Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 2. november 2022 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater

Musserende viner 

Varenr: 11497801
Vin: Leclerc Briant Le Clos des Trois Clochers 1er Cru Brut Zéro 2016
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Leclerc Briant
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 0,4 hektar plott, plantet rett etter 2.verdenskrig. Veldig knytt i aromaene, men under finner man denne trange herlige ungdommelige sitrusfrukten, tett saltpreg, nøttearomaer og kjekslignende toner som skaper glede. Pen fyldig og frisk Champagne som oser terroir. Tett sitrusfrukt som er av ungdommelig karakter, saltbakst og tørr kjeks. Lang kompleks og syrefrisk utgang. Dette er virkelig et håndverk. Gi Champagnen 10 år i kjelleren – you will be Rewarded! (AB) 
Poeng: 94

 

Varenr: 8090501
Vin: Leclerc Briant Abyss Millésime Brut Zero 2017
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 949,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Leclerc Briant
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: chardonnay, pinot meunier og pinot noir.
Beskrivelse: Lagres utenfor kysten av Bretagne på 60 meters dyp i 1 år. Strågul på farge. Små bobler. Tett konsentrert og frisk på duft med kjølig sitrusfrukt, igjen denne marsiplan-tonen, kjeks, sval brioche og blomst. Fyldig, umiddelbar energisk og levende i anslaget med fokusert frukt av stram sitrus, rødbærstone, mye urt, krydder, kjeks og med tett saltet preg som virkelig setter spor på en lang kompleks utgang. Syren gir energi og en levende Champagne. Dette er svært godt håndverk som krever tid i kjelleren. Eller i bekken utenfor huset ditt. Den har jo tross alt ligger under vann før… (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 14403101
Vin: Champagne Lacourte Godbillon Premier Cru Mi Pentes
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 650,– kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Lacourte-Godbillon
Alkohol:12.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: 2017-base. Strukturert i aromaene med lett rødbærsprofil som ligger over krydder, gule frukter og med pent mineralsk preg. Bra fyldig, energisk og levende stil som imponerer med saftig sitrus, gult svettende eple, bakst som ligger på benken og med noe mer krydret rødbærskarakter på en utpreget mineralsk utgang. Veldig vektig og flott Champagne med knusktørr utgang. Håndverk! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14907801 (NYHET)
Vin: Griesel Granit Pinot Noir 2016
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 898,10 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Dyp og lett utviklet på nesen med aromaer av modne gule epler og sitrusfrukter, litt røde bær, samt ingefær, krydder, gjær, brødbakst, nøtter og fine mineraltoner. Pent fyldig musserende vin med en utpreget god, rik munnfølelse med flott nerve og elegant, fin mousse. Konsentrert, rik og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt røde bær. Innslag av gjær, mandler og nøtter, samt mineraler og litt toast. Pen syre som gir et elegant bitt. Flott lengde med en tørr, kompleks avslutning. Kompleks, dyp og strålende Sekt! (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 10786601
Vin: L. Bénard-Pitois Blanc de Blancs Brut 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 464,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Earl Champagne Benard-Louis
Alkohol:12.00% Sukker:4.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Frisk, rik og energirik i aromaene med sitrus, eple og salter med lett bakst i bakkant. Middels fyldig Champagne med mye kontekst i seg denne med salte mineraler som ligger over mer eksotisk fruktkarakter og sitrus. Pen brøddbakst gir deilig munnfølelse med akkurat det noe attåt som man trenger. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14403001
Vin: Champagne Lacourte Godbillon Premier Cru Terroirs d’Ecueil
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 500,– kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Lacourte-Godbillon
Alkohol:12.00%
Druer: chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: 2018-base. Frisk og leken i stil med litt gule epler og stenfruktskarakter. Flørtende brødbakst også. Middels fyldig, frisk og saftig i stilen med saftig melon, eplefrukter, bakst og hvete på en lett våt mineralskutgang. En deilig stil om ikke for kompleks. Men dette er godt gitt. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 7424401
Vin: Voirin-Jumel Cuvee 555 Brut 2012
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Voirin-Jumel
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Base 2012. Andre årganger er 13, 14 , 15 og 16 + noe reservevin. Pen dybde i aromaene med litt mer moden karakter, hvete, nesten snev av marsipan og brødbakst i den varmere stil. Middels til fyldig Champagne med fin stil med denne crispyheten over salthet, lett modne sitruser og grape. Lang tørrende utgang. Champagne med karakter! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14897001
Vin: Trudon Emblématis Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Champagne Trudon
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Rik og tiltalende på duft med stenfrukt, epler, litt brioche-toner og blomst. Middels fyldig og frisk Champagne med en fin saltet karakter over kjølig gult eple, litt rødtoner, brioche, kjeks og med disse mineralene som også kjennes på en tørr utgang. Kvalitet. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10718401 (NYHET)
Vin: Griesel Grande Cuvée Dosage Zero 2017
Region: Tyskland
