Skip to main content

110 SMAKSNOTATER – SPESIALLANSERING TYSKE VINER 

Vinene lanseres i butikkene torsdag 25.april 2024 kl 1000 Nettlansering foregår dagen etter.

Vinene lanseres i Vinmonopolets spesialbutikker torsdag 25.april 2024 kl 1000. Nettlansering foregår dagen etter.

Det blir lansert 237 varelinjer og totalt ca. 30 000 flasker. De fleste av vinene er tyske, med innslag av viner fra Sveits og Østerrike. Det er Riesling, Weissburgunder, Silvaner, Chardonnay og Spatburgunder (Pinot Noir) å finne av druesortene.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Vinene er testet av Bottis medarbeidere Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater 

Hvite viner

Varenr: 17153801
Vin: Weing. Wittmann Riesling La Borne 2022

Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 6565,- kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Wittmann
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Nydelig intensitet og dybde på nesen med aromaer av grønne epler og modne, grillede sitroner, fersken, samt limeskall, florale toner, knust stein og en svært lekker mineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med enorm intensitet. Fabelaktig konsentrasjon av uhyre presis, tett frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, samt noe stenfrukter. Innslag av urter, sitrusskall, lette toner av nøtter og en nydelig saltaktig mineralitet. Formidabel dybde på smak. Her er det lag på lag. Lekker syrestruktur. Nydelig lengde med en svært konsentrert, mineralpreget avslutning. Wow. Intet mindre enn en stor hedonistisk opplevelse av en vin. (ESH)
Poeng: 98

 

Varenr: 17084901
Vin: Keller Westhofener Morstein Riesling GG 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 3 679,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Keller
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fyldig i aromatikken, denne kommer både bredt og skarpt opp av glasset. Mineraler er nøkkelordet her, denne ellers fabelaktige frukten ligger bak med litt kjølig tropisk frukt, epler, sitrus, akasie, nøtteskall, Fyldig, rik vin med herlig munnfølelse av r saftig og utadvendt frukt i munnfølelsen med saftig gul eple, syrlige men saftige sitrus. Melon, eple og med dette skiferpreget som bare sitter uendelig i langt inn i evigheten. Syren holder og gir friskhet hele veien igjennom. Kompleks og fabelaktig vin. (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 17167301
Vin: Dönnhoff Oberhäuser Brücke Riesling GG Versteigerungscuvee 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 5750,- kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Dönnhoff
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Raffinert, presis og nydelig konsentrert på nesen med kjølige aromaer av lime, modne epler, fersken og litt aprikoser, samt mynte, subtile kryddertoner, flintrøyk og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med tettvevd tekstur og stor intensitet. Nydelig konsentrasjon av syrlig, fersk og raffinert frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe stenfrukter. Innslag av urter, sitrusskall og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en ytterst presis, mineralpreget og tørr avslutning. Svært raffinert og eksepsjonell riesling. (ESH)
Poeng: 96

 

Varenr: 17153701
Vin: Weing. Wittmann Westhofener Brunnenhäuschen Riesling GG 2022

Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 999,10 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Wittmann
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Nydelig presis og floralpreget på nesen med aromaer av grønne epler, lime og fersken, samt blomster, lette krydder- og nøttetoner, flintrøyk og mineraler. Strålende dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god og presis munnfølelse med stor intensitet. Nydelig konsentrasjon av fyldig, syrlig og syrefrisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall, bittertoner, snev av mandler og en nydelig saltaktig mineralitet som bærer det hele frem. Nydelig kompleksitet på smak. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, konsentrert og mineralpreget avslutning. Særdeles raffinert og strålende riesling. Gi den litt tid i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 17166901
Vin:  Dönnhoff Norheimer Dellchen Riesling GG 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 798,80 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Dönnhoff
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Raffinert og tiltalende på nesen med dufter av perfekt modne sitroner, epler og stenfrukter, samt florale toner, knust stein og mineraler. Man kan bare ane konturene av en stor vin. Pent fyldig vin med en utpreget god, ytterst presis munnfølelse med elegant tekstur og nydelig nerve. En aldeles nydelig konsentrasjon av frisk, syrlig og fersk frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av urtetoner, sitrusskall og en pen saltaktig mineralitet. Krisp syre. Nydelig lengde med en tørr, fersk og saltmineralsk avslutning. Det er en virkelig fremragende energi i denne vinen. Allerede fabelaktig nå, men den som gir denne kjellertid vil få rikelig igjen. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 17151505
Vin: Weing. Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck Riesling GG 2022 (MAGNUM)

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 2029,- kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Reduktiv og stram på nesen med dufter av grønne epler og stramme, kjølige sitrusfrukter, samt knust stein og mineraler. Hint av urter. Pent fyldig vin med en utpreget god og rik, men også usedvanlig elegant munnfølelse med en utrolig nerve og intensitet. Herlig anslag. Nydelig konsentrasjon av presis, tett og syrefrisk frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av lette krydder- og urtetoner, bittertoner og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, fersk og mineralpreget avslutning. Denne vinen trenger 5-10 år i kjelleren for å finne den optimale balansen, men utgangspunktet er helt fabelaktig. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 17156902
Vin: Zilliken Saarburger Rausch Riesling Auslese Goldkapsel 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 825,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Zilliken
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Modne epler slår i mot deg og oser raffinerte saker. Meloner, nøtt, skifer og blomst. Fyldig vin som bare oser glede – denne kom på besøk – den ble! Herlig munnfølelse skikkelig konsentrert frukt av det alle typer meloner kan by på. Litt urt og sitroner også. Herlig lang utgang! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 17194401
Vin: Domäne Serrig / Molitor, M. Serriger Vogelsang Riesling Grosse Lage 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 2 282,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Domäne Serrig / Molitor, M.
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Fin aromatikk med tett sitrusfrukt som holder på frukten sin. Mineralsk med et snev av drivstoff og urter. Virkelig fyldig og tett i munnfølelsen, denne blir og blir. Konsentrert sitrusfrukt, urter og mineraler i skjønn forening. Denne vokser og vokser enda. Lang mineralsk utgang. En plugg som leverer. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 17159101
Vin: Wagner-Stempel Riesling Trocken EMT 2022

Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 2498,- kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent:
 Wagner-Stempel
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Ganske dyp på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne og litt gule epler, noe honningmelon, samt urter, blomster, våt og knust stein og mineraler. Lett reduktiv. Pent fyldig vin med en utpreget god og nerverik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av tett, ren og syrlig fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, urter, lette kryddertoner og en pen mineralitet. Frisk syre. Meget pen lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning som strammer seg til. En virkelig stor vin som trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 17077301
Vin: K. Wechsler Westhofener Morstein Riesling Trocken 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 529,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: K. Wechsler
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og innbydende karakter med sitrus, hvit pepper, voks og denne litt mer forsiktige men deilige blomstertonene. Fyldig, frisk og energisk vin som oser raffinement og glede. Skikkelig tett sitruskjøtt som oser fruktglede. Eple også, Lang kompleks og herlig utgang. Flott vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 17151301
Vin: Weing. Schäfer-Fröhlich Monzinger Halenberg Riesling GG 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 849,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Markant og deilig i aromaene med frisk stor blomst som bergtar mer parfyme, kjølig honningmelon, kjølig pære, eple og lime. Lett reduktiv kanskje. Fyldig og frisk vin som oser kraft, men også balanse. Syrlige frukt med lett undermodne pærer, epler, sitruser, nøtt og skall. Lang kompleks og tett utgang. Trenger tid, men har stort potensiale. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 17151601
Vin:  Weing. Schäfer-Fröhlich Schlossböckelheimer Kupfergrube Riesling GG 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 849,- kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent:
 Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen med presise og konsentrerte underliggende aromaer av ferske grønne epler og lime, samt urter, knust stein og mineraler. Hint av blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, frisk munnfølelse med nydelig intensitet og nerve. Bra konsentrasjon av fyldig, syrlig og litt myk fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, litt krydder, et hint av nøtter og en sterk saltmineralsk nerve. Lekker syrestruktur. Strålende lengde med en tørr og steinete avslutning. Nydelig, raffinert riesling som vil ha godt av noen år i kjelleren. Den beste versjonen av Kupfergrube på flere år. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 17151401
Vin: Weing. Schäfer-Fröhlich Bockenauer Stromberg Riesling GG 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 849,- kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Reduktiv på nesen. Dufter av friske grønne epler og lime, samt knust stein og saltmineraler. Hint av urter. Pent fyldig vin med utpreget raffinert og konsentrert munnfølelse med strålende intensitet og friskhet. Konsentrert, rik og fyldig frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av kryddertoner, bittert fruktskall, et lite hint av nøtter og en virkelig gripende saltmineralitet. Flott syrestruktur. Bra lengde med en fersk, tørr og limepreget avslutning. Meget nerverik og lovende vin som trenger tid i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 16585001
Vin: Weing. Emrich-Schönleber Monzinger Halenberg Riesling GG 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 925,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Emrich-Schönleber
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Flott frisk aromatikk med parfyme, hvit blomst, honningnøtter, voks og sitrus. Tett, frisk og raffinert vin med kompleksitet. Konsentrert sitrus, limeskall, nøtt og lett drivstoff. Lang kompleks utgang. Topp sak! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 17167601
Vin: Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 839,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dönnhoff
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tydelig og fin i aromaene med blomst, gule litt saftige epler, kjølig honning, nøtt, pepperkorn og mineraler. Fyldig vin som brer seg ut på en majestetisk måte og bergtar med kraft og raffinement. Tett og konsentrert frukt av sitrus og tydelig lime. Frisk og leken, selv med den indre kraften med gode mineraler. Litt tannpasta. Lang herlig utgang. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 17156301
Vin: Haag, F. Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 629,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Haag, F.
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Konsentrert og dyp på aromaene med litt våt løvverk, nøtt, blomst og gule frukter. Fyldig, frisk og konsentert vin med nesten litt undermoden zest, konsentrert sitroner, nøtt og salter. Skikkelig plugg som også har god syre med seg hele veien igjennom. Skikkelig mineralsk på utgangen. Ikke en vin for i dag, men om 10 år…. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 17116001
Vin: Domäne Serrig / Molitor, M. Serriger Vogelsang Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 1 100,– kr
Importør: Record Vinimport
Produsent: Domäne Serrig / Molitor, M.
Alkohol:10.50%
Beskrivelse: Leskende aromabilde med saftig frukt, urt og mineraler. Frisk og middels fyldig vin som oser vinglede. Mer konsentrert i midtpartiet med kjølig melon, sitrus, urt og dype mineraler. Lang tett utgang. En skikkelig god kabinett. Balansert så det holder, perfekt syre og sødme. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 12983101
Vin: Schloss Neuweier Neuweierer Goldenes Loch Riesling GG 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 519,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Schloss Neuweier
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Tydelig og markant i aromaene med gule epler, kanel og urter. Mineralsk også. Middels fyldig og frisk vin som også har punch i seg. Kompleks frukt i seg med sitrus, epler og nøtter. Lang kompleks utgang. Topp vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17165601
Vin: Weing. von Winning Riesling Marmar 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 1 190,– kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. von Winning
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kraftfull i aromabildet, men fortsatt med delikatesse i seg. Modne gule epler, nøtt, pepper, litt trevirke og mineraler. Middels fyldig til fyldig vin med god kraft i munnfølelsen, litt større sak egentlig, Gule epler, nøtt og salter. Kompleks og lang utgang. Topp vin. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 17175601
Vin: Mosbacher Forster Ungeheuer Riesling GG 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 464,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Mosbacher
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og energisk, denne sparker fra første sekund. Lett moden sitruskarkakter som også har en flott friskhet i seg. Nøtt og mineraler er med. Middels til fyldig og frisk vin som oser munnfølelse av høy kvalitet Saftige og leskende gule epler, sitruser, nøtt og med mineraler som sitter lenge i. En topp topp Ungheuer fra Mosbacher. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17176001
Vin: Weing. Georg Mosbacher Forster Pechstein Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 464,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent:
 Weing. Georg Mosbacher
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Presis og dyp på nesen med aromaer av modne epler, lime og litt stenfrukter, samt krydder, litt voks, røyk og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse med bra intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, syrlig og presis fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Fint integrert fruktsødme. Innslag av krydder, bittertoner og en pen saltmineralitet. Krisp syre. Flott lengde med en tørr og syrlig eplepreget avslutning. Dette er mye høykvalitetsriesling for pengene. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17155601
Vin: Philipp Kuhn Zeller Philippsbrunnen GG Riesling Versteigerung 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 1 695,- kr
Importør: Best Buys
Produsent: Philipp Kuhn
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Lett reduktiv. Kjølig og konsentrert på nesen med aromaer av gule og grønne epler, sitroner, litt fersken, samt voks, urter, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, tettvevd og rik munnfølelse med stor intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og tett syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, samt noe fersken. Innslag av urter, lette kryddertoner, fruktskall og en pen mineralitet. Frisk syre som griper godt. Nydelig lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Meget flott riesling fra Pfalz. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 17173301
Vin: Weing. A. Christmann Neustadter Vogelsang Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 799,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Weing. A. Christmann
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Veldig ren, elegant og med pen fruktmodning på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og epler, litt fersken, samt jordlige toner, lyse blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, tett og nerverik munnfølelse med pen friskhet. Bra konsentrasjon av fersk, syrlig og kjøttfull fyldig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av krydder, bittertoner fra epleskall, samt saltmineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, konsentrert og eplepreget avslutning. Virkelig flott og lovende vin. Trenger litt tid i kjelleren, men dette synger allerede. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17160301
Vin: Müller-Catoir Neustadter V Riesling Trocken 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 469,90 kr
Importør: Rebel Agency
Produsent: Müller-Catoir
