Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 3. november 2021 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

SMAKSNOTATER

Musserende og perlende viner

Varenr: 13637501 (NYHET)
Vin: Philippe Lancelot Chouilly Grand Cru Le Fond du Bâteau Extra Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 798,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Philippe Lancelot
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Virkelig frisk og intens med dette herlige bakverket som ligger over frisk nøtt, eple og tørket strå. Bra fyldig og energisk Champagne med stram sitrusfrukt, limeskall og sitrus. Pen salthet hele veien igjennom. Dette roper terroir! Strålende vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13637401 (NYHET)
Vin: Philippe Lancelot Cramant Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 735,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Philippe Lancelot
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk, parfymert og deilig i stilen med hvete, kjeks, eple og dette kjøttet i sitrusfrukten. Middels til fyldig og knusktørr Champagne i den vertikale stilen. Limeskall, tett sitrus og tett salt. Lang kompleks og frisk utgang. Seriøs sak! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 11843201
Vin: Pertois-Moriset Special Club Le Mesnil-Sur-Oger 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Oslo Wine Agency
Produsent: Pertois-Moriset
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av friske grønne epler og sitrusfrukter, samt autolyse, gjærbakst, kjeks, mineraler og litt fat. Flott dybde på duft. Middels fyldig kropp med en flott, frisk munnfølelse. Fin, kremet mousse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og frisk mineralsk og kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Flott mineralitet i vinen, samt innslag av kjeks og bakst, samt litt nøtter og noe fat. Flott, krisp syre. Pen lengde med en tørr og syrlig, mineralsk avslutning. Meget pen champagne. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 4005301
Vin: Diebolt-Vallois Brut Prestige
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 409,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Diebolt-Vallois
Alkohol:12.50% Sukker:8.3 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Basen i champagnen er fra 2016-årgangen. Pent, friskt aromabilde med dufter av lett modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, litt fersken, samt saltmineraler, kjeks, autolyse, brioche og en anelse mandler. Middels fyldig kropp med en utpreget god, rikt kremet munnfølelse med en fin mousse. Meget bra nerve. Fin konsentrasjon av saftig, frisk og lett utviklet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Strålende saltmineralitet, samt innslag av litt epleskall og nøtter, kjeks og bakst. Frisk syre. Flott lengde med en mineralpreget, knusktørr avslutning. Meget pen champagne og et meget godt kjøp. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13618601 (NYHET)
Vin: Von Buhl Blanc de Noir Prestige
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: None
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: En virkelig flott dybde på nesen med dufter av røde kirsebær og røde bær, modne gule epler, sitrusfrukter, samt urter, kjeks, brioche, nøtter, røyk, mineraler og litt toast. Middels fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med flott nerve. Fin, kremet mousse. Flott, slankt anslag som deretter brer seg utover. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og lett kremet frukt på smak, med vekt på gule og røde epler, røde bær og litt sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder og anis, samt mineraler, nøtter, kjeks og noe toast. Frisk syre. Pen lengde med en knusktørr avslutning. Meget pen og elegant Blanc de Noir fra Pfalz. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13582501 (NYHET)
Vin: Pierre Brocard Champagne Bulles de Blancs Extra Brut 2014
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Pierre Brocard
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med sitrus, kalk og tørr kjeks. Middels fyldig og crisp Champagne som skaper fin vertikal glede. Kjølig sitrus, eple og kjeks. Fin saltet utgang. Ikke for kompleks, men du får håndverksfølelsen. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13732101 (NYHET)
Vin: Champagne de Venoge Brut Millésime 2012
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Champagne de Venoge
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 9-10 gram dosage. 2012-årgang. Rik og framovervendt i duften med gul solvarm eple, brød avlunken brød, nøtt og salt. Middels til fyldig og frisk Champagne med fedme i munnfølelsen med moden eple, brioche og nøtt. Lang saltet og utmerket årgang. Vin i meget god kombinasjon mellom syre og fetaktig frukt. God champagne! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10716601
Vin: Griesel Pinot Brut Nature Prestige 2017
Region: Tyskland
Pris: 399,40 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av modne røde og grønne epler, modne sitrusfrukter, litt røde bær og aprikos, samt kjeks, autolyse, brioche og gjærbakst, mineraler, ristede nøtter og noe toast. Streif av litt hvite blomster og krydder på duft. Fin kompleksitet på nesen. Fyldig kropp med en elegant, kremet munnfølelse med utpreget friskhet. Fin mousse. Konsentrert, saftig og litt myk delikat frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av nøtter, bakst og litt krydder, samt en strålende mineralitet. Balansert syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget pen musserende. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 10965401
Vin: Oxney Classic 2018
Region: England
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Oxney Estate
Alkohol:11.00% Sukker:5.6 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: chardonnay, pinot meunier og pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av friske sitrusfrukter, grønne epler, kjeks, litt autolyse, bakst og en pen mineralitet. Middels fyldig kropp med en god, forfriskende munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og eplepreget mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av sitruszest og en pen saltaktig mineralitet, samt brødbakst, kjeks og autolyse. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Virkelig bra og frisk britisk musserende. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11160901
Vin: Pertois-Moriset L’Assemblage Brut 2019
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Oslo Wine Agency
Produsent: Pertois-Moriset
Alkohol:12.50% Sukker:5.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Basen i champagnen er fra 2018-årgangen. Frisk og tiltalende på nesen med dufter av gule og røde epler, sitrusfrukter, samt autolyse, bakst, kjeks og mandler. Middels fyldig kropp med en stram, frisk munnfølelse. Fin mousse. Fin konsentrasjon av saftig, slank frukt på smak, med vekt på epler og lime. Pen mineralitet, samt innslag av nøtter og kjeks. Krisp syre. Bra lengde med en knusktørr avslutning. Flott champagne! Mye champagne for pengene. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 4004601
Vin: Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Diebolt-Vallois
Alkohol:12.50% Sukker:7.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Basen i champagnen er fra 2016-årgangen. Dufter friskt av kjølige sitrusfrukter, grapefrukt og grønne epler, samt autolyse, bakst, kjeks, mineraler og litt nøtter. Middels til fyldig kropp med en flott, frisk og kremet munnfølelse med fin mousse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og frisk frukt på smak, med vekt på grapefrukt og sitrusfrukter, samt gule og grønne epler. Innslag av sitruszest, bakst, kjeks og en flott saltmineralitet. Snev av litt anis. Krisp syre. Flott lengde med en frisk, tørrende avslutning. Pen, slank og frisk champagne. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 3068901
Vin: Charlemagne Blanc de Blancs Réserve, Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 349,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: None
Alkohol:12.00% Sukker:10.7 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Basen i champagnen er fra 2015-årgangen. Frisk og aromatisk på nesen med dufter av modne grønne og gule epler, sitrusfrukter, samt mineraler, kjeks, autolyse og brødbakst. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, saftig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler, grapefrukt og sitrusfrukter. Utpreget god mineralitet, samt innslag av nøtter, kjeks og toast. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget god, klassisk champagne. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13757901 (NYHET)
Vin: Gosset Cuvée Extra-Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: None
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av lett moden frukt, med vekt på gule epler, fersken og litt modne sitrusfrukter, samt blomster, urter, kjeks, autolyse, brioche og litt toast. Middels fyldig kropp med en elegant, kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk og kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule epler og fersken. Innslag av urter, mineraler, kjeks, bakst, litt nøtter og toast. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Pen, frisk og mineralsk champagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10426501
Vin: Griesel Chardonnay Brut Nature 2017
Region: Tyskland
Pris: 379,40 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: None
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Et forholdsvis intenst, men aromatisk og konsentrert duftbilde med preg av modne og lett oksidative gule epler, modne sitrusfrukter, noe fersken og lett tropisk frukt, samt autolyse, bakst, kjeks, nøtter og en flott mineralitet. Pent fyldig vin med en god, frisk munnfølelse med flott intensitet. Bra mousse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk og begynnende moden kremet frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler og saftige sitrusfrukter. Innslag av sitruszest, saltmineraler, kjeks og nøtter, samt noen toner av toast. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørr utgang. Et meget godt håndverk. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 10718401
Vin: Griesel Grande Cuvée Dosage Zero 2016
Region: Tyskland
