Skip to main content

60 SMAKSNOTATER – SPESIALLANSERING TYSKE VINER OG CHABLIS 

 

Vinene lanseres i butikkene torsdag 2.juni 2022 kl 1000. Nettlansering foregår dagen etter fredag 3.juli 2022 kl 0800.

Det blir lansert ca. 230 varelinjer og totalt ca. 26 000 flasker. Det er hovedvekt av Tysk Riesling, supplert med Chablis, og noen flasker Champagne. Merk at vinene fra Raveneau og Keller som ble holdt igjen i forbindelse med Covid-situasjonen blir lansert nå. Det medfører en rekke årganger med til sammen 19 varelinjer Raveneau og 18 ulike varelinjer Keller. Dette inkluderer tre ulike årganger Les Clos, Morstein og G-Max.

Lanseringslistene av Vinmonopolet lanseres snart.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Vinene er testet av Bottis medarbeider Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Annonse

Annonse

Smaksnotater 

Musserende viner

Varenr: 14248101
Vin: Pol Roger Cuvee Winston Churchill Brut 2013
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 539,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Pol Roger
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Lekker på nesen med aromaer av grønne og gule epler, lime, lyse stenfrukter og bittelitt bringebær, samt pene autolysetoner, brioche, kjeks og en fin mineralitet. Hint av honning og mandler på duft. Bra kompleksitet på nesen. Noen lette lagringsaromaer, men her er reisen bare såvidt begynt. Pent fyldig champagne med en utpreget god munnfølelse med en helt nydelig nerve og anslag. Nydelig konsentrasjon av frisk, slank og kjølig frukt på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter, samt litt røde bær. Meget pen kjerne av frukt. Innslag av kjeks, mandler, brioche og en meget flott mineralitet. Pen, krisp syre. Nydelig lengde med en usedvanlig presis og frisk, mineralpreget, tørr avslutning. Fabelaktig flott champagne! Veldig krisp og slank til Winston Churchill å være. En av de beste utgavene av denne. Trenger tid og vil bare bygge kompleksitet. Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 14473101
Vin: Guy Charlemagne Mesnillesime Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 929,90 kr
Importør: Heritage Wines
Produsent: Guy Charlemagne
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Innsmigrende og lett på nesen med aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, samt autolyse, brødbakst, mineraler og kjeks. Hint av honning og toast på duft. Pent fyldig champagne med en utpreget god, konsentrert munnfølelse med bra intensitet. Fine og tette bobler. Konsentrert og lett utviklet myk, kremet frukt med bra friskhet på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av grønt epleskall, kjeks og saltmineraler, samt mandler og bakst. Her er det en flott kompleksitet på smak. Pen syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget og ganske fyldig avslutning. Kvalitetschampagne!
Poeng: 93

 

Varenr: 14248001
Vin: Pol Roger Blanc de blancs Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 749,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Pol Roger
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Pen og dyp på nesen med aromaer av epler, lime og noe gule stenfrukter, samt blomster, mineraler, kjeks, autolyse og gjærbakst. Middels fyldig champagne med en ganske tett og konsentrert munnfølelse. Flott nerve her! Fersk og konsentrert kremet frukt på smak, med vekt på epler og kjøttfulle sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, nøtter og litt anis, samt mineraler, kjeks og noe ristet brød. Pen syre. Meget bra lengde med en kompleks, tørr og saltmineralpreget avslutning. Meget bra, litt uforløst champagne som trenger litt tid i kjelleren.
Poeng: 92

 

Varenr: 14477801
Vin: Monts de Vertus Blancs de blancs Premier Cru Extra Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 680,– kr
Importør: MGS
Produsent: Veuve Fourny et Fils
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Delikat på nesen med preg av grønne epler og frisk lime, samt autolyse, bakst og pene mineraltoner. Fint lagringspreg som vekker interesse. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse og kremet mousse. Bra konsentrasjon av myk, kremet frukt med bra fylde på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter. Innslag av epleskall, saltmineraler og tydelige briochetoner. Et lett hint av nøtter likeså. Fin, krisp syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Flott Blanc de Blancs som kler årgangen bra.
Poeng: 91

Annonse

Annonse

Hvite tørre og søte viner

Varenr: 14456301
Vin: Keller Westhofener Morstein Riesling GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 3 261,30 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Keller
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Formidabelt dyp og innsmigrende på nesen med aromaer av lime og sitrusfrukter, grønne epler, fersken, litt litchi, samt blomster, urter, knust stein og mineraler. Lett snev av krydder. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett og konsentrert munnfølelse med strålende nerve og fremragende renhet. Nydelig konsentrasjon av tett, fersk og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og noe stenfrukter. Innslag av epleskall, urter, krydder, røyk og en nydelig mineralitet. Meget lekker, frisk syre. Strålende lengde med en tørr, syrlig avslutning. Fantastisk, raffinert riesling med fremragende konsentrasjon og nerve.
Poeng: 96

