Skip to main content

82 SMAKSNOTATER – SPESIALLANSERING FRANSKE OG ØVRIGE VINER

Vinene lanseres i butikkene torsdag 25.august 2022 kl 1000. Nettlansering foregår dagen etter fredag 26.augst 2022 kl 0800.

Det er hovedvekt av franske viner supplert med viner fra Spania, Portugal, England og Luxemburg.

Lanseringslistene av Vinmonopolet lanseres snart.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Vinene er testet av Bottis medarbeider Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater 

Musserende viner

Varenr: 14471701
Vin: Peters Cuvee Speciale Chetillons Blanc de blancs Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 071,10 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Peters
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: 150 flasker lanseres. Meget tiltalende og forfriskende på nesen med preg av sitrusfrukter og modne gule og grønne epler, samt autolyse, kjeks, ny gjærbakst, mineraler og hvite blomster. Middels til fyldig musserende vin med en utpreget elegant munnfølelse med nydelig nerve og en fin, kremet mousse. Nydelig konsentrert, fersk kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og kjøttfulle epler. Innslag av sitrusskall, mandler, nøtter, saltmineraler og bakst. Nydelig konsentrasjon og dybde på smak. Virkelig flott syrestruktur. Nydelig lengde med en tørr og sammensatt avslutning. Fabelaktig flott og sømløs Chetillons. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 14249101
Vin: Busi-Jacobsohn Cuvee Brut 2019
Region: East sussex, England
Pris: 499,90 kr
Importør: Selected Wine Partners
Produsent: Busi-Jacobsohn
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay, pinot noir, pinot meunier
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Blend av chardonnay (60 %), pinot noir (24 %) og pinot meunier (16 %). Frisk og delikat på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og sitrusskall, samt kjeks, noe gjærbakst, en fin mineralitet og florale toner. Middels fyldig musserende vin med en delikat, frisk munnfølelse med nerve og en fin, kremet mousse. Konsentrert, frisk og syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av kjeks, litt urter, samt en saltmineralitet som virkelig setter grunntonen. Krisp syre. Pen lengde med en syrefrisk, tørr avslutning. Meget god, syredrevet og utpreget frisk musserende.
Poeng: 91

Hvite viner

Varenr: 12588701
Vin: Cvne Monopole Gran Reserva 2015
Region: Rioja, Spania
Pris: 1 149,90 kr
Importør: Good Beverage
Produsent: CVNE
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: palomino og viura.
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Viura (95 %) tilsatt en andel manzanilla sherry (5 %). Nydelig dyp og kompleks på nesen med aromaer av gule og grønne epler, sitrusfrukter og noe plommer, samt sopp, krydder, nøtter, oliven, tre og en karakteristisk saltmineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god og rund munnfølelse med lekker intensitet. Konsentrert, syrlig og lett kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder, mandler og en dyp saltmineralitet. Fremragende dybde på smak. Krisp syre. Nydelig lengde med en tørr, salt-syrlig avslutning. En virkelig flott og finessepreget hvit Rioja med pent lagringspotensiale. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 12298401
Vin: Estate Argyros Santorini Evdemon 2018
Region: Santorini, Hellas
Pris: 590,– kr
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Argyros
Alkohol:14.00%
Druer: Assyrtiko.
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. 100 % assyrtiko fra opptil 250-280 år gamle vinstokker. Innsmigrende, dyp og pent intens på nesen med grønne og gule epler, sitrusfrukter og litt fersken, samt mandler, knust stein og en dyp saltmineralitet. Hint av nøtter og litt fat. Nydelig kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, kompleks munnfølelse med stor intensitet. Superkonsentrert, fersk og en anelse rik frukt på smak, med vekt på epler og syrlig lime. Innslag av sitrusskall, anis, røyk og en dyp saltmineralitet. Strålende dybde på smak. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. En eksepsjonelt flott vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 14598401
Vin: Argyros Estate Santorini Cuvee Monsignori 2019
Region: Kykladene, Hellas
Pris: 460,– kr
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Argyros Estate
Alkohol:14.50%
Druer: Assyrtiko
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. 100 % assyrtiko fra opptil 250 år gamle rotekte vinstokker. Intens og virkelig dyp på nesen med aromaer av sitrusfrukter og gule epler, samt voks, sitrusskall, sjø og en intens saltmineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse som balanserer rikhet og intensitet. Frisk, syrlig og formidabelt konsentrert frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av mandler, litt krydder, voks og en dyp saltmineralitet. Krisp syre. Pen lengde med en knusktørr og saltpreget avslutning. Strålende vin! Knapt merkbar alkohol, vinens 14,5 % alkohol til tross. Vinen forener og balanserer rikhet og friskhet på en usedvanlig fin måte. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14569601
Vin: Karamolegos Santorini Assyrtiko Papas 2018
Region: Kykladene, Hellas
Pris: 991,10 kr
Importør: Vinarius
Produsent: Karamolegos
Alkohol:14.00%
Druer: Assyrtiko
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. 100 % assyrtiko fra 150 år gamle vinstokker. Frisk, intens og mineralpreget på nesen med aromaer av kjølige sitrusfrukter og grønne epler, noe stenfrukter, samt knust stein og mineraler. Hint av nøtter og litt fat på nesen. Pen dybde og raffinement på nesen. Pent fyldig vin med en tett og nerverik munnfølelse med flott intensitet og fin tekstur. Flott konsentrasjon av frisk, syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter. Pen saltaktig mineralitet, samt innslag av nøtter også på smak. Frisk syre som virkelig driver vinen. Fin lengde med en tørr, tett og saltpreget avslutning. Meget raffinert og lekker vin.
Poeng: 93

 

Varenr: 14590801
Vin: Guiberteau Saumur Breze 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 589,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Guiberteau
Alkohol:13.00%
Druer: Chenin blanc
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Fra vinstokker plantet i 1933 og 1952. Kompleks, intens og tiltalende på nesen med dufter av sitrusfrukter, modne gule epler og gule plommer, samt voks, urter, knust stein, saltmineraler, florale toner og tre. Pent fyldig vin med med en utpreget god og ren munnfølelse med flott intensitet og friskhet, samt tett struktur. Pen konsentrasjon av fersk, syrlig og litt myk frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og lime. Innslag av nøtter, mandler, røyk og en saltaktig mineralitet. Noe tre. Meget flott syre. Pen lengde med en tørr, konsentrert avslutning med saltpreg. Strålende raffinert vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14598501
Vin: Volcanic Slopes Vineyards Santorini Pure 2018
Region: Kykladene, Hellas
Pris: 620,– kr
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Volcanic Slope Vineyards
Alkohol:14.00%
Druer: Assyrtiko
Beskrivelse: 90 flasker lanseres. 100 % assyrtiko fra over 200 år gamle vinstokker. Mineraldrevet og frisk på nesen med aromaer av sitrusfrukter, gule epler og litt fersken, samt mandler, blomster, voks, knust stein og en dyp saltmineralitet. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med strålende friskhet. Flott konsentrasjon av frisk, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og litt grønne epler. God saltmineralitet som setter sitt preg gjennom hele smakskurven, samt innslag av mandler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Meget flott, ren og syrefrisk assyrtiko. For en snert i denne vinen! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14570401
Vin: Vernay Condrieu Les Terrasses de l’Empire 2020
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 812,80 kr
Importør: Viva Vino
Produsent: Vernay
Alkohol:14.00%
Druer: Viognier
Beskrivelse: 36 flasker lanseres. Aromatisk på nesen med dufter av sitrusfrukter, tropisk frukt og noe aprikos, samt sitrusskall, blomster, mineraler og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med myk tekstur og tydelig fedme. Konsentrert, rik og bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, aprikos og lyse stenfrukter. Innslag av krydder, litt pepper, samt mineraler og fat. Pen syrestruktur som gir fin friskhet. Bra lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. Meget bra vin!
Poeng: 91

