Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 12. januar 2022 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Merk at det har vært prisjusteringer 1.januar. Enkelte smaksnotater kan derfor ha mindre endringer i pris.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Musserende viner 

Varenr: 13635801 (NYHET)
Vin: Agrapart Minéral Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 960,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Agrapart
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Elegant og tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler og lett fersken, samt autolyse, kjeks, hasselnøtter, mineraler og toast. Snev av blomster på nesen. Strålende dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Fin mousse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet og syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lett modne sitrusfrukter. Innslag av kalkmineraler, nøtter, kjeks, bakst og noe toast. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget flott og elegant champagne. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13596601 (NYHET)
Vin: Jacquesson Dizy Terres Rouges 2012
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 494,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Jacquesson
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 100% Pinot Noir. Rik og virkelig bred i all sin prakt ut av glasset med rike solmodne frukter av epler i ulike farger, kanel, varm brioche, blomst og tydelig saltmineralitet. Bra fyldig og energisk Champagne som brer seg ut med kraft og tydelighet i munnfølelsen med skummende mousse av eplefrukt, gjæret brødbakst, nøtt og masse salter. Syren er ikke skinnende her og lar frukten vise maskulinitet, som gir meget særpreget og tøff Champagne i høy klasse. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 13597001 (NYHET)
Vin: Jacquesson Cuvée No 739 D.T
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 1 044,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Jacquesson
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Kompleks og tiltalende aromabildet med mye stram glede som kommer opp av glasset med rik gul frukt, brioche, nøtt, hvete og mineraler. Bra fyldig Champagne som brer seg ut og bergtar med sin balanse mellom kraft og eleganse. Bred moden sitrus, gul eple, tydelig gjøret brødbakst, nøtt og salter. Lang kompleks og utmerket utgang. Seriøs herlig Champagne. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13596801
Vin: Jacquesson Cuvée No 744
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 719,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Jacquesson
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rike og barmhjertig i aromabildet med disse fine brioche-etonene som ligger over modne sitruser, epler, blomst, kaffebønner og salter. Bra fyldig og bred Champagne som oser kvalitet og substans med rik gyllen eplefrukt, modne sitrussafter, autolyse, skifertoner og med smattende syre på en utmerket utgang. Masse kvalitet for pengene dette her. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13926201 (NYHET)
Vin: Val Frison L’Eclos de la Côte 2016

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 539,80 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Valerie Frison
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Forførende og kompleks på nesen med dufter av modem gule epler, fersken, modne sitrusfrukter og røde bær, samt hvite blomster, voks, urter, kjeks, autolyse, brioche og en flott mineralitet. Streif av litt vanilje på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse og et nydelig anslag. Fin mousse med fine, små bobler. Pen konsentrasjon av saftig, fersk kremet frukt på smak, med vekt på bringebær, sitrusfrukter og gule epler. Strålende mineralitet, samt innslag av mandler, kjeks og brioche. Pen, frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Strålende, raffinert champagne. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 256101
Vin: Pol Roger Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 625,– kr (basis)
Importør: Vinetum
Produsent: Pol Roger
Alkohol:12.50% Sukker:7.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: chardonnay, pinot noir.
Beskrivelse: Delikat og frisk på nesen med pure aromaer av friske grønne epler, syrlig lime og litt røde bær, samt sitrusskall, røyk, mineraler, autolyse, kjeks og brioche. Hint av nøtter og toast, samt streif av hvite blomster på duft. Middels fyldig vin med en elegant, balansert munnfølelse med silkeaktig tekstur. Delikat kremet mousse og fine, små bobler. Pen konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe røde bær. Innslag av sitruszest, epleskall, kjeks og brioche, samt mineraler og noen lekre nøttetoner. Hint av toast. Pen, frisk syre. Flott lengde med en tørr, syrlig og mineralpreget avslutning. En utsøkt champagne. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 8172201
Vin: Val Frison Lalore Blanc de Blanc BN 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 509,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Frison de Marne
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Pen dybde på nesen med dufter av grønne epler, fersken og lime, samt urter, autolyse, kjeks, bakst, knust stein og en fin kalkmineralitet. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin mousse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter med litt sødme. Innslag av sitrusskall, urter, mineraler, kjeks, nøtter og toast. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra, konsentrert blanc de blancs. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 3548001
Vin: Coessens Largillier Brut Nature 2017
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 615,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Coessens
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dyp og forførende på nesen med friske aromaer av røde og grønne epler, lime, jordsbær, samt autolyse, blomster, mandler, nøtter, røyk, saltmineraler og bakst. Flott dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en utpreget elegant, samtidig energisk munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på epler, sitrusfrukter og litt røde bær. Strålende mineralitet, samt innslag av nøtter og brioche. Hint av toast. Lekker, frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. En strålende, finessepreget champagne. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 3989901
Vin: Pol Roger Rosé Brut 2015
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 689,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Pol Roger
Alkohol:12.50% Sukker:8.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Elegant og fruktig på nesen med dufter av bringebær, markjordbær og modne sitrusfrukter, samt roser, mineraler, autolyse og brioche. Pent fyldig vin med en utpreget god og generøst teksturert munnfølelse med bra intensitet. Kremet mousse med fine, små bobler. Pen konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på bringebær, ræde kirsebær og kjøttfulle sitrusfrukter. Lett modningspreg. Innslag av mineraler, kjeks, brioche og mandler. Flott og litt stram syre. Lett bitt. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Veldig bra roséchampagne. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13813405 (NYHET)
Vin: Gusbourne Blanc de Blancs Magnum 2013 (MAGNUM)
Region: Kent, England
Pris: 1 199,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage
Produsent: Gusbourne
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med dufter av lett utviklet frukt, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt en pen kalkaktig mineralitet, urter, autolyse, brødbakst, kjeks og nøtter. Fyldig kropp med en utpreget god og energisk munnfølelse. Fin mousse. Nydelig konsentrasjon av saftig, kjølig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler, sitrusfrukter og noe fersken. Innslag av kjeks, bakst, mineraler, nøtter og lett toast. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, mineralpreget og kremet avslutning. Strålende britisk musserende. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13967401
Vin: Oudiette x Filles Uni Terre Extra Brut 2017
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 535,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: SCEV Oudiette
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Rik og engasjerende på duft med små energidrevne bobler som gir glede av grape, sitrus, våte salter, kjeks og sval brødbakst. Middels fyldig Champagne som gir en bred og god energidreven mousse med epler, litt kaffe, salter og denne tørre brødbaksten. God utgang. En ganske seriøs Champagne dette som passer utmerket til ulike matretter. Meget bra musserende vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13926101 (NYHET)
Vin: Val Frison Elion Rosé de Saignée 2018

Region: Champagne, Frankrike
Pris: 519,80 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Valerie Frison
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Særpreget og kompleks på duft med preg av solbær, jordbær, bringebær og litt bjørnebær, samt urter, pepper, mineraler, kjeks og litt mandler. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og fersk kremet frukt på smak, med vekt på jordbær, bringebær, røde epler og mørke bær. Innslag av urter, kjeks og en flott mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, særpreget roséchampagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 8172101
Vin: Val Frison Goustan Blanc de Noir Brut Nature 2018
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 436,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Frison de Marne
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av gule og grønne epler, sitrusfrukter og aprikos, litt røde bær, samt mineraler, mandler og brødbakst. Snev av litt urter på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og et pent anslag. Fin mousse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og slank kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, brioche, kjeks, mineraler og litt toast. Flott syre. Bra lengde med en knusktørr og litt syrlig avslutning. Meget bra champagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 3761801
Vin: Charles Heidsieck Brut Réserve
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 469,90 kr (basis)
Importør: Signature Wines
Produsent: Charles Heidsieck
Alkohol:12.00% Sukker:11.2 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier, chardonnay.
Beskrivelse: Basevinen er fra 2016-årgangen. Elegant og dyp på nesen med preg av modne grønne epler, lime og røde bær, samt autolyse, bakst, mandler, toast og en fin mineralitet. Pent fyldig vin med en rik, kremet munnfølelse med flott nerve. Fin mousse. Pen konsentrasjon av frisk, kremet frukt med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og fersken, samt litt røde bær. Flott mineralitet, med innslag av sitrusskall, bakst, kjeks, nøtter og mandler. Krisp syre. Flott lengde med en raffinert, tørrende avslutning. Pen champagne. Mye gode bobler for pengene. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13635601
Vin: Doyard Cuvée Vendémiaire Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 458,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Doyard
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Basevinen i champagnen er fra 2016-årgangen. Elegant og innsmigrende på nesen med dufter av lett moden frukt, med vekt på grønne og gule epler, stenfrukter og lime, samt sitrusskall, autolyse, kjeks, bakst og mineralitet. Fine nøttete undertoner. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med bra nerve. Fin, kremet mousse. Flott konsentrasjon av saftig, syrlig og kremet frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt litt lime. Innslag av brioche, kjeks, mandler, nøtter og en lekker saltmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, syrlig-mineralsk avslutning. Virkelig flott og frisk Blanc de Blancs. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 6200801
Vin: Louis Roederer Brut Premier
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 499,90 kr (basis)
Importør: Strøm
Produsent: Louis Roederer
Alkohol:12.00% Sukker:7.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: pinot meunier, chardonnay, pinot noir.
