Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 7. september 2022 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater

Rosé viner

Varenr: 11638301
Vin: Monterosso Volcano Rosato 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Monterosso
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nerello mascalese.
Beskrivelse: Grov og autentisk i aromaene med hint av røde bær og urter. Middels fyldig og frisk vin med rødbærskarakter, urter og med et pent saltpreg. Fin kompleks og særpreget rose med stil. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 90

 

Portvin og Sherry

Varenr: 4613101 (NYHET)
Vin: Niepoort Vintage 2000
Region: Douro, Portugal
Pris: 1 300,60 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:20.50% Sukker:108.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: touriga nacional, touriga franca, tinto cão, tinta amarela og tinta roriz.
Beskrivelse: Pen modenhet på den røde tørkede frukten med lær og lakris i bakkant. Bra fyldig årgang med lett varmere og tørket rødbærsfrukt, sopp og tørket bacon. God modenhet. Tiltalende sval bålsmak i en god utgang. Drikkes nå. Meget god Port. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 11411801 (NYHET)
Vin: Niepoort Colheita 1997
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:20.00%
Beskrivelse: Energisk denne på dutbildet med moden aprikos, hvete og tørket sopp. Middels til fyldig Colheita med lett tørket skall, aprikos, urt og krydder. Fin lang og kompleks utgang. Balansert. Fin utviklet portvin som greier seg fint. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 11887301 (NYHET)
Vin: Valdespino Inocente Fino
Region: Jerez, Spania
Pris: 249,80 kr (basis)
Importør: Good Beverage
Produsent: Valdespino
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Palomino.
Beskrivelse: Virkelig spiss og delikat i aromaene med blomst, hvete, noe lys frukt og marsipan. Middels fyldig Sherry med delikat munnfølelse av gul frukt, nøtt og fruktskall. Fin mineralsk utgang. Bra sak! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 89

 

Røde viner

Varenr: 14739801 (NYHET)
Vin: Massolino Barolo Vigna Rionda Riserva 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 339,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Utrolig skarp og bevisst i all den har lyst å gi med fabelaktig frukt som bare bergtar og imponerer i all sin prakt. Mørk sensuell frukt kommer og trykker seg til sitt bryst, men dette karakteristiske dypere saltmineralske tonene med balsamico, tjære som flyter, lær, lakrisbåt, noe herbale rikere toner og sopp. Litt bål også. Parfymen er en blend mellom det maskuline og sensuelle feminine. Store ferske sommerblomster, ikke tørket dette her. Fantastisk anslag som bare tar tak og brer seg ut på en fabelaktig balansert måte. Maskulin og saltet, men også feminin og delikat på all sin sanne måte der vinen bare lever og gir all sann glede av det Nebbiolo kan gi. Flott rik kirsebærsfrukt, litt mørkere fruktskall, lakris, lær, balsamico i den balanserte måten og med denne dype tette mineraliteten man virkelig skal lete lenge etter med noe kalkfinish. Utgangen er faste og gir også følelsen av en thight vin som i sann Massolino Vigna Rionda Tradisjon har flere tiår i seg i kjelleren.

Skal man trekke noe er det fastheten i tanninene som biter ganske tydelig nå. Men frukten er der og vil gi en vin som med årene vil nå tre siffer. Fabelaktig syre gir smil om munnen og viser at årgangen har energi og levende muligheter i seg. Sublim vin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 98

 

Varenr: 14706701 (NYHET)
Vin: Guigal Cote-Rotie La Mouline 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 3 198,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Virkelig tett og konsentrert bamse på duft som også har lyst til å leke med denne strålende parfymen som smelter voksne hjerter med saftige bjørnebær, plommer, lær, lakrisbåt, grafitt og litt kjølig blod. Pen fyldig Côtie-Rôtie med slørete og elegant parfymesom smelter hjerter og får vinen til å virke mindre maskulin enn den her. Men det er kraft her, ikke la deg lure. Fabelaktig frukt med mer rødere preg i denne årgangen, med noe frisk blåbær og bjørnebær som ligger i bakkant og lurer. Bål som er på vei til å slukne, lær, lakris og kaffegrut i all mass også. Lang kompleks og tett utgang med syre og tanniner bygd for et langt liv i kjelleren. En sublim La Mouline! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 98

 

Varenr: 14705801 (NYHET)
Vin: Ch. Figeac 2010
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 3 700,– kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Ch. Figeac
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Vinen har et herlig aromabilde som tar tak og presser deg mot hjertet ditt fra første sekund. Rik, sexy og raffinerte dufter med røde energiske bær, mot blåbær, nesten litt snev av krekling/grønt, følelse av stekt bacon, sopp, utbrent bål i solnedgangen og blomstereng. Vin som kombinerer heftig fylde men også med et tonn sjarme med noe som kan kalles en bred plysj frukt med herlig kompleksitet i seg. Modne, men konsentrerte solbær, plomme, trevirke, lær, lakris, grønn paprika, urter og saltmineraler som virkelig bygger rundt vinen. Tett, men allikevel så sjarmerer den. Åpenbart en vin som kan lagres for de neste 20-30 årene, men kan også gi glede etter en heftig dekant. Strålende Ch.Figeac! Ser vi A-klasse status snart? (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 97

 

Varenr: 14707001 (NYHET)
Vin: Guigal Cote-Rotie La Landonne 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 3 198,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fantastisk majestetisk på duft som skaper begjær, men også med sær delikat glede av plommer, mørkere toner med bjørnebær, kaffe, lær, lakris, blod, svær skog og mineraler. Virkelig fyldig, bred og nesten litt fet vin som allikevel reddes av syren så dette blir energisk nok. Tett, kompleks og mørk frukt som virkelig krever sin kvinne og mann med masse granitt, grafitt, lær, blyanter, størknet blod og stram sopp. Virkelig kompleks og tett vin med utgang som varer herfra til evigheten. Syren og tanninene holder vinen sammen, selv om optimal balanse vil kreve tid i kjelleren. Sublim vin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 97

 

Varenr: 14747201 (NYHET)
Vin: M. Chapoutier Ermitage Le Pavillon Rouge 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 2 595,– kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: M. Chapoutier
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Virkelig tett og meget konsentrert i aromaene med denne herlige fyrrigheten i seg med bekmørk frukt, espresso, blod som renner, sylfersk bacon med saftighet, et tonn pepper og litt smeltet lakris. Svært fyldig og tett vin som virkelig knytter seg inn til en knyttet neve som den kraftfullt treffer deg med. Uhyre kompleks med alt du kan tenke deg av mørkt fruktkjøtt, kaffe, lær, lakris, grafitt, granitt, blyantspiss, snev av einer men masse eksotisk krydder og saltmineraler i spann. Svært lang kompleks og fast utgang med tanniner som tar tak i deg på en vill måte. Syren er med og holder den frisk også. Vin som kanskje ikke sjarmerer, men kraft kan også gjøre deg svak i knærne. Sublim vin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 97

 

Varenr: 14706901 (NYHET)
Vin: Guigal Cote-Rotie La Turque 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 3 198,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Forførende og rett og slett sexy i aromaene som kommer opp og fanger deg i nettet. Herlig blomstrete preg ligger over det som oppleves som litt våt frukt av plommer, mykere solbær, blåbær, litt grafitt, snev av einer og bacon. Pen fyldig og stor La Turque, som også på en måte oppleves litt mykere i årgangen med herlig plommefrukt, lær, lakris og bål som ettterhvert går over i en åpenbar med fyrrig avslutning der krydderne bare tar tak og bergtar med all sin kraft. Grafitttoner i en lang kompleks og tett utgang. Utmerket syre og tanninstruktur. Fantastisk vin som vil trenge litt mer tid til å balansere seg ytterligere. (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 14565901 (NYHET)
Vin: David Duband Latricières-Chambertin Grand Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 3 849,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Virkelig intens, skarp og allikevel forførende bred i aromaene med denne utmerkede mineralske saltede kjernen som ligger over bringebær, lær, lakris og fatkrydder. Fyldig og kompleks munnfølelse med saltet og litt tett flott frukt av lilla farge, noe bringebær, lær, lakris og med et lett jordlige i tonene. Syren greier å gi en utmerket friskhet her. Virkelig en lang og kompleks utgang som bare sprer seg ut. Dette er håndverksfølelse! (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 14565301 (NYHET)
Vin: Pico Maccario Barolo Vigna Rionda 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 919,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Pico Maccario
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tett og virkelig kompleks i aromaene med dette flotte oransjeskallpreget som ligger over et særdeles tett jordsmonn mot leire, lakris, lær og balsamico. Meget flott i anslaget og vinen bare virkelig tetter seg og skaper en flott kompleksitet i seg med lett tørkede kirsebærsskall, teblader, sopp og lakris. Lang og virkelig tett i utgangen. Litt tørket frukt, men det skal være nok friskhet her som tar i mot de faste tanninene med tiår i kjelleren. Syren er også der. Spennende tilskudd til Vigna Rionda familien! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 13547501
Vin: Dom. Faiveley Charmes Chambertin Grand Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 990,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende og konsentrert på nesen med aromaer av skogsbær, kirsebær og bringebær, samt roser, skogbunn, anis, saltmineraler og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og skogsbær. Innslag av urter, pepper, anis, samt saltmineraler og velintegrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Nydelig vin. Trenger litt tid. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 94

 

