Skip to main content

85 SMAKSNOTATER – SPESIALLANSERING TYSKE VINER 

Vinene lanseres i butikkene torsdag 30.mars 2023 kl 1000. Nettlansering foregår dagen etter fredag 31.mars 2023 kl 0800.

Det blir lansert 220 varelinjer og totalt ca. 27 500 flasker. Det er hovedvekt av tysk riesling.

Lanseringslisten finner du her.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Vinene er testet av Bottis medarbeider Erlend Stokstad Haarr (ESH).

Smaksnotater 

Hvite viner

Varenr: 15499701
Vin: Keller G-Max 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 5300,– kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Keller
Beskrivelse: 42 flasker lanseres – maksimalt 1 flaske per kunde. Ytterst presis og ren på nesen med aromaer av grønne epler, lime, noe fersken med sødme, samt hvite blomster, knust stein og mineraler. Hint av litt urter. Nydelig kompleksitet på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, herlig balansert munnfølelse med strålende intensitet og renhet. En helt hinsides konsentrasjon av fersk, syrlig og tett frukt på smak, med vekt på epler, fersken og sitrusfrukter. Innslag av litt bittert epleskall, urter, litt mandler, samt en helt nydelig saltmineralitet. Meget flott syrestruktur. Fabelaktig flott lengde med en raffinert, tørr og eplepreget avslutning. Wow! For en lengde og for en konsentrasjon! Dette er imponerende håndverk og finesse fra ende til annen. Selvsagt veldig fersk, men dette er allerede en helt fantastisk opplevelse av en rieslingvin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 98

 

Varenr: 15527101
Vin: Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 708,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dönnhoff
Beskrivelse: 240 flasker lanseres – maksimalt 3 flasker per kunde. Dyp, herlig kompleks og ganske kraftfull på nesen med konsentrerte aromaer av stramme sitrusfrukter og grønne epler, samt innslag av sommerblomster, sitrusskall, litt bunnfallskarakter i form av nøttetoner, voks, våt og knust stein og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett munnfølelse med et herlig lett kremet anslag og en forrykende intensitet og nerve. Nydelig konsentrasjon av fyldig, fersk og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter, samt noe fersken. En virkelig lekker kjerne av frukt her. Innslag av sitrusskall, litt urter, en liten peppertone og en helt strålende saltmineralitet. Nydelig, frisk syre. Meget pen lengde med en tørr, kompleks og mineralpreget avslutning med stor kraft. Superelegant og fabelaktig flott riesling! Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 15517801
Vin: Wittmann Westhofener Brunnenhäuschen Riesling GG 2021

Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 910,20 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Wittmann
Beskrivelse: 18 flasker lanseres. Ren, samtidig noe lukket på nesen med aromaer av grønne epler og lime, litt moden fersken, samt blomster, nøtter og kalkmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god og elegant munnfølelse med strålende konsentrasjon og nerve. Nydelig konsentrert, fersk og frisk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter, litt krydder, noe mandler, samt røyk og mineraler. Pen kompleksitet på smak. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, saltmineralpreget og konsentrert avslutning med noe bitterstoffer i utgangen. En fersk, superkonsentrert og særdeles vellaget riesling. Gi den litt tid. Spesielt anbefalt.
Poeng: 95

 

Varenr: 15517205
Vin: Schäfer-Fröhlich Felseneck Riesling GG 2021 (MAGNUM)
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 1817,20 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: Foreløpig virkelig stram og tett i aromaene. Men som alltid er det svær motor under panseret. Direkte blomstrete, gul kjølig frukt, snev av nøtt og krydder. Fyldig og frisk vin med umiddelbart et presist og herlig dypt anslag. Her er det også energi! Kjølig sitrus tar tak og gir energi før mineralene bare overtar og driver denne langt ut i solnedgangen. Dette bare blir. Herlig finish på denne vinen som trenger ti år i kjelleren. Strålende! Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 15526601
Vin: Dönnhoff Norheimer Dellchen Riesling GG 2021

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 674,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Dönnhoff
Beskrivelse: 48 flasker lanseres – maksimalt 3 flasker per kunde. Fersk, flintpreget og noe reduktiv på nesen med aromaer av lime og modne amalfisitroner, grønne epler, samt flintrøyk og mineraler. Hint av noe blomster. Pent fyldig vin med en utpreget god, elegant munnfølelse med stor intensitet. Nydelig konsentrasjon av fersk, saftig og litt bløt syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av fruktskall, krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, sitruspreget avslutning. Fabelaktig flott vin med enda litt mer potensiale. Trenger noe kjellertid. Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 15534102
Vin: Niederhäuser Klamm Riesling Eiswein 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 675,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Schneider
Beskrivelse: 48 flasker lanseres. Ren og innsmigrende på nesen med aromaer av lime, grønne epler og fersken, noe tørket og tropisk frukt, samt honning, blomster og pene mineraltoner. Pent fyldig vin med en utpreget god, rik munnfølelse med nydelig intensitet og friskhet. Heftig konsentrasjon av tettvevd, søt og saftig frukt på smak, med vekt på lime, fersken, samt noe tørket frukt. Innslag av urter og saltmineraler, samt honning. En livlig, frisk syre gir masse liv til vinen. En nydelig lengde med en tørrende, rik og syrlig avslutning. En virkelig lekker og fabelaktig konsentrert Eiswein. Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 15499101
Vin: Grosser Strom Riesling Trocken 2020
Region: Tyskland
Pris: 729,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Ren, tiltalende, noe utviklet og med god kraft på nesen med aromaer av grønne epler, sitrusfrukter og noe kvede, samt urter, blomster, knust og våt stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, strukturert munnfølelse med meget flott intensitet. Flott konsentrasjon av fersk, syrlig og slank noe myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av lette kryddertoner, bittert epleskall, samt røyk og en nydelig mineralitet. Flott kompleksitet på smak. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Kruger-Rumpfs nye toppvin er en virkelig raffinert og strålende riesling. Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 15501801
Vin: Maximin Grünhaus Abtsberg Riesling GG 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 446,– kr
Importør: Plus Vini
Produsent: Schubert
Beskrivelse: 150 flasker lanseres. Dyp og aromatisk på nesen med dufter av grønne epler, fersken og sitrusfrukter med lett sødme, samt litt voks, blomster, knust stein og mineraler. Et ytterst lite hint av noen tropiske toner. Middels fyldig vin med en delikat og utpreget god munnfølelse med nydelig intensitet og energi. Fin konsentrasjon av fersk, syrlig og delikat frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Pent integrert fruktsødme. Innslag av sitrusskall med litt bitterhet, urter, litt røyk og en flott saltmineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Veldig fersk, men også veldig lovende. Dette er en fremragende flott vin i årgangen. Gir veldig mye strålende riesling for pengene. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15495601
Vin: Wintricher Ohligsberg Riesling 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 596,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Haart, J.
Beskrivelse: 36 flasker lanseres – maksimalt 1 flaske per kunde. Tiltalende, floral og ren på nesen med aromaer av lime, grønne epler, litt fersken, samt blomster, røyk og mineraler. Et lite snev av urter på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god, slank munnfølelse med strålende intensitet og friskhet. Pen konsentrasjon av syrlig, fersk og kjølig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Lett sødme som er pent integrert. Innslag av epleskall, litt mandler, litt mynte og en nydelig saltmineralitet. Flott, frisk syre. Pen lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. 2021-årgangen kler Julian Haart meget godt. Dette er en virkelig raffinert og strålende vin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15535301
Vin: Piesporter Goldtröpfchen Riesling GG 2021