 

Varenr: 14462301
Vin: Prüm, Joh. Jos. Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese Goldkapsel 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 830,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Prüm, Joh. Jos.
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: 96 flasker lanseres. Starter reduktivt, men gir seg til kjenne som forførende og dyp på nesen med aromaer av fersken, lime og sitrusfrukter, grønne epler, samt honning, hyllebærblomst, blomster, knust stein og en lekker mineralitet. Middels fyldig vin med en utpreget god og usedvanlig konsentrert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av rik, saftig og fersk søt frukt på smak, med vekt på lime og syrlige sitrusfrukter, samt fersken og aprikos. Innslag av honning, urter og saltmineraler. Pen syre som balanserer godt og gir masse liv. Nydelig lengde med en rik, mineralpreget avslutning. En aldeles nydelig auslese. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 14478701
Vin: Wittmann Westhofener Brunnenhäuschen Riesling GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 777,90 kr
Importør: MGS
Produsent: Wittmann
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 24 flasker lanseres. Fersk og elegant, samtidig noe avdempet på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, epler og fersken, litt aprikos og mango, samt blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett munnfølelse med strålende nerve og intensitet. Konsentrert, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på epler og litt stramme sitrusfrukter. Nydelig konsentrasjon. Pen saltmineralitet, samt innslag av epleskall, krydder, litt nøtter og litt røyk. Bra kompleksitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. En virkelig nydelig vin med utsøkt finessepreg. Vil trenge litt tid. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 11978301
Vin: Raveneau Chablis Montee de Tonnerre 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 690,70 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Raveneau
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 18 flasker lanseres. Sammensatt og forførende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler, litt melon, samt kalk, mineraler, sjø og blomster. Hint av tre på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med flott intensitet. Bra kraftfull. Nydelig konsentrasjon av kremet, myk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter, samt noe fersken. Innslag av fruktskall, saltmineraler og røyk, samt et hint av nøtter og tre. Flott, frisk syre. Pen lengde med en syrlig og mineralpreget, tørrende avslutning. Nydelig, kompleks Chablis med bra lagringspotensiale. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14448601
Vin: Fevre Chablis Preuses 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 886,30 kr
Importør: Robert Prizelius
Produsent: Fevre
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Fersk og en anelse innesluttet på nesen med aromatoner av kjølige grønne epler og lime, samt stein, mineraler, østersskjell og sjø. Pent fyldig vin med en konsentrert og utpreget god munnfølelse med flott intensitet og nerve. Pen konsentrasjon av fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av epleskall, røyk og en lekker salitmineralitet. Flott, frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning med strålende friskhet. Veldig fersk nå, men dette er en meget flott Chablis med stort potensiale. Gi den litt tid.
Poeng: 93

 

Varenr: 14452201
Vin: Weing. Schloss Lieser Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Auslese 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 499,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Weing. Schloss Lieser
Alkohol:7.00%
Beskrivelse: 36 flasker lanseres. Innsmigrende og virkelig dyp på nesen med aromaer av epler, lime og tropisk frukt, samt honning, blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med rikere tekstur. Konsentrert, rik, saftig og bløt frukt med elegant sødme på smak, med vekt på lime og sitrusfrukter, samt fersken og tropisk frukt. Innslag av honning, urter og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en presis, mineralpreget og tørrende avslutning. Meget vellaget auslese. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14478001
Vin: Zilliken Saarburger Rausch Riesling Spätlese 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 428,– kr
Importør: MGS
Produsent: Zilliken
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Innsmigrende på nesen med aromaer av lime og sitrusfrukter, grønne epler og fersken, samt honning, hyllebærblomst, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god og elegant munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, frisk frukt med tydelig sødme på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og kjøttfull fersken. Innslag av sitrusskall, urter, tydelig honning og en meget fin mineralnerve. Pen, frisk syre og en meget pent integrert sødme. Bra lengde med en mineralpreget, tørr avslutning. Strålende spätlese. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14463801
Vin: Prüm, Joh. Jos. Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 383,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Prüm, Joh. Jos.
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Innsmigrende og smått intens på nesen med aromaer av sitrusfrukter og lime, grønne epler, samt hyllebærblomst, delikate urter, honning, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget delikat og god munnfølelse. Pen konsentrasjon av kjølig, fersk og litt kjøttfull frukt med sødme på smak, med vekt på lime, fersken og litt tropisk frukt. Innslag av urter og saltmineraler. Krisp syre og elegant balansert sødme. Nydelig lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. En heftig og virkelig flott spätlese. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14473401
Vin: Gunderloch Nackenheimer Fenchelberg Riesling GG Versteigerung 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 1 369,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Gunderloch
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 30 flasker lanseres. Dyp, konsentrert og tiltalende på nesen med aromaer av lime og sitrusfrukter, grønne epler og noe stenfrukter, samt blomster, urter, lett krydder og mineraler. Snev av voks på duft. Pent fyldig vin med en utpreget strukturert, tett og rik munnfølelse. Strålende nerve her. Rik, fersk og juicy frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av epleskall, urter, krydder, lett nøtt, røyk og en pen mineralitet. Krisp syre. Flott lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Nydelig vin.
Poeng: 93

