Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 4. mai 2022 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

Annonse

Annonse

Smaksnotater

Røde viner

Varenr: 12091901 (NYHET)
Vin: Bruno Giacosa Barolo Falletto Vigna le Rocche Riserva 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 5 950,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: None
Alkohol:15.00%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Kompleks, formidabelt dyp og meget forførende på nesen med delikate aromaer av røde kirsebær, villbringebær og bjørnebær, samt anis, roser, tjære, lær, nyper, røyk, mandler og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Men her er det også en vanvittig tett struktur som åpenbarer seg etter hvert som vinen brer seg utover. Konsentrert, ren og strukturert frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og mørke bær. Pen friskhet i frukten. Innslag av tjære, anis, trøfler og noe krydder, samt mandler, te og en lekker saltmineralitet. Massivt, dog pent strukturert med frisk syre og faste, lange tanniner. Mye kraft her! Pen lengde med en tørr, stram avslutning som bærer et visst saltpreg. En spektakulær Barolo i tradisjonell stil som trenger godt med tid. Tross sin kompleksitet fremstår den faktisk i dag en anelse reservert. Og ganske så strukturert. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 9065901 (NYHET)
Vin: Cappellano Barolo Otin Fiorin Pie Franco-Michet 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 200,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Cappellano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: nebbiolo.
Beskrivelse: Forførende, kjølig aromabilde med dufter av røde kirsebær, røde plommer, skogsbær og moreller, samt tjære, tobakk, nøtter, lær, høstløv, tre og en lekker saltaktig mineralitet. Nydelig dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god og delikat, frisk munnfølelse. Konsentrert, frisk og fersk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og moreller. Pene innslag av tjære, te, pepper og anis, samt urter, krydder, trøfler og en elegant saltmineralitet. Meget pent integrerte fattoner. Strukturert med faste tanniner og en pen, frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. En fantastisk Barolo som er bygget for fremtiden. Trenger tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 5822801 (NYHET)
Vin: Ornellaia 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 2 150,– kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Ornellaia Agr.
Alkohol:14.50%
Druer: cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon, petit verdot.
Beskrivelse: Innsmigrende, dyp og kompleks på duft med delikate aromaer av mørke plommer, solbær og bjørnebær, samt tobakk, grafitt, lær, jord, krydder, mokka og tre. Hint av noe nøtter og litt mandler i bakgrunnen. Nydelig kompleksitet på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert, men samtidig balansert munnfølelse. Fersk, konsentrert og strukturert mørk frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og mørke kirsebær. Innslag av lakris, tobakk, mørk sjokolade og lær, samt middelhavsurter, krydder og fat. Pen saltmineralitet. Frisk syre. Faste tanniner som tørrer godt nå. Bra lengde med en tørr, kompleks avslutning. Strålende vin med stort potensiale. Trenger godt med tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 14122701 (NYHET)
Vin: Ch. Leoville Las Cases 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 550,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Ch. Leoville Las Cases
Alkohol:14.00%
Druer: cabernet franc, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Fersk, dyp og uttrykksfull på nesen med elegante aromaer av bjørnebær, plommer, mørke kirsebær og solbær, samt lær, tobakk, lilla blomster, grafitt, underskog, knust stein og sedertre. Formidabel flott dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse med nydelig nerve. Kompleks, rik mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, blåbær, plommer og litt solbær. Nydelige, tette lag med frukt her. Innslag av lær, lakris, krydder, tobakk, røyk, saltmineraler og tre. Flott, frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast og fersk avslutning. Svært raffinerte saker. En fremragende vin! Trenger mye tid i kjelleren. (ESH)
Poeng: 95

 

Varenr: 773101 (NYHET)
Vin: Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2011
Region: Rioja, Spania
Pris: 1 950,– kr (bestilling)
Importør: Optimum Wines
Produsent: Marq. de Murrieta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: 84% tempranillo og 16% mazuelo
Beskrivelse: 28 mnd på franske og Amerikanske fat. Ganske så bergtakende på duft som favner både det brede og det mer intens skarpe. Heftig duft av våte høstblader fyller aromabildet sammen med konsentrert tett tørkede røde bær, flinten, toast, lær, lakris, bacon, slukket leirbål og med tørkede blomsterblader. Pen fyldig, frisk og ganske så bergtakende munnfølelse der den ypperlige fruktkvaliteten varer og varer inn i en halv evighet. Virkelig konsentrert fruktkjerne mot det røde, men også med innslag av frisk blæbær og noe bjørnebær. Fint lett urtete kant, mot noe størknet vanilje, krydder i bøtter og spann, lær og lakris. Mineralsk også. Noe tørket skall på en utmerket kompleks utgang med lett fasthet der tanninene virkelig spiller på lag. Syren holder vinen frisk, selv om vinen har også noe tyngre og konsentrert frukt. Strålende vin som tåler 15-20 år i kjelleren. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 3506901
Vin: Terroir Al Límit Les Manyes 2018
Region: Catalonia, Spania
Pris: 1 899,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: garnatxa.
Beskrivelse: Frisk, innsmigrende og detaljert på nesen med aromaer av delikat frukt, med vekt på skogsbær og syrlige røde kirsebær, litt plommer, samt lilla blomster, lær, urter, krydder og en flott saltmineralitet. Pent fyldig vin med en elegant og utpreget god munnfølelse med utmerket balanse og fløyelsaktig tekstur. Konsentrert, delikat begynnende moden frukt på smak, med vekt på skogsbær, bringebær og syrlige røde kirsebær. Innslag av noe mørkere bær, samt saltmineraler, lær, mandler, urter og krydder. Meget fin kompleksitet og dybde på smak. Pent strukturert med fine tanniner og en flott frisk syre. Nydelig lengde med en fast, tørr avslutning. Raffinert og formidabelt flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 9065101 (NYHET)
Vin: Cappellano Barolo Otin Fiorin Pie Rupestris 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 090,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Cappellano
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: nebbiolo.
Beskrivelse: Forførende og rikt aromabilde med dufter av kirsebær, bringebær og skogsbær, samt toner av mandler, lær, tjære, roser og en pen mineralitet. Noen aromatoner av sitrusskall og urter på duft. Meget pent aromabilde. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse. Konsentrert, saftig frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer med noe sødme, samt skogsbær. Innslag av te, anis, krydder, lær og litt røyk, samt urter og en pen mineralitet som glir sømløst gjennom hele smakskurven. Solid struktur med faste tanniner og en pen, frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, stram avslutning. En strålende Barolo med oppside. Trenger tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13014201
Vin: Bruno Giacosa Barolo 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 950,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Innsmigrende og konsentrert på nesen med aromaer av røde bær og kirsebær, litt bjørnebær og solbær, samt tørkede blomster, saltmineraler, tjære, lær, pepper og sedertre. Snev av mandler og noen balsamiske toner. Nydelig dybde på duft. Fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse. Her er det mye kraft og eleganse. Konsentrert, rik frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, bringebær og bjørnebær. Innslag av te, tjære og noe krydder, samt saltmineraler, nøtter og lær. Nydelig kompleksitet. Faste tanniner og en frisk syre. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Strålende, lovende Barolo med fantastisk flott frukt. Meget flott balanse i denne vinen, som trenger tid for å temme tanninene. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 4930801
Vin: Poggio al Vento Brunello di Montalcino Riserva 2013
Region: Toscana, Italia
Pris: 875,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Col d’Orcia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Forførende på duft med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, noe bjørnebær, samt anis, lær, tobakk, mandler, skogbunn og lilla blomster. Noen lette balsamiske toner. Meget pen dybde på duft. Pent fyldig vin med en elegant, silkeaktig og balansert munnfølelse. Nydelig intensitet. Konsentrert, lett utviklet og en anelse myk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer, samt bjørnebær og moreller. Innslag av lær, krydder, anis, tobakk og en pen saltmineralitet. Pen, frisk syre og finkornede, lett polerte tanniner. Nydelig lengde med en tørr utgang. Nydelig, vellaget brunello i klassisk stil. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 7375101
Vin: Poggio di Sotto Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 920,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Poggio di Sotto
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Dyp og forførende på nesen med delikate aromaer av rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, litt bringebær og mørke bær, samt lær, skogbunn, tobakk, roser, mandler og en flott saltmineralitet. Pent fyldig vin med en nydelig balansert og nær silkeaktig munnfølelse. Herlig konsentrasjon av frisk og delikat rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og kjøttfulle plommer, samt litt mørkere bær. Innslag av sitrusskall, lær, krydder og litt tobakk, samt saltmineraler og pent integrert tre. Pent strukturert med fine tanniner og en frisk syre. Strålende lengde med en tørr avslutning. Poggio di Sotto får fantastisk mye ut av en krevende, varm årgang i Toscana. En fremragende vin. (ESH)
Poeng: 94

 

Varenr: 13893701 (NYHET)
Vin: Caparzo Brunello di Montalcino La Casa 2004
Region: Toscana, Italia
Pris: 969,90 kr (bestilling)
Importør: Norvin
Produsent: Caparzo
Alkohol:14.00%
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Fabelaktig storsjarmør på duft med dette sexy litt svale parfymerte preget som pirrer med aromaer av blomst, modne kirsebær, tørket oransjefruktskall, dadler, anis, andre karamistiske kryddersorter og denne fine salttonen i bakkant. Bra fyldig, frisk og balansert moden Brunello som imponerer med konsentrasjon, kompleksitet og ikke minst sjarme. Flott fruktkvalitet fortsatt av modne kirsebær, litt tørket appelsin som fortsatt har dette noe saftige preget i seg, urter, lær, lakris og dypt saltpreg. Lett tørrende utgang, men ikke på en negativ måte. Tanninene er tilstedeværende, men løfter strukturen på vinen. Syren gir en levende og storsjarmør av en moden Brunello! Awsome! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 9397601 (NYHET)
Vin: Sette Ponti Orma 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 775,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ten. Sette Ponti
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: merlot, cabernet sauvignon og cabernet franc.
Beskrivelse: Intens, ungdommelig og gledelig i aromabildet med flott frukt av rødere bær, mørkere kant, veistøv, lær, lakris, lett høstløv og lakris. Fin fyldig vin med masse, uten at det blir for voldsomt. Overraskende delikat og frisk frukt med solbær, rødere frukt, lær, mykere kryddersorter og noe urt. Balansert allerede, overraskende tilgjengelig selv med fylden. Kompleks og flott utgang. En herlig 2019 dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 12158001
Vin: Mongeard-Mugneret Grands-Echezeaux Grand Cru 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 2 399,90 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Mongeard-Mugneret
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik og fyrrig på duft med det som kan beskrives som kraftig sjarme med flott fruktkarakter av mørke kirsebær, skog, anis, urt, lakris og faktisk mot noe bacon-tanker. Bra fyldig, rik og flott strukturert vin som gir masse glede. Nydelig lilla fruktkjerne, lakris, kaffe, krydder og med et mineralsk flott preg. Lang kompleks og mineralsk utgang. Flott Grands-Echezeaux. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 13701701
Vin: Grgich Hills Estate Yountville Old Vine Cabernet Sauvignon 2017
Region: California, Usa
Pris: 1 325,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Grgich Hills
Alkohol:14.30%
Beskrivelse: Intens og tydelig i sitt budskap med herlig frukt som vil imponere i all sin prakt. Meget konsentrert frukt av solbær, bjørnebær, skolekritt, lær, søt røyktone, bacon og med fint mineralsk preg i utkanten. Pen fyldig og altopp slukende amerikansk Cabernet fra Grgich som virkelig vil imponere med kraft i kombinasjon med råskap. Virkelig konsentrert, nesten litt tight og lite tilgivende enda. Kraftig frukt av bjørnebær, konsentrert plomme, lær, lakris, kaffebønne, røyk fra bålet, urt, fat og med et pent mineralsk saltaktig preg. Kompleks, lang og fast utgang. Virkelig en herlig tøff negl som vil skinne om 15 års tid. Virkelig amerikansk håndverk! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 14309101 (NYHET)
Vin: PDB Barbaresco Riserva Rabajà 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 579,80 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Prod. del Barbaresco
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Fyrrig, frisk og virkelig lekne aromaer som balanserer kraft og sjarme på en utsøkt maskulin måte. Tydelig mer tørket oransjepreget og mørkere frukt, allikevel frisk og tiltalende. Herlig krydder mot anis, skog og tjære toner også. Pen fyldig og kraftfull vin som også viser sin konsentrerte sjarme. Mer mørkere rødbærsfrukt, oransje skall, urt og lakris. Den varmere vekstsesongen er godt integrert og vinen er overraskende strukturert og har et langt liv foran seg. Syren gir friskhet og tanninene er pent integrerte med sin passende bitt i seg. Overraskende flott Rabaja.  (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 173101
Vin: Mastrojanni Brunello di Montalcino 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 703,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Mastrojanni
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: sangiovese.
Beskrivelse: Kompleks og rik på duft med preg av begynnende moden rød og mørkere frukt, med vekt på røde kirsebær og plommer, bjørnebær, samt lær, krydder, nøtter og mokka. Hint av blomster og noe tre på nesen. Fyldig kropp med utpreget god, strukturert munnfølelse med strålende intensitet. Konsentrert, tett og begynnende moden rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær og sødmerike plommer og bjørnebær. Innslag av nøtter, krydder, lær og mineraler, samt pent integrert tre. Pen tanninstruktur med frisk syre og fine tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Strålende Brunello. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 186301
Vin: Castell’in Villa Chianti Classico Riserva 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 2990,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Castell’in Villa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Nydelig forførende på nesen med aromaer av røde kirsebær, skogsbær, plommer og litt moreller, samt lær, mandler, mineraler, skogbunn og litt tjære. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, fersk og strukturert frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, plommer og skogsbær. Innslag av lær, tobakk, urter og anis, samt en røykaktig mineralitet og nøtter. Pen, frisk syre. Fine tanniner. Meget flott lengde med en tørr avslutning. Nydelig, klassisk Chianti. Men hva i huleste skjedde med prisen?! (ESH)
Poeng: 93

