Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 2. mars 2022 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Musserende viner 

Varenr: 14187401 (NYHET)
Vin: Bruno Paillard Nec Plus Ultra 2008 
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 2 335,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Bruno Paillard
Alkohol:12.00%
Druer: Chardonnay, pinot noir.
Beskrivelse: Meget pen og dyp på nesen med aromaer av lett modne grønne og gule epler, pærer og modne sitrusfrukter, samt limezest, mineraler, autolyse, kjeks, nøtter og lett toast. Snev av litt sopp på duft. Middels til fyldig vin med en überkonsentrert, stram munnfølelse med fabelaktig nerve. Fin, kremet mousse. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk og rik kremet frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, lime og litt aprikos. En lekker kalkmineralitet som brer seg utover, samt innslag av sitrusskall, urter, lett krydder og brioche. Snev av nøtter. Krisp syre. Nydelig lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Veldig fersk, intens og syredrevet for øyeblikket, men dette er en formidabelt flott og presis champagne. Gi den tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 1504501
Vin: Fleury Sonate No 9 Opus 10 Extra Brut 2012
Region: 
Champagne, Frankrike
Pris: 879,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Fleury
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dyp, kompleks og tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, modne gule epler og noe røde bær, samt mineraler, kjeks, smørbakst og nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god og rik munnfølelse. Rik, kremet mousse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og delikat kremet frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, modne epler og noe stenfrukter. Innslag av kjeks, mineraler, bakst, nøtter og snev av litt toast. Nydelig kompleksitet på smak. Virkelig flott syre. Pen lengde med en syrlig og konsentrert avslutning. Kompleks og fremragende champagne. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 
93

 

Varenr: 12964401
Vin: Rémi Leroy Blanc De Noirs 2017
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Champagne Rémi Leroy
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fin intensitet på duft med autolyse, sitrus, eple, litt gjæret følelse og salt. Middels fyldig og tørr Champagne med kvalitetspreg. Rødere bær, sitrus, eple, autolyse, tydelig crisp kjeks og med dette fine saltpreget som gir det lille ekstra. Syren er med. Mat-Champagne. Kvalitet. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13842101 (NYHET)
Vin: Huré Frères 4 Elements Pinot Noir 2016
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 759,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Hurè Frères
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Aromatisk og frisk på nesen med dufter av røde bær, gule stenfrukter og modne epler, samt smørbakst, røyk og mineraler. Snev av litt ristede nøtter. Middels til fyldig kropp vin med en god munnfølelse. Fin mousse. Fin konsentrasjon av fersk og saftig kremet frukt på smak, med vekt på modne gule epler og sitrusfrukter, samt noe røde bær. Innslag av brioche, mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Frisk, pen champagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14061401 (NYHET)
Vin: Legras Rosé Brut Grand Cru
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 574,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: R&L Legras
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Aromatisk, moden og lett sødmefylt på nesen med dufter av røde epler, jordbær, litt grapefrukt, samt blomster, kjeks, lett bakst og mandler. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på epler og røde bær med noe sødme. Innslag av urter, kjeks, litt nøtter og lett toast. Frisk syre og et lett tanninbitt. Pen lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget bra roséchampagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 1517501 (NYHET)
Vin: Nervi Jefferson Spumante Rosato 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 929,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Vit. Nervi s.r.l.
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:9.6 g/l
Druer: nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter av modne røde epler, grapefrukt og røde bær, samt roser, kjeks, mandler og mineraler. Pent fyldig vin med en fersk og god munnfølelse. Fin mousse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på røde epler, bitter grapefrukt og syrlige sitrusfrukter. Innslag av kjeks, litt nøtter og noen elegante mineraltoner. Pen, frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning som strammer seg til. Mangler litt på kompleksitet, men en meget god rosémusserende. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13454201 (NYHET)
Vin: Alfredo Arribas Instabile N.0 – Pét-nat 2020
Region: Catalonia, Spania
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Portal del Priorat
Druer: Garnacha blanca.
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av lime, litt gule epler og pærer, samt sitrusskall og en fin mineralitet. Hint av litt gjær og nøtter. Middels fyldig kropp med en god, perlende munnfølelse. Lett, delikat mousse. Konsentrert, saftig og fersk frukt på smak, med vekt på friske epler, stenfrukter og lime. Innslag av sitrusskall, mineraler, lett nøtt og noe kjeks. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget flott pet nat. (ESH)
Poeng: 
89

 

Varenr: 10132001
Vin: Philizot & Fils Brut numéro 3
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 319,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Philizot & Fils
Alkohol:12.00% Sukker:5.5 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Halvt om halvt med 2017 / 2018-årgangen. Ganske så presis i aromabildet med lett rød frukt, sitrus, autolyse, lett brødbakst og noe salt. Middels fyldig Champagne med saftig frukt av stenfrukt, eple, sitrus, rødbærsfrukt og salter. God autolyse også. Lett brødbakst. Dette er ikke for komplekst, men gir en god innføring i kvalitets-Champagne. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 3902201
Vin: Georg Breuer Riesling Brut 2017
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 306,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:12.50% Sukker:4.2 g/l Syre:8.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Delikat og ren på nesen med dufter av grønne epler, friske sitrusfrukter, noe gule plommer, samt mineraler, bakst, litt urter, nøtter og blomster. Middels fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse og en fin mousse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av bakst og mineraler, samt et lett nøttepreg. Flott, livlig syre. Fin lengde med en tørr utgang. Meget bra Sekt! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14082401 (NYHET)
Vin: Bellavista Grande Cuvée Alma Rosé
Region: Lombardia, Italia
Pris: 360,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Bellavista
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Dufter av fersken, grapefrukt og røde bær, samt blomster, brødbakst, litt kjeks og gjær. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, myk og noe sødmerik frukt på smak, med vekt epler, fersken og røde bær. Innslag av kjeks, litt bakst og litt nøtter. Bra syre. God lengde med en bløt, tørrende avslutning. God italiensk rosémusserende. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 10824701
Vin: Pure & Naked Pet-nat 2021
Region: Franken, Tyskland
Pris: 274,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. am Stein
Alkohol:12.00% Sukker:3.3 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: cabernet blanc og sauvignon blanc.
Beskrivelse: Fersk og litt rikere på nesen med aromaer av sitrusfrukter, friske epler, litt pærer, samt fruktskall, gjær, strå, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse med krisp tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, frisk kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler, grapefrukt og syrlige sitrusfrukter. Innslag av kjeks, urter og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en frisk, lett tørrende utgang. Fin pet nat. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 10603201
Vin: Testalonga I Am The Ninja 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Testalonga Wines
Alkohol:10.50%
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: I 1961 er vinmarken plantet. Frisk, levende i aromabildet med stenfrukt, litt smoke og forførende blomster. Middels fyldig pet-nat med pen mousse med overraskende bra syre med frisk stenfrukt, faktisk litt lime og salt. Ikke for kompleks, men gav masse sprudler og glede for pengene. Bra! (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 12154201 (NYHET)
Vin: AUS Alta Alella Pet Nat 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 214,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Celler de les Aus
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Xarel·lo.
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av friske grønne epler, sitrusfrukter og litt aprikos, samt litt gjær og mineraler. Innslag av blomster. Middels fyldig kropp med god, perlende munnfølelse. Bløt og saftig frukt på smak, med vekt på friske grønne epler og sitrusfrukter. Integrert sødme. Innslag av mineraler og urter. Bra syre. Bra lengde med frisk, tørrende utgang. Ren og pen pet nat. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14191001 (NYHET)
Vin: Chavy-Chouet Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Chavy-Chouet
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av sitrusfrukter og grønne epler, noe pærer, samt kjeks, litt brioche og smør. Streif av litt mineraler på duft. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Fin mousse. Rik, saftig kremet frukt på smak, med vekt på sødmerike epler, pærer og modne sitrusfrukter. Innslag av brioche, honning og noe saltmineraler. Fin syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning. God, enkel cremant i en litt rikere stil. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 10874301 (NYHET)
Vin: Philippe Gilbert L’Emoustillant Rosé 2020
Region: Frankrike
Pris: 255,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Philippe Gilbert
Alkohol:12.50% Sukker:7.8 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fersk på nesen med dufter av bringebær, melon og røde epler, samt gjær, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin mousse. Fin konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på røde bær og litt epler. Innslag av sitrusskall og urter. Fin syre. Balansert sødme. Bra lengde med en fersk og litt sødmerik avslutning. God rosépetnat. (ESH)
Poeng: 85

