Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 3. mai 2023 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Merk at prisene økes 1.mai. Det vil derfor sannsynligvis være økning i prisene som vises i denne artikkelen.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater

Roséviner

Varenr: 15606401 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Rosé 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 465,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Seriøs, fersk og innsmigrende på nesen med aromaer av fersken, markjordbær og røde bær, litt grapefrukt, samt knust stein, saltmineraler og velintegrert tre. Middels til fyldig vin med en slank, strukturert munnfølelse med lekker nerve og elegant tekstur. Slank, kjølig og tett fersk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, røde bær og grapefrukt. Pent integrert fruktsødme. Innslag av sitrusskall, krydder, mandler og mineraler. Pen, livlig syre og et lett tanninbitt. Pen lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. Veldig flott, veldig seriøs rosé. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 511501
Vin: Conterno Nervi Rosato 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Vit. Nervi s.r.l.
Alkohol:13.50% Sukker:5.5 g/l Syre:7.3 g/l
Druer: nebbiolo, uva rara.
Beskrivelse: Kjølig, frisk og tiltalende på nesen med preg av markjordbær, kirsebær, noe grapefrukt og nektariner, samt lilla blomster, mandler og en pen saltmineralitet. Middels fyldig vin med en delikat og frisk munnfølelse med pen friskhet. Pen konsentrasjon av fersk, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på nektariner, syrlige røde bær og mandariner. Innslag av epleskall, saltmineraler, samt noe mandler og nesle. Et lett tanninbitt strammer opp. Pen, frisk syre. Fin lengde med en delikat, tørr avslutning. Meget flott, balansert rosévin – nok en gang. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 9199901
Vin: Burlotto Elatis Rosato 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 355,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: barbera, pelaverga, nebbiolo.
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende på nesen med dufter av rips, røde kirsebær og friske villbringebær og jordbær, samt sitrusskall, roser, røyk og litt lette krydder. Pent fyldig vin med en konsentrert og god munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert, saftig og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på modne kirsebær og røde bær, samt fersken og noe moreller. Fin syre. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Vellaget og meget bra rosévin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 9745501
Vin: Terra Nere Etna Rosato 2022
Region: Sicilia, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: nerello mascalese.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av røde bær, kirsebær, røde epler og nektariner, samt blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en god, fersk og saftig munnfølelse. Konsentrert, myk og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på røde bær og nektariner, samt noe sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, lette krydder og saltmineraler. Bra syre. Fin lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Pen rosévin fra Etna. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 2044001
Vin: Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2022
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 189,90 kr (basis)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.5 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Floral og aromatisk på nesen med dufter av friske røde bær og rips, noe kirsebær, samt blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en slank, frisk munnfølelse som har bra smaksintensitet. Konsentrert, slank og syrlig frukt på smak, med vekt på røde bær og fersken. Fint integrert fruktsødme. Innslag av røyk og en pen saltaktig mineralitet. Krisp syre. Bra lengde med en tørr og frisk avslutning. Vellaget, elegant spätburgunderrosé. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 2263301
Vin: Ch. Miraval 2022
Region: Provence, Frankrike
Pris: 255,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Miraval
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: rolle, syrah, cinsault, grenache.
Beskrivelse: Parfymert og aromatisk på nesen med dufter av fersken, mandarin, noe jordbær og epler, samt mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en delikat og god munnfølelse. Syrlig, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på fersken, rosa grapefrukt og røde bær. Innslag av litt bittert fruktskall, urter og noen toner av saltmineraler. Frisk syre. God lengde med en tørrende, frisk avslutning. Vellaget, frisk og fin rosévin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 14394701
Vin: Weing. Knewitz Rosé Trocken 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:11.50%
Druer: st. laurent og pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på nesen med aromaer av lime, fersken og røde bær, noe blomster, samt urter, roser og mineraler. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Delikat, frisk og syrlig frukt på smak, med vekt på røde bær og fersken, samt litt lime. Innslag av urter og en fin saltaktig mineralitet. Bra syre. Bra lengde med en tørr og syrlig utgang. Vellaget, frisk og flott rosévin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13042401
Vin: Salwey Rosé vom Spätburgunder 2022
Region: Baden, Tyskland
Pris: 279,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weing. Salwey
Alkohol:11.50% Sukker:4.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på nesen med preg av fersken, sødmerike bringebær, syrlige kirsebær, samt blomster, røyk og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Delikat, myk og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på røde bær og fersken, samt litt sitrusfrukter. Innslag av bittert fruktskall, urter og en fin saltmineralitet. Livlig syre og et lett tanninbitt. Bra lengde med en tørrende, syrlig avslutning. Bra rosé! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7602201
Vin: Vajra Rosabella 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 205,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: None
Alkohol:12.50% Sukker:4.2 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: nebbiolo, barbera og dolcetto.
Beskrivelse: Åpen, floral og frisk på nesen med dufter av markjordbær, fersken og rips, rabarbra, samt urter og blomster. Snev av mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med bra friskhet. Konsentrert, syrlig og fersk frukt på smak, med vekt på fersken, grapefrukt og syrlige røde bær. Innslag av urter, bittert fruktskall og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Pen nebbiolodominert rosé. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 2895001 (NYHET)
Vin: Georg Mosbacher Rosé trocken 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 184,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Alkohol:11.50% Sukker:4.5 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: spätburgunder, merlot, dornfelder.
Beskrivelse: Floralt preg på nesen med dufter av røde bær, fersken og røde epler, noe sitrusskall, samt blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og fin friskhet. Fin konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på fersken og syrlige røde bær. Innslag av urter og mandler. Frisk syre. Lett tanninbitt. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Dette er en flott rosé som gir mye glede. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 12933301 (NYHET)
Vin: Still by Hattingley 2022
Region: Kent, England
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: pinot meunier, frühburgunder og pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av fersken, rips og røde bær, noe rabarbra, samt blomster, mineraler og litt sitrusskall. Middels fyldig vin med en god, fruktig munnfølelse med god friskhet. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av fruktskall, urter og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Bra, engelsk rosévin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15493901 (NYHET)
Vin: Alain Graillot & Thalvin Tandem Rosé 2022
Region: Marokko
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Alain Graillot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av sitrusfrukter, røde bær og litt modne stenfrukterr, samt krydder, urter og blomster. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med god friskhet. Bra konsentrasjon av syrlig, fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av urter, mandler og litt mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, syrlig avslutning. Flott rosé fra Marokko. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 15462801
Vin: Diego Morra Langhe Rosato 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Diego Morra
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Lett roseaktig og fersken i tiltalende aromaer. Middels fyldig, frisk og rik rose som gir mye munnglede. Fersken, litt fruktskall og med god mineralitet. Litt varmere, men syren greier seg. Interessant Rosato. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 15609401 (NYHET)
Vin: Louis Jadot Rosè 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Parfymert og intens på nesen med aromaer av fersken, melon og røde bær, samt sitrusskall og blomster. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse som er ganske presis og glatt tekstur. Fin kjerne av ren, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær og fersken. Innslag av fruktskall, urter og noe saltmineraler. God syre. God lengde med en tørr, syrlig utgang. Flott, forfriskende gamaybasert rosévin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15485201 (NYHET)
Vin: Wine Thieves Rosé 2022
Region: Kakheti, Georgia
Pris: 214,90 kr (bestilling)
Importør: Vin Reale
Produsent: Wine Thieves
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk og aromatisk på nesen med dufter av søte røde bær, blåbær og litt sitrusfrukter, samt blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, myk og syrlig frukt på smak, med vekt på røde bær, rips og grapefrukt. Innslag av litt bittert fruktskall. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Tiltalende rosé fra Georgia. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14493001
Vin: Cà Gialla Langhe Rosato 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Marco Porello
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Floral på nesen med dufter av fersken, gule epler og røde bær, samt blomster, mandler og noe mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige, litt bitre sitrusfrukter og syrlige røde bær. Innslag av mandler, mineraler og en lett kryddertone. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. God nebbiolorosé. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 12762801
Vin: Rosato Piemonte Selezione Luca Roagna 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Vignaioli Piemontesi
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Rosepreget vin med disse ferskene som ligger i overkant. Middels fyldig og frisk vin med god ferskenfrukt og litt lyse røde bær. God salthet her også. Bra vin uten for mye dybde. (AB)
Poeng: 85

 

Varenr: 15451401 (NYHET)
Vin: Ten. Rocca Langhe Rosato 2022
Region: Piemonte, Italia
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: The Winery
Produsent: Tenuta Rocca
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fruktig på nesen med aromaer av fersken, røde bær og litt sitrusfrukter, samt blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med god friskhet. Saftig og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av urter og noe saltmineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr og syrlig avslutning. God rosé fra Piemonte. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 10970801
Vin: Dom. Tariquet Marselan Rosé 2020
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 169,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Domaine du Tariquet
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Marselan.
Beskrivelse: Litt enkel men forførende i aromaene med roser og røde bær. Middels fyldig vin med ripspreg og jordbær. Balansert og ingen unoter her. (AB)
Poeng: 85

 

