Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 1. mars 2023 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater

Musserende viner

Varenr: 14663401
Vin: C.H Piconnet Les Val Mentra 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 929,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: C.H. Piconnet
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 70% Chardonnay og 30% Pinot Blanc. Fløyesmyk i aromaene med gul saftig blomst, sitrus, mineralsk og urt. Bra fyldig Champagne som virkelig brer seg ut i munnfølelsen og skaper begeistring med masse herlig skarp sitrusfrukt, epler, nøtt, autolyse. Crispy kjeks og lang mineralsk og virkelig kompleks utgang. Litt mer knytt enn forrige flaske, men dette er håndverk! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14745601
Vin: Marguet Ambonnay Rosé 2017
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 949,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Marguet
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 80% Chardonnay og 20% Pinot Noir. Maskulin, men på en forførende måte sjarmerer  dette med overlag av blomst, mineraler og lyse røde bær. Middels til fyldig og sjarmerende Champagne med masse glede i den lysere røde frukten, litt bakst, salt, brødbakst og salter. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 12691101
Vin: Marguet Shaman Rose Grand Cru 2019
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Marguet
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Rik, stor og pulserende aromaer med blomst, røde konsentrerte bær, litt bakst og nøtt. Middelst til fyldig og maskulin Rosé Champagne med røde bør, litt skifer, sval bakst og med dette pene kjente mineralske tonen på utgangen. En meget god mat-Champagne! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14663501
Vin: C.H.Piconnet Rosé Les Vignes De Charles Extra Brut 2016
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: C.H. Piconnet
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Rik og overraskende maskulin med rødbærspreg over blomst, røde bær og salt. Middels fyldig og flott munnfølelse med stram rødbærspreg, urt og annet mer maskulin krydder som gir kontekst til denne vinen. Lang kompleks og mineralsk utgang. Flott Rose! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15305301 (NYHET)
Vin: Bruno Dangin Cuvée Blanche Crémant de Bourgogne
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Bruno Dangin
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Denne bio-produsenten ligger rett utenfor Champagne-grensen og f.eks bare 25 min unna legendariske C-Bouchard. Overraskende mineralitet tar tag i deg og imponerer sammen med autolyse, toast, lime, epler og dette tydelige røde bringebærsaktige. Fyrrig, fyldig og frisk musserende vin som skriker terroir. Kompleks saltlag imponerer med bringebær, limekant, stram kjølig bakst. Lang utgang der både syre og salthet får deg til å nikke. En skikkelig håndverksvin! Løp og kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15181601 (NYHET)
Vin: Nervi Jefferson Rosato 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 939,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Vit. Nervi s.r.l.
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og fremovervendt på duft med roser, bringebær og autolyse. Middels fyldig og frisk vin med utmerket frukt av brigenbær, eple, autolyse og saltet bakst. Lang mineralsk utgang. Særpreget god. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15324201 (NYHET)
Vin: Bruno Dangin Prestige de Narcès Crémant de Bourgogne 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 404,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Bruno Dangin
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tiltalende med denne blomstertonen som dikterer aromaene sammen med sitrusfrukt, autolyse og salt. Middels fyldig og frisk musserende vin med limeskall, sitrus, noe rødt, mineraler, toast og med dette pene saltlaget som viser i den mineralske gode utgangen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 10132001
Vin: Philizot & Fils Brut numéro 3
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 349,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Philizot & Fils
Alkohol:12.00% Sukker:5.5 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Halvt om halvt med 2018 / 2019.Litt avmålt i aromaene enda denne her med lett autolyse, druer og bakst. Noe friskhet titter rundt hjørnet i bakkant. Middels fyldig og frisk Champagne med masse mousse som sprer seg ut med gule epler, litt forsiktig sitrus og med denne kalkaktige meget tørrpregede utgangen som også viser saltene. Frisk glede i år igjen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 15305101 (NYHET)
Vin: Bruno Dangin Les Territoires Organic Sparkling Wine 2017
Region: Frankrike
Pris: 304,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Bruno Dangin
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med tydelig brød, nøtt og mer gyllen frukt. Middels fyldig med tiltalende gul frukt, litt toast og lett tørket smør. Friskhet og mineraler i en skjønn forening i utgangen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 15305201 (NYHET)
Vin: Bruno Dangin Le Grand Classique
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Bruno Dangin
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rikere stil med frisk gul frukt, autolyse og nøtt. Noe floralitet også. Middels fyldig vin med frisk frukt av sitrus, lime og litt tørrende saltet utgang. Mye vin for pengene dette her. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 257301
Vin: Camillo Donati Rosso Della Bandita 2020
Region: Emilia-Romagna, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Camillo Donati
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: barbera, lambrusco, malvasia og trebbiano.
Beskrivelse: Fersk og sammensatt på nesen med aromaer av bringebær, plommer og mørkerøde kirsebær, samt blomster, krydder og noen jordlige toner. Middels fyldig rød petnat med en god, perlende munnfølelse og lett kremet mousse. Bra friskhet her. Fin konsentrasjon av saftig, noe sødmerik frukt på smak, med vekt på mørke plommer og mørkerøde kirsebær, samt hint av litt bitre sitrusfrukter. Innslag av krydder og hint av pepper. Fin syre og lette tanniner. God lengd med en tørr avslutning. God rød petnat med lett rustikk, litt bitter karakter. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 256901
Vin: Camillo Donati Trebbiano 2020
Region: Emilia-romagna, Italia
Pris: 255,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Camillo Donati
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Trebbiano.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med aromaer av sitrusfrukter, modne gule epler og pærer, samt blomster, mandler og en anelse gjærbakst. Middels fyldig petnat med en god munnfølelse og bra friskhet. Kremet mousse. Fin konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av mandler, litt gjær og litt saltmineraler. Bra syre. Bra lengde med en knusktørr avslutning. God petnat i tørr stil med fin friskhet. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 15098701 (NYHET)
Vin: Chapuis Frères La Bulle 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Chapuis Frères
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende på nesen med dufter av melne pærer og modne gule epler, samt gjær, mineraler og ristede mandler. Pent fyldig musserende vin med en frisk munnfølelse og fin, kremet mousse. Kremet, krisp frukt på smak, med vekt på modne epler og sitrusfrukter. Innslag av gjærbakst, litt smør, samt sitrusskall og en delikat mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett mineralpreget avslutning. Vellaget, flott musserende vin med pen friskhet. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 1071301
Vin: Donati Il Mio Malvasia 2020
Region: Emilia-romagna, Italia
Pris: 255,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Camillo Donati
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Malvasia.
