Skip to main content

Vinene merket NYHET lanseres på Vinmonopolets nettbutikk onsdag 2. november 2022 kl 0800. (Merk at telefonbestilling åpnes nå etter kl 1000)

De øvrige vinene som omhandles fra bestillingsutvalget er viner med årgangsendring. Vinene kan allerede ha blitt lansert eller er i ferd med bli lansert i ny årgang. Det kan derfor stå på nettsiden til Vinmonopolet at vinen er «utsolgt» eller at det foreløpig står feil årgang.

Viner som er lansert på Tilleggsutvalget må bestilles direkte i et utsalg eller hos Vinmonopolets kundesenter.

Det vil også finnes noen viner som er lansert, men som ikke er omtalt på Botti tidligere.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater

Roséviner

Varenr: 9199901 (NYHET)
Vin: Burlotto Elatis Rosato 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 355,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: barbera, pelaverga, nebbiolo.
Beskrivelse: Kjølig og tiltalende på nesen med dufter av rips, røde kirsebær og friske villbringebær og jordbær, samt sitrusskall, roser, røyk og litt lette krydder. Pent fyldig vin med en konsentrert og god munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert, saftig og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på modne kirsebær og røde bær, samt fersken og noe moreller. Fin syre. Bra lengde med en tørr, syrlig avslutning. Vellaget og meget bra rosévin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Het og Portvin

Varenr: 14903101
Vin: Riveyrac Rivesaltes 1955
Region: Roussillon, Frankrike
Pris: 1 397,80 kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Ma’s Del Vin
Alkohol:16.50%
Beskrivelse: Overraskende tilstede og faktisk litt fyrrig i stilen der denne gamle røveren vil vise at alder er bare et tall. De siste løvene som er igjen på treet, karamell, moden frukt og dette bålet som har avsluttet for lenge siden, men fortsatt har en følelse av røyk i seg. Pen fyldig og deilig hetvin som bare er skaper ultimat glede, med denne litt søtladne deilige tørkede frukten, men nok syre igjen til at det ikke blir for plumpt, litt tørket krydder og sopp. Lang kompleks og forførende utgang. Wow! Dette var supert! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 14741501
Vin: Niepoort Vintage Port 1987
Region: Douro é porto, Portugal
Pris: 1 599,70 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:20.70%
Beskrivelse: Herlig fyrrig i duftene til å være en gammelhund med tørkede løvblader, appelsinskall, toffee og nellikssorter som forfører. Middels til fyldig Portvin med fortsatt relativt levende og energisk i munnfølelsen av tørkede urterblader, rødbærsfrukt mot det mørke, kald kaffe og krydder i flere lag. Lang kompleks utgang.  Wow – julevinen dette! Flott sak! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 14902901
Vin: L’archiviste Rivesaltes 1975
Region: Roussillon, Frankrike
Pris: 799,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Ma’s Del Vin
Alkohol:16.00%
Beskrivelse: Pen skarphet i aromaene med disse tørkede ferskenskallene, karamell og honningpreget som skaper glede. Middels fyldig og fortsatt ganske levende Riversaltes med modne tørkede toner, karamell og litt støvtoner. Fin smattende utgang. Dette er bare kos! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 5926802
Vin: Andresen White Port 10 Y.O.
Region: Douro, Portugal
Pris: 249,80 kr (parti)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:20.00% Sukker:102.2 g/l Syre:4.1 g/l
Druer: côdega do larinho, malvasia, rabigato og arinto.
Beskrivelse: Fyrrig og leken i stilen med blomster, litt tørket frukt og karamell. Middels fyldig Port med litt saftig tørket frukt, strå og karamell. Noe sødmefull, men syren greier å holde den frisk nok. Til fyrstekaker og glede. (AB)
Poeng: 89

 

Røde viner

Varenr: 14782701 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Riserva RV350 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 6 280,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Druer fra Fossati og La Serra. Kun 350 gram druemateriale pr plante! Det er de tre klasene som er nærmest stammen som ble brukt. 2016 er Første årgang. 20 dager fermentering. 2 år på barriques, en liten andel nye.

Uhyre presis og så herlig raffinert på aromaene at det smelter hjerter herfra til evigheten. Noe eksotisk preg, litt sexy saltet våte mineralske toner som tar tak i den konsentrerte frukten sammen med de deiligste rosebladene som tørker i sola. Nydelig frukt med lett modning på det oransje fruktskallet, nellik og snev av kanel. Pen fyldig Barolo som får tiden til å stanse. Nok en gang står viseren stille. Øynene lukker seg. Tidløst. Linært. Englesang. Utrolig skarp og konsentrert lilla frukt som er så energisk og allikevel så tettpakket at det ikke kan beskrives. De saltmineralske tonene bygger forsiktig rundt vinen, med denne knuste steinfølelsen. De deiligste urter også. Kompleksitet kan bare underkommuniseres i denne vinen, her har du alt du kan begjære fra Nebbiolo. Tanninene er så fabelaktig neoklassisk – de er faste, men bare så integrerte at man har lyst til å gråte av glede. Herlig syre er maestroen som bare gir energi og en levende vin som bare imponerer. Enestående. Helt enestående! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 100

 

Varenr: 14781701 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Cerequio 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 140,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Umiddelbart pondus i aromaene som virker tar tak i trollbinder med denne mer feminine parfymen som drar deg ned i roseengen sammen med modne markjordbær, kirsebær, kjølig appelsin, nellik og lakristoner. Noe krydderier bygger også rundt vinen. Pen fyldig, frisk og energisk vin som også spiller på en virkelig tetthet der frukten bygger konsentrasjon innenfra med pondus og kraft, men på en klassisk og ikke varm måte. Tett lys rød og appelsinfrukt, knust stein, snev av balsamico og lær. Virkelig lang, tett og kompleks utgang med tanniner som er virkelig faste og rasper litt. Men frukten tar i mot og tar tanninene i sitt favn og lager en flott vin med herlig syre. Sublim vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 14968601 (NYHET)
Vin: Bibi Graetz Colore 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 2 995,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bibi Graetz
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Forførende parfymert og usedvanlig ren på nesen med aromaer av røde kirsebær, bringebær og mørke bær, samt sitruszest, mynte, kirsebærstein, lakrisrot, lær, roser og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget elegant, samtidig utpreget presis munnfølelse med nydelig nerve. Men ikke la deg lure; her er struktur i godt monn. Nydelig konsentrasjon av fersk, strukturert rødbærsfrukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt noe mørkere skogsbær. Pene innslag av lakris, lær, krydder, lette balsamiske toner, mandler og en ytterst fin saltaktig mineralitet. Nydelig dybde og kompleksitet på smak. Meget bra syrestruktur og fine, elegant polerte tanniner som griper tydelig mer her enn hva tilfellet er i Testamatta. Nydelig lengde med en tørr avslutning. Fantastisk, raffinert vin som sjarmerer i senk. En nær komplett vin. Nydelig nå, men lagringspotensialet er betydelig. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 12392601 (NYHET)
Vin: Pingus 2019
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 9 999,90 kr (tillegg)
Importør: Winetailor as
Produsent: Dominio de Pingus
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Tinta del pais.
Beskrivelse: Ribera del Dueblos topp topp vin. Plottseleksjon. 55-60 år gamle vinstokker fra 30 ulike marker. 15 000 flasker produsert.

Særpreget og ekstrovert i aromabildet, men på denne litt vanskelig måten å forklare, der også den svale sjarmen også briljerer i all sin prakt. Herlig sexy parfyme bergtar over litt baconfett, modne bringebær, plommer, solbær, søtere tobakkspiper, lakrisbåt, lett vanilje og krydder i bred favn. Fyldig vin som bare brer seg ut og romantiserer en hver forestilling om svær og overreiket vin på en brilliant måte. Fantastisk konsentrert, men på en måte som ikke kan betegnes annet enn myk og delikat stil. Iron fist – Velvet glove. Konsentrert, kompleks, tøff allikevel soft i den rødlilla frukten med solbær-touch, plommeskall, urter, dypt saltlag, mørk karamell, sjokolade, lakris, litt tørket lær, brent, men ikke overtrent fat, fatkrydder, andre herbale krydderier og sval røyk på en lang kompleks og fast utgang. Tanninene er allikevel på emn måte polerte, til å være tøffe og kler vinen så godt. Flott syre gir energi og en levende vin tross den vektige alkoholprosenten som danser inn i favnet til den sublime vinen! Outstanding! (AB)
Poeng: 97

 

Varenr: 11329301 (NYHET)
Vin: Ch. Rayas Chateauneuf du Pape 2010
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 5 137,50 kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Ch. Rayas
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Tett, fokusert og komplekse aromaer som bygger kropp og sparer på energien fortsatt. Sexy raffinert aromaer med tørkede urter, dette litt søtere fruktbilde av edel rød frukt, litt sexy parfyme og krydder. Pen fyldig vin som tidlig viser at det er ikke power som er vinens forfce. Her er det selvfølgelig kraft, men det er den underliggende sjarmen, den vise mannen som snakker. Da lytter du. Dyp mykere rødbærsfrukt, knust stein, krydder i eksotiske varianter og tørket lærbelte. Lang, lett tørket og lett alkohol på en kompleks utgang på denne sublime vinen. Syren leverer i 2010-årgangen, og tanninene er virkelig raffinerte. En fabelaktig vin! (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 15009701 (NYHET)
Vin: Giovanni Rosso Barolo Vigna Rionda Ester Canale 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 500,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Forførende og fabelaktig flott på nesen med konsentrerte aromaer av røde kirsebær og skogsbær, samt saltmineraler, mandler, nyper, tjære, sort te og noe skogbunn. Streif av noen jordlige toner. Pent fyldig vin med en utpreget presis og god munnfølelse med nydelig anslag. Nydelig konsentrasjon av strukturert, fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, skogsbær og bringebær. Innslag av saltmineraler og anis, samt litt krydder og sitrusskall. Alt er så nydelig sømløst på smak. Frisk syre. Faste, men usedvanlig raffinerte tanniner som vil gi vinen mange år i kjelleren. Pen lengde med en fersk og tørr avslutning. Fabelaktig flott, finessepreget barolo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 14781901 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Fossati 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 140,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Levende og energisk på duft med masse roseblader som tar tak og danser ned i solnedgangen i skjønn forening sammen med den røde frukten, anis, kanel og flotte mineralske toner. Fyldig, delikat og allikevel en overraskende myk utgave med herlig rødbærsfrukter som oser raffinement med kirsebær, bringebær, litt grovere saltet jordsmonn, nellik, kanel og og lett urte-te. Kompleks og fast utgang, men det er herlige rødbærsfrukten man vil huske denne vinen for. Herlig syre gir energi hele veien igjennom. Strålende vin! (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 14781801 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo La Serra 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 140,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fyrrig, klassisk (til å være modernist) og tiltalende på duft med dette løvbladsverket som bare sprer sine beste dufter og frukten er også virkelig innbydende med rødere frukt, appelsinskall, granitt, mot litt tjære og denne stramme te-tonen. Pen fyldig vin som er virkelig balansert og greier å vise struktur sammen med den mykere tonen i frukten som skaper velbehag fra første sekund. Oransjepreget, lett lys rød frukt som er virkelig konsentrert, tjære og anispreg på en lang kompleks og fast utgang, som sprer klassisk glede, til å være modernist. Herlig utgave dette også! (AB)
Poeng: 96

 

