Årgangene 2013, 2014, 2015, og 2016.
2013
Årgangen 2013 omtaler de selv som en suksess i et kontrast år der de opplevde både meget vått vær, men også tørke. En sen vinter gjorde at knoppespretten var i slutten av april, den seneste i de siste år. Mai var også en vanskelig måned som forsinket selve blomstringen til slutten av juni. Heldigvis ble den vanskelige starten kompensert med en veldig varm og tørr sommer. Det kan bli for meget også, og august startet med varme som begynte å stresse plantene. Storm den 6 august reduserte avlingen med 10-40%, men heldigvis fikk de tilbake med at følgene av stormen forebygget sykdommer på plantene. Etterlengtet regn kom i september og druene var klar for å plukkes fra 26 september. Zind-Humbrecht begynte å plukke druene noen dager tidligere enn den offisielle starten. Dette viste seg å være en god vurdering. 5. Oktober kom det et heftig regnfall som ble etterfulgt av drastisk temperaturfall. Den tidlige innhøstingen gjorde at druene gjæret ganske raskt, men pågrunn av klimaet og det høye syrenivået tok det nesten 1 år før prosessen var endelig. Dette gjaldt spesielt for Riesling. Avlingen ble liten dette året, men de mener selv at dette gav vinen mer kompleksitet, og at vinene eller er preget av friskhet, eleganse og syrlighet.
2014
I 2014 opplevde de nye erfaringer med både positivt og negativt fortegn. Vinteren var mild og tørr, med sjelden frost i markene. Knoppespretten var derfor tidligere enn vanlig og blomstring begynte allerede i mai. Sommeren var preget av vanskelige tider. Varmebølge opp til 37 grader og kraftig regnfall gjorde plantene kunne lett bli utsatt for sykdom. Men på grunn av hardt grunnarbeid i vinmarkene unngikk de stort sett dette. August ble heldigvis kjørligere som gjorde at vinene fikk fin syrenivå i denne årgangen.
Dog ble det et problem med asiatiske bananfluer (drosophila Suzukii) som hadde et luksusår i 2014. Spesielt Muscat d`alsace og Gewurstraminer ble rammet. Innhøstingen skjedde i tidsrommet 10 september – 10 oktober, men i hovedsak i de to siste ukene i september. Fermenteringen var litt raskere dette året, utenom for Riesling-druen. Selve seleksjonen av druene var hard i 2014, og gjorde at innhøstingen ble dobbelt som dyr som en ordinær innhøsting. Flueproblematikken og den harde selekteringen førte til at det ikke ble laget ”lieu-dit” eller Grand Cru Gewustraminer dette året. Gewurstraminer fra planter med kalkjord laget de i stedet for Gewurstraminer ”Roche Calcaire” og resten av druene laget de ”Gewurstraminer Turckheim” av. Pinot Gris Rangen de Thann, Clos Saint Urbain og Pinot Gris Jebsal ble deklassifisert dette året.
De synes selv at alle vinene har selv i en vanskelig årgang har god syrebalanse og modenhet. Alkoholnivået er medium. De tror selv at de tørre vinene har en veldig god potensiale til å utvikle seg med elegant struktur. De søte vinene har dog hatt et vanskelige år og vil kanskje ikke gå inn i historien som det bedre.
2015
Også dette året startet med mildvær og regn, før litt tørke i februar og Mars, og så litt vått vær i igjen i Mai og Juni. Blomstringen skjedde stort sett tidlig juni i alle vinmarkene, med litt for varm temperatur som fortsatte i sommerhalvåret med varme opp i 38-39 grader. Dette stresset druene samt at de opplevde brente blader og druer. Solforbrenningen var mer ødeleggende enn nedbør dette året. Nedbør på slutten av sommeren hjalp, likevel var bærene mindre enn normalt. Litt kjørlig august ble igjen erstattet av høyere temperaturer i september. Det var åpenbart at druene savnet vann. Innhøstingen startet allerede 2 september og var avsluttet innen månedenes slutt. Hele 80% av innhøstingen var ferdig allerede halvveis i September.
Sukkernivået steg høyt, men heldigvis sank syrenivået like raskt. På grunn av tidlig innhøsting var de selv fornøyd med perfekt modenhet på vinen, og at vinene framstår foreløpig strukturerte, intens aromatisk og med god lengde. De tror selv at årgangen kan blir veldig god. Men svaret foreligger ikke enda, vinene blir ikke i flaske før februar 2017.
2016
Året ble utfordrende i vinmarken. Det var en svært våt vår og når juni kom hadde forventet nedbør for hele året allerede ankommet. Det våre været hadde ført med litt tilfeller av mugg. Så da en nesten for tørr sommer kom, ble det hardt for vinstokkene som hadde blitt ”vant” med mye nedbør. Men tross av problemene ble det sjenerøst med utbytte og lite sortering i vinmarken. Alkoholnivået blir nok litt lavt, men modenheten ser ut til å være perfekt og meget pent balansert. Fermenteringen har nå startet, og det ser bra ut. Så blir det spennende å se hva kjellerarbeidet kan gjøre ut av en slik vanskelig sesong.