Skip to main content

Trykk på vinens navn for å gå til vinmonopolets nettside. (MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere.)

Musserende viner

Bosco Del Merlo Brut – Bestillingsutvalget – 150 kroner

Denne Proseccoen fra Italia laget på Glera-druen er en av de bedre musserende i denne prisklassen med store fine bobler, ukomplisert men med fin gulgrønne frukter og en fin balanserende syre. Ca 8 gram restsukker og ca 6 gram syre balanserer denne godt. Til Aperitif under store selskap.

Houblin Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs 2014 – Basisutvalget – 180 kroner

Crèmant kommer jo i alle slags fasonger, og denne bdb er følgelig laget på 100% Chardonnay. Denne musserende er middels intens med litt generisk forsiktige gule frukter på nese. Også lett mineralsk. Den har en fin, fyldig mousse, men mangler kompleksitet. Men frukten er tiltalende, med saftige gule frukter, litt saltpreg og med en fin balanserende syre.  En bra musserende dette. Til salt fisk eller til kos. 86 poeng.

Dom.Vaillant Les Grandes Vignes Bulle Naturale Petillant Naturel 2016 – Basisutvalget – 200 kroner

Hipt og trendy dette – et eksempel på naturvin, nå med bobler. Vinen er fra Loire i Frankrike og er laget på  50% Chenin Blanc, 20% Groslot, og 30% Chardonnay-druer. Druene er spontanfermentert på flaske og har frisk frukt på nesen med fin intensitet av eple, honning og litt nøtter. En behagelig mousse, men er kanskje litt kort og lite kompleks på paletten. Med litt bitter eple, blomster og kryddertoner. Enkel, men behagelig utgang.  En morsom vri på musserende. Gjerne til lett mat.

L.Carron Crémant de Bourgogne Le Crèt de La Fée bdb 2015 – Basisutvalget – 220 kroner

Denne er også med 100% Chardonnay og er lagret 12 måneder på bunnfall. Den er rik med litt parfymert gule frukter og lett jordlige toner. Også noe ubestemmelig på nese. En fin enkel mousse med litt kremet følelse med generisk gule og grønne frukter. Mot litt mørk moden tropisk frukt og kjekspreg på paletten. Litt ubestemmelig denne egentlig, men drikker fint altså. Ha den til skalldyr eller annen hvit fisk.

Von Buhl Riesling 2015 – Partiutvalget – 221 kroner

Tyskland lager også musserende (Sekt altså) i flere forskjellige varianter med relativt vekslende hell. Denne her er laget på 100% riesling-druer, lagret på bunnfall og senere på flaske i 15 måneder. Denne musserende vinen har en mer utviklet gulfarge, med en ganske så intens nese med lett fyldig gule frukter og nøtter. Noe gjærpreg, men ikke så voldsomt. En ganske så fin nese dette faktisk! Medium store bobler med en middels kosentrasjon, der det typisk syrlige grønne eplet leder an foran noe lime, brioche og selvfølgelig mineraler. En ganske lett – men harmonisk og morsom musserende. En liten vinner dette – noe av det bedre jeg har smakt fra Tyskland på den musserende fronten! Hva med å ha den til sushi, asiatisk mat eller bare til kos?