Skip to main content

Vinene merket Basisutvalget er nyheter og vil være tilgjengelig i de fleste butikkene onsdag 1.september 2021.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne utgaven er Andre Brattland og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere.)

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Musserende viner 

Varenr: 8365501
Vin: Michel Mailliard Mont Vergon Brut 2008
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 582kr
Importør: Interlope
Produsent: Michel Mailliard
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og moden i karakteren med bred gul eplefrukt som gir sine siste energier til verden, brioche, tørket karamell og mer havraktig tone i bakkant. Bra fyldig Champagne med denne brede og rikere moussen som takker for seg med gul solmoden eple, saftig sitruskjøtt, bakverk og med denne fine kremete og saftigere utgangen med lett saltbitt. Syren er der og holder Champagnen oppe. Litt brusaktig følelse, men på en fin måte. Kanskje ikke Champagne man drikker mange glass av, men verdt en investering dette.
Poeng: 90

 

Varenr: 13344901
Vin: Kullabergs Josefinelust Brut 2019
Region: Skåne, Sverige
Pris: 399,– kr
Importør: Champagneinwest
Produsent: Kullabergs Vingård
Alkohol:12.00%
Druer: souvignier gris og solaris.
Beskrivelse: Faktisk sjarmør på duft dette her med pærekjøtt, kjølig melon eple og vårblomst. Middels fyldig og levende musserende vin med saftig eple, mot kjølig pære, kjeks og masse urter. Rene urtehagen faktisk, på en god måte. God friskhet på utgangen som skaper glede. Mye penger, men så er dette noe spesielt. Veldig bra sak! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

Varenr: 13368101
Vin: Fontanafredda Alta Langa Brut 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 209,90 kr
Importør: _
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:12.50%
Druer: chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Rik og frisk italiensk musserende vin med tiltalende dufter av sitrus, pærekjøtt og salter. Middels fyldig, enkel med saftig munnfølelse med sitrus, eple og litt salter. Pen mousse som tar tak her. Ikke komplekse saker, men dette drikker faktisk veldig godt og utadvendt. Saltene ligger fint med. Veldig godt kjøp! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13348401
Vin: Skepparps Grand Prix Solaris Brut
Region: Skåne, Sverige
Pris: 397,– kr
Importør: Champagneinwest
Produsent: Skepparps Vingård
Alkohol:12.00%
Druer: Solaris.
Beskrivelse: Litt grov og annerledes på duft, men noe skarpt kjellerstøv som ligger over sitrus og nesten kanel. Middels fyldig vin med denne kjellerfølelsen også i munnfølelsen sammen med god frukt av eple og grov sitrus. Brent brød i bakkant. Lett saltet utgang. Spesiell sak. Verdt forsøke for å smake ukjent drue og svensk bobler.
Poeng: 84

Hvite viner

 

Varenr: 13371601
Vin: Louis Jadot Meursault Blagny Premier Cru 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 695,– kr
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Årgangstypisk bred, men også sjarmerende på duft med størknet smør med passende fatkrydder som ligger over solmoden gul frukt og krydderier. Middels fyldig, saftig og lett bred Meursault med veldig god fruktkarakter. Saftig gul frukt, kinnet smør, nesten mot kremaktig midtparti, fatkrydder, lett salthet og med denne ypperlige lett fine syren som kommer fram i en frukt som kunne ha vært moden hadde det fine friskheten bidratt inn i fedmen. Noe fatpreg, men dette vil integreres. Vin vin dette! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13337501
Vin: Rijckaert Meursault Blagny 1er Cru Vielles Vignes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 689,90 kr
Importør: Best Cellars
Produsent: Rijckaert
Alkohol:13.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Pen stramhet på duft med mineraler og fatkrydder som ligger over rikere gul frukt og nøtt. Bra fyldig vin med fint fedmepreg på den gule frukten, fatkrydderne, saltene og det strammere smøret. Syren holder vinen friskende, selv om det er på den mer videre siden. Gi vinen et par år, men dette er en god Meursalt med sjel.
Poeng: 91

