Skip to main content

103 SMAKSNOTATER 

Vinene lanseres på nett mandag 22.november 2021 kl 0800. Gjenværende viner finnes i butikkene torsdag 21. oktober.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Der vinene er ekstra lukket og potensialet fortsatt er uavklart vil foreløpig potensial stå i klammetegn. 

Vinene er testet av Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr. (ESH)

Annonse

Annonse

Smaksnotater 

Musserende viner

Varenr: 13179701
Vin: Cuvee Speciale Chetillons Blanc de blancs Brut 2014
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 951,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Peters
Alkohol:12.00%
Beskrivelse: 150 flasker tilgjengelig. Frisk og elegant i duftbildet med rå og skarpe bobler av fersk sitrus, strå, tydelig brødbakst og crispy kjeks. Frisk og super crisp i munnfølelsen med denne skarpe syren som skaper nerve med strålende frukt av ungdommelig sitrus, gult eple, kjeks, brødbakst, lett parfyme og med denne herlige saltheten som her med å skape dybde. Lang, frisk og herlig mineralsk utgang. Flott årgang for Peters. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13225901
Vin: Lemaire Millesime MH Extra Brut 2004
Region: Champagne, Frankrike
Pris: 551,20 kr
Importør: Winemoods
Produsent: Lemaire
Alkohol:12.00% 
Beskrivelse: 120 Flasker. Ikke for intens i aromabildet, men har en fin moden tone av sitrus, rødere toner, urt, tørket kaffebønne og noe modent brødbakst. Middels fyldig Champagne med pen modenhet i den gule frukten som fortsatt lever med god syrestruktur. Lett tørket sopp, brødbakst og mineraler på en lang og kompleks utgang. Meget godt kjøp. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92 

Hvite og søte viner

Varenr:13811501
Vin:Domaine de Chevalier 2018
Region: Pessac-Legonan, Bordeaux, Frankrike
Pris:1 050,90 kr
Importør:Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent:Dom. de Chevalier
Alkohol:14.50%
Beskrivelse:Intens og rik i aromabildet med vill sommereng som ligger over modne epler, stenfrukt og mineraler. Bra fyldig og lett fetaktig frukt som holdes i livet av en pen syrestruktur. Fetladen sitrus, stenfrukt, salvie, smør og salter. God oljete og kompleks utgang. Alkoholen er vel integrert. Noe bredere utgang, men allikevel av høy kvalitet. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13808901
Vin: Vin Blanc de Palmer 2019
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 118,70 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. Palmer
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 30 flasker tilgjengelig. Ørliten produksjon. 40-50% Muscadelle (lokal type) og resten er blend av Sauvignon Gris og Loiset. Gammelmodig i stilen med litt kjelleraktig følelse over stram stenfrukt, blomst og mineraler. Middels fyldig vin med balansert og uttalt god munnfølelse med stenfrukt, grønt fruktskall, litt tørket urt og en lang kompleks utgang. Veldig klassisk og tradisjonell i uttrykket, mot Loire. Kanskje litt særegen, men referanse for området. Ikke så vanskelig kanskje, da dette er en helt spesiell vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

 

Varenr: 12996601
Vin: Wolfer Goldgrube Riesling Spätlese 2012
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 289,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Daniel Vollenweider
Alkohol:8.50% 
Beskrivelse: Pen intensitet og og glede på duft med aprikos, nøtt og salter. Middels til fyldig spätlese med lett moden karakter med nektar, aprikos, melon og nøtt. Syren utfordres bittelitt, med gir en fin balanse hele veien igjennom. Fin vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90 

 

Annonse

Annonse

Røde viner

Varenr:13538201
Vin: Ch. Haut Brion 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris:5 541,30 kr
Importør:LS as
Produsent:Ch. Haut-Brion
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Virkelig intens og nesten razor-sharp ut av glasset med herlig fruktkonsentrasjon av bjørnebær, masse urt, våt lærbelte, tørkede blader, tobakksglør, lær, lakris og grafitt i masser. Fantastisk herlig og energidreven vin som får deg til å skjelve. Virkelig fabelaktig munnfølelse med fantastisk frukt av bjørnebær, tett solbær, grafitt, lær, tørket tobakk, og meget flotte salter. Skikkelig strukturert og dyp vin der syren er nøkkelfaktoren. Vinen er herlig frisk og gir en elegant og raffinert uttrykk. Fantastisk tanninstruktur. Ingen ting å trekke. Perfeksjon i en flaske. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 100

 

Varenr: 13807401
Vin: Ch. Ausone Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé 2018
Region: St.-Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 7865,5 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch.Ausone
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Hinsides forførende på nesen med aromaer av bjørnebær, blåbær og mørke plommer, litt mørke kirsebær, samt lilla blomster, mørk sjokolade, krydder, tobakk, lær, anis, sort te, grafitt, mineraler og sedertre. Listen kunne vært gjort mye lenger. En fantastisk kompleksitet på nesen. Fyldig kropp med en nydelig munnfølelse med tett struktur og enorm konsentrasjon. Kompleks, saftig og tett mørk frukt på smak, med vekt på bjørnebær, blåbær og plommer, samt noe kirsebær. Her ligger det lag på lag på lag. Under frukten er innslag av anis, krydder, urter, lær, te, saltmineraler, tjære og fat. Frisk syre. Ferske, faste tanniner. Fabelaktig lengde med en tørr avslutning. Det er så man kjenner en tåre i øyekroken. Ord blir fattige. Dette er en magisk vin, intet mindre. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 99

 

Varenr:13538001
Vin:Ch. Lafite Rothschild 2018
Region: Pauillac,Bordeaux, Frankrike
Pris:6 451,60 kr
Importør:LS as
Produsent: Ch.
Lafite-Rothschild
Alkohol:14.00%
Beskrivelse:Fabelaktig forførende i denne Lafite-stilen der denne herlige violet/blomstrete parfymen ligger over og sjarmer alle med sin prakt sammen med solbær, bjørnebær, massive kryddersorter, bacon, urt, skog og sopp. Lafitsk i stilen med denne underliggende sjarmen som ligger der og sprer glede, ikke på en massiv, men balansert måte. Herlig sublim frukt av bjørnebær, bringebær, solbær, lær, urt, lakris, kritt, salttone, svale fatkrydder og denne lille lette sødmen som sprer glede på en lang, kompleks og strukturert utgang. Fabelaktig syre og tanninstruktur. Referanse.
Poeng: 98

 

Varenr: 13538101
Vin: Ch. Mouton Rothschild 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 5 543,10 kr
Importør: LS as
Produsent: Ch. Mouton-Rotschild
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Ikke for ekspressiv på duft enda, men har en herlig masse under som bare venter på hoppe ut av blokkene. Herlige aromaer med røyk, tobakksglær, konsentrert lakris, violet og mørk sexy frukt. Vin som bare tar tak og sprer seg ut umiddelbart i anslaget på en sexy og frisk måte. Nydelig i fruktbildet med lær, lakris, tobakk og kritt som bygger flott rundt. Fabelaktig lang og kompleks utgang. Sublim vin med ytterligere utviklingspotensiale de neste 30 årene.
Poeng: 97

 