Region: Mosel, Tyskland
Pris: 559,90 kr
Importør: Winetailor
Produsent: Weing. Schloss Lieser
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Raffinert og ren på nesen med dufter av grønne epler, lime, samt røyk og mineraler. Hint av blomster på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god, rund munnfølelse med litt lett kremet tekstur og nydelig smaksintensitet. Bra konsentrasjon av myk og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Pent integrert fruktsødme. Innslag av krydder, røyk og mineraler. Frisk syre. Strålende lengde med en tørr, mineralpreget utgang. Nydelig, finessepreget Mosel-GG! Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15532101
Vin: Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 437,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Prüm, J.J.
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Noe reduktiv og ganske lukket på nesen med lette aromatoner av lime, litt epler, samt honning, knust stein og mineraler. Hint av blomster. Middels fyldig vin med en utpreget god, forholdsvis slank munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, myk og saftig sursøt frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler. Innslag av urter og mineraler, samt noe sitrusskall. Livlig syre og balansert sødme. Nydelig lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Sublim spätlese! Veldig fersk nå, så gi den gjerne litt tid. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15500001
Vin: Bingerbrück Abtei Rupertsberg 1937 Riesling Trocken 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 389,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Klassisk, dyp og tiltalende på nesen med kjølige aromaer av lime og grønne epler, fersken, samt sitrusskall, blomster, flintrøyk og en nydelig mineralitet. Et lett snev av krydder og nøtter på duft. Middels fyldig vin med en utpreget god, elegant munnfølelse med nydelig nerve og friskhet. Nydelig konsentrasjon av syrlig, fersk og tettvevet frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av epleskall med bitterhet, en anelse krydder, samt røyk og saltmineraler. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr, mineralpreget og konsentrert avslutning. Nydelig, raffinert riesling. Som vanlig i den skjønneste balanse. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15516601
Vin: Bockenauer Stromberg Riesling GG 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 765,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Beskrivelse: 72 flasker lanseres. Noe reduktiv på nesen med dufter av lime og friske grønne epler, samt knust stein og saltmineraler. Hint av blomster på duft. Pent fyldig vin med en konsentrert, tett munnfølelse med bra intensitet og nydelig presisjon og nerve. Konsentrert, frisk og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av lette krydder, bittert fruktskall, røyk og saltmineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og syrlig avslutning. Dette er en nerverik, nydelig presis og meget flott riesling. Virkelig lovende saker som trenger noen års lagring i kjelleren.
Poeng: 93

 

Varenr: 15528801
Vin: Mosbacher Forster Pechstein Riesling GG 2021

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 444,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Beskrivelse: 480 flasker lanseres. Ren, kjølig og elegant på nesen med aromaer av lime, grønne epler og krydrede stenfrukter, samt voks, røyk og pene saltmineraltoner. Pent fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse med flott intensitet og balanse. Konsentrert, saftig og tett frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av litt nøtter, noe krydder og saltmineraler. Flott syre som gir liv. Bra lengde med en tørr og syrlig vslutning. En virkelig flott og balansert riesling. Har også pent potensiale, så gi denne gjerne litt tid i kjelleren. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15526501
Vin: Königsbacher Idig Riesling GG 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 698,50 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Christmann
Beskrivelse: 132 flasker lanseres. Ren og mineralpreget på nesen med aromaer av grønne epler, lime og litt modne sitrusfrukter, noe fersken, samt knust stein, mineraler og noen lette tre- og kryddertoner. Pent fyldig vin med en god, slank og tett munnfølelse med mye kraft. Nydelig konsentrasjon av slank og kjølig fersk frukt på smak, med vekt på lime og epler. Innslag av krydder, noe mandler, samt saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Fremragende vin! Dette må være den beste og mest raffinerte utgaven av Idig smakt noen gang. Spesielt anbefalt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15496601
Vin: Nackenheimer Fenchelberg Riesling GG Versteigerungscuvee 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 989,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Gunderloch
Beskrivelse: 60 flasker lanseres – maksimalt 1 flaske per kunde. Noe reduktiv på nesen. Tett, fersk og mineralpreget på duft med preg av grønne epler, lime og sitrusfrukter, litt fersken, samt blomster, urter, litt muskat, røyk og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god, tett munnfølelse med lett kremet tekstur og flott kraft. Strålende konsentrert, kjøttfull og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Flott frukt her! Innslag av urter, litt krydder og nøtter, samt en nydelig mineralitet. Bra dybde på smak. Frisk syre. Nydelig lengde med en tørr og syrlig avslutning. Storartet auksjonsvin! Veldig fersk nå, så gi den litt tid.
Poeng: 93

 

Varenr: 15517701
Vin: Westhofener Aulerde Riesling GG 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 722,20 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Wittmann
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Åpen og elegant på nesen med aromaer av epler, lime, fersken og gule plommer, samt ingefær, gule blomster, knust og våt stein og saltmineraler. Flott dybde og kompleksitet på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, ganske strukturert og tett munnfølelse med mye kraft og intensitet. Meget bra konsentrasjon av fersk og syrlig fyldig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av urter og hvit pepper, epleskall, litt nøtter, samt saltmineraler. Frisk syre. Pen lengde med en konsentrert, tørr og mineralpreget avslutning. Meget lovende og vellykket Aulerde i årgangen. Gi den litt tid.
Poeng: 93