Beskrivelse: Basevinen er fra 2017-årgangen. Tiltalende på nesen med aromaer av modne grønne epler, fersken, pærer og modne sitrusfrukter, samt autolyse, brødbakst, mandler, toast og mineraler. Flott dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en god, kremet teksturert munnfølelse med et flott anslag. Fin, bløt mousse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk og lett sødmerik kremet frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt fersken og sitrusfrukter. Innslag av kjeks, bakst, mandler og litt toast. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, litt sitruspreget avslutning. Flott, klassisk champagne! (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4718501
Vin: Gosset Grand Rosé Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Gosset
Alkohol:12.00% Sukker:6.4 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av røde epler, mandariner og fersken, samt blomster, mineraler, autolyse, kjeks og brioche. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bløt, fin mousse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på jordbær, røde epler og noe sitrusfrukter. Innslag av nøtter, kalkmineraler og litt kjeks. Pen, frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra, vinøs roséchampagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13650401 (NYHET)
Vin: BurkhardtSchür Blanc de Noir Brut Nature 2012
Region: Tyskland
Pris: 549,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: BurkhardtSchür
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Pent, intenst duftbilde med preg av rips, modne sitrusfrukter og stenfrukter, gule epler, samt sitrusskall, mandler og nøtter, mineraler, gjær, brioche, urter og lette krydder. Middels til fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med flott, nerverik skarp tekstur. Flott konsentrasjon av saftig, slank frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter, samt røde bær. Pen mineralitet, samt innslag av urter, litt krydder, kjeks og noe nøtter. Livlig syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En strålende musserende fra Franken. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13691701 (NYHET)
Vin: Schramsberg J. Schram 2012
Region: California, USA
Pris: 949,– kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Schramsberg
Alkohol:12.40%
Beskrivelse: Rik på nesen med dufter av modne gule epler og sitrusfrukter, litt aprikos, samt sitrusskall, kjeks, autolyse, smørbakst og noe sopp og toast. Fin dybde på duft. Fyldig kropp med en rik og kremet, men likevel ganske frisk munnfølelse. Fin mousse. Bra konsentrasjon av saftig, moden og kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og modne sitrusfrukter, samt noe fersken og aprikos med sødme. Innslag av kjeks, bakst, mineraler, nøtter og litt toast. Flott kompleksitet. Flott syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En flott californisk musserende med noen modningstoner. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 3229901
Vin: Gosset Grande Réserve Brut
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Gosset
Alkohol:12.00% Sukker:5.7 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: chardonnay, pinot noir og pinot meunier.
Beskrivelse: Basevinen er fra 2015-årgangen. Tiltalende på nesen med aromaer av gule og grønne epler, pærer, gule plommer, modne sitrusfrukter, samt nøtter, autolyse, brødbakst, kjeks og litt toast. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fine, små bobler. Fin konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på epler, aprikos og gule plommer med noe sødme. Snev av sitrusfrukter. Innslag av kjeks, bakst, nøtter, mineraler og bittelitt anis. Fin syre. Flott lengde med en tørr avslutning. En flott champagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 2231101 (NYHET)
Vin: Bonnaire Grand Cru Cramant Blanc de Blancs Millésimé 2013
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 396,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Bonnaire
Alkohol:12.00% Sukker:6.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant og frisk på nesen med aromaer av lett utviklet frukt, med vekt på gule epler og lime, samt sitrusskall, voks, blomster, kjeks og kalkmineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, begynnende moden frukt på smak, med vekt på epler, lime og stenfrukter med noe sødme. Innslag av urter, kjeks, mineraler og litt mandler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Fin og flott priset champagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11519601
Vin: Beurton-Vincent Brut Réserve
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Champagne Beurton-Vincent
Alkohol:12.00% Sukker:9.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: pinot meunier, pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Basevinen i champagnen er 2019-årgangen. Rik og noe intens på duft med preg av moden, noe sødmerik frukt, særlig gule og røde epler og sitrusfrukter, røde bær, samt mandler, blomster og lett bakst. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse og bløt mousse. Bra konsentrasjon av bløt, moden og lett sødmefull frukt på smak, med vekt på røde epler og sitrusfrukter, samt litt røde bær. Innslag av kjeks, nøtter og bakst, samt hint av tørket frukt og mineraler. Bra syre. Bra lengde med en tørrende utgang. Flott champagne og et funn til prisen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13639401 (NYHET)
Vin: Griesel Blanc de Blanc Brut 2019
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 325,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Griesel & Compagnie
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Dufter av grønne epler, modne pærer, klementiner og litt melon, samt kjeks, honning, nøtter, blomster, mineraler, gjær og brioche. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, kremet munnfølelse med flott nerve. Pen konsentrasjon av saftig, fersk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og modne sitrusfrukter. Delikat underliggende mineralitet. Innslag av brioche og nøtter, samt hint av litt toast.Frisk syre. Pen lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. Frisk og meget flott tysk musserende. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 13926301 (NYHET)
Vin:
Bonnaire Grand Cru Brut Nature Blanc de Blancs
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 384,80 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Bonnaire
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Pen og ren på nesen med dufter av friske grønne epler, fersken, blomster, urter og mineraler, samt kjeks, autolyse, bakst og litt mandler. Middels fyldig kropp med en god, fint teksturert munnfølelse med fin nerve. Fin mousse. God konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler, hvit fersken og litt sitrusfrukter. Innslag av kjeks og bakst. Bra syre. Bra lengde med en knusktørr, lett saltpreget avslutning. Fin champagne som mangler litt på detaljfronten. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13649601 (NYHET)
Vin: Barth Ultra Pinot Brut Nature 2014
Region: Sekt, Tyskland
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Barth
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Innbydende på nesen med dufter av friske grønne epler, sitrusfrukter, litt røde bær, samt epleskall, gjær, brioche, nøtter og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, moden og myk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og noe røde bær. Innslag av gjær, bakst, nøtter og litt krydder, samt en fin mineralitet. Balansert syre. Fin lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Flott Sekt. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13926601 (NYHET)
Vin: Weingut Knewitz Chardonnay Brut Nature 2018
Region: Deutscher wein, Tyskland
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Delikat på nesen med dufter av grønne epler, fersken og modne sitrusfrukter, samt blomster, autolyse, brioche, våt stein, mineraler og toast. Pene modningstoner med snev av nøtter og smør. Fyldig kropp med en elegant, kremet munnfølelse med fin mousse og pent anslag. Bra konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Delikat mineralitet, samt innslag av urter, røyk og nøtter. Livlig syre. Fin lengde med en knusktørr, mineralsk avslutning. Utmerket sekt! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 8350401
Vin: Cascina Chicco Cuvée Zero 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Wine Not
Produsent: Cascina Chicco
Alkohol:13.50% Sukker:4.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft i fruktdreven stil med grønn frukt, grape, kjeks og urt. Middels fyldig og frisk musserende vin laget på Nebbiolo som er saftig og fruktpreget og leken i stilen. Ikke for mye kompleksitet, men fresh med grape, rikere frukter og kjeks. Litt stålete, men ikke for mye. Bra salthet i den gode utgangen. Har noe for seg denne her, så absolutt. Alt trenger ikke kopieres fra Champagne. Denne står fint på egne ben! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 4721001
Vin: Ferrari Perlé Extra Brut 2016
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: F.lli Lunelli
Alkohol:12.50% Sukker:5.9 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Pen på duft med preg av pærer, lime, grønne og gule epler, samt kjeks, nøtter og litt toast. Snev av mineraler. Middels fyldig kropp med en rikere munnfølelse med fin, kremet mousse. Bra konsentrasjon av saftig, litt bløt moden frukt på smak, med vekt på epler, pærer og litt aprikos. Innslag av urter, krydder, nøtter og noe bakst. Fin syre. Bra lengde med en bløt, tørr og moden avslutning. Fin, vellaget Trento-musserende. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13891601 (NYHET)
Vin: Ricci Curbastro Franciacorta Rosé Brut
Region: Lombardia, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Ricci Curbastro
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk på duft med svale blomster, jordbær, kjeks og lett mineralitet. Middels fyldig og tørr Rose med god munnfølelse av tørket rødbærsfrukt, kjeks og nøtt, Bra seriøsitet i denne som også greier å vise frem frukten og mineraliten. Bra musserende Rosé. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 3514801
Vin: Alta Alella Bruant Cava Brut Nature 2020
Region: Cava, Spania
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Alta Alella
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Xarel·lo.
Beskrivelse: Frisk og med pen dybde på nesen med preg av gule epler og sitrusfrukter, samt blomster, urter, litt kjeks og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin mousse. God konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av sitruszest, mineraler og litt kjeks. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt syrlig utgang. Bra cava. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13891501 (NYHET)
Vin: Ricci Curbastro Franciacorta Extra Brut 2016
Region: Lombardia, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Ricci Curbastro
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rik og Franciacortisisk i aromabildet med fruktig stil av sitrus, pære, eple, kjeks og mineraler. Middels fyldig og frisk musserende vin med likanes fruktbilde av kjølig pære, sitrus og kjeks. Litt stålete utgang, men bra tørr sak dette. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13933301
Vin: Cascina Chicco Cuvée Zero Rosé Metodo Classico 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Wine Not
Produsent: Cascina Chicco
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk i stilen med lys rødbærsfrukt, litt kjeks og mineraler. Middels fyldig musserende vin med god energisk mousse. Fin lett rødbærsstil, litt lakris og litt saltet i munnfølelsen. Frisk, lett stålete god utgang. Bra og artig Rosé dette. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 12244201
Vin: Schramsberg Blanc de Blancs 2018
Region: California, USA
Pris: 395,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Schramsberg Vineyards
Alkohol:12.20% Sukker:11.5 g/l Syre:8.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av modne gule epler, sitrusfrukter og litt lett tropisk frukt, samt kjeks, mandler, blomster og en røykaktig mineralitet. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med kremet tekstur. Bløt mousse med litt større bobler. God konsentrasjon av saftig, kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Noe sødme. Innslag av kjeks, mandler, mineraler og litt lett krydder på smak. Frisk syre. Fin lengde med tørr utgang. God californisk musserende. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12207901
Vin: Kvestad 1808 Sider 2021
Region: Vestland, Norge
Pris: 175,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Kvestad Sideri
Alkohol:8.50% Sukker:25.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Eple.