 

Varenr: 14604301
Vin: Perret Condrieu Chery 2020
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 622,– kr
Importør: Tramontane DA
Produsent: Perret
Alkohol:14.50%
Druer: Viognier
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Fra rundt 80 år gamle vinstokker. Aromatisk på nesen med dufter av lime, gule stenfrukter og litt tranebær, samt flint, saltmineraler, tre og noen florale toner. Fint aromabilde. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med kremet tekstur og bra fedme. Men vinen blir aldri blir for stor. Konsentrert, kremet og fyldig frukt på smak, med vekt på fersken, aprikos og lime. Innslag av mandler og en pen saltmineralitet. Fin syre. Flott lengde med en tørr avslutning med fin friskhet. Strålende Condrieu.
Poeng: 91

 

Varenr: 14587601
Vin: Prieur, P. Sancerre Piechaud Silex 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 450,30 kr
Importør: Better Wines
Produsent: Prieur
Alkohol:14.50%
Druer: Sauvignon blanc
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Innsmigrende og mineraldreven på nesen med aromaer av saftige grønne og gule epler, lime, samt voks, urter, florale toner og knust stein. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Bløt, konsentrert frukt på smak, med vekt på gule epler, syrlig lime og noe stenfrukter. Innslag av nøtter, urter, røyk og en saltaktig mineralitet. Hint av tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, noe mineralpreget avslutning. Meget bra sancerre. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14591601
Vin: Laureau, D. Savennieres Bel Ouvrage 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 549,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Laureau
Alkohol:13.00%
Druer: Chenin blanc
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Nyansert og aromatisk på nesen med dufter av modne gule epler, lime, samt nøtter, knust stein, mineraler og fat. Hint av voks og blomster på duft. Pent fyldig vin med en rund og god munnfølelse med fin intensitet, tekstur og friskhet. Konsentrert, rik og fersk myk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall, nøtter, en saltaktig mineralitet og litt tydelig fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Meget bra vin og et solid håndverk.
Poeng: 91

 

Varenr: 14595801
Vin: Boudignon, T. Anjou 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 396,90 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Boudignon
Alkohol:13.00%
Druer: Chenin blanc
Beskrivelse: 300 flasker lanseres. Elegant, samtidig småintens og frisk på nesen med aromaer av gule og litt grønne epler, lime, samt voks, knust stein, mineraler og litt fat. Noen florale toner på duft. Middels fyldig vin med en raffinert, slank munnfølelse og flott intensitet. Bra konsentrasjon av frisk, syrlig frukt på smak, med vekt på lime og epler, samt noe stenfrukter. Flott frukt! Innslag av røyk og en saltaktig mineralitet, samt noe nøtter og fat. Fin, frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralpreget avslutning med noe tre i utgangen. Vellaget vin i en lekker, ren stil. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14588101
Vin: Pelican Arbois Chardonnay Grand Curoulet 2020
Region: Jura, Frankrike
Pris: 569,10 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pelican
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Fra vinstokker plantet i 2014-2015. Sammensatt og tiltalende på nesen med aromaer av sitrusfrukter og gule epler, samt mineralitet, blomster, smør, nøtter og fat. Middels til fyldig vin med en god, rik munnfølelse med kremet tekstur. Konsentrert og myk syrlig frukt på smak, med vekt på saftige epler og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall, lett krydder, nøtter og fat. Pen kompleksitet på smak. Flott syre. Fin lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Meget bra vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 14566601
Vin: Pinard, V. Sancerre Flores 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 349,90 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Pinard, V.
Alkohol:14.00%
Druer: Sauvignon blanc
Beskrivelse: 58 flasker lanseres. Tiltalende på nesen med dufter av gule epler, sitrusfrukter og stikkelsbær, samt grønne blader, nesle, blomster, en steinaktig mineralitet og noe fat. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med litt teksturert fedme og bra intensitet. Myk, fersk og konsentrert frukt på smak, med vekt på epler og lime. Pen mineralitet i denne vinen, samt innslag av mandle og røyk. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. En meget bra sancerre.
Poeng: 90

 

Varenr: 14598801
Vin: Virgen del Galir Sede e Fame 2019
Region: Galicia, Spania
Pris: 500,– kr
Importør: Good Beverage
Produsent: Virgen del Galir
Alkohol:12.00%
Druer: Palomino
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. 100 % Palomino fra rundt 120 år gamle vinstokker. Dufter av gule epler og sitrusfrukter, samt blomster, sorte oliven, stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med litt tekstur. Konsentrert, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på gule epler og syrlig lime. Innslag av litt fruktskall, samt nøtter og en fin saltmineralitet. Krisp syre. Fin lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Meget god, vellaget vin som får mye ut av den litt nøytrale palominodruen. Lav alkohol.
Poeng: 90

 

Varenr: 14588901
Vin: Perez, R. Godello Ultreia 2020
Region: Bierzo, Spania
Pris: 364,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Perez
Alkohol:13.50%
Druer: Godello
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Fruktig på nesen med dufter av gule epler, fersken og noe sitrusfrukter, samt mineraler, blomster og ørlite tre. Snev av urter og krydder på duft. Pent fyldig vin med en ganske bred munnfølelse med bra teksturert fedme. Konsentrert, myk og saftig frukt på smak, med vekt på gule epler, kjøttfulle gule plommer og syrlige sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, mandler og en dyp saltmineralitet. Pen, frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Flott vin!
Poeng: 90

 

Varenr: 14600101
Vin: Papagiannakos Savatiano Single Vineyard Vientzi 2019
Region: Hellas
Pris: 349,10 kr
Importør: Servco
Produsent: Papagiannakos
Alkohol:12.50%
Druer: Savatiano
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Uttrykksfull og frisk på nesen med dufter av gule epler, sitrusfrukter og litt tranebær, samt voks, nøtter, røyk og en pen saltmineralitet. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse som likevel har en fin friskhet og nerve. Rik, saftig fyldig frukt på smak, med vekt på epler og litt bitre sitrusfrukter. Fin saltmineralitet, samt innslag av urter, krydder, voks og litt nøtter. God syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning med litt salt i utgangen. Seriøs og vellaget vin som beholder nerven.
Poeng: 90

 