 

Varenr: 15517401
Vin: Saarburger Rausch Riesling GG 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 580,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Zilliken
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Kjølig og tiltalende på nesen med delikate aromaer av grønne epler, syrlig lime og fersken, snev av litt litchi, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, konsentrert munnfølelse med strålende friskhet og intensitet. Superkonsentrert, tettvevet syrlig frukt på smak, med vekt på epler og lime. Pene modningstoner i frukten. Innslag av epleskall, urter, litt røyk, samt en lekker mineralitet. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og eplepreget avslutning. Nydelig GG fra Saar. Sitter som et skudd.
Poeng: 92

 

Varenr: 15535001
Vin: Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 559,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Weing. Schloss Lieser
Beskrivelse: 96 flasker lanseres. Innsmigrende og forholdsvis dyp på nesen med aromaer av grønne og litt gule epler, lime og fersken, en liten tropisk tone, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med virkelig flott nerve og intensitet. Konsentrert, tett og syrlig frisk frukt på smak, med vekt på epler og kjøttfulle sitrusfrukter. Innslag av urter, bitter grønt epleskall, røyk og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, konsentrert og mineralpreget avslutning. Virkelig flott og lovende riesling med solid lagringspotensiale. Veldig fersk nå og trenger noe tid. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15516301
Vin: Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 534,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Haag, F.
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Kraftfull og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, lime og fersken, samt skiferrøyk og mineraler. Hint av blomster på duft. Middels fyldig vin med en slank og utpreget god munnfølelse med bra intensitet og friskhet. Pen konsentrasjon av syrlig, fersk og delikat frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Pent integrert fruktsødme. Innslag av litt bittert epleskall, noe urter og røyk, samt en fin saltaktig mineralitet. Pen, frisk syre. Fin lengde med en knusktørr, syrlig og eplepreget avslutning. Ren og meget flott riesling. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15501901
Vin: Maximin Grünhaus Abtsberg Riesling Kabinett 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 301,– kr
Importør: Plus Vini
Produsent: Schubert
Beskrivelse: 90 flasker lanseres. Noe reduktiv. Frisk og veldig fersk på nesen med aromaer av fersken og lime, noe litchi og grønne epler, samt hyllebærblomst, grønne urter, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, raffinert munnfølelse med pen intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, syrlig og lett sødmepreget frukt på smak, med vekt på lime og fersken. Innslag av sitrusskall med litt bitterhet, urter, røyk og en pen mineralitet. Krisp syre og en pent balansert sødme. Fin lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Konsentrert, småkompleks og virkelig flott Kabinett. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15535702
Vin: Trabener Gaispfad Riesling Auslese 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 360,40 kr
Importør: Winemoods
Produsent: Weiser-Künstler
Beskrivelse: 22 flasker lanseres. Rik og aromatisk på nesen med dufter av lime, søtlig eplefrukt og noe tropisk frukt, samt honning, blomster, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med lett kremet tekstur. Flott konsentrasjon av rik, kremet og søt frukt på smak, med vekt på epler og fersken, samt syrlig lime. Innslag av honning, litt urter, samt saltmineraler. Frisk syre. Pen lengde med en syrlig og tørrende avslutning. Strålende auslese med pen kompleksitet.
Poeng: 92

 

Varenr: 15516501
Vin: Monzinger Frühlingsplätzchen Riesling GG 2021

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 730,- kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Schäfer-Fröhlich
Beskrivelse: 48 flasker lanseres. Noe tilbakeholden på nesen med presise underliggende aromaer av grønne epler, lime, samt sitruszest, blomster, urter, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en presis, ren munnfølelse med strålende friskhet. Pen konsentrasjon av frisk og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av sitrusskall, røyk og en steinete mineralitet, samt noe urter. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Meget flott og meget lovende vin som vil trenge noe kjellertid.
Poeng: 92

 

Varenr: 14809901
Vin: Monzinger Halenberg Riesling GG 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 744,90 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Weing. Emrich-Schönleber
Beskrivelse: 96 flasker lanseres. Ganske kraftfull, kompleks og rik på nesen med aromaer av modne gule og grønne epler, lime, noe stenfrukter med sødme, samt krydder, våt stein og mineraler. Hint av petroleum på duft. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med godt med kraft. Fersk, myk og litt rik syrlig frukt på smak, med vekt på gule og grønne epler og stenfrukter, samt noe lime. Innslag av krydder, litt lette nøttetoner og noe fruktskall, samt saltmineraler. Bra syre. Fin lengde med en tørr, mineralpreget og noe stram avslutning. Meget bra riesling med pen kompleksitet.
Poeng: 92

 

Varenr: 15528201
Vin: Forster Ungeheuer Riesling GG 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 444,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Mosbacher
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Presis, ren og tiltalende på nesen med aromaer av grønne epler, modne sitrusfrukter, noe blomster, samt røyk og saltmineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med flott nerve og intensitet. Flott konsentrasjon av fersk, syrlig og en anelse myk frukt på smak, med vekt på Granny Smith-epler, sitrusfrukter og hvit fersken. Pent integrert fruktsødme. Innslag av syrlig-bittert grønt epleskall, urter, litt krydder, røyk, samt en pen saltmineralnerve. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Strålende vin i årgangen. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15529101
Vin: Mosbacher Forster Jesuitengarten Riesling GG 2021

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 489,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Tiltalende og rikere på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler, noe fersken, samt voks, blomster og mineraler. Snev av litt gjær og tre på duft. Pent fyldig vin med en elegant og pent balansert munnfølelse med bra nerve. Fin konsentrasjon av fersk, bløt og saftig syrlig rukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler. Innslag av krydder, lette nøttetoner og saltmineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og tett avslutning. Meget bra Jesuitengarten i denne årgangen. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15528301
Vin: Forster Freundstück Riesling GG 2021

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 434,90 kr
Importør: Hans A. Flaaten Vins Fins
Produsent: Weing. Georg Mosbacher
Beskrivelse: 420 flasker lanseres. Noe rikere, samtidig tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler, noen toner av tropisk frukt og voks, samt blomster, knust stein og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse med flott friskhet og intensitet. Konsentrert, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på lime og epler. Fint integrert fruktsødme. Pen saltaktig mineralitet, samt innslag av mandler og noe urter og krydder. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Strålende riesling! Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15531601
Vin: Acham-Magin Forster Kirchenstück Riesling GG 2021

Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 437,- kr
Importør: Hans A. Flaaten Vins Fins
Produsent: Acham-Magin
Beskrivelse: 300 flasker lanseres. Ren, kjølig og elegant på nesen med aromaer av lime og grønne epler, noe hvit fersken, samt blomster, røyk og mineraler. Middels til fyldig inn med en elegant og saftig munnfølelse. Pen konsentrasjon av juicy, myk og fersk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter, noe krydder, lette røyktoner og en ren saltaktig mineralitet. Frisk syre. God lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Klassisk og meget bra Kirchenstück fra Acham-Magin i denne årgangen. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15499001
Vin: Kruger-Rumpf Scharlachberg Riesling GG 2021

Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 389,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Tiltalende og intens på nesen med konsentrerte aromaer av grønne epler og lime, samt innslag av noe blomster, våt og knust stein og saltmineraler. Middels fyldig vin med en delikat og god munnfølelse med bra intensitet. Pen konsentrasjon av fersk, syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Pen saltaktig mineralitet, samt innslag av litt urter og fruktskall. Frisk syre. Flott lengde med en tørr, mineralpreget og fersk avslutning. Virkelig flott vin med pent potensiale. Trenger litt tid i kjelleren. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15496801
Vin: Westhofener Morstein Riesling Trocken 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 459,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: K. Wechsler
Beskrivelse: 474 flasker lanseres. Skikkelig konsentrert, dyp og tiltalende på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og gule epler, fersken, samt blomster, grønne urter, våt stein og mineraler. Pent fyldig vin med en utpreget god og forholdsvis rik munnfølelse med strålende intensitet. Flott konsentrasjon av fyldig, kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på lime og litt bitre sitrusfrukter, samt grønne epler. Nydelig renhet i frukten. Innslag av fruktskall, urter og litt mandler, samt en lekker mineralitet som gir nerve. Frisk syre. Flott lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Veldig flott og virkelig lovende vin. Denne er spesielt vellykket i 2021-årgangen. Trenger litt tid. Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

 

Varenr: 15050301
Vin: Ch. Suduiraut Vieilles Vignes Grand Vin Sec 2020
Region: Bordeaux, Frankrike
Pris: 669,90 kr
Importør: Vinarius
Produsent: Ch. de Suduiraut
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Rik og uttrykksfull på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter, grønne epler, aprikos, noe tørket frukt, samt blomster, mandler, honning, karamell, toast og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god, rik munnfølelse med kremet fedme. Myk og fyldig rik frukt på smak, med vekt på lime, grønne pærer og gule epler. Innslag av tørket frukt, nøtter, fat og noen lette saltmineraltoner. Balansert syre. Flott lengde med en tørr, rik avslutning. Meget bra hvit Bordeaux i rikere stil.
Poeng: 91

 

Varenr: 15517601
Vin: Saarburger Riesling Feinherb 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 325,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Zilliken
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Konsentrert og tiltalende på nesen med aromaer av syrlig lime og friske grønne epler, fersken, samt hylleblomst, knust stein og mineraler. Pen dybde på duft. Middels fyldig vin med en elegant munnfølelse og nydelig intensitet. Fin konsentrasjon av syrlig, slank og frisk frukt på smak, med vekt på lime og Granny Smith-epler. Innslag av en fin saltmineralitet, samt urter og sitrusskall med litt bitterhet. Frisk syre og en delikat, pent balansert sødme. Flott lengde med en tørr, eplepreget avslutning. Strålende feinherb som virkelig pirrer! Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 15503001
Vin: Krettnacher Ober Schäfershaus Riesling Spätlese trocken (Lorenz Manni AP-18) 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 428,90 kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Hofgut Falkenstein
Beskrivelse: 36 flasker lanseres. Fersk, aromatisk og lett dansende på nesen med aromaer av syrlig lime, grønne epler og litchi, samt sommerblomster, mynte, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en utpreget god, slank munnfølelse med lekker friskhet. Saftig, syrlig og konsentrert frukt på smak, med vekt på lime og grønne epler, samt hvit fersken. En lett sødme trer frem. Innslag av urter, litt bittert grønt epleskall og en pen mineralitet. Krisp syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget bra vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 15504601
Vin: Ayler Schonfels Riesling GG Fass 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 484,90 kr
Importør: Garage d’Or
Produsent: Lauer
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Kraftfull og kompleks på nesen med aromaer av grønne og litt modne gule epler, sitrusfrukter, samt voks, blomster, krydder, knust stein og mineraler. Pent fyldig vin med en strukturert munnfølelse med god intensitet og kraft. Flott konsentrasjon av fyldig, myk og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av bittert fruktskall, samt urter, litt krydder og en fin mineralitet. Fin kompleksitet på smak. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Den har et noe rustikt oldschool-preg over seg, men dette er en kompleks, vellaget og meget bra vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 15526201
Vin: Niederhäuser Klamm Riesling Kabinett 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 268,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dönnhoff
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Fersk, ren og tiltalende på nesen med kjølige dufter av lime, grønne epler og fersken, noen lette tropiske toner, samt urter, blomster, røyk og pene mineraltoner. Middels fyldig vin med en god munnfølelse og flott nerve. Fin konsentrasjon av saftig og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og fersken. Innslag av urter og saltmineraler, samt noe røyk. Krisp syre. Balansert sødme. Bra lengde med en tørr og syrlig utgang. Meget flott Kabinett. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 14499601
Vin: Zweistrom Riesling Trocken 2021
Region: Tyskland
Pris: 264,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Fersk og aromatisk på duft med preg av grønne epler og lime, samt vårblomster, knust stein og saltmineraler. Lett reduktiv. Middels fyldig vin med en konsentrert, god munnfølelse med bra intensitet. Flott konsentrasjon av fersk, syrlig og fyldig frukt på smak, med vekt på fersken, sitrusfrukter og epler. Pen mineralitet, samt innslag av urter, noe epleskall og noe røyk. Frisk syre. Pen lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget bra vin. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 15499401
Vin: Kruger-Rumpf Münsterer Im Pitterberg Riesling Kabinett 2016