Varenr: 3507001
Vin: Terroir Al Límit Les Tosses 2019
Region: Catalonia, Spania
Pris: 1 899,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: cariñena.
Beskrivelse: Intens, konsentrert og dyp på nesen med preg av mørke kirsebær, syrlige skogsbær, litt bjørnebær, samt urter og krydder, saltmineraler og lilla blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, presis munnfølelse med fin tekstur. Nydelig konsentrasjon av fyldig, tett og strukturert mørk frukt på smak, med vekt på skogsbær, sødmerike bjørnebær og kirsebær. Innslag av litt røde bær, samt lakris, krydder og en pen saltmineralitet. Pen, frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en kompleks, tørr avslutning. En strålende, konsentrert vin med nydelig frukt. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 3506901
Vin: Terroir Al Límit Les Manyes 2019
Region: Catalonia, Spania
Pris: 1 899,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: garnatxa (garnacha) fra svært gamle stokker.
Beskrivelse: Innsmigrende og utpreget detaljert på nesen med aromaer av skogsbær og syrlige røde kirsebær, samt lilla blomster, anis, lær, krydder og en flott saltmineralitet. Nydelig dybde på duft. Pent fyldig vin med en elegant og utpreget god munnfølelse med utmerket balanse og fløyelsaktig tekstur. Konsentrert, delikat lett moden frukt på smak, med vekt på skogsbær, bjørnebær og syrlige røde kirsebær. Innslag av saltmineraler, mandler og anis, samt noe urter og krydder. Meget fin kompleksitet og dybde på smak. Pent strukturert med fine tanniner og en flott frisk syre. Nydelig lengde med en fast, tørr avslutning. Raffinert og eksepsjonelt flott vin. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 10853701
Vin: Luigi Pira Barolo Vignarionda 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Luigi Pira
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pira girer opp i 2018-årgangen og gir et utmerket fruktbilde med overraskende intensitet med dette støvlaget som ligger over sommerblomst, noe løvverk, lett tjære og med frukt av den lyse røde og tørkede sorten. Bra fyldig og utmerket frisk og energisk vin med masse god frukt som gir spenning. Lys røde frukt, noe appelsinskall, grafitt og lakris gir masse struktur i seg. Lang kompleks og saltet utgang. Flott vin med utmerket potensiale de neste 10 årene. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 12147901
Vin: Giulia Negri Barolo Marassio 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 769,80 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Giulia Negri
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Virkelig ren og frisk i aromaene med lett tørkede roseblader, nype, nellik, appelsinskall og salter. Pen fyldig delikatesse i munnfølelsen med flott ren skjør frukt som gir masse glede. Tett appelsin, lyse røde bær, krydder i all sin prakt og anis. Lang, nesten litt grafittaktig lang og kompleks utgang med tanniner som biter, men ikke på en måte som trekker ned. Friskheten er også fin med pen syre. Utmerket Barolo. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14640701 (NYHET)
Vin: Massolino Barbaresco Albesani 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 914,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Virkelig en storsjarmør på duft som også tar frem sine sterkere saker med denne lette bakkegrovheten (veistøv) som ligger over rød presis frukt, roser i pen prakt og lett oransje fruktskall. Noe nellik også. Middels til fyldig og delikat Barbaresco som også har struktur, men det er sjarmen som er i hovedsete. Utmerket rødbærsfrukt mot det lysere preget, litt urt, lakris og med en fin salthet i seg. Fin syre holder vinen virkelig levende. Tanninene er faste, men på på en måte som gjør at de ikke blir før grove eller tørre. Passe lang og kompleks utgang. En utmerket Albesani! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 4853601
Vin: Barbaresco Bric Balin 2018
Region: Piemonte, barbaresco, barbaresco, Italia
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Moccagatta
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende og bred i aromaene med mørkere plommeaktig frukt, krydder som gir glede og snev av tjære. Middels til fyldig og saftig vin som gir masse glede med mørkere røde bær, krydder, fatkrydder, løvblader og lakris. Som alltid litt tanninbitt, men dette passer den juicy frukten. Lang kompleks utgang. En meget god Bric Balin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Vin: Marchesi di Gresy Gaiun Martinenga Barbaresco 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Marchesi di Gresy
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Vinen bjuder på aromamessig  med masse roser på vei inn i evigheten, tjære, svette, anis og både rødt og oransjepreget frukt. Bra fyldig vin med masse fruktglede med denne årgangstypiske saftigheten med oransjepreget frukt, kritt og krydderaktighet på en fast utgang der tanninene kanskje kan bli for tydelige for noen. Syren lever og gir en en meget god vin. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14713701 (NYHET)
Vin: Fossacolle Brunello di Montalcino Riserva 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 836,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fossacolle
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og delikat Brunello med masse frukt av kirsebær, litt grafitt og dypere jordsmonnspreg. Middels til fyldig og uttalt frisk vin med meget god fruktvalitet. Fin juiceness på kirsebærsfrukten sammen med saftig appelsinskall, litt jordsmonn og lær. Fin struktur. Tanninene er polerte for årgangen og vinen har utmerket syre. Dette er ingen blockbuster, men har en fin renhet i seg. En ny Brunello-produsent på det norske markedet som det er verdt å følge med på. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 9966801
Vin: Il Poggione Brun di Mont Vigna Paganelli 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ten. Il Poggione
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Herlig bred og intens i aromaene som innbyr til fest og morro. Stor, faktisk litt maskulinitet i seg med kraftfull rød frukt, sommerlige blomster, skog full av krydder og lær. Pen fyldig Brunello med utmerket rødbærsfrukt i seg sammen med lær, fatkrydder, nesten litt grafitt og mye krydder. Meget god syre holder friskheten i vinen og tanninene er faste, men typeriktige for frukten. Lang kompleks utgang. En flott Brunello i meget god årgang. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14667901 (NYHET)
Vin: Montille Pommard 1er Cru Les Rugiens-Bas 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 596,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Overraskende stram og tett i aromaene, allikevel med denne sjarmen som kommer frem og viser hva dette vil bli. Mørke roser, løvverk, kirsebær og krydder, nesten med snev av kanel. Middels til fyldig Pommard med pen kombinasjon mellom det dypere mineralske og med denne flotte delikate frukten. Veldig ren kirsebærsfrukt, lakris og mineraler i en god utgang som strammer seg litt. Syren er høy og tanninene pent integrerte. Klasse. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14667701 (NYHET)
Vin: Montille Pommard 1er Cru Les Grands Epenots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 296,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ganske så spiss og tett i aromaene med denne flotte saltmineraliteten som ligger over konsentrert rødbærsfrukt, lær og grafitttoner. Bra fyldig og frisk vin som oser energi 2019. Tett mineralsk preg knytter seg rundt ren kirsebærsfrukt og veistøv. Lang kompleks utgang. Syre og tanniner mer med. Gi vinen 5-8 år. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14667801 (NYHET)
Vin: Montille Pommard 1er Cru Pezerolles 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 296,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Krydrete og leken på duft over pen kirsebærsfrukt og med et fint mineralsk preg. Middels til fyldig vin med masse god syre i den ferske frukten med kirsebær, bringebær, mineraler og lakris. En fruktdreven Burgund. Fin utgang, vil bare bygge på seg denne. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14667401 (NYHET)
Vin: Montille Volnay 1er Cru En Champans 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 296,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og gledelig på aromabildet men også med fin dybde i seg med røde komplekse bær, snev av grønnere preg og lakris med litt sødme. Middels fyldig og frisk vin med uttalt god og leken frukt med kirsebær, plommeskall og med et fint urtet preg. Meget fin saltet utgang. Flott syre her. Meget god vin dette. Er Montille i kvalitetsmessig  konkurranse med Angerville nå? (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 13618001
Vin: Faiveley Gevrey-Chambertin 1er cru Les Cazetiers 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 250,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Elegant pinotpreg på nesen med aromaer av bringebær, markjordbær og kirsebær, samt granatepler, skogbunn, florale toner, tre og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, strukturert frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og skogsbær. Innslag av anis, tre og en flott saltmineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr og ganske fast avslutning. Strålende Gevrey som bør få litt tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 14742001 (NYHET)
Vin: Bertagna Vougeot 1er Cru Clos de la Perrière Monopole 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Bertagna
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Parfymert og delikat i aromaene med bred blomst, parfyme og røde bær. Middels fyldig og frisk vin med pen bredde i frukten som også bevarer friskheten i seg. Lilla frukt, krydder, lær, lakris og med denne selve plommekjøttfølelsen. Fin kompleksitet på en mineralsk utgang. En utmerket vin, gi den tid i kjelleren. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14117201 (NYHET)
Vin: Dom. de Courcel Pommard Grand Clos des Épenots 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 279,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. de Courcel
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk og hyggelig vertikalitet i aromaene med floralitet, krydder, lær over mørkere røde bær. Middels til fyldig vin som overrasker med sin pene bredde og kompleksitet i munnfølelsen med kirsebær, plommeskall av den friske sorten, nesten teblader, noe bloody tanker og fatkrydder. Lang kompleks og tett utgang med faste tanniner, men det kler faktisk den større frukten. En meget god vin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14565701 (NYHET)
Vin: David Duband Clos Vougeot Grand Cru 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 2 734,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kompleks og bred i aromaene med masse som vil opp og sjarmere her. Litt bloody følelse skaper interesse sammen med denne mørke eksotiske parfymen, mørk frukt og krydder. Fyldig Clos Vougeot som tar tak og brer seg ut. Nesten litt mye masse, men godt er det med varmere saftige kirsebær, mørkere fruktkjerner, lær, skogsurt og lakris. Lang kompleks utgang med tanniner som kler den mer kraftige frukten. Gi den litt tid, men her er det stort potensiale. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 14747801 (NYHET)
Vin: M. Chapoutier Les Granits Saint-Joseph Rouge 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 727,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: M. Chapoutier
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk til å være en maskulin sak på duft med blomster over mørkere røde og sorte bær, litt krekling, lakris og lær. Bra fyldig og tett vin med mørk og sensuell frukt. Pent krydder i bakkant sammen med lær og einer. God utgang med tanniner som er faste, men typeriktige. Syren holder vinen frisk. Bra Syrah! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 14706801 (NYHET)
Vin: Guigal Hermitage Ex Voto Rouge 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 2 890,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fyrrig og pen bredde i aromaene med mørkere frukt, også noen rødtoner, bål som slukner, lær og lakris, Pen fyldig og stor Hermitage som har god frukt av mørkere rød og sorte bær. Lær, lakris, pepper, fatkrydder og kaffe ligger i bakkant og bygger. Kompleks Hermitage som har mye, men som vil trenge mye tid i kjelleren. For tidlig å mene for mye men er kvalitet.
Poeng: 93

 

Varenr: 14707201 (NYHET)
Vin: Guigal Saint-Joseph Vigne de L’Hospices 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 848,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fyrrig og energisk på duft med denne pene friske lilla plommen, kaffepreget, blomst og med noe pen sødmeaktig parfyme. Middels til fyldig vin med kjøttfull munnfølelse med plommer, lakris, lær, fyrstikk og noe sopp. Pen struktur og lekenhet i denne årgangen, det blir ikke for grovt. Pen saftig og syrerik utgang med balanserte tanniner. Pen! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 93

 

Varenr: 13217701
Vin: Ch. de Beaucastel Rouge 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 929,90 kr (bestilling)
Importør: Oslo Wine Agency
Produsent: None
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Uttrykksfull og dyp på nesen med aromaer av bjørnebær og mørke skogsbær, noe plommer, samt animalske toner, saltmineraler, pepper, lær, krydder, tobakk og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god og strukturert munnfølelse og god friskhet. Fyldig, rik og fersk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av espressokaffe, pepper og krydder, samt tre og noe saltmineraler. Frisk syre. Faste, litt støvete tanniner. Pen lengde med en tørr, kompleks avslutning. Strålende Beaucastel. Vinen trenger noe tid. Bærer alkoholen godt. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 14742601 (NYHET)
Vin: G. Mascarello Barolo Villero 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 199,– kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: G. Mascarello
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Elegant og klassisk på nesen med aromaer av kirsebær, røde bær og litt bjørnebær, samt anis, roser, tørkede urter, lær og noen eksotiske toner av tre. Snev av tørkede bær og tjære. Nydelig dybde på duft. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med flott intensitet. Fyldig, fersk og strukturert frukt på smak, med vekt på kirsebær og kjøttfulle skogsbær. Pent integrert fruktsødme. Innslag av anis, lær, nyper, te og en viss saltmineralitet. Frisk syre. Faste, lange tanniner. Flott lengde med en tørr, lett mineralpreget avslutning. Strålende vin fra en litt plundrete årgang. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13498001
Vin: Marchesi di Gresy Martinenga Barbaresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Marchesi di Gresy
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og tilgjengelig på duft med tørket appelsinskall, tjære og anis. Middels til fyldig og overraskende leken frisk vin med god frukt som danser av glede. Rød frukt, mot det saftige oransje, tjære, lett fatkrydder og lakris. Pen struktur, men det er den fine saftigheten som overrasker her. Pen syre og integrerte tanniner for årgangen. Meget god vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14568101 (NYHET)
Vin: Accornero Barbera Cima Riserva Della Casa 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 719,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Accornero
Alkohol:15.00%
Druer: Barbera
Beskrivelse: Bred og ganske så intens opp av glasset med mørkere røde bær, litt størknet blod og masse blomst. Middels til fyldig Barbera som virkelig har substans i seg med virkelig mye av det fine terroirpreget som ligger klart over de konsentrerte mørkere røde bærene, maskulin parfyme og krydder. Lang kompleks utgang på denne vinen som er virkelig særpreget for druen. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14567901 (NYHET)
Vin: Accornero Grignolino Bricco Del Bosco Vigne Vecchie 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 674,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Accornero
Alkohol:15.00%
Druer: Grignolino
Beskrivelse: Plantet i 1961. Lav avkastning. 40 dagers maserasjon. Bred og tilstedeværende på duft med villblomster, parfyme og litt tørkede fruktskall i tillegg. Bra fyldig vin med kompleks fruktkjerner av litt tørkede skall, litt tefølelse og skiferaktig følelse. Lang kompleks og fast utgang. En svært dyr Grignolino, men som også forsvarer prisen med denne ektheten i seg. Utmerket håndverksfølelse! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 9863801
Vin: Le Trame 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Le Boncie di Giavanna Morganti
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sangiovese, mammolo, canaiolo, sangiovese, foglia tonda.
Beskrivelse: Klassisk og tiltalende på nesen med kjølige aromaer av modne røde kirsebær og skogsbær, litt mørkere plommer, samt nøtter, lær, litt tre og en pen saltmineralitet. Flott dybde og kompleksitet på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god, slank og glatt munnfølelse med fin nerve. Konsentrert, kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, bringebær og plommer. Nydelig frukt her. Innslag av skogsbær, lær og lett krydder, samt saltmineraler og noe fat. Flott syrestruktur. Fine tanniner som tørrer godt. Pen lengde med en tørr avslutning. Spesielt vellykket Le Trame i denne årgangen. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 92

