 255,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: carricante, minella bianca, inzolia, grecanico, catarratto.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av friske gule og grønne epler, syrlige sitrusfrukter og fersken, samt blomster, knust stein og mineraler. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk, mineralsk frukt på smak, med vekt på lime, grønne epler og kjøttfull fersken. Innslag av urter, litt krydder, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørrende utgang. Flott Etna-vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11814101
Vin: Vette di San Leonardo 2020
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: San Leonardo
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av grønne epler, lime, fersken og stikkelsbær, samt blomster, urter, våt stein og en steinaktig mineralitet. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av myk, saftig, men samtidig forholdsvis frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av røyk og mineraler. Krisp, frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Delikat, syrefrisk sauvignon blanc. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 4124201
Vin: Sct. Valentin Südtiroler Sauvignon 2020
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: San Michele Appiano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på nesen med dufter av gule epler, litt grønne epler, pærer og stenfrukter, samt stikkelsbær, blomster, urter og litt voks. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, kjølig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Noe bitterhet. Innslag av urter, litt krydder, samt en flott mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen sauvignon blanc i en utpreget frisk, kjølig stil. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13330901 (NYHET)
Vin: Chartron & Trebuchet Meursault 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chartron et Trébuchet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av gule epler og stenfrukter, samt krydder, voks, nøtter og toast. Hint av litt urter. Fyldig kropp med en god, rund munnfølelse med pen fedme. Bra konsentrasjon av saftig, rik og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, samt nøtter, mineraler og fat. Frisk syre. Bra lengde med en fersk og tørr utgang. Ikke for detaljert, men dette er en fin Meursault. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7847601
Vin: Borgeot Saint-Aubin Blanc 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ikke for intens, men har en liten leken og sjarmerende side i bunnen av glasset som skaper glede med moden sitrus, smør og lette salter. Middels fyldig vin med lett og leken munnfølelse med saftig eple, sitrus, smør og nøtt. Ikke for kompleks, men er i god balanse og drikker faktisk så godt allerede. God vin. (AB)
Poeng: 89

Varenr: 12808001
Vin: Sylvain Bzikot Saint-Aubin 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 472,– kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: Dom. Bzikot Pere & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter, samt mandler og nøtter, krydder, voks, mineraler og tre. Pent floralt preg. Fyldig vin med en god munnfølelse med god fedme. Flott konsentrasjon av saftig, rik, kremet og begynnende moden frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og stenfrukter. Innslag av røyk, mineraler, krydder og noe pent integrert tre. Pen syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13326001 (NYHET)
Vin: Pommier Bourgogne blanc Cote d’Auxerre 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 255,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Isabelle et Denis Pommier
Alkohol:12.80% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Mineralsk på nesen med dufter av grønne og gule epler, sitrusfrukter, fersken og nektariner, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og noe stenfrukter. Innslag av urter, krydder, røyk og mineraler. Hint av litt tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Flott vin. Spesielt anbefalt.  (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13080301 (NYHET)
Vin: Bret Brothers Pouilly-Fuisse Terres de Vergisson 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 405,– kr (bestilling)
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av modne gule stenfrukter, pærer og gule epler, samt hvite blomster, voks, nøtter, røyk, mineraler og tre. Middels til fyldig vin med en rik og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av rik, bløt og noe sødmerik frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt snev av sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og tre. Balansert syre. Bra lengde med en presis og tørr utgang. Sjarmerende og god Pouilly-Fuissé. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13078501 (NYHET)
Vin: La Soufrandière Saint-Véran La Combe Des Roches 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 375,– kr (bestilling)
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:14.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter aromatisk av modne grønne og gule epler, pærer, stenfrukter, samt voks, urter, krydder, nøtter og tre. Streif av hvite blomster på nesen. Fyldig kropp med en rund og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, rik og lett sødmepreget frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av mineraler, krydder, voks, nøtter og tre. Integrert sødme og frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. En flott Saint-Véran. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13081401 (NYHET)
Vin: Dom. Pierre Labet Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Dom. Pierre Labet
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ganske tiltalende på duft med preg av gule og grønne epler, stenfrukter, sitrusfrukter og en pen mineralitet, samt nøtter og toastet tre. Snev av litt smør på nesen. Fyldig kropp med en god munnfølelse med pen fedme. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule og syrlige grønne epler, kjøttfulle stenfrukter og noe lime. Innslag av nøtter, mineraler og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning med en anelse tre i utgangen. Flott hvit regionalburgunder. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7344001
Vin: Louis Jadot Saint-Romain 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 325,– kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Intens, men delikat på duft med aromaer av gule epler, fersken, nektariner og modne sitrusfrukter, samt knust stein, mineraler, lyse blomster, smør og snev av pent integrert tre. Fyldig vin med en rikere, kremet munnfølelse med flott fedme. Fremstår med en bra konsentrasjon av saftig, rik frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler og stenfrukter, samt noen toner av tropisk frukt. Pen underliggende kalkaktig mineralitet, med innslag av nøtter, mandler og en dose tre. Frisk syre. Bra lengde med en syrlig, mineralsk utgang. Flott, mineraldrevet og typeriktig vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13019301 (NYHET)
Vin: Louis Moreau Chablis Les 8 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Dom. Louis Moreau
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av begynnende moden frukt, med vekt på grønne epler, gule stenfrukter og sitrusfrukter, samt voks, urter, sjø, flint, mineraler og sommerblomster. Snev av litt sopp. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og litt kjøttfulle stenfrukter. Delikat mineralitet, samt innslag av urter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Flott chablis. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4738501
Vin: Dezat Pouilly Fumé 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: André Dezat & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Sauvignon blanc
Beskrivelse: Tydelig våtsaltkant ligger over bra saftig frukt av lime, eple, blomst og krydder. Middels fyldig vin med pen saftig frukt som også bevarer friskheten med sitrus, eple og våte salter. God frisk utgang. Dette var veldig godt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 4746801
Vin: Ch. Coing de St. Fiacre Comte de St. Hubert 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Ch. du Coing de St. Fiacre
Alkohol:12.00%
Druer: melon de bourgogne og muscadet.
Beskrivelse: Frisk på duft med preg av gule epler, lime, fersken og aprikos, samt voks, mineraler, urter og krydder. Snev av tre, nøtter og lær på nesen. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter, pærer og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, honning, blomster, mineraler og nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og sitruspreget utgang. Flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 5249501
Vin: Nicolas Joly Les Vieux Clos 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Nicolas Joly
Alkohol:15.00%
Druer: chenin blanc.
Beskrivelse: Kompleks og lett oksidativ på nesen med aromaer av modne gule epler, krydrede sitrusfrukter, stenfrukter og tørket frukt, samt voks, mineraler, mandler og litt krydder. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av rik og moden frukt med god sødme på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av urter, krydder, mandler, nøtter og tre. Pen syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Konsentrert, finessepreget vin. Merkbar alkohol i utgangen. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12977201
Vin: Schieferkopf Lieu Dit Berg Alsace Riesling 2018
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Schieferkopf
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Et litt rikere aromabilde med dufter av sitrusfrukter, grønne og gule epler, fersken og gule plommer, samt urter, honning, voks, knust stein og mineraler. Hint av blomster og petroleum. Fin dybde på nesen. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden og forholdsvis slank frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, fersken og sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en syrlig, mineralsk utgang. Flott vin. (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 2221001
Vin: Rolet Côtes du Jura La Dent de Charnet Chardonnay 2019
Region: Jura, Frankrike
Pris: 253,90 kr (basis)
Importør: B&R Wine
Produsent: Domaine Rolet
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Lett oksidativt florpreg på nesen. Dufter av gule og grønne epler, pærer, stenfrukter, en anelse sitrusfrukter, samt voks, mineraler, nøtter og litt krydder. Streif av tre og smør på nesen. Pent fyldig vin med en god, litt kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk og lett moden frukt på smak, med vekt på gule epler, modne sitrusfrukter, stenfrukter og litt tropisk frukt. Meget pen mineralitet, samt innslag av urter, krydder, nøtter, mineraler og noen fattoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk utgang. Pen chardonnay fra Jura. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11023901
Vin: Kruger-Rumpf Münsterer Kapellenberg Riesling Trocken Erste Lage 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 237,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.50% Sukker:5.6 g/l Syre:7.7 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ren og frisk på duft med aromaer av grønne epler, lime og sitrusfrukter, litt hvit fersken, samt urter, røyk, knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en delikat, frisk munnfølelse. Saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Krisp, frisk syre. Fin lengde med en eplepreget, mineralsk avslutning. Flott riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 11965701 (NYHET)
Vin: Keller Von muscheligen Kalk 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Weing. Keller
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: silvaner, chardonnay, pinot blanc og pinot gris.
