Skip to main content

Vinene merket Basisutvalget er nyheter og vil være tilgjengelig i de fleste butikkene onsdag 3.november 2021.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne utgaven er Erlend Stokstad Haarr (ESH).

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere.)

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Musserende viner

Varenr: 12685801
Vin: Roger Manceaux millesime 2012
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 429,90 kr
Importør: Champagneinwest
Produsent: Roger Manceaux
Alkohol:12.00% Sukker:6.1 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av lett utviklet frukt, med vekt på modne gule og grønne epler, sitrusfrukter, samt autolyse, bakst, kjeks, nøtter, mineraler og litt toast. Fyldig kropp med en god, kremet og litt rikere munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og myk kremet frukt på smak, med vekt på modne gule epler og sitrusfrukter. Innslag av bakst, urter, kjeks og nøtter. Hint av sopp. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning med fin friskhet. Strålende champagne!
Poeng: 92

 

Varenr: 13429401
Vin: M. Vesselle Bouzy Grand Cru Extra Brut 2008
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 588,90 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Champagne Maurice Vesselle
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av begynnende moden frukt, med vekt på gule epler og lime, litt stenfrukter og røde bær, samt urter, krydder, mineraler og nøtter. Hint av toast. Fyldig kropp med en utpreget god, elegant kremet munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet og mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og gule epler. Innslag av sopp, krydder, kjeks, brioche, mineraler og nøtter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Virkelig flott håndverk!
Poeng: 91

 

Varenr: 13541201
Vin: Boatas Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut 2012
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 468,70 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Earl Boatas Gentil
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av lett moden frukt, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og litt pærer, samt autolyse, smør, brioche, kjeks, nøtter og toast. Streif av mineraler, honning og blomster på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk og moden frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler og friske sitrusfrukter. Innslag av mineraler, kjeks og bakst, samt litt smør, honning og nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en frisk, syrlig-mineralsk avslutning. Pen Blanc de Blancs.
Poeng: 90

Varenr: 5647301
Vin: Philipponnat Royale Réserve Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 459,90 kr
Importør: Bonum Beverages
Produsent: Philipponnat
Alkohol:12.00% Sukker:8.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: pinot noir, chardonnay og pinot meunier.
Beskrivelse: Basen i champagnen er fra 2017-årgangen. Elegant på nesen med aromaer av lett utviklet frukt, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og fersken, samt autolyse, brioche, kjeks, nøtter og litt toast. Fyldig kropp med en utpreget god, kremet munnfølelse. Fin mousse. Pen konsentrasjon av saftig, lett moden og frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og litt røde bær. Innslag av bakst, nøtter, kjeks og noe mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra champagne.
Poeng: 90

 

 

 

 

 

 

Varenr: 6680401
Vin: Jansz Tasmania Premium Cuvée
Region: Tasmania, Australia
Pris: 245,– kr
Importør: Vinarius
Produsent: Jansz Tasmania
Alkohol:12.00% Sukker:8.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av modne gule og grønne epler, stenfrukter og litt lime, samt blomster, voks, autolyse og litt bakst. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin mousse. Saftig, syrlig frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og grønne epler, samt litt stenfrukter. Innslag av nøtter og kjeks, samt litt mineraler. Balansert syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Fin, aromatisk musserende fra Tasmania.
Poeng: 88

Varenr: 13376101
Vin: M. Vesselle Cuvée Reserve Grand Cru Extra Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 238,90 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Champagne Maurice Vesselle
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Fint duftbilde med preg av lett moden frukt, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, fersken, litt røde bær, samt gjær, bakst, kjeks og noe urter. Middels til fyldig kropp med en småelegant munnfølelse. Fin mousse. Fin kjerne av saftig, frisk og noe utviklet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, kjeks, bakst, mineraler og hint av noe toast. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning. Godt utført håndverk av en champagne med noen hint av kompleksitet.
Poeng: 87

 