Annonse

Annonse

Hvite viner

Varenr: 6803201
Vin: Roagna Derthona Montemarzino Timorasso 2019
Region: Italia, Piemonte
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Roagna
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Timarasso
Beskrivelse: Ca. 0,5 hektar vinmark. 300 meters høyde. Kalk/leire/steinete jordsmonn. Umiddelbar Intens og skarp i arombildet med vin som virkelig vil fortelle deg en historie. Utmerket moden saftig sitrus,stenfrukt, salt ala Middelhavets gleder og pene blomster. Bra fyldig og virkelig energisk vin som virkelig er en overklasse i italiensk hvitvinsprodusjon. Fyldig gul saftig sitrusfrukt som sprer seg ut med all sin prakt med dette herlig saltaktige kompleksiteten og lett urtete stilen. Fantastisk syre gir energi og levende vin. Lang kompleks utgang på en vin som kan drikkes til et godt sjømåltid nå eller lagres noen år. Italias beste hvitvin? (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 3105701 (NYHET)
Vin: Breuer Berg Schlossberg Riesling 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 820,10 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:11.50% Sukker:6.2 g/l Syre:7.6 g/l
Druer: riesling.
Beskrivelse: Innledningsvis noe dempet på duft, men under dette er det et nydelig, aromatisk duftbilde med preg av grønne og litt gule epler, lime og sitrusfrukter, litt meloner, samt våt stein, røyk og en pen mineralitet. Snev av litt urter, blomster og voks. Pent fyldig vin med en utpreget god, nerverik munnfølelse med mye kraft. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk og tett mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt litt meloner. Innslag av urter, røyk og en strålende mineralitet. Virkelig flott syre. Meget pen lengde med en tørr, mineralsk utgang. Formidabelt flott riesling. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 14149201 (NYHET)
Vin: Schäfer-Fröhlich Felseneck Riesling GG 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 730,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen, men under dette er det tiltalende aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og melon, samt sitruszest, delikate florale toner, voks, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget konsentrert og intens munnfølelse. Nydelig anslag. Formidalbel intensitet! Konsentrert, saftig og fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler, sitrusfrukter, melon og litt stenfrukter. Nydelig saltmineralitet, samt innslag av limeskall, urter, voks og røyk. Meget pen syrestruktur. Pen lengde med en knusktørr, mineralsk avslutning. En nydelig Felseneck. Trenger tid. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 14120201 (NYHET)
Vin: Gobelsburg Tradition Heritage Cuvée 10 Years
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 1 049,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Schloss Gobelsburg
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Druematerialet er fra årgangene 2010 (85 %), 2009 (10 %) og 1996-2008 (5 %). Kompleks, dyp og fascinerende på nesen med rike aromaer av modne grønne og gule epler, modne sitrusfrukter, stenfrukter, samt krydder, urter, nøtter, blomster, voks, petroleum, våt stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god og rikt teksturert munnfølelse med bra fedme. Saftig, rik og moden frukt på smak, med vekt på epler, modne sitrusfrukter og krydrede stenfrukter. Innslag av urter, krydder, nøtter, honning, røyk og mineraler. Pen syre. Nydelig lengde med en kompleks, tørr og lett saltpreget utgang. Meget særpreget og virkelig flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 14110201 (NYHET)
Vin: Dom. Jean Noël Gagnard Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Petits Clos 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 289,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Jean-Noël Gagnard
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende og dyp på nesen med dufter av gule epler og stenfrukter, samt nøtter, mineraler og pent integrerte tretoner. Snev av urter, krydder og smør på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, litt rikere munnfølelse med flott fedme og tekstur. Konsentrert, saftig og myk kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av mineraler, nøtter og fat. Hint av krydder. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning med noe tre. Meget vellaget vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 11720701
Vin: Jean-Yves Péron Les Barrieux 2019
Region: Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Jean-Yves Péron
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: 60% jacquère og 40% Roussanne
Beskrivelse: Merk – hvitvin med skallkontakt. Druene høstes for hånd og gjennomgår karbonmaserasjon etterfulgt av 2,5 måneders skallkontakt. Vinen modnes videre i fat og tappes på flaske uten filtrering. Minimal mengde SO2 – ca 9 mg/l. Intens, tydelig og virkelig forførende på duft med karamellisert frukt, oransjepreg, stenfrukt og salt. Bra fyldig og virkelig sylfrisk og skarp frukt i munnfølelsen med syrlig appelsin, appelsinskall, nøtt og krydder. God kompleks utgang med faktisk noe tanninbitt som også gir glede en med juicy utgang. Kul tøff og særpreget vin til oster. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14149301 (NYHET)
Vin: Schäfer-Fröhlich Felsenberg Riesling GG 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 658,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Noe reduktiv på nesen. Dufter av sitrusfrukter, grønne epler og litt nektariner, samt knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god og energisk munnfølelse med tett struktur. Nydelig nerve. Konsentrert, saftig, frisk og fersk frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av røyk og en strålende saltmineralitet. Hint av litt nøtter. Pen, livlig syre. Bra lengde med en tørr, mineralpreget og syrlig avslutning. Meget pen Felsenberg! Trenger tid. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14173201 (NYHET)
Vin: Jülg Opus Oskar Chardonnay 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 749,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Jülg
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på duft med preg av grønne epler, gule frukter, samt flint, mineraler, krydder og fat. Lett reduktiv. Middels fyldig kropp med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig og frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og lime. En strålende mineralitet, samt innslag av røyk, sitrusskall, litt krydder og noe tre. Virkelig pen, frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. Nydelig vin! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng:
93

 

Varenr: 14151901 (NYHET)
Vin: Robert Weil Gräfenberg Riesling Spätlese 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 515,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:9.00%
Beskrivelse: Dyp og forførende på nesen med konsentrerte aromaer av lime og modne sitrusfrukter, kjølige stenfrukter, samt urter, voks, blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en raffinert munnfølelse med nydelig nerve. Flott konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt fersken. Snev av litt tropisk frukt. Innslag av lett krydder, sitruszest, røyk og en nydelig saltaktig mineralitet. Pen, frisk syre. Nydelig balansert sødme. Flott lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. En energisk og strålende spätlese. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 12351001 (NYHET)
Vin: Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trocken GG 2019
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 588,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:13.00% Sukker:4.5 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Nydelig på duft med aromaer av friske grønne epler, lime, fersken, snev av aprikos, samt blomster, våt stein og mineraler. Pent fyldig vin med en tett, energisk munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av fersk, kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Pen saltmineralitet, samt innslag av litt sitrusskall og krydder. Nydelig syre. Nydelig lengde med en mineralsk og utgang. En konsentrert, strålende GG. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 3105501
Vin: Georg Breuer Nonnenberg Riesling 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 679,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:12.00% Sukker:5.4 g/l Syre:9.4 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av friske grønne epler og sitrusfrukter, litt fersken, samt lekre florale toner, knust stein og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god og nerverik munnfølelse. Saftig, konsentrert frukt på smak, med vekt på Granny Smith-epler og stramme sitrusfrukter med en liten flik av bitterhet ved seg. Innslag av sitrusskall, urter, lett krydder, røyk og en lekker mineralitet. Veldig pen, frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, syrlig og mineralpreget utgang. Strålende og meget elegant vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 6802901
Vin: Roagna Solea Langhe 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Roagna
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: 70% Chardonnay og 30% Nebbiolo.
Beskrivelse: Kjøpte vinmarken i 1989. Delvis pressede hele klasser, kort skallkontakt. Gamle vinstokker på Nebbiolo. Usedvanlig intens og tydelig ut av glasset med disse slanke med saftige sitrusfruktene, eple, nøtt, nesten litt tannkrem og urt. Middels til fyldig vin med balansert fedme mot friskhet med saftige sitruser, skall, nøtt og disse særegne saltheten som gir denne ekstra dimensjonen. Lang frisk og god utgang. En særpreget og flott italiensk hvitvin. (AB) 
Poeng: 92

 

Varenr: 13477705 (NYHET)
Vin: Domaine de l’Enclos Chablis Grand Cru Blanchot 2018 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 285,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Fokusert og mineraldrevet på nesen med tiltalende aromaer av grønne epler, lime og sitrusfrukter, samt sitrusskall, voks, blomster og knust stein. Fin kompleksitet. Pent fyldig vin med en utpreget god og nerverik munnfølelse. Presis og meget flott konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på stramme sitrusfrukter og epler. Innslag av urter, noe krydder og litt nøtter, samt røyk og en flott saltmineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Nydelig chablis. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13125601
Vin: Maltroye Chassagne Montrachet 1er Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 799,50 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Ch. de la Maltroye
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Intens og forførende i aromabildet med herlige fatkrydder over smør, nøtt, karamell og modne epler. Middels til fyldig vin med god markant munnfølelse med friske gule frukter, smør, nøtt og disse fine salttonene som gir ekstra kompleksitet og lag til vinen. Fin syre holder vinen oppe! Meget god vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14109901 (NYHET)
Vin: Dom. Jean Noël Gagnard Chassagne-Montrachet 1er Cru La Boudriotte 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 149,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Jean-Noël Gagnard
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Kompleks og innsmigrende på nesen med aromaer av modne gule epler, lime og parfymerte stenfrukter, samt blomster, voks, våt stein, mineraler og tre. Noen nøttetoner på duft. Flott dybde på nesen. Pent fyldig vin med en god og rik munnfølelse. Konsentrert og saftig kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, mineraler, nøtter og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt kremet avslutning. Nydelig balansert og virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14109801 (NYHET)
Vin: Dom. Jean Noel Gagnard Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Boirettes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 229,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Jean-Noël Gagnard
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Elegant og innsmigrende på nesen med aromaer av modne gule epler og stenfrukter, litt sitrusskall, samt krydder, våt stein, mineraler, nøtter og pene tretoner. Flott dybde på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra nerve og fedme. Konsentrert og saftig kremet frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Pen mineralitet her, samt innslag av krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. En strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13713801
Vin: Jean Yves Peron La Grande Journee 2019
Region: Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Jean Yves Peron
Alkohol:13.00%
Beskrivelse:  Merk – hvitvin med skallkontakt. Kraftfull og svært særpreget i duftbildet med oransje frukt, karamell, masse dusiner av krydder, kaffe og salt. Bra fyldig og syrlig oransjevin med masse kvalitet og glede. Oransjefrukt så det holder, kanel, nøtt og nesten noe lakris. Lang frisk og mer kompleks utgang. Virkelig en spesiell og særpreget sak. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14153905  (NYHET)
Vin: Borgeot Puligny-Montrachet Les Grands Champs 2019 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Mer maskulin og og fremovervendt i aromabildet med velproduserte fat som ligger over gul frukt, krydder og salt. Middels til fyldig frisk vin med ungdommelig grønn og gul frukt, lett kinnet smør og svale krydder. Fin mineralsk avslutning. Utmerket PM! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14153501 (NYHET)
Vin: Robert Denogent Pouilly-Fuissé Les Cras Cuvée Claude Denogent 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. R. Denogent
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tiltalende med mye duft med blomster som forfører med sitrus, epler og fatkrydder. Middels fyldig vin med masse god eple frukt, fatkrydder og fine salter. Dette drikker så godt og forførende med et bra salttouch. Veldig mye Chardonnay for pengene dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14153401
Vin: Robert Denogent Pouilly-Fuissé Les Cras Cuvée Claude Denogent 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 549,70 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. R. Denogent
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik og fremovervendt med masse herlig fatkrydder som forfører med gul frukt, jordsmonn og nøtt. Middels fyldig og uttalt frisk vin med god uttalt eplefølelse, nøtt og smør. Fin syre holder vinen energisk. Fin saltet utgang. Veldig bra vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14109701 (NYHET)
Vin: Bader-Mimeur Puligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 849,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Bader-Mimeur
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av grønne epler og sitrusfrukter, samt blomster, våt stein, mineraler og tre. Snev av nøtter og smør på duft. Fyldig vin med utpreget god munnfølelse med kledelig fedme. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og stenfrukter. Innslag av røyk og mineraler, samt nøtter og pent integrert fat. Pen, frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Virkelig flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 8278501
Vin: Zind Humbrecht Riesling Grand Cru Brand 2020
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 389,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Zind-Humbrecht
Alkohol:13.50% Sukker:4.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Friske aromaer tross den bredere stilen med modne eplefrukter, nøtt, karamell, kamfer og salt. Middels fyldig og saftig Alsace-vin med uttalt god frukt av modne men friske epler, nøtt og krydder. Lang fin kompleks utgang. Veldig fin årgang dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 3995601
Vin: Rafael Palacios As Sortes 2020
Region: Galicia/Valdeorras, Spania
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Rafael Palacios
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Godello.
Beskrivelse: Velbalansert og aromatisk på nesen med dufter av lett modne sitrusfrukter, stenfrukter og epler, samt fruktkant, røyk, saltmineraler, blomster og pent integrert fat. Snev av litt nøtter på duft. Flott dybde på nesen. Middels fyldig vin med en livlig munnfølelse med flott nerve. Bra konsentrasjon av saftig, slank frukt på smak, med vekt på gule epler og syrlige stenfrukter. Lekker mineralitet, samtr innslag av urter, krydder og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget flott og levende vin! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14113301 (NYHET)
Vin: Sogrape Série Ímpar Retorto 2018
Region: Alentejo, Portugal
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Grape Company
Produsent: Sogrape Vinhos
Alkohol:12.50%
Druer: Arinto, roupeiro, bical, fernao pires, tamarez.
Beskrivelse: Innsmigrende og dyp på nesen med småintense aromaer av begynnende moden frukt, med vekt på gule og litt grønne epler, hvite stenfrukter og noe sitrusfrukter, samt blomster, sitrusskall, en steinete mineralitet og velintegrerte fattoner. Middels til fyldig kropp med en elegant teksturert, nerverik munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og frisk lett kremet frukt på smak, med vekt på epler, lime og hvite stenfrukter. En tydelig steinete mineralitet, samt innslag av urter, røyk, et pent trepreg og litt nøtter. Flott, frisk syre. Pen lengde med en tørr, saltpreget avslutning. En virkelig strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 11169101 (NYHET)
Vin: Weing. Knewitz Chardonnay 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Weingut Knewitz
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Bak et ferniss av reduktivitet finner man et forholdsvis komplekst aromabilde bestående av begynnende moden frukt, med vekt på sitrusfrukter, grønne og gule epler, aprikos, samt sitrusskall, sommerblomster, hasselnøtter, en røykaktig mineralitet og pent integrerte fattoner. Streif av litt smør og brioche på duft. Middels til fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med strålende nerve. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og fersk kremet frukt på smak, med vekt på fersken og stenfrukter, grønne og gule epler og sitrusfrukter. Lekker saltmineralitet, samt innslag av sitrusskall, litt nøtter, røyk, kremet vanilje og elegante tretoner. Krisp, frisk syre gir ryggrad til vinen. Syren fremstår nok noe bitende for øyeblikket, men vil balanseres med tid. Flott lengde med en tørr, limepreget avslutning. Meget flott vin med fremragende balanse! Denne blir bare bedre år for år. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14076301 (NYHET)
Vin: St Antony 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 484,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Presis og innbydende på nesen med dufter av modne sitrusfrukter og grønne epler, samt blomster, urter, våt stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, noe rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, rik og noe utviklet frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Innslag av urter, litt krydder, samt røyk og saltmineraler. Et lett nøttehint er også med. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Vellaget og virkelig flott riesling. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14075601 (NYHET)
Vin: St Antony Brudersberg GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 454,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av grønne og litt gule epler, lime, samt urter, lett krydder, våt stein og mineraler. Snev av litt gjær. Bra kompleksitet på duft. Middels til fyldig vin med en konsentrert, samtidig elegant munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fyldig og litt bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler og modne sitrusfrukter. Innslag av litt urter og krydder, samt røyk og en pen saltaktig mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Strålende riesling. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14076401 (NYHET)
Vin: St Antony Pettenthal GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Elegant og aromatisk på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på grønne og gule epler, sitrusfrukter, samt blomster, voks, våt stein og noen flotte mineraltoner. Noen urtetoner på duft. Pent fyldig vin med en rikere, utpreget god munnfølelse. Saftig, myk og noe utviklet frukt på smak, med vekt på epler, fersken og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, urter og litt krydder, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en knusktørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14173301 (NYHET)
Vin: Jülg Reitschul Weissburgunder 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 599,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Jülg
Druer: Weissburgunder
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av gule epler, lime og honningmelon, samt knust stein, mineraler, blomster, urter og noe toast. Lett reduktiv. Pent fyldig vin med en utpreget presis munnfølelse med mye kraft og nerve. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og delikat kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og lime, samt snev av litt ananas. Pen og intens saltaktig mineralitet, samt innslag av røyk og noe fat. Hint av nøtter. Bra syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Strålende, finessepreget vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng:
92