Beskrivelse: Fersk på duft med aromaer av aprikos og sitrusfrukter, et visst eplesiderpreg, samt blomster, brødbakst og noen urtetoner i retning av koriander. Middels fyldig petnat med en god munnfølelse og fin mousse. Myk og rik frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og litt bitre sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, noen krydder- og nøttetoner og en tydelig saltmineralitet. Bra syre. God lengde med en knusktørr avslutning. Bra petnat i tørr, litt bitter stil. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11321401 (NYHET)
Vin: Between Five Bells Pét-Nat 2021
Region: Victoria, Australia
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Between Five Bells
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:9.2 g/l
Druer: moscato giallo (yellow muscat), viognier, pinot noir, pinot gris og chardonnay.
Beskrivelse: Parfymert og fersk på nesen med dufter av grapefrukt og sødmerike røde bær, litt røde epler, samt gjær, saltmineraler og litt blomster. Middels fyldig petnat med en bløt og god munnfølelse med fin, kremet fedme. Lett perlende. Konsentrert, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær, samt litt mango. Fin saltaktig mineralitet, samt innslag av mandler, urter og litt bittert fruktskall. Bra syre. God lengde med en tørrende, saltpreget avslutning. Mineraldrevet og bra petnat som drikker godt. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 9382501
Vin: Camillo Donati Lambrusco 2021
Region: Emilia-Romagna, Italia
Pris: 255,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Camillo Donati
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Lambrusco.
Beskrivelse: Konsentrert på duft med preg av jordbær, skogsbær og moreller, samt en røykaktig mineralitet og blomster. Hint av lær. Middels fyldig lambrusco med en perlende, slank og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og en anelse myk frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av urter og mineraler, samt noe drueskall med bitterhet og litt krydder. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. En god lambrusco. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 15144201 (NYHET)
Vin: Meinklang Epic 2022
Region: Österreichischer wein, Østerrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Meinklang
Alkohol:10.50%
Beskrivelse: Ren og frisk på duft med preg av lime, grønne epler, litt litchi, samt blomster og noen urtetoner. Middels fyldig perlende vin med en frisk munnfølelse og god mousse. Konsentrert og syrlig frukt med bra friskhet på smak, med vekt på lime og modne grønne epler. Et lite snev av tropisk frukt. Innslag av urter og en lett mineralitet. Frisk syre. God lengde med en tørrende, litt urtepreget avslutning. God pet nat! (ESH)
Poeng: 86

 

Hvite viner 

Varenr: 15365501 (NYHET)
Vin: Nikolaihof Fass Severin Vinothek Riesling 1997 
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 1 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Nikolaihof Wachau
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Ligget på fat I 25 år. 96 flasker til norge fra et fat. Virkelig en særpreget vin på duftene som slår deg litt ned i støvlene. Gyllen fremovervendt moden gul frukt, nøtteskall, modent meieri og blomst i solnedgangen. Pen fyldig vin som brer seg ut på en moden, men fortsatt frisk og lett energisk måte. Gule epler i modent spill tar tak i midtpartiet, før mer urter og mineraler girer opp i utgangen og gir en lang og oppsiktsvekkende utgang. Syren bidrar og gir friskhet og igjen – disse mineralene gir det ekstra komplekse til vinen. Strålende vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 4453602
Vin: Marco de Bartoli Marsala Superiore 10 Anni 2004
Region: Sicilia, Italia
Pris: 475,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Marco de Bartoli
Alkohol:18.00% Sukker:50.0 g/l
Druer: grillo.
Beskrivelse: Rik og dyp på nesen med aromaer av aprikos og fiken, tørket frukt, samt sitrusskall, urter, honning, nøtter, karamell og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med flott fedme. Nydelig konsentrasjon av moden, fyldig og rik søt frukt på smak, med vekt på aprikos og sitrusfrukter, samt kandisert frukt. Innslag av tørket sitrusskall, krydder, tobakk, mandler og nøtter, samt honning og tre. Lekker kompleksitet på smak. Flott, frisk syre. Balansert sødme. Nydelig lengde med en kompleks avslutning. En fremragende, kompleks marsala. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15282601 (NYHET)
Vin: Schäfer-Fröhlich Felseneck GG 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 775,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:13.00% Sukker:7.8 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Foreløpig virkelig stram og tett i aromaene. Men som alltid er det svær motor under panseret. Direkte blomstrete, gul kjølig frukt, snev av nøtt og krydder. Fyldig og frisk vin med umiddelbart et presist og herlig dypt anslag. Her er det også energi! Kjølig sitrus tar tak og gir energi før mineralene bare overtar og driver denne langt ut i solnedgangen. Dette bare blir. Herlig finish på denne vinen som trenger ti år i kjelleren. Strålende! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15337401 (NYHET)
Vin: Veyder-Malberg Buschenberg Riesling 2021
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 814,90 kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Weing. Veyder-Malberg
Alkohol:13.50% Sukker:3.8 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Raffinert og presis i aromaene med svale blomster, herlig gul frukt, nøtt og med florale toner. Meget presis i anslaget og gir en friskhet og munnglede hele veien igjennom. Nydelig syredrevet sitrus, noe kjølig gul eple og med denne flotte mineralske nerven. Flott saltmineralsk finish med denne utmerkede syren som gir nerve til vinen. Fabelaktig. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15288501 (NYHET)
Vin: De Montille Puligny-Montrachet 1er Cru La Garenne 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1136,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Foreløpig tett vin, men har en underliggende power som imponerer. Gul melon, eple og kinnet smør. Middels til fyldig og frisk vin med mye energi i seg. Pen smørerte tone som er balansert. Lang utgang. Meget god vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14109801
Vin: Dom. Jean Noel Gagnard Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Boirettes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 469,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Jean-Noël Gagnard
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt lukket på aromaene enda, spesielt med litt kjølig vin i glasset. Gul vårlig blomst, harmoniske fatkrydder, karamell og gul forsiktig frukt. Middels til fyldig vin som roper delikatesse. Friskheten er meget god og den gode vårlige mot sommerlige frukten gir det den skal. Eple mot det gule, sitrus, meieri, fattoner og noe urt. Pen syre frisker vinen skikkelig opp, og mineralene gir det passe komplekse til vinen. En ypperlig vin! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 15282801 (NYHET)
Vin: Schäfer-Fröhlich Felsenberg GG 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 690,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:13.00% Sukker:7.4 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende og veldig direkte i årgangen med denne presise frukten med kjølig melon, eplekjøtt, litt kjølig smør og litt blomst. Middels til fyldig og frisk vin som viser pen energi. Dette kjølige melonkjøttet er tydelig, sammen med eplen som er gul, men kjølig allikevel. Noe nøtt i bakkant med disse flotte mineralene. Krever tid, Men har alt potensiale man trenger i Felsenberg. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15106601 (NYHET)
Vin: Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trocken GG 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 609,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende med denne litt maskuline blomsten over parfyme, sitrus og mineraler. Ganske dybde her. Fyldig og frisk vin som brer seg ut uten at det blir for meget. Herlig frukt av sitrusskall, dypere mineralitet og nøtt. Lang kompleks utgang der vinen virkelig viser sin kompleksitet. Trenger tid, men dette er seriøsitet. (AB)Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15237601 (NYHET)
Vin: Rings Weilberg Riesling trocken Grosses Gewächs 2021
Region: , Tyskland
Pris: 599,90,– kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Rings
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lett fyrrig og våt mineralsk, nesten mot voks på duft med saftig sitrus, nøtt og med noe krydrete preg. Middels til fyldig og frisk vin som skaper begjær med fresh sitrus som har nerve hele veien igjennom. Krydrete og mineralsk finish som virkelig tar tak. Lang og kompleks utgang. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15336701 (NYHET)
Vin: Veyder-Malberg Brandstatt Riesling 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 749,– kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Weing. Veyder-Malberg
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Pen intensitet i aromaene med bredde av blomst, litt gulere frukter, nøtt og krydder. Middels til fyldig vin med fin fetlaten frukt som også har denne fine friskheten. Mineralene kommer frem og tar tak over sitrus. Kompleks lang utgang. Trenger tid, men har et virkelig flott potensiale. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 3507101 (NYHET)
Vin: Terroir Al Límit Pedra de Guix 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 769,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: pedro ximã©nez, garnacha blanca, pedro ximénez og macabeo.