Beskrivelse: Dufter av modne gule epler, gjær og fruktskall. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, moden og sødmerik eplefrukt på smak, med innslag av fruktskall. Bra lengde med en moden, tørrende utgang. Flott kvalitetssider med god dybde. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 7617401
Vin: Christoph Hoch Kalkspitz Pet Nat 2021
Region: Østerrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Christoph Hoch
Alkohol:10.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Muscat ottonel, grüner veltliner, zweigelt, sauvignon blanc, riesling og blauer portugieser.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk med masse blomst som ligger over rikere frukt, nøtt og mineraler. Middels fyldig og uttalt saftig pet nat med rikere gul frukt og med pen kremete utgang. Mineralene er med også. God særpreget perlende vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Hvite viner 

Varenr: 13859401 (NYHET)
Vin: Ch. D’Yquem Sauternes 2010 (Søtvin)
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 5 464,30 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Ch. d’Yquem
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ikke umiddelbart for intens, men denne rakkaren kommer snikende og setter kløerne i deg og drar seg inn i sitt vakre bryst og slipper deg aldri igjen. Virkelig tett masse på duft enda, med rennende honning, varm nektar, hvite blomster, nøtt, strå og størknet karamell. Bra fyldig, delikat og raffinert Yquem. Alt er så balansert og vakkert allerede, og tetter seg sammen i den skjønneste glede. Nydelig frukt av fersken, kjølig melon, litt frådende sitruszest, honningtoner og sjøaktige mineraler. Virkelig kompleks og herlig bygget søtvin som vil lagre i evigheter. Syren er med og gir en levende søtvin som tar pusten av deg. (AB)
Poeng: 97

 

Varenr: 12641201 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Hecklinger Schlossberg Chardonnay GG 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 949,- kr (tillegg)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 15 flasker slippes. Fremragende dyp og aromatisk på nesen med utpreget balanserte dufter av grønne og litt gule epler, tydelige sitrusfrukter, fersken og et lite streif av tropisk frukt, samt flint, saltmineraler, blomster, mynte, mandler, litt smør og pent integrerte tretoner. Pent fyldig vin med en elegant, nerverik munnfølelse med tett struktur. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter og kjøttfulle, kremede stenfrukter. Lekker saltaktig mineralitet, samt innslag av sitrusskall, urter, valnøtter og litt smør og velintegrert tre. Meget presis og frisk syre. Flott lengde med en kompleks, tørr, saltpreget avslutning. Fabelaktig lekker vin. Fersk, konsentrert og energisk så det holder nå, så gi denne litt tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 5780001 (NYHET)
Vin: F.E. Trimbach Riesling Clos St. Hune 2017
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 2 000,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:13.50% Sukker:5.9 g/l Syre:8.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tett og lagringsdyktighet skrikes ut av glasset der noen toner av tett sitrus, gul eple, størknet smør, snev av petroleumstoner og dyp herlig saltmineralitet ligger vektig i bakkant. Bra fyldig og umiddelbart energisk anslag slår seg fram i vinen som etterhvert tetter seg i midtpartiet og blir stram og kompleks. Herlig tett gul eplefrukt, sitrus, herlig saltmineralitet og med urteaktige krydder. Meget lang utgang. Syren leverer i vinen og gir friskhet og hinter om et langt kjellerliv. En utmerket Clos St. Hune! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 12641101 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Malterdingen Bienenberg Chardonnay GG 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 690,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: 60 flasker slippes. Innsmigrende og lekker på nesen med dufter av grønne og gule epler, amalfisitroner, litt kjølig fersken, samt sommerblomster, knust stein, saltmineralitet og velintegrert tre. Streif av litt urter på duft. Nydelig kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god og energisk munnfølelse med tett struktur og lekker fedme. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne og gule epler, lime og noe stenfrukter. Nydelig saltmineralitet, samt innslag av sitrusskall, røyk, lett krydder, litt smør og godt integrerte tretoner. Utmerket syre. Meget bra lengde med en kompleks, saltmineralsk og tørr avslutning. Veldig fersk og konsentrert, men dette er en rett frem nydelig kompleks og energisk vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 3788701
Vin: Borgeot Puligny-Montrachet 1.Cru Les Champs Gains 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Nydelig på duft med preg av lett moden frukt, med vekt på modne gule og grønne epler, lime og gule stenfrukter, samt mineraler, nøtter, smør og velintegrert fat. Snev av blomster. Pent fyldig vin med en god, frisk og nerverik munnfølelse. Flott konsentrasjon av kjølig, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, syrlig lime og stenfrukter. En nydelig gjennomgående saltaktig mineralitet. Innslag av nøtter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget pen vin som trenger luft på karaffel. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13637301
Vin: Girardin Puligny-Montrachet 1er Cru Les Champs Gains 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 898,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Vincent Girardin
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Meget tiltalende på nesen med aromaer av gule epler og stenfrukter, modne sitrusfrukter, samt blomster, mineraler og pent integrert fat. Noen aromatoner av nøtter på duft. Flott dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, kremet munnfølelse med bra rikhet og nerve. Flott konsentrasjon av saftig, rik frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, stenfrukter, samt litt pærer og lime. Strålende saltaktig mineralitet, samt innslag av nøtter og litt tre. Frisk syre. Meget bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. En strålende vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13769401 (NYHET)
Vin: La Maison Romane Chablis Grand Cru Les Clos 2011
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: La Maison Romane
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Kompleks og dyp på nesen med aromaer av modne gule epler, fersken og aprikos, litt modne sitrusfrukter, samt blomster, våt stein, mineraler, lett krydder, mandler, nøtter og fat. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse med flott fedme. Bra konsentrasjon av saftig, utviklet og kremet frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, fersken, lime og modne, kjøttfulle sitrusfrukter. Strålende mineralitet, samt innslag av urter, krydder, litt nøtter og fat. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. Meget flott chablis! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13886101 (NYHET)
Vin: Rostaing Condrieu La Bonnette 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 804,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Bred på en utmerket tiltalende måte på duft der kraften balanseres med elegansen av stenfrukter, gule epler, størknet smør masse blomst og ypperlige eksotiske kryddersorter. Bra fyldig vin med overraskende fløyelsaktig munnfølelse til å være  Condrieu. Balansert, ingenting stikker ut negativt her. Stenfrukt, stilker, nøtt og grov stenminralitet preger den utmerkede vinen. God bitterhet på en lang kompleks utgang. Utmerket håndverk. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 11579501 (NYHET)
Vin: Bernhard Huber Chardonnay Alte Reben 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 549,- kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Bernhard Huber
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fremstår en anelse dempet, men likevel delikat aromatisk på nesen, med preg av modne grønne epler, grønne pærer og tydelige, kjølige sitrusfrukter, samt saltmineraler, voks, blomster, mandler, litt smør og pent integrert tre. Streif av litt mynte på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, teksturert munnfølelse med kledelig fedme og bra nerve. Pen konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter, grønne epler, samt kjøttfull fersken. Innslag av urter, lett krydder, sitrusskall og en fin mineralitet, samt pent integrert tre. Et lett oksidativt preg som fremstår meget elegant. Flott, presis syre. Pen lengde med en saltpreget og tørr utgang. Nydelig presis og raffinert chardonnay. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13657201 (NYHET)
Vin: Littorai Sonoma Coast B. A. Thieriot Vineyard Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 849,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Littorai
Alkohol:13.00%
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant og meget tiltalende på nesen med aromaer av grønne og gule epler, lime, fersken og stramme stenfrukter, samt sitrusskall, hvite blomster, nøtter, kruttrøyk og saltmineraler. Noen aromatoner av toast. Nydelig dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en utpreget god og balansert munnfølelse. Flotte lag av konsentrert, saftig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter med noe sødme. Flott saltmineralitet, samt innslag av krydder, nøtter og litt tre. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget vellaget vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 4376602
Vin: Badia a Coltibuono Vin Santo Chianti Classico 2012
Region: Toscana, Italia
Pris: 372,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Ten. di Coltibuono
Alkohol:15.00% Sukker:185.0 g/l Syre:7.4 g/l
Druer: trebbiano og malvasia.
Beskrivelse: Dyp og kompleks på nesen med dufter av aprikos, modne sitrusfrukter, kandisert frukt og tørket frukt, samt lær, honning og nøtter. Hint av vanilje og tre. Fyldig kropp med en utpreget god, rik munnfølelse med oljete tekstur. Konsentrert, moden og søt frukt på smak, nærmest kremet i anslaget, med vekt på sitrusfrukter, aprikos, kandisert frukt og tørket frukt. Innslag av nøtter og honning. Rik sødme kombinert med en flott, frisk syre. Flott lengde med en rik avslutning. En meget pen Vin Santo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 3788501
Vin: Borgeot Puligny-Montrachet Les Grands Champs 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og litt rik på duft med preg av gule epler, lime, fersken og stenfrukter, samt mineraler, urter, smør, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse med god fedme. Kjølig, konsentrert og saftig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, syrlig lime og stenfrukter. Fin mineralitet, samt innslag av urter, nøtter og fat. Pen syre. Bra lengde med en syrlig, tørrende avslutning. Pen, frisk Puligny-Montrachet. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 671201
Vin: Chanson Pere & Fils Chassagne Montrachet Les Chenevottes 1 cru 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Chanson Pere & Fils
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant og tiltalende på nesen med aromaer av gule epler, modne sitrusfrukter, fersken og noe pærer, samt mineraler, nøtter og fat. Snev av litt smør på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, kompleks munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet kremet frukt på smak, med vekt på gule epler, lime og stenfrukter. Innslag av saltmineraler og litt krydder, samt nøtter og fat. Frisk syre. Flott lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 3680001
Vin: M. Chapoutier Hermitage Chante-Allouette 2018
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: M. Chapoutier
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Marsanne.