Pris: 449,40 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: pinot meunier, chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med dufter av modne gule epler, modne sitrusfrukter og litt pærer, samt epleskall, gjær, brioche og patisserie, kjeks, hasselnøtter, saltmineraler og litt lett toast. Fyldig kropp med en elegant, kremet munnfølelse med flott presisjon. Fin mousse. Pen konsentrasjon av saftig, moden og litt myk frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Pen mineralitet, samt innslag av kjeks, baks, nøtter og litt toast. Balansert syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra, vinøs Sekt. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13067301 (NYHET)
Vin: Montaubret Brut Vintage 2012
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Exciting Wines
Produsent: Chassenay d’Arce
Alkohol:12.00% Sukker:9.4 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Pen på nesen med dufter av modne grønne og litt gule epler, modne sitrusfrukter, samt autolyse, brioche, mineraler og hvite blomster. Streif av mandler på nesen. Middels til fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Fin mousse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av en fin mineralitet, samt kjeks og mandler. Snev av brioche. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Bra champagne til en fin pris. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13582601 (NYHET)
Vin: Pierre Brocard Champagne Saignee de la Cote Rosé 2017
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Pierre Brocard
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Saltaktig på duft med litt stram rødbærsfrukt. Middels fyldig og stram Rose med salter, nøtt og disse mer strukturerte røde bærene. Ren, kanskje ikke ekstrovert, men håndverk. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 1644901 (NYHET)
Vin: Palmer Brut Rosé
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Ch. Palmer
Alkohol:12.00% Sukker:10.2 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: pinot noir, chardonnay og pinot meunier.
Beskrivelse: Innsmigrende og aromatisk på nesen med dufter av moden rød frukt, med vekt på markjordbær, jordbær og rips, litt sitrusfrukter, samt sitruszest, blomster, kjeks, brødbakst, urter og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin mousse. Fin konsentrasjon av saftig, kremet og sødmerik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av urter og mineraler, samt litt kjeks. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralsk avslutning. En flott og pent fruktig roséchampagne. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13675501 (NYHET)
Vin: Selosse-Pajon Liberty Brut Rosé
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 429,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: None
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på markjordbær, røde kirsebær og bringebær, røde epler, grapefrukt, samt urter, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin mousse. Fin konsentrasjon av saftig, slank og frisk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og røde bær, samt litt sitrusfrukter. Innslag av urter, kjeks, litt mandler og mineraler. Pen, krisp syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott, frisk roséchampagne. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 2257101
Vin: Nicolas Feuillatte Grand Cru Blanc de Noirs Brut 2012
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 585,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Nicolas Feuillatte
Alkohol:12.00% Sukker:7.5 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Et rikere duftbilde på nesen med preg av modne gule og røde epler, aprikos og litt tropisk frukt, samt brioche, anis, krydder, nøtter og noe toast. Snev av gjær på duft. Middels til fyldig kropp med en rik og kremet munnfølelse. Fin mousse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet kremet frukt på smak, med vekt på gule og røde epler, sitrusfrukter og aprikos. Innslag av fruktskall, søt bakst og litt krydder, samt mandler, nøtter og toast. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god, ikke for kompleks champagne. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10965501
Vin: Oxney Estate Rosé
Region: England
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Oxney Estate
Alkohol:11.00% Sukker:6.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: chenin blanc, pinot meunier, pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og fin på nesen med aromaer av markjordbær, bringebær og litt syrlige kirsebær, samt mineraler og blomster. Middels fyldig kropp med en god, kremet og frisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på markjordbær, bringebær, samt litt grønne epler og lime. Innslag av epleskall, urter og en pen mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Flott rosémusserende! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 3872101
Vin: Hattingley Valley Rosé 2018
Region: England
Pris: 349,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.00% Sukker:7.9 g/l Syre:9.8 g/l
Druer: frühburgunder, pinot meunier, pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og rødbærspreget på nesen med dufter av bringebær, jordbær og rips, røde epler, fersken, litt lime, samt lett autolyse, urter, blomster og saltmineraler. Middels til fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse. Saftig, frisk frukt på smak, med preg av sitrusfrukter, røde bær og litt grønne og røde epler. Noe fruktsødme. Innslag av urter, kjeks og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Frisk, flott musserende rosé. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4816001
Vin: Bellavista Franciacorta Pas Operè 2015
Region: Lombardia, Italia
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Bellavista
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.1 g/l
Druer: chardonnay og pinot nero.
Beskrivelse: Fin på nesen med dufter av gule epler, pærer, fersken og sitron, samt gjær, kjeks og noe brioche. Streif av røde bær og litt toast på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin mousse. Bra konsentrasjon av saftig, lett moden frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og lime. Innslag av brioche og kjeks, samt noe mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin Franciacorta. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10493301
Vin: Bruno Michel Assemblée Extra Brut 2016
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 359,– kr (basis)
Importør: World Wines as
Produsent: Bruno Michel
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med aromaer av grønne og litt gule epler, sitrusfrukter og litt epleskall, samt mineraler, autolyse, lett bakst, blomster og litt kjeks. Snev av nøtter. Middels fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med en fin mousse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på grønne og litt gule epler, samt sitrusfrukter. Innslag av mineraler, urter, kjeks, bakst og litt nøtter. Balansert syre. Bra lengde med en sitruspreget, tørrende avslutning. God champagne til en fin pris. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13663901 (NYHET)
Vin: Loimer Gumpoldskirchen Grosse Reserve Blanc de Noirs Brut Nature 2016
Region: Österreichischer sekt, Østerrike
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: None
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Pen dybde på duft med dette fine saltlaget som ligger over drue, eple og autolyse. Middels fyldig og knusktørr musserende vin med stramt laglag med tydelige eplepreg og lett nøtt. Kanskje ikke en crowdpleaser, men er god for entusiasten. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13733601 (NYHET)
Vin: Rolet Cremant du Jura Blanc de Noirs Brut
Region: Jura, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: None
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Lett ekspressiv på duft med frisk grønn frukt, vårblomst og mineraler. Middels fyldig saftig musserende vin med grønne og gule epler, nøtt, autolyse og lette salter. Frisk og god sak, mangler kanskje noe dybde. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 10222001
Vin: Wiston Cuvée Rosé NV
Region: England
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Produsent: Wiston Estate
Druer: pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Nesten litt reduktiv på duft her, med lett undermodne druer, roser og epler. Middels fyldig, frisk og saftig rose med jordbær, sitrus, nøtt og salt. Bra vin, trenger å få endret aromaene noe. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 10415101
Vin: Wiston Estate Cuvee Brut
Region: England
Pris: 354,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: None
Alkohol:12.00% Sukker:7.0 g/l Syre:9.3 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Bra mousse i den musserende vinen med aromaer av eple, litt kanelsnurr og salter. Middels fyldig og uttalt frisk musserende vin med denne tydelige grønne eplet som tar tak. Noe autolyse. Lett saltpreg på enkel, men god utgang. Frisk sak. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 11793001
Vin: Wageck Cuvée Sekt Extra Brut 2016
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Exciting Wines
Produsent: Weingut Wageck Pfaffmann
Alkohol:12.00% Sukker:5.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: spã¤tburgunder, schwarzriesling og spätburgunder.
Beskrivelse: Dufter av moden frukt, med vekt på røde epler, røde bær og litt modne sitrusfrukter, samt kjeks, mineraler, gjær, brioche og toast. Middels til fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, myk og lett moden frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og røde bær. Innslag av urter og litt anis, samt kjeks, brioche og toast. Frisk syre. God lengde med en lett tørrende, lett mineralsk avslutning. Fin Sekt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11407701
Vin: Muga Conde de Haro Cava Brut 2018
Region: Rioja, Spania
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:12.00% Sukker:6.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: malvasia og viura.
Beskrivelse: Dufter av modne gule epler og sitrusfrukter, gule stenfrukter, samt autolyse, brioche, kjeks, nøtter og hvite blomster. Streif av toast på nesen. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsenstrasjon av myk, saftig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og gule stenfrukter. Innslag av kjeks, bakst, mineraler og litt nøtter. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Ikke veldig komplekse saker, men en bra cava fra Rioja. (ESH)
Poeng: 87

