Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 1. mars 2023 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater

ROSÉVINER

Varenr: 14375601
Vin: Kruger-Rumpf Spatburgunder Rosé 2022
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 174,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Alkohol:11.50%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Fyrrig og krydret på stilen som skaper god stemning med blomster og røde bær i bakkant. Middels fyldig og uttalt saftig rose som leker med røde bær og eple. Energi her! Enkelt, men så godt da! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 15292901 (NYHET)
Vin: Ca´n Verdura Supernova Rosat 2022
Region: Balearene, Spania
Pris: 235,40 kr (bestilling)
Importør: Pur Jus Wine Agency As
Produsent: Ca’n Verdura
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk på nesen med aromaer av røde bær, grapefrukt og sitrusfrukter, samt urter og blomster. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og røde bær. Innslag av urter og noe bittert fruktskall. Frisk syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning med noe bitterhet. God, juicy rosé. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 5089301
Vin: Planeta Rosé 2022
Region: Sicilia, Italia
Pris: 175,– kr (basis)
Importør: Tellus Wine & Spirits
Produsent: Planeta
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: syrah, nero d’avola og syrah.
Beskrivelse: Floral på nesen med dufter av fersken, grapefrukt og røde bær, samt blomster, et visst røykpreg og litt saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Saftig, fersk og myk syrlig frukt på smak, med vekt på fersken og røde bær. Innslag av litt fruktskall, fennikel og delikate toner av en saltaktig mineralitet. Balansert syre. God lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. God rosé! (ESH)
Poeng: 85

 

RØDE VINER

Varenr: 3507001
Vin: Terroir Al Límit Les Tosses 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 2 190,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: cariñena.
Beskrivelse: På en måte bred, men men på en knyttet tett måte i aromaene med mineralsk snitt sammen med krydder, løvverk og røde konsentrerte bær. Pen fyldig vin som umiddelbart opptrer i samlet flokk. Her er det mye motstand å finne! Tett krydrete røde bær, skifer, lakris og lær i bøtter og spann. Lang kompleks og nerverik utgang der det mineralske preget er i hovedrollen og gir virkelig karakter. Kompleks og fantastisk utgang! Collection vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 13959201
Vin: Cast di Ama Chianti Classico Gran Selezione Vigneto Bellavista 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 885,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tett, parfymert sexy aromabilde som pirrer med krydderlaget over både rød og mørk frukt og mineraler. Fyldig vin med bredere frukt som vil bergta deg uten at friskheten er borte. Mørk sensuell rødbærsfrukt, mineraler og fatkrydder på en lang kompleks utgang. Syren er med og tanninene passer vinen perfekt. Flott vin! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 13958801
Vin: Cast. di Ama L’Apparita 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 495,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tett og tøffing på aromaene med mørk sexy plomme, bjørnebær, lakris, urter og dette lette florale snittet. Fyldig vin med tett konsentrert frukt som holder på sin power, men slipper ut herlig saftighet og lekenhet allikevel. Mørke bær, sopptoner, lakris og mineralsk på den faste, men flotte utgangen. Vin som greier 20 dette. Flott Apparita! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 15289801 (NYHET)
Vin: De Montille Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Thorey 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1028,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Virkelig forførende NSG som også har denne mørke litt maskuline stilen, uten at det går utover den forførende biten med roser, slørete parfyme, litt mørkere frukt og kryddertoner. Pen fyldig og frisk vin som umiddelbart viser energi i anslaget som brer seg ut over vinen. Konsentrert frukt av bringebær av den mørke siden, krydder, konfekt og disse dype mineralene. Lang kompleks og overraskende fast utgang der tanninene kommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 15136301 (NYHET)
Vin: Corison Sunbasket Vineyard Cabernet Sauvignon 2019
Region: California, Usa
Pris: 2099,90 kr (tilleggsutvalget)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Corison Winery
Alkohol:13.40% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Virkelig tett og litt underkommuniserende på duft enda, men her har du en harley i vente. Mørk frukt, men har denne sjarmerende lille røde tonen sammen med eksotisk parfyme. Krydder, kaffe og mineraler er med. Middels til fyldig vin med imponerende anslag som også roper friskhet, ikke bare kraft og kompleksitet. Den mørke røde frukten er energisk, før de andre tonene også viser seg med fat, kaffe, tre og lakris. Lang kompleks og frisk utgang gir en herlig raffinert vin! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 15181501 (NYHET)
Vin: Nervi Gattinara Vigna Valferana 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 699,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Vit. Nervi s.r.l.
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Virkelig raffinert aromabilde med disse rosebladene som tar tak og viser seg før modningen kommer. Rød lys frukt leker sammen med litt urt og mineraler. Middels til fyldig vin med leken rødbærsfrukt, urt, krydder og disse dype saltene. Tanninene er faste og biter, men frukten er også tilstede tross årgangens mindre punch. En super vin. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13366401
Vin: Lisini Ugolaia Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 219,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Lisini
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Bred, men forførende og tiltalende på duft med store roseblader, røde bær og lett urtekantet toner. Middels til fyldig vin med litt varmere bær i årgangen, men som tiltaler sammen med litt våt gruslag og lakris. Fast, men flott utgang der tanninene er som de skal. Heller ikke så tørrende dette. Høy kvalitet. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 10868801
Vin: Cornelissen Munjebel MC Rosso 2018
Region: Sicilia, Italia
Pris: 650,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Frank Cornelissen
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Nerello mascalese.