Varenr: 13428001
Vin: Charles Mignon Premium Réserve Rosé Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 267,90 kr
Importør: Winepartners Nordic
Produsent: Charles Mignon
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Dufter av modne sitrusfrukter, søte jordbær, fersken og litt modne røde epler, samt urter og lette krydder, blomster, litt autolyse og noe søt bakst. Fyldig kropp med en ren og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, sødmerik kremet frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, modne røde epler, samt søte røde bær og litt kirsebær. Innslag av urter, kjeks, bakst og krydder. Pen, frisk syre. Bra lengde med en litt bløt, tørrende avslutning. God musserende rosé i en ikke helt tørr stil.
Poeng: 87

 

Varenr: 13611201
Vin: Schlumberger Blanc de Blancs Klassik Brut Nature
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 172,90 kr
Importør: Gavin
Produsent: Schlumberger Wein- und Sektkellerei
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av modne gule og litt grønne epler, noe sitrusfrukter, samt gjær, søt bakst, litt kjeks og krydder. Snev av blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en saftig, kremet munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt litt lette stenfrukter. Innslag av urter, kjeks og nøtter. Frisk syre. God lengde med en tørr utgang. God østerriksk musserende uten de helt store detaljene.
Poeng: 86

 

Varenr: 13610601
Vin: Szigeti Grüner Veltliner Klassik Extra Brut
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 199,90 kr
Importør: Selected Wine Partners
Produsent: Szigeti
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av gule epler, fersken og stenfrukter, samt samt blomster, nøtter, urter, litt gjær og bakst. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin mousse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule epler og fersken. Innslag av litt pære, samt kjeks, nøtter, krydder og litt toast. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende, kremet avslutning. Mangler kanskje litt friskhet, men dette er en vellaget musserende.
Poeng: 86

 

Hvite viner

Varenr: 1725901
Vin: Rolet Arbois Vin Jaune 2012
Region: Jura, Frankrike
Pris: 485,– kr
Importør: B & R WINE
Produsent: Rolet
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Savagnin.
Beskrivelse: Kompleks og rik på nesen med aromaer av modne og oksidative gule epler, sopp, lær, nøtter, tørket frukt, krydder, oliven, urter og saltmineraler. Noe fat. Virkelig flott dybde på duft. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse med flott fedme. Konsentrert, moden frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av tørket frukt, karri, krydder og nøtter, samt sopp, saltmineraler og fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Virkelig flott Vin Jaune.
Poeng: 93

 

Varenr: 5150101
Vin: Laroche Chablis Grand Cru Les Blanchots 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 582,80 kr
Importør: Vinordia
Produsent: Dom. Laroche
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Utpreget frisk og mineralsk på nesen med aromaer av gule og grønne epler, fersken og gule stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt røyk, knust stein og en flott saltmineralitet. Noen fattoner og hint av mandler. Alt i alt en flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god og elegant strukturert munnfølelse. Nydelig kjerne av slank, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, stramme og syrlige sitrusfrukter, samt bittelitt aprikos. Pen underliggende saltmineralitet, samt innslag av urter og røyk. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. Strålende, raffinert Chablis.
Poeng: 92

 

Varenr: 13581101
Vin: Garnier & Fils Chablis Grand Cru Vaudesir 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,– kr
Importør: AMKA
Produsent: Garnier Père et Fils SARL
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler, stramme sitrusfrukter, samt blomster, urter, kalkmineraler og sjø. Noen aromatoner av vanilje og fat. Middels fyldig kropp med en god, forfriskende munnfølelse med pen nerve. Konsentrert, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter, samt noe kjøttfull fersken. Pen mineralitet, samt innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget flott vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 13639701
Vin: Frédéric Lornet Arbois Vin Jaune 2014
Region: Jura, Frankrike
Pris: 469,90 kr
Importør: Vinhuset NOFRA
Produsent: Frederic Lornet
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Kompleks på nesen med aromaer av aprikos og stenfrukter, modne gule epler, samt tørket frukt, karri, sopp, nøtter, saltmineraler og fat. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse med litt fedme. Flott nerve. Pen konsentrasjon av saftig, saltpreget og begynnende frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter, samt noe aprikos. Innslag av nøtter, krydder, saltmineraler og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Meget bra Vin Jaune.
Poeng: 90

 