Beskrivelse: Aromatisk og mineralsk på nesen med aromaer av gule og grønne epler, sitrusfrukter, fersken, samt voks, te, blomster, urter, våt stein og en kalkaktig mineralitet. Snev av noe grønt. Middels fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og lett kremet mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, syrlige sitrusfrukter og noe fersken. Lett bitterhet i midtpartiet. Innslag av kalkmineraler, samt fruktskall, røyk, urter, krydder og noen grønne toner. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Flott, frisk sak fra Keller. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 11356702
Vin: Lorenz Auslese 2017
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 129,90 kr (bestilling)
Importør: Grape Company
Produsent: Lorenz GbR
Alkohol:7.00% Sukker:156.0 g/l Syre:8.3 g/l
Druer: Huxelrebe.
Beskrivelse: Parfymert og rik på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og grønne epler, samt blomster, honning, urter og mineraler. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, rik og søt frukt på smak, med vekt på modne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, honning og en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Markant sødme. Pen lengde med en rik avslutning. Denne auslesen er en meget flott søtvin og et skikkelig funn til prisen. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 11655001
Vin: Leitz Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Riesling Terrassen 2013
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 375,– kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Leitz
Alkohol:12.50% Sukker:11.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Noe moden karakter på farge og duft med moden sitrus og eplefrukt, karamell, voks og nesten noe tørket brødkjerne. Middels fyldig vin med moden fruktkarakter med lett oksidert eple, sunnere fruktskall og krydder. Årgangens syre frisker opp vinen. Klar til drikkes og gir en bra drikkeglede. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 10803201
Vin: Baltasar Ress Hallgarten Riesling 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 235,– kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Balthasar Ress
Druer: riesling.
Beskrivelse: Delikat, samtidig en anelse rik på nesen med dufter av lime og sitrusfrukter, grønne epler, litt tropisk frukt, samt blomster, urter, røyk og mineraler. Snev av litt petroleum. Middels til fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og lett sødmefylt mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt kjøttfulle stenfrukter. Innslag av litt honning, samt urter, røyk og mineraler. Frisk syre som balanserer sødmen bra. Bra lengde med en saltpreget, tørr avslutning. Flott feinherb. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4842801
Vin: Fritz Haag Riesling Trocken 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 204,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Fritz Haag
Alkohol:11.50% Sukker:8.3 g/l Syre:7.7 g/l
Druer: riesling.
Beskrivelse: Pent floral preg som skaper glede i overkant sammen med sitrus, eple og denne våte saltheten som skaper begeistring. Middels fyldig, frisk og levende vin med uttalt god munnfølelse av grønn syrlig eple, frisk sitruzest og med lett behagelig satthet på utgangen. Ikke for detaljert, men dette var en meget flott entry Riesling! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

Varenr: 11176501
Vin: Mendraka Txakolina 2020
Region: Bizkaiko txakolina, Spania
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Bodega Elizalde
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.2 g/l
Druer: Hondarrbi zuri.
Beskrivelse: Pen på nesen med dufter av hvite stenfrukter, sitrusfrukter og grønne epler, samt urter, blomster, sjø og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en god, forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, pærer, fersken og syrlige sitrusfrukter. Innslag av urter, bittelitt honning og en fin mineralitet. Krisp syre. Bra lengde med en frisk utgang. Frisk og flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 8270901
Vin: Lyrarakis Plyto Psarades 2020
Region: Kreta, Hellas
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Lyrarakis Wines
Druer: plyto.
Beskrivelse: Frisk og fersk på nesen med dufter av gule og grønne epler, sitrusfrukter, samt urter, blomster, knust stein, røyk og mineraler. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og kjølig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, samt litt fersken. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, mineralsk utgang. Meget vellaget vin. Nesten litt chardonnaysk i slank, kjølig stil. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 7700101
Vin: B Vintners Haarlem to Hope 2018
Region: Stellenbosch, Sør-Afrika
Pris: 285,– kr (bestilling)
Produsent: B Vintners Vine Exploration
Druer: chenin blanc, sémillon, muscat frontignan og muscat of alexandria.
Beskrivelse: Kompleks på duft med aromaer av gule epler, stenfrukter og litt modne sitrusfrukter, samt voks, urter, krydder, blomster, mineraltoner og litt nøtter. Middels til fyldig kropp med en god, balansert munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av saftig, litt rikere og begynnende moden frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Noe bitterhet i midtpartiet. Innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin som vil være en utmerket matvin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3194001
Vin: Pieropan Don Pedro Soave Classico 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 164,90 kr (basis)
Importør: Winetailor as
Produsent: Az. Vit. Leonildo Pieropan
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: garganega og trebbiano.
Beskrivelse: Frisk og enkel, men allikevel delikat i aromabildet med pære, limeskall og urter. Middels fyldig, frisk og saftig vin som virkelig gir valuta for pengene med denne friske og gode frukten av pære, lime, eple og sitrus. Ikke komplekst, men veldig balansert og fresh. Kjempekjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 4068801
Vin: Jermann Vinnae 2020
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 325,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Vinnaioli Jermann
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: ribolla og ribolla gialla.
Beskrivelse: Dufter av gule og litt grønne epler, pærer, fersken, lime, samt urter, blomster, voks og mineraler. Snev av litt mandler. Middels fyldig kropp med en god, delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt litt modne sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 513101
Vin: Occhipinti SP 68 Bianco 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: albanello, muscat of alexandria, moscato
Beskrivelse: 12 dager skallkontakt på betong. Kalkholdig jordsmonn, noe jernholdig sand på toppen. 280 meter over havet. Uttalt parfymert med dette fine blomsterpreget med oransje appelsinskall og epler. Middels fyldig vin med likanes frukt av oransje fruktkjøtt, stenfrukt og modne epler. Bra salthet på en god utgang med noe krydderier. Syren er ikke fremtreden, men vinen er heller ikke dvask. Dvs en godt balansert vin der frukten er i fokus. God årgang dette. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 2056501
Vin: Elena Walch Castel Ringberg Sauvignon Blanc 2019
Region: Trentino-Alto Adige, Italia
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Elena Walch
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av grønne og gule epler, sitrusfrukter, stenfrukter og stikkelsbær, samt urter, voks og knust stein og mineraler. Streif av blomster på nesen. Middels fyldig vin med en god, lett kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på epler, lime, fersken og litt aprikos og tropisk frukt. Innslag av en kalkaktig mineralitet, urter, krydder, samt bittelitt mandler og nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott aromatisk og mineralsk sauvignon blanc. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 2225901
Vin: Faiveley Rully Les Villeranges 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Dom. J. Faiveley
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med preg av gule stenfrukter, gule epler, pærer og litt modne sitrusfrukter, samt voks, flint, en fin mineralitet, urter, krydder, nøtter og noe toastet tre. Snev av blomster på nesen. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med god fedme. Flott kjerne av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og stenfrukter, samt litt sitrusfrukter og pærer. Pen underliggende mineralitet, samt innslag av krydder, nøtter og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Flott vin med pen mineralitet. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 8326401
Vin: Faiveley Bourgogne Chardonnay 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent:
 Joseph Faiveley
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Fin på nesen med dufter av gule stenfrukter, pærer, gule epler, samt røyk, mineraler, krydder, voks, nøtter og tre. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og kremet frukt på smak, med vekt på stenfrukter og gule epler. Innslag av urter, krydder, voks, mandler, nøtter, kalkmineraler og noe tre. Frisk syre. Bra lengde med en lett tørrende avslutning. Klassisk, lett og fruktig Bourgogne blanc. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13248601 (NYHET)
Vin: Dom. Desvignes Givry Blanc 1er cru Les Grandes Vignes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 380,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. Desvignes
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Pen veistøv/saltmineralitet ligger over god rik eplefrukt og nøtt. Middels fyldig og lett fedmeaktig eplefrukt som skaper glede med lette salter, smeltet smør og og lett saltmineralitet som skaper bra munnfølelse. Bra syre gir friskhet til vinen. God vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 10790301
Vin: Joseph Drouhin Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 382,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Dom. Joseph Drouhin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med klassiske Chablis-aromaer av grønne og litt gule epler, sitrusfrukter, fersken og blomster, samt knust stein og mineraler. Noen fattoner på duft. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av noe utviklet, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, krydder, litt nøtter, samt tre og mineraler. Pen syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. En god chablis. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5695301
Vin: Louis Jadot Chablis 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 234,90 kr (basis)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og på alle måter typeriktig chablis på nesen med dufter av gule og grønne epler, lett modne sitrusfrukter, fersken, samt urter, krydder, sjø, våt stein og en fin mineralitet. Middels til fyldig vin med et delikat anslag og en uttalt god munnfølelse. På smak er det en pen kjerne av saftig, myk og fersk frukt, med vekt på sitrusfrukter, syrlige grønne epler, samt litt gule epler. Innslag av litt fersken, samt mineraler, urter og hint av litt lett krydder. Livlig syre. Bra lengde med en syrlig, tørrende avslutning. En pen, balansert chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 12502501
Vin: Louis Jadot Bouzeron 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 215,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Aligoté.
