Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 1. september 2021 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Hetvin

Varenr: 13438501 (NYHET)
Vin: Quinta do Noval Vintage 2019
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 775,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Quinta do Noval
Alkohol:19.50% Sukker:100.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: sousão, tinto cão, touriga franca og touriga nacional.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av sødmerik mørk frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og solbær, samt sjokolade, mørkbrent kaffe, tobakk , eukalyptus og nøtter. Middels fyldig kropp med en fabelaktig myk og rik kremet munnfølelse. Meget flott konsentrasjon av rik, saftig og uhyre tett mørk frukt på smak, med vekt på sødmefulle bjørnebær og solbær. Innslag av røyk, krydder og anis, samt mørk sjokolade. Frisk syre. Modne tanniner. Balansert sødme. Nydelig lengde med en tørr utgang. Usedvanlig presis og nydelig portvin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 12207601
Vin: Quinta do Noval Colheita 2007
Region: Douro, Portugal
Pris: 660,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Quinta do Noval
Alkohol:20.50% Sukker:104.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: tinto cão, touriga franca og touriga nacional.
Beskrivelse: Kompleks, samtidig stram på duft med aromaer av moden mørk frukt, med vekt på bjørnebær, solbær og plommer, litt karamell og tørket frukt, samt lakris, krydder, kaffe, mørk sirup, sjokolade, nøtter, tobakk og fat. Middels fyldig kropp med en utpreget god, rik munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av rik, myk og tett moden mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av tørket frukt, litt sirup, samt lær, kaffe og nøtter. Pen, balansert syre. Balansert sødme. Nydelig lengde med en kompleks, tørrende avslutning. Dette er strålende portvin med fremragende konsentrasjon og kraft. Trenger noe tid. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 13481901 (NYHET)
Vin: Niepoort Trudy The True Ruby NatCool
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 259,50 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:19.00% Sukker:104.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: fl, tinta roriz, sousão, tinta amarela, tinta francisca, tinto cão, touriga franca og touriga nacional.
Beskrivelse: Tydelig, men på en frisk måte med solmodne bær og fyrstikk. Middels fyldig Portvin med saftig rødbærsfrukt, lett tørket fruktskall og lær. Fin sødmefølelse, men syren lever også og gir sammen med den nødvendige alkoholen en enkel, men god balansert port. Bra kjøp! (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Røde viner

Varenr: 13407401 (NYHET)
Vin: Guigal Côte Rôtie La Landonne 2017 
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 3 100,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Intens, men særdeles forførende på nesen med aromaer av solbær, mørke kirsebær og bjørnebær, samt lilla blomster, krekling, pepper, lær, urter, krydder, mineraler og pent integrert fat. Aromatoner av animalske elementer som kjøtt og blod, samt hint av mandler og nøtter. Nydelig kompleksitet på duft. Fyldig kropp med en nydelig, fløyelsaktig munnfølelse og et feiende flott anslag. Super nerve som pumper friskhet i vinen. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk og tett mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær. Innslag av urter, pepper, lær og noe einebær, samt mineraler, røyk og litt vått tre. Frisk syre. Tanninene strammer bra, men tanninstrukturen er til gjengjeld nydelig. Strålende lengde med en tørr, kompleks avslutning. Den lengden lever man lenge på. Tanninmonsteret lar seg temme med tiden. Dette er en særdeles strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 98

 

Varenr: 1989901 (NYHET)
Vin: Le Ragnaie Brunello di Montalcino VV 2016
Region: Brunello di Montalcino, Italia
Pris: 1 199,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Le Ragnaie
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse:36 flasker tilgjengelig. Druene er hentet fra deres høyeste del av marken med de eldste vinstokkene som ble plantet i 1968. Herlig dyp på med disse  lagene som virkelig setter fokus med flott rødbærspreg, jordlige toner, oransjeskall, mot nype, tørket roseblad, te og anis. Fabelaktig aromabilde! Nydelig anslag som får tiden til å stanse opp. Flott, ren og ytterst delikat fruktbilde med helt hinsides frukt av kirsebær, tørket fruktskall, nydelig veistøv, sval krydderier og en lang utgang som bare forfører deg helt ned i støvlene. Syren holder 2016-årgangen virkelig levende, alkoholen holdes i tømmene og tanninene er ekstremt sømløse. Vanvittig vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 13407001 (NYHET)
Vin: Guigal Côte Rôtie La Turque 2017
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 3 100,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: viognier og syrah.
Beskrivelse: En nydelig floral parfyme rammer inn et ganske stort aromabilde som består av bjørnebær, blåbær, plommer og litt bringebær, samt pepper, lakris, urter, krydder, lilla blomster, kjøtt, blod, litt våt skogbunn, mineraler og pent integrert fat. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse med fabelaktig nerve. Strålende anslag. Meget pen konsentrasjon av saftig, fersk og tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, kirsebær og plommer, samt noe rød frukt i retning av bringebær. Innslag av urter, krydder, pepper og litt grafitt, samt mineraler, lett nøtt, lær og fat. Strålende frisk syre. Støvete, ferske tanniner som strammer godt for øyeblikket. Nydelig lengde med en kompleks, tørrende avslutning. Fremragende vin. Trenger tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 13406901 (NYHET)
Vin: Guigal Côte Rôtie La Mouline 2017
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 3 100,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: viognier og syrah.
Beskrivelse: Uttrykksfull og rik, men akk så forførende og enormt dyp på nesen med aromaer av fersk mørk frukt, med vekt på blåbær, plommer og bjørnebær, litt røde bær, samt pepper, einebærbusk og krekling, urter, krydder, kjøtt, grafitt, røyk og saltmineraler. Noen aromatoner av delikat lilla blomster, vanilje og pent integrert fat. Fyldig kropp med en nydelig, strukturert munnfølelse med formidabel nerve. Strålende konsentrasjon av saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og litt solbær. Innslag av urter, krydder, pepper, mineraler, lær og fat. Pen, frisk syre og elegant tanninstruktur med raffinert tanningrep. Nydelig lengde med en tørr, fast utgang. Energien er med på hele reisen. En fantastisk vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 7375101 (NYHET)
Vin: Poggio di Sotto Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 920,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Poggio di Sotto
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Meget tiltalende på nesen med delikate, sammensatte aromaer av rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, litt jordbær, samt mineraler, skogbunn, sopp, tobakk, urter, anis, roser, mandler og litt nøtter. Formidabel dybde på duft. Pent fyldig vin med en nydelig balansert munnfølelse. Fremragende konsentrasjon av saftig, überdelikat rød og ikke minst frisk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, bringebær og plommer. Innslag av anis, urter, krydder og søt tobakk, samt litt sitrusskall, en lekker saltmineralitet og pent integrert tre. Nydelig kompleksitet. Elegant struktur med fine tanniner som biter kjærlig. Frisk syre. Strålende lengde med en tørr avslutning. Formidabelt flott brunello. Nesten litt nebbioloaktig i den svært delikate frukten. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 13370301 (NYHET)
Vin: Massolino Barolo Vigna Rionda Riserva 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 549,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Fabelaktig og unormalt framovervendt til å være Massolino og Vigna Rionda med masse glede puttet ned i et glass med sjarmerende roser, kirsebær, tøff saltmineralitet og balsamico. Bra fyldig Nebbiolo som bergtar fra første sekund med denne forførende og overraskende lette sødmen i den flotte rødbærsfrukten av kirsebær, snev av oransje fruktskall, tydelig skarp saltmineralitet og lett balsamico på en grovere og fastere utgang der tanninene biter seg fast, men ikke på en ubalansert måte. Pen syre frisker opp vinen hele veien igjennom. Nydelig Barolo med struktur og glede hånd i hånd. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13498901 (NYHET)
Vin: Petrolo Campo Lusso 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Petrolo Soc. Agr.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: 1652 flasker laget. Modning 20 – 22 måneder på nye franske barriques.  Nesten overtydelig og intens på duft med herlig fruktfølelse i Bdx.retningen av bjørnebær, kaffe, lær, røyk og med lett vaniljestang. Bra fyldig og skikkelig energisk munnfølelse med masse fruktglede som hopper rundt og koser seg med faktisk litt rødere og tilgjengelig fruktkarakter sammen med mye tobakk, skog, urter og espresso. Fin lang og tett utgang. Syren frisker opp vinen veldig og holder den energisk selv med det tøffere i fruktbildet. Supert bitt i tanninstrukturen. Strålende vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13499201 (NYHET)
Vin: Petrolo Galatrona 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Petrolo Soc. Agr.
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Merlot.
Beskrivelse: 30 000 flasker laget. Modning 18-20 måneder i fransk Tonneaux og barriques.  1/3 nye fat. Virkelig intens i aromabildet med masse som foregår. Vinen greier på en utmerket måte og ikke fremstå for brutal, men er på den ytterste delikate siden med flott frukt av modne solbær, plommer, espresso, lær, litt blod, tørket løvverk, bacon og med en lett fin sødmefølelse i bakkant. Bra fyldig vin som brer seg ut med all sin kraft, heldigvis på denne Merlot´ ske måten med skikkelig delikat munnfølelse med moden plomme, blåbær, fyrstikk, lær, kjølig kaffe. Tanninene er silke. Lang og deilig utgang. Ja, hva skal man si? På mange måte er dette vinen Robert Parker ubetinget drikker til frokost, men på andre siden blir dette faktisk veldig innsmigrende og flott. Uansett om det er en vin til diskusjon, dette er strålende saker. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13407201 (NYHET)
Vin: Guigal Ermitage Ex Voto Rouge 2017
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 2 890,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Fabelaktig dyp på nesen med aromaer av fersk mørkere frukt, med vekt på sødmerike bjørnebær og mørke kirsebær, røde bær i retning av bringebær, samt pepper, kjøtt, krydder, lær og saltmineraler. Noen vaniljetoner og pent integrert fat. Fremragende dybde på duft. Pent fyldig vin med en nydelig munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, sødmerike plommer og mørke kirsebær. Elegant innslag av røde bær, samt krydder, pepper, mørkbrent kaffe, mineraler, mandler og pent integrert fat. Frisk syre. Støvete tanniner som strammer godt akkurat nå. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Formidabelt flott vin. Trenger minst 4-5 år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 95

 

Varenr: 12509501 (NYHET)
Vin: Marc Sorrel Hermitage Le Greal 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 749,50 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Marc Sorrel
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Fantastisk dybde på duft med preg av lett sødmerik mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og mørke plommer, samt lilla blomster, lær, lakris, tobakk, mineraler, krydder, kaffe, kjøtt, mandler, nøtter og pent integrert tre. Fyldig kropp med en nydelig, rik munnfølelse. Vanvittig mye nerve. Nydelig konsentrasjon av saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer. Innslag av lakris, lær, urter og krydder, samt mandler, nøtter, røyk og litt tre. Frisk syre. Faste tanniner som strammer bra. Nydelig lengde med en tørr, strukturert avslutning. Klassisk, meget lekker Hermitage. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13463201 (NYHET)
Vin: Ettore Germano Barolo Vignarionda 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 250,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Stram, faktisk litt tett enda med herlig konsentrert rødbærspreg, tett oransje frukt, herlige rød blomst og dyp saltlag. Bra fyldig og tett vin med virkelig konsentrert fruktbilde av kirsebær, balsamico-touch og tett kryddersorter. Fin syre er med. Utilgjengelig enda, men her det massiv kvalitet konsentrert i en flaske. Flott Barolo med stor oppside. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13370101 (NYHET)
Vin: Massolino Barolo Vigna Rionda Riserva 2014
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 299,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Lett intens og virkelig forførende på duft med pen roseidyll som ligger over kirsebær, bringebær, balsamico, snev av tjære og krydder. Bra fyldig og delikat vin med nydelig frukt av kirsebær, tørket appelsinskall, bringebær, tjære og nelikk på en fast utgang, men ikke med ubalanserte tanniner. Nydelig syre holder liv i denne vinen hele veien. 2014 – dårlig årgang? Aldri! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 10453501 (NYHET)
Vin: Trediberri Barolo Rocche dell’Annunziata 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 609,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Svært elegant og forførende på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og tranebær, samt innslag av skogbunn, lett høstløv, mandler, roser, litt lær, anis, urter og lette krydder. Streif av eksotisk tre på duft. Nydelig dybde på nesen. Fyldig kropp med fantastisk, delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, lett moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, markjordbær og bringebær. Innslag av lakris, lær, anis og en pen saltmineralitet, samt av mandler og krydder. Hint av fat. Pen, livlig syre. Finkornede tanniner som strammer og tørrer godt nå. Utmerket lengde med en tørr, fast avslutning. Nydelig barolo. Denne kommer til å drikke bra på kortere sikt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 1989001 (NYHET)
Vin: Le Ragnaie Brunello di Montalcino 2016
Region: Brunello di Montalcino, Italia
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Le Ragnaie
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Ikke for intens på duft, men har denne majestetiske stramheten med flott rosebusk over kirsebær, tørket blad og krydder. Bra fyldig vin med delikat munnfølelse av flott kirsebærsfrukt, oransje fruktskall, nellik og øvrige litt mer eksotiske kryddersorter. Lang og flott utgang med sømløse tanniner som er ganske så uventet. Flott syre frisker opp denne supre Brunelloen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 173201
Vin: Mastrojanni Brunello di Montalcino Vigna Schiena d’Asino 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 350,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Mastrojanni
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: sangiovese og sangiovese.
Beskrivelse: Fremragende dybde på nesen med aromaer av lett utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer og bjørnebær, samt lær, tjære, sopp, lakris, litt kaffe, tobakk, krydder, mandler og vått trevirke. Streif av blomster på nesen. Fyldig kropp med en flott, strukturert munnfølelse. En skikkelig kraftpakke med nydelig dybde. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og tett rød og mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og bjørnebær. Innslag av krydder, lakris, litt lær, tobakk, mandler og jord, samt pent integrert tre. Hint av nøtter. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Per nå litt rustikk i all sin fasthet, men dette er en meget vellaget vin som trenger tid for å få ut det fulle potensialet. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 12097701 (NYHET)
Vin: Az. Agr. Roberto Voerzio Barolo del Comune di La Morra 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 290,40 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tett, konsentert og kompleks med flott rødbærsfrukt, snev av oransje fruktskall, lett kokt te, lett tørket høstløv og anis. Bra fyldig og konsentrert vin med meget god balanse i årgangen. Bra delikat framferd hele veien med rødbærsfrukt og tørket løvverk. God syre gir en frisk utgang. Super vin. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13490901. (NYHET)
Vin: Cesare Bussolo Barolo del Comune di La Morra 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 990,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Cesare Bussolo
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Første årgang av denne vinen. Leid vinmark sammen med Vorezio. 35-40 år gamle vinstokker. Bra intens og forførende med parfyme som ligger over lysere røde bær, oransje fruktskall, te og med et tydelig saltmineralsk preg. Bra fyldig, straightforward og leken vin med kjøttfull kirsebærsfrukt, oransje fruktskall og nellik. Pen delikat vin som forfører hele veien igjennom. Faste tanniner, men på en utmerket måte. Bra syre viser at vinens friskhet kan synge i 2017. Meget flott og til dels feminin Barolo. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13462601 (NYHET)
Vin: Ettore Germano Barolo Cerretta 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 620,20 kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Bra struktur på duft som vil vise at man også kan levere kraft i kombinasjon med sjarme også i denne varmere årgangen. Roser som lever, rødere konsentrert frukt, nype-te og saltpreg. Bra fyldig, tett og kompleks Cerretta fra Germano som leverer varene. Nydelig tett oransje/rød frukt, nydelig jordsmonn som treffer deg godt og tørket balsamico. God utgang med faste tanniner, men som ikke blir for stramme. Faktisk helt forbilledlige. Syren greier å holde seg oppe og gir en overraskende friskhet. Flott Barolo! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13345201 (NYHET)
Vin: Raineri Barolo Castelletto 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 763,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Az. Agr. Raineri Gianmatteo
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Fra Castelletto-marken i Monforte d´Alba. Vinstokkene er 40 år gamle. 24 måneder på franske eikefat, derav 25% nye. Det lages ca. 1500 flasker i året.