Beskrivelse: Innsmigrende og kjølig på nesen med aromaer av skogsbær, syrlige mørkerøde kirsebær, litt bringebær, samt roser, lær, mineraler og mandler. Snev av litt pepper. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse med fremragende friskhet. Konsentrert, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkerøde kirsebær. Nydelig, kjøttfull kjernefrukt. Innslag av pepper, mandler, litt sort te og en delikat mineralitet. Pen syre. Faste tanniner som strammer godt til. Fin lengde med en tørr avslutning. En svært lovende, allerede nydelig vin som har godt av fem år eller mer i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15273101 (NYHET)
Vin: Heresztyn-Mazzini Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Goulots 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 098 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Heresztyn-Mazzini
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fyrrig sak som tar tak med salte mineraler som ligger over røde bær og lakris. Virkelig intens! Middels til fyldig vin med fin balanse mellom grov saltmineralitet og mørk, rød frukt. Fine fattoner legger et pent krydrete lag over frukten. Lang kompleks og litt tett utgang enda. Dette er kvalitet! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15290001 (NYHET)
Vin: De Montille Volnay 1er Cru Les Taillepieds 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 552 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Imponerende fremovervendt vin som med seriøsitet tar deg ned i sitt bryst. Litt stram, men det lekker forførende toner ut også. Mørke blader av den sommerlige siden, veldig jordsmonnsaktige salttoner og krydder. Middels til fyldig og seriøs vin på munnfølelsen med masse krydder som ligger over salter, litt mokka og disse mørke røde bærene. Fast tanninstruktur, men det kler vinen godt det. Syren utfordres litt, men greier å gi nok energi. Trenger tid, men dette en utmerket terroirpreget vin. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 15289401 (NYHET)
Vin: De Montille Volnay 1er Cru Les Mitans 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 440 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tydelig i aromaene, dette tar tak. Røde bær, roseblader, kirsebær, bringebær og lakris. Middels til fyldig vin som har årgangstypisk litt bredde, men dette bare forfører og glir over i glede med masse bringebær som sjarmerer, krydder og lakristoner. Kompleksiteten er faktisk stor i utgangen og imponerer. Utmerkede tanniner med passe punch. Flott vin dette her! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 15338601 (NYHET)
Vin: Rings Felsenberg Spätburgunder GG 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weing. Rings
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrig, men allikevel leken i stilen med mye glede av røde bær, krydder, skifermineralitet og lakris. Middels til fyldig og frisk vin som gir masse glede. Bringebærene gir masse sjarme med krydder som passer fint til sammen med lett lakrisbåt. Tanninene er overraskende fine og passer vinen så godt. God frisk utgang. Sjarme! (AB).
Poeng: 93

 

Varenr: 15082601 (NYHET)
Vin: Three Sticks Gap’s Crown Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 891,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Three Sticks Winery
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Dypere i aromaene, men fortsatt med denne lekne parfymerte og rosete duftene som gir glede. Lakris, litt søt fatkrydder og snev av mineraler. Pen fyldig vin som har en bredere profil, men ikke på den konsentrerte måten. Her er frukten delikat med bringebær, kirsebær, rødere plommer, lakris og lær. Lang finish som gir finesse med integrerte tanniner. Utmerket vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15181701 (NYHET)
Vin: Nervi Gattinara Vigna Molsino 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 709,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Vit. Nervi s.r.l.
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Overraskende bred i aromaene med tanke på årgangen, men dette vil ta tak i deg med en gang. Roseblader mot tørkingens periode, salter og bær som tørker mot slutten. Middels til fyldig vin med herlig tørket rødbærsfrukt, salter og litt balsamico. Pen dybde. Lang fast finish. Utmerket vin som trenger tid, har lukket seg siden 2021. Men dette er bra det! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15181101 (NYHET)
Vin: Nervi Gattinara 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 919,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Vit. Nervi s.r.l.
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Virkelig en innsmigrende stil i aromaene med friske roseblader, litt tørket oransje frukt og nellik. Middels fyldig vin med frisk og delikat frukt som tørker seg litt sammen i munnen med rød tørket frukt og lakris. Fin finish. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15324101 (NYHET)
Vin: Lisini Brunello di Montalcino 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 785,10 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Lisini
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Bredde på duft med sommerlig eng som tar tak i deg med varmere røde bær, lakris og krydder. Middels til fyldig vin med røde bær som tar tak sammen med mineraler som er uttalte. Litt mørkere toner også. Faste tanniner, men det kler forsåvidt frukten. Kvalitet. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15222101 (NYHET)
Vin: Buon Tempo Oliveto p. 56 Brunello di Montalcino Riserva 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 680,60 kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Buon Tempo Soc. Agr. S.R.L
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Bred, men allikevel på en innsmigrende presis måte med konsentrert rødbærsfrukt, lakris, lær, lette fattoner og mer grønnere kryddersorter. Friskhet i aromaene er å spore. Pen fyldig Brunello som er innsmigrende med denne brede profilen, som allikevel kjennes så frisk ut. Rød konsentrert frisk, men fleshy frukt, urter og dypere mineraler. Lang kompleks utgang med faste tanniner som også her er litt chewy. Syren er med å gir energi i vinen. En utmerket Brunello dette som kan lagres lenge. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 10868601
Vin: Cornelissen Munjebel FM Rosso 2018
Region: Sicilia, Italia
Pris: 650,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Frank Cornelissen
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Nerello mascalese.
Beskrivelse: Presis, dyp og delikat på nesen med kjølige aromaer av mørke skogsbær, bringebær og syrlige mørkere røde kirsebær, samt anis, mineraler, blomster og litt sitrusskall. Middels til fyldig vin med en rik og utpreget god munnfølelse. Konsentrert, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær, markjordbær og skogsbær. Innslag av urter, pepper og saltmineraler, samt mandler og noe røyk. Fin tanninstruktur. Frisk syre. Flott lengde med en delikat tørr og noe syrlig utgang. Elegant og meget bra vin med nydelig frukt. Solid håndverk. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 3434801
Vin: San Clemente Montepulciano 2015
Region: Abruzzo, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Zaccagnini
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: montepulciano.