Region: Nahe, Tyskland
Pris: 269,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Kruger-Rumpf
Beskrivelse: Intens og lett utviklet på nesen med aromaer av grønne epler og fersken, noen tropiske toner, samt sitrusskall, urter, knust stein og mineraler. Hint av litt honning og voks på duft. Middels fyldig vin med en god, slank munnfølelse. Fin konsentrasjon av slank, sursøt og lett utviklet frukt på smak, med vekt på fersken og lime. Innslag av fruktskall med noe bitterhet, samt urter og mineraler. Bra syre og en fint balansert sødme. Fin lengde med en tørr og syrlig utgang. Elegant og meget bra Kabinett med litt utvikling. Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

 

Varenr: 15531701
Vin: Forster Jesuitengarten Riesling GG 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 437,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Acham-Magin
Beskrivelse: 300 flasker lanseres. Ren, kjølig og innsmigrende på nesen med aromaer av fersken, sitrusfrukter og grønne epler, noe fruktskall, samt blomster, røyk og en tydelig saltaktig mineralitet. Middels til fyldig vin med en god, presis munnfølelse med bra nerve. Fin konsentrasjon av syrlig, fersk og slank frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av mandler, noe fruktskall, litt røyk, samt en fin saltmineralitet. Bra, frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget god vin i denne årgangen.
Poeng: 91

 

Varenr: 15535901
Vin: Riesling Ozyetra 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 1 149,90 kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. von Winning
Beskrivelse: 24 flasker lanseres. Kompleks og noe særpreget på nesen med aromaer av modne, syrlige sitrusfrukter, gule epler og noe stenfrukter, samt voks, tydelig fat, våt stein og mineraler. Snev av blomster på duft. Pent fyldig vin med en rund, rik munnfølelse med kremet tekstur og bra smaksintensitet. Rik, fyldig og syrlig frukt på smak, med vekt på modne sitrusfrukter og gule epler. Innslag av krydder, tre, litt honning og saltmineraler. Frisk syre. Flott lengde med tørr og noe rik og kraftfull avslutning. Vellaget og flott riesling i en særpreget, rikere stil.
Poeng: 91

 

Varenr: 15498201
Vin: Niersteiner Pettenthal Riesling GG 2021

Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 486,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Gunderloch
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Litt reduktiv på nesen med underliggende dufter av lime, litt grønne epler og gule plommer, samt rosmarin, knust stein og mineraler. Hint av blomster på duft. Pent fyldig vin med en tett, rikere munnfølelse med flott smaksintensitet og bra kraft. Fin konsentrasjon av fyldig, fersk og noe rik frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og epler, samt litt stenfrukter. Innslag av epleskall, litt urter og nøtter, samt saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og salin avslutning med en litt stram utgang. Vellaget og meget lovende riesling som har godt av litt kjellertid.
Poeng: 91

 

Varenr: 15530101
Vin: Pündericher Marienburg Fahrlay Riesling GG 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 474,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Busch, C.
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Floralpreget og ren på nesen med aromaer av litt modne sitrusfrukter, grønne epler, samt blomster, mineraler og en bitteliten peppertone. Middels til fyldig vin med en god munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert og myk litt lett krydret frukt på smak, med vekt på modne gule og grønne epler, samt bakte sitrusfrukter. Innslag av bittert epleskall, litt nøtter, en pen saltmineralitet og et lite krydderhint. Flott syre. Fin lengde med en tørr og syrlig avslutning. Klassisk, konsentrert GG. Meget bra vin.
Poeng: 90

 

Varenr: 15528701
Vin: Deidesheimer Paradiesgarten Riesling Trocken EL 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 279,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Mosbacher
Beskrivelse: 600 flasker lanseres. Ren og tiltalende på nesen med aromaer av saftige sitrusfrukter og epler, noe fersken, samt blomster, urter, flintrøyk og saltmineraler. Middels fyldig vin med en tett, konsentrert munnfølelse med flott nerve og intensitet. Konsentrert, syrlig og utpreget frisk slank frukt på smak, med vekt på fersken og lime. Innslag av urter, noe syrlig-bittert fruktskall og pene mineraltoner. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Meget bra, frisk vin som får et fint løft i årgangen. Spesielt anbefalt.
Poeng: 90

 

Varenr: 15536001
Vin: Haardter Burgergarten Riesling trocken EL 2021
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 369,90 kr
Importør: Symposium Wines
Produsent: Weing. von Winning
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Frisk, fersk og noe intens på nesen med aromaer av grønne epler og fersken, samt sitrusskall, blomster, røyk og mineraler. Et lett snev av tre på duft. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av syrlig, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av noe urter og krydder, samt røyktoner og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, eplesyrlig og ganske tett avslutning. Flott riesling med pen frukt!
Poeng: 90

 

Varenr: 15496901
Vin: Westhofener Benn Riesling Trocken 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 349,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: K. Wechsler
Beskrivelse: 174 flasker lanseres. Aromatisk, noe rik og utviklet på nesen med aromaer av modne gule og grønne epler og modne, bakte sitroner, samt blomster, tørkede urter, våt stein og mineraler. Snev av nøtter og lette kryddertoner på duft. Pent fyldig vin med en rik og god munnfølelse med bra smaksintensitet. Bra konsentrasjon av fyldig og litt myk syrlig frukt på smak, med vekt på modne epler og sitrusfrukter. Innslag av urter og saltmineraler. Bra, frisk syre. Fin lengde med en knusktørr og syrlig avslutning. Vellaget og lovende vin fra Katharina Wechsler.
Poeng: 90

 

Varenr: 15523501
Vin: Ihringer Winklerberg Gras Im Ofen Weissburgunder GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 535,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Dr.Heger
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Tiltalende og ganske ekspressiv på nesen med dufter av epler, sitrusfrukter, noe pærer, samt blomster, våt stein og saltmineraler. Hint av tre på nesen. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med kremet tekstur og fin friskhet. Konsentrert, syrlig og myk fyldig frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime. Innslag av urter og krydder, saltmineraler, litt tre og litt bittert epleskall. Bra syre. Fin lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Meget bra weissburgunder!
Poeng: 90

 

Varenr: 15523601
Vin: Bürgstadter Centgrafenberg Riesling GG 2021
Region: Franken, Tyskland
Pris: 584,50 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Fürst
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Tiltalende, samtidig litt steinete på nesen med aromaer av lime og grønne epler, litt krydrede stenfrukter, samt våt stein og mineraler. Hint av blomster og tre på duft. Middels fyldig vin med en tett, konsentrert munnfølelse med pent anslag og pen friskhet. Konsentrert, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på friske grønne epler og syrlig lime. Innslag av urter, epleskall, røyk og en pen saltmineralitet. Frisk syre. Bra lengde med en saltmineralpreget og tørr avslutning. Meget bra, nerverik og lovende GG fra Franken.
Poeng: 90