Beskrivelse: Intens, dominerende og allikevel sjarmerende på duft med gul, oransjepreget frukt, blomst, nøtt og en dose krydder. Middels til fyldig vin med herlig masse fruktglede av oransje frukt, litt stenfruktskarakter, litt skall, stilk, nøtt og krydder. Lang mineralsk utgang med lett fin bitterhet. Strålende kvalitet! Særpreg! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 4453702
Vin: Marco de Bartoli Marsala Superiore Oro Vigna La Miccia 2017
Region: Sicilia, Italia
Pris: 375,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Marco de Bartoli
Alkohol:18.00% Sukker:85.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Grillo.
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av rosiner, fiken og modne sitrusfrukter, samt tørket frukt, karamell, nøtter og tre. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse med myk tekstur. Kompleks, moden og fyldig sødmerik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fiken og aprikos. Innslag av tørket frukt, kaffe, honning og nøtter. Flott syre. Balansert sødme. Bra lengde med en kompleks, noe nøttepreget avslutning. Nydelig marsala! Bærer 18 prosent alkohol på meget god måte. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14110201
Vin: Dom. Jean Noël Gagnard Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Petits Clos 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 429,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Jean-Noël Gagnard
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Leken i stilen med friske blomster som ligger over smørete gul frukt og med et pent mineralsk preg. Middels fyldig og frisk vin som skaper god leken munnfølelse. Mer kjølig preg mot melon, sitrus, kinnet smør og krydder. Mineralene ligger litt voktende under, men gir akkurat det som trengs. Trenger tid, men kommer til å bli skikkelig bra med tid. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 1925101
Vin: L. Michel Chab Prem Butteaux V.V. 2020
Region: Chablis premier cru, Frankrike
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Louis Michel
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Overraskende fyrrig i aromaene, dette er litt over alt med alt fra blomst, mineral og sitrusfrukter. Noe smør også vel. Middels fyldig og frisk vin med meget god anslag. Dette brer seg ut, kanskje i en litt mer rik stil men leverer fruktkarakter som er meget bra. Gulaktig frukt, nesten litt skifermineralitet og mye krydder. Lang kompleks utgang med pen syre som gir energi. Utgangen sitter faktisk veldig lenge i. Imponerende for prisen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14075701
Vin: St Antony Hipping GG 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Pen balanse mellom det lille slørete florale og den pene mineraliteten som ligger over gul frisk sitrusfrukt. Fyldig vin som er mer på det maskuline og røffe med skikkelig sten-mineralitet som knuser seg sin vei fra grustaket, over limeskall, grønt eple og nøtt. Lang kompleks utgang som river. Dette var en seriøs meget god vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15106201 (NYHET)
Vin: Weil Kiedrich Gräfenberg Spätlese 2021
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 524,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:9.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft. Dette vil leke og komme ut. Blomster, gul frukt og salter. Middels til fyldig vin som brer seg harmonisk ut og gir masse fruktglede. Det er sødme her, men syren greier å balansere dette på en utmerket måte. Melonkjøtt, andre med kjølige tropiske frukter og lett salthet. Veldig fin utgang som roper behag. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 3566901
Vin: Rings Saumagen Riesling Trocken 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weing. Rings
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Blomstrete og forførende i stilen med gule frukter og mineraler. Middels fyldig, frisk og presis vin som skaper munnglede. Delikat. Frisk sitrus som åpenbarer seg og gir. Nøtt og mineralsk utgang. Meget bra. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15365401 (NYHET)
Vin: Nikolaihof Baumpresse Im Weingebirge Grüner Veltliner 2013
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 999,80 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Nikolaihof Wachau
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Vin fra kun 1 fat med mange års modning. Direkte og interesant på duft med denne modne gule frukten, dette krydrete pene aromabildet og et snev av mineralsk tone. Middels fyldig og lett fyldig i munnfølelsen med et virkelig interessant krydderpreg som gir særpreg, sammen med lett moden grønn frukt og rett og slett våt stein. Lang kompleks utgang. En ypperlig særing. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 3566901
Vin: Racines Sta Rita Hills Chardonnay 2019
Region: California
Pris: 559,90 kr (tilleggsutvalget)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Racines
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende på duft med litt strammere mineralsk karakter over gul konsentrert frukt og nøtt. Middels fyldig og saftig vin med denne fine gule frukten. Faktisk litt blomsterfølelse og salt karakter. Melonaktig utgang med balanserte fattoner. Seriøs flott amerikansk Chardonnay som trenger tid. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 15335401 (NYHET)
Vin: White Bones Adrianna Chardonnay
Region: Argentina
Pris: 825 kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Catena Zapata
Druer: Chardonnay
Beskrivelse:Fyrrig mineralsk snitt i aromabildet med ekstrovert sitrus, krydder og fat. Middels til fyldig og ganske frisk vin som greier å vise både horisontalitet og vertikalitet. Bra harmonisk krydder, litt fat og mineralier gir en levende og interessant vin. Spennende! (AB)
Poeng: 92


Varenr: 15337601  (NYHET)
Vin: Veyder-Malberg Hochrain Grüner Veltliner 2019
Region: Wachau, Østerrike
Pris: 479,– kr (bestilling)
Importør: Ferment
Produsent: Weing. Veyder-Malberg
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Grüner veltliner.