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fokusert og energisk i aromaene med litt våt stein over gule epler og nøtter. Pen fyldig og saftig vin med passende fedmepreg i seg. Gule saftige epler, voks og nøtt. Lang mineralsk utgang. Raffinert vin. GG-kvalitet, noe den også skal bli etterhvert. Topp vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17084701
Vin: Kruger-Rumpf Grosser Strom Riesling Trocken 2021
Region: Tyskland
Pris: 824,80 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Lett aromatisk og innbydende i aromaene med distinktive toner med sitrus, akasie og salter. Noe smør? Fyldig, frisk og skikkelig intens som skaper glede. Frisk syrlige frukter mot sitrus, epler, voks og salter. Denne vekker deg til frokost! Lang kompleks utgang. Fin vin. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 17088401
Vin: Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Magnus Trocken 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 440,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Schneider
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tett, mot knytt i aromaene enda. Fokusert parfyme, lime, grønne epler og mineraler gir allikevel glede. Fyldig, frisk og skikkelig distinktiv i munnfølelsen med herlige sitruser, epler, mineraler og nøtt. Vokser på en flott syrlig måte i munnen og blir. Lang steinete utgang. En stor vin til en strålende pris. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17151201
Vin: Weing. Schäfer-Fröhlich Monzinger Frühlingsplätzchen Riesling GG 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 825,- kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen med presise underliggende dufter av grønne epler og modne sitroner, samt knust stein og mineraler. Hint av urter. Pent fyldig vin med en utpreget god, ren og ytterst presis munnfølelse. Strålende intensitet og friskhet. Pen konsentrasjon av fyldig, syrlig og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder, litt sitrusskall og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, konsentrert og mineralpreget avslutning. Meget vellaget og meget lovende vin som trenger noe kjellertid. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 17168801
Vin: Dönnhoff Schlossbockelheimer Felsenberg Riesling GG 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 698,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Dönnhoff
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med dufter av fersken, grønne epler og lime, samt blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, raffinert munnfølelse med bra intensitet. Flott konsentrasjon av tett, fersk og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av fint integrerte bittertoner, noe krydder og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, konsentrert og saltmineralpreget avslutning. Veldig lovende, meget finessepreget vin som trenger et par-tre år i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17166601
Vin: Dönnhoff Roxheimer Höllenpfad Im Mühlberg Riesling GG 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 699,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Dönnhoff
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Elegant og tiltalende, men litt dempet på nesen med aromaer av grønne epler og lime, samt urter, flintrøyk og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere teksturert munnfølelse med nydelig nerve. Bra med kraft her, men det er pent balansert. Fin konsentrasjon av frisk, kjølig og syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av mandlertoner, bittertoner fra epleskall og saltmineraler. Frisk syre. Meget flott lengde med en tørr og syrlig eplepreget avslutning. Strålende, raffinert riesling. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17164201
Vin: Crusius raiser Mühlberg im Rotenfels Riesling GG 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 579,80 kr
Importør: eWine
Produsent: Crusius
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Distinktiv og tydelig i aromaene med friskhet. Lime, sitrus, stein og parfyme. Fyldig og frisk vin med storhet i seg. Sitrus, eple, salter og nøtter. Svær, men frisk. Karakter! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15535301
Vin: Weing. Schloss Lieser Piesporter Goldtröpfchen Riesling GG 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 639,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Weing. Schloss Lieser
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Veldig reduktiv fra flaske. Bak finner man blomst og sitrus. Vanskelig duft. Fyldig, markant og konsentrert sak som tar tak i munnfølelsen. Kraftig sitrus, eple, røyk, parfyme, skall og alt man kan tenke seg. Mange lag! Lang og kompleks utgang. En vin som trenger å vokse, dvs med årene som kommer. Stort potensiale! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17187501
Vin: Ried Zieregg Steilriegel Morillon EL 2020
Region: Steiermark (styria), Østerrike
Pris: 699,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Tement
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrrig og mye i aromaene, dette skal ta deg i mot og lokke deg inn i varmen. Masse blomst, sitrus, epler og nøtt av ulike varianter. Middels fyldig og  umiddelbar frisk og syrlig med sitrus-zest, gule og grønne epler. Lang mineralsk utgang. Kjempefin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17187001
Vin: Tement Ried Kriewetz Morillon EL 2020
Region: Steiermark (styria), Østerrike
Pris: 689,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Tement
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og energisk med sitruspreg så det holder. Mineralsk. Middels fyldig og frisk vin med frådende fruktkjøtt og mineraler. Spennende snitt med noe drivstoff, vanskelig å beskrive. Lang utgang. Kvalitet. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17187301
Vin: Tement Ried Zieregg Sauvignon Blanc EL 2020
Region: Steiermark (styria), Østerrike
Pris: 699,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Tement
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk, med litt grovere fruktkjerne i seg med noe mer maskulin parfyme. Middels fyldig vin med lett fetladen følelse, men friskhet i seg med frådende fruktkjøtt, nøtt og urter. God smattende utgang. Spesiell, men kvalitetsvin så det holder. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17172901
Vin: Weing. A. Christmann Königsbacher Ölberg-Hart Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 779,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Weing. A. Christmann
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Kjølig, ren og med pen fruktmodning på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og epler, fersken og noen ytterst lette tropiske toner, samt blomster, flintrøyk og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse og pen intensitet. Fersk, saftig og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og gule stenfrukter. Innslag av kryddertoner, samt en pen, gjennomgående saltmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. Topp vin fra Pfalz. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 17176401
Vin: Weing. Georg Mosbacher Forster Jesuitengarten Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 534,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med aromaer av sitrusfrukter, grønne og gule epler, et snev av fersken og aprikos, samt honning, krydder, knust stein og mineraler. Middels til fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Fersk, rik og kjøttfull fyldig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og syrlige grønne epler. Innslag av krydder, bittertoner, litt tre og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en konsentrert, tørr og syrlig avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 17186001
Vin: Weing. Georg Mosbacher Deidesheimer Langenmorgen Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 534,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Ren, frisk og tiltalende på nesen med aromaer av fersken, sitrusfrukter og grønne epler, samt blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av syrlig, fersk og rik frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av urter, hvit pepper og en fin saltmineralitet. Krisp syre. Bra lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Strålende Langenmorgen. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 17175901
Vin: Weing. Georg Mosbacher Forster Freundstück Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 464,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent:
 Weing. Georg Mosbacher
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Fyldig og rikere på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, epler, noe fersken og tropiske frukter, samt blomster, krydder, røyk og mineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik, fyldig og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av krydder, bittertoner og saltmineraler. Bra syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning som strammer seg til. Meget bra vin. Mosbacher leverer varene også her. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 1276401
Vin: Christmann Königsbacher Idig Riesling GG 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 799,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Christmann
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Parfymert og innbydende på nesen med blomst, akasie, nøtt og urter. Middels fyldig og saftig vin som også har karakter i seg. Mer modning på de gule eplene, urter, tannpasta og mineraler. Lengre kompleks utgang. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17173401
Vin: Gimmeldinger Meerspinne Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 779,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Weing. A. Christmann
Alkohol: 12.00
Beskrivelse: Dyp, tiltalende og bra intens på nesen med rene aromaer av grønne epler, lime og bakte sitroner, noe kryddertoner, samt knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en strukturert, fersk og frisk munnfølelse. Virkelig flott intensitet her! Konsentrert, tettvevd og frisk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og modne sitrusfrukter. Innslag av bittertoner, saltmineraler og et lite hint av pepper (?). Frisk syre. Bra lengde med en tørr og elegant, salin avslutning. Her er ting i pen balanse. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