Varenr: 13605601 (NYHET)
Vin: Montevertine Le Pergole Torte 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 604,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Montevertine
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Hyperfokusert i aromaene med en ubeskrivelig balanse mellom det tette, men også det bredere uttrykket med herlig mineralsk saltpreg som ligger over tett mørkere frukt, litt vått løvverk, lærbelte og snev av svette også i denne årgangen. Fyldig, bergtakende og rikdom satt i system der vinen bare danser som en ballerina i ført Batman drakt og skaper ultimat glede. Kompleks, allikevel elegant vin med finesse. Herlig frukt mot både det røde og mørkere frukt, mineralsk preg, noe urt og krydder på en lang fast utgang, men tanninene blir ikke for røffe til frukten. Syren gir masse av seg og gir en levende vin. Sublim Le Pergole! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 13756201 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Barolo Francia 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 519,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: G.Conterno
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Intens parfymert og delikate toner som gir masse Nebbiolo-gleder. Tett støvete lag ligger over kirsebærsafrukt, oransje karakter, sopptoner, litt svette, friske løsblader og salter. Bra fyldig og uttalt frisk Barolo med herlig bred rødbærsfrukt som tetter seg til å virkelig etterhvert gir muskler, oransje fruktskall, granitt, litt tjære toner og lakris på en lang og fast utgang der Tanninene snerper. Dog er det nok frukt til å ta i mot og dette gir bare mulighet til 10-15 års lagring. Syren gir også energi her. Roberto var ikke så fornøyd med årgangen selv. Det er vi! Herlig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 14885801 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Barolo Cerretta 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 529,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Frisk og levende vin på duft med disse rosebladene som balanserer mot sommerlige i retning høsttørkede, kirsebær, litt tørket skall, tydelig nellik, appelsinskall, dyp veistøv følelse og noe aromasopp. Bra fyldig og tett Barolo med mye kompleksitet. Røffere i tonen, men syren gir nok energi og fruktpreg til at det ikke blir for tett. Konsentrert rødbærsfrukt, lakris, granitt, snev av tjære og mineraler. Kompleks og fast utgang, men det kler vinen. Svært potensial i denne supre vinen. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

arenr: 14782405 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Sarmassa 2018 (MAGNUM)
Region: Piemonte, Italia
Pris: 6 280,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Uhyre tett, kompleks og lukket i aromaene, men her er det en liten v6ér, om ikke V8´innenfor panseret. Tydelig konsentrerte røde bær, svette, lær, lakris og med dette flotte mineralske saltpreget som imponerer. Pen fyldig, frisk og mer tilgivende vin i munnfølelsen med lilla herlig konsentrert frukt, skalltoner, urter, krydder, litt fatkrydder og lakris. Lang kompleks og fast utgang som krever sin mann og kvinne – dette også. Men frukten er der og med tid vil tanninene integreres fint. Pen syre gir en levende Sarmassa. Vin for kjelleren! (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 14782201 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Rocche dell’ Annunziata 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 140,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Forførende brumlebass på duft med dette lett tørkede løvbladsverket som ligger over lyse røde bær, på kanten appelsinskall, tydelig energisk tefølelse og mineraler. Pen fyldig vin som allerede har en balanse i seg med den flotte frukten som skaper energisk glede med lys kirsebærspreg, lakris, kanelstang, lakrisbåt og snev av balsamisk tone. Lang kompleks og fast utgang, men det kler vinen godt det. Flott syre tar tak og gir friskhet i vinen. Super vin! (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 14782001 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Brunate 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 140,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og virkelig tiltalende på duft med umiddelbart dette høstløvbladene som ligger over mer friske roseblader, røde bær, litt våt jordgulv, lakrisbåt og fatkrydder. Pen fyldig vin som virkelig greier å vise årgangen med fremovervendt frukt uten at det blir for stort. Her er det friskhet som dominerer med tett lys kirsebærsfrukt, nellik, litt grafittaktige toner og lakris. Tanninene er faste de, og p.t er dette ikke drikkevennelige nå. Men – det er heller ikke meningen. Frukten vil ta i mot den og om 10 år vil dette synge for her er syren og frukten med på veien. Strålende vin! (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 14782101 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Fossati Case Nere Riserva 2012
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 140,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Forførende og faktisk bittelitt bakpå på aromaene med dette årgangstypiske preget med løvverk som gir mye glede sammen med strammere rød/oransje frukt, lakris, urt, mer fatkrydder og nesten kanelfølelse. Pen fyldig og virkelig strukturert Barolo som krever. Tett lysere frukt med snev av modning, sopp, jordgulv, denne stramme karakteren og litt urt. Lang kompleks og virkelig fast utgang, men som bare viser Nebbiolo kan være. Herlig syre og klassisk-modernistisk tanninstruktur. Flott vin med mange år foran seg! (AB)
Poeng: 95

 

Varenr: 1989901 (NYHET)
Vin: Le Ragnaie Brunello di Montalcino VV 2017
Region: Brunello di montalci, Italia
Pris: 1 399,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Le Ragnaie
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: 48 flasker til Norge. Veldig dyp og skikkelig intens i aromaene. Dette bergtar! Roser i mørk sommerlig preg, parfymerte sexy kirsebær, appelsinskall, frisk sopp, urter, anis og med dette herlige støvlaget. Pen fyldig vin som oser raffinement og klassisk håndverk. Nydelig tett kirsebærsfrukt av den mindre sorten, nellik og med et strålende dypt saltet preg. Lang kompleks og fast utgang, men det kler frukten. Varmen har kommet til Montalcino, men jammen greier Ragnaie å holde tritt med den. Fabelaktig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 14968701 (NYHET)
Vin: Bibi Graetz Testamatta 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 995,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bibi Graetz
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Nydelig, ren og rødfruktpreget på nesen med konsentrerte aromaer av røde kirsebær, bringebær, litt markjordbær, samt kirsebærstein, sitruszest, anis, roser, lette herbale toner og saltmineralitet. Pent fyldig vin med en utpreget delikat, elegant munnfølelse og strålende friskhet og intensitet. Nydelig konsentrasjon av fersk, strukturert frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og bringebær. Lekker saltmineralitet, samt innslag av sitrusskall, lette urter og krydder, anis og mandler, pent integrert tre og et lite touch av vanlije. Frisk syre som gir strålende energi. Lekker tanninstruktur med elegante, fine tanniner. Pen lengde med en delikat, tørr avslutning. Nydelig, transparent Testamatta. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 14873301 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Barolo Arione 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 529,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Fiffig klassisk men også på en måte fremovervendt måte på duft med tette roseblader, mørk saftig bringebærsfrukt, lær, løvblader som ikke har tørket helt enda, nypetoner og salter. Middels til fyldig og frisk Barolo med tett kompleks mineralsk preg som ligger over litt lilla konsentrert frukt, lær, lakris, urter og sopp. Lang kompleks og fast utgang, men det kler vinen. Syren er med og gir ikke overdådig med energi, men er absolutt nok. Høy kvalitet! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 14782601 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Del Comune Di La Morra 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 299,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Virkelig forførende og enda mer tydelig i glasset enn hva man skulle forvente av denne mer klassiske årgangen. Roseblader på vei mot evigheten, litt tetoner, nypeaktig stil overraskede friske mer røde bær. Middels til fyldig Barolo med flott frukt som virkelig er energisk og levende. Røde bær med oransje helling, nype og dette mer tjæreaktig og saltede preget. Lang kompleks og noe fast utgang, men dette er NEBBIOLO! Syren frisker opp og alkoholen er så integrert at man skulle tro dette var en enda eldre utgave. Ingen varme her nei! Barolo for den som liker frisk årganger! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 1099101 (NYHET)
Vin: Rocche Costamagna Bricco Francesco Barolo Rocche dell´Annunziata 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 715,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cantina Rocche Costamagna
Alkohol:14.50% Sukker:2.7 g/l Syre:5.7 g/l
Beskrivelse: Overraskende rik og ganske så tydelig på duft med herlige stram rosebusker som tar tak over rik frukt med modne oransje bær, balsamico, dype mineralske toner og med stramme urter. Virkelig fyldig og bergtagende munnfølelsen med kraft og powerfull delikatesse av mørkere fruktkjerne, dype saltmineraler, tett balsamisk tone, lett tjære og lær. Kompleks, lang utgang der kraften tar tak og gir glede med faste tanniner som er med å bygger en Riserva for kjelleren. Ikke vin for dagens konsum, men vil bli super om 10 år. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13719501 (NYHET)
Vin: Gaja Barbaresco 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 999,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: None
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: En deilig og herlig forførende stil i aromaene med roser som bare innbyr til vårlige gleder, mens også mer ekstrovert og sjarmerende i profilen. Herlig innbydende te-tone, anis og hint av nype. Middels til fyldig, frisk og flott Barbaresco som er en mellomting mellom det klassiske og tette, men også mer fremovervendt. Allerede tiltalende med lett tørket kirsebærstone, litt moden markjordbær, bladverk, dypere saltet mineralsk preg og med urte-te på en lang  utmerket utgang. Flott syre og tanninstruktur. Dette er virkelig en flott årgang mellom klassisk og neo-klassisk preg og tåler fint 15 år i kjelleren. (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 14887801 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Nebbiolo d’Alba Vigna Arione 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 714,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Vin som kommer med druer fra yngre vinstokker og sannsynligvis på druer fra delen av Arione-marken som er utenfor Barolo-sonen. Trolig første årgang.

Tett Nebbiolo-duft som også greier å gi glede allerede idag med mørke rike roser, fioler, salter, tett granitt-følelse og noe soppaktige toner. Bra fyldig, kompleks og bred Nebbiolo som virkelig viser karakter og styrke. Dette er åpenbart Barolo-kvalitet. Tett konsentrert kirsebærsfrukt med saftige toner, lær, dype mineraler mot granitt. Lang kompleks og virkelig fast utgang, men tanninene kler den tøffe frukten. Dette er virkelig strålende saker! Wow – Denne er ingen «nebbiolo d alba» gitt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 14782505 (NYHET)
Vin: Roberto Voerzio Barbera d’Alba Pozzo dell’ Annunziata 2017 (MAGNUM)
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 790,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Svært utadvendt og virkelig tydelig men på denne herlige sjarmerende tonen som smelter Barbera-hjerter. Masse blomst skaper sjarme og energi med denne tøffelhelten som vil være tøff, men blir bare delikat. Mørke bær, våt løvverk, sopp, lær og fatkrydder i skjønn forening. Middels til fyldig Barbera som brer seg ut som ingen andre kan gjøre med druen. Vektig, volumøs, svær ja, men allikevel på denne myke og umiddelbar myke og tilgivende måten, nesten som en Merlot-dreven vin. Kompleks herlig frukt med skogsbær, solbær, plomme, lær, epsressobønner, lakrisbåt og et trillebårlast med krydder. Lang kompleks og svær, men virkelig deilig utgang der syren gir energi og tanninene er unike. Herlig vin! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 11365301 (NYHET)
Vin: Fontodi Flaccianello 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 939,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Az. Agr. Fontodi
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Klassisk bred, kraftfull og allikevel så sjarmerende at man blir mo i knærne. Litt sexy old spice parfyme, sommerlig blomstereng og med presise røde konsentrerte bær. Middels til fyldig og frisk vin som greier balansen mellom det å være bred, men også presis på en fortreffelig måte. Kirsebærspreget, mot litt kjølig plomme, lær, lakris, knust stein og litt herbalitet på en lang, kompleks og sexy utgang der tanninene er virkelig raffinerte. Høy syre gir friskhet hele veien igjennom. En herlig Flaccianello med tiår i kjelleren. Minst. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 542101 (NYHET)
Vin: Muga Aro 2019
Region: Rioja, Spania
Pris: 2 790,– kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: graciano (bovale), tempranillo (tinto del pais)
Beskrivelse: 5000 flasker lages. Herlig sensuell og forførende i aromaene med disse flotte blomstertonene som bergtar over parfymert mørkere røde bær, solbær, masse krydder i dyp stil, konfekt, litt søt lakrisbåt og lær. Meget pen og fyldig vin med disse svære, men sjarmerende tonene i munnfølesen som gir glede. Tett solbærspreget frukt, lær, lakris, urt og litt blomstertoner. Lang fast utgang, men tanninene kler vinen godt. Syren lever også. Et skikkelig håndverk dette! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 15015601 (NYHET)
Vin: Mas Doix 1902 Carignan 2018
Region: Catalonia, Spania
Pris: 2 637,50 kr (bestilling)
Importør: JP Wine
Produsent: Mas Doix
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 900 flasker laget. Virkelig tett sak, men på denne herlige sødmefulle og myke måten som smelter hjerter. Virkelig blomstrete og parfymert, nesten litt skjørt og delikat til å være såpass alkoholsterkt med lilla fruktkjerner, sval røyk, urt og skogstoner. Middels til fyldig vin med denne myke profilen som får deg til å gosse deg litt. For syren og nerven er med og dette blir ikke plumpt. Tvert om, syren gir energi i den lilla delikate vinen som oser røde og lilla bær, pent mineralsk preg og urter som er stramme, men forførende. Kompleks utgang, men på den myke siden. Flott syre og utmerket polert tanninstruktur. Strålende vin! (AB)
Poeng: 94