 

Varenr: 14477401
Vin: Weing. Schäfer-Fröhlich Bockenauer Stromberg Riesling GG 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 698,– kr
Importør: MGS
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 72 flasker lanseres. Som vanlig meget reduktiv på nesen. Hint på duft av lime og sitrusskall, samt knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett strukturert munnfølelse og enorm intensitet. Mye kraft er oppmagasinert. Konsentrert, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler, lime og sitrusfrukter. Innslag av urter, lett krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Meget pen lengde med en tørr, syrlig avslutning. En raffinert GG som trenger adskillig tid i karaffel eller kjeller. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14459701
Vin: Mosbacher Forster Ungeheuer Riesling GG 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 399,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Mosbacher
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Frisk, forførende og elegant på nesen med aromaer av kjølig lime og sitrusfrukter, grønne epler og fersken, samt blomster, våt stein, skiferrøyk og mineraler. Lett hint av krydder. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert og nerverik munnfølelse. Konsentrert, fersk og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og lime. Innslag av urter, lett krydder, samt røyk og en pen saltmineralitet. Krisp syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget og syrlig avslutning. Energisk og fremragende Ungeheuer! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 10892901
Vin: Weing. von Winning Forster Kirchenstück Riesling Grosses Gewächs 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 849,90 kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. von Winning
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Dyp og litt rikere, samtidig forførende på nesen med aromaer av grønne epler, sitron og modne sitrusfrukter, fersken og sitrusskall, samt tre, voks, knust stein og en pen mineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god og presis munnfølelse med kremet tekstur, men også strålende nerve. Konsentrert, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter, samt noe stenfrukter. Innslag av sitrusskall, krydder, tre, røyk og en pen saltmineralitet. Flott syre. Pen lengde med en tørr, syrlig avslutning med et snev av tre. Meget bra, finessepreget Kirchenstück.
Poeng: 93

 

Varenr: 14479201
Vin: Dauvissat, V. Chablis Vaillons 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 584,90 kr
Importør: MGS
Produsent: Dauvissat, V.
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 48 flasker lanseres. Uttrykksfull og bred på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på modne gule epler og stenfrukter, samt sitrusskall, våt stein, kalk, mineraler og litt voks. Snev av tre. Bra dybde på duft. Pent fyldig vin med en presis og god munnfølelse. Rik, fersk og lett kremet myk frukt på smak, med vekt på syrlige epler og kjølige stenfrukter. Innslag av fruktskall, litt mandler, samt røyk og en pen mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Strålende Vaillons. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14453601
Vin: St.-Urbanshof Mehringer Layet Riesling GG 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 509,40 kr
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: St.-Urbanshof
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Raffinert på nesen med aromaer av sitrusfrukter og grønne epler, samt blomster, røyk og en flott mineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god og elegant munnfølelse. Men her finner man også en flott intensitet på smak. Rikere og en anelse bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt noe fersken og hint av tropisk frukt. Pen, gjennomgående saltaktig mineralitet, samt innslag av sitrusskall, røyk og et lite hint av nøtter. Flott kompleksitet på smak. Krisp syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Strålende vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14446201
Vin: Schubert Maximin Grünhaus Abtsberg Riesling GG 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 491,– kr
Importør: Plus Vini
Produsent: Schubert
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Innledningsvis reduktiv og flintpreget på nesen, men under dette skjuler det seg dype aromaer av fersken, sitrusfrukter og litt grønne epler, samt blomster, røyk og mineraler. Middels til fyldig vin med en elegant og presis munnfølelse. Flott nerve og intensitet! Konsentrert, fersk og stram mineralsk frukt på smak, med vekt på epler, lime, litt fersken og et lite snev av tropiske frukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Hint av mandler. Strålende kompleksitet på smak. Pen, frisk syre. Meget flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget bra og lovende vin med masse energi. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14456801
Vin: Haart, J. Piesporter Riesling 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 341,– kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Haart, J.
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 48 flasker lanseres. Noe reduktiv på nesen med dufter av kjølig, slank frukt, med vekt på grønne epler og lime, samt blomster, knust stein og en pen mineralitet. Middels fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse. Pen konsentrasjon av kjølig, slank og syrlig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, urter, røyk og mineraler. Flott, krisp syre. Pen lengde med en mineralpreget, tørr avslutning. Virkelig flott og elegant vin! Julian Haart leverer. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14478501
Vin:  Wagner-Stempel Siefersheimer Heerkretz Riesling GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 499,– kr
Importør: MGS
Produsent: Wagner-Stempel
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Innbydende, ren og floral på nesen med aromaer av lime og epler, samt blomster, nøtter, våt stein, røyk og mineraler. Pent fyldig vin med en strukturert og utpreget god munnfølelse. Pent anslag. Pen konsentrasjon av fersk, mineralsk frukt på smak, med vekt på lime og sitrusfrukter, samt syrlige grønne epler. Innslag av melon, lett krydder, røyk, voks og en flott mineralitet. Flott, frisk syre. Flott lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Strålende og lovende GG. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14456101
Vin: Kruger-Rumpf Bingerbrück Abtei Rupertsberg 1937 Riesling Trocken 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 370,10 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Blir GG fra 2021-årgangen. Lett reduktiv intro på nesen, men dette viker for aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, litt fersken, noe sitrusskall, samt blomster, knust stein og mineraler. Snev av lett voks på duft. Middels fyldig vin med en konsentrert og utpreget god munnfølelse med meget pen nerve. Konsentrert, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall, røyk og en meget pen mineralitet. Krisp syre. Nydelig lengde med en tørr, syrlig avslutning. Nydelig balansert, samtidig nerverik vin. En strålende vin, rett og slett. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14478201
Vin: Weing. Emrich-Schönleber Monzinger Halenberg Riesling GG 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 697,80 kr
Importør: MGS
Produsent: Weing. Emrich-Schönleber
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av lime og grønne epler, litt tropisk frukt, samt sitrusskall, blomster, røyk og mineraler. Hint av litt petroleum på duft. Fin kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse med strålende intensitet. Konsentrert, kjøttfull og lett bløt frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler, modne sitrusfrukter og noe lette stenfrukter. Innslag av lett krydder, nøtter, røyk og en tydelig saltaktig mineralitet. Pen, frisk syre. Pen lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Meget flott vin. Gi den gjerne litt tid.
Poeng: 92