Varenr: 15767001
Vin: Weing. von Winning Forster Kirchenstück Riesling GG 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 889,70 kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. von Winning
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Større og bredere i aromaene med gule saftige epler, nøtt og mer maskulin blomstereng. Middels til fyldig og større vin med gule epler, skifertoner og urter. Ganske stor vin, men det er kvalitet her. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17155501
Vin: Kuhn, P. Kallstadter Saumagen Riesling GG 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 519,90 kr
Importør: BEST BUYS INTERNATIONAL
Produsent: Kuhn, P.
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og utadvendt vin med nøtt over gule frukter. Lett reduktiv. Middels fyldig og frisk vin med sitrus og epler. Lett kjølig smørpreg? Urt også. En kvalitetsvin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 17170501
Vin: Acham-Magin Forster Kirchenstück Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 524,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Acham-Magin
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Ren og elegant på nesen med aromaer av grønne, fersken og modne sitrusfrukter, samt blomster, lette anistoner, flintrøyk og mineraler. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse som beholder elegansen og nerven. Konsentrert, fersk og syrlig leskende frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt noe stenfrukter. Ren, pen saltmineralitet og innslag av noen kryddertoner. Bra, frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Klassisk og flott Kirchenstück. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 17153601
Vin: Wittmann Westhofener Aulerde Riesling GG 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 801,10 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Wittmann
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Konsentrert aromaer med lett modne gule epler, melonkjøtt, pepper og mineraler. Innbydende sak. Middels til fyldig og saftig vin med god friskhet. Modne epler av den gule sorten, pepper og noe annet urtepreg. Kompleks. Lang fin utgang. Litt større i årgangen, men gir mye. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17084301
Vin: Kruger-Rumpf Binger Scharlachberg Riesling GG 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 429,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Distinktiv skarp aromatikk med blomst, gule epler og nøtt. Fin friskhet. Middels fyldig og frisk vin som er fint med fra første stund. Sitrus, limeskall, nøtt og kryddertoner. Fin smattende utgang. En meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 16585801
Vin: Weing. Emrich-Schönleber Frühlingsplätzchen Riesling GG 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 840,- kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Emrich-Schönleber
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Ren og konsentrert på nesen med aromaer av grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt blomster, fruktskall, krydder, flint og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse og pen nerve og intensitet. Konsentrert, fersk og syrlig lett bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Pent integrert fruktsødme. Innslag av bittertoner fra fruktskall, krydder og saltmineraler. Bra syre. Fin lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. Virkelig flott riesling med pen kompleksitet. Denne har sannsynligvis et langt liv foran seg. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 16349301
Vin: Max Kilburg Wintricher Ohligsberg Riesling Trocken 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 399,90 kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Max Kilburg
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Harmonisk og parfymert i aromaene med epler, litt kjølig tropisk, hvit stil og mineraler. Middels til fyldig vin med fin friskhet i seg. Limeskall, zest, litt kjølig honningmelon og salter. Litt pepper på utgangen? Overraskende frisk. Lang utgang. En meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 17160501
Vin: Nik Weis – St. Urbans-Hof Mehringer Layet Riesling GG 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 540,60 kr
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Nik Weis – St. Urbans-Hof
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Mye parfyme her også som innbyr til fest. Gult er kult, uten at det er mulig å identifisere alle fruktene. Litt petro, blomst og snev av røyk. Middels til fyldig og frisk vin med karakter. Steinete preg over frisk frukt med limeskall, urter og litt røyk. Lang kompleks utgang. En meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13037201
Vin: von Schubert Maximin Grünhaus Abtsberg Riesling GG 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 599,90 kr
Importør: Plus Vini
Produsent: von Schubert
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Mer aromatisk og fremovervendt med masse blomst. Litt mer sydhavsfrukter, men også friskere sitrus. Salt og lett røyk. Harmonisk. Pen fyldig og mye vin med modne konsentrerte sitrus, litt gul eple og salt. Trenger litt tid, men har potensiale. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17160701
Vin: von Hövel Scharzhofberger Riesling GG 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 630,40 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: von Hövel
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Frisk og ganske distinktiv i aromaene uten å være bred. Lysere blomstertoneer, parfyme og sitrus. Middels fyldig, frisk mot syrlig med lime og sitrus. Smattende saltet preg. Skikkelig limete utgang. Fin karakter! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17162901
Vin: Lauer Ayler Schonfels Riesling GG 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 564,– kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Lauer
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Balansert og innbydende i aromaene med blomst, gule frukter parfyme og salter. Hvite blomster også. Fyldig, markant og til dels saftig vin med god saltkarakter, epler, sitrus, pærer og tydelig saltpreg. kompleks utgang. En god voksen vin med stort lagringspotensiale. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 17156701
Vin: Zilliken Ockfener Bockstein Riesling GG 2022