 

Varenr: 3149101
Vin: Prado Enea Gran Reserva 2015
Region: Rioja, Spania
Pris: 819,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: tempranillo, garnacha, graciano, mazuelo.
Beskrivelse: En blanding mellom rikere og mer strammere aromaer med konsentrert rødbærsfrukt, saltlag, lakris, lær og fatkrydder i skjønn forening. Fyldig, frisk og utmerket i anslaget med tett kirsebærsfrukt, lær, lakris, urt og andre krydderier. Tett kompleks utgang med faste, men typeriktige tanniner. Syren gir nerve og sjel til vinen. Vin som må lagres i 7-10 år, men jommen her var det frukt gitt! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 15009601 (NYHET)
Vin: Giovanni Rosso Barolo Cerretta 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 690,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rik og forførende på nesen med aromaer av mørke kirsebær og bjørnebær, samt kirsebærstein, nøtter, lær, anis, urter og litt sitrusskall. Hint av tjære på duft. Pent fyldig vin med en god, energisk munnfølelse med fin friskhet. Tett, fersk og rik frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær, samt noe sødmerik rødbærsfrukt i retning av jordbær. Innslag av mandler, anis og tobakk, samt litt mynte. Frisk syre. Lange, faste tanniner som trenger litt tid på å integreres mer. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Utsøkt, lovende barolo som har godt av litt kjellertid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 15009401 (NYHET)
Vin: Giovanni Rosso Barolo Serra 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 690,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Giovanni Rosso
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Klassisk og tiltalende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, plommer og moreller, samt mandler, sopp, tjære, lær, lilla blomster og fatkrydder. Snev av mineraler. Pen dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med elegant tekstur og fin friskhet. Fin konsentrasjon av fyldig, strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær, samt litt sødmerike bringebær. Innslag av mandler, krydder, te og litt saltmineraler. Frisk syre. Ferske, men samtidig raffinerte tanniner. Bra lenge med en tørr, stram avslutning. Nydelig, klassisk Serralunga-barolo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 12147501
Vin: Elio Grasso Barolo Rüncot Riserva 2015
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 699,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Az. Agr. Elio Grasso
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: 100% nye Barriques. Kraftfull, herlig 2015rik i aromaene med litt mer sødmefulle, men fortsatt frisk stil der sommerlige roser bergtar i all sin prakt sammen med rød/mørk frukt med lett tørkede høstøvblader, sopp, grafitt, tjære og masse eksotisk spices fra de franske fatene. Også noe sexy søt parfyme. Bra fyldig og bergtakende vin som bjudar på.Delikat og flørtende blikk med svær eksotisk rød-mørk frukt som klemmer deg til sitt bryst før dørvakten – tanninene – bryskt henvender det til den andre siden av grensen. Mørk tørket plommeskall, lær, lakris, urte-te og balsamico i den tilgjengelige stilen. Svær lang og kompleks utgang. Ja, hva skal man si? Dette er en Barolo til høyeste diskusjon. 100% Barriques – er det fortsatt klingende mynt i Barolo? Vel, det er lov å være som man ønsker. Også i Barolo. Spennende, interessant om ikke tradisjonell. Men særpreget sak! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 4788701 (NYHET)
Vin: Elio Altare Barolo La Morra 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 880,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Elegant på nesen med aromaer av bjørnebær, skogsbær og kirsebær, samt sitrusskall, lakris, lær, krydder og noe fat. Snev av blomster og litt tørket frukt. Pent fyldig vin med en god, lineær munnfølelse. Fyldig, strukturert frukt på smak, med vekt på kirsebær og bjørnebær, samt litt bringebær med sødme. Innslag av krydder, anis og varm te, samt saltmineraler og noe tre. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Virkelig flott og vellaget barolo som vil trenge noen år i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14883501 (NYHET)
Vin: San Polo Podernovi Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 1 195,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Poggio San Polo
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fyrrig og årgangstypisk tydelig i aromaene. Denne eier Brunello! Forfrende dypt krydret tone som setter spor sammen med røde konsentrerte bær, våt leirefølelse og snev av animalske toner. Fyldig og umiddelbar frisk vin til å være fra en varmere årgangen. Denne råtassen bryr seg ikke om det og fyrer seg opp med denne tøffe og fremovervendte kryddertonene som biter sammen med fatkrydder, mørkere rødbærstoner og og en espressofølelse. Lang kompleks utgang med overraskende saftighet i seg. Syren er med den og tanninene biter, men blir ikke for faste med tanke på frukten. En super vin. (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 11365401 (NYHET)
Vin: Fontodi Vigna del Sorbo 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 679,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Az. Agr. Fontodi
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Et sjarmtroll på duft, der fjorårets bredere stil er byttet ut med en herlig balanserende tanke som bare brer utover, men har også en inneliggende dypere same på duft. Røde bær, blomster i en litt villere stil, parfyme, jordbunn, skogstoner og fatkrydder som integreres så flott. Middels til fyldig vin med overraskende nedpå-stil der friskheten briljerer i 2019. Ren karakter med denne tydelig kirsebærstonen som virkelig er konsentrert og ekte. Tetter seg bra til der med teaktige og herbale snitt kommer inn sammen med fatkrydder og lær. Lang, kompleks og litt tett utgang enda. Syren leverer og tanninene er faste – som de skal være. EN vin som trenger 10 år i kjelleren, men som stråler. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14883901 (NYHET)
Vin: Isole e Olena Cepparello 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 975,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Isole e Olena
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Fyrrig, svær og allikevel herlig sjarmerende i aromaene med denne sommerlige store blomsterengen som leker seg sammen med litt vått kjellergulv, lær, lakris og fruktbilde som er av den røde og mørkere sorten uten at det er mulig å definere hva det dufter godt nok. Virkelig fyldig Ceparello som tar tak og brer seg utadvendt og nesten litt brutalt ut. Heldigvis er frukten på den sjarmerende siden og vinen blir herlig saftig og imponerende i munnfølelsen der alkoholen blir godt tatt i mot av frukt, tanniner og syre. Søte, saftige nesten litt fermenterte kirsebær, dypere kryddertoner, mokkafølelse og urter på en lang fast, men flott utgang. Wow – en vin som kanskje bidrar til mange meninger – men dette er kult det! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14887901 (NYHET)
Vin: Montevertine 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 784,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Montevertine
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Virkelig energisk, rik og levende i aromaene med masse som vil skape interesse med sommerlige blomster, litt knust stein, bringebærstoner, mørkere kirsebær og mineraler. Middels til fyldig og frisk vin som skaper energi og et levende fruktbilde med kirsebær som er konsentrerte, lær, mot noe sopp, fyrstikk og med snev av røyk. Lang, fast og kompleks utgang som virkelig skaper glede. Flott syre og tanninstruktur. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 9199601
Vin: Castello dei Rampolla Sammarco 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. dei Rampolla
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: cabernet sauvignon, sangiovese, merlot.
Beskrivelse: Kompleks og nydelig dyp på nesen med aromaer av mørke plommer, bjørnebær og solbær, røde kirsebær, samt lakris, tobakk, kaffe, lær, nyper og sedertre. Pent fyldig vin med en utpreget konsentrert og rikt teksturert munnfølelse og meget flott intensitet. Tett, konsentrert frukt på smak, med vekt på syrlige mørke kirsebær og mørke plommer. Innslag av litt røde bær, mynte, lakris og mentol, samt krydder og tobakk. Frisk syre. Ferske og ganske fast strukturerte tanniner som holder et solid grep nå, men som vil integreres mer med tiden. Flott lengde med en tørr avslutning. En energisk, karaktersterk og svært god utgave av Sammarco som virkelig er bygget for fremtiden. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr:13599501 (NYHET)
Vin:L’Arlot Vosne-Romanée 1er Cru Les Suchots 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 909,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: L’Arlot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Bredere og tøffere i stilen i denne årgangen, allikevel kommer også denne pene skarpheten frem sammen med maskuline og røffere blomster, parfymert mørkere bringebærsfrukt, fioler, salter, nesten litt røyk og lærbelte. Fyldig og energisk Vosne med disse herlige krydderne som er så karakteristisk og særpreget at kommunen tas raskt. Konsentrert og bred rødbærsfrukt mot bringebær, plommeskall, dyp mineralsk preg og lakris. Lang kompleks utgang med noe fastere tanninuttrykk. Dette krever tid, men er en meget bra vin! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 14992601 (NYHET)
Vin: Dom. Michel Gaunoux Pommard 1er Cru Grands Epenots 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 249,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Domaine Michel Gaunoux
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Levende, skarp og herlig vin i aromaene med disse rosene som er i den mørkere stilen som forfører i all sin prakt. Kirsebærsfrukt, litt varmere bringebær, dypere krydder og mineraler bygger rundt. Fyldig og robust vin som viser kraften i som Luke Skywalker i film nr.4. Men Prinsesse Leia er også med og gir nok finesse og sjarme til vinen så den ikke blir for ensformet. Nydelig konsentrert frukt av modne bringebær, litt espressoaktig toner, noe varmere litt smeltet lakris og krydder av ulike sorter. Kanskje blir den litt tyngre på utgangen, men tanninene blir ikke for faste og syren greier å gi nok energi til vinen. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 14821201 (NYHET)
Vin: Gonon Saint-Joseph 2020
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 580,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pierre Gonon
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og fremovervendt på duft med masse blomster som vil sjarmere deg med all sin prakt med bjørnebær, lett bjørnebærspreg, urt, litt varm skog og animalske undertoner. Middels til fyldig og sjarmerende Saint-Joseph som gir masse glede i munnfølelsen med denne myke stilen til å være mørkbærspreget, urter, lakris, espresso og med et fint granittpreget jordsmonn. Tanninene biter nydelige de, og syren gir fint friskt preg. Vvinen blir aldri for stor. Sjarmtroll – rett og slett! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 3149201
Vin: Torre Muga Reserva 2019
Region: Rioja, Spania
Pris: 879,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Bod. Muga
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: tempranillo, mazuelo, graciano
Beskrivelse: 1926 – 1976 er vinstokkene plantet. Vinmarkene er 540-580 meter over havet. 15 000 gjæringskar. Modnes 18 mnd på nye franske fat. Også i år en tett masse på duft som ærlig talt kanskje ikke gir så mye enda. Tett mørk frukt, sommerlige blomster, lær, lakris og krydder i alle varianter. Litt kaffe også. Fyldig og energisk Torre Muga med tøff lilla fruktkjerne, espressobønner i et stort spann, lær, lakris og krydder fra en lastebil. Syren greier å holde vinen frisk den, og her er det mye karakter å hente. Tanniner er faste, men vel integrerte. En utmerket vin som lagrer – og bør lagres – i minst 10 år. Flott vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 5160301
Vin: Contino Viña del Olivo 2018
Region: Rioja, Spania
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: C.V.N.E.
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.5 g/l
Druer: tempranillo, graciano, tinta del toro (tempranillo)
Beskrivelse: Veldig rik, fremovervendt og gledelig i aromaene med lilla bær med saftig stil, mye myke blomster og krydder. Middels til fyldig vin med tiltalende og silkeaktig stil i munnfølelsen med skogsbær, urter, lær, litt røyk og krydder som skaper svært glede. Lang kompleks utgang med integrert tanninstruktur. Litt varmere i stilen, men de syrerike druene greier biffen. Nydelig vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 12304001
Vin: Continuum Mountain Vineyard 2017
Region: California, Usa
Pris: 2 299,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Continuum Estate
Alkohol:14.90%
Druer: petit verdot, merlot, cabernet franc og cabernet sauvignon.
Beskrivelse: Rik, men allikevel på en litt mer reservert måte enn hva man skulle tro med plommefrukt som skaper glede, modne blåbær, fyrstikk, røyk, kaffe og lakrisbåter. Fyldig, tett og kompleks vin som foreløpig roper innover og ikke utover. Tett konsentrert frukt som virkelig er pakket med plommer, bjørnebær, kaffe, lakris, lær, stramme herbale urter og dype salter. Litt sødme. Kompleks og herlig utgang. Vin som trenger mange år, men det er kvalitet i denne! (AB)
Poeng: 93

