Bestillingsprosessen 

Viner på tilleggsutvalget kan du bestille igjennom ditt lokale vinmonopol.

Viner som må spesialbestilles må gjøres vi bestilling direkte til Importør  som loser deg igjennom den øvrige prosessen. (Winetailor).

Viner på bestillingsutvalget kan bestilles via Vinmonopolets nettbutikk eller via kundesenteret.

Vinene som jeg mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Smaksnotater

Gaja Barbaresco Sorì Tildin 2013 – Tilleggsutvalget – 3399 kroner (6873501)

30 flasker totalt tilgjengelig på Skøyen og i Sandefjord.

Denne marken ligger sørvendt, og har litt tyngere vei til vanntilførsel som stresser plantene litt. Dette fører ofte til høy syre og mye tanniner i vinen.

Vinen oppfattes som bred og maskulin med litt tyngere og mørkere frukt på nesen. Vinen har en helt utrolig kryddertone som vibrerer nesten. Vinen er konsentrert og trøkker til, men med første touch oppfattes en ubeskrivelig renhet og balanse som setter deg nesten litt ut. Syrenivået er følgelig høyt og tanninene faste, men sånn må det være, eller faller denne vinen sammen som et korthus. Her er det tørkede kirsebær, bringebær, gamle roseblad, lær, lett tjærepreg og så var det den herlige kryddertonen da, mot noe asiatisk krydder som bare fortsetter på en utrolig lang lenge som vil vare hele kvelden hvis en får lov. Fantastisk flott vin som en faktisk kan nyte tidlig eller lagre lenge. Opp til deg! 97 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Gaja Sorì San Lorenzo 1999 – Tilleggsutvalget – 4299 kroner (6879301)

Det er totalt 8 flasker tilgjengelig i butikkene på Skøyen og Aker Brygge.

24 måneder på gamle eikefat. Mørk tyngre forførende aromabilde med kirsebær, trøffel, kaffe, lær og lett kjøttpreg. Fyldig, lett syrlig og ytterst forførende vin med et herlig elegant preg. Fabelaktig frukt med herlige presise kirsebær, syrlige moreller, lær og trøffel. Silke. Fortsatt stramme tanniner på en lang og smattende mineralsk utgang. Har fortsatt et langt liv foran seg. 96 poeng. For nå. 

 

Gaja Barbaresco Sorì San Lorenzo 2013 – Tilleggsutvalget – 3399,00 kroner (6873301)

Det er totalt 17 flasker tilgjengelig i butikkene på Røa, Skøyen og Aker Brygge.

Konsentrert og dyp med mørkere rød frukt og innslag av syrlige moreller på duft. Noe trøffel, lær og tretoner spiller også inn. Vinen er konsentrert, men litt tilbakeholden foreløpig. Nydelig spicy krydderpreg på mørke modne bringebær, noe bjørnebærpreg, lær, litt våt løv og en flott lang utgang med et tydelig mørk sjokoladepreg. Vinen har høy syre, men tanninene framstår her som silke. Herlig vin som trenger tiår i kjelleren. 96 poeng.

 

Gaja Barbaresco Costa russi 2013  -Tilleggsutvalget – 3399 kroner (6873401)

30 flasker totalt tilgjengelig på Skøyen og i Sandefjord.

Vinmarken ligger sør-vestvendt og ligger midt i vinmarken. Denne får litt mer vanntilførsel, og er litt mer lat enn de andre markene. Vinen får litt mer rikt og floralt preg.

Vinen har et annet uttrykk enn både Tildin og San Lorenzo og åpner mer rik og forførende opp av glasset med et veldig floralt preg og med noe herlige parfymerte kirsebær. Også noe asiastisk krydder og et tydelig preg av julekrydder på nesen. Testens absolutt største sjarmør aromamessig sett.

Vinen er konsentrert, men er allikevel på den sjarmerende siden, med kirsebær, urter, et tydelig einebærpreg og med noen flotte mineraler. Litt lær på utgangen. Tanninene er silkemyke og vinen framstår så utrolig balansert. Nydelig lengde også på denne sjarmøren. En vin som lagrer godt, men som smaker så utrolig godt nå. 96 poeng.

 

Gaja Sori´ San Lorenzo Barbaresco 2014 – Spesialbestilling – 2999,90 kroner

Dyp og sensuell tilnærming på duft med herlig bringebær, flott kryddertone, sopp og lær. Pen fyldig vin med herlig fruktfølelse av kirsebær, bringebær , herlig salttone og tobakk. Pen stramhet i tanninene som gir perfekt bitt. Flott syre. Dette er en strålende vin. 95 poeng.

 

Gaja Barolo Sperss 2014 – Tilleggsutvalget – 1699,90 kroner (10699201)

36 flasker tilgjengelig fordelt på Sandefjord, Frogner og Skøyen.

Mørk og forførende på duft med konsentrert mørkere røde bær, stramt krydder og sopp. Flott anslag som glir over et pent fyldig midtparti. Virkelig bra frukt her. Ren rødbærs-frukt, pene sopp-toner, litt lær og lakris. Herlige tanniner med akkurat passe bitt. Mangler litt snert i utgangen, men dette kan gå seg til. Flott vin! 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Gaja Barolo Conteisa 2013 – Tilleggsutvalget – 1649,90 kroner (1009270)

20 flasker tilgjengelig fordelt på Bergen Valkendorf og Aker Brygge.

Conteisa framstår som rik med sylskarp tilgjengelig nese som virkelig sitter. Her er det rød presis frukt og med en dyp og herlig mokkatone. Vinen er middels konsentrert på paletten med frukt på den kjærlige siden med mørkere kirsebær, noe rosepreg, og et herlig mørkere krydder. Jeg synes dette er en elegant og en sjarmerende Barolo, men den mangler litt trøkk. Men Gud bevares, dette er en flott vin. 94 poengSpesielt anbefalt. 

 
Gaja Barolo Conteisa 2014 – Tilleggsutvalget – 1599,90 kroner (10912801)

46 flasker tilgjengelig på Linderud, Frogner, Skøyen og i Sandefjord.

Ganske spiss og forførende på duft med kirsebær, bringebær, krydder og lett sopptoner. Bra anslag, men mangler litt pondus i midtpartiet. Dog god fruktfølelse med røde bær og lett herbal utgang. Topp tanninstruktur. Trenger litt mer tid. 92 poeng. For nå. (94p).

 

Gaja Promis 2016 – Bestillingsutvalget – 339,90 kroner

55% Merlot, 35% Syrah og 10% Sangiovese og kommer fra Toscana-prosjektet til Gaja.

Tiltalende på duft med sødmefull plommekjøtt og kaffetoner. Middels fyldig vin med enklere og lett sødmefull fruktfølelse av plommer. Litt ukomplisert men bra vin. 88 poeng.