 

Varenr: 4853701
Vin: Moccagatta Barbaresco Cole 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Moccagatta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: nebbiolo
Beskrivelse: Fyrrig, intens og allikevel leken på duft med mørkt fruktbilde over anis, fatkrydder og salthet. Middels til fyldig vin med utmerket fruktkvalitet der den mørkere kjernen virkelig gir en saftig juicy frukt, selv om det også er en strammere struktur i vinen. Kompleks og lang utgang med denne mørke frukten og fatkrydderet. Meget flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14667001 (NYHET)
Vin: Montille Corton Clos du Roi Grand Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 670,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrig i aromaene med grafitt og mineralsk preg over røde bær. Middels til fyldig og tett vin med godt bærpreg med kirsebær og bringebær. Mineralsk utgang. Trenger litt tid, men flott dette her. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14620001 (NYHET)
Vin: Boillot Gevrey-Chambertin Evocelles 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 646,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Louis Bouillot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og sjarmerende i duftbilde med dette nysgerrige krydderpreget som ligger over rød frukt. Middels fyldig og frisk vin med delikat munnfølelse. Ren rødbærsfrukt som glede. Fin lett kryddersorter sammen med lett mineralitet. God energisk utgang med tanniner som er kledelig vinen. Dette drikker så godt nå. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14522101 (NYHET)
Vin: Bertagna Vosne Romanée 1er Cru Les Beaux Monts 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 199,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Bertagna
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik, bred og sjarmerende i aromaene med litt raffinert sexy frukt med dette flotte kryddepreget som roper Vosne sammen med salter, lakris og utmerkede røde bær. Middels til fyldig vin med god frukt i seg med mørkere røde bær, masse krydder, litt sopp og med et pent krydderpreg. Fin saltpreg som sitter meget lenge i. Syren er med, om ikke for energisk. Tanninene pent integrert. En vin av kvalitet dette! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14521801 (NYHET)
Vin: Bertagna Nuits Saint George 1er Cru Les Murgers 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Bertagna
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Overraskende leken i aromaene med mye glede som vil komme opp sammen med denne saltmineraliteten som kommer frem over røde bær og lakris. Noe fatkrydder også. Middels til fyldig vin med denne årgangstypisk brede frukten med nesten lilla og mørkere fruktkjerner. Noe krydder fra skogen, fatkrydder og lakris. Fin saltet munnfølelse. Trenger litt tid, men har masse kvalitet i seg. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14106601
Vin: Dom. de Courcel Pommard Premier Cru Les Fremiers 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 979,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. de Courcel
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Overraskende frisk og leken i aromaene med disse uttalte krydderne og lett tørkede blader som ligger over røde bær og lakrisbåt. Middels fyldig og frisk vin med pen struktur. God rødbærsfrukt, jordbunn, litt fersk sopp og mineraler. Lett fatkrydder også. Fast utgang, men kler vinen godt og denne lagrer et fint tiår dette. Kvalitet. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14565801 (NYHET)
Vin: David Duband Morey-Saint-Denis 1Er Cru Les Broc 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 074,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot Noir
Beskrivelse: Intens og mørk forførende vin som gir masse glede i aromaene. Blomstereng i all sin prakt, mørkere røde bær og lakris. Litt fatkrydder også. Middels til fyldig vin med ganske så volumøs munnfølelse av kirsebær, plommeskall av den mørke siden, lær og salter. Faktisk overraskende seriøs laget vin dette med mye innhold. Syren greier å holde vinen oppe og tanninene kler frukten fint. Spennende å se evolusjonen på denne. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 4813601
Vin: Hervé Souhaut Sainte Epine 2021
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 544,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Hervé Souhaut
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Kjølig og konsentrert på nesen med aromaer av skogsbær, bjørnebær og litt solbær, samt animalske toner, einebær, pepper, mineraler og noe lær. Middels til fyldig vin med en konsentrert, saftig munnfølelse. Konsentrert, saftig og kjølig frukt på smak, med vekt på mørke plommer, skogsbær og bjørnebær. Innslag av pepper, lakris, krydder, lær, nøtter og mineraler. Snev av litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en fast og tørr avslutning. Strålende St Joseph. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 2262501 (NYHET)
Vin: Famille Perrin Gigondas Dom. du Clos des Tourelles 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Oslo Wine Agency
Produsent: Familie Perrin
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l
Druer: syrah og grenache.
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær og bjørnebær, noe solbær, samt mineraler, lilla blomster, pepper, noen animalske toner og fint integrert fat. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, fyldig og rik frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Innslag av pepper, krydder, saltmineraler og fat. Frisk syre. Fin tanninstruktur. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget vellaget Gigondas. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 3506601
Vin: Terroir al Límit Arbossar 2019
Region: Catalonia, Spania
Pris: 689,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: cariñena.
Beskrivelse: Konsentrert, dyp og intens på nesen med aromaer av mørke bær og mørke plommer, samt blomster, urter, anis, saltmineraler og litt lær. Pent fyldig vin med en utpreget god og strukturert munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig litt myk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og skogsbær. Innslag av lakris, pepper og litt nøtter, samt en fin saltmineralitet. Flott kompleksitet og dybde på smak. Frisk syre. Faste, lange tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Virkelig flott Priorat-vin med mye karakter. Veldig kraftfull og tett konsentrert nå. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 4170601
Vin: Pintia 2017
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Bod. Pintia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: tinto de toro, tinta del toro (tempranillo) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Rik og virkelig intens i glasset med frisk bjørnebær, urter, bacon og lær. Fyldig og frisk Pintia med utmerket preg av plommer, bjørnebær, grafitt, kaffe og krydder. Fint integrert tanniner og bra syre. Utmerket Pintia! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 3506801
Vin: Terroir al Límit Dits del Terra 2019
Region: Catalonia, Spania
Pris: 689,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: carignan.
Beskrivelse: Ekspressiv og dyp på nesen med aromaer av skogsbær, mørke plommer og bær, samt lær, krydder, urter, lakris og saltmineraler. Snev av blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, elegant strukturert munnfølelse. Konsentrert, fersk og strukturert frukt på smak, med vekt på mørke bær og skogsbær. Innslag av fruktskall, lakris, litt nøtter, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. En meget bra og lovende terroirpreget vin som trenger litt tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14627501 (NYHET)
Vin: Vinha Maria Teresa 2018
Region: Douro, Portugal
Pris: 1 599,– kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Quinta do Crasto
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Kompleks og sødmerik på nesen med aromaer av bjørnebær, solbær og plommer, samt sjokolade, anis, mynte, krydder, vanilje og eksotisk tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, finessepreget munnfølelse med tett tekstur. Fyldig, konsentrert og rik kompleks frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke plommer, bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av tørket frukt, lær og anis, samt krydder og tydelig tre. Solid strukturert med faste tanniner og bra syre. Flott lengde med en tørr, fast og trepreget avslutning. Særpreget, kompleks og solid sak fra Douro. Nydelig håndverk som trenger litt tid på å integrere og balansere tanniner og fat. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14608701 (NYHET)
Vin: Wagner Eichberg Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 885,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Peter Wagner
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dyp, kompleks og innsmigrende på nesen med aromaer av villbringebær, markjordbær, skogsbær og syrlige kirsebær, samt saltmineraler, roser, pepper, lær, litt mandler og noe tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med lekker intensitet og flott nerve. Konsentrert, fyldig og saftig rik frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær. Innslag av urter, pepper, lær og en fin saltmineralitet, samt pent integrert fat. Frisk syre. Fine, slanke tanniner. Flott lengde med en tørr og litt kompleks avslutning. Nydelig pinot fra Baden. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14711701 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Newk 2020 
Region: Region sør, Chile
Pris: 598,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Intens og interresant på duft med dette grove saltpreget som ligger over røde bær, løvverk av den fyrrige sorten og lær. Middels til fyldig vin med masse flott fruktkjøtt av kirsebær, bringebær, lakris og lær. Tett og saltaktig, men fortsatt på en veldig ren måte. Fin balanse. Bra syre og utmerket tanninstruktur. Flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14565201
Vin: Pico Maccario Barolo Cannubi 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 274,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Pico Maccario
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo
Beskrivelse: Interessant på aromaene med litt støvlag som ligger over røde ubestemmelige bær, lær, grafitt og lakris. Middels fyldig Cannubi med rødere bær, litt tørket skallpreg mot appelsin og sopp. Cannubi som er litt tett og med faste tanniner. Syren er bra, men gir ikke for mye energi i vinen foreløpig. Vent og se. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12208801
Vin: Schiavenza Barolo Serralunga 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Az. Agr. Schiavenza
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Klassisk, samtidig åpen og innsmigrende på duft med preg av kirsebær og litt mørkere skogsbær, samt sitrusskall, blomster, mandler, lær, nypete og et hint av tjære. Et lite streif av mandler og fat på nesen. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, fyldig og rik frukt på smak, med vekt på skogsbær, kirsebær og litt mørke plommer. Innslag av røyk, te og noe lakris, samt undertoner av saltmineraler. Faste, men balanserte tanniner. Frisk syre. God lengde med en tørr og fast avslutning. Virkelig flott Barolo til prisen! (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 91

 

Varenr: 6846101
Vin: Wongraven Orion Barolo 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium
Produsent: Wongraven Wines
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Delikat på nesen med dufter av lett utviklet frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og skogsbær, samt tørket frukt, tjære, anis, høstløv og roser. Hint av nøtter og lær på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse. Rik, fyldig og kjøttfull noe utviklet frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær og med snev av litt bjørnebær. Innslag av nøtter, anis, krydder og saltmineraler. Flott syre. Faste, stramme tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Elegant, vellaget barolo som trenger noe kjellertid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10853801
Vin: Luigi Pira Barolo Marenca 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Luigi Pira
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Overraskende levende i aromaene med litt sexy parfyme over røde bær, litt skall, grafitt og krydder. Middels fyldig og frisk Barolo med bra struktur i årgangen med tett oransje/rød frukt, nellik, veistøv og lær. Fin tanninbitt i utgangen. Fin Barolo. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10853601
Vin: Luigi Pira Barolo Margheria 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Luigi Pira
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og forførende på duft med blader fra sommer til høst, litt tjære, krydder, nellik fra de beste juletidene og appelsinskall. Middels fyldig Barolo med dette morsomme / merkelige preget av litt saltet skall, halvvarm te og anis. Fint bitt i tanninene som passer frukten godt. Bra syre også. En god Margheria som har litt ekstra i seg. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11158701
Vin: Giulia Negri Barolo Serradenari 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Giulia Negri
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og ganske energisk i aromaene med vårblomst, te, lett nype og lysere røde bær. Middels fyldig og frisk Barolo med delikat munnfølelse med lett tørket appelsinskall, tydelig kokt te og mineraler. Ren. Tanninene biter litt utkant, og ganske utfordrer den litt skjørere frukten litt, men men med tre til fem års tid bør dette være et godt drikkevindu her. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 11158601
Vin: Giulia Negri Barolo La Tartufaia 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Giulia Negri
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Årgangstypisk frukt frisk og lett skjør med lett parfymerte lyse røde bær, oransje skall og salter. Middels fyldig og frisk vin med et lett skjørt, men ren og tiltalende i munnfølelsen med oransje skall, oransje frukt, men med frukt i seg, anis og lett te i en fin smattende utgang. Fin syre og integrerte tanniner. En fin Barolo. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14660701 (NYHET)
Vin: Trediberri Barolo del Comune di La Morra 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Soc.Agr. Trediberri di Nicola Obert
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og lett parfymert på nesen med aromaer av røde kirsebær, skogsbær, litt markjordbær, samt roser, sort te, anis, lær, mandler og saltmineraler. Pen dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med pen intensitet og friskhet. Konsentrert, fersk og fyldig strukturert frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og skogsbær, samt noe mørke bær. Innslag av sitrusskall og mandler, samt en fin saltmineralitet og noe te. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr, delikat avslutning. En meget vellaget Barolo. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 4476301
Vin: Moccagatta Barbaresco 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Moccagatta
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og levende Barbaresco dette med saftig rødbærsfrukt, leirefølelse og krydder. Middels fyldig og frisk vin med god fruktkvalitet av rødere stil, plommer, krydder, lær og lakris. Noe fatkrydder også. Fin friskhet på utgangen. Syren leverer i årgangen, dette er energisk og bra! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14640901
Vin: Massolino Barbaresco 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 504,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:13.50%
Druer: Nebbiolo
Beskrivelse: Intens og forførende i stilen med roser på vei over fra sommer til høst, kirsebær og teblader. Middels til fyldig og leken vin med kirsebær, rødere bær, litt appelsinskall og snev av nype. Fin utgang der tanninene biter kjærlig. Ikke for langtidslagring, men virkelig en utadvendt og pen Barbaresco dette. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14713401 (NYHET)
Vin: Fossacolle Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 450,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fossacolle
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fyrrig i aromaen med nellik, skog, lakris og lær over stramme kirsebær. Middels fyldig Brunello med god fruktkjerner i den varme årgangen med friske kirsebær, lær og lakris. Fin salt og urt i den gode utgangen med tanniner som er kledelig vinen. Bra Brunello dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 6876601
Vin: Pieve di Santa Restituta Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Pieve Santa Restituta
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Litt lukket i aromaene enda, men krydder som ligger over litt vill mørk frukt, blomst, anis og lær. Rik og forførende Brunello med god frukt av den lett tørkede sorten, eksotisk krydder og lær. Fin utgang med integrerte tanniner. Pen Brunello. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10192101
Vin: Ten. di Carleone Il Guercio 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 509,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Carleone
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Delikat og åpen på nesen med aromaer av kirsebær, skogsbær, litt tranebær, samt te, anis, noe lær og lette tretoner. Pen dybde på nesen. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med flott intensitet. Pen konsentrasjon av strukturert, delikat saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av lær, mandler og anis, samt mineraler og litt tre. Fin struktur med fine tanniner og en frisk syre. Fin lengde med en delikat, tørr avslutning. Virkelig flott og ren sangiovesevin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11638101
Vin: Monterosso Volcano Rosso 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Monterosso
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nerello mascalese.
Beskrivelse: Litt villere i stil med dette pene tørkede fruktskallpreget, over te og salter. Middels fyldig vin med god saftig munnfølelse av tørkede røde bær og salter. Bra syre og friskhet i vinen. Bra vin dette i en god årgang for produsenten. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 91

