Skip to main content

Smaksnotater 

Continuum 2014 – Spesialbestilling – 1875 kroner

65% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 15% Petit Verdot og 5% Merlot. Vekstsesongen oppsummeres som tørr og med tidlig modning av druene. Dog gav dette mulighet til å plukke druene i en perfekt tilstand, som åpenbart vises i vinen.

Denne vinen har en mørkere lilla farge med lysere kant. På nesen girer denne herligheten litt ned og kommer med en mer eksotisk og sødmefull nese som preges av mørke solbær, kirsebær, søt tobakk, og tyngre kokesjokolade.

På paletten gir vinen virkelig det beste av to verdener – Dette er trehuggeren i bar overkropp som slår hardt, men som også har en indre sjarme og ytterste delikate vesen. Vinen treffer klokkeklart på anslaget og skaper en nesten elektrisk vibrering før den brer seg pent ut med bjørnebær, blåbær, solbær, søtere plommer, nydelig ferskpresset kaffe, sigar som fortsatt gløder, en nydelig lærnerve, og sist, men ikke minst, den mest fabelaktige aromaen av knekte blyantspisser jeg noen gang har kjent. Den er så tydelig – så fantastisk! Utgangen er lang og avslører egentlig aldri de faste tanninene som er med på holde kontroll på på frukten. Kanskje blir frukten på kanten i bakleksa i forhold til de utviklede aromaene, men dette er verdensklasse-vin med oppside i vente! 97 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Continuum 2015 – Spesialbestilling – 1995 kroner

46% Cabernet Sauvignon, 31% Cabernet Franc, 17% Petit Verdot, og 6% Merlot. Årgangen oppsummerer Mondavi-familien som meget god, men noe varm og tørr. Noen kjølige dager tidlig i sesongen førte til at familien mistet ca 50% av druene.

I en varmere og mer framovervendt årgang som 2015 var vinen uventet rolig og foreløpig noe temmet på nesen. Litt varmere eksotisk snitt med saftige bjørnebær, blåbær, tydelige plommer, litt espresso, krydder, og varm rykende asfalt preger aromabildet.

På paletten er vinen derimot med fra første note. Konsentrert og med flott struktur, der litt brede men delikate mørkere røde bær gir en flott smoothness med uttalte aromaer av nypresset kaffe, tørr lær, eksotisk krydder og denne flotte preget av blyantspiss. Også noe trefat på den flotte utgangen som sitter lenge i. Syren og tanninene er igjen flott med på ferden og virker skreddersydd for vinen. Nok en herlig skapning som trenger litt flasketid for ytterligere utvikling. 96 poeng. For nå. Spesielt anbefalt. 

 

Continuum 2006 – Ikke tilgjengelig i Norge 

59% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc and 16% Petit Verdot. Årgangen var forholdsvis varm, men høsten var mer kjølig og tørr som medførte en lang og perfekt modning på druene.

Vinen har en virkelig mørk rød-sort farge med tett kjerne. På nesen er vinen rik og har en høy intensitet med dyp konsentrert frukt med tunge kraftige bjørnebær, lett søtladen plommer, spicy pepper, fyrrig tobakk, lær og et snev av modne kantareller.

På paletten er vinen konsentrert og tett. Litt modne lett søtladne bjørnebær, mørke skogsbær, litt plomme og med snev av urter. Litt tørket karamell sammen med fine eiketoner merkes også. Tanninene er faste og er vinens flotte vokter. Lang utgang. Utmerket vin med mange leveår foran seg. 94 poeng 

 

Continuum 2011 – Ikke tilgjengelig i Norge 

75% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc, 11% Petit Verdot og 2% Merlot. Årgangen oppsummeres som uventet kald og med en del vått vær. 98% av druene kom i denne årgangen far eide druer rundt Continuum etate, mens 2% var kjøpte druer fra Mt. Veeder og Diamond Mountain.

Denne vinen har en virkelig mørk dyp rød-sort kjerne på fargen. På nesen er vinen litt tung i sessen, stor, tung og litt moderne kanskje. Her er det litt mer søtladen toner med konsentrerte bjørnebær, en fantastisk tung asiatisk kryddertone, litt søt pipetobakk, og leirbål. Fyrrige greier aromamessig altså!

På paletten har vinen et mildere anslag og den virker litt utilpass. Så puster den litt før den skrur på fylden og brer seg ut med mer mørke kirsebærtoner, litt halvferdige modne plommer, tobakk, og lær. Vinen har også et pent preg av hvit pepper og noe mer herbale tanker. Mer delikat enn en fyrrig kar med rå kraft. Men det fungerer fint det også, dog ikke på nivå med de øvrige som ble testet. 93 poeng.