 

Varenr: 13372601
Vin: Domdechant Werner Hochheim Kirchenstück Riesling GG 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 342,70 kr
Importør: House of Wine
Produsent: Domdechant Werner’ches Weing.
Alkohol:12.50%
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Litt tilbakeholden enda, men har en bredere fruktprofil og lag under som har lyst å komme fram. Pen salthet nerve som ligger over ungdommelig eple, sitrus, mot urt og bredere kryddersorter. Middels fyldig, uttalt frisk og nerverik Riesling med god fruktkarakter. Frisk litt bredere frukt av gult eple, strammere sitrus, nøtt og krydder. Fin syrlig lengde mot Limeskall. Også bra salthet også. Fin Kirchenstück dette! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13372501
Vin: Domdechant Werner Hochheimer Hölle GG Riesling 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 329,90 kr
Importør: House of Wine
Produsent: Domdechant Werner’ches Weing.
Alkohol:13.00%
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fin intensitet og ikke minst skarphet i aromabildet med pen urteaktig tone som ligger over sitrus, eple og snev av dette våte mineralske preget. Middels fyldig, frisk og ren vin med god munnfølelse. Ikke for bred, men har sjarmen med seg der  frisk gul eple, grønnere epleskall, nesten mot grapefruktsyre og salter merkes. Fine detaljer også. Kanskje burde det ha vært mer konsentrasjon, men balansen her bra og vinen har særegenheter med seg. Veldig bra kjøp! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13373701
Vin: Siben Deidesheimer Paradiesgarten VDP. Erste Lage 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 229,90 kr
Importør: Granqvist Beverage House AB
Produsent: Weingut Georg Siben Erben
Alkohol:13.00%
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ganske så presis på aromabildet med saltheten som tar føringene over gul eple og krydder. Middels fyldig og frisk vin med pen presisjon også i smaksbildet. God frukt av sommerlige sitrus, men også med limeskallet som gir syre. Pen lett krydrete utgang. Ikke for detaljrik, men dette er masse Riesling for pengene. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13370701
Vin: Petra Unger Gottschelle Grüner Veltliner 2020
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 219,90 kr
Importør: House of Wine
Produsent: Petra Unger
Alkohol:13.00%
Druer: Grüner veltliner.
Beskrivelse: Fyrrig på duft med disse lett bitre blomstrene som vil ta opp kampen mot strammere stenfrukt, pepperaromaer og blomst. Middels fyldig og frisk vin med god nerve i seg. Her er det tydelig grünersk preg med steinfrukt, lett bitre skalltoner og urtete utgang. Fin matvin dette her. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13375301
Vin: Klein Chardonnay R 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 240,– kr
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Weingut Gerhard Klein GbR
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Enkel, men frisk på aromaene med lett fatkrydder over eple og litt våte salter. Middels fyldig og saftig vin med god karakter av eple, lett fatkrydder og snev av urt mot noe bitterhet, uten at det trekker ned. Bra friskhet på utgangen med lett kinnet smør som bidrar til glede. Bra vin.
Poeng: 87

 

Varenr: 13372401
Vin: Rkatsiteli Dry Amber Wine 2019
Region: Kakheti, Georgia
Pris: 169,90 kr
Importør: IB Fine Wines
Produsent: Wine Thieves
Alkohol:12.80%
Druer: Rkatsiteli.
Beskrivelse: Ganske så rik og moden på duft med denne karamellserte frukten, mot fersken, tørket honning, nøtt og krydder. Middels fyldig vin med denne pene karakteren i munnfølelsen med tørket frukt, strå, nøtt og med denne fine lette saltheten som strammer seg til å slutten. Ikke for kompleks på en måte, men frukten er ren og dette er åpenbart håndverk i denne oransjevinen. Hallo Georgia! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 13364601
Vin: Flädie Aniara 2019
Region: Skåne, Sverige
Pris: 296,– kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Flädie Vinproduktion AB
Alkohol:13.50%
Druer: Solaris.
Beskrivelse: Litt enkel, men allikevel på en frisk og forførende måte med vårblomst over strå og kjølige epler. Lav til middels fyldig vin med god slank fruktkarakter av kjølig melon, epler og lett sitrus. Lett delikat midtparti. Ikke dybde her, men allikevel men en fin sjarme. Verdt å prøve.
Poeng: 86