 

Varenr: 7805907 (NYHET)
Vin: Fèlsina Fontalloro 2001 (DOBBEL MAGNUM)
Region: Toscana, Italia
Pris: 4 010,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fèlsina
Alkohol:13.50%
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Overraskende intens og tilgjengelige aromaer med både friskere og mer tørkede blomsterblader, modne røde bær, fiken, kanel, krydder og hvit pepper. Bra fyldig og delikat Fontalloro der balansen er i sitt beste element. Kompleks frukt med mørkere røde bær, sopp, anis, dadler og pepper som fremstår som vellagret og ikke for fyrrig. Kompleks, lang og herlig utgang. En fabelaktig moden vin som vil glede mange som liker moden Sangiovese.
Poeng: 93

 

Varenr: 14220101 (NYHET)
Vin: Sette Ponti Oreno 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 885,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ten. Sette Ponti
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot
Beskrivelse: 90 flasker til Norge. Intens, ungdommelig og frisk i aromaene med fin røyktone ligger over bjørnebær, frisk lakriser, lær og noe animalske toner. Fyldig, rik og frisk i munnfølelsen med overraskende tilgjengelighet selv om vinen har også har fylden og kompleksitetene med seg. Delikat og flott frukt av solbær, bjørnebær, lær, lakris, lett urt, skog og masse krydder i alle varianter. Virkelig kompleks, men på denne myke måten. Fin syre holder vinen frisk. Meget flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 12470101 (NYHET)
Vin: Avignonesi Pogetto di Sopra Vino Nobile di Montepulciano 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 839,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Avignonesi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Delikat og innsmigrende på nesen med aromaer av noe utviklet rød frukt, med vekt på kirsebær og villbringebær, noe skogsbær, samt mandler, blomster, lær, urter, krydder, tjære og røyk. Snev av fat på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse med flott intensitet. Delikat, fyldig og lett utviklet frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer, samt litt mørkere skogsbær. Innslag av urter, krydder, pepper, lær, lakris, tobakk, mineraler og litt fat. Frisk syre. Elegant strukturert med fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Strålende og raffinert Vino Nobile. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14098901
Vin: Boscarelli Il Nocio Vino Nobile di Montepulciano 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 924,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Poderi Boscarelli
Alkohol:14.50%
Druer: 100% Sangiovese
Beskrivelse: Bredere og kompleks i aromaene med lett modne mørke røde bær, våt løvverk, lakris, skog og lær. Bra fyldig vin som bærer kraften på en utmerket måte med flott frukt av kirsebær, lær, lakris og masse krydder som gir virkelig glede i vinen. Saltene gir pen dybde og glede. Flott utgang på den gode vinen! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 14099401
Vin: Boscarelli Sotto Casa Riserva 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 564,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Poderi Boscarelli
Alkohol:14.00%
Druer: 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot,
Beskrivelse: Pen og herlig bred i aromabildet med masse god frukt av kirsebær, bringebær, mørkere fruktpreg, lær og lakris. Bra fyldig og delikat Boscarelli med masse god frukt som gir karakter. Herlig lett plomme, bringebær, kirsebær, lær og lakris. Lang frisk utgang som gir massiv velbehag. Virkelig imponerende vin for årgangen og prisen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14122601 (NYHET)
Vin: Dom. de Chevalier 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 860,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. de Chevalier
Alkohol:13.50%
Druer: cabernet franc, petit verdot, merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Dyp og intens på nesen med aromaer av delikat mørk frukt, med vekt på bjørnebær, plommer og blåbær, samt lær, jord, tobakk, lilla blomster, krydder, blyantspiss og tre. Streif av litt skogbunn på duft. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Flott kjerne av fersk og tett mørk frukt på smak, med vekt på moreller, bjørnebær og plommer. Nydelig dybde. Innslag av krydder, lær, lakirs og mentol, samt saltmineraler og fat. Flott syre. Faste tanniner. Pen lengde med en ren, tørr og fast avslutning. Meget lovende og elegant vin som trenger tid i kjelleren. Dette er en av vinnerne i 2019. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 12158201
Vin: Mongeard-Mugneret Nuits Saint Georges 1er Cru Aux Boudots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 149,90 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Mongeard-Mugneret
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik, fyrrig og sexy aromaer som kombinerer NSGs struktur og Vosnes dyriske krydrete sjarme. Herlig kraftige mørke bær, dype sensuelle kryddertoner og lakris. Spicy! Bra fyldig og til med leken vin med flott frukt av modne bringebær, lær, lakris og krydder i spann. Strukturert og flott utgang med pent integrerte tanniner. Særpreget og flott vin. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 14407101 (NYHET)
Vin: Francois Gaunoux Pommard 1er Cru Les Rugiens 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaunoux, Francois
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende og utadvendt i aromaene med roser i sommerlig prakt som gir mye av seg selv sammen med bringebær, våt bakke og krydder. Pen fyldig og frisk vin som virkelig tar tak og viser sin struktur og fylde på en flott måte. Bred, men frisk frukt som oser sjarme av bringebær, lær og masse krydder i all sin prakt. Mineralsk og smattende på en god utgang. Tanninene er der, men ikke overbærende. Vinen trenger tid, men er av høy kvalitet. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 14407001 (NYHET)
Vin: Francois Gaunoux Pommard 1er Cru Grands Epenots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 949,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaunoux, Francois
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik, frisk og virkelig forførende i årgangen med all sin glede av herlige bringebær, kirsebær, litt kjeller, våt skog, svale mineraler og flotte kryddertoner. Bra fyldig, frisk og ren fruktkvalitet i denne utmerkede vinen. God bringebærsfrukt, krydder i alle sine utgaver, også litt grønnere toner og lær. Saltene gir ekstra overbygg og detaljer i vinen som gir den levende og interessant. Flott Pommard! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14406901 (NYHET)
Vin: Francois Gaunoux Pommard 1er Cru Les Epenots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 799,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaunoux, Francois
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rikere og mer fremovervendt i stilen enn hva man kanskje skulle tro med frisk rødbærsfrukt som sjarmerer masse med roser, salter og krydder i jordsmonnets preg. Middels fyldig og uttalt sjarmerende frisk vin som gir glede med masse flott frukt av bringebær, kirsebær, lakris og med krydder som virkelig girer opp nivået og gir glede. Lang kompleks, men frisk utgang. Virkelig en vin som tåler 10 år og viser Pommard på sitt beste! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 5238701 (NYHET)
Vin: Bruno Giacosa Barbaresco 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 500,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Elegant og floral på nesen med aromaer av røde bær og plommer med sødme, mørke kirsebær, samt tørket frukt, lær, roseblader, mandler, urter, tjære og noe fat. Pent fyldig vin med en utpreget elegant munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, strukturert frukt på smak, med vekt på røde bær og plommer, samt mørke kirsebær. Innslag av lær, lakris, mandler, tobakk og saltmineraler, samt te, tjære og noe fat. Faste, stramme tanninger kombinert med en frisk syre. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. Meget vellaget vin med bra potensiale. Trenger tid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14308701 (NYHET)
Vin: PDB Barbaresco Riserva Montestefano 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 579,80 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Prod. del Barbaresco
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Virkelig fyrrig og leken på duft med sin herlige kraft i aromaene med mørkere frukt, tørket fruktskall, sommerlige utadvendte blomster og med nesten denne lette blodige tonen sammen lakris. Som en alltid en pen fyldig Montestefano som også greier å vise årgangens sjarme på en fin balansert måte med sjarmerende rik frukt av kirsebær, modne bringebær, skog, lakris og noe pene urtetoner. Lang kompleks og lett fast og tørrende utgang. Nok en utmerket Montestefano som den norske vin-entusiasten vil like. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 867201
Vin: Az.Agr. Olek Bondonio Barbaresco Roncagliette 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 644,90 kr (bestilling)
Importør: Nebbiolo Wines
Produsent: Az.Agr. Olek Bondonio
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rik og tilgjengelige aromaer med lekne og friskere røde bær, snev av tjære og tydelig innbydende urtetone. Pen fyldig og frisk vin som har dette herlige kirsebær og rødbærspreget som skriker en levende vin. Te-toner og knust stein i bakkant på en lett tørrende, men ikke ubalansert utgang der tanninene biter som de skal. Vinens force er syre og friskhet. Utmerket årgang! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 9852901 (NYHET)
Vin: Cappellano Barbera d’Alba Gabutti 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Cappellano
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: barbera.
Beskrivelse: Kraftfull på nesen på duft med aromaer av mørkerøde kirsebær, bringebær, noe bjørnebær, samt urter, lilla blomster, mandler, krydder og en lekker saltaktig mineralitet. Nydelig dybde på nesen. Pent fyldig vin med en tett og kraftfull munnfølelse. Konsentrert, fersk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, skogsbær og mørke bringebær. Flott saltaktig mineralitet, med pene innslag av urter, krydder, lakris og litt lær. Pen struktur med fine, lett strukturerte tanniner og en pen syre. Flott lengde med en tørr avslutning. En virkelig storartet barbera. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 13893801 (NYHET)
Vin: Caparzo Brunello di Montalcino 2004
Region: Toscana, Italia
Pris: 649,90 kr (bestilling)
Importør: Norvin
Produsent: Caparzo
Alkohol:13.50%
Druer: Brunello.
Beskrivelse: Alle de skarpe ungdommelige piggene er nå tatt bort og mer en voksen, balansert og tilgivende versjon åpenbarer seg i glasset. Modne lett tørkede kirsebær, roser i de siste solnedgangene, lett dadler, kjølig kaffe, lakris og krydder i ulike sorter. Bra fyldig, moden og balansert Brunello som virkelig gir karakter og dybde hele veien igjennom. Bra punch fortsatt med god fruktkvalitet av kirsebær, tørkede fruktskall mot det oransje, anis, masse øvrige krydder og lakris. Lang kompleks og relativt fast utgang, men ikke med tanniner som er ugreie. Syren holder vinen frisk, selv med modne toner. Brunello som viser at den fortsatt tåler lagring, selv om den drikker pent nå med en time i karaffel. Herlig Brunello! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14099101
Vin: Boscarelli Costa Grande Vino Nobile Di Montepulciano 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 679,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Poderi Boscarelli
Alkohol:14.00%
Druer: 100% Sangiovese
Beskrivelse: Bred, men delikat og imponerende forførende i stilen med parfyme som ligger over kirsebær, morell, bringebær, lær, lakris og våt løvverk. Bra fyldig og bredere i stilen, men også masse god kirsebærsfrukt, nesten litt rødt moden eple, lær, lakris og mye saltaktige toner. Kompleks og flott vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 7805205 (NYHET)
Vin: Fèlsina Fontalloro 2012  
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 699,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fèlsina
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Fortsatt levende og friske aromaer som gir masse glede med blomst i fremovervendt stil, mørkere røde bær, lakris, lær, høstløv og med dette fine tørkede sopppreget. Bra fyldig og konsentrert Fontalloro som har både tyngde og kompleksitet i seg. Utmerket mørk fruktkjerne, sopp, lakris, lær og masse krydder som gir glede. Fine detaljer. Lang, kompleks utgang. Utmerket Fontalloro! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 7805505 (NYHET)
Vin: Fèlsina Rancia Chianti Riserva 2006 (MAGNUM)
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 999,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fèlsina
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Fortsatt en levende vin på duft med tørkede roseblader mot høstløv som ligger over tørket sopp, tørket tobakk, kirsebær i god modning og lær. Bra fyldig og herlig moden Sangiovese med fortsatt karakter og glede med tørket mørkere frukt, tørket tobakk, lær og lakris. Kompleks og strukturert med fast utgang fortsatt. En strålende moden vin til biffen og lammet dette! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 5518301
Vin: Monsanto Il Poggio Chianti Classico 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 784,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cast. di Monsanto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: canaiolo, colorino, sangiovese.
Beskrivelse: Elegant, delikat og dyp på nesen med preg av røde kirsebær, plommer og rips, noe skogsbær, samt lær, søte krydder, tobakk, blomster og mandler. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Konsentrert, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og sødmerike plommer, samt noe mørkere bær i retning av skogsbær og bjørnebær. Innslag av anis, urter, krydder og mandler, samt lær og tretoner. Pen, frisk syre. Fine tanniner som tørrer bra. Flott lengde med en tørr avslutning. En strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14380801 (NYHET)
Vin: Ch. Haut Batailley 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 750,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Jean-Michel Cazes
Alkohol:14.50%
Druer: merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Dyp og forførende på nesen med aromaer av bjørnebær og mørke, sødmerike plommer og solbær, samt lilla blomster, lær, krydder, tobakk og eksotisk tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik, men også balansert munnfølelse. Konsentrert, fersk og strukturert frukt på smak, med vekt på bjørnebær, mørke plommer og moreller. Meget bra kjerne av frukt. Innslag av lær, krydder, saltmineraler, noen animalske toner og fat. Solid struktur med faste tanniner og en bra syre som gir liv. Flott lengde med en tørr, stram avslutning. Høykvalitetsvin som trenger tid. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14219601 (NYHET)
Vin: Marc Morey Chassange Montrachet 1Er Cru Rouge Morgeot 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 734,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Marc Morey & Fils