 

Varenr: 14173101 (NYHET)
Vin: Jülg Sonnenberg Chardonnay 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 399,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Jülg
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av modne epler, nektariner og fersken, litt lime, samt mineraler, smørblomster, nøtter, lett bakst og tre. Flott dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med flott nerve. Pen konsentrasjon av saftig og myk kremet frukt på smak, med vekt på epler, syrlig lime og hvit fersken. Nydelig fruktsødme her. Innslag av urter, røyk og mineraler, samt nøtter og fat. Pen, krisp syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 14152001 (NYHET)
Vin: Robert Weil Türmberg Riesling Trocken 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 398,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med aromaer av grønne epler, stramme sitrusfrukter og nektariner, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en elegant og presis munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Pen mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltmineralsk avslutning. Elegant og meget god vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14155201 (NYHET)
Vin: Georg Breuer Lorch Pfaffenwies Riesling 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 665,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Uttrykkssfull og forførende på nesen med aromaer av grønne epler, fersken og stramme sitrusfrukter, samt sitruszest, blomster, knust stein og mineraler. Snev av mandler og hint av petroleum på duft. Lekker dybde på nesen. Pent fyldig vin med en god, tett strukturert munnfølelse med solid kraft. Nydelig nerve her. Konsentrert, saftig og litt bløt frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og modne sitrusfrukter. Nydelig mineralitet, samt innslag av urter, røyk og lett voks. Pen syre. Nydelig lengde med en tørr, mineralpreget og syrlig avslutning. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 7022901
Vin: Georg Breuer Berg Rottland Riesling 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 593,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:11.50% Sukker:8.8 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Kraftfull og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, lime og fersken, samt knust stein og våt stein, røyk og mineraler. Middels til fyldig kropp med en flott, nerverik munnfølelse med strålende friskhet. Konsentrert, saftig og stram mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, lett krydder og voks, samt røyk og en pen mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget vellaget vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 10447401
Vin: Georg Breuer Berg Roseneck 2016
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 691,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:11.50% Sukker:8.8 g/l Syre:9.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende og dyp på nesen med aromaer av lett utviklet frukt, med vekt på grønne og gule epler, moden lime og noe stenfrukter, samt blomster, knust stein og mineraler. Et ørlite snev av petroleum og honning på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og stenfrukter. Innslag av litt krydder og mandler, samt en lekker mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, litt rikere og fruktig avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14153101 (NYHET)
Vin: Kettern Riesling Trocken Stella 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Weingut Lothar Kettern
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og blomstrerte i stilen med saftige lime, epler og salter. Bra fyldig vin med ganske så mye kraft i seg med grønn frukt av lime og epler og salter. Fin mineralsk snitt også og syrlig utgang som skaper energi. Veldig flott vin dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14153201 (NYHET)
Vin: Kettern Riesling Auslese 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Weingut Lothar Kettern
Alkohol:7.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med slank gul frukt, flint og lett sødme som sprer masse glede. Middels til fyldig vin med god saftighet med melon, eple og flint. Veldig god og balansert mellom sødme og syre. Flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14120001 (NYHET)
Vin: Gobelsburg Tradition Heritage Cuvée 3 Years
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 474,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Schloss Gobelsburg
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 80 prosent grüner veltliner, 20 prosent riesling fra årgangene 2018 (85 %), 2017 (10 %) og 2016 (5 %). Dyp, rikere og tiltalende på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på gule og grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt nøtter, våt stein og mineraler. Noe petroleum og voks på nesen, samt hint av smør. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, moden og rikere frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter. Pent integrert fruktsødme. Innslag av urter, krydder, fruktskall og litt nøtter, samt røyk og saltmineraler. Bra syre. Pen lengde med en kompleks, tørr avslutning. Meget bra, særpreget vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13770701
Vin: Ramey Estate Chardonnay Westside Farms 2018
Region: California, Usa
Pris: 629,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ramey Wine Cellars
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Dufter av gule epler, fersken og nektariner, litt sitrusskall, samt blomster, krydder, mandler og toastet tre. Middels til fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med bra fedme. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og delikat frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av honning, krydder, mandler, nøtter og fat, samt en pen saltmineralitet. Pen, frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 1959101 (NYHET)
Vin: Testalonga El Bandito Cortez 2021
Region: Sør-afrika, Sør-Afrika
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Testalonga Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: chenin blanc
Beskrivelse: Frisk og levende vin aromaer med svalere blomstertoner, stenfrukt, nøtt og dypere saltlag. Middels fyldig og saftig vin med god fruktkvalitet av stenfrukt, mineraler av skiferfølelse og lett nøtt. Lang juicy utgang som innebyr til glede. Rent og virkelig godt fra Sør-Afrika! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13478505 (NYHET)
Vin: Domaine de l’Enclos Chablis 1er Cru Montmains 2018 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 907,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Pent kompleks og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og honningmelon, samt urter, blomster, røyk, våt stein og mineraler. Snev av litt honning. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra nerve og rik tekstur. Pen konsentrasjon av saftig, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, litt krydder og hint av anis, samt lett nøtt, røyk og mineraler. Pen, frisk syre. Flott lengde med en syrlig og tørr avslutning. Meget bra chablis. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13478105 (NYHET)
Vin: Domaine de l’Enclos Chablis 1er Cru Vau de Vey 2018 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 873,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler og gule stenfrukter, samt urter, hvite blomster, knust stein og mineraler. Middels til fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med rik tekstur nerve. Flott konsentrasjon av saftig, steinete og fersk frukt på smak, med vekt på epler, gule stenfrukter og noe lime. Innslag av sitrusskall, røyk og en flott mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14153805 (NYHET)
Vin: Borgeot Puligny-Montrachet Les Meix 2019 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Smørete og tiltalende på duft med lett parfymert preg av sitrus og kremete fin tone. Middels fyldig og saftig vin med fin fruktfølelse av lime, sitrus, kinnet smør og svale krydder. Veldig fin slankhet her. Bra vin!
Poeng: 91

 