Varenr: 13819301
Vin: Ch. Ducru Beaucaillou 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 948,30 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Ducru Beaucaillou
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Bred, nesten massiv i stilen med de herligste aromaer av blod, sommerlige violet, bacon, modne blåbær, solbær, cassis, fatkrydder, men også noe herbale tiltalende toner. Bra fyldig og bergtakende i stilen med herlig munnfølelse av solbær, cassis, skikkelig høstmodne blåbær, fyrstikk, tobakk, lær, lakris, anis og disse fine fatkrydderne. Lang kompleks og fantastisk utgang. Lag på lag. Syren holder denne ren og frisk hele veien. Vin med stort potensiale. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 13806501
Vin: Ch. Palmer 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 3 246,40 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. Palmer
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Laveste avling siden 1961. Biodynamikk gir vanskeligheter i den våte våren i 2018. Herlig bred allikevel på en skarp måte med denne fabelaktige parfymen som står opp av glasset sammen med herlig lett sødmefull frukt av bjørnebær, boysenbær, lett sødmefull røyk, lær, lakris, bål, violet, mokka og vått lærbelte. Fyldig og majestetisk i munnfølelsen med fabelaktig frukt av de herligste skogsbær av bjørnebær, plomme, lær, lakris, vaniljestang, massiv tresort, krydder og grafitt. Skikkelig massiv og kjøttfull, men på en allikevel frisk og elegant måte. Lang kompleks og røykende utgang. Syren og tanninene er utmerkede med på ferden. Det er sødme her, men ikke på en negativ måte. Så er det så mye konsentrasjon og kompleksitet at dette vil vare i 30 år. Sanne mine ord. Sublim vin! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 13819401
Vin: Ch. Figeac 2018
Region: St.-Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 399,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Figeac
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 37% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon og 30% Cabernet Franc. Ganske så tett på duft, men allikevel er det masse glede å finne under panseret med herlig blomstrete parfyme som bergtar sammen med røde bær av bringebær, fyrstikk, bålglør, minte og lakris. Fantastisk anslag på denne nydelig vinen som bare viser sin fruktdrevene stil mer herlig autoritet. Bringebærene er nydelige med litt mørkere tørket fruktkant, konfekt, fatkrydder, lær og grafittaktige toner. Lang, kompleks og fantastisk utgang med grafittpreg. Fast tanninstruktur, men det skal det være. Syren gir ånden til vinen. Sublim vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 13308101
Vin: Martha’s Vineyard Cabernet Sauvignon 2013
Region: California, Usa
Pris: 2 552,30 kr
Importør: Vinarius
Produsent: Heitz
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fabelaktig intens og tiltalende på aroambildet med disse herlige overrraskende blomsteronene som ligger i forkant av rødere bær, fyrstikk, lakris, grafitt og salthet. Bra fyldig og herlig energisk vin som virkelig har funnet sin plass i livet. Herlig fruktbilde av modne bringebær, plommer, urt, lør og de fabelaktige fatkrydderne som er så balansert. Denne blir aldri for svær, den finner bare sin hylle. Sømløse tanniner og herlig syre. Herlige Martha! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 97

 

Varenr: 13828101
Vin: Ch. Montrose 2018
Region: St.-Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 167,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Montrose
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tett og komplekst aromabilde som virkelig krever sinn mann og kvinne. Herlig dufter av kvernet kaffe, lærbelte, anis, espresso, de herligste fatkrydder og tydelige konsentrerte bjørnebær. Fantastisk anslag der vinen pomper seg ut og blir den nesten volumøs i snittet der massene sprer seg rundt i aller ypperste glede. Fabelaktige fyldig frukt av bjørnebær, tørket skall, tobakk, lær og krydder. Fast og herlig tanninstruktur. Syren holder den oppe hele veien. Fabelaktig vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 96

 

Varenr: 13810601
Vin: Ch. Leoville Las Cases 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 654,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Leoville Las Cases
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 80% Cabernet Sauvignon, 11% Merlot og 9% Cabernet Franc. Ekspressiv og skikkelig forførende i stilen der den sparker fra i bunnen av glasset og bergtar med all sin kraft. Herlig sødmefull mørk frukt av bjørnebær, plomme, lær og de herligste fatkrydder. Noe violet også. Pen fyldig og ganske så tett Las Cases med de herligste frukter av bjørnebær, modne blåbær, cassis, sval røyk, fatkrydder, lakrisbåt og lærbelte. Lang kompleks og herlig utgang med tanniner som biter som de skal. Kjøttfull stil, men syren leverer den. Strålende vin.
Poeng: 96

 

Varenr: 13537601
Vin: Ch. Margaux 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 5 686,80 kr
Importør: LS as
Produsent: Ch. Margaux
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 30 flasker. 90% Cabernet Sauvignon, 4% merlot, 4% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot. Ganske massiv og engentlig litt lukket i øyeblikket, men har sin klassiske skjebne under med herlig frukt av bjørnebær, solbær, modne bringebær, grafitt, stram tobakk, bål på vei ned i glemselen, urt og anis. Flott anslag som sprer seg over i en bergtagende vin som forfører deg og klemmer deg inn til sitt bryst med varm og solrik frukt av solbær, cassis, rødere bær, fyrstikk, anis, kanel, skråtobakk og lær. Lang tett og kompleks utgang med tanniner som er faste, men som gir tanken om et langt liv i kjelleren. En svær Margaux, men som bugner om en lang fremtid.
Poeng: 96

 

Varenr: 13537801
Vin: Ch. La Mission Haut-Brion 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 3 597,50 kr
Importør: LS as
Produsent: Ch. la Mission Haut-Brion
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Veldig forførende i den rike stilen med denne svale parfymen som ligger over de mer mørkere bærene av bjørnebær, tydelig lakrisbåt, furublader som har tørket etter regnskyllet og salter. Fyldig og leken La Mission med kraftfull, allikevel sjarmfull munnfølelse av bjørnebær, plomme. Fyrstikk, lær, skog, urt og tørket konfekt. Struktur i evigheten. Lang kompleks og frisk utgang. Herlig vin.
Poeng: 96

 

Varenr: 13810401
Vin: Vieux Ch. Certan 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 3 250,60 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Vieux-Châteaux-Certan
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 70% Merlot og 30% Cabernet Franc. Herlig skarp og bred i aromabildet som får føttene til å skjelve av glede. Selv med massen så er den å regne som fløyelsesmyk. Kraftig blomst, noe maskulin parfyme, plomme, cassis, espresso og søtladen røyk og lakris. Herlig fyldig masse som tar tak og sprer sin delikatesse rundt i munnfølelsen. Flott frukt av plomme og solbær, kritt, lær, lakris og masse røyk og de herligste fatkrydder gjør det umulig å lukke igjen. Syren utfordres, men gir en levende vin. Tanninstrukturen er utmerket. Trenger tid denne, men har et flott potensiale.
Poeng: 96

 

Varenr: 10323701
Vin: Sassicaia 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 2 390,40 kr
Importør: Palmer Fine Wine
Produsent: San Guido
Alkohol:14.00%
Druer: Cabernet sauvignon og Cabernet Franc.
Beskrivelse: Det er igjen storsjarmøren som banker på døren og smelter pikehjerter i hele sin ferd på duft med mørk og sensuell parfyme som ligger over bløt og ytterst deilig frukt med moden plomme, solbær,violet, cassis, lær, hvit lakris, grafitt, snev av kanel og noe veistøv i bakkant. Bra fyldig vin som danser linært i munnen og smelter hjerter med nydelig frukt av modne bringebær, bjørnebær, plommer, urter, anis, lett grafitt og hvit pepper. Nydelig balanse og kraften går aldri over det sensuelle og sjarmerende og rett og slett bare skaper tårer ut på en lang og balansert utgang. Tanninene er sømløse med på ferden, men merkes der den skal og bygger nødvendig struktur til vinen. Ikke årgangen med lengst kjellerpotensiale, men fine 10-12 år går helt fint. Rett og slett et raffinert og ytterst delikat vin som få kan lage i verden. Sublim vin.
Poeng: 96