 

Varenr: 14459001
Vin: Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 646,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dönnhoff
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Fersk og forførende på nesen med dufter av lime og sitrusfrukter, grønne epler og hvite stenfrukter, samt sitrusskall, blomster, skiferrøyk og mineraler. Snev av litt voks. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med flott nerve og intensitet. Konsentrert, fersk og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter. Pen saltaktig mineralitet, samt innslag av røyk. Frisk syre. Meget bra lengde med en knusktørr, syrlig og mineralsk avslutning. Meget flott, nerverik GG som trenger tid.
Poeng: 92

 

Varenr: 14447501
Vin: Lauer Biebelhausener Feils Riesling GG Fass 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 475,10 kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Lauer
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Pent sammensatt og småintens på nesen med aromaer av epler, lime, litt pærer og fersken, samt blomster, knust stein og saltmineraler. Hint av voks. Pent fyldig vin med en delikat og god munnfølelse. Konsentrert, fersk, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, røyk og mineraler. Flott syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget bra og presis vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 14476801
Vin: Haag, F. Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 458,– kr
Importør: MGS
Produsent: Haag, F.
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Ren og tiltalende, samtidig fersk på nesen med aromaer av grønne epler, fersken og lime, samt blomster, knust og våt stein og saltmineraler. Hint av urter på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god og frisk munnfølelse. Flott nerve og anslag. Fersk, slank og konsentrert frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og syrlige grønne epler. Innslag av urter, lett krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, syrlig avslutning. Virkelig flott GG.
Poeng: 91

 

Varenr: 14452901
Vin: Weing. Schloss Lieser Piesporter Goldtröpfchen Riesling GG 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 499,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Weing. Schloss Lieser
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Reduktiv på nesen innledningsvis. Veldig fersk og innesluttet på nesen, men man kan ane aromaer av lime, sitrusskall og noe grønne urter, samt røyk, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en nerverik munnfølelse. Konsentrert, fersk og kjølig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt en anelse stenfrukter. Innslag av urter, mandler, røyk og en steinete mineralitet. Heftig syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget vellaget vin med stort potensiale.
Poeng: 91

 