Pris: 499,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: pinot meunier, chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av modne gule epler og sitrusfrukter, samt epleskall, smørbakst, mandler og en tydelig, lekker saltmineralitet. Pent fyldig musserende vin med en tett, men elegant munnfølelse med fin friskhet og presisjon. Fin mousse. Fyldig, konsentrert og moden kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter, samt litt røde bær. Fin mineralitet, samt innslag av brioche, mandler, litt bittert sitrusskall og litt toast. Flott syre som gir rammeverk. Flott lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Meget bra Sekt med mye karakter. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14907601 (NYHET)
Vin: Griesel Prestige Rosé Extra Brut 2018
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Sammensatt og innsmigrende på nesen med dufter av modne jordbær og røde epler, fersken og grapefrukt, samt sitrusskall, mineraler og litt krydder. Hint av nyper. Pent fyldig musserende vin med en god munnfølelse og en elegant, fin mousse. Fersk, frisk og fyldig kremet frukt på smak, med vekt på epler, syrlig rips og fersken, med litt saftig lime i bakkant. Innslag av gjær, noe krydder, samt mineraler og hasselnøtter. Krisp syre. Fin lengde med en kompleks, tørr avslutning. Lekker, raffinert rosémusserende. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14907501 (NYHET)
Vin: Griesel Prestige Riesling Extra Brut 2018
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Småkompleks og tiltalende på nesen med lett oksidative aromaer av aprikos, fersken og gule epler, noe modne sitrusfrukter, samt sitrusskall, krydder, brioche, nøtter, brunet smør og litt brent tre. Pent fyldig vin med en myk og god munnfølelse og en fin mousse. Rik, noe utviklet og lett oksidativ kremet frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, samt litt tørket lime. Innslag av krydder, sitrusskall, noe mandler og lett toast. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott musserende med mye egenkarakter. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14907701 (NYHET)
Vin: Griesel Prestige Pinot Blanc Brut Nature 2018
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 397,90 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Kjølig og frisk på nesen med aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, noe stenfrukter, samt florale toner, gjær, mandler og mineraler. Middels fyldig vin med en ren, frisk og saftig munnfølelse og en fin mousse. Slank, kjølig og kremet syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av gjær, urter og litt mandler og nøtter, samt mineraler. Krisp syre som gir et lite bitt. Fin lengde med en knusktørr, syrlig-mineralsk avslutning. Meget god pinot blanc-basert Sekt. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12342301
Vin: Strauch Riesling Vieilles Vignes Extra Brut 2017
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Strauch Sektmanufaktur
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:8.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tett og fokusert på nesen med dufter av gule epler og noe sitrusfrukter, samt gjær, bakst og blomster. Fine lagringstoner på duft. Pent fyldig musserende vin med en god munnfølelse og fin mousse. Ren, fyldig og myk kremet frukt på smak, med vekt på modne gule epler og sitrusfrukter. Fin mineralitet, samt innslag av litt sitrusskall, mandler og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk og frisk avslutning. Flott Sekt! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10327701 (NYHET)
Vin: Zero Brut Nature 2017
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Strauch Sektmanufaktur
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Weissburgunder.
Beskrivelse: Rik på nesen med dufter av modne gule epler og gule stenfrukter, samt litt brioche, mandler, mineraler og toast. Pent fyldig musserende vin med en god, rikere munnfølelse og kremet mousse. Fyldig og rik kremet frukt på smak, med vekt på modne epler, sitrusfrukter og nektariner. Innslag av mynte og litt røyk, samt mandler og et lite hint av honning. Bra syre. Bra lengde med en tørr, litt rik avslutning. Vellaget pinot blanc-musserende med fin frukt. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14889101 (NYHET)
Vin: Strauch Rosé Brut 2018
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 279,20 kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Strauch Sektmanufaktur
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Frisk på nesen med aromaer av syrlige kirsebær, sødmerike jordbær, noe epler, samt gjær, urter og litt mandler. Pene lagringstoner. Pent fyldig musserende vin med en god munnfølelse med fin friskhet. Fin mousse. Frisk, kremet frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær og sitrusfrukter, samt noe rips og epler. Innslag av nyper, litt bittert fruktskall og litt mandler. Livlig syre. God lengde med en tørr avslutning. Pen rosémusserende med fine detaljer. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14888701 (NYHET)
Vin: Strauch Riesling Brut 2018
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 289,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Strauch Sektmanufaktur
Alkohol:10.50%
Beskrivelse: Frisk på nesen med aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, litt sitrusskall, samt brøddeig, mandler og en pen mineralitet. Middels fyldig vin med en presis, frisk munnfølelse. Frisk, konsentrert kremet frukt på smak, med vekt på epler, fersken og syrlige sitrusfrukter. Innslag av litt mandler og en fin mineralitet. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Flott, frisk musserende som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 2206001
Vin: Egge Gård One 2020
Region: Buskerud, Norge
Pris: 424,90 kr (bestilling)
Importør: Egge Gård
Produsent: Egge Gård
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: solaris og solaris.
