Skip to main content

Pol Roger Champagne Winston Churchill 1998 

Drueblenden er en hemmelighet men det sies at druene kommer fra vinstokker som stod der også når Hr.Churchill levde. Det er trolig Pinot Noir som leder an sammen med Chardonnay i denne Champagnen som kun lanseres i de beste år.

Champagnen har begynt å få en gyllen moden gul farge og viser fine store bobler i glasset. På nesen er Champagnen intens og med dyp herlig stor gul frukt som forfører de fleste. Også litt vanilje, nøtt, litt saltpreg sammen med den flotte tunge gjærbaksten. Middels konsentret på paletten med eleganse som nøkkelord. Her er det saftige epler, sitrus, hvit pepper, et herlig mineralsk sjøpreg, får tanker til Chablis, og et gjærpreg som fortsatt kanskje er vel mye. Lang og supermineralsk utgang. Blir smattende lenge på denne. En flott Champagne som viser Pol Roger Sir Winston Churchill sin potensiale med tålmodighet i kjelleren. 94 poeng.

 

Champagne Pol Roger Winston Churchill 2006 – Spesialbestilling – 1225 kroner

Champagnen har en dyp gyllen fin farge. På nesen oppleves Champagnen som konsenterert, men allikevel litt sjy og forsiktig med lette grønne frukter, noe gjær, kjeks og autoglysepreg. Den er også konsentrert på paletten med preg av modne røde epler, en herlig kremet mousse med mye salt og mineralsk preg. Noe gjærbakst. Syren er crispy og balanserer champagnen på en herlig måte. Litt stum utgang foreløpig. Konklusjonen er at dette er MYE Champagne, men denne vil trenge tid på å finne ut av det. Dette er en flott gave til kjelleren. 93 poeng. For .

 

Pol Roger Champagne Winston Churchill 2004 

I 2004-årgangen er Sir Winston intens på nesen med rike gule frukter og tydelige gjærtoner. Champagnen er konsentrert på paletten med gul fruktig tropisk frukt, tydelig mineralsk og med skikkelig preg av bakerens utvalgte gjærbakst. Lang, litt bitter utgang. Denne trenger fortsatt tid – opp mot 10 år før fullt potensiale er nådd. 92 poeng. For nå.

 

Pol Roger Champagne Blanc de Blancs 2002 

 

100% Chardonnay der druene er fra Grand Cru vinmarker i Côte des Blancs. Champagnen er modnet i syv år før lansering.

Champagnen har fått en moden gyllen farge og på nesen er Champagnen middels intens med modne gule epler, pære og et herlig mineralsk innslag. Champagnen har en fin mousse og viser tegn på fin moden frukt med eleganse der gule epler, urter, en spicy undertone på en lang men lett bitter utgang preger vinen. Dette er en flott bdB som fortsatt vil skinne i de neste 5-7 årene. 92 poeng.

 

Pol Roger Champagne Brut 2008 

Du trodde kanskje at Sir Winston Churchill drakk Champagnen som er oppkalt etter seg selv? Nei, så pompøs var han ikke, huset Pol Roger oppkalte Champagnen etter legendens død med første årgang i 1975. Men Sir Winston Churchill drakk årgangschampagner han, så det er noe å briljere med når du åpner denne her fra den meget flotte 2008-årgangen.

Drueblenden er 60% Pinot noir og 40% Chardonnay-druer som kommer fra 20 Grand Cru eller Premier Cru vinmarker i Montagne de Reims og Côte des Blancs. Champagnen har blitt modnet 8 år i kjelleren før degorgering.

Champagnen er intens med bra dybde på nesen der saftige gule epler, tørr jord, litt spicy preg og lett gjærbakst preger aromabildet. Champagnen er konsentrert med en flott mousse der litt overmodne gule epler og vel uferdig bakverk preger paletten. Syren er høy og er vel i overkant. Dette er en seriøs Champagne som krever lagringstid eller et kraftig, litt syrepreget måltid for at dette skal kunne oppleves nogenlunde harmonisk nå. Champagnen må legge litt på seg først og jeg antar at 5 års tid vil hjelpe betraktelig. Ha den til hummer og kraftige sjøretter. 91 poeng. For nå. 

 

Pol Roger Champagne Blanc de blancs 2009 

Champagnen er tydelig på nese med gule frukter, blomster, et spicy fint krydder og noe gjærbakst. Middels konsentrert på paletten med gule epler, urter og generelt mye av alt. Også vel mye gjærbakst enda. Denne trenger tid, beregn den som et kjellerprosjekt. Vil fungere fint i gave til vinkjenneren. 90 poeng. For .

 

Pol Roger Champagne Brut Reserve 

Champagnen er laget på flere årganger der basen er 2012-årgangen. Det er 1/3 dels drueblend av Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier der druene kommer fra over 30 forskjellige marker.

Champagnen har en fin intensitet på nesen med litt gul frukt, litt gjær, flott brioche-tone og med en fin crispy syre. Champagnen har en bra konsentrasjon med dyphet. Her er det mye grønn eple som slår igjennom sammen med litt krydder og et bra mineralsk særpreg. Syren er tilstede, men balanserer Champagnen fint. Som de fleste Champagnene til Pol Roger har de fint av litt tid i kjelleren, men denne vil være en sikker vinner ved nyttårsbordet også. Ha den til forskjellige matretter. 90 poeng.

 

Pol Roger Champagne Rose 2009 

Pol Roger Rosé Vintage er basert på deres Brut vintage og tilsatt 15% rødvin på Pinot Noir-druen  før andre fermentering og flasketapping.

Denne Rosèen er litt stum og forsiktig på nese med røde bær og et fint rosepreg. Middels konsentrert på paletten med mye bakverk som idag overskygger frukten. Denne trenger mye tid i kjelleren, men viser potensiale. 89 poeng.

 

Pol Roger Pure Extra Brut 

Denne Champagnen er laget for å tilby en ren utgave, uten tilsatt dossage. Drueblenden er en del hver av Chardonnay, Pinot Noir og
Pinot Meunier. Basen er 2013-årgangen.

Champagnen er middels intens med epler og nøtter på nesen. Middels konsentrert på paletten og oppfattes knusktørr, men med høy syre. Litt bitre gule epler preger fruktbildet. Denne her trenger tid i kjelleren før den vil blomstre. 88 poeng. For .