Varenr: 14464701
Vin: Bischöfliche Weingüter Trier Scharzhofberger Riesling Kabinett Feinherb 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 320,10 kr
Importør: Servco
Produsent: Bischöfliche Weingüter Trier
Alkohol:9.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Aromatisk på nesen med dufter av lime, epler og litt fersken og aprikos, samt grønne urter, skiferrøyk og mineraler. Snev av voks på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god og slank munnfølelse. Konsentrert, slank og fersk lett sødmefull frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, samt noe fersken. Innslag av urter, røyk og mineraler, samt hint av honning. Pen syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Klassisk, meget vellaget Kabinett Feinherb fra Saar. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14456701
Vin: K. Wechsler Westhofener Morstein Riesling Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 386,– kr
Importør: Blend Wines
Produsent: K. Wechsler
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 420 flasker lanseres. Aromatisk og frisk, samtidig dyp på nesen med aromaer av sitrusfrukter, grønne epler og litt fersken og aprikos, samt blomster, urter, voks, våt stein og mineraler. Pen kompleksitet. Middels fyldig vin med en balansert og god munnfølelse med bra friskhet. Delikat og fersk, noe myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter. Flotte mineralnyanser på smak, samt innslag av epleskall, urter og røyk. Strukturert med frisk syre. Pen lengde med en tørr, syrlig og mineralpreget avslutning. Meget flott vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14449001
Vin: Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Magnus Trocken 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 395,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Schneider
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Dyp og tiltalende, samtidig frisk på nesen med aromaer av grønne epler og lime, samt blomster, voks, knust stein og en fin saltmineralitet. Pent fyldig vin med en god og rikere, men samtidig elegant munnfølelse. Pen nerve. Konsentrert, syrlig og fersk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter, samt litt fersken. Innslag av krydder, anis, røyk og en dyp saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en syrlig, mineralpreget og tørr avslutning. Meget bra vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14455901
Vin: Kruger-Rumpf Münsterer Im Langenberg Riesling Feinherb 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 375,10 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 480 flasker lanseres. Fersk, frisk og tiltalende på nesen med aromaer av lime, grønne epler og noe sitruszest, samt hyllebærblomst, mineraler og litt honning. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med flott friskhet. Konsentrert, fersk frukt med noe sødme på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter. Fruktsødmen er pent integrert. Innslag av urter, lett krydder, røyk og mineraler. Strukturert med bra syre. Balansert sødme. Flott lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Meget flott Feinherb. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14463301
Vin: Christmann Königsbacher Idig Riesling GG 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 645,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Christmann
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Tiltalende og dyp på nesen med aromaer av lime og modne sitrusfrukter, grønne og litt gule epler, litt aprikos, samt blomster, knust stein og saltmineraler. Noe petroleum på duft. Pent fyldig vin med en saftig og konsentrert munnfølelse. Fyldig, konsentrert og lett moden frukt på smak, med vekt på grønne epler, fersken og lime. Innslag av epleskall, litt urter, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk og tydelig syrlig avslutning. Meget god vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 14470801
Vin: von Hövel Scharzhofberger Riesling GL 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 516,30 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: von Hövel
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 84 flasker lanseres. Innledningsvis noe reduktiv, men åpner seg opp med aromaer av grønne og litt gule epler, modne sitrusfrukter, litt aprikos, samt knust stein og mineraler. Middels til fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse. Saftig, bløt og fersk kjøttfull frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, lett krydder, røyk og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en syrlig og tørr avslutning. Meget bra, ikke helt tørr Saar-riesling.
Poeng: 90

 

Varenr: 14457301
Vin: Daniel Vollenweider Wolfer Goldgrube Riesling 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 411,– kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Daniel Vollenweider
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Aromatisk på nesen med dufter av grønne og gule epler, modne sitrusfrukter, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fersk, fyldig og konsentrert mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter. Lett bitterhet. Innslag av røyk, lett krydder og en steinete mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en syrlig og tørr avslutning. Bra vin!
Poeng: 90

 

Varenr: 3538601
Vin: Weiser-Künstler Enkircher Ellergrub Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 339,90 kr
Importør: Winemoods
Produsent: Weiser-Künstler
Alkohol:8.00% Sukker:55.0 g/l Syre:9.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: 174 flasker lanseres. En liten anelse reduktiv, men likevel tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, epler, noe tropisk frukt, samt blomster, grønne urter, skiferrøyk og mineraler. Middels fyldig vin med en slank og god munnfølelse med delikat tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, syrlig frukt med pent integrert sødme på smak, med vekt på sitrusfrukter og fersken. Innslag av honning, litt urter og en flott mineralitet. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Elegant og virkelig flott Mosel-kabinett.
Poeng: 90

 

Varenr: 14457901
Vin: Dr.Heger Ihringer Winklerberg Gras Im Ofen Weissburgunder GG 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 495,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dr.Heger
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 84 flasker lanseres. Elegant og aromatisk på duft med preg av kjølig frukt, med vekt på syrlige epler og sitrusfrukter, noe hvite stenfrukter, samt røyk, våt stein og mineraler. Snev av mandler på duft. Pent fyldig vin med en delikat munnfølelse, som likevel innehar en bra intensitet. Frisk, kjølig og slank frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, urter, røyk og mineraler. Et lite hint av mandler og fat. Fin syre holder dette levende. Fin lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Meget bra weissburgunder.
Poeng: 90

 

Varenr: 14461801
Vin: Bürgstadter Centgrafenberg Riesling GG 2020
Region: Franken, Tyskland
Pris: 517,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Fürst
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 80 flasker lanseres. Tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler og lime, litt stenfrukter, samt blomster, tre, våt stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og flott friskhet. Konsentrert, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på saftig lime og syrlige epler, samt fersken. Innslag av sitrusskall, røyk og saltmineraler. Flott, frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Balansert, nerverik og flott GG fra Franken.
Poeng: 90

 