Varenr: 1573001
Vin: Roland Lavantureux Chablis Grand Cru Vaudesir 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Roland Lavantureux
Alkohol:13.00% Sukker:1.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av friske grønne epler, sitrusfrukter, noe fersken og nektariner, samt mineraler, nøtter, litt lett krydder og fat. Middels fyldig kropp med en elegant strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Pen saltmineralitet, samt innslag av krydder, nøtter og noe fat. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 13627602
Vin: Hetszölö Tokaji Dry Szamorodni 2017
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 198,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Tokaji Hétszölö
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rik og florpreget på nesen med aromaer av gule epler, sitrus, fersken og aprikos, samt litt tørket frukt, mandler, nøtter, sopp, voks og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med litt kledelig fedme. Konsentrert, saftig, myk moden frukt på smak, med vekt på gule epler, aprikos og litt modne sitrusfrukter. Tydelig nøttepreg, samt innslag av urter, krydder, mineraler og fat. Frisk syre. Fin lengde med en syrlig, tørrende avslutning. Meget bra og typeriktig Szamorodni fra Ungarn.
Poeng: 90

 

Varenr: 13577101
Vin: Real Agrado Las Planas Blanco de Viura 2016
Region: Rioja, Spania
Pris: 479,90 kr
Importør: Heyday Wines
Produsent: Viñedos de Alfaro S.A.
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Særpreget på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, aprikos, litt tørket frukt, samt anis, nøtter, saltmineraler, honning, krydder, smørmalt og fat. Hint av blomster på duft. Fyldig kropp med en utpreget god, myk og rik munnfølelse. Kompleks og saftig moden frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og stenfrukter. Nydelig saltaktig mineralitet, samt innslag av nøtter, krydder og fat. Frisk syre. Flott lengde med en salt- og fatpreget, tørr avslutning. Meget flott hvit Rioja-vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 13541101
Vin: Lopez de Haro Gran Reserva 2014
Region: Rioja, Spania
Pris: 272,80 kr
Importør: JP Wine
Produsent: Lopez de Haro, Hacienda
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Sammensatt duftbilde på nesen med aromaer av modne gule epler og sitrusfrukter, noe aprikos, samt nøtter, urter, honning, krydder, lær og noe trevirke. Streif av blomster på duft. Middels til fyldig kropp med en frisk munnfølelse med fin tekstur. Kompleks, begynnende moden frukt på smak, med vekt på gule epler, aprikoser og krydrede stenfrukter. Innslag av tørket frukt, honning, krydder, nøtter, mineraler og fat. Pen syre. Bra lengde med en lett trepreget, tørr avslutning. En flott vin.
Poeng: 89

 

Varenr: 4827301
Vin: Grand Cuvée Don Quichotte 2013
Region: Loire, Frankrike
Pris: 199,90 kr
Importør: Trulli Wines
Produsent: Ch. de la Gravelle
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: melon de bourgogne og muscadet.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på gule epler, fersken og litt lime, samt urter, blomster, mineraler og noe nøtter. Streif av litt voks på duft. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Slank, saftig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, krydder, samt noe nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og litt saltpreget avslutning. Flott og typeriktig muscadet.
Poeng: 88

 

Varenr: 4706401
Vin: Gérard Tremblay Chablis 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 239,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Gérard Tremblay
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ren på nesen med aromaer av sitrusfrukter, grønne epler, blomster, litt urter, samt våt stein og en fin mineralitet. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og en anelse myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Flott mineralitet, samt innslag av urter, litt krydder og mandler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Pen chablis til en ok pris.
Poeng: 87

Søtvin

Varenr: 13541502
Vin: Holdvölgy Eloquence Tokaji Edes Szamorodni 2011
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 229,70 kr
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Holdvölgy
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Sammensatt og tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, aprikos og tørket frukt, samt honning og litt krydder. Streif av litt nøtter og fat på nesen. Fyldig kropp med en rik og munnfølelse med oljete tekstur. Kompleks, saftig og søt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, fersken og litt aprikos. Innslag av krydder, nøtter, honning og noe fat. Pen, frisk syre. Bra lengde med en syrlig avslutning. Meget flott Tokaji.
Poeng: 90

 