Beskrivelse: Frisk og delikat på nesen med aromaer av ferske epler, stikkelsbær og litt sitrusfrukter, samt fruktskall, noe blomster og med et snev av gjær. Pent fyldig musserende vin med en god, frisk munnfølelse og en fin mousse. Flott konsentrasjon av fyldig, saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av stikkelsbær. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, konsentrert avslutning. Pen, fersk musserende vin fra Lier. (ESH)
Poeng: 87

 

Hvite viner

Varenr: 6879501
Vin: Gaia & Rey 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 799,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ganske så tett i aromaene enda, men har du en V6´er under som venter på å forføre deg med disse herlige blomstene som er en blanding mellom vår og sommer, sitrus, eple, stenfrukt av ubestemmelig karakter, veistøv og krydder. Bra fyldig, fedmeaktig korrekt, sløret sten og sitrusfrukt, karamell, med disse herlige balanserte fatkrydder og nesten litt fløte på en lang og mer sturktuert og kompleks utgang der mineralene sitter godt i. Sært, men virkelig deilig! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 14887501
Vin: Dom. de L’Arlot Nuit Saint Georges 1er Cru Clos de l’Arlot 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 499,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. de l’Arlot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Kommune-riktig stram i aromaene med salter og krydder som ligger over litt maskulin gul frukt, karamell og nøtteskall. Bra fyldig, energisk og frisk vin som gir overraskende energi til den gule frukten som er av det fete slaget. Tett mineralsk utgang, som virkelig gir en strammere munnfølelse med nøtt og fruktskall. Syren er nøkkelen her og den bidrar til friskhet og glede. Flott vin! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 14975601
Vin: Bohrmann Puligny-Montrachet 1 er La Garenne 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 194,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Bohrmann
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tett, tøff og allikevel forførende på duft med dette pene saltpreget som gir en vin å snakke. Her er det ogsåtett eplefrukt, nøtt, størknet karamell, veistøv og stram meieriprodukt. Middels til fyldig og frisk vin med en ganske tett og saltet munnfølelse der mineralene ligger over den gule saftige frukten, nøtt og fatkrydderet. Lang tett og kompleks utgang. Gi denne strålende vinen litt tid, dette vil skinne! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 14975501
Vin: Bohrmann Puligny-Montrachet Grands Champs 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 824,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Bohrmann
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: En litt rakkar dette med pen salthet som kommer frem og tar grep i aromaene sammen med krydder, nøtt og tett gulaktig frukt. Middels til fyldig og frisk vin som gir levende energi hele veien igjennom med virkelig tett saftig sitrus, noe stenfruktsskall, kinnet smør, krydder i ulike fasetter og noe maskulin parfyme. Syren er nøkkelen her – gir svært overraskende energi og en levende vin. Nok dybde og karakter også. Lang kompleks utgang. En strålende PM! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 8304501
Vin: Zind-Humbrecht Riesling Clos Windsbuhl 2020
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:13.00% Sukker:4.3 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fokusert og tett frukt med konsentrert eplefrukt, eksotisk kryddernerve og sommerlige gule blomster. Middels til fyldig vin som greier å bevare friskheten selv den fine fedmen i munnfølelsen. Vinen varer godt, men noe kjølig stenfrukt, eple, litt nøtteskall, karamellaktig følelse med fine kryddersorter som bidrar til sann glede. Lang kompleks og interessant utgang. Flott vin dette her som trenger 5-7 år i kjelleren. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14820101
Vin: Leitz Berg Kaisersteinfels Riesling GG 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 510,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Leitz
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med pen balanse mellom det friske, utadvendte og det mer stramme og mineralske. Gult eple, sitrus, nøtt, blomst og salter. Bra fyldig og energisk Riesling som skaper glede med sin eminente skarpe sitrusfrukt, gule og grønne epler, nøtt og svale kryddersorter. Lang, energisk og leken utgang som virkelig også viser kompleksitet. Syren er høy til svært høy og gir energi og nerve til vinen uten at det går utover balansen. Herlig vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14917101
Vin: Dom. Chapelle Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 650,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: PH Chapelle et Fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med denne fine balansen mellom stramhet og friskhet. Steinene tar et fint tak i aromaene og koser seg med kjølig gul melonfrukt, sitrus, epler, kinnet smør og nøtt. Middels til fyldig vin med fin kremete stil som byr opp til dans. God saftighet i den gule frukten tross den lettere fetere stilen også er frisk og energisk. Lang kompleks utgang med mineraler, karamell og nøttepreg. Flott vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14975201
Vin: Bohrmann Meursault Meix Chavaux 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 794,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Bohrmann
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt lukket foreløpig, men har dette tiltalende saltpreget som ligger over tett sitrus, mye blomst og lette smørtoner. Middels til fyldig fin med rikdom og glede i årgangen med saftig sitrus, gult eple, noe smør og med god salthet. Fin saftig utgang med nok dybde dette her. Syren gir energi til vinen. Meget god vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14975001
Vin: Bohrmann Meursault Les Vireuils 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 754,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Bohrmann
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik, allikevel på en lettere feminin og parfymert tiltalende måte med saftige sitrus, smør og nøtt i bakkant. Middels fyldig og tiltalende munnfølelse med denne mer parfymerte og tiltalende karakteren over saftig sitrus, gult eple, lett smør og salthet. Fin syrefrisk og deilig utgang. Pen sak! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14975401
Vin: Bohrmann Meursault Les Durots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 724,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Bohrmann