 

Hvite viner

Varenr: 1292801
Vin: Von Buhl Forster Kirchenstück Riesling GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tett, noe intens, men likevel meget presis på nesen med preg av lime og friske sitrusfrukter, grønne epler, litchi og stenfrukter, samt hvite blomster, knust stein og en nydelig steinete mineralitet. Snev av middelhavsurter og voks. Pent fyldig vin med en utpreget god, nerverik munnfølelse. Fantastisk konsentrasjon av fersk, saftig og litt rik mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og hvite stenfrukter. Innslag av urter, røyk, litt nøtter og litt voks. En fabelaktig delikat, steinete mineralitet følger hele veien. Pen syrestruktur. Nydelig lengde med en knusktørr, mineralsk avslutning. Alt glir så sømløst i denne vinen. En fantastisk vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 6390802
Vin: Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico 2009
Region: Toscana, Italia
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fatt. di Felsina
Alkohol:15.00% Sukker:158.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: malvasia, sangiovese og trebbiano.
Beskrivelse: Forførende og kompleks på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, aprikos, tørket frukt og karamell, samt voks, nøtter og litt krydder. Pent fyldig vin med en nydelig munnfølelse med sirupsliknende tekstur. Pen konsentrasjon av saftig, rik og søt frukt på smak, med vekt på aprikos og litt modne sitrusfrukter. Innslag av tørket frukt, honning, urter, krydder. Pen, frisk syre som balanserer flott rikheten og sødmen i vinen. Nydelig lengde med en kompleks utgang. Utmerket søtvin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 12588701
Vin: Cvne Monopole Gran Reserva 2014
Region: Rioja, Spania
Pris: 1 099,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: CVNE
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: palomino og viura.
Beskrivelse: Nydelig og kompleks på nesen med aromaer av gule epler, aprikos og gule plommer, noe modne sitrusfrukter, samt saltmineralitet, oliven, urter, krydder, nøtter, karamell og noe toast. Streif av tørkede blomster på duft. Fyldig kropp med en nydelig, nerverik og lett kremet munnfølelse. Meget flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og tørkede aprikoser. Noen oksidative toner. Nydelig saltmineralitet, samt innslag av urter, krydder, nøtter, sopp og fat. Herlig kompleksitet på smak. Frisk syre. Nydelig lengde med en saltpreget, knusktørr avslutning. Fabelaktig flott og særpreget vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 168301
Vin: Von Buhl Forster Pechstein Riesling Grosse Lage 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 534,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Dyp og veldig tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, lime, hvit fersken, litchi og pasjonsfrukt, samt urter, voks, nøtter, blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, frisk munnfølelse ned nydelig nerve. Nydelig konsentrasjon av fersk, frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter, fersken og pasjonsfrukt. Pen, underliggende steinaktig mineralitet, samt innslag av urter, røyk, litt nøtter og voks. Pen kompleksitet på smak. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Strålende Pechstein! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 7159701
Vin: Von Buhl Jesuitengarten Forst Riesling Grosse Lage 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 524,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Kjølig, mineralpreget og svært tiltalende på duft med preg av friske grønne epler, lime og hvit fersken, samt sitrusskall, blomster og en steinete mineralitet. Middels til fyldig kropp med en saftig, frisk munnfølelse med en elegant, lett kremet tekstur. Meget flott konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på lime, fersken og grønne epler. Strålende steinmineralitet, samt innslag av sitrusskall og et lite hint av mandler. Pen, frisk syre. Pen lengde med en knusktørr, mineralsk avslutning. Nydelig, raffinert vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 7961701
Vin: Ismael Gozalo Respublica Verdejo 2019
Region: Spania
Pris: 1 099,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Ismael Gozalo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Verdejo.
Beskrivelse: Dyp, lekker og intens på nesen med aromaer av modne og kjølige sitrusfrukter, grønne epler og nektariner, samt voks, knust stein, mineraler, urter, blomster, nøtter og litt tre. Noen oksidative toner. Pent fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med herlig intensitet. Nydelig konsentrasjon av saftig, moden frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler, samt noe stenfrukter. Nydelig saltaktig mineralitet, samt innslag av røyk. Frisk syre. Flott lengde med en saltpreget, tørr avslutning. En særpreget, vanvittig konsentrert og eksepsjonelt bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13756101 (NYHET)
Vin: Dom. De L’arlot Nuits Saint Georges 1er Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 314,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. De L’arlot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Virkelig dyp og skarp i aromabildet med dette flotte saltlaket som ligger dypt der nede og skaper begjær. Noe vårlige/sommerlige blomster, eple, nøtt og dypere salter. Bra fyldig og delikat vin med masse i munnfølelsen. Gul konsentrert frukt, nøtt, fatkrydder og mer eksotiske krydder. Syren holder vinen oppe. Kompleks, men trenger litt tid for å komme rundt. Stort potensiale. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13637201 (NYHET)
Vin: Girardin Meursault 1er Cru Les Genevrières 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 996,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Girardin
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Forførende på duft med flott kjølig frukt av slank sitrusfrukt, eple og nøtter. Bra fyldig, frisk og delikat i munnfølelsen med skikkelig flott balanse. Herlig slank sitrus, grønn eple, parfyme og med dette fine slanke steinmineralitet som bygger vinen. Trenger tid for å bygge kropp, men dette kommer seg. Friskhet! Det er flott! Prøv om fem år! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13734005 (NYHET)
Vin: Rolet Cotes du Jura Tradition 1995 (MAGNUM)
Region: Jura, Frankrike
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Rolet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrig og levende på duft med tørket ful frukt, appelsinskall, nøtt, salt og tørket karamell. Noe florete også. Umiddelbart med et flott og energisk anslag på denne vinen med flott fruktkarakter av lett oksidert stenfrukt, tørket skall, størknet karamell, hvete og salter. Fin syre holder den levende. God elegant utgang. Flott sak! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13733705 (NYHET)
Vin: Rolet Arbois Blanc Tradition 1992 (MAGNUM)
Region: Jura, Frankrike
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Rolet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tydelig og virkelig forførende i aromabildet med moden frukt, tørket appelsinskall, florete og støvaktig sak også. Middels fyldig og delikat vin med fortsatt levende frukt av appelsinskall, nøtteskall, urter og salter. Syren er tilstede, men det er også frukten. Lang elegant utgang. Ikke for kompleks, men dette leverer. Strålende kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 7159901
Vin: Von Buhl Freundstück Forst Riesling GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Pur og frisk på nesen med dufter av lime, grønne epler, fersken og litt litchi, samt urter, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en stram, nerverik munnfølelse som innehar mye og energi. Flott konsentrasjon av fersk og saftig og en anelse rik frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og noe gule stenfrukter. Nydelig mineralitet, samt innslag av urter og litt krydder. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, sitruspreget utgang. En strålende vin i denne årgangen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 10432301
Vin: Von Buhl Ungeheuer Riesling GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 424,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og innbydende på duft med preg av grønne epler, modne sitrusfrukter og hvit fersken, samt blomster og mineraler. Pent fyldig vin med en god, litt rik munnfølelse som beholder en elegant nerve. Flott konsentrasjon av fersk, saftig, mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og fersken. Strålende mineralitet, samt innslag av urter og lett krydder. Hint av litt nøtter. Meget bra dybde på smak. Frisk syre. Pen lengde med en knusktørr, mineralsk avslutning. En nydelig vin med fabelaktig nerve. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 9712801
Vin: Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 481,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. von Winning
Alkohol:13.00% Sukker:6.0 g/l Syre:9.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Skikkelig dyp og uttrykksfull på nesen med elegante aromaer av grønne og gule epler, lime og stenfrukter, samt knust stein og mineraler. Snev av voks og hint av nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god og nerverik munnfølelse. Det er solide doser kraft her. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og lett kremet mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlig lime og fersken med litt sødme. Strålende saltaktig mineralitet. Innslag av sitrusskall og et hint av tre. Frisk syre. Flott lengde med en tørrende, saltmineralsk avslutning. Strålende, raffinert Ungeheuer med utmerket lagringspotensiale. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 11252801
Vin: Nik Weis St. Urbans-Hof Laurentiuslay GG 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 569,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Nik Weis – St. Urbans-Hof
Alkohol:13.50% Sukker:6.1 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lekker og sammensatt på nesen med aromaer av lime og sitrusfrukter, grønne epler og hvit fersken, samt urter, ingefær knust stein og en pen mineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med silkeaktig tekstur og bra grep. Konsentrert, saftig og rik frukt på smak, med vekt på grønne epler, grapefrukt og lime. Innslag av urter, lett krydder, røyk og en nydelig steinete mineralitet. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, eple- og sitruspreget avslutning. Strålende, pur riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 11940901
Vin: Tyler Sanford & Benedict Vineyard Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 814,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Tyler Winery
Alkohol:12.80% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Forførende og slank på nesen med aromaer av gule og litt grønne epler, fersken og stenfrukter, litt moden lime, samt sitrusskall, saltmineraler, krydder, nøtter og fat. Pen dybde på duft. Middels fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med pen fedme og nerve. Flott konsentrasjon av saftig, delikat kremet frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, fersken og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, litt urter og litt krydder, samt røyk, mineraler, nøtter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Strålende, nydelig balansert vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 11092401 (NYHET)
Vin: Faiveley Meursault 1er Cru Charmes 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 960,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. J. Faiveley
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 36 flasker tilgjengelig. Litt uforløst aromamessig, men under finner vi smørete fint preg sammen med gyllen gul frukt, nøtt og med et tydelig mineralsk preg. Middels fyldig og frisk vin med leken munnfølelse av eple, nøtt og fatkrydder. Fin saltet utgang. Pen syre i vinen med et fint bitt i utgangen. Trenger et par år for å komme seg enda mer ut, men har et fint potensiale, så absolutt. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13733401 (NYHET)
Vin: Faiveley Puligny Montrachet 1er Cru Folatieres 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 890,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Faiveley
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tilstedeværende på duft med friske aromaer av blomst, litt stramme mineraler, gyllen gul frukt og harmoniske fatkrydder. Middels til fyldig vin med uttalt god munnfølelse med det seriøse i fruktbildet med gyllen gul frukt, karamell, strå, nøtt og fat. Veldig balansert. God mineralsk utgang. Gi vinen fem år i kjelleren. Dette er håndverk. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13733501 (NYHET)
Vin: Faiveley Puligny Montrachet 1er Cru Garenne 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 850,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Faiveley
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 36 flasker til Norge. Virkelig frisk og delikat i fruktbildet og viser at Burgund bare ikke sliter med varmen. Pent vårlig floralt preg, sitrus, nøtt og mineraler. Middels til fyldig PM med frisk frukt av epler, sitrus, nøtt, litt brent jord og lette fatkrydder. Fin balanse. Trenger å bygge litt kropp, gi den tre – fem år i kjelleren. Veldig god vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 10382701 (NYHET)
Vin: L. Michel Chablis Grand Cru Les Clos 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 719,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Louis Michel & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Litt tyngre i aromabildet, men har en fin sjømineralsk snitt i bakkant med blomst, gyllen gul frukt og lett trevirke. Bra fyldig og levende i munnfølelsen med saftig sitrus, epleskall, nøtt og lett sjømineralsk preg som bare vokser utover i den lange saltede utgangen. Litt lukket nå, men her er det stort potensiale! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 5492101
Vin: Ch. de Béru Clos Béru Monopole Chablis 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 710,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Ch. de Béru
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Særpreget og intens på nesen med dufter av gule plommer, gule epler og stenfrukter, samt mineraler, urter, blomster og nøtter. Streif av smør på nesen. Pent fyldig vin med en kraftfull, kompleks munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, tett og frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter og stenfrukter. Innslag av urter, krydder, noe nøtter og en strålende mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en knusktørr, mineralsk utgang. Meget flott, litt atypisk Chablis. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13742101 (NYHET)
Vin: Touraize Arbois Rebelle
Region: Jura, Frankrike
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Touraize
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Bred, allikevel på en noe lukket måte der detaljene ikke kommer fram enda. Tung, litt våt frukt med masse blomst og mineralitet. Bra fyldig og skikkelig fresh sak med denne modne, men allikevel saftige appelsinskall-saken, gul delikat frukt og dette våte mineralitetspreget. Fet, men på den herlige sjarmaktige måten. Frisk mineralsk utgang. Flott sak! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13742101 (NYHET)
Vin: Touraize Arbois Terres Bleues
Region: Jura, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Touraize