 

Varenr: 13819101
Vin: Ch. Calon-Segur 2018
Region: St.-Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 196,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Calon-Segur
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 65 Cabernet Sauvignon, 17% Merlot, 15% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Bred og stormfull, men allikevel på en overraskende delikat måte med ypperlig fruktfølelse av bjørnebær, sødmefull røyk, bacon, sopp, lær, fatkrydder og skog. Pen fyldig vin og herlig bred i snittet. Saftig og allikevel strukturert med frukt som sprer glede av plommer, bjørnebær, fyrstikk, fatkrydder, kaffe og grafitt. Syren holdes oppe, selv om den kan oppleves noe svær også. Det gir bare en herlig kombinasjon.Tanninene sømløse. Beste årgang på veldig lenge? Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13819201
Vin: Ch. Cos d’Estournel 2018
Region: St.-Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 047,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Cos d’Estournel
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 2% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. Massiv og bred i aromabildet der vinen tar tak og viser seg fram. Kraftfull bærpreg av bjørnebær, plomme, masse grafitt, lær, skogskrydder, fatkrydder og salter. Fyldig og massiv vin som allikevel greier å holde seg frisk i snittet. Kraftfull frukt av bjørnebær, plommer, lær, fyrstikk, røyk og lett sødmefull fruktskall. Lang, kompleks utgang. Strukturert og flott vin i den maskuline sjangeren.
Poeng: 95

 

Varenr: 13820801
Vin: Ch. Pichon-Baron 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 647,50 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch Pichon Baron
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fyrrig og levende på duft med herlig pepperkorn som ligger over infløkt pipetobakk, blyantspiss, lær, lakris og med tydelig og flott bjørnebærkarakter. Bra fyldig og herlig maskulin vin med strålende fruktbilde av bjørnebær, lær, lakribår, skrå, grafitt og kritt. Lang kompleks utgang. Syren holder denne skikkelig i ørene og gir en strålende frisk vin. Strålende vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13537201
Vin: Ch. Pichon-Comtesse 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 952,30 kr
Importør: LS as
Produsent: Pichon Comtesse
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 71%, 23% Merlot, 5% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. Røykfull og herlig i aromabildet med massiv frukt av bjørnebær, solbær, fatkrydder og lær. Bra fyldig og herlig delikat masse i munnfølelsen der syren virkelig gir en levende Pauillac. Utmerket frisk frukt av bjørnebær, rødere kjerne, lett søt tobakk, vaniljestang, lakrisbåt og lær. Lang kompleks utgang. Strålende vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13806401
Vin: Ch. Pontet-Canet 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 272,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. Pontet Canet
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fløyelsesmyk og elegant masse på duft med mye bær av solbær, bringebær, blyantspiss, urt, tobakk og lær. Bra fyldig gi frisk vin som skaper en virkelig harmoni i munnfølelsen. Nesten litt myk i stilen, med delikat frukt av rødere bær, lær, tydelig salt og tobakk. Syren imponerer, vinen er frisk og holder alkoholen i sjakk. Tanninene biter kjærlig. Det mangler kanskje litt punch i vinene til Pontet Canet for tiden, men sjarmen, den sjarmen… Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13818001
Vin: Ch. Leoville Barton 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 018,20 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Léoville-Barton
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 82% Cabernet Sauvignon, 18% Merlot. Virkelig tiltalende aromabildet med denne fine presise skarpheten opp av glasset med fin røyk, fatkrydder, noe plommeaktig, bjørnebær, lær og lakris. Bra fyldig og leken Barton for årgangen med flott fruktfølelse av saftige bær der bjørnebær tar hovedrollen med litt rødere plomme, anis, noe blod, krydder, lær, kritt og grafitt. Framovervendt, men friskheten er med. Strålende vin for de neste 25 årene. En av de beste årgangene på lenge. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13810501
Vin: Ch. Troplong Mondot 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 122,10 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Tropolong Mondot
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 85% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon og 2% Cabernet Franc. Herlig ekspressiv og virkelig bred i kanten med plommer, bringebær, skog, grafitt, litt stall og lær. Bra fyldig og faktisk overraskende delikat Troplong som viser retningsstilen de har valgt etter oppkjøpet i 2016. Herlig fløyelsmyk masse av plommer, bringebær, espresso og fatkrydder. Alkoholen er meget godt integrert. Fast, men typeriktig utgang. Syren er stjerna her. Super vin. Fortsatt sånn Ch.Troplong! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 95

 

Varenr: 13538601
Vin: Ch. Trotanoy 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 539,30 kr
Importør: LS as
Produsent: Ch. Trotanoy
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 90% Merlot og 10% Cabernet Franc. Massiv sak på duft som tar tak med sin konsentrerte fruktkjerne av plommer, bjørnebær, søt sval røyk, lakris, fat og masse krydderier. Pen fyldig og herlig vin med anslag som tar tak og sprer seg ut med all sin kraft før vinen bare blir der oppe. Kompleks frukt av plommer. Bjørnebær, lær og lakris. Noe grafitt, mot kritt på en lang og tøffere utgang med faste tanniner. Syren holder tak i vinen, men følgelig er 15% alkohol mye. Men så lenge balansen er der, så går det meste. Strålende vin.
Poeng: 95

 

Varenr: 13823401
Vin: Dominus 2017
Region: California, Usa
Pris: 2 648,60 kr
Importør: LS as
Produsent: Dominus
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Herlig maskulin og krevende i aromabildet med alt man begjærer fra USA. Fabelaktig dybde i duftene med bjørnebær, våt løvverk, sopp, kull og krutt. Herlig fyldig og kraftig munnfølelse med vinen som tar tak og krever sitt med massiv frukt av bjørnebær, lær, lakris, kruttslam og grafitt. Herlig tanninstruktur. Syren holder vinen oppe. Strålende vin.
Poeng: 95

 

Varenr: 13828901
Vin: Malvasia O Japones 50 Years Old (Hetvin)
Region: Madeira, Portugal
Pris: 5 174,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Barbeito
Alkohol:20.00%
Beskrivelse: 655 flasker produsert. 11 gram syre. 100 gram restsukker. Intens og ytterst forførende på duft med denne uhyrlige skarpheten som setter seg. Tørket frukt, aprikos, tørket karamell, veistøv og tørkede blader. Herlig fyldig hetvin som bare tar tak og brer seg ut med svært oljete og fetaktig munnfølelse, allikevel med en fin friskhet med seg. Tung kraftfull munnfølelse av tørket aprikos, salt, strå og tørkede blader. Lang kompleks utgang med kaffetoner. Særpreg i en flaske.
Poeng: 95

 