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende med dette herlige steinlaget som ligger over og gir karakter sammen med sitrus og stram blomst. Pen fyldig og flott smørete munnfølelse sammen med rik litt saftig årgangstypisk gul frukt, steinete preg og litt nøtt. Lang, kompleks og lett jordlig utgang. Syren holder vinen levende og alkoholen greier balansen. Vinen trenger litt tid, dette er faktisk overraskende komplekst til kommunenivå å være. Men høy kvalitet – det er det! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 5492101
Vin: Ch. de Béru Clos Béru Monopole Chablis 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 710,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Ch. de Béru
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Kompleks og karaktersterk på nesen med dufter av modne gule epler og stenfrukter, samt mandler, mineraler og salt sjø. Pent fyldig vin med en kraftfull og tett, samtidig ren munnfølelse. Konsentrert, bløt syrlig frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av fruktskall, krydder, noe mandler, samt en strålende saltaktig mineralitet. Flott syre. Flott lengde med en knusktørr, mineralsk utgang. Meget flott, konsentrert Chablis med egenkarakter. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14998201
Vin: Clemens Busch Pündericher Marienburg Rothenpfad Riesling GG 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Clemens Busch
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med tett mineralsk preg som imponerer med et skiferlag sammen med blomst og fyldige sitrus. Middels til fyldig vin med flott balanse mellom skiferaktige og mineralske preget og den halvbrede gule melonfrukten som oser sjarme og glede. Saftig og lang utgang med bra syre i finishen. Meget godt! Herlig! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14820001
Vin: Leitz Berg Roseneck Riesling GG 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 475,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Leitz
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tett og kompleks i aromaene i form av sitrus og med dette komplekse steinlaget som tøffer opp duftene. Middels til fyldig og saftig Riesling som også viser karakter med pent steinlag og fyrrige kryddersorter. Kompleks og mer tettere utgang. Vin som overraskende nok gir glede nå, men som også har 10-12 år seg. Høy kvalitet. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14949601
Vin: Oremus Furmint Petracs Single Vineyard 2018
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 649,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Oremus
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Vinmarken fra 1885, replantet i 1960. 3150 flasker laget. Overraskende dyp i aromaene med dette pene saltede og jordsmonnspreget som ligger over sitrus som er en blanding mellom vårlige og rikere stil, litt gul melon og denne svale blomstertonen. Middels fyldig, frisk og energisk i anslaget med uttalt god saftig gul frukt, litt skalltoner mot det grønne, mineraler og nøttesmak på en god energisk og levende utgang. Særpreget og flott Furmint vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14873101
Vin: Radio-Coteau Heintz Vineyard Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 698,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Radio-Coteau
Alkohol:13.60%
Beskrivelse: Frisk, rik og tiltalende aromaer med gule frukter, dette kinnende smøret og nøttene som sprer glede. Middels fyldig og frisk vin med deilige sitrusene som oser litt varm saft, men nok syre til at dette blir energisk også. Karamell, smeltet smør og mineralsk preg. Ikke for dyp kanskje, men dette drikker jo så godt. Deilig vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14731001
Vin: Chanin Sanford & Benedict Chardonnay 2020
Region: California, Usa
Pris: 629,90 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chanin Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk, fyrrig og leken på duft med energi i den flotte kjølige melonfrukten, sitrus, lett mineralsk preg og noe nøtt. Middels fyldig og frisk vin som viser energi og glede med kjølig melon, kjølig sitrus, eplefrukt som er den vårlige stilen og med noe nøtt. Lang fresh og syrerik utgang! Dette er vinen til blindtestning, er dette California? (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 10446501 (NYHET)
Vin: Monterosso Crater Bianco 2017
Region: Sicilia, Italia
Pris: 350,30 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Monterosso
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Carricante.
Beskrivelse: Veldig presis og energisk i aromaene med disse gule sødmefulle eplene som ligger og bader i salt og annen kryddersglede. Middels til fyldig vin med denne lette skallkontaktfølelsen med stenfrukt, gule epler, nøtt og salter. Fin syre holder denne vinen frisk og levende. Veldig godt dette! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 3789201
Vin: Borgeot Chassagne-Montrachet 1.Cru Morgeot 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bra, litt tett enda, men saltene i bakgrunnen viser et stort potensiale og et jordsmonn som er spennede. Tettere sitrusfrukt, litt stram smør og nøtt i bakkant. Middels fyldig vin med overraskende tetthet i seg enda. Dette krever tid. Saltet preg over sitrus, tørr, hvete og smør. Tett og detaljert utgang. Her er det stort potensiale. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 3788601
Vin: Borgeot Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og fremovervendt på duft der mye kommer opp av glasset og tar tak. Pen krydret gul frukt, litt smør og salthet. Middels fyldig og frisk vin med god fedmeaktig munnfølelse uten at det går utover friskheten i vinen. Sitrus i den solvarme sorten, pent saltet preg som sitter lenge i og noe krydder. Voksen utgang, men dette er meget god det. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 7848201
Vin: Borgeot Puligny-Montrachet Les Meix 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ganske så fyrrig på duft denne her med disse kryddertonene som ligger i overkant av litt solvarm og saftig sitrusfrukt og smørtoner. Middels fyldig vin med pen fedmekarakter i den gule saftige frukten, litt tørket smør og kryddertoner. Fin lett tørr utgang. Her var det mye glede for årgangen! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 7847501