Varenr: 14591801
Vin: Gripa St.-Peray Figuiers 2020
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 399,80 kr
Importør: Flaaten
Produsent: Gripa
Alkohol:14.50%
Druer: Rousanne, marsanne
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. 60 % roussanne, 40 % Marsanne. Fra vinstokker plantet i 1946 og 1950. Ganske bredskuldret på nesen med aromaer av sitrusfrukter, aprikos, pærer og litt tropiske frukter, samt blomster og tre. Middels til fyldig vin med en god, rik munnfølelse med kremet tekstur. Rik og myk kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt syrlig lime. Innslag av nøtter, krydder, saltmineraler og fat. Syren er litt på kanten, men beholder likevel tilstrekkelig friskhet i vinen. Fin lengde med en tørr, litt trepreget avslutning. Kvalitetsvin. Dette er så godt som St.-Peray kan bli.
Poeng: 89

 

Varenr: 14569001
Vin: Dom. de Florane/l’Echevin Saint-Maurice Cuvee Guillaume de Rouville 2021
Region: Sør-rhone, Frankrike
Pris: 321,30 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Dom. de Florane/l’Echevin
Alkohol:13.50%
Druer: Grenache blanc, rousanne, marsanne, viognier
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. 50 % grenache blanc og 50 % rousanne, marsanne og viognier. Aromatisk på nesen med dufter av gule epler, melon, mango og aprikos, samt voks, banan, blomstertoner og en fin saltmineralitet. Middels til fyldig vin med en balansert og god munnfølelse med god friskhet. Rik, fersk og lett kremet bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, sam litt syrlige sitrusfrukter. Innslag av nøtter, saltmineraler og litt fat. Bra syre. God lengde med en tørr, lett mineralpreget avslutning. Vellaget og bra vin som oppnår balanse på en utmerket måte.
Poeng: 89

 

Varenr: 14595501
Vin: Chidaine, F. Montlouis Tuffeaux 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 385,80 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Chidaine
Alkohol:13.50%
Druer: Chenin blanc
Beskrivelse: Fra 30 til 90 år gamle vinstokker. Tiltalende, frisk og litt intens på nesen med aromaer av gule epler, pærer og sitrusfrukter, samt blomster, marsipan, honning, flint, mineraler og tre. Pent fyldig vin med en konsentrert og god munnfølelse med bra balanse og intensitet. Fin konsentrasjon av bløt, saftig frukt på smak, med vekt på modne gule epler og syrlige sitrusfrukter, samt litt mango. Innslag av mandler, nougat, en saltaktig mineralitet og tre. Fin syrestruktur som gir friskhet. Balansert sødme. Fin lengde med en tørr avslutning. Balansert, vellaget chenin blanc med litt restsødme.
Poeng: 89

 

Varenr: 14588601
Vin: Weisskopf / Rocher des Violettes Montlouis Les Vignes de Michel 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 520,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weisskopf / Rocher des Violettes
Alkohol:13.00%
Druer: Chenin blanc
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Fra rundt 120 år gamle vinstokker. Fersk på nesen med aromaer av grønne og gule epler, sitrusfrukter, litt fersken, samt blomster, voks, mineraler og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelelse og god intensitet. Fersk, saftig og litt bløt syrlig frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av nøtter, mineraler og fat. Medium syre. God lengde med en syrlig og tørr avslutning. God vin som mangler litt friskhet og konsentrasjon.
Poeng: 87

 

Varenr: 14588501
Vin: Weisskopf / Rocher des Violettes Montlouis Le Grand Clos 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 357,50 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weisskopf / Rocher des Violettes
Alkohol:13.00%
Druer: Chenin blanc
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Fra 80 år gamle vinstokker. Frisk på nesen med dufter av gule epler og sitrusfrukter, samt blomster, mineraler og fint integrerte tretoner. Snev av voks og honning på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og fin intensitet. Konsentrert, fyldig og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av anis, mandler, tre og en fin saltaktig mineralitet. Bra syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning. Mangler litt kompleksitet, men en bra vin som gir god drikkeglede.
Poeng: 87

 

Varenr: 14563801
Vin: Hartmann, A. Ahn Palmberg Sous Le Rocher Riesling 2020
Region: Moselle, Luxemburg
Pris: 495,– kr
Importør: Birkedal Hartmann Norway
Produsent: A. Hartmann
Alkohol:13.00%
Druer: Riesling
Beskrivelse: 84 flasker lanseres. Et litt rikere duftbilde på nesen med aromaer av grønne og gule epler, stikkelsbær og sitrusfrukter, samt petroleum, blomster, litt honning og mineraler. Middels fyldig vin med en god, utpreget syrlig munnfølelse. God konsentrasjon av rik, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av urter, litt krydder, samt mineraler. Bra syre. God lengde med en tørr og litt rik avslutning. Særpreget, god Luxembourg-riesling.
Poeng: 87

 

Varenr: 14563901
Vin: Aly Duhr Ahn Palmberg Riesling 2020
Region: Moselle, Luxemburg
Pris: 370,– kr
Importør: Birkedal Hartmann Norway
Produsent: Aly Duhr
Alkohol:13.00%
Druer: Riesling
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Rik og en smule intens på nesen med aromaer av gule epler, lime, aprikos og litt mango, samt mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en rund, litt rikere munnfølelse. Rik, fersk og noe bløt frukt på smak, med vekt på syrlige epler og lime, samt noe fersken. Innslag av fruktskall, mineraler og noen lette kryddertoner. Frisk syre. God lengde med en tørrende, forholdsvis rik avslutning. God Luxembourg-riesling i en tradisjonell, rikere stil.
Poeng: 87

Røde viner 

Varenr: 14501601
Vin: Vega-Sicilia Unico 2012
Region: Ribera del duero, Spania
Pris: 3 674,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Bod. Vega Sicilia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 300 flasker lanseres. Intens, dyp og kompleks på nesen med aromaer av bjørnebær og plommer, samt tobakk, lær, kjøtt, kaffe, krydder, stall, noen jordlige toner, litt tørket frukt og pent integrert eksotisk tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse med stor kraft og fantastisk energi, men som likevel fremstår ytterst raffinert. Kompleks, konsentrert og noe utviklet frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Innslag av lær, saltmineraler, krydder, lakris, nøtter og fatkrydder. Fremragende kompleksitet på smak. Frisk syre. Faste, balanserte tanniner. Nydelig lengde med en tørr, tett og kompleks avslutning. En imponerende flott og raffinert Unico. En på alle måter stor vin som trenger adskillige år i kjelleren – men som også har tiår foran seg.  
Poeng: 96

 