Varenr: 13033401
Vin: Ch. des Ferrages Roumery Côtes de Provence Rosé 2022
Region: Provence, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Ch. des Ferrages
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.1 g/l
Druer: cinsault, rolle, grenache og syrah.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på nesen med dufter av kirsebær, markjordbær og fersken, samt mineraler, sommerblomster og urter. Middels fyldig vin med en rund og ganske generøs munnfølelse. Bløt, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på lime, jordbær og fersken. Innslag av litt bitre toner av fruktskall, samt urter og en viss mineralitet. Balansert syre. Bra lengde med en bløt, tørrende avslutning. God, fruktig Provence-rosé som vil være god å nippe til på terrassen. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 14152101
Vin: Robert Weil Junior Unique Rosé 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 214,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:11.50%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Floral og rødbærspreget på nesen med aromaer av jordbær, bringebær og nektariner, samt blomster og litt urter. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med bra intensitet. Fersk, myk og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av epleskall og litt mandler. Frisk syre. God lengde med en tørrende, syrlig utgang. Enkel, god rosé med bra frukt. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 8287101
Vin: Dievole Le Due Arbie Rosato 2022
Region: Toscana, Italia
Pris: 164,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dievole
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Fersk og fruktig på nesen med aromaer av kirsebær, rips og litt fersken, samt blomster. Middels fyldig vin med en saftig munnfølelse. Saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av urter, mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr, syrlig og litt bløt. God sangiovesebasert rosé. (ESH)
Poeng: 84

 

Varenr: 13258401
Vin: Dom. Saint-Andre Folie D’Inès Rose 2022
Region: Pays d’oc, Frankrike
Pris: 169,90 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Dom. Saint Andéol
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Rik og fersk på nesen med dufter av jordbær, fersken, litt grapefrukt, samt noe mineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Bløt og fersk frukt på smak, med vekt på røde bær og fersken. Innslag av urter og en lett saltmineralitet. Frisk syre. God lengde med en tørr, syrlig utgang. God vin. (ESH)
Poeng: 84

Røde viner 

Varenr: 12091901 (NYHET)
Vin: Bruno Giacosa Barolo Falletto le Rocche Riserva 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 5980 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: 47 år gamle vinstokker. 25 dager maserasjon. Modning 36 mnd i fat + 24 mnd i flaske. Utrolig tiltalende og raffinert aromabilde med denne storre rosen som bergtar i all sin prakt. Rødere bær, tjære og saltmineraler. Noe krydder også. Pen fyldig og frisk Barolo som er i den mer rikere og utadvendte stilen uten at det går utover struktur og kompleksitet. Tett og herlig med tett rødbærsfrukt, nelliksneve, krydder, nesten litt snev av tobakk, lær og lakris. Mer saftighet i utgangen, men det går ikke utover strukturen, så aboslutt ikke. Dette er tettere på en lang kompleks utgang med tanniner som er overraskende integrerte, dog kanskje ikke så uventet med tanke på årgangen. Dette vil drikke tidligere enn før, men dette er strålende. (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 15466901 (NYHET)
Vin: Bruno Giacosa Barolo Le Rocche del Falletto 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2850 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: 47 år gamle vinstokker. 25 dager maserasjon. Modning 32 mnd i fat + 10 mnd i flaske. Bred og stor, men uten at den slipper gassen helt og allikevel føles den litt tettere og ikke helt utav skallet enda. Fyrrig nellikstoner og andre kryddertoner ligger over tett rødbærsfrukt, litt oransje appelsinskall, lett tørket nype og pent balsamico-preg. Pen fyldig masse som umiddelbart bare varer fra anslag til finish. Denne tuller ikke. Dyp tett kirsebærsfrukt mot lilla fruktskall viser friskheten, her det ikke oransje toner å finner. Denne stramme seg til å viser den mer maskuline og tette preget. Tjæreaktige toner er å finne med snev av et slør av søtere krydder og med lakrisbåt. Enorm struktur. Lang fast og virkelig kompleks utgang som er med ned i evigheten og bare sitter i. Syren gir energi også, dette faller ikke sammen. Vin for the long haul! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 15467101 (NYHET)
Vin: Bruno Giacosa Barolo Falletto 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2550 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.50% Sukker:1.6 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: 25 – 29 år gamle vinstokker. 25 dager maserasjon.  32 mnd store fat. 14504 flasker produsert. Et herlig grovere granitt, leireaktige preg ligger i overkant her med denne florale tonen som er bred, men allikevel skarp. Rødbærsfrukt mot modning, nellik, herbalitet, nypetoner og snev av søt lakris. Pen fyldig og energisk vin som virkelig er majestetisk! Bred svær kraftfull bamse som vokser herlig i munnfølelsen. Dette tar tak! I andre årganger kan en slik bamse blir for mye, men ikke i 2019. Syren er med å ivaretar nødvendig energi og friskhet til vinen. Dypt konsentrert rødbærsfrukt mot bringebær, lyse kirsebær, lakris, tjærepreg og kjølige kryddersorter. Silke og massiv struktur møtes i herlig balanse. Fabelaktig utgang med tanniner som er tydelige, men allikevel ikke utenpå. Herlig vin. (AB)
Poeng: 95

 