Frisk og framovervendt på duft med disse fine tiltalende rosene som titter fram sammen med kirsebær, litt tørket appelsinskall, snev av bringebær, grafitt, balsamico, veldig lakrisete og med fin herbalitet i bakkant. Bra fyldig vin og med denne fine saftige og framovervendte frukten av fin sødmefull rødbærskarakter, lett tørkete fruktkant, tørket appelsinskall, kaffebønne, og mer herbal utgang. Faste tanniner, men som er polert til å være Barolo. God og saftig utgang, med lett alkoholstikk som ikke skjemmer. Drikker overraskende godt nå, og vil nå ha et tidlig drikke vindu, fra de neste par årene og ut 10. Meget flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13374501 (NYHET)
Vin: Crissante Alessandria Barolo Capalot 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 529,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Crissante Alessandria
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Kraftfull, men samtidig meget sjarmerende på nesen med aromaer av rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær og kirsebær, litt bjørnebær, samt roser, lær, anis, urter, krydder, mandler, skogbunn, lett høstløv og antydning til tjære. Fyldig kropp med en meget god munnfølelse. Fremragende intensitet. Pen konsentrasjon av saftig, tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plomme og litt mørkerøde bringebær. Innslag av pepper, lakris og lett krydder, samt lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner som trenger tid på å integreres. Pen lengde med en tørr utgang. Utsøkt barolo hvor man bare kan ane konturene av fremtiden. Vil trenge endel tid i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13497901
Vin: Marchesi di Gresy Camp Gros Martinenga Barbaresco Riserva 2013
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 239,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Marchesi di Gresy
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: 12 måneder på Barriques og 18 måneder på Botti. Veldig sammensatt og konsentrert aromabilde med masse tørkede roser sammen med fokusert rød og oransje frukt, nellik og veistøv. Bra fyldig vin som virkelig er sammensatt og nesten utilgjengelig enda. Herlig masse av lys rød frukt, masse oransje mot appelsinskall, nellik, nesten noe tjære på en svært lang og kompleks utgang med tanniner som biter og river. Dette kan bli for voldsomt for noen, for andre er dette essensen av Piemonte. Gi vinen noen år i kjelleren. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13498001
Vin: Marchesi di Gresy Martinenga Barbaresco 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Marchesi di Gresy
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tydelig og framovervendt på duft med konsentrert og herlig fruktbilde av røde bær, tørket appelsinskall, tjære mot grafitt og lær. Bra fyldig vin som brer seg ut på en delikat og flott måte. Herlig fruktkarakter av nesten litt lilla frukt, mot rødere bær, tjære og masse krydder. Lang fast og flott utgang. Nydelig syrespill i vinen. Vinen trenger tid, men har fort 15 år i seg. Herlig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 4608601
Vin: Caparzo Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 390,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Caparzo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og plommer, samt lilla blomster, urter, anis, tobakk, sopp, røyk, mineraler og tre. Streif av litt lær på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse som innehar betydelig energi. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og kjøttfulle plommer. Innslag av krydder, tobakk, te og lakris, samt mineraler, litt mandler og fat. Frisk syre som livner pent opp. Fine, litt støvete tanniner. Bra lengde med en tørr, strukturert avslutning. Nydelig, sømløs brunello. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13499001
Vin: Petrolo Bòggina A 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Petrolo Soc. Agr.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: 5133 flasker laget. Først åtte måneders (!) maserasjonstid i Amphora, før nye seks måneder uten skinnkontrakt, også i Amphora. Delikat framferd på duft uten at den spiller på en bred eller intens streng. Rød konsentrert bær, litt tørket løvblad, kanel og litt krydderier. Bra fyldig vin med fin energi i den røde frukten, litt lilla fruktskall og krydder. Delikat munnfølelse med akkurat nok volumøs tendens så det ikke blir skrint. Fin, lang og tett utgang. Fin syre og utmerket tanninstruktur som biter, kanskje litt for mye for noen. Veldig god vin som virkelig vokser på en. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13366401 (NYHET)
Vin: Lisini Ugolaia Brunello di Montalcino 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 034,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Lisini
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Meget forførende og bred på duft med rød konsentrert frukt, tørket rosin, tørket blomst, sopp og lær. Bra fyldig og rik vin med god og saftig munnfølelse tross bredden med saftig kirsebær, tørket fruktskall, tørket løvverk og sopp. Litt strammere og mer saltet utgang, men dette er kvalitet i alle ledd. Utmerket vin som drikker godt fra 3-5 år. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 13366301 (NYHET)
Vin: Lisini Brunello di Montalcino Riserva 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 984,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Lisini
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Virkelig forførende på en bredere, men delikat måte med kirsebær, nesten mot oransjefrukt, grafitt og noe tørket roseblad. Bra fyldig og rik vin med flott munnfølelse av saftig kirsebærfrukt, tørket bladverk, tørket sopp og tydelig krydder på en lang og fast utgang. Noe varmere frukt, men gir tilbake med masse sjarme. Flott vin. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 9067401 (NYHET)
Vin: Lisini Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 684,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Lisini
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Rik og framovervendt med denne overraskende flotte blomstertonen, over veistøv, saftige kirsebær, bringebær, krydder mot nellik. Bra fyldig vin på en overraskende saftig og framovervendt måte med godt kirsebærspreg, mot plomme, grafitt og krydder som virkelig får deg til å smile. Pen syre frisker opp vinen. Tanninene er faste, men på en balansert måte. Tett utgang viser at vinen gjerne trenger å lagres, men heller ikke for lenge. Drikker fint mellom 5 – 8 denne flotte vinen.  (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13375201 (NYHET)
Vin: Monteraponi Baron Ugo 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Monteraponi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: canaiolo, colorino og sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av modne røde kirsebær og plommer, litt skogsbær, skogbunn, krydder, lakris, lær og litt tre. Nydelig dybde på duft. Fyldig kropp med en utpreget delikat og balansert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av begynnende moden, saftig rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og litt jordbær. Innslag av litt mørkere bær og lakris, samt krydder, litt røyk og noe tre. Pen tanninstruktur med raffinerte, fine tanniner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Nydelig vin som fremstår deilig tilgjengelig nå, men som vil bygge ytterligere kompleksitet med kjellertid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 11261701 (NYHET)
Vin: Rapet Corton Pougets Grand Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 899,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Rapet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat Corton på duft med denne fine parfymen som heller mot mot sval roseeng som ligger over bringebær og jordbær. Noe lær og skogbunn i bakkant. Bra fyldig og energisk vin med munnfølelse som tikker inn alle boksene til en storsjarmør. Delikat frukt med det slanke røde preget, lilla fruktskall, disiplinært bruk av fat og litt krydrete tone på en lang og frisk utgang. Syren spiller opp og leverer og tanninene er der de skal være. Midtpartiet kan være til diskusjon om det blir for skrint, men i disse varmere årgangen tenker jeg at sjarmen vinner. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13408101 (NYHET)
Vin: De Montille Pommard 1er Cru Les Grands Épenots 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 180,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Meget pen og rik på nesen med aromaer av røde kirsebær, villbringebær og plommer, litt jordbær, samt mineraler, urter, roser, skogbunn og fat. Middels til fyldig kropp med en meget elegant munnfølelse med strålende nerve. Pen konsentrasjon av kjølig, raffinert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær. Innslag av pepper, urter, krydder, lær, mineraler og noe fat. Frisk syre. Lett strukturte, finkornede tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. En mesterlig laget vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 13450501 (NYHET)
Vin: Dom. Bellleville Pommard 1er Cru Clos de la Commaraine Monopole 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 620,– kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Domaine Belleville
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:2.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Meget delikat og tiltalende på nesen med aromaer av bringebær, markjordbær, plommer og litt røde kirsebær, samt pepper, urter, krydder og litt tre. Hint av mandler og nøtter på duft. Middels til fyldig kropp med en nydelig, delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, fersk og delikat rød frukt på smak, med vekt på bringebær, syrlige kirsebær og litt plommer. Hint av mørkere bær. Innslag av urter og pepper, samt en fin saltaktig mineralitet og noe tre. Frisk syre. Lett strukturerte, meget finkornede tanniner. En usedvanlig flott Pommard. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 13408301 (NYHET)
Vin: De Montille Volnay 1er Cru Les Taillepieds 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 220,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med aromaer av fersk og konsentrert rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og kirsebær, mørke bær, samt appelsinzest, blomster, fuktig skogbunn, mineraler og tre. Hint av pepper og lær. Middels til fyldig kropp med en frisk og utpreget god munnfølelse. Meget flott konsentrasjon av saftig, frisk og raffinert rød frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og bringebær. Dette er dypt. Dette er konsentrert. En nydelig saltaktig mineralitet gjør seg gjeldende, samt innslag av krydder, pepper, litt lær og noe fat. Frisk syre. Lett strukturerte, finekornede tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Dette er en strålende vin. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 10308101 (NYHET)
Vin: Marc Sorrel Hermitage Le Greal 2017
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 634,50 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Marc Sorrel
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Nydelig og kompleks på duft med preg av mørk frukt, med vekt på skogsbær, bjørnebær og mørke plommer, samt lakris, krydder, mørk sjokolade, røyk, einebærbusk, lilla blomster, lær og tre. Fyldig kropp med en nydelig, strukturert munnfølelse med masse kraft og nerve. Nydelig konsentrasjon av saftig, kjølig og tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke plommer. Snev av solbær. Innslag av krydder, kaffe, lakris, samt mineraler, nøtter og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr, fast utgang. Utmerket vin med formidabel smaksintensitet. (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 1991801
Vin: Porseleinberg 2018
Region: Swartland, Sør-Afrika
Pris: 849,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Porseleinberg
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Herlig intens i aromabildet med nydelig frukt av saftig bringebær, bjørnebær, krydder, fatkrydder, violet og kaffe. Bra fyldig vin med et energisk anslag som skaper glede med masse frukt og karakter med mørkere røde bær, lilla fruktkjerne, tydelige krydderier, dypt saltlag og grovere jordsmonn. Faste tanniner, men på en pent integrert måte. Pen syre frisker opp hele veien. Meget flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 5474901
Vin: Chacra Treinta Y Dos Pinot Noir 2020
Region: Rio negro, Argentina
Pris: 669,70 kr (bestilling)
Importør: First Wines
Produsent: Bod. Chacra SRL
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Meget innsmigrende på nesen med aromaer av frisk, kjølig rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, samt roser, anis, saltmineraler og snev av litt fat. Fremragende dybde på duft. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse med meget flott nerve. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk og kjølig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av urter, pepper og lette krydder, samt en nydelig saltaktig mineralitet og litt fat. Pen, krisp syre. Nydelig tanninstruktur med fine tanniner. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Særdeles presis og flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13342001 (NYHET)
Vin: Cristian Boffa Barolo Capalot 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 585,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen intens og forførende på duft med denne bredere versjonen av blomsterengen som er på vei mot evigheten, rød god frukt, noe tørket karakter, balsamico, grafitt og tendens til tjære. Bra fyldig vin med denne umiddelbare delikate tonen som forfører i munnføelsen. Ren saftig frukt med energi, mot den fine lett tørkede kirsebærsskallet, moden appelsin som fortsatt lever, grafitt og med dette tydelige saltlaget som skaper en fin mineralsk tone. Pen syre her og tanninene er faste, men helt typeriktige og det roper lam mellom 3-5 års tid. Super vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13345101 (NYHET)
Vin: Raineri Barolo Perno 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 596,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Az. Agr. Raineri Gianmatteo
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ganske bredt ut av glasset, men på en forførende til å være Monforte med mørkere bær, mørk kraftfull sommereng, nesten noe kritt og tydelig krydderier. Bra fyldig og konsentrert vin med god munnfølelse som kombinerer kraft og delikate toner på en utmerket måte. Kraftfull mørkere frukt, moden orange fruktskall, nellik og øvrige mer maskuline krydderier. God utgang med tanniner som er overraskende sømløse. Dette er en utmerket Barolo! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13238701
Vin: Schiavenza Barolo Serralunga Prapo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 609,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Az. Agr. Schiavenza
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Elegant og lett avdempet på nesen med dufter av begynnende moden rød og mørk frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt skogbunn, røyk, lær, anis og lett krydder, tjære, te, litt sitrusskall og lilla blomster. Fyldig kropp med en flott, strukturert munnfølelse. Flott nerve. Meget flott kjerne av saftig, tett og begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, samt litt bjørnebær. Innslag av sitrusskall, krydder, nyper og lakris, samt steinmineralitet og litt nøtter. Frisk syre. Ganske tanniner. Bra lengde med en fast, litt varm utgang. Kraftpakke av en vin som baler litt med høy alkohol, men som lander støtt med en nydelig kjerne av frukt. Gi tanninene noen år på å integreres. Veldig bra vin! (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 11187701
Vin: Cabutto Barolo 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Signature Wines
Produsent: Cabutto Tenuta La Volta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter av begynnende moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt lakris, pepper, lær, skogbunn, lilla blomster, nøtter og fat. Fyldig kropp med en flott, litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av rik, saftig og litt bløt rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag lær, anis, pepper, lakris, mineraler, mandler og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, lett syrlig avslutning. En meget solid vin. Veldig mye barolo til prisen. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 13498101 (NYHET)
Vin: Marchesi di Gresy Gaiun Martinenga Barbaresco 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 949,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Marchesi di Gresy
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Barriques. Svært sjarmerende på duft som bjuder på med masse roser på vei inn i evigheten, tjære, svette, anis og både rødt og oransjepreget i frukten. Bra fyldig vin med masse fruktglede med denne årgangstypiske saftigheten med oransjepreget frukt, kritt og mere krydderaktighet på en fast utgang der tanninene kan bli for tydelige for noen. Syren lever og gir en en meget god vin.  (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 11158801
Vin: Ca’ del Baio Barbaresco Vallegrande 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ca’ del Baio
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Veldig forførende og intens på duft med masse femin følelse av roser, lett tørket løvverk, nype og lysere tørket frukt. Bra fyldig, frisk og saftig Barbaresco som også greier å holde på sin struktur og stramhet. Meget god fruktkarakter av lysere røde bær, oransje fruktskall, nype og nellik på en fast, men allikevel saftig utgang der tanninene mykner opp. Alkoholen er godt integrert og viser at man spesielt på Nebbiolo må se bak alkoholprosenten på etiketten. Meget flott lammevin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 9500805
Vin: Nervi Gattinara 2017 (MAGNUM)
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 199,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Cantina Nervi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Relativt framovervendt på duft med pen rosepreg som ligger fint foran tørket frukt og te. Bra fyldig og delikat Gattinara med utmerket fruktfølelse av kirsebær, tørket fruktskall, nype, salt, lær og krydder som virkelig knyter seg fast og gir en klassisk og herlig tradisjonell fruktfølelse. Pen syre holder denne vinen levende og selv om tanninene er faste, kan dette drikkes om noen få år så ikke frukten tørker. Meget flott vin dette. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 10717101
Vin: Fontanafredda Barolo Proprietà in Fontanafredda 2014
Region: Piemonte, Italia
Pris: 644,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Fontanafredda
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Årgangstypisk med aromaer som ligger i den lavere skalaen på intensitetbildet med lys rød frukt, anis, tørket oransje fruktskall og lett nypete. Middels til fyldig og uttalt frisk vin som gir glede med tanke på de siste årgangers litt mer rike stil. Her er det uttalt god syre som gir energi til frukten av lysere rød frukt, lett tørket oransje fruktskall og ferskere nype, Årgangens Force – tanninene er optimale med perfekt bitt. Årgangens svakhet viser seg i form av manglende konsentrasjon, men friskheten i frukten er vinneren her. Meget god vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 11176401
Vin: Claudio Boggione Barolo Brunate 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Claudio Boggione
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Et relativt intenst aromabilde åpenbarer seg med dufter av røde kirsebær, plommer, litt bjørnebær, samt lakris, lær, krydder, roser, mineraler, nøtter, tjære og litt tre. Flott kompleksitet på nesen. Fyldig kropp med en forholdsvis rik munnfølelse. Bredskuldret så det holder. Pen konsentrasjon av begynnende moden og saftig, men tett rød og noe mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, bringebær og litt bjørnebær. Innslag av krydder, lakris og en fin underliggende saltaktig mineralitet, samt lær, tjære og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr og forholdsvis fast avslutning. Strålende vin og et meget godt kjøp. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 173101
Vin: Mastrojanni Brunello di Montalcino 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 704,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Mastrojanni
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: brunello, sangiovese og sangiovese.
Beskrivelse: Kompleks og rikere på duft med preg av begynnende moden rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, bringebær og plommer, litt markjordbær, samt krydder, blomster, nøtter, tobakk og lakris. Fyldig kropp med intens, nerverik munnfølelse. Konsentrert, begynnende moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt litt bjørnebær. Innslag av noen jordlige toner, krydder, lær og lakris/anis, samt pent integrert tre. Pen tanninstruktur med frisk syre og finkornede, lett polerte tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Meget flott Brunello. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 7766801
Vin: Poggio di Sotto Rosso di Montalcino 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 788,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Poggio di Sotto
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Nydelig på duft med preg av frisk rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og røde plommer, samt roser, nytt lær, tobakk, skogbunn, urter, noe krydder og mandler. Pent integrert tre. Middels fyldig kropp med en nydelig, delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og kjøttfulle plommer, samt litt mer sødmerike bær. Innslag av urter, anis, litt sjokolade og mandler. Pent strukturert med frisk syre og finkornede tanniner. Nydelig lengde med en saltpreget, lett syrlig og tørrende avslutning. En virkelig strålende Rosso di Montalcino. Og det beste av alt; deilig tilgjengelig nå. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13499101 (NYHET)
Vin: Petrolo Bòggina C 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Petrolo Soc. Agr.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: 5053 flasker laget. 16-18 måneder i 22 HL stort fransk fat og i  7 hl Tonneaux. Fin intensitet på duft med ivrige blomstertoner som løper rundt sammen med mer moden mørk frukt og masse krydder. Bra fyldighet i vinen med leken frukt av både røde og mørkere bær, litt lærfølelse og krydder. Fin delikat munnfølelse, men kan virke litt knytt enda. Meget god vin, men gi den tid! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 9955501
Vin: Selvapiana Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 368,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fatt. Selvapiana
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Strålende dybde og rikhet på nesen med preg av fersk, konsentrert rød frukt, med vekt på lett modne kirsebær og plommer, litt jordbær, samt lakris, lær, søt tobakk, urter, krydder og en fin saltmineralitet. Snev av fat og lilla blomster på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, frisk munnfølelse og flott energi. Tett, konsentrert rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer. Innslag av krydder, litt urter og litt tobakk, samt lær og mineraler. Strukturert med fine, lett silkeaktige tanniner og en pen syre. Meget bra lengde med en saltpreget, tørrende avslutning. Beholder friskheten hele veien. Svært bra vin i årgangen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13497301 (NYHET)
Vin: Daino Suber 2015
Region: Sicilia, Italia
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Gianfranco Daino
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: frappato, alicante bouschet og nero d’avola.
Beskrivelse: Pen intensitet på duft med parfymert tone som ligger over mørkere rødbærsfrukt, lær og den gode stalltonen. Middels fyldig vin med uttalt god munnfølelse med saftig rødbærsfrukt, tørket fruktskall og urter. Fin syre frisker opp. Bra bitt i tanninene gir passende struktur. Meget flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13497401 (NYHET)
Vin: Daino Ilex 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 319,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Gianfranco Daino
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Nero d’avola.
Beskrivelse: Forsterkelse fra Rosevinen brukes i denne vinen. Bra konsentrasjon på denne vinen med trøkk sammen med lett maskulin parfyme, kirsebær, plommer og krydder. Middels fyldig og energisk vin på munnfølelsen med utmerket frukt av lilla fruktskall, rødere bær og lette krydderier. Flott syre og integrerte tanniner. Delikat og leskende vin som skaper masse glede! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13245501 (NYHET)
Vin: Dumien Serrette Cornas Patou 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 489,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Dom. Dumien Serrette
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Pen bredde på duft med denne kraften som favner seg ut og trykker deg til sitt bryst med konsentrert masse av bjørnebær, plomme, fyrstikk, røyk og mer tørket utgave av blodfølelsen. Bra fyldig vin med trøkk. Denne er i moderne stil, men viser at fruktkvaliteten er høy og blir ikke foredlet bort i fatene. Tett frukt av plommer, bjørnebær, lett tørket frukt, bacon, lær og pepper. Lang og kompleks utgang med velintegrerte og tilnærmet polerte tanniner. Syren blir utfordret, men greier seg fint. Høy kvalitet på dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 10035401
Vin: Clos du Jaugueyron Margaux Nout 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Clos du Jaugueyron
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Rik og forførende med masse blomst over bjørnebær, solbær, krydder og litt svette. Middels til fyldig vin med denne fine delikate fruktpreget til å være Bdx med bjørnebær mot det saftige, solbær, lær og krydder. Veldig ren og fin vin med fine integrerte tanniner. Bra vin dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 11346901
Vin: Dom. Rion Chambolle-Musigny 1er Cru Les Charmes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 898,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Patrice Rion