Varenr: 14175501 (NYHET)
Vin: Francois Gaunoux Meursault Clos Des Meix Chavaux Monopole 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaunoux, Francois
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Overraskende nok ikke modnet på fat. Tiltalende på duft med fin blomstertone over sitrus og fersken som gir god fruktglede. Middels fyldig og saftig vin med ren frukt skaper glede. Pen eplefrukt, fersken og krydder. Fin syre i denne varmere årgangen også. God saltpreget finish. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14111201 (NYHET)
Vin: Bader-Mimeur Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes 2016
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Bader-Mimeur
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Klassisk på nesen med aromaer av gule epler og stenfrukter, litt sitrusfrukter, samt mineraler, smør, nøtter og tre. Snev av litt blomster på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse med kledelig fedme. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og rik bløt frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av nøtter, krydder, mineraler og fat. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget flott, klassisk Chassagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14153301
Vin: Robert-Denogent Pouilly-Fuissé La Croix 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. R. Denogent
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk og allikevel bred med flott sitrus, flint og krydder. Middels til fyldig vin med masse smak av glede bestående av fersk gul frukt og med masse salter. Fin flintaktig tone. Flott syre holder vinen levende. Bra balansert og delikat vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14068401 (NYHET)
Vin: Fanny Sabre Mercurey Blanc 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Fanny Sabre
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fin intensitet på duft med blomst over gule saftige epler, litt krem, nøtt og med godt saltpreg. Middels fyldig og frisk vin med overraskende bra fedme i munnfølelsen som gir mye vin. Herlig eplefrukt, kremete midtparti, nøtt, lett fatkrydder og andre krydderier. God saltet og overraskende lang utgang Dette var svært mye Chardonnay for pengene. Veldig bra Sabre! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14199801 (NYHET)
Vin: Sarnin-Berrux Savigny-les-Beaune Blanc 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Sarnin-Berrux
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fin intensitet på aromabildet med tydelig skiferpreg som ligger over ungdommelige rødbærspreg og noe høstaktige roser. Middels fyldig og frisk vin med godt rødbærspreg, salter og uter. Veldig mineralsk i den gode utgangen. Fint integrerte tanniner og med bra syre. Fin vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14109601 (NYHET)
Vin: Bader-Mimeur Puligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 829,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Bader-Mimeur
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innbydende på nesen med aromaer av gule og litt grønne epler, noe modne sitrusfrukter, samt blomster, våt stein, mineraler og pent integrerte tretoner. Fyldig kropp med en god munnfølelse med lett fedme. Bra konsentrasjon av saftig og litt rikere kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Pene mineraltoner, samt innslag av integrert tre og litt nøtter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og forholdsvis myk avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14064301 (NYHET)
Vin: Microbio Circustancial 2016
Region: Spania
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Microbio Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Opp til 191 år gamle vinstokker. 970 flasker produsert. Pen intensitet på duft med denne fine smørete blomstertonen som ligger over stenfrukt, moden sitrus og nøtt. Middels fyldig vin med litt gammelmodig frukt med stenfrukt, skall, nøtt og masse krydder som dominerer. Syren er levende og gir energi. Fin saltet kompleksitet på den gode utgangen. Sær, men særpreget! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14067201 (NYHET)
Vin: Occhipinti Contrada SM Grillo 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Az. Agr. Arianna Occhipinti
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Oransjepreget i aromabildet med appelsinkjøtt, appelsinskall, nøtt og virkelig flott sommerlige litt ville blomster. Middels fyldig oransjevin med god fruktkvalitet med juicy oransjefrukt, nesten litt epleskall, nøtt og stram saltpreg. God mineralsk avslutning. Fin vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14179901 (NYHET)
Vin: Lehnert Veit Goldtröpfchen Riesling Feinherb 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 299,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Lehnert Veit
Druer: Riesling
Beskrivelse: Innsmigrende og frisk på duft med preg av grønne epler, lime, mango og hvit fersken, samt blomster, litt urter og mineraler. Snev av litt voks på nesen. Middels fyldig kropp med en god, fersk munnfølelse med godt grep. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og litt rik mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime og litt mango. Innslag av litt honning, urter, røyk og en pen mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, eplepreget avslutning. Virkelig flott feinherb. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 1524201
Vin: Terra Montosa Riesling 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 343,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:11.50% Sukker:5.2 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende og litt rikere på nesen med aromaer av modne grønne og litt gule epler, sitrusfrukter, samt blomster, voks, lett krydder, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en konsentrert og utpreget god munnfølelse. Saftig, konsentrert frukt på smak, med vekt på grønne epler og modne sitrusfrukter. Pent integrert fruktsødme. Innslag av urter, krydder, voks og en fin mineralitet. Flott syre. Pen lengde med en knusktørr, syrlig og mineralpreget avslutning. Meget flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 12138501
Vin: Schätzel Riesling Ölberg GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Schätzel
Alkohol:11.50% Sukker:6.0 g/l Syre:9.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Intens og forførende i aromabildet med sitrus, nøtt og blomster i skjønn forening. Middels til fyldig og frisk vin med uttalt god mineralsk nerve over fersk sitrus med kjølig saft. God strammere utgang. Veldig fin syre og nerve i vinen. Trenger litt tid, men er kvalitet. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14075801 (NYHET)
Vin: St Antony Zehnmorgen GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 454,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av syrlig lime og modne epler, litt fersken, samt knust stein og mineraler. Lett snev av smør, honning og blomster på duft. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk og noe myk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlige sitrusfrukter. Fint integrert fruktsødme. Innslag av røyk og mineraler, samt litt lett krydder. Frisk syre. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14075701 (NYHET)
Vin: St Antony Hipping GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Presis og innbydende på nesen med aromaer av grønne epler, hvit fersken og sitrusfrukter, samt urter, våt stein og en steinete mineralitet. Middels til fyldig vin med en konsentrert munnfølelse med strålende nerve. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og myk, men likevel forholdsvis slank frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Innslag av urter, røyk og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Elegant og meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14148601 (NYHET)
Vin: Schäfer-Fröhlich Schiefergestein Riesling Trocken 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 360,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Litt lukket på nesen med dufter av lime, fersken og friske, grønne epler, litt tropisk frukt, samt knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig, frisk frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlig lime, samt litt nektariner. Innslag av røyk og en steinete mineralitet. Krisp syre. Bra lengde med en syrlig og tørr avslutning. Meget flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14180301 (NYHET)
Vin: Jülg Sonnenberg Weissburgunder 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 399,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Jülg
Druer: Weissburgunder
Beskrivelse: Velduftende, samtidig intens på nesen med aromaer av epler, stenfrukter og honningmelon, samt blomster, mineraler, lette nøttetoner og pent integrerte tretoner. Middels til fyldig kropp med en glatt munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, mineralsk og fint kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler, fersken og pærer. Pen steinete mineralitet, samt innslag av krydder, nøtter og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Dyp, elegant og meget flott weissburgunder. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng:
91

 

Varenr: 6862901
Vin: K. Wechsler Riesling Kirchspiel 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: K. Wechsler
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:8.1 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Presis og flott på nesen med aromaer av grønne epler, lime og noe gule stenfrukter, samt blomster og mineraler. Streif av voks og krydder. Middels fyldig vin med en utpreget god, frisk munnfølelse med flott intensitet. Saftig, frisk og konsentrert frukt på smak, med vekt på syrlige sitrusfrukter og grønne epler. Nydelig saltaktig mineralitet, samt innslag av urter og litt krydder. Krisp syre. Pen lengde med en flott tørr og mineralsk utgang. Flott og åpen riesling. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 13842001
Vin: Gunderloch Hipping GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Gunderloch
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk og presis på duft med preg av lime og grønne epler, samt knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en presis og frisk munnfølelse. Nydelig intensitet. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler, fersken og lime. Fin sødme i frukten. Innslag av sitruszest, urter, røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en knusktørr, saltpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14147801 (NYHET)
Vin: Salwey Steingrubenberg Weissburgunder GG 2018
Region: Baden, Tyskland
Pris: 449,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Salwey
Druer: Weissburgunder
Beskrivelse: Dufter av gule epler, fersken og stenfrukter, litt pærer, samt krydder, blomster og fat. Snev av mineraler på nesen. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med god fedme. Fin konsentrasjon av saftig, frisk lett kremet frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, fersken og noe sitrusfrukter. Pen mineralitet, samt innslag av noe nøtter og tre. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Flott håndverk av en vin! (ESH)
Poeng: 
91

 

Varenr: 13444001
Vin: Wagner Oberrotweil Chardonnay 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 349,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Peter Wagner
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av gule epler, litt grønne epler og sitrusfrukter, samt blomster, våt stein, mineraler og fat. Hint av litt nøtter og krydder på duft. Middels til fyldig kropp med en elegant strukturert munnfølelse med kledelig fedme. Flott konsentrasjon av saftig, kjølig og kremet mineralsk frukt på smak, med vekt på gule epler, syrlige sitrusfrukter og litt fersken. Innslag av sitrusskall, nøtter, mineraler og fat. Bra syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Virkelig flott chardonnay fra Baden. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng:
91

 

Varenr: 8125501
Vin: Testalonga El Bandito Mangaliza 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Testalonga Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Hárslevelu.
Beskrivelse: 300 flasker til Norge. Frisk, tiltalende og kompleks i aromabildet med stenfrukt, eple, mørk parfyme og salt. Middels fyldig og frisk vin med meget god munnfølelse av stenfrukt, appelsinskall og nøtt. Veldig juicy og lettdrikkelig, men fortsatt med struktur og lengde. Pen saltet utgang også. Meget bra vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12406601
Vin: Szepsy Tokaji Nyúlászó 2020
Region: Tokaj, Ungarn
Pris: 349,80 kr (basis)
Importør: Vininor
Produsent: Szepsy Tokaji
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Furmint.
Beskrivelse: Tiltalende og rik på nesen med dufter av lett oksidative gule epler, moden fersken, samt blomster, lær, nøtter, og en pen saltaktig mineralitet. Sammen med noen aromatoner av honning og fat, er det en pen dybde på nesen. Pent fyldig vin med en balansert munnfølelse med fin mineralsk nerve. Konsentrert, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, pærer og litt syrlige stenfrukter. Innslag av fiken, krydder, nøtter og fat, samt en pen saltaktig mineralitet. Pen, krisp syre gir liv til vinen. Bra lengde med en syrlig, tørr avslutning. Forlokkende kompleks karakter i denne meget flotte vinen. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 13478205 (NYHET)
Vin: Domaine de l’Enclos Chablis 1er Cru Beauroy 2018 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 798,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Mineralpreget på nesen med aromaer av grønne epler, lime, noe stenfrukter og lett grønt fruktskall, samt hvite blomster og knust stein. Fin dybde. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, saftig og presis frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Fin sødme i frukten. Innslag av røyk, saltmineraler, urter og sitrusskall. Bra syre. Flott lengde med en tørr, litt steinete avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10689301
Vin: Louis Jadot Meursault Narvaux 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 
539,- kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol: 13.00 %
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av modne gule epler, noe fersken og nektariner, samt våt stein, mineraler, smør og integrerte fattoner. Pent fyldig vin med en god og rik munnfølelse med god fedme. Fin konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt noe lime. Innslag av nøtter, krydder og fat, samt en fin underliggende mineralitet. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. En flott Meursault! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14153601 (NYHET)
Vin: Robert-Denogent Saint-Véran Les Pommards 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,50 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. R. Denogent
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Ganske så tiltalende på duft med mye duft med krydder og modne epler. Middels fyldig og frisk vin med ren frisk med fin sitrus og salter. Veldig clean med god salthet. Bra Saint-Veran dette.
Poeng: 90