Beskrivelse: Innsmigrende med et pent floralt preg på nesen, samt innslag av dufter av pære, sitrusfrukter, grønne epler, fersken og stenfrukter, voks, røyk, mineraler og noe trevirke. Snev av smør og nøtter. Fyldig kropp med en rik munnfølelse med pen fedme. Konsentrert, lett moden og myk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler, fersken og sødmerike, kjøttfulle gule stenfrukter. Flott mineralitet på smak, med innslag av nøtter, mandler, smør, litt krydder og tre. Frisk syre. Bra lengde med en mineralpreget, tørrende utgang. Vellaget og flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 9332301
Vin: Bouchard Père & Fils Pouilly Fuisse 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Dom. Bouchard Père & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på duft med aromaer av gule og grønne epler, lett modne sitrusfrukter, fersken og nektariner, samt våt stein og mineraler. Snev av smør, nøtter og tre. Fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, fersken og nektariner. Innslag av litt pære, samt urter, litt krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Ikke en spesielt kompleks vin, men dette er godt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13331001 (NYHET)
Vin: Chartron & Trébuchet Saint Romain 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chartron et Trébuchet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med aromaer av modne gule epler og stenfrukter, samt voks, urter, krydder, nøtter, litt smør og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med bra fedme. Fin konsentrasjon av saftig, lett moden og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt litt lime. Innslag av mineraler, samt urter, krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Bra lengde med en bløt, lett trepreget, tørrende utgang. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13078901
Vin: La Soufrandière Saint-Véran Climat La Bonnode 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 430,– kr (bestilling)
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:14.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av modne gule epler, pære og stenfrukter, samt nøtter og voks. Snev av en steinaktig mineralitet og krydder på nesen. Fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Bra konsentrasjon av rik og saftig bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt litt lime. Innslag av urter, krydder, nøtter og noe røyk. Pen syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra stenfruktdrevet vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 4891301 (NYHET)
Vin: Pommier Petit Chablis Hauterivien 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Isabelle et Denis Pommier
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler, stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt blomster, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, stenfrukter og litt lime. Innslag av urter, mineraler, samt litt mandler. Frisk syre. Fin lengde med en saltpreget, tørr avslutning. Pen petit chablis. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5020601
Vin: Dezat Sancerre 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: André Dezat & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: sauvignon blanc og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Rikere og fremovervendt i stil med pære, sitrus, melon og salter. Middels fyldig og rikere stil med saftig munnfølelse med lime, pære, eple og lette salter. Veldig god vin med bra syre med tanke på varmen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 4214701
Vin: Sautereau Sancerre 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: David Sautereau
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av gule epler, p’ære, stikkelsbær, lime og stenfrukter, samt voks, urter, grønne aromatoner og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, pærer, samt syrlige sitrusfrukter og noe fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Frisk og flott sancerre som vil være en meget anvendelig matvin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 9740901
Vin: Dom. de la Louvetrie Muscadet Sevre et Maine Sur Lie Selection Hermine d’Or 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Landron
Druer: melon de bourgogne (muscadet).
Beskrivelse: Steinpreget på nesen med dufter av modne gule og litt grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt voks, urter, sjø, knust stein, mineraler og litt mandler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av begynnende moden, saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og litt sitrusfrukter. Innslag av urter, mandler, nøtter og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Flott muscadet. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12977401
Vin: Schieferkopf Lieu-dit-Fels Alsace Riesling 2018
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Schieferkopf
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Forholdsvis rik på nesen med dufter av grønne epler, hvite stenfrukter, litt modne sitrusfrukter, samt blomster, urter og litt krydder, mandler, knust stein, røyk og mineraler. Streif av litt nøtter. Flott dybde på duft. Middels til fyldig vin med en delikat munnfølelse med litt tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og litt rikere frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, fersken og modne sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, lett saltpreget utgang. Flott Alsace-riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12977301
Vin: Schieferkopf Lieu Dit Buehl Alsace Riesling 2018
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Schieferkopf
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Rik på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, fersken og en anelse tropisk frukt, samt blomster, mineraler, mandler, nøtter, voks og petroleum. Snev av honning. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse med bra nerve. Fin konsentrasjon av saftig, rik og moden frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter, mango og litt sødmerike stenfrukter. Innslag av litt bittert fruktskall, samt urter, krydder, røyk og mineraler. Hint av honning. Frisk syre. Bra lengde med en rik utgang. En vellaget, litt rikere fruktdrevet vin med flott nerve. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5971201
Vin: Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2020
Region: Jura, Frankrike
Pris: 229,90 kr (basis)
Importør: Best Cellars
Produsent: Rijckaert
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og mineralpreget på nesen med aromaer av epler, friske sitrusfrukter, noe stenfrukter, blomster, mineraler og litt voks, og med klare innslag av urter, litt smør og litt fat. Fyldig vin med en god munnfølelse med litt kledelig teksturert fedme. Bra konsentrasjon av lett kremet, frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt syrlige sitrusfrukter. Innslag av fat, nøtter og en pen mineralitet. Frisk syre. God lengde med en mineralsk og tørr avslutning. Flott, frisk chardonnay fra Jura. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13331601 (NYHET)
Vin: Dornier Clos des vins d’Amour Idylle Blanc 2020
Region: Roussillon, Frankrike
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Vignobles Dornier
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: macabeo, grenache og grenache blanc.
Beskrivelse: Dufter av modne sitrusfrukter, gule epler og stenfrukter, samt urter, blomster og en saltaktig mineralitet. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt litt tropisk frukt. Innslag av urter, krydder, nøtter, mandler og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og en anelse bløt utgang. Flott, fruktdreven vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13208601 (NYHET)
Vin: Curtet Tonnerre de Grès 2019
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 325,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Curtet
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: altesse og jacquère.
Beskrivelse: Kompleks på duft med preg av modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, hvite stenfrukter, samt voks, urter, blomster, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse med fin nerve. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe sitrusfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en lett og frisk utgang. God hvitvin fra Savoie. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1229601
Vin: K. Wechsler Westhofen Riesling Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 224,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Weing. Wechsler
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Intens og aromatisk på duft med preg av kjølige frukter, med vekt på friske grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt hvite blomster, flint, mineraler og urter. Snev av honning. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig, saftig og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og sitrusfrukter. Innslag av røyk og mineraler, samt litt urter. Frisk syre. Flott lengde med en tørrende, steinete avslutning. Pen, ren riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7799201
Vin: Clüsserath Piesporter Goldtröpfchen Riesling feinherb 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 262,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weingt. Clüsserath
Alkohol:9.50% Sukker:25.3 g/l Syre:9.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Forførende og lett intens i stilen med uttalt god frukt av eple, mer kjølig melon, salt og nesten mot hvit pepper på duft. Middels fyldig og delikat vin med uttalt god balanse mellom sødme og syre. Frisk melonfrukt, sødmefull fruktskall og med lett salthet. Leken og god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 6933901
Vin: Balthasar Ress Oestricher Riesling Trocken 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 245,– kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Balthasar Ress
Druer: riesling.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med preg av grønne epler, friske sitrusfrukter, en anelse tropisk frukt, samt urter, blomster, våt stein og mineraler. Floralitet og underliggende mineralitet. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og en anelse mykt frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt litt kjøttfulle stenfrukter. Innslag av blomster, urter, røyk og mineraler. Pen syre. Bra lengde med en mineralsk, steinete utgang. Delikat, krisp riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 9052801
Vin: Balthasar Ress Von Unserm Riesling Trocken 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Balthasar Ress
Druer: riesling.