Beskrivelse: Meget flott dybde på nesen med preg av moden frukt, med vekt på gule epler, lime og gule stenfrukter, samt voks, blomster, våt stein, mineraler og nøtter. Snev av urter og krydder. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med en anselig mengde kraft. Konsentrert, saftig og noe myk og sødmerik frukt på smak, med vekt på modne gule epler, fersken, melon og litt sitrusfrukter. Flott mineralitet, samt innslag av fruktskall, honning og litt krydder. Flott syre. Pen lengde med en tørr og litt syrlig utgang. Strålende, kraftfull hvit Hermitage. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 12679701
Vin: Ch. de Beaucastel Blanc 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 985,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. de Beaucastel-Perrin
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: bourboulenc, clairette, grenache blanc og roussanne.
Beskrivelse: Pen dybde på nesen med aromaer av gule epler, nektariner, pærer og litt aprikos, samt urter, krydder, blomster, knust stein, flint, mineraler, nøtter og litt tre. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med flott fedme. Bra konsentrasjon av saftig, rik og fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av krydder, røyk og mineraler, samt noe nøtter og fat. Hint av honning. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13853101 (NYHET)
Vin: Trimbach Riesling Grand Cru Mandelberg 2017
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: En tiltalende og lett vertikal intens Mandelberg med mineraler, veistøv og krydder over saftige tiltrekkende sitrusfrukter. Middels fyldig vin med umiddelbart dette lekre anslaget som gir glede til vinen. Halvmoden sitrus fråder med sine syrlige frukter, sammen med nøtt og krydder. Begynnede petroleumstoner. Lang kompleks og syrlige utgang. Utmerket vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 789501
Vin: Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Émile 2013
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 529,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:9.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Moden og seriøs i aromabildet med forførende bred gul frukt, over nøtt, litt størknet honningmelon og mineraler. Middels til fyldige vin med en ganske fetlaten munnfølelse som gjøres så herlig balansert av den flotte sharpe syren. Saftig sitrus, nektar og med flott saltmineralitet som bidrar til kompleksitet til vinen. Fin lengde. En utmerket Frederic Emilie. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 9279401
Vin: Reischgraf von Kesselstatt Scharzhofberger GG 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Reichsgraf von Kesselstatt
Alkohol:13.50% Sukker:3.2 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tett og noe lukket på duft foreløpig med gul tøff frukt, nøtt og fyrrige blomster i bakkant. Bra fyldig og markant GG med energisk gul frukt som vil fram samtidig som den herlige tette saltheten knepper til og gir til sammen gode detaljer. Skiferaktig lang kompleks utgang. Vin som trenger tid, men frukt og syre er virkelig tilstede. Høy kvalitet. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 9279301
Vin: Reischgraf von Kesselstatt Joesphshöfer GG 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Reichsgraf von Kesselstatt
Alkohol:13.00% Sukker:3.1 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Rik og forførende i snittet med varm delikat frukt som kommer opp og trykker deg i til brystet med moden sitrus, melon, marsipan, nøtt og sommerlige blomster. Bra fyldig og delikat vin der fylden brer seg ut med lett oljete tekstur samtidig som den supre syren balanserer vinen opp til å oppleves som frisk. Moden sitrus, sommerlig melonkjøtt og nøtt. God saftig utgang. Bra salthet er også å finne. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13616101
Vin: Emrich-Schönleber -R- Halenberg Riesling 2017
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 588,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Emrich-Schönleber
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av lett moden frukt, med vekt på grønne epler, sitrusfrukter, sitrusskall, samt urter, blomster, knust stein og mineraler. Snev av petroleum på nesen. Middels fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse med strålende nerve. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Lett sødme i frukten som balanseres utmerket av en pen, frisk syre. Innslag av urter, krydder, lett honning og mineraler. Flott lengde med en tørr, sammensatt avslutning. Raffinert og meget flott riesling i en halvtørr stil. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13649501 (NYHET)
Vin: Barth Wisselbrunnen Riesling GG 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 489,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Barth
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende, litt rikere duftbilde av grapefrukt og modne sitrusfrukter, grønne og gule epler, litt fersken og tropisk frukt, samt våt stein, mineraler og litt urter. Snev av petroleum på nesen. Middels fyldig kropp med en frisk, god og strukturert munnfølelse med godt grep. Fin konsentrasjon av saftig, lett moden og litt rik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler, samt litt fersken og aprikos. Flott kompleksitet. Innslag av urter og lett krydder, samt røyk og en flott mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13649901 (NYHET)
Vin: Barth Hassel Riesling GG 2018
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 489,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Barth
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Ren og pen på duft med preg av slank mineralsk frukt, med vekt på grønne epler, stramme sitrusfrukter og fersken, samt sitrusskall, urter, blomster, knust stein og en fin saltmineralitet. Middels fyldig vin med en frisk og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, slank og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe fersken og aprikos. Snev av tropisk frukt. Bra kompleksitet. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. Meget flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13797601 (NYHET)
Vin: Tierra Fundida Verdello 2019
Region: Tenerife, Spania
Pris: 494,90 kr (tillegg)
Importør: Volatil
Produsent: Tierra Fundida
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Kompleks og kjølig på nesen med aromaer av gule og grønne epler, modne sitrusfrukter og fersken, samt blomster, urter, røyk, mineraler og litt nøtter. Middels fyldig kropp med en utpreget god, lekkert teksturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av nøtter, urter, røyk og en strålende mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, salin avslutning. Virkelig flott vin fra Tenerife. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13457501 (NYHET)
Vin: Tyrrell’s Wines Vat 1 Semillon 2015
Region: New south wales, Australia
Pris: 651,20 kr (bestilling)
Importør: Structure Wines
Produsent: Tyrrell’s Wines
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Sémillon.
Beskrivelse: Med vinstokker plantet tilbake til 1923. Pen intens og strukturert aromabilde med blomst, eple, salt og urter. Bra fyldig og frisk vin med umiddelbart med et flott anslag der energien er tydelig i den gode frukten av kjølig stenfrukt, sitrus og krydder. Litt sursøt i frukten, men det skaper interesse. Bra salthet i en god frisk utgang. Veldig ren vin dette her. Høy kvalitets Semillon. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13755201
Vin: Idda Bianco 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med aromaer av grønne og gule epler, lime, fersken og litt aprikos, samt sitruszest, urter, knust stein og saltmineraler. Flott dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en god, lett kremet teksturert munnfølelse med bra intensitet. Bra konsentrasjon av saftig, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, urter og en flott saltmineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Meget bra vin fra Sicilia. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4822001
Vin: Ch. Couhins-Lurton 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 465,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: André Lurton
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Intens og rik på nesen med dufter av gule epler, stikkelsbær, pærer og sitrusfrukter, samt blomster, våt stein, mineraler og noe tre. Pent fyldig vin med en god, lett teksturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, litt utviklet og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, sitrusfrukter og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av urter, krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 1341001
Vin: Roche de Bellene Puligny-Montrachet Vieilles Vignes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av gule epler, fersken, litt lime og pærer, samt nøtter, røyk, mineraler og fat. Snev av litt smør og voks på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av nøtter, saltmineraler og fat. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Meget bra Puligny. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13877901 (NYHET)
Vin: Rostaing Les Lézardes Collines Rhodaniennes Blanc 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 364,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende og leken på duft med denne herlige fine saltheten som ligger foran i aromabildet med blomst, parfyme og stenfrukter. Middels til fyldig vin med denne gode fedmeheten som gir glede i munnfølelsen med stenfrukter, litt bittert fruktskall, strå og salter. God litt maskulin utgang som kler vinen på en utmerket måte. Særpreget håndverk. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

 

Varenr: 13922301 (NYHET)
Vin: Trapet Schonenbourg Grand Cru Riesling 2016

Region: Alsace, Frankrike
Pris: 568,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Trapet Père et Fils
Alkohol: 13.50 % Sukker: 3.0 g/l Syre: 5.0 g/l
Beskrivelse: Strålende dybde på nesen med dufter av grønne og gule epler, sitrusfrukter, hvit fersken, samt knust stein, mineraler og petroleum. Snev av urter og mandler på duft. Fyldig kropp med en god, ren munnfølelse med bra trøkk og struktur. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet og rikere frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt litt stramme sitrusfrukter. En fin saltmineralitet, samt innslag av urter. Frisk syre. Flott lengde med en tørrende, saltpreget utgang. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10766801
Vin: Jêrôme Bretaudeau Muscadet Gaïa 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Jéröme Bretaudeau
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: melon de bourgogne og muscadet.