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Meget elegant på nesen med dufter av røde kirsebær, jordbær og bringebær, litt mørkere frukt, samt blomster, lett pepper og krydder, mineraler og pent integrert fat. Streif av mandler på duft. Middels til fyldig kropp med en nydelig, delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av krydder, pepper og litt mandler, samt en fin saltaktig mineralitet og fat. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner som er pent integrerte. Meget bra lengde med en tørr utgang. Nydelig vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13364201 (NYHET)
Vin: Remizières Cuvée Emilie Hermitage 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Vign. Mercurol, Desmuere
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.0 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Bra trøkk i aromabildet med denne fine grafittfølelsen som ligger over bjørnebær, solbær, plomme, fyrstikk og krydder. Bra fyldig og tett Hermitage som tar føringen i munnfølelsen med konsentrert frukt av bjørnebær, plommer, fatkrydder, tobakk og salter på en tett utgang. Pen syre og grov, men typeriktig tanninstruktur. Flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 10308001 (NYHET)
Vin: Marc Sorrel Hermitage 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 1 269,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Marc Sorrel
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av mørk frukt, med vekt på kirsebær, bjørnebær og plommer, litt bringebær, samt kaffe, krydder, lakris, lilla blomster, lær, te, mineraler og noe tre. Fyldig kropp med en elegant munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, tett mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær og mørke plommer. Innslag av bringebær, samt lakris, krydder, kaffe, tobakk, lær og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Utsøkt vin med utpreget eleganse. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13375901 (NYHET)
Vin: Jean-Baptiste Souillard Côte Rôtie Coteaux de Bassenon 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Jean-Baptiste Souillard
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av mørk frukt, med vekt på bjørnebær, blåbær og plommer, samt lilla blomster, pepper, anis, mineraler, skogbunn og kjøtt. Fyldig kropp med en utpreget god, flott strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av krydder, lær, lakris, anis, samt en fin saltaktig mineralitet. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Strålende Côte Rôtie med oppside. Trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13502701 (NYHET)
Vin: Steintal Schlossberg Klingenberg GG 2018
Region: Franken, Tyskland
Pris: 799,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Steintal
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Lett reduktiv på duft med aromaer av rød frukt, med vekt på villbringebær, markjordbær og kirsebær, litt blåbær, samt urter, pepper, knust stein, mineraler, blomster og toast. Middels fyldig kropp med en energisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, strukturert og slank rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Pen underliggende mineralitet, samt innslag av urter, pepper, mokka og lakris, samt røyk og tre. Frisk syre. Fine tanniner på grensen til faste. Flott lengde med en tørr avslutning. Strålende, nerverik pinot fra Franken. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 9587205
Vin: Prado Enea Gran Reserva 2014 (MAGNUM)
Region: Rioja, Spania
Pris: 1 399,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Tempranillo, garnacha, graciano, mazuelo.
Beskrivelse: Kraftig sak på duft med mørkere røde bær, lær, kaffe, lakris og krydder. Bra fyldig vin med kraft med røde konsentrerte bær, lilla fruktskall, kaffe, tørket frukt og lær. Litt tett og knyttet utgang, men noe lett brenthet. Gi den litt tid, men dette er pent potensiale her. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 1917901
Vin: Lopez de Heredia Viña Bosconia 2009
Region: Spania
Pris: 359,90 kr (basis)
Importør: Fondberg
Produsent: Lopez de Heredia
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: mazuelo, graciano (bovale), mazuelo, graciano (bovale), garnacha og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Kompleks, samtidig tiltalende på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og litt bringebær, samt mandler, lilla blomster, lær, krydder, pepper, tobakk, lakris og søtt treverk. Snev av litt tørket frukt. Middels fyldig kropp med en utpreget god og veldig ren munnfølelse. Konsentrert saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og mørkerøde bringebær. Tydelig innslag av bjørnebær, samt av tobakk, te, krydder, lær, nøtter, mørk sjokolade og fat. Frisk syre. Behagelig strukturert med finkornede, lett avslipte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget solid Rioja-vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13481701 (NYHET)
Vin: La Mimbrera de Exopto 2018
Region: Rioja, Spania
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Bod. Exopto
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: viura, garnacha og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: 300 flasker lages. 72 til Norge. Vinmark er plantet i 1920. Ligger på 400 meters høyde. Kalk og leire. Barriques i 18 mnd. Intens, men på en leken og sjarmerende måte med masse frukt som vil skape glede der plommer, bjørnebær, tørke løvverk, anis, tjære og krydderier tar sin plass. Bra fyldig vin som umiddelbart tar sin plass i munnfølelsen med masse frukt av bjørnebær, plommer, lær og krydder. Lang utgang, men fin saftighet i en fast, men typeriktig utgang. Veldig god kjøttvin som har en historie i seg selv. 300 flasker altså. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 5121201
Vin: Imperial Gran Reserva 2014
Region: Rioja, Spania
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: C.V.N.E.
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: mazuelo, graciano (bovale), tempranillo (tinto del pais), tempranillo, graciano, mazuelo, tinta del toro (tempranillo), graciano (bovale) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Kompleks på duft med preg av kjølig, moden rød og mørk frukt, med vekt på røde kirsebær, bjørnebær, sødmerike mørke plommer og bringebær, samt lakris, mørkbrent kaffe, lær, søte krydder og fat- og vaniljetoner. Hint av mineraler og snev av lilla blomster. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med mye kraft. Saftig, konsentrert og moden rød og mørk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, krydder, tobakk, lær og fat. Frisk syre. Fine tanniner som fremstår lett polerte. Pen lengde med en tørr avslutning. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13064201
Vin: Bod. Chacra Sin Azufre Pinot Noir 2020
Region: Patagonia, Argentina
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: First Wines
Produsent: Bod. Chacra SRL
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Nydelig på nesen med aromaer av røde kirsebær, mørkerøde bringebær, blåbær og litt bjørnebær, samt urter, anis, lett krydder, roseblader, mineraler og noe fat. Nydelig dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, elegant munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk og elegant rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, jordbær og bringebær. Innslag av mørke bær, samt pepper, anis og litt krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr, saltpreget mineralsk avslutning. Elegant og nydelig vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13461901 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Trane 2019
Region: Chile
Pris: 374,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Strålende aromabilde med dufter av kjølig rød frukt, med vekt på markjordbær, villbringebær og kirsebær, samt urter, krydder, røyk og saltmineraler. Noe blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av urter, krydder, pepper, lakris, mineraler og røyk. Frisk syre. Faste tanniner. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Fremragende chilensk vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 1005305
Vin: Ch. Musar 2014 (MAGNUM)
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 874,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Musar
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Cabernet sauvignon, cinsault, cinsault og carignan.
Beskrivelse: Lett voltatil, men framovervendt og leken i stilen med rødbærsfrukt, tørket skall, blomst, stall, svette og anis. Middels fyldig og saftig vin med virkelig god fruktfølelse som gir glede med rødbærsfrukt, lysere fruktskall, tørket fruktskall, anis og kaffe. Veldig fin utgang, men dette fine bittet i utgangen. Veldig fin Musar. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13449201 (NYHET)
Vin: Giovanni Viberti Barolo Monvigliero 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Viberti Giovanni
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Delikat og forførende på duft med aromaer av røde kirsebær, bringebær og plommer, litt skogsbær og rips, samt blomster, hvit sjokolade, skogbunn, anis, lær, mandler, nøtter og fat. Pen dybde på duft. Middels til fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær. Innslag av skogsbær, anis og pepper, samt urter, lær og fat. Frisk syre. Finkornede, lange tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Vellaget barolo. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13462701 (NYHET)
Vin: Ettore Germano Barolo Prapò 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 620,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen konsentrasjon på duft med røde bær, tjære så det holder og med dypt saltmineralitet som forfører. Bra fyldig og konsentrert vin med uttalt god munnfølelse med røde/oransje bær, tjære og salter. Syren lever og frisker opp. Litt tett enda, gi denne tid. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13341901 (NYHET)
Vin: Cristian Boffa Barolo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frukt fra La Morra. Pen intensitet på denne vinen den denne tørkede roseengen som ligger tydelig over glasset sammen med lysere rød frukt, grafitt og lett tørket balsamico. Middels fyldig vin med uttalt god fruktfølelse med denne fine lyse kirsebærsfrukten, mot oransje fruktskall og svale kryddersorter. Fint bitt i tanninene, som setter seg litt, men ikke på en negativ måte. Syren lever i denne vinen og viser at årgangen har energi i seg. Fin Barolo dette! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12147801
Vin: Giulia Negri Barolo Serradenari 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 539,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Giulia Negri
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Nesten snev av volatilitet i forkant før det går over til er mer tydelig lys rød frukt, lett tørket fruktkant, roser mot hell og med dette fine saltpreget som skaper interesse. Bra fyldig vin med god fruktkarakter av rødere lett modne bær, lett tørket lilla fruktskall, noe oransje frukt også, nype og med denne fine saltingen i bakkant. Faste tanniner, men det går fint. Noe mer varme i frukten, men syren gir all den energi den kan og gjør vinen god. Gi den tre år i kjelleren. Bra vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13374401 (NYHET)
Vin: Crissante Alessandria Barolo La Morra 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 439,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Crissante Alessandria
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av syrlige røde kirsebær og plommer, samt roser, pepper, mandler, litt skogbunn, litt tjære og litt tre. Fyldig kropp med en meget god, elegant strukturert munnfølelse. Strukturert og konsentrert lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt bringebær. Innslag av anis, salter, mandler og noe tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott barolo som er litt tight nå, men hinter til et tydelig potensiale. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 6846101 (NYHET)
Vin: Wongraven Orion Barolo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Wongraven Wines
Produsent: Wongraven Wines
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Forførende på nesen med dufter av lett utviklet frukt, med vekt på bringebær, rips og mørke kirsebær, samt anis, sopp, skogbunn, urter, roser, lær, tjære og litt eksotisk tre. Streif av mandler og nøtter på nesen. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og tett mørkerød frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, plommer og litt bjørnebær. Innslag av lær, lakris og krydder, samt noen toner av tobakk. Frisk syre. Raffinerte, balanserte tanniner med godt grep. Pen lengde med en tørr og fast avslutning. Mangler litt kompleksitet for å klatre høyere på skalaen, men dette er en veldig konsentrert, flott og vellaget barolo. Trenger litt tid på å oppnå optimal balanse, men drikker sannsynligvis bra på kortere sikt. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12208801
Vin: Schiavenza Barolo Serralunga 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Az. Agr. Schiavenza
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Innsmigrende på duft med preg av lett moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt skogsbær og bjørnebær, samt sitrusskall, tjære, vått høstløv, underskog, te og et hint av krydder. Et lite streif av urter, mandler og fat på nesen. Pent fyldig kropp med en stram, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av begynnende moden, tett rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og litt bjørnebær. Innslag av lær, røyk, te, tjære og anis, samt undertoner av saltmineraler og krydder. Fine tanniner på grensen til faste. Frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Flott Barolo som fremstår mer tilgjengelig takket være den varme årgangen, men trenger litt tid før optimal balanse er i boks. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11209501
Vin: Ca’ del Baio Asili Barbaresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ca’ del Baio
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Vinplantene plantet i 1948 / 1949. 12 måneder i Tonneaux og 24 mnd på Botti. Stram og lett majestetisk på duft med masse tørkede roser som fortsatt vil leve og vise seg fram sammen med nype, anis, grafitt og krydder. Bra fyldig vin med god frukt følelse av lyse røde bær, appelsinskall og nellik. Fast utgang, med tanniner som biter seg fast. Litt for mye for noen, men med et godt lammekjøtt til blir dette veldig fint. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13462301 (NYHET)
Vin: Cantalupo Collis Carellae Ghemme 2013
Region: Piemonte, Italia
Pris: 468,20 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Antichi Vign. di Cantalupo
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av begynnende moden rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og markjordbær, samt roser, skogbunn, lær, urter, pepper, mineraler og litt fat. Pent fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av kjølig, lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer, samt litt bringebær. Innslag av saltmineraler, pepper og urter, samt litt sopp og lær. Pen, frisk syre. Fine, lett avslipte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Strålende, klassisk Ghemme-vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13462501 (NYHET)
Vin: Ettore Germano Della Madre Barbera d’Alba Superiore 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 360,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Her merker man strukturen i aromabildet med pen konsentrert rødbærspreg, blomst, litt tørket frukt og anis. Middels fyldig vin med god struktur og uttalt god frukt som skaper glede. Konsentrert med tilgjengelig rød frukt, lilla fruktskall som syder bær, lær og anis. God syre og tanninstruktur i bakkant bygger pent opp frukten. Meget balansert og utmerket Barbera! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13490401 (NYHET)
Vin: Casisano Colombaiolo Brunello di Montalcino Riserva 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Interbrands Norway
Produsent: Tommasi
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Elegant og floral på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær, mørke bringebær, plommer, bjørnebær og en anelse tørket frukt, samt roser, lilla blomster, urter, lakris, tobakk og våt jord. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse og flott dybde. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, tranebær og plommer, samt litt bringebær. Innslag av mørkere bær i retning av bjørnebær, samt lakris, tobakk, krydder, mineraler, lær og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin. Fortsatt ganske tight, men dette vil bli bra saker med litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13056401 (NYHET)
Vin: Querce Bettina Brunello di Montalcino 2012
Region: Toscana, Italia
Pris: 684,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Querce Bettina
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt tørket frukt og bjørnebær, samt skogbunn, lakris, krydder, mandler, nøtter og noe tre. Streif av tobakk og tørkede blomster på duft. Pen dybde på nesen. Fyldig kropp med en strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden og saftig rød frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer. Innslag av lær, lakris og krydder, samt noe urter og tobakk. Solid strukturert med faste tanniner og en frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Raffinert og flott utviklet brunello. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 4902101
Vin: Monsanto Chianti Classico Riserva 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 424,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cast. di Monsanto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: sangiovese og canaiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær, røde plommer og bjørnebær, samt tobakk, blomster, skogbunn, lakris, litt krydder og lær. Streif av nøtter og tre på duft. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk og lett utviklet rød og mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og plommer, samt bjørnebær. Innslag av anis, tobakk, urter og litt lette krydder, samt pent integrert tre. Pen kompleksitet. Frisk syre. Ganske finkornede, lett polerte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget flott, klassisk CC Riserva. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12967302
Vin: Fèlsina Rancia Chianti Classico Riserva 2011
Region: Toscana, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Felsina Berardenga
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med dufter av moden, lett sødmerik rød og litt mørkere frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt tørket frukt, samt lær, krydder, nøtter, tobakk og fat. Hint av saltmineraler og lilla blomster. Fyldig kropp med en god, pent strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av lær, anis og pepper, samt tobakk og litt tre. Frisk syre. Fine, lett polerte tanniner. Bra lengde med en tørr, litt fast avslutning. Virkelig flott versjon av Rancia som har mange gode år foran seg. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11508401
Vin: Grattamacco Bolgheri Rosso 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 898,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Collemassari
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sangiovese, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Sammensatt på duft med preg av rød og mørkere frukt, med vekt på bjørnebær, mørke plommer og røde kirsebær, samt kjøtt, lær, krydder, lakris, mørkbrent kaffe og tre. Streif av blomster på nesen. Fyldig kropp med en utpreget god, rik munnfølelse. Konsentrert, rik og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bjørnebær og mørke, sødmerike plommer. Innslag av krydder, lakris og lær, samt tobakk og tre. Frisk syre. Finkornede tanniner som tørrer godt. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Konsentrert og flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10407101
Vin: Ten. San Guido Guidalberto 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 450,80 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: San Guido
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Uttrykksfull og tiltalende på nesen med aromaer av mørkere frukt, med vekt på kirsebær og bjørnebær, samt lær, anis, nøtter, krydder og mineraler. Hint av fat. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og kirsebær. Innslag av lær, pepper og krydder, samt tre. Hint av nøtter. Frisk syre og faste tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10407201
Vin: Ten. San Guido Le Difese 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 310,30 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: San Guido
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: sangiovese og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Pen bredde på duft med denne fine balansen mellom det forførende og stramme med kirsebær, bjørnebær, tydelig lakris, lær, pepper, øvrige kryddertoner, og dette noe grønnere preget. Bra fyldig og tydelig vin med litt upolert munnfølelse med tydelig frukt av kirsebær, bjørnebær, lær, lakrisbåter, tydelig men kvalitetstrevirke og mineraler. Det er bra power i den lange utgangen med faste, men typeriktige tanniner. Den gode syren frisker opp vinen på en god måte. Vin til mat, men med tid i Dekanter kan den nytes nå. Meget god Le Difese som har et mer seriøst uttrykk enn tidligere. Ting skjer her. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 3319101
Vin: Terre Nere Etna Rosso Feudo de Mezzo 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Terre Nere
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: nerello mascalese og nerello cappuccio.
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av mørke kirsebær, plommer og litt solbær, samt urter, krydder, lær, litt lakris og noen balsamiske toner. Ørlite snev av vanilje og fat på duft. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av lakris, pepper, krydder, lær, nøtter og bittelitt fat. Frisk syre. Fine tanniner som biter litt. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13467901
Vin: Gavignet-Béthanie Les Poulettes Nuits Saint Georges 1er 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 600,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Gavignet-Béthanie & Fills
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Bra kommunemessig typeriktighet med denne denne grove saltlaget og tøffere frukten som er et sjarmerende alibi for den grovere parfymen og mørkere bærene. Middels til fyldig vin med denne grove og tydelige NSG-preget med grovere jordsmonnsfølelse, konsentrerte lilla bær og jernholdig blod. Lang og kraftig utgang. Tanniner som bygger. Dette er en utpreget matvin og gjerne med røffere kjøttretter. Gi vinen fem år i kjelleren og dette blir meget bra. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 11199201
Vin: Patrice Rion Chambolle-Musigny Les Cras 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 748,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Patrice Rion
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med elegante aromaer av røde kirsebær, bringebær og litt jordbær, samt florale toner, mineraler, røyk, mandler og pent integrert fat. Snev av litt urter og krydder. Middels fyldig vin med en meget tiltalende og delikat munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av urter, pepper, krydder, litt lær, en pen saltaktig mineralitet og noe velintegrert fat. Frisk syre. Flott struktur med fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Patrice Rion klarer alltid å få frem fin frukt og fine tanniner i sine viner. Dette er nok et eksempel på en flott, presis pinot som vil gi enda mer glede etter noen år i kjelleren. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12804801
Vin: Alain Burguet Vosne Romanee 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 868,60 kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Dom. Alain Burguet
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Nydelig på nesen med aromaer av noe utviklet rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og litt plommer, samt urter, pepper, krydder, litt lær og fat. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og sødmerike plommer. Innslag av pepper og anis, samt en fin saltmineralitet og fat. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13311901 (NYHET)
Vin: Pavelot Savigny Les Beaune 1er Cru Aux Gravains 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 498,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Pavelot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær, litt mørke bær, samt granatepler, pepper, mineraler og noe fat. Middels til fyldig kropp med en elegant balansert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, kjølig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og markjordbær, samt bringebær. Innslag av pepper og en fin saltaktig mineralitet, samt litt lær og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Nydelig, klassisk pinotfrukt i denne flotte, balanserte vinen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12781801
Vin: Taupenot-Merme Auxey Duresses 1Er Cru 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 459,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Taupenot-Merme
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk på duft med masse blomst over bringebær, lett svette og knust stein. Middels fyldig, frisk og delikat vin med god frukt av bringebær og salter på en god utgang. Ikke for kompleks, men har nok struktur til at dette er på den godes side. Fin vin dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11261901
Vin: Rapet Pernand-Vergelesses 1er Cru Ile des Vergelesses 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Rapet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Friskere og lett energisk på duft med kirsebær, morell, lett grafitt og salter. Middels fyldig og saftig vin som også bevarer strukturen på en god måte. Kirsebær og lær. Fastere utgang, men ikke på en grov måte. Bra lengde. Fin vin dette til en god penge. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13499501 (NYHET)
Vin: Rapet Beaune 1er Cru Les Bressandes Rouge 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Rapet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Pen intensitet på duft med denne fine balansen mellom frukt og det ekstra rundt med rødere bær, lett fatkrydder, blomst og dette saltlaget som er der. Middels fyldig vin med denne fine saftige og lett grovere frukten av kirsebær, lett lilla fruktskall, krydder og nesten lett kaffetone på en strammere, men uttalt god utgang. Ikke for mye detaljer, men det er nok til at dette er en vin med sjel.
Poeng: 91

