Skip to main content

Gusbourne – smaksnotater

 

 

Her kan du lese smaksnotater til Gusbournes viner som er å finne på Vinmonopolet, samt til enkeltvinmarkscuvéene i 2017-årgangen som kun er tilgjengelig for salg fra vingården i Kent. 

Viner som er lansert i tilleggsutvalget må bestilles direkte i en av Vinmonopolets butikker eller via Vinmonopolets kundesenter.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg er merket «Spesielt anbefalt». 

Vinene er smakt av Bottis skribent Erlend Stokstad Haarr.

 

Musserende viner

Varenr: 15400401
Vin: Gusbourne 51°N 2014
Region: Kent, England
Pris: 2 350,– kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay (64 %), pinot noir (36 %).
Beskrivelse: 2000 flasker laget – 300 til Norge (i første omgang). To tredjedeler av druematerialet er fra Kent, en tredjedel fra West Sussex. Gjæring i hovedsak på ståltanker, 10 % av basevinene gjæret på eikefat. Modning på bunnfallet i 80 måneder. Meget elegant, aromatisk og forførende på nesen med aromaer av stramme sitrusfrukter, fersken og modne Golden Delicious-epler, samt autolyse, brødbakst, florale toner, mandler, noe toast og nydelige lagringstoner. Fin kompleksitet. Pent fyldig musserende vin med en utpreget god, rikere munnfølelse med elegant, kremet tekstur og nydelig friskhet og nerve. Superfine, små bobler. Konsentrert og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, samt rike stenfrukter. En nydelig saltaktig mineralitet, samt innslag av krydder, brioche, smør, ristede nøtter, toast og lette peppertoner. Fremragende dybde her! Rikheten i vinen balanseres på en herlig måte av en heftig, frisk syre. Meget bra lengde med en tørr, salin og energisk avslutning. En formidabelt flott engelsk musserende vin, som skapt for avansert gastronomi. Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

MERK: Per 10. april er 51°N 2014 utsolgt hos Vinmonopolet. Importøren opplyser at et lite påfyll av flasker er ventet inn på lager 2. mai. 

Varenr: 11256001
Vin: Gusbourne Brut Reserve Late Disgorged 2013
Region: Kent, England
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay (68 %), pinot noir (32 %).
Beskrivelse: Gjæring i hovedsak på ståltanker, en liten andel gjæret på eikefat. Modning på bunnfallet i 90 måneder. Dyp, kompleks og meget tiltalende på nesen med aromaer av modne epler, sitrusfrukter, gule stenfrukter og honningmelon, samt brødbakst, kjeks, voks, toast, en røykaktig mineralitet og et pent floralt tilsnitt. Middels fyldig vin med en nydelig, rikt teksturert munnfølelse. Delikat mousse. Begynnende moden og rik frukt på smak, med vekt på epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av fruktskall, nøtter, bakst, toast og et pent jordsmonnspreg. Lekker, frisk syre. Nydelig lengde med en elegant, tørrende avslutning. Nydelig engelsk musserende med litt modning.
Poeng: 93

Varenr: 13813405
Vin: Gusbourne Blanc de Blancs 2015 (MAGNUM)
Region: Kent, England
Pris: 1 399,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Gjæring i hovedsak på ståltanker, en liten andel gjæret på eikefat. Modning på bunnfallet i 42 måneder. Tiltalende og med fin dybde på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og grønne epler, samt kalk, bakst, ristede nøtter og noe toast. Pent fyldig musserende vin med en utpreget god munnfølelse med kremet tekstur og elegant, frisk mousse. Nydelig konsentrasjon av kjølig, lett moden frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler, lime og hvit fersken. Fine mineraltoner, samt innslag av bakst, nøtter, toast og noen ytterst lette smørtoner. Flott, frisk syre. Strålende lengde med en tørr, lett kremet avslutning. Nydelig konsentrert og storartet bobleopplevelse. Ah, dette drikker sååå godt! Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

Varenr: 12988801
Vin: Gusbourne Blanc de Noirs 2018
Region: Kent, England
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Gjæring i hovedsak på ståltanker, en liten andel gjæret på eikefat. Modning på bunnfallet i 27 måneder. Parfymert og tiltalende, men veldig fersk på nesen med aromaer av stenfrukter, røde epler, røde bær, samt lilla blomster, bakst, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en rikere, men utpreget god, balansert munnfølelse og fine, små bobler. Strålende intensitet og nerve her. Meget flott konsentrasjon av saftig, fersk og gyldig kremet frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og litt røde bær. Innslag av kjeks, bakst, nøtter og en pen mineralitet. Hint av krydder. Nydelig dybde på smak. Frisk syre. Flott lengde med en elegant, tørr avslutning. Kompleks, finessepreget og virkelig flott britisk Blanc de Noirs. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