Varenr: 14599601
Vin: Jamet, C., J.-P. & L. Cote-Rotie 2018
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 1 299,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Jamet, C & J-P
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Nydelig kompleks og raffinert på nesen med aromaer av bjørnebær og solbær, samt lilla blomster, kjøtt, pepper, krekling, skog, sorte oliven, mørkbrent kaffe og en dyp saltmineralitet. Pent fyldig og rik vin med en utpreget god munnfølelse med strålende energi og friskhet. Nydelig konsentrasjon av fersk, myk og delikat frukt på smak, med vekt på bjørnebær og solbær. Fin kompleksitet på smak, med innslag av saltmineraler, urter, pepper og noe krydder. Frisk syre. Faste tanniner, men disse er usedvanlig raffinerte og balanserte. Nydelig lengde med en kompleks avslutning. En formidabelt flott og kompleks Côte-Rôtie. Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 13651201
Vin: Balthazar, F. Cornas Chaillot 2019
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 754,10 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Balthazar
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 96 flasker lanseres. Fra over 100 år gamle vinstokker. Intens og ekspressiv på nesen med konsentrerte aromaer av bjørnebær, solbær og mørke plommer, samt einebær, lilla parfymerte blomster, pepper, saltmineraler, urter og lær. Nydelig dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert og tett munnfølelse med stor intensitet. Nydelig konsentrert, strukturert og fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, solbær og blåbær. Innslag av lær, lakris, te og litt urter, samt saltmineraler og et ytterst lite snev av røde bær. Flott frisk syre, samt ferske, faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Konsentrert, meget vellaget Cornas som beholder balansen hele veien. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14568601
Vin: Jamet, J.-L. Cote-Rotie Terrasses 2019
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 864,80 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Jamet
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 300 flasker lanseres. Kompleks og uttrykksfull på nesen med aromaer av bjørnebær og skogsbær, samt lilla blomster, mokka, pepper, animalske toner, sorte oliven og krekling. Nydelig dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse med bra nerve. Konsentrert, strukturert og fyldig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Strålende fruktkonsentrasjon. Innslag av pepper, espressokaffe, lakris, mandler og en fin saltmineralitet. Flott frisk syre. Faste tanniner, men disse er pent integrerte. Flott lengde med en tørr og litt fast avslutning. Meget lekker og raffinert Côte-Rôtie. Trenger tid. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14592901
Vin: Delas Cote-Rotie Seigneur de Maugiron 2020
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 799,90 kr
Importør: Silenus
Produsent: Delas
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Klassisk og dyp på nesen med aromaer av bjørnebær og mørke bær, samt pepper, grafitt, saltmineraler, einebær, animalske toner og krydder. Pent fyldig vin med en utpreget god og rik munnfølelse. Pen konsentrasjon av rik, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, solbær og syrlige skogsbær. Innslag av lakris, krydder og mørkbrent kaffe, samt en dyp saltmineralitet. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning med litt tre i utgangen. Strålende Côte-Rôtie.
Poeng: 92

 

Varenr: 14592401
Vin: Combier Crozes-Hermitage Clos des Grives 2020
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 488,90 kr
Importør: Flaaten
Produsent: Combier S.A.S.
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 264 flasker lanseres. Kraftfullt og tiltalende aromabilde på nesen med dufter av saftige bjørnebær, plommer og mørke kirsebær, samt pepper, oliven, krekling, lær og noe tre. Lette jordlige toner og hint av lilla blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse med strålende nerve. Konsentrert, fersk og saftig rik frukt på smak, med vekt på mørke plommer, skogsbær og bjørnebær. Nydelig frukt! Innslag av urter, kaffe og lakris, samt saltmineraler og fat. Frisk syre. Ferske, faste taninner. Flott lengde med en tørr og fast avslutning. En veldig flott og raffinert Crozes. Vil trenge noe tid. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14588201
Vin: Lionnet Cornas 2019
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 526,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lionnet
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Mørk, ganske fersk og intens, samtidig innsmigrende på nesen med aromaer av bjørnebær, blåbær og mørke kirsebær, samt lilla blomster, lær, jern, pepper og en fin saltmineralitet i bakgrunnen. Pent fyldig vin med en konsentrert, tett og klassisk munnfølelse. Pent konsentrert, tett og strukturert frukt på smak, med vekt på bjørnebær og blåbær. Flott frukt! Innslag av lær, pepper, lakris, urter og einebær, litt røyk, samt en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Ferske og ganske faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Veldig god, klassisk Cornas. Trenger tid.
Poeng: 91

 

Varenr: 14594601
Vin: Pilon, J. Saint Joseph Rue des Poissonniers Paris XVIII 2020
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 394,– kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Pilon, J.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Intens og fersk på nesen med aromaer av bjørnebær og mørke bær, einebær, samt pepper, espressokaffe, mineraler, kjøtt og noe tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med flott intensitet. Pen konsentrasjon av strukturert, saftig og fyldig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Innslag av pepper, mineraler og mørkbrent kaffe. Bra syre. Ferske, faste tanniner. Pen lengde med en tørr og fast avslutning. Meget bra Saint-Joseph. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14592001
Vin: Gripa St.-Joseph Berceau 2020
Region: Rhone nord, Frankrike
Pris: 632,90 kr
Importør: Flaaten
Produsent: Gripa
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Rik og fersk på nesen med aromaer av mørke kirsebær og bjørnebær, skogsbær, samt sort pepper, lær, jern, einebær og lilla blomster. Pent fyldig vin med en strukturert og tett munnfølelse. Rik, fersk og saftig sødmepreget mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og kirsebær. Innslag av lakris og krydder, lær og mørkt fruktskall, samt en fin saltmineralitet. Flott, frisk syre som livner opp. Faste, balanserte tanniner. Flott lengde med en tørr og fast avslutning. Virkelig flott vin. Trenger litt tid for å integrere tanninene.
Poeng: 91

 

Varenr: 14596401
Vin: Sanzay, A. Saumur-Champigny Poyeux 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 472,90 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Sanzay
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 264 flasker lanseres. Fra vinstokker plantet i 1965. Pen og dyp på nesen med aromaer av mørke kirsebær og moreller, noe plommer, samt lær, saltmineraler, anis, pepper og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, rik og saftig mørk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer med sødme. Innslag av pepper, fyrstikk, litt krydder og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en fast, tørr avslutning. Virkelig flott og lovende Saumur som vil ha godt av noe kjellertid.
Poeng: 91

 

Varenr: 14596801
Vin: Tempier Bandol Tourtine 2019
Region: Provence, Frankrike
Pris: 608,70 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Dom. Tempier
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 48 flasker lanseres. Pen, ekspressiv på nesen med aromaer av bjørnebær, plommer og skogsbær, samt kjøtt, lær, lakris, litt saltmineraler og lilla blomster. Pent fyldig vin med en rik og saftig munnfølelse. Pen konsentrasjon av strukturert, fersk og saftig fyldig frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Innslag av krydder, lakris, fruktskall og lær. Frisk syre som gir friskhet. Faste, ferske tanniner som tørrer godt. Bra lengde med en tørr avslutning. Særpreget, konsentrert kvalitetsvin som trenger godt med tid i kjelleren.
Poeng: 91

 