Varenr: 13812701
Vin: Ch. Lynch Bages 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 384,40 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Lynch Bages
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 72% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 6% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot. Massiv og lett typeriktig masulin i aromabildet med masse søt pipetobakk, lær, anis, violet, solbær og cassis. Bra fyldig vin med denne massen som allikevel er frisk. Herlig fruktbilde av maskulin sort med solbær, cassis, lær, salt, grafitt kaffebønne og blodig i snittet. Lang, kompleks og frisk utgang. Syren holder vinen oppe hele veien igjennom. Tanninene er sånn de skal være. Super vin for de neste 25 årene. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13819601
Vin: Ch. Leoville Poyferre 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 022,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Leoville Poyferre
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 62% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot og 3% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot. Ganske svær og bred i stilen med massiv tanke av sommerlig blomst, modne plommer, bjørnebær, fyr i bålet, lakris og lær. Fyldig og bred vin som trykker deg i sitt favn med bjørnebær, plommer, cassis, bål, tobakk og fatkrydder. Kjøttfull. Lang kompleks utgang med faste tanniner. Vinen blir aldri for svær, den har mye å bygge på. Utmerket vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13813801
Vin: Ch. Rauzan-Segla 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 610,– kr
Importør: Birkedal Hartmann
Produsent: Ch. Rauzan-Ségla
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Litt uforløst på duft enda, men har en fin sjarme under med rik stil. Mye bålrøyk, bjørnebær, medisinsk, anis, vanilje og krydderier. Bra fyldig og frisk vin med leken munnfølelse av saftig rødblå frukt, bål, lær og tobakk. Også noe sødme her, men vinen er i meget god balanse. God syre og utmerket tanninstruktur gir håp om et flott liv i kjelleren de neste 15-20 årene.
Poeng: 94

 

Varenr: 13806701
Vin: Ch. Issan 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 734,30 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. d’Issan
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Framovervendt og leken i stilen med blomstrete aromaer som ligger over bringebær, solbær, tobakk, grafitt, lær og salt. Bra fyldig og frisk Ch. Issan som greier å være rik og leken i tillegg. God delikat med rødere bær som gir energi sammen med modne blåbær, solbær, fyrstikk, grafitt og lær. Lang og passe kompleks utgang. Dette var en strålende Issan! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13538401
Vin: Ch. Haut-Bailly 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 305,80 kr
Importør: LS as
Produsent: Ch. Haut-Bailly
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik, men på en merkverdig stram tone med tett kaffekjerne som ligger rundt denne gode frukten av mørkere bær, lær, røyk, anis og mer uttalte fatkrydder. Bra fyldig og bred masse i munnfølelsen, men fortsatt med denne syren som gir energi og levendehet til vinen. Utmerket saftig frukt med bjørnebær, mørk plomme, kaffe, lær, og salt i bøtter. Lang kompleks utgang. Gi den tid, men dette var en flott balansert utgave av Haut-Bailly. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13809301
Vin: Ch. Carmes Haut-Brion 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 095,40 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch les Carmes Haut Brion
Alkohol:13.50% 
Beskrivelse: Utrad. Bdx-vin med hele klaser osv. 37% Cabernet Franc, 34% Cabernet Sauvignon og 29% Merlot. Veldig parfymert og forførende i stilen med bringebær, solbær, grønn paprika og urt. Bra fyldig og lett rik i stilen tross sin «lave» alkohol. Veldig framoverrettet med denne røde bringerstilen som ligger over noe mer lilla frukt, blyant, urt og mint på en lang harmonisk utgang med sømløse tanniner. Meget fin syre i vinen. Veldig flott og særpreget vin dette. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13537701
Vin: Ch. Belair-Monage 2018
Region: St.-Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 754,60 kr
Importør: LS as
Produsent: Ch. Belair-Monage
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Ganske så tydelig i aromabildet med pen rød bærete frukt som er godt integrert med fatene, den hvite krittlakrisen og saltet. Bra fyldig vin med et bredt, men allikevel med et delikat fruktbilde. Røde bær, fatkrydder, lær og lakrisbåt. Tanninene er chevy`e, biter på en god måte. Syren holder vinen oppe. Høy alkoholprosent, men dette lever dette. Super vin.
Poeng: 94

 

Varenr: 13821601
Vin: Ch. la Gaffeliere 2018
Region: St.-Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 824,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Canon la Gaffeliere
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 58% Merlot og 42% Cabernet Franc. Ekspressiv og leken på duft med masse som kommer opp av plommer, rødere nærmest parfymerte bær, noe grønt mintaktig krydder og søt røyk. Middels fyldig og delikat vin som virkelig spiller på sjarmen sin. Sømløs plommefrukt, moden bringebær, grønn paprika, espresso og litt lær. Veldig ren frukt. Sødmen er bare til glede og syren gir friskhet. Sømløse tanniner. Herlig vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 94

 

Varenr: 13537901
Vin: Ch. La Fleur-Petrus 2018
Region: Pomerol, Bordeaux, Frankrike
Pris: 2 427,80 kr
Importør: LS as
Produsent: Ch. la Fleur-Petrus
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Tett masse på duft der alt ligger som en skarp kjerne sammen. Mørk konsentrert frukt, lær, lakris, lett vanilje og massiv fatkrydderier. Herlig tøft anslag på denne vinen som krever sin mann og kvinne med bred mørk frukt av plomme. Bjørnebær og massiv mengde med krydder. Noe pepperkorn og lakris i bakkant. Ikke for sjarmerende i dag, men har et stort potensiale for de neste 20 årene.
Poeng: 94

 

Varenr: 11469801
Vin: Solaia 2018
Region: Toscana, Italia
Pris: 2 625,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Antinori
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 73% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese og 7% Cabernet Franc. Bred, men ikke for intens i aromabildet i årgangen, der dens glede sprer seg med mørkere bær, noe tørket fruktskall, grønt herbalt snitt, kanel og mye blomst. Bra fyldig vin som tar tak, men allikevel på denne fine delikate måten som sprer glede i munnfølelsen med saftige alkoholrike solbærene, god solid posisjon fatkrydder og lær. Lang kompleks utgang. Trenger litt tid, men stort potensiale her.
Poeng: 94

 

