Skip to main content

Smaksnotater 

Vietti Barolo Ravera 2014 – Bestillingsutvalget – 1500 kroner

Umiddelbart frisk og sjarmfull på duft med lekne friske kirsebær, kjølige jordbær, roser og animalske tendenser. Fyldig, men viser en herlig elegant stil med syrlige kirsebær, litt knust stein og et snev av lysere sjokolade. Tanninene er flott modne og gir ingen bitter følelse, heller tvert i mot. God lengde på denne meget balanserte utgaven av Barolo fra Ravera-markene. En av årgangens ypperste viner. 9 flasker blir tilgjengelig i Norge. 95 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Vietti Barolo Lazzarito 2014  – Bestillingsutvalget – 1500 kroner

Intens og rå på duft med sensuelle kirsebær, mørkere moreller, plommer, lær og et pent preg av tjære. Bra fylde, men mangler litt fedme i midtpartiet. Dog behagelige friske bær med mørkere utgave av kirsebær, lakris og lær. Tanninene er faste og vil kreve sin mann. Lang utgang på denne maskuline sjarmøren som vil kreve litt kunnskap og tålmodighet. Men belønning kommer. 12 flasker blir tilgjengelig i Norge. 94 poeng. 
Vietti Barolo Brunate 2012 – Ikke tilgjengelig i Norge 

Vinen har en bra intensitet på duft med mørkere preg på bærene med skogsbær og bjørnebær. Vinen har en middels + fylde med overraskende bra dybde i frukten. Mye frukt som vil vises fram her som vokser godt i munnen med mørkere røde bær, litt lær og med en kjøttfull følelse. Tanninene er faste og litt mer tråere enn for eksempel 2014 årgangen. Men frukten er tilstede og vinen viser et meget godt lagringspotensiale. Bra vin! 94 poeng.

 

Vietti Barolo Rocche 2014  – Bestillingsutvalget – 1500 kroner

Intens på duft med parfymerte røde bær, stramme roser og med et pent tobakkspreg. Middels + fylde med et meget bra anslag. Kjølige kirsebær, bringebær, lett brent tjære, stilk og bitter karamell. Herlig smaksbilde. Dog er midtpartiet fortsatt noe hult og vinen viser tendenser til lette grønne toner. Tanninene er faste og syren er herlig på denne vinen som vil trenge mer tid en de øvrige Cru´ene for å finne den riktige balansen. Stort potensiale her. 9 flasker blir tilgjengelig i Norge.  93 poeng. 

 
Vietti Barolo Castiglione 2014 – Bestillingsutvalget – 499 kroner (2012 tilgjengelig på VP)

Vinen er intens og nesten litt rå ungdommelig på duft med friske kirsebær, roser og lette animalske toner. Bra fylde, men i denne årgangen er det elegansen som overgår kraft med en lett silkepreget følelse av kirsebær, markjordbær, brent stein og lette grønne stilker. Tanninene er forbilledlige og blir aldri for grove. Et meget bra eksempel på hvordan en blend på druer fra flere Barolo-vinmarker kan være. 91 poeng. 

 

Vietti Perbacco Langhe 2015 – Bestillingsutvalget – 249 kroner 

Frisk på duft med saftige kirsebær, roser og litt lær. Middels fyldig med litt mer mørkere preg på bærene. Modne kirsebær, bringebær og litt mintpreg. Mangler litt power, men er absolutt en bra vin på Nebbiolo til enklere retter. 89 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Vietti la Crena Barbera d`Asti 2010 – Bestillingsutvalget – 400 kroner

Denne vinen har et ganske så floralt preg med kirsebær, sopp og noe lær. Middels konsentrasjon med sursøte kirsebær og bringebær med en behagelig utgang. Mangler litt sting her, blir bittelitt puslete. Kanskje vokser den seg til med ytterligere 3 år. PS – 2015-utgaven av denne var meget flott. 88 poeng.