Beskrivelse: Kompleks og engasjerende i aromabildet med epler, flint, sjøsprøyt og stråtoner. Middels fyldig og frisk vin som har et flott anslag som umiddelbart gir energi og en levende Muscadet. Ganske vektig etter lees-kontakten, men har en utmerket frisk gul eplefrukt, krydder og med et pent mineralsk preg. Virkelig håndverk til en utmerket pris! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13631601
Vin: Bürklin-Wolf Wachenheimer Böhlig Riesling Trocken P.C. 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 412,20 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Bürklin-Wolf
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende og dyp på nesen med aromaer av grønne epler og lime, litt fersken, samt urter, våt stein, røyk og en steinete mineralitet. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med flott intensitet og en tett struktur. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og stram mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler, lime og fersken. Innslag av sitrusskall, urter, røyk og mineraler. Pen syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Dette er en meget lovende vin som er veldig tight for øyeblikket. Gi den litt tid. Her er det mye potensiale. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 2165801
Vin: Reichsgraf von Kesselstatt Piesporter Goldtröpfchen GG Riesling Trocken 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Reichsgraf von Kesselstatt
Alkohol:13.00% Sukker:3.2 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lett våt i aromabildet med denne saltheten som ligger over saftige modne epler, nøtt og blomst. Bra fyldig og frisk vin med god fruktkarakter ac sitrus, eple og litt skifertoner. Lang, litt tøffere og kompleks utgang. Bra syre holder vinen i sjakk. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13650101 (NYHET)
Vin: Barth Hassel Riesling GG 2011
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 699,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Barth
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter, aprikos og tropisk frukt, samt sitrusskall, honning, krydder, petroleum, våt stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Konsentrert, saftig og moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, gule og grønne epler, samt fersken, aprikos og tropisk frukt. Pen kompleksitet. Fin mineralitet, samt innslag av honning, krydder og noe nøtter. Pen, frisk syre gir liv til vinen. Flott lengde med en tørr avslutning. En flott, moden Rheingau-GG. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13650301 (NYHET)
Vin: Barth Wisselbrunnen Riesling GG 2016
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 585,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Barth
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fint utviklet, innsmigrende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og grønne epler, fersken, melon og lett ananas, samt sitrusskall, petroleum, urter, våt stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god og strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og grønne epler, samt litt tropisk frukt. Fint, friskt anslag. Pen mineralitet, samt innslag av urter, litt krydder og noen nøttetoner. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Pen, konsentrert og moden Rheingau-riesling. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 7433301 (NYHET)
Vin: Bründlmayer Heligenstein Riesling 2020
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weingut Bründlmayer
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av grønne epler, lime, fersken, noe gule plommer, samt sitrusskall, våt stein og mineraler. Snev av blomster og litt petroleum. Middels fyldig kropp med en utpreget god, balansert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig og slank mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av urter, røyk og flott mineralitet. Flott, frisk syre. Pen lengde med en frisk, mineralsk avslutning. Pen, balansert riesling. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13892201 (NYHET)
Vin: Pura Branco 2019
Region: Dao, Portugal
Pris: 335,– kr (bestilling)
Produsent: Textura Wines
Alkohol: 13.00 %
Druer: bical, cerceal og encruzado.
Beskrivelse: Flott dybde på nesen med aromaer av gule og grønne epler, lime og stenfrukter, samt urter, nøtter, tre og mineraler. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og lett kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. En flott saltmineralitet, samt innslag av pepper, urter og litt tre. Flott syre. Fin lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Virkelig elegant og flott vin fra Dão med utviklingspotensiale. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13483001
Vin: Ramey Wine Cellars Chardonnay Russian River Valley 2018
Region: California, Usa
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ramey Wine Cellars
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av modne gule epler, aprikos, litt sitrusskall, samt mandler og nøtter, mineraler og fat. Snev av blomster på duft. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med flott intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og frisk kremet frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og litt lime. Innslag av sitrusskall, mandler, fat og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13484101 (NYHET)
Vin: Seabold Cellars Olson Vineyard Chardonnay 2018
Region: California, Usa
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Seabold Cellars
Alkohol:13.10% Sukker:3.0 g/l Syre:8.3 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Delikat på nesen med aromaer av epler og stenfrukter, sitrusfrukter og sitrusskall, samt blomster, røyk, kalkmineraler og noe toast. Fyldig kropp med en god, teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og slank frukt på smak, med vekt på grønne epler, fersken og nektariner, samt litt krydret pære. Pen mineralitet, samt innslag av urter, mandler og litt toast. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget utgang. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 7335701
Vin: Badenhorst Palomino Sout Aarde 2019
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Palomino.
Beskrivelse: 1961 er vinstokkene plantet. 1460 flasker laget. Autentisk i duft med saltlaget som ligger over blomst og gule frukt. Pen dybde. Middels til fyldig og frisk vin som representerer det ekte med særpreget gul frukt, bittert sitruskjerne, saftig lime, nøtt og mineraler. Pen syre gir nerve og energi. Meget god og særpreget vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13693501 (NYHET)
Vin: Dog Point Section 2013
Region: Marlborough, New Zealand
Pris: 424,90 kr (bestilling)
Importør: Structure Wines
Produsent: Dog Point Vineyards
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Bred, moden og tiltalende på duft med masse blomst som ligger over fersken, gule epler på vei over evigheten og krydder. Bra fyldig vin som sprer seg ut nesten volumøst, men på en balansert måte. Modne brede gule frukter som gir ut sine siste safter med mineraler og ganske så eksotiske kryddersorter i bakkant. En kanskje litt krevende og voksen vin, men dette er virkelig en flott representant av moden Sauvignon Blanc fra New Zealand. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 3996601
Vin: Dog Point Section 94 2019
Region: New Zealand
Pris: 345,– kr (bestilling)
Importør: Structure Wines
Produsent: Dog Point Vineyards
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.6 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med flint og mineraler som ligger over stenfrukter og krydder. Middels til fyldig vin med presist anslag. God varm, men saftig og delikat gul frukt, stenfrukt og eple. Bra sjømineralitet ligger bak sammen med noe fatkrydder. Syren holder stand. God kompleks utgang. Vinen har kommet seg mer sammen en forrige flaske. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 1575401
Vin: Philipp Kuhn Kirschgarten Riesling Trocken GG 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Strøm
Produsent: Philipp Kuhn
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Innsmigrende og ren på nesen med dufter av grønne og litt gule epler, lime, fersken, samt urter, blomster, voks, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, nerverik munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og stram frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Fin lengde med en knusktørr avslutning. Flott og meget lovende GG som trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 2165901
Vin: Reichsgraf von Kesselstatt Nies’chen GG 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Reichsgraf von Kesselstatt
Alkohol:13.00% Sukker:5.9 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Rik i stilen med melon, skifer og bred blomst. Middels til fyldig vin med litt årgangstypisk rikdom med moden sitrus og melon. Bra salthet i bakgrunnen. God vin som trenger litt tid. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13935901 (NYHET)
Vin: Reverchon Ockfener Bockstein Riesling Auslese 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Weing. Reverchon
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av lime, grønne epler og hvit fersken, litt mango, samt blomster, urter, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en elegant strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, rik og myk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og nektariner. Innslag av urter, honning, røyk og en pen mineralitet. Balansert sødme som aldri blir for mye. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, lett mineralsk avslutning. Fin, elegant auslese. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 13959501 (NYHET)
Vin: Masciarelli Marina Cvetic Trebbiano d’Abruzzo Riserva 2019
Region: Abruzzo, Italia
Pris: 345,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Masciarelli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Kraftfull og kompleks på nesen med dufter av gule epler, stenrukter, pærer og litt lime, samt mineraler, mandler, litt vanilje og tydelige fatkrydder. Pent fyldig vin med en balansert munnfølelse med noe fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk kremet frukt på smak, med vekt på gule epler, nektariner, aprikos og lime. Innslag av krydder, voks og saltmineraler, samt noe ristede nøtter og fint integrert tre. Flott syre gir friskhet. Bra lengde med en tørr, lett sitruspreget avslutning. En fin, konsentrert trebbiano som gir bra drikkeglede. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9937901
Vin: Bellavista Uccelanda 2016
Region: Lombardia, Italia
Pris: 465,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Bellavista
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Energisk og rik på nesen med aromaer av gule epler, litt modne sitrusfrukter, fersken og aprikos, samt mineraler, blomster, krydder og tydelig fat. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med en kledelig fedme. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet og bløt kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av røyk og en fin saltmineralitet, samt urter, krydder, nøtter og velintegrerte tretoner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett trepreget avslutning. Flott håndverk! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12358801
Vin: Cadette Chablis 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 360,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Dom. de la Cadette
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik på nesen med dufter av modne gule og grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt voks, noe urter, krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med god, litt rikere munnfølelse med bra fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter og en røykaktig mineralitet. Flott syre. Pen lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. Bra chablis i en ganske rik stil. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7353501
Vin: Jean-Claude Boisset Saint-Aubin 1er Cru Sur Gamay 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Jean-Claude Boisset
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Litt våte salter i aromabildet med gode epler og florale toner. Middels fyldig og frisk vin med litt grønne toner og sitruser. Lett fatkrydder spicer opp. Høy syre. Frisk, kanskje på kanten plukket tidlig. Potensiale. Gi den tid. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13769701 (NYHET)
Vin: La Maison Romane Hautes-Cotes de Nuits Blanc 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 449,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: La Maison Romane
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Kompleks og noe intens på nesen med aromaer av pærer, gule epler og modne sitrusfrukter, litt fersken, samt blomster, mineraler, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og rik kremet frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og modne sitrusfrukter. Innslag av mineraler, krydder, nøtter og litt tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13712201
Vin: Jerome Galeyrand Bouzeron Les Clous 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Jerome Galeyrand
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rik og sammensatt på nesen med dufter av gule epler, modne sitrusfrukter, litt tropisk frukt, samt urter, krydder, røyk, litt nøtter og fat. Pen dybde på duft. Fyldig kropp med en god, nerverik og strukturert munnfølelse. Pent anslag. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på gule epler, lime og stenfrukter. Innslag av mineraler og krydder, samt nøtter og fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. Strålende aligoté. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 5117901
Vin: Hervé Souhaut Domaine Romaneaux-Destezet 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 320,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Hervé Souhaut
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: viognier, roussanne.