Varenr: 14455501
Vin: Kruger-Rumpf Zweistrom Riesling Trocken 2020
Region: Tyskland
Pris: 249,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk og fersk på nesen med dufter av lime, grønne og gule epler, noe fersken, samt hylleblomst, knust stein og mineraler. Snev av litt tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, konsentrert mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av grønt epleskall, urter, røyk, mineraler og tre. Frisk syre. Pen lengde med en syrlig, tørr avslutning med et touch av tre. Flott vin! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14451701
Vin: Steinmetz, G. Kestener Paulinshofberg Riesling GK 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 341,80 kr
Importør: eWine
Produsent: Steinmetz, G.
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Klassisk og lett parfymert på nesen med dufter av grønne epler, lime og fersken, samt ingefær, blomster, knust stein og mineraler. Middels til fyldig vin med en livlig, forfriskende munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, mineralsk frukt med noe sødme på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av sitrusskall, urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og mineralsk avslutning. Meget bra, elegant riesling i en ikke helt tørr stil.
Poeng: 89

 

Varenr: 14464601
Vin: Wiltinger Kupp Riesling Trocken Alte Reben 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 346,10 kr
Importør: Servco
Produsent: Bischöfliche Weingüter Trier
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Lett reduktiv på nesen med aromaer av lime, sitrusskall og litt grønne epler, samt knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en frisk og slank munnfølelse. Slank, kjølig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av fruktskall, røyk og en steinete mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Flott Mosel-riesling.
Poeng: 89

 

Varenr: 14477701
Vin: Zilliken Saarburger Riesling Trocken Alte Reben 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 398,– kr
Importør: MGS
Produsent: Zilliken
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Innsmigrende og fersk på nesen med dufter av kjølige sitrusfrukter og epler, samt knust stein og mineraler. Hint av blomster på duft. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse med lekker friskhet. Kjølig, slank og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av røyk og en steinete mineralitet. Hint av litt urter. Pen dybde på smak. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Flott, slank riesling fra Saar.
Poeng: 89

 

Varenr: 14470901
Vin: Scharzhofberger Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 325,60 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: von Hövel
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Innsmigrende på nesen med dufter av lime, litt grønne epler og hvit fersken, samt hyllebærblomst, skiferrøyk og saltmineraler. Hint av honning. Middels fyldig vin med en slank og elegant munnfølelse med fin friskhet. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt med noe sødme på smak, med vekt på lime og grønne epler. Pen mineralitet, samt innslag av litt urter. Bra syre og balansert sødme. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Vellaget og bra kabinett fra Saar.
Poeng: 89

 

Varenr: 14448101
Vin: Niedermenniger Herrenberg Riesling Spätlese Feinherb AP-3 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 319,– kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Hofgut Falkenstein
Alkohol:8.50%
Beskrivelse: 72 flasker lanseres. Floral og tiltalende på nesen med aromaer av fersken, sitrusfrukter og sødmerike epler, litt tropisk frukt, samt blomster, urter og saltmineraler. Middels til fyldig vin med en rund og god munnfølelse som likevel skilter med bra nerve. Fyldig og noe rikere frukt med lett sødme på smak, med vekt på lime og modne epler. Innslag av urter, saltmineraler og bittelitt honning. Frisk syre. Flott lengde med en fruktig og myk avslutning. Pen, vellaget spätlese feinherb.
Poeng: 89

 

Varenr: 14472301
Vin:  E. Michel Achkarrer Schlossberg Grauburgunder GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 367,60 kr
Importør: Moswines
Produsent: E. Michel
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av honningmelon, stenfrukter og litt gule epler, samt urter, røyk, mineraler og fat. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Bløt og saftig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter og tydelig fat, samt røyk og noe mineraler. Strukturert med frisk syre. Fin lengde med en tørr, noe trepreget avslutning. Bra grauburgunder fra Baden.
Poeng: 89

 

Varenr: 14464501
Vin: Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 300,10 kr
Importør: Servco
Produsent: Bischöfliche Weingüter Trier
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. En anelse reduktiv, med underliggende aromaer av fersken, grønne epler og lime, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse. Fin konsentrasjon av slank, saftig frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av honning, litt urter og en bra mineralitet. Frisk syre og balansert sødme. Fin lengde med en delikat, lett syrlig og tørrende avslutning. Bra Mosel-kabinett i tradisjonell stil.
Poeng: 88

 

Varenr: 14459301
Vin: Mosbacher Deidesheimer Paradiesgarten Riesling Trocken 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 260,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Mosbacher
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Fersk, kjølig og tiltalende på nesen med dufter av lime, grønne epler og fersken, samt blomster og en fin saltmineralitet. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Flott nerve her. Kjølig, slank og syrlig mineralsk frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Innslag av epleskall med noe bitterhet, samt urter og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en syrlig, tørrende avslutning. Mangler litt på detaljfronten, men dette er en bra, syrefrisk riesling.
Poeng: 88

 