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk, overraskende tydelige og fremovervendte frukter som gir masse glede av røde delikate bær, lakris, våt mineraler og lær. Middels til fyldig, frisk og og passende kompleks vin med utmerket fruktbilde av bringebær, lær og masse krydder og lette fat som gir en fin balanse til vinen. Frisk og saltaktig mineralsk utgang. Virkelig en pen og delikat rødvin fra hvitvinskommunen Chassagne! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14219901 (NYHET)
Vin: Marc Morey Chassange Montrachet 1er Cru Morgeot Rouge 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 719,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Marc Morey & Fils
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og delikate aromaer som gir glede i all sin prakt med masse parfyme som virkelig gir glede med masse våt jordsmonn, bringebær, lakris og masse krydder. Middels til fyldig vin med masse god frukt som virkelig gir glede med bringebær, morell, lær og lakris. Pene tanniner som er integrert og gir substans til vinen. Lang, frisk utgang. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14219801 (NYHET)
Vin: Marc Morey Chassange Montrachet Rouge 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Marc Morey & Fils
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og aromatisk i stilen med masse fruktglede som virkelig gir glede for en rød Chassagne. Bringebær, morell, lær, lakris og fatkrydder som gir glede. Middels til fyldig og rik Chassagne som gir masse glede og detaljer i munnfølelsen med masse bringebær, morell, lær og lakris. Overraskende grovere og detaljert salthet i utgang som gir overraskende dybde i vinen. Pen syre gir også energi. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14281701 (NYHET)
Vin: Justin Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru La Boudriotte 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Justin Girardin
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Uttalt frisk og sjarmerende i stilen med røde fyrrige bær, litt høstløv, lakris og krydder. Middels fyldig, frisk og delikat vin som sprer rundt seg med sin røde sjarme. Veldig bærete, men på en slank måte. Lett krydder, mineraler og fatkrydder bygger rundt vinen på en utmerket måte. Storsjamør! Meget godt kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14282201 (NYHET)
Vin: Justin Girardin Pommard 1er Cru Grands Epenots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 800,10 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Justin Girardin
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og ikke for brutal i sitt aromatiske fremferd med fine parfymerte blomstertoner over bringebær og andre røde bær. Fin mineralsk snitt gir dybde i aromaene. Middels fyldig, frisk og delikat Pommard uten for mye rustikk karakter. Pen rødbærstone ligger over disse mineralske snittene sammen med krydder som gir glede. Pent integrert fatbruk og tanniner som kler vinen. Meget god vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14407301 (NYHET)
Vin: Francois Gaunoux Beaune 1er Cru Le Clos des Mouches 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaunoux, Francois
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir
Beskrivelse: Grov, men forførende terroirpreget i stilen med disse mineralene som ligger over bringebær og maskulin parfyme. Middels til fyldig og ren Beaune som gir masse glede for pengene med flott frukt av bringebær, kirsebær, krydder og med dette fine mineralske grove preget som tar tak sammen med tøffere kryddertoner. God lang og relativt kompleks utgang. En lett krevende vin av utmerket håndverkskvaltitet! Usminket! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14407201 (NYHET)
Vin: Francois Gaunoux Volnay 1er Cru Le Clos des Chenes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaunoux, Francois
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk, lett rustikk og allikevel gledelig i aromaene med pent blomsterpreg av roser, fruktdreven stil med bringebær og svale krydder. Middels fyldig til fyldig Volnay med uttalt god fruktkvalitet og den rikere stil i årgangen med fortsatt god syre som bidrar til friskhet. Bringebær, lakris og disse klebrige mineralske tonene som man liker. Fine integrerte tanniner kler vinen. Utmerket usminket vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14190801 (NYHET)
Vin: Christmann Gimmeldinger Schlössel Spätburgunder 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 398,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. A. Christmann
Alkohol:13.00%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Herlig seriøs i aromaene med denne mer tyngre rose-preget som gir en flott karkter med bringebær, lær, lakris og krydder. Bra fyldig og saftig vin med også god struktur der fruktene tar tak med masse god frukt av bringebær, lær, lakris og mye krydderier. Lang og overraskende kompleks utgang med denne fine saltmineraliteten som imponerer. Flott Spatburgunder en utmerket pris! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 3461001
Vin: Viña Tondonia Reserva 2009
Region: Rioja, Spania
Pris: 379,90 kr (basis)
Importør: Fondberg
Produsent: Lopez de Heredia
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: mazuelo, graciano (bovale), tempranillo, garnaca
Beskrivelse: Fortsatt klassisk Rioja på sitt beste, mer de herlige tradisjonelle preget av konsentrert rødbærskjerne, plomme, tørket høstløv, tobakk og krydder som forfører i all sin prakt. Middels fyldig til fyldig vin som overrasker med sin friskhet i den gode frukten av solbærsrtoner, mørkere bær, krydder, røyk som ligger over det halvslukkede bordet og lær. Overraskende balansert og med vel integrerte tanniner. Lang frisk utgang. Herlig vin som drikker godt nå eller kan lagres i 15 år! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 12398501 (NYHET)
Vin: Dorli Muhr Carnuntum Ried Spitzerberg 2017
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 799,80 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Weingut Dorli Muhr
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Blaufränkisch.
Beskrivelse: Raffinert og konsentrert på nesen med rene dufter av rød og mørkere frukt, med vekt på skogsbær, markjordbær og bjørnebær, samt tørkede blomster, lakris og en pen mineralitet. Lette animalske toner på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse med strålende intenstitet. Flott konsentrasjon av tett, strukturert mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige skogsbær. Innslag av krydder, lær, lakris og en pen saltmineralitet. Pen syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en delikat, tørrende avslutning. Usedvanlig delikat og strålende blaufränkisch! (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 14308801 (NYHET)
Vin: PDB Barbaresco Riserva Ovello 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 579,80 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Prod. del Barbaresco
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rik og tilgjengelig i aromaene med mørk appelsin som sprer seg ut i det fine varmere element, rødere fruktkant med anis, skog og lakris. Bra fyldig og overraskende kraftig Ovello som viser sin punch og tyngde med tørkede kirsebær, anis, lakris og jordsmonn. Selv med kraften bevarer vinen saftigheten i seg og gir en tiltalende og utmerket vin med faste, men integrerte tanniner. Gi vinen noen år i kjelleren. Utmerket Ovello! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13013201
Vin: Bruno Giacosa Nebbiolo d’Alba Vigna Valmaggiore 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 523,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Floral og innsmigrende på nesen med aromaer av kjølig rød frukt, med vekt på kirsebær og plommer, noe jorsbær og skogsbær, samt roser, lær, mandler, saltmineraler og pent integrerte tretoner. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av strukturert, slank frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og plommer, samt litt mørkere bær. Innslag av mandler, lær, urter og litt pepper, samt litt fat. Flott struktur med fine, pent integrerte tanniner og en frisk syre. Pen lengde med en tørr, litt fast avslutning. Meget god, strukturert nebbiolo med bra potensiale. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14099301
Vin: Boscarelli Vino Nobile Di Montepulciano 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Poderi Boscarelli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Pen tiltalende aromaer med pene kirsebærsnoter, lær, lakris og et hav av krydder. Middels fyldig og bred vin, som allikevel har bevart friskheten sin med god fruktkarakter av kirsebær, lær og lakris. Sømmelige tanniner for vinen som kler den godt. Syren bevares. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 5840201
Vin: Castellare di Castellina Chianti Classico
Region: Toscana, Italia
Pris: 275,– kr (bestilling)
Importør: Vinissimo
Produsent: Castellare di Castellina
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: sangiovese og canaiolo.
Beskrivelse: Leken, frisk og forførende med sexy parfyme over god frukt av kirsebær, kaffe og lær. Litt skog også. Middels fyldig frisk og leken vin med parfymerte kirsebær, lær og lakris. God frisk og flott utgang med polerte tanniner. Utmerket CC! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 9863801
Vin: Le Trame 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Le Boncie di Giavanna Morganti
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sangiovese, mammolo, canaiolo, sangiovese, foglia tonda, mammolo, foglia tonda og colorino.
Beskrivelse: Konsentrert og tiltalende på nesen med aromaer av modne røde kirsebær og plommer, litt mørke bær, samt saltmineraler, mandler og nøtter, lær og litt krydder og tre. Flott kompleksitet på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, slank og glatt munnfølelse med fin nerve. Konsentrert, kjølig lett utviklet frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og plommer. Innslag av skogsbær, lær og lette urter og krydder, samt saltmineraler og noe fat. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14404401 (NYHET)
Vin: Barbacan Sforzato di Valtellina 2018
Region: Lombardia, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Barbacan
Alkohol:15.00%
Druer: Chiavennasca (nebbiolo).
Beskrivelse: Kompleks og intens på nesen med aromaer av bjørnebær, plommer og røde kirsebær, samt blomster, pepper og krydder, lær, mandler, te og tre. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, noe utviklet, rik frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige røde kirsebær. Innslag av lær, lakris, tjære og te, samt mineraler og litt nøtter. Frisk syre. Faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Fyldig og meget bra nebbiolo fra Valtellina. Høy alkohol, men bærer dette godt. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14404301 (NYHET)
Vin: Barbacan Jazpemi Valtellina Superiore Valgella 2019
Region: Lombardia, Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Barbacan
Alkohol:13.50%
Druer: pignolo, rossola nera og chiavennasca (nebbiolo).
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på nesen med aromaer av skogsbær, røde kirsebær og litt bringebær, samt roser, mandler, sort te, pepper, krydder og lær. Snev av litt tre. Pent fyldig vin med en delikat, balansert munnfølelse. Flott konsentrasjon av frisk, delikat frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og skogsbær. Innslag av pepper, lær, pepper og saltmineraler. Strålende kompleksitet. Pen, frisk syre. Fin tanninstruktur. Flott lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott vin. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13599701
Vin: Ch. Les Ormes Sorbet 2016
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 339,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Ch. Les Ormes Sorbet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Tight og intens på duft med bringebær, bjørnebær, urter, skog, bål, lær og lakris. Bra fyldig vin med denne gode tilstedeværende frukten som også har en frisk karakter. Bjørnebær, blåbær, lær, urt og krydder. Lang god utgang med sømløse tanniner. Perfekt vin til biffen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14368301 (NYHET)
Vin: Ch. Les Cruzelles 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 543,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Denis Durantou
Alkohol:14.50%
Druer: cabernet franc og merlot.
Beskrivelse: Bred, men virkelig forførende og stor i aromaene med plomme, moden bringebær, blomst og lær. Delikat tross alkoholen. Middels til fyldig vin med masse stor glede av plommer, bjørnebær, litt paprika, lær og lakris. Tanniner med litt bitt. Lang og relativt kompleks utgang. Bra vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14219701 (NYHET)
Vin: Marc Morey Chassange Montrachet Rouge 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Marc Morey & Fils
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tydelig og delikat i aromaene med god frukt av bringebær, krydder, lær og lakris. Middels til fyldig vin med uttalt godt frisk fruktpreg som imponerer. Bringebær, jordbær, lær og salter. Fint mineralsk og friskt utgang. Ikke for detaljert, men sjarmtroll! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14220001 (NYHET)
Vin: Marc Morey Chassange Montrachet Rouge 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Marc Morey & Fils
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tydelige og rikere i stilen med pent preg av modne bringebær, lær og lakris. Middels fyldig og frisk vin med uttalt god fruktkvalitet. God fremovervendt frukt av bringebær og lær. Morey har greid å bevare syren i varmen og holder vinen frisk. Utmerkede tanniner som tar tak. Meget bra for pengene dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 6938101
Vin: Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 499,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Lamy-Pillot
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Forførende på nesen med intense aromaer av skogsbær, bringebær og mørke kirsebær, samt blomster, pepper, mandler og litt fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med mye kraft. Flott konsentrasjon av saftig, strukturert frukt på smak, med verk på skogsbær og syrlige bringebær, samt noe mørke bær. Innslag av pepper, mineraler og noe fat. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Konsentrert og flott Chassagne. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 14259601 (NYHET)
Vin: Dom. de Bellene Beaune 1er Cru Hommage a Francoise Potel VV 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dom. de Bellene
Alkohol:14.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik og fremovervendt i stilen med disse fatkrydderne som ligger over høstløv, lett modne røde bær og lakris. Middels fyldig, frisk og utadvendt vin som mange vil like. God fruktkvalitet med tydelige bringebær som får en fin dose fatkrydder til å ose glede sammen med. Fin saftighet som mange vil like. Ikke for terroir-drevent, men godt, det er det!
Poeng: 91