Vin: Cappellano Barolo Otin Fiorin Pie Franco-Michet 2018 (NYHET)
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 900,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Cappellano
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Michet-klone. Plantet på 80-tallet. Veldig sval forførende på duft med herlig renhet i seg. Tørkede roseblader, appelsinskall, nellik, herlig tjære og noe ytterligere julekrydder. Fyldig og herlig frisk vin som oser karakter. Nydelig sval rødsbærsfrukt som oser av raffinement og glede. Lys frukt med jordbær, kirsebær, lær og lakris. Skikkelig urtete i årgangen med lang kompleks og saltet utgang som gir sublim kvalitet. Vin som trenges å lagres, men dette er klassisk og herlig linær vin. (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 11376301 (NYHET)
Vin: Domenico Clerico Barolo Pajana 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Domenico Clerico
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Virkelig en bred sak på duft, men som også forfører med maskulin sjarme. Brede rosebusker, røde fokuserte bær, lakris, lær og dette fine tjærefatet. Fyldig, frisk og saftig vin som virkelig dominerer i årgangen. Svært? Nei, dette greier seg så utrolig fint. Maskulint og rikt med denne mer plommekarakteren, mørkere bærsorter, kaffe, lakris, tydelig både balsamisk og mer granittholdig. Lang kompleks og fast utgang, men mer tilgjengelig enn tidligere. En strålende vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 5822801 (NYHET)
Vin: Ornellaia 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 2 150,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Ornellaia Agr.
Alkohol:14.50%
Druer: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot,
Beskrivelse: Herlig rik og forførende i aromaene allerede. Dette er balansert, om ikke for konsentrert og dyp, men det trenger man heller ikke. Flott kjerne med de saftigste plommer, bjørnebær, plommer, lær, litt søt røyk, svette, blod, lakris og krydder. En herlig duftperle dette! Nydelig anslag på svære, men balansert friske vinen som imponerer i all sin prakt. Rik fruktbilde i første rekke med disse plommene, solbærene og bjørnebærene som etterhvert blir overtatt av pakken rundt. Skikkelig livat bålpanne som gir mye røyk og kull, lær, lakris, tett vanilje og fatkrydder. Flott salthet som også vil være med på ferden. Lang, kompleks og lett maskulin utgang. Lett faste, men typeriktige tanniner. Vin som alltid trenger tid, men dette er topp kvalitet! (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 10868901 (NYHET)
Vin: Cornelissen Magma 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 2 199,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Frank Cornelissen
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Nerello mascalese.
Beskrivelse: 59 flasker lanseres. Fra vinstokker plantet i 1910. Dyp og forførende på nesen med aromaer av skogsbær, mørke kirsebær, noe bringebær, samt mandler, lilla blomster, pepper, nyper og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett og strukturert munnfølelse og nydelig intensitet. For en kraft her! Konsentrert og rik, samtidig ytterst delikat frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og kirsebær, samt noe sødmerike røde bær. Innslag av urter, anis og krydder, litt bitre mandler, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Nydelig lengde med en tørr, syrlig og ganske fast avslutning. Fabelaktig vellaget vin signert Frank Cornelissen. Formidabel kraft og eleganse på samme tid. Men trenger noen år i kjelleren. Her er det mye å glede seg til! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 9065101 (NYHET)
Vin: Cappellano Barolo Otin Fiorin Pie Rupestris 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 299,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Cappellano
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Vinstokkene er plantet på 40-60 tallet. Supertradfisjonell. Botte. Forførende og herlig delikat med dette litt mer forsiktige 2018-preget. Herlig rosebusk, nellik, appelsinskall og med disse herlige røde tankene mot jordbær og kirsebær. Moe urtete preg som gir masse glede med litt leiretoner. Mdidels til fyldig vin med denne herlige delikate rødbærstonen som sprer seg ut og gir masse glede med kirsebær, bringebær før den skifter gir og drar på med terroirpreget  stil med urter og lakris. Tjæren er betydelig på en lang kompleks utgang. Trenger tid, men dette stråler dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 14782601
Vin: Roberto Voerzio Barolo Del Comune Di La Morra 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 298,80 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt slørete parfyme som skaper interesse i aromaene sammen med kirsebær, nyknust stein, nellik og et hint av balsamico. Middels til fyldig vin som kommer litt forsiktig ut fra anslaget før den blir mer presis og herlig tydelig i munnfølelsen. Flott frukt med bringebærtone, markjordbær, lakris og urt. Fast utgang, men virkelig frisk og energisk. Faste typeriktige tanniner. En herlig munnfull! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 11373701 (NYHET)
Vin: Barolo Aeroplanservaj 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 999,70 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Domenico Clerico
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Innsmigrende og ekspressiv på nesen med dufter av modne kirsebær, skogsbær og røde bær, samt nøtter, saltmineraler, tobakk, lær, nyper, fioler og litt sitrusskall. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert og strukturert fersk frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørke skogsbær, samt litt sødmerike bringebær. Innslag av anis, sort te og nøtter, litt tobakk, samt noe trøfler og saltmineraler. Meget pen dybde på smak. Flott syre. Faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. En svært vellaget vin som vil trenge noen år i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 4348701
Vin: Vega Sicilia Valbuena 5° 2018
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 1 849,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Bod. Vega Sicilia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: tinta del pais og merlot.
Beskrivelse: Dyp og ekstremt tett på duft denne gang. Superkonsentrert og strukturert i aromaene med mørke bær, grafitt, lær og lakris. Noe krydrete også. Noe mørk blomst. Fyldig, tett og ganske så bastadon i munnfølelsen. Tett herlig konsentrert frukt av den mørke sorten, men som også har noe røde bær i seg også. Bjørnebær, plommer. Lakris, lær, grafitt, velhengt kjøtt og bacon som har fått denne skorpen i seg. Noe lett vanilje også. Lang og virkelig kompleks vin. Dette trenger TID, men vil bli herlig. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 15418401 (NYHET)
Vin: Cappellano Barolo Chinato (hetvin)
Region: Piemonte, Italia
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Cappellano
Alkohol:17.50%
Beskrivelse: Jul! Dette er jul! Herlige saker med nellik, einer, medisinsk snitt og med tørkede frukter. Fyldig og herlig medisin som oser glede. Urter i spann, einer og nellik. Herlig utgang! Til medisinsk bruk. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15395501 (NYHET)
Vin: Cobb Coastland Vineyard Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 1 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Cobb Wines
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Forførende og ren på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, bringebær og røde bær, samt sitrusskall, te, litt urter, roser, skogbunn, anis og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en utpreget god og delikat, samtidig strukturert munnfølelse med nydelig intensitet. Pen kjerne av fersk, syrlig og raffinert frukt på smak, med vekt på kirsebær, moreller og bringebær. Innslag av anis, mandler og sitrusskall, samt saltmineraler og noen kryddertoner. Frisk syre. Tanniner som biter akkurat passe lett. Pen lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. En nydelig, raffinert californisk pinot. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 15468701 (NYHET)
Vin: Marine Layer Sonoma Coast Lyra Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Marine Layer Wines
Alkohol:13.10%
Beskrivelse: Pen tiltalende på duft med friskhet og dybde i seg. Pent fruktlag av bringebær, leirete tanke og krydder. Middels fyldig og frisk vin med ren fruktkarakter som mange vil like. Delikat. Rødbærspreget av kirsebær og bringebær. Lett urt og med dette fine krydrete preget som oser Sonoma, uten at det blir for varmt og stort. Herlig denne. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15484201 (NYHET)
Vin: Walter Scott Bacocho Pinot Noir 2019
Region: Oregon, Usa
Pris: 1 240,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Walter Scott
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ekspressiv og innsmigrende på nesen med aromaer av bringebær, syrlige kirsebær og bjørnebær, samt roser, skogbunn, røyk og lette toner av tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse. Konsentrert, strukturert og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av mandler, saltmineraler, litt krydder og anis, samt litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en presis, tørr og syrlig avslutning. En strålende pinot fra Oregon. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 13875501
Vin: Saglietti Barolo Brunate 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 539,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az.Agr. Saglietti Flavio
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, røde bær og noe skogsbær, samt nyper, tjære, anis, roseblader, litt sitrusskall og noe mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse med et lekkert anslag. Flott konsentrasjon av strukturert, lett utviklet og syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og røde bær. Innslag av lakris, te og mandler, samt mynte og mineraler. Frisk syre. Faste, men balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget bra Brunate. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 9852901 (NYHET)
Vin: Cappellano Barbera d’Alba Gabutti 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Cappellano
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: barbera og barbera.
Beskrivelse: 40-70 år gamle vinstokker. Botte og sement. Forførende på duft med mye blomst som ligger over og forfører på en kjøligere stil. Bringebær, lett plomme, lær, lakris og urt som gleder. Middels til fyldig Barbera med litt rødere stil i årgangen med lett mørkere kant, dypere jordsmonn og lær. Vertikal. Utmerket tanninstruktur og bra syre i dette her. Flott vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15456101
Vin: Barbacàn Fracia Valtellina Superiore Valgella Riserva 2018
Region: Lombardia, Italia
Pris: 729,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Barbacan
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rikere stil selv med en slank kjerne som gir masse glede. Røde lett rustikke bær, herlig urteaktig karakter, litt jordgulv og nesten mot tjære. Middels til fyldig og tradisjonsrik vin med mye karakter. Rene røde bær, lett oransjekant, urter og balsamico. Tanniner som er faste og biter, men blir ikke ubalansert. Meget god vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15509701 (NYHET)
Vin: Poggio Landi Brunello di Montalcino Chiuso del Lupo 2016

Region: Toscana, Italia
Pris: 890,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Poggio Landi
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende og fersk på nesen med aromaer av mørke kirsebær, solbær og skogsbær, litt bjørnebær, samt lær, mynte, rålakris, nøtter og noen jordlige toner. Hint av tre. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse med bra friskhet. Flott konsentrasjon av fersk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og sødmerike bjørnebær. Innslag av lakris, krydder, nøtter og noe tre. Fin kompleksitet på smak. Frisk syre. Ferske tanniner med god fasthet. Bra lengde med en tørr og stram avslutning. Elegant, finessepreget brunello med pent potensiale. Gi den litt tid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 15273401 (NYHET)
Vin: Rossignol-Trapet Gevrey-Chambertin Aux Ételois 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 840,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Rossignol-Trapet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med aromaer av moreller og syrlige mørke kirsebær, litt røde bær, samt blomster, saltmineraler og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse med fin nerve. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og noe mer sødmerike bær. Innslag av krydder, mandler og tre. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr, stram avslutning. Vellaget, meget lovende Gevrey-Chambertin. Gi den litt tid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 15506401 (NYHET)
Vin: Patrice Rion Nuits-Saint-Georges Premier Cru Les Hauts Pruliers 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 998,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Patrice Rion
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Forførende og intens på nesen med aromaer av skogsbær, sødmerike villbringebær og mørkere kirsebær, samt roser, ristede nøtter, saltmineraler og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert, rik og fyldig myk frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av krydder, mineraler og noe fat. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 15555101 (NYHET)
Vin: Dom. Joillot Les Épenots Premier Cru Pommard 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 995,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Dom. Georges Joillot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Virkelig spiss og markant i aromaene med denne fine vertikale tonen. Grov steinmineralsk snitt i overkant av rosebusker av den lett sommerlige tonen, litt fatkrydder og andre mer buskete kryddersorter. Middels til fyldig og markant vin som både greier å vise dybde, men også flott fruktkarakter. Steinete lag ligger over røde konsentrerte bær, nesten litt urtekarakter, snev av sopp og lærkant. Lang lett fast utgang, men det passer vinen godt. Høy kvalitet som trenger 7-10 år i kjelleren. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15556101 (NYHET)
Vin: Dom. Georges Joillot Pommard Premier Cru Les Charmots 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 895,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Dom. Georges Joillot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Forførende Pommard med denne slørete litt sexy parfymen som pirrer over røde bær, litt våt leireaktig tanker og svale urter mot litt kraftigere krydder. Bra fyldig vin med karakter dette her. Tettere rødbærsfrukt med lysere toner, nesten oransje fruktskall, mye krydder og lær. Fortsatt litt tid kreves her for at frukten skal skinne mer, men her er det kvalitet. Lang typeriktg tanninutgang. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15555801 (NYHET)
Vin: Dom. Georges Joillot Beaune Premier Cru Popille 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 749,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Dom. Georges Joillot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Markant og tydelig i aromaene som innbyr til interesse. Litt grovere steinmineralitet, røde presise bær og lær. Middels fyldig vin som viser karakter. Her er det mineralsk preg som tar tak og frukten girer opp og blir med på ferden med relativ volumøs, men friskhet i frukten. Røde bær, mye krydder og lett fatpreg. Lang kompleks utgang med lag. Terroir dette her! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 5918401
Vin: Audoin Marsannay Les Favières 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: pinot noir
Beskrivelse: Rik og fremovervendt på duft med masse parfymert og violetpreget aromaer med bjørnebær, litt plomme og med mye lakris og salthet. Rett og slett forførende aromaer! Middels til fyldig vin med masse godt fruktkjøtt som strammer seg med mineralitet og litt mer tanninbitt sammen med god fruktkvalitet av bringebær og lakris. Kvalitetsvin dette her! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 5078101
Vin: Audoin Marsannay Clos du Roy 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: pinot noir og pinot noir.
Beskrivelse: Rik og sexy forførende på duft med parfyme som breier seg ut med bringebær, lær og krydder. Noe jordbunn også. Pen fyldig Clos du Roy dett med lekker deilig frukt som er rik og utadvendt. Mørkere bær, men ikke med denne overkraftige konsentrasjon. Dette er delikatesse dette. Krydder og lær også. Lang og herlig utgang med litt rustikk tanke, men ikke som før. Flotte tanniner. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15431901 (NYHET)
Vin: Chateau Beau-Sejour Becot Saint-Emilion Grand Cru 2017
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 949,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor Cru
Produsent: Ch. Beausejour Becot
Beskrivelse: Tiltalende og krydderier som får deg til å nyse over bjørnebær, solbær, disse grønne urtene som er tydelig, lakris og slukket bålrøyk. Middels til fyldig vin med mye i seg. Friskhet er det i årgangen med solbærtone mot lett modning, bjørnebær, mørk plomme. Lakris, lær og bål. Veldig urtete i en lang kompleks utgang. Trenger tid, men dette er kvalitet. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 2178301
Vin: Macán Rioja 2018
Region: Rioja, Spania
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Bod. Vega Sicilia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Veldig presis i aromaene dette her, ganske så tydelig mørkere bær som er friske, røyk, lakris og lette urter. Middels til fyldig vin med klassisk stramhet også i denne årgangen. Mørk herlig frukt, lær, lakris og lett vaniljestang. Syren lever i denne vinen, blir aldri for tungt. Meget god vin som trenger noen få år i kjelleren. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 12176201
Vin: Antonio Madeira A Palheira 2018
Region: Beiras, Portugal
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Antonio Madeira
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: jaen, tinta amarela og baga.
Beskrivelse: Rikere og større i stilen med plommer, fatkrydder, leire og nesten litt kjøttaktige toner. Fyldig vin med mye saftig frukt som er deilig i tonene med mørkere bær, fatkrydder, leire og lakris. Lang kompleks og herlig saltet utgang. Dette er en flott Madeira-vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15154201 (NYHET)
Vin: Storm Sanford & Benedict Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 779,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Storm Wines
Alkohol:13.60%
Beskrivelse: Tiltalende, konsentrert og fersk på nesen med dufter av mørke skogsbær, syrlige kirsebær og litt bringebær, samt blomster, peppertoner, mineraler og noe tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett munnfølelse med bra nerve. Konsentrert, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og røde bær. Innslag av litt mørkere bær, urter og litt pepper, samt mineraler og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner med pent bitt. Bra lengde med en tørr og presis avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 12944701 (NYHET)
Vin: Storm Donnachadh Vineyard Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 629,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Storm Wines
Alkohol:13.80%
Beskrivelse: Dyp og innsmigrende på nesen med aromaer av røde syrlige kirsebær, noe bringebær og granatepler, samt blomster, mineraler og sort pepper. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Delikat og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær, samt noe sødmerike bringebær. Innslag av saltmineraler, urter og lette krydder. Frisk syre. Fine tanniner med et elegant bitt. Bra lengde med en tørr og litt syrlig utgang. En meget bra vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 15462701 (NYHET)
Vin: Ghiomo Sansteu Nebbiolo d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Ghiomo
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og fortsatt litt dempet i aromaene i denne flotte årgangen med roseblader, parfyme, vått lærbelte, saltmineraler og touch av nellik. Middels fyldig og ren vin som roper Nebbiolo-glede. Det er ikke voldsomt, men frukten har karakter. Kirsebær, litt ungdommelig appelsinskall, litt salthet. Pen syre gir en levende vin som biter overraskende i utgangen. Faste tanniner og kanskje med litt skrinn frukt? Tja, det går helt fint dette her. Et par år i kjelleren og et lammemåltid vil gjøre susen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11375701 (NYHET)
Vin: Domenico Clerico Barolo 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Domenico Clerico
Alkohol:14.50% Sukker:5.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Intens og ren på på duft med preg av kirsebær og skogsbær, samt fioler, sitrusskall, lakris, lær, nøtter og noe tre. Pent fyldig vin med en tett, strukturert munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert, strukturert frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av nøtter og lakris, samt noe krydder. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget lovende, vellaget barolo. Trenger noe kjellertid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15509301 (NYHET)
Vin: Podere Brizio Brunello di Montalcino Riserva 2016