Beskrivelse: Presis, interessant og frisk i aromaene med blomst, litt nøtt og salter. Middels fyldig og lett fetlaten vin som greier å være frisk også. Gul saftig eple, nøtt og noe skiferaktig mineralitet. Lang og kompleks utgang. Strålende vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 4826901
Vin: Tissot Chardonnay Les Graviers 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 539,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: André et Mireille Tissot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Blomstrete og leken denne i stilen med gul moden frukt og med nøttekarakter. Middels fyldig og relativt frisk vin med saftig moden gul frukt, nøtt og krydder. Fin saftighet i den melonaktige juicy stilen. God syre leker i vinen. Flott! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 12579901
Vin: Dr. Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling GG Alte Reben 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 385,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Dr. Loosen
Alkohol:12.50% Sukker:7.4 g/l Syre:8.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Litt tilkneppet, men har en bredde under som vil komme frem over tid. Sitrus, eplepreget og vårlig blomst. Pen fyldig, uttalt frisk og leken vin med bra nerve i hele vinen. Sitrus, eple og nøtt. Lang mineralsk utgang som virkelig sitter. Super vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 431701
Vin: Eric Texier Châteauneuf du Pape 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Eric Texier
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: clairette og bourboulenc.
Beskrivelse: 80-100 år gamle stokker. Brukte fat. Modning på fat i 14 mnd. Merker at dette har gamle vinstokker der det mineralske preget ligger over den utmerkede frukten av stenfrukt, våt stein, våt ull og nøtt. Bra fyldig og kompleks vin med masse karakter. Stenfrukt, nøtt og salter. Konsentrert utgang. Mange lag. Syren greier å gi nok. Til kraftige krydrete fiskeretter. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 11045301
Vin: Integer Grillo 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 380,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Marco de Bartoli
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Grillo.
Beskrivelse: Kompleks og uttrykksfull på nesen med lett oksidative dufter av modne gule epler og sitrusfrukter, litt aprikos, samt tørket fruktskall, tørket frukt, lær, nøtter, tre og en pen saltmineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse. Lett utviklet, konsentrert og rik kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule epler, samt noe tropisk frukt. Innslag av bittert fruktskall, darjeelingte, samt nøtter og saltmineraler. Nydelig kompleksitet bygger seg opp gjennom smakskurven. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Strålende, kompleks oransjevin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 4081401
Vin: Jermann Were Dreams 2021
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Silvio Jermann
Alkohol:13.50% Sukker:4.9 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Pur og tiltalende på nesen med aromaer av gule epler, lime og fersken, samt mineraler, blomster, mandler og tre. Hint av urter og voks. Pent fyldig vin med en rik og god munnfølelse med en lett, ytterst elegant fedme. Fyldig og kremet syrlig frukt på smak, med vekt på lime og hvite stenfrukter. Innslag av ristede nøtter, samt mineraler og velintegrerte tretoner. Flott syre. Bra lengde med en syrlig-mineralsk, tørr avslutning. Meget god chardonnay fra Friuli. En utmerket vin til sjømat. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15272401
Vin: Dom. de Montille Beaune Blanc 1er Cru Les Aigrots 2020
Region: Burgund
Pris: 656 kr
Importør: Moestue grape Selctions AS
Produsent: Dom. de Montille
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Frisk, blomstrete og interessant vin med smør som er lett over gul frukt. Middels fyldig og veldig saftig vin som skaper interesse. Gul melonfrukt, saltet og nøtt. Fin tekstur. Lang frisk og passe kompleks utgang. Bra! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 11408401
Vin: Capuano Ferreri Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor
Produsent: Capuano-Ferreri
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fyrrig lett blomst over krydrete fattoner og gul innbydende frukt. Middels fyldig og saftig vin med god friskhet i den solvarme frukten, krydderne, nøttene og dette lile smørpreget. God lett mineralsk og frisk utgang. Bra syre her! Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15365901 (NYHET)
Vin: Borgeot Puligny-Montrachet Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 749,80 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett smørete og krydrete i snittet med også litt småstein over gule bær. Middels fyldig og frisk vin med god nerve i dette gule fruktkjøttet som begynner å fråde litt saft. Nøtt, fatkrydder og mineralsk i snittet. Litt vandig midtparti, men vokser seg pent opp. En meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 7848101
Vin: Borgeot Santenay 1er Cru Clos des Beauregards 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50% Sukker:1.3 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og fyrrig på duft med smørblomst og gyllen gul frukt. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse. Ikke over kompleks, men har allikevel nok dybde til at dette gir mening med stein-mineraler og gul frisk frukt. God lett fatkrydder på en god utgang. Veldig mye vin for pengene! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13079201
Vin: Bret Brothers La Soufrandière Pouilly-Vinzelles 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 410,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fyrrig i stilen med mye krydder, blomst over sitrus og eple. Middels fyldig vin som har åpenbart fin frisk energi i hele veien fra anslag til finish. Eplefrukt, litt melon, nøtt og lette fatkrydder. God saftig finish. Leken vin med akkurat nok kontekst dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15352401 (NYHET)
Vin: Dom. de Nozay Dolium 2020
Region: Frankrike
Pris: 499,50 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. de Nozay
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rikere og nesten litt aromatisk med blomst og gule bær. Middels fyldig og saftig vin med pent fedmepreg med denne prirrende urtetonen som gir glede med gul eple og nøtt. Mineralsk utgang med god saftighet. Vin mer karakter dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 3653101
Vin: Tissot Sursis Côtes du Jura Chardonnay 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: André et Mireille Tissot
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Leken i stilen på duft med blomster som gir glede, eplefrukt, nøtt og skifer. Middels fyldig vin med saftighet i eplefrukten, nøtt og salter. Fin utgang. Bra syre gir en levende vin, og selv med høy alkohol blir det ikke for bredt. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14075801
Vin: St Antony Zehnmorgen GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 464,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Presis og tiltalende på duft med masse blomst som hiver seg rundt med gul frisk frukt og mineraler. Middels til fyldig og frisk vin med god saftighet i den gode frukten, dypere mineraler og litt kremete stil i utgangen. Long finish. Super vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14075601
Vin: St Antony Brudersberg GG 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 464,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende og ganske bred i aromaene, men på en frisk måte. Mineralene ligger over også her, med eple, sitrus og nøtt. Middels fyldig og saftig vin med litt varmere melon, sitrus og noe kremete stil. Trenger litt tid, men har mye i seg. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15106001 (NYHET)
Vin: Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken 2021
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 414,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Blomstrete og tiltalende på duft med eple, sitrus, slør mineralitet og snev av limeskall. Middels til fyldig vin som overraskende har fedme i seg med mye frukt av lime, eple, sitrus og skiferaktig mineralitet. Fin saltet utgang. Veldig fin vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12579601
Vin: Dr. Loosen Erdener Treppchen Riesling GG Alte Reben 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Dr. Loosen
Alkohol:12.50% Sukker:9.0 g/l Syre:7.3 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med et mer vårlig preg på blomsterne, friske sitrus og eple. Middels fyldig, frisk og energisk vin med masse kontekst i seg. Gul kjølig, men allikevel saftige epler, nøtt, krydder og blomst. Trenger tid, menn har stort potensiale. Utmerket saltlag på utgangen også. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12579701
Vin: Dr. Loosen Ürziger Würzgarten Riesling Alte Reben GG 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 385,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Dr. Loosen
Alkohol:12.50% Sukker:8.4 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Blomstrete og lett vandig i aromaene med våte salter og vårlig sitrusfrukt. Middels fyldig vin med energisk anslag og lekenhet i seg. Frisk sitrusfrukt og mineraler hele veien igjennom. Ikke like saltpreget som de øvrige, men masse kvalitet her. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12579801
Vin: Dr. Loosen Graacher Himmelreich Riesling Alte Reben GG 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 385,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Dr. Loosen
Alkohol:12.50% Sukker:7.7 g/l Syre:7.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og detaljert vin på duft med sitrus, litt smørtone av en eller annen grunn, blomst og salthet. Middels fyldig, frisk og leken vin med sitrus, eple og mineralitet. Lang saltet utgang som sitter virkelig. Kvalitet. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 3506501
Vin: Terroir Al Límit Terra de Cuques 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: pedro ximénez, muscat of Alexandria. Garnacha blanca.