 

Varenr: 14215001 (NYHET)
Vin: Faiveley Chambolle Musigny 2014
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av lett moden, kjølig rød og mørkere frukt, med vekt på skogsbær, røde kirsebær og bringebær, litt mørke plommer, samt høstløv, anis, lær, mandler og fat. Et visst floralt innslag på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god og elegant strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av lett utviklet, kjølig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på skogsbær, bringebær og litt røde kirsebær. Innslag av lær, mineraler og noe fat. Frisk syre. Fine, integrerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14158401  (NYHET)
Vin: Dominique Lafon Beaune 1er Cru Epenottes 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 712,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dominique Lafon
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Overraskende strukturert og tydelig i aromaene med grovere mineraler over konsentrert bringebær, veistøv, lær og lakris. Middels fyldig og årgangstypisk bredere i stilen med bringebær, krydder og salter. Bra struktur allikevel. Godt tanninbitt i den gode litt grovere utgangen. Bra seriøs Beaune. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14215105 (NYHET)
Vin: Faiveley Mercurey 1er Cru Clos des Myglands 2018 (MAGNUM)
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 760,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Floral og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og bringebær, litt moreller, samt blomster og roser, pepper og tre. Snev av litt lær. Fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på sødmerike bringebær, litt røde kirsebær, samt litt bjørnebær. Innslag av lær, mandler og litt kaffe, samt noe fat. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Virkelig flott og balansert vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14215301 (NYHET)
Vin: Faiveley Mercurey 1er Cru Le Clos du Roy 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 409,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Pent mørkere pinotpreg på nesen med aromaer av skogsbær, moreller og bringebær, samt blomster, lær, mineraler og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra struktur og nerve. Flott konsentrasjon av saftig, fersk mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær og moreller, samt syrlige bringebær. Innslag av mandler, lær og saltmineraler, samt fattoner. Frisk syre. Lange, ferske tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget god vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 8125901
Vin: Jean-Paul Brun Moulin a Vent La Rochelle 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Intens på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og mørke bær, samt lær, blomster, krydder og litt lakris. Middels fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Flott konsentrasjon av myk, saftig frukt på smak, med vekt på mørke bær og modne røde kirsebær. Innslag av fruktskall, lær, lakris og mineraler. Frisk syre. Flott struktur med fine tanniner. Flott lengde med en tørr og fast avslutning. Meget bra, pent balansert og strukturert vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 1097801
Vin: Jean Paul Brun Fleurie 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: gamay.
Beskrivelse: Forførende på duft med preg av kjølig frukt, med vekt på skogsbær, bringebær og røde kirsebær, samt roseblader, anis og saltmineraler. Snev av litt pepper på duft. Middels fyldig kropp med en god og frisk, men samtidig ganske strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av slank, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær, syrlige røde kirsebær og sødmerike bringebær. Innslag av urter, anis og en flott mineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr, syrlig avslutning. Meget pen, konsentrert Fleurie i en ganske strukturert form. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14372801 (NYHET)
Vin: Merlin Moulin à Vent La Rochelle 2016
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 370,10 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Merlin
Alkohol:13.00%
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Overraskende fyldig preg i aromaene med pene krydderier som ligger over saltaktig preg og mørkere røde maskuline bær. Middels fyldig vin med utmerket struktur og dybde. Kirsebærsrpreget frukt, mer lilla fruktskall, lakris, lær og krydder. Fin bitt i de gode tanninene. Kvalitet! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14167701 (NYHET)
Vin: Magna Vides 2018
Region: Ribera del Duero, Spania
Pris: 449,– kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Magna Vides
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og konsentrert på nesen med aromaer av skogsbær, bjørnebær og sødmerike moreller, samt tobakk, lær, lakris, mineraler og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra nerve. Fin konsentrasjon av saftig, strukturert frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Innslag av lær, lakris og tobakk, samt mineraler og fat. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget vellaget vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 12398301 (NYHET)
Vin: Dorli Muhr Carnuntum Ried Roterd 2017
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Weingut Dorli Muhr
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Blaufränkisch.
Beskrivelse: Dyp og intens, samtidig innsmigrende på nesen med aromaer av kjølig mørk frukt, med vekt på skogsbær og bjørnebær, røde kirsebær, samt samt blomster, urter og mineraler. Pent integrerte tretoner. Pent fyldig vin med en juicy og utpreget god munnfølelse med delikat tekstur. Flott konsentrasjon av delikat, syrlig mørkere frukt på smak, med vekt på bjørnebær, skogsbær og syrlige kirsebær. Innslag av pepper, krydder, fat og en viss saltmineralitet. Lekker kompleksitet på smak. Pen, frisk syre. Fin, integrert tanninstruktur med fine tanniner. Flott lengde med en tørr, lett krydret avslutning. En meget vellaget vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11910101 (NYHET)
Vin: Gusbourne Pinot Noir 2020
Region: Kent, England
Pris: 440,– kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Forførende og kjølig på nesen med dufter av fersk frukt, med vekt på mørke kirsebær, plommer og villbringebær, samt roser og blomster, knust stein, mineraler og litt tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, mørke plommer og røde bær. Innslag av anis, krydder og mandler, samt en røykaktig mineralitet og litt tre. Frisk syre. Lett strukturerte, fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget flott og elegant vin med nydelig frukt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 9359101
Vin: Grgich Hills Estate Napa Valley Merlot 2018
Region: California, Usa
Pris: 520,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Grgich Hills Estate
Alkohol:14.80% Sukker:2.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: merlot og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Ganske presis og tydelig i aromaene med solbær, modne bjørnebær, søt røykkjerne mot tobakk, lær og lakris. Noe varmere preg som kommer opp. Fyldig og strukturert Merlot-dreven amerikaner med mye som vil trenge seg frem med bred fruktkurve av modne solbær, plommer, kaffe, lakris og noe varm urte-te. Kompleks utgang. Syren holder den frisk, men vinen er nok en Blockbuster. Gir masse av seg selv, noe vil elske det, noe synes kanskje det blir for amerikansk meget. Up to you. God vin! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 7423901
Vin: Santa Barbara Highlands Grenache 2019
Region: California, Usa
Pris: 498,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: A tribute to Grace
Alkohol:14.20% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Rik og utadvendt på aromaene som også oppfattes som frisk og tiltalende med kirsebær, nyregnet skog, noe sopptoner og pene krydder. Middels fyldig og saftig Pinot med god frukt av kirsebær, lakris, lær og med dette fine urte og jordsmonnspreget. Pen syre som holder vinen nede og alkoholens lille stikk er ikke ueffen. Fine integrerte tanniner. Pen Santa Barbara! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 8218001
Vin: Anthill Farms Baker Ranch Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 528,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Anthill Farms Winery
Alkohol:12.90% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik og friskere aromaer med kirsebær, roser og et lett urtepreg som gir en fin karakter. Middels fyldig, frisk og saftig Pinot som mange vil like. Frisk kirsebær i utadvendt stil, lær og krydder. Pent integrerte tannin. Leken og god amerikaner dette! (AB)
Poeng: 91