Region: Toscana, Italia
Pris: 735,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Podere Brizio
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Elegant, samtidig kraftfull på nesen med aromaer av mørke plommer og solbær, skogsbær, samt tørkede blomster, urter, nyper, søt tobakk og noe tre. Noen balsamiske toner. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med stor intensitet og fint anslag. Pen konsentrasjon av rik, strukturert frukt på smak, med vekt på skogsbær, mørke kirsebær, samt noe sødmerike plommer. Innslag av nøtter, krydder og urter, samt tre. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr og stram avslutning. Meget lovende BdM Riserva fra en klassisk årgang. Trenger tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4080801
Vin: Nittardi Chianti Classico Vigna Doghessa 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Fatt. Nittardi
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: sangiovese, canaiolo nero.
Beskrivelse: Tiltalende og delikat på nesen med dufter av syrlige mørkerøde kirsebær, bringebær og litt plommer, samt lilla blomster, urter, anis, litt krydder og mandler. Hint av tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Bra konsentrasjon av delikat og fersk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer, samt noe skogsbær. Innslag av anis og krydde, samt saltmineraler, mandler og noen lette jordlige toner. Frisk syre. Fine, pent integrerte tanniner. Bra lengde med en tørr og delikat avslutning. Veldig tilgjengelig og veldig bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15431201 (NYHET)
Vin: Mamete Prevostini Sommarovina Sassella Valtellina Superiore 2019
Region: Lombardia, Italia
Pris: 450,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Mamete Prevostini Crotasc
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og seriøs vin i aromabildet med denne grovere saltheten som ligger utpå tett rødbærsfrukt, svette, lær og lakris. Middels fyldig og frisk vin som roper energi. Rødbærspreget og frisk med litt oransje kant, skikkelig dyp terroirpreget med salter og litt lakris. Nesten sånn dieselsøl i bakken her og. Grov, men typeriktig. Lang lett fast utgang som kler vinen. En utmerket vin for den som tørr å prøve noe annet. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15272301 (NYHET)
Vin: Rossignol-Trapet Beaune 1er Cru Les Teurons 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 698,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Rossignol-Trapet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av mørkere røde kirsebær, bringebær, litt plommer, samt krydder, lær, blomster og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, tett og kjølig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av krydder og mandler, samt litt saltmineraler og tre. Flott syre. Ferske, lange tanniner. Bra lengde med en tørr, litt stram avslutning med noe tre i utgangen. Meget bra vin. Gi den litt tid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15272901 (NYHET)
Vin: Rossignol-Trapet Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 654,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Rossignol-Trapet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Bred, ekspressiv og lett utviklet på nesen med aromaer av skogsbær, kirsebær og litt sødmerike bjørnebær, samt blomster, anis og tre. Pent fyldig vin med en god, generøs munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig sursøt frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørkere kirsebær, samt noe bjørnebær. Innslag av krydder, saltmineraler, litt ristede nøtter og tre. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15507301 (NYHET)
Vin: Patrice Rion Vosne-Romanée 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 892,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Patrice Rion
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Innsmigrende, kjølig og fersk på nesen med aromaer av villbringebær, skogsbær og noe mørkerøde kirsebær, samt roser, mandler, pepper, mineraler og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med stor intensitet. Konsentrert, fersk sursøt frukt på smak, med vekt på skogsbær og bringebær. Innslag av pepper og krydder, nøtter, mineraler og tre. Raffinert syrestruktur. Ferske og ganske tanniner. Pen lengde med en tørr, kompleks avslutning. Vellaget, lovende vin som vil trenge litt tid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15506801 (NYHET)
Vin: Patrice Rion Chambolle-Musigny Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 885,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Patrice Rion
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med aromaer av kjølige skogsbær og mørke bær, noe bringebær, samt jordsmonn, litt pepper, blomster og tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, fyldig og myk frukt på smak, med vekt på kirsebær og syrlige skogsbær, samt noe sødmerike bær. Innslag av krydder, anis og noe tre. Frisk syre. Ferske tanniner som tørrer godt nå. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15518601 (NYHET)
Vin: Muzard Santenay Premier Cru Clos des Tavannes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 530,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lucien Muzard & Fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Floral, tiltalende og ganske intens på nesen med aromaer av bringebær, skogsbær, litt granatepler, samt mandler, anis og krydder. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert, fersk og litt kjøttfull myk frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av mandler og litt krydder, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr, presis avslutning. Sjarmerende og meget bra Santenay-pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4170601
Vin: Pintia 2018
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Bod. Pintia
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: tinto de toro, tinta del toro (tempranillo) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Rik og engasjerende vin i aromaene med bjørnebær, solbær, plommer, noe bacon og lakris også. Fyldig og frisk Pintia med pen frukt plommer, bjørnebær, grafitt og krydder. Litt grovere og tettere i årgangen, og trenger litt tid. Pent bitt i tanninene også. Meget bra vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 6675401
Vin: Muga Seleccion Especial 2018
Region: Rioja, Spania
Pris: 400,00 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, mazuelo, graciano
Beskrivelse: Rik og stor på duft tydelige saftige plommetonen, parfyme, kjøtt, blod og lakris. Middels til fyldig vin med større volum med mørkere bær, kjætt, lakris og en del fatkrydder. Lang kompleks utgang med tanniner som biter litt. Trenger tid, men kvalitet dette her! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 3098901
Vin: Muga Reserva 2019
Region: Rioja, Spania
Pris: 300 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:14.00% Sukker:3.1 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, mazuelo, graciano,
Beskrivelse: Rik og intens med mørkere rødbærsfrukt og krydder. Middels fyldig og rik vin med utmerket fruktkvalitet av den mørkere sorten og krydder. Nesten noe animalsk også. Faste tanniner, men dette kler vinen utmerket. Frukten er bra i denne årgangen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15353701 (NYHET)
Vin: Ernest Vineyards Estate Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ernest Vineyard
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og mørkere bær, samt roser, mineraler, urter og tre. Middels fyldig vin med en god, elegant munnfølelse med fin nerve. Bra konsentrasjon av fersk, syrlig og litt myk frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og mørkere skogsbær. Innslag av sitrusskall, mineraler, litt sort te og noe tre. Frisk syre og lette tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. En meget bra californisk pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15154301 (NYHET)
Vin: Storm Wines Presqu’ile Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 629,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Storm Wines
Alkohol:13.40%
Beskrivelse: Tiltalende og elegant på nesen med aromaer av mørkerøde bringebær, tranebær og røde kirsebær, samt saltmineraler, urter, peppertoner, sort te, blomster og litt tre. Middels til fyldig vin med en god, elegant munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og søte bringebær, samt noe granatepler. Innslag av urter, te, saltmineraler og litt fint integrert tre. Fin syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. En virkelig elegant og flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15571101 (NYHET)
Vin: Pinot Noir Lilo Vineyard 2018
Region: California, Usa
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Social Wines As
Produsent: Birichino
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av jordbær, modne kirsebær, samt urter, blomster, anis, jordlige toner og en litt røykaktig mineralitet. Middels til fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Fersk, kjølig og juicy syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørkere skogsbær, samt noe jordbær. Pent integrert fruktsødme. Innslag av urter, mandler og noe saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig utgang. Strålende pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15353801
Vin: Lady of the Sunshine Chene Vineyard Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 449,90 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Lady of the Sunshine Wines
Alkohol:12.80%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av sødmerike, mørke bringebær, syrlige kirsebær og tranebær, samt mandler, tørkede urter og blomster. Pen dybde på nesen. Middels fyldig vin med en strukturert, samtidig elegant munnfølelse med fin friskhet. Flott konsentrasjon av frisk, delikat og syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av anis og krydder, samt kalkmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Flott lengde med en presis, tørr og litt syrlig avslutning. Virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11607701
Vin: Averæn Croft Vineyard Pinot Noir 2019
Region: Oregon, Usa
Pris: 539,90 kr (tillegg)
Importør: Autentico
Produsent: Averæn Wines Dundee
Alkohol:14.10% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende aromabilde med masse roser, med jordlige toner og røde bær. Middels fyldig vin med bra fruktsødme med bringebær, litt lysere bær, lit leire og salthet. God saltet utgang med nerve og tanniner som passer vinen veldig godt. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15518501 (NYHET)
Vin: Walter Scott Cuvée Ruth Pinot Noir 2021
Region: Oregon, Usa
Pris: 590,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Walter Scott
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, tranebær, litt markjordbær, samt sitrusskall, mineraler, blomster og urter. Hint av krydder og tre. Middels fyldig vin med en utpreget god, forfriskende munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, frisk og syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt noe skogsbær. Innslag av mandler, kalkmineraler, samt noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr, syrlig utgang. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15342201 (NYHET)
Vin: Oldenburg Rondekop Stone Axe Syrah 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 614,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Oldenburg Vineyards
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, plommer og noe solbær, samt kaffe, animalske toner, pepper, saltmineraler og litt tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med bra intensitet. Flott konsentrasjon av fersk, strukturert frukt på smak, med vekt på skogsbær og bjørnebær. Innslag av krydder, nøtter, pepper, saltmineraler og noe fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, lett mineralpreget avslutning. Strålende syrah fra Sør-Afrika. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15342101 (NYHET)
Vin: Oldenburg Rondekop Per Se Cabernet Sauvignon 2019
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 689,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Oldenburg Vineyards
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dyp og elegant på nesen med aromaer av bjørnebær, solbær og mørke plommer, samt nøtter, lær, lakris, kaffe og fint integrerte fattoner. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, noe utviklet og rik kjøttfull frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke plommer. Innslag av krydder, lakris, lær, nøtter, saltmineraler, tobakk og fat. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr, stram avslutning. Pen cabernet sauvignon. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15341901 (NYHET)
Vin: Oldenburg Rondekop Rhodium Blend 2019
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 689,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Oldenburg Vineyards
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rikere og noe utviklet på nesen med aromaer av bjørnebær, mørke plommer, noe skogsbær, samt lakris, mokka, saltmineraler og lilla blomster. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Konsentrert, rik og litt myk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, solbær og noe sødmerike plommer. Innslag av lakris, krydder, nøtter, saltmineraler. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Vin: Ghiomo Vigna Granda Langhe Nebbiolo 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Ghiomo
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Blomstrete og delikat i aromaene med de lette delikate rosene, lette røde bær, litt oransje nesten mot sitrustanker og lett nellik. Ikke for dype aromaer, men dette forfører. Middels fyldig og frisk Nebbiolo som mange vil like. Dette roper ungdommelig glede uten at det blir for bredt. Kirsebærspreget, noe modne markjordbær og urter. Ganske så ren denne her. Fin syre og tanninbitt som biter godt. Bittelitt undermoden frukt som enkelte Langhe kan få, men dette er på den absolutte gode siden. Bra vin! (AB)  Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 15546901 (NYHET)
Vin: Bruno Giacosa Nebbiolo d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 470,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og dyp på nesen med aromaer av syrlige mørkerøde kirsebær, skogsbær, litt blåbær og bringebær, samt bitre mandler, blomster, søte krydder, lær og noe tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert og fersk, strukturert frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, litt mandler og saltmineraler. Frisk syre. Pent strukturert med ferske, balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15461801 (NYHET)