Beskrivelse: Innsmigrende på duft med rikere aromaer av grønne og litt gule epler, sitrusfrukter, fersken, en anelse tropisk frukt, samt røyk, mineraler, urter og blomster. Streif av litt krydder. Middels fyldig kropp med en forfriskende munnfølelse. Konsentrert, saftig og frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og noe nektariner og hvit fersken med litt sødme. Innslag av urter, røyk, samt en fin mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Fin riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 2226301
Vin: Balthasar Ress Hattenheimer Riesling Feinherb 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 215,– kr (bestilling)
Importør: B&R Wine
Produsent: Balthasar Ress
Druer: riesling.
Beskrivelse: Rik, men tiltalende på duft med preg av sitrusfrukter, grønne epler og tropisk frukt, flint, mineraler, blomster og urter. Snev av krydder og petroleum. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk delikat frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av kandisert frukt, tropisk frukt, urter, røyk og en flott mineralitet. Pent integrert sødme. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutnining. Fin, mineraldrevet feinherb. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1284501
Vin: Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Trocken 2016
Region: Mittelrhein, Tyskland
Pris: 228,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Ratzenberger
Alkohol:11.50% Sukker:6.3 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk på  duft med noe mer sommerlige blomster, lett moden sitrusskall, eple, lett krydder og nøtt. Middels fyldig og saftig vin som drikker godt nå med sitrusfrukt og lett våt epleskall. Bra krydderier på en god utgang. Ikke for detaljert, men til sjøkreps vil dette faktisk gå godt. Super vin for pengene!  (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 7682301
Vin: May Retzstadter Langenberg Silvaner 2018
Region: Franken, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Produsent: Rudolf May
Alkohol:12.50%
Druer: Silvaner.
Beskrivelse: Aromatisk og floral på nesen med dufter av lett utviklet frukt, med vekt på lime, grønne og gule epler, fersken, samt mineraler, urter, pepper, blomster og voks. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt sitrusfrukter. Innslag av tropisk frukt, urter, krydder og mineraler. Hint av litt nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Bra, typeriktig silvaner. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7682501
Vin: May Retzstadt Silvaner 2020
Region: Franken, Tyskland
Pris: 215,– kr (bestilling)
Produsent: Rudolf May
Alkohol:12.50%
Druer: Silvaner.
Beskrivelse: Pen, mineralsk og fruktig på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, fersken, samt litt gjær, flint, mineraler og blomster. Snev av voks og honning. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av slank, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, bitter grapefrukt og sitrusfrukter, samt snev av litt tropisk frukt. Innslag av urter, krydder, nøtter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett bitter avslutning. Fin silvaner i en elegant stil. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11930801
Vin: Hiruzta Berezia 2019
Region: Baskerland, Spania
Pris: 215,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Bodega Hiruzta
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: gros manseng og hondarrbi zuri.
Beskrivelse: Intens og aromatisk på nesen med dufter av grapefrukt og sitrusfrukter, grønne epler og hvite stenfrukter, samt sjø, mineraler og blomster. Hint av noe litt urteaktig. Middels til fyldig kropp med en god og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler. Pen mineralitet, samt innslag av urter og litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en flott mineralsk avslutning. Pen, syrefrisk txaloli ypperlig til sjømat. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 5292401
Vin: Rafael Palacios Valdeorras Louro do Bolo 2019
Region: Galicia, Spania
Pris: 238,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Rafael Palacios
Alkohol:14.00% Sukker:3.2 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Godello.
Beskrivelse: Bra håndverkspreg på duft med denne fine saltheten som ligger over eple, strå, nøtt og vektig sommerblomst. Middels fyldig vin med ganske bra fedmepreg med mer moden eplekarakter, stenfrukt, salthet som henger igjen og nøtteskall. God lett syrerik utgang. Pen vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13272601 (NYHET)
Vin: Van Loggerenberg Break a Leg Chardonnay 2020
Region: Stellenbosch, Sør-Afrika
Pris: 209,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Van Loggerenberg Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Fersk og litt reduktiv på nesen med hint av gule epler, pærer, modne sitrusfrukter, urter, flint, røyk og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og noe fersken. Innslag av urter, litt krydder, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, balansert chardonnay. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13092501 (NYHET)
Vin: Kelley Fox Freedom Hill Vineyard Pinot Blanc 2020
Region: Oregon, Usa
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Kelley Fox
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Pinot blanc.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med dufter av gule og grønne epler, fersken og stenfrukter, litt tropisk frukt, samt mineraler og noen fattoner. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Hint av tre i bakgrunnen. Frisk syre. Flott lengde med en frisk og syrlig avslutning. Pen pinot blanc fra Oregon. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13208401 (NYHET)
Vin: Koppitsch Aeon White 2018
Region: Weinland, Østerrike
Pris: 328,20 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Koppitsch
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: weissburgunder og grüner veltliner.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av sitrusfrukter, gule og grønne epler, fersken, samt fruktskall, urter, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en energisk og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og lett kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, samt noe fersken, grapefrukt og tropisk frukt. Innslag av urter, fruktskall, karamell og en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Særpreget og flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12972301 (NYHET)
Vin: Cascina Ca’Rossa Roero Arneis Merica 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 280,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ca’Rossa
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med pærete preg som ligger over stenfrukter og lette salter. Middels fyldig og saftig vin med pærer, epler og stenfrukter. Lett salter på en god utgang. Ikke for kompleks, men balansert og delikat vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 1576201
Vin: Ten. di Fessina Erse Bianco 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ten. di Fessina
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: catarratto, carricante, carricante og catarratto.
Beskrivelse: Velduftende med preg av gule epler, pærer og stenfrukter, samt voks, urter, blomster og mineraler. Snev av mandler og litt krydder. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på stenfrukter, pærer og gule epler. Snev av sitrusfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, syrlig utgang. Bra siciliansk vin som vil passe utmerket til sjømatretter. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 4019201
Vin: Sct. Valentin Südtiroler Chardonnay 2019
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: San Michele Appiano
Alkohol:14.00% Sukker:3.5 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, pærer, modne sitrusfrukter og aprikos, samt voks, smør, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Konsentrert, saftig og fersk myk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, nøtter og tre. Pen syre. Bra lengde med en litt trepreget, tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 3761701
Vin: Bramìto della Sala 2020
Region: Umbria, Italia
Pris: 225,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: March. Antinori
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Utpreget fruktig på nesen med aromaer av hvite stenfrukter, lime og grønne epler, samt blomster og mineraler. En anelse mandler og tre på duft. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med kledelig fedme. Bra konsentrasjon av myk, saftig frukt på smak, med vekt på hvite stenfrukter og grønne epler. Innslag av urter, litt røyk og mineraler, samt hint av tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. God italiensk chardonnay til en ok pris. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 4043501
Vin: Livon Collio Pinot Grigio 2020
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 196,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Livon
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: pinot grigio og pinot grigio.
Beskrivelse: Dufter av gule epler og fersken, samt knust stein, mineraler, urter og blomster. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, fersken og litt tropisk frukt. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin, frisk pinot grigio. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 8084201
Vin: Audoin Bourgogne Aligote 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer:  aligoté.