 

Varenr: 13158201
Vin: Dom. Saint-Jacques Rully Village Blanc 2016
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Domaine Saint-Jaques
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Smørete og tiltalende på duft med blomst og gule frukter. Middels fyldig og frisk Chardonnay med slankere gule frukter, smør, krydder og denne fine crispy saltmineraliteten. Mye for åengene dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 12796201
Vin: Chanson Puligny-Montrachet 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Chanson Pere & Fils
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med friske aromaer av grønne epler, lime og litt stenfrukter, samt sitruszest, blomster, mineraler og fat. Snev av litt nøtter. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med kledelig tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på epler, stenfrukter og lime. Fin mineralitet, samt innslag av nøtter og fat. Bra syre. Fin lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Fin Puligny! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13125801
Vin: Maltroye Santenay 1er Cru La Comme 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 569,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Ch. de la Maltroye
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fin krydrete stil i aromabildet med fatkrydder, smør, gul frukt og salter. Middels fyldig vin med god munnfølelse av modne epler, smør og fatkrydder. Fin Tyngde i vinen og syren greier å holde følget. Litt fat, men noen få år i kjelleren vil dette fungere godt. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14111001 (NYHET)
Vin: Bader-Mimeur Chassagne-Montrachet En Journoblot 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 584,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Bader-Mimeur
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dypere på nesen med aromaer av lime, syrlige epler og stenfrukter, samt våt stein, mineraler, smør og fat. Streif av litt nøtter og krydder på duft. Pent fyldig vin med en god, kjølig munnfølelse med flott fedme. Bra konsentrasjon av saftig, kjølig og noe utviklet frukt på smak, med vekt på stenfrukter og syrlige epler. Pent mineralsk tilsnitt, samt innslag av nøtter, fat og lett krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14109501 (NYHET)
Vin: Bader-Mimeur Chateau de Chassagne-Montrachet 2013
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 609,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Bader-Mimeur
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på epler og stenfrukter, samt røyk, saltmineraler, nøtter og fat. Snev av litt smør på duft. Fyldig vin med en god munnfølelse med bra fedme. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og kjøttfulle stenfrukter. Innslag av nøtter, mineraler og fat, samt litt krydder. Bra syre. Flott lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. Fin, klassisk Chassagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14110001 (NYHET)
Vin: Maison Caroline Lestimé Chassagne-Montrachet 1er Cru Maltroie 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Caroline Lestimé
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dufter av noe utviklet frukt, med vekt på gule epler og stenfrukter, samt voks, krydder, mineraler, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god, kremet munnfølelse med bra fedme. Fin konsentrasjon av saftig, moden og rik kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og krydrede stenfrukter. Innslag av nøtter, mineraler og fat. Fin syre. Bra lengde med en bløt, tørr avslutning. Bra, fyldig og en anelse modenfruktig Chassagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 2843901
Vin: Pépière Clisson Muscadet Sèvre Maine 2019
Region: Loire, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. de la Pépière
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: melon de bourgogne, muscadet fra stokker som er 110 år gamle
Beskrivelse: Åpenbar kvalitet i aromabildet med denne fine saltheten som tetter dette sammen med eple, lett parfyme og blomster som behager. Middels fyldig og saftig vin med mye eplefrukt som gir glede med denne tette saltheten og lett krydderier. Syren gir en levende vin. Bra punch i den gode utgangen. Kvalitet. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11669001
Vin: Les Ardoisières Schiste Blanc 2020
Region: Savoie, Frankrike
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Dom. des Ardoisières
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: jacquère, mondeuse, malvasia, roussanne.
Beskrivelse: Særpreget og intens på nesen med dufter av gule epler, sitrusfrukter og litt aprikos, samt en røykaktig mineralitet, urter, litt krydder og blomster. Middels fyldig kropp med en god, litt tett munnfølelse med god fedme. Saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på gule og litt grønne epler, samt noe stenfrukter. Innslag av urter, krydder og saltmineraler. Balansert syre. God lengde med en frisk, tørrende avslutning. Flott vin med sjel. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9738401
Vin: Contino Blanco 2019
Region: Rioja, Spania
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Viñedos del Contino
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: malvasia, garnacha blanca, viura.
Beskrivelse: Konsentrert, samtidig dyp på nesen med aromaer av rik frukt, med vekt på modne gule epler og stenfrukter, samt blomster, saltmineraler, nøtter, fennikel og pent integrert fat. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med lett, kremet fedme. Pen konsentrasjon av saftig, rik og litt bløt frukt på smak, med vekt på epler, pærer og stenfrukter. Snev av litt moden sitrus. Innslag av krydder, nøtter, saltmineraler og lett trevirke. Pen syre gir liv. Flott lengde med en knusktørr avslutning. Virkelig flott hvit Rioja-vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 13920001 (NYHET)
Vin: Borja Pérez Artifice Listán Blanco de Canarias 2019
Region: Kanariøyene, Spania
Pris: 283,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Borja Pérez
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av epler, fersken og stenfrukter, samt blomster, voks, nøtter, røyk og saltmineraler. Streif av litt tre og flor. Middels fyldig kropp med en utpreget god og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, samt fersken. Lekker saltmineralitet, samt innslag av urter, krydder og litt nøtter. Flott kompleksitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Herlig vin. Veldig vulkansk! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 12627101
Vin: Muchada-Leclapart Univers 2019
Region: Vino de españa, Spania
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Muchada-Leclapart
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Palomino.
Beskrivelse: Bio. Håndpresser i Champagne-presse. Berme i ni måneder. Nesten litt kjeller med denne fine stenfrukten, blomst og krydder på duft. Middels fyldig og frisk vin med god frukt av eple, stenfrukt og salt. Bra nerve her. God mineralsk preg på den gode utgangen. Veldig fin sak! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 12138601
Vin: Schätzel Riesling Kabinett 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 175,– kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Schätzel
Alkohol:8.00% Sukker:39.0 g/l Syre:10.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fin rent i aromabildet med epler, lett voks og salter. Middels fyldig og slank Kabinett med fersk og utmerket frukt av eple, sitrus og skifertoner. Sødmen er vel balansert og syren gir nerve i vinen. Nok en gang et strålende kjøp, et av Vinmonopolets aller beste. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14076501 (NYHET)
Vin: St Antony Orbel GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Rikere og moden, men elegant på nesen med aromaer av epler, lime, aprikos og noe tropisk frukt med sødme, samt voks, urter, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, nesten litt kremet teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, noe utviklet og myk frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av sitruszest, urter, røyk og mineraler. Fin syre. Flott lengde med en rik, tørrende avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7799201
Vin: Clüsserath Piesporter Goldtröpfchen Riesling feinherb 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 264,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weingt. Clüsserath
Alkohol:9.50% Sukker:25.3 g/l Syre:9.5 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med småintense aromaer av grønne epler, melon og modne sitrusfrukter, samt røyk og mineraler. Streif av litt voks på duft. Middels fyldig kropp med en god og delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og fersken, samt noe melon. Innslag av sitruszest, røyk og mineraler, samt litt honning. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en mineralpreget, tørrende avslutning. Meget flott feinherb. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 14179801 (NYHET)
Vin: Lehnert Veit Goldtröpfchen Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 249,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Lehnert Veit
Druer: Riesling
Beskrivelse: Pen og aromatisk på duft med preg av grønne epler, lime og hvit fersken, samt honning, blomster, urter og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk og livlig munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og litt rikere mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt litt fersken og tropisk frukt. Innslag av honning, urter, røyk og mineraler. Pen syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget bra Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 
90

 

Varenr: 14104101 (NYHET)
Vin: Dr. H. Thanisch Berncasteler Doctor Riesling GG 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Better Brands A/S
Produsent: Dr. H. Thanish
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Pent kompleks og tiltalende på nesen med dufter av grønne epler og sitrusfrukter, knust og våt stein og mineraler. Middels til fyldig vin med en strukturert og utpreget god munnfølelse med flott nerve. Pen konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Lekker mineralitet, samt innslag av urter og røyk. Frisk syre. Bra lengde med en tørrende, mineralpreget avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14123501  (NYHET)
Vin: Steinmühle Auf dem Schnapp Riesling Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 284,90 kr (bestilling)
Importør: Orbis Wines
Produsent: Weing. Steinmühle
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Bred og tydelig i aromabildet med blomst, gulgrønn frukt, krydder og salter. Middels fyldig og frisk vin med denne fine stramme mineraliteten som gir det lille ekstra. Sitrus, kjølig eple og svale krydder. Fin ren vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14076201 (NYHET)
Vin: St Antony Orbel GG 2016
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 344,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Rik på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på epler, sitrusfrukter og noe tropisk frukt, samt litt petroleum, voks, våt stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, moden og rik frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Fint integrert fruktsødme. Innslag av krydder, litt nøtter, samt røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, litt rikere utgang. Flott, moden riesling. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14148801 (NYHET)
Vin: Schäfer-Fröhlich Vulkangestein Riesling Trocken 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 320,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Frisk på nesen med dufter av lime og grønne epler, fersken og bittelitt tropisk frukt, samt blomster og en steinete mineralitet. Middels fyldig kropp med en god og energisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlig lime og grønne epler. Innslag av melon, sitruszest, røyk og en pen steinmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14148701 (NYHET)
Vin: Schäfer-Fröhlich Schiefergestein Riesling Feinherb 2020
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 338,20 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:11.00%
Beskrivelse: Aromatisk, samtidig presis på nesen med dufter av grønne epler, fersken og lime, samt urter, blomster og mineraler. Streif av blomster og litt petroleum på nesen. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med flott intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, rikere mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og syrlig lime. Innslag av urter, røyk og mineraler, samt hint av litt honning. Frisk syre og balansert sødme. Flott lengde med en mineralpreget og tørr avslutning. En raffinert og lekker feinherb! Det er 14 gram sukker per liter her, men vinen smaker mye tørrere. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14153001 (NYHET)
Vin: Kettern Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese 2016
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Weingut Lothar Kettern
Alkohol:7.50%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med mye blomst som ligger over grønne frukter, flint og salt. Middels til fyldig spätlese med glad munnfølelse med lett saftige grønne frukter med fin sødme som balanseres flott syre. Fin mineralsk utgang. Bra vin dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14179601 (NYHET)
Vin: Lehnert Veit Chardonnay Reserve 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 299,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Lehnert Veit
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Innsmigrende og litt rikere på nesen med aromaer av grønne epler, stenfrukter og litt lime, samt nøtter, knust stein, mineraler og fat. Pent fyldig vin med med en konsentrert munnfølelse med fin fedme. Saftig, konsentrert kremet frukt på smak, med vekt på grønne epler og stenfrukter. Innslag av krydder, nøtter, røyk, mineraler og fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, lett steinpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 
90