 

Varenr: 14731101 (NYHET)
Vin: Chanin Sanford & Benedict Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 739,90 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chanin Wines
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 50+ gamle vinstokker. Herlig stram i aromaene der man kjenner vinstokkenes leireholdige jordsmonn gir konsentrasjon og bra kompleksitet i aromaene. Strammere parfymert og blomsterbilde, våt stein og konsentrerte rene røde bær. Middels til fyldig og frisk Pinot fra Chanin som gir et bra røffere uttrykk, men har også sjarme i den tydelige kirsebærs og bringebærsfrukten sammen med et pent espresso og krydret preg. Perfekte tanniner. Flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 5127601
Vin: Rocche dell´Annunziata Barolo 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 540,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cantina Rocche Costamagna
Alkohol:14.50% Sukker:1.1 g/l Syre:5.5 g/l
Beskrivelse: Utadvendt på den delikate måten med fine roser som tar tak over jordbær, snev av tjære, balsamico og mineraler. Middels til fyldig Barolo med pen struktur som tar tak med mørkere kirsebær, noe modne jordbær, urt, balsamico og lakris. Fint tanninbitt som er fast, men allikevel på en riktig måte. Fin syre holder den levende klassiske vinen oppe. Meget god vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 13960101
Vin: Reverdito Barolo Bricco Cogni 2017
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Reverdito
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 75 år gamle vinstokker. Litt reduktiv i aromaene, men under har en vinen en pen parfyme med nok saftighet i de lyse røde og oransje fruktene, krydder, anis og snev av tjære og lakrisbåt. Middels fyldig til fyldig, frisk og delikat vin som viser at Reverdito greier å håndtere varmere vekstsesonger. Rødbærspreget, betoner, mer frisk løvbladskarakter og mineraler. Noe fast i tanninuttrykket, men gjør seg ikke bort. Lang kompleks utgang. Flott Barolo.(AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 5479601
Vin: Carretta Barolo Cannubi 2013
Region: Piemonte, Italia
Pris: 569,– kr (bestilling)
Importør: Flaaten Wines
Produsent: Ten. Carretta
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Klassisk og forførende stilen med et pent fruktpreg av røde bær, denne fine litt kjøligere rosestilen og krydder av en kjølig preg. Middels fyldig, frisk og kjølig vin som representerer årgangens klassiske preg på en flott måte med roser, kirsebær og krydder som gir glede. Lett kjølig balsamico på utgangen som er raffinert og tanninene blir aldri for faste. En meget god Cannubi dette. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 11176401
Vin: Claudio Boggione Barolo Brunate 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 519,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Az. Agr. Claudio Boggione
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: En tiltalende Brunate som faktisk viser mer enn hva man kunne tenke i 2018 på duftene med dette tjærete og balsamiske preget som ligger over litt mer ubestemmelig rødbærskarakter og høstløvete tanke. Fyldig Barolo som virkelig legger seg på det klassiske i årgangen med frisk lett saftig rødbærskarakter, urt, lett kjølig te, svak preg av anis og tørket appelsinskall. Strukutert. Kompleks og lett tørrende utgang, men tanninnene blir ikke for grove, de kler vinene meget godt. Syren gir energi. Vel – 2015 og 2016 er kanskje mer sjarmtroll, men 2018 leverer trad. så det holder. Meget godt kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14886001 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Barbera d’Alba Vigna Cerretta 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 714,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Rik, fyrrig og leken til å være såpass alkoholsterk med masse blomst, tett mørkere rødbærsfrukt, bacon, grafitt og lær. Bra fyldig og rik vin som danser på en bred, men allikevel delikat måte med levende mørkere plommefrukt, lakris og saltet utgang. Syren greier å holde vinen frisk og alkoholen blir ikke bombe. Biff-Barbera dette med integrerte tanniner. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13959101
Vin: Cast. Di Ama Chianti Classico Gran Selezione San Lorenzo 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Dyp og tiltalende på nesen med aromaer av røde kirsebær, mørke plommer og bjørnebær, samt lilla blomster, sorte oliven, tobakk, nøtter, balsamiske toner og eksotisk tre. Snev av litt lær. Pent fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse. Flott konsentrasjon av saftig, strukturert frukt på smak, med vekt på kirsebær og plommer. Pene lag av frukt. Innslag av nøtter, krydder og bitter mørk sjokolade, samt lakris, noen jordlige smakstoner og godt integrert tre. Pen, frisk syre. Polerte, fine tanniner. Pen lengde med en tørr, litt fast avslutning. Nydelig vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 1989001 (NYHET)
Vin: Le Ragnaie Brunello di Montalcino 2017
Region: Brunello di montalci, Italia
Pris: 749,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Az. Agr. Le Ragnaie
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Ganske så tett og kompleks i aromaene enda med rosebusker, noe mer tørket karakter, saltet og tett kirsebærsfrukt. Pen fyldig Brunello som bergtar med kraft i årgangen med stram og flott kirsebærsfrukt, granittaktig og krydder som er stramme. Fast lett tørrende utgang. Syren greier å holde vinen frisk nok. Kvalitet. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 3687901 (NYHET)
Vin: Montevertine Pian del Ciampolo 2020
Region: Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Montevertine
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: sangiovese, colorino og canaiolo.
Beskrivelse: Ungdommelig glede på aromaene med masse saftige plommer, kirsebær, lakris, mineraler og urt som bjudar på. Middels fyldig og saftig vin som virkelig er i sjarmerende hjørnet med likanes fruktbilde. Saftig kirsebærsfrukt, urter og med en fiffig saltet utgang. Tanninene glir over til et fastere uttrykk, men det kler bare vinen og gir et bra bruksområde til biff o.l. Syren gir energi og levende vin. Pen sak der detaljene er sånn de skal være for en slik vin. Flott! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 10417201
Vin: Foradori Granato 2018
Region: Trentino-alto adige, Italia
Pris: 585,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: None
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Teroldego.
Beskrivelse: Innsmigrende og dyp på nesen med aromaer av skogsbær, mørke plommer og mørkere kirsebær, samt anis, lær, lilla blomster, mineraler og mandler. Pent fyldig vin med en utpreget god, samtidig rik munnfølelse. Pen konsentrasjon av fyldig, saftig og syrlig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær, bjørnebær og skogsbær. Innslag av anis og mandler, samt saltmineraler og pent integrert tre. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, litt fast avslutning. Strålende, utsøkt konsentrert teroldego. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14887601 (NYHET)
Vin: Dom. de l’Arlot Nuits Saint Georges 1er Cru Clos des Forets 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 364,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. de l’Arlot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: En virkelig tett masse på aromaene med et hav av parfymert maskulin glede der de sommerlige blomstene lever et herlig liv sammen med plommefrukt, lær, lakris, grafitt og fatkrydder. Middels til fyldig Burgund med en ganske så kommuneriktig stramhet i seg med tett mørk frukt, fatkrydder og dypere mineraler. En fin parfymert slørhet og syre gjør at vinen ikke blir for egoistisk og grumpy. Vin som trenger tid i kjelleren, men har et voksent potensiale! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 13599401 (NYHET)
Vin: L’Arlot Nuits-Saint-Georges 1er Cru Mont des Oiseaux 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 1 029,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: L’Arlot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Tett og intens masse på duft med dette krevende jordsmonnspreget som ligger over mørk frukt og lær. Bra fyldig vin som også i denne årgangen gir en overraskende volumøs munnfølelse med mørke litt saftige bær, jordsmonnspreg, herbale toner og fatkrydder. Lang og ganske så kompleks og fast utgang. Syren greier å gi energi slik at vinen ikke blir flabby. Håndverk! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14925001 (NYHET)
Vin: Nicolas Rossignol Beaune 1er Cru Clos des Mouches 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 999,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Nicolas Rossignol
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Ganske presis og lett skarp i aromaene med kjøligere røde bær og krydderier som vil frem og vise seg. Middels fyldig, frisk og klassisk i snittet med levende rødbærsfrukt, litt mørkere fruktkkant, lett sopptone og med noe mer tørket fruktpreg på en lang, frisk og energisk utgang. Noe mer rustikk utgang ,ed saltet preg. En kompleks Beaune og fresh vin. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 15007801 (NYHET)
Vin: Yann Bertrand Chaos Suprême Olivia 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Yann Bertrand
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Frisk og herlig tydelig i aromaene der jordsmonn og mineraler ligger over blomsterblader og røde konsentrerte bær. Middels fyldig og sjarmfull vin med meget god friskhet i de røde bærene som virkelig gleder seg sammen med dette pene mineralske preget. Super-zexy, litt frådet fruktkjøtt gir masse glede med disse fine integrerte urte/kryddersortene som ikke ligger utenpå. Polerte tanniner og utmerket syre. Kjempe-Gamay! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 12417301 (NYHET)
Vin: Y. Bertrand Fleurie Coup de Foudre 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 324,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Yann Bertrand
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.3 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Frisk og med herlig dybde på duft med steinlagene som ligger over konsentrerte røde bær, fine utadvendte blomstertoner og krydder. Middels fyldig Fleurie med ganske utadvendt og lett tøffere kjerne som brer seg rundt og tar tak. En saftig, men strukturert bojo som har mange fasetter. Sylskarp lilla fruktkjerne på en saltet og kompleks utgang med flott syre og polerte tanniner. Virkelig en perle av en vin! Must Buy! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 10414601
Vin: Yohan Lardy Moulin-à-Vent Vieilles Vignes de 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Yohan Lardy
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Vinstokker fra 1903. Tiltalende og voksent aromabilde med denne dypere mineralske preget som virkelig imponerer med dypt saltlag over røde og lilla bær, lær, lakris og krydrete stil. Middels til fyldig vin med et lett rustikt, men allikevel levende munnfølelse med masse frukt som virkelig gir glede. Saftig, men strukturert rød-lilla frukt, krydderhaug, mineralsk preg og lakris. Strammere og tøffere stil, men dette er virkelig jordsmonn og karakter det! Referanse! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 5969501
Vin: Niepoort Charme 2019
Region: Douro, Portugal
Pris: 599,90 kr (bestilling)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: touriga franca, tinta roriz, tinta roriz
Beskrivelse: Levende og interessant på aromaene med disse røde lyse bærene som skaper glede sammen med lett tørkede roseblader, noe fiol og med et fint knust gruslag i overkant. Middels fyldig og delikat vin som er i god balanse. Silkeaktig munnfølelse med røde bær, lilla fruktskall, litt urtete tone og med tørrende og smattende saltet utgang. Tanninene er perfekt integrerte med akkurat passe bitt og syren gir nok energi. En passe vektig og flott vin. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14908001 (NYHET)
Vin: Jülg KT Sonnenberg Spätburgunder 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 648,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Forførende på nesen med aromaer av moreller og kirsebær, skogsbær, samt urter, en røykaktig mineralitet og sømløst integrert tre. Noen florale toner av lilla blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, litt rikere munnfølelse. Det er godt med kraft her, men vinen mister aldri elegansen. Konsentrert, saftig bløt frukt på smak, med vekt på skogsbær og syrlige kirsebær, samt solbær. Nydelig frukt her! Innslag av tobakk og pepper, samt mineraler og tre. Pen, frisk syre og fine tanniner som gir bra struktur til vinen. Bra lengde med en tørr avslutning. Strålende vin. (ESH)
Poeng: 92