Beskrivelse: 50 – 90 år gamle vinstokker. Pen våt frukt/salt ligger i glassrimmen og forførende sammen med epler, limeskall og med disse fine saltene i bakgrunnen. Middels fyldig med god uttalt slørete frukt av parfymert eple og lette krydderier. Lett bitterhet av den gode sorten på utgangen. Syren frisker opp den lett fleskete frukten. God Aligote!  (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 457501
Vin: Carillon Bourgogne Chardonnay 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 268,90 kr (basis)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Francois Carillon
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Enkel, men godt aromabilde av eple og lette fatkrydder. Middels fyldig vin med overraskende bra fedme med eplefrukt, krydder og med godt harmonisert fatpreg. Ikke kompleks eller konsentrert, men gir faktisk mye Burgund for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11065901
Vin: C. Moreau Chablis 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 272,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Domaine Christian Moreau
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra våt erketypisk våt Chablis sjøkant ligger over glasset med grov eplefrukt. Middels fyldig og frisk Chablis med våt saltlag over uttalt eplefrukt. Høy alkoholen friskheten bæres allikevel i vinen. Bra uttrykk til en god pris. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 2011601
Vin: Dom. Pierre de Préhy Petit Chablis 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 184,90 kr (basis)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Dom. Pierre de Préhy
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ren og pen på nesen med fufter av gule epler, fersken og stenfrukter, samt urter, sjø og en fin kalkmineralitet. Snev av litt voks på duft. Middels til fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Delikat, mineralsk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt syrlige sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og en flott mineralitet. Krisp syre. Bra lengde med en syrlig, tørrende avslutning. Virkelig flott petit chablis og et godt kjøp. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13247701 (NYHET)
Vin: Dom. de l’Echelette Mâcon Cruzille La Belouse 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. de l’Echelette
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med lett smørete preg over epler, blomster og med fin dybde i steinmineraliteten. Middels fyldig vin med bra saftig gul frukt, lett nøtt og lett salt. Ikke kompleks, men gir en bra Chardonnay følelse for pengene. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13331101 (NYHET)
Vin: Chartron & Trébuchet Macon Villages 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 169,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chartron et Trébuchet
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, pærer og stenfrukter, samt voks, urter, litt nøtter, smør og en kalkaktig mineralitet. Snev av blomster og krydder. Middels fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med litt fedme. Sammensatt og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer, stenfrukter og lime. Fin underliggende mineralitet, samt innslag av urter, krydder, nøtter og litt fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr utgang. Pen Mâcon til en flott pris. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 10599601
Vin: Dominique Derain Bourgogne blanc La Combe 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Dominique Derain
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Naturlig i aromastilen med hint av fjøs, oksiderte epler, nektar og masse hvete. Middels fyldig og saftig vin med denne gode epleskrottfølelsen som ligger over appelsinskall, nektar og strå. God frisk og saftig utgang. Når man trodde man han hadde smakt alt Fra Burgund. Til glede og diskusjon. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 11003701
Vin: Ch. des Jacques Beaujolais Blanc Clos de Loyse 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Château des Jacques
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Uttalt mineraldrevet preg på duft med aromaer av slank, frisk frukt, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter, samt fersken, litt aprikos, blomster, vanilje, lett trevirke, flint og en røykaktig mineralitet. Fyldig kropp med en lett kremet og rikere munnfølelse. Myk, lett kremet og saftig frukt på smak, med vekt på modne gule epler, pærer og stenfrukter. Innslag urter, krydder, røyk og mineraler. Pen syre. Bra lengde med en tørr, myk og lett saltpreget utgang. En rimelig, god og pent teksturert hvit beaujolais. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13123501 (NYHET)
Vin: Domaine Thibert Bourgogne Chardonnay 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. Thibert
Alkohol:12.90% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på duft med preg av modne gule epler, fersken og sitrusfrukter, samt blomster, mineraler, smør og tre. Middels til fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, slank frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter, fersken og stenfrukter. Innslag av litt røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt syrlig utgang. God regionalburgunder. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 10979501
Vin: Dom. Sylvain Bzikot Bourgogne Blanc 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 329,50 kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: Dom. Bzikot Pere & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på duft med aromaer av gule epler, lime, stenfrukter, samt våt stein, mineraler, hvite blomster, litt nøtter og litt fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med pen fedme. Fin konsentrasjon av saftig, lett kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av urter, røyk, mineraler og noe fat. Frisk syre. Bra lengde med en litt syrlig, tørrende avslutning. Bra, mineraldrevet Bourgogne Blanc. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 861801
Vin: Pépière Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. de la Pépière
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: melon de bourgogne, muscadet, stokkene er og år gamle.
Beskrivelse: Tiltalende og aromatisk på duft med lime, druer, strå og lette salter. Middels fyldig vin med uttalt god friskhet med grønne/gulefrukter, lett gjærtone og salter. God, litt enkel vin med fin saltet utgang. God matvin til lette fiskeretter. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 9740801
Vin: Dom. de la Louvetrie Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 186,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Landron
Druer: melon de bourgogne (muscadet).
Beskrivelse: Dufter av friske grønne og røde epler, stenfrukter og litt pasjonsfrukt, samt våt stein, mineraler, urter og blomster. Middels fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på epler og gule stenfrukter. Innslag av urter og mineraler, samt noe nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. God muscadet til en fin pris. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 8190401
Vin: Ch. de la Gravelle 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Produsent: Veronique Günther Chereau
Alkohol:12.00%
Druer: Muscadet.
Beskrivelse: Dufter av modne gule epler, sitrusfrukter, nektariner og stenfrukter, samt kalkmineraler, urter, krydder og litt nøtter. Fine florale toner. Middels fyldig kropp med en rund og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av bløt, saftig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler, syrlige sitrusfrukter, nektariner og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en syrlig, tørrende utgang. Pen, klassisk muscadet. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11022701
Vin: Raimbault Sancerre Blanc 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: Roger & Didier Raimbault
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Parfymert og delikat på nesen med aromaer av grønne og gule epler, litt stikkelsbær og grønne toner, samt lime, fersken og mineraler. Pent floralt preg. Middels fyldig kropp med en god, lett strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av myk, delikat frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter, kjøttfull hvit fersken og bittelitt pære. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. God, klassisk sancerre. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13190001 (NYHET)
Vin: Boulay Sancerre Tradition Blanc 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 326,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Gérard Boulay
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Rik Sancerre med epler, lett pære og med en pen floral overtone. Middels fyldig og lett rik Sancerre med saftig frukt av gulgrønne epler, nøtt og salt. Bra energi, mangler kanskje litt dybde. Men god vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 9031701
Vin: Joseph Mellot Pouilly Fumé le Chant des Vignes 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 235,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Joseph Mellot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler og stenfrukter, samt blomster og hint av stikkelsbær. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, pærer og stenfrukter. Innslag av urter og mandler, samt litt mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god Sancerre. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12263001
Vin: Perrault-Jadaud Les Grives Soûles Vouvray 2020
Region: Frankrike
Pris: 222,90 kr (basis)
Importør: Blend Wines
Produsent: Domaine Perraud
Alkohol:14.00% Sukker:18.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Rikere på nesen med dufter av modne gule epler, pærer og lett modne stenfrukter, friske hvite blomster, samt litt honning, voks, krydder og nøtter. Streif av mineraler på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, rik frukt på smak, med vekt på modne gule epler, fersken og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og mineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørr utgang. God Vouvray med litt restsødme. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 7641001
Vin: M. Chapoutier Les Meysonniers Blanc 2018
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: None
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Marsanne.
Beskrivelse: Dufter aromatisk av modne gule epler, pærer og stenfrukter, samt blomster og nyper, urter, mandler og voks. Streif av litt krydder og nøtter. Fyldig kropp med en rik, kremet munnfølelse med bra fedme. Bra konsentrasjon av saftig, rik frukt på smak, med vekt på gule epler, bitter grapefrukt, melon og noe sødmefylte, modne stenfrukter. Innslag av krydder, røyk og mineraler, samt noe mandler, nøtter og fat. Noe beskjeden syre, men dette er typisk for druen. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin i en bløt, rik og fruktig stil – det funker, men det slår kanskje ikke an hos alle. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 490101
Vin: Kreydenweiss Kritt Pinot Blanc 2019
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 201,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Marc Kreydenweiss
Alkohol:12.50% Sukker:3.7 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot blanc.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av modne gule epler, stenfrukter og litt tropisk frukt, samt blomster, urter, krydder, voks, sopp, litt hvit pepper og tre. Pent fyldig vin med en god, lett kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, litt sødmerike pærer og stenfrukter, samt litt syrlig lime og tropisk frukt. Innslag av urter, krydder og mineraler. Hint av litt tre. Pen syre. Bra lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Pent konsentrert, småkompleks og god vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 7427001
Vin: Vincent Callé Je t’aime mais j’ai soif 2020
Region: Frankrike
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: None
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: colombard, grenache blanc, roussanne, macabeo og muscadet.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule og røde epler, fersken, litt modne sitrusfrukter, samt urter, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med pen fedme. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Frisk og god sitruspreget blend. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 1040601
Vin: Wagner Stempel Riesling Gutswein Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 198,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Wagner-Stempel
Alkohol:12.50% Sukker:6.8 g/l Syre:8.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Litt uvøren på duft enda med mye som vil fra med blomst og ulike fruktsorter i front. Middels fyldig vin med fin friskhet i form av grønne epler og mer saftig sitrus. Lett saltet utgang. Enklere, men uttalt god vin. Masse for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13208201 (NYHET)
Vin: K. Wechsler Hale Bopp 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Weing. Wechsler
Alkohol:12.50% Sukker:4.5 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: chardonnay, pinot gris og pinot blanc.