 

Varenr: 15522401
Vin: Oberemmeler Hütte Riesling GG 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 470,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: von Hövel
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Dufter friskt av fersken, sitrusfrukter og syrlige grønne epler, en anelse tropisk frukt, samt vårblomster, røyk og mineraler. Snev av blomster på duft. Middels til fyldig vin med en slank og god munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert og myk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og amalfisitroner. Lett sødme som er pent balansert. Innslag av bittert epleskall, urter og en fin saltmineralitet, samt et lett hint av mandler. Heftig syre. Bra lengde med en tørr og mineralpreget avslutning. Dette drikker virkelig godt. Absolutt vellykket i 2021-årgangen.
Poeng: 89

 

Varenr: 15521801
Vin: Ockfener Riesling Trocken 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 352,20 kr
Importør: Dørstad Grapes
Produsent: Nik Weis – St. Urbans-Hof
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Ren og tiltalende på nesen med aromaer av lime og grønne epler, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en god og slank munnfølelse med bra intensitet og friskhet. Fin konsentrasjon av fersk, syrlig og slank frukt på smak, med vekt på epler og lime. Lett sødme i frukten. Innslag av urter, sitrusskall og en fin mineralitet. Fin, frisk syre. Fin lengde med en tørr, saltmineralpreget avslutning. Ren, meget bra Saar-riesling med strålende syrefriskhet.
Poeng: 89

 

Varenr: 15533801
Vin: Scharzhofberger Riesling Kabinett Feinherb 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 336,10 kr
Importør: WEAUCO
Produsent: Bischöfliche Weingüter Trier
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Tiltalende og aromatisk på nesen med aromaer av fersken, lime og grønne epler, noe aprikos og tropiske toner, samt hylleblomst, knust stein og mineraler. Et lite snev av urter og petroleum på duft. Middels fyldig vin med en god munnfølelse med fin intensitet. Slank, syrlig og saftig fersk frukt på smak, med vekt på lime og epler. Flott frukt her! Innslag av epleskall, litt urter, samt mineraler og litt røyk. Frisk syre og en pent balansert sødme. Fin lengde med en tørr, syrlig avslutning. Meget god feinherb som i sin halvtørre stil vil være en utmerket matvin.
Poeng: 89

 

Varenr: 15505901
Vin: Kestener Paulinshofberg Riesling GK 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 362,40 kr
Importør: eWine
Produsent: Steinmetz, G.
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Klassisk, samtidig fersk og ekspressiv på nesen med aromaer av grønne og gule epler, fersken, samt vårblomster, flint og mineraler. Et lite snev av ingefær og nøtter på duft. Middels fyldig vin med en slank og god munnfølelse med fin intensitet. Konsentrert, fersk og litt myk syrlig frukt på smak, med vekt på kjøttfull fersken og epler. En lett sødme som er pent integrert. Innslag av fruktskall, litt krydder og nøtter, samt fine mineraltoner. Bra syre. Fin lengde med en tørr og eplepreget avslutning. Flott Mosel-riesling.
Poeng: 89

 

Varenr: 15534401
Vin: Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Magnus Trocken 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 418,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Schneider
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Vinen er noe reduktiv på nesen, men viser seg med aromaer av grønne epler, lime, samt gjær, knust stein og saltmineraler. Streif av litt pærer på duft. Pent fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse. Konsentrert, fyldig og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler og litt bitre sitrusfrukter. Innslag av epleskall, urter og krydder, samt røyk og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, steinete og syrlig utgang. Dette er vellaget, flott og ikke minst lovende vin som ikke er helt i balanse per dags dato og trenger tid.
Poeng: 89

 

Varenr: 15505601
Vin: Traiser Mühlberg im Rotenfels Riesling GG 2021
Region: Nahe, Tyskland
Pris: 475,30 kr
Importør: eWine
Produsent: Crusius
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Intens og raffinert på nesen med aromaer av Granny Smith-epler og lime, samt blomster, urter, steinrøyk og saltmineraler. Pent fyldig vin med en god munnfølelse med bra intensitet. Konsentrert, fersk og fyldig frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av lette krydder- og nøttetoner, samt et pent saltmineralpreg. Frisk syre. Fin lengde med en tørr og syrlig, eplepreget utgang. Meget bra, fyldig riesling med lekker konsentrasjon.
Poeng: 89

 

Varenr: 13631401
Vin: Binger Scharlachberg Riesling GG 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 530,20 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Wagner-Stempel
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Elegant, samtidig fersk og intens på nesen med aromaer av modne sitrusfrukter og modne grønne epler, litt tropiske toner, samt blomster, flintrøyk og mineraler. Pent fyldig vin med en god og rikere, samtidig rund munnfølelse med tydelig tekstur. God konsentrasjon av syrlig, bløt og fersk fyldig frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av noe bittert fruktskall, enkelte nøttetoner, samt mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr, mineralpreget avslutning. Bra vin som mister litt grepet underveis og underpresterer noe med hensyn til konsentrasjon, nerve og friskhet.
Poeng: 89

 

Varenr: 15534501
Vin: Weissburgunder *** 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 418,70 kr
Importør: Tramontane DA
Produsent: Koch
Beskrivelse: 126 flasker lanseres. Bred og ganske dyp på nesen med aromaer av stenfrukter, grønne og gule epler, samt voks, smør, litt nøtter, litt fat og litt mineraler. Noen florale toner på duft. Pent fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse. Myk og fyldig fersk frukt på smak, med vekt på stenfrukter og syrlige epler, samt noe lime. Innslag av krydder, litt nøtter og fat, samt saltmineraler. Fin smaksintensitet. Frisk syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. En ganske så vellykket weissburgunder.
Poeng: 89

 

Varenr: 15522301
Vin: Scharzhofberger Riesling Kabinett 2021
Region: Mosel, Tyskland
Pris: 350,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: von Hövel
Beskrivelse: 240 flasker lanseres. Aromatisk på nesen med dufter av lime, fersken og litt grønne epler, samt hyllebærblomst, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en slank og god munnfølelse med fin friskhet. Bra konsentrasjon av saftig, fersk og litt myk frukt på smak, med vekt på syrlig lime og fersken. Innslag av urter, litt bittert fruktskall og saltmineraler. Frisk syre og en pent balansert sødme. God lengde med en tørr og syrlig-mineralsk avslutning. Flott Kabinett!
Poeng: 88