 

Varenr: 14748401 (NYHET)
Vin: Louis Jadot Volnay Premier Cru Santenots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 698,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fin balanse mellom det bredere og det friskere i duftene med blomsterpreg over røde bær og lær. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse av kirsebær som er tydelig og lekne sammen med krydder og fatkrydder. Ikke kompleks, men drikker godt og gir en god Volnay-følelse. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14748101 (NYHET)
Vin: Louis Jadot Nuits-Saint-Georges Premier Cru Les Saint-Georges 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 908,50 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk og delikat i aromaene med denne flotte parfymen som sjarmerer over bringebær og lett lakrisbåt. Middels til fyldig vin med god munnfølelse med lett fet, men også frisk rødbærsfrukt, krydder og fatkrydder. Fin mineralsk avslutning på denne gode vinen med passende tanninstruktur. Bra vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12813001
Vin: Jadot Volnay 2013
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med lett moden sommereng som ligger over røde bær, mot høstløv, tørket parfyme og med dette dypere saltlaget som imponerer i en Village-vin. Middels fyldig og frisk vin med utmerket god konsentrert rødbærsfrukt, lær og med fint saltlag. 13-syra forfrisker hele veien igjennom og tanninene biter faktisk litt, men på en god måte. Årgangen mangler kanskje punchen, men dette er masse vin for pengene. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 91

 

Varenr: 14522001 (NYHET)
Vin: Bertagna Vougeot Premier Cru Clos de la Perrière Monopole 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Bertagna
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fin intens og bred i aromaene med blader mot løvverk, krydrete bær og lakris. Middels fyldig til fyldig vin med lett varm frukt mot både det røde og mørke, lakris og krydder. Fin saftighet i utgangen med godt integrerte tanniner som ikke biter som mange andre i årgangen. Vinen mangler noe energi som i 2019, men morsomt med vertikal. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14634501 (NYHET)
Vin: Albert Morot Beaune 1er Cru Marconnets 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 629,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Albert Morot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og forførende i stilen med litt parfymert rødbærsfrukt, litt krydder og med denne fine saltminernaliteten. Middels fydig vin med mye frukt i munnfølelsen av lilla frukt, lær, lakris og litt det rustikke med jordsmonn og krydder. Fin utgang med tanniner som biter litt, men typisk årgang. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14667201 (NYHET)
Vin: Montille Beaune 1er Cru Les Perrières 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 675,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Lett tightness på duft med saltmineraler, krydder og røde bær. Middels fyldig, frisk og ganske så energisk Beaune med et pent saltlag over kirsebær som sjarmerer. Fin balanse hele veien. Syren er høy, tanninene godt integrerte. Vin med godt potensiale etter fem år i kjelleren. (AB) 
Poeng: 91

 

Varenr: 13617801
Vin: Faiveley Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Porêts-Saint-Georges 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 860,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Dyp og kraftfull på nesen med aromaer av mørke bær, skogsbær og kirsebær, samt blomster, anis, krydder og fint integrert tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fyldig, rik og kjøttfull frukt på smak, med vekt på kirsebær, skogsbær og sødmerike bringebær. Innslag av krydder og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og ganske fast avslutning. Solid og tøff, men også virkelig flott vin. Trenger noe tid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13479401
Vin: Faiveley Volnay 1er cru Santenots 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 810,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og sødmerike solbær, samt røyk, lær, mørk sjokolade og tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig og rik frukt på smak, med vekt på kirsebær, skogsbær og bringebær. Innslag av litt solbær, samt anis, en røykaktig mineralitet og fint integrert tre. Bra dybde på smak. Frisk syre. Faste, lange tanniner. Pen lengde med en tørr og fast avslutning. Vellaget vin som trenger noen år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 2248901
Vin: Lignier Chambolle-Musigny 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Georges Lignier & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Klassisk, pent pinotpreg på nesen med aromaer av bringebær og kirsebær, noe skogsbær, samt blomster, lær, granatepler og mineraler. Snev av toast. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med glatt tekstur og lekker friskhet. Konsentrert, ren og strukturert syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Nydelig frukt og midtparti. Innslag av krydder, saltmineraler og toast. Frisk syre. Faste, lange tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Strålende Chambolle. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11576301
Vin: David Duband Nuits-Saint-Georges 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 769,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Bred og større i aromaene med det meste der store roser, parfyme, grovere NSG-frukt og lakris dominerer. Middels til faktisk fyldig vin med denne grovere frukttonen av mørkere fruktskall, litt blodfølelse, lær og krydder. Tanniner som biter litt, men litt motstand må også kunne tolereres selv i Burgund. En interessant vin dette! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14659001 (NYHET)
Vin: Brun Fleurie Les Garants 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Parfymert og sjarmerende på nesen med aromaer av bringebær og skogsbær, samt krydder, saltmineraler og noe blomster. Middels til fyldig vin med en elegant og utpreget god munnfølelse. Konsentrert, fersk kjøttfull frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av anis og pepper, mineraler og bittelitt lær. Pen dybde på smak. God, frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørrende, frisk og saltmineralpreget avslutning. Dette er kvalitetsvin! (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 91

 

Varenr: 14743701 (NYHET)
Vin: Dom. Barge Côte-Rôtie Les Côtes 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Domaine Barge
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Dyp og innsmigrende på nesen med aromaer av syrlige mørke kirsebær, bjørnebær og skogsbær, samt pepper, blomster, lær, animalske toner, saltmineraler og litt fat. Pent fyldig vin med en konsentrert og utpreget god munnfølelse med flott intensitet. Konsentrert, fersk og kjølig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Innslag av krydder og anis, samt pepper, saltmineraler, balsamiske toner og fat. Frisk syre. Faste, lange tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 9478801
Vin: Texier Brézème Dom. de Pergault 2016
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Eric Texier
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: syrah.
Beskrivelse: Ren og innsmigrende på nesen med aromaer av mørke kirsebær og skogsbær, samt blomster, pepper, våt skogbunn, lær og lakris. Middels fyldig vin en elegant, slank munnfølelse som understøttes av en flott struktur. Kjølig og frisk saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og bjørnebær, samt noe kirsebær. Innslag av pepper og litt urter, samt noe fruktskall og en fin saltmineralitet. Fine tanniner. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og noe fast avslutning. Strålende vin i en veldig elegant stil med kjølig frukt. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14683801 (NYHET)
Vin: Roches Neuves les Mémoires 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 475,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom des Roches Neuves
Alkohol:13.50%
Druer: Cabernet franc.
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med aromaer av mørke plommer og bær, samt lær, stall, tobakk, animalske toner, krydder og saltmineraler. Pent fyldig vin med en nerverik munnfølelse og mye friskhet. Fersk, tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær med noe sødme og syrlige mørke kirsebær. Innslag av krydder, lær, lakris og tjære, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Konsentrert, fyldig og meget bra cabernet franc. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14651301
Vin: Dom. de la Touraize Arbois Trousseau Les Corvées 2020
Region: Jura, Frankrike
Pris: 454,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Domaine de la Touraize
Alkohol:13.00%
Druer: Trousseau
Beskrivelse: Virkelig pen intens og kommer flott ut av glasset med masse blomst over leken rødbærspreg, litt skittent fruktskall, lær og mye urt. Middels fyldig Trosseau med dette fine rødbærspreget som skaper interesse sammen med litt grovt skall, grovere jordsmonnsbunn og lær. Fin mineralsk og håndverksutgang. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10034601
Vin: Künstler Assmannshäuser Höllenberg Pinot Noir GG 2017
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Record Vinimport
Produsent: Künstler
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: pinot noir og pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og elegant vin på aromaene med masse blomst over bringebær og krydder. Middels fyldig og frisk spatburgunder med dette litt grovere jordsmonnspreget som røper opphavet, men også med et fint fruktpreg av bringebær og krydder. Integrerte tanniner og syre. Pen vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13274001
Vin: Chanin Los Alamos Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chanin Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Nesten litt reduktiv i stilen, med har en fin frisk blomsterpreg sammen med lyse røde bær. Middels fyldig og saftig vin med masse juicyness i frukten med pen bringebærstone, lakris og lær. Fin salthet også som bygger rundt vinen. Veldig fin sak. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 11058601 (NYHET)
Vin: Van Loggerenberg Graft 2021
Region: Stellenbosch, Sør-Afrika
Pris: 409,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Van Loggerenberg Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Konsentrert på nesen med dufter av bjørnebær og plommer, samt einebær, lær, anis og saltmineraler. Fin dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Konsentrert, saftig og myk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke bær. Innslag av anis, saltmineraler, samt pent integrerte fattoner. Frisk syre. Ferske og faste tanniner. Fin lengde med en tørr og fast avslutning. Meget bra Stellenbosch-syrah som nesten er litt nord-Rhônsk i stilen. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14711601 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Monk 2020
Region: Region sør, Chile
Pris: 383,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt tight i aromaeene enda, men her er det gammelt jordsmonn som bokstavelig vil komme frem med dette fine saltpreget over røde bær og krydder. Middels fyldig vin der munnfølelsen reflekterer aromaene på en utmerket måte med dette stramme jordsmonnspreget ligger pent over den røde lyse frukten og krydder, nesten mot et snev av oregano. Tanninene er godt implementert. God syre. Fin vin! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 91

 

Varenr: 13374501
Vin: Crissante Alessandria Barolo Capalot 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Crissante Alessandria
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk vin i den varmere årgangen med rød frukt og mye krydder. Middels fyldig vin med god frukt av rødere bær, lær og noe tørket skall. Tanninene er vel faste og skraper, men frukten jobber for å stå i mot. Kompleks utgang. En litt uferdig vin, gi den tid. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14567701
Vin: Accornero Viarí Ruché Di Castagnole Monferrato 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 334,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Accornero
Alkohol:14.00%
Druer: Ruché
Beskrivelse: Sjarmerende i aromaene med dette fine håndverkspreget med lett rustikke røde bær og ville blomster. Middels fyldig og saftig Ruche med denne fine skarpheten i seg. Røde bær og krydder. Noe grovere jordsmonn også. Overraskende saftighet i seg også. Spennende vin! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4454001
Vin: Col d’Orcia Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 339,90 kr (basis)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Col d’Orcia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese
Beskrivelse: Intens og tiltalende på duft med strammere rødbærsfrukt, salter og lakris. Middels til fyldig Brunello med strammere og litt mørkere lilla fruktkjerner, krydder og lakris. Tanninene er faste, men ikke for grove. Bra Brunello som trenger litt tid. (AB)  
Poeng: 90