Region: Mosel, Tyskland
Pris: 689,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Zilliken
Alkohol: 12.00%
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler og lime, fersken og litt aprikos, samt urter, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, juicy munnfølelse med pen intensitet og strålende nerve. Fin konsentrasjon av delikat, frisk og syrlig fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av urter, tydelige bittertoner og en flott saltmineralsk nerve. Flott syrestruktur. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 17160201
Vin: Weing. Schloss Lieser Graacher Domprobst Riesling Kabinett 2022

Region: Mosel, Tyskland
Pris: 1099,90 kr
Importør: Winetailor
Produsent: Weing. Schloss Lieser
Alkohol: 7.50 %
Beskrivelse: Pen og intens på nesen med aromaer av sødmerike epler, lime og modne sitrusfrukter, noe fersken, samt hyllebærblomst, urter, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, raffinert munnfølelse med flott intensitet. Konsentrert, tett og fersk rik frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt fersken. Flotte lag av frukt. Innslag av sitrusskall, urter og saltmineraler. Frisk syre. Delikat balansert sødme. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Nydelig Kabinett. (ESH)
Poeng:
92

 

Varenr: 10894601
Vin: Weltner Rödelseer Küchenmeister Hoheleite Sylvaner Grosses Gewächs 2022
Region: None
Pris: 669,90 kr
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Weltner
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tydelig bred i aromaene med stenfrukt, akasie, vårlige toner og salt. Middels fyldig, umiddelbart frisk og fin i smakskurven med frisk limeskall,stenfrukter og tydelig flott mineralsk snitt. Vanskelig å overgå slike Silvanere! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17169201
Vin: Prüm, J.J. Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 599,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Prüm, J.J.
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Ganske så utadvendt i aromaene med mer gult eplepreg, noe tropisk, urter og mineraler. Middels til fyldig vin med god sødmefølelse hele veien igjennom. Meloner, annet tropisk snacks, salter og urter. Lang kompleks utgang. Godt! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17167901
Vin: Dönnhoff Niederhäuser Klamm Riesling Kabinett 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 316,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dönnhoff
Alkohol:8.50%
Beskrivelse: Fin balansert aromabilde med friskhet i seg sammen med god sødme. Tropisk, limeskall og blomster alt av den friske sorten. Middels fyldig og frisk sak med god balanse. Fruktkjøtt og mineraler. Utmerket balanse mellom syren og sødmen. Blir bare deilig! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 16766301
Vin: Max Kilburg Wintricher Geierslay Riesling Kabinett 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 299,90 kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Max Kilburg
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Fyldig aromatikk med gule saftige epler i de beste sommermånedene, mineraler og urter. Fyldig og leskende sak som gir masse for pengene. Dette roper balanse – selv med over 40 g/l restsødme. Syren leverer supert. Meloner og eplekjøtt. Lang mineralsk utgang som er bra. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 17163301
Vin: Falkenstein Ockfener Bockstein Riesling Kabinett Alte Reben 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 494,– kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Falkenstein
Alkohol:8.50%
Beskrivelse: Rikere og mer sødmefull i aromaene med frisk tropisk frukt og mineraler. Midels fyldig, syrlig og allikevel saftig i munnfølelsen med kjølig tropisk frukt, epler og mineraler. Lang eplete utgang med syre. Godt, tenk til asiatisk mat da! Fin vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17187401
Vin: Weing. Bründlmayer Ried Loiserberg Grüner Veltliner EL 2022
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 394,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Bründlmayer
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk med lett forførende parfyme som innbyr til glede. Lysere steinfrukt og mineraler. Middels fyldig og skikkelig frisk vin med syrlig eplekart, sitrus kjøtt med lett modning, nøtt og salter. Lett mineralsk utgang som forfører. Utmerket Gruner. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 17187201
Vin: Weing. Bründlmayer Zöbinger Heiligenstein Riesling EL 2022
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 538,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Bründlmayer
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Flørtende aromatisk i duftbilde med blomst. Aprikos, eple og smørete toner. Middels fyldig og frisk vin som mye frxuktglede. Sitrus, eple og mineraler. Fyrrig syre. Lang god utgang. Fin vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 16640101
Vin: Bovard, L. Dezaley Medinette 2022
Region: Vaud, Sveits
Pris: 499,80 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Bovard, L.
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og saftig i stilen med aprikos, eple, blomst og urter. Middels fyldig, umiddelbart frisk og saftig vin med aprikos, nektar, epler og masse urt. Veldig ren. Mer grovhet i utgangen. Høy kvalitet fra Sveits! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 17165701
Vin: Weing. von Winning Haardter Herrenletten Riesling EL 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 399,90 kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. von Winning
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og parfymert i aromaene med blomst og sitrus. Middels fyldig og frisk vin med god glede. Sitrus, lime og mineraler. Syrlig fint snitt i vinen. Ikke for mye kompleksitet kanskje, men godt! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 17170601
Vin: Acham-Magin Forster Pechstein Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 524,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Acham-Magin
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Aromatisk og rikere på nesen med dufter av modne epler og sitrusfrukter, noen lette tropiske toner, samt blomster, voks, jordsmonn og saltmineraler. Pent fyldig vin med en rik, smått saftig munnfølelse. Konsentrert, rik og fyldig kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige epler, fersken og lime. Mer elegant på smak enn duft, og med fint integrert fruktsødme. Innslag av krydder og saltmineraler, samt toner av litt nøtter. Bra syre som griper godt og gir liv. Fin lengde med en tørr og tiltakende rikere avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17185601
Vin: Weing. Georg Mosbacher Deidesheimer Kieselberg Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 464,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Fin og mineralpreget på nesen med aromaer av lime og grønne epler, fersken, samt kryddertoner, knust stein og mineraler. Middels til fyldig vin med en god, elegant saftig munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, syrlig og en anelse myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt litt fersken. Innslag av urter, røyktoner og saltmineraler. Krisp syre. Bra lengde med en mineralpreget avslutning. Elegant, vellaget riesling. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17185501
Vin: Mosbacher Deidesheimer Paradiesgarten Riesling EL 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 315,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Mosbacher
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og relativt energisk i aromaene med pepperkorn, voks og sitruser. Middels fyldig og frisk vin som gir mye gledelig munnfølelse. Sitrus, limeskall og urter. God leskende utgang. Får også dette fine saltede innslaget som er bra. Meget god vin for prisen. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 17159201
Vin: Wagner-Stempel Binger Scharlachberg Riesling GG 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 579,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Wagner-Stempel
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt bredere parfymert snitt i aromaene med lett mer modne epler, nøtt, denne snev av honning og mineraler. Middels fyldig vin med mer lett sødmefull frukt av gule epler, krydder og salter. Lang fetere utgang. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17084401
Vin: Kruger-Rumpf Bingerbrück Abtei Rupertsberg 1937 Riesling Trocken 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 429,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Masse her med mye blomst, parfyme, sitrus og mineraler. Middels til fyldig vin med lett grov steinete preg, kjølig pærer, epler og salter. Kvalitet. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17172001
Vin: Fürst Bürgstadter Centgrafenberg Riesling GG 2022
Region: Franken, Tyskland
Pris: 678,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Fürst
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Mye aromatikk som gleder seg her med blomsterhav, parfyme, kjølig honningmelon, pepper og noe mineralitet. Middels fyldig og utpreget frisk vin som gir mye glede. Litt tett og knytt i munnfølelsen. Lime, eple og salter. Mye som kan komme her med tiden. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17086501
Vin: Vollenweider Wolfer Goldgrube Riesling 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 499,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Vollenweider
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 100-140 år gamle vinstokker. Litt tett og kanskje noe knytt i aromaene enda med lett parfyme, lime og mineraler. Middels fyldig og saftig vin som også holder litt igjen. Kjølig tropisk, epler, lime, nøtt og salter. Meget god vin, trenger litt tid. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17163101
Vin: Weingut Peter Lauer Ayler Kupp Riesling GG 2022