Varenr: 8340301
Vin: Gusbourne Rosé 2018
Region: Kent, England
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00% Sukker:5.8 g/l Syre:7.3 g/l
Druer: Chardonnay (59 %), pinot noir (23 %), pinot meunier (18 %).
Beskrivelse: Førstegangsgjæring på ståltanker. En liten andel fatmodnet rødvin blendet inn før annengangsgjæringen. Modnet på bunnfallet i 30 måneder. Tiltalende på duft med aromaer av jordbær, modne sitrusfrukter, fersken, røde og grønne epler, samt rabarbra, gjær, bakst og mineraler. Snev av litt blomster. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, forfriskende munnfølelse med fine, små bobler. Nydelig konsentrasjon av frisk, fersk og syrlig kremet frukt på smak, med vekt på epler, syrlige sitrusfrukter og røde bær. Innslag av sitrusskall, urter, bakst, kjeks og en nydelig mineralitet. Meget pen syrestruktur. Pen lengde med en flott mineralsk og tørr avslutning. Nydelig, krisp utgave av denne musserende rosévinen.
Poeng: 91

Varenr: 11756101
Vin: Gusbourne Blanc de Blancs 2018
Region: Kent, England
Pris: 459,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00% Sukker:8.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Gjæring i hovedsak på ståltanker, en liten andel gjæret på eikefat. Modning på bunnfallet i 33 måneder. Tiltalende og med fin konsentrasjon på nesen med preg av sitrusfrukter og friske grønne epler, samt lett autolyse, brødbakst, litt steinrøyk og en fin saltmineralitet. Innslag av noen pene lagringstoner. Middels til fyldig vin med en elegant, balansert munnfølelse og en fin mousse. Fin konsentrasjon av slank, kjølig og syrlig frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og ferske grønne epler. Fint integrert fruktsødme. Flott saltaktig mineralitet, samt innslag av kjeks og noe brødbakst. Krisp, flott syre. Flott lengde med en syrlig og mineralpreget, tørr avslutning. Meget bra Blanc de Blancs.
Poeng: 91

Varenr: 7684501
Vin: Gusbourne Brut Reserve 2019
Region: Kent, England
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00% Sukker:9.0 g/l Syre:9.1 g/l
Druer: Chardonnay (62 %), pinot noir (28 %), pinot meunier (10 %).
Beskrivelse: Gjæring i hovedsak på ståltanker, en liten andel gjæret på eikefat. Modning på bunnfallet i 24 måneder. Litt rikere, ganske fersk og rødfruktdominert på nesen med preg av røde kirsebær og markjordbær, grønne epler, samt toner av fersk gjærbakst, kalk og ristede nøtter. Pent fyldig musserende vin med en ren og delikat kremet munnfølelse med flott friskhet. Fyldig mousse. Rik og konsentrert syrlig frukt på smak, med vekt på epler, modne sitrusfrukter og røde bær. Fin saltaktig mineralitet, samt innslag av ingefær, litt bitre skalltoner og lette nøttetoner. Fint balansert sødme og en flott syre. Pen lengde med en elegant, tørr avslutning med en syrlig utgang. Dette er strålende bobler.
Poeng: 91

 

Hvite viner

Varenr: 12214101
Vin: Gusbourne Guinevere Chardonnay 2020
Region:
Kent, England
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Gjæring på eikefat (barriques). 10 måneders modning på franske eikefat, hvorav 20 % nye fat. Mineraldrevet og elegant på nesen med dufter av grønne epler, sitrusfrukter, noe stenfrukter, samt nøtter, kalkmineralitet, kaprifol, vanilje og toast. Fin dybde og kompleksitet på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, kremet teksturert munnfølelse med kledelig fedme. Konsentrert, frisk og lett kremet mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av en nydelig røykaktig mineralitet, samt sitrusskall, nøtter, mandler og pent integrerte fattoner. Pen, livlig syre. Nydelig lengde med en sitruspreget, mineralsk og tørr avslutning. Strålende britisk chardonnay. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Viner som p.t. er utsolgt eller ikke tilgjengelige for salg i Norge