Beskrivelse: Blomstrete, men seriøs allikevel på duft med saltpreg og lett krydder i bakkant. Middels fyldig og seriøs vin med mineralsk preg over gule frukter. Noe krydder i sjarme i bakkant. Fin smattende utgang. Særpreget, men meget god kvalitetsvin. (AB) . Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11362501 (NYHET)
Vin: Indigo Sal da Terra Albariño 2021
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Eulogio Pomares
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: albariã±o og albariño.
Beskrivelse: 5000 flasker. 800 flasker er til Norge. Frisk og aromatisk i duftene med masse gledelig blomst, epler, litt ull også i år og tydelig mineralsk. Middels fyldig og saftig vin som gir mye glede av gule epler, litt kjølig tropisk og nøtt. Fin saftig utgang med denne fine smattende mineraliteten som gir det lille ekstra. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15082701 (NYHET)
Vin: Three Sticks Gap’s Crown Chardonnay 2020
Region: California, Usa
Pris: 559,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Three Sticks Winery
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med lett trang smør som ligger over en kremete stil og gul frukt. Middels fyldig og frisk vin med kremete stil, med litt trang gul og grønn frukt og med tydelige fatkrydder i bakkant. Trenger litt tid, men dette gir en delikat og krydrete vin som fortsatt er frisk. Mange vil like denne! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15339701 (NYHET)
Vin: Giant Steps Sexton Vineyard Chardonnay 2021
Region: Yarra valley, Australia
Pris: 359,90kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Giant Steps
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Rik og fremovervendt på duft med masse som vil forføre deg. Gul frukt, krydder, fat og med litt pene smørtoner. Saftig vin med pen delikat munnfølelse. Faktisk mer sitrus med både kjøligere og varmere tegn, eplefrukt og krydder. Pen integrert fatbruk. Fin frisk utgang. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 15335201 (NYHET)
Vin: Catena Zapata White Stones Adrianna Chardonnay 2020
Region: Argentina
Pris: 825 kr
Importør: Ferment
Produsent: Catena Zapata
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Bred, litt krydrete og tiltalende på duft med gule frukter. Middels fyldig og krydrete munnfølelse på denne vinen med gul saftig frukt, litt kinnet smør og krydder. God utgang. Trenger litt tid, men har noe med seg med denne fine lette mineraliteten. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15061401
Vin: Sept Merweh 2020
Region: Libanon
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Sept Winery
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Karaktersterk og intens på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, eplesider og tropisk frukt, samt våt stein, mineraler, lanolin og mandler. Hint av blomster og honning. Pent fyldig vin med en rikere munnfølelse med pen, kremet fedme. Pen konsentrasjon av fyldig, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på tamarind, epler, samt noe aprikos. Innslag av mineraler og krydder, samt jordlige toner og tydelige mandler. Flott, frisk syre. Bra lengde med en syrlig, steinete avslutning som ender i en knusktørr utgang. Virkelig flott og vellaget oransjevin som vil være en utmerket og allsidig matvin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 531201
Vin: Cos Rami 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Cos
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: insolia, grecanico.
Beskrivelse: Tiltalende og sammensatt på nesen med aromaer av grapefrukt, aprikos og fersken, samt ost, krydder, nøtter, røyk og tydelig saltmineralpreg. Snev av honning og blomster på duft. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse og kledelig fedme. Saftig og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grapefrukt og aprikos. Innslag av krydder, saltmineraler og litt nøtter. Pen dybde på smak. Fin syre. Fin lengde med en konsentrert, tørr og saltpreget utgang. Dette er en virkelig flott og fruktig oransjevin! Denne vil være en hit til modne oster. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14109701
Vin: Bader-Mimeur Puligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 869,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Bader-Mimeur
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt tett i aromaene enda, men det ligger litt fatkrydder og meieri over gul frisk frukt og noe lett blomst. Middels fyldig og frisk vin med godt mineralsk tilsnitt over melon, eple og sitrus. Noe meiri også. Denne trenger litt tid, trang for nå. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14111001
Vin: Bader-Mimeur Chassagne-Montrachet En Journoblot 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 639,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Bader-Mimeur
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Passe intens og kompleks i aromaene med litt saltmineraler over litt fatkrydder, vaffelrøre og lette smørtoner. Middels fyldig og frisk vin med god fruktfølelse. Saftig melonkjøtt, sitrus, sitronskall, nøtt og meieriprodukter. Fin frisk utgang. Kan vokse litt med tid, men drikker relativt godt allerede. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14481201
Vin: Bader-Mimeur Chassagne-Montrachet Les Houilleres 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Bader-Mimeur
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og leken stil i aromaene med vårlig mot sommerlige sitrus, blomst, litt veistøv og kinnet smør. Middels fyldig og frisk vin med god fruktkarakter.r Kjølig melonkjøtt, sitrus, eple, urter og lette mineraler. Litt fatkarakter uten at det dominerer på en frisk utgang. Denne drikker godt, men akkurat den passende kompleksiteten den trenger. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11408601
Vin: Capuano Ferrery Chassagne-Montrachet Cuvee Prestige 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Capuano-Ferreri
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med sitrus, lett kinnet smør og noe blomst. Middels fyldig og frisk vin med denne tydelige smørblomsten som innbyr til glede over varmere, men frisk sitrus. Lett saftig utgang. Ikke komplekst, men drikker godt. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15365001 (NYHET)
Vin: Louis Michel Chablis 1er Cru Séchets 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 409,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Louis Michel
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Pen innsmigrende mineralsk tone over den sitrusen og følelse av en mer gyllen karamell. Middels fyldig vin med pen anslag i seg. Sitruskarakter, litt kjølig smør og med en fin mineralsk karakter. Nok frukt her også og syren greier seg den. Utmerket vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11363301
Vin: Derain Saint-Aubin 1er Cru Les Combes au Sud 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Dominique Derain
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av gule epler, sitrusfrukter og pærer, samt ristede mandler, våt stein, blomster og noe tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet tekstur. Bra konsentrasjon av fyldig, bløt og lett kremet frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av nøtter, litt gjær og en pen mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, syrlig utgang. Meget bra, konsentrert Saint-Aubin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11363401