Beskrivelse: Rik og dyp på duft med aromaer av gule epler, modne sitrusfrukter og tropisk frukt, samt blomster, krydder, voks, våt stein og noen eiketoner. Pent fyldig vin med en rikere munnfølelse med pen fedme. Flott konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, kjøttfulle stenfrukter, mango og pærer. Innslag av tørket frukt, urter og krydder, samt mineraler og litt fat. Balansert syre. Pen lengde med en tørr, litt myk utgang. Fruktig og flott hvit Rhône-vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 10122501
Vin: Trimbach Grand Cru Schlossberg Riesling 2018
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:8.9 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Intens i aromatikken med tydelig saltet overblikk sammen med moden sitrus, eple, litt honningmelon, sommerlige blomster og krydder. Middels til fyldig vin med litt stram og tett fruktbilde foreløpig. Moden sitrus og epler er tydelig med krydder. Forholdsvis lav alkoholprosent, men har litt vektighet allikevel. En vin som trenger tid. Litt uforløst. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13919501 (NYHET)
Vin: Bregeon Muscadet Sevre et Maine Cru Gorges Les Vigneaux 2015

Region: Loire, Frankrike
Pris: 320,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Michel Brégeon
Alkohol: 12.00 %
Beskrivelse: Klassisk og pen på nesen med dufter av noe utviklet frukt, med vekt på gule og grønne epler, stenfrukter og litt lime, samt mandler, nøtter og saltmineraler. Middels fyldig kropp med en god, lett kremet og frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på epler, liime og stenfrukter. Innslag av nøtter og mineraler. Snev av tre. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltpreget avslutning. En konsentrert og meget flott muscadet. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13925901 (NYHET)
Vin:
Ratte Chardonnay 2020
Region: Jura, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Domaine Ratte
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Dufter av modne gule epler og litt modne sitrusfrukter, samt urter, nøtter, knust stein og mineraler. Lett reduktiv. Middels til fyldig kropp med en god, teksturert munnfølelse med noe fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og en anelse bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Flott mineralitet, samt innslag av urter, krydder og litt nøtter. Flott syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk utgang. Bra vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11362501
Vin: Indigo Sal da Terra Albariño 2020
Region: Rias baixas, Spania
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Eulogio Pomares
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Albariño.
Beskrivelse: 5000 flasker. 800 flasker er til Norge. Nesten litt aromatisk i snittet med blomster som ligger over epler, ull og våte steiner. Middels fyldig vin med lett fetaktig munnfølelse med gul eple, stenfruktskarakter, nøtt og salter. Syren holder liv i vinen. Utmerket Terroirpreget vin, også i denne årgangen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13797301
Vin: Tierra Fundida Blanco 2019
Region: Tenerife, Spania
Pris: 309,90 kr (tillegg)
Importør: Volatil
Produsent: Tierra Fundida
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Frisk og lett oksidativ på nesen med aromaer av gule og grønne epler, sitrusfrukter og litt fersken, samt urter, blomster og mineraler. Streif av litt nøtter på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av kjølig, saftig og frisk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt sitrusfrukter. Innslag av urter, voks, nøtter og en flott mineralitet. Pen, frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 13167701
Vin: Lumen Chardonnay Santa Barbara County 2020
Region: California, USA
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Lumen Wines
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av gule epler, melon og nektariner, litt sitrusskall, samt urter, røyk og mineraler. Snev av tre på duft. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse med bra nerve. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule og litt grønne epler, samt stenfrukter med noe sødme. Innslag av litt tropisk frukt, samt urter, røyk og saltmineraler. Hint av tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Pen californisk chardonnay. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 6940401
Vin: Ojai Bien Nacido Santa Maria Chardonnay 2020
Region: California, USA
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: The Ojai Vineyards
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av grønne og gule epler, fersken og aprikos, samt voks, mineraler, mandler og godt integrert tre. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med pen fedme. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og stenfrukter. Pent løft i midtpartiet. Innslag av sitrusskall, krydder, nøtter og litt tre. Snev av mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott og meget lovende californisk chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13512601
Vin: Elio Grasso Langhe Chardonnay Educato 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Az. Agr. Elio Grasso
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler og litt grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt mandler, nøtter og litt fat. Hint av mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med lett kremet tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt litt lime. Innslag av sitrusskall, mineraler, lett krydder, nøtter og noe fat. Frisk syre. Bra lengde med en fersk, tørrende avslutning. Flott og forfriskende chardonnay fra Langhe. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 4019901
Vin: Bellavista Convento della Annunciata 2016
Region: Lombardia, Italia
Pris: 465,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Bellavista
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler, melon og fersken, samt sitrusskall, blomster, nøtter og noe fat. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse med god fedme. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, melon og stenfrukter. Innslag av nøtter og fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. En vellaget, litt rik chardonnay fra Lombardia. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 9768701
Vin: Lurton Château de Rochemorin Blanc 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: André Lurton
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Intens og konsentrert på nesen med dufter av modne gule epler og stenfrukter, stikkelsbær, samt urter, våt stein og mineraler. Snev av voks og tre på duft. Pent fyldig vin med en rikere, lett kremet munnfølelse. På smak er det en bra konsentrasjon av myk og saftig frukt, med vekt på gule epler, pærer og noe stenfrukter. Fin mineralitet, samt innslag av urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Fin hvit Bordeaux-vin til en pen pris. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 851101
Vin: Roche de Bellene Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og aromatisk på nesen med aromaer av gule epler, pærer, stenfrukter og litt modne sitrusfrukter, samt blomster, mineraler, smør, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god, rik munnfølelse med flott fedme. Flott konsentrasjon av saftig, kremet og rik frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, pærer og stenfrukter. Innslag av fruktskall, krydder og nøtter, samt noe mineraler, smør og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Ikke den mest komplekse Chassagne, men en flott og vellaget vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 8036001
Vin: Roche de Bellene Saint Aubin Blanc 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Maison Roche de Bellene
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Kjølig på nesen med dufter av ferske grønne og gule epler, lime, fersken og litt pærer, samt mineraler, nøtter, smør, voks og fat. Fyldig kropp med en godt munnfølelse med flott fedme. Bra konsentrasjon av fersk, frisk kremet frukt på smak, med vekt på gule og noe grønne epler, sitrusfrukter og fersken. Fin sødme i frukten. Innslag av krydder, nøtter, mineraler og litt fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk utgang. Fin, fruktig St. Aubin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13712101
Vin: Jerôme Galleyrand Alligotay 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Ekspressiv og fin på nesen med aromaer av gule epler, pærer og modne sitrusfrukter, samt blomster, urter, litt nøtter og toast. Pent fyldig vin med en rik, teksturert munnfølelse med fin fedme. Fin konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, fersken og litt syrlige sitrusfrukter. Snev av litt tropisk frukt. Innslag av sitrusskall, urter, røyk, mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt bløt avslutning. Flott aligoté. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13853201 (NYHET)
Vin: Trimbach Riesling 390ème Anniversaire 2016
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rik og tiltalende i stilen på duft med blomster, sitrus og nøtt. Middels fyldig og virkelig saftig vin med god munnfølelse av freshe gule epler og nøtt. Krydder ligger i den enkle, men gode avslutningen. Ikke kompleks, men drikker veldig godt nå. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 9596501
Vin: Domaine Fouassier Sancerre Les Grands Champs 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Fouassier
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med epler, kjølige pære, parfyme og salter. Middels fyldig og frisk vin som gir en leken og delikat munnfølelse med grønne og gule epler, sitrus, litt jordgulv og salter. Fin utgang. God særpreget Sancerre som gir glede. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 13758301 (NYHET)
Vin:
 Saint Nicolas Haut des Clous Blanc 2019
Region: Frankrike
Pris: 354,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. Saint Nicolas
Alkohol: 13.50 %
Beskrivelse: Frisk på duft med preg av modne gule epler, pærer og modne sitrusfrukter, samt sitrusskall, blomster, voks, urter, mandler, røyk og mineraler. Pent fyldig vin med en god, teksturert munnfølelse med flott fedme. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på gule epler og pærer, samt litt lime. Innslag av mandler og mineraler, samt hint av litt honning. Bra syre. Flott lengde med en fruktig, rikere utgang. Bra, vellaget chenin blanc. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11197201
Vin: A. Clüsserath Trittenheimer Apotheke Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 242,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ansgar Clüsserath
Alkohol:8.50% Sukker:46.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og innsmigrende på nesen med aromaer av grønne epler, fersken og litt sitrusfrukter, samt hyllebærblomst, knust stein og mineraler. Snev av honning. Middels fyldig kropp med en god, slank munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt med noe sødme på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall, urter, røyk og mineraler. Flott syre. Balansert sødme. Flott lengde med en tørrende, sitruspreget avslutning. Meget bra Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 11535101
Vin: Wagner-Stempel Siefersheim Weissburgunder Trocken 2019
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 264,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Wagner-Stempel
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Weissburgunder.
Beskrivelse: Elegant på nesen med dufter av modne sitrusfrukter og epler, litt fersken, samt blomster, urter, våt stein og mineraler. Snev av mandler på nesen. Pent fyldig vin med en god, lett kremet teksturert munnfølelse. Fin nerve i denne vinen. Flott konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt stenfrukter med noe sødme. Innslag av nøtter og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, eplepreget avslutning. Flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13892001 (NYHET)
Vin: Textura da Estrela 2019
Region: Dao, Portugal
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Produsent: Textura Wines
Alkohol: 13.50 %
Druer: bical, encruzado og cerceal.
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av gule epler, fersken og gule stenfrukter, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med pen tekstur. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og kjøttfull lett kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og gule stenfrukter, samt litt mango. Innslag av mineraler, urter og nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget, dyp og konsentrert sak fra Dão. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 11930701
Vin: Muros de Melgaço Alvarinho 2020
Region: Vinho verde, Portugal
Pris: 260,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Anselmo Mendes
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Alvarinho.