Beskrivelse: Rik, bred og litt større sak på aromaene som tar sin plass med masse sommerlige blomster, mørkere røde bær og litt salthet. Middels fyldig og seriøs Montepulciano med imponerende seriøsitet i seg. Røde konsentrerte bær, lakris, lær og krydder. Strukturert. Lang kompleks og mineralsk utgang. Tanninene biter, men på en meget passende måte. Syren gir også det den trenger. Ikke mye modenhet å spore her enda. Cellar worthy! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15365301 (NYHET)
Vin: François Gaunoux Pommard 1er Cru Les Grands Epenots 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 099,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaunoux, Francois
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Smygende tiltalende aromabilde som gir balansert og utmerket frukt med markere og mer maskuline bær, dette flotte veistøvet, lett moden tørkede blomster og lakris. Middels til fyldig og maskulin vin som tøffer seg opp og trekker deg ned i det tøffe preget. Lilla konsentrert frukt, krydder fra alt annet en fat, lær og lakris. Tøff fast tanninutgang som er krevende, men frukten leverer dette. Litt svær i alkoholen trekker ned, men helheten er meget bra den. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15352801 (NYHET)
Vin: J. Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint-Jean 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 619,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Justin Girardin
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fyrrig og lett intens på duft med denne friskhet som gir glede med roseblader, bringebær, krydder og lett fattoner som gir bra kompleksitet. Middels fyldig, frisk og litt grovere munnfølelse med dette mineralske preget som ligger over lilla frukt, litt fat og lakris. Fin smattende utgang med tanniner som passer vinen veldig godt. Meget god vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 9150601
Vin: Brun Beaujolais L’Ancien Le Buissy 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: 65 år gamle vinstokker. Modning på betong og store fat. Tiltalende på duft denne fine mineralske overtonen av røde bær, litt skittent fruktskall, lakris og saltene. Middels fyldig og uttalt saftig vin med masse bredde uten at det blir for stort. Dette er et lett maskulint sjarmtroll med herlig frukt av bringebær, lakris og krydder. Lang og vektig utgang med tanniner som er perfekt passe. Syren leverer også. Knallfin – beste årgangen vi har smakt. ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15338701 (NYHET)
Vin: Rings Saumagen Spätburgunder GG 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weing. Rings
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 799,90. Litt forsiktig, men har tiltalende aromaer med denne slørete parfymen og røde bær. Noe krydder også gitt. Middels fyldig og frisk vin som sprer masse glede i munnfølelsen. Kirsebær og bringebær leder an over kryddertoner. Fine tanniner passer vinen veldig godt og syren gir energi. God vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 11441201
Vin: Thymiopoulos Terre Et Ciel Xinomavro 2019
Region: Naoussa, Hellas
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Thymiopoulos Vineyards
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: xinomavro og xynomavro.
Beskrivelse: Fyrrig på duft med disse saltaktige mineralske tonene som forfører over dype kryddersorter, før de røde bærene også vil være med på ferden og viser seg frem. Middels fyldig, presis og saftig vin som er utmerket balansert mellom det friske enkle, men også med utmerket jordsmonnspreg. Bringebærspreget, krydderfylt og lakris. Fast bitende utgang hinter om at dette er en kjøttvin, men dette er pur glede. Strålende vin! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15020001 (NYHET)
Vin: Anza Especial 2020
Region: Rioja, Spania
Pris: 700,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Diego Magaña – Anza
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fremovervendt og bred i alle sine dufter med mørk sexy frukt, grov saltmineralitet, lett konfekt og lakris. Middels til fyldig vin med pen frukt av både røde og mørkere bær. Krydder og lakris med på kjøpet. Friskheten greier produsenten å bevare og sammen med kompleksitet blir dette en seriøs utmerket vin fra Rioja. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 3506601
Vin: Terroir al Límit Arbossar 2021
Region: Catalonia, Spania
Pris: 769,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: cariã±ena og cariñena.