 

Varenr: 14682201 (NYHET)
Vin: Collosorbo Brunello di Montalcino Riserva 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Ten. Di Collosorbo
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Dyp på nesen med aromaer av kirsebær, plommer, noe bjørnebær, samt tørket frukt, lakris, lær, balsamiske toner og tobakk. Fyldig vin med en tett og konsentrert munnfølelse. Strukturert og konsentrert frukt på smak, med vekt på kirsebær og sødmerike bjørnebær. Innslag av tørket frukt, lakris, lær og litt mandler. Frisk syre. Faste tanniner med godt grep. Flott lengde med en tørr og fyldig avslutning. Robust, lovende Brunello Riserva som trenger tid. Litt tydelig alkohol. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3309301
Vin: Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Poliziano
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: prugnolo gentile (sangiovese), colorino, canaiolo, merlot.
Beskrivelse: Tett og intens i aromaene med mørk frukt, løvblader, lær og salter. Bra fyldig vin med stram og god frukt. Plommer, lær, krydder og salter. Pen syre og god tanninstruktur. Meget god kjøttvin til god penge. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 90

 

Varenr: 14619901
Vin: Boillot Gevrey-Chambertin 2017 ( NYHET)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 530,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Louis Bouillot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og delikat i aromaene med pen parfymert rosepreg, røde bær og lær. Middels fyldig og uttalt frisk vin som nesten er sjelden i Burgund for tiden. Ren kirsebærsfrukt og lær. Noe krydder også, Greit, ikke komplekst, men dette drikke da så flott. God vin! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14647005 (NYHET)
Vin: Champy Pernand Vergelesses 1er Cru Les Fichots 2011
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 250,– kr (bestilling)
Importør: Vinordia
Produsent: Maison Champy
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Kompleks og noe utviklet på nesen med aromaer av mørkere bringebær og solbær, noe bjørnebær, samt blomster, lakris og toast. Hint av mineraler og fattoner. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av noe utviklet, bløt og kjøttfull mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær og moreller, samt snev av bringebær. Innslag av lakris, lær og tre, samt en viss mineralitet. Fin dybde på smak. Frisk syre. Tette, men godt integrerte tanniner med bestemt bitt. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Flott, vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13479501
Vin: Faiveley Beaune 1er cru Clos de l’Ecu Monopole 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 630,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med preg av skogsbær, kirsebær og røde bær, samt blomster, våt jord og krydret tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig og myk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og mørkerøde bringebær. Innslag av anis, mandler, noe krydder og tydelig tre. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin som er kraftfull, men godt balansert. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13479801
Vin: Faiveley Monthélie 1er cru Les Duresses 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 450,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Klassisk og aromatisk på nesen med aromaer av sødmerike bringebær og skogsbær, litt kirsebær, samt urter, blomster og velintegrert tre. Pent fyldig vin med en god og delikat munnfølelse. Konsentrert, saftig og myk frukt på smak, med vekt på villbringebær og syrlige kirsebær. Fin saltmineralitet, samt innslag av anis, urter, litt krydder og tre. Frisk syre. Fine tanniner som tørrer bra. Pen lengde med en tørr avslutning. Vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12860701
Vin: Geantet-Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Domaine Geantet-Pansiot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og elegant i aromaene til å være en regionalvin med høstblader, røde bær og noe teaktig også. Middels fyldig og saftig vin med utmerket fruktkvalitet for nivået. Røde saftige bær, mørkere fruktkant og med et fint lag krydderier. Syren er fint med og tanninene meget pent integrerte. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 12960401
Vin: Clos du Moulin aux Moines Volnay Les Famines 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 524,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Clos du Moulin aux Moines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forholdsvis bred, men samtidig med god friskhet på nesen med dufter av bringebær, røde kirsebær og fremfor alt skogsbær, samt blomstertoner, lær og tre. Fyldig Volnay-vin med en god, elegant strukturert munnfølelse med fin friskhet. Fin konsentrasjon av kjølig, fersk og kjøttfull mørkerød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder og tre. Frisk syre. Pent strukturert med fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14755601
Vin: Thibault Ducroux Morgon Corcelette 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 274,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Thibault Ducroux
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrig sak på duft med røde og mørkere bær, parfyme og denne våte skogen. Middels fyldig og saftig vin med god fruktfølelse med denne lyse plommefrukten, bringebær, lær og lakris. Veldig fin lett mineralsk preg som gir det lille ekstra her. Bra syre og tanninstruktur som er kledelig. Dette imponerer, se prisen! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 90

 

Varenr: 5117601
Vin: Foillard Morgon Côte du Py 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 374,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Jean Foillard
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: gamay.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av røde kirsebær, plommer og mørkerøde bringebær, samt lær, pepper, lilla blomster og litt tre. Pent fyldig vin med med en utpreget god og strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av sødmerik, saftig frukt på smak, med vekt på kjøttfulle plommer og skogsbær. Innslag av lakris, pepper, krydder og litt tre. Frisk syre. Fine tanninner. Bra lengde med en tørr og strukturert avslutning. Pen vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7161501
Vin: Jean-Paul Brun Morgon Côte du Py Javernières 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Intens og frisk på nesen med dufter av røde kirsebær, bringebær, noe plommer, samt lær, blomster, krydder og saltmineraler. Middels fyldig vin med en strukturert munnfølelse med bra nerve og intensitet. Pen konsentrasjon av juicy og fersk saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av krydder, anis og en pen saltaktig mineralitet. Pen struktur med fine tanniner og en flott, frisk syre. Flott lengde med en fast, tørrende avslutning. Virkelig flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 90

 

Varenr: 14743601 (NYHET)
Vin: Dom. Barge Saint-Joseph Clos de la Ribaudy 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Domaine Barge
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende på nesen med aromaer av mørke kirsebær, skogsbær og bjørnebær, samt lilla blomster, balsamiske toner, saltmineraler, einebær og pepper. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig fyldig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige skogsbær. Innslag av krydder, pepper og litt tobakk, samt saltmineraler og fat. Frisk syre. Faste, lange tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra St. Joseph. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12119301 (NYHET)
Vin: Ch. Mont-Redon Chateauneuf-du-Pape 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 419,50 kr (test)
Importør: La Ravine
Produsent: S.A. Ch. Mont-Redon
Alkohol:15.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: counoise, cinsault, mourvèdre, syrah og grenache.
Beskrivelse: Kraftfull og rik på nesen med dufter av modne bjørnebær og mørke bær, mørke plommer, samt lær, mokka, krydder, vaniljetoner og tydelig tre. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse med mye kraft. Fyldig, rik og sødmerik frukt på smak, med vekt på mørke plommer og bær. Innslag av lær, krydder, lakris og vanilje. Faste, lange tanniner som tørrer godt. Bra lengde med en tørr, fast avslutning med tydelig alkoholvarme i utgangen. En på alle måter stor vin, men som er vellaget og bærer alkoholen bra. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4499701
Vin: Souhaut Syrah 2021
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 329,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Hervé Souhaut
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Fersk og intens på nesen med preg av mørke plommer og bjørnebær, samt einebær og krekling, mineraler, animalske toner og pepper. Middels til fyldig vin med en livlig og god munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mer sødmerike bjørnebær. Innslag av pepper, mineraler, urter og krydder. Fin tanninstruktur med fine tanniner og en bra syre. Flott lengde med en tørr og ganske fast avslutning. Meget bra syrah. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14683701 (NYHET)
Vin: Roches Neuvs Clos de l’Échelier 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom des Roches Neuves
Alkohol:13.50%
Druer: Cabernet franc.
Beskrivelse: Dyp, intens og fersk på nesen med aromaer av bjørnebær og mørke bær, plommer, samt jordlige tonerm krydder, sjokolade, saltmineraler og fat. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse med fin intensitet og friskhet. Konsentrert, fersk rik frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær, kjøttfulle plommer og skogsbær. Innslag av krydder, lakris og saltmineraler, samt noe fat. Frisk syre. Faste tanninr. God lengde med en tørr, strukturert avslutning. Meget bra cabernet franc som gir mye drikkeglede. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13796101
Vin: Touraize Cotes à Côtes 2019
Region: Jura, Frankrike
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Domaine de la Touraize
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 50% Pinot Noir og 50% Trosseau. Rik, leken og sjarmerende i stilen med roser over bringebær av de ungdommelige sorten. Middels fyldig og frisk vin med dette fine sjarmerende rødbærspreget, lakris og urt. Fin saltet utgang på denne delikate jura-vinen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 10533201
Vin: Kühling-Gillot Kreuz Spätburgunder GG 2017
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 414,90 kr (bestilling)
Importør: Record Vinimport
Produsent: Weing. Kühling-Gillot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og leken vin som også greier å vise mineralsk kompleksitet i seg sammen med bringebær og urter. Middels fyldig vin med lett jordlige toner over bringebær. Bra tanninstruktur og lekenhet i seg. Bra vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14194201 (NYHET)
Vin: Wagner Spätburgunder Alte Reben 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 445,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Peter Wagner
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av villbringebær og skogsbær, samt roser, urter, pepper og pent integrerte fattoner. Snev av noe saltmineraler på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt og syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær og skogsbær. Innslag av urter og krydder, samt en fin saltmineralitet og noe tre. Pen, frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Vellaget og virkelig lovende pinot fra Baden. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3098901
Vin: Muga Reserva 2018
Region: Rioja, Spania
Pris: 299,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:14.00% Sukker:3.1 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, mazuelo, graciano, mazuelo, graciano, tinta del toro (tempranillo), graciano (bovale) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Intens og fersk på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer og bær, samt urtetoner, tobakk, lær og tre. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse med fin balanse. Konsentrert, saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av tørket fruktskall, lakris og krydder, samt noe fat. Bra tanninstruktur med fine, lett polerte tanniner og frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, pent balansert Muga. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14729501 (NYHET)
Vin: Veronica Ortega Cobrana 2020
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 420,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Veronica Ortega
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av frisk, kjølig mørk frukt, med vekt på solbær og skogsbær, samt lilla blomster, saltmineraler og litt urter og krydder. Pen dybde på duft. Middels til fyldig vin med en god og elegant teksturert munnfølelse med pen friskhet. Rik, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på mørke bær og skogsbær. Innslag av lakris, saltmineraler og litt krydder. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin med egenkarakter. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10291901
Vin: Terroir Sense Fronteres Vertebra 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Garnacha.
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen med hint av bringebær og kirsebær, samt pepper og krydder, lær og noe mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, frisk munnfølelse med elegant tekstur. Kjølig, frisk og delikat frukt på smak, med vekt på skogsbær, kirsebær og bringebær. Innslag av krydder, urter og lakris, samt en pen saltmineralitet. Frisk syre. Bra tanninstruktur med fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Finessepreget og meget god vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10291801
Vin: Terroir Sense Fronteres Montsant Negre 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: cariñena og garnacha.
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen med hint av røde kirsebær og mørkerøde plommer, samt blomster og anis. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med flott friskhet. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, skogsbær og litt mørke bær. Innslag av en fin saltmineralitet, samt lær, lakris og lett krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. Meget bra vin med nydelig frukt. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 90

 

