Skip to main content

Vinene er tilgjengelig på Vinmonopoletes bestillingsutvalg.

Vin merket NYHET lanseres under nyhetslanseringen 5. mai 2021 kl 0800.

Vinene Botti.no mener er meget gode kjøp når det gjelder kvalitet vs pris, eller som viser et helt spesielt særpreg, har betegnelsen «Spesielt anbefalt».

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensiale stå i klammetegn.

Medarbeiderne i denne artikkelen er Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på Botti.no kan du like Facebook-siden som du finner HER. Du kan følge også Botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Musserende viner

13142901
Von Buhl Blanc de Blancs Brut Prestige (NYHET)
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Druer: pinot blanc og chardonnay.
Alkohol: 12.00%

Smaksnotat: Forførende i all sin kompleksitet på nesen med dufter av epler, melon, stenfrukter og sitrusfrukter, samt autolyse, brioche, kjeks og en lekker mineralitet. Aromabildet fylles ytterligere ut av delikate toner av mandler, hvite blomster og snev av toast. Pent fyldig Sekt med en flott, delikat kremet munnfølelse med fine, små bobler. Pen konsentrasjon av slank, frisk frukt på smak, med vekt på grapefrukt og sitrusfrukter, honningmelon, grønne og gule epler, samt noe stenfrukter. Nydelige innslag av mineraler, kjeks, mandler og nøtter, samt bakst og litt toast. Frisk syre. Pen lengde med en stram og tørr utgang. Meget elegant og flott tysk Blanc de Blancs. 92 poeng. (ESH) Spesielt anbefalt. 

Hvite viner

7159901
Von Buhl Freundstück Forst Riesling GG 2018
Fra Pfalz, Tyskland
449,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol: 12.50%. Syre: 7.5 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter.
Druer: Riesling.

Mer strammere i aromabilde med jordsmonn, snev av Petroleum og blomst som ligger over kjølig tropisk og eplefrukt. Middels fyldig vin med skikkelig pen stramhet i frukten som skaper begjær med solvarm, men energisk frukt ava kjølig melon, dypere salter og nesten skiferaktig jordsmonn. Tett, men fin utgang. Flott Freundstück. 92 poeng. (AB) Spesielt anbefalt. 

 

10432201
Von Buhl Kieselberg Riesling GG 2018
Fra Pfalz, Tyskland
424,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol: 12.50%. Syre: 6.0 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Riesling.

Rik og forførende på duft med herlig sommerblomst, gule frukter, våte salter og nøtt. Bra fyldig og rik vin med saftig og flott munnfølelse som brer seg ut med flott gul frukt, snev av marispan og petroleum. Ikke for detaljert, men gir masse glede. Lang og fin saltaktig utgang. Flott vin. 92 poeng. (AB) Spesielt anbefalt. 

 

168301
Von Buhl Forster Pechstein Riesling Grosse Lage 2018
Fra Pfalz, Tyskland
534,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol: 12.50%. Syre: 6.3 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Riesling.

Flott dybde på duft med steinmineralitet som ligger saftige gule frukter, dette høstvarme gule eplet og snev av Petroleum. Middels fyldig vin med god saftighet, men også med bra friskhet av gule epler, litt kjølig melonskall, salter og snev av nøtteskall. Lang og mineralsk utgang. Dette ble en flott Pechstein. 92 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

7159701
Von Buhl Jesuitengarten Forst Riesling Grosse Lage 2018
Fra Pfalz, Tyskland
535,50 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol: 13.00%. Syre: 6.5 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Riesling.

Tiltalende og faktisk frisk på duft med gule epler, saftig sitrus, litt solvarmet gul frukt og tydelig pirrende sommerblomst. Middels fyldig vin med saftig munnfølelse med sødmefull sitrus, gult eple, strå og nøtteskall. Mangler detaljer, men drikker jo så godt. Pen vin. 91 poeng.

 

10432301
Von Buhl Ungeheuer Riesling GG 2018
Fra Pfalz, Tyskland
424,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol: 13.00%. Syre: 6.9 gram per liter. Sukker: 3.0 gram per liter. 
Druer: Riesling.

Rik og solvarme på duft med gyllen gul frukt, hvit pepper, snev av petroleum, blomst og nøtt. Middels fyldig og rik vin som tiltaler med gule saftige epler, nøtt og stein. Pen smattende utgang. Varmt år, men syren beholdes og dette er godt. 91 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Vin: Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2020
Varenr: 2097201
Smaksnotat: Frisk og floral på duft med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter, fersken, samt blomster, urter, våt stein og mineraler. Pen dybde på nesen. Middels fyldig kropp med en god, forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og delikat frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og litt fersken. Lett sitrusbitterhet i midtpartiet. Innslag av urter, litt epleskall, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En syrefrisk og fin riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87
Pris: 145,90 kr (basis)
Importør: Palmer Fine Wine
Druer: Riesling.
Alkohol: 12.50%

Annonse

Annonse