Vin: Derain Saint-Aubin 1er Cru Sur le Sentier du Clou 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 659,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Dominique Derain
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med aromaer av sitrusfrukter og gule epler, litt stenfrukter, samt ristede nøtter, knust og våt stein, gjær og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet tekstur. Fin konsentrasjon av fyldig og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av epleskall, nøtter og saltmineraler, samt pent integrert tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, syrlig avslutning med litt tre i utgangen. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15239001
Vin: Ch. Mont-Redon Chateauneuf-du-Pape Blanc 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: S.A. Ch. Mont-Redon
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og svær, men allikevel tiltalende med tropisk frukt, stenfrukt, nøtt, mineraler og krydder i alle varianter. Fyldig som fy, der den gosser seg ut i all sin munnprakt med tydelig stenfruktskarakter av den modne typen, mango, smør og krydder. Det er også syre innslag som gjør at den brede frukten og alkoholen ikke dominerer alt for mye. God saltet mineralsk utgang. Ikke en vin for alle, men f.eks til en fetere ostetallerken eller fet fisk er jo denne en vin pairingskandiat. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15282501 (NYHET)
Vin: Schäfer-Fröhlich Schiefergestein Riesling Feinherb 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 355,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Mineralene ligger i overkant av lime, kjølig melon og nøtt. Middels fyldig og saftig vin med saftig melon og nøtt. Fin saltet utgang. Nok kompleksitet til at dette blir bra. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14076401
Vin: St Antony Pettenthal GG 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Pen mineralitet på duft med blomster, gul frukt og litt nøtteaktig toner. Middels fyldig vin med bra friskhet i seg. Sitrus, eple, nesten litt smørtoner og salter. God utgang. Trenger litt tid. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14076201
Vin: St Antony Orbel GG 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 354,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med blomster som bergtar, epler og salter. Middels fyldig og frisk vin med litt saltet med sitrus og eple. Litt trang enda. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15237201 (NYHET)
Vin: Chanin St Barbara Chardonnay 2021
Region: California
Pris: 399,90 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Gavin Chanin
Druer:
Beskrivelse: irekte og tiltalende på duft med eple, litt krydder og nøtt. Middels fyldig og saftig vin med denne littt tråe fruktkjøttkarakteren som faktisk pirrer, litt fat og mineraler. Delikat vin der frukten gir glede og ikke alt det utenom. Fin sak! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15340001 (NYHET)
Vin: Giant Steps Yarra Valley Chardonnay 2021
Region: Yarra valley, Australia
Pris: 290, 10 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Giant Steps
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende på stil med denne presise frukten som gir glede. Litt kinnet smør, gul frukt og skiferaktige toner. Middels fyldig til fyldig vin med god fruktkarakter man bare nikker anerkjennende til. Gul frukt, krydder og nøtt. Fin syre holder den levende. Bedre enn en Bourgone blanc til høyere pris. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 12712801
Vin: La Soufrandière Mâcon-Vinzelles «Les Clos de Grand Père» 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 400,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: La Soufrandière
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 35 – 110 år gamle vinstokker. 100% malo, 10% fat. Pen intens på duft med slørete grov sementfølelse, eple og blomst. Middels fyldig vin med eple og krydder God saftighet. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5916701
Vin: Fourrey Chablis Premier Cru Mont de Milieu 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Fourrey
Alkohol:13.00% Sukker:0.5 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ikke bred, men har en pen skarphet i seg med gul frukt, litt blomst og lett saltet parfyme. Middels fyldig og relativt saftig snitt i munnfølelsen med gul frukt og saltene som bidrar i en god utgang. Syren er med den. En god Chablis for pengene. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4529401
Vin: Tissot Empreinte Patchwork Chardonnay 2019
Region: Jura, Frankrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: André et Mireille Tissot
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: chardonnay og chardonnay.
Beskrivelse: Fyrrig og tiltalende på duft med tydelig gul frukt, nesten litt bakst og krydder. Middels fyldig og litt varmere fruktstil med moden gulfrukt og nøtt. Fin lett mineralsk preg. Særpreget, men god vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 12579501
Vin: Dr. Loosen Graacher Domprobst Riesling GG 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Weing. Dr. Loosen
Alkohol:12.50% Sukker:7.1 g/l Syre:9.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Renhet i aromaene med lime, grønt eple og lett floralitet. Middels fyldig og uttalt frisk vin med nerve. Sitrus, eple og pen skiferaktig mineralitet som gir en pen tone i vinen. Kvalitet. Trenger litt tid. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15336801 (NYHET)
Vin: Veyder-Malberg Liebedich Grüner Veltliner 2021 
Region: Østerrike
Pris: 289 kr
Importør: Ferment
Produsent: Veyder-Malberg
Druer: Grüner Veltliner
Beskrivelse: Rik, men på en frisk og forførende måte med blomst og fin sitrus. Middels fyldig med denne fine fetladenheten som fortsatt er frisk. Det er sjeldne tider det. Gule frukter, møtt og med denne fine saltheten som imponerer. Fin vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 7335701
Vin: Badenhorst Palomino Sout Aarde 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Palomino.
Beskrivelse: 1961 er vinstokkene plantet. 1460 flasker laget. Litt tyngre, men ikke overbred på duft med gul tett frukt, blomst og krydder. Middels fyldig og seriøs vin med tett saltlag som ligger over gule frukter, litt oransje fruktkjøtt og nesten lakristone. Lang kompleks utgang. En litt krevende vin, men her kan det læres! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11409701 (NYHET)
Vin: Lethbridge Allegra Chardonnay 2018
Region: Victoria, Australia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Lethbridge Wines
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bred og noe rik på nesen med aromaer av gule epler og stenfrukter, noe modne sitrusfrukter, samt sitrusskall, ristede hasselnøtter og tydelig tre. Hint av litt gjær. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kledelig kremet fedme. Fin konsentrasjon av fyldig og noe utviklet kremet frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Hint av sitrusfrukter. Innslag av nøtter, tre og krydder. Bra kompleksitet på smak. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Meget bra, konsentrert australsk chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11157201
Vin: Sept Obeideh 2021
Region: Libanon
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Sept Winery
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Obaideh.