 

Varenr: 10277201
Vin: Hirsch Vineyards San Andreas Fault 2020
Region: California, Usa
Pris: 654,90 kr (basis)
Importør: Red & White
Produsent: Hirsch Vineyards
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Rundt 50 ulike parseller. Vinfiserer separat. I denne årgangen er vinen bredere i duft med mørke delikate roser, moden men frisk bringebærsfrukt, lakris og med god mineralsk preg. Middels til fyldig vin som umiddelbart med sin rikdom trykker seg til sitt bryst med rikere frukt med modne bringebær, lær, lakris og og mokkatoner. Veldig ulik 2019s friskere og rødere stil, men begge årgangene skinner og 2020 har en silkeaktig tekstur med integrert og levende tanninstruktur. Syren gir nok friskhet her. Super vin! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14873001 (NYHET)
Vin: A Tribute to Grace Thompson Vineyard Grenache 2020
Region: California, Usa
Pris: 549,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: A tribute to Grace
Alkohol:13.30%
Beskrivelse: Virkelig fyrrig sak med kalksteinsfølelsen som ligger over den flotte litt skjøre røde deilige frukten. Et pent lett tørket rosebilde også. Middels fyldig og frisk vin med et skjørere karakter, uten at det blir for sart. Deilig rødbærsfrukt og litt herbalitet gir et flott preg i vinen. Pen syre og tanniner som tar litt tak, men blir ikke for massiv. Vin som fint kan lagres et par år før nytelse. Topp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14889801 (NYHET)
Vin: Dupuis Abel Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 598,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Dupuis Winery
Alkohol:13.20%
Beskrivelse: Fyrrig og utadvendt i aromaene med litt vått mineralsk preg over disse fine røde bærene som gir energi sammen med pent dose krydder. Middels fyldig, frisk og levende Pinot som har en flott balanse mellom struktur og det mer tilgivende og lekne i rødbærsfrukten. Vinen oser raffinement, en dose krydder og mineraler. Tanniner som er tilstede og gir passe struktur. En vin til å reflektere over! Utmerket vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14890001 (NYHET)
Vin: Dupuis Wendling Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 598,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Dupuis Winery
Alkohol:13.40%
Beskrivelse: Parfymert og fremovervendt på duft med roseblader, røde lett konsentrerte bær og med dette våte mineralske preget som forfører. Middels fyldig og saftig vin som også har pen struktur i seg. Røde konsentrerte bær som greier å gi en fin juicy følelse i seg, litt mineralsk preg og lær. Fin smattende utgang. Deilig! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 1782301
Vin: County Line Sonoma Coast Pinot Noir 2020
Region: Sonoma coast, Usa
Pris: 399,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: County Line
Alkohol:13.20% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fyrrig og levende på duft med våte blader, rødbærsfrukt med energi og litt krydder. Middels fyldig og juicy vin som virkelig bare skaper godfølelsen uten at det er for dypt. Herlig bringebærspreg, lær og krydder. Pen saftig og smattende utgang der syren leverer og tanninene gir det man trenger. Igjen – ikke dypt – bare så deilig! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14889601 (NYHET)
Vin: Brick & Mortar Anderson Valley Pinot Noir 2021
Region: California, Usa
Pris: 314,90 kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Brick & Mortar
Alkohol:14.10%
Beskrivelse: Rik og deilig på duft med masse blomster som skaper glede sammen med bringebær og lær. Masse krydder også. Middels fyldig og saftig vin med masse bringebærsfrukt som gir masse glede sammen med litt lett bål og krydder i alle varianter. Saftig utgang med akkurat passe tanninbitt. Deilig! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14731301 (NYHET)
Vin: Chanin Zotovich Vineyard Pinot Noir 2020
Region: California, Usa
Pris: 699,90 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Chanin Wines
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Lett reduktiv i stilen, men med forførende og lett feminint uttrykk på duft med kirsebær og røde sjarmerende rosebusker. Middels fyldig og uttalt frisk vin som skaper masse glede i munnfølelsen med rene smaker. Kirsebærspreget, noe bringebær, akkurat passe spicyness og med noe lakris. Lett følelse av fatlagring også. God utgang med lett bitt i tanninene. En sjarmtroll som også har nok power i seg til at dette blir spennende! (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 6843201
Vin: Matthiasson Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018
Region: California, Usa
Pris: 635,– kr (bestilling)
Importør: Vinarius
Produsent: Matthiasson
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: cabernet sauvignon, merlot og petit verdot.
Beskrivelse: Rødlilla farge, lysere kant. Rik, litt uvøren og villere i aromaene med mye glede av mørkere plommer, moden bjørnebær, sval røyk, svette og krydder. Middels til middels + fyldig vin med uttalt god munnfølelse. Saftig og kjøttfull stil med plommer, krydder og lær. Smattende god herbal utgang med perfekt integrerte tanniner og bra syre. Flott Matthiasson dette. (AB)
Poeng: 92

 