Vin: Emilio Vada Langhe Nebbiolo L’Erth 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 479,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Emilio Vada
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Rik og større i aromaene med mørkere men frisk rød frukt, krydder, jordgulv, nesten litt trøffel mot vanlig aromasopp og salter. Fyldig og saftig Langhe dette med mye som vil frem. Litt råskap med større kirsebærstoner som kjemper med krydder og salter å komme først frem i lyset. Noe balsamisk tone også. Lang lett fast utgang med lett bitt på tanninene. Trenger litt tid, men kan smelte sammen til noe veldig godt etterhvert. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4873001
Vin: Ad Astra Maremma Toscana 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Fatt. Nittardi
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: syrah, cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon, sangiovese.
Beskrivelse: Dyp på nesen med aromaer av bjørnebær, mørke kirsebær og noe solbær, samt lilla blomster, tørkede urter, lær, anis, tobakk og noe tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Innslag av krydder, lakris og litt mokka, samt noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og ganske fast avslutning. Meget bra blend fra Maremma. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14404301
Vin: Barbacan Jazpemi Valtellina Superiore Valgella 2020
Region: Lombardia, Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Barbacan
Alkohol:13.50%
Druer: chiavennasca, pignolo, rossola nera og chiavennasca (nebbiolo).
Beskrivelse: Skjørt, men allikevel fyrrig med svale kryddersorter, litt VA-preg og disse oransje, lette rødbærstonene. Middels fyldig og ren vin med god friskhet i seg. Skjør glede dette med lette lyse røde bær og urteaktige toner. Alle liker ikke dette – men det er terroir. Ingen ting å si på det. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5822901
Vin: Le Volte dell’ Ornellaia 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Ornellaia Agr.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: merlot, sangiovese, merlot, cabernet sauvignon
Beskrivelse: Rik og interessant på duft med parfymerte mørke bær som bjørnebær, solbær, blod, svette og sikkert noen tårer også. Middels fyldig og rik vin med mye god munnfølelse av solbær, bjørnebær, modne bringebær, lær og lakris. Ganske softe tanniner i denne årgangen, men det kler vinen godt det. En utmerket Le Volte som mange vil like til gode kjøttretter. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 15286901
Vin: Allegrini La Poja 2017
Region: Veneto, Italia
Pris: 1 095,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Allegrini
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Intens, dyp og kompleks på nesen med aromaer av bjørnebær, mørke plommer, syrlige skogsbær, samt lær, krydder, lilla blomster og noe tjære. Pent fyldig vin med en konsentrert, rikere teksturert munnfølelse. Konsentrert, fyldig og syrlig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av krydder, toast, mørk sjokolade og litt nøtteaktige jordlige toner. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, litt fast avslutning. Vinen er ordentlig kraftfull og fyldig, og vil nok splitte publikum litt. Men dette er en virkelig vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15515201 (NYHET)
Vin: Dom. Dujardin Monthelie Premier Cru Les Vignes Rondes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 515,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Dujardin
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens og parfymert på nesen med aromaer av bringebær og sødmerike røde bær, litt røde kirsebær, samt krydder, sitrusskall, blomster og noen toner av tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Fin, konsentrert kjerne av fersk, kjøttfull sursøt frukt på smak, med vekt på røde bær og kirsebær. Innslag av mandler, saltmineraler og noe tre, samt litt anis. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Meget bra pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15450401 (NYHET)
Vin: André Goichot Gevrey-Chambertin 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Engelstad
Produsent: Goichot
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og delikat i aromaene med røde bær, lakris og krydder. Middels fyldig og frisk vin der syren gir energien til vinen som kanskje manglet i 2018. Røde bær, litt krydrete fint preg og lakris. Fin smattende utgang. En god vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5128201
Vin: Jean-Pierre Robinot Concerto d’Oniss 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Jean-Pierre Robinot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pineau d’aunis.
Beskrivelse: Intens og fersk på nesen med aromaer av skogsbær, syrlige kirsebær og bringebær, samt pepper, blomster, fruktskall og litt mandler. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, fersk og bløt strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørkerøde kirsebær. Innslag av fruktskall, pepper og mandler, samt noe mineraler. Frisk syre. Ferske, noe stramme tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget, meget bra vin fra Loire. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11430801
Vin: Simpsons Rabbit Hole Pinot Noir 2022
Region: Kent, England
Pris: 359,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Brand Wine Estates AS
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og ganske fersk på duft med preg av sødmerike bringebær, kirsebær, samt mineraler, urter, florale toner og velintegrerte tretoner. Middels fyldig vin med en slank, elegant munnfølelse med tydelig friskhet. Fin konsentrasjon av kjølig, fersk og juicy frukt på smak, med vekt på sødmerike bringebær, rips og syrlige mørkerøde bær. Innslag av saltmineraler, noe tre, samt noen lette toner av kaffe. Lette tanniner og en fin, frisk syre. Flott lengde med en lett, tørr avslutning med litt tre i utgangen. Elegant, meget bra engelsk pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15353901 (NYHET)
Vin: Ernest Vineyards Sonoma Coast Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ernest Vineyard
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk og innsmigrende på nesen med dufter av bringebær, røde kirsebær og noe tranebær, samt roser, pepper, urter og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med fin friskhet. Bra konsentrasjon av syrlig, frisk og delikat frukt på smak, med vekt på røde bær og litt plommer. Innslag av mineraler, te og et lite hint av tre, samt noe anis. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, noe syrlig avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7699801 (NYHET)
Vin: Long Meadow Ranch Anderson Valley Pinot Noir 2018
Region: California, Usa
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Long Meadow Ranch
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert og innsmigrende på nesen med dufter av tranebær og mørkere kirsebær, litt bringebær, samt sitrusskall, krydder, tørkede blomster og noe tre. Snev av pepper. Middels til fyldig vin med en strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, syrlig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Pent integrert fruktsødme. Innslag av krydder, saltmineraler og peppertoner, samt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, litt stram avslutning. Flott californisk pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13482501
Vin: Ramey Pinot Noir Russian River Valley 2018
Region: California, Usa
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ramey Wine Cellars
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av bringebær og røde kirsebær, litt mørkere bær, samt appelsinzest, blomster sog tre. Fin dybde på duft. Middels til fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig og fersk rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bringebær. Innslag av krydder, saltmineraler, noen jordlige toner og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget god, vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10227601
Vin: Averæn Wilamette Pinot Noir Oregon 2021
Region: Oregon, Usa
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Averæn Wines Dundee
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og ganske spontan i aromaene med bringebær, dette hvite lakrisskallet og urter. Middels fyldig, frisk og utmerket vin med dette pene friske bringebærspreget og urter. Delikat vin med pent integrerte tanniner. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15342301 (NYHET)
Vin: Oldenburg Grenache Noir 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 454,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Oldenburg Vineyards
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende parfymert på nesen med aromaer av skogsbær, mørkerøde kirsebær, litt bringebær, samt blomster, mandler og noe saltmineraler. Hint av tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, delikat og fersk frukt på smak, med vekt på syrlige mørkere kirsebær og skogsbær. Innslag av mandler, pepper, saltmineraler og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott grenache fra Sør-Afrika. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 5013901
Vin: Marchesi di Barolo Barbaresco 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 409,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Marchesi di Barolo
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Fyrrig i aromaene denne Barbarescoen med pen tett og skarp rødbærsfrukt som skaper glede med roser og lakrisbåt. Middels til fyldig Barbaresco med frisk ren frukt med rødbær som bikker lett mot det oransje, urter og lær. Fin smattende utgang med tanniner som har bitt, men ikke for fast. En god vin dette. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 520401
Vin: Fontanabianca Barbaresco 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 305,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Fontanabianca
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende og parfymert på nesen med dufter av modne kirsebær, bjørnebær, samt nøtter, tjære, lakris og lilla blomster. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Strukturert, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær. Innslag av urter og krydder, lakris og nøtter. Bra syre. Litt stramme, faste tanniner som vil avrundes med tiden. Bra lengde med en tørr avslutning. En vellaget og lovende vin med flott frukt. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 9692101
Vin: Vajra Langhe Nebbiolo 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 259,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Kjølig og pen på nesen med aromaer av skogsbær, friske bringebær, kirsebær, samt kirsebærstein, blomster og lær. Pent fyldig vin med en slank, lineær munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig slank frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av mandler, saltmineraler og noen urtetoner. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. En fin, vellaget Langhe Nebbiolo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 5094801
Vin: Louis Jadot Beaune Theurons 1er Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av bringebær, syrlige røde kirsebær, samt blomster, anis, krydder og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av kjøttfull, rik og myk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær med god sødme. Innslag av anis, litt mandler og tre. Silkeaktige tanniner som tørrer litt og en frisk syre. Bra lengde med en tørr og noe stram avslutning. Vellaget, solid pinot. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15506701 (NYHET)
Vin: Patrice Rion Côte de Nuits-Villages Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 420,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Patrice Rion
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fersk og litt rikere på nesen med aromaer av sødmerike bringebær, plommer og røde kirsebær, samt anis, blomster og tre. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Bløt og saftig sursøt frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og sødmerike røde bær. Innsalg av krydder, mandler, samt noe tre. God syre. Ferske og faste, men ikke aggressive tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15506501 (NYHET)
Vin: Patrice Rion Les Dames Huguettes Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 352,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Patrice Rion
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Ekspressiv og noe rikere på nesen med aromaer av bringebær og mørkere kirsebær, samt mandler, blomster, krydder og tre. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Fersk, saftig og konsentrert frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og sødmerike røde bær. Innslag av pepper, mandler, litt fruktskall og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget og god vin med pen frukt. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 862201
Vin: Charles Audoin Bourgogne Pinot Noir 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: 100% Marsannay frukt. Yngre og eldre vinstokker. Ganske bred i aromaene dette med denne litt jordgulv-tonen som ligger over mørkere fruktkjerne og krydder. Middels fyldig og frisk vin med godt bærpreg av kirsebær, litt plomme og pene harmoniske krydder. Fin syre her, åpenbart tydelig. God utgang med pene integrerte tanniner. Fin vin! (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 15084601
Vin: Aubert & Mathieu Pinot Noir Hautes Pistes 2022
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Aubert & Mathieu
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Roseaktig og tiltalende på duft med bringebær og svale krydder. Middels fyldig, frisk og allikevel saftig vin med bringebærspreg som gleder sammen med lær og lakris. Fin urtepreg også. Pent integrerte tanniner. Veldig bra kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 3317801
Vin: Niepoort Redoma 2020
Region: Douro, Portugal
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: tinta roriz, touriga franca, tinta amarela, tinta amarela, touriga franca og tinta roriz.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med en del krydder over lett modne bringebær, bjørnebær, lær, lakris og krydder. Middels til fyldig vin med godt rødbærspreg som tenderer mot det mørkere slaget. Krydder og lær er med på en ganske frisk og ren vin i utgangen. Ikke for dyp, men har mye med seg. Fin vin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 15486901
Vin: Geil Stein Spätburgunder Trocken 2020

Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 419,- kr (tillegg)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Weing. Johann Geil
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av skogsbær, bringebær, litt rips, samt mineraler, anis, blomster og noe tre. Pent fyldig vin med en saftig, samtidig elegant munnfølelse med bra intensitet og friskhet. Saftig, rik frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og bringebær. Innslag av mandler, litt lakris og krydder, samt noe tre. Bra syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen spätburgunder fra Rheinhessen. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15510601 (NYHET)
Vin: Dorli Muhr Zweigelt Noveau 2022
Region: Carnuntum, Østerrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Weingut Dorli Muhr
Druer: Zweigelt.
Beskrivelse: Aromatisk, fruktig og tiltalende på nesen med aromaer av friske, syrlige røde kirsebær og rips, samt blomster, pepper og villurter. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med pen friskhet. Konsentrert, kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på røde bær og syrlige kirsebær. Innslag av urter, pepper og litt lette krydder, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Virkelig flott og juicy zweigelt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 15354201
Vin: Scar of the Sea Galleano Ranch Alicante Bouschet 2021
Region: California, Usa
Pris: 379,90 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Scar of the Sea Wines
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Særpreget og rik på nesen med aromaer av en salig blanding av røde og mørke bær og plommer, litt aprikos, samt voks, krydder og blomster. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, tett og litt bløt frukt på smak, med vekt på røde bær, skogsbær og litt mørke plommer. Innslag av krydder, lær, saltmineraler og litt tre. Frisk syre. Ganske strukturert med faste tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. Dette er en bra vin. Litt rustikk? Ja. Særpreget og interessant? Definitivt. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15341701 (NYHET)
Vin: Oldenburg Syrah 2018
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 394,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Oldenburg Vineyards
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Intens på nesen med dufter av mørke kirsebær, plommer og skogsbær, samt lær, pepper, litt krydder og mineraler. Hint av tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med god friskhet. Flott konsentrasjon av fersk, strukturert frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige skogsbær. Innslag av lakris, nøtter, litt saltmineraler og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. Pen syrah. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 15462401 (NYHET)
Vin: Emilio Vada Langhe Nebbiolo Cua Rusa 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 299,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Emilio Vada
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rosete og ganske så aktiv i aromabildet med levende røde bær, krydder, balsamisk tough og lær. Litt jordtoner også. Middels fyldig og saftig Nebbiolo (?) Med mørkere  bær, mye krydder og leiretoner. Lang utgang, snev av tjærekant. Ikke for mange lag her, men en Langhe som greier kombinasjonen mellom å være tilgjengelig og allikevel struktuert på en god måte. Lett, men fint bitt i tanninene. God vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 15521401 (NYHET)
Vin: Vajra Piemonte Barbera Freisa 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:13.00%
Druer: Barbera, freisa.
Beskrivelse: Fruktig og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær, skogsbær, litt sødmerike bringebær, samt hvit pepper, litt lær og blomster. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Fersk, strukturert og syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av urter, noe saltmineraler og lette toner av anis. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og noe syrlig avslutning. Flott, sjarmerende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 4517501
Vin: Vajra Coste e Fossati Dolcetto d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Aromatisk og rikere på nesen med aromaer av skogsbær, moreller og kirsebær, samt florale toner, nøtter, lær og litt krydder. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på mørke skogsbær og syrlige mørke kirsebær. Innslag av nøtter, pepper og litt krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, litt stram avslutning. Flott dolcetto. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5178901
Vin: Cos Frappatio di Vittoria 2022
Region: Sicilia, Italia
Pris: 259,80 kr (basis)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Cos
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Frappato.
Beskrivelse: Åpen og delikat på nesen med aromaer av skogsbær, bringebær og kirsebær, samt mandler, jordsmonn og litt nyper og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Kjølig, myk og delikat saftig frukt på smak, med vekt på syrlige mørkerøde kirsebær og skogsbær. Innslag av bitre mandler, mineraler, samt en dose pepper. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott frappato. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1030701
Vin: Mamete Prevostini Botonero Nebbiolo 2022
Region: Lombardia, Italia
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Mamete Prevostini Crotasc
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Litt forsiktig i uttrykket foreløpig med litt modne markjordbær, jordbær, noe nesten litt sitrus og disse grovere saltene. Middels fyldig og frisk vin som tross årgangens varme viser at området er mer kjølig og greier å finne balansen. Frisk rødbærspreget med passe fedme, lær og disse fine saltene. Ikke for dyb, men har noe terroirpreget som mange vil like. Veldig fin pris. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 15478001 (NYHET)
Vin: Laculle Frères Bicheret Coteaux Champenois Rouge 2019
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 559,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Laculle Frères
Alkohol:11.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Litt rikere og tydelig på nesen med aromaer av mørke kirsebær, noe mørke bringebær og plommer, samt nyper, fruktskall, anis og roser. Middels til fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik, bløt og fyldig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og mørke bær. Innslag av lakris, krydder, mandler og fat. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr utgang. Robust, bra pinot fra Champagne. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15556801(NYHET)
Vin: Dom. d’Ourea Vacqueyras 2021