 

Varenr: 15536501
Vin: Westhofener Kirchspiel Riesling Trocken 2021
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 474,90 kr
Importør: The Wine Merchant
Produsent: Weedenborn
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Ren og pen med bra intensitet på nesen med aromaer av grønne epler og pærer, lime, samt urter, litt honning, nøtter, tre og mineraler. Middels til fyldig vin med en god, noe rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av myk, fersk og fyldig syrlig frukt på smak, med vekt på grønne epler, lime, samt noe stenfrukter. Innslag av nøtter og fatkrydder, samt mineraler. Frisk syre. God lengde med en tørr, syrlig og en anelse trepreget utgang. Mangler litt detaljer og lengde, men dette er en god og vellaget Kirchspiel.
Poeng: 88

 

Varenr: 15530601
Vin: Röttinger Feuerstein Silvaner Aus Dem Granitfass 2021
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 324,80 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Ganske fersk, samtidig aromatisk på nesen med dufter av friske grønne epler, lime, noe pærer, samt blomster og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse som utstråler fin friskhet. Saftig og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Det er et visst innslag her av litt bittert fruktskall, samt grønne urter og saltmineraler. Frisk syre. Fin lengde med en tørr, syrlig og en anelse bitter avslutning. Vellaget, bra silvaner.
Poeng: 88

 

Varenr: 15057001
Vin: Kaiserstuhler Grauburgunder 2021
Region: Baden, Tyskland
Pris: 209,60 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Landerer, K. & J.
Beskrivelse: 360 flasker lanseres. Aromatisk på nesen med dufter av grønne epler, lime og litt fersken, samt blomster og mineraler. Lett hint av krydrede tropiske frukter. Pent fyldig vin med en god munnfølelse og bra smaksintensitet. Saftig, myk og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Innslag av litt bittert epleskall, noe krydder og en fin saltaktig mineralitet. God syre. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning som setter et friskt punktum. Dette er en bra grauburgunder. Spesielt anbefalt.
Poeng: 87

 

Varenr: 15534201
Vin: Sommerhäuser Reifenstein Silvaner EL 2020
Region: Franken, Tyskland
Pris: 280,– kr
Importør: Vinetum
Produsent: Weingut Schloss Sommerhausen
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Lett rik og lett utviklet på nesen med aromaer av gule epler og modne, bakte sitrusfrukter, samt blomster, knust stein og mineraler. Middels fyldig vin med en strukturert munnfølelse med bra med kraft. Konsentrert, fersk og syrlig frukt på smak, med vekt på epler og lime, samt en dose pærer. Innslag av urter, litt bittert fruktskall, samt mineraler. Frisk syre. God lengde med en mineralpreget avslutning med markante tørrstoffer. God silvaner i en konsentrert og forholdsvis strukturert stil.
Poeng: 87

 

Varenr: 15531801
Vin: Riesling Sankt Martin 2021
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 267,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Sammensatt og sødmepreget på nesen med aromaer av sitrusfrukter og grønne epler, litt tropisk frukt, samt blomster, urter, røyk og mineraler. Middels fyldig vin med en god munnfølelse. God konsentrasjon av kjøttfull, myk og fersk syrlig frukt på smak, med vekt på epler og lime. Innslag av urter og saltmineraler. Beskjeden syre. God lengde med en tørr, syrlig avslutning. Dette er en god feinherb som mangler litt friskhet og detaljer, men drikker godt.
Poeng: 87

 

Varenr: 14471201
Vin: Oberbergener Pulverbuck Weissburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 350,– kr
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Keller
Alkohol:12.50%
Beskrivelse: 113 flasker lanseres. Noe fetere og rikere på nesen med aromaer av modne gule epler og sitrusfrukter, litt aprikos, samt smør, mineraler og litt fat. Pent fyldig vin med en rik, noe kraftig munnfølelse med mye punch og kremet tekstur. Rik, litt utviklet og kremet bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og stenfrukter med noe bitterhet. Hint av lime. Innslag av urter, en røykaktig mineralitet og litt mandler og fat. En noe beskjeden syre gjør at frukten fremstår en anelse flabby underveis. God lengde med en tørrende, syrlig avslutning. God weissburgunder som mangler litt friskhet og detaljer.
Poeng: 86

 

Varenr: 15533501
Vin: Röttinger Feuerstein Silvaner Spätlese Trocken 2021
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 261,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Velduftende og floral på nesen med aromaer av syrlige sitrusfrukter og grønne epler, samt urter, sommerblomster og mineraler. Middels fyldig vin med en god og frisk munnfølelse. Syrlig og frisk frukt på smak, med vekt på epler og bitre sitrusfrukter. Delikat innslag av noe urter, samt en god nerve av mineralitet på smak. Krisp syre. God lengde med en lett tørrende og syrlig avslutning med en noe bitter utgang. Blir kanskje litt skrinn og vel skarp, men dette er likevel en vellaget silvaner fra Taubertal.
Poeng: 85

 

Røde viner 

Varenr: 15233201
Vin: Mazy-Chambertin 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 3 599,90 kr
Importør: Heritage Wines
Produsent: Rebourseau, H.
Beskrivelse: 36 flasker lanseres. Dyp, fersk og tiltalende på nesen med aromaer av skogsbær, mørke plommer og sødmerike røde bær, samt lilla blomster, krydder, anis og tre. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med bra intensitet. Flott konsentrasjon av syrlig, kjøttfull og noe myk frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørke kirsebær, samt noe søte bær. Innslag av lakris, saltmineraler og tre. Frisk syre. Ferske, ganske faste tanniner som griper godt. Bra lengde med en tørr og litt stram avslutning. Konsentrert, fremragende vin som trenger godt med kjellertid.
Poeng: 94

 