Annonse

Annonse

Varenr: 4934101
Vin: Palladino Barolo 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 389,– kr (bestilling)
Importør: VinAroma
Produsent: Az. Vin. Palladino
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: nebbiolo
Beskrivelse: Frisk og leken på duft med overraskende kraftig fruktkjerne med mørk bringebær, lett tørkede frukter, anis og lær. Middels fyldig, frisk og syresterk vin med leken kirsebærsfrukt, anis og lær. Fin struktur. Overraskende tilgjengelig til å være en tradisjonell Barolo, selv om den også lagrer noen gode år også. Fin Barolo. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 7603701
Vin: Az.Agr. Olek Bondonio Barbaresco Starderi 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 614,90 kr (bestilling)
Importør: Nebbiolo Wines
Produsent: Az.Agr. Olek Bondonio
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rik og ganske så kraftfulle aromaer med sommerlige blomster, røde litt tørkede bær mot appelsinskall, lett tjære og balsamico. Fyldig og kraftfull vin med oransjeaktig frukt, anis og lakrisbåt. Ganske ikke så innsmigrende enda og tanninene og utgangen fremstod som litt tørrende. Men kvalitet er det, gi den litt tid. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4766401
Vin: Travaglini Gattinara 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 300,– kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Giancarlo Travaglini
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk i stilen med lett tørket roser, anis og lett moden, men frisk frukt av rød og oransje karakter. Middels fyldig, frisk og leken Gattinara med god fruktkvalitet av oransje frukt, nellik og krydder. Veldig balansert og friskhet som gir glede. Veldig fin denne her! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 4454001
Vin: Col d’Orcia Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 339,90 kr (basis)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Col d’Orcia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: brunello, sangiovese, sangiovese og brunello.
Beskrivelse: Aromatisk og dyp på nesen med aromaer av røde plommer, mørke kirsebær, moreller og skogsbær, samt roser, appelsinskall, urter, krydder, lær, nøtter og noe eksotiske tresorter. Åpen og flott på duft. Fyldig vin med en god, rik munnfølelse med pen struktur. Fersk og konsentrert frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, skogsbær og kjkøttfulle røde plommer. Innslag av lær, urter, krydder og saltmineraler, samt noe vanilje og fat. Pen struktur med fine tanniner og frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Vellaget, klassisk brunello fra en varmere årgang. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 4902101
Vin: Monsanto Chianti Classico Riserva 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 423,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cast. di Monsanto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: sangiovese og canaiolo.
Beskrivelse: Klassisk og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær og plommer, litt bjørnebær, samt tobakk, nøtter, blomster og lær. Snev av krydder på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, frisk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og plommer, samt skogsbær. Innslag av anis, tobakk og litt lette krydder, samt pent integrert tre. Frisk syre. Finkornede, lett polerte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Pen, klassisk vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4834601
Vin: Il Bruciato 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 299,– kr (tillegg)
Importør: Vinetum
Produsent: Ten. Guado al Tasso
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: cabernet sauvignon, syrah, cabernet sauvignon, merlot og syrah.
Beskrivelse: Overraskende storsjarmør på duft med masse som vil likes med blomst, parfyme, bringebær, plomme, sjokolade og krydder. Middels fyldig og saftig vin med mørkere røde bær, krydder og lakris. Fin utgang uten for mye detaljer der saftigheten kommer godt frem. Noe bløt følelse, men det er også struktur her til at dette kler et godt biffmåltid. Bra vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 5613901
Vin: Ten. Sette Ponti Crognolo 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 305,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ten. Sette Ponti
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: sangiovese og merlot.
Beskrivelse: Mørkere og sexy tiltalende på duft med intens sjarme av mørkere kirsebær, urter, barnål, lær, fatkrydder og snev av mint. Middels til fyldig vin med ganske så sjarmerende og bred munnfølelse med varm, men saftig kirsebær, mørkere bringebær, urt, mint og lakris. God utgang. Syren utfordres, men holdes levende og gir vinen en friskt preg. God vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14099001
Vin: Boscarelli Vino Nobile Di Montepulciano 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Poderi Boscarelli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rikere og bredere i stilen med sommerlige blomster over kirsebær, lær og fine kryddersorter. Middels til fyldig vin med mye god frukt av kirsebær, urttanker og lær. God utgang med passe godt bitt til utgangen. Bra vin! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14407601 (NYHET)
Vin: Carranco Etna Rosso 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 359,90 kr (bestilling)
Importør: Stenberg & Blom
Produsent: Carranco
Alkohol:14.00%
Druer: Nerello mascalese.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av røde og mørke kirsebær, skogsbær, samt lilla blomster, urter, pepper og en tydelig mineralitet. Fyldig kropp med en balansert, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, strukturert mørkere frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og skogsbær, samt litt bringebær. Innslag av anis, urter, sitrusskall, te, krydder og en fin saltmineralitet. Pen kompleksitet på smak. Ganske faste tanniner. Frisk syre som gir liv og balanse. Bra lengde med en tørr, elegant avslutning. Meget flott vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 12342901
Vin: Barbacan Valtellina Superiore Valgella Söl 2019
Region: Lombardia, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Barbacan
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: rossola nera og chiavennasca (nebbiolo).
Beskrivelse: Konsentrert på nesen med aromaer av kirsebær og jordbær, litt skogsbær, samt mandler, mineraler, blomster, nyper, lær og krydder. Fyldig vin med en elegant, delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av delikat, syrlig og saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og syrlige skogsbær. Innslag av te, lær, pepper og krydder, samt en flott mineralitet. Bra tanninstruktur med faste tanniner og frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, frisk nebbiolo fra Lombardia med fint potensiale. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13462401
Vin: Château Citran 1999
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 414,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Citran
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Moden, men fortsatt med pen friskhet i aromaene med delikat bjørnebær, fyrstikk, lær, lakris, røyk som slukker og lett bacon. Middels fyldig og fortsatt frisk Citran med god moden fruktfølelse av bjørnebær, lær, lakris og litt urtetoner. Fin frisk og delikat utgang til å være en Bordeaux. Faste tanniner, men det kler vinen sammen med den gode syren. Fin vin! (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 14345201 (NYHET)
Vin: Brio De Cantenac Brown 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 523,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Ch. Cantenac Brown
Alkohol:13.00%
Druer: cabernet franc, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Delikat i aromabildet med bjørnebær, bringebær og lær. Middels fyldig og frisk vin med bjørnebær, solbær, lær og lakris. Fin integrert utgang. Bra vin. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14345101 (NYHET)
Vin: Denis Durantou Saintayme 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 403,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Denis Durantou
Alkohol:14.50%
Druer: Merlot.
Beskrivelse: Bred, men frisk og levende i aromaene med plommer, solbær, kaffe og lær. Middels fyldig og bredere vin med plommer, solbær, kaffe, sjokolade, bacon og lær. Fin integrerte tanniner. Fin kjøttvin dette. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14267801 (NYHET)
Vin: Canon Chaigneau Lalande-De-Pomerol 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Château Canon Chaigneau
Alkohol:14.00%
Druer: Cabernet franc og merlot.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med plommer, bjørnebær, kaffe og lær. Litt bacon også. Middels fyldig vin med god frukt av plommer, bjørnebær, kaffe og lær. Fint integrerte tanniner. Bra kjøttvin for prisen. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14215401 (NYHET)
Vin: Faiveley Mercurey 1er Cru Clos des Myglands 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende og uttrykksfull på nesen med aromaer av bjørnebær, moreller, bringebær og litt røde kirsebær, samt mineraler, mandler, blomster og tre. Hint av noe lær og noe animalsk på duft. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Saftig, konsentrert og litt rikere mørk frukt på smak, med vekt på sødmerike moreller, skogsbær og syrlige bringebær. Innslag av mineraler, mandler, lær og tre. Frisk syre. Ferske og noe faste tanniner som tørrer godt. Bra lengde med en tørr og noe stram avslutning. Meget bra vin som er ganske strukturert i årgangen. Trenger litt tid. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14215501 (NYHET)
Vin: Faiveley Mercurey La Framboisière 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med uttrykksfulle aromaer av moreller, skogsbær og mørkere bringebær, samt saltmineraler, blomster, pepper og tretoner. Pent fyldig vin med en kraftfull, men likevel balansert munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på mørke bringebær, litt blåbær og moreller, samt syrlige røde kirsebær. Innslag av krydder, anis, mandler, saltmineraler og noen fattoner. Pent strukturert med fine tanniner og fin syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin som er merkbart mørkere i frukten i denne årgangen. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 12157801
Vin: Mongeard-Mugneret Fixin 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 509,90 kr (bestilling)
Importør: Better Wines
Produsent: Mongeard-Mugneret
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rik, leken og fyrrig vin med godt preg av kirsebær, skog og lakris. Middels fyldig, frisk og rik vin i munnfølelsen med kirsebær, lær og pent krydderier. God utgang med pene tanniner. Fin vin dette. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 6937801
Vin: Lamy-Pillot Chassagne-Montrachet Champs de Morgeot 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Dom. Lamy-Pillot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Konsentrert og ganske intens på duft med preg av bringebær, plommer og bjørnebær, samt lakris, mandler, pepper og litt blomster. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Konsentrert, rik og noe myk frukt på smak, med vekt på bringebær, skogsbær og plommer. Innslag av lakris, urter, pepper, saltmineraler og litt fatkrydder. Frisk syre. Faste tanniner. Pen lengde med en tørr, fast avslutning. En bra Chassagne. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 13866201
Vin: Dom. Bertrand Bachelet Maranges 1er Cru Clos Roussots 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Dom. Bertrand Bachelet
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rikere og tyngere i aromabildet, men fortsatt med en viss sjarme med disse høstløvstonene som ligger over mørkere røde bær, krydder og lakris. Middels fyldig vin med varmere stil, men allikevel bra bra struktur og med utmerket fruktkvalitet for pengene. Fint saltpreget som ligger over krydder og lakris. Her er det mye godsaker for de som liker å paire Burgund med litt mer tyngde i maten. Bra! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 14190001
Vin: Borgeot Santenay 1er Cru Les Gravieres 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Bredere og fyrrig i aromaene med bringebær, grovere salttoner, krydder, fatkrydder, blomst og lær som gir en fin masse. Middels fyldig og grovere Santenay med fint fruktbilde. Rødere bær, grovere steinpreg og krydder. Kanskje ikke for sjarmerende, men har kvalitetspreg i seg med disse fine dypere saltene. Meget god vin! (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 3788901
Vin: Borgeot Santenay 1.Cru Les Beauregard 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.50% Sukker:1.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Bred, fyrrig og tiltalende på duft med bringebær, lakris og masse krydder. Middels fyldig og strukturert vin med god fruktkvalitet. Bredere røde bær, krydder og lakris. Syren utfordres litt i årgangen, men greier å gi en vin med friskhet allikevel. Fin litt bredere utgang med tanniner som er godt integrert til vinen. Utmerket vin for pengene! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 3788801
Vin: Borgeot Santenay Vieilles Vignes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 309,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Borgeot
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:3.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Overraskende bred i aromaene med mørkere røde bær, litt fyrrig sexy krydderbilde og lakris. Middels fyldig, frisk og saftig vin som overrasker med både sjarme og struktur. Bringebær som gir glede, fatkrydder, øvrige krydder og lakris. Fin smattende utgang med tanniner som kler vinen. Syren gir vinen et levende preg. Masse vin for pengene! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 9150601
Vin: Brun Beaujolais L’Ancien Le Buissy 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Jean-Paul Brun
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Kjølig og aromatisk på nesen med dufter av kirsebær og bringebær, litt skogsbær, samt blomster, anis, sitrusskall og mineraler. Middels fyldig kropp med en utpreget god og presis munnfølelse. Frisk, fersk og slank rød frukt på smak, med vekt på kirsebær, røde bær og skogsbær. Innslag av anis, mandler, mineraler og litt lær. Pen dybde på smak. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget god, frisk beaujolais med nydelig frukt. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 11026301 (NYHET)
Vin: Tournelle Trousseau des Corvées 2018
Region: Jura, Frankrike
Pris: 491,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Domaine de la Tournelle
Alkohol:12.00%
Druer: Trousseau (merenzao).
Beskrivelse: Aromatisk og frisk på nesen med dufter av røde kirsebær og bringebær, litt plommer og skogsbær, samt urter, krydder og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Lett, delikat og frisk rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av skogsbær, urter, mineraler og litt pepper. Pen syre. Fin lengde med en tørr, lett avslutning. Delikat og flott vin fra Jura. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 1685901 (NYHET)
Vin: Tournelle Cul du Brey 2019
Region: Frankrike
Pris: 471,10 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Domaine de la Tournelle
Alkohol:13.00%
Druer: syrah og trousseau (merenzao).
Beskrivelse: Aromatisk og floral på nesen med dufter av bringebær, syrlige kirsebær og litt skogsbær, samt urter, blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk og delikat munnfølelse. Frisk og delikat, saftig og syrlig rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av urter, pepper og mineraler. Hint av krydder. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en frisk, tørrende utgang. Flott vin! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14190701 (NYHET)
Vin: Christmann Aus den Lagen Spätburgunder 2019
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 298,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. A. Christmann
Alkohol:13.00%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Frisk i stilen tross dette mer strammere leirete jordspreget som ligger over blomst, bringebær, krydder, lær og lakris. Middels fyldig og saftig Spat med utmerket grovere struktur med bringebær, lær og lakris. Fin nerverik utgang spriter opp vinen. Utmerket vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 10291801
Vin: Terroir Sense Fronteres Montsant Negre 2019
Region: Catalonia, Spania
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Terroir al Limit
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: cariñena og garnacha.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av lett moden rød og mørkere frukt, med vekt på moreller, mørke bær og røde plommer, samt middelhavsurter, blomster, jordsmonn og anis. Fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og kjøttfull rød og mørkere frukt på smak, med vekt på moreller, mørke bær og røde plommer. Innslag av en saltmineralitet, samt lær, lakris og lett krydder. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14167601 (NYHET)
Vin: Magna Vides Alma de Cántaro Garnacha 2020
Region: Ribera del Duero, Spania
Pris: 379,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Magna Vides
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Dyp på nesen med aromaer av moreller og litt skogsbær, samt pepper, mineraler og noen jordlige aromatoner. Snev av balsamico og fat på duft. Middels til fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, bløt og kjøttfull frukt på smak, med vekt på skogsbær, bjørnebær og moreller. Innslag av pepper, lær og fine mineraltoner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en fruktig, tørrende utgang. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 2941101
Vin: Niepoort Poeirinho 2018
Region: Beiras, Portugal
Pris: 319,– kr (basis)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:12.50%
Druer: Baga.
Beskrivelse: Rik og fremovervendt i aromaene med parfyme i all sin brede prakt, blomster og krydder. Umiddelbart delikat i munnfølelsen med rød saftig frukt, nesten noe solbæraktfg og krydder. Veldig balansert. Fin utgang med bra syre og integrerte tanniner. Meget god vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 14356401 (NYHET)
Vin: Boekenhoutskloof Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2019
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 559,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Boekenhoutskloof
Alkohol:14.50%
Druer: Cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Kompleks og intens på nesen med aromaer av solbær og sødmerike mørke plommer, samt lær, grafitt, blyantspiss, mineraler og tre. Fyldig kropp med en konsentrert munnfølelse med mye kraft. Bra konsentrasjon av strukturert, noe sødmefull mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og solbær. Innslag av lær, tobakk og mineraler, samt nøtter og tre. Bra syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, kompleks avslutning. Vellaget sørafrikansk cabernet. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 10623001
Vin: Le Piane Mimmo 2018
Region: Italia
Pris: 298,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Le Piane
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: croatina og nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende og litt rikere aromaer av blomster, kirsebær, litt parfyme og krydderier. Middels fyldig og frisk vin med godt Nebbiolo-preg med fin kjølig rød mørk frukt, lakris og krydder. Nerve i vinen her! Fin lett fast utgang med tanniner som allikevel greier å integrere seg. Bra vin. (AB) 
Poeng: 89