Varenr: 14571301
Vin: Bastegieta Rioja Suzzane 2020
Region: Rioja, Spania
Pris: 595,70 kr
Importør: Viva Vino
Produsent: Oxer Bastegieta
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 108 flasker lanseres. Fra 115 år gamle vinstokker. Åpen og uttrykksfull på nesen med aromaer av sødmerike mørke plommer og mørke bær, samt animalske toner, lilla blomster, saltmineraler og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra nerve. Rik, saftig og fyldig frukt på smak, med vekt på mørke plommer og bjørnebær, samt noe røde bær. Innslag av anis, saltmineraler, krydder og fint integrert fat. Bra syre. Ferske, faste tanniner som biter godt. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget pen vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 14589001
Vin: Perez, R. Vizcaina Vitoriana 2020
Region: Bierzo, Spania
Pris: 379,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Perez
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær og bjørnebær, samt lilla blomster, einebærbusk, lær, pepper, florale toner, balsamiske toner, litt kjøtt og litt fat. Pent fyldig vin med en god, nerverik munnfølelse. Konsentrert, saftig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og sødmerike bjørnebær. Innslag av lær, saltmineraler, pepper og anis. Bra syre. Pen struktur med fine, integrerte tanniner. Bra lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. Raffinert og meget god vin fra Bierzo. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14594501
Vin: Quinta da Costa do Pinhao Peladosa 2019
Region: Douro, Portugal
Pris: 484,– kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Quinta da Costa do Pinhao
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Field blend av 26 ulike druesorter fra 80-90 år gamle vinstokker. Sammensatt på nesen med dufter av plommer, skogsbær og moreller, samt nøtter, krydder, tre. Noen balsamiske toner. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse med fin nerve. Rik, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på plommer, skogsbær og bjørnebær med sødme. Innslag av krydder og fat. Frisk syre. Markante tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. Meget bra Douro-vin med lekker frukt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14563501
Vin: Sigalas Mavrotragano 2020
Region: Kykladene, Hellas
Pris: 574,90 kr
Importør: Birkedal Hartmann Norway
Produsent: Sigalas
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Fra over 60 år gamle vinstokker på Santorini. Stor, uttrykksfull, men samtidig frisk vin på nesen med aromaer av plommer, mørke skogsbær og bjørnebær, samt blomster, urter, krydder og fat. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse med mye kraft. Rik, saftig og fyldig frukt på smak, med vekt på mørke plommer og sødmerike bjørnebær. Innslag av krydder, anis, litt saltmineraler og fat. Bra syre som gir liv. Faste, balanserte tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Stor, men virkelig flott vin som trenger litt tid i kjelleren.
Poeng: 91

 

Varenr: 14600201
Vin: Magoutes Xinomavro Parcel Selection 2017
Region: Makedonia, Hellas
Pris: 680,10 kr
Importør: Servco
Produsent: Magoutes
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Fra gamle vinstokker på 850 meters høyde over havet. Kjølig, intens og forførende på nesen med aromaer av mørke bær og skogsbær, litt plommer og røde kirsebær, samt lær, blomster, mandler og pent integrerte fattoner. Middels til fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse. Konsentrert, lett utviklet og kjølig frukt på smak, med vekt på mørke bær og syrlige røde kirsebær. Innslag av urter, saltmineraler, litt krydder og noe fat. Flott, frisk syre og fin tanninstruktur. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin med nydelig frukt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14563301
Vin: Alpha Estate Amyndeon Barba Yannis Xinomavro Vieilles Vignes Reserve 2018
Region: Makedonia, Hellas
Pris: 345,– kr
Importør: Birkedal Hartmann Norway
Produsent: Alpha Estate
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Fra vinstokker plantet i 1919. Fruktig og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, plommer og mørkerøde kirsebær, samt blomster, lær og tre. Snev av anis og krydder. Pent fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse med fin nerve og friskhet. Pen konsentrasjon av rik, syrlig og fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, skogsbær og mørke bær. Innslag av krydder og fat. Bra syre som skaper liv. Fine tanniner som biter passe. Flott lengde med en tørr avslutning. Utmerket vin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 9344201
Vin: Chassagne-Montrachet 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 499,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Ramonet
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Innsmigrende og kjølig på nesen med aromaer av bringebær, kirsebær og skogsbær, samt blomster, litt sitrusskall og noe tre. Middels til fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse. Fersk, rik og en anelse myk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og skogsbær. Pen kjerne av frukt. Innslag av litt krydder og fint integrert tre. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Meget bra vin i årgangen.
Poeng: 90

 

Varenr: 14570001
Vin: Brunier/Vieux Telegraphe Chateauneuf-du-Pape Crau 2019
Region: Sør-rhone, Frankrike
Pris: 851,70 kr
Importør: Viva Vino
Produsent: Brunier / Vieux Telegraphe
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Fra 70 år gamle vinstokker. Rik og litt sødmepreget på nesen med aromaer av røde plommer og mørkere kirsebær, jordbær, samt blomster, lær, oliven, pepper, anis og noe tre. Noen jordlige toner på duft. Pent fyldig vin med en rik og god munnfølelse med mye kraft. Rik, lett utviklet og noe sødmerik frukt på smak, med vekt på røde plommer og røde bær. Innslag av syltet frukt, pepper og krydder, samt noe lær og nøtter. Balansert syre som akkurat holder friskheten oppe. Faste, men balanserte tanniner. Bra lengde med en strukturert, tørr avslutning. Meget god, noe sødmepreget CdP.
Poeng: 90

 

Varenr: 14594101
Vin: Dom. de la Chevalerie Bourgueil Grand-Mont 2016
Region: Loire, Frankrike
Pris: 549,90 kr
Importør: Winemarket
Produsent: Dom. de la Chevalerie
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Lett utviklet, konsentrert og intens på nesen med aromaer av bringebær og skogsbær, noe plommer, samt lær, krydder, jordsmonn og tre. Noen florale toner. Pent fyldig vin med en tett, strukturert munnfølelse og fin intensitet. Syrlig, myk og noe kjøttfull frukt på smak, med vekt på plommer og mørke bær. Innslag av pepper og fat. Fin syre og fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, klassisk Chinon.
Poeng: 90

 

Varenr: 14598201
Vin: Gros Nore Bandol 2019
Region: Provence, Frankrike
Pris: 418,30 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Gros Nore
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Intens og bred på nesen med aromaer av bjørnebær, sødmerike mørke plommer og solbær, samt lær, stall, lakris, kaffe og krydder. Noen animalske toner på duft. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med mye kraft. Konsentrert, rik og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og bjørnebær. Innslag av røde bær, samt lær, lakris, mokka, saltmineraler og fatkrydder. Pen, frisk syre som bærer vinen og balanserer mot den høy alkoholen. Faste, balanserte tanniner. Bra lengde med en kompleks, tørr avslutning. Meget bra Bandol-vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 14571501
Vin: Ortega, J. S P Rioja Viuda Negra Nunca Jamas 2020
Region: Rioja, Spania
Pris: 324,– kr
Importør: Viva Vino
Produsent: Ortega, J. S P
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av plommer, bjørnebær, litt skogsbær, samt lilla blomster, anis, krydder, røyk og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med pen friskhet. Rik, myk og juicy frukt på smak, med vekt på kjøttfulle plommer og mørke bær. Innslag av pent integrerte tretoner, samt av lakris, røyk og krydder. Bra syre. Finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr, litt trepreget avslutning. Meget bra vin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 13397001
Vin: Giro de Abargues 2019
Region: Alicante, Spania
Pris: 371,– kr
Importør: Signature Wines
Produsent: Pepe Mendoza
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Særpreget, men ren og aromatisk på nesen med dufter av røde kirsebær, litt bringebær og plommer, samt blomster, jordlige toner og krydder. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse og endel kraft. Rik, saftig og noe sødmerik frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av fruktskall, urter og krydder, samt noe fat. Bra syre som gir liv. Fine tanniner som tørrer passe. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin med karakter og eleganse.
Poeng: 90