Varenr: 5322402
Vin: M. Chapoutier Banyuls 2019
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 179,90 kr
Importør: Signature Wines
Produsent: M. Chapoutier
Alkohol:16.00% Sukker:91.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: grenache.
Beskrivelse: Utpreget fruktig og sødmefull på nesen med dufter av bjørnebær og kjøttfulle mørke plommer, litt tørket frukt, samt lakris, krydder, sjokolade og tobakk. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og søt mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og modne plommer. Innslag av tørket frukt, sjokolade, anis og kaffe, samt krydder og litt nøtter. Balansert syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørrende, litt bløt avslutning. Bra, vellaget søtvin.
Poeng: 88

Annonse

Annonse

Røde viner

Varenr: 6221601
Vin: Caparzo La Casa Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 675,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Caparzo
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av kjølig, lett moden rød og litt mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og mørke bringebær, litt bjørnebær, samt anis, lær, krydder, te, sopp og pent integrert fat. Streif av litt blomster og tørket frukt på duft. Meget pen dybde på duft. Fyldig kropp med en strukturert munnfølelse med god nerve. Meget flott konsentrasjon av saftig, tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt mørkere bær i retning av skogsbær og bjørnebær. Innslag av lær, lakris, mørk sjokolade, te, urter, krydder og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Nydelig og meget vellaget brunello. Trenger litt tid.
Poeng: 92

 

Varenr: 13627701
Vin: Fattoria del Pino Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 600,– kr
Importør: Grape Company
Produsent: Fattoria del Pino
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer, rips og litt tranebær, samt røyk, lær, nøtter, roser, pepper, urter, te og litt anis. Flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og frisk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, rips og plommer. Innslag av litt mørke bær, samt urter, krydder, espresso, anis og lær. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. En strålende brunello.
Poeng: 91

 

Varenr: 13043601
Vin: Matrot Volnay-Santenots 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 543,80 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Thierry et Pascale Matrot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende og lett parfymert på nesen med dufter av røde kirsebær, markjordbær, litt mørke plommer, samt anis, pepper, fioler, skogbunn og tre. Snev av krydder på duft. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, lett strukturert rød og mørk frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, mørke plommer og litt moreller. Innslag av anis, urter, krydder og fat. Frisk syre. Ferske tanniner som strammer litt. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin som fremstår forholdsvis strukturert i årgangen. Gi den litt tid.
Poeng: 90

 

Varenr: 13634201
Vin: Joseph Drouhin Volnay-Santenots Premier Cru 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Dom. Joseph Drouhin
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av kjølig rød og mørk frukt, med vekt på røde kirsebær, litt plommer og bjørnebær, samt urter, krydder, pepper, blomster og fat. Snev av en saltaktig mineralitet. Fyldig kropp med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, strukturert mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke plommer. Innslag av litt røde bær, samt anis, urter, krydder, litt lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget flott, kraftfull vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 13462401
Vin: Château Citran 1996
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 414,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Citran
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Moden og kompleks på nesen med dufter av modne mørke bær, tørket frukt, lær, krydder, tobakk og sedertre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Moden, bløt mørk frukt på smak, med innslag av tørket frukt, lær, tobakk, krydder og eksotisk tre. Balansert syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Ikke veldig komplekst, men en flott, moden Bordeaux-vin med levende frukt.
Poeng: 89

 

Varenr: 6529301
Vin: Dom. le Garrigon Visan Côtes du Rhône Villages 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 219,90 kr
Importør: Lacertidae
Produsent: Dom. le Garrigon
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: syrah og grenache.
Beskrivelse: Dufter av litt utviklet og sødmerik mørk frukt, med vekt på plommer og skogsbær, samt urter, krydder, tjære, lær, anis og pepper. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Saftig, bløt mørkere frukt på smak, med vekt på plommer og skogsbær. Innslag av urter, pepper, krydder og lakris. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin fra sør-Rhône.
Poeng: 88

 

Varenr: 7356001
Vin: Pittnauer Pannobile 2018
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 348,– kr
Importør: Interlope
Produsent: Weingut Pittnauer
Alkohol:12.50% Sukker:1.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: zweigelt, blaufränkisch, st. laurent.
Beskrivelse: Rikere, men tiltalende duftbilde med preg av mørk frukt, med vekt på bjørnebær og moreller, samt lakris, lær, urter, krydder, einebærbusk og noe fat. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Konsentrert, saftig mørk frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Snev av litt røde bær. Innslag av urter og krydder, samt litt krekling, pepper og fat. Pen, frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin med flott særpreg.
Poeng: 88