Vin: Borgeot Santenay 1er Cru La Comme 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og levende i årgangen på duft med litt stenfruktskarakter, varmere sitrus, blomst, smør og med et pent kryddernerve. Middels fyldig og relativt frisk vin med god fruktkarakter på den gule siden, litt parfymert tanke og krydder. Fin skarphet på en god utgang. Bra strukturert 1´er. God kjøp til Burgund å være. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 10446801
Vin: Robert-Denogent Pouilly-Fuissé La Croix 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tett, stram og med litt varmere frukt av gule epler, større blomster og salter. Middels fyldig, frisk og rik vin som virkelig viser sin saftighet sammen med levende syre for årgangen. Sitrus som fråder, mot noe stenfruktskarakter og nøtteskall. Fin frisk utgang. Utmerket klassisk vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14998101
Vin: Clemens Busch Pündericher Marienburg Riesling GG 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 398,60 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Clemens Busch
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og litt bredere i stilen med skiferfølelsen i aromaene sammen med tett gul frukt, nøtt og stram blomst. Middels fyldig til fyldig vin med dette tettere jordsmonnspreget som ligger over saftig, men på en måte stram sitrusfrukt, grape og nøtt. Lang kompleks og tett utgang. Kvalitet! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14810301
Vin: Bürklin-Wolf Gaisböhl Riesling G.C. 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 540,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Dr. Bürklin-Wolf
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Blomstrete og gledelig på duft sammen med lett saftige sitruser, nøtt og mineraler. Middels fyldig vin med lett tetthet i seg både i fruktbilde og mineralene foreløpig. Stram sitrusfrukt med litt zest-følelse, mineraler og litt dypere kryddersorter. Lang kompleks utgang. Syren gir friskhet til vinen, men som trenger nok litt tid til å skinne. Stort potensiale. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14899001 (NYHET)
Vin: Jülg Rechtenbacher Pfarrwingert Chardonnay 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 498,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dyp og ekspressiv på nesen med aromaer av gule epler, sitrusfrukter og sitrusskall, samt krydder, tre, flint og en nydelig mineralitet. Lett reduktiv. Pent fyldig vin med en utpreget god, presis munnfølelse med nydelig nerve og lett fedme. Konsentrert, ren og delikat kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Innslag av litt krydder, nøtter, saltmineraler og pent integrert tre. Raffinert syrestruktur. Flott lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. Lekker, terroirpreget vin med mye finesse. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14898901 (NYHET)
Vin: Jülg Sonnenberg Weissburgunder GG 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 598,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule og litt grønne epler, gule stenfrukter, samt røyk og mineraler, mandler og bra integrert fat. Pent fyldig vin med en fyldig, samtidig kjølig munnfølelse med pen fedme som brer seg utover. Nydelig presis i anslaget! Konsentrert, delikat og myk kremet frukt på smak, med vekt på modne gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder og tre, litt mandler, samt fine saltmineralske toner. Veldig fin syre. Pen lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning med litt tre i utgangen. Strålende vin i elegant stil. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14809801
Vin: Emrich-Schönleber Halgans Monzinger Riesling Trocken 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 362,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Emrich-Schönleber
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Tiltalende og spennende aromaer med denne skiferaktige følelsen som ligger over kjølig pære, iskald melon og sval blomst. Middels fyldig og frisk Riesling med mye glede i munnfølelsen med kjølige grønne frukter og med utmerket saltet saltet preg. Tross de grønne tonene, er dette saftig og delikat. God frisk og smattende utgang. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 13282201
Vin: Radio-Coteau Savoy Chardonnay 2018
Region: California, Usa
Pris: 648,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Radio-Coteau
Alkohol:13.60% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og ungdommelig i stilen med disse deilige tonene av smeltet smør, litt varmere gul frukt og mer svalere blomsterpreg. Dette lukter godt! Middels fyldig vin med bra fedmepreg i seg med litt solmoden gul frukt, tydelig smør som smelter i solen, nøtt og karamelltoner. Fin lett mineralsk og jordsmonnsbunn på en god smattende utgang. Syren blir litt testet, men kommer på rett side. Pen vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 6843401
Vin: Matthiasson Napa Valley Linda Vista Vineyard Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 395,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Matthiasson
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.7 g/l
Druer: chardonnay
Beskrivelse: Rik og forførende på duft med denne lette kjølige og friske stilen som byr opp til fest med lett saftige sitrus, denne gule saftige eple og steinmineraler. Middels, frisk og uttalt saftig vin med fin sitruspreg, gule epler, halvkjølig melon og salter som setter nok spor. Veldig fin nøttete og kremtet utgang. Deilig sak. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 12600601
Vin: Joyce Wines Escolle Vineyard Chardonnay 2018
Region: California, Usa
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Joyce Wines
Alkohol:13.30% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Pen stramhet på duft med epler og itt kinnet smør. Middels fyldig og frisk vin med god eplefrukt, nøtt, litt våte salter og snev av trevirke. Friskheten bevares av den gode syren. Ikke for detaljert, men veldig godt og fresh! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14105901
Vin: Brunia White Blend 2019
Region: Cape south coast, Sør-Afrika
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Brunia Wines
Alkohol:13.00%
Druer: sémillon og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Rik litt gammelmodig stenfruktsbilde sammen med et fint saltet lag og sommerlige blomster. Middels fyldig og ganske så saftig i stilen med fin stenfruktskarakter, litt krydder og litt kremete tanke. Fin lett fetlaten utgang med fin mineralsk karakter. Håndverk! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 9624602
Vin: Egge Gård Iseple 2020
Region: Norge
Pris: 339,20 kr (bestilling)
Importør: ABC-Wines
Produsent: Egge Gård
Alkohol:10.00% Sukker:264.0 g/l
Druer: epler.