 

Varenr: 14563701
Vin: Gerovassiliou Avaton 2019
Region: Makedonia, Hellas
Pris: 375,– kr
Importør: Birkedal Hartmann Norway
Produsent: Dom. Gerovassiliou
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Ekspressiv og kraftfull på nesen med aromaer av skogsbær, plommer og røde og mørke kirsebær, samt lær, jordlige toner, skog, fat, urter og krydder. Kompleks og nesten litt Rhône-aktig. Pent fyldig vin med en god, fint strukturert munnfølelse med kraft. Rik, saftig og myk fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av nøtter, krydder, urter, fruktskall og noe fat. Frisk syre som gir friskhet. Polerte, finkornede tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Stor, kraftig, men også vellaget vin som vil være en utmerket kjøttvin.
Poeng: 90

 

Varenr: 14569501
Vin: Oenops Xinomavro 2020
Region: Hellas
Pris: 286,10 kr
Importør: Vinarius
Produsent: Oenops
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Frisk og pent aromatisk på nesen med aromaer av røde plommer, bringebær og mørke bær, samt roser, lær, urter og anis. Middels fyldig vin med en presis og energisk munnfølelse med pen friskhet. Fersk og rik myk frukt på smak, med vekt på kirsebær og syrlige bringebær, samt noe moreller. Innslag av krydder og en fin saltmineralitet. Fin, frisk syre. Fine, tydelige tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott vin med lekker karakter og friskhet. Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14590601
Vin: Ch. Roc de Calon Ecrin de Roc de Calon 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 349,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Roc de Calon
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av mørke bær, plommer og skogsbær, litt røde bær, samt lær, blomster, anis og tre. Pent fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse. Fyldig, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær, samt snev av litt syrlige røde bær. Innslag av lær, krydder og lakris, samt tre. Frisk syre. Pen tanninstruktur med fine tanniner. Bra lenge med en tørr og fast avslutning. Flott vin!
Poeng: 89

 

Varenr: 14603901
Vin: Sang des Cailloux Vacqueyras Cuvee de Lopy 2020
Region: Sør-rhone, Frankrike
Pris: 414,20 kr
Importør: Tramontane DA
Produsent: Le Sang des Cailloux
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Tiltalende og fersk på nesen med aromaer av bjørnebær, solbær og plommer, samt lær, blomster, pepper, animalske toner, mineraler og litt fatkrydder. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk og saftig rik frukt på smak, med vekt på mørke bær og sødmerike plommer, samt noe røde bær. Innslag av lær, krydder og fruktskall, samt lakris og saltmineraler. Frisk syre. Faste, lange tanniner. Bra lengde med en fast og tørr avslutning. Bra vin!
Poeng: 89

 

Varenr: 14597301
Vin: Alliet, P. Chinon Coteau de Noire 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 445,90 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Alliet, P.
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 48 flasker lanseres. Dufter av mørke bær og skogsbær, noe plommer, samt lilla blomster, animalske toner, noe tre og noe saltmineralitet. Snev av litt paprika på duft. Pent fyldig vin med en god, tett munnfølelse med bra intensitet og friskhet. Fin konsentrasjon av saftig, fersk frukt med noe sødme på smak, med vekt på mørke bær, skogsbær og litt plommer. Innslag av krydder, noe mineraler og noe tre. Frisk syre. Fine, slanke tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Klassisk og flott Chinon.
Poeng: 89

 

Varenr: 14566801
Vin: Mas Gabriel Pezenas Clos des Lievres 2020
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 316,10 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Mas Gabriel
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Rik og tiltalende på nesen med aromaer av bjørnebær, skogsbær og mørke plommer, samt lær, animalske toner, røyk og litt fat. Pent fyldig vin med en strukturert munnfølelse med bra friskhet. Bra konsentrasjon av fersk, litt myk mørk frukt med sødme på smak, med vekt på skogsbær og plommer. Innslag av lær og noe saltmineraler, samt lakris og mokka. Bra syre. Faste, balanserte tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott vin!
Poeng: 89

 

Varenr: 14600501
Vin: Ch. Vignelaure 2017
Region: Provence, Frankrike
Pris: 365,60 kr
Importør: Servco
Produsent: Ch. Vignelaure
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Rik og ekspressiv på nesen med aromaer av noe sødmerike mørke plommer og solbær, samt krydder, lær, anis og tretoner. Noen animalske toner. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse med mye kraft. Rik, myk og saftig moden frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Innslag av krydder, lakris, kaffe og tre. Frisk syre og fin tanninstruktur. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Bra vin som vil være utmerket til kjøtt.
Poeng: 89

 

Varenr: 14600601
Vin: Sanchez, C. Buradon Las Plegarias 2020
Region: Rioja, Spania
Pris: 470,10 kr
Importør: Servco
Produsent: Sanchez, C.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Aromatisk og ekspressiv på nesen med aromaer av skogsbær, moreller og plommer, samt lilla blomster og tre. Snev av litt pepper. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og god friskhet. Konsentrert, frisk og delikat frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke bær, samt hint av litt røde bær. Innslag av krydder, lær og fat. Bra, frisk syre og fine tanniner. Fin lengde med en tørr, lett kalkpreget avslutning. Elegant og bra garnachabasert Rioja-vin.
Poeng: 89

 

Varenr: 14571001
Vin: Marta Mate Vinas del Lago 2019
Region: Ribera del duero, Spania
Pris: 311,20 kr
Importør: Viva Vino
Produsent: Marta Mate
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Fra over 100 år gamle vinstokker beliggende på 900 meters høyde over havet. Mørk og fersk på nesen med aromaer av plommer og bjørnebær, samt mandler, anis, noe blomster og fat. Pent fyldig vin men en tett, strukturert munnfølelse med god friskhet. Konsentrert og strukturert fersk frukt på smak, med vekt på plommer og mørke bær. Lett sødme. Innslag av kaffe, lakris og noe fatkrydder. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin som vil være utmerket til kjøtt.
Poeng: 89

 

Varenr: 14598901
Vin: Virgen del Galir Los Carismaticos 2019
Region: Galicia, Spania
Pris: 500,10 kr
Importør: Good Beverage
Produsent: Virgen del Galir
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 84 flasker lanseres. Fra over 50 år gamle vinstokker. Floral og elegant på nesen med aromaer av bringebær og røde kirsebær, samt blomster, einebærbusk, urter, pepper og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra friskhet. Fersk, konsentrert og myk frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige røde kirsebær. Fint integrert fruktsødme. Innslag av lær, saltmineraler, litt anis og noe fat. Balansert syre. Pen struktur med finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra, vellaget vin.
Poeng: 89

 

