Skip to main content

Smaksnotater 

Elvio Cogno Barolo DOCG Ravera Bricco Pernice 2013 – Spesialbutikk – 795 kroner

Ravera Bricco Pernice er ca 2 hektar med parseller i Ravera på 320 meters høyde. Nebbiolo-klonen er Lampia. Vinen har maserasjonstid på 45 dager og modning på fat i 2-3 år.

Vinen viser i denne årgangen en mer klassisk stil på duft og kommer med den årgangsriktige følelsen av våt løv som brer seg rundt i nesen sammen med kirsebær, friske roser, balsamico, anelse toner av sopp, og med et pent preg av lær. Vinen har middels + fylde der vinen både kraft og eleganse kjemper om plass. Vinen gir ren konsentrert rødbærsfrukt, noe sopp og et pent preg av lær. Syren er flott i denne vinen, og de faste tanninene glir sømløst med på ferden. Balansert og lang utgang. Flott vin som vil tåle 15 år uten problemer. Vel utført. 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Elvio Cogno Barolo DOCG Ravera Vigna Elena Riserva 2012 – Spesialbutikk – 795 kroner

Denne vinmarken med Nebbiolo-klonen Rosé ble plantet i 1991 og oppkalt etter Nadia Cogno og Valter Fissores datter født i samme år. Vigna Elena er kun 1 hektar stor innenfor Ravera, ligger 380 meter over havet og er sør-øst vendt. Jordsmonnet består av kalkholdig leire.

På duft har vinen bra intensitet med mørkere saftige bær, noe balsamico, lær, og snev av neglelakksfjerner. Tillegg forsøker vinen å kamuflere seg med 2013-årgangens våte løv. Vinen er fyldig og tiltalende med en fin juicy stil med kirsebær og en fin mineralsk tone. Lett balsamico også her. Tanninene litt rustikke, men kler vinen. Lang utgang. Bra utført. 93 poeng. 

 

Elvio Cogno Barolo Ravera 2014 – Spesialbutikk – 640 kroner

Vinstokkene kommer fra 4,88 hektar parseller i Ravera og Nebbiolo-druene er Lampia og Michet. 30 dagers maserasjon og modning i 2 år å store slavonske eikefat.

Frisk og forførende på duft med tydelig parfyme, lett tørkede roser, syrlige kirsebær, urter og en touch av hvit pepper. Middels fylde med en elegant linær stil med presise kirsebær, pepper og lakris. Lang og frisk utgang. Harmonisk Barolo med utviklingspotensiale. 92 poeng. 

 

Elvio Cogno Barbera Pre-Philloxera 2016 – Spesialbutikk – 530 kroner

Vinplantene er over 120 år gamle som overlevde pesten på grunn av det sannrike jordsmonnet i fra den 0,25 hektar lille vinmarken på 520 meters høyde som ligger i Berri ved La Morra. Modnet 1 år på større slavonske fat og er ikke filtrert.

Intens og forførende på duft med saftige kirsebær og tydelig blomstereng. Middels fylde med en umiddelbar silkeaktig følelse med kirsebær, markjordbær og et pent mineralsk preg. Flott delikat utgang. Tanninene og syren passer vinen perfekt. Det finnes få viner på Barbera-druen med denne balansen. 92 poeng. Spesielt anbefalt.