Varenr: 14462501
Vin: Acham-Magin Deidesheimer Mäushöhle Riesling Trocken 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 250,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Acham-Magin
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Kjølig og frisk på nesen med dufter av grønne epler, fersken og lime, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Kjølig og fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Noe bitterhet. Pen saltaktig mineralitet, samt innslag av epleskall og litt urter. Krisp syre. Fin lengde med en tørr, syrlig avslutning. Mangler litt detaljer, men en bra vin som gir drikkeglede.
Poeng: 88

 

Varenr: 14449501
Vin: Sommerhäuser Steinbach Alttenberg 1172 Silvaner GG 2019
Region: Franken, Tyskland
Pris: 379,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Weingut Schloss Sommerhausen
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Fersk og ganske bred på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, aprikos, gule og litt grønne epler, samt urter, blomster, knust stein og pene mineraltoner. Snev av voks på duft. Middels fyldig vin med en god, fersk munnfølelse. Konsentrert, fersk og myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter med noe bitterhet. Innslag av røyk, mineraler og noe fruktskall. Bra syre. God lengde med en tørr avslutning. Vellaget silvaner.
Poeng: 88

 

Varenr: 14471101
Vin: von Hövel Krettnacher Riesling Trocken 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 343,40 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: von Hövel
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Aromatisk på nesen med dufter av grønne og litt gule epler, lime og noe petroleum, samt skiferrøyk og mineraler. Snev av blomster på duft. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av fersk, juicy frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av fruktskall, røyk og mineraler. Fin syre. God lengde med en tørr, saltpreget avslutning. God, klassisk riesling av den litt enklere sorten. Men det drikker godt.
Poeng: 87

 

Varenr: 14471201
Vin: Keller Oberbergener Pulverbuck Weissburgunder 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 301,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Keller
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Aromatisk på nesen med aromaer av gule og litt grønne epler, fersken, litt sitrusfrukter, samt knust stein, mineraler og litt fat. Fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk og slank frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter med noe bitterhet. Innslag av fat, urter, røyk, mineraler og litt mandler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God weissburgunder uten de store detaljene.
Poeng: 87

 

Varenr: 3850101
Vin: Goldenes Loch Riesling GG 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 459,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Schloss Neuweier
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Noe reduktiv på nesen. Dufter av lime og sitrusfrukter, grønne epler, noe fersken, samt blomster og en røykaktig mineralitet. Middels fyldig vin med en syrlig og god munnfølelse. God konsentrasjon av fersk og noe bløt mineralsk frukt med noe sødme på smak, med vekt på epler og lime. Noe bitterhet underveis. Innslag av urter, samt røyk og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. God vin som mangler noen detaljer.
Poeng: 87

 

Varenr: 8018701
Vin: Ehrhard Rüdesheimer Berg Rottland Urstück Wilgert Riesling Trocken 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 367,– kr
Importør: Graawe-Jacobsen
Produsent: Ehrhard
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Antikvarisk, rik og intens på nesen med aromaer av modne epler, modne sitrusfrukter og sitrusskall, samt honning, voks, mineraler og tre. Streif av blomster på duft. Fyldig vin med en rik munnfølelse. Rik, bløt og moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og noe stenfrukter. Innslag av voks, krydder, honning og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. God, særpreget og ultratradisjonell riesling fra Rheingau.
Poeng: 87

 

Varenr: 13869801
Vin: Rüdesheimer Berg Roseneck Urstück Ramstein Riesling Trocken 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 362,50 kr
Importør: Graawe-Jacobsen
Produsent: Ehrhard
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Moden, rik og bred på nesen med aromaer av modne stenfrukter, epler og sitrusfrukter, samt petroleum, voks, krydder, våt stein og tydelig tre. Fyldig vin med en rik munnfølelse. Moden, bløt og rik frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, epler og noe aprikos. Innslag av krydder, voks, mineraler og merkbar tre. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. En god, utpreget tradisjonell riesling med særpreg.
Poeng: 86

Røde viner

Varenr: 14449601
Vin: Huber Hecklinger Schlossberg Spätburgunder GG 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 970,10 kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Huber
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 42 flasker lanseres. Elegant floral og nydelig dyp på duft med forfriskende aromaer av villbringebær, søte røde plommer, syrlige røde kirsebær, litt skogsbær, samt anis, skogbunn, pepper, fioler, lett krydder og bra integrert fat. Pent fyldig og syrlig vin med en utpreget god og delikat munnfølelse. Lekker nerve her. Meget bra konsentrasjon av saftig, mykere rød frukt med fin sødme på smak, med vekt på syrlige kirsebær, bringebær og skogsbær. Innslag av pepper, lakris, lær, urter, saltaktige mineraler og noe tre. Pen struktur med finkornede, lett strukturerte tanniner og en pen, frisk syre. Nydelig lengde med en mineralpreget, tørr avslutning. Nydelig vin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 14449701
Vin: Malterdinger Bienenberg Spätburgunder GG 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 766,10 kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Huber
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 42 flasker lanseres. Rik og tiltalende på nesen med parfymerte aromaer av rips, søte bringebær, syrlige kirsebær og litt skogsbær, samt roser, anis, en fin mineralitet, mandler og velintegrert tre. Virkelig pen dybde på duft. Fyldig kropp med en delikat og elegant strukturert munnfølelse. Nydelig balanse. Pen konsentrasjon av delikat, fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige villbringebær og srøde kirsebær. Innslag av urter, anis, saltmineraler og fint integrerte tretoner. Lett strukturerte, finkornede tanniner og en frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralpreget utgang. Strålende, meget vellaget vin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14449801
Vin: Köndringer Alte Burg Spätburgunder GG 2019