Varenr: 14571701
Vin: Arribas Gotes del Priorat 2019
Region: Priorat, Spania
Pris: 359,40 kr
Importør: Viva Vino
Produsent: Arribas
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Parfymert og tiltalende på nesen med aromaer av bjørnebær, mørke plommer og litt røde bær, samt blomster, fatkrydder og en kledelig saltmineralitet. Pent fyldig vin med en god, balansert munnfølelse. Fin konsentrasjon av rik, lett utviklet frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og mørke bær. Innslag av lær og noen animalske toner, samt krydder og fint integrerte tretoner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en kompleks, tørr avslutning. En balansert og meget god vin.
Poeng: 89

 

Varenr: 14584001
Vin: Vinha Paz Dao Colheita 2019
Region: Dao, Portugal
Pris: 259,80 kr
Importør: NON DOS
Produsent: Vinha Paz
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 480 flasker lanseres. 50 % touriga nacional, 30 % tinta roriz, 15 % alfrocheiro og 5 % jaen. Dufter av skogsbær, bjørnebær og plommer, litt røde bær, samt krydder, nøtter, blomster, saltmineraler og krekling. Hint av tre. Pent fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse med fin friskhet. Saftig, konsentrert og fersk frukt på smak, med vekt på skogsbær, kjøttfulle bjørnebær og syrlige røde bær. Innslag av lær, krydder, urter, røyk og fat. Frisk syre og fin tanninstruktur. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Flott vin! Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 14563201
Vin: Alpha Estate Amyndeon Hedgehog Xinomavro 2019
Region: Makedonia, Hellas
Pris: 295,– kr
Importør: Birkedal Hartmann Norway
Produsent: Alpha Estate
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Fra vinmarker som ligger 690 meter over havet. Tiltalende på nesen med aromaer av kirsebær, mørkere plommer og moreller, samt blomster, krydder, lær, noen jordlige toner og litt tre. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse og bra friskhet. Konsentrert, saftig og litt bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær, moreller og syrlige mørke bær. Innslag av krydder, lær og fat, samt lette peppertoner. Frisk syre. Fine tanniner med godt bitt. God lengde med en fersk, tørr avslutning. Kunne hatt en anelse mer detaljer, men dette er en meget bra, balansert xinomavro. Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 14600301
Vin: Dougos Meth’Imon L Limniona 2021
Region: Thessalia, Hellas
Pris: 371,– kr
Importør: Servco
Produsent: Dougos
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Tiltalende på nesen med aromaer av røde plommer, røde kirsebær og moreller, samt roser, urter, lett krydder og tre. Pent fyldig vin med en god, ren munnfølelse og fin friskhet. Flott konsentrasjon av fersk, kjøttfull og syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt mørkere bær. Innslag av saltmineraler, litt krydder og drueskall. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Vellaget, ren og bra vin.
Poeng: 89

 

Varenr: 14591501
Vin: Ch. du Hureau Saumur-Champigny Lisagathe 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 369,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Ch. du Hureau
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Intens på nesen med aromaer av mørke bær og mørke kirsebær, samt florale toner, lær, anis og mineraler. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fyldig og konsentrert saftig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og moreller, samt litt syrlige røde bær. Innslag av mineraler og litt krydder. Pen struktur med fine, slanke tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Fint balansert og pen vin.
Poeng: 88

 

Varenr: 14572501
Vin: Pegaline Mourvedre du Coeur au Vente 2020
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 375,– kr
Importør: Norvin
Produsent: Pegaline
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Uttrykksfull og dyp på nesen med aromaer av bjørnebær og mørke plommer, samt animalske toner, lakris, kaffe og tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fyldig, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Innslag av lær, krydder og tre, samt litt saltmineraler. Frisk syre. Ferske, ganske faste tanniner. God lengde med en tørr, sammensatt avslutning. Vellaget, ganske robust vin fra Languedoc.
Poeng: 88

 

Varenr: 14605601
Vin: Ch. Fonsainte Corbieres Demoiselle 2020
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 274,50 kr
Importør: eWine
Produsent: Ch. Fontsainte
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Fra vinstokker plantet i 1904. Tett på nesen med aromaer av modne bjørnebær, skogsbær, noe røde bær, samt krydder, saltmineraler, lær og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fyldig, myk og saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørkere røde bær. Innslag av saltmineraler, fruktskall, krydder og tre. Frisk syre og ferske, faste tanniner. Bra lengde med en tørr og tett avslutning. God vin som vel mangler litt på detaljfronten.
Poeng: 88

 

Varenr: 14600701
Vin: Sanchez, C. Bienlarme Lagrimas Bellas 2020
Region: Rioja, Spania
Pris: 360,10 kr
Importør: Servco
Produsent: Sanchez, C.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 300 flasker lanseres. Fersk på nesen med aromaer av moreller og mørke bær, samt blomster, noen jordlige toner, mineraler og litt fat. Pent fyldig vin med en god, litt rustikk munnfølelse med endel kraft. Konsentrert, saftig og fyldig frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer med noe sødme. Bra frukt her! Innslag av krydder og fat. God syre som livner opp. Faste, lange tanniner. Bra lengde med en fast, tørr avslutning. Bra vin! Trenger noe tid.
Poeng: 88

 

Varenr: 14571601
Vin: Cambra, R. Forcalla de Antonia Vino de Parcela 2020
Region: Valencia, Spania
Pris: 304,30 kr
Importør: Viva Vino
Produsent: Cambra, R.
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med aromaer av mørke plommer, syrlige kirsebær og mørke bær, samt lær, jordlige toner, litt balsamiske toner og velintegrert tre. Middels til fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse og silkeaktig tekstur. Rik, myk og syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke plommer. Innslag av saltmineraler, urter, krydder og fint integrerte tretoner. Frisk syre. Pen struktur med fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Virkelig fruktdreven og bra vin.
Poeng: 88

 

Varenr: 14594801
Vin: Mendes, H. Lisboa Castelao 2020
Region: Lisboa, Portugal
Pris: 319,– kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Mendes, H.
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 114 flasker lanseres. Småintens og mørkfruktpreget på nesen med dufter av mørke bær og skogsbær, sødmerike plommer, samt krydder, lær, anis, einebærbusk og tre. Snev av litt blomster på duft. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Tett, fersk og rik saftig frukt på smak, med vekt på plommer, moreller og bjørnebær. Innslag av krydder og tydelig tre. Bra syre. Fine tanniner. Balanserte, faste tanniner. God lengde med en tørr og litt stram avslutning. Rik og karaktersterk vin fra Lisboa.
Poeng: 88

 

Varenr: 14586901
Vin: Ch. Siran Bel-Air de Siran Les Cyclamens 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 295,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Ch. Siran
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Rik og lett utviklet på nesen med aromaer av mørke plommer og solbær, samt lakris, tre og krydder. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik, myk og noe utviklet frukt på smak, med vekt på plommer og solbær. Innslag av krydder, lakris, vanilje og tre. God syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Vellaget, tilgjengelig Medoc-vin som gir drikkeglede.
Poeng: 87

 

Varenr: 14590401
Vin: Dom. du Grand Ormeau Dom. du Grand Ormeau 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 285,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. du Grand Ormeau
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Dufter av blåbær og bjørnebær, noe mørke plommer, samt lær, jordlige toner, tjære, animalske toner og tre. Snev av litt tørket frukt. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, fyldig og myk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av lær, krydder, pepper og lakris, samt nøtter og fattoner. Moderat syre som utfordres litt, men beholder ok friskhet i vinen. God syre. Faste, balanserte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget og god vin.
Poeng: 87