 

Varenr: 3257101
Vin: Pelissero Barbera d’Alba Piani 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 244,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Az. Agr. Pelissero
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.7 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Frisk og leken i stilen med masse blomst over mørkere røde bær, krydder og lakris. Middels fyldig og frisk Barbera som viser frem en fin balansert lilla frukt, krydder og lær. Noe alkohol, men det gjør vinen godt. Lett faste tanniner, men det kler vinen. Pen Barbera med lett bitt dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 4992501
Vin: Castell’in Villa Chianti Classico 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 259,90 kr (basis)
Importør: NON DOS
Produsent: Castell’in Villa
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Fersk og delikat aromatisk på nesen med aromaer av røde kirsebær og plommer, litt bringebær og skogsbær, samt krydder, mandler, tobakk, lær og pent integrert fat. Snev av anis. Fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse og et flott anslag. Fin konsentrasjon av noe utviklet, frisk og strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, bringebær og plommer. Innslag av skogsbær og saltmineraler, samt lær, mandler og litt fat. Fine tanniner. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. En flott, klassisk Chianti Classico. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 173301
Vin: Mastrojanni Rosso di Montalcino 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 362,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Mastrojanni
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Aromatisk og delikat på nesen med dufter av røde kirsebær og plommer, litt solbær, samt blomster, urter, anis og snev av litt tobakk. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Konsentrert og strukturert rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, solbær og røde plommer. Innslag av lakris, mineraler og litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget god Rosso. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14370301 (NYHET)
Vin: Barbacan Rosso Alpi Retiche 2020
Region: Lombardia, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Barbacan
Alkohol:13.00%
Druer: negrara, pignolo, rossignola, rossola nera og chiavennasca (nebbiolo).
Beskrivelse: Delikat og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær, rips og mørkerøde bringebær, samt lær, pepper, roser og mineraler. Hint av urter og krydder på duft. Pent fyldig vin med en god, frisk munnfølelse. Frisk, fersk og syrlig rød og mørk frukt på smak, med vekt på skogsbær og røde kirsebær. Innslag av pepper og mineraler. Frisk syre. Fin tanninstruktur med pent integrerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott, juicy og balansert vin fra Lombardia. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14215701 (NYHET)
Vin: Faiveley Mercurey Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Faiveley
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Konsentrert og aromatisk på nesen med aromaer av friske mørke kirsebær, skogsbær og røde bær, samt blomster, krydder, mandler og litt veistøv. Middels fyldig vin med en god, saftig og litt rikere munnfølelse. Flott konsentrasjon av fersk, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde bær, mørke plommer og skogsbær. Innslag av krydder, mandler, noen jordlige toner og litt tre i utgangen. Bra syre. Pent strukturert med fint, lett tanninbitt. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 8040701
Vin: Muzard Santenay Vieilles Vignes 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 288,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Lucien Muzard & Fils
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk rødbærspreg med kirsebær som skaper fyrrig glede sammen med mineraler og kryddertoner. Middels fyldig og frisk vin med god preg av bringebær, lakris og med mørkere kryddertoner som bidrar til en god helhet. Pen syre og tanninstruktur. Veldig godt kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 14357101
Vin: Lapalu Brouilly Vielles Vignes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Jean Claude Lapalu
Alkohol:12.00%
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Pen seriøsitet i aromaene med pent parfymert blomstertone over bringebær og lær. Middels fyldig og saftig vin med utmerket struktur i seg med god fruktkvalitet av bringebær, plommer, lær, krydder og lakris. Fin saltet og smattende saftig utgang. Syren og tanninene er sømløse med på ferden! Bra vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 14297101 (NYHET)
Vin: Pierre Naigeon Gevrey Chambertin Les Crais 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 589,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Pierre Naigeon
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Innnsmigrende på nesen med aromaer av kirsebær, skogsbær og bringebær, samt urter, anis og fat. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, bløt og juicy frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, skogsbær og mørke bringebær med noe sødme. Innslag av lakris, lær, mandler, saltmineraler og fat. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, klassisk og fersk Gevrey som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14259701 (NYHET)
Vin: Ch. des Rontets Saint-Amour Côte de Besset 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. des Rontets
Alkohol:12.50%
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Sammensatt og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, røde kirsebær, noe søte røde bær, samt blomster, krydder og litt jord. Middels fyldig kropp med en god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og røde kirsebær. Innslag av lpepper, mineraler og litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr og litt fast avslutning. Flott vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 1653201 (NYHET)
Vin: M. Lapierre Beaujolais Morgon 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Marcel Pierre
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Fersk og tiltalende på nesen med aromaer av røde bær og kirsebær, noe bjørnebær, samt blomster, mineraler og litt pepper. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av juicy, myk og fersk frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, skogsbær og litt bjørnebær. Innslag av pepper, lær, mineraler og litt krydder. Fin, frisk syre. Lette tanniner med et passe bitt. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget flott, fruktig og juicy Morgon. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 14237401 (NYHET)
Vin: Guigal Saintes Pierres de Nalys Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 472,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: E. Guigal
Alkohol:13.50%
Druer: syrah, muscardin, mourvèdre, grenache, counoise og cinsault.
Beskrivelse: Leken i stilen med følelsen av litt våt leire over røde plommer, litt blod og krydder. Middels fyldig vin med lett stram rødbærsfrukt mot den mørkere sorten, litt einebær, bacon og kaffe. Litt stram i inngangen enda, men har potensiale. Bra tanninstruktur og syre. Vin med potensiale. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 14399401 (NYHET)
Vin: Dezat Sancerre Rouge 2020
Region: Loire, Frankrike
Pris: 284,80 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: André Dezat & Fils
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tydelig og tiltalende i aromaene med bringebær i all sin prakt over litt lær. Middels fyldig og overraskende saftig og frisk munnfølelse med bringebær, lær og lett lakris. Fin tyngde i vinen også. Tanninene er fint integrerte. Utmerket vin for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 14406405 (NYHET)
Vin: Dom. Rolet Arbois Poulsard Cuvée Spéciale 1986 (MAGNUM)
Region: Jura, Frankrike
Pris: 610,– kr (bestilling)
Importør: B & R WINE
Produsent: Dom. Rolet et Flls
Alkohol:13.00%
Druer: Poulsard.
Beskrivelse: Særpreget og godt utviklet på nesen med aromaer av moden frukt, med vekt på røde bær og sødmerike plommer, samt tørket frukt, pepper, kjøtt, lær og noe tre. Middels fyldig vin med en god, litt rustikk munnfølelse. Myk og moden frukt på smak, med vekt på røde bær og plommer. Innslag av lær, tørket frukt og litt tobakk, samt noe tre. Balansert syre. Tørrende, modne tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Moden og flott poulsardvin i en rustikk stil. En original vin på mange måter. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11468201 (NYHET)
Vin: Tournelle Uva Arbosiana 2020
Region: Jura, Frankrike
Pris: 434,80 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Domaine de la Tournelle
Alkohol:12.00%
Druer: Poulsard.
Beskrivelse: Frisk på nesen med rene dufter av bringebær og jordbær, samt blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, delikat munnfølelse. Frisk og delikat rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær, samt litt skogsbær. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en lett, tørrende utgang. Flott, leskende vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 13502401
Vin: Wagner Oberrotweil Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Peter Wagner
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Dypere og tiltalende på nesen med aromaer av bringebær og syrlige kirsebær, skogsbær, samt lilla blomster, jordsmonn og litt tre. Pent fyldig vin med en god, bløt munnfølelse. Konsentrert, myk og saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, mørkerøde bringebær og mørkere skogsbær. Innslag av krydder, kalkmineraler, litt pepper og litt tre. Bra syre og finekornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr, litt saltpreget avslutning. Flott spätburgunder. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 12398401 (NYHET)
Vin: Dorli Muhr Carnuntum Samt & Seide 2017
Region: Niederösterreich, Østerrike
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Weingut Dorli Muhr
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Blaufränkisch.
Beskrivelse: En smule utviklet på nesen med aromaer av mørke bær og plommer, litt røde bær, samt krydder, lær, litt blomster og tretoner. Middels til fyldig kropp med en ganske saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av leskende, myk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, bjørnebær og mørke bringebær. Innslag av anis, lær og litt mineraler. Bra syre. Integrert tanninstruktur med finkornede, lett strukturerte tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Flott, leskende blaufränkisch! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11246701
Vin: Aune Lohmann Alfrocheiro 2019
Region: Beiras, Portugal
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Wicked Brands
Produsent: Vinhos das Merces
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Alfrocheiro preto.
Beskrivelse: Fyrrig og bærete i aromaene med solbær, parfyme og lakrisbåt. Dette lukter velbehag. Middels fyldig, frisk og leken vin med god mørkere men frisk fruktkjerne, espresso og lær. Levende og leken utgang. Flott tanninstruktur. Masse masse vin for pengene! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 12387601
Vin: Nightjar Clayhill Vineyard Pinot Noir 2020
Region: London, England
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Black Book Winery
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende og rik på nesen med preg av røde kirsebær, mørke bringebær og skogsbær, samt pepper og noe fat. Snev av blomster på duft. Middels fyldig vin med god, fersk og strukturert munnfølelse. Konsentrert, kjølig og fersk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, skogsbær og mørkere bær. Innslag av saltmineraler, pepper og litt krydder, samt noe fat. Fine tanniner og en pen syrestruktur. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10151301
Vin: Blankbottle Master of None 2021
Region: Western Cape, Sør-Afrika
Pris: 243,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Blankbottle
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: roussanne, syrah, pinot noir, cinsault og grenache.
Beskrivelse: Aromatisk, tiltalende på nesen med aromaer av syrlige røde bær og kirsebær, solbær og mørke skogsbær, samt blomster, jordsmonn og litt pepper. Middels til fyldig kropp med en god, delikat munnfølelse med fin friskhet. Flott konsentrasjon av saftig, delikat og myk frukt på smak, med vekt på skogsbær, røde kirsebær og litt bjørnebær. Pent integrert fruktsødme. Innslag av urterk, krydder, pepper og mineraler. Frisk syre. Fine, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr, frisk avslutning. Flott, frisk og juicy vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

 