Varenr: 14106001
Vin: Brunia Syrah 2018
Region: Cape south coast, Sør-Afrika
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Brunia Wines
Alkohol:14.00%
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Morsom og leken stil i aromaene der duftene løper opp og gir masse glede med saftige røde bær, einerpreg ala Rhône og lakris. Middels fyldig, frisk og saftig vin med utmerket rødbærskarakter, lær og lakrisbåt. Fin smattende syrlig og urtete utgang uten at det er grønt. Pent integrerte tanniner. Delikat Syrah? Det har du ikke hørt før, hvis ikke fra de beste Cotie Rotiene da. Men dette er jo «bare» Cape South Coast»! Herlig vin! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14106101
Vin: Brunia Pinot Noir 2019
Region: Cape south coast, Sør-Afrika
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Brunia Wines
Alkohol:13.00%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: 1200 flasker produsert, 360 til Norge. Wow – virkelig sjarmtroll på duft med denne skjøre sjarmerende tonen som imponerer med markjordbær, lys blomst og litt urterier. Det er konsentrasjon også altså, men sjarmen lyser opp mørket. Middels fyldig og uttalt frisk vin som viser karakter hele veien igjennom. Ren frukt. Røde bær med nok pondus, urter og lett lakrisbåt på en utgang som begynner forsiktig før den bare fortsetter. Meget pen syre og tanninstruktur. Wow – igjen! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 14898201
Vin: Rocche Costamagna Barolo 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 435,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cantina Rocche Costamagna
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med denne fine strammere parfymerte tonen over roser, kirsebær, grafitt og kryddertoner. Middels fyldig til fyldig og frisk Barolo med denne årgangtypiske elegansen som er over kraften. Fin kirsebærstoner, jordbær, oransje fruktskall og urter. Fint tanninbitt som er balansert sammen med den gode syren. Ikke for detaljert, men god Barolo er dette. Likanes Barolo. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14892101
Vin: Luigi Baudana Barolo Serralunga 2018
Region: Piemonte, Italia
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Flørtende og leken i denne mer klassiske årgangen med roser, litt halvvåt løvblader og kirsebær. Middels fyldig vin med saftig stil til å være Barolo med kirsebærspreg, tettere jordsmonnspreg og balsamiske toner. Lang kompleks og tettere utgang. Godt håndverk! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14752001
Vin: Erbaluna Barolo Cru Castagni Min Barolo 2016
Region: Piemonte, Italia
Pris: 469,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Erbaluna
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Innsmigrende på nesen med aromaer av skogsbær og røde kirsebær, litt plommer, samt tjære, anis, lær, mineraler og sitrusskall. Noen jordlige toner på duft. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse som innehar godt med kraft og tyngde. Fyldig, strukturert og konsentrert frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige kirsebær. Innslag av røyk, krydder og anis, samt noe te. Frisk syre. Markante, faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Meget bra Barolo fra Verduno. Gi den litt kjellertid. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 13756301 (NYHET)
Vin: Giacomo Conterno Barbera D’alba Francia 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:15.50%
Beskrivelse: Rik og framovervendt på duft med blomster som ligger over saftige mørke plommer, lær og lakris. Bra fyldig Barbra med rik og deilig frukt med plommer, mørkere bringebær og lær. Fine krydderier på en lang utgang med pene integrerte tanniner. Meget god skikkelig Barbara. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 520601 (NYHET)
Vin: Burlotto Langhe Nebbiolo 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 385,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Smått intens, samtidig innsmigrende på nesen med dufter av røde kirsebær og bringebær, en dose skogsbær, samt lær, nyper, friske roser, nøtter og saltmineraler. Pent fyldig vin med en elegant, ren munnfølelse med silkeaktig tekstur. Fin konsentrasjon av fersk, strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og skogsbær. Innslag av mandler, en liten touch av tjære, samt saltmineraler. Flott syre. Pent strukturert med ferske og faste, men også godt integrerte tanniner med godt grep. Flott lengde med en tørr, fast avslutning. Meget flott Langhe Nebbiolo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11906101 (NYHET)
Vin: Burlotto Barbera d’Alba Aves 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 395,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Dyp og innsmigrende på nesen med aromaer av røde kirsebær og skogsbær, litt søte røde bær, samt sorte oliven, roser, mandler, anis og toner av en fin saltmineralitet. Pent fyldig vin med en rikere munnfølelse, men som beholder elegansen i rikheten. Pen konsentrasjon av saftig og rik frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og skogsbær. Innslag av salt lakris og mandler, samt pent integrert tre. Frisk syre. Fine, slanke tanniner som biter passe. Pen lengde med en tørr og en anelse stram avslutning. Elegant og meget flott barbera. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 11571601
Vin: Roberto Voerzio Barbera d’Alba Il Cerreto 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 388,70 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Veldig sjarmerende på duft med diss rike og forførende blomstene med både mørke roser, fioler, mørkere bær, krydder og med den ferske løvbladstanken, den som akkurat begynner å gå mot høst. Middels fyldig, frisk og rik vin som sprer rundt seg med saftig og myk profil med mørkere bær, krydder mot urt, lakris og fatttoner som er godt integrert. Lang strukturert og relativt kompleks utgang. Alkoholen er der, men passer frukten bra. Pen syre og tanninstruktur som passer så fint. Utmerket Barbera! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 9955501
Vin: Selvapiana Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 368,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Fatt. Selvapiana
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.8 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Stram og høytflyvende i aromaene med tett jordsmonnsbilde som ligger over konsentrert rødbærsfrukt, vått lærbelte, snev av stall og lagret sopp. Middels til fyldig og frisk Selvapiana som gir et voksent uttrykk med konsentrert rødbærsfrukt,  lilla fruktskall, noe jordlig, saltet og krydderpreget vin. Ganske tett enda, men har et stort potensiale for 10 år i kjelleren. Pen syre og tanninstruktur. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 2857901
Vin: Felsina Chianti Classico Riserva 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Good Beverage
Produsent: Fatt. di Felsina
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Sangiovese.
Beskrivelse: Tiltalende aromaer med modne bringebær, litt tørket løvblader og litt tørket skall. Middels fyldig Sangiovese med overraskende balanse allerede med pent lett varmende med deilig rødbærsfrukt, lilla skall, lær og med uttalt spices-tone. Tiltalende og meget integrert tanninstruktur allerede. En meget god Felsina. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13958901 (NYHET)
Vin: Cast. Di Ama Chianti Classico Montebuoni 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 395,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Konsentrert og tiltalende på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, bringebær og mørke skogsbær, samt lakris, espressokaffe, tørkede urter, krydder, vanilje og lilla blomster. Streif av tobakk og lær på duft. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med fin, glatt tekstur og flott intensitet. Saftig, konsentrert frukt på smak, med vekt på røde kirsebær, mørkere plommer og skogsbær. Innslag av krydder og kaffe, samt vanilje og mandler. Frisk syre. Fine, integrerte tanniner som biter passe. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra vin. Trenger litt tid. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 12966601
Vin: COS Cerasuolo di Vittoria Cru Delle Fontane 2017
Region: Sicilia, Italia
Pris: 369,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Cos
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: frappato og nero d’avola.
Beskrivelse: Dyp, intens og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, mørkerøde kirsebær og bringebær, samt lær og krydder, roser og saltmineraler. Streif av urter på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god og balansert munnfølelse. Konsentrert, tett og lett utviklet syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær og kirsebær. Innslag av appelsinskall, krydder, mandler og saltmineraler. Flott, frisk syre. Fine, polerte tanniner. Pen lengde med en tørr avslutning. Elegant og virkelig bra vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 5955101
Vin: Bussola Amarone Classico 2017
Region: Veneto, Italia
Pris: 659,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Tommaso Bussola
Alkohol:16.50% Sukker:12.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: rondinella, molinara, corvina
Beskrivelse: Rik og nesten komisk alkoholsterk også i duftene med krympede druer, plomme, lakris og urter. Fyldig og saftig vin som virkelig er svær, men ikke på en uhensiktmessig måte. Dette gir saftighet og glede, tross den litt plumpere følelsen også. Lang plommete utgang med sømløse tanniner. Morsom kvalitet. Eneste å si. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14810001 (NYHET)
Vin: Moestue Volnay 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 642,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Jean-Yves Devevey
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rikere og utadvendt i aromaene med fine blomstertoner som sjarmerer og ligger over mørkere frukt av modne bringebær, litt vått lærbelte og krydder. Middels til fyldig og saftig Volnay som yrer av liv med fremovervendte røde bær, lær og lakris. Litt tett enda kanskje, men den har et stort potensiale dette med mye saltpreg som gir ekstra dybde til vinen. Meget godt kjøp til Burgund til å være. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 14975701 (NYHET)
Vin: Bohrmann Gevrey-Chambertin Les Seuvrées 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 859,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. Bohrmann
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik, men frisk og energisk på aromaene med parfyme, rikere blomster, bringebærsfrukt, litt krydder og lær. Middels til fyldig og frisk vin med levende bringebærsfrukt, litt krydder og lær. Ikke for detaljert kanskje, men har et fruktbilde som er godt og nok struktur til at dette er interessant. Lang saftig utgang med god syre. Meget god vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14887701 (NYHET)
Vin: Dom. de L’Arlot Côte de Nuits Villages Clos Du Chapeau 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 579,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Dom. de l’Arlot
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Rik og litt svær i aromaene med masse blomst som skaper interesse over bringebær, plommeskall, mineraler og lakrisbåter. Middels fyldig og saftig vin i det mørkere slaget med saftig bringebær, lakris og lær. Tett og litt fastere utgang, men frukten tar i mot. Vin til litt fyldige matretter dette. Kvalitet. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14921901
Vin: Nicolas Rossignol Beaune 1er Cru Reversées 2017
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 789,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Nicolas Rossignol
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fin sjarmerende tone på duft som passer årgangen godt. Roseblader og lysere røde bær gir glede. Middels fyldig, frisk og vin som er nedpå med fin rødbærskarakter, litt to-toner og sval krydder. Ikke for detaljert, men har et lett lite saltet lag på en god integrert tanninutgang. Bra vin. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 15035201 (NYHET)
Vin: Jean-Noël Gagnard Santenay 1er Cry Clos du Tavannes 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 639,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Jean-Noël Gagnard
Beskrivelse: Frisk og levende i aromaene med uttalt rosebusker og røde bær. Lett krydder også. Middels fyldig og frisk vin med god lys rødbærsfrukt, litt jordsmonnskarakter og lær. Lett steinfølelse på en god og fresh utgang. Ikke for detaljert, men veldig lys bærete som gir en sann glede. Pent! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 940201
Vin: Yohan Lardy Moulin-à-Vent Les Michelons 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Yohan Lardy
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Opp til 100 år gamle vinstokker. Granitt. 4 måneder i sement. Forførende og strukturert i aromaene som skaper interesse. Levende blomster møter mineraler og salter. Noe rødbærspreget og litt tørkede løvblader også. Middels til fyldig Gamay med lett rustikt, men forførende preg på munnfølelse med røde bær, lilla fruktskall, litt stram saltet mineralsk preg og med lær. Lang og lett krydret stil på en utgang med tanniner som er grovere, men som kler den mer rustikke stilen. Dette er håndverk til gi bort pris! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 1880601
Vin: Cuilleron Côte-Rôtie Madinière 2020
Region: Rhône nord, Frankrike
Pris: 679,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Yves Cuilleron
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Syrah.
Beskrivelse: Litt tett enda i aromaene med en parfymert mørk fruktkjerne, blomst, kaffe, lær og fatkrydder i bakkant. Middels til fyldig vin med litt mørk frukt som kanskje ikke bjudar på enda. Bjørnebær, lær, lakris og krydder i god forening. Bra syre og tanninene er godt polerte inn i vinen. Gi den litt tid. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12951801
Vin: Ch. des Tours Cotes du Rhone 2016
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 452,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Ch. des Tours
Alkohol:13.00%
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Fyrrig på duft med dette mer tørkede og varmere blomsterpreget over røde bær og varme urter. Middels fyldig vin med god frukt i seg med de lett tørkede røde bærene, sopp og krydder. Lang utgang til en CdR vel. Kul sak! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 2766101
Vin: Domino de Tares P3 2015
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 572,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Domino de Tares
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Mencia.
Beskrivelse: 100 år gamle vinstokker. Fyrrig og levende i aromaene med masse krydder som danser i glede med svær blomstereng, vått lærbelte, granitt, bacon og lakris. Noe fatkrydder også. Fyldig og stor vin som brer seg ut med kraft og maskulinitet. Frukten er mørk og krydret der også konfekt av edleste sort ligger og lurer i bakkant. Lang kompleks og fast utgang, men frukten tar i mot den gitt. En voksen vin, men har sjel. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 14907901 (NYHET)
Vin: Jülg WB Sonnenberg Spätburgunder 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 498,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Mørk og kjølig på nesen med aromaer av mørkerøde kirsebær, skogsbær og blåbær, samt krydder, roser, grafitt, jordlige toner og velintegrert tre. Pent fyldig vin med en tett og strukturert munnfølelse med fin friskhet. Fersk, tett og strukturert kjølig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og bjørnebær. Innslag av krydder og pepper, lette jordlige toner, samt tre. Fin kompleksitet på smak. Frisk syre. Fine tanniner som gir akkurat passe struktur. Bra lengde med en tørr avslutning. Meget bra, terroirdreven og jordlig pinot. (ESH)
Poeng: 91

 

Varenr: 1005301
Vin: Ch. Musar 2016
Region: Bekaa valley, Libanon
Pris: 484,90 kr (basis)
Importør: Autentico
Produsent: Ch. Musar
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: cabernet sauvignon, cinsault, carignan
Beskrivelse: Rik, intens og virkelig levende på duft der all dens aromaprakter leker og innbyr til dans med masse blomster, røde bær og krydder i alle varianter. Middels fyldig, saftig og ikke minst overraskende frisk vin til den varme årgangen å være. Delikat rødbærsfrukt, lilla fruktskall, krydder i alle varianter og med en utgang som er både frisk og passe tanninfast. Herlig leken Musar i 2016! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12562901
Vin: Kutch Signal Ridge Pinot Noir 2018
Region: California, Usa
Pris: 649,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Kutch Winery
Alkohol:13.20% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Fyrrig sak på duft med disse tettere røde bærene, stramt lærbelte og krydder. Middels fyldig vin med stram rødbærskarakter, krydder og lær. Bra struktur i vinen som vil trenge tid til å komme seg. Men her er det mye flott til stede! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13897801
Vin: Evening Land Seven Springs Pinot Noir 2019
Region: Oregon, Usa
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Evening Land
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Leken og frisk vin som også har litt villere aromabilde med blomster litt over alt, lett grov saltpreget og krydder. Middels fyldig og frisk vin med tydelig bringebærsprofil som mange vil like med disse kryddersortene i bakkant sammen med lett krydret fatpreg. Veldig fin tiltalende og polert utgang med sømløse tanniner. Ikke for komplekst, men godt er dette! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 12596901
Vin: Joyce Wines Escolle Vineyard Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 409,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Joyce Wines
Alkohol:13.10% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og litt grovere parfymert på duft med røde bær, også her litt cola-følelse, våt jordbunn og svale kryddersorter. Middels fyldig og frisk vin med rød fruktbilde, litt lys plommeskall og svale kryddersorter. Lett salthet på finishen. Meget bra ren vin som mange vil like! (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 13270801
Vin: Timo Mayer Close Planted Pinot Noir 2021
Region: Victoria, Australia
Pris: 549,90 kr (tillegg)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Timo Mayer
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Frisk og virkelig leken i aromaene med kirsebær, noe lysere frukt, lett tørkede blader og urter. Middels fyldig og frisk vin med pent kirsebærspreg og med lett urtepreg. Ikke overkomplekst, men veldig rent og langt unna noen varmebombe. Det liker vi. (AB)
Poeng: 91

 

