Skip to main content

Redaksjonen i Botti.no er i sorg etter at Bottis skribent og mentor Rune Wasshaug er gått bort, bare 53 år gammel. Han etterlater seg kone og to jenter på 18 og 20 år. Våre tanker går til Runes familie og nære venner.

 

Rune Wasshaug f.25.05.70 – 08.08.23

Rune Wasshaug er gått bort, bare 53 år gammel. Foto: Privat

Vi mottok med sorg beskjeden om at Rune Wasshaug gikk bort 8.august 2023 etter plutselig og uventet sykdom. Rune etterlater seg kone og to nydelige jenter på 18 og 20 år.

Rune har vært involvert i Botti.no tidlig etter oppstarten av nettsiden i 2017. Han har bidratt med fagartikler, smaksnotater og ikke minst gode faglige råd frem til det siste. Rune har alltids vært ydmyk, på kanten til forsiktig når det gjaldt å sette søkelys på seg selv og sin enorme vin-kunnskap. Runes bidrag på denne vin-siden sier dog sitt. Meget kunnskapsrik, med strålende formidlingsevne og med evnen til å fokusere på de viktige poengene. I tillegg hadde Rune noen gode personlige egenskaper. Raus, omtenksom, varm og en humør-spreder er verb alle vil assosiere med Rune.

Rune har også vært mentor og nære støttespiller for Bottis redaktør André Brattland. Siden debuten med fagartikler for landets vinmagasin «Vinforum» i 2018 har Rune korrekturlest og gitt tunge faglige råd i alle artiklene skrevet av Brattland. De siste to artiklene ble lansert i juli-utgaven av Vinforum. Den siste artikkelen gjaldt Chiara Boschis, Barolos kvinnelige Pioneer som Rune over flere år har hatt en personlig og varm relasjon med.

Vin-Rune 

Rune får personlig servering av den verdenskjente kokken Massimo Bottura på 3* restauranten Osteria Francescana i Modena. Foto: Privat

Mange i det norske vin-miljøet har blitt kjent med Rune igjennom årene. Hans lidenskap for mat og vin har vært kjent for mange blant annet igjennom kommentarer og smaksnotater på vingruppene «Norwegian Fine Wine forum», «Vin-forum» og «God vin». I tillegg har Rune hatt et nært forhold til mange andre vin-entusiaster med felles lidenskap. Rune deltok på en rekke vin-sammenkomster og middager med felles interesserte. Rune var også en ivrig vin-samler og mange har satt svært pris på å møte Rune under Vinmonopolets spesiallanseringer. Alltid blid med lun humor og med evne til å formidle tanker og kunnskap. Runes siste deltakelse på spesiallanseringer var Burgund og Champagne-lanseringen i februar og juni. Både viner fra DRC og Ravenenau havnet i kurven til Rune. Det vet vi at han synes var stas.

I de siste år har også Rune fått en stor følgerskare via instagram-kontoen Vin_Rune. Lettlest, men tydelige og meget godt formulerte smaksnotater på viner mange vin-entusiaster setter pris på.

Begravelse torsdag 17.august 2023

Furuset Kirke (Ullensaker).

Rune begraves i Furuset Kirke (Ullensaker) torsdag 17. august 2023 kl. 1300. 

I istedenfor blomster ønsker familien en gave til hans jenters utdanning. Botti-redaksjonen oppfordrer alle til å bidra med dette ved å bruke Vipps til tlf 414 22 367.

Botti-redaksjonen vil med dette lyse fred over Runes minne.

Du vil bli savnet kompis!

3 kommentarer

  • Erik løvås sier:

    He og kondolerer så mye til deg og hans familie. Det var sjokkerende nyheter. Som du skiver bidro han med dype gode artikler på Botti.no sommer satte stor pris på.
    Gledet meg over få respons på hans insta profil ved et par anledninger.
    Senest 18 juni etter en Castell’in villa post. Skrev jeg skulle ta en 1982 reserva og fikk meninger om følge eller kun som meditasjonsvin. Han avsluttet med «tar gjerne imot rapport». Det somlet jeg for lenge med…

  • Morten Rustad sier:

    Det var trist å høre. Likte han som vinskribent og vinanmelder. Kondolerer.

Legg igjen et svar