Varenr: 1020101
Vin: Agamium Colline Novaresi 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 221,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Antichi Vign. di Cantalupo
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Pen seriøs aromaene med friskhet med vårlige roser, støv og kirsebær. Middels fyldig, frisk og leken Nebbe med kirsebær av den ferske siden og med gode krydderier. Fin saltfinish og lett nellik-touch gjør vinen godt. Ikke svært, men friskt og levende vin for prisen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 5128901
Vin: Carussin Barbera d’Asti Cru Lia Vi 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Carussin
Alkohol:14.00% Sukker:3.1 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: barbera.
Beskrivelse: Uttrykksfull og tiltalende på nesen med aromaer av modne bjørnebær, skogsbær og røde kirsebær, samt lær, blomster og mineraler. Noe volatil på duft. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av noe utviklet, rik og saftig frukt på smak, med vekt på bjørnebær, syrlige røde kirsebær og blåbær. Innslag av lær, lakris, pepper, krydder, saltmineraler og noe nøtter. Frisk syre. Pent integrerte tanniner. Flott lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Flott, noe utviklet barbera i en litt rikere stil. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 5518101
Vin: Monsanto Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 248,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cast. di Monsanto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: colorino, canaiolo, sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med preg av røde kirsebær, plommer, noe moreller, samt mandler, anis, lær og litt mineraler. Hint av tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av syrlig, delikat rød frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, bringebær, samt noe mørkere moreller. Innslag av krydder, mandler og litt lær. Frisk syre. Fine tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Frisk og flott Chianti Classico-vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

 

Varenr: 2898001
Vin: Carpineto Chianti Classico Riserva 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 237,90 kr (basis)
Importør: Optimum Wines
Produsent: Carpineto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sangiovese og canaiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med modne kirsebær, krydder og denne våte underskogen som er tydelig. Middels til fyldig CC som har overraskende mye tyngre fruktkvalitet i seg. Bringebær, kirsebær og litt tyngre kryddertoner. Syren utfordres kanskje litt, men gir nok til at dette ikke blir en beintung vin. Fint bitt i tanninene. Bra kjøttvin til sommerens grillings dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 4504201
Vin: Talenti Rosso di Montalcino 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 258,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Az. Agr. Talenti
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Frisk i aromaene med roser over kirsebær og lett lærpreg. Middels fyldig og frisk vin med tiltalende munnfølelse av kirsebær, litt grønn vegetal tone og lakris. God smattende og frisk utgang. Ikke komplekst, men drikker så godt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 14099201
Vin: Boscarelli Prugnolo Rosso di Montepulciano 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Poderi Boscarelli
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Overraskende frisk i aromaene med disse pene kirsebærstonene, jordbærfølelse og blomst. Middels fyldig, frisk og leken i stilen med kirsebær og med lett saltpreg. Ikke kompleks, men gir en delikat og god munnfølelse. Fin vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14370501 (NYHET)
Vin: Dornach Patrick Uccelli 17 Pinot Nero 2020
Region: Dolomiti/dolomiten, Italia
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Dornach Patrick Uccelli
Alkohol:11.00%
Druer: Pinot nero.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på nesen med aromaer av bringebær og røde kirsebær, samt blomster, urter og mineraler. Middels til fyldig vin med en frisk og delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk, saftig rød frukt på smak, med vekt på syrlige bringebær og kirsebær. Innslag av urter og mineraler, samt litt lett pepper. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en delikat syrlig og tørrende avslutning. Frisk og elegant pinot nero fra Alto Adige. (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 3917101
Vin: Lapalu Beaujolais-Villages Vieilles Vignes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Jean Claude Lapalu
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med masse parfyme over hubba og bringebær. Middels fyldig, frisk og saftig vin med fin rødbærskarakter, lakris og krydder. Sømløse tanniner, Vin som drikker så godt nå. Forførende! Godt kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 12177301
Vin: Combier Colline Rhodaniennes 2021
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 208,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Combier S.A.S.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.7 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Parfymert og deilig på duft med plommer, bjørnebær, krekling og lær. Middels fyldig og frisk vin med god munnfølelse lilla frukt, bringebær, bjørnebær, lær og salt. Balansert vin. Masse Syrah for pengene!  (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 172701
Vin: Ch. des Sarrins 2016
Region: Provence, Frankrike
Pris: 350,90 kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Ch. des Sarrins
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: grenache, mourvèdre, syrah, cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Sammensatt på nesen med dufter av bjørnebær og mørke plommer, litt røde bær, samt krydder, lær og fat. Fyldig kropp med god, rikere munnfølelse. Rik, saftig og moden mørkere frukt på smak, med vekt på mørke plommer og. Innslag av tørket frukt, samt krydder og lær. Hint av røyk. Frisk syre og faste, balanserte tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Bra vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 360905
Vin: Marques de Murrieta Ygay Reserva 2017 (MAGNUM)
Region: Rioja, Spania
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: Optimum Wines
Produsent: Marq. de Murrieta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, mazuelo
Beskrivelse: Middels intens i aromabildet med mørkere røde bær, lett krydder, vaniljetoner og lakris. Middels fyldig vin med dette klassiske litt stramme fruktpreget med bjørnebær, modne bringebær, lær, lakris og mye krydder. Lett fast utgang. Kanskje ikke storsjarmør, men har fin struktur i seg og i kombinasjon med både lam og storfe er dette en pen match for prisen. Bra. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 14167901 (NYHET)
Vin: Vera Vides Tinto 2020
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Magna Vides
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Fruktig på nesen med dufter av mørke bringebær, kirsebær og skogsbær, samt mineraler, mandler og fat. Fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Fersk, myk og kjøttfull frukt på smak, med vekt på moreller, skogsbær og mørke plommer. Innslag av krydder og mineraler, samt litt fat. Bra syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr, litt fast. Bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 11246801
Vin: Aune Lohmann Jaen 2019
Region: Beiras, Portugal
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: Wicked Brands
Produsent: Vinhos das Merces
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Jaen.
Beskrivelse: Kraft møter eleganse i aromaene med mørk pen frukt av solbær, modne bringebær, blomst krydder av glede og urt. Middels fyldig, saftig og strukturert vin med snert. Solbær, bjørnebær, lakris og lett urt. Fin frisk og balansert utgang. Pent, virkelig pent!  (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 7358901
Vin: Stolpman Love You Bunches Carbonic Sangiovese 2021
Region: California, Usa
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: None
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Parfymert på duft med preg av jordbær, bringebær og litt røde kirsebær, samt urter og blomster. Middels fyldig vin med en god, delikat munnfølelse. Fin konsentrasjon av frisk, delikat frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, jordbær og plommer. Innslag av urter, lær, mandler og saltmineraler. Frisk syre. Et lite tanninbitt. God lengde med en fruktig, tørrende avslutning. Juicy og flott sangiovese med særpreg fra California. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 4399301
Vin: Seghesio Sonoma Zinfandel 2019
Region: California, Usa
Pris: 299,90 kr (basis)
Importør: Fondberg
Produsent: Az. Vit. Seghesio
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: petite sirah, zinfandel
Beskrivelse: Rik og bred på stilen som gir virkelig glede med denne mørke kraftige frukten med plommer, kaffe, espresso og mørk parfyme. Bra fyldig og sødmefull Zinfandel som på stil med masse sødmefulle plommer, skogsbær, og kaffe. Fin utgang, som greier friskheten godt nok. Bra vin til kjøtt. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 11396001
Vin: Calera Central Coast Pinot Noir 2018
Region: California, Usa
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Calera Wine Co.
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Bred, rik og sjarmerende i aromaene med mørkere røde bær, våt løvverk og krydder. Middels fyldig, saftig og bred i munnfølelsen som skaper velbehag. Saftige bringebær, lakris og krydder. God utgang. Kanskje ikke for dybde, men har noe med seg for de som liker det store bredere uttrykket i Pinot. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 7161301
Vin: Craven Cinsaut 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Craven Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Cinsaut.
Beskrivelse: Frisk og intens på nesen med dufter av skogsbær, bringebær og moreller, samt blomster og mineraler. Middels fyldig kropp med en god, energisk munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, myk og saftig frukt på smak, med vekt på bringebær og mørkere skogsbær. Innslag av mandler, røyk og mineraler. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr, litt bløt avslutning. Flott, fruktig sørafrikansk cinsault. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 522001
Vin: Nautilus Pinot Noir 2017
Region: Marlborough, New Zealand
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Nautilus Est.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Uttrykksfull og aromatisk på nesen med dufter av villbringebær, skogsbær, syrlige røde kirsebær, samt fruktskall, saltmineraler og noe tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Lett utviklet, saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær, sødmerike bjørnebær og bringebær. Innslag av fruktskall, mineraler og urter og krydder som gir dybde, samt noe fat. Lette tanniner og frisk syre. God lengde med en tørrende avslutning. Fin vin! (ESH)
Poeng: 88

 

Varenr: 14302301 (NYHET)
Vin: Blackbook Trouble Every Day Pinot Noir 2020
Region: England
Pris: 429,– kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Black Book Winery
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rikere og intens på nesen med aromaer av rød og mørk frukt, med vekt på skogsbær, mørke kirsebær og bjørnebær, samt krydder, pepper og noen stalltoner. Snev av litt fat på duft. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Pen konsentrasjon av strukturert, fersk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og skogsbær. Innslag av lær, krydder og litt fat. Frisk syre. Ferske og ganske faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Vellaget pinot i en ganske mørk og konsentrert stil. (ESH)
Poeng: 88

 

arenr: 2294901
Vin: Ch. Ksara 2017
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 269,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ch. Ksara
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot og petit verdot.
Beskrivelse: 13,5% alkohol. Frisk og lett blomstrete i stilen over skogsbær, krydder og fattoner. Middels fyldig og saftig vin med uttalt god munnfølelse av bringebær, bjørnebær, lær, lakris og noe urt. Tanninene er faste, overraskende sådan, men gir et godt grep rundt vinen på en god måte. Frisk og tiltalende utgang. Det er ikke en for detaljert rik vin, men har virkelig noe for seg og kler både grillsommerens koteletter, men selvfølgelig også biff av storfe. Fin vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 14364701 (NYHET)
Vin: Perico Leonardo Erazo Las Curvas Cinsault 2019
Region: Region sør, Chile
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Rey Perico SpA
Alkohol:13.50%
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Tiltalende og litt rik på nesen med aromaer av røde og mørke kirsebær, litt plommer, samt krydder, mandler og mineraler. Snev av blomster. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, fersk frisk frukt på smak, med vekt på skogsbær, kirsebær og noe bringebær. Innslag av urter, krydder og en fin saltmineralitet. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 88

 

Varenr: 9453901
Vin: Vigna di Pallino Chianti 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 209,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Ten. Sette Ponti
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende og relativt intens i aromaene med kirsebær, krydder og lær. Middels fyldig og lett tung vin med god kirsebærsfrukt, litt rød plomme, moden bringebær og lær. Relativt overraskende bra substans i vinen. God litt rustikk utgang med fint bitt i tanninene. Utmerket årgang for Sette Ponti, uansett vin de lager! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 5938601
Vin: Poggio al Tesoro Mediterra 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Poggio Al Tesoro
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: syrah, cabernet sauvignon, merlot
Beskrivelse: Solvarm og rik i aromaene med god plommefrukt over lær, lakris og nesten litt sjøbriskarakter. Middels fyldig og god saftig vin med plommer, bjørnebær av den modne sorten og lakris. Enkel finish, men har noe med seg denne her til sommer og biff.  (AB)
Poeng: 87

 