Beskrivelse: 90 år gamle vinstokker. Bred og kraftig aromaer med masse sommerlige blomster som tar tak i all sin prakt. Litt maskulin parfyme og røde bær. Middels til fyldig vin med tekstur og struktur. Tettere røde bær, tydelig mineralsk og krydrete. Fin tanninstruktur. Syren lever også. Super vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 7661801
Vin: Corison Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019
Region: California, Usa
Pris: 999,90 kr (tilleggsutvalget)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Corison Winery
Alkohol:13.50% Sukker:0.1 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Fyrrig i aromaene med denne lette søtheten som ligger over den fine mørke frukten av solbær, bjørnebær, plomme og salter. Middels til fyldig energisk vin som virkelig ikke blir for svær. Mørk sexy frukt av bjørnebær, moden bringebær, solbær, fatkrydder, lette tretoner og andre krydderier. Lang utgang, uten at den blir verken for tung eller kompleks utgang. Pen vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15356801 (NYHET)
Vin: Ink Grade Howell Moutain Cabernet Sauvignon 2017
Region: California, Usa
Pris: 1699,90 kr
Importør: Vinarius
Produsent: California, Usa
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Tiltalende og bred vin på duft masse glede av masse krydrete blader, solbæraktig, krydder og lakris. Middels til fyldig vin med mye glade her. Tydeligvis konsentrert solbær, blader, lakris litt støv og lør. Pen tanninstruktur. Trenger tid, men dette har potensiale. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15356401 (NYHET)
Vin: Ink Grade Ansodsol Napa Valley 2017
Region: California, Usa
Pris:698 kr
Importør: Vinarius
Produsent: California, Usa
Druer: 88% Zinfandel, 12% Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Varm, men sexy og leken med mørkere røde bær, litt våt mineralsk preg og konfekt. Middels til fyldig vin med masse saftighet i seg som skaper glede. Mørk konfekt, mørkere frukt, noe rødbærsfrukt, solbær, eineblader, mineraler og lakris. Lang litt overspiced utgang som gir interessant glede. Fin syre og tanniner som biter kjærlig. Veldig god vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 11394501
Vin: Duckhorn Three Palms Merlot 2018
Region: California, Usa
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Duckhorn Vineyards
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: malbec, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Rikere og innbydende på duft med plommer, masse kaffe, lær og lakris. Middels fyldig vin med moden karakter med solbær, lakris, kaffe, fatkrydder og andre krydderier. Fast utgang, men det kler vinen godt. Veldig kaffete utgang, mot mokkabønner. En seriøs men god Merlot som suser den. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14906301
Vin: Warramate Yarra Valley Pinot Noir 2021
Region: Victoria, Australia
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Warramate Wines
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Frisk og leken på duft med masse roseblader og røde lysere bær. Middels fyldig og virkelig saftig og delikat i munnfølelsen med røde bær mot bringebær, litt rosebusk-følelse og krydder som bare er sjarmerende. Nok tekstur i vinen. Fin smattende utgang. Leken flott sak! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13446601
Vin: Henschke Marble Angel Cabernet Sauvignon 2014
Region: South australia, Australia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: C.A. Henschke
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Rik og interessant på duft med solbær plomme og mye krydder. Middels til fyldig vin med masse saftighet og allikevel struktur i seg. God moden karakter, men også friskhet. Bjørnebær, plomme, lakris, krydder og konfekt. Fin fasthet i utgangen. En meget god biffvin! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15222201 (NYHET)
Vin: Buon Tempo Brunello di Montalcino 2010
Region: Toscana, Italia
Pris: 518,80 kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Buon Tempo Soc. Agr. S.R.L
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Lett moden karakter i aromaene med den røde frukten som har lett tørket i solveggen, noe bladverk, mineraler og krydder. Middels til fyldig vin med god rødbærsfølelse som har begynt modningen sin, uten at det tatt av enda. Kirsebær, litt moden tørket frukt, lakris, hvit pepper og lette salter. Litt kjeller/ jordsmonn på en fast utgang. En Brunello som drikker godt nå og de neste tre til fem årene. Tanninene er såpass faste at vinen trenger følge med noe kjøtt med fett rundt. Men en Brunello å prøve dette. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 4454001
Vin: Col d’Orcia Brunello di Montalcino 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 368,– kr (basis)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Col d’Orcia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: sangiovese.
Beskrivelse: Aromatisk, tilgjengelig og med pen dybde på nesen med aromaer av skogsbær, mørkerøde kirsebær og bjørnebær, samt appelsinskall, blomster, tørkede urter, krydder, lær, lakris og eksotisk tre. Hint av mandler og nøtter. Pent fyldig vin med en god, rikere strukturert munnfølelse. Konsentrert, fersk og strukturert frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og skogsbær, samt noe bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, kaffe, mandler og saltmineraler, samt te og fint integrert tre. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Klassisk, meget bra brunello. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 15326301 (NYHET)
Vin: Capraia Chianti Classico Riserva 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 356,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Ten. di Capraia
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fyrrig og lett leken i aromaene med mørkere kirsebærsfrukt, lær, litt grov salthet og dette lett søtladne fatkrydderet. Middels til fyldig vin med denne lett fetladne røde frukten som også greier å bevare friskheten med god syre. Krydder fra skog og fat er med på ferden. Fast utgang, men denne litt chevy følelsen som er positivt. En fin vin som drikker nå til kjøtt, men også har et ti år i seg. Fin vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15288201 (NYHET)
Vin: De Montille Nuits-Saint-Georges Aux Saints-Juliens 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 698 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fyrrig og tiltalende på duft med masse blomst som ligger over litt slørete parfyme, røde bær og fattoner. Middels til fyldig vin med fin lekenhet i seg, tross NSGs litt mørkere toner. Sexyhet også i form av plomme og andre lett mørkere bær, konfekt og krydder. Fin tiltalende slørete mineralsk utgang. Ikke for dyp, men har akkurat passe av alt. Godt kjøp. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15352601 (NYHET)
Vin: J. Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Justin Girardin