 

Varenr: 13611001
Vin: Marko Prellenkirchen 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 259,90 kr
Importør: Signature Wines
Produsent: Lukas Markowitsch
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens og rik på duft med preg av bjørnebær og modne mørke plommer, samt lakris, lilla blomster, pepper, urter og krydder. Fyldig kropp med en rik, fruktig munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, rik og litt bløt mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av urter, krydder, pepper, lakris og sjokolade, samt noen fattoner. Frisk syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Særpreget og god sak fra Østerrike.
Poeng: 87

Varenr: 2299901
Vin: Ch. Paveil de Luze 2015
Region: Margaux, Frankrike
Pris: 350,– kr
Importør: Birkedal Hartmann Norway
Produsent: Ch. Paveil
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot.
Beskrivelse: Fint duftbilde med preg av lett utviklet mørk frukt, med vekt på bjørnebær, solbær og mørke kirsebær, samt litt tørket frukt, lær, krydder, anis, tobakk og sedertre. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, begynnende moden mørk frukt, med vekt på bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av pepper, lakris, krydder og lær, samt te og fint integrert fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. God Margaux-vin uten de helt store detaljene.
Poeng: 87

 

Varenr: 13372101
Vin: Sir Paz Estate Shiraz 2019
Region: Victoria, Australia
Pris: 294,90 kr
Importør: Tellus Wine & Spirits
Produsent: Sir Paz Estate
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Shiraz.
Beskrivelse: Fruktig og uttrykksfull på nesen med aromaer av mørke plommer, solbær og bjørnebær, samt tørket frukt, sorte oliven, einebærbusk, pepper, krydder, røkt kjøtt og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt og kjøttfull mørk frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av lær, lakris, urter, krydder og noe fat. Frisk syre. Strukturert med faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God australsk vin som vil være en flott vin til rike kjøttretter.
Poeng: 87

 

Varenr: 13620501
Vin: Heinrich Naturtalent Zweigelt & Blaufränkisch 2020
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 198,80 kr
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Heinrich
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk og frisk på nesen med aromaer av mørk frukt, med vekt på moreller, blåbær og plommer, samt lilla blomster, pepper, urter og krydder. Middels fyldig kropp med en god, fint strukturert munnfølelse. Tett, fersk og saftig mørk frukt på smak, med vekt på moreller, blåbær og plommer. Innslag av lær, pepper, urter og litt krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørr og litt fast avslutning. Flott og frisk vin!
Poeng: 87

 

Varenr: 4582301
Vin: Guigal Crozes Hermitage 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 279,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Fersk og typeriktig på nesen med aromaer av lett utviklet mørk frukt, med vekt på plommer og bjørnebær, samt anis, pepper, krydder, lær og noe fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, strukturert mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og litt skogsbær. Innslag av urter, krydder, te, lakris, lær og bittelitt fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Typeriktig, god vin.
Poeng: 86

 

Hetvin (portvin)

Varenr: 13626201
Vin: Quinta da Côrte Tawny 10 YO
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 359,90 kr
Importør: Gavin
Produsent: Quinta da Côrte
Alkohol:20.00%
Beskrivelse: Pent, rikere duftbilde med preg av sødmerike, modne bjørnebær, litt røde bær og tørket frukt, samt nøtter, krydder, urter og fat. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Sammensatt, rik frukt på smak, med vekt på moden mørk frukt og tørket frukt. Innslag av nøtter, krydder, karamell og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en sammensatt, fast utgang. Fin portvin.
Poeng: 88

 

Varenr: 13628701
Vin: Pocas 10 Years Old Tawny
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 257,10 kr
Importør: Heritage Wines
Produsent: Manoel D. Poças Júnior
Alkohol:20.00%
Beskrivelse: Fin på nesen med aromaer av moden, sødmerik mørk frukt, tørket frukt, krydder, lær, lakris, nøtter og karamell. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Saftig, rik og søt frukt på smak, med vekt på bjørnebær og tørket frukt. Innslag av litt røde bær, samt mandler, nøtter, karamell, krydder, lakris og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en fast avslutning. Vellaget portvin.
Poeng: 88