 

Varenr: 14194401 (NYHET)
Vin: Wagner Grauburgunder vom Löss 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 275,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Peter Wagner
Druer: Grauburgunder
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av modne sitrusfrukter, gule epler og litt pærer, samt våt stein, mineraler, roser og litt nøtter. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med litt kledelig fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og noe bløt kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter med noe sødme. Innslag av krydder, nøtter, stein og en fin mineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Vellaget grauburgunder. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng:
90

 

Varenr: 11991501
Vin: Cruse Rorick Chardonnay 2019
Region: California, Usa
Pris: 392,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Cruse Wine Co
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av epler og stenfrukter, noe fruktskall, samt voks, smørbakst, nøtter og toast. Hint av mineraler på duft. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med kremet tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, bløt og kjøttfull fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Snev av litt lime og fruktskall. Innslag av mineraler, krydder, nøtter og tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og lett saltpreget avslutning. En meget god og balansert californisk chardonnay. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 7104501
Vin: Niepoort Redoma Reserva Branco 2019
Region: Douro, Portugal
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: rabigato, côdega do larinho, viosinho og arinto.
Beskrivelse: Veldig steinete og lett blomstrete med sitrus som gir glede. Middels fyldig og frisk frukt av grovere sitrus og epler. Fin salthet gir kompleksitet i vinen. God syre holder den oppe. Fin vin dette. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 12584901
Vin: Scions of Sinai Senor Tallos 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Scions of Sinai
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: grenache blanc og chenin blanc.
Beskrivelse: Frisk og ungdommelig aromaer med det fine blomsterpreget, litt nøtt, kjeller og oransjefrukt. Middels fyldig og frisk oransjevin med ganske så ren fruktkvalitet. Appelsin, lysere stenfrukter, salter og nøtt. God syre holder vinen overraskende levende og energisk. God lang avslutning. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14082301 (NYHET)
Vin: Castello di Ama Al Poggio Chardonnay 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler, fersken og stenfrukter, samt urter, krydder, mineraler og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med pen fedme. Bra konsentrasjon av saftig, delikat kremet frukt på smak, med vekt på epler, moden lime, samt fersken og melon. Innslag av fruktskall, litt krydder, samt mineraler, mandler og litt tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott, krisp og ren toskansk chardonnay. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13478405 (NYHET)
Vin: Domaine de l’Enclos Chablis 2019 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 640,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Dom. De L’enclos
Alkohol:13.50%
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Mineraldrevet og frisk på duft med aromaer av lett modne gule epler, stramme sitrusfrukter og noe fersken, samt hvite blomster og knust stein. Middels fyldig kropp med en god, lett teksturert munnfølelse med bra dybde. Fersk og saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på gule og noe grønne epler, samt sitrusfrukter med litt sødme. Innslag av limezest, anis, urter, røyk og en fin mineralitet. Bra syre. Flott lengde med en tørr, kalkpreget avslutning. Sjarmerende og god chablis. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10689401
Vin: Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol: 13.00 %
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende og litt rik på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, gule og grønne epler, fersken og sitrusskall, samt våt stein, blomster, smør og litt tre. Fyldig kropp med en god, rikere teksturert munnfølelse med god fedme. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Hint av litt lime. Fin mineralitet, samt innslag av nøtter, smør, krydder og tydelig tre. Syren utfordres litt her, men beholder tilstrekkelig friskhet. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott chablis. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14111501 (NYHET)
Vin: Dom. Changarnier Monthélie Blanc 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 374,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Changarnier
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Åpen og frisk på nesen med aromaer av gule epler, stenfrukter og litt lime, samt blomster, saltmineraler, smør, nøtter og fat. Fyldig vin med en god og syrlig munnfølelse. Fin konsentrert av saftig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt syrlig lime og stenfrukter. Innslag av mineraler og fat, samt noe nøtter. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget god vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13512801 (NYHET)
Vin: Fuentes del Silencio Mataperezosa 2018
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 399,80 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fuentes del Silencio
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: malvasia og palomino.
Beskrivelse: Mineraldrevet og aromatisk på nesen med preg av modne gule epler, fersken og litt sitrusfrukter, samt blomster, nøtter, mineraler, sjø og litt tre. Middels fyldig kropp med en god, rik munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler, samt stenfrukter. Innslag av et lekkert nøttepreg, samt av krydder, røyk, fine mineraltoner og noe fat. Bra syre som beholder friskheten i vinen. Pen lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11197201
Vin: A. Clüsserath Trittenheimer Apotheke Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 242,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ansgar Clüsserath
Alkohol:8.00% Sukker:46.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og innsmigrende på nesen med aromaer av grønne epler, fersken og litt modne sitrusfrukter, samt hyllebærblomst, knust stein og mineraler. Snev av honning. Middels fyldig kropp med en god, slank munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt med noe sødme på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall, urter, røyk og mineraler. Flott syre. Balansert sødme. Flott lengde med en tørrende, sitruspreget avslutning. Meget bra Kabinett. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 1734901
Vin: A. Clüsserath Steinreich Riesling Trocken 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 266,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: None
Alkohol:11.50% Sukker:7.0 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Ren og presis på nesen med aromaer av lime og grønne epler, litt hvit fersken, samt knust stein og mineraler. Hint av litt blomster. Middels fyldig kropp med en god og frisk munnfølelse med bra nerve. Fin konsentrasjon av slank, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av mineraler og røyk, samt litt voks. Frisk syre. Bra lengde med en delikat, krisp avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14180001 (NYHET)
Vin: Lehnert Veit Chardonnay 2020
Region:
Mosel, Tyskland
Pris: 249,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Lehnert Veit
Druer: Chardonnay
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, fersken og grapefrukt, samt sitrusskall, blomster og mineraler. Snev av litt nøtter på duft. Middels til fyldig kropp med en konsentrert, stram munnfølelse med flott nerve. Pen konsentrasjon av saftig, kjølig mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne, lime og noe stenfrukter. Innslag av røyk og mineraler, samt litt nøtter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Flott chardonnay fra Mosel. (ESH)
Poeng: 
89

 

Varenr: 14179501 (NYHET)
Vin: Lehnert Veit Goldtröpfchen – Hohlweid – Riesling GG 2018
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 349,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Lehnert Veit
Druer: Riesling
Beskrivelse: Aromatisk og litt rikere på nesen med dufter av noe utviklet frukt, med vekt på epler og sitrusfrukter, samt blomster og mineraler. Et ørlite streif av petroleum på duft. Middels fyldig kropp med en god, litt rik munnfølelse. Konsentrert, saftig og myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt noe fersken. Fin mineralitet, samt innslag av urter, voks og lett krydder. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra GG som mangler litt nerve og friskhet. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 5962701
Vin: Robert Weil Kiedricher Rsl Trocken 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 280,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Robert Weil
Alkohol:12.50% Sukker:8.0 g/l
Druer: riesling og riesling.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av grønne epler, lime og stenfrukter, samt våt stein og mineraler. Streif av urter og litt honning på nesen. Middels fyldig kropp med en elegant munnfølelse. Fersk, frisk og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av røyk og saltmineraler. Pen syrestruktur. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4398701
Vin: Gobelsburger Urgestein Riesling 2020
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 199,– kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Weing. Schloss Gobelsburg
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.2 g/l
Druer: riesling.
Beskrivelse: Flott dybde på duft med aromaer av friske sitrusfrukter, hvite stenfrukter og noe modne epler, samt blomster, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Flott nerve. Bra konsentrasjon av fersk, saftig mineralsk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, grønne epler og fersken. Innslag av fruktskall, litt krydder og røyk, samt en flott mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en mineralsk, tørr utgang. Pen vin og et godt rieslingkjøp. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 10318201
Vin: Dom. Wachau Singerriedel Riesling Smaragd 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: None
Alkohol:13.00% Sukker:7.3 g/l Syre:2.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Lett aromatisk og forførende på duft med mye blomst, nøtt og modne epler. Middels fyldig og saftg eplefrukt og krydder. Fin struktur og friskhet. Bra vin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 13912101
Vin: Creation Reserve Chardonnay 2020
Region: Cape south coast, Sør-Afrika
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Creation Wines
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Raffinert på nesen med dufter av gule epler, stenfrukter, litt modne sitrusfrukter og tropisk frukt, samt mineraler, nøtter og eik. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med bra fedme. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av sitrusskall, nøtter og tre, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott chardonnay. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12154501
Vin: Silvio Messana Bianco 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Silvio Messana
Druer: Trebbiano.
Beskrivelse: Ren og pen på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, epler og fersken, samt fruktskall, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og fersken. Innslag av urter, lett krydder, litt mandler og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en syrlig og tørr avslutning. Flott oransjevin av den ikke kraftigste sorten. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 
88

 

Varenr: 2043201
Vin: Ca’Rugate Soave Classico Monte Alto 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 225,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Ca’ Rugate
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Garganega.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av gule epler, stenfrukter og litt honningmelon, samt voks, røyk, nøtter og noe fat. Middels fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av mineraler og urter, samt noe nøtter. Fin syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God og vellaget Soave. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 7344001
Vin: Louis Jadot Saint-Romain 2019
Region: 
Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Maison Louis Jadot
Alkohol: 13.00 %
Beskrivelse: Rikere på nesen med aromaer av gule epler, noe stenfrukter og pærer, samt krydder, nøtter og fat. Hint av mineraler og smør. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse med god fedme. God konsentrasjon av saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, nøtter og tydelig fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og fersk utgang. Bra vin. (ESH)
Poeng:
88

 