Beskrivelse: Frisk og mineralsk på nesen med aromaer av grønne og gule epler, sitrusfrukter, fersken, samt urter, litt blomster, røyk, knust stein og mineraler. Streif av krydder på nesen. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og noe sødmerike stenfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk utgang. God, frisk hvit burgunder-inspirert vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 4754301
Vin: Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 195,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Leitz
Alkohol:12.00% Sukker:7.0 g/l Syre:7.3 g/l
Druer: riesling og riesling.
Beskrivelse: Lett aromatisk med blomstrete preg over god sitrusfrukt. Middels fyldig, frisk og levende vin med god frukt av sitrus og eple. Ikke detaljert, bare frisk og delikat vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11901601
Vin: Weingut Am Stein Silvaner 2019
Region: Franken, Tyskland
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. am Stein
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Sylvaner.
Beskrivelse: Aromatisk og frisk i aromabilde med mye blomst, eple og sitrus. Middels fyldig og frisk vin som har en fin saftig og delikat munnfølelse med syrefriske epler. God enkel utgang. Ikke kompleks, men drikker bare godt. Super Silvaner. Hvor er Aspargesen?! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 10005601 (NYHET)
Vin: Weltner Rödelseer Küchenmeister Riesling Trocken 2019
Region: Franken, Tyskland
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Weltner
Alkohol:13.00% Sukker:4.4 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Floral på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og hvit fersken, samt urter, blomster, røyk og mineraler. Streif av litt voks på duft. Middels fyldig kropp med en delikat og frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av slank, saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe stenfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk utgang. Bra vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 4648701
Vin: Bründlmayer Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen 2020
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Bründlmayer
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Grüner veltliner.
Beskrivelse: Aromatisk og levende Grüner med gule frukter og blomster. Middels fyldig og uttalt frisk vin med eple, sitrus og salter. Syren er skinnende her og er på kanten over frukten, men i disse varmere klimatider så man bare lovprise friskhet. Bra vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13019205
Vin: Rabl Grüner Veltliner Käferberg 2015 (MAGNUM)
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Weing. Rudolf Rabl
Alkohol:13.50% Sukker:3.1 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Grüner veltliner.
Beskrivelse: Moden og aromatisk på duft med aromaer av stenfrukter, gule epler og tropisk frukt, samt voks, hvit pepper, urter og krydder. Snev av mineraler. Fyldig kropp med en rik, kremet munnfølelse. Rik, saftig og moden frukt på smak, med vekt på gule epler, kjøttfulle stenfrukter og sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, honning og mineraler. Frisk syre som balanserer fruktsødmen godt. God lengde med en rik utgang. Godt balansert, rik og moden vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 9601501
Vin: Gobelsburger Riesling 2020
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Schloss Gobelsburg
Alkohol:12.50% Sukker:4.4 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: riesling og riesling.
Beskrivelse: Enkel, men frisk og delikat på duft med stenfrukt, sursøt fruktskall, lett våthet i saltene og sommerblomst. Middels fyldig, rik og relativt frisk vin med gul saftig eple, mot undermoden tropisk og lette krydder på en god og saftig utgang. Ikke for kompleks, men gir jo masse saftighet på en god utgang. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 3953201
Vin: Quinta de Couselo Rosal 2020
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Quinta Couselo
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: loureio, albariño, caino blanco
Beskrivelse: Virkelig intens og forførende på duft med denne fine balansen mellom aromatisk tone med masse sommerblomst, uttalte salter og saftige sitrus og epler. Middels fyldig og frisk vin med lett fedmeaktig eple og sitrusfrukt, lett parfyme og lette salter. Bra saftighet på den gode utgangen. Ikke for detaljert, men gir mye drikkeglede for en rimelig penge. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13328901
Vin: Alves de Sousa Branco da Gaivosa White 2019
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Balder
Produsent: Alves de Sousa
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: gouveio, rabigato og malvasia.
Beskrivelse: Steinete og fyrrig på duft med solvarm sitrusfrukt, epler og blomst. Middels fyldig vin med frisk fruktkarakter med stenfrukt, epler og sitrus sammen med lett steinpreg. Lett snev av gjærete / kremete midtparti. God jordsmonnspreget utgang med bra friskhet. Særpreget vin til en god pris. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11369001
Vin: Pardas Blau Cru 2018
Region: Catalonia, Spania
Pris: 239,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Celler Pardas
Druer: malvasia.
Beskrivelse: Mineralsk og frisk på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, gule stenfrukter og gule epler, samt blomster, urter og mineraler. Snev av mandler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule epler og hvit fersken. Snev av litt tropisk frukt, samt innslag av urter, røyk, mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. God, fruktdreven og mineralpreget vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 4558101
Vin: Terras Gauda O Rosal 2020
Region: Galicia, Spania
Pris: 212,90 kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Bod. Terras Gauda
Alkohol:12.50% Sukker:3.8 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: loureio, caino blanco, loureio, albariã±o, albariño og loureira.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med mye blomst over gule epler og krydder. Middels fyldig og frisk vin med god frukt av stenfrukter, lett syrlige epleskall og med dette pene saltteppe som ligger bak. Bra delikat vin med akkurat nok pondus og detaljer. God vin til enklere fiskeretter. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 2927201
Vin: Gregory Perez Brezo Blanco 2020
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 188,90 kr (bestilling)
Importør: JP Wine
Produsent: Gregory Perez
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: godello og debina.
Beskrivelse: Pen på duft med preg av gule epler, aprikos og krydrede stenfrukter, litt gule plommer og tropisk frukt, samt urter, blomster, voks og litt nøtter. Fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med noe fedme. Saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, urter, samt litt nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en lett mineralsk, tørrende avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13092601 (NYHET)
Vin: Kelley Fox Nerthus 2020
Region: Oregon, Usa
Pris: 329,– kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Kelley Fox
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: early muscat, pinot gris og muscat.
Beskrivelse: Dufter aromatisk av røde og gule epler, sitrusfrukter, fersken og litt røde bær, samt blomster. Middels kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, myk og lett sødmefull frukt på smak, med vekt på røde bær, stenfrukter, samt røde og grønne epler. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en lett, frisk avslutning. En god og litt annerledes fruktig hvitvin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13272501 (NYHET)
Vin: Second Take Vermentino 2020
Region: Barossa valley, Australia
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Yelland & Papps
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: vermentino.
Beskrivelse: Dufter av tropisk frukt, gule stenfrukter og gule epler, samt sitrusskall, nøtter, krydder og roseblader. Snev av urter og marsipan. Middels fyldig kropp med en god, lett teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Særpreget og god australsk vermentino. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11842301
Vin: Yelland & Papps Second Take Roussanne 2020
Region: South australia, Australia
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Yelland & Papps
Druer: roussanne.