 

Varenr: 13408001 (NYHET)
Vin: De Montille Beaune 1er Cru Les Grèves 2018 
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 834,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Innsmigrende på duft med preg av delikat rød frukt, med vekt på markjordbær, villbringebær og kirsebær, litt plommer, samt roser, pepper, mineraler og litt tre. Snev av litt lær og nøtter. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av slank og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt bringebær. Innslag av pepper, lakris og lær, samt en fin mineralitet og noe tre. Frisk syre. Lett strukturte, finkornede tanniner. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13479501 (NYHET)
Vin: Faiveley Beaune 1er cru Clos de l’Ecu Monopole 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 510,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende på duft med preg av rød frukt, med vekt på kirsebær og bringebær, noe plommer, samt blomster, skogbunn, saltmineralitet og lett krydret tre. Touch av anis og noen animalske toner. Middels fyldig kropp med en flott, strukturert munnfølelse. Strålende kjerne av saftig, fersk og frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og mørkerøde bringebær. Innslag av urter, krydder, anis, saltmineraler, samt noe mandler og velintegrert tre. Frisk syre. Fine tanniner som biter kjærlig. Flott lengde med en tørr avslutning. Strålende vin og kanskje beste Clos de l’Ecu så langt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13479401 (NYHET)
Vin: Faiveley Volnay 1er cru Santenots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,70 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av røde kirsebær, rips og mørkere bringebær, samt mineraler, røyk, anis, mandler og tre. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, tett og fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmerike plommer og mørkere røde bringebær. Innslag av litt bjørnebær, samt pepper, anis, mineraler, røyk og tre. Frisk syre. Finkornede tanniner som foreløpig er ganske faste i uttrykket. Pen lengde med en tørr, avslutning. Trenger litt tid på komme rundt, men dette er en meget vellaget vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12860701
Vin: Geantet-Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Domaine Geantet-Pansiot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik, men tiltalende på snuten med aromaer av villbringebær, markjordbær og røde kirsebær, litt mørke skogsbær, samt pepper, krydder, blomster, mineraler og litt fat. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, litt rikere munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, litt sødmefylte plommer, samt kirsebær. Hint av litt mørke skogsbær. Innslag av pepper, urter, mineraler, lær og lett tre. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr utgang. Meget frisk og lekker vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13464801 (NYHET)
Vin: A. Berthet-Rayne Castel Mireio Cairanne 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. A. Berthet-Rayne
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: mourvèdre, syrah og grenache.
Beskrivelse: Bra intensitet på duft med dette fine trøkket som forfører med skogsbær, plommer, grov parfyme og krydder. Levende og leskende vin med god saftighet tross alkoholen på 14.5%. God frukt med åpenbare plommer, mot cassis, urter og mer kraftfulle krydderier. Bra syre og tanninstruktur. Flott kjøttvin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13381601 (NYHET)
Vin: Maison Stephan Côte-Rôtie Les Binardes 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 689,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Maison Stephan
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Ordentlig bredskuldret og intens på duft med av bjørnebær, mørke plommer og litt mørke kirsebær, litt røde bær, samt lilla blomster, mandler, krydder, anis, litt sjokolade, saltmineralitet og krekling. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av rik, saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer, samt litt syrlige mørke kirsebær. Flott mineralitet, samt innslag av krydder og pepper, litt kjøtt, urter og nøtter. Hint av tre. Frisk syre. Ganske faste tanniner. Pen lengde med en tørr, lett røykpreget avslutning. En flott kraftsak av en vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13487301 (NYHET)
Vin: Duclaux La Germine Côte-Rôtie 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 699,– kr (bestilling)
Importør: Tellus Wine & Spirits
Produsent: Benjamin & David Duclaux
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.3 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av slank, kjølig mørk frukt, med vekt på bjørnebær, mørke kirsebær og blåbær, samt anis, pepper, kjøtt, grafitt, lilla blomster, mineraler, lær og fat. Middels fyldig kropp med en nydelig, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, tett og fersk mørk frukt på smak, med vekt plommer, kirsebær og bjørnebær. Innslag av pepper, lakris, lær og krydder, samt mineraler, nøtter og fat. Frisk syre. Balanserte tanniner. Pen lengde med en fast avslutning. Elegant, balansert Côte-Rôtie. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 10309901
Vin: Guy Farge Cornas «Harmonie» 2018
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 424,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Guy Farge
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Meget pen på duft med aromaer av bjørnebær, skogsbær og mørke plommer, samt lakris, krydder, lilla blomster, kjøtt, kaffe, einebærbusk, lær og mineraler. Snev av fat. Meget flott dybde på nesen. Pent fyldig vin med en god, myk munnfølelse og flott intensitet. Pen konsentrasjon av saftig, fersk mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og moreller. Innslag av krydder, pepper og lakris, samt en fin mineralitet og litt tre. Frisk syre. Ganske faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fersk og meget flott cornas med betydelig oppside. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 11927501 (NYHET)
Vin: Clos de L’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape 2014
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Vinordia
Produsent: Ogier
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.1 g/l
Druer: mourvèdre, cinsault, syrah, syrah og grenache.
Beskrivelse: Rik på nesen med dufter av moden rød og mørkere frukt, særlig kirsebær, solbær og sødmerike plommer, samt tørket frukt, krydder, roser, lær og eksotisk tre. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Fin konsentrasjon av rik, moden rød og mørk frukt på smak, med vekt på solbær, røde plommer og mørke kirsebær. Innslag av noe tørket frukt og tropisk frukt, med følge av søt lakris, tobakk, lær, krydder og tre. Modne, tørrende tanniner og balansert syre. Bra lengde med en moden, tørr utgang. Flott CdP. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 12934701 (NYHET)
Vin: Aviet Trousseau 313 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 546,90 kr (bestilling)
Importør: Volatile wines
Produsent: Lucien Aviet & Fils
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Trousseau (merenzao).
Beskrivelse: Forførende på stilen med masse vårblomst over jordbær, kirsebær og rene salter. Middels fyldig og ren vin med masse god frukt av jordbær, morell og knuste kirsebær. Fint mineralsk preg på en god ren utgang. Veldig fin fruktdreven og naturlig vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13503401 (NYHET)
Vin: Wein. Heitlinger Wormsberg Pinot Noir GG 2016
Region: Baden, Tyskland
Pris: 1 295,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Weingut Heitlinger
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat på nesen med aromaer av begynnende moden rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær og syrlige kirsebær, samt anis, mineraler, litt lær, røyk og tre. Lekre florale overtoner. Pent fyldig vin med en utpreget god og strukturert munnfølelse med god intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt mørkere bringebær. Innslag av paprika, krydder, anis og saltmineraler, samt noe lær, mandler og tre. Frisk syre. Finkornede tanniner som tørrer godt. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott vin med utmerket intensitet og struktur. (ESH)
Poeng: 91

 