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Skikkelig håndverksstil i aromabildet med dette grove saltaktige tonen som ligger over noe kjeller, grovt eple og nøtt. Bra fyldig vin med meget godt preg i munnfølelsen med denne friske syren som holder veistøvet og saltpreget nede sammen med gul frukt og nøtt. Lang fresh utgang. Meget flott vin. Jordsmonnspreget sak. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13632101 (NYHET)
Vin: Diel Goldloch Riesling GG 2019
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 478,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Diel
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Pen dybde i disse vinene fra Diel med flott saltheten som ligger over lett blomst, gul eple og lett grov parfyme. Saftig og framovervendt Goldloch med masse god frukt av eple, litt mer kjølig tropisk, nøtt og salthet. Fin smattende utgang med bra syre. Trenger tid, men har masse kvalitet. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13632301 (NYHET)
Vin: Diel Goldloch Riesling GG 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 478,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Diel
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Flørtende i stilen med denne våte steinen som ligger over energirik og flott frukt av sitrus og eple. Middels til fyldig og frisk Riesling med flott balanse mellom struktur og det mer fremovervendte. Frisk eple, saftig sitrus og salter. Syren leverer og gir energi. Balansert og utmerket vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 10432201
Vin: Von Buhl Kieselberg Riesling GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Innsmigrende og rik på nesen med aromaer av lett modne sitrusfrukter, grønne epler, fersken og varme stenfrukter, samt våt stein, mineraler, blomster og urter. Snev av blomster og litt mandler. Pent fyldig vin med en god, frisk munnfølelse med flott mineralsk nerve. Flott konsentrasjon av frisk, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på lime, grønne epler, fersken og litt krydrede stenfrukter. Nydelig mineralitet, samt innslag av urter og litt krydder. Meget presise smakstoner. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk og knusktørr avslutning. Meget bra, frisk GG. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 11200101
Vin: Kruger-Rumpf Burgberg Riesling GG 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: riesling og riesling.
Beskrivelse: Noe lukket på duft foreløpig, men her er det mye friskhet i bakkant med konsentrert eple, sitrus og svale blomster. Saftig og delikat vin med god munnfølelse av eple, sitrusfrukt og med dette fine saltlaget som gir akkurat et fint snitt i vinen. Meget god syre. Crisp og flott vin! Utmerket vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 11253401
Vin: Nik Weis St. Urbans-Hof Bockstein GG 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 479,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Nik Weis – St. Urbans-Hof
Alkohol:12.00% Sukker:8.4 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Aromatisk og frisk på nesen med dufter av lime og grønne epler, samt knust stein og en lekker mineralitet. Snev av urter og litt voks på duft. Middels fyldig kropp med en flott, forfriskende munnfølelse med fin intensitet. Noe sødme i anslaget. Flott konsentrasjon av saftig, slank mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og stram lime, samt grapefrukt. Nydelig mineralitet, samt innslag av urter, litt anis, litt krydder og røyk. Frisk syre. Meget pen lengde med syrlig, mineralsk og tørr avslutning. Raffinert, nydelig vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13732501 (NYHET)
Vin: JJ Prüm Bernkasteler Badstube Riesling Auslese 2010
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 452,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: JJ Prüm
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Moden, men fortsatt leken og frisk med meloner, tydelige steiner og lett Petro som skaper interesse. Middels til fyldig Auslese med meget god balanse hele veien igjennom med flott frukt av kraftige meloner, nøtt og salter. Harmoni i et glass! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 2877701 (NYHET)
Vin: Carl Loewen Ritsch Riesling GG 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weing. Carl Loewen
Alkohol:12.50% Sukker:7.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Forførende, frisk og mineralpreget på duft med aromaer av lett moden frukt, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler, noe fersken, samt knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse med mye nerve. Konsentrert, saftig og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og stramme sitrusfrukter og noe hvit fersken. Strålende mineralitet, samt innslag av røyk og litt urter. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Nydelig riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13731801 (NYHET)
Vin: Weing. Knipser Mandelpfad Riesling GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weingut Knipser
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens og tydelig i aromabildet med pent stramt blomstrete preg over stein, nøtt og lett petreoleum. Bra fyldig, frisk og fortsatt vektig vin med lett kremtete og fetlaten munnfølse med grønt fruktskall, litt halvsaftig sitrus, nøtt og med dette tydelige saltaktige preget som ligger lenge i en lang utgang. Virkelig håndverksfølelse i disse vinene til Knipser. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 859501
Vin: Dreissigacker Morstein Riesling Trocken 2018
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 659,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Weing. Dreissigacker
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Strammere, men tiltalende på nesen med aromaer av lime og sitrusfrukter, grønne epler og noe fersken, samt urter, blomster, flint og mineraler. Middels fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Flott nerve! Tett, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lett modne sitrusfrukter. Innslag av urter, litt røyk og en nydelig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Strålende, presis og finessepreget riesling. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 11201701
Vin: Bernhard Huber Malterdinger Weisswein 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 369,40 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut B. Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: chardonnay og weissburgunder.
Beskrivelse: Sammensatt og innsmigrende på nesen med dufter av grønne epler og pærer, moden lime, hvit fersken og stenfrukter, samt mineraler, urter, blomster, nøtter og tre. Snev av litt smør. Fyldig kropp med en flott, energisk munnfølelse med flott fedme. Pen konsentrasjon av saftig, slank frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter, fersken og litt aprikos. Strålende saltaktig mineralitet, samt innslag av mynte, krydder, mandler, nøtter og tre. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Strålende vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13655701 (NYHET)
Vin: Kistler Sonoma Mountain Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 729,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Kistler
Alkohol:14.60%
Beskrivelse: Forførende og lett fet i aromabildet med gul flørtende frukt, karamell, veistøv og fatkrydder. Bra fyldig vin med fin balanse mellom fedme og syre. God levende munnfølelse med gyllen tykk gul frukt, krydder og lette fattoner. God saltet utgang på denne meget gode vinen der syren greier å være med på svingene. Alkoholen er forbausende godt integrert. Fin vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13685301 (NYHET)
Vin: Pyramid Valley Lion’s Tooth Chardonnay 2019
Region: Canterbury, New Zealand
Pris: 695,– kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Pyramid Valley
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Meget pen på nesen med aromaer av gule epler, slanke sitrusfrukter, nektariner og fersken, samt urter, krydder, flint og mineraler. Snev av litt blomster, voks og nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god og fint teksturert munnfølelse. Utstråler mye nerve. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og lett kremet mineralsk frukt på smak, med vekt på gule epler og nektariner, samt noe sitrusfrukter. Nydelig kalkmineralitet, samt innslag av røyk og litt nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Virkelig flott og konsentrert vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 9806801
Vin: Graci Quota 600 Etna Bianco 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 529,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Graci
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: carricante, catarratto.
Beskrivelse: Et litt rikere, men akk så tiltalende duftbilde med preg av gule epler, kjølig lime og gule stenfrukter, sitrusskall, samt saltmineraler, blomster, nøtter og tre. Snev av honning, urter og blomster. Middels fyldig kropp med en god, pent teksturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler og syrlige, lett modne sitrusfrukter. En lekker gjennomgående mineralitet, samt innslag av urter, litt krydder. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget pen Etna-vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12095601 (NYHET)
Vin: Terre Nere Etna Bianco Superiore (Pietramarina) 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 445,40 kr (tillegg)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Litt tett, men også tiltalende aromabilde med dufter av fersken, gule stenfrukter, syrlig lime og modne gule epler, samt urter, blomster, nøtter og voks. Streif av litt steinaktig mineralitet. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse med litt kremet tekstur. Pen konsentrasjon av frisk og saftig mineralsk frukt på smak, med preg av gule epler og modne sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall og urter, samt nøtter, røyk og flotte overtoner av en saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget pen siciliansk hvitvin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13626501 (NYHET)
Vin: Leroux Meursault Les Vireuils 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 626,50 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Benjamin Leroux
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk og tilgjengelig stilen med epler og lett blomst. Middels fyldig og frisk Meursault med lett kremete midtparti sammen med gyllen gul og nøtt. Fin sak dette, men frisk syre. Bra! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10382801 (NYHET)
Vin: L. Michel Chablis Grand Cru Grenouilles 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 719,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Louis Michel & Fils
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ganske så lukket og stram i bildet, men i etterkant merkes eple, masse tørket svaberg, blomst og krydder. Bra fyldig og lett fetaktig Grand Cru med frukt som er lukket. Varm sitrus, eple, nesten mot stenfrukt og krydder. Ikke for balansert enda, men gi den tid. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 11742001
Vin: Jean-Max Roger Cuvée Marnes Et Caillottes Sancerre Blanc 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Jean-Max Roger
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Smørete og lett aromatisk på duft med rikere gule frukter. Frisk og middels fyldig vin med lett fedme i fruktpreget, nøtt og lette krydderier. God mineralsk utgang. Veldig mye for pengene dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13742101 (NYHET)
Vin: Touraize Arbois blanc Les Moulins
Region: Jura, Frankrike
Pris: 434,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Touraize
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Stram i aromabildet med litt lukket frukt av parfymerte gule frukter og nøtter. Noe våt mineralsk også. Bra fyldig og frisk vin med denne fine kombinasjonen mellom det stramme, fete og det syrlige med god uttalt god frukt, nøtt og stenfrukt. Noe jordlig i utgangen, men på en god måte. Meget godt håndverk. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13733805 (NYHET)
Vin: Rolet Arbois Blanc Tradition 1995 (MAGNUM)
Region: Jura, Frankrike
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Rolet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett tydelig på duft med veistøv som ligger over tørket frukt, appelsinskall og krydder. Bra fedme i den lett tørkede frukten, med levende gul fruktkjerne, nøtt, karamell og hvete. God lang utgang. Veldig fin særpreget sak. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12393105
Vin: Arbois Blanc Tradition 2001
Region: Jura, Frankrike
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Rolet
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: savagnin, chardonnay, savagnin og chardonnay.
Beskrivelse: Intens og tydelig i aromabildet med flor, stenfrukt, tørket skall og hvete. Middels fyldig og delikat vin med tørket sitrus, appelsinskall og lett krydder. Noe flor. Pen utgang. Delikat. Til meditasjon og oster. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12393205
Vin: Côtes du Jura Blanc Tradition 2004 (MAGNUM)
Region: Jura, Frankrike
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Rolet
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay, savagnin
Beskrivelse: Tydelig og maskulin i frukten med tydelig florpreg. Stram epleskrott, hvete og dette skikkelig støv. Middels fyldig og fortsatt frisk Tradition med masse god fruktfølelse av halvtørket frukt, nøtt, strå og tørket gjær. Fortsatt en bra juicyness her. Bra saltet og frisk utgang. Veldig fin i årgangen! Til oster og meditasjon. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 7994101
Vin: Nik Weis St. Urbans-Hof Riesling Saarfeilser GG 2019
Region: Mosel-saar-ruwer, Tyskland
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Nik Weis – St. Urbans-Hof
Alkohol:12.00% Sukker:8.0 g/l Syre:8.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Innsmigrende og sammensatt på nesen med aromaer av lime, grønne epler, hvit fersken, aprikos og lette toner av tropisk frukt, samt urter, knust stein og mineraler. Snev av blomster på duft. Middels fyldig kropp med en elegant strukturert, nerverik munnfølelse. Sammensatt, saftig og myk frukt på smak, med vekt på grønn epler, sitrusfrukter og litt tropisk frukt. Fin kompleksitet. Lekker mineralitet, med innslag av litt røyk og noe urter. Lett sødme som balanseres perfekt av en frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget bra GG. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 9927001
Vin: St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben Riesling Kabinett Feinherb 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 279,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Weing. St. Urbans-Hof
Alkohol:11.50% Sukker:18.0 g/l Syre:9.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Kompleks, men konsentrert på nesen med preg av grønne epler, lime og stenfrukter, samt sitrusskall, urter, krydder, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med med en utpreget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt stenfrukter. Innslag av urter, røyk og en flott saltaktig mineralitet. Frisk syre. Balansert sødme. Flott lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Meget flott Kabinett! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12029301
Vin: Von Othegraven Riesling Altenberg Auslese 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 502,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weing. von Othegraven
Alkohol:7.50% Sukker:90.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av lime, sødmerike epler og nektariner, samt flint og mineraler. Snev av litt tørket frukt, honning og petroleum. Middels fyldig kropp med en god og rund munnfølelse med silkeaktig tekstur og fin nerve. Bra konsentrasjon av saftig, søt frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, modne sitrusfrukter og litt tropisk frukt. Pen mineralitet, samt innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en rik, litt saltpreget avslutning. Elegant og meget god auslese. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 7159601 (NYHET)