Varenr: 13821501
Vin: Ch. Duhart-Milon 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 870,80 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Duhart-Milon
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Røykfull og sjarmerende på duft sammen med bjørnebær, pipe, lakris og lær. Bra fyldig og klassisk i uttrykket med fast fruktkarakter av bjørnebær, sval urt og tydelig tobakk. Lærete i den utmerkede utgangen med disse ypperlige faste tanninene. Merk syren – den holder virkelig vinen frisk. Vin som har karakter og vil leve i 20 år til. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13809601
Vin: Ch. Armailhac 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 632,40 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. D’Armailhac
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 55% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot. Bred og tydelig i aromabildet med ypperlig frukt av bjørnebær, solbær, mint, anis, violet og denne pipetobakken. Fyldig og maskulin Pauillac med sin herlige typeriktige tobakk, lær, lakris og anis som ligger over utmerket frukt av bjørnebær og andre skogsbær. Lang og fast utgang, på den utmerkede måten. Syren holder denne virkelig levende, og tross alkoholprosenten oppleves vinen som klassisk. Godt potensiale om 10 års tid. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13807101
Vin: Ch. Langoa Barton 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 613,70 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. Langoa-Barton
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Rik og forførende i stilen med masse parfyme som ligger over blomst, kjøttfull mørk frukt, sval sødmefull røyk og lakris. Bra fyldig og skikkelig saftig vin med masse god munnfølelse av solbær, cassis, plomme, lær, urt og salter. Lang saftig utgang. Syren gir akkurat nok friskhet og tanninene er sømløse med på ferden. Masse glede i en flaske! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13823501
Vin: Ch. Gruaud Larose 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 857,10 kr
Importør: Winemarket
Produsent: Ch. Gruaud Larose
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og levende på duft med bjørnebær, cassis, tobakk og litt søtere røykfølelse. Middels fyldig til fyldig vin med rik og saftig munnfølelse med bjørnebær, rødere bær, urt, fatkrydder, nøtt og tydelige salter. Lang, litt fast utgang. Syren gir energi her og vinen oppleves frisk. Vin for de neste 15 årene. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13814001
Vin: Ch. Branaire Ducru 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 622,80 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. Branaire-Ducru
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Fremovervendt og tydelig i stilen med flott aromabildet av solbær, rødere bær, noe krutt, noe sval sødme og anis. Bra fyldig og balansert vin med uttalt god munnfølelse. Saftig i stilen med rødere bær, cassis, noe urt og anis. God lang og frisk utgang med ypperlig syre og tanninstruktur. Veldig mye vin for pengene. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13812301
Vin: Ch. Beychevelle 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 965,40 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Beychevelle
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Bra ekspressivitet i duftbildet med masse som kommer opp av sommerlige blomster, parfymerte saftige bær av solbær, cassis, røyk, vanilje, fatkrydder, anis og mye rart egentlig. Bra fyldig og uttalt saftig Bordeaux med masse smak i den gode frukten av solbær, cassis, fatkrydder, skikkelig tobakk og salter. Lang kompleks utgang. Fin balanse hele veien igjennom. Litt svær, som alltid, men syren holder den oppe. Veldig flott vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13823601
Vin: Ch. Brane-Cantenac 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 783,50 kr
Importør: Winemarket
Produsent: Ch. Brane-Cantenac
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 2% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. Merk – 3 flasker var ukorrekte under smakingen. Dette er den fjerde testede flasken. Rik og forførende å stilen med denne fine klassiske duften som kommer opp sammen med bjørnebær, fyrstikk, lærbelte, bålrøyk og stall. Bra fyldig og saftig vin. Uttalt god frukt av bjørnebær, rødere bærpreg, lær, lakris og urter på en god utgang. Utmerket vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13812801
Vin: Ch. Giscours 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 714,60 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Giscours
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 55% Cabernet Sauvignon, 39% Merlot og 6% Petit Verdot. Ganske bred og noe massiv i aromabildet med solbær, plommer, modne bringebær, svette, mineraler, lær, fatkrydder og lakris. Bra fyldig vin med munnfølelse som greier å være rik men også frisk. Utmerket frukt av solbær, mot toddy, bacon, noe parfyme, flint, fatktydder og kjølnet tobakk. Lang harmonisk utgang. Flott vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13806901
Vin: Ch. Smith Haut Lafitte 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 184,60 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. Smith-Haut Lafitte
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik og veldig ekspressiv i aromabildet med moden, men saftig mørk frukt, blomst, røyk, grafitt og lær. Bra fyldig og virkelig saftig og tiltalende frukt av bjørnebær, plommer, modne bringebær, noe parfyme, plommer, fatkrydder, snev av vanilje og lær. Litt moden i stilen, men skikkelig godt. De neste 15 årene – yes.
Poeng: 93

 

Varenr: 13822001
Vin: Ch. Pape Clement 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 026,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pape Clement
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik, framovervendt og sjenerøs i stilen med plommer, varmere solbær, tobakk, mer ekspressiv røyk og lakris. Bra fyldig vin med god sjarmfull munnfølelse av plommer, saftige bjørnebær, modne solbær, lær og søte lakrisbåter. Lang kompleks utgang. Veldig sjarmerende i stilen og en flott vin. Kan den bli for udetaljert og litt kjedelig? Tja. Flott vin. Tror dette er en vin som vil dele sine tilhengere.
Poeng: 93

 

Varenr: 13812601
Vin: Domaine de Chevalier 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 839,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dom. de Chevalier
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 5% Petit Verdot. Tydelig og likanes på duft med bjørnebær, rødere bær, fyrstikk, fatkrydder og urt. Nesten litt fetlaten i aromabildet faktisk. Bra fyldig, rund og tiltalende vin med masse saftig god frukt som skaper glede med bringebær, solbær, bjørnebær, konfekt, lær og lakris. Lang fresh utgang med tanniner som bare bygger det den skal. Rikere stil, men meget god vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13538301
Vin: Clarence de Haut-Brion 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 480,90 kr
Importør: LS as
Produsent: Ch. Haut-Brion
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 58% Merlot, 28% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot. Rik og ganske så fyldig masse på duft med balanse mellom røde og mørkere bær, tørkede blader, fyrstikk og mineraler. Bra fyldig, levende og energisk vin med utmerket fruktbilde av bjørnebær, modne bringebær, lær og tobakk på en god saftig utgang. Leken Bordeaux som vil drikke veldig godt de neste 15 årene mens man venter på det «Grand Vin». Utmerket syre og tanninstruktur.
Poeng: 93

 

Varenr: 13821201
Vin: Ch. Clinet 2018
Region: Pomerol. Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 039,60 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Clinet
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Herlig tobakkskjerne ligger over denne ellers herlige blenden av plommer, skog, lær, lakris og fatkrydderier av de bedre sortene. Bra fyldig og ganske så delikat Clinet med munnfølelse som smelter sammen. Plomme, bjørnebær, fatkrydder, masse røyk og lær. Faste tanniner, men ikke urovekkende. Syren holder vinen ufortrødent oppe. Saftig og utmerket Clinet.
Poeng: 93

 

Varenr: 13823001
Vin: Cabernet Sauvignon John Riddoch Limited Release 2018
Region:
 South australia, Australia
Pris: 889,90 kr
Importør: Treasury Wine Estate
Produsent: Wynns
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Bred og tiltalende på duft med masse plommer som ligger over konfekt, espresso og grafitt. Bra fyldig og delikat Cabernet som gir godt i all sin rikdom. Herlig fruktbilde av modne røde bær, plommer, bjørnebær, pepper, lakris og dette lille fine sødmepreget som bare gir glede og holdes alltids friskt. Sømløs tannin- og syrestruktur. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 13823201
Vin: Cabernet Sauvignon Georges de Latour Private Reserve 2018
Region: California, Usa
Pris: 1 459,70 kr
Importør: Treasury Wine Estate
Produsent: Beaulieu
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: 93% Cabernet Sauvignon, noe Malbec og Petit Verdot. Massiv og ekspressiv i aromabildet med masse frukt som vil opp og forføre med plommer av edleste mørkere sort, toddy, kaffe, lær og lakris. Bra fyldig og bred i stilen med masse glede av plommer, solbærtoddy, konfekt, sopp, lær og trevirke. Dette er en vin som gir mye, men også kanskje tar litt energi. Men for de som liker det brede – dette er vinen.
Poeng: 93

 

Varenr: 13824701
Vin: Mount Eden Estate Cabernet sauvignon 2016
Region: California, Usa
Pris: 871,– kr
Importør: Servco
Produsent: Mount Eden
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Klassisk uttrykk i aromabildet med røde bær, lær, litt tørket vanilje, moderat fat og salthet. Bra fyldig og faktisk ganske så frisk i stilen med delikat rød frukt, lett sopp og noe tørket bladverk. Lang, kompleks og utmerket utgang. Dette var en veldig god vin for prisen! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 93

 

Varenr: 11997501
Vin: Westside Road Neighbors Pinot Noir 2019
Region: California, Usa
Pris: 1 249,90 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: william selyem
Alkohol:13.70%
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Druer fra fem ulike vinmarker i Westside Road. 1 år på fat, 60% nye. Lett volatil på stilen. Forførende og delikat med denne herlige røde frukten som sprer glede sammen med eksotisk krydder i all sin prakt. Bra fyldig, frisk og delikat vin med meget god munnfølelse av rike bær av bringebær, kirsebær og lette krydderier. Deilig utgang med pen tanninstruktur. Saftig og frisk vin som smelter hjerter.
Poeng: 93

 