 

Varenr: 14590701
Vin: Ch. Puygueraud 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 276,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Puygueraud
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Intens på nesen med dufter av plommer, solbær og bjørnebær, noe røde bær, samt lær, tjære, mineraler og sedertre. Pent fyldig vin med en god munnføelsle. Rik, fyldig og konsentrert saftig frukt på smak, med vekt på mørke bær og sødmerike plommer. Innslag av tørket frukt, tobakk, krydder og noe urter, samt fat. God syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God merlotbasert Bordaux-vin uten for mye detaljer.
Poeng: 87

 

Varenr: 14590301
Vin: Ch. Roc de Calon 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 234,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Roc de Calon
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Fersk og frisk på nesen med aromaer av mørke plommer, solbær og bjørnebær, litt røde bær, samt blomster, lær, sedertre, tørkede urter og lakris. Pent fyldig vin med en rund og god munnfølelse. Fersk, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og solbær. Innslag av lær, lakris og tre, samt litt saltmineraler. Bra syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Enkel, god og prisgunstig østside-Bordeauxvin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 14590501
Vin: Ch. Grand Moulin Macquin 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 232,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Grand Moulin Macquin
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Rik på nesen med aromaer av mørke plommer og solbær, litt kirsebær, samt ny lærjakke, krydder, pepper, mokka og tre. Pent fyldig vin med en tett munnfølelse med god intensitet. Rik, fyldig frukt på smak, med vekt på sødmerike mørke plommer og solbær. Innslag av lakris og krydder, samt kaffe og toast. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Ikke komplekse saker, men en vellaget og god merlotdominert vin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 14604601
Vin: Saouma Chateauneuf-du-Pape Arioso 2018
Region: Sør-rhone, Frankrike
Pris: 1 499,80 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Saouma
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Intens og sødmepreget på nesen med aromaer av røde bær og plommer, mørke kirsebær, samt blomster, mineraler, vanilje, noe lær og tydelig tre. Pent fyldig vin med en saftig, rik munnfølelse. Rik, saftig og sødmepreget kjøttfull frukt på smak, med vekt på røde bær og plommer, samt mørkere kirsebær. Innslag av urter, krydder, samt tydelig tre som blir litt for fremtredende. Medium syre som baler litt med vinen ellers. Tørre, faste tanniner. God lengde med en tørr og fast avslutning. En i utgangspunktet god vin som er litt i ubalanse og utfordres både av syrestrukturen og litt vel tørre tanniner.
Poeng: 87

 

Varenr: 14597001
Vin: Dom. du Bel Air / Gauthier Bourgueil Vingt Lieux Dits 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 282,70 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Gauthier / Bel Air
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Rik på nesen med aromaer av mørke plommer, mørkere bringebær og skogsbær, samt blomster, mineraler, pepper, lær og noe tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med god intensitet. Konsentrert, saftig og rik fersk frukt på smak, med vekt på bringebær og mørke bær med noe sødme. Innslag av saltmineraler, lær, litt pepper og fat. God syre. Fin tanninstruktur. God lengde med en tørr og litt bløt avslutning. Ikke veldig detaljert, men en god og noe rik vin.
Poeng: 87

 

Varenr: 14603701
Vin: Mas Onesime Faugeres Paradis Cache 2019
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 311,70 kr
Importør: eWine
Produsent: Mas Onesime
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Intens og rik på nesen med dufter av bjørnebær og sødmerike mørke plommer, samt lær, våt jord, krydder, kaffe og fat. Pent fyldig vin med en rik, saftig munnfølelse. Rik, saftig og kjøttfull mørk frukt på smak, med vekt på kjøttfulle plommer og bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og mokka. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Mangler litt detaljer, men dette er en bra vin.
Poeng: 87

 

Varenr: 14587201
Vin: Ch. Haut-Monplaisir Cahors Prestige 2018
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 267,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Ch. Haut-Monplaisir
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Kraftfull og konsentrert på nesen med aromaer av mørke bær og plommer, samt mineraler, lær, jord, lakris og tre. Pent fyldig vin med en tett, strukturert munnfølelse. Konsentrert, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke plommer. Innslag av krydder, lakris og tre. Balansert syre og faste, ferske tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. En bra Cahors-vin.
Poeng: 87

 

Varenr: 13526201
Vin: Ch. de La Dauphine 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 364,40 kr
Importør: Lars Søreide
Produsent: Ch. de la Dauphine
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: cabernet franc og merlot.
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Dufter av bjørnebær og mørke plommer, samt lær, krydder, tre og lakris. Fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk og sødmerik frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av krydder og lakris, samt tre. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, litt enkel Bordeaux-vin.
Poeng: 86

 

Varenr: 14566201
Vin: Clos de Vins d’Amour Maury Un Baiser 2018
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 321,10 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Clos des vins d’Amour
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Rustikk på nesen med aromaer av skogsbær og varme røde bær, samt lilla blomster, jordlige toner, tørket frukt og vanilje. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fyldig, myk og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og sødmerike mørke plommer. Innslag av tørket frukt, krydder og litt tre og anis. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt krydret avslutning. God, noe rustikk vin.
Poeng: 86

 

Varenr: 14570701
Vin: Arribas Trossos Vells Samso El Masroig Old Vines 2019
Region: Montsant, Spania
Pris: 407,30 kr
Importør: Viva Vino
Produsent: Arribas
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Særpreget og mørk på nesen med aromaer av bjørnebær, kirsebær og mørke plommer, samt oliven, lær, stall, animalske toner, jord, pepper og tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik, fyldig og saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og sødmerike plommer. Innslag av animalske toner og krydder. God syre og finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørr og fast avslutning. Særpreget, god vin som mangler litt detaljer.
Poeng: 86

 

Varenr: 14595201
Vin: Mendoza, P. El Veneno 2019
Region: Alicante, Spania
Pris: 371,– kr
Importør: Signature Wines
Produsent: Mendoza, P.
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Aromatisk på nesen med preg av mørke bær og skogsbær, noe røde bær, samt anis, urter, jordsmonn, tre og lilla blomster. Middels til fyldig vin med en god og rikere munnfølelse. Saftig, fersk og rik myk frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, bjørnebær og skogsbær. Innslag av jordlige toner og anis, samt litt mineraler og tre. Medium syre som byr på litt utfordringer, men likevel nok friskhet. Pen tanninstruktur med fine, slanke tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Mangler litt detaljer, men dette er en god vin som gir drikkeglede.
Poeng: 86

 

Varenr: 14586801
Vin: Ch. Siran St.-Jacques de Siran La Chapelle 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 255,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Ch. Siran
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Fersk på nesen med aromaer av mørke bær og mørke plommer, samt syltet frukt, lær, krydder og tre. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse. Rik, fersk og bløt mørk frukt på smak, med vekt på solbær og mørke plommer. Innslag av lær, krydder og tydelig fat. Medium syre. Faste, tette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, litt rustikk vin med et litt vel fremtredende eike- og alkoholpreg.
Poeng: 85