Vin: Von Buhl Kieselberg Deidesheim Riesling Grosse Lage 2015
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Weing. Reichsrat von Buhl
Alkohol:13.00% Sukker:1.6 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Pen og litt rikere på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler, hvit fersken og litt gule plommer, samt knust stein, mineraler og litt blomster. Noen toner av petroleum på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med fin kompleksitet. Flott konsentrasjon av saftig, moden og litt rikere frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, lime og litt stenfrukter. Innslag av urter, røyk og en steinete mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Elegant og fin Pfalz-riesling med modningstoner. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 698901
Vin: Leitz Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Trocken 2013
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 375,– kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Leitz
Alkohol:12.50% Sukker:7.5 g/l Syre:7.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Moden i karakteren med høstlige blomster, gule frukter og tydelig våt saltmineralitet. Middels fyldig, frisk og delikat vin med denne fine modne karakteren i den gule frukten, nøtt og mineraler. Syren holder vinen oppe og gir en levende moden Riesling. Bra kjøp til jul.  (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13731601 (NYHET)
Vin: Weing. Knipser Steinbuckel Riesling GG 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weingut Knipser
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Meget fint saltet snitt som virkelig kjennes i overkant sammen med tilgjengelig grønn frukt og stram blomst. Bra fyldig vin med god ren frukt av grønn frukt av eple, pære, nøtt og mot det skikkelig pene steinete som merkes. Veldig jordsmonnspreget vin. Håndverk! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13615801 (NYHET)
Vin: Emrich-Schönleber Halgans Monzinger Riesling trocken 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 358,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Emrich-Schönleber
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og virkelig åpen forførende i stilen med gule og grønne epler, urt og mandel. Fint saltpreg også. Middels fyldig og saftig vin med moden sitrus og eple som gir glede. Bra stenhet også med bra smattende utgang. Ikke for dypt, men drikker virkelig godt. Utmerket vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 859601
Vin: Dreissigacker Kirchspiel 2016
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Weing. Dreissigacker
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med dufter av modne grønne epler og lime, samt blomster, våt stein og mineraler. Streif av litt petroleum på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse med kledelig tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på fersken, lime og syrlige grønne epler. Flott mineralitet, samt innslag av noen nøttetoner. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Frisk, strukturert og flott riesling. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11169001
Vin: Weing. Knewitz Nieder-Hilbersheim Riesling Eisenerz 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:8.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Stram og frisk på nesen med dufter av grønne epler og kjølige sitrusfrukter, samt knust stein og mineraler. Hint av petroleum, krydder, nøtter og urter. Pent fyldig vin med en utpreget god, stram og frisk munnfølelse med flott nerve. Konsentrert, slank mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og stramme sitrusfrukter. Pen mineralitet, samt innslag av røyk, urter og et lite hint av krydder. Frisk syre. Meget bra lengde med en tørr, mineralsk utgang. Pen, syrefrisk riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 9184401
Vin: Dreissigacker Bechtheimer Geyersberg Riesling Trocken 2013
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Weing. Dreissigacker
Alkohol:13.00% Sukker:5.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ganske tett og dyp på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, grønne epler, fersken og noe aprikos, samt litt krydder, våt stein og mineraler. Noen petroleumstoner. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og bra intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, moden frukt på smak, med vekt på grønne epler, fersken og modne sitrusfrukter. Lekker mineralitet, samt innslag av urter, litt krydder og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. En presis og virkelig flott moden riesling. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4468401 (NYHET)
Vin: Viña Gravonia Blanco 2011
Region: Rioja, Spania
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: None
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Kompleks og lett oksidativ på nesen med dufter av modne gule stenfrukter, gule epler og modne sitrusfrukter, tørket frukt, samt saltmineralitet, sopp, anis, nøtter, smørmalt og fat. Streif av blomster på duft. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med bra friskhet og energi. Kompleks og saftig moden frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe modne sitrusfrukter. Innslag av sopp, urter, krydder, røyk og en lekker saltmineralitet, samt nøtter og noe tre. Frisk syre. Bra lengde med en knusktørr, saltpreget avslutning. Pen, klassisk hvit Rioja-vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13579902 (NYHET)
Vin: Memories Vinyes Velles Vi Dol Priorat 2019
Region: Catalonia, Spania
Pris: 299,40 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Memories Vinyes
Alkohol:16.00%
Beskrivelse: Hetvin. 20% er fra 1937. Stram og tydelig i aromabildet med tørket frukt, honning, hvete og urter. Middels fyldig vin med stram munnfølelse med tørket gul frukt, honning og urter. Fortsatt levende i bildet, men bra syre. Vellaget og særpreget hetvin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13691801 (NYHET)
Vin: Tyler Mae Estate Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 814,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: None
Alkohol:12.80%
Beskrivelse: Pent aromabilde med preg av friske gule epler, lime, fersken og litt pærer, samt sitruszest, sjø, mineraler og litt nøtter og fat. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med kledelig tekstur og bra nerve. Flott konsentrasjon av saftig, kremet frukt på smak, med vekt på gule epler, lime og stenfrukter. Innslag av urter og litt krydder, samt mineraler og nøtter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. Meget bra californisk chardonnay. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13384401 (NYHET)
Vin: Deovlet Sanford & Benedict Vineyard Chardonnay 2018
Region: California, Usa
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Deovlet Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ikke for intens i aromabildet enda, men under ligger varmere sitrus, kinnet smør, fremovervendte krydder, svette og veistøv. Bra fyldig og frisk vin med passende balanse mellom det fetaktige og friske. Pen sitrus og eplekarakter, lett kinnet smør og krydder på en frisk og leken utgang. Fin dybde også. Utmerket uttrykk av Sanford & Venedict. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10561001
Vin: A.A. Badenhorst Klip Kop Steen 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.5 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, modne sitrusfrukter, fersken, samt krydder og en markant røykaktig mineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god og nerverik, lett kremet munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, kjølig kremet frukt på smak, med vekt på fersken, grønne epler og litt sitrusfrukter. Nydelig gjennomgående, steinaktig mineralitet, og innslag av urter, krydder og nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en krisp, mineralsk avslutning. Energisk og virkelig flott chenin blanc fra Swartland. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 4019901
Vin: Bellavista Convento della Annunciata 2015
Region: Lombardia, Italia
Pris: 465,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Bellavista
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med dufter av gule epler, gule plommer, fersken og sitrusfrukter, samt urter, krydder, blomster, mandler og nøtter. Snev av fat på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe modne sitrusfrukter. Innslag av nøtter og fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr utgang. En litt eikepreget, men vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 770201
Vin: Foradori Fontanasanta Nosiola 2020
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Foradori
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nosiola.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler, fersken og litt sitrusfrukter i retning av lime og appelsin, samt druestein, blomster, mineraler og nøtter. Fyldig kropp med en god munnfølelse med noe fedme. Flott konsentrasjon av fersk, saftig og en anelse bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe lime. Innslag av mineraler og nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott oransjevin med pent potensiale. Trenger tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 5916701 (NYHET)
Vin: Fourrey Chablis Premier Cru Mont de Milieu 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Fourrey
Alkohol:13.50% Sukker:0.5 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk og flott på nesen med dufter av grønne epler, lime og stenfrukter, samt hvite blomster, kalk og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse med litt kremet tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, fersken og stramme sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Frisk, flott og typeriktig chablis. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 553901
Vin: Audoin Marsannay La Charme aux Prêtres 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Flott, litt rikere duftbilde med preg av gule epler, modne sitrusfrukter og fersken, samt nøtter, smør, mineraler og fat. Middels fyldig kropp med en delikat og god munnfølelse med pen fedme. Flott konsentrasjon av saftig, frisk og lett kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, en lekker saltmineralitet, samt litt krydder og nøtter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12808101
Vin: Sylvain Bzikot Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 740,– kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: Dom. Bzikot Pere & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av modne gule epler, nektariner, litt lett modne sitrusfrukter og tropisk frukt, samt mineraler, voks, litt nøtter, vanilje og fat. Middels til fyldig kropp med en elegant teksturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, mineralsk og begynnende moden frukt på smak, med vekt på stramme sitrusfrukter og gule og grønne epler, samt noe nektariner og ananas. Innslag av litt honningmelon og sitrusskall, samt nøtter, mineraler og litt vanilje. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. Meget god vin med fint lagringspotensiale. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4413801
Vin: Tremblay Chablis 1er Cru Fourchaume Vieilles Vignes 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Gérard Tremblay
Alkohol:13.00%
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Ren og aromatisk på nesen med aromaer av gule stenfrukter, gule epler og noe modne sitrusfrukter, samt våt stein, mineraler, blomster, lette nøttetoner og fat. Snev av litt smør på duft. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk mineralsk frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, samt noe fersken. Utmerket mineralitet, samt innslag av litt fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Meget bra chablis. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11876501
Vin: Tremblay Chablis Premier Cru Montmain 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Gérard Tremblay
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant og slank på nesen med aromaer av grønne og gule epler, fersken, samt våt stein, mineraler, litt nøtter og velintegrert fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og litt myk mineralsk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter, stein og mineraler. Snev av litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Elegant og flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10979401
Vin: Dom. Sylvain Bzikot Puligny Montrachet 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 588,90 kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: Dom. Bzikot Pere & Fils
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ren og pen på nesen med dufter av gule epler, modne sitrusfrukter, fersken og nektariner, samt voks, mineraler og noe tre. Noen aromatoner av nøtter. Fyldig kropp med en rund, kremet teksturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, kremet og en anelse rik frukt på smak, med vekt på gule epler, stramme sitrusfrukter og nektariner. Pen saltmineralitet, samt innslag av krydder, nøtter og pent integrert tre. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13747905 (NYHET)
Vin: Louis Latour Meursault 1er Cru Château de Blagny 2019 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 439,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: Maison Louis Latour
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende aromabilde med preg av modne gule epler, fersken og sitrusfrukter, samt sitrusskall, blomster, litt bakst, nøtter, mineraler og fat. Middels til fyldig kropp med en god, rund munnfølelse med pen fedme. Flott konsentrasjon av saftig, begynnende moden og kjøttfull frukt på smak, med vekt på gule og litt grønne epler, samt stenfrukter. Innslag av mineraler, nøtter og litt fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En smule endimensjonal, men absolutt en flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13730001 (NYHET)
Vin: C&P Breton Vouvray La Dilettante Sec 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 244,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: C&P Breton
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Pen vektighet på duft med masse god frukt av tydelig eple, nøtt, og blomster. Middels fyldig vin med umiddelbart et pent anslag som tar tak og viser håndverk i munnfølelsen. Eple, kjeller, nøtt og salter på en lang og kompleks utgang. Veldig flott håndverk. Masse vin for pengene! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13733905 (NYHET)
Vin: Rolet Cotes du Jura Tradition 1992
Region: Jura, Frankrike
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Rolet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tilstedeværende og moden på duft, men fortsatt på en levende måte. Tørket frukt, appelsinskall, støv og strå. Middels fyldig vin med moden karakter av stenfrukt, appelsinskall, nøtteskall og strå. Syren er litt fremtreden, viser kanskje at frukten er på hell. Ha den til ost og meditasjon, men ikke vent for lenge. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11927401
Vin: Trimbach Gewurztraminer Vendanges Tardives 2015
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:13.50% Sukker:65.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Gewürztraminer.