Beskrivelse: Rik og sammensatt på nesen med aromaer av modne epler og appelsiner, samt honning og lett krydder. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse. Pen konsentrasjon av fyldig, saftig og søt frukt på smak, med vekt på epler og modne sitrusfrukter. Innslag av honning, tørket frukt og krydder. Intens, frisk syre balanserer den rike sødmen. Nydelig lengde med en syrlig, eplepreget avslutning. Meget bra dessertvin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14861001 (NYHET)
Vin: Terre Nere Santo Spirito Etna Bianco 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Konsentrert på nesen med aromaer av fersken, stenfrukter, litt tropisk frukt, samt sitrusskall, knust stein og hasselnøtter. Pent fyldig vin med en lineær og god munnfølelse med god friskhet. Konsentrert, fyldig frukt på smak, med vekt på modne gule epler og stenfrukter, samt noe mango. Innslag av krydder, mandler og en litt støvete mineralitet. Flott syre. Fin lengde med en tørr, salinpreget avslutning. Meget bra, mineraldreven Etna-vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14860901 (NYHET)
Vin: Terre Nere Montalto Etna Bianco 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: En anelse dyp på nesen med dufter av gule epler, fersken og sitrusfrukter, litt mango, samt blomster, ingefær og knust stein. Hint av tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med silkeaktig tekstur og lett teksturert fedme. Konsentrert, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på epler, pærer og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, urter, mandler og en utpreget saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en strukturert, lett saltmineralpreget avslutning. Finessepreget, meget god vin fra Sicilia. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14985701
Vin: Dom. Ventoura Chablis 1er Cru Fourchaume 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 339,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Ventoura
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Pent mineralsk steinlag gjør veien til Chablis lett og finne med kjølige sitruser og epler gir glede i fruktbildet. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse med litt saftig melon, nøtt og med et fint krydret preg. Fin god utgang. Bra vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 851101
Vin: Roche de Bellene Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 2600 flasker der alt går til Norge. Rik og sommervarme i aromaene også i 2020 med gul frukt, litt krydder og blomst. Middels fyldig og saftig vin med gule saftige epler, krydder og litt salt. Ikke for detaljert, men bra vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 3789301
Vin: Roche de Bellene Meursault Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Noe varmere og rikere i stilen på duft med fedme i aromaene med gule epler, mot tropisk, salter og lette fatkrydder. Middels fyldig vin med lett fedme i den gule frukten, lett kryddertoner og noe salt. Bra balanse og tiltalende stil, dog kanskje ikke den mest syresterke årgangen. Men en bra smørete Meursault. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14410801
Vin: Samuel Billaud Chablis 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 374,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Samuel Billaud
Alkohol:12.50%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Virkelig morsom på duft med dette tydelig steinlaget som ligger i forkant og gir masse dybde sammen med litt tørkede blomster og sitrusfrukt. Middels til fyldig vin med overraskede fedme i den gule og saftige frukten, utmerket saltpreg og med tiltalende kryddersort. Litt kortere utgang, men glede er dette. Meget godt kjøp! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14905901
Vin: Ch. Peybonhomme-les-Tours Le Blanc Bonhomme 2020
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Peybonhomme
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Pen skarphet i seg denne, den tar plass i aromaene. Blomst, saftig gyllen gul frukt og med litt urtet preg. Middels til fyldig Bdx-vin med karakter. Fin gyllen gul frukt, med dette lille saltede preget og litt urt. Fin lett bitter utgang. Håndverk. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 9864201
Vin: Dom. de la Pépière Les Gras Moutons Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. de la Pépière
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: melon de bourgogne
Beskrivelse: Deilig og fremovervendt aromaer med stenfrukt og masse blomster. Middels fyldig, frisk og saftig vin med uttalte fremovervendt eplefrukt, noe stenfruktskarakter og limeskall. Lang saftig og energisk utgang med dette fine kremete og ikke minst saltet preg som man smatter til. Flott syre. Kjempepris! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14809701
Vin: Emrich-Schönleber Frütaü Monzinger Riesling Trocken 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 358,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Emrich-Schönleber
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med dette våte saltede laget som ligger over saftig sitrus, blomst og med snev av nøtteskall. Middels fyldig, saftig og frisk Emrich med masse god fruktprofil i seg. Grønn eplefrukt, kjølig pære og med akkurat det passe fine mineralske preget til at dette gir dybde nok. Saftig saltet utgang. Veldig pen vin! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14898701 (NYHET)
Vin: Jülg Schweigen Chardonnay 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 379,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ganske bred, men tiltalende på nesen med aromaer av modne gule epler og sitrusfrukter, noe nektariner, samt krydder, smørblomst og noen fine fattoner. Pent fyldig vin med en skikkelig saftig og god munnfølelse med kledelig fedme. Konsentrert, fersk og frisk lett kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av krydder, røyk, mineraler og fint integrert tre. Integrert, frisk syre. Fin lengde med en tørr, steinete utgang. Feiende flott og balansert chardonnay! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14898801 (NYHET)
Vin: Jülg Schweigen Weissburgunder 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Småintens på nesen med dufter av Granny Smith-epler, fersken og honningmelon, samt flint, mineraler og urter. Snev av tre og smør. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med lett fedme. Presist anslag som viser at det er kraft her. Konsentrert, frisk og lett kremet syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og pærer. Innslag av krydder og noen urtetoner, samt en pen saltmineralitet. Flott syre som gir en pen struktur i vinen. Fin lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. Presis og lekker vin som drikker meget godt. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14970801
Vin: Alvear 3 Miradas Vino de Pueblo 2020
Region: Andalucia, Spania
Pris: 200,– kr (bestilling)
Importør: Nuvola
Produsent: Alvear
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Energisk og gledelig florete på duft med hvete, strå og lett modne frukter. Middels fyldig og frisk spanjol med denne fine hvete-tonen over sitrusfrukt og skall. Fin frisk utgang. Meget god kjøp til oster! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14860801 (NYHET)
Vin: Terre Nere Calderara Sottana Etna Bianco 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 460,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Kompleks og rik på nesen med aromaer av gule stenfrukter og gule epler, samt ristede nøtter, krydder, knust stein og blomster. Pent fyldig vin med en lineær og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av kjøttfull, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og modne gule epler. Innslag av krydder, nøtter, samt saltmineraler og noen vaniljetoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7376001
Vin: Foradori Fuoripista Pinot Grigio 2021
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: None
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot grigio.