varenr: 5949001
Vin: Post Scriptum De Chryseia 2019
Region: Douro, Portugal
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Prats & Symington
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Touriga nacional, touriga franca, touriga franca m.flere
Beskrivelse: Liten kraftsak på duft dette med tett sødmefull plomme, bjørnebær, lakris, lær og fatkrydder. Middels til middels + fyldig vin i god balanse med sødmefull frukt, men allikevel vin med energi i frukten med plomme, bjørnebær, bjørnebær, varmere bringebær, salter, lær og krydderier. God, lett strammere ugang med tanniner som biter på en typeriktig måte. Syren gjør vinen levende. Dette var virkelig et flott kvaltitetsprodukt fra Douro og er en god kjøttvin som drikker bra nå og de neste fem årene. (AB). Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12527001 (NYHET)
Vin: Whitcraft Pence Ranch Clone 115 Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 699,50 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Whitcraft Winery
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende og parfymert på duft med aromaer av rød frukt, med vekt på villbringebær og jordbær, litt mørke kirsebær, samt urter, lakris, blomster og granatepler. Streif av litt skogbunn på nesen. Strålende dybde på duft. Middels fyldig kropp med en elegant, delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt bringebær. Innslag av anis, urter og granatepler. Pen syre. Lette, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Strålende pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13274001 (NYHET)
Vin: Chanin Los Alamos Pinot Noir 2017
Region: California, Usa
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chanin Wines
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med preg av lett utvklet rød frukt, med vekt på kirsebær, tranebær og litt bringebær, litt mørke bær, samt anis, lilla blomster og noen lette fattoner. Middels fyldig vin med en delikat munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av krydder, pepper og lakris, samt hint av mandler. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr, lett krydret avslutning. Meget flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13482601 (NYHET)
Vin: Lingua Franca Tongue & Cheek Pinot Noir 2018
Region: Oregon, Usa
Pris: 580,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lingua Franca
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Lekker på duft med preg av frisk frukt, med vekt på bringebær og mørkerøde kirsebær, litt bjørnebær, samt sitrusskall, pepper, krydder, mineraler og noe fat. Snev av blomster og te. Bra kompleksitet på nesen. Middels fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og litt rips. Innslag av sitrusskall, pepper, lær og litt røyk, samt mineraler og noen lette fattoner. Pen, frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, raffinert pinot med bra potensiale. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13422001 (NYHET)
Vin: Lingua Franca Estate Pinot Noir 2018
Region: Oregon, Usa
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lingua Franca
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fin dybde på nesen med aromaer av lett moden rød frukt, med vekt på bringebær og røde kirsebær, litt blåbær, samt urter, skogbunn, lilla blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med bra intensitet. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt noe tranebær. Pent integrert sødme. Innslag av urter og en kalkaktig mineralitet, samt noe krydder og fat Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget flott pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 947901
Vin: Ochota Barrels The Green Room Grenache Syrah 2020
Region: South australia, Australia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Ochota Barrels
Alkohol:12.80% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: grenache og syrah.
Beskrivelse: 100% Grenache. Vinstokker fra 40-tallet. Pen lysere rødbærspreg på duft som skaper glede sammen med vårroser og sval krydderier. Middels fyldig vin med flott kirsebærsfølelse, kjølig bringebær, delikat parfyme og og lett nelikk/krydderier. Lett salt i bakgrunnen. Nesten litt skjør vin, men virkelig en behagelig munnfølelse i denne friske og utmerkede vinen. Veldig fin vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11891001
Vin: Scions Of Sinai Heldervallei Cinsaut 2019
Region: Stellenbosch, Sør-Afrika
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Scions of Sinai
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Druene fottråkkes. Granittholdig jordsmonn. 1 500 liters fat og 1 x 225 liters fat. Fem år gamle fat. Presis og forførende på duft med tydelige rosebusker over ren kirsebærsfrukt, noe mer skittent fruktskall, lær, krydder og ikke minst denne dype og herlige saltminernaliteten som gir en kompleks vin. Middels fyldig vin med god fruktkarakter av røde fine bær, krydder og lær. Veldig ren frukt. Ikke for kompleks, men kjenn den frukten. Fin syre og pent integrerte tanniner på denne meget gode vinen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13357302
Vin: Lopez de Heredia Viña Tondonia Reserva 2008
Region: Rioja, Spania
Pris: 222,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: None
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: mazuelo, garnacha og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Flott og elegant på nesen med dufter av lett utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer og litt bjørnebær, samt pepper, krydder, lær, tobakk, tørket frukt, lilla blomster, mineraler og tre. Snev av nøtter og mandler på nesen. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av moden, saftig rød og mørk frukt, med vekt på plommer, kirsebær og bjørnebær. Innslag av tørket frukt, anis, lær, og mørk sjokolade, samt krydder, nøtter og tre. Frisk syre. Avrundede, modne tanniner. Fin lengde med en sammensatt, tørrende avslutning. Meget flott vin, men fremstår litt mer fremskreden i aldringen enn samme vin på normalflaske. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 1991101
Vin: Viña Cubillo Crianza 2012
Region: Rioja alta, Spania
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Lopez de Heredia
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, mazuelo, graciano, tinta del toro (tempranillo), graciano (bovale) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Dufter av moden rød og mørk frukt, med vekt på mørke plommer, bjørnebær og røde kirsebær, samt lakris, tobakk, sjokolade, krydder, nøtter og litt fat. Fyldig kropp med en flott, balansert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bringebær, mørke plommer og røde kirsebær. Innslag av lakris, lær, sjokolade, urter, krydder og noe tre. Frisk syre. Fine, lett avslipte tanniner. Flott lengde med en tørr utgang. Strålende vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 5121101
Vin: Imperial Reserva 2016
Region: Rioja, Spania
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: C.V.N.E.
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: mazuelo, graciano (bovale), tempranillo (tinto del pais), tempranillo, graciano, mazuelo, tinta del toro (tempranillo), graciano (bovale) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Presis og pen på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, litt bjørnebær, samt pepper, lakris, lær, krydder, lilla blomster, mineraler og fat. Streif av tobakk på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, strukturert og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og noe bjørnebær. Pene innslag av pepper, lakris og litt sopp, samt krydder og fat. Hint av mineraler. Frisk syre. Finkornede, lett polerte tanniner som tørrer godt. Strålende lengde med en tørr avslutning. Klassisk, meget flott vin i årgangen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11417205 (NYHET)
Vin: Finca Valpiedra Reserva 2001 (MAGNUM)
Region: Rioja, Spania
Pris: 1 097,50 kr (bestilling)
Importør: JP Wine
Produsent: Finca Valpiedra
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: mazuelo, graciano (bovale), cabernet sauvignon og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av begynnende moden rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bjørnebær, samt pepper, lakris, blomster, lær, litt tørket frukt, sopp, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og røde kirsebær. Innslag av tørket frukt, lær, krydder, lakris, pepper, nøtter og fat. Frisk syre. Fine, lett modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott, utviklet Rioja-vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 3506701
Vin: Terroir Al Límit Torroja 2018
Region: Catalonia, Spania
Pris: 419,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Garnatxa og cariñena.
Beskrivelse: Ganske så presis og tiltalende på duft med blomst, over grafitt og krydder. Middels fyldig og overraskende strukturert vin med tydelig litt stram rødbærspreg, plommeskinn, lær og krydder. Fin utgang på den gode vinen som oser håndverk. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13064501
Vin: Bod. Chacra Roka Malbec 2020
Region: Patagonia, Argentina
Pris: 374,90 kr (bestilling)
Importør: First Wines
Produsent: Bod. Chacra SRL
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Malbec.
Beskrivelse: Virkelig flott på nesen med aromaer av frisk og kjølig mørk frukt, med vekt på plommer, skogsbær og mørke kirsebær, samt lilla blomster, anis, pepper, sjokolade, kaffe, krydder, lær, mineraler og litt vanilje og fat. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av saftig, fersk og tett mørk frukt på smak, med vekt på skogsbær, plommer og bjørnebær. Innslag av anis, pepper, sjokolade og litt tjære, samt krydder, lær og fat. Frisk syre. Nydelig struktur med lett strukturerte, finkornede tanniner. Pen lengde med en fersk, tørr avslutning. Usedvanlig flott og raffinert malbec. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 5475001
Vin: Chacra Cincuenta Y Cinco Pinot Noir 2020
Region: Rio negro, Argentina
Pris: 389,– kr (bestilling)
Importør: First Wines
Produsent: Bod. Chacra SRL
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og elegant på nesen med dufter av røde kirsebær, bringebær, tranebær og litt jordbær, samt urter, pepper, roser, mineraler, lær og litt fat. Middels fyldig kropp med en meget pent teksturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær. Innslag av pepper, anis, mineraler og noe fat. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Strålende lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Nydelig balansert og flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13064301
Vin: Bod. Chacra Lunita Pinot Noir 2020
Region: Patagonia, Argentina
Pris: 334,90 kr (bestilling)
Importør: First Wines
Produsent: Bod. Chacra SRL
Alkohol:13.50% Sukker:3.8 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ren og pen på nesen med aromaer av bringebær, kirsebær og litt markjordbær, samt urter, pepper, lette krydder, mineraler og litt fat. Hint av litt våt jord. Lekre florale overtoner. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, kjølig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Snev av litt bjørnebær. Innslag av pepper, lakris, litt urter og krydder og noen jordlige toner, samt mineraler og fat. Frisk syre. Fine, lett polerte tanniner. Pen lengde med en fersk, tørrende og meget presis avslutning. Meget pen vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13462001 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Monk 2019
Region: Chile
Pris: 374,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Aromatisk, uttrykksfull og sammensatt på nesen med preg av markjordbær, mørke bringebær og røde kirsebær, samt urter, pepper, blomster og saltmineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Strålende dybde med bra konsentrasjon av saftig, frisk mineralsk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær. Innslag av litt røde plommer, urter, pepper og litt anis og krydder, samt røyk og en flott mineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Strålende presis og balansert vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13463301 (NYHET)
Vin: Ettore Germano Barolo Serralunga d’Alba 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 465,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen intens og forførende på duft med lett tørket høstløv, oransje frukt, tørket konfekt og krydder. Middels fyldig Barolo med likanes frukt som er oransje preget, nype og lett grovere jordsmonn. Ikke for strukturert, men gir velbehag. Tanninene er der, men legger seg nedpå og biter ikke for hardt. Nok syre. Vinen vil drikke godt innen de neste fem årene. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 12191505 (NYHET)
Vin: Trediberri Barolo 2017 (MAGNUM)
Region: Piemonte, Italia
Pris: 799,90 kr (tillegg)
Importør: Winemarket
Produsent: Soc.Agr. Trediberri di Nicola Obert
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt blomster, lakris, røyk, urter, krydder og litt lær. Fyldig kropp med en god munnfølelse med fin nerve. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og plommer. Innslag av pepper, lær og litt krydder, samt mandler og noe fat. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Vellaget barolo som ikke like tight som 2016-årgangen. Flott balanse og friskhet. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10540701
Vin: Ca’ del Baio Autinbej Barbaresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ca’ del Baio
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ganske tydelig i aromaene med mye opp av glasset med veistøv, jord, men også roser, tørket løvverk, røde bær, oransje, mot nype og en lett tjæreaktig bakkant. Middels fyldig vin med god balansert munnfølelse der det klassiske og strammere preget forfører masse med lys rød frukt, lett tørket skall, soppaktige toner og jord. Lang og fast utgang, men tanninene biter som de skal de. Syren er der også. Veldig mye klassisk Nebbiolo for pengene dette! Løp og kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 6904601
Vin: La Ca’ Nova Barbaresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Az. Agr. la Ca’ Nova
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Klassisk, aromatisk på nesen med dufter av lett moden rød frukt, med vekt på syrlige røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt anis, mynte, blomster, saltmineralitet, nøtter, litt lær og noe lett tre. Flott kompleksitet på duft.Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Dette får følge av noe litt mørkere bærfrukt, samt innslag av røyk, anis, lær, krydder, en fin saltmineralitet og litt tre. Frisk syre. Fint strukturert med fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget overbevisende vin, og allerede ganske tilgjengelig. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11389401
Vin: Giulia Negri Langhe Nebbiolo Pian delle Mole 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Giulia Negri
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk på duft med dette fine rosepreget, over litt tørket løvverk, kirsebær og med fin saltmineralitet. Middels fyldig, enkel men delikat Nebbiolo med mye sjarme av parfymert bringebær, kirsebær og lett saltpreg. Pefekt bitt på tanninene og med god syre på vinen. Meget god kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 1265301
Vin: Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter delikat av rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer, samt anis, lær, skogbunn, urter og blomster. Snev av litt nøtter og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fersk, delikat og saftig frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer. Innslag av pepper, krydder og mandler. Hint av fat. Frisk syre. Fine tanniner som biter litt. Fin lengde med en tørr avslutning. Pen Langhe Nebbiolo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13475901 (NYHET)
Vin: Cantalupo Abate di Cluny Ghemme 2013
Region: Piemonte, Italia
Pris: 398,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Antichi Vign. di Cantalupo
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Floralt og friskt preg på nesen med aromaer av noe utviklet rød frukt, primært bringebær, røde kirsebær, noe rips, samt blomster, urter og mineraler. Snev av mandler og lær. Pent fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Elegant med fin konsentrasjon av saftig, delikat og lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på jordbær, bringebær og kirsebær. Innslag av urter, pepper, litt røyk og en lekker saltmineralitet. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Elegant og flott nebbiolo. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3051201
Vin: Poggio Antico Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fatt. Poggio Antico
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Klassisk og tiltalende på nesen med aromaer av pur rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt lilla blomster, skogbunn, sopp, lær, anis, urter, saltimineralitet, litt nøtter og pent integrert fat. Nydelige florale overtoner. Fyldig kropp med en flott delikat munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, tett rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av litt mørkere bær, urter, krydder, tobakk og saltmineraler, samt litt velintegrert fat. Frisk syre. Faste tanniner som trenger litt tid på å integreres. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott klassisk brunello. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13501401
Vin: Buon Tempo Brunello di Montalcino 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 445,– kr (bestilling)
Importør: La Ravine
Produsent: Buon Tempo Soc. Agr. S.R.L
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Litt varme ligger over glasset med pen tradisjonell fruktfølelse av kirsebær, store kryddersorter og løvverk. Middels til middels + fyldig vin med kirsebær og krydder. Balansert vin med integrerte tanniner. Lett saftighet i utgangen. Trenger tid for å vise mer detaljer, men skal heller ikke legges i kjelleren for mange år jfr at den er på den varme siden. Forsøk om 3-5 år. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13056501 (NYHET)
Vin: Querce Bettina Brunello di Montalcino 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 654,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Querce Bettina
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Delikat på nesen med aromaer av begynnende moden rød frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, noe bjørnebær, samt lakris, lær, tobakk, litt krydder og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, tett rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og mørke plommer. Innslag av lær, lakris, jord, tobakk og krydder, samt litt tre. Frisk syre. Fine, lett avslipte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, balansert brunello. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13056301 (NYHET)
Vin: Querce Bettina Brunello di Montalcino 2008
Region: Toscana, Italia
Pris: 697,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Querce Bettina
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Dufter av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt tørket frukt og mørkere bær, samt jord, stall, nøtter, mandler, lakris, krydder og lær. Fyldig kropp med en strukturert og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt litt mørkere bær. Innslag av tørket frukt, tobakk og lakris, samt krydder og litt nøtter. Frisk syre. Finkornede, lett avslipte tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Moden, god brunello som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4482201
Vin: Cant. di Montalcino Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Exciting Wines
Produsent: Cant. di Montalcino
Alkohol:13.50%
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Aromatisk og tiltalende på nesen med aromaer av bjørnebær, skogsbær og røde kirsebær, samt jordlige toner, sopp, skogbunn, lær, anis, krydder, pepper, tobakk og fat. Fyldig kropp med en god, delikat munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, lett utviklet og delikat rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, samt krydder, pepper, litt røyk, samt lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Solid brunello og et funn til prisen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 12967402
Vin: Fèlsina Fontalloro 2006
Region: Toscana, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Felsina Berardenga
Alkohol:13.50%
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Elegant på duft med preg av moden rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt tørket frukt, samt lær, tobakk, krydder, jord, lakris, nøtter og fat. Fyldig kropp med en god, balansert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, samt tørket frukt, lær, krydder og tre. Balansert syre. Modne, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, moden og balansert Fontalloro som gir mye drikkeglede. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 8209701
Vin: Riecine Chianti Classico Riserva 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 395,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Riecine S.S.
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Rik og kompleks på duft med preg av lett utviklet rød frukt, med vekt på plommer, kirsebær, litt jordbær og mørke skogsbær, samt pepper og krydder, lær, blomster, mineraler, nøtter og pent integrert tre. Fyldig kropp med en strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av urter, krydder, mineraler, samt litt tobakk og pent integrert tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en saltpreget, tørr avslutning. Meget flott CC Riserva med bra potensiale. Trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12685201 (NYHET)
Vin: Cafaggio Basilica Solatio Gran Selezione 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Momentum Wines
Produsent: Basilica Cafaggio
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av lett utviklet rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, litt bjørnebær og andre mørke bær, samt krydder, lær, lakris, tobakk, noen balamiske toner og fat. Fyldig kropp med en utpreget god, balansert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av lakris, tobakk, krydder og fat. Frisk syre. Finkornede, lett avslipte tanniner. Bra lengde med en tørr, kalkpreget avslutning. Pen vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9384501 (NYHET)
Vin: Sette Ponti Orma 2016 
Region: Toscana, Italia
Pris: 729,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ten. Sette Ponti
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc.
Beskrivelse: Rikere på nesen med aromaer av moden mørk frukt, med vekt på mørke kirsebær, bjørnebær og plommer, samt lær, pepper, kaffe, nøtter, krydder og tre. Fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, moden og noe sødmerik mørk frukt på smak, med vekt på bjørneber og mørke kirsebær. Innslag av tørket frukt, krydder og noe lakris, samt lær, nøtter, tobakk og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast utgang. Flott vin som vil være et utmerke kjøttvin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11638101
Vin: Monterosso Volcano Rosso 2018
Region: Sicilia, Italia
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Monterosso
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nerello mascalese.
Beskrivelse: Litt villere i stil med roser, tørket fruktskall og kirsebær. Middels fyldig vin med god saftig munnfølelse med kirsebær, lett tørket jordbær og salter. Fint saltsnitt i bakkant. Bra syre, men utfordret litt men det går greit til slutt. Bra tanninstruktur. Bra vin dette. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13372901 (NYHET)
Vin: Château Cormeil-Figeac 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 365,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ch. Cormeil-Figeac
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: cabernet franc og merlot.
Beskrivelse: 75% Merlot og 25% Cabernet Franc. Tydelig og forførende på duft med god masse som kommer opp av glasset med bjørnebær, tydelig tobakk, urter, mint og røyk. Bra fyldig vin med mye kraftfull frukt som ønsker å komme ut. Plommer, bjørnebær, treplanker, fatkrydder og lær. Fin syre og tanniner som er overraskende integrerte. Gi vinen tid, men fra fem til. 10 år så drikker dette bra. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13373001 (NYHET)
Vin: Ch. Luchey-Halde 2012
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 400,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Luchey-halde
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: petit verdot, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Fin aromapreg med god blanding mellom det modne og levende fortsatt. Lett tørket rødbærskjerne, tørket løvverk, lærbelte og nesten teaktige toner. Middels fyldig vin med likenes munnfølelse med rødere frukt mot bringebær, yngre bjærnebær,  harmonisert trekrydder og noe oransje fruktskall. Ikke for mye dybde og konsentrasjon, men det er en Pessac i god balanse med bra syre og struktur. Drikker godt nå. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13475701 (NYHET)
Vin: Ch. Berliquet Grand Cru 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Berliquet
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: cabernet sauvignon, cabernet franc og merlot.
Beskrivelse: Klassisk på duft med preg mørk frukt, med vekt på solbær, blåbær og plommer, samt blyantspiss, lilla blomster, krydder, lakris, mineraler, litt sigarboks, mentol og fat. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig mørk frukt på smak, med vekt på blåbær, bjørnebær og plommer, samt litt røde bær. Her er det mye friskhet å spore. Innslag av urter, krydder og litt lakris, samt mineraler og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Ganske tight vin nå, men denne blir spennende å følge. Flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13489901 (NYHET)
Vin: Croix-Canon 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 549,70 kr (bestilling)
Importør: Interbrands Norway
Produsent: Chateau Canon
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: cabernet franc og merlot.
Beskrivelse: Dufter av kjølig mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og mørke kirsebær, litt røde plommer, samt lilla blomster, røyk, lett krydder, lær og tre. Snev av mineraler på nesen. Middels til fyldig kropp med en rik munnfølelse med flott tekstur. Fin konsentrasjon av saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, mørke kirsebær og plommer. Pen salthet, samt innslag av krydder, lakris, mokka og lær, samt røyk, tobakk og tre. Frisk syre. Faste tanniner som trenger tid på å integreres. Fin lengde med en tørr avslutning. Vellaget vin med bra potensiale. Trenger mye tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13490001 (NYHET)
Vin: Pauillac De Latour 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 839,90 kr (bestilling)
Importør: Interbrands Norway
Produsent: Ch. Latour
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: petit verdot, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Innsmigrende, men likevel intens på nesen med aromaer av mørk frukt, med vekt på bjørnebær, mørke plommer og kirsebær, solbær, samt lilla blomster, grafitt, tobakk, lær, krydder, anis, fuktig jord og tre. Snev av mandler. Middels fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse som er mykt teksturert. Fin konsentrasjon av saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på solbær og bjørnebær. Innslag av grafitt og krydder, samt tobakk, vanilje og tre. Frisk syre. Finkornede tanniner som tørrer bra. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Pen fruktkjerne i denne solide vinen som trenger tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13460501 (NYHET)
Vin: Duluc de Branaire-Ducru 2011
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Branaire-Ducru
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.4 g/l
Druer: petit verdot, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Fin på nesen med aromaer av begynnende moden mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, litt tørket frukt, samt lakris, lær, litt jord, krydder, pepper og tre. Snev av litt blyantspiss. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, begynnende moden og litt tett mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av lær, pepper og nøtter, samt røyk og litt tre. Frisk syre. Lange, tørre tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Flott, tilgjengelig Bordeaux-vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13013301
Vin: Les Tourelles de Longueville 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Ch. Pichon-Longueville
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: petit verdot, cabernet franc, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Pichon-Longuevilles andrevin. Klassisk, samtidig intens på nesen med aromaer av mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og varme plommer, litt rød frukt, samt lær, tjære, anis, grafitt, krydder og tre. Fyldig kropp med en god, mykt strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av tett og kjølig mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær, solbær og noe mørke kirsebær. Innslag av grafitt, sjokolade, krydder, lær og tre. Faste tanniner balanseres av en frisk syre som gir liv til vinen. Fin lengde med en tørr, ganske fast avslutning. Meget bra vin med flott potensiale. Trenger tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13479701 (NYHET)
Vin: Faiveley Monthélie 1er cru Les Champs Fulliot 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 390,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Elegant og aromatisk på nesen med delikate aromaer av rød frukt, med vekt på kirsebær, sødmerike plommer og villbringebær, litt moreller, samt blomster, mineraler, pepper, anis og en dose tre. Fyldig vin med en god og flott strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og sødmerik rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt litt plommer. Innslag av litt mørkere bær, samt urter, mandler, mineraler og tre. Frisk syre. Elegant strukturert med fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott vin som fremstår med noe mer futt og struktur enn tidligere årganger. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13331201 (NYHET)
Vin: Chartron & Trebuchet Vosne-Romanée 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chartron et Trébuchet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av villbringebær, jordbær og litt syrlige kirsebær, samt blomster, pepper, krydder og litt fat. Middels fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av anis, pepper og noe tre. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11099101
Vin: Rapet Savigny-Les-Beaune Aux Fournaux 1 er Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Rapet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende på duft med denne fine rødbærstonen over blomst og lett parfyme. Middels fyldig vin med litt grovhet i frukten med lett raspende fruktskall, lilla frukt,lær og lette salter. Syren gir energi og gir en god vin med sømløs tanninstruktur. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13407501 (NYHET)
Vin: De Montille Beaune 1er Cru Les Sizies 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 598,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. de Montille
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert og sjarmerende på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og jordbær, noe mørke bær, samt urter, litt mandler, skogbunn, blomster, mineraler og litt fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt litt jordbær. Innslag av krydder, samt mineraler og fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en fersk, tørr og litt fast avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13311801 (NYHET)
Vin: Pavelot Savigny-les-Beaune 1er Cru Aux Guettes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 458,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Pavelot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Sammensatt og litt smårøff i kantene på duft med aromaer av frisk rød og mørkere frukt, med vekt på knuste jordbær, mørke kirsebær og mørkere bringebær, noe solbær, samt skogbunn, røyk, tobakk, mineraler, lær og pent integrert fat. Middels fyldig kropp med en raffinert, velstrukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, bringebær og kjøttfulle moreller. Innslag av pepper og krydder, samt røyk, mineraler og fatkrydder. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med bra nerve i en jordsmonnspreget utgang. Flott vin. Trenger noe tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13452901 (NYHET)
Vin: Du Grappin Fleurie-Poncié 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 310,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Le Grappin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Bra intens og forførende på duft med lett parfyme og røde bær som ligger over veistøv, saltlag og krydder. Middels fyldig Fleurie i god balanse med god saftighet i frukten i god kombinasjon med det stramme som gir bra struktur til vinen. Rød tett frukt og salter. Bra syre og tanninstruktur bygger vinen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 12417301 (NYHET)
Vin: Y. Bertrand Fleurie Coup de Foudre 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 314,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Yann Bertrand
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Innsmigrende med dufter av frisk rød frukt, med vekt på bringebær og kirsebær, litt bjørnebær, samt blomster, anis og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og kjøttfull rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær. Innslag av mørkere bær, samt pepper, lakris, mineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Strålende frukt og balanse her. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 6821901
Vin: Domaine de la Grand Cour Fleurie Clos Grand Cour 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 369,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. de la Grand Cour
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: gamay og gamay.
Beskrivelse: Delikat og fin på duft med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og jordbær, litt plommer og moreller, samt urter, roser og litt røyk og lær. Snev av tobakk på nesen. Middels til fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. På smak er det en flott kjerne av myk, fersk og litt sødmerik rød frukt, med vekt på kirsebær, bringebær og plommer. Innslag av urter, pepper, samt litt lær, mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en saltpreget, tørrende utgang. Meget flott og juicy vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13375701 (NYHET)
Vin: Jean-Baptiste Souillard St.-Joseph 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Jean-Baptiste Souillard
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Intens på duft med preg av bjørnebær, plommer, skogsbær og litt mørke kirsebær, samt jord, pepper, lakris og lilla blomster. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse. Saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Fin saltmineralitet. Innslag av kaffe, lær, lakris og pepper, samt noe sjokolade og nøtter. Frisk syre. Fine tanniner med et godt grep. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget pen St.-Joseph. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 2877501
Vin: François Villard Jouvet Cornas 2018
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 529,– kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: François Villard
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Rik, men tiltalende på nesen med dufter av bjørnebær og mørke plommer, samt lakris, urter, krydder, kaffe, lær, lilla blomster, mineraler og noe fat. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig og fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av litt røde bær, samt av lær, lakris, krydder, pepper, mineraler og tre. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Pen lengde med en tørr, fersk utgang. Pen Cornas. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 2877401
Vin: F.Villard CommeUneEvidence Croze-Hermitage 2017
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: House of Wine
Produsent: François Villard
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av lett sødmerik mørk frukt, med vekt på bjørnebør, plommer og litt moreller, samt pepper, einebærbusk, anis, krydder, lær og litt fat. Hint av lilla blomster på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet og myk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av krydder, lær, lakris, samt mineraler og tre. Frisk syre. Ferske, ganske faste tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13450301 (NYHET)
Vin: Weinbach Pinot Noir Jardin aux Oiseaux 2019
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: Dom. Weinbach
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Småkompleks på nesen med aromaer av kirsebær, plommer og mørke bringebær, samt pepper, anis, krydder, lær og litt tre. Streif av mineraler. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt bløt og moden rød frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer, bringebær og kirsebær. Innslag av urter, mineraler, lær og nøtter, samt litt anis og tre. Frisk syre. Lette tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. God Alsace-pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11798507
Vin: Ganevat Rota Gamete 2018 (MAGNUM)
Region: Frankrike
Pris: 2 099,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Ganevat
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Plantene i 1940 og i 1976. Kun laget i denne årgangen og kun i dobbelt-magnum. Lett intens og tiltalende på duft med dette tydelige preget av lett tørket roseblad og lett tørket rødbærsfrukt. Middels fyldig, overraskende frisk og lett energisk vin med dette fine lette rødbærsavtrykket, appelsinkjøttet og med svale krydderier i bakkanten. God frukt, uten at det er strukturen som er den strammeste. Fin utgang. Veldig morsom vin dette! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13502801 (NYHET)
Vin: Steintal Hundsrück Bürgstadt GG 2018
Region: Franken, Tyskland
Pris: 649,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Steintal
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Preses og tiltalende på nesen med aromaer av frisk, lett utviklet rød frukt, med vekt på villbringebær, jordbær og kirsebær, litt mørkere kirsebær, samt blomster, pepper, knust stein, mineraler og tre. Middels fyldig kropp med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av saftig, slank rød frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av mørke bær, pepper, anis og litt kryddder, samt en røykaktig mineralitet og pent integrert tre. Frisk syre. Lette tanniner. Flott lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Meget vellaget vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13502601 (NYHET)
Vin: Steintal Cabernet Franc 2018
Region: Franken, Tyskland
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Steintal
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Cabernet franc.
Beskrivelse: Flott på nesen med aromaer av fersk mørkere frukt, med vekt på mørke plommer og bjørnebær, litt rips, samt urter, krydder, lakris, lær, røyk og tre. Fyldig kropp med en strukturert og god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og slank mørk frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær, samt noe solbær. Innslag av urter og lakris, samt mineraler og tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget tysk cabernet franc. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13482001 (NYHET)
Vin: Heitlinger Köningsbecher Pinot Noir GG 2010
Region: Baden, Tyskland
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Weingut Heitlinger
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av moden rød frukt, med vekt på plommer, kirsebær og mørkere røde bringebær, litt bjørnebær og litt tørket frukt, samt anis, lær, krydder, kaffe, mineraler og tre. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, moden og bløt rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer, samt litt mørkere bringebær. Innslag av urter og litt anis, samt mandler, lær og tre. Balansert syre. Avslipte og modne tanniner. Bra lengde med en tørr, moden utgang. Pen, moden Baden-pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 5718001
Vin: Breuer Spätburgunder B 2018
Region: Rheingau, Tyskland
Pris: 549,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Georg Breuer
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik og veldig tydelig i aromabildet med mørkere rødbærsfrukt, lær og lakris. Middels fyldig og saftig vin med uttalt god fruktfølelse av mørkere røde bær og lær. Varmen er her og vinen er ikke energisk, men gir allikevel en god munnfølelse som man ikke skal kimse av. Sømløse tanniner. Fin vin dette. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 3098901
Vin: Muga Reserva 2017
Region: Rioja, Spania
Pris: 294,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:14.00% Sukker:3.1 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Tempranillo, garnacha, mazuelo, graciano.
Beskrivelse: Ganske bra intensitet og dybde på duft med mørkere rødbærsfrukt, herbalt snitt, fatkrydder og lær. Middels fyldig og frisk vin med saftig munnfølelse av rød/lilla frukt, lett tørket fruktskall, krydder, noe vaniljestang og lær. Bra utgang med pen syre og tanninstruktur. Pen Muga som drikker ganske så godt nå. (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 9419701
Vin: Cune Gran Reserva 2015
Region: Rioja, Spania
Pris: 239,90 kr (basis)
Importør: Good Beverage
Produsent: C.V.N.E.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: tempranillo, graciano, mazuelo, tinta del toro (tempranillo), graciano (bovale) og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med preg av begynnende moden rød og mørk frukt, særlig bjørnebær, mørke kirsebær og røde plommer, samt lilla blomster, lakris, lær, søte krydder og tre. Noen balsamiske toner og snev av urter. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og myk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og sødmerike plommer, samt bjørnebær. Innslag av lakris, pepper, lær, krydder og fat. Pen, frisk syre. Strukturert med polerte, lett modne tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott Gran Reserva til en god pris. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13481601 (NYHET)
Vin: Exopto 2019
Region: Rioja, Spania
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Bod. Exopto
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: tempranillo (tinto del pais) og graciano (bovale).
Beskrivelse: 2000 Flasker lages. Pen intensitet på duft med tydelig preg av både frukt og det ekstra som kommer opp sammen og forfører deg. Mørk lett sødmefull frukt, lær, lakris, lett røyk og noe vanilje. Bra fyldig og saftig vin med god munnfølelse av juicy mørkere bær, lær og krydder. God lett strukturert utgang. Litt faste tanniner, men dette er en veldig fin kjøttvin, uten kanskje de store detaljene.  Bra vin. (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 3370501 (NYHET)
Vin: Finca Valpiedra Reserva 1996
Region: Rioja, Spania
Pris: 557,40 kr (bestilling)
Importør: JP Wine
Produsent: Finca Valpiedra
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: mazuelo, graciano (bovale), cabernet sauvignon og tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Kompleks på nesen med dufter av moden rød og mørkere frukt, med vekt på mørke plommer, bjørnebær og røde kirsebær, samt tørket frukt, lær, nøtter, krydder og noe fat. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av lær, pepper, nøtter og fat. Frisk syre. Finkornede, modne tanniner. Bra lengde med en tørr, moden avslutning. Flott, moden vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 11746001 (NYHET)
Vin: Emilio Moro Malleolus De Valderramiro 2016
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: Bod. Emilio Moro
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Tempranillo (tinto del pais).
Beskrivelse: Dufter av noe utviklet mørk frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og moreller, samt kaffe, lær, lakris, krydder, litt tobakk og tre. Fyldig kropp med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, bløt og begynnende moden mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær. Innslag av tobakk, lakris, krydder og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9714401
Vin: Joseph Phelps Freestone Pinot Noir 2017
Region: California, Usa
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Joseph Phelps Vineyards
Alkohol:14.20% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fin intensitet på duft med tydelig bringebærspreg, lær og fatkrydder som merkes mindre enn tidligere. Middels fyldig vin med litt satt frukt av bringebær, lær og mørkere krydder. Det er en god masse som er her som mange vil like. Kanskje blir syren noe utfordret, men resten er sømløst med på ferden. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13320601 (NYHET)
Vin: Tatomer Pinot Noir Santa Barbara 2019
Region: California, Usa
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Tatomer
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert, floralt preg på nesen med aromaer av lett utviklet, men frisk rød frukt, med vekt på bringebær og kirsebær, samt mineraler, urter og anis. Middels fyldig vin med en delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og mørkere bringebær. Innslag av urter, pepper, anis og lette krydder, samt mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Strålende, balansert californisk pinot. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13422201 (NYHET)
Vin: Lingua Franca Avni Pinot Noir 2018
Region: Oregon, Usa
Pris: 356,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lingua Franca
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat og floral på nesen med aromaer av kirsebær, bringebær og tranebær, litt bjørnebær, samt sitruszest, pepper, høstløv, mineraler og litt eik. Middels fyldig kropp med en god, balansert munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær, samt litt mørkerøde plommer. Innslag av urter, krydder og pepper, samt mineraler og litt fat. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en frisk, mineralsk avslutning. Pent balansert og flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 9965601
Vin: Bod. Chacra Barda Pinot Noir 2020
Region: Argentina
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: First Wines
Produsent: Bod. Chacra SRL
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert og delikat på nesen med aromaer av frisk, kjølig rød frukt, med vekt på jordbær, bringebær og litt syrlige kirsebær, samt pepper, urter, mineraler og litt fat. Middels fyldig kropp med en god, delikat munnfølelse med fin nerve. Bra konsentrasjon av saftig, frisk og delikat rød frukt på smak, med vekt på jordbær, bringebær og syrlige kirsebær. Nydelig ren og krisp frukt. Innslag av litt mørke bær, samt av urter, pepper, mineraler og litt fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en frisk, lett avslutning. Virkelig lekker vin og et meget godt kjøp. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 13462101 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Hub 2019
Region: Chile
Pris: 374,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på røde kirsebær, plommer, litt mørkerøde bringebær, samt urter, krydder, pepper og mineraler. Snev av blomster. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse med fremragende energi. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer og litt bringebær. Innslag av litt mørkere bær, samt urter, pepper og en flott saltaktig mineralitet som skaper interesse. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, lett saltpreget avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13341301
Vin: Diego Morra Barolo Monvigliero 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Diego Morra
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ikke intens, men har en fint aromabilde med roser, tørket urt, tørket nype og med et tøffere granittsnitt. Middels fyldig vin med litt ubestemmelig karakter i munnfølelsen foreløpig. Markens ytterste sjarme er der med sjarmfull rød frukt, men detaljene kommer ikke helt igjennom da årgangens mer bredere karakter lurer under. Noe salt og lær følelse i bakkant. Fast finish, vil trenge litt tid for å finne balansen. Gi vinen et par og se utviklingen. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 10282401
Vin: Carretta Barolo Cascina Ferrero 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 335,– kr (bestilling)
Importør: Podium Wines
Produsent: Ten. Carretta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen på nesen med dufter av rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt skogsbær, samt lær, litt lakris, skogbunn, urter, blomster, saltmineralitet og tre. Hint av litt nøtt på duft. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og strukturert rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, tranebær og plommer. Innslag av lakris, pepper, krydder og lær, samt saltmineraler og litt tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Litt rustikk og ganske tight nå, men dette er en god barolo med bra potensiale. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 575201
Vin: Fenocchio Barolo Bussia Sottana Riserva 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 345,90 kr (basis)
Importør: Excellars
Produsent: Fenocchio
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter av begynnende moden rød frukt, med vekt på plommer og kirsebær, litt bjørnebær, samt lær, fat, pepper, anis, sopp og nøtter. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av lett moden og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, læ og lakris, samt krydder og litt nøtter. Hint av tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Relativt enkel, men god barolo til en god pris. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11158901
Vin: Ca’ del Baio Barbaresco Pora 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ca’ del Baio
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Kun Tonneau og Barriques. 0,3 hektar. Tiltalende og utadvendt tørket rød frukt, løvverk, svette, kokt te og krydder. Middels fyldig og relativt saftig vin med lett tørket appelsin, lysere røde bær og krydder. Fin fasthet på utgangen. God vin med mangler de ekstra detaljene. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 10453905 (NYHET)
Vin: Trediberri Langhe Nebbiolo 2020 (MAGNUM)
Region: Piemonte, Italia
Pris: 479,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ren på nesen med aromaer av kjølig rød frukt, særlig plommer, syrlige kirsebær og bringebær, samt lakris, nøtter, lett lær, urter og blomster. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, delikat rød frukt på smak, med vekt på plommer og røde kirsebær. Innslag av urter, krydder, pepper og litt lær. Frisk syre. Finkornede, litt stramme tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En god Langhe Nebbiolo-magnum til en god pris. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13498601 (NYHET)
Vin: Alberto Oggero Roero Riserva 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 490,– kr (bestilling)
Importør: Nebbiolo Wines
Produsent: Alberto Oggero
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt blomster, anis, lær, skogbunn, jord og litt fat. Snev av litt tørket frukt. Fyldig kropp med en flott, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, tett og strukturert rød frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær. Innslag av litt mørkere bær, lakris, pepper, lær og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12191701 (NYHET)
Vin: Trediberri Dogliani Bricco Mollea 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Soc.Agr. Trediberri di Nicola Obert
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Intens, men veldig ren på nesen med dufter av moreller, syrlige kirsebær, litt plommer, samt urter, mandler, litt anis og mandler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød og litt mørkere frukt på smak, med vekt moreller, litt sødmerike plommer og syrlige kirsebær. Innslag av urter, litt krydder, pepper og lakris. Frisk syre og lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Dette er en bra Dolcetto. (ESH) 
Poeng: 89

