Skip to main content

____

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Vinene er kun tilgjengelig på spesialbestilling hos importøren Grapestone Fine Wines. Ta DIREKTE kontakt hvis vinene ønskes. 

Smaksnotater

Ch.Troplong Mondot 2016 – 2095 kroner (Spesialbestilling) 

St.-Emilion, Bordeaux. Grapestone Fine Wines AS. 15,5% Alkohol. Virkelig bred, svær og oppulent på duft med virkelig tiltalende fruktbilde av konsentrert plomme, mørk kaffe, lær, lakris og tydelig eksotisk krydder. Noe alkoholstikk trekker ned. Fyldig og rik vin med flott munnfølelse. Dette er svært, men allikevel greier vinen å vise pen frisket. Dette er kraften som møter sjarmen. Intens kraftig mørkere rødbærsftukt, mørk skog, lær, vaniljestang og nesten litt flytende tjæreaktig følelse. Bra syre og tanninstruktur.  Litt alkoholstikk på en lang og kraftig utgang med snev av brente toner. Dette er en masse, men komponentene er her og med tid er det håp for at dette blir en stor suksess inn i framtiden. 95 poeng. For nå. (95-97 p)

 

Ch.Troplong Mondot 2010 – 2225 kroner (Spesialbestilling) 

St.-Emilion, Bordeaux. Grapestone Fine Wines AS. 16% alkohol. Virkelig intens og vill råtass på duft med virkelige konsentrert fruktbilde med plomme, bjørnebær, tydelig grønt krydder og fyrstikk. Virkelig en fyldig og kompleks vin som oversvømmer sansene med all sin kraft og råsskap. Heftig konsentrert rik frukt med mørkere røde bær, lær, vanilje og et tydelig saltede preg på en vanvittig kraftig og lang utgang. Dette river i munnen i flere minutter. Noe alkohol stikk merkes og er i kontrast med også med den friskheten som viser seg i vinen. Dette er en særpreget vin på godt og vondt. Dette må være essensen av Parker-skalaen, men er nok ikke en vin for alle. Gi den lang kjellertid- 20 år +. 95 poeng. 

 

Ch.Troplong Mondot «Mondot» 2015 – 579 kroner (Spesialbestilling) 

St.-Emilion, Bordeaux. Grapestone Fine Wine. 100% Merlot. Rik, framoverlendt og tiltalende på duft med konsentrerte mørkere rødbærsfrukt, kaffe, søtere eksotisk krydde og stor blomstereng. Bra fyldig vin med god sødmefull og rundere munnfølelse. Bløt og delikat stil. Brede sødmefulle skogsbær, modne bjørnebær, lett søt kaffe, vanilje og med litt søtladen brent trevirke på en lang utgang. Bløt tanninstruktur. Litt tøffere og lett brent utgang. Litt sødmefull vin, men dette er en meget god 2.vin som vil drikke godt om 5-7 års tid. 90 poeng.