Region: Baden, Tyskland
Pris: 841,10 kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: 32 flasker lanseres. Tett og en anelse rå på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær, sødmerike bringebær og bjørnebær, samt roser, anis, urter, krydder, mineraler og noe tre. Flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en raffinert munnfølelse med mye kraft. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og noe bløt rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, sødmerike villbringebær, kjøttfulle plommer og litt skogsbær. Frisk mineralitet, samt innslag av pepper, anis, krydder og noe tre. Flott, krisp syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Denne viser en annen side av Bernhard Huber. Kraftfull og meget lovende vin.
Poeng: 92

 

Varenr: 14458201
Vin: Christmann Königsbacher Idig Spätburgunder GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 787,50 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Christmann
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Tiltalende på nesen med aromaer av bringebær, jordbær og litt skogsbær, samt blomster, pepper, lett krydder, mineraler og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra struktur. Flott konsentrasjon av rik og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, bringebær og noe mørkere bær med sødme. Sødmen er pent integrert. Innslag av urter, anis, lær, pepper, mineraler og noe tre. Strukturert med finkornede, lett strukturerte tanniner og en frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget vellaget, fruktig spätburgunder fra Pfalz.
Poeng: 91

 

Varenr: 14461701
Vin: Fürst Bürgstadter Hundsrück Spätburgunder GG 2019
Region: Franken, Tyskland
Pris: 1 498,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Fürst
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 12 flasker lanseres. Dyp på nesen med aromaer av mørkere bringebær, kirsebær og skogsbær, samt lær, pepper og tre. Snev av røyk og mineraler på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med mye kraft. Flott konsentrasjon av myk og saftig noe utviklet frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørkerøde bringebær. Innslag av lær, pepper, saltmineraler, lett krydder og tre. Pen kompleksitet på smak. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, noe trepreget avslutning. Vellaget og flott spätburgunder på den litt kraftigere siden.
Poeng: 91

 

Varenr: 14449901
Vin: Salwey Oberrotweiler Kirchberg Spätburgunder GG 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 668,10 kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Salwey
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 48 flasker lanseres. Aromatisk og dyp på nesen med dufter av kirsebær, mørkere bringebær og plommer, samt lær, mandler og velintegrert fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på kirsebær, syrlige bringebær og skogsbær. Fint integrert fruktsødme. Innslag av lær, mineraler og litt pepper, samt fint integrerte tretoner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin!
Poeng: 90

 

Varenr: 14472701
Vin: Koch Pinot Noir*** 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 584,90 kr
Importør: Tramontane DA
Produsent: Koch
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Dufter av bringebær, mørkerøde kirsebær og litt bjørnebær, samt pepper, lilla blomster og noen fint integrerte fattoner. Pent fyldig vin med en tett, god munnfølelse og bra intensitet. Pen konsentrasjon av fersk, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær, syrlige bringebær og bjørnebær. Flott frukt her. Innslag av lær, pepper, lakris, krydder, mineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra pinot fra Baden.
Poeng: 89

 

Varenr: 14464001
Vin: Hofmann Markelsheimer Probstberg Tauberschwarz R 2019
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 368,50 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 24 flasker lanseres. Rikere på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på røde kirsebær, moreller og noe plommer, samt lær, pepper og eksotisk tre. Snev av blomster. Fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Bløt, saftig rød og mørk frukt med noe sødme på smak, med vekt på kirsebær, moreller og skogsbær. Innslag av lær, urter, pepper og noen fattoner. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Mangler litt detaljer, men en god vin med bra egenart.
Poeng: 86

 

Varenr: 14463901
Vin: Hofmann Röttinger Feuerstein Tauberschwarz Trocken 2020
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 248,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Noe rik på nesen med dufter av røde kirsebær, bringebær, litt moreller, samt pepper, blomster, lær og noe tre. Fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt, fersk og juicy frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og litt moreller. Innslag av urter, mineraler og noe tre. Frisk syre. Lette tanniner. Grei lengde med en lett, tørrende avslutning som strammer seg til. Enkel og ikke veldig detaljert, men en god vin med særpreg – og denne vil nok splitte publikum litt.
Poeng: 85