 

Varenr: 4017501 (NYHET)
Vin: Bruno Giacosa Dolcetto d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 294,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: dolcetto og dolcetto.
Beskrivelse: Fersk og aromatisk på nesen med dufter av røde kirsebær, mørke plommer, litt blåbær, samt lilla blomster, anis, urter, krydder, lær og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og frisk mørkerød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, samt pepper, krydder og mineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Flott dolcetto! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7905201
Vin: Riecine Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Riecine S.S.
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende og småkompleks på nesen med aromaer av røde kirsebær og plommer, samt appelsinskall, saltmineralitet, litt røyk, urter og blomster. Noen fattoner i bakgrunnen. Middels fyldig kropp med en rik, samtidig strukturert munnfølelse. Lineær, saftig og lett moden rød frukt på smak, med vekt på sursøte kirsebær og kjøttfulle plommer, med følge av litt solbær. Innslag av jord, lær, litt krydder, samt mandler og en røykaktig mineralitet. Hint av tre. Ganske faste tanniner. Livlig, frisk syre. God lengde med en tørr avslutning. Flott, klassisk og juicy Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13459601 (NYHET)
Vin: Piemaggio Le Fioraie Riserva 2015
Region: Toscana, Italia
Pris: 429,20 kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Piemaggio
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: canaiolo og sangiovese.
Beskrivelse: Pent floralt preg med aromaer av røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt tobakk, blomster, mandler, nøtter, litt lær og litt tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og ganske strukturert frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer. Innslag av bjørnebær, samt tobakk, lær, lakris, krydder. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Vellaget vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 984601
Vin: Ochota Barrels A Forest Pinot Noir 2019
Region: South australia, Australia
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Ochota Barrels
Alkohol:12.80% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Pen intens og leken på duft med lett tørket roseblader over kjølig jordbær, te og svale krydderier. Middels fyldig og delikat vin med lett følelse av bringebær, kirsebær, jordbær og lette svale krydderier. Noe salthet i bakkant. Ikke for dypt dette og kanskje litt skrint, men delikat er det. God vin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 11201101
Vin: Massolino Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 294,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med røde bær, roser og tydelig te. Middels fyldig vin med gode røde bær, lett oransje fruktskall og lette krydder sorter. Fint bitt i tanninstrukturen her. Ikke vin som skal lagres for lenge, men drikker godt nå. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 13460001 (NYHET)
Vin: Chateau Cantemerle 2011
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 445,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Cantemerle
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.5 g/l
Druer: petit verdot, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Dufter av lett moden mørk frukt, med vekt på bjørnebær, sødmerike plommer og blåbær, litt røde bringebær, samt lakris, lilla blomster, lær og tre. Snev av litt syltet eller tørket frukt. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær. Innslag av pepper, lakris, lær, jord, litt tobakk, krydder og tre. Hint av mineraler. Frisk syre. Markerte tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. God vin med oppside. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7901901
Vin: Segla 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 569,90 kr (bestilling)
Importør: Interbrands Norway
Produsent: Ch. Rauzan-Ségla
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot, petit verdot og cabernet franc.
Beskrivelse: Opulent på nesen med preg av mørke plommer, kirsebær og blåbær, samt grafitt, mentol, lakris, paprika, tørket frukt, lær og tre. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig og noe tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av litt røde bær, samt lær, lakris, røyk, krydder og tre. Frisk syre. Balanserte tanniner. Bra lengde med en fast utgang. Bra vin som trenger tid. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 862201
Vin: Charles Audoin Bourgogne Pinot Noir 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dom. Charles Audoin
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: 100% Marsannay frukt. Druer fra yngre og eldre vinstokker. Frisk og delikat på duft med røde bær og litt våt damp. Middels fyldig vin med ren rødbærskarakter og krydder. Ikke dyp, men uttalt god frisk frukt som man bare må like. Pen syre og tanninstruktur som gir en enklere, men balansert vin. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 13499401 (NYHET)
Vin: Rapet Chorey-les-Beaune Vielle Vignes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. Rapet
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dette er vinen pirrer deg forsiktig, men nok til at du følger med der roseblader ligger over rød bær og med et pent saltet preg. Middels fyldig vin med god saftaktig munnfølelse med rødere saftige bær, lær og lett krydret preg. Ikke detaljert, men det gir en god Burgund-følelse for pengene dette.
Poeng: 89

 