Musserende viner

Varenr: ——– (ikke tilgjengelig for salg i Norge)
Vin: Gusbourne Blanc de Noirs Boot Hill Vineyard 2017
Region: Kent, England
Pris:
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Gjæring på ståltanker. Modning på bunnfallet i 47 måneder. Rikere, småkompleks og innsmigrende på nesen med preg av modne røde epler, fersken og pærer, noe rød frukt, samt sitrusskall, gjær, smørbakst, røyk, mineraler og litt nøtter. Pent fyldig musserende vin med en utpreget god, rik munnfølelse med kremet tekstur og fint kremet mousse. Strålende friskhet og nerve. Lekker konsentrasjon av fersk og frisk syrlig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, samt røde bær. Innslag av søte krydder, brioche og litt kjeks, noe nøtter, samt en fin mineralitet. Virkelig flott kompleksitet på smak. Flott syrestruktur. Nydelig lengde med en tørr, konsentrert avslutning. Kompleks og allerede nydelig musserende med pent potensiale.
Poeng: 93

Varenr: ——– (ikke tilgjengelig for salg i Norge)
Vin: Gusbourne Blanc de Blancs Selhurst Park Vineyard 2017

Region: Kent, England
Pris: 
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Gjæring på ståltanker. Modning på bunnfallet i 47 måneder. Tiltalende og frisk på nesen med aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, samt brødbakst, mandler, hvite blomster og en fin kalkaktig mineralitet. Middels fyldig musserende vin med en utpreget god, presis munnfølelse med lett kremet tekstur og en superfin mousse. Strålende konsentrasjon av frisk, slank og syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, epler og noe grønne pærer. Innslag av litt fruktskall, mandler, bakst og en lekker mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en syrlig, tørr avslutning. Dette er presise, virkelig strålende bobler.
Poeng: 93

Varenr: ——– (ikke tilgjengelig for salg i Norge)
Vin: Gusbourne Blanc de Blancs Commanders Vineyard 2017

Region: Kent, England
Pris: –
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Gjæring på ståltanker. Modning på bunnfallet i 47 måneder. Tiltalende og med fin dybde på nesen med aromaer av røde og litt grønne epler, lime, samt brødbakst, nøtter, florale toner og mineraler. Pent fyldig musserende vin med en god, generøs munnfølelse og lekker kremet mousse. Konsentrert, frisk og ganske slank lett kremet frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og modne sitrusfrukter, samt kjøttfulle stenfrukter. En flott underliggende mineralitet, samt innslag av ingefær, mandler, nøtter og bakst. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget vellaget musserende.
Poeng: 92

Varenr: ——– (ikke tilgjengelig for salg i Norge)
Vin: Gusbourne Blanc de Noirs Down Field Vineyard 2017

Region: Kent, England
Pris: –
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Gjæring på ståltanker. Modning på bunnfallet i 47 måneder. Dyp på nesen med aromaer av gule epler, stenfrukter og røde bær, samt mandler, brødbakst og mineraler. Hint av sitrusskall og fioler. Pent fyldig musserende vin med en god, rikere munnfølelse med lett kremet tekstur og flott nerve. Konsentrert, slank og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt stenfrukter. Innslag av ristede mandler og nøtter, kjeks, litt smørbakst og en pen underliggende mineralitet. Frisk syre. Meget bra lengde med en tørr, syrlig og ganske konsentrert avslutning. Meget bra vin.
Poeng: 92

 

Roséviner

Varenr: 13327401 (UTSOLGT)
Vin: Gusbourne Pinot Noir Rosé 2021
Region: Kent, England
Pris: 399,70 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Pinot noir (65 %), pinot meunier (35 %).
Beskrivelse: Gjæring på ståltanker. Aromatisk, frisk og floral på nesen med dufter av fersken, markjordbær, bringebær og røde kirsebær, sitrusfrukter bak den røde frukten, samt mineraler, blomster og sitrusskall. Pent fyldig vin med en utpreget god og delikat munnfølelse. Fersk, konsentrert og frisk frukt på smak, med vekt på røde bær, røde kirsebær, fersken og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall, urter og en pen mineralitet. Pen, krisp syre. Meget flott lengde med en krisp, tørr avslutning. Meget elegant og nydelig konsentrert rosé. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Røde viner

Varenr: 11910101 (UTSOLGT)
Vin: Gusbourne Pinot Noir 2020
Region: Kent, England
Pris: 439,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 100 % avstilking. 5 dager kaldmaserasjon. Gjæring i 14 dager på ståltanker. Modnet i 10 måneder på brukte franske eikefat. Forførende og kjølig på nesen med dufter av fersk frukt, med vekt på mørke kirsebær, plommer og villbringebær, samt roser og blomster, knust stein, mineraler og litt tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, mørke plommer og røde bær. Innslag av anis, krydder og mandler, samt en røykaktig mineralitet og litt tre. Frisk syre. Lett strukturerte, fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget flott og elegant vin med nydelig frukt.
Poeng: 91