Skip to main content

Smaksnotater

Barale Barolo Cannubi 2013 – Spesialbutikk – 625,00 kroner

Denne vinen fra tradisjonalisten Barale har 30 dagers maserasjonstid før modning på store fat.

Vinen har en tydelig mørkere kjerne på duft med litt våte blåsorte bær, størknet toffee, kaffe og lakris. Middels + fyldig vin med et bra anslag. Unngår akkurat å bli for tung og bevarer en flott friskhet i frukten med knust kirsebær, kaffe, lær, en tydelig salthet og hvitt pepper. Flott struktur i denne vinen. Lang og bra delikat utgang. Flott vin. 240 flasker. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Barale Barolo Bussia 2014 – Spesialbutikk- 499 kroner 

Litt mørkere kjerne på duft med kirsebær, lakris, lær og noe mint. Også en følelse av våt løv. Middels konsentrert med et bra anslag. Også her litt mørkere frukt med modne kirsebær og litt lær. En god vin som foreløpig mangler litt kompleksitet. Vil ha godt av litt kjellertid. 120 flasker. 90 poeng. For nå. 

 

Barale Barolo Castellero – Spesialbutikk – 489 kroner 

Vinen kommer fra enkeltvinmarken Castellero og har vært i familiens eie siden 1800-tallet. Marken ligger forøvig på den andre siden av Cannubi i Serralunga.

Kjøligere uttrykk på nesen med roser, frisk markjordbær, kirsebær, og etterhvert noe lakris og lær. Middels konsentrert med litt forsiktig og beskjedent anslag. Også litt hul på midtpartiet, men frukten er som alltid delikat og gir kirsbær, syrlige markjordbær og litt salthet. Lang, forfriskende utgang. Tanninene passer vinen godt. Dette er vin for deg som liker det elegante i Nebbiolo-druen. 120 flasker. 90 poeng. 

 

Barale Barbaresco Serraboella 2015 – Spesialbutikk – 359 kroner 

Barale har lov til å vinifisere denne vinen dypt inn i Barolo-landsbyen på grunn av lang tradisjon. Kun 4000 flasker lages.

Vinen er frisk og parfymert på duft med flotte roser, litt plommeskinn og lær. Vinen er middels fyldig og gir sursøte kirsebær, bra salthet og har gode tanniner. Kanskje mangler vinen litt frukt i den varme årgangen og mangler litt sting. Men vinen gir typeriktig elegant vin fra Barbaresco og er verdt å prøve ut. 240 flasker. 90 poeng.