Beskrivelse: Typeriktig og aromatisk på nesen med dufter av grønne epler, sitrusfrukter og fersken, samt urter, røyk, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en utpreget god og nerverik munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Snev av litt pærer. Flott saltaktig mineralitet, samt innslag av urter, røyk og litt lett krydder. Frisk syre. Bra lengde med en knusktørr, mineralpreget utgang. Godt håndverk! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13484201 (NYHET)
Vin: Bold Wine Vista Verde Vineyard Chenin Blanc 2019
Region: California, USA
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Seabold Cellars
Alkohol:13.30% Sukker:3.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Rik og aromatisk på nesen med preg av gule epler, modne sitrusfrukter og nektariner, samt hvite blomster, urter, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, krisp munnfølelse med fin nerve. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler, lime og nektariner. Innslag av sitrusskall, urter og mineraler. Pen syre. Bra lengde med en tørr, saltpreget utgang. Bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13886301
Vin: Rostaing Puech Noble Blanc 2020 (NYHET)
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 299,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Rene Rostaing
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og forførende aromaer med sommerlige blomster som ligger over fersken og gule frukter. Middels fyldig og saftig vin med sommerlige gule frukter og krydder. Bra kremete munnfølelse. Balansert og holder de bitre tonene tilbake. God vin som greier å bake inn områdets varme på en ypperlig måte. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13936001 (NYHET)
Vin: Reverchon Filzener Herrenberg Riesling Spätlese 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Weing. Reverchon
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av sødmerik, noe utviklet frukt, med vekt på grønne epler, lime og fersken, litt ananas, samt urter, honning, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med noe fedme. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og rik frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt noe tropisk frukt. Innslag av urter, lett krydder, samt røyk og en delikat mineralitet. Balansert sødme. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott spätlese. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12308501
Vin: Heiligenblut Riesling Trocken Melaphyr
Region: Tyskland
Pris: 280,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weingut Heiligenblut
Druer: Riesling
Beskrivelse: Frisk og med bra dybde på dut med salter som ligger over god sitrus og nøtt. Middels fyldig og meget frisk vin som virkelig skaper glede. Masse munnfølelse for pengene med litt fete gule men friske epler, litt grønt epleskall og med masse salthet som ligger i bakkant. Bra dybde her. Masse vin for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 1098301
Vin: Groebe Westhofener Kirchspiel Riesling Trocken GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Weing. K.F. Groebe
Alkohol:13.00% Sukker:8.0 g/l Syre:7.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Pen og fersk på nesen med aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, litt hvit fersken, samt våt stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med bra nerve og intensitet. Fin konsentrasjon av saftig, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og lime. Innslag av røyk og mineraler. Fin syre. Fin lengde med en knusktørr, litt syrlig avslutning. En veldrikkende GG av en litt enklere karakter. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5936601
Vin: Kloster Eberbach Baiken Riesling Trocken 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 224,90 kr (bestilling)
Importør: Social Wines As
Produsent: Kloster Eberbach
Alkohol:11.50% Sukker:4.2 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Kjølig og fersk på nesen med dufter av lime, grønne epler, samt lyse stenfrukter, urter, våt stein og mineraler. Pent fyldig vin med en elegant teksturert og litt rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og litt bløt frukt på smak, med vekt på lime, grønne epler og lett modne gule stenfrukter. Innslag av urter, røyk og en steinaktig mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. God riesling. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13926501 (NYHET)
Vin: Weingut Knewitz Weth & Welz 2019
Region: Deutscher wein, Tyskland
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rik og uttrykksfull på nesen med aromaer av gule og litt grønne epler, fersken og modne stenfrukter, samt innslag av sitruszest, blomster, flint, mineraler, nøtter og tre. Hint av smør på duft. Pent fyldig vin med en god og lett strukturert munnfølelse med et bra anslag. Fin konsentrasjon av saftig, rik og lett kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og pærer, lime og stenfrukter. Innslag av en fin kalkmineralitet, samt nøtter og litt tydelig tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott vin som vil være utmerket som matfølge til fiskeretter. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 3789101
Vin: Borgeot Bourgogne Blanc 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fruktig på nesen med dufter av gule epler, lime og stenfrukter, samt mineraler, voks og nøtter. Snev av smør og fat. Middels fyldig kropp med en god, rik munnfølelse med kledelig fedme. Bra konsentrasjon av fersk, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på gule epler, fersken og litt krydrede sitrusfrukter. Innslag av urter, krydder, mineraler, nøtter og litt smør, samt noe fat. Bra syre. Pen lengde med en frisk, lett tørrende utgang. Bra Bourgogne Blanc. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 7353901
Vin: Jean-Claude Boisset Bourgogne Les Ursulines Chardonnay 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Silenus
Produsent: Jean-Claude Boisset
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og delikat i munnfølelsen med eple, sitrus og kjeksaktig tone. Middels fyldig og lett fet vin med moden eple, lett sitrus, nøtt og lett salthet. Overraskende bra fylde i vinen og gir mye Chardonnay pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 11334201
Vin: Goisot St Bris Exogyra Virgula 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 302,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Guilhem & Jean-Hugues Goisot
Alkohol:12.70% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Bra mineralsk preg på med frisk frukt av grønn og urte.te. Bra fyldig og frisk i munnfølelsen med bra oljete tekstur. Eple, grape, lettert bittert fruktskall og salter. Særpreget Sauvignon Blanc som skaper interesse. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 11334401
Vin: Goisot Bourgogne Côtes d’Auxerre 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 306,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Guilhem & Jean-Hugues Goisot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Rik og tilstedeværende på duft med lett moden gul frukt, sommerblomster og nøtt. Nesten litt aromatisk, den her byr på. Middels fyldig og rik vin med lett oljete tekstur med grape, eple og lett bitre gode toner på en god utgang. Bra syre holder vinen oppe. bra særpreget vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13923901 (NYHET)
Vin: Saint Véran La Côte 2019

Region: Burgund, Frankrike
Pris: 234,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A. Flaaten
Produsent: Dom. Pierre Gaillard
Alkohol: 13,50 % Sukker: 3.0 g/l Syre: 3,7 g/l
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Delikat på duft med preg av grønne og gule epler, pærer, samt nøtter, mineraler og litt toastet tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med litt kledelig fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og pærer. Innslag av mineraler og litt nøtter, samt noen hint av krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende, mineralsk utgang. Vellaget, typeriktig Saint Verán. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13867501 (NYHET)
Vin: Santenay Blanc 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Maison en Belles Lies
Alkohol: 13.00 %
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Småkompleks og intens på nesen med aromaer av gule epler og stenfrukter, samt blomster, urter, mineraler, nøtter og noe toast. Pent fyldig vin med en god, teksturert munnfølelse med noe fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, samt pærer og stenfrukter med noe sødme. Innslag av mineraler, ristede nøtter og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett sitruspreget avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13753101
Vin: Dufouleur Puligny-Montrachet 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 529,90 kr (bestilling)
Importør: Best Buys
Produsent: Dufouleur Pere et fils
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rikere på nesen med dufter av modne gule epler og gule stenfrukter, samt blomster, voks, nøtter og noe toastet tre. Snev av litt krydder på duft. Pent fyldig vin med en god og rund munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av nøtter og tre, samt noe mineraler. Bra syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god, fersk Puligny som mangler litt kompleksitet. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13720501 (NYHET)
Vin: A. Jeanniard Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 327,90 kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: A. Jeanniard
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rik og lett varm i kantene med solmodne epler, sommerlige blomster og salter. Middels fyldig og saftig vin med solmodne gule epler, lett smør og nøtteskall. Vinen er leskende den, selv om syren utfordres noe. Men balansen er der så dette er en god vin dette. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13922401 (NYHET)
Vin: Trapet Beblenheim Riesling 2019

Region: Alsace, Frankrike
Pris: 264,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Trapet Père et Fils
Alkohol: 13.00 %
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lettere kompleks på nesen med aromaer av gule og grønne epler, moden lime og fersken, samt urter, blomster, knust stein og mineraler. Noen aromatoner av petroleum og nøtter. Fyldig kropp med en god og en anelse rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk og fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt litt pærer. Innslag av sitrusskall, urter, røyk og mineraler. Pen syre som gir friskhet. Flott lengde med en tørr, salin avslutning. Flott Alsace-riesling med særpreg. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13919601 (NYHET)
Vin:
 Bregeon Muscadet Sevre et Maine Original 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 232,- kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Michel Brégeon
Alkohol: 12.00 %
Druer: Muscadet
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med aromaer av gule epler, lime og stenfrukter, samt urter, blomster, nøtter og mineraler. Middels fyldig kropp med en delikat munnfølelse med litt tekstur og fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, litt pærer, samt litt lime. Innslag av urter, nøtter og saltmineraler. Pen syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Bra vin som vil være flott til sjømat. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 10766901
Vin: Jérôme Bretaudeau Les Perrières Muscadet Granit 2018
Region: Loire, Frankrike
Pris: 276,90 kr (tillegg)
Importør: Plus Vini
Produsent: None
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Muscadet.
Beskrivelse: Intens og tiltalende på duft med vårlige blomster, kjølige epler, urter og flint. Middels fyldig og levende vin med passe vektighet i munnfølelsen der er den fin syren som engasjerer den flotte eplefrukten, den lille gjærtouchen og nøtteskallet. Bra salthet i utgangen. Merkbar håndverk dette her. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 11880701
Vin: Ten. Selvadolce Rebosso 2019
Region: Liguria, Italia
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Ten. Selvadolce
Alkohol:12.50% Sukker:4.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Vermentino.
Beskrivelse: Frisk og nysgjerrig på livet med sval blomst og parfyme, sitrus og lett kremete aromafølelse. Middels fyldig vin med god fedmeaktig munnfølelse av litt eple, litt bittert sitrusskall og nøtt. Noe bitterhet, men sånn det skal være. Bra salthet gir dybde som varer. Bra særpreget vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13891801 (NYHET)
Vin: Lyrarakis Vidiano 2020
Region: Kreta, Hellas
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Produsent: Lyrarakis
Alkohol: 12.50 %
Druer: Vidiano.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på duft med preg av sitrusfrukter, gule og grønne epler, voks, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på fersken og grønne og gule epler, samt syrligesitrusfrukter. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, mineralsk avslutning. Flott Kreta-vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 10044701 (NYHET)
Vin: Alta Alella Cau d’en Genís 2020
Region: Catalonia, Spania
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Alta Alella
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Xarel·lo.