Varenr: 14744701 (NYHET)
Vin: Weing. Knewitz Ingelheim Spätburgunder 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Mørk, dyp og intens på nesen med aromaer av skogsbær, røde og mørke kirsebær, noe mørke plommer, samt blomster, nyper, krydder, saltmineraler og tydelig tre. Pent fyldig vin med en konsentrert, tett munnfølelse med mye kraft og bra intensitet. Konsentrert, rik og fersk fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av lær, mandler og pepper, samt saltmineraler og tydelig fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Vellaget, konsentrert tysk pinot. Trenger litt tid på å integrere eiken. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14428901
Vin: Simcic Pinot Noir Cru 2019
Region: Primorska, Slovenia
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Marjan Simcic
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ikke for bred i aromaene, men har en fin underliggende sjarme med røde bør og blomst. Middels fyldig vin med dette lett støvete preget som ligger over kirsebærsfrukt, lær og lakris. Fin litt smattende utgave på tanninene, uten at det er annet et fint. God utgang. Fin vin dette. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11039301
Vin: Chanin Santa Rita Hills Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 369,90 kr (basis)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chanin Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ungdommelig friskhet med kirsebær og lakris på duft. Middels fyldig og frisk vin med pent kirsebærspreg og lakris i båter. Fin krydret og frisk utgang. Leken vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 10634501
Vin: Sandhi Sta Rita Hills Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Sandhi
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Lett vill rødbærsfrukt gleder sammen med blomster og krydder. Middels fyldig og saftig vin med god munnfølelse. Kirsebærpreget og med fine krydder i bakkant. Ikke komplekst, men godt.  (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 7996301 (NYHET)
Vin: Clendenen Family “Bricco Buon Natale” Nebbiolo 2017
Region: California, Usa
Pris: 425,– kr (basis)
Importør: Vinarius
Produsent: Au Bon Climat
Alkohol:13.50% Sukker:1.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av bringebær og kirsebær, noe skogsbær, samt litt syltet frukt, tørkede blomster, nøtter, mineraler og litt lær. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, noe utviklet og myk frukt påsmak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av sitrusskall, anis og litt krydder, samt noen jordlige toner. Pen struktur med fine tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en tørr avslunting. Vellaget og fin nebbiolo fra den nye verden. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14726401 (NYHET)
Vin: Van Loggerenberg Lötter 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 409,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Van Loggerenberg Wines
Alkohol:12.50%
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Fersk og tiltalende på nesen med dufter av kirsebær og skogsbær, noe plommer, samt lilla blomster, røyk, saltmineraler og litt fat. Middels til fyldig vin med en elegant, god munnfølelse. Fersk, fyldig og ren frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, bringebær og skogsbær. Innslag av urter, pepper, mineraler og litt tre. Frisk syre. Pen struktur med fine tanniner. Meget bra, delikat og transparent cinsault fra Sør-Afrika. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3593001
Vin: A.A. Badenhorst Ramnasgras Cinsault 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Pen dybde på duft med rike aromaer av moreller, kirsebær og noe sødmerike jordbær, samt pepper, saltmineraler, blomster og noe tre. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, myk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmerike bringebær og litt skogsbær. Innslag av urter, pepper, røyk og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Finkornede tanniner med et visst grep. Bra lengde med en tørr, litt saltmineralpreget avslutning. Pen vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14346501
Vin: Swartberg Miracle Bush Red 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Swartberg Wingerde
Alkohol:13.00%
Druer: pinotage, syrah og grenache.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av kirsebær, skogsbær og litt røde plommer, samt urter, krydder, mandler og lilla blomster. Middels fyldig vin med en elegant munnfølelse og pen friskhet. Tett, saftig og frisk frukt på smak, med vekt på skogsbær og røde kirsebær. Innslag av pepper og noen pene mineraltoner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. Meget bra sørafrikansk vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14070501 (NYHET)
Vin: Farr Irrewarra Pinot Noir 2019
Region: Victoria, Australia
Pris: 439,– kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: By Farr
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og skogsbær, samt nyper, sitrusskall og jordlige toner. Fyldig vin med en elegant strukturert munnfølelse. Rik, saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær, skogsbær og sødmerike røde bær. Innslag av krydder og litt vanilje. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en delikat, tørr avslutning. Flott australsk pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 984601 (NYHET)
Vin: Ochota Barrels A Forest Pinot Noir 2021
Region: South australia, Australia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Ochota Barrels
Alkohol:11.60% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Intens og med særpreg på nesen med aromaer av røde kirsebær og markjordbær, noe skogsbær, samt blomster, urter, te, jordlige toner og noe mineraler. Middels fyldig vin med en delikat og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk og delikat saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt noe mørkere bær. Innslag av urter, anis og lette krydder, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Fine, slanke tanniner. God lengde med en tørr, frisk avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 5400601
Vin: Ch. Musar Aana 2019
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 299,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Musar
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: cabernet sauvignon, cinsault, grenache.
Beskrivelse: Rik og moden på duft med aromaer av sødmerike plommer, moreller og solbær, samt stall, lær, krydder og eksotisk tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av myk, saftig, moden frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, samt sødmerike plommer. Innslag av lær, krydder, lakris og litt tre. Hint av saltmineraler. Strukturert med modne, avrundede tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 90

 

Varenr: 14711801 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Hub 2020
Region: Region sør, Chile
Pris: 383,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrig og spennende på duft med ville røde bær og mye krydder. Middels fyldig og overraskende saftige røde bær, krydder og lakristoner. Fin saftig utgang. Bra jordsmonnspreg her. Fin vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14711501 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Soulpit 2020
Region: Region sør, Chile
Pris: 383,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og delikat i aromabildet med skjør lysere rød frukt, masse blomst og eksotisk krydder som gleder. Middels fyldig og frisk vin med god frukt av litt markjordbær, lakris og lette salter. Ikke bredt dette, men har en fin ren fruktfølelse med integrerte tanniner og god syre. Bra vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 10100701
Vin: Luigi Pira Barolo Serralunga 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Luigi Pira
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Litt forsiktig i aromaene med oransje frukt, tørkede teblader og salter. Middels fyldig Barolo med litt enklere stil enn i de siste varmere årgangene. Appelsinfrukt, anis og litt tjære. Pent integrerte tanniner og god syre. Ikke voldsom frukt eller kompleksitet, men dette drikker godt tidlig. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 3080801 (NYHET)
Vin: Boffa Vigna Cua Longa Barbera d’Asti 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 249,50 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Alfiero Boffa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: barbera.
Beskrivelse: Lett utviklet og uttrykksfull på nesen med aromaer av mørke plommer og mørke kirsebær, samt lær, stall, sopp, litt krydder og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, fyldig og noe utviklet frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og kjøttfulle plommer. Innslag av anis og nøtter. Flott syre. Fine, polerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen barbera. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 89

 

Varenr: 4508901 (NYHET)
Vin: Boffa Vigna Muntrivé Barbera d’Asti 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 252,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Alfiero Boffa
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: barbera.
Beskrivelse: Tiltalende og noe utviklet på nesen med aromaer av mørke kirsebær og skogsbær, samt blomster, lær, noen jordlige toner og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Konsentrert, noe utviklet og fyldig frukt på smak, med vekt på kjøttfulle bjørnebær, kirsebær og skogsbær. Flott frukt her. Innslag av nøtter, krydder og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott, lett utviklet barbera. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 89

 

Varenr: 12370401 (NYHET)
Vin: Mascarello Dolcetto d’Alba Vigna Bricco Mirasole 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Giuseppe Mascarello
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Konsentrert og frisk på duft med preg av røde kirsebær, plommer og skogsbær, samt blomster og mineraler. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Rik, saftig frukt med god mykhet på smak, med vekt på kirsebær, bjørnebær og skogsbær. Innslag av saltmineraler, pepper og litt lær. Bra syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og stram avslutning. En flott dolcetto. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14682401 (NYHET)
Vin: Terra Costantino Blandano Etna Rosso Riserva 2016
Region: Sicilia, Italia
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Terra Costantino
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende og lett utviklet på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og skogsbær, samt tørkede urter, anis, røyk og roser. Pent fyldig vin med en ganske tett munnfølelse. Konsentrert, tett og lett utviklet frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av anis, pepper og en fin mineralitet. Frisk syre. Faste tanniner med godt grep. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13479701
Vin: Faiveley Monthélie 1er cru Les Champs Fulliot 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 450,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av kirsebær og sødmerike villbringebær, samt blomster, mineraler og litt fatkrydder. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt litt skogsbær. Innslag av anis og krydder, samt mandler, mineraler og tre. Frisk syre. Elegant strukturert med fine tanniner som tørrer fint. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14107101
Vin: Dom. de Courcel Bourgogne Pinot Noir 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. de Courcel
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ganske energisk i aromaene med kirsebær, blomst og spices. Middels fyldig og frisk vin med preg av kirsebær, lett tørket oransjeskall, kryddersorter, litt jordbunn og strammere preg. Fast utgang, men kler vinen som er lett maskulin. Bra. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 10720801
Vin: Bourgogne Hautes Côtes de Nuits Louis Auguste 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Pen stram og interressant i aromaene med roser, bringebær og lær. Middels fyldig vin med fint fruktpreg av bringebær, lær og urt. Overraskende bra kompleksitet i vinen. Fint integrerte tanniner og bra syre. Bra sak! (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 7950901
Vin: Ch. Thivin Les sept vignes Côtes de Brouilly 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Ch. Thivin
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med pen krydderkjerne over rødbærsfrukt og lett maskulin parfyme. Middels fyldig og frisk vin med god saftighet. Rødbærsfrukt, lilla skall og krydder. Pen tanninstruktur og syre. Fin vin. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 89

 

Varenr: 11020001
Vin: A. Sunier Beaujolais Morgon 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Antoine Sunier
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Forførende vill i aromaene med disse blomstene som er litt over alt og rødbærsfrukt og mineraler ligger bak. Middels fyldig og frisk vin med fruktkvalitet. Bra ubalanse mellom saftighet og det mer stramme. Utmerket kvalitet. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 89

 

Varenr: 14755501 (NYHET)
Vin: Thibault Ducroux Fleurie 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,20 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Thibault Ducroux
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrig og lett strammere i aromaene med lett grafittoner over konsentrert rødbærsfrukt, våte blader og krydder. Middels fyldig vin med god saftighet i seg sammen med lær og mineraler. Fin balanse her. Integrerte tanniner og bra syre. Bra Fleurie! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 89

 