Varenr: 6841101
Vin: Südtiroler Pinot Nero 2021
Region: Alto adige, Italia
Pris: 255,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: San Michele Appiano
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.6 g/l
Druer: Pinot nero.
Beskrivelse: Delikat på nesen med preg av kjølig rød frukt, med vekt på bringebær og kirsebær, samt urter, anis og litt blomster. Pent fyldig vin med en god, delikat teksturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, litt bløt, men fortsatt ganske slank frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær, samt noe mørkere skogsbær. Innslag av mineraler, urter og litt mandler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Flott pinot i pen, slank stil. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 11520001
Vin: Occhipinti Alea Viva 2021
Region: Lazio, Italia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Andrea Occhipinti
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Aleatico.
Beskrivelse: Fersk og en noe volatil på nesen med dufter av røde kirsebær og moreller, samt anis og tørkede blomster. Middels fyldig kropp med en god, rund munnfølelse. God konsentrasjon av myk og saftig frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og moreller, samt skogsbær. Innslag av urter og litt pepper. Frisk syre. Lette tanniner. Fin lengde med en fruktig, tørrende avslutning. God, juicy vin med særpreg. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 1442201 (NYHET)
Vin: Nuiton-Beaunoy Cave des Hautes-Côtes La Dalignière Hautes-Côtes de 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 218,– kr (basis)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Nuiton-Beaunoy Cave Hautes-Côt
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med de fine røde sommerblomstene som ligger over bringebær og markjordbær. Litt skiferaktig tone gir litt ekstra. Middels fyldig og frisk vin med god bringebærsfrukt og lette kryddertoner. Ikke en detaljert vin, men friskheten i frukten gir glede og bidrar til en god saftighet. Meget godt kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 14375801 (NYHET)
Vin: M. Lapierre Le Beaujolais 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Marcel Pierre
Alkohol:12.50%
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Fersk og konsentrert på nesen med dufter av skogsbær, røde kirsebær, samt pepper, mandler og noe saltmineraler. Middels fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og slank frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og røde bær. Innslag av saltmineraler og røyk. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. Flott, frisk beaujolais. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 13502201
Vin: Gérard Bertrand Corbieres 2019
Region: Languedoc, Frankrike
Pris: 199,90 kr (bestilling)
Importør: Exciting Wines
Produsent: Gérard Bertrand
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.4 g/l
Druer: mourvèdre, grenache og syrah.
Beskrivelse: Bred og sjarmerende på duft med blomst, rødere bær, blod og krydder. Middels fyldig vin med ganske så mye punch i seg med røde bær, mørkere fruktkant, lær og krydder. Biffvin så det holder, til en veldig lav penge. Syre og tanniner kler vinen og moderer alkoholens styrke. Godt kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 87

 

Varenr: 11891501 (NYHET)
Vin: Gravillas Sous les Cailloux des Grillons 2021
Region: Languedoc-roussillon, Frankrike
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Clos du Gravillas
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: grenache, carignan, cinsaut, cabernet sauvignon og syrah.
Beskrivelse: Rik og noe intens på nesen med aromaer av sødmerike mørke plommer og bjørnebær, samt lær, pepper og jordsmonnsaromaer. Pent fyldig vin med en god, rund munnfølelse. Myk, fersk og noe sødmerik frukt på smak, med vekt på bjørnebær og plommer. Innslag av lær, krydder, lakris og noe saltmineraler. Frisk syre. Fine, bløtere tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. God, fast og saftig vin fra Languedoc. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 13481101
Vin: Azul y Garanza Naturaleza Salvaje Clarete 2020
Region: Spania
Pris: 259,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Azul y Garanza
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: garnacha blanca og garnacha.
Beskrivelse: Frisk og kjølig på nesen med aromaer av bringebær, jordbær, litt syrlige kirsebær, samt blomster og røyk. Middels fyldig kropp med en delikat, frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, delikat og frisk rød frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av urter, mineraler og litt pepper. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en frisk, tørrende avslutning. God vin med fint naturvinspreg. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14379201 (NYHET)
Vin: Klein Spätburgunder vom Kalkmergel 2018
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Weingut Gerhard Klein GbR
Alkohol:13.50%
Druer: Spätburgunder.
Beskrivelse: Intens og rik på nesen med aromaer av noe utviklet rød og mørkere frukt, med vekt på skogsbær, bringebær og mørke kirsebær, samt blomster, anis og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Bløt, saftig rød og mørkere frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørke kirsebær. Innslag av krydder, lakris og tre. Frisk syre. Fine tanniner. God lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Bra spätburgunder fra Pfalz. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 11127001
Vin: Rancho Alexander Russian River Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Rancho Alexander
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Floral og tiltalende på duft med preg av røde kirsebær, bringebær og skogsbær, samt blomster, pepper, krydder og litt tre. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Fersk, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og bringebær, samt noe skogsbær. Fint integrert fruktsødme. Innslag av litt fruktskall og mandler, samt litt krydder og fat. Hint av saltmineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, frisk pinot fra Russian River. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 3665001
Vin: Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 150,– kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Ioppa
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Delikat og frisk på nesen med dufter av bringebær, røde kirsebær, samt blomster og mandler. Middels fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Slank, kjølig rød frukt på smak, med vekt på bringebær og syrlige røde kirsebær. Innslag av anis, litt lær og noe mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God, frisk nebbiolo. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 86

 

Varenr: 14367501 (NYHET)
Vin: Antonella Corda Cannonau di Sardegna 2020
Region: Sardinia, Italia
Pris: 259,80 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Antonella Corda
Alkohol:14.50%
Druer: Cannonau.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med blomstereng over røde friske bær. Middels fyldig, frisk og litt enklere vin. Allikevel, frisk og tiltalende munnfølelse av rene røde bær og krydder som gir glede. Litt terrasselivet med lette skinkeretter til. God vin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 10414801
Vin: Yohan Lardy Gamay Poppy 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 175,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Yohan Lardy
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Rik og lekende på stilen med røde bær, hubba, krydder og litt salter. Middels fyldig, frisk saftig vin med godt enkelt rødbærspreget stil, krydder og lær. Fint mineralsk letthet i seg også. Leken, enkel og likanes vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 14190501 (NYHET)
Vin: St Antonin Côte du Rhône Sans soufre ajouté 2021
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 188,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Sabon-Roulain
Alkohol:14.00%
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Frisk og leken i stilen med varmere roser over bringebær og lette plommer. Middels fyldig og saftig vin med plommer og bringebær. Krydrete og god utgang. Ikke for kompleks, men har en fin Grenache-følelse i seg til en fin penge. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 8209901
Vin: Dom. la Florane Á Fleur de Pampre Visan Rouge 2020
Region: Rhône sør, Frankrike
Pris: 179,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Domaine la Florane
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: grenache, syrah og cinsault.
Beskrivelse: Dufter av røde kirsebær og plommer, noe bjørnebær, samt pepper og noe blomster. Fyldig vin med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, skogsbær og bjørnebær. Innslag av urter, pepper og saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr utgang. Ikke kompleks, men en bra, konsentrert vin basert på Rhône-blend. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 14376801 (NYHET)
Vin: Maire Arbois Vignes du Sorbief Pinot Noir 2019
Region: Jura, Frankrike
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Dom. Maire & Fils
Alkohol:13.50%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Kraftig og rik på nesen med dufter av skogsbær og røde kirsebær, litt jordbær, samt blomster, pepper og litt mandler. Middels fyldig vin med en rik og saftig munnfølelse. Rik, saftig og myk fersk frukt på smak, med vekt på skogsbær og røde kirsebær. Innslag av krydder, pepper, litt lær og mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Ukompliserte greier, men dette drikker godt. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 10645601
Vin: Ch. de Rouffiac Cahors Séduction 2020
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 139,90 kr (bestilling)
Importør: Grape Company
Produsent: Vignobles Pieron
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Malbec.
Beskrivelse: Dufter av modne mørke bær og plommer, samt lakris og lær. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse. Konsentrert, fersk og saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, plommer og moreller. Innslag av lær og lakris, samt litt kaffe. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Fyldig, konsentrert og god Cahors-vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 86

 

Varenr: 4356701
Vin: Duas Quintas 2018
Region: Douro, Portugal
Pris: 194,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ramos Pinto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l
Druer: touriga nacional, tinta roriz, touriga franca.
Beskrivelse: Rik og fremovervendt på duft med plommer, modne bringebær, lakris og krydder. Middels fyldig og bred vin som også bevarer friskheten. Plomme, bringebær og krydder. Enkel, men god saftig vin fra Portugal. Bra kjøp. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 3240401
Vin: Carrascal 2019
Region: Mendoza, Argentina
Pris: 183,90 kr (basis)
Importør: Momentum Wines
Produsent: Bod. y Cavas de Weinert
Alkohol:13.70% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: malbec, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Noe utviklet på nesen med rikere dufter av mørke plommer, bjørnebær og moreller, samt lær, krydder, lakris og noe fat. Pent fyldig vin med en rikere munnfølelse. Bløt og rik mørkere frukt med modning på smak, med vekt på sødmerike plommer, bjørnebær og solbær. Innslag av tobakk, krydder og tre. Frisk syre. Faste tanniner. God lengde med en tørr, fast avslutning. Balansert og god argentinsk vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 86

 

Varenr: 9072601
Vin: Planeta Plumbago Nero d Avola 2019
Region: Sicilia, Italia
Pris: 225,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Planeta
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: nero d’avola.
Beskrivelse: Intens og rik på nesen med aromaer av skogsbær og sødmerike mørke plommer og bjørnebær, samt lær, pepper, sorte oliven, krydder og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med myk tekstur. Saftig, konsentrert og noe utviklet bløt frukt på smak, med vekt på skogsbær, plommer og bjørnebær. Innslag av lær, litt bitre mandler og krydder, samt pepper. Bra syrestruktur. Finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God, saftig vin fra Sicilia som gir drikkeglede. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 12177101
Vin: Piron Coq Leon 2020
Region: Frankrike
Pris: 139,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dominique Piron
Alkohol:13.00% Sukker:3.2 g/l Syre:2.5 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Enkel, men frisk og levende vin med sommerlige blomster, lakris og lær. Middels fyldig vin med fersk og saftig følelse av bringebær, lær og lakris. Enkel, men gir masse glede for pengene. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 85

 

Varenr: 14376901 (NYHET)
Vin: Tissot & Potel Côtes du Jura Pinot Noir 2020
Region: Jura, Frankrike
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Michel Tissot & Fils
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og fersk på nesen med dufter av moreller, skogsbær og sødmerike bringebær, samt blomster, urter og litt fat. Hint av mineraler. Middels fyldig kropp med en god, fruktig munnfølelse. Bløt og fersk bærfrukt på smak, med vekt på skogsbær og litt mørkere bringebær. Innslag av urter, mandler og noe tre. Fin syre. Strukturert med ferske, tørrende tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. God, fruktig Jura-vin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 13406801
Vin: Des. De Palacios Pétalos 2020
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Importør: Hand Picked Wines
Produsent: Des. de J. Palacios
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Mencia.
Beskrivelse: Mørkfruktdrevet på nesen, med vekt på noe sødmerike plommer og bjørnebær, samt lær, oliven, pepper og noen fataromaer. Fyldig kropp med en god, men kanskje en anelse rustikk munnfølelse. God konsentrasjon av saftig og litt myk mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og kirsebær. Innslag av lakris, krydder, lær, mandler og noe fat. Frisk syre. Strukturerte, faste tanniner. Bra lengde med en stram og tørr avslutning. God, drikkevennlig Bierzo-vin. (ESH)
Poeng: 85

 

Varenr: 14220501 (NYHET)
Vin: Cant. di Gambellara Monopolio Pinot Nero 2020
Region: Trevenezie, Italia
Pris: 175,– kr (bestilling)
Importør: Bottleneck Holding
Produsent: Cant. di Gambellara
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot nero.
Beskrivelse: Rik på nesen med dufter av bjørnebær, jordbær, noe kirsebær, samt lilla blomster, mineraler og litt pepper. Middels til fyldig kropp med en god, rikere munnfølelse. Saftig, bløt rød og mørkere frukt på smak, med vekt på kirsebær, sødmerike bringebær, samt noe bjørnebær. Innslag av krydder og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr avslutning. Mangler detaljer og dybde, men dette er en god, juicy pinot fra Veneto. (ESH)
Poeng: 84

 

Varenr: 14112201 (NYHET)
Vin: Inspira Nero d’Avola Sicilia 2020
Region: Sicilia, Italia
Pris: 139,90 kr (bestilling)
Importør: Publico Wines
Produsent: EnoItalia
Alkohol:12.50%
Druer: Nero d’avola.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av modne røde kirsebær og skogsbær, samt blomster og litt mineraler. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av urter, mandler, røyk og mineraler. Frisk syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. God lengde med en tørr avslutning. God vin. (ESH)
Poeng: 83

 

Varenr: 10334701
Vin: Wageck Kalkstein Spätburgunder 2018
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 144,90 kr (bestilling)
Importør: Exciting Wines
Produsent: Weingut Wageck Pfaffmann
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: spã¤tburgunder og spätburgunder.
Beskrivelse: Dufter av sødmerike mørke plommer og mørkere bringebær, samt lær, pepper, blomster og tre. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av syrlig og myk rød og mørkere frukt på smak, med vekt på plommer, skogsbær og mørke bringebær. Innslag av pepper, mandler og fat. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en fruktig, tørrende avslutning. God, enkel pinot fra Pfalz. (ESH)
Poeng: 83