Region: Sør-Rhône, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Dom. d’Ourea
Druer: Grenache, carignan, cinsault, mourvedre.
Beskrivelse: Parfymert og aromatisk på nesen med aromaer av røde bær og syrlige mørke kirsebær, samt blomster, mandler, lær og litt urter og kanel. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med lett kremet tekstur. Rik, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkere kirsebær. Innslag av anis, krydder og noen bitre mandeltoner. Bra syre. Fine, lett silkeaktige tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En flott Vacqueyras. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 15342401
Vin: Bastide du Claux Saint-Jean Luberon 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 464,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Bastide du Claux
Alkohol:13.50%
Druer: Grenache, cinsault.
Beskrivelse: Intens og rik på nesen med aromaer av mørke bær og mørke plommer, samt lær, kaffe, nøtter og anis. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik og noe utviklet bløt frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke, syrlige kirsebær. Innslag av krydder, lakris og noe nøtter, samt noe mineraler. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, stram avslutning. Bra vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15486801
Vin: Geil Geyersberg Frühburgunder Trocken 2020

Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 390,- kr (tillegg)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Weing. Johann Geil
Druer: Frühburgunder.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med aromaer av mørke kirsebær, markjordbær, noe bringebær, samt blomster, urter, pepper, mørk sjokolade og litt tre. Pent fyldig vin med en saftig og rikere munnfølelse. En fin kjerne av rik, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og sødmerike bringebær. Innslag av urter, pepper, velintegrerte tretoner, samt et lite hint av sjokolade. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr, litt trepreget avslutning. Dette er en fyldig og ordentlig god frühburgunder. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10906501
Vin: Envinate Lousas Vinas de Aldea 2021
Region: Galicia, Spania
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Envinate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: alicante bouschet, bastardo og mencia.
Beskrivelse: Rik og forførende i stilen med mye blomst over mørk bringebær, plommer og lær. Ganske lik fjorårets egentlig. Middels fyldig og frisk vin litt mer rustikk følelse, men nok saftighet er det her. Røde bær, lakris og lær. Bra kvalitet. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14356201
Vin: Georg Breuer Spätburgunder Pinot Noir 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:12.50%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Fersk og litt rikere på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, bringebær og noe plommer, samt mineraler og noe tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, konsentrert og en anelse myk frukt på smak, med vekt på kirsebær og sødmerike bringebær, samt noe skogsbær. Innslag av anis, krydder, mineraler, røyk og noe tre. Frisk syre. Lette, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Breuer leverer en flott, saftig pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14906201
Vin: Violet Hill Oregon Pinot Noir 2021
Region: Oregon, Usa
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Violet Wines
Alkohol:12.60%
Beskrivelse: Rosepreget og litt spesiell i aromaene, nesten noe sementaktig sammen med svale kryddersorter. Middels fyldig, frisk og ren vin med jordbær, litt morell og urter. Ikke for kompleks, men har en flott eleganse som mange vil like spesielt for prisen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 3693701
Vin: Testalonga Baby Bandito Follow Your Dreams 2022
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Testalonga Wines
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Carignan.
Beskrivelse: Tiltalende med krydrete stil over blomster og røde bær. Middels fyldig og frisk vin med god fruktkarakter av den mer sarte sorten med kirsebær, jordbær og lakris. God smattende mineralsk utgang. Ikke for dyp, men godt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 9494305
Vin: Weinert Malbec 2018
Region: Mendoza, Argentina
Importør: Momentum Wines
Produsent: Bod. y Cavas de Weinert
Alkohol:13.80% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Malbec.
Beskrivelse: Fruktig og sammensatt på duft med aromaer av modne mørke plommer og mørke bær, samt lær, lakris, litt tobakk og toner av vått tre. Pent fyldig vin med en forholdsvis rik munnfølelse. Fyldig og lett utviklet bløt frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørke bær, samt sødmerike plommer. Innslag av krydder og salt lakris, samt noe fat. Bra syre. Finkornede, avslipte tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Vellaget, klassisk malbec fra Mendoza. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15457101 (NYHET)
Vin: Pecchenino Botti Langhe Nebbiolo 2021
Region: Langhe, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Engelstad
Produsent: Pecchenino
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og fyrrig i aromaene med røde bær og lakrisbåt. Middels fyldig og frisk Nebbiolo som viser det litt mer tyngre og klassiske med røde bær, litt nellik og urter i utgangen. Bra bitt i tanninene. Kanskje ikke oversjarme, men klassisk interessant vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 4093901
Vin: Fontanabianca Barbera d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Fontanabianca
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: barbera.
Beskrivelse: Ganske intens på nesen med dufter av bjørnebær, skogsbær og mørke kirsebær, samt krydder, tobakk og nøtter. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på mørke plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, litt tobakk og nøtter. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra, leskende barbera. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 15522701 (NYHET)
Vin: Caruso & Minini Nero d’Avola 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Caruso e Minini
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ekspressiv på nesen med aromaer av modne mørke kirsebær og mørkerøde plommer, samt anis, sorte oliven og noe mokka. Middels fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik, saftig fersk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, mørke bær og plommer. Innslag av krydder, hvit pepper og litt mandler. God syre. Fine tanniner. Go lengde med en tørr, fersk og fruktig avslutning. Flott, fruktig vin fra Sicilia. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 10111501
Vin: Foradori Lezèr 2022
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Foradori
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Teroldego.
Beskrivelse: Aromatisk og fersk på nesen med dufter av blåbær, markjordbær og syrlige mørkerøde kirsebær, samt mandler, peppertoner og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med god friskhet. Saftig, fersk og myk syrlig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og litt mer sødmerike røde bær. Innslag av bittert fruktskall, urter, pepper og saltmineraler. Hint av mandler. Frisk syre. Lette tanniner med et lett bitt. Fin lengde med en tørr, litt mineralpreget avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 6841101
Vin: Südtiroler Pinot Nero 2022
Region: Alto adige, Italia
Pris: 260,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: San Michele Appiano
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Pinot nero.
Beskrivelse: Delikat på nesen med preg av kjølig rød frukt, med vekt på bringebær og kirsebær, samt urter, anis og litt blomster. Middels fyldig vin med en god, delikat teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt bløt, men fortsatt ganske slank frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær, samt noe mørkere skogsbær. Innslag av mineraler, urter og litt mandler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott pinot i pen, slank stil. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 9911801
Vin: Ch. Peybonhomme-les-Tours Cru Bourgeois 2020
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Peybonhomme
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: cabernet, malbec, cabernet franc,
Beskrivelse: 75% Merlot. Gammelmodig på duft med litt fjøs, leire og mørke litt tørkede bær. Middels fyldig og frisk vin med bringebær, urter og leire. Ganske ren på en måte, selv med stallish toner. Noe annet. Interessant. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 15556201
Vin: Dom. Georges Joillot Beaune Vieilles Vignes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 499,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Dom. Georges Joillot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt forsiktig i aromaene enda men har en akseptabel rødbærskarakter sammen med fint saltet lag og krydder. Middels fyldig og frisk Pinot med god lysere rødbærskarakter, litt tretoner og andre krydderier. Pent integrerte tanniner også. Mangler litt substans, men vinen har god frukt. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 15555601
Vin: Dom. Georges Joillot Bourgogne Côte d’Or Pinot Noir 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 329,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Dom. Georges Joillot
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk vin med røde gode bær, krydder, litt jordlige toner og blomst. Middels fyldig og frisk vin med ganske så god rødbærsfrukt av den lyse stilen. Det er litt skrint, men ikke tenk på det. Det er godt dette her med lette kryddertoner i bakkant og slepne tanniner. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 15504001 (NYHET)
Vin: Piron Morgon Côte du Py 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dominique Piron
Alkohol:13.50%
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Fruktig og aromatisk på nesen med dufter av mørke bær, bringebær og syrlige kirsebær, samt blomster og litt lær. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Fersk, bløt og juicy frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av anis, krydder og litt mineraler og fat. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God Morgon. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 4401201
Vin: Ch. des Jacques Moulin-a-Vent 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Rikere og fruktig på nesen med aromaer av modne, sødmerike plommer, skogsbær og mørke kirsebær, samt lær, krydder og fattoner. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Bløt, rik og begynnende moden frukt på smak, med vekt på kjøttfulle mørke plommer og syrlige, mørke kirsebær. Innslag av anis og krydder, samt tre. Strukturerte, faste tanniner. Bra syre. God lengde med en tørr og ganske stram avslutning. Klassisk, god gamay. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13551701
Vin: La Franchaie Posson Anjou Rouge 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 310,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: None
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt reduktiv på nesen med aromaer av mørke plommer, kirsebær og skogsbær, samt urter, krydder, lakris og litt nøtter. Middels til fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse. Konsentrert, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på mørke plommer og skogsbær. Innslag av lakris, nøtter og krydder, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. God lengde med en tørr, litt stram avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15477401 (NYHET)
Vin: Can Axartell Collección Monastrell 2021