Region: Mosel, Tyskland
Pris: 564,- kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Weingut Peter Lauer
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler og sitroner, fersken, samt blomster, voks, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse og bra intensitet. Konsentrert, saftig og syrlig fersk frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av urter og mineraler. Krisp syre. Bra lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17165201
Vin: Steinmetz, G. Kestener Paulinshofberg Riesling GK 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 459,– kr
Importør: eWine
Produsent: Steinmetz, G.
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Rikere stil med forførende blomst og parfyme med gule frukter. Middels fyldig og frisk vin med karakter. Gule frukter, litt petro, skifer og andre salter. Lett bittert fruktskall på en god kompleks utgang. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17156601
Vin: Zilliken Saarburger Rausch Riesling GG 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 699,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Zilliken
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Vinstokker godt over 100 år. Fin slørete parfyme uten at vinen bredere seg for mye ut. Lett sommerlige gule frukter og mineraler. Middels til fyldig og uttalt saftig vin uten at den blir for varm. Syren greier å holde den frisk. Sommerlige sitrus, epleskall, røykete og salter. En voksen og god GG. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17161601
Vin: Koch Chardonnay Reserve 2022
Region: Baden, Tyskland
Pris: 663,10 kr
Importør: Tramontane
Produsent: Koch
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Forførende ut av glasset med gul fin frukt, snev av smør, karamell og salt. Nesten litt popcorn her. Middels fyldig, frisk og god munnfølelse i vinen med gule sommerlige epler, frisk skall og salter. Fint lett saltet snitt i utgangen. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17172101
Vin: Dr.Heger Ihringer Winklerberg Gras Im Ofen Weissburgunder GG 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 499,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dr.Heger
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk, aromatisk og forførende sak. Lime, litt modnere frukter og salt. Middels fyldig frisk og lett fet i munnfølelsen med voksne sitrus og salter. Litt honningsnev? Fin syre. God vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17161001
Vin: F. Keller Oberbergener Pulverbuck Weissburgunder EL 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 397,90 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Keller
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Skikkelig aromatisk og fortørende med masse blomst og gule frukter. Sommerlig blomstereng dette! Middels fyldig og saftig vin med bittert snitt. Blomststilk, sitrus, skall og mineraler. En skikkelig god weisser! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 17128401
Vin: Weingut Schloss Sommerhausen Sommerhäuser Reifenstein Silvaner EL 2022
Region: Franken, Tyskland
Pris: 310,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Weingut Schloss Sommerhausen
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og aromatisk sak med line og lette mineraler. Middels fyldig med  litt modnere frukter og salt. Middels fyldig og frisk vin som gir glede. Krydder og god fruktbilde. God vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 17169001
Vin: Prüm, J.J. Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 539,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Prüm, J.J.
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: Frisk, sødmefull aromabilde med aprikos, meloner, epler og nøtt. Noe blomst følgelig. Middels til fyldig spatlese med saftig sødmefull frukt som gir mye. Tropisk dette, men frisk nok. Syren kunne ha maksimalisert mer, men balansen blir bra den altså. Bra vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17165101
Vin: Steinmetz, G. Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling GB 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 481,90 kr
Importør: eWine
Produsent: Steinmetz, G.
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Mer lukket i stilen enda med gul konsentrert frukt, nøtt og sval honning. Frisk altså, ikke sødme. Middels til fyldig og konsentrert vin med tett frukt av lime og sitron. Mineraler. Mye her, trenger tid. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17163901
Vin: Weing. Dr. Crusius Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling GG 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 601,50 kr
Importør: eWine
Produsent: Weing. Dr. Crusius
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Intens og nesten litt parfymert på nesen med dufter av lime og ferske grønne epler, fersken og lette tropiske toner, samt blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, tett munnfølelse og flott smaksintensitet. Konsentrert, kjøttfull og rik frukt på smak, med vekt på syrlige epler og lime. Pen fruktkvalitet. Innslag av litt urter, noen bittertoner og en fin saltmineralitet. Gripende syre. Bra lengde med en tørr og saltmineralpreget avslutning. Pen vin med bra mineralsk nerve. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17164001
Vin: Weing. Dr. Crusius Traiser Bastei Riesling GG 2022