Beskrivelse: Kompleks på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, gule plommer og tropisk frukt, litt syltet frukt, samt honning og blomster. Fyldig kropp med en utpreget god, rik munnfølelse med oljete tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, rik og søt frukt på smak, med vekt på gule stenfrukter og modne sitrusfrukter. Nydelig fruktintensitet her. Innslag av tørket frukt og honning. Balansert syre. Pen lengde med en kompleks avslutning. Meget god søtvin fra Alsace. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3133801
Vin: Jean-Max Roger Sancerre Vieilles Vignes 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Jean-Max Roger
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Våt herlig mineralsk snitt ligger over lett sommerlige toner, eple og nøtt. Middels fyldig og frisk vin med pent mineralsk preg over gult eple og nøtter. Fin saftig snitt ut i utgangen. Trenger litt tid, men dette er håndverk. (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 9596501
Vin: Domaine Fouassier Sancerre Les Grands Champs 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Fouassier
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Pent og friskt aromabilde med preg av sitrusfrukter, gule stenfrukter, samt urter, blomster og en saltaktig mineralitet. Hint av stikkelsbær. Middels fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Kjølig og saftig, kremet mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, modne sitrusfrukter, samt noe fersken. Innslag av sitrusskall, urter, krydder og en fin mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget god vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13742101
Vin: Touraize Zeste De Chardonnay 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 404,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Touraize
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tydelig og intens i aromabildet med tykk smøraktig sak over gyllen moden gul frukt og nøtt. Bra fyldig vin med god munnfølelse av moden stenfrukt, nøtt og skall på en lang kompleks utgang. Særaktig sak. Oransjevin som ikke er det. Særpreg er flott! (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 3847701
Vin: François Villard Condrieu Les Terrasses du Palat 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: François Villard
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Viognier.
Beskrivelse: Rikere på nesen med dufter av lett utviklet frukt, med vekt på gule epler, lime, pærer og melon, samt urter, krydder, nøtter og fat. Streif av mineraler på duft. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med noe fedme og fin nerve. Bra konsentrasjon av saftig, rik og lett utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av nøtter, krydder og en saltaktig mineralitet, samt noe fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra condrieu. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12171801
Vin: Salwey Eichberg Grauburgunder GG 2018
Region: Baden, Tyskland
Pris: 449,40 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weing. Salwey
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Grauburgunder.
Beskrivelse: Flott dybde på nesen med dufter av grønne og gule epler, fersken og sitrusfrukter, samt sitrusskall, blomster, nøtter, krydder og velintegrert tre. Middels til fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Fin saltaktig mineralitet, samt innslag av urter, krydder, nøtter og litt anis. Noen toner av tre. Pen, frisk syre. Bra lengde med en saltpreget, lett tørrende avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 8059201
Vin: Ratzenberger Steeger St. Jost Grosses Gewächs 2016
Region: Mittelrhein, Tyskland
Pris: 348,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Ratzenberger
Alkohol:12.50% Sukker:7.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Utmerket mineralsk snitt ligger utenpå vinen sammen med gyllen frukt og nøtt. Middels fyldig og saftig 2016 med ganske så bra konsentrasjon. Gyllen gul eplefrukt, nøtt og mineraler. Fin utgang. Syren holder tak i vinen. Håndverk dette, kanskje ikke så energisk, men ikke alle vil ha den skarpe syren heller. (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 11655001
Vin: Leitz Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Riesling Terrassen 2013
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 375,– kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Leitz
Alkohol:12.50% Sukker:11.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Noe moden karakter på farge og duft med moden sitrus og eplefrukt, karamell, voks og nesten noe tørket brødkjerne. Middels fyldig vin med god fruktkarakter med modent eple, sunnere fruktskall og krydder. Årgangens syre frisker opp vinen. Klar til drikkes og gir en bra drikkeglede. Bedre flaske enn forrige. (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 13616001 (NYHET)
Vin: Emrich-Schönleber Mineral Riesling Trocken 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 310,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Emrich-Schönleber
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rik og framovervendt med lett mineralsk preg over epler. Middels fyldig, frisk og saftig vin med sitrus, givende melon og limeskall. Saltene gir den ekstra dybden vinen trenger. Pen vin! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 9760501
Vin: Winter Dittelsheimer Leckerberg Riesling Trocken 2017
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Weing. Winter
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av lett utviklet frukt, med vekt på lime og grønne epler, litt fersken, samt knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med flott intensitet. Konsentrert, saftig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt snev av litt gule epler. Flott mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Flott, frisk GG med bittelitt modning. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13732001 (NYHET)
Vin: JJ Prüm Graacher Himmelreich Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 314,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: JJ Prüm
Alkohol:8.50%
Beskrivelse: Virkelig floral og leken på duft med fint snitt av lys gul frukt i bakkant. Bra fyldig og saftig Kabinett med masse god frukt av gulgrønn frukt og nøtt. Noe sødme, men syren frisker opp og tar tak. Balansen er god hele veien igjennom. Meget god Kabinett. Til asiastisk mat og sushi med litt spice. (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 382201
Vin: Grans-Fassian Trittenheimer Apotheke Riesling Spätlese 2017
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Weing. Grans-Fassian
Alkohol:8.00% Sukker:121.9 g/l Syre:11.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fremstår rik på nesen med aromaer av modne grønne epler og sitrusfrukter, aprikos og tropisk frukt, samt honning, litt petroleum og en flott mineralitet. Middels til fyldig kropp med en god og pent teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, rik og sødmerik frukt på smak, med vekt på modne epler, fersken og sitrusfrukter. Innslag av urter, honning og en fin mineralitet. Pen, frisk syre som balanserer sødmen i vinen godt. Bra lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. Meget flott Spätlese. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 12029201
Vin: Von Othegraven Bockstein Riesling Spätlese 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 371,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weing. von Othegraven
Alkohol:7.50% Sukker:75.0 g/l Syre:8.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Sitruspreget og tiltalende på nesen med aromaer av modne grønne epler og sitrusfrukter, litt tropisk frukt, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en tett, men likefullt delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, søt frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt krydrede stenfrukter. Innslag av urter og krydder, samt litt voks. Pen mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en saltpreget, litt rikere avslutning. Elegant og fin spätlese. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10291601
Vin: Envinate Benje Blanco 2020
Region: Tenerife, Spania
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Envinate
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: listan blanco og listan (palomino fino).
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med preg av modne sitrusfrukter, gule epler og stenfrukter, samt nøtter, røyk, mineraler og blomster. En anelse oksidativ på nesen. Fyldig kropp med en god, lett kremet munnfølelse med fin nerve. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, pærer, nektariner og gule epler. Pen mineralitet, samt innslag av urter, nøtter og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en saltpreget, mineralsk og tørr avslutning. Meget bra vulkansk vin fra Tenerife. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 12712201
Vin: Granbazán Don Álvaro de Bazán Albariño 2018
Region: Galicia, Spania
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Bodegas Granbazan
Alkohol:13.00% Sukker:4.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Albariño.
Beskrivelse: Pen dybde på nesen med aromaer av modne gule epler, lime, fersken og noe tropisk frukt, samt røyk, mineraler, voks, krydder og noen ytterst lette nøttetoner. Hint av anis og tørkede blomster. På duft. Pent fyldig vin med en god, litt teksturert munnfølelse med bra nerve. Fin konsentrasjon av saftig, mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, modne gule og grønne epler, samt melon og aprikos. Flott saltmineralitet, samt innslag av salt, urter og litt krydder. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Flott, krisp vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 10521701 (NYHET)
Vin: Ismael Gozalo Frágil 2020
Region: Spania
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Ismael Gozalo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Verdejo.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, mango, epler og aprikos, samt blomster, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, utpreget energisk munnfølelse og kledelig fedme. Fersk, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og stenfrukter med noe sødme. Innslag av sitrusskall, urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en frisk, lett tørrende avslutning. En pur, leskende og lekker verdejo. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 8178901
Vin: Zarate Balado Albariño 2019
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 359,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Zarate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: Albariño.
Beskrivelse: Vinstokker fra 1950. Tydelig i duftbildet med lett modne epler, salter og sommerlige blomster. Middels fyldig, frisk og leken vin. Også bra substans i frukten med lett fet gult eple, epleskall, nøtt og salter. Fin dybde her. God vin med særpreg. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11901201
Vin: Arinto dos A ores 2019
Region: Azorene, Portugal
Pris: 294,90 kr (bestilling)
Produsent: Azores Wine Company
Druer: arinto dos açores og arinto.
Beskrivelse: Lett reduktiv, men har et fint aromabilde under med grov stenfrukt, gul eple og dette lette brente grove jordsmonnet. Middels fyldig og virkelig frisk vin som skaper glede for entusiasten. Eple, sitrus, noe stenfrukt, nøtt, nesten mot marsipan også. Pent sjømineralsk preg på en utmerket utgang. Håndverk. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 2944201
Vin: Niepoort Antonio Madeira Vinhas Velhas 2017
Region: Beiras, Portugal
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: encruzado, bical, arinto og maria gomes.
Beskrivelse: Kompleks på duft med preg av gule epler og fersken, litt aprikos, samt voks, krydder, nøtter og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse med litt kledelig fedme og tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, kremet frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og modne sitrusfrukter. Innslag av mineraler, anis og noe krydder, samt nøtter og fat. Pen, frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. En kompleks, meget god vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13384901 (NYHET)
Vin: Deovlet Santa Barbara Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Deovlet Wines
Alkohol:13.20% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ikke intens på duft, men har et fint fruktbilde av eple, sitrus og salt. Middels fyldig vin med god munnfølelse . Sitrus, noe nøtteaktig toner. Krydder i utgangen som fremstår som frisk.  (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13384301 (NYHET)
Vin: Deovlet Zotovich Vineyard Chardonnay 2018
Region: California, Usa
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Deovlet Wines
Alkohol:13.30% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ikke for intens på duft, men har en fin underliggende sjarme med eple, varmere sitrus, tørket salt og veistøv. Middels fyldig vin med god munnfølelse av ren frukt der sitrus, nøtt og krydder. God leken utgang. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13657901 (NYHET)
Vin: Heitz Cellar Napa Valley Chardonnay 2018
Region: California, Usa
Pris: 429,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Heitz Cellar
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Framovervendt på duft med denne litt varme gode følelsen med sommerblomst, gul frukt og fine fatkrydder. Middels fyldig vin med god lett fatladen frukt med gul moden eple, krydder og passende fatkrydder. God saftig utgang. Vin som mange vil like, uten de store dybdene. Fin vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 9358901 (NYHET)
Vin: Grgich Hills Estate Napa Valley Chardonnay 2018
Region: California, USA
Pris: 520,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Grgich Hills Estate
Alkohol:14.10% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk, samtidig intens på nesen med dufter av gule epler, hvit fersken og litt nektariner, samt saltmineraler, mandler, nøtter og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med bra smaksintensitet. Fin konsentrasjon av saftig, litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, nektariner og noe lime og sitrusfrukter. Innslag av urter og litt krydder, samt røyk, mineraler og noen fattoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende, mineralsk og litt bløt avslutning. Flott Napa-chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13594302 (NYHET)
Vin: Peller Estates Icewine Vidal 2018
Region: Ontario, Canada
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: None
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Rik og dyp på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, aprikos og litt tropisk frukt, samt tørket frukt, karamell og litt honning. Fyldig kropp med en rik munnfølelse med solid fedme. Konsentrert, saftig og søt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter, aprikos og tørket frukt. Innslag av honning. Pen, frisk syre. Meget flott lengde med en saftig avslutning. Vellaget canadisk desservin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13685201 (NYHET)
Vin: Smith & Sheth Cru Heretaunga Chardonnay 2018
Region: Hawke’s bay, New Zealand
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Smith & Sheth
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av gule og grønne epler, litt modne sitrusfrukter, samt krydder, nøtter, litt voks og en flott kalkmineralitet. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, mineralpreget frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt stramme sitrusfrukter. Pen mineralitet, samt innslag av litt krydder, nøtter og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. Meget flott newzealandsk chardonnay. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