Varenr: 11427601
Vin: La Macchonieres 2017
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 385,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Domaine des Entrefaux
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Ekspressiv, men innsmigrende på nesen med aromaer av mørke plommer, bjørnebær, samt lær, lakris, krydder og noe fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Rik, moden og sødmerik saftig frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, lær, lakris, mokka og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Flott, vellaget og saftig syrah. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 9479001
Vin: Eric Texier Domaine de Pergaud St-Julien en St-Alban Vieille Serine 2016
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 409,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Eric Texier
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Ekspressiv på nesen med aromaer av skogsbær og mørke kirsebær, samt einebær, mineraler og pepper. Snev av tre på duft. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse. Fersk, frisk og kjølig saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær, bjørnebær og kirsebær. Lekker frukt. Innslag av saltmineraler, krydder, pepper og litt tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en konsentrert, tørr avslutning. Meget bra, juicy Rhône-vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 5158001
Vin: Clos de L’Oratorie des Papes 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Vinordia
Produsent: Ogier Caves des Papes
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: mourvèdre, cinsault, syrah, grenache.
Beskrivelse: Sammensatt på duft med preg av mørke plommer og bjørnebær, litt lysere kirsebær, samt mineraler, lær og anis. Fyldig vin med en konsentrert, rik munnfølelse. Rik og konsentrert kjøttfull mørk frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, pepper, samt noe tre og lette kryddertoner. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Kraftig, fruktig og flott vin som evner å balansere alkoholnivået. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14669001 (NYHET)
Vin: Clos de L’Oratoire des Papes 2012
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 790,– kr (bestilling)
Importør: Vinordia
Produsent: Ogier
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Noe utviklet og sammensatt på nesen med aromaer av plommer, solbær og blåbær, samt litt syltet og tørket frukt, grafitt, lakris, blomster og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fyldig, moden og myk mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær, sødmerike plommer og blåbær. Innslag av anis og krydder, samt tørket frukt, nøtter og tre. Frisk syre. Modne, avslipte tanniner. Fin lengde med en tørr og litt bløt avslutning. Flott vin i en pent utviklet utgave. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14751301 (NYHET)
Vin: Fabien Duveau Saumur Champigny Le Bas Poyeaux 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 280,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: SCEA Duveau Frères
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av mørke kirsebær, skogsbær og plommer, samt pepper, mokka, lær og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fyldig, myk og fersk frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og mørke bær. Innslag av krydder, lakris og vanilje. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Flott cabernet franc fra Loire. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13502401 (NYHET)
Vin: Wagner Oberrotweil Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 379,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Peter Wagner
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Fint pinotpreg på nesen med aromaer av bringebær og syrlige kirsebær, samt blomster, saltmineraler og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert, myk og saftig frukt med noe sødme på smak, med vekt på røde kirsebær og mørkere bringebær og skogsbær. Innslag av saltmineraler, litt pepper og litt tre. Bra syre og fine, slanke tanniner. Bra lengde med en tørr, lett trepreget avslutning. Flott spätburgunder. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 1695801
Vin: AA Badenhorst Red Blend 2020
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: grenache, tinta barroca, cinsault, shiraz, tinta barroca, mourvedre.
Beskrivelse: Litt bred på nesen med dufter av mørkere plommer og skogsbær, samt lilla blomster, krydder, lakris og litt eksotisk tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med fin friskhet. Fersk, konsentrert og fyldig frukt på smak, med vekt på kirsebær, kjøttfulle mørke plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, litt urter og krydder, samt noe tre. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr, strukturert avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14729201 (NYHET)
Vin: La Brune Pinot Noir 2021
Region: Elgin Valley, Sør-Afrika
Pris: 369,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: La Brune Wines
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med kjølige aromaer av røde kirsebær og bringebær, samt blomster, saltmineraler, urter og tre. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse. Delikat, frisk og syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av anis, saltmineraler og litt velintegrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en delikat, tørr avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 8136401
Vin: Ch. Kefraya 2017
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Ch. Kefraya
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: syrah, cabernet sauvignon, mourvèdre, carignan og cinsault.
Beskrivelse: Sammensatt og med fin dybde på duft med aromaer av mørke kirsebær og solbær, samt balsamiske toner, lær, krydder og vanilje. Pent fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. Konsentrert, noe utviklet, myk mørk frukt på smak, med vekt på solbær og sødmerike bjørnebær. Innslag av tobakk, samt balsamiske toner, krydder og tydelig tre. Frisk syre kombinert med litt myke, polerte tanniner. Bra lengde med en tørr og litt kompleks avslutning. En flott libanesisk vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12334001
Vin: Sylla Barolo Tresuri 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Best Buys
Produsent: Az. Agr. Sylla Società Semplice
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av skogsbær og mørkerøde kirsebær, samt anis, roser, mandler og tjære. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fyldig, fersk og konsentrert frukt på smak, med vekt på mørke bær og kirsebær, samt litt bringebær. Innslag av urter, lakris, mandler og noe tre. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Rik, god barolo av det kraftige slaget. Trenger litt tid eller godt med luft. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1760701
Vin: Grimaldi Barolo San Biagio 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: None
Alkohol:15.00% Sukker:0.3 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Bra på duft med lett våt bladverk over rødere bær. Noe krydder også. Middels fyldig vin med bra saftighet i kirsebærsfrukten. Noe løvblader, men ikke for tørket. Noe nypetouch og krydder på en god utgang. Ikke for komplekst, men godt. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13960201
Vin: Reverdito Langhe Nebbiolo Simane 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Reverdito
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av røde bær og kirsebær, samt blomster, urter, noen jordlige toner og noe lær. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Ren og strukturert, samtidig saftig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og røde bær. Innslag av litt sitrusskall, samt av urter, lakris, lær og noen lette balsamiske toner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Strukturert og meget god Langhe Nebbiolo. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 88

 

Varenr: 14608301 (NYHET)
Vin: Schiavenza Barbera d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 249,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Az. Agr. Schiavenza
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Intens og rik på nesen med aromaer av skogsbær, mørke kirsebær og plommer, samt lær, mandler og noe tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fersk, saftig rik frukt på smak, med vekt på plommer og syrlige kirsebær, samt noe bjørnebær. Innslag av krydder, noe pepper, samt saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Vellaget barbera. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 88

 

Varenr: 14573301 (NYHET)
Vin: Cascina Corte Langhe Friesa 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 329,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Cascina Corte
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende og fruktig på nesen med aromaer av røde kirsebær, bjørnebær og skogsbær, samt anis, lær og blomster. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med fin tekstur. Rik, saftig fersk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær. Innslag av lakris, lær og litt ristede nøtter. Frisk syre. Pent strukturert med fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En god og vellaget Freisa. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14404501 (NYHET)
Vin: Cascina Corte Dogliani San Luigi 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Cascina Corte
Alkohol:13.00%
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Konsentrert og frisk på nesen med aromaer av kjølig bærfrukt, med vekt på kirsebær, skogsbær og mørkere bær, samt lilla blomster, lær, mandler og jord. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fersk, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær, røde plommer og kirsebær. Innslag av urter, pepper, lær og litt balsamico. Frisk syre. Bra tanninstruktur med ferske, faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Flott Dogliani. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 88

 

Varenr: 14568001
Vin: Accornero Brigantino Malvasia Di Casorzo D’Asti
Region: Piemonte, Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Accornero
Alkohol:5.00%
Beskrivelse: Leken og nysgjerrig i aromaene med teblader og lysere røde bær. Middels fyldig, frisk og saftig dessertvin som gir mye glede. Rødere søte bær og urt. Fin tiltalende utgang også. Ikke komplekst, men virkelig sjarmerende dette! (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 88

 

Varenr: 14682301 (NYHET)
Vin: Collosorbo Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Ten. Di Collosorbo
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med dufter av kirsebær og mørke plommer, samt syltet frukt, lær, underskog og søte krydder. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Konsentrert, fersk og bløt kjøttfull frukt på smak, med vekt på plommer og røde kirsebær. Innslag av mineraler, lakris, mokka og noe fat. God syre. Finkornede, litt støvete tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Vellaget Brunello som mangler litt friskhet. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3316901
Vin: Selvapiana Chianti Rufina 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 200,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fatt. Selvapiana
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sangiovese og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Frisk med dette pene krydrete preget over plomme, bringebær og en blomstertone.Middels fyldig vin med god fruktpreg over kirsebær, lær og lakris. God årgang. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 3549601 (NYHET)
Vin: Terra Costantino Etna Rosso 2020
Region: Etna, Italia
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Vincenzo Costantino
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: nerello mascalese og nerello cappuccio.
Beskrivelse: Lett parfymert på nesen med aromaer av røde kirsebær, røde bær og litt skogsbær, samt anis, mineraler og litt urter og krydder. Middels til fyldig vin med en god, litt rikere teksturert munnfølelse. Frisk, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og villbringebær. Fint integrert fruktsødme. Innslag av sitruszest, urter og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Finkornede, polerte tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 88

 

Varenr: 7962301
Vin: Champy Beaune 1. Cru Aux Cras 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 485,90 kr (bestilling)
Importør: Vinordia
Produsent: Maison Champy
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Kraftfull på nesen med aromaer av bringebær og mørke kirsebær, litt skogsbær, samt pepper og urter. Fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med stor kraft. Konsentrert, fyldig og fersk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, skogsbær og bringebær. Innslag av saltmineraler, pepper, urter, samt hint av tre. Frisk syre. Finkornede tanniner med litt modning. God lengde med en tørr avslutning. Mangler nok noe kompleksitet, men en vellaget og god vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11874301
Vin: David Duband Côte De Nuits-Villages 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 500,– kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:12.70% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik og aromatisk i aromaene med med pent parfymert i den mørke gaten med mørkere rødbærsfrukt, skog, urt og lær. Middels fyldig og lett varmere preg i den mørkerøde frukten, lær og litt grovere krydder. Integrerte tanniner med passe bitt. Syren utfordres litt, men lever allikevel. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13003801
Vin: David Duband Bourgogne Rouge 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. David Duband
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fremovervendt på duft med med høstlige roser, grov parfyme og mørk bringebær. Middels fyldig vin med rikere stil med bringebær, lett plomme og lakris. Fint bitt i tanninene også. Pen entry-vin dette her. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14662801 (NYHET)
Vin: Brun Bourgogne Pinot Noir 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Aromatisk og lett sødmepreget på nesen med dufter av røde plommer og bringebær, litt kirsebær, samt blomster, sitrusskall og litt lett krydder. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær, samt noe mørkere bær. Innslag av pepper, en lett saltmineralitet, samt litt krydder. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Bra pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5117501
Vin: Foillard Morgon 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 278,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Jean Foillard
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: gamay.
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen med aromatoner av kirsebær og plommer, samt stall og lilla blomster. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk, litt bløt frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og kjøttfulle plommer, samt litt bjørnebær. Innslag av lakris, pepper, lær og hint av noe tre. Lett strukturerte tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en tørr og en anelse syrlig avslutning. Leskende og god Morgon. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7814401
Vin: J. Sunier Morgon 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 324,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Julien Sunier
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Leken og energisk i aromaene med røde bær og blomst. Middels fyldig vin med god frukt. Røde bær, litt salt og lær. Bra mineralitet. Trenger litt tid. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14755401
Vin: Thibault Ducroux Morgon 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Thibault Ducroux
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Gledelige aromaer med denne nysgjerrigheten i aromaene med blomst over røde saftig bær og lær. Middels fyldig vin med god saftighet i frukten i rødere stil, litt urt og andre krydderier. Veldig ren dette. Spennende produsent verdt å følge med på! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 12336901
Vin: Lapalu Côte de Brouilly 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 339,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Jean Claude Lapalu
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Fyrrig i duften med saftig mørk frukt, våt løvverk og lær. Middels fyldig vin med både god saftighet i den rødblå frukten og struktur. Lær og lakris i bakkant. Bra vin, som trenger litt tid. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 5077101
Vin: Jean-Paul Brun Beaujolais L’Ancien 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 226,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay, gamay og år gamle stokker.
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og et pent skogsbærinnslag, samt blomster, saltmineraler og bittelitt anis. Middels fyldig vin med en god, leskende munnfølelse. Myk og saftig frukt på smak, med preg av saftige røde kirsebær og bringebær. Innslag av fruktskall, litt pepper og noe saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en delikat, tørrende avslutning. God, frisk Beaujolais. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 88

 

Varenr: 14524801
Vin: Erwan Masse Saint Joseph 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Domaine Erwan Masse-Carret
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Bred på nesen med aromaer av skogsbær og mørke bær, samt pepper, krydder og noen fattoner. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på mørke bær, skogsbær og litt mørke plommer. Innslag av pepper, mokka og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget St. Joseph. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12102801
Vin: Dominio de Pingus PSI 2019
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dominio de Pingus
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Tinta del pais.
Beskrivelse: Rik og leken på duft med skogsbær, plommer, lakris og krydder. Middels til fyldig vin med plommer, lær og lakris. Bra saftighet, kanskje ikke for energisk, men kvalitet er det. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14644601 (NYHET)
Vin: Ainda Palhete 2021
Region: Dão, Portugal
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Antonio Madeira
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Konsentrert og intens på nesen med aromaer av skogsbær, blåbær, rips og litt røde kirsebær, samt blomster og pepper. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin intensitet. Konsentrert, kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og syrlige kirsebær, samt hint av sitrusfrukter. Innslag av urter og krydder, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørr, strukturert avslutning. Flott Dão-vin i en kjølig stil. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12873101 (NYHET)
Vin: Weing. Knewitz Spätburgunder Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Mørk, intens og fersk på nesen med dufter av skogsbær og mørkere kirsebær, litt mørke bringebær, samt blomster, litt anis, saltmineraler og tydelig fat. Pent fyldig vin med en konsentrert munnfølelse med mye trøkk, men også god friskhet. Konsentrert, saftig og rik myk frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og skogsbær. Innslag av anis og pepper, samt litt urter og tydelig tre. Fin tanninstruktur med finkornede, lett strukturerte tanniner og en flott syre. Pen lengde med en fruktig, tørr avslutning. Bra spätburgunder som er tydelig mer konsentrert og mørk i denne årgangen. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13502501 (NYHET)
Vin: Wagner Spätburgunder vom Löss 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Peter Wagner
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av mørkerøde villbringebær og kirsebær, samt pepper, saltmineraler og tre. Snev av blomster på nesen. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert, saftig og frisk syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og bringebær. Innslag av pepper og litt krydder, samt noe saltmineraler og fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, frisk avslutning. Flott tysk pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11963001
Vin: Salwey Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 235,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weing. Salwey
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Florat og åpen på nesen med aromaer av bringebær og kirsebær, noe rips og skogsbær, samt blomster, saltmineraler og litt tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, saftig og myk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av krydder og sitrusskall, samt en fin mineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en delikat, tørr avslutning. Flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 14730001 (NYHET)
Vin: Schödl Sankt Sankt Sankt Laurent 2021
Region: Østerrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Schödl
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Kjølig og pur på nesen med dufter av mørke kirsebær og skogsbær, samt urter, mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Saftig, kjølig og frisk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige skogsbær. Innslag av krydder, te og en fin saltmineralitet. Pen, frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en delikat, tørr avslutning. En god, frisk sankt Laurent med et lett naturvinspreg. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 88