 

Varenr: 13361601
Vin: Frey Chardonnay Reserve 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 219,90 kr
Importør: Bacchus Wines
Produsent: Weing. Frey
Alkohol:13.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Enkel, men ren karakter av eple, limeskall og urter på duft. Middels fyldig og saftig vin med kjølig eple og sitruskarhkter. Noe nøtt i bakkant. Ikke mye detaljer her og kanskje litt ensforming, me drikker greit dette.
Poeng: 85

Varenr: 13376301
Vin: Vejrhøj Styver 2019
Region: Danmark
Pris: 299,– kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Vejrhøj Vingård
Alkohol:13.00%
Druer: Solaris.
Beskrivelse: Frisk på duft med tydelig katteurin over stikkelsbær og sval blomst. Middels fyldig og frisk vin med slank og god frukt av pære, eple og lett urt. Noe syrlighet på utgangen her også, men på en god måte. Ikke detaljert, men spesielt og godt.
Poeng: 85

Annonse

Annonse

Røde viner

Varenr: 13367201
Vin: Duclaux La Germine Côte-Rôtie 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 499,90 kr
Importør: Tellus Wine & Spirits
Produsent: Benjamin & David Duclaux
Alkohol:13.50%
Druer: viognier og syrah.
Beskrivelse: Uttalt pen balanse på duft med denne fine stramheten som oser karakter sammen med den mer tilgjengelige frukten av bjørnebær, stram plomme, masse einer, skog, grafitt og annen krydder. Bra fyldig og delikat vin med saftig mørk frukt av plomme, bjørnebær, lett tørket frukt, skog, krydder, pepper og lett fatkrydder på en lang og mer kompleks utgang. Syren holder vinen oppe og tanninene er faste, men gir et bitt til vinen. Gi vinen 2-5 år i kjelleren, men kan også nytes nå med heftig lufting. Bra! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 12892901
Vin: Mauritson Rockpile Zinfandel 2018
Region: Usa
Pris: 549,90 kr
Importør: Concealed Wines NUF
Produsent: Mauritson Wines
Alkohol:14.60%
Beskrivelse: Rik og kraftfull på duft med masse som foregår. God blanding mot det røde og mørke i frukten, skog, tydelig kaffe, masse blomst og maskulin parfyme. Bra fyldig og sødmefull Zinfandel som allikevel har en meget god fruktkarakter med mørkere parfymerte bær, urter og krydder. Lang lett sødmefull utgang, men som også strammer seg opp og viser karakter på utgangen. Bra syre og tanniner som er vel integrerte. Til biff entusiasten. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 5756901
Vin: Seghesio Rockpile Zinfandel 2017
Region: California, Usa
Pris: 429,90 kr
Importør: Fondberg
Produsent: Seghesio Family Vinyards
Alkohol:15.40%
Druer: zinfandel og zinfandel.
Beskrivelse: Rik, bred men allikevel ganske så forførende på duft med mørk masse av bjørnebær, rødere plommer, kaffe, godt trevirke, nellik og blomst i godt driv fra sommer til høst. Bra fyldig masse som kommer i mot deg og tar seg i sin favn med sin flotte saftighet av sødmefulle plommer, bjørnebær, litt tørket rød fruktkant, tobakk, kaffe, krydder, lær og lakris på en god fast tannin-utgang, men allikevel med denne følelsen av bløthet som sjarmerer. Biffvin med sjel! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 5635101
Vin: Dom. du Coulet Cornas Brise Cailloux 2018
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 419,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. du Coulet
Alkohol:14.00%
Druer: syrah og syrah.
Beskrivelse: Forførende og utadvendt Cornas med masse frisk frukt av rødere karakter før den mørkere frukten overtar showet sammen med lett jern, kalk, mot kritt, hvit lakris, blomst og pene urter. Bra fyldig, rik og absolutt frisk Cornas som spiller på det mer moderne med framovervendt mørk sødmefull frukt, krydder, lær, lakris og lett blodig karakter. Saftig utgang med sømløse tanniner for en Syrah. Bra syre også. Dette var absolutt en tidlig moden vin som vil skape glede allerede ved høstens matbord. Meget bra vin! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13319501
Vin: Gaillard Cote-Rôtie 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 444,90 kr
Importør: Fondberg
Produsent: Famille Pierre Gaillard
Alkohol:13.00%
Druer: viognier og syrah.
Beskrivelse: Veldig utadvendt med denne pene parfymen som skaper sjarme sammen med modnes bjørnebær, plommer, bringebær, fyrstikk, krydder og dette tykke blodet som renner. Middels fyldig vin med sjarmerende munnfølelse av saftig mørk bær, krydder, pepper og urter. Pen utgang med vel integrerte tanniner og med pen syre. Ikke for detaljert dette, men klimaendringene har gjort vinene mer tilgjengelige. Det passer veldig her. Meget bra vin! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13367901
Vin: Villard Le Gallet Blanc Côte-Rôtie 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 459,90 kr
Importør: House of Wine
Produsent: François Villard
Alkohol:13.50%
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Veldig forførende på duft med denne pene stramheten som holder aromabildet oppe sammen med modne mørke bær, granskog, pepper, hvit pepper, einer og lette fatkrydder. Bra fyldig og rik vin med god saftig munnfølelse med saftige plommer, skogsbær, krydder og blod. Lang og nesten for saftig og parfymert utgang med tanniner som biter, men på en fornuftig måte. Vin for de som liker det juicy, og igjen er det denne tilgjengeligheten allerede nå som gjør dette til interessant høstvin.
Poeng: 91