Beskrivelse: Dufter av fersken, pasjonsfrukt, tropisk frukt, litt gule epler og ingefær, samt blomster, mineraler, urter og krydder. Pent fyldig vin med en god, teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og rik frukt på smak, med vekt på gule epler, kjøttfulle stenfrukter og litt sitrusfrukter og pasjonsfrukt. Innslag av mineraler og litt urter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Særpreget, teksturert vin som skaper drikkeglede. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13209001 (NYHET)
Vin: Il Farneto Spèrgle Orange 2020
Region: Emilia-romagna, Italia
Pris: 176,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Il Farneto
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Spergola.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av modne sitrusfrukter, aprikos, gule og røde epler, litt røde bær, samt fruktskall, blomster, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på aprikos, fersken, røde epler og litt sitrusfrukter. Innslag av litt sort te, urter og mineraler. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en frisk avslutning. God, frisk og aromatisk oransjevin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13274101 (NYHET)
Vin: Montecappone Verdicchio dei Castelli di Jesi 2020
Region: Marche, Italia
Pris: 149,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Montecappone SARL
Alkohol:12.50% Sukker:5.1 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Verdicchio.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av fersken og stenfrukter, litt gule epler, litt tropisk frukt, samt saltmineraler, urter og litt blomster. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse og en kledelig fedme. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Snev av sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Fin verdicchio. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 2056601
Vin: Elena Walch Pinot Grigio 2019
Region: Trentino-Alto Adige, Italia
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Elena Walch
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot grigio.
Beskrivelse: Fruktig på nesen med aromaer av gule epler, lime, aprikos og gule stenfrukter, samt urter, blomster og mineraler. Hint av voks og krydder. Middels fyldig kropp med en rund, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt myk frukt på smak, med vekt på gule epler og litt sødmerike stenfrukter. Innslag av nøtter, urter og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. En litt sødmerik, men god pinot grigio. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13208805
Vin: Tomassetti Vino Bianco
Region: Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Tomasetti Family Winery
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: malvasia, verdicchio og trebbiano.
Beskrivelse: Dufter av lime, epler, stenfrukter og kiwi, samt voks, urter, blomster, mandler og mineraler. Pent fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, frisk og fersk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt sitrusfrukter. Snev av tropisk frukt. Innslag av urter, blomster, røyk og en saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Spennende og god sak – og et funn til prisen. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 4816201
Vin: Planeta Alastro 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 195,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Planeta
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: grecanico, chardonnay, grecanico, grillo og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Frisk og parfymert på nesen med aromaer av grønne og gule epler, sitrusfrukter og fersken, samt blomster, knust stein og mineraler. Snev av litt urter, voks og tre. Fyldig vin med en god munnfølelse med litt fedme. Saftig, bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler, litt pærer, samt sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og en saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende utgang. God vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13248101 (NYHET)
Vin: Dom. de l’Echelette Mâcon Cruzille Les Vignes de Michel 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. de l’Echelette
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra tydelighet på duft med lett varmere epler som kommer i mot deg med en god blomstereng og våt bakke. Middels fyldig og bra saftig vin med gule epler, epleskall, nøtt og lett trevirke på en litt strammere og på kanten bitter utgang. Men bra struktur i den vinen jfr pengene. Ha den til litt strammere fiskeretter. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 13247501 (NYHET)
Vin: Dom. de l’Echelette Mâcon Cruzille 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 240,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. de l’Echelette
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra tydelighet på duft med litt våt veikant som ligger over varmere men saftige sitrus og epler. Middels fyldig og saftig vin med gule epler, lett nøtt og salter. Ikke for energisk, men mye Chardonnay for pengene dette. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 13247801 (NYHET)
Vin: Dom. de l’Echelette Mâcon Mancey 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 240,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. de l’Echelette
Alkohol:12.50% Sukker:5.2 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Enkel og frisk på duft med sitrus, eple og nøtt. Middels fyldig, lett saftig og snev av varm gul frukt sammen med nøtt og tørket trevirket. Ikke kompleks, men gir bra drikkeglede for pengene. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 13248701 (NYHET)
Vin: Dom. Desvignes Givry Cuvée Les Chenèves 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 335,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. Desvignes
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Lett rik på duft med varmere epler, lett salter og stram smør. Lett rikere på stil med varmere gul frukt, lett smeltet smør og lette salter. Ikke for kompleks, og kanskje litt varm men til fetere retter er det greit nok. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 5271801
Vin: Joseph Drouhin Chablis Réserve de Vaudon 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 281,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Dom. Joseph Drouhin
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av modne gule epler og sitrusfrukter, fersken og litt pære, samt voks, saltmineraler og litt mandler. Middels til fyldig kropp med en god, rik munnfølelse med noe tekstur. Flott konsentrasjon av rik, saftig og moden frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og litt stenfrukter. Innslag av mineraler og litt mandler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God Chablis i en rikere, litt moden stil. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 2001501
Vin: Brocard Saint-Bris Sauvignon 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 175,– kr (test)
Importør: Engelstad Spirits
Produsent: Jean-Marc Brocard
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Aromatisk og floralt preg på nesen med innslag av gule og grønne epler, stikkelsbær, fersken og litt lime, samt urter, blomster, noen grønne aromatoner, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, slank og litt bløt frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, syrlig lime og stenfrukter. Innslag av urter, et visst grønt og floralt tilsnitt, samt litt hvit pepper og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. God, aromatisk sauvignon blanc uten for mye detaljer. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 10979301
Vin: Dom. Jean Vullien Jacquère L’Alpine 2019
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 159,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Domaine Jean Vullien & Fils
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: jacquère.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, litt pærer, sitrusfrukter og noe fersken, samt urter og blomster. Pent preg av kalkmineralitet på nesen. Middels fyldig kropp med en god, slank munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig, saftig og en anelse myk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt sitrusfrukter. Innslag av røyk og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning. Bra, mineralpreget vin fra Savoie. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 7961601
Vin: Hirschhof Westhofen Morstein Riesling Spätlese Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Weing. Hirschhof
Alkohol:12.50% Sukker:4.5 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Forførende med disse sommerlige blomstertonene som ligger over med parfymert frukt og svale krydderier. Middels fyldig og frisk vin der eplefrukten dominerer sammen med lett salthet på en enkel, men god utgang. Ikke detaljert, men meget god vin er det.
Poeng: 86

 

Varenr: 1231601
Vin: Geil Bechtheimer Riesling Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 179,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Weing. Johann Geil
Alkohol:12.50% Sukker:5.0 g/l Syre:7.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og litt hvit fersken. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Frisk og fin riesling. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 708001
Vin: Weing. Thörle Riesling 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 174,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Winzerhof Thörle
Alkohol:12.50% Sukker:5.0 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og pen på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, hvit fersken, litt pasjonsfrukt, samt blomster, flint og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk, god munnfølelse. Konsentrert, saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en knusktørr utgang. God, klassisk riesling. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 5300401
Vin: Weingut Thörle Rsl. Feinherb 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 166,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Winzerhof Thörle
Alkohol:11.00% Sukker:16.8 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: riesling og riesling.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av lime og sitrusfrukter, grønne epler og hvit fersken, samt knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av mineraler og snev av litt tørket frukt. Livlig syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørr avslutning. En god, balansert feinherb. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 11009201
Vin: Raddeck Riesling Spätlese 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 164,70 kr (bestilling)
Importør: JP Wine
Produsent: Weing. Raddeck
Alkohol:10.00% Sukker:55.0 g/l Syre:8.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med preg av grønne epler, sitrusfrukter, fersken og litt pasjonsfrukt, samt knust stein og mineraler. Snev av litt voks. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av rik, saftig og sødmefylt frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og litt pasjonsfrukt. Innslag av litt kandisert frukt, urter og mineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørr avslutning. God spätlese. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 3865801
Vin: Oliver Zeter Sauvignon Blanc 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 185,50 kr (bestilling)
Produsent: Oliver Zeter
Druer: sauvignon blanc.
Beskrivelse: Dufter av grønne og gule epler, fersken og syrlige sitrusfrukter, samt gjær, blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken med noe sødme. Innslag av urter, kjeks og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk avslutning. God, rimelig sauvignon blanc fra Pfalz. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 7799401
Vin: Clüsserath Vom Schiefer Riesling feinherb 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 192,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weingt. Clüsserath
Alkohol:11.00% Sukker:17.4 g/l Syre:9.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Bra steinlag ligger over mer litt mer tilgjengelig sitrusfrukt og lett vårlig/sommerblomster. Middels fyldig og lett sursøt vin med kjølig frukt og salter. Ikke for dyp, men har en fin glede i seg.