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 760,40 kr
Importør: eWine
Produsent: Weing. Dr. Crusius
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Intens og flintpreget på nesen med aromaer av lime og ferske grønne epler, samt flint og mineraler. Snev av jordsmonn og krydder. Pent fyldig vin med en god, litt rundere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, fyldig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på syrlige epler og lime. Fint balansert fruktsødme. Innslag av krydder og mineraler, samt noe grønt epleskall. Bra syre. Bra lengde med en tørr og saltmineralpreget utgang. Flott, vellaget vin som mangler litt nerve for å klatre høyere på poengskalaen i årgangen. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 17166801
Vin: Dönnhoff Oberhäuser Brücke Riesling Spätlese 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 473,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dönnhoff
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med sommerlige toner som gir glede. Kjølig tropisk og masse svale mineralske toner. Middels fyldig og saftig vin som fir mye glede. Lett sødmefull med meloner, gule litt sånn mot modne gule epler, limeskall og mineraler. Lett sødme, men syren gir den. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17161401
Vin: Weiser-Künstler Enkircher Ellergrub Riesling Kabinett 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 399,90 kr
Importør: Winemoods
Produsent: Weiser-Künstler
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: Mineralsk og frisk i aromaene med lett tropisk tone sammen med tydelig mineralitet, nøtt og urt. Middels fyldig og saftig sak i munnfølelsen med saftig tropisk kjøtt og mineraler. Bra balanse, litt mer sødme enn syre kanskje. Men godt! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17086601
Vin: Vollenweider Trarbacher Burgberg Riesling Kabinett 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 289,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Vollenweider
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Leken stil med forførende mineralitet over blomst og saftig frukt. Middels fyldig vin med saftig lime som ligger over øvrige mer saftige tropiske toner, salter og urter. Smattende utgang. Litt sødme, men syren kjører på den. Topp. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 17091101
Vin: Schubert Maximin Grünhäuser Bruderberg Riesling Kabinett 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 339,90 kr
Importør: Plus Vini
Produsent:Schubert
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: Lett reduktiv i aromaene. Melon, epler og mineraler. Middels fyldig og saft kabinett med meloner, skikkelig modne limeskall og salter. Nesten litt tannpasta på utgangen. Fin balanse. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17162701
Vin: Lauer Ayler Kupp Riesling Kabinett Fass 8 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 384,20 kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Lauer
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: Reduktiv sak på duft. Noe melon og tropisk i bakgrunnen. Saftig og delikat i munnfølesen med melon som fråder, noe høstaktige gule epler, urter og salter. Lang safig og deilig utgang. Syren leverer den. Asiatisk mat med litt futt – ja! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 16640001
Vin: Bovard, L. Calamin Ilex 2022
Region: Vaud, Sveits
Pris: 449,80 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Bovard, L.
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med hvit steinfruktskjøtt, mineraler og urt. Middels fyldig og frisk vin med litt grovere sitruskjøtt der steinene sitter med veit du og urter. Fin mineralsk finish også. Kvalitetsvin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17170701
Vin: Acham-Magin Forster Ungeheuer Riesling GG 2022

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 524,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Acham-Magin
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Fremstår ganske konsentrert og aromatisk på nesen med aromaer av grønne epler og lime, noe fersken og hint av aprikos, samt grønne blader, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og fin friskhet. Konsentrert, fersk og en anelse bløt syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av bittertoner, litt urter og en ren saltmineralitet. Bra syre som gir grep. Fin lengde med en tørr, fersk og syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17170201
Vin: Acham-Magin Deidesheimer Mäushöhle Riesling EL 2022
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 299,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Acham-Magin
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Rikere stil med blomster over gule epler, skifer og nøtt. Middels fyldig, frisk og saftig vin med grønne og gule epler, voks, sitrus og med lett mineralsk snitt. Ikke for kompleks, men deilig friskhet i seg. Det har den. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 17128301
Vin: Stefan Müller Krettnacher Euchariusberg Riesling Trocken 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 260,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Stefan Müller
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Veldig frisk og skarp i aromaene med hvit blomst, frukter og parfyme av feminin karakter. Middels fyldig og saftig vin. Her er det mye for pengene! Epler, sitroner og salter. Mangler detaljer, men nok til at det er karakter her. Utmerket syre og lav alkohol. Kjempekjøp- Slippets aller beste for pengene? (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 17160401
Vin: Nik Weis – St. Urbans-Hof Ockfener Riesling Trocken 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 420,90 kr
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Nik Weis – St. Urbans-Hof
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Ikke for bombastisk i uttrykket, men har power under. Lett parfymert god frukt, vanskelig å lese. Middels til fyldig og lett fetlaten munnfølelse som også greier å bevare friskheten. Saftig grønn eple, lime, pepperkorn og salter. Bra trøkk i utgangen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17084501
Vin: Kruger-Rumpf Chardonnay -S- 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 419,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Overraskende aromatisk til Chardonnay å være med gule frukter og sommerlige blomstertoner. Middels fyldig og lett fetaktig vin med modne epler og et lett vel bittert preg i en ellers god utgang som er frisk. Bra vin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 17084201
Vin: Kruger-Rumpf Zweistrom Riesling Trocken 2022
Region: Tyskland
Pris: 284,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Litt forsiktig i stilen med lyse gule frukter og salter. Middels fyldig vin med litt enkel, men god fruktkjerner av epler og mineraler. Ikke for kompleks, mens drikker godt. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 17171701
Vin: Busch, C. Pündericher Marienburg Falkenlay Riesling GG 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 545,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Busch, C.
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Lukket i aromaene med akasie, mineraler og vårlige sitrus. Middels fyldig vin med lett steinete preg og sitrus. Snev av smørete snitt? Trenger tid. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 17161101
Vin: Bischöfliche Weingüter Trier Scharzhofberger Riesling Kabinett Feinherb 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 321,– kr
Importør: Veritable Nordic
Produsent: Bischöfliche Weingüter Trier
Alkohol:10.50%
Beskrivelse: Parfymert og innbydende med blomster, litt gule sødmefulle frukter, Middels fyldig vin med lett sødme i en ellers frisk gulgrønn fruktkarakter og salter. Fin utgang. Bra til lett asiatiske retter. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 17128101
Vin: Stefan Müller Krettnacher Euchariusberg Riesling Kabinett Alte Reben 2022
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 285,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Stefan Müller
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Litt tannlegekontor i aromaene med tannpasta, lett sødmefull grønn frukt og blomst. Middels fyldig og lett sødmefull kjølig tropisk frukt mot melon og salter. Frisk utgang. Bra vin, balansen er ikke der enda. Litt søt i det ene, litt frisk i det andre. Gi den et par år. Potensiale. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 16640201
Vin: Bovard, L. Villette Bois Rouge 2022
Region: Vaud, Sveits
Pris: 329,90 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Bovard, L.
Alkohol:12.80%
Beskrivelse: Aromatisk sak med litt grovere gul frukt og mineraler. Middels fyldig og litt grovere vin med saftig fruktkjøtt og skall. Ganske overraskende konsentrert. Ikke delikat kanskje, men kvalitet. (AB)
Poeng: 87