Varenr: 5652201
Vin: Rocche Costamagna Roccardo Langhe Nebbiolo 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 285,– kr (bestilling)
Importør: Vininor
Produsent: Cantina Rocche Costamagna
Alkohol:14.00% Sukker:1.5 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og leken i stilen med fin rosepreg som ligger over kirsebær, jordbær, våt løv og litt urt. Middels fyldig, rik og frisk i munnfølelsen med veldig fin munnfølelse jordbærfølelse, litt kirsebær, urt og lær. Fint bitt i tanninene. Leken og seriøs Nebbiolo Alba. Gode saker! 90 poeng. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 14996101
Vin: Torraccia del Piantavigna Ghemme Vigna Pelizzane 2011
Region: Piemonte, Italia
Pris: 539,– kr (bestilling)
Importør: Norvin
Produsent: Torraccia del Piantavigna
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Et interessant aromaprofil med litt tørket blomst som ligger over litt våt ull og kirsebærstoner. Middels fyldig vin med god fruktprofil som passer den varmere årgangen godt, spesielt i en litt kjøligere region. Bringebærspreget, litt lær og stram mineralsk preg. Faste tanniner, men det kler vinen det. En særpreget vin i eldre årgang. Det duger. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11501801
Vin: Az. Agr. Roberto Voerzio Langhe Nebbiolo Disanfrancesco 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 388,70 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med lett tørkede løvblader, litt urter, røde bær, noe nye og lakrisbåt. Middels fyldig, frisk og god vin med lett tørkede blader, røde bær, lett forsiktig fatkrydderspreg og lakris. Utgangen er reflektert – tanninene passer godt til vinen og sammen med nødvendige syre blir dette fin balansert og god Nebbiolo som har akkurat passe struktur. Meget god vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 746901
Vin: Elio Altare Langhe Nebbiolo 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Ren og frisk på nesen med dufter av syrlige røde kirsebær, bjørnebær, samt anis, mandler, saltmineraler og lilla blomster. Pent fyldig vin med en polert og god munnfølelse med bra friskhet. Flott konsentrasjon av saftig, strukturert og slank frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av lakris og krydder, samt noe mandler og et hint av tobakk. Frisk syre. Fine tanniner med pent bitt. Flott lengde med en tørr avslutning. Meget bra Langhe Nebbiolo. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 5103401 (NYHET)
Vin: Burlotto Verduno Pelaverga 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 295,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: pelaverga piccolo og pelaverga.
Beskrivelse: Transparent og innsmigrende på nesen med dufter av røde kirsebær og bringebær, samt lær, nyper, blomster og flotte peppertoner. Middels fyldig vin med en delikat munnfølelse med flott friskhet. Saftig, delikat og en anelse bløt rød frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og lyse røde bær. Innslag av skogsbær, sitrusskall, pepper og lette krydder, samt en fin saltmineralitet. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Pen lengde med en tørr, lett saltmineralpreget avslutning. Sjarmerende og flott Pelaverga. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 5103501 (NYHET)
Vin: Burlotto Barbera d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 355,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: barbera og barbera.
Beskrivelse: Ren og aromatisk på nesen med dufter av skogsbær og mørkerøde kirsebær, samt blomster, anis, ristede nøtter og lær. Pent fyldig vin med en ren og delikat munnfølelse med fin friskhet. Konsentrert, saftig rik frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og skogsbær, samt litt røde bær. Innslag av urter og lakris, samt mandler og en pen mineralitet. Frisk syre. Fine, slanke tanniner. Flott lengde med en tørr avslutning. Ren, vellaget referanse-barbera. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 5239201 (NYHET)
Vin: Burlotto Dolcetto d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 355,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: dolcetto og dolcetto.
Beskrivelse: Aromatisk og delikat på nesen med aromaer av syrlige røde kirsebær og skogsbær, noe bringebær, samt lær, roser og kirsebærstein. Streif av saltmineraler på duft. Middels til fyldig vin med en delikat munnfølelse med pen friskhet. Konsentrert, saftig og kjøttfull frukt på smak, med vekt skogsbær og syrlige kirsebær. Pen saltaktig mineralitet, samt fine innslag av urter, anis og litt mandler. Bra syre. Ferske tanniner med godt, men ikke aggressivt grep. Flott lengde med en tørr og en anelse fast avslutning. Meget bra dolcetto! (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4791201
Vin: Elio Altare Barbera d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 315,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.6 g/l
Druer: Barbera.
Beskrivelse: Aromatisk på nesen med dufter av modne skogsbær og røde kirsebær, samt mandler, espressokaffe, anis og lær. Pent fyldig vin med en rik og god munnfølelse med lett silkeaktig tekstur. Flott konsentrasjon av rik, saftig mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige mørke kirsebær. Innslag av søte krydder, lakris, vanilje og litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Flott lengde med en tørr, litt syrlig avslutning. Strålende barbera. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 12331601 (NYHET)
Vin: Elio Altare Dolcetto d’Alba 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 290,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med dufter av ferske røde kirsebær,, bringebær og blåbær, samt lilla blomster, mandler, roser og urter. Middels til fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og bløt frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, anis, litt mineraler og litt mandler. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. Virkelig flott dolcetto! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 1036101
Vin: Poggio Nardone Brunello di Montalcino 2017
Region: Toscana, Italia
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Poggio Nardone
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: brunello og sangiovese.
Beskrivelse: Bredere og årgangstypisk litt stor i aromaene med mørkere røde bær og krydder. Nesten snev av balsamisk også. Middels fyldig Brunello i god tilgjengelig stil der de varmere frukten greier å holde seg i sjakk uten at det blir for mye. Plommer, mørkere bær, krydderier og litt sopp-toner. Tanninnene greier seg fint, dette er bra balansert. Syren gir også nok her. Bra Brunello til riktig pris. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 5317801
Vin: Castello dei Rampolla Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 345,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. dei Rampolla
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: sangiovese, cabernet sauvignon og merlot.
Beskrivelse: Klassisk og elegant på nesen med preg av mørkerøde kirsebær og skogsbær, samt lavendel, tørkede urter, veistøv og lær. Streif av litt vanilje og sjokolade. Pent fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse med fin friskhet. Flott konsentrasjon av fersk, strukturert og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, bringebær og mørke plommer. Innslag av lakris, mynte og krydder, samt noe mandler. Flott syre som gir energi og balanse i vinen. Fin tanninstruktur med pent bitt. Pen lengde med en tørr avslutning. Meget bra, klassisk Chianti Classico. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 3309301 (NYHET)
Vin: Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 295,– kr (test)
Importør: IB Fine Wines
Produsent: Az. Agr. Poliziano
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.4 g/l
Druer: prugnolo gentile (sangiovese), colorino, canaiolo, merlot.
Beskrivelse: Tett og intens i aromaene med mørk frukt, løvblader, lær og salter. Bra fyldig vin med stram og god frukt. Plommer, lær, krydder og salter. Pen syre og god tanninstruktur. Meget god kjøttvin til god penge. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 932901
Vin: Ar.Pe.Pe Sassella Stella Retica Riserva 2017
Region: Lombardia, Italia
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Ar.Pe.Pe, Az. Agr.
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Sammensatt, dyp og innsmigrende på nesen med aromaer av kirsebær, modne markjordbær og skogsbær, samt nøtter, røyk, roser, tjære og litt te. Snev av lær. Pent fyldig vin med en elegant og god munnfølelse. Pen konsentrasjon av delikat, fersk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og røde bær. Meget fin frukt her! Innslag av sort te, krydder og nøtter, samt saltmineraler. Frisk syre. Fine tanniner som er fint integrert. Bra lengde med en tørr og fast avslutning. Meget bra nebbiolo fra Lombardia. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 4141201
Vin: Accordini Acinatico Amarone Valpolicella Classico 2019
Region: Veneto, Italia
Pris: 395,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Az. Agr. Stefano Accordini
Alkohol:16.00% Sukker:9.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: corvina, rondinella og molinara.
Beskrivelse: Rik og intens på duft med preg av sødmerike bjørnebær og mørke kirsebær, samt kaffe, mørk sjokolade og lær. Pent fyldig vin med en rik og skikkelig saftig munnfølelse. Rik, fyldig og sødmefull frukt på smak, med vekt på mørke plommer og moreller. Innslag av lakris, tørket frukt, jord og litt nøtter, samt vanilje. Bra syre. Lange, ferske tanniner. Bra lengde med en krydret og stram avslutning. Vellaget amarone som bærer 16 prosent alkohol godt. (ESH)
Poeng: 90

 

Varenr: 14902701
Vin: Burguet Vosne-Romanée 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 898,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Dom. Alain Burguet
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Ah, Vosne-spice! Denne særpregede kryddertonen ligger over pen bringebærsfrukt og lett blomst. Middels fyldig vin med pent lilla fruktpreg, lett spice og lær. Lett mineralitet bygger rundt vinen på en god utgang. Ikke for kompleks, men drikker pent tidlig. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 13779101
Vin: Henri Rebourseau Gevrey-Chambertin 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 789,90 kr (tillegg)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Domaine Henri Rebourseau
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Årgangstypisk rikere og veldig svær blomstertone i aromaene med parfyme, litt svette, lær og mørkere bær i bakkant. Middels fyldig og litt svær, men bløt i stilen med varmere rød og mørkere frukt, tydelig eksotisk kryddertone og lær. Fin utgang med godt integrerte tanniner. Ikke for detaljert, men godt det.
Poeng: 90

 

Varenr: 15035101
Vin: Jean-Noël Gagnard Chassagne Montrachet estimee 2018
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 464,90 kr (bestilling)
Importør: Fondberg
Produsent: Jean-Noël Gagnard
Beskrivelse: Rik og tilgjengelig på duft, men fortsatt med den litt mer friske Chassagne-karakteren med rosebusk, røde bær og lær. Middels fyldig og frisk vin for årgangen med litt tråere rødbærsfrukt, mye krydder og en liten lærnerve. Fin struktur i denne kommunevinen. Lett bitt i tanninene som kler årgangen, men det blir ikke for mye. Trenger dog mat til. En spennende vin dette her! (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 3788301
Vin: Jean-Paul Thévenet Morgon Vieilles Vignes 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 329,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Jean-Paul Thévenet
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: gamay
Beskrivelse: Frisk, leken og sjarmfull på duft med denne lette spicynessen over røde fleksible bær og lær. Middels fyldig, frisk og tilgjengelig rødbærsfrukt som gir mye glede. Kirsebær og lett urter skaper glede men sval krydder. Lett bitt i tanninene på en fresh og gledelig utgang. Veldig godt! (AB) 
Poeng: 90

 

Varenr: 12322901
Vin: Thevenet Régnié Grain & Granit 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 284,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Charly Thévenet
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.8 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Lett lukket på duft enda, men har en underliggende parfymert sjarme med rødbærsfrukt. Middels fyldig og frisk vin med god saftig rødbærskarakter og lette krydder sorter.Balansert og likanes vin med sjel. Så absolutt. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

 

Varenr: 7423901
Vin: A tribute to Grace Santa Barbara Highlands Grenache 2020
Region: California, Usa
Pris: 528,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: A tribute to Grace
Alkohol:14.20% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Grenache.
Beskrivelse: Tiltalende og frisk på duft med litt utadvendte friske viner, nesten litt sopp og tørkede blader. Middels fyldig og lettere stram vin med rødbærsfrukt og krydder. Pent lett utgang. (AB)
Poeng: 90

Varenr: 14865001
Vin: Land of Saints Cabernet Sauvignon 2020
Region: California, Usa
Pris: 369,– kr (bestilling)
Importør: Tramontane
Produsent: Land of Saints Wine Company
Alkohol:14.10%
Beskrivelse: Tilgjengelig og forførende i aromaene med mørkere frukt, en pen dose krydder og våte salter. Middels fyldig, saftig og pen i stilen med mørkere røde bær og krydder. Ikke for komplekst, men er virkelig en sjarmør til å være Cab. (AB)
Poeng: 90

 

Varenr: 11683301
Vin: A.A. Badenhorst Ringmuur Cinsault 2021
Region: Coastal region, Sør-Afrika
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Autentico
Produsent: Badenhorst Family Wines
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: Cinsault.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med disse lyse forsiktige røde bærene som med sin skjøre sjarme gir glede med markjordbær, jordbær, urt og med et fint mineralsk preg. Middels fyldig og frisk vin med en delikat  munnfølelse. Frisk lyse røde bær, urter og krydder. Fin syre og pent integrert tanninstruktur. En vin som innbyr til sjarme og dypere refleksjoner og ikke bred og påslått stil. Noen vil like det, noen ikke. God vin. (AB)
Poeng: 90