Beskrivelse: Dufter av gule og litt grønne epler, fersken og lime, samt urter, nøtter og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på epler og hvite stenfrukter med noe sødme. Innslag av sitrusskall, fennikel, urter, mineraler og litt nøtter. Bra syre. Bra lengde med en frisk, saltpreget og tørrende avslutning. God vin med særpreg. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5839801
Vin: Aphros Daphne 2020
Region: Vinho verde, Portugal
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Aphros
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: loureio.
Beskrivelse: Tiltalende på duft aromaer av fersken, gule epler, mango og lime, samt blomster, knust stein og mineraler. Snev av nøtter. Middels fyldig kropp med en god, fint teksturert munnfølelse med kledelig fedme. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og slank lett kremet frukt på smak, med vekt på gule og litt grønne epler, lime og fersken. Flott mineralitet, samt innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. Frisk og flott vinho verde. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 117101
Vin: Anselmo Mendes Alvarinho Contacto 2021
Region: Vinho verde, Portugal
Pris: 184,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: A. Mendes
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Alvarinho.
Beskrivelse: Frisk og fersk på duft med preg av syrlige grønne epler og sitrusfrukter, hvit fersken, samt våt stein, sjø og mineraler. Vinen har en fyldig kropp med en krisp munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, syrlige sitrusfrukter og litt fersken. Flott saltaktig mineralitet, samt innslag av urter og røyk. Flott syre. Fin lengde med en saltpreget og tørr avslutning. Pen, frisk Vinho Verde. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 13317101 (NYHET)
Vin: The Paring Chardonnay Santa Barbara County 2018
Region: California, USA
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: The Paring
Alkohol:13.20% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av grønne epler, hvit fersken, litt sitrusskall, samt mandler, blomster og mineraler. Streif av litt tre på nesen. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt fersken med litt sødme. Innslag av urter, gjær, røyk, mineraler og litt tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, ren avslutning. Fin Santa Barbara-chardonnay som vil være godt følge til sjømatretter. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7396501
Vin: Lock & Worth Semillon 2019
Region: British Columbia, Canada
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Lock & Worth
Alkohol:10.40% Sukker:3.0 g/l Syre:8.4 g/l
Druer: sémillon.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av røde epler, pærer og sitrusfrukter, samt voks, salvie, mineraler, nøtter, te og litt tre. Middels til fyldig kropp med en god, kremet teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og lett kremet frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og litt lime. Innslag av urter, røyk og mineraler. Pen syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen semillon fra Canada. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3996401
Vin: Dog Point Chardonnay 2018
Region: New Zealand
Pris: 335,– kr (bestilling)
Importør: Structure Wines
Produsent: Dog Point Vineyards
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.1 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Reduktiv. Gi den luft. Bred masse under med gule frukter, fatkrydder, størknet smør, mineraler og bred blomstereng. Middels fyldig og saftig vin med varme og rike gule frukter som gir mye glede. Litt moden plukkeklar sitron, urt, nøtt og fatkrydder. Fin kremete utgang. Syren greier å friskhet her til at vinen er leskende og god. Bra vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 527401
Vin: Fenocchio Roero Arneis 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Fenocchio
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Arneis.
Beskrivelse: Frisk og fin på duft med preg av gule og grønne epler, lime og fersken, samt urter, blomster og litt mineraler. Middels fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med lett fedme. God konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på stenfrukter, pærer og gule epler. Innslag av anis, urter, krydder og mineraler. Bra syre. God lengde med en tørrende og lett syrlig avslutning. Fin arneis i denne årgangen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 4197001
Vin: I Sistri Chardonnay 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fatt. di Felsina
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk og småkompleks på nesen med dufter av gule epler, modne stenfrukter og noe pærer, samt saltmineraler, blomster, mandler og tre. Fyldig kropp med en god, elegant teksturert munnfølelse med noe fedme. Bra konsentrasjon av saftig, kremet og litt kjølig bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av fruktskall, mineraler, nøtter og fint integrert fat. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Ikke spesielt kompleks, men en flott chardonnay fra Toscana. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 2056601
Vin: Elena Walch Pinot Grigio 2019
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Elena Walch
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot grigio.
Beskrivelse: Veldig aromatisk, nesten mot det morsomme, med masse blomster og parfyme som ligger over pærekjøtt, sitrus og mineraler. Middels fyldig og frisk vin med god fruktkarakter. Pære, sitruskjøtt, lett stenfrukt, nøtt og skall på en ren utgang. Veldig saftig og god Pinot Grigio dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13880201 (NYHET)
Vin: Pernand-Vergelesses 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Vinordia
Produsent: Maison Champy
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med preg av noe utviklet frukt, med vekt på gule og noe grønne epler, fersken, litt lime, samt hvite blomster, urter, litt mineraler og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, lime og stenfrukter. Innslag av lett krydder, mineraler og litt tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. En god, bløt chardonnay som mangler litt kompleksitet. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13867601 (NYHET)
Vin: Bourgogne Aligoté Sous le Chemin de Beaune 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Dom. Bonnardot
Alkohol: 11.00 %
Druer: Aligoté.
Beskrivelse: Dufter av grønne og litt gule epler, sitrusfrukter, samt saltmineraler, voks og litt nøtter og smør. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med litt fedme. God konsentrasjon av saftig, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på gule epler, lime og litt fersken. Innslag av urter, krydder og mineraler. Fin syre. Bra lengde med en tørr, litt syrlig utgang. Fin og frisk aligoté. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 6921101
Vin: Dagueneau Pouilly-sur-Loire La Centenaire 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Serge Dagueneau
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.5 g/l
Druer: Chasselas.
Beskrivelse: Frisk og leken vin med epler, litt kjølige vårblomster og masse krydder. Særegen stil. Middels fyldig, frisk og delikat vin med ren munnfølelse. Sitrusfrukt med lette krydderier bak. Nok mineralitet gir også litt ekstra dybde i vinen, tross at det er frukten som holder denne oppe med utmerket syre. Dette er kvalitet! (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 12696401
Vin: Barbadillo Sabalo Palomino 2020
Region: Andalucia, Spania
Pris: 179,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Bod. Barbadillo
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Palomino.
Beskrivelse: Kompleks og intens på duft med aromaer av modne, lett oksidative gule og grønne epler, stenfrukter, litt moden lime, samt sjø, saltmineraler, urter, gjær, sherry og nøtter. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse med litt fedme. Saftig, moden og litt bløt frukt på smak, med vekt på oksiderte grønne epler, syrlig sitron og noe fersken. Fin mineralitet, samt innslag av urter, nøtter, marsipan og litt lett krydder. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, saltpreget utgang. God vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13904401 (NYHET)
Vin: Heiligenblut Riesling Trocken 
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 219,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weingut Heiligenblut
Druer: Riesling
Beskrivelse: Tiltalende på duft med blomst og gule frukter. Middels fyldig og frisk vin som gir energi. Bra sitrus, eple og salter. Ikke for detaljert, men gir mye Riesling-følelse for pengene. Bra vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13904501 (NYHET)
Vin: Heiligenblut Silvaner Trocken 
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 219,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Weingut Heiligenblut
Druer: Silvaner
Beskrivelse: Tiltalende i duften med grønn frukt og masse blomst. Middels fyldig og frisk Silvaner med passe trøkk. God eple frukt i munnfølelsen. Syren holder vinen oppe. Lett salt og fruktskall på en god utgang. Bra matvin for pengene dette her. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13512701
Vin: Evolution Chardonnay 2019
Region: Oregon, USA
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Sokol Blosser
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Fin og frisk på duft med aromaer av grønne og gule epler, sitrusfrukter, samt blomster og mineraler. Snev av litt smør og mandler på nesen. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med kremet tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og frisk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt sitrusfrukter. Lekker mineralitet, og innslag av mandler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Frisk og flott Oregon-chardonnay. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 13598801
Vin: Dog Point Sauvignon Blanc 2018
Region: Marlborough, New Zealand
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Structure Wines
Produsent: Dog Point Vineyards
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Moden gul tiltalende frukt i aromabildet med lett krutt og krydderier. Middels fyldig og lett saftig vin med moden saftig melon, epler og krydder. Ikke for mye substans i årgangen, men saftigheten er der og syren greier å gi friskhet selv en varm årgang. Bra vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 3996701
Vin: Dog Point Sauvignon Blanc 2021
Region: New Zealand
Pris: 260,– kr (bestilling)
Importør: Structure Wines
Produsent: Dog Point Vineyards
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Sauvignon blanc.
Beskrivelse: Litt varmere, men tiltalende preg på duft med disse stenfruktene, krydder og nøtt. Middels fyldig, rik og leskende vin med stenfrukt, gul eple og salt. Litt varmere i frukten kanskje, men syren gir friskhet til vinen og den oppleves som saftig med god saltet utgang. Bra Sauvignon blanc dette. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 10876901
Vin: Léon Heitzmann Alsace Riesling 2020
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Dom. Léon Heitzmann
Alkohol:13.00% Sukker:4.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Noe rik på nesen med dufter av lett modne sitrusfrukter, grønne epler, fersken og litt tropisk frukt, samt blomster, lett petroleum, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler og stenfrukter, samt noe lime. Innslag av urter, røyk og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. God Alsace-riesling på den litt slankere siden. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13888401
Vin: Hesketh Lobethal Chardonnay 2019
Region: South australia, Australia
Pris: 215,– kr (bestilling)
Importør: Eurowine
Produsent: Hesketh Wines
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt nøytral i aromabildet, men ren og frisk med gule slankere frukter. Lav til middels fyldig vin med ren fruktbilde av gule frukter og snev av smør. Bra balanse og med god syre. Til enkel kos. (AB)
Poeng: 85

Annonse

Annonse