Beskrivelse: Elegant og mineralpreget på duft med preg av sitrusfrukter og modne gule epler, litt aprikos, samt saltmineraler, gjær, jasmin og blomster. Pent fyldig vin med en god, rikt strukturert munnfølelse med kledelig, kremet fedme. Fin konsentrasjon av saftig og fersk rik frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og epler. Noe bitterhet i midtpartiet. Elegant preg av saltmineralitet, samt innslag av krydder, mandler og voks. Bra syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning med pen friskhet. Strålende oransjevin fra Libanon! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 15061601
Vin: Sept Viognier 2021
Region: Libanon
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Sept Winery
Alkohol:13.00%
Druer: Viognier
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av sitrusfrukter, mango og gule epler, samt blomster, mandler og mineraler. Snev av voks. Middels til fyldig vin med en rund og god munnfølelse med lekker, kremet fedme og fin friskhet. Fersk, bløt og saftig saltpreget frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, samt noe tropisk frukt. Fin saltmineralitet, samt innslag av mandler og hint av krydder. Flott kompleksitet på smak! Fin syre. Bra lengde med en syrlig, tørr avslutning. Kompleks og meget bra oransjevin fra Libanon. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14722201
Vin: Jermann Capo Martino 2020
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Jermann
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens, litt rikere og lett utviklet på nesen med dufter av fersken, grønne epler og pærer, litt sitrusskall, samt knust stein, mineraler og vanilje. Hint av tørkede urter. Middels fyldig vin med en god, balansert munnfølelse. Konsentrert, lett kremet syrlig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og epler. Innslag av sitrusskall, urter, tre og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett kremet avslutning. Pent balansert, vellaget vin fra Friuli. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11408301
Vin: Capuano Ferrery Santenay Vieilles Vignes Blanc 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Terra Wines
Produsent: Capuano-Ferreri
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk i duftene med litt blomster og vel insmigrende gule frukter. Middels fyldig og frisk vin med dette litt kjølige fine sitruspreget og lett mineralsk. Ikke overøompleks, men drikker jo så godt. Sommervin! (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 282101
Vin: Patrick Baudouin Effusion 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 307,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Patrick Baudouin
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Bred, men frisk nok med blomstertoner over frisk gul frukt og nøtt. Middels fyldig og frisk vin som brer seg ut med fin kraft. Mineralsk over gul frukt. Litt stram vin, men har en pen jordsmonnskarakter her. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 12713501
Vin: Viré-Clesse Climat La Verchere 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 385,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Leken i stilen med fine sommerblomster som ligger over gul frukt og krydder. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse. Gul eplefrukt, litt gyllen stil, krydder og nøtt. Integrerte fat egentlig, det gir bare litt ekstra. Saftig utgang. Bra vin! (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 862101
Vin: Hirschhof Westhoffner Morstein Riesling Auslese 2018
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Weing. Hirschhof
Alkohol:9.00% Sukker:80.0 g/l Syre:7.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Rik og sjarmerende på duft med nektar, meloner, epler og mineraler. Middels litt varmere og deilig munnfølelse med meloner, skiferaaktige toner og nøtt. Fin sallhet i utgangen også. Bra vin, som alltid! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 12154501
Vin: Silvio Messana Bianco 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Soc. Ag. Silvio Messana srl
Alkohol:10.50% Sukker:3.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Trebbiano.
Beskrivelse: Tiltalende og floralpreget på nesen med dufter av fersken og grønne epler, litt aprikos, samt fruktskall, saltmineraler, bladurter og hvite blomster. Hint av honning på duft. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet tekstur. Fersk, myk og saftig frukt på smak, med vekt på bitre sitrusfrukter og syrlige epler, samt litt pærer. Innslag av saltmineraler og epleskall. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, syrlig og frisk avslutning. Elegant, flott oransjevin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 6172201
Vin: Collet & Fils Chablis 1er Cru Montmains 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Jean Collet & Fils
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og innbydende på duft med sitrus og eple med denne lette blomstertonen i bakkant. Middels fyldig vin med litt vamere toner i årgangen. Smattende eplefrukt og mineraler. God vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 1535601 (NYHET)
Vin: Jean-Marc Boillot Macon Village 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,60 kr (tillegg)
Importør: Nafstad
Produsent: Jean-Marc Boillot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Alfaro Trout. Tiltalende på duft med leken macon-frukt med gul kjerne, kinnet smør og veistøv. Middels fyldig, saftig og litt enklere macon som har god friskhet i seg. Gul frukt og krydder. God saftig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 15293201 (NYHET)
Vin: Giboulot Combe d’Eve 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,– kr (bestilling)
Importør: Pur Jus Wine Agency As
Produsent: Emmanuel Giboulot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av modne grønne og røde epler, fersken, noe sitrusskall, samt blomster, mandler, tre, litt smør og en steinaktig mineralitet. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med lett kremet fedme og fin friskhet. Bra konsentrasjon av bløt, kremet syrlig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og epler. Innslag av mandler, noe sitrusskall, samt en røykaktig mineralitet og tre. Frisk syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning. Vellaget vin som drikker godt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15309101 (NYHET)
Vin: Giboulot Les Pierres Blanches Côte de Beaune 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: Pur Jus Wine Agency As
Produsent: Emmanuel Giboulot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Ekspressiv på nesen med dufter av gule epler, lime og fersken, litt pærer, samt blomster, marsipan og tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt, kremet og noe syrlig frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av litt tørket, nøtter og tre. Fin syre. God lengde med en tørr, noe trepreget avslutning. Mangler noe detaljer, men dette er en vin som gir god drikkeglede. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13600901
Vin: Du Grappin Bourgogne-Aligoté Skin 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: None
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Særpreget og intens, samtidig aromatisk på nesen med aromaer av gule plommer, grønne epler og sitroner, samt voks, florale toner og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, kremet munnfølelse. Bra konsentrasjon av myk og lett kremet syrlig frukt på smak, med vekt på modne epler og sitrusfrukter, samt litt aprikos. Innslag av fruktskall, nøtter og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en syrlig, knusktørr avslutning. Meget god aligoté. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5020601
Vin: Dezat Sancerre 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: André Dezat & Fils
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: sauvignon blanc og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Frisk og forførende på duft med blomst, pære, sitrus og blomst. Middels fyldig og rikere stil med saftig pære, sitrus og litt salter. God vin! (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 12963001
Vin: Aubert & Mathieu Hors Pistes Chardonnay Limoux 2019
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Aubert & Mathieu