Varenr: 13812001
Vin: Ch. Sociando Mallet 2018
Region: Haut_médoc, Bordeaux, Frankrike
Pris: 440,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Sociando Mallet
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 66% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon og 4% Cabernet Franc. 600 flasker. Tiltalende på duft med dette fine mørke fruktbildet sammen med lær, fyrstikk og noe blomst. Bra fyldig og frisk vin med rikere stil på frukten med cassis, solbær, lær, lakris, mint og andre urteaktige saker. Noe fedme, men på en frisk måte. God utgang med passe bitt på tanninene. Utmerket vin for de neste 15 år. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92 

 

Varenr: 13809801
Vin: Ch. Phelan Segur 2018
Region: St.-Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 535,60 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Phelan-Segur
Alkohol:14.00% 
Beskrivelse: Rik og tiltalende på stilen med denne fine røyken som ligger over bjørnebær, lær og kritt. Middels til fyldig vin med god friskhet i seg. Fin salthet gjennomsyrer vinen og tar seg opp i den gode bjørnebærsfrukten og lærbeltet. Syren gir en levende vin. Tanninene er virkelig typeriktig. Flott vin i årgangen. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92 

 

Varenr: 13809701
Vin: Ch. Lafon-Rochet 2018
Region: St.-Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 540,80 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Lafon Rochet
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 64% Cabernet Sauvignon,  26% Merlot, 6% Petit Verdot og 4% Cabernet Franc. Tiltalende og røykfull i snittet med uttalt god frukt av bjørnebær, solbær, tobakk, snev av vanilje, fatkrydder og salter. Bra fyldig og saftig Lafon som også bevarer friskheten godt. Solbær, cassis, urter, noe animalsk og krydrete. Noe fat også. Syren er frisk og tanninene typeriktige. Meget god vin for pengene. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92 

 

Varenr: 13810001
Vin: Ch. Grand-Puy-Lacoste 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 850,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Grand-Puy-Lacoste
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 78% og 22% Merlot. Tydelig og litt blodig i aromabildet med røyk, stall, røyket kjøtt, noe brent, lær, lakris, grafitt og under noe rødere bær som kjemper om kamp mot de andre tonene. Middels fyldig og frisk vin med uttalt god fruktfølelse av røde bær, lakris og lær. Noe urt. God balanse. Syren gir friskhet. Tanninene biter som de skal. Ikke for detaljert, men mye glede her.
Poeng: 92 

 

Varenr: 13811401
Vin: Ch. Haut-Batailley 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 715,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Haut Batailley
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Fin masse som sprer sin glede med bjørnebær, solbær, fatkrydder, tobakk, kritt og lær. Bra fyldig vin med uttalt god balanse i hele smakskurven. Utmerket fruktkvalitet med bjørnebær, solbær, skogskrydder, noe animalsk og lær. Lang og fast utgang. Syren holder vinen levende. Vin som faktisk trenger noen år i kjelleren, men dette er kvalitet.
Poeng: 92 

 

Varenr: 13822201
Vin: Pichon-Comtesse Reserve 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 550,60 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Pichon Comtesse
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Pen ekspressivitet på duft med sval røyk, fatkrydder og salter over bjørnebær og plommer. Middels fyldig vin med fin balanse mellom saftighet og det mer strukturerte. God fruktkarakter av bjørnebær, plommer og lær. Noe stram kaffe på en fast, men god utgang. Strukturert og ypperlig 2.vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92 

 

Varenr: 13819901
Vin: Ch. Saint-Pierre 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 687,50 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Saint Pierre
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Rik og forførende i stilen med parfyme som står opp av glasset over cassis, solbær, nøtt, lakris, mot sopp og lær. Middels til fyldig vin med lett rustikk stil, tross at denne mer rikdommen i årgangen forsøker å få vinen mer lettbent. Kjøttfull frukt mot bjørnebær, solbær, anis og fatkrydder. God lang utgang. Gi den noen år. Vin for de neste 15 årene.
Poeng: 92 

 

Varenr: 13810101
Vin: Ch. Talbot 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 680,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Talbot
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Bra fyldig og saftig Talbot med mye bær av solbær, bjørnebær og lakris. Bra fyldig, frisk og leken vin med rik stil av solbær, cassis, lær, anis og lær. Dette er en saftig stil, kanskje på kanten. Men drikker jo veldig godt da.
Poeng: 92 

 

Varenr: 13811001
Vin: Petit Lion du Marquis de Las Cases 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 678,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Leoville Las Cases
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 300 flasker. 45% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon og 13% Cabernet Franc. Blodig og nesten litt kjøttfull i stilen over bjørnebær, modne blåbær, slukket bål, lær og salt lakris. Bra saftig og frisk vin som i den rike og kjøttfulle stilen forfører. Rødere modne bær, noe cassis, lær og lakris. Veldig ren i frukten. God fresh utgang. Balanse og lekenhet i stikkordet i 2018. Super 2.vin av høy kvalitet.
Poeng: 92 

 

Varenr: 13809901
Vin: Ch. Cantenac Brown 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 626,30 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Cantenac Brown
Alkohol:13.50% 
Beskrivelse: Ekspressiv på duft med masse røyk fra bålet som ligger over bjørnebær, modne bringebær, blåbær, bacon og fyrstikk. Bra fyldig og levende vin med denne blå saftige juicen som sprer glede sammen med tobakk og lær. Noe sødme er det her, så dette er litt lik eller hat. I den grad sødme er dumt. Balansen er i hvertfall god og tanninene utmerkede. Meget god vin. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92 

 

Varenr: 13822101
Vin: Ch. Petit-Village 2018
Region: Pomerol. Bordeaux, Frankrike
Pris: 866,20 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Petit Village
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Levende på duft og kommer bredt og tiltalende opp av glasset. Plomme, solbær, søtladen røyk og lær. Middels fyldig og delikat vin. Balansert. Plomme, solbær og tobakkstoner leder an. Noe sødme, men ikke for meget. Syren holder vinen i ørene og tanninene er sømløse. Utmerket vin.
Poeng: 92 

 

Varenr: 13821001
Vin: Ch. Le Chemin 2018
Region: Pomerol, Bordeaux, Frankrike
Pris: 542,80 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Le Chemin
Alkohol:14.00% 
Beskrivelse: Lager kun 4000 flasker i året. Rik i stilen med forførende frukt av plommer, skog og sopptoner. Bra fyldig og rett og slett delikat munnfølelse. De beste sødmefulle plommene, lær og fatkrydder lager en raffinert sak. Kanskje ikke for komplekst, men dette gir en riktig så god følelse for et lavt innskudd. Løp og kjøp. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92 

 

Varenr: 12073901
Vin: Ch. Montelena Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018
Region: California, Usa
Pris: 659,80 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. Montelena
Alkohol:14.20% Sukker:3.0 g/l Syre:3.5 g/l 
Druer: merlot og cabernet sauvignon. 
Beskrivelse: Ganske så ekspressiv på duft med lett maskulin tone med plommer, saftig bjørnebær, litt søt røyk og salter. Rik og framovervendt vin med mye av alt der plommer, bacon og røyk er tilstedeværende. Pen saftighet og god vin.
Poeng: 92 

 

Varenr: 13814201
Vin: Chateau Montus 2008
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 405,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Brumont
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Blodig biff! Aromaene får deg umiddelbart til kjøttstykket som ligger på grillen med plommer, krydder og konfekt. Bra fyldig vin med pluggaktig følelse av plommer, urter, sopp og lær. Syren holder vinen frisk og dette roper Entrecote. Bra salthet gir dybde til vinen som er av meget god kvalitet. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92 

 