Annonse

Annonse

Varenr: 7682901
Vin: Elena Walch Beyond the Clouds 2019
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Elena Walch
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Sammensatt og tiltalende på duft med preg av gule epler, hvit fersken, modne sitrusfrukter og litt tropisk frukt, samt blomster, voks, mineraler og tre. Hint av litt mandler og nøtter på nesen. Pent fyldig vin med en elegant strukturert munnfølelse med lett fedme. Bra konsentrasjon av saftig, slank frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og noe fersken. Flott fruktintensitet. Innslag av mineraler, urter og litt lett krydder. Hint av fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt saltpreget avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 1226301
Vin: Foradori Manzoni Bianco 2020
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Foradori
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Manzoni bianco.
Beskrivelse: En anelse reduktiv og nesten florpreget på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, gule epler og noe tropisk frukt, samt urter, krydder, blomster, litt nøtter og mineraler. Fyldig kropp med en fersk, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på gule og litt grønne epler, sitrusfrukter og litt fersken. Innslag av urter, nøtter og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 2043201
Vin: Ca’Rugate Soave Classico Monte Alto 2018
Region: Veneto, Italia
Pris: 225,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Ca’ Rugate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Garganega.
Beskrivelse: Floral på nesen med dufter av gule epler og stenfrukter, samt sommerblomster, urter, litt nøtter og fat. Middels fyldig kropp med en litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av mineraler og urter, samt noe nøtter. Fin syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra, vellaget Soave. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13731901 (NYHET)
Vin: JJ Prüm Bernkastler Badstube Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: JJ Prüm
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Frisk og leken på duft med lette blomstertoner og grønnere frukt. Middels fyldig og frisk Kabinett med levende frukt med limeskall, sødmefulle pærer, nøtt og lett salthet. Meget fin balanse mellom syre og sødme. Til asiastisk mat. Veldig fin sak. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 5724701
Vin: St. Urbans-Hof Riesling 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 219,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Weing. St. Urbans-Hof
Alkohol:10.50% Sukker:22.4 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Flott på nesen med litt rikere aromaer av grønne epler, lime, fersken og noe sødmerik mango, samt urter, honning, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, rund og rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, rik og litt søt frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter, fersken og litt tropisk frukt. Innslag av urter og en fin mineralitet. Balansert sødme. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13677001 (NYHET)
Vin: Merkelbach Ürziger Würzgarten Riesling Auslese 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 345,– kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: Merkelbach
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av grønne epler, modne sitrusfrukter, fersken og litt tropisk frukt, samt flint og mineraler. Middels fyldig kropp med en rik, men samtidig elegant munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, rik og sødmerik frukt på smak, med vekt på melon, modne sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, honning, røyk og mineraler. Frisk syre og forholdsvis balansert sødme. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Mangler kanskje litt kompleksitet, men dette er en fin auslese. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13750002 (NYHET)
Vin: St Antony Nierstein Orbel Goldkapsel Auslese 2006
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St.Antony
Alkohol:9.50%
Beskrivelse: Moden i aromabildet med tørket frukt, skall, nøtt, karamell og nesten honningaktig bakkant. Bra fylde, fetaktig og moden i frukt med tørket kaffe, lær, karmall og tørket frukt. Spesiell sak, kanskje ikke så frisk, men spesiell sak til desserter og oster. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 13676901 (NYHET)
Vin: Merkelbach Kinheimer Roesenberg Riesling Spätlese 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: Merkelbach
Alkohol:9.00%
Beskrivelse: Mineralpreget og pen på nesen med dufter av grønne epler, lime og blomster, samt urter, knust stein og mineraler. Snev av honning. Middels fyldig kropp med en god og fint teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og litt rik mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter og litt krydder, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Pen lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Flott, typeriktig spätlese. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12029001
Vin: Von Othegraven Kupp Kabinett 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weing. von Othegraven
Alkohol:8.00% Sukker:50.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ren og intens på nesen med aromaer av gule og grønne epler, modne sitrusfrukter, fersken, samt knust stein og mineraler. Streif av litt urter og voks på duft. Middels fyldig kropp med en pent teksturert og nerverik munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, delikat og litt myk mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Hint av fersken og litt tropisk frukt. Sødmen i frukten er godt integrert. Innslag av urter og mineraler. Krisp syre. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Vellaget Kabinett. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4839201
Vin: Grans-Fassian Trittenheimer Riesling Kabinett 2016
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Weing. Grans-Fassian
Alkohol:9.50% Sukker:43.0 g/l Syre:8.3 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av gule og litt grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt litt aprikos, blomster, petroleum, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, rund munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, mineralsk frukt med tydelig sødme på smak, med vekt på grønne epler og modne sitrusfrukter, samt litt pærer. Fin mineralitet, samt innslag av honning og urter. Frisk syre og balansert sødme. Bra lengde med en saltpreget, fruktig avslutning. Bra Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13573001 (NYHET)
Vin: Cesar Marquez La Salvacion 2019
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Cesar Marquez
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Litt gammeldags i stilen med dette grovere jordsreget over blomst og nøtteskall. Middels fyldig og frisk vin med særpreg. Dette litte grove saltpreget er med hele veien igjennom den gule slankere frukten. Passe bitt. Litt rustikk, men dette er skikkelig håndverk. Til skalldyr. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 5373201
Vin: Terroir Historic Priorat Blanc 2019
Region: Priorato, Spania
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: RE 29.901.04 CAT
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: garnacha blanca og macabeo.
Beskrivelse: Ekspressiv på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og gule epler, fersken, samt sitrusskall, urter, oliven, blomster og mineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med litt grovere tekstur. God konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på gule epler, grapefrukt og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, urter og krydder, samt mineraler og litt nøtter. Frisk syre. God lengde med en saltpreget, tørr avslutning. Særpreget og god vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7775701
Vin: Casa de Mouraz 2020
Region: Beiras, Portugal
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Casa de Mouraz
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: mfl, síria, uva-cão, fernão pires, rabo de ovelha, cerceal branco, bical, malvasia fina, encruzado, encruzado, fernão pires og bical.
Beskrivelse: Delikat og frisk på nesen med aromaer av grønne og litt gule epler, fersken og stenfrukter, samt urter, blomster, litt kalk og mineraler. Middels fyldig vin med en frisk munnfølelse og lett kremet tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på lime, fersken og gule og grønne epler. Innslag av urter, litt krydder, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en mineralpreget, tørrende avslutning. Frisk, ren og god portugisisk vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 11166601
Vin: Joyce Submarine Canyon Monterey Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Joyce Vineyards
Alkohol:13.40% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med lekende blomster, nøtt og eplefrukt. Middels fyldig og frisk vin med uttalt fresh`het i seg. Ren frukt med eple, litt kjølig melon, saftig limeskall og med denne lette fine mineralske preget. Fin syre holder denne vinen i ørene. Virkelig særpreget og utmerket vin for pengene. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 13223901
Vin: DeLoach Heintz Vineyard Chardonnay 2017
Region: California, Usa
Pris: 529,80 kr (bestilling)
Importør: Momentum Wines
Produsent: De Loach Vineyards
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av gule epler, aprikos og stenfrukter, litt ingefær, samt krydder, nøtter, vanilje og fat. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med god fedme. Fin konsentrasjon av saftig, kremet og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken, aprikos og litt lime. Innslag av urter, krydder, nøtter og fat. Hint av smør. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, trepreget avslutning. Flott vin som forhåpentligvis integrerer trepreget noe med tiden. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11395401
Vin: Ch. Thivin Clos de Rochebonne Beaujolais Blanc 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Ch. Thivin
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay og chardonnay.
Beskrivelse: Nesten litt aromatisk på duft med blomster, gyllen gul frukt, karamell og nøtteskall. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse med saftig gul eple, nøtt og litt oljet stein. Fin saltet og saftig utgang. Syren lever i vinen. Veldig mye Chardonnay for pengene dette. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 9864001
Vin: Pépière Muscadet Sevre et Maine Sur Lie Clos Briords VV 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. de la Pépière
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: melon de bourgogne og muscadet.
Beskrivelse: Ren og pen på nesen med dufter av gule og litt grønne epler, fersken og litt modne sitrusfrukter, samt nesle, voks, våt stein og mineraler. Streif av blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en delikat og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, slank frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og nektariner. Innslag av anis, urter, krydder og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en syrlig, tørr avslutning. Pen muscadet. (ESH) 
Poeng: 88

 