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Leken og nesten litt parfymert overtone på duftene med frisk bringebær, litt våt stein og noe blomst. Middels fyldig og frisk vin med leken munnfølelse med parfymert bringebær, mer lilla frukt og krydder fra både her og der. Frisk utgang med tanniner som vil bite passende kjærlig med seg. Veldig interessant vin dette! Rød Chassagne leverer! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15405301 (NYHET)
Vin: Jean-Charles Rion Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Terres Blanches 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 799,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Jean-Charles Rion
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Interessant på duft med litt varmere med tiltalende aromaer av roser og lett tørkede røde bær. Middels fyldig vin med litt varmere rike bringebær, mineralske nerver og krydder fra druen. Fin litt saltet utgang. Passe kompleksitet også. Bra vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15366105 (NYHET)
Vin: Borgeot Santenay 1er Cru Les Gravières 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 929,60 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: MAGNUM. Tiltalende på duft med mye som vil frem med denne sommerlige røde blomsterengen, salthet og lakris. Middels fyldig og saftig vin med god munnfølelse. Pen mineralsk preg kommer opp foran kirsebær, bringebær og lakris. Litt krydder fra det meste i utgangen med en seriøs utgang med litt grovere tanniner, uten at det trekker ned. Kvalitet. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15365601 (NYHET)
Vin: La Maison Romane Chambolle-Musigny 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 199,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: La Maison Romane
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fottråkkete druer. Brukte fat. 1 fat laget. Litt natur´ish på duft med dette veistøvet som ligger over mer maskulin frukt til å være fra Chambolle og mørk sexy frukt. Middels fyldig vin med litt markant jordsmonnskarakter over bringebær og lakris. Strammere utgang med tanniner som biter lett. En særpreget vin dette, men det kan også være godt. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15405201 (NYHET)
Vin: Jean-Charles Rion Vosne Romanée 1er Cru Les Beaux-Monts 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 049,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Jean-Charles Rion
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Leken i stilen med dette Vosne-krydderet som ligger over bringebær og solvarme roserblader. Middels fyldig vin med sjarmerende munnfølelse med røde bær og krydder. Fine integrerte tanniner. Mangler litt punch kanskje, men sjarmen kan ingen ta i fra den. Bra! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 11427601
Vin: Domaine des Entrefaux La Macchonieres 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 385,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Domaine des Entrefaux
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Bred, men frisk og tiltalende med mørk blomst, like mørk frukt, lakris og snev av kaffe. Middels til fyldig og frisk Syrah som aldri blir for tung. Mer grov i midten, men dette er seriøs god frukt. Bjørnebær, lakris og krydder mot einer i lang utgang. Seriøs god vin! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 15134901 (NYHET)
Vin: Eric Texier Châteauneuf du Pape Vieilles Vignes 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 659,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Eric Texier
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 80 til 100 år gamle vinstokker. 110 år gamle Grenache også her! Bred, men på en leken og fyrrig måte med mye sommerlige blomstereng, mørkere frukt, nesten litt sjokoladetoner mot krydder. Middels til fyldig og tett vin med mye mørkere røde bær, krydder og lakris. Strukturert. Lang og kompleks vin, som trenger litt tid i kjelleren. Men dette er høy kvalitet dette. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 7161601
Vin: Jean-Paul Brun Saint-Amour 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: gamay, gamay, gamay fra og år gamle stokker.
Beskrivelse: 50 år gamle vinstokker. Betong. Bred, men frisk og tiltalende på duft med disse røde bærene, våt leire og mye krydder. Middels fyldig og uttalt saftig vin som gir masse glede. Tror du den bare er saft? Oh nei. Her er det også god struktur og saltheten med krydderne i bakkant gir det lille ekstra i vinen. Lang utgang med fresheness d ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin!  Tanninene er perfekte med, syren god. BRA! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 15020101 (NYHET)
Vin: Anza 2020
Region: Rioja, Spania
Pris: 320,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Diego Magaña – Anza
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Fyrrig i aromaene med masse blomst som ligger over glasskanten sammen med krydder, mørk rød frukt og lakris. Middels til fyldig vin som greier å både vise friskhet, men også mer stram mineralsk karakter. Mørk røde bær, lakris, tøff mineralitet og krydder. Syren bidrar til at dette ikke er tungt, dette er en svært interessant lammevin. ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 12800501
Vin: Colares Chitas 2013
Region: Lisboa, Portugal
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Antonio Bernardino Paulo da Silva
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Ramisco.
Beskrivelse: Intens, noe utviklet og lett volatil på duft med preg av moden frukt, med vekt på skogsbær, sødmerike mørke plommer og kirsebær, noe tørket frukt, samt lær, røyk, treolje og krydder. Snev av blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse. Saftig, moden og myk frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og mørke bær. Innslag av lakris, te, urter, saltmineraler og noe eksotisk fat. Flott syre. Fine, lett avslipte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Nydelig, kompleks vin fra Colares. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 15356901 (NYHET)
Vin: Brendan Cooper 2019
Region: California, usa
Pris: 398,90kr
Importør: Vinarius
Produsent: Brendan Stater-West
Beskrivelse: Mørkere kant, men fortsatt sexy dufter med lær og mineraler i bakkant. Middels til fyldig vin med mørkere saftige bær, krydder, konfekttoner og lakris. Litt bacon også egentlig. Lett fat i bakkant. Bra vin! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 15040301 (NYHET)
Vin: Three Sticks Price Family Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 559,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Three Sticks Winery
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Varmere og tiltalende på duft med maskulin parfyme og roseblader som ligger over rød god frukt. Middels fyldig og uttalt saftig vin som gir masse munnglede. Bringebærene er tydelig over lakris og mineraler. God finish med integrerte tanniner. Drikker jo så godt allerede! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15357001 (NYHET)
