Skip to main content

Vinene som jeg mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Smaksnotater 

Schiavenza Barolo Broglio Riserva 2012 – Bestillingsutvalget – 699 kroner (11205101)

Flasket i september i 2018. 2012 var en ekstrem årgang med mye snø og frost på vinteren, mye regn på våren og med en sommer med mye varme. Allikevel lages det mye god vin i 2012 hvis en velger riktig. Denne vinen er av det gode slaget.

Kraftigere og ekspressiv på duft med god frukt av mørkere røde bær, årgangens karakteristiske preg av våt løv, mer tjære, godt saltpreg og lett følelse av roser. Bra kompleksitet aromamessig. Pen fyldig vin med konsentrerte røde bær, oransje fruktskall, litt kjølig tobakk, lær og sopp. Bra struktur og med klassiske tanniner. Meget god vin som bør og kan ligge i kjelleren i minst 7-10 år til. 93 poeng. Spesielt anbefalt.

 

Schiavenza Barolo Prapò 2015 – Bestillingsutvalget – 529 kroner (11205001)

Sør-øst vendte vinmarker på 350 meters høyde ved Cerretta-marken. Kalkholdig jordsmonn. 14,5% alkohol.

Mørkere og mer klassisk uttrykk på duft med saftig fruktkjøtt, plommeskinn, lær og tjære. Pen fyldig vin som balanserer meget godt med kraft og struktur på den ene siden og mer delikat følelse på den andre siden. Kraftig mørkere frukt, salt og sopp. Lang utgang med faste tanniner som biter, men balanserer godt med frukten. Flott Serralunga-vin, kanskje den beste som kommer fra Prapo-marken. 92 poeng. Spesielt anbefalt.

 

Schiavenza Barolo Cerretta 2015 – Bestillingsutvalget – 459 kroner (11205201)

Druer fra flere parseller i Cerretta med sør-øst og sør-vest vendte marker. 300-400 meters høyde. Mye limestone og sand i jorda.

Friskere og tiltalende på duft med rike røde bær, tydelige friskere roser, lett sopp, tjære og krydder. Middels fyldig og rik vin med god munnfølelse av røde delikate bær, lett tørket sopp og fin salt-mineralitet. Faste og maskuline tanniner. Mangler litt nerve i midtpartiet foreløpig, men dette er god Barolo. 91 poeng. Spesielt anbefalt.
Schiavenza Barolo Broglio 2015 – Bestillingsutvalget – 425 kroner (11204901)

Druer fra åtte parseller i enkeltvinmarken Broglio fra 360 meters høyde. Sør-øst vendt. Mye leire og kalk nederst. Mer rik og fertil jordsmonn som gir mye vegetasjon og mer klaser. Krever mye arbeid. 14,5 % alkohol.

Ganske maskulin på duft med mørkere kraftige og rike røde bær. Litt gamle roser også. Middels fyldig til middels + fyldig vin med kraftige rike røde bær, urter og mint. Strukturert og klassisk. Fortsatt litt stram og og med faste tanniner som kan være krevende. Kvalitetsvin som trenger tid i kjelleren. 90 poeng. For nå. (90-92 poeng)