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Blomstrete og forførende på duft med med gul moden frukt, nøtteskall og lett saltet. Middels fyldig vin med lett tråhet i den gule frukten, nesten som man tygger på fruktkjøttet. Men allikevel er dette saftig og rikdom med god munnfølelse. Syren er ikke borte den altså. Saltet særpreget utgang. Spesiell, men god vin man kan mene mye om. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 12660701
Vin: Hirschhof Organic Riesling Trocken 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Weing. Hirschhof
Alkohol:12.00% Sukker:3.5 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lett aromatisk med blomst og saftige frukter. Frisk og middels fyldig vin som oser saftighet i seg. Saftig sitrus, eple og med dette sjarmerende spicenessen som er sjelden til en så rimelig vin. Ikke overkompleks, men dette er virkelig gøy.(AB)  Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 10804201 (NYHET)
Vin: Lethbridge Ooh La La Chardonnay 2022
Region: Victoria, Australia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Lethbridge Wines
Alkohol:13.10% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ren og tiltalende på duft med preg av modne gule epler og fersken, noe sitrusskall, samt nøtter og fint integrerte toner av toastet tre. Middels fyldig vin med en god, elegant teksturert munnfølelse. God konsentrasjon av fyldig og myk saftig frukt på smak, med vekt på epler og melon, samt syrlig lime. Noe lette tropiske toner. Flott frukt her! Innslag av tre, nøtter, mineraler og noe sitrusskall. Fin syre. God lengde med en syrlig-mineralsk, tørr utgang. Bra chardonnay som vil fungere utmerket til mye sjømat. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15364801 (NYHET)
Vin: La Novella Sambrena Bianco 2021
Region: Toscana
Pris: 219,90 kr
Importør: Blend wines
Produsent: Tenuta La Novella
Druer: 50% Sangiovese Blanc de Noir, 10%Moscato, 40% Trebbiano and Malavasia (vineyard blend)
Beskrivelse: Tiltalende med lett steinmineralitet over litt epler og krydder. Middels fyldig og saftig vin som gir god fruktglede. Eplekarakter. Litt mineralsk utgangspunkt også. Fin vin dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 15309201 (NYHET)
Vin: Giboulot La Grande Châtelaine Côte de Beaune 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 475,– kr (bestilling)
Importør: Pur Jus Wine Agency As
Produsent: Emmanuel Giboulot
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Litt fet og rik på nesen med aromaer av gule epler og stenfrukter, noe modne sitrusfrukter, samt toastet tre, nøtter, smør, våt stein og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kremet fedme. Bløt, saftig kremet frukt på smak, med vekt på stenfrukter og gule epler. Innslag av smør, mandler og nøtter, tre og en viss saltmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, trepreget utgang. Mangler dybde og detaljer, og vil nok være litt i overkant trepreget for noen, men denne drikker godt. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 851901
Vin: Kruger-Rumpf Schiefer Riesling Feinherb 2022
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 184,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:11.50% Sukker:17.2 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Masse tiltalende som vil ut her med blomst, sitruser, epler og meloner. Middels fyldig og saftig munnfølelse som sprer glede rundt seg. Saftig lime, melon og med pen salthet. Ikke overøompleks, men herlig å parre til mer asiastisk vri. Kjempekjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 12337001
Vin: Georg Mosbacher Deidesheim Riesling Kabinett Feinherb 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Alkohol:10.50% Sukker:18.1 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Rik og fremovervendt med blomster og gule epler. Middels fyldig vin med fin balanse mellom syre og sødme. Litt trå lime, sitrus og epleskall. Fin lett nøttesmak i finishen. God entry Feinherb vi trenger! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 9618001
Vin: Dom. Michelot Meursault 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 550,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Michelot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fyrrig i duften med veistøv og gule frukter. Middels fyldig vin med kremete og innbydende munnfølelse. Gule epler, litt og lette salter. Ikke komplekst, men godt nok. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 15098301
Vin: Chapuis Frères Bouzeron 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Chapuis Frères
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Kjølig og aromatisk på duft med preg av epler, aprikos og stenfrukter, samt voks, saltmineraler og litt mandler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med lett fedme. Saftig og lett kremet syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av epleskall og gjær, samt fine saltmineraltoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Bra aligoté. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 5968401
Vin: Ch. de la Gravelle Gorges 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 223,90 kr (basis)
Importør: Vinum
Produsent: Ch. de la Gravelle
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: melon de bourgogne, muscadet og muscadet.
Beskrivelse: Frisk karakter med gule epler og nøtter. Middels fyldig, frisk og god vin med gule epler som er i kjøligere karakter. Lett salthet og nøtt i bakkant. Enklere, men god vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 14100401
Vin: Stark-Condé Field Blend 2020
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Stark-Condé
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Litt forsiktig i aromaene enda men har en fin tone under av sitrus, lette smørtoner og krydder. Middels fyldig og saftig vin med mye frukt. Gulaktige toner, litt meieri og krydder. Ikke komplekst, men drikker godt med frisk saftig frukt. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 12536201
Vin: Entre Vinyes Oniric Sotaterra 2021
Region: Vino de españa, Spania
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Entre Vinyes
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Macabeo.
Beskrivelse: Plantet i 1952. Tiltalende og fremovervendt i denne årgangen med oransje frukt og nøtt. Middels fyldig og saftig vin som også greier å balansere så fint med dette pene saltpreget. Skallkontaktsvin, men dette er balansert altså. God oransje preg i utgangen. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 9150801
Vin: Brun Beaujolais Chardonnay Classic 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende med rikere gul frukt og krydder. Middels fyldig og rik vin med denne gule litt varmere frukten av eple, skall og nøtt. Noe friskhet i den gode saltede utgangen. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 15107301 (NYHET)
Vin: Robert Weil Riesling Trocken
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 169,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk og leken stil med blomster, lime og litt mer varmere frukt. Middels fyldig, frisk og enkel vin som gir mye munnglede for prisen. Lime, sitrus og nøtt. Lett mineralsk utgang. Litt sødme, men syren er den som bestemmer og balanserer vinen godt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 432301
Vin: Hirschhof Silvaner Trocken 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Weing. Hirschhof
Alkohol:12.00% Sukker:3.5 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Silvaner.
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på duft med melon, epler og blomster. Enkel, men med saftighet i den gode frukten av epler, litt pærekjøtt og salthet. Mer kontekst enn tidligere årganger. Veldig fin vin for prisen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 11072301
Vin: Blankbottle Moment of Silence 2022
Region: Wellington, Sør-Afrika
Pris: 234,80 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: The Blankbottle Winery
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: viognier, grenache blanc og chenin blanc.
Beskrivelse: Litt enklere, men allikevel forførende i stilen med dette lette mineralske preget over blomst og gul frukt. Enkel til middels fyldig vin med god saftighet. Gul frukt og krydder. Ikke overkomplekst, men drikker ganske så godt. Kanskje får du en moment of Silence. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 15107201 (NYHET)
Vin: Robert Weil Riesling Tradition
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 169,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Parfymert og tiltalende på duft med lime, sitrus og nøtt. Middels fyldig vin med litt melon og sitrus. Litt sødme, men kan passe til asiastisk mat. Fin lett, men god. (AB)
Poeng: 85