Vin: Alfaro faily 2020
Region: California, usa
Pris: 448,80 kroner
Importør: Vinarius
Produsent: Alfaro Family Vineyards
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Lett fyrrig på duft med tørkede roseblader og røde bær. Middels fyldig, frisk og leken Pinot med god rødbærsfrukt, lær og krydder. God fast utgang. Veldig morsom vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15170801 (NYHET)
Vin: Massolino Barbera d’Alba Gisep 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 524,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Frisk i aromaene med blomster, rikere røde bær og krydder. Middels fyldig vin med god stramhet i seg også med røde bær, krydder og fatkrydder som bygger rundt vinen. Seriøs vin, men den greier å gi glede også. Topp kvalitets Barbera. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15309601 (NYHET)
Vin: Capraia Effe 55 Chianti Classico Gran Selezione 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 455,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Ten. di Capraia
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med lett innsmigrende fatkrydder som tar deg inn bak vingårdsdøren med røde bær og den litt søte lakrisen. Middels til fyldig vin med tydelig stram rødbærsfrukt, lær, noe søtere lakrisbåter og dette fatkrydderet som kanskje er bittelitt i overkant. Bra syre. Fast utgang der tanninene krever litt, men dette er en lagrinsdyktig vin som vil ha fine 10 år i seg. I dag til Entrecote, men med litt kjellertid vil dette blir mer tilgjengelig. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15366205 (NYHET)
Vin: Borgeot Santenay Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 799,60 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: MAGNUM. Lett intens på duft med tiltalende rød frukt, lakris og en liten bøtte krydder. Middels fyldig og frisk vin med god rødbærsfrukt, lakris, saltmineralsk og krydder. Fin litt chevy tanniner på en god utgang. Bra vin som fint kan ha til et godt måltid. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 12713401
Vin: Bret Brothers Fleuries Les Ponciés 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 415,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Forførende på duft med parfyme over kirsebær, jordbær og lakris. Middels fyldig, frisk og saftig vin med god munnfølelse. Her er det et hav av røde frukter som bringebær, jordbær, litt te-toner og lær.Syren greier å friske opp vinen på en god måte. Sjarmør også i denne årgangen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5180201
Vin: Dom. des Entrefaux Crozes-Hermitage 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Charles & Francois Tardy
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Bred og fremovervendt på duft med mørkere røde bær og lakris. Middels fyldig og overraskende frisk Crozes med leken lilla frukt, bacon-toner, lakris og krydder. Fin struktur. Bra utgang også med tanniner som ikke er for fast. Bra sak. ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 15019401 (NYHET)
Vin: IAM Okuda Kolor 2019
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 420,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: IAM Okuda
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Mer moden karakter med lett tørket frukt, løvblader og krydderier. Middels fyldig vin med litt mørkere frukt, konfekttoner og krydder. Syren greier å levere. Mer eldre sort, men dette er bra det. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 10384901
Vin: Casal da Azenha Tinto 2016
Region: Lisboa, Portugal
Pris: 235,– kr (bestilling)
Importør: Chaeos Wine & Spirits
Produsent: Antonio Bernardino Paulo da Silva
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: tinta miuda og castelão.
Beskrivelse: Klassisk og noe utviklet på nesen med dufter av mørkerøde plommer og kirsebær, bjørnebær, noe tørket frukt, samt lilla blomster, lakris, lær, krydder og vått trevirke. Middels fyldig vin med en utpreget god og pent balansert munnfølelse. Saftig, lett utviklet og konsentrert frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og plommer, samt noe bjørnebær. Innslag av tørket frukt, lakris, krydder og eksotisk tre. Pen kompleksitet på smak. Frisk syre. Fine, avslipte tanniner. God lengde med en tørr utgang. Klassisk, meget bra vin fra Colares. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 11441401
Vin: Thymiopoulos Naoussa Alta 2020
Region: Naoussa, Hellas
Pris: 219,90 kr (basis)
Importør: Vinarius
Produsent: Thymiopoulos Vineyards
Alkohol:13.00% Sukker:3.9 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: xinomavro og xynomavro.
Beskrivelse: Veldig direkte i aromaene med denne pene blomsterengen, røde bær og kryddertonene. Middels fyldig, frisk og saftig vin som virkelig skaper glede. Dette er en bærete munnfølelse med brigmebær, kirsebær, litt skall, lær og krydder. Det er struktur her, tanninene tar tak på utgangen. Syren holder den frisk igjen. Prisen er legendarisk. Et av polets aller beste kjøp! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 9287501
Vin: Duckhorn Merlot 2018
Region: California, Usa
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Duckhorn Vineyards
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 86% Merlot og resten Cabernet. Rik og fremovervendt på duft med varm og tilgivende mørk frukt mot solbær, plomme, lakris og lær. Fatene er også der. Middels til fyldig vin med rik frukt som sprer seg ut med litt moden plomme, bringebær, solbær, krydder, lær og lakris. Fatene er kanskje litt vel tilstede akkurat nå. Lang utgang. Trenger litt tid til å finne balansen, men det er kvalitet her. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 6942501
Vin: Au Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 329,90 kr (basis)
Importør: Vinarius
Produsent: Au Bon Climat
Alkohol:13.50%
Druer: pinot noir, pinot noir og mondeuse.
Beskrivelse: Frisk og leken i stilen med denne tiltalende slørete rosen, parfyme og de røde bærene som skaper glede. Middels fyldig, frisk og leken amerikansk pinot med denne kirsebærsfrukten som skaper glede, saltmineraler og litt lakris. Balansert. Pen syre og tanninstruktur. Liksom nok i alt dette her. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14100601
Vin: Stark-Condé Three Pines Cabernet Sauvignon 2017
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Stark-Condé
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tydelig i aromabildet som skaper interesse med mørk frukt, blomster, litt blodige toner og skifer. Middels fyldig vin som greier å holde friskheten selv med litt varme og alkohol. Pen mørkere rødbærsfrukt, krydder fra jordsmonn, drue og fat og lett mineralitet. Bra utgang med tanniner som er integrerte. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 15354401 (NYHET)
Vin: Lethbridge Vito Corleone 2019
Region: Australia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Lethbridge Wines
Alkohol:13.40%
Druer: cabernet sauvignon, malbec, nero d’avola, sagrantino.