 

arenr: 12763201
Vin: Luigi Pira Langhe Nebbiolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 279,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Luigi Pira
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:3.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Flørtende i stilen med denne litt kremete tanken over røde bær, lett krydrete stil og lakris. Middels fyldig og frisk vin som gir masse Nebbiolo-glede for pengene. Rødbærspreget og krydrete med noe anispreg. Fin lett saltet utgang. Akkurat passe dyp til å være en drikkeklar Langhe. Alkoholen er godt integrert. Utmerket kjøp! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 2928001
Vin: Non Dos Sisto Na 2017
Region: Italia
Pris: 320,– kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Non Dos
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.8 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: En anelse intens på nesen med aromaer av modne mørke plommer, kirsebær og skogsbær, samt lær, blomster, litt tjære og sort te. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse. Fyldig, tett og myk frukt på smak, med vekt på mørke bær og syrlige kirsebær. Innslag av lakris, krydder, samt litt tørket frukt og pepper. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Vellaget nebbiolo. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 11571701
Vin: Roberto Voerzio Dolcetto d’ Alba Priavino 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 298,90 kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Dolcetto.
Beskrivelse: Rik, forførende og frempå med duft med masse forførende plomme, lær og lakris som bader med krydder. Middels fyldig og saftig vin med et godt ferskt uttrykk med plommer, lett herbalitet og lær. Akkurat passe god struktur og med et lett fint tanninbitt. Pen Dolcetto dette! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 5103901 (NYHET)
Vin: Burlotto Langhe Freisa 2021
Region: Piemonte, Italia
Pris: 375,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.1 g/l
Druer: freisa og freisa.
Beskrivelse: Tiltalende og floral på nesen med aromaer av røde kirsebær, moreller og mørke bær, samt blomster, krydder, anis og en touch av eksotisk tre. Pent fyldig vin med en rik og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig og strukturert frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær og skogsbær. Innslag av anis og krydder, samt mandler. Frisk syre. Pen tanninstruktur med fine, slanke tanniner. Flott lengde med en tørr, fersk og fast avslutning. Meget bra vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 7843501
Vin: Fontodi Filetta di Lamole Chianti Classico 2019
Region: Toscana, Italia
Pris: 266,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Az. Agr. Fontodi
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: sangiovese og sangiovese.
Beskrivelse: Forførende og rik på duft med pen kirsebærsfrukt, fatkrydder og med dette lette søtere preget av krydderier. Middels fyldig og frisk Sangiovese som er godt rødbærspreget sammen med noe herbalitet. Fin ren utgang. Utmerket syre og tanninstruktur. Ikke for detaljert, men alt klaffer for denne i 2019-årangen. Meget god kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 10446601
Vin: Monterosso Sisma 2018
Region: Sicilia, Italia
Pris: 370,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Monterosso
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nerello mascalese.
Beskrivelse: 1900 flasker laget. Ganske saltaktig og interesant i aromaene med blomst, lakris og leire i bakkant. Middels fyldig vin med overraskende litt innovervendt rød frukt som blir bundet opp av mineraler og lærpreg. Tett håndverksfølelse på en god klassisk og litt fast utgang. Spennende vin, om ikke i den sjarmerende stilen. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 14910901 (NYHET)
Vin: Closerie Saint Roc Les Noyers 2020
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 595,– kr (bestilling)
Importør: IB Fine Wines
Produsent: Ch. Le Puy
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fersk og ekspressiv på nesen med aromaer av bjørnebær, morbær og plommer, samt jordlige toner, animalske toner, lilla blomster, lær og sedertre. Pent fyldig vin med en kraftig, strukturert munnfølelse. Fin konsentrasjon av fersk, bløt og saftig frukt på smak, med vekt på plommer og mørke kirsebær. Innslag av krydder, lakris og tre, samt noe saltmineraler. Frisk syre. Faste tanniner. Bra lengde med en tørr, fast avslutning. Vellaget cabernet franc-dominert vin. (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 2766001
Vin: Domino de Tares Bembibre 2017
Region: Castilla y león, Spania
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: Vinetum
Produsent: Domino de Tares
Alkohol:15.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.7 g/l
Druer: Mencia.
Beskrivelse: 80 år gamle vinstokker. Rik og ganske så bred på aromaene med moden solbær, mer tydelig bjørnebær, litt brent jordsmonn og lær. Middels til fyldig vin med rik og vektig stil i munnfølelsen med plommer, saftig litt overmoden bjørnebær, urter og mineraler. Lang kompleks utgang. En fin vin dette der alkoholen blir bra integrert, men man skal like det større, det er sant. (AB)
Poeng: 89

 

Varenr: 5155701
Vin: Soagranorte 7 Fuentes 2018
Region: Tenerife, Spania
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Soagranorte
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: listã¡n negro, tintilla, listán negro, tintilia, listán negro, listan negro og listán negro.
Beskrivelse: Åpen og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, markjordbær og kirsebær, samt blomster, pepper og mineraler. Middels fyldig vin med en delikat og god munnfølelse med pen friskhet. Fyldig, konsentrert og juicy frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær, rips og bringebær. Innslag av urter, pepper og mineraler. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en fast, tørr utgang. Virkelig flott og frisk vin fra Tenerife. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 14898601 (NYHET)
Vin: Jülg Schweigen Spätburgunder 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 398,– kr (bestilling)
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Jülg
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Uttrykksfull på nesen med kjølige aromaer av modne, mørkerøde kirsebær, solbær og bjørnebær, samt urter, litt krydder, velintegrerte tretoner og et pent floralt tilsnitt i retning av lavendel. Pent fyldig vin med en kjølig, frisk munnfølelse som likevel byr på kraft. Fin konsentrasjon av saftig, syrlig og kjølig frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og mørke bær. Innslag av peppertoner, noe krydder og saltmineraler, samt fint integrert tre. Frisk, levende syre og lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en delikat, tørr avslutning. Flott vin! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 14883301 (NYHET)
Vin: Umathum Kirschgarten Blaufränkisch 2018
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 590,– kr (bestilling)
Importør: IB Fine Wines
Produsent: Weing. Umathum
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ren og tiltalende på nesen med aromaer av kirsebær, mørke plommer og bjørnebær, samt anis, krydder og knust stein. Hint av tre på duft. Pent fyldig vin med en rik munnfølelse med silkeaktig tekstur og pen intensitet. Konsentrert, saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær og kjøttfulle mørke bær. Innslag av krydder, lakris og saltmineraler. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr, salin avslutning som oser friskhet. Meget bra blaufränkisch! (ESH)
Poeng: 89

 

Varenr: 10414901
Vin: Elio Grasso Gavarini Langhe Nebbiolo 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Az. Agr. Elio Grasso
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Lett våt jordsmonnsfølelse (der det har regnet og bakken forsøker desperat og tørke) på aromaene med rosebusker og røde bær. Middels fyldig og saftig i stilen med ganske så mye lilla frukt som vil vise seg frem med krydder og lær i bakkant. Noe fatkrydder i en fremovervendt og tiltalende utgang. Tanninene biter faktisk litt men ikke negativt det. Syren holder vinen frisk. En Langhe som mange vil like med den tilgjengelige stilen. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 5178901 (NYHET)
Vin: Cos Frappatio di Vittoria 2021
Region: Sicilia, Italia
Pris: 259,80 kr (basis)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Cos
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Frappato.
Beskrivelse: Åpen og delikat på nesen med aromaer av røde bær, kirsebær og moreller, samt mandler, jordsmonn og litt nyper. Middels fyldig vin med en delikat og god munnfølelse med fin friskhet. Kjølig, slank og delikat saftig frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og skogsbær. Innslag av bitre mandler, urter og mineraler, samt en dose pepper. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner som gir et pent bitt. Bra lengde med en tørr avslutning. Transparent og flott vin! (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 12328401
Vin: Thevenet Régnié En Voiture Simone 2019
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 244,90 kr (bestilling)
Importør: Blend Wines
Produsent: Charly Thévenet
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Gamay.
Beskrivelse: Veldig presis og tiltalende på duft med ren kirsebærstone og krydder. Middels fyldig og frisk Gamay med god munnfølelse med rene røde bær. Lett te og kryddertoner som spicer opp vinen. Fin syre og integrerte tanniner. Drikker veldig godt nå! (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 12708201
Vin: Balthazar Côtes-du-Rhône 2021
Region: Rhône, Frankrike
Pris: 262,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Franck Balthazar
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: grenache og syrah.
Beskrivelse: 12000 flasker. Levende og rik i stilen med blomster som forfører over røde bær, stram pent saltet preg med lær i tonen. Middels fyldig og faktisk ganske så energisk i munnfølelsen med røde konsentrerte bær, saftig bjørnebær, lær og lakris. Fin saltet og med dette håndverkspreget på en fast, men typeriktig utgang. Veldig godt kjøp. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 88

 

Varenr: 2941101
Vin: Niepoort Poeirinho 2019
Region: Beiras, Portugal
Pris: 319,90 kr (basis)
Importør: Winetailor as
Produsent: Niepoort
Alkohol:12.50%
Druer: Baga.
Beskrivelse: Fremovervendt med dette preget av litt tørkede løvblader, litt tørket rød frukt og krydder. Middels fyldig vin med lett tørket druekarakter og løvblader over en dose krydder. Lett varmere fruktpreg på en god utgang. Kanskje ikke den mest sjelaktige vinen til Niepoort, men bra vin. (AB)
Poeng: 88

 

Varenr: 5903201
Vin: Erbaluna Rosso 2018
Region: Italia
Pris: 229,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Az. Agr. Erbaluna
Alkohol:13.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: dolcetto og nebbiolo.
Beskrivelse: Mørk og innsmigrende på nesen med aromaer av blåbær, skogsbær og kirsebær, samt lakris, blomster og litt urter. Fyldig vin med en god, strukturert munnfølelse. Bra konsentrasjon av saftig, bløt og fyldig frukt på smak, med vekt på skogsbær og syrlige kirsebær. Innslag av krydder og noen balsamiske toner. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning. God vin som nok spesielt vil være en bra matvin. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14082201
Vin: Castello di Ama Il Chiuso 2020
Region: Toscana, Italia
Pris: 268,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Cast. di Ama
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Konsentrert fruktig på nesen med dufter av bringebær, sødmerike solbær og mørke plommer, samt krydder, lilla blomster og aromatoner av tre. Middels til fyldig kropp med en god, rikt teksturert munnfølelse. Myk, saftig og rik frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og plommer. Innslag av røyk, krydder og mandler, samt noe tre. Frisk syre og lett strukturerte, finkornede tanniner. God lengde med en fruktig, tørrende avslutning. Robust, god pinot fra Toscana. (ESH)
Poeng: 87

 

Varenr: 14888401
Vin: Yohan Lardy Cru Chénas Les Deschamps 2021
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Pure Wine
Produsent: Yohan Lardy
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 0,22 hektar vinmark. Mikroproduksjon. 75 år gamle vinstokker. Litt rustikk og mineraldreven på stil med rødbærsfrukt, nesten champignon og lakristoner over stram blomstereng. Middels fyldig og lett rustikk vin med voksent fruktkarakter av røde bær og med dette litt stramme mineralpreget i bakkant. Kanskje ikke sjarmøren, men dette er overraskende struktur til Gamay å være og gir en fin karakter for den uttalte entusiasten.
Poeng: 87

 

Varenr: 10569001
Vin: Mosbacher Spätburgunder 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 235,– kr (bestilling)
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: spätburgunder.
Beskrivelse: Lett rustikk på duft i denne årgangen også med røde ferske bær, saltet mineral og krydder. Middels fyldig vin med tiltalende kirsebær og litt stram spot-stil. Fin litt krydret stil i den lettere utgangen. Bra, litt enklere vin. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 14884001 (NYHET)
Vin: Umathum Zweigelt 2020
Region: Burgenland, Østerrike
Pris: 259,– kr (bestilling)
Importør: IB Fine Wines
Produsent: Weing. Umathum
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: Fruktig og aromatisk på nesen med aromaer av bringebær, plommer og syrlige, mørke kirsebær, samt krydder, knust stein og en fin peppertone. Hint av blomster på duft. Middels fyldig vin med en rund, silkeaktig munnfølelse med god friskhet. God konsentrasjon av bløt, saftig frukt på smak, med vekt på bringebær og kirsebær. Innslag av urter, krydder, saltmineraler og noe pepper. Fin syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr, lett mineralpreget avslutning. Sjarmerende, god vin fra Burgenland. (ESH)
Poeng: 86

 

Varenr: 4333201
Vin: Peter Lehmann Barossa Cabernet Sauvignon 2016
Region: South australia, Australia
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Peter Lehmann
Alkohol:14.00% Sukker:3.4 g/l Syre:6.4 g/l
Druer: shiraz, cabernet franc, malbec, cabernet sauvignon
Beskrivelse: Bred sak i aromaene med mørke frukter, lær og lakris. Middels fyldig, saftig og litt stram vin med mørkere frukter, lær, lakris og fatkrydder. Litt biff ja, alene tja. (AB)
Poeng: 86

 

Varenr: 5506001
Vin: Lavignone Barbera d’Asti 2020
Region: Piemonte, Italia
Pris: 209,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Pico Maccario
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: barbera og barbera.
Beskrivelse: Rik, levende og kanske litt varme i aromabildet med mye blomst, mørkere rød frukt og lakris. Middels fyldig, veldig saftig mot varm og lakris. Mange vil nok lite fremovervendtheten, noen synes kanskje det blir litt varme. Men bra nok. (AB)
Poeng: 85