Poeng: 86

 

Varenr: 8355201 (NYHET)
Vin: Weltner Gipskeuper Riesling Trocken 2019
Region: Franken, Tyskland
Pris: 199,80 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Weltner
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, fersken, samt blomster, røyk og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Saftig, konsentrert og litt mykere frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og en steinaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en steinaktig, tørrende avslutning. God, frisk riesling. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13076001
Vin: Dautel Riesling 2020
Region: Württemberg, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. Dautel
Alkohol:12.00% Sukker:5.9 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Floral og frisk på nesen med dufter av grønne og gule epler, fersken og sitrusfrukter, samt urter, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Kjølig og saftig frisk frukt på smak, med vekt på syrlig lime, stenfrukter og grønne epler. Fin mineralitet, og innslag av litt urter og røyk. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Bra riesling til en fin pris. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 10153501
Vin: Enrique Mendoza Chardonnay Fermentado 2020
Region: Alicante, Spania
Pris: 215,90 kr (bestilling)
Importør: JP Wine
Produsent: Enrique Mendoza
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av modne gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter, samt voks, blomster, litt nøtter og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og stenfrukter. Innslag av voks, krydder, nøtter, røyk, mineraler og litt tre. Frisk syre. Fin lengde med en litt bløt utgang. En god, passelig eiket spansk chardonnay. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13066001
Vin: Bruno Murciano Pieles Doradas 2019
Region: Valencia, Spania
Pris: 159,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Vinos Bruno & JL Murciano
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: moscatell, malvasia, macabeo og merseguera.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med dufter av gule epler, nektariner og stenfrukter, samt voks, fruktskall, krydder, mineraler og nøtter. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av saftig og moden frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av fruktskall, urter, krydder, samt nøtter og mineraler. Balansert syre. Bra lengde med en bløt, tørrende utgang. Fin vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 10645901
Vin: Terra d’Alter Reserva Branco 2019
Region: Alentejo, Portugal
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Grape Company
Produsent: Terras de Alter Companhia de V
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: sã­ria (doã±a blanca), viognier, verdello, arinto og síria (doña blanca).
Beskrivelse: Dufter av gule epler, fersken og stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt voks, litt tørket frukt, mineraler, mandler og litt tydelig fat. Fyldig kropp med en god, teksturert munnfølelse med litt fedme. Fin konsentrasjon av saftig, litt bløt og lett moden frukt på smak, med vekt på kjøttfulle stenfrukter og gule epler. Innslag av mineraler og krydder, samt nøtter og litt fat. Frisk syre. Bra lengde med en sammensatt avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 10421101
Vin: Malvirà Roero Arneis 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 164,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Az. Agr. Malvirà
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Lett tydelig på duft med blomst, stenfrukt, nesten litt pære og krydder. Middels fyldig vin med stenfrukt, melonskall, nøtt og krydder. Kanskje ikke like syrerik som tidligere, men lett delikat er den fortsatt.
Poeng: 85

 

Varenr: 527401
Vin: Fenocchio Roero Arneis 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Fenocchio
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, sitrusfrukter, aprikos og tropisk frukt, samt hvit pepper, urter, hvite blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en kremet munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på stenfrukter. Pære, og gule epler. Innslag av anis, urter, krydder og mineraler. Frisk syre. God lengde med en mineralsk, tørr avslutning. En god arneis som nok vil være en anvendelig matvin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 3298001
Vin: Louis Moreau Chablis 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 215,– kr (basis)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Dom. Louis Moreau
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av grønne epler, sitrusfrukter, fersken, samt urter, mineraler, flint og blomster. Snev av tre. Fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter. Innslag av mineraler, urter, litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Enkel, fruktig og god chablis. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 3160901
Vin: J. Moreau Saint Bris Sauvignon 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 159,90 kr (basis)
Importør: Silenus
Produsent: J. Moreau & Fils
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Aromatisk og litt rikere på nesen med dufter av grønne epler, pærer, stikkelsbær og litt stenfrukter, samt blomster og nesle. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. God konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler, pærer, stenfrukter og litt grapefrukt. Innslag av urter, krydder og litt mandler. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Enkel, god Saint Bris. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 3139201
Vin: St. Pierre Mâcon-Lugny 1. Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 212,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Dom. Bouchard Père & Fils
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fersk og frisk på nesen med dufter av sitrusfrukter, gule epler, stenfrukter, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse. Saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter, samt melon og litt fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt steinete avslutning. Ren og god ueiket Mâcon. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 11062901
Vin: Messmer Grauburgunder Trocken 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 150,– kr (bestilling)
Importør: Eurowine
Produsent: Weing. Herbert Messmer
Alkohol:13.00% Sukker:5.9 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Grauburgunder.
Beskrivelse: Fruktig på nesen med dufter av gule epler, stenfrukter, samt blomster, litt urter, røyk og mineraler. Middels fyldig kropp med en rund og god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt melon og stenfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og mineralsk, litt steinete avslutning. God, fruktig pinot gris til en bra pris. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 1107101
Vin: Steinberger Riesling 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 156,90 kr (basis)
Importør: Social Wines As
Produsent: Kloster Eberbach
Alkohol:8.00% Sukker:62.0 g/l Syre:8.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Dufter rikere og sødmefylt av lime og sitrusfrukter, grønne epler, fersken, samt honning, blomster, urter, litt knust stein og mineraler. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og rik frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime og sitrusfrukter, overmoden pære, samt noe tropisk frukt. Innslag av urter, mineraler og honning. Frisk syre. Tydelig sødme som ikke balanseres helt av syren. Bra lengde med en rik, tørrende utgang. Fremstår kanskje litt ubalansert, men dette er en god, sødmerik riesling som vil passe fint til krydrede matretter. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 12639401
Vin: Kaufmann Rheingau Weissburgunder Trocken 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 190,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Weingut Kaufmann
Alkohol:12.50% Sukker:6.5 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Weissburgunder.
Beskrivelse: Dufter av grønne og gule epler, sitrusfrukter og fersken, samt mineraler, litt blomster og litt tre. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av myk og leskende frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Pent innslag av mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god, litt bløt weissburgunder. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 7407201
Vin: Camaleão Alvarinho 2020
Region: Minho, Portugal
Pris: 185,– kr (bestilling)
Importør: Sommelier
Produsent: None
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Alvarinho.
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av gule epler, sitrusfrukter og fersken, samt sjø, mineraler og litt voks. Snev av blomster. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter, samt stenfrukter med noe sødme. Innslag av urter, mineraler og litt røyk. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En litt bløt, men fersk og god vin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 7657101
Vin: Tsantalis Kanenas Chardonnay 2019
Region: Hellas
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Tsantalis
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: muscat of alexandria og chardonnay.
Beskrivelse: Dufter friskt av gule epler, modne sten- og sitrusfrukter og tropisk frukt, samt blomster, urter, krydder, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere og lett kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, rik og myk frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og noe tropisk frukt. Innslag av litt urter, krydder og nøtter, samt en passende mineralitet. Frisk syre. God lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Mangler detaljer, men en god fruktdrevet vin fra det greske fastlandet. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 7648101
Vin: Villa Locatelli Pinot Grigio 2020
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 159,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: Tenuta di Angoris Srl.
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Pinot grigio.
Beskrivelse: Dufter friskt og parfymert av grønne epler, fersken, nektariner, litt pære og litt sitrusfrukter, samt våt stein, mineraler, urter og blomster. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. God konsentrasjon av fersk, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på hvite stenfrukter og friske grønne epler, samt noe sitrusfrukter. Innslag av urter og litt mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr, lett bløt utgang. Enkel, frisk og god pinot grigio. (ESH)
Poeng: 84

 

Varenr: 3584601
Vin: Terravignata Verdicchio di Matelica 2020
Region: Marche, Italia
Pris: 159,90 kr (bestilling)
Importør: Edstrøm Chris Wine
Produsent: Borgo Paglianetto
Alkohol:12.50% Sukker:3.6 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Verdicchio.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med sommereng og pære. Lett katteurin også. Middels fyldig vin med sursøt munnfølelse ala katten, pære og eple. God sval utgang. Fin sommervin.
Poeng: 84

 

Varenr: 1066101
Vin: Wittmann Silvaner Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Wittmann
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: sylvaner
Beskrivelse: Lett enkel på duft med blomster og lette gule frukter. Lav til middels fyldig Silvaner med god fruktfølelse av eple og kjølige gule frukter. Lett krydder også. Ikke kompleks, men gir et inntrykk av Silvaner. Bra vin.
Poeng: 84

Annonse

Annonse