Varenr: 5763101
Vin: Carl Loewen Riesling Quant Trocken 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 169,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weing. Carl Loewen
Alkohol:11.50% Sukker:11.8 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ren og frisk på nesen med dufter av friske sitrusfrukter, grønne epler, litt fersken, samt sitrusskall, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en forfriskende munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt med noe sødme på smak, med vekt på sitrusfrukter, syrlige grønne epler og litt modne stenfrukter. Pen mineralitet, samt innslag av røyk og lette nøttetoner. Krisp syre. Fin lengde med en syrlig, tørrende avslutning. Flott, balansert halvtørr Mosel-riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13677101 (NYHET)
Vin: Merkelbach Ürziger Würzgarten Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: Merkelbach
Alkohol:8.50%
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av grønne epler, modne sitrusfrukter, fersken, litt honning, samt en fin mineralitet. Middels fyldig kropp med en god, sillkeaktig teksturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, rik mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av honning, urter og litt krydder, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Fin, elegant strukturert Kabinett. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13729401 (NYHET)
Vin: Gunderloch Nackenheim Riesling Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Gunderloch
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og delikat på duft med blomster, saftig sitrus og salter. Middels fyldig og tørr vin med god frukt av gule og grønne epler og med fin salthet. Ikke for kompleks, men har en fin nerve for prisen. God syre. Fin vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 12359901
Vin: Lisa Bunn Riesling Wintersheim 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Sommelier
Produsent: Weing. Lisa Bunn
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ren og typeriktig på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt urter og mineraler. Streif av litt voks og blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter, samt litt gule stenfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Krisp syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Flott riesling! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13019101
Vin: Rabl Grüner Veltliner Käferberg 2009
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Weing. Rudolf Rabl
Alkohol:13.00% Sukker:3.2 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Grüner veltliner.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av moden frukt, med vekt på gule epler, pærer, grapefrukt og litt moden lime, samt voks, honning, krydder og mineraler. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk og utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og grapefrukt. Hint av litt tropisk frukt. Innslag av honning, krydder, nøtter og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltpreget avslutning. God, moden grüner veltliner. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13699401 (NYHET)
Vin: Dom. Wachau Steinwerk 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: None
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Bred på duft med preg av gule epler, aprikos og cantalopemelon, samt våt stein, mineraler, honning og krydder. Middels til fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse med kledelig tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på gule epler og melon, samt noe stenfrukter. Innslag av krydder, anis, mineraler og litt lett nøttepreg. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Fin grüner veltliner. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10789001
Vin: Pagos del Galir Godello 2020
Region: Galicia, Spania
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Bod. Virxe de Galir
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Godello.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og litt hvite stenfrukter, samt blomster, sjø og en flott saltmineralitet. Streif av litt voks, samt nøtter og litt fat på nesen. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med bra nerve. Bra konsentrasjon av saftig og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, lime, samt litt melon. Pen underliggende mineralitet, samt innslag av mandler og nøtter. Flott lengde med en mineralsk og tørr avslutning. Flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 8326701
Vin: Tras da Vina Albarino 2018
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 359,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Bod. Zarate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: albariño
Beskrivelse: Tydelig mineralsk og tydelig i snittet på duft med nøtt, blomst og gul frukt. Middels fyldig vin med god munnfølelse med saftig eple, grønt fruktskall og salter. God vin, mangler kanskje litt forventet dybde. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13697101 (NYHET)
Vin: Grgich Hills Estate Sauvignon Blanc, Napa Valley 2018
Region: California, Usa
Pris: 420,- kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Grich Hills
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av stikkelsbær, grønne epler, pærer og grapefrukt, samt urter, blomster, voks, mandler og fat. Snev av mineralitet. Middels fyldig kropp med en god, lett teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på gule epler, lime og fersken, samt bittelitt tropisk frukt. Innslag av urter, mandler og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5762001
Vin: Scavino Langhe Bianco 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 246,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:13.00% Sukker:3.5 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: chardonnay og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Parfymert og litt rik på nesen med dufter av gule epler, pærer, fersken og ananas, litt pasjonsfrukt, samt anis, krydder, blomster, lette nøttetoner og noe tre. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse med noe teksturert fedme. Bra konsentrasjon av saftig, myk og rik frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, pærer, melon og modne sitrusfrukter. Flott frisk saltmineralitet som livner opp og gir friskhet, samt innslag av urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12807201
Vin: Les Crêtes Mon Blanc 2020
Region: Valle d’aosta, Italia
Pris: 236,90 kr (bestilling)
Importør: Winehouse Norway
Produsent: Les Cretes
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: chardonnay, pinot grigio, müller-thurgau, pinot bianco og prie blanc.
Beskrivelse: Pen på nesen med preg av grønne og litt gule epler, sitrusfrukter og noe nektariner, samt voks, mineraler og litt nøtter. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av urter, krydder, røyk og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13323301 (NYHET)
Vin: Dom. Renaud Macon Charnay Le Clos de la Tournache Monopole 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Renaud, Pascal Mireille
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med ren sitrus og eplefrukt. Middels fyldig og frisk Chardonnay med overraskende slank preg i den eplete frukten og de lette saltene. Pen syre frisker opp. Ikke volumøs, men gir fin ærlig munnfølelse for pengene. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 7773701
Vin: Olivier Leflaive Saint-Romain 2016
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 395,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Olivier Leflaive Frères
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fremstår litt rikere på nesen med aromaer av modne grønne og gule epler, fersken, litt pærer og sitrusfrukter, samt mineraler, nøtter og toast. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av saftig, rik og myk kremet frukt på smak, med vekt på modne gule epler, fersken og stenfrukter. Innslag av mineraler og sitrusskall, samt nøtter og noen fattoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. En god vin som mangler litt kompleksitet. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11582601
Vin: Fabien Coche Bourgogne Côte-d’Or Chardonnay 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 355,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Fabien Coche
Alkohol:13.00% Sukker:5.7 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule og grønne epler, pærer og stenfrukter, samt krydder, mandler og blomster. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med delikat tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, kremet frukt på smak, med vekt på stenfrukter og gule epler. Innslag av litt nøtter og fat, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11365001
Vin: Dom. des 13 Lunes Ami-Amis 2018
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 234,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Domaine des 13 Lunes
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: jacquère, grüner veltliner og altesse.
Beskrivelse: Nesten litt aromatisk i snittet med med blomst, våt stein og eple. Middels fyldig og frisk vin med uttalt god frukt av eple, nøtt og stein. Veldig fin balanse mellom sødme og friskhet. Håndverk! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 11347801
Vin: Dom. des 13 Lunes Apremont 2019
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 193,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Domaine des 13 Lunes
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: jacquère.
Beskrivelse: Frisk og leken på duft med vårblomst og skjør lys gul frukt av eple og mandel. Middels fyldig, frisk og slank vin med uttalt god frukt av eple og sitrus. Ren vin. Skjørt og godt! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 13750101
Vin: St Antony Pettenthal Kabinett 2019
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:7.00%
Beskrivelse: 7,4 gram syre. 92,3 gram sødme. Relativt bred i aromabildet med gul frukt og våte salter. Moden i munnfølelsen med pen balanse mellom tydelig sødme, men også syren holder den levende. Gul moden frukt og lette salter. Fin sak. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13631801 (NYHET)
Vin: Diel Goldloch Riesling Kabinett 2019
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 270,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Diel
Alkohol:10.00%
Beskrivelse: Blomstrete og tilgjengelig i stilen med lett tropisk frukt. Middels fyldig og saftig vin med melonkjøtt og varm sitrus. Sitrus holder vinen levende. God vin til asiatisk mat. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 7799401
Vin: Clüsserath Vom Schiefer Riesling feinherb 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weingt. Clüsserath
Alkohol:10.50% Sukker:17.4 g/l Syre:9.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Bra mineralsk snitt gir ekstra dybde over saftig sitrus og lett blomst. Bra frukt i denne vinen med tilgjengelig gul saftig eplefrukt og lette salter. Syren er fin. Mye vin for pengene dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13504101 (NYHET)
Vin: Weing. Andres Deidesheimer Riesling 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weing. Andres
Alkohol:12.50% Sukker:4.8 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og lett delikat på duft med blomst og gul frukt. Middels fyldig og frisk vin med mye drikkeglede for pengene. Ren frukt. Sitruskjøtt og lett salthet som gir et passe bitt hele veien igjennom. Bittelitt sødme, men syren holder den helt frisk. Veldig bra kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 7632501
Vin: Gunderloch Nierstein Riesling Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Gunderloch
Alkohol:12.00% Sukker:8.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Enkel, men frisk og elegant på duft med blomst, eple og dette noe våte mineralske preget. Middels fyldig og frisk Riesling med god munnfølelse av halvmoden sitrusfrukt og mineraler. Fin vertikalitet. Ikke for dyp, men dette er kvalitet for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11338701
Vin: Rabl Schenkenbichl Riesling Alte Reben 2018
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Weing. Rudolf Rabl
Alkohol:13.00% Sukker:3.2 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Småintens og rik på nesen med aromaer av begynnende moden frukt, med vekt på gule og grønne epler, modne sitrusfrukter og fersken, samt petroleum, voks, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet og myk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, samt noe stenfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Pen, frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Fin riesling i en litt rikere stil. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 8350301
Vin: Camp Chardonnay 2020
Region: California, Usa
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Hobo Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ganske tilstedeværende på duft saftig gul frukt og krydder. Middels fyldig og frisk vin med god eplefrukt, krydder og salter. Bra lett kremete midtparti. Bra smattende syre på utgangen. Fin denne. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13483101 (NYHET)
Vin: Wildeberg Semillon 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Wildeberg
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Sémillon.
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med dufter av gule epler, nektariner, melon og litt lime, samt mineraler, voks, krydder og noe nøtter. Middels til fyldig kropp med en pent teksturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, rik frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe moden lime. Innslag av fruktskall, mandler og nøtter, samt røyk, mineraler og noen hint av tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og saltpreget avslutning. Ikke den mest komplekse, men en balansert og ganske artig vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12724101
Vin: Gilbert Sauvignon Blanc 2019
Region: New south wales, Australia
Pris: 215,70 kr (basis)
Importør: Servco
Produsent: Gilbert Family Wines
Alkohol:12.90% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Ganske så intens og skarp på en god måte i aromabildet med eple og uttalt parfyme. Middels fyldig vin med ren fruktkarakter. Eple, limeskall og salter. Ikke for konsentrert, men uttalt god frukt. Fin Australsk Sauvignon Blanc dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 7761101
Vin: Fusser Riesling 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 184,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Martin & Georg Fusser
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk vin aromatisk snitt med blomster og friske epler. Enkel men frisk vin med sitrus og limeskall. Ren og god frukt. Ikke komplekst, men godt.
Poeng: 86

 

Varenr: 13013401
Vin: Gunderloch Red Stone Riesling 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 176,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Gunderloch
Alkohol:11.50% Sukker:8.5 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Blomstrete på duft med eple og lett steinpreg. Middels og saftig vin med mye grønn eple og lette salter. Fin syre holder den oppe. Enkelt, men godt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 13625201 (NYHET)
Vin: Bestheim Schlossberg Grand Cru Riesling 2019
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 199,80 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: None
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fin på nesen med aromaer av grønne epler, pærer og litt lime og fersken, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Hint av litt fersken og tropisk frukt. Bra mineralitet. Frisk syre. God lengde med en tørr, mineralsk avslutning. En enkel, god Alsace-riesling. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13729501 (NYHET)
Vin: Dom. des 13 Lunes Mise en Abymes 2020
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom des 13 Lunes
Alkohol:10.50%
Beskrivelse: Frisk og leken på frukt med denne kjølige vårblomsten, kjølig eple, nøtteskall og salter. Middels fyldig og ren vin med god munnfølelse av eple og friskt fruktskall. Ikke for dyp, men dette er særpreget vin fra et lite område. Til fisk. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 4405401
Vin: Chignin Vieilles Vignes 2020
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 186,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Andrè & Michel Quencard
Alkohol:11.50% Sukker:3.3 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Jacquère.
Beskrivelse: Lett aromatisk på duft med pære, eple og mineraler. Middels fyldig og overraksende fedmeaktig jfr alkoholprosenten. God gul frukt, nøtt og lette mineraler. Veldig mye vin for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 13571601 (NYHET)
Vin: Dominio de Tares Godello 2020
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Dominio de Tares
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med aromaer av gule epler, fersken og litt sitrusfrukter, samt fennikel, krydder, voks, litt mandler og fat. Snev av mineraler og hvite blomster. Middels fyldig kropp med en god, lett teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på gule og litt grønne epler, grapefrukt, lime og fersken. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13604501 (NYHET)
Vin: Anselmo Mendes Magma 2019
Region: Azorene, Portugal
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Anselmo Mendes
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og en anelse streng på nesen med aromaer av grønne og gule epler, lime og noe stenfrukter, samt blomster, knust stein og saltmineralitet. Hint av voks og tre. Middels fyldig kropp med en rund og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt bløt mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og gule stenfrukter. Innslag av røyk og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13743401 (NYHET)
Vin: Joseph Drouhin Montagny 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 248,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Joseph Drouhin
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dufter av gule epler, fersken og stenfrukter, samt voks, litt mandler og fat. Middels fyldig kropp med en god, rund munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på gule og litt grønne epler, stenfrukter, samt noe pærer og lime. Innslag av noe syltet frukt, samt urter, røyk og mineraler. Frisk syre. God lengde med en bløt utgang. God vin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 8055001
Vin: Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 159,90 kr (basis)
Importør: Vinum
Produsent: Véronique Günther-Chéreau
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Muscadet.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med gul frukt og våt stein. Middels fyldig og lett saftig Muscadet med saftig eple, sitrus og lett salter som gir et ekstra fin dimensjon til prisen. Ha den til østers og andre skalldyrretter. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 85

 

Varenr: 5030901
Vin: False Bay Chardonnay 2019
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 149,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Boutinot
Alkohol:13.50% Sukker:4.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk i stilen med blomster og tropiske frukter. Enkel munnfølelse med stenfrukter og lett bittert, men godt i utgangen. Bra saftighet i den enkle med gode vinen. (AB)
Poeng: 84

 

Varenr: 1281201
Vin: False Bay Sauvignon Blanc 2019
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 159,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: False Bay Vineyards
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: sauvignon blanc og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på duft med masse blomst, stenfrukter og mer grønnere tanker. Middels fyldig og enkel vin med god gulaktig munnfølelse med nøtt i bakkant. Noe bitterhet, men ikke dumt. Til enkle fiskeretter. (AB)
Poeng: 83