Varenr: 13479801 (NYHET)
Vin: Faiveley Monthélie 1er cru Les Duresses 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 375,20 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og fin på nesen med aromaer av bringebær og skogsbær, litt kirsebær, samt mineraler, anis, urter, blomster og bra integrert tre. Pent floralt preg. Fyldig kropp med en delikat munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, myk frukt på smak, med vekt på villbringebær, skogsbær og syrlige røde kirsebær. Underbygges av en flott mineralitet, samt innslag av pepper, urter, litt krydder og tre. Frisk syre. Lette tanniner som tørrer bittelitt. Pen lengde med en tørr avslutning. Vellaget vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 5077101
Vin: Jean-Paul Brun Beaujolais L´Ancien 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 224,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay, gamay og år gamle stokker.
Beskrivelse: 50-70 år gamle vinstokker. Saftig og tiltalende på duft med friske røde bær og dette mer tydelige stramme saltpreget som skaper dybdemessig interesse. Middels fyldig vin med pen stramhet i fruktbildet av rødere kirsebær, lilla fruktskall og salter. Veldig fin utgang med sømløse tanniner. Meget godt kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13464701  (NYHET)
Vin: A. Berthet-Rayne Cairanne Vieilles Vignes 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 260,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. A. Berthet-Rayne
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: carignan, syrah og grenache.
Beskrivelse: Bra kombinasjon mellom trøkk og sjarme på duft med lilla frukt, parfyme og lett skogtone. Middels fyldig vin med god struktur. Frukten er grovere, men sjarmerer allikevel med skogsbær, plommer og krydder. God utgang med litt bitt. Gi vinen gjerne et år i kjelleren. Kvalitet. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13465101 (NYHET)
Vin: A. Berthet-Rayne Erato Côtes du Rhône 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 240,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Dom. A. Berthet-Rayne
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: syrah, carignan og grenache.
Beskrivelse: Bra sjarme på duft med denne parfymen som ligger over og virkelig forfører med skogsbær og rødere bær. Bra saftig vin med delikat munnfølelse med skogsbær og rødere bær. Veldig bærete med god friskhet. God avslutning med bra syre og tanninstruktur. Kvalitet. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13389501 (NYHET)
Vin: Dom. Durieu Châteauneuf-du-Pape 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Dom. Durieu
Alkohol:15.00% Sukker:3.1 g/l Syre:4.3 g/l
Druer: counoise, cinsault, mourvèdre, syrah og grenache.
Beskrivelse: Dufter av lett utviklet mørkere frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og kirsebær, litt modne røde bringebær, samt pepper, lær, røyk, mineraler og litt krydder. Fyldig kropp med en rik og en anelse kremet teksturert munnfølelse. Saftig, rik og lett sødmefull mørkere frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, plommer og bjørnebær. Hint av litt bringebær. Innslag av pepper, røyk, kaffe og urter, samt tørkede krydder og en fin mineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott og ganske tilgjengelig CdP. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12169401 (NYHET)
Vin: Salwey Henkenberg Spätburgunder GG 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 425,– kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Weing. Salwey
Alkohol:13.50%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Fin på nesen med aromaer av markjordbær, villbringebær, syrlige kirsebær, samt pepper, mineraler, urter og tre. Snev av mandler og blomster på duft. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, saftig og frisk rød frukt på smak, med vekt på villbringebær, søte jordbær og syrlige kirsebær. Innslag av pepper, urter, mineraler og noe tre. Frisk syre. Fine tanniner som tørrer litt. Bra lengde med en tørr, lett mineralsk avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13491801 (NYHET)
Vin: Frey Cabernet Sauvignon 2015
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Bacchus Wines
Produsent: Weing. Frey
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Jordsmonnspreget på duft med stram bjørnebærspreg, fyrstikk, lær og lett blodtendenser. Middels fyldig, grov og lett sta vin med strammere munnfølelse av bjørnebær, moden skogsbær, bringebær, lakris og urter. Lang utgang med tanniner som er der, men er ikke for faste. Jordsmonnet tar deg med ut av Bdx, men det er fortsatt europeisk snitt i vinen. Nesten litt stram og uforløst, selv om ikke strukturen tilsier en vin for evigheten. Syren er der og tanninene faste, men på en allikevel integrert måte. Sjarmfull er den ikke, men absolutt særpreg er å finne. God blind-test vin? (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 13444801 (NYHET)
Vin: Wasenhaus Bellen Spätburgunder 2019
Region: Landwein, Tyskland
Pris: 645,80 kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Wasenhaus
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Delikat floralt preg på nesen med aromaer av bringebær, kirsebær og plommer, samt urter, pepper og blomster. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, tranebær og kirsebær. Innslag av pepper, urter, noe mineraler og noe fat. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott spätburgunder. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 8059001
Vin: Dom. Drouhin Dundee Hills Pinot Noir 2016
Region: Oregon, Usa
Pris: 498,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Domaine Drouhin Oregon
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med preg av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, jordbær og litt mørkere bringebær, noe bjørnebær, samt urter, pepper, litt lett lær og noe fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett utviklet kjølig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av noe mørkere bær, samt av pepper, lær, mineraler og noe tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin pinot fra Oregon. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12206801
Vin: Terra Petra Rapsani 2018
Region: Rapsani, Hellas
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Thymiopoulos Vineyards
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: krassato og xynomavro.
Beskrivelse: Relativt intens på duft med preg av lett moden rød frukt, med vekt på særlig kirsebær og jordbær, litt mørkere bær, samt innslag av blomster, røyk og tre. Snev av litt pepper og krydderier. Middels fyldig kropp med en elegant, strukturert munnfølelse. Kjølig, saftig og lett moden rød frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær. Innslag av nøtter, mandler og røyk, samt litt krydder og tre. En anelse tørrende tanniner som balanseres fint av en flott frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, fokusert gresk vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13461801 (NYHET)
Vin: Pedro Parra Imaginador 2019
Region: Chile
Pris: 274,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pedro Parra y Familia
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av jordbær, kirsebær og plommer, samt urter, blomster og en frisk mineralitet. Middels fyldig kropp med en god, fint teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, bringebær og plommer. Innslag av urter, røyk, mineraler og litt pepper. Strålende, frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Virkelig frisk og flott chilensk vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 935101
Vin: Yalumba The Menzies 2015
Region: South australia, Australia
Pris: 499,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Yalumba Winery
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Dufter av lett utviklet mørk frukt, med vekt på plommer, bjørnebær og solbær, samt lilla blomster, sjokolade, tobakk, anis og bra integrert tre. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, tett og sødmerik mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer. Innslag av litt røde kirsebær, samt krydder, lakris, vanilje, tobakk og tre. Frisk syre. Finkornede, lett støvete tanniner. Bra lengde med en tørr og litt fast avslutning. Flott kjøttvin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13342101 (NYHET)
Vin: Cristian Boffa Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 249,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Enkel, men forførende på duft med disse litt våte rosene som ligge over kirsebær, litt knust fruktstein og lett tørket karakter. Fin rødbærskarakter som gir mye frukt for pengene. Lett stram kirsebær, noe kjølig jordbær og med et fint saltlag som skaper glede. Ikke dypt, bare godt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13341701 (NYHET)
Vin: Cristian Boffa Barbera d’Alba 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Rik og forførende på duft med denne rike stilen med mørk plomme,krydder og lett stein. Veldig fin skarphet som får deg til våkne faktisk. Middels fyldig vin med litt grovere fruktbilde, men allikevel på en frisk måte med fruktskall, mørk plomme, lær og mørk kryddersort. Syren i druen holder vinen levende. Fin, litt grov vin, men det skaper bare interesse. Håndverk dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 12343301
Vin: Casa Emma Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Casa Emma
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: canaiolo, malvasia og sangiovese.
Beskrivelse: Pen parfyme forfører på duft med røde bær og krydder. Middels fyldig og saftig vin kirsebær og skall. Ren og god frukt med bra utgang. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 11201001
Vin: Massolino Barbera d´Alba 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Forfærende på stilen med denne fine parfymen som ligger over lilla bær og krydder. Middels fyldig og frisk vin med tiltalende og frisk munnfølelse over lilla lett sødmefull frukt og krydder. Enkel, men god. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13345401
Vin: Francesco Borgogno Barolo Brunate 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Borgogno Francesco
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ganske så bred duftbildet med denne mer varmere karakteren kommer ut med svære tørkede roser, tørket oransjefrukt og tydelige krydderier som tar tak. Fyldig, bred og litt svær på frukt med denne saftige varianten som kan oppleves for varmende i frukten, selv om syren arbeider på høygir for å redde vinen. Oransje frukt, mot det tørkede røde og krydderne. Dette er vinen for de som liker det utadvendte og bredere stilen. De som liker mer syrekarakter er ikke dette vinen i denne årgangen. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 1875401
Vin: Olek Bondonio Rosso Giulietta Langhe 13 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 367,50 kr (bestilling)
Importør: Nebbiolo Wines
Produsent: Az.Agr. Olek Bondonio
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pelaverga.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær, solbær og litt markjordbær, samt hvit pepper, blomster, nøtter og lær. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, fersk og litt myj rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av urter og pepper. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12210401
Vin: Ettore Germano Barbera d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Rik og forførende på duft med konsentrert rødbærspreg og blomster. Middels fyldig og likanes Barbera med rød frukt, mørkere fruktskall og krydder. Bra syre frisker opp vinen godt. God saftig utgang. Alkoholen godt integrert sammen med tanninene. Ikke for detaljert, men godt. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 1373701
Vin: Vajra Barbera d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 214,90 kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på jordbær og kirsebær, litt mørkere bringebær og plommer, samt mineraler, blomster, urter og litt krydder. Hint av litt veistøv. Vinen har en middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på bringebær, røde kirsebær og mørke plommer. Innslag av urter og krydder, samt litt lakris og litt mineraler. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Bra Barbera. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13499301 (NYHET)
Vin: Petrolo Torrione 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Petrolo Soc. Agr.
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot og sangiovese.
Beskrivelse: Modning i sement, fransk 40 Hl fat, Tonneaux og barriques. i 15-18 måneder. Sangiovese i all sin tydelighet med den litt brede mørkere røde frukten som kommer opp sammen med kjeller, jord, blomst og anis. Litt tørket i bildet også. Middels til fyldigere vin med bredere fruktbilde med grovere mørk fruktkjøtt, lær og sjoko i bakkant. Syren er der, men ikke for frisk kanskje. Gi den litt tid, ikke på helt sjarmsiden enda.
Poeng: 88

 