 

Varenr: 14070601 (NYHET)
Vin: Cristom Willamette Valley Pinot Noir 2020
Region: Oregon, Usa
Pris: 354,– kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Cristom Vineyards
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av markjordbær, tranebær og mørkerøde kirsebær, samt lilla blomster, pepper, te og en viss mineralitet. Pent fyldig vin med en god, balansert munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert, kjølig og frisk frukt på smak, med vekt på bringebær og skogsbær. Innslag av mineraler og noe tretoner. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, enklere Oregon-pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14124301 (NYHET)
Vin: Valravn Sonoma County Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Valravn Wines
Alkohol:14.30%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og noe mørke skogsbær, samt krydder, te og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med god friskhet. Konsentrert, fersk og rik frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, jordbær og noe mørkere bær. Innslag av krydder, vanilje og litt tre. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Bra, vellaget Sonoma-pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7377501
Vin: Meyer Pinot Noir 2020
Region: British columbia, Canada
Pris: 289,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: None
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med pregr av kirsebær og bringebær, noe mørke skogsbær, samt blomster, mineraler og litt fat. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, kjølig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær. Pent integrert fruktsødme. Innslag av urter, litt nøtter, samt noen tretoner. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørr, delikat avslutning. Bra canadisk pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10139101 (NYHET)
Vin: Van Loggerenberg Geronimo 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Van Loggerenberg Wines
Alkohol:13.00%
Druer: cinsault.
Beskrivelse: Dufter av skogsbær og kirsebær, noe jordbær, samt blomster, pepper og noe tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, juicy og kjølig frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og skogsbær. Innslag av pepper, litt urter og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God sørafrikansk cinsault. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1697701
Vin: Trediberri Langhe Nebbiolo 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Cuvee Invest
Produsent: None
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende og intens på nesen med aromaer av bringebær, røde kirsebær, litt tranebær, samt saltmineraler, pepper, lær og litt nøtter. Noen florale toner på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og god friskhet. Fin konsentrasjon av saftig, rik frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær, samt noe mørkere skogsbær. Innslag av te, anis og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Fine tanniner som tørrer bra. Bra lengde med en tørr avslutning. Pen Langhe Nebbiolo. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 12539701
Vin: Massolino Dolcetto D’alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 234,50 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:13.50%
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Leken og forførende i stilen med parfymerte røde bær, krydder og lær. Middels fyldig, litt fet og rik i munnfølelsen med plommer, bringebær og krydder. Fint saltet utgang. Massolino har kvalitet også på Dolcetto nå. Det er pent. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 87

 

Varenr: 14567801
Vin: Accornero Giulin Barbera Del Monferrato Superiore 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 274,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Accornero
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Overraskende bred og fyldig i aromaene med mørkere bær, litt bloody og et snev av kamfer av en eller annen grunn. Middels fyldig og saftig Barbera som gir mye fruktglede av saftige mørkere røde bær, krydder, jordlige toner og lær. Litt alkohol i den ellers balanserte vinen. Barbera med sjel. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 14568201
Vin: Accornero Campomoro Barbera 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Accornero
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Bloody i aromaene over plommer og frisk lakris. Middels fyldig og saftig vin som gir masse glede uten at det kjennes for stort ut. Rødblå bær og urter. Integrerte tanniner. Fin kjøttvin dette. (AB) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 87

 

Varenr: 13088501
Vin: Dom. Dupre Bourgogne Pinot Noir 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Domaine Dupré
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med aromaer av jordbær, kirsebær og lett sødmefulle mørkere bær, samt blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og sødmerike røde bær. Innslag av pepper, mineraler og litt tre. Behagelig struktur med lette tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God regionalburgunder. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14524701 (NYHET)
Vin: La Robe Rouge Syrah 2021
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Domaine Erwan Masse-Carret
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Ren og smått intens på nesen med aromaer av skogsbær og bjørnebær, samt lilla blomster, pepper og litt krydder. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med bra friskhet. Konsentrert, saftig og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og bjørnebær. Innslag av pepper og krydder, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Lineær og god nordrhônsk syrah. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14743501 (NYHET)
Vin: Dom. Barge Côtes-du-Rhône Coteaux de Légende 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 209,80 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Domaine Barge
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med dufter av bjørnebær, røde kirsebær og skogsbær, samt mineraler, pepper, balsamiske toner og noe tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av myk, rik og saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Innslag av krydder, lakris og sjokolade, samt tobakk og noe fat. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, enklere Rhône-syrah. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 10198001 (NYHET)
Vin: Dom. des Roches Neuves Terres Chaudes 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 333,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. des Roches Neuves
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Noe bred på nesen med aromaer av mørke kirsebær og bringebær, noe plommer, samt krydder, litt stall og noe fat. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på plommer og mørke kirsebær. Innslag av kaffe, anis og krydder, samt noe tre. Frisk syre. Faste, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. Bra cabernet franc fra Loire. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14063901
Vin: Cape Rock Carignan 2021
Region: Olifantsriver, Sør-Afrika
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Cape Rock Wines
Alkohol:12.50%
Druer: Carignan.
Beskrivelse: Dufter av skogsbær og røde kirsebær, samt med innslag av noen jordlige toner og litt tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkerøde kirsebær, samt noe sødmerike plommer. Innslag av krydder, lær og litt anis. God syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God sørafrikansk carignan. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14673501 (NYHET)
Vin: Place of Changing Winds & Graillot Heathcote Syrah No2 2018
Region: Victoria, Australia
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Place of Changing Winds
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med aromaer av modne mørke plommer og bjørnebær, samt mentol, balsamiske toner, krydder og noe eksotisk tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Rik, bløt og saftig lett utviklet frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av syltet frukt, balsamiske toner, krydder og tre. Balansert syre. Modne tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Mangler litt friskhet og detaljer, men dette er en vellaget, god og lett utviklet australsk syrah. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 9587401
Vin: Innocent Bystander Pinot Noir 2020
Region: Victoria, Australia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Innocent Bystander Winery
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Pent pinotpreg på nesen med aromaer av modne bringebær og røde kirsebær, litt jordbær, samt blomster og litt tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, plommer og bringebær. Innslag av litt krydder og noe tre. Frisk syre. Lette tanniner med et lite bitt. God lengde med en delikat, tørrende avslutning med litt tre i utgangen. God, juicy australsk pinot. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 5892201
Vin: Musar Jeune 2020
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 229,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Musar
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: cinsault, syrah, cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med aromaer av mørke kirsebær og skogsbær, noe plommer, samt lær, krydder og eksotisk tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Myk, saftig rik frukt på smak, med vekt på solbær og plommer. Innslag av lakris og lær. Frisk syre. Modne, fine tanniner. God lengde med en tørr og litt fast avslutning. Bra vin som drikker godt nå. (ESH) Spesielt anbefalt.  
Poeng: 87

 

Varenr: 13926701
Vin: Alain Graillot & Thalvin Syrocco 2020
Region: Marokko
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Alain Graillot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og utviklet på nesen med aromaer av modne bjørnebær og plommer, samt lette animalske toner, pepper, lær og noe krydder. Pent fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. Konsentrert, myk, lett utviklet mørk frukt, med vekt på bjørnebær, skogsbær og sødmerike plommer. Innslag av lakris, krydder og noe fat. Noe polerte, modne tanniner. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Bra syrah fra Alain Graillots prosjekt i Marokko. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 1704501
Vin: Trediberri Barbera d`Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 200,– kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Parfymert og litt rikere på nesen med dufter av røde kirsebær, plommer og skogsbær, samt blomster og anis. Snev av mineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk og fyldig frukt på smak, med vekt på plommer og syrlige røde kirsebær. Innslag av lakris og krydder, samt litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Litt vel merkbar alkohol i utgangen, men dette er en vellaget barbera. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14682101 (NYHET)
Vin: Collosorbo Rosso di Montalcino 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Ten. Di Collosorbo
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Åpen på nesen nesen med aromaer av kirsebær, modne bjørnebær og plommer, samt anis, krydder og jordsmonn. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Bløt, rik frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær med sødme. Innslag av lær, lakris og tobakk, samt noe mineraler. Frisk syre. Faste, tørre tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. God, litt rikere Rosso. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14774001 (NYHET)
Vin: Le Petit Brusquières Causans 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 259,90 kr (tillegg)
Importør: Plus Vini
Produsent: Clos des Brusquières
Alkohol:15.80%
Beskrivelse: Rik og kraftfull på nesen med aromaer av modne bjørnebær og sødmerike plommer, samt lær og krydder. Fyldig vin med en rik munnfølelse. Rik, fyldig og myk noe utviklet frukt på smak, med vekt på plommer og mørke bær. Innslag av krydder, lær og lakris. Faste, ferske tanniner. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Fyldig og god sørrhônsk grenachevin som er litt preget av heftig alkohol (15,8 %). (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14751101 (NYHET)
Vin: Fabien Duveau Saumur Champigny Les Menais 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 255,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: SCEA Duveau Frères
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rik og fersk på nesen med aromaer av plommer og mørke kirsebær, samt lær, krydder, lakris og tre. Fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, bløt og rik frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og syrlige skogsbær. Innslag av krydder og lakris. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 7625301
Vin: Heitlinger Pinot Noir 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 225,– kr (test)
Importør: Plus Vini
Produsent: Weingut Heitlinger
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Floral og pen på duft med aromaer av røde kirsebær, jordbær og mørkere bringebær, samt urter og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, bløt og fersk rød frukt på smak, med vekt på sødmerike røde bær. Innslag av mandler, urter og litt mineraler. Frisk syre. Slanke, fine tanniner som tørrer litt. Bra lengde med en tørr avslutning. Ikke den mest detaljerte, men denne vinen drikker godt. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14355901
Vin: Settlement Pinot Noir 2019
Region: Marlborough, New Zealand
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Settlement Wines
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Kraftfull og rik på nesen med aromaer av mørke kirsebær, solbær og litt bringebær, samt pepper, noen vegetale toner og trekrydder. Middels til fyldig vin med en strukturert, god munnfølelse. Saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på moreller og skogsbær. Innslag av lakris, tørkede urter, krydder og tydelig tre. Frisk syre. Ganske faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God vin som baler med litt vel tydelig fat. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14742101 (NYHET)
Vin: Perrin Les Cardinaux Cairanne 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 149,90 kr (bestilling)
Importør: Oslo Wine Agency
Produsent: Familie Perrin
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rik og noe utviklet på nesen med aromaer av bjørnebær og skogsbær, samt lakris, krydder og fat. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fersk, rik og bløt fyldig frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Innslag av lakris, krydder, samt tre og noe saltmineraler. Bra syre. Faste, ferske tanniner. God lengde med en tørr og fast avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 14724701 (NYHET)
Vin: Kristinus Siller 2021
Region: Balatonboglár, Ungarn
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Publico Wines
Produsent: Kristinus
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Sødmepreget på nesen med dufter av søte jordbær, rips og kirsebær, samt urter og blomster. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Saftig, bløt frukt på smak, med vekt på jordbær og kirsebær. Innslag av pepper, litt urter og en litt saltaktig mineralitet. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr, frisk avslutning. En god og leskende ungarsk rødvin med fin friskhet. (ESH)
Poeng: 85