 

Varenr: 2941101
Vin: Niepoort Poeirinho 2017
Region: Beiras, Portugal
Pris: 319,– kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:12.50%
Druer: Baga.
Beskrivelse: Bra kraft i skøyta her med mørkere fruktkjøttkjerne, uttalt litt masulin parfyme, blomster og krydder. Umiddelbart meget delikat i munnfølelsen. Anslaget er presis og lar frukten umiddelbart danse i munnhulen. Silkeaktig er et nøkkelord med parfymert bringebær og krydder. Fin ren utgang med bra syre og integrerte tanniner. Kanskje kan vinen bli litt kjedelig i lengden, men gi den litt tid og se og kompleksiteten øker. Uansett – flott vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 5301501
Vin: Luis Pato Vinha Barrosa 2017
Region: Beiras, Portugal
Pris: 299,90 kr
Importør: Signature Wines
Produsent: Luís Pato
Alkohol:13.50%
Druer: Baga.
Beskrivelse: Lett intens og krypende sjarmfull på duft med denne fine kryddertonen som ligger over sammen med konsentrerte røde bær, mørkere fruktskall, fatkrydder og en mer jordlig tone. Flott anslag på denne friske vinen som tar vinen til et utmerket sted umiddelbart med denne sexy og sjarmfull frukten med parfyme over bringebær, plommer, passe mengde med fatkrydder og mer urteaktig tone. Pen lett raspende utgang med integrerte tanniner. Med god syre i vinen blir også dette veldig friskt. Meget god vin! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13366501
Vin: Christophe Pichon Allégorie Cornas 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 399,90 kr
Importør: Winemarket
Produsent: Dom. Christophe Pichon
Alkohol:14.50%
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Litt lavoktan ut av glasset, men under er det typisk Syrah som pirrer med litt stram mørk frukt, veistøv, granitt, blod, mer forsiktig pepper og skog. Bra fyldig og balansert Syrah med denne Cornas-riktige stramheten, men som også greier å sjarmere med mer utadvendt frukt av moden bringebær, bjørnebær, lær, salter, urter og pepper. Lang og litt fast utgang. Kanskje litt ensformig enda, men har potensiale. Gi den et par år i kjelleren.
Poeng: 90