Varenr: 12126401
Vin: Poggio al Sole Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Poggio Al Sole
Alkohol:14.00%
Druer: merlot, canaiolo og sangiovese.
Beskrivelse: Dufter aromatisk av lett moden rød frukt, med vekt på plommer, jordbær og kirsebær, samt mandler, lær, fuktig jord og blomster. Hint av søt tobakk og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Konsentrert, saftig mørkerød frukt på smak, primært plommer og mørkerøde kirsebær, samt bringebær. Innslag av anis, litt lær og noe fat. Tydelige fine tanniner kombinert med en frisk syre. Fin lengde med en tørr avslutning. God, fruktdreven Chianti Classico i klassisk stil. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5157901
Vin: La Stoppa Trebbiolo Rosso 2020
Region: Emilia-romagna, Italia
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: La Stoppa
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: barbera og bonarda.
Beskrivelse: Dufter friskt av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt anis, blomster, urter og noe krydder. Middels fyldig kropp med en god, saftig munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmerike plommer og tranebær, samt litt mørkere bær. Innslag av anis, urter, krydder, samt noen flotte mineralske hint. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørrende, mineralsk avslutning. Lettbent, frisk og god vin fra Emilia-Romagna. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12074401
Vin: Blason d’Issan 2017
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 380,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. d’Issan
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: merlot, cabernet sauvignon, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Rik, samtidig innsmigrende på nesen med aromaer av begynnende moden mørkere frukt, med vekt på mørke plommer og bjørnebær, litt røde kirsebær, samt tobakk, jord, pepper, krydder, grafitt, saltmineralitet, lær og noe fat. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, tett rød og mørkere frukt, med vekt på kirsebær, sødmerike plommer og bjørnebær. Innslag av urter, krydder, lær og en fin saltmineralitet, samt litt fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott frukt i denne gode vinen. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13460201 (NYHET)
Vin: Chateau Lacoste Borie 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Lacoste-Borie
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.3 g/l
Druer: cabernet franc, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Intens, men forholdsvis ren på nesen med aromaer av mørk frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og litt solbær, litt bringebær, samt lakris, pepper, lilla blomster, grafitt, lær og tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og sødmerike plommer. Innslag av mørk sjokolade, lakris og krydder, samt salter, lær og tre. Frisk syre. Lange, tørre tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. God vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13466901 (NYHET)
Vin: Gavignet-Béthanie Clos des Dames Bourgogne Hautes-Côtes-Nuits 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 360,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Gavignet-Béthanie & Fills
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Ganske konsentrert og lett massiv i aromabildet med mørkere røde bær, eksotisk parfyme og lær. Middels fyldig vin med god konsentrert og seriøs frukt med mørkere røde bær, noe moden bringebær, lær og saltlag. Tanniner som biter, men ikke ubalansert. Overraskende kraftig vin, men dette gir mye vin for pengene og representerer kvalitet fra Hautes Cotes de Nuits. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 7478301
Vin: Joseph Drouhin Chambolle-Musigny 2018
Region: Bourgogne, Frankrike
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Dom. Joseph Drouhin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og litt markjordbær, samt urter, blomster og litt fat. Snev av pepper på nesen. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige kirsebær. Innslag av en saltaktig mineralitet, samt litt lett pepper, krydder og noe tre. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en tørr avslutning. Mangler kompleksitet, men en god vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 9111501
Vin: Girardin Bourgogne Terroir Noble Pinot Noir 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 244,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Maison Vincent Girardin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på villbringebær, plommer og jordbær, samt litt blomster, urter, krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av ung, fersk og saftig rød frukt på smak, med vekt på plommer, bringebær og jordbær. Innslag av krydder, saltmineralitet og litt lær og fat. Pen, frisk syre som livner opp vinen godt. Fine, strukturerte tanniner. Bra lengde med en frisk avslutning som tørrer til slutt. Fin, ikke for detaljert pinot med leskende friskhet. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13452801 (NYHET)
Vin: Du Grappin Côte de Brouilly 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Le Grappin
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Pen lett rustikk følelse på duft med fin rødbærsfrukt, sval krydder, og dette saltet mineraliteten som skaper interesse. Middels fyldig vin med lett rustikke følelse med grovere jordsmonn som ligger over konsentrert lys rødbærsfrukt og salter. Seriøs vin, som kanskje skal utfordres på sjarmen. Men kvalitet er det. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13446301 (NYHET)
Vin: Fam. Dutraive Fleurie La Tonne 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: J-L. Dutraive-Dom. Grand’Cour
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av lett utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær, bringebær og mørke plommer, samt roser, urter og en røykaktig mineralitet. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, noe moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmerike plommer og mørke bringebær. Flott underliggende mineralitet, og innslag av urter og pepper. Frisk syre. Lette tanniner som tørrer litt. Bra lengde med en lett tørrende avslutning. Sjarmerende og god vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11236601
Vin: Dom. David-Beaupere Julienas La Bottiere 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 295,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: David-Beaupère
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på plommer, kirsebær og litt mørkerøde bringebær, samt anis, krydder og blomster. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på plommer, kirsebær og litt bringebær. Innslag av lakris, pepper, urter og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott beaujolais. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 10411501
Vin: La Soeur Cadette Juliénas 2019
Region: Beaujolais, Frankrike
Pris: 320,– kr (bestilling)
Importør: Vinum
Produsent: La Soeur Cadette
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og plommer, samt blomster, urter og litt lakris. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og myk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, kjøttfulle plommer og kirsebær. Innslag av mørkere frukt i retning av moreller og bjørnebær, samt lakris, krydder og mineraler. Frisk syre. Lette, myke tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Fin og typeriktig fruktig beaujolais. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 12336901
Vin: Lapalu Côte de Brouilly 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 314,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Jean Claude Lapalu
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med dufter av fersk rød frukt, med vekt på plommer, bringebær og noe mørkerøde kirsebær, litt stall, samt urter, blomster og pepper. Middels til fyldig kropp med god munnfølelse. Saftig, myk og fersk rød frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer, bringebær og røde kirsebær. Innslag av urter, litt krydder og pepper, lakris, samt mineraler. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En god, mineraldrevet gamay. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13260201. (NYHET)
Vin: Dom. F. Merlin Côte-Rôtie 2018
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. Francois Merlin
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.0 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Pen intensitet med lett forførende aromaer av mørkere bær, litt jern og krydder. Middels til fyldig vin med god munnfølelse av røde og mørkere bær, kaffe og lett lær. Bra utgang med integrerte tanniner. Bra vin, men kanskje litt ensformig enda. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 13375801 (NYHET)
Vin: Jean-Baptiste Souillard Crozes Hermitage Les Baties 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Jean-Baptiste Souillard
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: En anelse reduktiv på nesen. Dufter av mørk frukt, med vekt på bjørnebær og mørke kirsebær, litt røde bær, samt pepper, einebærbusk, lilla blomster, krydder, noe lær og blomster. Middels til fyldig kropp med en god, litt rik munnfølelse. Saftig, konsentrert mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av kaffe, lær, lakris, sjokolade og litt nøtter. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En fin vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 5045301
Vin: Colombier Crozes Hermitage 2019
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 269,90 kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Dom. du Colombier
Alkohol:14.20% Sukker:3.0 g/l Syre:3.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Bred og lett kraftfull Crozes med svær blomstereng, parfyme, svette og mørkere frukter. Middels til fyldig Crozes med saftig parfymert mørkere frukt og lær. Fin utgang, nesten litt polert. Masse Syrah for pengene dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 11644601 (NYHET)
Vin: Dom. du Coulet No Wine’s Land 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. du Coulet
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Dufter parfymert av fersk og frisk mørk frukt, med vekt på bjørnebær og plommer, samt røyk, mineraler, blomster, pepper og espressokaffe. Fyldig kropp med en god, behagelig strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig mørk frukt på smak, med vekt på kirsebær, bjørnebær og skogsbær. Veldig juicy. Innslag av pepper, lakris, krydder og litt lær. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Flott, konsentrert syrah. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 9303501
Vin: Texier Brézème Côtes du Rhône 2018
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Eric Texier
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: syrah, syrah, syrah fra og år gamle stokker.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med lilla frukt, blomst og krydder. Middels fyldig og saftig vin med rødblå bær og tiltalende kryddersorter. Pen ren utgang med fin syre og utmerket tanninstruktur. Passe bra salthet bygger, selv om vinen kanskje ikke er for kompleks. Men godt. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 7830101
Vin: Laurent Perrachon Morgon Corcelette 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 219,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Laurent Perrachon
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Pen intensitet på duft med denne nesten blodige tanken over saftig litt sødmefull mørk frukt og parfyme. Middels fyldig og saftig Morgon med mørk lilla sødmefull frukt, sjokolade og lær. Bra seriøsitet for pengene dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 13081301
Vin: Meyer-Näkel Spätburgunder 2019
Region: Ahr, Tyskland
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. Meyer-Näkel
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Floral og frisk på nesen med dufter av lett utviklet rød frukt, med vekt på jordbær og bringebær, samt pepper, nøtter, pent integrert tre og en saltaktig mineralitet. Pent fyldig vin med en god, kjølig munnfølelse. Fini konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og litt jordbær. Snev av litt mørkere frukt. Fin underliggende mineralitet, samt innslag av litt pepper og velintegrert tre. Frisk syre. Lette, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra, typeriktig pinot fra Ahr. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13061701
Vin: Weingut Franz Keller Oberbergener Bassgeige Spätburgunder 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Weingut Franz Keller
Alkohol:12.50% Sukker:9.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Delikat og floral på nesen med aromaer av rød frukt, med vekt på bringebær, kirsebær og litt jordbær, samt hvite blomster, anis, pepper og mineraler. Streif av sopp og fat på nesen. Middels fyldig kropp med en god, noe rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt myk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær og kirsebær, samt noe plommer. Innslag av urter, pepper, en røykaktig mineralitet og noe fat. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. En bra tysk pinot. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13502401 (NYHET)
Vin: Wagner Oberrotweil Spätburgunder 2019
Region: Baden, Tyskland
Pris: 325,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Peter Wagner
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Floralt preg på nesen med aromaer av frisk rød frukt, med vekt på bringebær, syrlige kirsebær og tranebær, samt litt mørkere bær, pepper, blomster og litt tre. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og noe sødmerik rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og litt røde plommer. Innlag av urter, pepper, samt en kalkaktig mineralitet og litt tre. Frisk syre. Lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Mangler kompleksitet, men dette er en juicy og flott vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13503201 (NYHET)
Vin: Wein. Burg Ravensburg Dicker Franz Blaufränkisch GG 2016
Region: Baden, Tyskland
Pris: 389,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Weingut Burg Ravensburg
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Blaufränkisch.
Beskrivelse: Tett på duft med aromaer av lett sødmefull mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og mørke kirsebær, samt pepper, kaffe, røkelse, lilla blomster og noe vanilje. Fyldig kropp med en god munnfølelese. Bra konsentrasjon av saftig, tett og sødmerik mørk frukt på smak, med vekt på solbær, bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av lakris og sjokolade, samt krydder og tre. Frisk syre. Modne tanniner. Bra lengde med en litt bløt, tørrende avslutning. Flott blaufränkisch fra Baden. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11067401
Vin: Adams Kaliber 12 Spätburgunder 2018
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 248,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Adams Wein
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Innsmigrende på duft med preg av frisk rød frukt, med vekt på mørkerøde bringebær, markjordbær og kirsebær, samt pepper, krydder, mineraler, blomster og litt te. Vinen har en middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av pepper, urter og lett krydder, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Flott tanninstruktur med lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en lett, tørrende avslutning. Flott, ueiket spätburgunder som beholder friskheten i det som var et varmt år. Meget godt kjøp. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 2766101 (NYHET)
Vin: Domino de Tares P3 2015
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 554,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Domino de Tares
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Mencia.
Beskrivelse: Dufter av moden mørk frukt, med vekt på skogsbær, bjørnebær og litt mørke kirsebær, litt røde bær, samt lakris, lær, krydder, røyk og tre. Snev av litt røde bær og lilla blomster. Fyldig kropp med en god, balansert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, moden mørk frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av lær, lakris, krydder, pepper og fint integrert tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Strukturert og flott vin fra Bierzo. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 13402101 (NYHET)
Vin: Des. De Palacios Villa de Corullon 2018
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 384,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Des. de J. Palacios
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Mencia.
Beskrivelse: Lett parfymert på nesen med aromaer av rød og mørkere frukt, med vekt på mørke plommer og skogsbær, litt røde kirsebær, samt pepper, krydder og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, mørke plommer og bjørnebær. Innslag av litt lakris og lær, samt tre. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 11841801
Vin: Yalumba The Cigar Coonawarra Cabernet Sauvignon 2017
Region: South australia, Australia
Pris: 329,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Yalumba Winery
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: malbec og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Intens på duft med preg av litt sødmerik mørk frukt, med vekt på solbær, bjørnebær og plommer, litt blåbær, samt krydder, lær, tobakk, sjokolade og fat. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Rik, saftig og myk mørk frukt på smak, med vekt på skogsbær, bjørnebær og solbær. Innslag av krydder, anis og lær, samt tobakk og tre. Frisk syre. En anelse grove, rustikke tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Kraftpakke av en vin som vil være bra som matfølge. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 7615101
Vin: Alessandro Veglio Barolo 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 419,– kr (test)
Importør: Winning Brands
Produsent: Alessando Veglio
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Intens på nesen med dufter av noe utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt bjørnebær, litt tørket frukt, nøtter, jord, lær, anis og litt tre. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, tett og lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer, samt litt bjørnebær. Innslag av anis, krydder, lær og litt tre. Frisk syre. Faste, umodne tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. Forsåvidt god vin som ikke er helt i balanse. Kan bli bra, men usikkerhet med hensyn til potensialet. Litt merkbar alkohol. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13491701
Vin: March. di Gresy Langhe Nebbiolo Martinenga 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 319,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Marchesi di Gresy
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tilgjengelig og tiltalende på duft med roser over røde bær. Middels fyldig vin med enkel men god lys rødbærskarakter over noe tørket nype. Kanskje ikke for energirik i frukten, men ha den til et lammemåltid som går dette fint. Gi den litt tid.  (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13374301 (NYHET)
Vin: Crissante Alessandria Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Crissante Alessandria
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Dufter av fersk rød frukt, med vekt på kirsebær, rips og litt plommer, samt lakris, nøtter, litt tjære og litt tre. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert og fersk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av litt mørkere bær, samt krydder, pepper, lakris og noe nøtter. Frisk syre. Fine tanniner som bite litt. Bra lengde med en tørr avslutning. Mangler kompleksitet, men en god vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13490601 (NYHET)
Vin: Pio Cesare Il Nebbio 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 249,– kr (bestilling)
Importør: Interbrands Norway
Produsent: Pio Cesare
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: pinot noir og nebbiolo.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av bringebær, rips, røde kirsebær og litt markjordbær, samt appelsinskall, anis, blomster, mandler og litt søte krydder. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på sursøte kirsebær, rips og villbringebær. Innslag av urter og krydder, samt mandler. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Enkel, fruktdreven og god vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 1504201
Vin: Scavino Barbera d’Alba 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 276,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Intens i aromabildet med lett varmet lilla frukt, toddy og lær. Middels fyldig og rik Barbera med denne uttalte saftige lilla plommefrukten og krydderiene. Ikke dypt dette, men forfører allikevel med framovervendtheten. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 5903101
Vin: Erbaluna Dolcetto d’Alba Le Liste 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Erbaluna
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Lett reduktiv på duft. Bra seriøsitet på duft med fin stramhet med mørkere røde bær og mørk blomst og mineralsk snitt. Middels fyldig og seriøs Dolcetto med konsentrert frukt, tanniner og bra syre. Dette er en annen verden en Pizza-Dolcetto. Struktur og tett frukt som skaper interesse. Tydelig kirsebærsfrukt, mørkere bær og mørke krydderier. Sjarmerende? Tja. Men vin for den uttalte vin-entusiasten. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 2036201
Vin: Ca` del Baio Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Ca’ del Baio
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk på duft med fyrrige roser over røde bær og nesten krydrete tone i bakkant. Middels fyldig vin med en god fruktkarakter av røde bær, lett tørket skall og lett saltet preg. Ikke komplekst, ikke konsentrert heller. Men for den gode samtalen er dette fint. Veldig fin pris. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13056601 (NYHET)
Vin: Querce Bettina Rosso di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 379,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Querce Bettina
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Dufter av røde kirsebær, bakte plommer og litt bjørnebær, samt tobakk, lilla blomster, litt krydder, mineraler og tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet og tett rød og litt mørk frukt på smak, med vekt på plommer og kirsebær, samt noe bjørnebær. Innslag av mokka, lakris, krydder og litt tre. Frisk syre. Lett polerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Mangler detaljer, men en god vin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 3465401
Vin: Fèlsina Berardenga Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 194,90 kr (basis)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fatt. di Felsina
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk på nesen med aromaer av røde kirsebær og plommer, litt markjordbær, samt mandler, krydder, lakris, litt tobakk og fat. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, lett moden og frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av lakris, urter og krydder, samt litt tre. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Klassiker i polhyllene som fortsatt er en flott representant for Chianti Classico. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 12126201
Vin: Poggio al Sole Trittico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Poggio Al Sole
Alkohol:14.50%
Druer: merlot, cabernet sauvignon og sangiovese.
Beskrivelse: Floralt preg på nesen med dufter av lett utviklet rød frukt, med vekt på jordbær, kirsebær og plommer, samt urter, tobakk, mandler og litt tre. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av tobakk, pepper og krydder, samt noe tre. Fine tanniner, frisk syre. God lengde med en tørrende avslutning. Noen vil kalle dette noe enkelt, men dette er en god vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 13459501 (NYHET)
Vin: Piemaggio Le Fioraie 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 314,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Piemaggio
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: canaiolo og sangiovese.
Beskrivelse: Delikat på duft med preg av modne røde kirsebær, sødmerike plommer, samt lilla blomster, lakris, tobakk, jord, krydder og litt tre. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, begynnende moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, plommer. Innslag av lakris, lær, tobakk, litt krydder og tre. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Bra vin med ganske lineær frukt som drikker bra nå. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 5027601
Vin: Rocca di Castagnoli Chianti Classico 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Rocca di Castagnoli
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: sangiovese og canaiolo.
Beskrivelse: Fint aromabilde med passe blomst som ligger over mørkere røde bær og lær. Middels fyldig vin med god fruktfølelse av rødere bær og krydder. Bra saftighet på en litt enklere utgang. Fin pasta og pizza vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 1242601
Vin: Paolo Leo Orfeo Negroamaro 2018
Region: Puglia, Italia
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Paolo Leo
Alkohol:14.50% Sukker:6.5 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: primitivo og negroamaro.
Beskrivelse: Pen litt vill aromaer av blomst, rødere bær, fyrstikk og krydder. Middels fyldig vin med lett bred og sødmefull frukt, som allikevel greier å vise friskhet med mørkere røde frukt, salt og krydder. Fin kjøttfull utgang som gir deg følelsen av biff. Bra vin dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11520001
Vin: Occhipinti Alea Viva 2020
Region: Lazio, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Andrea Occhipinti
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Aleatico.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av røde kirsebær og plommer, litt moreller, samt urter, anis og tørkede blomster. Middels fyldig kropp med en god, rund munnfølelse. God konsentrasjon av myk og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av urter og pepper. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en fruktig, lett tørrende avslutning. God, juicy vin med lett naturvinspreg. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13476201 (NYHET)
Vin: Ch. Sérilhan 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 338,80 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Serilhan
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: cabernet franc, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Dufter av lett utviklet mørk frukt, med vekt på bjørnebær, solbær og plommer, litt blåbær, samt pepper, grafitt, fuktig jord, tobakk, litt krydder, vanilje og sedertre. Middels til fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse med fin nerve. Fin konsentrasjon av saftig, tett mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og solbær. Innslag av litt røde bær, urter og pepper, samt mineraler og noe fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott konsentrert og nerverik Bordeaux-vin til en fin penge. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 8203901 (NYHET)
Vin: Bonnardot Maranges Sur le Bois 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Plus Vini
Produsent: Ludovic et Emilien Bonnardot
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av mørkerøde bringebær, røde kirsebær og rips, samt blomster, urter, mineraler, litt lær og vått trevirke. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. Saftig, frisk og lett moden rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, rips, plommer og mørkerøde bringebær. Innslag av urter, mineraler, lær, mandler og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Mangler noe kompleksitet, men dette er en god vin med bra fruktintensitet. (ESH) 
Poeng: 87

 

Varenr: 8093301
Vin: Trimbach Pinot Noir Réserve 2018
Region: Alsace, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: F.E. Trimbach
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Pen intensitet på duft med lett forførsk rød-lilla frukt, drueskall, jordsmonn og krydder. Middels fyldig og veldig jordete i karakteren med rød frukt, mørkere fruktskall, dieselaktig tone og krydder. Særpreget, dog ikke for sjarmfull. Men kvalitet og med et pent preg av Alsace her. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13483701 (NYHET)
Vin: St. Jemms Crozes Hermitage Signature 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Dom. Michelas St. Jemms
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av mørk frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og skogsbær, litt røde bær, samt anis, urter og lilla blomster. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra struktur. God konsentrasjon av myk og saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Innslag av lakris, pepper, krydder, samt litt mineraler. Frisk syre. Modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin uten for mye detaljer. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12396801 (NYHET)
Vin: Matthieu Barrat Je suis ton Père 2020
Region: Frankrike
Pris: 269,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Matthieu Barret
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.8 g/l
Druer: Dureza.
Beskrivelse: Sammensatt på duft med preg av fersk rød frukt, med vekt på bringebær, plommer og røde kirsebær, urter, blomster, samt litt krydder. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Saftig, frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, røde kirsebær og jordbær. Innslag av mineraler, urter og krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Flott lengde. Bra Rhône-vin med egenart og friskhet. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11350901 (NYHET)
Vin: De Boel Collines Rhodaniennes Les Voraces 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Familie De Boel
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Fersk og uttrykksfull på nesen med aromaer av mørke plommer, bjørnebær og skogsbær, samt pepper, lær, lilla blomster og litt skog. Middels fyldig kropp med en god, fersk munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, fersk mørk frukt på smak, med vekt på plommer og bjørnebær. Innslag av lakris, krydder, lær og en lett saltaktig mineralitet. Fine tanniner. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. God og typeriktig rhônsk syrah til en fin pris. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 9914301
Vin: Ogier Châteauneuf-du-Pape Bois de Pied Redal 2019
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Vinordia
Produsent: Ogier
Alkohol:15.00%
Druer: grenache, syrah og cinsault.
Beskrivelse: Rikere på duft med preg av modne bjørnebær og mørkere plommer, litt tørket frukt, samt lakris, lær, kaffe og tre. Streif av blomster på nesen. Fyldig kropp med en rik munnfølelse. Fersk, rik og myk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, modne bjørnebær og sødmerike mørke plommer. Innslag av pepper, lakris og litt krydder, samt noe lær og tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, litt bløt avslutning. En god, bløt og lett utviklet CdP som fremstår hakket mer elegant enn tidligere. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13365601  (NYHET)
Vin: Vign. Reveille Elan 2017
Region: Roussillon, Frankrike
Pris: 265,– kr (bestilling)
Importør: Sommelier
Produsent: Vign. Reveille
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.0 g/l
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Bra jordsmonnspreg ligger over på duft sammen med røde grove bær, svær blomstereng og krydderskog. Middels fyldig vin med god rikdom med saftig lilla frukt, litt sødmefull rødbærsfrukt mot cassis og krydder. Alkoholen er der, men er ikke for synlig. Syren utfordres men er på den gode siden. Tanninene har et passe bitt også. En god vin fra området. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13365701 (NYHET)
Vin: Vign. Reveille Pointe Rouge 2019
Region: Roussillon, Frankrike
Pris: 235,– kr (bestilling)
Importør: Sommelier
Produsent: Vign. Reveille
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: carignan og grenache.
Beskrivelse: Pent autentisk tone på duft med jordsmonn og kjeller som ligger over lilla frukt som gir masse glede. Middels fyldig vin med saftig og med frukt som skaper interesse med rødlilla fruktfølelse og krydder. Lett strammere utgang med tanniner som er der, men allikevel på en særpreget og god måte. Ikke dyp, men bra områdetypisk vin. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 13502901 (NYHET)
Vin: Steintal Buntsandstein Spätburgunder 2017
Region: Franken, Tyskland
Pris: 299,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Steintal
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Noe tilbakeholden på duft. Dufter av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær, plommer og bringebær, samt anis, urter, røyk og noe tre. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fremstår likevel noe knytt. Saftig, fersk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, plommer og syrlige kirsebær. Innslag av en saltaktig mineralitet, pepper og noe tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin som virker noe innesluttet og uforløst per dags dato – men potensialet er her. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 12437601
Vin: Goldmine Patina Syrah 2019
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 275,20 kr (basis)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Goldmine Farm
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Ganske terroirdreven med dette jordlig aromabildet av bjørnebær, krydder og salter. Middels fyldig og saftig vin med røde og mørkere røde bær, lakris og pepper. Syren lever godt her. Bra integrert alkohol. God salthet. Pent syre og tanninstruktur. Veldig fin denne her. (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 11842501
Vin: Yelland & Papps Second Take Shiraz 2020
Region: South australia, Australia
Pris: 305,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Yelland & Papps
Alkohol:12.80% Sukker:3.0 g/l Syre:6.9 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Dufter av mørke plommer, mørke kirsebær og noe bjørnebær, samt krydder, jord, nøtter, røyk, vanilje og tre. Hint av bringebær og blomster på nesen. Middels fyldig kropp med en teksturert og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, kjølig mørk frukt på smak, med vekt på sødmerike plommer og bjørnebær, samt litt bringebær. Innslag av lakris, pepper, mineraler og litt nøtter og tre. Frisk syre. Lett strukturerte, modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott vin som viser en litt annen side av Barossa Valley. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 13459701 (NYHET)
Vin: Piemaggio Il Maggio Chianti Classico 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 249,– kr (bestilling)
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Piemaggio
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Dufter av lett utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, samt tobakk, lakris og litt tre. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, lett utviklet rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og kjøttfulle, sødmerike plommer. Innslag av bjørnebær, samt krydder, lær, lakris og litt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. En enkel, god Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13375101 (NYHET)
Vin: Monteraponi Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Monteraponi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: canaiolo og sangiovese.
Beskrivelse: Klassisk på duft med preg av røde kirsebær, plommer, litt bjørnebær, samt lakris, mandler og litt tobakk. Middels til fyldig kropp med en god munnfølelse. God konsentrasjon av moden, myk og saftig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Innslag av lakris og tobakk, samt litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr avslutning. En enkel, god Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13461001 (NYHET)
Vin: Le Chai de la Louve Bourgogne Rouge 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Le Chai de la Louve
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Parfymert på nesen med aromaer av bringebær, jordbær og litt tranebær, samt blomster, litt pepper og mineraler. Middels fyldig kropp med en delikat, god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, myk rød frukt på smak, med vekt på bringebær, jordbær og syrlige kirsebær. Innslag av urter, lett krydder og pepper. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 13487601 (NYHET)
Vin: Rijckaert Arbois Poulsard La Rouge 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Rijckaert
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.2 g/l
Druer: Poulsard.
Beskrivelse: Sjarmerende på duft med denne følelsen av tørket frukt, løvblad og krydder. Middels fyldig vin som nok er noe preget av et varmere årgang der den lyse røde frukten er tørket med noe løvblad i bakkant. Det er noe sjarme her, og et skrik om å oppdages. Vin som ikke skal nødvendigvis lagres lengre. Til deg som liker Poulsard. (AB)
Poeng: 86

Annonse

Annonse