Region: Mallorca, Spania
Pris: 329,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Can Axartell
Druer: Monastrell.
Beskrivelse: Intens og fruktig på nesen med dufter av skogsbær og syrlige kirsebær, samt urter, lilla blomster, søte krydder og røyk. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, bløt og saftig rik frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av krydder, nøttetoner, litt pepper og fint integrert tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig utgang. En vellaget, fruktdreven og leskende vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15340801 (NYHET)
Vin: Violet Hill Santa Barbara County Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Violet Hill
Alkohol:14.10%
Beskrivelse: Rik og blomstrete på duft som skaper masse glede. Bringebær, krydder og urter. Middels fyldig og frisk vin med masse glede her uten at det blir for stort, selv alkoholen. Bjørnebær, kirsebær og lakris. Kanskje ikke like delikat som Oregon, men god. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 1657001
Vin: Planeta Frappato 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 210,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Planeta
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: frappato.
Beskrivelse: Intens, aromatisk og fersk på nesen med dufter av bringebær, jordbær og syrlige kirsebær, samt pepper, blomster, urter og mineraler. Hint av oliven. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med god friskhet. Saftig, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på røde bær og syrlige skogsbær og kirsebær. Innslag av urter og krydder, litt pepper, samt hint av mineraler. Bra syre og lette tanniner. Fin lengde med en lett tørrende, fruktig avslutning. God, fruktig og leskende frappato. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 4803401
Vin: Louis Jadot Côte de Beaune-Villages 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fruktig og litt jordlig på duft med preg av modne, sødmerike plommer og røde kirsebær, litt røde bær, samt anis, skogbunn, blomster og noe fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av myk, begynnende moden frukt på smak, med vekt på kjøttfulle mørke plommer og syrlige kirsebær. Innslag av urter, anis og noe fatkrydder. Fine, støvete tanniner. God syre. God lengde med en tørr, litt stram avslutning. Dette er ikke veldig raffinerte saker, men det drikker godt. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 1442201
Vin: Nuiton-Beaunoy La Dalignière Hautes-Côtes de Beaune 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 225,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Cave des Hautes-Côtes
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende på nesen med dufter av bringebær, litt kirsebær, samt blomster, litt mineraler og litt tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Fersk, saftig sursøt frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av krydder, litt saltmineraler og litt fat. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr og noe syrlig avslutning. Mangler litt detaljer, men dette er en pinot som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13384001
Vin: Mommessin Morgon Grand Cras 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Mommessin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Fruktig og aromatisk på nesen med dufter av skogsbær, mørkerøde plommer og kirsebær, samt litt pepper, krydder og litt mineraler. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Saftig, fersk og litt myk rik frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og skogsbær. Fint integrert fruktsødme. Innslag av urter, krydder, samt fine saltmineraltoner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, lett krydret avslutning. En fruktig og vellaget Morgon. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15341401 (NYHET)
Vin: Bastide du Claux Malacare Luberon 2021
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Bastide du Claux
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Mørkbærdrevet og rikere på nesen med aromaer av bjørnebær, mørke kirsebær og plommer, samt mørk sjokolade, urter og pepper. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av rik og saftig frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Innslag av pepper, krydder og litt nellik. Frisk syre. Fersk, faste tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Vellaget, god vin fra Languedoc. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14376901
Vin: Tissot & Potel Côtes du Jura Pinot Noir 2021
Region: Jura, Frankrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Michel Tissot & Fils
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Elegant på nesen med preg av skogsbær og moreller, noe sødmerike mørke bringebær, samt mineraler, urte- og kryddertoner og noe tre. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse med god friskhet. Saftig og myk syrlig bærfrukt på smak, med vekt på skogsbær og bringebær. Innslag av urter og krydder, noen jordlige toner, samt litt salt lakris. Fin syre. Lette tanniner. Bra lengde med en fruktig, tørrende avslutning. God, litt robust pinot fra Jura. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15556601 (NYHET)
Vin: Can Axartell Colecciòn Mantonegro 2022

Region: Mallorca, Spania
Pris: 239,- kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Can Axartell
Druer: Mantonegro.
Beskrivelse: Fruktig og intens på nesen med dufter av modne kirsebær og skogsbær, samt krydder og en røykaktig mineralitet. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av mandler, anis, krydder og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr og konsentrert avslutning. Vellaget, fruktdreven vin fra Mallorca. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15208601 (NYHET)
Vin: Carmen Stevens Carmenere 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 529,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Carmen Stevens
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Noe rikere på nesen med dufter av bjørnebær, mørke kirsebær og plommer, samt kaffe, krydder, noen vegetale toner og fat. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik, noe utviklet og sødmerik frukt på smak, med vekt på plommer og mørke bær. Innslag av urter, lakris, nøtter og noe fat. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God carmenere. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15208901 (NYHET)
Vin: Carmen Stevens Nemrac 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 484,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Carmen Stevens
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Noe utviklet og krydret på nesen med aromaer av solbær og bjørnebær, samt mokka, krydder og tre. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse. Rik, noe sødmepreget og utviklet frukt på smak, med vekt på mørke bær og mørke plommer. Innslag av tobakk, kaffe og fat. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. God, noe sødmepreget bordeauxaktig blend fra Sør-Afrika. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 9629701
Vin: Colomé Estate Malbec 2021
Region: Salta, Argentina
Pris: 270,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Hess Family Latin América S.A.
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: malbec, cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Fyrrig og stor i aromaene denne Malbecen med plommer, bjørnebær, lakris og noe vaniljetanker. Middels fyldig vin som også greier å holde friskheten nok seg med varme plommer, bjørnebær, solbær og urter. Litt sødme i utgangen, men vinen blir ikke plump. Enkel, men godt nok. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 15413601 (NYHET)
Vin: Koelenbosch Sangiovese 2022
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Koelenhof Winery
Alkohol:13.50%
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Noe intens og rikere på nesen med dufter av mørke kirsebær, litt plommer, samt lakris og krydder. Middels til fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik og bløt frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og bjørnebær. Innslag av krydder, nøtter og noe fat. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Mangler detaljer, men dette er en morsom, litt annerledes sangiovese fra Stellenbosch. (ESH)
Poeng: 85