 

Varenr: 13367101
Vin: Michelas St Jemms Cornas Les Murettes 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 368,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Dom. Michelas St. Jemms
Alkohol:13.50%
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Presis og maskulin forførende på duft med tydeling krekling, bjørnebær, denne lette søte røykarakteren, lakris, lett størknet blod og granskog. Bra fyldig vin med god fruktkarakter og struktur. Bjørnbær, krekling, plommeskinn, skog, røyk , bacon og med denne litt mer sødmefulle, men gode frukten på en litt fastere utgang, uten at dette trekker ned. Fin syre frisker opp vinen. En ukjent soldat dette, men som har livets rett til høsthygge, bål i peisen og gode viltmåltider.
Poeng: 90

 

Varenr: 13379201
Vin: Giz Vinhas Velhas 2017
Region: Beira atlântico, Portugal
Pris: 309,90 kr
Importør: Servco
Produsent: Luis Manuel Silva Gomes
Alkohol:12.50%
Druer: Baga.
Beskrivelse: Rikere og tydlig i aromabildet med mørkere fruktkjerner, kaffe, skog og krydder som skaper nysgjerrighet. Bra trøkk i anslaget og gir uttalt god munnfølelse med saftigere bjørnebær, plommer og bringebær. Pent krydrete utgang gjør dette sammen med god syre og integrert tanninstruktur til en fin matvin løpet av høsten. Til lett vilt. Bra vin!
Poeng: 90

 

Varenr: 12943701
Vin: Pyramid Valley Central Otago Pinot Noir 2019
Region: New Zealand
Pris: 299,90 kr
Importør: Signature Wines
Produsent: Aoteora NZ Fine Wine Estates / på etikett står det «produced and bottled by Pyramid Valley»
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Pen friskhet på duft med ren frukt av kirsebær, bringebær og nesten pepperaromer i bakkant. Her er det mye som som har lyst til å komme ut, det er et godt tegn. Bra fyldig vin som raskt kommer opp i gamet med et tydelig anslag før den brer seg ut og blir. Uttalt god fruktkarakter med bringebær som er saftige, men fortsatt friske, lær, lette fatkrydder og lær. Fin, lett skallbitter utgang, men ikke skjemmende. Fin syre og sømløs tanninstruktur. Pen Pinot fra New Zeland!
Poeng: 90

 