Varenr: 14111601 (NYHET)
Vin: Dom. de la Sarazinière Mâcon Bussières Claude Seigneuret Blanc 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 274,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Sarazinière
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av gule epler, lime og stenfrukter, samt mineraler, smør og noe fat. Hint av blomster på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse med pen fedme. Bra konsentrasjon av saftig, myk og kremet frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter. Innslag av krydder, saltmineraler og noe tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3817601
Vin: Lucien le Moine Inopia Blanc 2018
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Lucien le Moine
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: grenache blanc, roussanne, marsanne og viognier.
Beskrivelse: Rik og fremovervendt med mye nøtt, gul frukt og flinter. Middels fyldig, litt godslig varme og god gul frukt og nøtt. Syren lever og gir en fin vin med saftighet og nok glede. Bra vin dette. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 12073801
Vin: Dom. Maire & Fils Grand Héritage Côtes du Jura 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Dom. Maire & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: savagnin og chardonnay.
Beskrivelse: Intens og tiltalende på duft med blomstertoner som ligger over flor, oksiderte epler, lett tørket sirup og dype salter. Middels til fyldig vin med lett fedme med tørket fruktskall, lett saftige epler og nøtt. Pen stram utgang med bra syre som gir en bra utgang. Kul vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 11656601
Vin: Rijckaert Arbois Savagnin 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Rijckaert
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Savagnin.
Beskrivelse: Fin og lett bred aromabildet med blomst, nøtt og gule frukter. Middels fyldig og saftig vin med med saftig eple og sitrus. Fin nøttepreg også. Syren er høy gir en fin friskhet. Veldig god jura dette!(AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 4405001
Vin: Albariño de Fefiñanes 2021
Region: Galicia, Spania
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Bod. del Palacio de Fefiñanes
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: albariño.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med preg av grønne epler, lime og fersken, samt sitruszest, blomster, våt stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, presis munnfølelse. Saftig, konsentrert og rik frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Innslag av fruktskall, urter, røyk og mineraler. Bra syre gir nerve til vinen. Bra lengde med en tørr, saltpreget avslutning. Presis og klassisk albarino med bra energi. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 14104201 (NYHET)
Vin: Dr. H. Thanisch Bernkasteler Badstube Riesling Kabinett Trocken 2019
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Better Brands A/S
Produsent: Dr. H. Thanish
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Lett reduktiv på nesen med aromaer av grønne epler, fersken og modne sitrusfrukter, samt honning, knust stein og saltmineraler. Middels fyldig kropp med en rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt lett tropisk frukt. Innslag av urter, litt honning og en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Bra Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 14180101 (NYHET)
Vin: Lehnert Veit Riesling 2020
Region: 
Mosel, Tyskland
Pris: 229,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Lehnert Veit
Druer: Riesling
Beskrivelse: Mineraldrevet og aromatisk på nesen med dufter av grønne epler, lime og noe fersken, samt sitrusskall, sommerblomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en forfriskende munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Delikat mineralitet, samtinnslag av en litt urter og røyk. Livlig syre. Fin lengde med en tørr, syrlig avslutning. Delikat og flott riesling. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng:
88

 

Varenr: 14179701 (NYHET)
Vin: Lehnert Veit Mineral Riesling 2019
Region: 
Mosel, Tyskland
Pris: 249,- kr (bestilling)
Importør: T & T Wine
Produsent: Lehnert Veit
Druer: Riesling
Beskrivelse: Frisk og mineralpreget på nesen med aromaer av grønne epler, lime og lyse stenfrukter, samt sitruszest, knust stein og mineraler. Snev av litt honning på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse med fin nerve. Fin konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Pent integrert fruktsødme. Fin mineralitet, samt innslag av voks, røyk og noe urter. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Flott mineraldreven riesling. (ESH)
Poeng:
88

 

Varenr: 14067501 (NYHET)
Vin: Von Hövel Riesling Kabinett 2020
Region: Mosel-saar-ruwer, Tyskland
Pris: 204,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weing. von Hövel
Alkohol:8.00%
Beskrivelse: Tiltalende, litt rikere på nesen med aromaer av grønne epler, lime og hvit fersken, samt blomster, litt honning og mineraler. Middels fyldig kropp med en elegant munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, slank og fersk frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, røyk, honning og mineraler. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. En vellaget og elegant Kabinett. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 12562801
Vin: Georg Breuer Estate Lorch 2020
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:12.00% Sukker:9.6 g/l Syre:8.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fruktig på nesen med dufter av lett modne sitrusfrukter, grønne epler, knust stein og mineraler. Streif av litt lett petroleum på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk og fersk mineralsk frukt på smak, med vekt på lime og syrlige Granny Smith-epler. Innslag av røyk og mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, syrlig og frisk utgang. Flott riesling! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 4657401
Vin: Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 228,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Dr. Bürklin-Wolf
Alkohol:12.00% Sukker:4.9 g/l Syre:7.8 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på nesen med dufter av epler, sitrusfrukter og limezest, samt saltmineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av kjølig og saftig frukt på smak, med vekt på grønne epler, grapefrukt og sitrusfrukter. Innslag av sitruszest, røyk og en pen mineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, frisk avslutning. Flott, vellaget vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 14191101 (NYHET)
Vin: Franz Keller Kähner Grauburgunder 2018
Region: Deutscher wein, Tyskland
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weingut Franz Keller
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fruktig og aromatisk på nesen med dufter av gule stenfrukter og gule epler, voks, samt krydder, mineraler og tydelig fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse med bra fedme. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, nektariner og stenfrukter. Innslag av urter, krydder og mineraler. Bra syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Mangler kanskje litt nerve, men dette er en god grauburgunder. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 9222601 (NYHET)
Vin: Stag’s Leap Wine Cellars Sauvignon Blanc 2017
Region: California, USA
Pris: 330,70 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Stag’s Leap Wine Cellars
Alkohol:14.50% Sukker:2.3 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: sauvignon blanc, muscadelle og sémillon.
Beskrivelse: Dufter av syrlige grønne epler, sitrusfrukter og litt stikkelsbær, samt sitruszest, urter, mineraler og hint av fat. Middels fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, rik og kjøttfull frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og noe sitrusfrukter. Innslag av urter, mineraler og fat. Balansert syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God, kjøttfull sauvignon blanc fra California. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13911601
Vin: LEKO Chardonnay 2020
Region: South australia, Australia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Leko Wine
Alkohol:13.10%
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av grønne epler, fersken og litt lime, noe pærer, samt mineraler, nøtter og fat. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med fin fedme. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Innslag av mineraler, litt krydder, litt nøtter og tydelig fat. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott australsk chardonnay. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11666701
Vin: Massolino Moscato d’Asti 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 224,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:5.00% Sukker:138.5 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Moscato.
Beskrivelse: Aromatisk og pent floral på nesen med dufter av kjølig lime og fersken, samt blomster og sitruszest. Snev av litt drops på duft. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, rik og søt frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter, litt krydder og litt honning. Bra syre. Balansert sødme. God lengde med en saftig, lett tørrende avslutning. Bra moscato. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13182701
Vin: Nals Margreid Berg Alto Adige Terlano Pinot Bianco 2020
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 219,90 kr (basis)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Nals Margreid
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot bianco.
Beskrivelse: Frisk og blomstrete i stilen med kjølig snitt og fint saltet snitt. Middels fyldig vin dette fine saltpreget som skaper glede. Fint kjølig snitt i frukten selv med noe alkohol i styrken. God syre hjelper til. Her er det mye vin for pengene! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11387901
Vin: Fatt. Nanni Origini 2020
Region: Marche, Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Fatt. Nannì – R. Cantori
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Verdicchio.
Beskrivelse: Fin blomstrete aromabildet med eple, litt pære og svale kryddersorter. Middels fyldig vin med god sursøt frukt med eple, stenfrukt, nøtt og salter. Fin kremete midtparti gir bra glede. God syre og frukt. Bra vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 14201001 (NYHET)
Vin: Noëlla Morantin Chez Charles 2019
Region: Frankrike
Pris: 286,30 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Noëlla Morantin
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Jordlifg og slank i aromabildet med blosmt og modne epler. Middels fyldig og frisk vin med modent aromabildet mot opksiderte, men allikvel med oppelelse av friske epler og nøtt. Fin syre og bra saltpreg. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 14199501
Vin: La Grange Tiphaine Clef du Sol Blanc 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Volatil
Produsent: Grange Tiphaine
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Lett blomstrete i stilen med våte salter og nøtt i bakkant. Middels fyldig vin med litt grovere munnfølelse med salter og epler. Bra særpreg. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 11907301
Vin: Christian Binner Si Rosé 18/19/20
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Christian Binner
Druer: Gewürztraminer, pinot gris.
Beskrivelse:Rik på duft med preg av røde epler, grapefrukt og tropisk frukt, samt sopp, lær, mineraler og roser. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, fersk og bløt frukt på smak, med vekt på epler, hvite stenfrukter og noe bitre sitrusfrukter. Innslag av mineraler, krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God oransjevin med sjel. (ESH)
Poeng:
87

 

Varenr: 14067301 (NYHET)
Vin: Von Hövel Riesling Trocken 2020
Region: Mosel-saar-ruwer, Tyskland
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weing. von Hövel
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og litt fersken, samt urter, blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse med fin nerve. Fin konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Fin mineralitet, samt innslag av røyk og litt urter. Frisk syre. Bra lengde med en ren, saltpreget avslutning. Bra, nerverik riesling. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 14067401 (NYHET)
Vin: Von Hövel Riesling Feinherb 2020
Region: Mosel-saar-ruwer, Tyskland
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weing. von Hövel
Alkohol:10.00%
Beskrivelse: Mineralpreget på nesen med dufter av grønne epler, fersken og noe tropisk frukt, samt blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en rund og god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk og slank frukt på smak, med vekt på grønne epler og fersken. Snev av litt tropisk frukt. Fin mineralitet. Frisk syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. Fin feinherb i en slank, stram og syrefrisk stil. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 11928501
Vin: Leiwener Riesling Alte Reben Trocken 2020
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Weingut Grans-Fassian
Alkohol: 12.50 %
Beskrivelse: Sjarmerende og litt rikere på nesen med aromaer av grønne epler, fersken, lime og litt tropisk frukt, samt urter, blomster, våt stein og mineraler. Middels fyldig kropp med en god og frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Fin mineralitet, samt innslag av røyk og litt krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, frisk avslutning. God Mosel-riesling. (ESH)
Poeng: 
87

 