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av skogsbær og moreller, samt anis, lær, krydder, jordlige toner og vanilje. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Rik og saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke skogsbær. Fin kjerne av frukt. Innslag av krydder, litt nøtter og tre, samt noe vanilje. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin med solid egenkarakter. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13357901
Vin: Sept Cuveé du Soleil 2020
Region: Libanon
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: cabernet sauvignon og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Intens og fruktdreven på nesen med aromaer av skogsbær, bjørnebær og sødmerike mørke plommer, samt florale toner, krydder og fruktskall. Bra dybde på duft. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med godt med kraft. Konsentrert, saftig og kjøttfull frukt på smak, med vekt på mørke plommer og bjørnebær. Innslag av anis, krydder og noe saltmineraler. Frisk syre. Strukturert med faste, ferske tanniner. God lengd med en tørr, fast avslutning. Vellaget, meget bra libanesisk vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13902701
Vin: Fogliati Barolo Bussia 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 659,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Podere Fogliati
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk i moden stil – tro det om man vil – med tørkede løvblader, anis og lett tørkede appelsinskall. Middels fyldig vin med litt skrinnhet til å være i fra Bussia. Men frukten frisk med appelsinskall, lysere rødt kjøtt, saltmineraler og litt balsamico. Fast utgang, men det er nok frukt til å ta i mot. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 5816001
Vin: Ch. Lynch Moussas 1995
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Héritiers Castéja
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Fyrrig krydrete over modne bær og lær. Lakris også gitt. Middels fyldig vin som har oppnådd modenhet med tørkede bær av plommer, blåbær, litt kjøtt som har tørket og lakris. Tanninene godt integrerte. Fin til biff, men bør drikkes nå. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 15366001 (NYHET)
Vin: Borgeot Santenay 1er Cru Clos de La Comme 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Litt varmere fruktbilde (som passer årgangen) med kirsebærsfrukt og krydder. Middels fyldig vin med saftig rødbærsfrukt, litt fatkrydder og salter. Fin mer kompleks og tettere utgang. Kvalitet, selv om årgangen kanskje ikke får frem sjarmen helt. Litt faste tanniner også. (Årgangstypisk). (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 10906101
Vin: Tissot Pinot Noir Sous la Tour 2019
Region: Jura, Frankrike
Pris: 524,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: André et Mireille Tissot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fyrrig og litt over the place med roseblader, røde bær og krydder. Middels fyldig vin med plommekarakter, lakris og lær. Mangler litt freshness i karakteren, men en god vin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 10804301 (NYHET)
Vin: Lethbridge Que Syrah Syrah 2021
Region: Victoria, Australia
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Lethbridge Wines
Alkohol:14.20% Sukker:7.2 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Mørkbærspreget og noe sødmerik på nesen med aromaer av mørke plommer og skogsbær, noe bjørnebær, samt urter, anis, nøtter og fatkrydder. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fyldig, saftig og myk frukt på smak, med vekt på mørke bær og plommer. Fint integrert fruktsødme. Innslag av nøtter, kaffe, krydder og litt saltmineraler, samt noe vanilje. Frisk syre. Fine tanniner med pent bitt. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott australsk syrah. Godt håndverk! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10570401
Vin: Lethbridge Pinot Noir 2021
Region: Victoria, Australia
Pris: 299,90 kr
Importør: Gaia World Collection
Produsent: Lethbridge Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Markant uten at det er aggressivt på duft med mørkere røde bær, lakris, krydder og mineraler. Middels fyldig vin med bra tekstur. Røde stramme bær, mye krydder, noe fattoner uten at det går ut over vinen balanse og tanniner som passer fint til. Fin rødbærstone på en god utgang. Kvalitet. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 15061701 (NYHET)
Vin: Sept Cuveé de Aley 2021
Region: Libanon
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Sept Winery
Alkohol:14.00%
Druer: Cabernet franc.
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av solbær, bjørnebær og mørke plommer, samt tomatstilk, krydder, mineraler og noe lilla blomster. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på solbær og mørke plommer. Innslag av krydder og lakris, samt saltmineraler. Hint av urter. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr, stram avslutning. Flott, vellaget cabernet franc fra Libanon. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 4708001
Vin: Domenico Clerico Barbera d’Alba Trevigne 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 330,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Domenico Clerico
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Intens og konsentrert på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, mørke skogsbær, samt jordsmonn, blomster, mandler og noe fat. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse. Fyldig og bløt fersk frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke bær. Innslag av lakris, krydder, nøtter og tre. Frisk syre. Finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra barbera. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 4975501
Vin: Montesecondo Rosso Toscana 2021
Region: Toscana, Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Montesecondo
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sangiovese, trebbiano.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av syrlige røde kirsebær, bringebær, litt skogsbær, samt roser og blomster, mineraler og litt bitre mandler. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med bra friskhet. Saftig, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær. Fin kjernefrukt. Innslag av mandler, mineraler og litt anis. Frisk syre. Fine, slanke tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 4142501
Vin: Jermann Red Angel on the Moonlight 2020
Region: Friuli-venezia giuli, Italia
Pris: 335,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Vinnaioli Jermann
Alkohol:13.00% Sukker:5.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Fint pinotpreg på nesen med dufter av noe utviklet frukt, med vekt på bringebær og kirsebær, samt roser, mandler og litt tre. Snev av litt urter. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med bra friskhet. Slank, saftig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på bringebær, rips og syrlige røde kirsebær. Innslag av sitrusskall, urter og litt anis, samt noe tre. Flott syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Pen pinot fra Friuli. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14565401
Vin: Chapuis Frères Côte de Nuits villages 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Chapuis Frères
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Parfymert på nesen med dufter av sødmerike bringebær og rips, syrlige kirsebær, samt blomster, skogbunn, mandler og en kalkaktig mineralitet. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med god friskhet. Bra konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på mørkerøde kirsebær og bringebær, samt hint av litt plommer. Toner av en kalkaktig mineralitet, samt innslag av te, mandler og litt pepper. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, syrlig utgang. Frisk og tiltalende pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15293001 (NYHET)
Vin: Nugues Fleurie 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 275,– kr (bestilling)
Importør: Pur Jus Wine Agency As
Produsent: Nugues
Alkohol:14.50%
Druer: gamay.