Varenr: 12169401
Region: Baden, Tyskland
Pris: 425,– kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Weing. Salwey
Alkohol:13.50%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Fin på nesen med aromaer av markjordbær, villbringebær, syrlige kirsebær, samt pepper, mineraler, urter og tre. Snev av mandler og blomster på duft. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig og frisk rød frukt på smak, med vekt på villbringebær, søte jordbær og syrlige kirsebær. Innslag av pepper, urter, mineraler og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner som tørrer litt. Bra lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13363901
Vin: Dom. Belle Crozes-Hermitage Les Pierrelles 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 249,90 kr
Importør: Winederful
Produsent: Dom. Belle Vign.
Alkohol:14.50%
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Kraftfull og tydelig på duft med masse glede av bjørnebær, stramme plommer, fyrstikk, espresso, grafitt, lær, krydder og svette. Bra fyldig Crozes som forsøker å være kvalitet – noe den lykkes med. Mer strammere fruktkarakter og struktur med bjørnebær, mørk plomme, kaffe, blod, espresso og krydder. Lang fast utgang. Dette er en seriøs vin med lite sødme – og til dels kanskje mindre glede munnfølelsen. Men til det gode viltmåltidet er dette et sikkert valg og til en riktig penge. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 12641501
Vin: Askaneli Saperavi Qvevri 2019
Region: Kakheti, Georgia
Pris: 169,90 kr
Importør: Rebel Agency
Produsent: Askaneli Brothers
Alkohol:13.00%
Druer: Saperavi.
Beskrivelse: Rik i stilen med mye som er på gang med kraftigere mørkere bær med plomme, bjørnebær, krydder, urter og med dette saltlaken som skaper interesse. Middels fyldig vin med god balanse mellom det saftige og strukturerte med bringebær, solbær, plommer, modne blåbær og tydelige urter. Bra syre og faste tanniner, men som gler vinen – og høsten – veldig godt. Veldig fint eksemplar av Georgia! Super pris! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13374601
Vin: Aliás Elegancia de Outroara 2017
Region: Beira atlântico, Portugal
Pris: 259,– kr
Importør: Sommelier
Produsent: V Puro
Alkohol:12.50%
Druer: Baga.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med lett volatil stil med masse blomst og saftige røde frukter. Middels fyldig og uttalt saftig vin som gir masse glede. Lett moden kirsebær, tydelig krydder og lær på en mer fast utgang, uten at tanninene blir for mye av det gode. Gir faktisk akkurat det fine bittet vinen trenger. Pent! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13187601
Vin: Lange Pinot Noir Reserve 2018
Region: Usa
Pris: 299,90 kr
Importør: California House
Produsent: Lange Estate Winery
Alkohol:13.60%
Beskrivelse: Fin intensitet med det varmere preget på duft, men som sjarmerer det med saftig bringebær, krydderier og blomster. Middels fyldig og uttalt saftig vin med god fruktfølelse av lett sødmefulle bringebær, plomme, lær og krydder. Fin sømløs utgang. Syren holder fortet. Ikke detaljrikt, men vinen gir en god munnfølelse. Det er er tingen.
Poeng: 88

 

Varenr: 10106901
Vin: Niepoort Nat Cool Bairrada Tinto 2020
Region: Beiras, Portugal
Pris: 179,– kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:12.50%
Druer: Baga.
Beskrivelse: Leken sak på duft med masse sommerlige blomster som hopper her og danser sammen med tydelig parfyme og bringebær. Middels fyldig og uttalt saftig vin med enkel, men god fruktkarakter av bringebær, lett sødmefull rødere bær og krydder. Fin sømløs utgang. Veldig morsom denne her! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13370801
Vin: Nordlund Øko John 2019
Region: Danmark
Pris: 299,10 kr
Importør: eWine
Produsent: Nordlund Vingård
Alkohol:12.00%
Druer: castelão og rondo.
Beskrivelse: Fin sjarme på duft denne svensken med Rhönsk karakter med lilla saftig frukt, lett sødme, masse blomst og krydder. Middels fyldig og uttalt frisk vin med denne nesten overtydelige syren som tar tak over lilla bær, lett fatkrydder og øvrige mer herbale krydderier. Kanskje ikke all verdens kompleksitet, men morsomt dette. Svenske er i gang. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13229601
Vin: Arifana Saperavi Qvevri 2019
Region: Kakheti, Georgia
Pris: 179,90 kr
Importør: Selected Wine Partners
Produsent: Corporation Georgian Wines LLC
Alkohol:13.00%
Druer: Saperavi.
Beskrivelse: Forførende på en sær måte med sødmefull mørk frukt, krydder og blod i mengder. Middels fyldig og saftig med det litt grove i frukten med skogsbær, plomme, krydder og med et. Lett saltet utgang som strammer seg til med overraskende faste tanniner. Særpreget og grov Georgianer.
Poeng: 86