Beskrivelse: Aromatisk og intens på nesen med dufter av kirsebær, nektariner og fersken, samt sitruszest, roseblader, blomster og litt mandler. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på fersken og kjøttfulle stenfrukter, samt kirsebær. Innslag av krydder, fruktskall, litt mandler og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Vellaget og særpreget pinot grigio med skallkontakt. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14917001
Vin: Dom. Chapelle Santenay 1er Cru Les Gravières 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 458,80 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: PH Chapelle et Fils
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Veldig fint mineralsk preg i duft dette, men saltene som pirrer med saftig sitrus, faktisk noe skifer og krydder. Middels fyldig og litt stram Santenay med litt steinete preg over en strammere lys gul frukt som ligger mellom kjølig og varme. Noe nøtt også. Potensiale, gi den litt tid. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 531101
Vin: Ch. de Béru Chablis 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 355,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Ch. de Béru
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av stenfrukter, modne sitrusfrukter og litt grønne epler, samt våt stein, mineraler og mandler. Snev av litt blomster. Middels til fyldig vin med en ren, strukturert munnfølelse med litt lett kremet teksturert fedme. Konsentrert, fyldig og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall og en tydelig steinete mineralitet. Frisk syre som skjærer gjennom. God lengde med en tørr, syrlig avslutning. Mangler litt kompleksitet, men dette er en bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14781401 (NYHET)
Vin: Joern Riesling Schlossberg 2015
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 590,– kr (bestilling)
Importør: IB Fine Wines
Produsent: Joern Wein
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Rik, intens og utviklet på nesen med aromaer av modne stenfrukter og gule plommer, noe modne sitrusfrukter, samt blomster, nougat, petroleum, sitrusskall og urter. Streif av litt tre. Pent fyldig vin med en kraftig, ganske rik og fet munnfølelse med rikt kremet tekstur. Konsentrert, rik og bløt kremet frukt på smak, med vekt på stenfrukter og modne sitrusfrukter. Bra kompleksitet på smak, med innslag av fruktskall, ristede mandler og tre. Balansert syre. Fin lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. En særpreget, rik og god riesling i Condrieu-stil og med 15 prosent alkohol. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14082301
Vin: Castello di Ama Al Poggio Chardonnay 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med dufter av gule epler og fersken, melon, samt mandler og velintegrert tre. Hint av urter på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med florlett fedme. Fin konsentrasjon av saftig, delikat og syrlig lett kremet frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter, samt litt bakt sitron. Innslag av krydder, mandler og litt tre. Fin syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget og meget god chardonnay fra Toscana. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 4873202
Vin: Planeta Passito di Noto 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Planeta
Alkohol:12.00% Sukker:181.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Muscat.
Beskrivelse: Rik og konsentrert på nesen med aromaer av tropisk frukt og modne appelsiner, samt honning, tørket aprikos og sjasmin. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med god friskhet. Rik, saftig og søt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og aprikos. Innslag av tørket frukt, honning og karamell. Frisk syre holder det hele levende. Fin lengde med en rik, bløt og tørrende avslutning. Flott dessertvin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14722201 (NYHET)
Vin: Jermann Capo Martino 2020
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 575,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Jermann
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Intens, småkompleks og utviklet på nesen med dufter av fersken og stenfrukter, noe pærer og tropisk frukt, samt mineraler, tørkede blomster, urter og litt nøtter. Snev av vanilje på duft. Middels fyldig vin med en god, balansert munnfølelse med litt glatt tekstur. God konsentrasjon av bløt og lett kremet saftig frukt på smak, med vekt på stenfrukter og pærer. Innslag av sitrusskall og en fin mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. Elegant og vellaget vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10265201
Vin: Dominique Derain Bourgogne blanc Landré 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Dominique Derain
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Naturvinspreget og reduktiv på nesen med aromaer av modne gule epler, lime, samt mandler, smør og jordsmonn. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med kremet tekstur. Bløt og saftig lett utviklet frukt på smak, med vekt på modne gule epler, samt litt sitrusfrukter. Innslag av litt bittert appelsinskall og mandler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Fin regionalburgunder. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14896901
Vin: Denis Meunier Expression de Silex Vouvrey 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Idiart by Denis Menuier
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Litt vill i aromaene og over alt med masse blomst over melon og salter. Middels fyldig og frisk vin med kjølig melon, gule epler og salter. Fin smattende syre på utgangen. Ikke for dyp, men gir mye frukt for pengene. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 861801
Vin: Pépière Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. de la Pépière
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: melon de bourgogne
Beskrivelse: Tiltalende og aromatisk på duft med mye blomst over druer, sitrus og parfyme.Middels fyldig og frisk vin som gir glede med lett parfymert preg, stenfrukt og med et god saltlag som gir karakter. Enkel, men oppriktig og saftig utgang med akkurat det fine mineralske preget som gir den skussmål som god fiskevin. Pent! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 14358301 (NYHET)
Vin: Athénaïs Sauvignon Gris 2018
Region: Frankrike
Pris: 399,90 kr (tillegg)
Importør: NON DOS
Produsent: Athenais
Alkohol:14.50%
Druer: Sauvignon gris.