Beskrivelse: Intens og aromatisk på nesen med preg av mørkere røde kirsebær, bjørnebær og blåbær, samt lakris, saltmineraler og lilla blomster. Middels til fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Saftig, rik og kjøttfull frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkerøde kirsebær. Innslag av pepper, mandler og noe mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, noe syrlig avslutning. Bra Fleurie. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 15291201 (NYHET)
Vin: Nugues Morgon 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 275,– kr (bestilling)
Importør: Pur Jus Wine Agency As
Produsent: Nugues
Alkohol:13.50%
Druer: gamay.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, mørke plommer og mørke bær, samt anis, underskog og fint integrert tre. Middels fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Saftig, fersk og rik frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og bjørnebær. Innslag av pepper og krydder, samt litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en fruktig, tørrende avslutning. Bra Morgon. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 9303401
Vin: Texier Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2021
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Eric Texier
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: chasselas, marsanne, clairette, grenache blanc, grenache, cinsault, carignan, roussanne.
Beskrivelse: Fyrrig og levende aromaer med bringebær, denne kjente hubbaen og blomst. Middels fyldig og frisk vin med dette fine syrlige preget med med bringebær, morell og krydder. Fin mineralsk utgang. Mye vin for pengene dette her. ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 5388701
Vin: Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione 2019
Region: Chianti classico, Italia
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Barone Ricasoli
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: sangiovese, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Intens, noe sødmerik og noe utviklet på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, skogsbær, litt plommer, samt krydder, mandler og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av fyldig, myk og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige mørkere røde kirsebær og kjøttfulle, sødmerike plommer. Innslag av lakris, krydder og tre, samt noe tobakk. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Litt dominerende alkohol, men dette er en vellaget Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 15309701 (NYHET)
Vin: Capraia Chianti Classico 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 278,50 kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Ten. di Capraia
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Våkner litt brått opp av glasset og er ikke helt våknet enda, men smygende fin kirsebærsfrukt, fat og lær er i bakkant. Middels fyldig vin med litt fetladen  rødsbærsfrukt som skaper en stor munnfølelse der syren greier å bidra inn i felleskapet så vinen oppleves som frisk. Kirsebær, bringebær, bittelitt mye fat og mineraler lager en god Chianti Classico som er bygd for år i kjelleren. Litt fast utgang i dag, men gi den tid. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 10400101
Vin: Ch. Bel Air Lagrave 1997
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Ch. Bel Air Lagrave
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: petit verdot, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Moden karakter som kommer godt ut av glasset med moden oransje frukt, mint og krydder. Middels fyldig vin med god moden fruktkarakter av mer tørkede bær, mint, andre urter og kaffebønne. Noen modent dette og tanninene er godt smørt med, men det er godt. Spesielt prisen tatt i betraktning. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 12712701
Vin: Glou des Bret Beaujolais-Lantignié 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Bret Brothers
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Frisk på duft med blomst, jordbær, bringebær. Streif av noe urent. Middels fyldig og lettdrikkelig vin med frisk bærfølelse av jordbær og bringebær.god frisk og tiltalende utgang. Bra vin uten de store komplekse tonene. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 5893901
Vin: Alfiero Boffa La Riva Barbera d’Asti Superiore Nizza 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 159,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Alfiero Boffa
Alkohol:13.50% Sukker:1.7 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Frisk i duftene med mørkere bær og litt blomst. Middels fyldig og litt gammelmodig i stilen med plommekarakter, krydder og lakris. Bra syre i årgangen gir også en god saftighet i seg, selv den litt eldre stilen. Se årgangen. Masse for pengene! ommer snikende og biter seg fast. Men dette skjemmer ikke vinen, så absolutt ikke. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 86

 

Varenr: 12001401
Vin: Lebenshilfe Spätburgunder Trocken 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Weinbau der Lebenshilfe
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Frisk og rosete i årgangen med god rødbærskarakter. Middels fyldig vin med bringebær og litt lærtoner. Noe krydder også. Litt tørrende tanniner utgangen. Lett, men akkurat nok detaljer også. Bra vin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 12305601
Vin: Meinklang Mulatschak Roter 2021
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 210,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Meinklang
Alkohol:11.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: St. Laurent.
Beskrivelse: Frisk, fruktig og aromatisk på nesen med dufter av bringebær og syrlige kirsebær, samt blomster og et snev av pepper. Middels fyldig vin med en saftig og leskende munnfølelse. Syrlig, frisk frukt på smak, med vekt på kirsebær og røde bær. Lett og delikat saltaktig mineralitet, samt innslag av sitrusskall og litt urter. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en delikat tørrende og syrlig avslutning. God og skikkelig juicy sak av en vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 2244801
Vin: Carussin Unlitro Completo 2021
Region: Italia
Pris: 195,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Carussin
Alkohol:11.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Barbera, grignolino, dolcetto, freisa.
Beskrivelse: Fersk og noe sødmepreget på nesen med dufter av bringebær og mørkerøde kirsebær, samt blomster og litt mandler. Hint av lær. Middels fyldig vin med en slank og delikat munnfølelse. Saftig, fersk og sursøt frukt med god mykhet på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av mandler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en syrlig, tørrende utgang. Ordentlig juicy, ukompliserte greier. Men dette drikker godt! (ESH)
Poeng: 85