Varenr: 13807801
Vin: Ch. Cantemerle 2018
Region: Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrike
Pris: 379,50 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. Cantemerle
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 600 flasker tilgjengelig. Rik og tydelig intens i glasset med god symfoni av mørkere frukter av bjørnebær, modne bringebær, solbær, lær, lakris, fine fattoner og lett røyk. Bra munnfølelse med denne rikere, men fortsatt friske stilen med solbær, lett cassis, sval plomme, lær, lakrisbåt og urt på en god utgang der tanninene er fint bygd rundt vinen. Veldig god årgang for Cantemerle. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

 

Varenr: 13810801
Vin: Ch. Meyney 2018
Region: St.-Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 393,80 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Meyney
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Mørk og saftfull aromabilde med juicy mørke bær, bacon og blomst. Middels til fyldig vin med mørkere røde bær, lær og lakris. Veldig god saftighet her, og strukturen er også tilstede. Lett fast tanninstruktur, men det er ikke negativt det. Syren holder massen oppe. Bra vin for pengene. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91 

 

Varenr: 13809401
Vin: Ch. Ormes de Pez 2018
Region: St.-Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 396,20 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. les Ormes de Pez
Alkohol:13.50% 
Beskrivelse: Rik og tilgjengelig vin med bålrøyk som ligger over bjørnebær og solbær. Middels fyldig og frisk vin med god saftighet i frukten. Solbærete, noe sødmefull røde bær, fyrstikk og lær. God struktur. Syren holder vinen oppe og gir et godt St.Estephe bilde. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91 

 

Varenr: 13817801
Vin: Dame de Montrose 2018
Region: St.-Estephe, Bordeaux, Frankrike
Pris: 540,60 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Montrose
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Rik i stilen med saftige og lett blodig følelse med rødere bær, lær og lakris. Saftig og kjøttfull vin med solbær, cassis og krydder. Ikke for dyp, men har en god struktur som mange vil like. Bra vin.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13810701
Vin: Ch. Grand-Puy Ducasse 2018
Region: Pauillac, Bordeaux, Frankrike
Pris: 472,40 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Grand Puy Ducasses
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 52% Cabernet Sauvignon og 48% Merlot. Ekspressiv i stilen med denne tobakken som ligger over lær, stall, rødere bær og krydder. Middels fyldig vin som forsøker å være saftig, men allikevel er noe mer fast i karakteren. God fruktfølelse av rødere bær, pipetobakk og lær. Fast utgang. Syren holder vinen levende. Bra, lett klassisk vin.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13810201
Vin: Echo de Lynch-Bages 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 509,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Lynch Bages
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Forførende maskulin i aromabildet med kull, røyk, bjørnebær, vanilje og fatkrydder. Middels fyldig og saftig vin med god frukt av solbær, cassis, rødere bær, urt og krydder. Fin syre og tanninstruktur. Perfekt 2.vin med akkurat passe konsentrasjon og kompleksitet. Bra!
Poeng: 91

 

Varenr: 13819501
Vin: Ch. Gloria 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 511,70 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Gloria
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Veldig tydelig i stilen med dette tydelige leirbålet som ligger over rik og markant frukt av bjørnebær, cassis, plomme og salt. Bra fyldig og lett fetlaten i den friske stilen med bjørnebær, mer frisk solbær, lær og lakrisbåt. Fatkrydder også. God syre gir en levende vin, kanskje ikke for detaljert. Tanninene er sømløse. Noe urt i den utmerkede utgangen.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13812501
Vin: Ch. de Tertre 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 523,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Du Tertre
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 40% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 16% Cabernet Franc og 14% Petit Verdot. Ikke for intens opp av glasset, men har en fin underliggende tone med rødere og mørkere bær, fyrstikk, noe sopp og lær. Fat her også her. Bra fyldig og ganske så tydelig vin med meget god frukt av rødere bær, lilla fruktkkant, lær, kritt, og fatkrydder. Noe alkoholrik, men syren frisker opp vinen og gir egentlig en god balanse her med sømløse tanniner. Veldig mye for pengene.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13822301
Vin: Ch. Siran 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 415,30 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Siran
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 45% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot og 11% Petit Verdot. Flørtende i stilen med denne varmere og saftigere stilen på duft med moden rød frukt, blåbær, røyk, fatkrydder og lett vanilje. Middels til fyldig vin med saftig og leken stil med moden bjørnebær, plomme, fyrstikk og fatkrydder. Noe varme i stilen her, men gir en saftig vin som mange vil like. Vin for de neste 10 årene. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91 

 

Varenr: 13813001
Vin: Ch. Malartic Lagraviere 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 572,60 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Malartic Lagravière
Alkohol:14.00% 
Beskrivelse: 57% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 4% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc. 360 flasker tilgjengelig. Flørtende i stilen med noe parfyme som ligger over mørkere bær, trevirke og lær. Rik i stilen med solbær, solbærtoddy, parfyme, lær, søt lakrisbåt og fatkrydder. Fin sømløs utgang. Varmen gjør kanskje at detaljene mangler litt, men gi den tid. Utadvendt bdx dette.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13828201
Vin: Chapelle de la Mission Haut Brion 2018
Region: Pessac-Leognan, Bordeaux, Frankrike
Pris: 1 034,30 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. la Mission Haut-Brion
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 52% Cabernet Sauvignon, 41% Merlot og 8% Cabernet Franc. 180 flasker. Rik og framovervendt i stilen med modehet i blåbærene, plommene, bjørnebær, tørket kaffe, lakrisbåt og mint. Bra balansert munnfølelse med god saftighet i den frukten med moden bjørnebær, blåbær, tørket kaffe og noe medisinsk. Syren er høy og gir en levende vin med godt integrerte tanniner. Fin vin om 10 år.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13828601
Vin: Haut-Bailly Chapter II 2018
Region: Pessac-Leognan.
Bordeaux, Frankrike
Pris: 482,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Haut-Bailly
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: Samme vin som het Parde de Bailly fram til 2017-årgangen. 96 flasker tilgjengelig. 65% Merlot og 35% Cabernet Sauvignon. Flørtende og forførende i stilen med rik stil med bjørnebær, lær, fatkrydder, grafitt og nesten noe skogtone i bakkant. Bra rik munnfølelse med lett moden fruktstil av cassis, moden blåbær, solbær, mint, lær og fatkrydder. God saftig utgang. Sømløse tanniner for en Bdx. Veldig fin vin som vil drikke pent om en 10 års tid.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13812201
Vin: Ch. Poujeaux 2018
Region: Moulis, Bordeaux, Frankrike
Pris: 398,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Poujeaux
Alkohol:14.50% 
Beskrivelse: 52% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc. 600 flasker. Mørk, bred og stor i aromabildet med mørkere plommer som ligger over bjørnebær, cassis, smeltende konfekt, nesten litt animalsk og røyk. Bra fyldig og rik i stilen med levende plomme, bjørnebær, røyk, fatkrydder og bacon. Lang bred utgang. Utmerket vin i de stores tjeneste. Holder fint 15 år. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91 

 

Varenr:13808401
Vin:Ch. de Cruzelles 2018
Region: Lalande-de-Pomerol, Bordeaux, Frankrike
Pris:395,70 kr
Importør:LaMarc Wines
Produsent:Ch. Les Cruzelles
Alkohol:14.50%
Beskrivelse:Rik og framovervendt med lett modent fruktbilde av plomme og solbær. Noe anis og fat i bakkant. Middels til fyldig vin med lett fetlaten frukt av solbær og plommer. God saftighet, syren holder vinen oppe. Noe tørket lær og espresso. Tanninene biter på en typeriktig måte. God vin som vil passe til en herlig entrecote. Spesielt anbefalt. 
Poeng:91