Varenr: 13876301 (NYHET)
Vin: Muthenthaler Grüner Veltliner Alte Gärten 2019
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Martin Muthenthaler
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule epler og litt sitrusfrukter, samt flint og mineraler. Snev av urter og litt krydder. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, en anelse bløt avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12081001
Vin: Meinklang Mulatschak 2021
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Meinklang
Druer: Pinot gris, gewürztraminer, welschriesling.
Beskrivelse: Fruktig og aromatisk på nesen med dufter av grapefrukt og sitrusfrukter, fersken, samt urter, florale toner og noe gjær. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, litt bløt frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og epler. Fint integrert sødme. Innslag av urter, krydder og saltmineraler. Bra syre. God lengde med en tørr utgang. God oransjevin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng:
87

 

Varenr: 14177601 (NYHET)
Vin: The Blacksmith Barebones Chenin Blanc 2021
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: The Blacksmith Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dufter av stenfrukter, modne sitrusfrukter og litt epler, samt krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk frukt på smak, med vekt på gule epler og sitrusfrukter. Innslag av krydder og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, litt saltpreget avslutning. Flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 14060101 (NYHET)
Vin: Fontanafredda Gavi di Gavi 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 194,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett aromatisk og blomstrete med epler og stenfrukt i bakkant. Middels fyldig og lett stram vin med vegetale toner og stenfrukter. Fin renhet i vinen med bra syre. Ikke komplekst, men gir en god tone av Cortese-druen. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 14060201 (NYHET)
Vin: Fontanafredda Marina Langhe Riesling 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og blomstrete på duft med sitrus og salter i bakkant. Middels fyldig og frisk vin med sitrus. Lett mineralitet gir ekstra bitt. Ikke komplekst, men tilfører noe. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 11388001
Vin: Fatt. Nanni Arsicci 2019
Region: Marche, Italia
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Fatt. Nannì – R. Cantori
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Verdicchio.
Beskrivelse: Enkel, men tiltalende aromaer av pære, eple og mye blomst. Middels fyldig vin med sommerlige toner i munnfølelsen med kremete epler og pærekjøtt. Fin lett saltet utgang med god sursøt frukt. Bra ren vin dette her for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 4453201
Vin: Planeta Cometa 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Planeta
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: fiano og fiano.
Beskrivelse: Noe modenfruktig på nesen med dufter av gule epler, pærer og stenfrukter, samt knust stein, saltmineraler, nøtter og tre. Hint av blomster. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, bløt og noe utviklet frukt på smak, med vekt på epler og stenfrukter. Fin mineralitet, samt innslag av nøtter. Fin syre. Bra lengde med en tørr, lett krydret avslutning. Mangler litt detaljer, men dette er en god vin, særlig til mat. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 5210801
Vin: Prà Staforte Soave Classico 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Az. Agr. Prá
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: garganega og garganega.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av gule og grønne epler, fersken, samt urter, blomster og en fin mineralitet. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, myk frukt, med vekt på syrlige epler, pærer og fersken. Innslag av mandler og mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørrende, litt syrlig og bløt avslutning. Konsentrert og bra soave. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 3975301
Vin: Chavy-Chouet Bourgogne Les Femelottes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 264,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. Chavy-Chouet
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av gule epler, lime og grønne stenfrukter, samt jordsmonn, voks, smør, nøtter og fat. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med en lett fedme. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på gule epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter. Innslag av smør, nøtter og fat. Snev av mineraler. God syre. Pen lengde med en trepreget og tørr avslutning. Vellaget vin, om enn ikke den mest elegante. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14195801 (NYHET)
Vin: Eric Chevallier Muscadet Granlieu Sur Lie Clos de la Butte 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Eric Chevalier
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Blomsterte i aromabildet med litt sjøaktige mineraler over epler og sitrus. Middels fyldig og frisk vin med eple og litt urtepreg. God slank vin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 12138701
Vin: Schätzel Riesling 2018
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Schätzel
Alkohol:11.50% Sukker:6.0 g/l Syre:11.0 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Frisk og forførende i aromabildet med disse ferske ungdommelige nysgjerrige aromaene som løper opp av glasset med sitrus, epler og svale blomster. Middels fyldig, frisk og ungdommelig i munnfølelsen med eplefrukt og salter. Ikke kompleks, men har energi og driv til mange vårlige matretter. Bra. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 9129601
Vin: Weing. Steinmühle Riesling Trocken 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Orbis Wines
Produsent: Weing. Steinmühle
Alkohol:12.00% Sukker:5.8 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Riesling.
Beskrivelse: Fin intensitet på duft med salthet over epler og noe krydder. Middels fyldig og frisk vin. Litt strammere mineralsk preg over kjølig sitrus. Bra fresh vin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 10976101
Vin: Cueva Orange 2020
Region: Spania
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Vin John
Produsent: Bod. Cueva
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Macabeo.
Beskrivelse: Nesten litt aromatisk og leken med mye blomst over moden oransjefrukt. Middels fyldig og saftig vin med oransjepreget frukt og krydder. Noe nellik og krydder faktisk. God naturlig utgang. Bra vin, spesiell i slaget. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 13500001
Vin: Txakoli Rezábal 2021
Region: Baskerland, Spania
Pris: 139,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Txakoli Rezabal
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Hondarrbi zuri.
Beskrivelse: Aromatisk og intens i aromabildet med epler, kjølig salter og lett parfyme. Middels fyldig, frisk og crip vin med ganske så mye smak av parfyme, grønn frukt og salter. Ikke kompleks, men drikker godt dette da. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 4932501
Vin: Niepoort Redoma Branco 2019
Region: Douro, Portugal
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: arinto, viosinho, rabigato, côdega do larinho.
Beskrivelse: Fine våte mineralske toner over sursøte epler og sitrus. Middels fyldig vin med sitrus og epler. Lett vandig, men har akkurat nok substans. Limeskall og salter hjelper til. Bra vin dette. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 2031401
Vin: Dönnhoff Riesling 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 139,90 kr (basis)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Hermann Dönnhof
Alkohol:10.00% Sukker:28.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: riesling.
Beskrivelse: Vinen har 28 gram sukker per liter. Fruktig og aromatisk på duft med preg av ferske grønne epler, lime, samt hyllebærblomst og mineraler. Middels fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, slank og litt sødmerik frukt på smak, med vekt på grønne epler, grapefrukt og sitrusfrukter. Fin mineralitet, samt innslag av honning og litt urter. Balansert sødme. Bra syre. Flott lengde med en fersk, tørrende utgang. Fin, halvtørr riesling som er en utmerket matvin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 86

 

Varenr: 1695701
Vin: Secateurs Chenin Blanc 2021
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 186,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: chenin blanc og chenin blanc.
Beskrivelse: Fin blomsternerve ligger og forfører over stenfrukt og lett salt. Middels fyldig vin med god saltnerve som viser karakter med lett modne stenfrukter og nøtter. Fin saftighet. God lett saltet vin som gir økonomisk glede. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 8125401
Vin: Testalonga Baby Bandito Stay Brave 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Testalonga Wines
Alkohol:12.00%
Druer: Chenin blanc.
Beskrivelse: Rik og lett svær med oransjefrukt, blomst og salter. Middels fyldig vin med oransjefrukt, stenfrukt, nøtt og salter. Ren vin til å være i denne katergorien. Fin sursøt avslutning. Bra vin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 11215901
Vin: Niepoort Natcool White Mug Branco 2020
Region: Minho, Portugal
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.3 g/l
Druer: loureio, loureira, trajadura, avesso, arinto og azal.
Beskrivelse: Morsomme aromaer med varmere sitrus med frådende sødme og salter. Middels fyldig vin med sitrus og salter. Fin energi, uten de mest komplekse tonene. Men fin leken vårvin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 14075901 (NYHET)
Vin: St Antony Rotschiefer 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 139,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: St. Antony
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Litt rikere på nesen med dufter av modne epler og sitrusfrukter, samt skifer og mineraler. Snev av litt honning og blomster. Middels fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, litt myk frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av urter og mineraler. Bra syre. God lengde med en tørrende og en smule rik avslutning. God, enkel riesling. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 14120601 (NYHET)
Vin: Entre Vinyes Oniric Blanc 2021
Region: Spania
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Entre Vinyes
Alkohol:11.80%
Beskrivelse: Veldig aromatisk og blomstrete på duft med pærer og epler av det kjærlige varianten. Enkel, men relativt saftig og god i munnfølelsen med kjølig eple og pære. Lett god bitterhet i en fresh utgang. Bra dette. (AB)
Poeng: 84

 

Varenr: 14113101 (NYHET)
Vin: Sogrape Casa Ferreirinha Papa Figos Branco 2020
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 149,90 kr (bestilling)
Importør: Grape Company
Produsent: Sogrape Vinhos
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av sitrusfrukter, fersken og tropisk frukt, noen florale toner, samt et visst urtepreg. Middels fyldig kropp med en strukturert munnfølelse. God konsentrasjon av fersk og litt bløt frukt på smak, med vekt på juicy hvit fersken, mandariner og en andel tropisk frukt. Dette balanseres av innslag av fruktskall, urter og et snev av en røykaktig mineralitet. Fin syre. God lengde med en knusktørr avslutning. God, enkel rett frem-vin. (ESH)
Poeng: 84

 

Varenr: 6370701
Vin: Dönnhoff Riesling Trocken 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 139,90 kr (basis)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Hermann Dönnhof
Alkohol:11.50% Sukker:6.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: riesling.
Beskrivelse: Enklere duftbilde bestående av grønne epler, lime og litt tropisk frukt, samt røyk, mineraler og blomster. Middels fyldig vin med en frisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av slank, saftig lys frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av mineraler og urter. Frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. Enkel, god riesling som er godt kjøp. (ESH)
Poeng: 84

 

Varenr: 14123601 (NYHET)
Vin: Steinmühle Riesling Trocken 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 169,90 kr (bestilling)
Importør: Orbis Wines
Produsent: Weing. Steinmühle
Alkohol:11.50%
Beskrivelse: Blomstrete og lett tiltalende på duft med epler i begge lyse varianter og våte salter. Middels fyldig og frisk vin med epler og lett salthet. Fin aromatikk i munnfølelsen. Ikke detaljer, men god enkel drikkevin. (AB)
Poeng: 84

 

Varenr: 432301
Vin: Hirschhof Silvaner Trocken 2019
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 159,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Weing. Hirschhof
Alkohol:12.00% Sukker:3.5 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Silvaner.
Beskrivelse: Leken på duft med epler, lett melonpreg, blomst og salt. Enkel, men med god fruktfølelse av epler og lett stenfrukt. Syren gir en grei friskhet. God terrassevin eller til enkle matretter. (AB)
Poeng: 83