Beskrivelse: Aromatisk og intens på nesen med aromaer av gule epler og stenfrukter, samt hvite blomster, urter og litt voks. Snev av tre. Middels fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med litt lett teksturert fedme. Konsentrert og fersk frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, voks, urter, samt en fin mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, lett mineralpreget avslutning. Flott vin som drikker godt! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7746501
Vin: A.A. Badenhorst Golden Slopes Chenin Blanc 2018
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Ganske stram og tett i aromaene foreløpig med et pen mineralsk preg over epler og stenfruktstoner. Middels fyldig og frisk vin med et pent energisk og saltet preg i munnfølelsen med stenfrukt og nøtt. Fin saltet utgang med bra syre. Vin som trenger litt tid, men har potensiale. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14694101
Vin: Jermann Pinot Grigio 2021
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 325,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Jermann
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Ren og delikat på nesen med aromaer av sitrusfrukter, hvit fersken og grønne epler, samt tørkede urter, blomster og et lite snev av mandler. Middels fyldig vin med en lineær og god munnfølelse. Myk og saftig fersk frukt på smak, med vekt på epler og fersken. Innslag av urter, bitre mandler og med et lite anstrøk av mineralitet. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. God pinot grigio. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 8356101
Vin: Samuel Billaud Bourgogne d’Or Chardonnay 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Samuel Billaud
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Lett energisk og rik med lett kjølige tropiske toner og blomst på aromabildet. Middels fyldig og lett enkel vin med gode gule frukter og lett våt saltkant. Ikke detaljert, men drikker ganske så godt (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 14884101
Vin: Nicolas Idiart Sancerre 2021
Region: Loire, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Nicolas Idiart
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og parfymert i aromaene med blomst og saltet lag over ungdommelig gul frukt. Middels fyldig og frisk vin med god fruktkarakter av sitrus og eple i både gule og grønne varianter. Greit saltlag gir karakter. God Sancerre uten for mye dybde kanskje. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 14800001 (NYHET)
Vin: Castellroig So Serè 2018
Region: Catalonia, Spania
Pris: 260,10 kr (bestilling)
Importør: IB Fine Wines
Produsent: Sabaté i Coca
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Noe utviklet på nesen med aromaer av fersken, mango og grapefrukt, blomster, samt krydder og ristede nøtter. Snev av vanilje på duft. Middels fyldig vin med en strukturert munnfølelse med fin friskhet. Bra konsentrasjon av bløt, saftig kremet frukt på smak, med vekt på fersken og sitrusfrukter. Innslag av kanel, nøtter, vanilje og noe tre, men sistnevnte er fint integrert. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Mangler noe kompleksitet, men denne hvitvinen gir godt med drikkeglede. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14858101
Vin: Wechsler Riesling Kalk 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Weing. Wechsler
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rik, ganske fyrrig og lett saltet på duft med både grønne og gule epler, litt maskulin parfyme og lette mineraler. Middels fyldig og lett fedmeaktig vin med mineralsk preg over stenfrukt, eple og sitrusfrukt. Fin saltet utgang. Karakter denne vinen og gir et godt svar på en enklere, men jordsmonnsbasert vin. Bra. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 7961601
Vin: Hirschhof Westhofen Morstein Riesling Spätlese Trocken 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Weing. Hirschhof
Alkohol:12.50% Sukker:4.5 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Som alltids forførende i aromaene med blomster over saftig melon, sitrus og med lett salter. Middels fyldig og frisk vin med karakter med denne fine saftige melonfrukten og lett sitrus. Fin saltet utgang. Masse for pengene. Som alltids. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 14781301 (NYHET)
Vin: Joern Riesling Hasensprung Stückfass 2013
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 320,– kr (bestilling)
Importør: IB Fine Wines
Produsent: Joern Wein
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Utviklet og kompleks på nesen med aromaer av modne epler, tørkede aprikoser og appelsinskall, samt nøtter, nellik, petroleum og noe tre i bakgrunnen. Pent fyldig vin med en tett munnfølelse med rikt kremet tekstur. Fyldig, bløt utviklet frukt på smak, med vekt på gule epler, stikkelsbær og modne sitrusfrukter. Innslag av krydder, nøtter og tydelig tre, samt noe mineraler. Balansert syre. Bra lengde med en tørr, litt rik avslutning. Denne kraftige og fyldige vinen baler litt med syren, men gir en fin drikkeopplevelse av utviklet riesling. (ESH)
Poeng: 87