 

RØDE VINER

Varenr: 16850301
Vin: Bernhard Huber Hecklinger Schlossberg Spätburgunder GG 2013

Region: Baden, Tyskland
Pris: 1884,20 kr
Importør: T&T WIne
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Kompleks og noe utviklet på nesen med aromaer av skogsbær, villbringebær og mørke bær, samt kryddertoner, pepper og noe fint integrert fat. Snev av jord og litt vått tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med bra intensitet. Flott konsentrasjon av rik, moden sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær, samt noe skogsbær. Innslag av krydder, mandeltoner, samt elegant integrert tre. Frisk syre. Finkornede, elegant avslipte tanniner. Bra lengde med en tørr og lett krydret avslutning med noe tre i utgangen. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 16850001
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder Alte Reben 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 864,– kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Huber
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med preg av roser, bringebær, øvrige røde bær av ukjent sort, mineraler og lett forførende jordlige toner. Middels til fyldig vin med utmerket renhet i frukten. Litt grovere fruktkant, men det gjør vinen godt. Jordbær med lett modning, urter, lær og lakris. Syren gir og vinen blir frisk. Lett tanninbitt som kler vinen. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 16850701
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Spätburgunder Alte Reben 2018

Region: Baden, Tyskland
Pris: 864,- kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med preg av av røde kirsebær, mørkere røde bringebær, samt noen jordlige toner, roser, litt skogbunn, anistoner, saltmineraler og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse, elegant og glatt tekstur og fin friskhet. Pen konsentrasjon av tett, saftig sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørkere bringebær. Nydelig kjerne av frukt her. Innslag av anis, kryddertoner, samt mineraler og velintegrert tre. Frisk syre. Finkornede tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Strålende, finessepreget spätburgunder. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 17149901
Vin: Wachter, T. Ried Königsberg Blaufränkisch EL 2020
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 495,– kr
Importør: Holst Wines
Produsent: Wachter, T.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Saftig sak med mye blomst og utadvendte røde bær. Middels fyldig og saftig sak, dette gir mye i munnfølelsen. Bjørnebær, øvrige skogsbær, lær og lakris. Snakker vi krydder? Lang lett tørrende utgang, med god tanninbitt. En skikkelig god vin det her. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 16896701
Vin: Mathis Merdinger Rosenloch Spätburgunder 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 749,– kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Mathis
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt kjeller ligger i overkant av røde bær, urter og lakrisbåt. Middels fyldig og ganske saftig vin med god rødbærsfrukt, lær og masse krydder. Kan fremstå som litt enklere, men det er lag her som trekker opp. Faktisk tanniner som skjuler seg, men er absolutt bitt i denne. Syren leverer. Meget god vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 16850601
Vin: Bernhard Huber Hecklinger Schlossberg Spätburgunder GG 2012

Region: Baden, Tyskland
Pris: 1884,- kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Tiltalende og pent utviklet på nesen med aromaer av modne kirsebær, bringebær og litt bjørnebær, samt urter, salt lakris, pepper, jordlige toner og tre. Hint av nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med stor kraft og intensitet. Fin friskhet. Konsentrert, moden og rik sursøt frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær. Innslag av krydder, jordlige toner og saltmineraler, samt noe nøtter og tre. Frisk syre. Modne, avslipte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 17173001
Vin: Christmann Gimmeldinger Biengarten Spätburgunder EL 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 698,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Christmann
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Blomstrete og tiltalende på duft med bringebær, moreller, lær og lakris. Middels fyldig vin med god saftighet i seg. Litt mørkere bringebær, urter og lær. Syren er grei, tanninene ganske polerte. Dette blir en god saftig vin.  (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 17086901
Vin: Landerer, K. & J. Oberrotweiler Kirchberg Syrah 2022
Region: Baden, Tyskland
Pris: 539,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Landerer, K. & J.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Saftig sak i aromaene med mørkere friske skogsbær, lakris, fyrstikk og varm urt. Middels fyldig og saftig vin med mye bær for pengene. Skogsbær, bjørnebær, lakris og urter. Fint balansert. Bra tanninbitt. Perfekt blindtesting-vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 17161701
Vin: E. Michel Achkarrer Schlossberg Spätburgunder GG 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 708,80 kr
Importør: Moswines
Produsent: E. Michel
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett tysk jordlighet ligger i overkant med røde bær og dette herlige litt tørkede rosepreget som pirrer. Middels fyldig og frisk vin med lett tørket rødbærsfrukt, litt diesel og krydder. Bitt i tanninene. En god voksen vin dette. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 17187101
Vin: Rudolf Fürst Bürgstadter Hundsrück Spätburgunder GG 2021

Region: Franken, Tyskland
Pris: 1735,40 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Rudolf Fürst
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, markjordbær og bjørnebær, samt lær, pepper, røyktoner og toastet tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse og en elegant, silkeaktig tekstur. Konsentrert, rik og kjøttfull sursøt frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørkere kirsebær. Innslag av krydder, lakris og tydelig tre. Fin syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr og noe trepreget avslutning. Ganske kraftig sak, men dette er en vellaget og flott vin fra Franken. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 17086801
Vin: Landerer, K. & J. Oberrotweiler Pinot Noir Schwarze Erde 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 334,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Landerer, K. & J.
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med god rødbærsfrukt med roser i bakkant. Middels fyldig og saftig vin som gir godt bringebærspreg over mineraler, jordsmonn og urter. Ikke for kompleks, men gir mye Pinot for pengene. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 17173101
Vin:  Weing. A. Christmann Königsbacher Idig Spätburgunder GG 2021

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 1099,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Weing. A. Christmann
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Tiltalende og elegant på nesen med dufter av modne mørke bringebær og mørkerøde kirsebær, samt blomster, skogbunn, røyktoner og tre. Middels til fyldig vin med en god, ganske sjenerøs munnfølelse med fin intensitet. Konsentrert, tett og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på bringebær og mørkerøde kirsebær. Innslag av saltmineraler, anis, noen kryddertoner, samt tre. Frisk syre. Fine tanniner som griper litt. Pen lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Vellaget, virkelig flott spätburgunder med klassisk tilsnitt. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 17185001
Vin: Hofmann Röttinger Feuerstein Tauberschwarz Trocken 2022
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 269,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Fyrrig mørk jordlig tone i aromaene med bringebær, lær og lakris. Middels fyldig vin med lær, lakris og røde bær. Krydder også. Voksen, litt rustikk tyskhet i seg med vin for pengene dette. (AB)
Poeng: 87