 

Varenr: 13104301
Vin: Caiarossa 2016
Region: Toscana, Italia
Pris: 593,90 kr
Importør: Birkedal Hartmann
Produsent: Caiarossa
Alkohol:14.00% 
Beskrivelse: Cabernet Franc, Sangiovese, Syrah osv. Levende i snittet med frukt som vil opp og vise seg fram med lærbelte, mørkere røde bær, espresso og salt. Bra fyldig og levende vin med syre som gir friskhet. Grønn paprika, kirsebær, litt sopp og balsamisk utgang. Bra tannintrøkk, men på en god måte. Syren fra Cab. Franc merkes her og gir en særpreget vin. Verdt å følge opp denne.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13814505
Vin: Cahors Pur Plaisir 2011 (MAGNUM)
Region: Sørvest, Frankrike
Pris: 875,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Ch. Haut-Monplaisir
Alkohol:15.00% 
Beskrivelse: Maskulin og kraftfull på duft med denne mørke fruktkjernen som tar tak med plommer, leirbålet som slukner og litt tørket sopp. Middels fyldig vin som viser sitt terroir og språk. Fint saltlag over den mørke frukten og de mer tørkede tonene av sopp og blader. Maskulin sak, men til biff er dette supert. Alkoholen er der, men gjør ikke vinen ubalansert. Biffvin ala herlig.
Poeng: 91 

 

Varenr: 13818501
Vin: Amiral de Beychevelle 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 499,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Beychevelle
Alkohol:13.50% 
Beskrivelse: Tilstedeværende på duft med røykende følelse over solbær, maskulin parfyme og lær. Middels fyldig og saftig vin med solbær, cassis og lær. Sødmeaktig, på en god saftig måte. God vin.
Poeng: 90 

 

Varenr: 13820201
Vin: Sarget de Gruaud Larose 2018
Region: St.-Julien, Bordeaux, Frankrike
Pris: 378,60 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Gruaud Larose
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 49% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot og 1% Cabernet Franc. Litt varm, men sjarmfull i stilen med saftig blåbær, solbær, fyrstikk og fatkrydderier. Middels fyldig og frisk saftig vin med røde og mørkere bær, lakris og noe urt. Ikke for kompleks, men drikker veldig godt allerede.
Poeng: 90

 

Varenr: 13811201
Vin: Baron de Brane 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 378,50 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Brane-Cantenac
Alkohol:14.00% 
Beskrivelse: Leken på stilen med saftig mørkere bær, fyrstikk og konfekt. Middels fyldig, saftig og frisk i munnfølelsen med plomme, solbær, lær og lakris. Veldig balansert og uttalt god. Ikke dybde her, men en veldig tilgjengelig og god vin med utmerket tanninstruktur. Mye for pengene.
Poeng: 90 

 

Varenr: 13818701
Vin: Brio de Cantenac 2018
Region: Margaux, Bordeaux, Frankrike
Pris: 379,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Cantenac Brown
Alkohol:14.00% 
Beskrivelse: Lett bred og framovervendt i stilen med leken frukt av bjørnebær, vått lærbelte og skog. Middels fyldig og saftig vin med god fruktfølelse av lilla bær, mint og lær. Veldig fruktdreven i stilen. God saftig utgang med god friskhet. Syren gir vinen liv. Dette er en tilgjengelig vin som viser at Bdx ikke trenger å være for gamle gubber.
Poeng: 90

 

Varenr: 13821701
Vin: Ch. Grandes Murailles 2018
Region: St.-Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 637,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Les Grandes Murailles
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 100% Merlot. Eksrepssiv og leken på duft med plommer, rødere bær, violet, anis og søt røykttoner. Middels fyldig vin med god saftighet i munnfølelsen. Plommene er tilstede og gir en saftig vin. Noe espresso og lær i bakkant. Sømløs vin, kanskje uten særpreg.
Poeng: 90

 

Varenr: 13811901
Vin: Ch. Fieuzal 2018
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 529,20 kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Ch. de Fieuzal
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 240 flasker. Litt rustikk i preget med veldig mørk kraftig frukt, trevirke, lær, røyk og snev av stall. Bra fyldig og saftig vin med bjørnebær, plommer og lær. Noe moden i fruktkarakteren, men syren holder vinen levende den. Sømløs tanninstruktur. Gi den 5-10 år i kjelleren.
Poeng: 90

 

Varenr: 13814601
Vin: Barbarossa Cuvee Mario Pezzi 2008
Region: Emilia-romagna, Italia
Pris: 370,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Paradiso
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: God modenhet i fruktbilde med tørket fruktkjerne, kaffebønne og sopp. Middels fyldig og fortsatt leken vin med lett moden kirsebærsfrukt, lysere fruktkant og lett tørket sopp. Fortsatt noe faste tanniner. God vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 13820301
Vin: Ch. Lanessan 2018
Region: Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrike
Pris: 268,30 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Ch. Lanessan
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: 52% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot og 6% Petit Verdot. 600 Flasker tilgjengelig. Rik og framovervendt i sin klassiske stil med stall, lær, blomst, blyant over mørk bjørnebær og tørkede fruktskall. Middels til fyldig og faktisk frisk vin i munnfølelsen med modne bringebær, bjørnebær, fyrstikk, grafitt og noe urteaktig karakter på en fin utgang. Tanninene er tilstede, men fint integrerte. Overraskende bra syre i denne vinen. En veldig god Lanessan for de neste 10 – 15 årene. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13812101
Vin: Ch. Mauvesin Barton 2018
Region: Moulis, Bordeaux, Frankrike
Pris: 269,40 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Mauvesin Barton
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 54% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon og 6% Cabernet Franc. 600 flasker. Litt over alt på duft enda med blomst, lær, urt og solbær. Middels fyldig, frisk og faktisk energisk i munnfølelsen med frisk lilla frukt, bringebær, lakris og og krydder på en god utgang med chevy tanniner. Ikke komplekst, men denne gir masse valuta for pengene med overraskende friskhet. Bra vin! Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13829001
Vin: Quinta da Mata de Baixo No. 2000
Region: Douro, Portugal
Pris: 249,50 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Lavradores de Feitoria
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: Forførende i stilen med denne fine modenheten med tørket bladverk, sopp, svette og modne mørke bær. Middels fyldig vin med fortsatt frukt som lever med denne tørkede mørke fruktkjernen, tørket skall og toddy. God fast utgang. Ikke for detaljert, men gir en følelse av utvikling og Douro. Det er massivt for 249,50 kr. Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

 

Varenr: 13809501
Vin: Ch. Grand Corbin Despagne 2018
Region: St.-Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 420,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Ch. Grand Corbin-Despagne
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tilstedeværende og tiltalende på duft med røde bær, litt tørket fruktskall og blomst. Noe fatkrydderier. Middels fyldig og litt varm frukt i munnfølelsen med rødere bær, lær og tørket fruktskall. God vin, kanskje utenfor mye særpreg i årgangen.
Poeng: 88

 

Varenr: 13813901
Vin: Saintayme 2018
Region: St.-Emilion, Bordeaux, Frankrike
Pris: 303,– kr
Importør: Birkedal Hartmann
Produsent: Saintayme
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Let leken på duft med røde bær, røyk og noe animalske tendenser. Middels fyldig og lett enkel vin med god munnfølelse av rødere bær og krydder. God saftig utgang. Ikke kompekst, men drikker godt allerede.
Poeng: 88