Varenr: 15520501
Vin: Hecklinger Schlossberg Spätburgunder GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 1 359,- kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Huber
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 10 flasker lanseres – maksimalt 3 flasker per kunde. Dyp, innsmigrende og meget elegant på nesen med veldig rene fruktaromaer av syrlige kirsebær, skogsbær og villbringebær, samt innslag av roser og fioler, anis, røyk, saltmineraler og velintegrert tre. Snev av skogbunn på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god, delikat munnfølelse med nydelig intensitet og nerve. Nydelig konsentrasjon av fersk og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær, bringebær og skogsbær. Innslag av anis, mandler, en pen saltaktig mineralitet og noe tre. Pen struktur med lette, finkornede tanniner og flott syre. Nydelig lengde med en tørr og kompleks avslutning. Superb, finessepreget spätburgunder! Spesielt anbefalt.
Poeng: 94

 

Varenr: 15324001
Vin: Chapelle-Chambertin 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 2 400,– kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Dom. Rossignol-Trapet
Beskrivelse: 36 flasker lanseres. Kompleks og innsmigrende på nesen med aromaer av bringebær og syrlige kirsebær, litt solbær, samt blomster, lær, lakris, noen jordlige toner og tre. Pent fyldig vin med en strukturert og utpreget god munnfølelse. Pen konsentrasjon av fersk, strukturert og saftig frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkerøde kirsebær, samt noe bringebær. Innslag av krydder, lakris og litt saltmineraler, samt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Nydelig lengde med en tørr og stram utgang. Strålende vin med godt utviklingspotensiale. Fersk nå og trenger litt tid i kjelleren.
Poeng: 93

 

Varenr: 15496101
Vin: Pinot Noir HE 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 1 259,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Dausch
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Ganske konsentrert og fersk på nesen med dufter av mørke bringebær og syrlige kirsebær, noe plommer, samt roser, saltmineraler og tre. Lekker dybde på duft. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse og strålende anslag. Konsentrert, saftig og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær. Innslag av anis, noe krydder, samt tretoner. Flott syre. Fine tanniner som biter akkurat passe. Pen lengde med en tørr, syrlig avslutning. En virkelig strålende pinot fra Pfalz som oser dyktig håndverk.
Poeng: 93

 

Varenr: 15520301
Vin: Malterdinger Bienenberg Spätburgunder GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 945,– kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Huber
Beskrivelse: 28 flasker lanseres – maksimalt 3 flasker per kunde. Parfymert og innsmigrende på nesen med aromaer av syrlige mørkerøde kirsebær, sødmerike bringebær og mørke bær, samt blomster, mandler, en lekker saltmineralitet og pent integrert tre. Lekker dybde på nesen. Pent fyldig vin med en utpreget god, elegant balansert munnfølelse. Nydelig konsentrasjon av slank, kjølig og saftig fersk frukt på smak, med vekt på syrlige kirsebær og mørke bringebær og skogsbær. Innslag av anis, litt krydder, samt en lekker saltaktig mineralitet og pent integrert tre. Frisk syre og lette tanniner. Nydelig lengde med en tørr og lett syrlig avslutning. Nydelig, raffinert spätburgunder.
Poeng: 93

 

Varenr: 15261201
Vin: Pommard Jarollieres, Pousse d’Or 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 940,60 kr
Importør: Nafstad
Produsent: Pousse d’Or
Alkohol:13.50%
Beskrivelse: 75 flasker lanseres. Fruktig og lett parfymert på nesen med aromaer av bringebær, syrlige kirsebær, litt sødmerike bjørnebær, samt mandler, anis, lær og tre. Pent fyldig vin med en konsentrert og strukturert munnfølelse med bra intensitet. Pen konsentrasjon av strukturert, saftig og fyldig frukt på smak, med vekt på mørkere kirsebær og skogsbær. Innslag av lakris, krydder og urter, noe saltmineraler, samt tre. Frisk syre. Faste, men balanserte tanniner. Meget bra lengde med en tørr og noe fast utgang. Meget vellaget, kraftfull og lovende pinot med bra potensiale. Trenger kjellertid.
Poeng: 92

 

Varenr: 15495201
Vin: Eschbacher Hasen Pinot Noir 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 985,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Dausch
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Innsmigrende og parfymert på nesen med aromaer av bringebær og syrlige røde kirsebær, noe mørke plommer, samt blomster, saltmineraler og noe tre. Pent fyldig vin med en utpreget god, rikere munnfølelse med fin intensitet. Konsentrert, fersk og kjøttfull syrlig frukt på smak, med vekt på skogsbær, bringebær og kirsebær. Innslag av mandler, litt pepper og krydder, samt tre og hint av saltmineraler. Flott kompleksitet på smak. Frisk syre og fine tanniner. Meget bra lengde med en tørr avslutning. Elegant og meget bra Pfalz-pinot! Trenger litt kjellertid.
Poeng: 92

 

Varenr: 15496001
Vin: Pinot Noir Herrschaft 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 799,90 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Dausch
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Fruktig og aromatisk på nesen med dufter av skogsbær og bringebær, litt plommer, samt blomster, peppertoner og tre. Pent fyldig vin med en delikat og god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk syrlig frukt på smak, med vekt på røde bær med noe sødme og syrlige kirsebær. Fruktsødmen er pent integrert. Innslag av urter, mineraler og litt salt lakris, samt tre. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner med et pent bitt. Bra lengde med en tørr og litt stram utgang. Virkelig flott vin med lekker frukt. Litt tydelig tre nå, men dette vil integreres med tiden.
Poeng: 91

 

Varenr: 14194301
Vin: Wagner Henkenberg Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 789,– kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Weingut Peter Wagner
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 50 flasker lanseres. Kompleks og ganske uttrykksfull, samtidig innsmigrende på nesen med aromaer av røde kirsebær og villbringebær, samt lilla blomster, urter, røyk, saltmineraler og noe tre som er flott integrert. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse med fin intensitet. Konsentrert og saftig syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær, samt mørkere, søte bringebær. Innslag av sitrusskall, saltmineraler, endel krydder, samt mandler og tre. Flott syre. Finkornede, lett strukturerte tanniner. Pen lengde med en tørr, delikat avslutning. Meget bra spätburgunder med fint potensiale.
Poeng: 91

 

Varenr: 15311601
Vin: Ladoix Buis, Nudant 2020
Region: Burgund, Frankrike
Pris: 478,40 kr
Importør: eWine
Produsent: Nudant
Alkohol:13.00%
Beskrivelse: 420 flasker lanseres. Konsentrert og tett på nesen med aromaer av mørke bringebær og skogsbær, samt lilla blomster, lær, anis og tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av syrlig, fersk og myk frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, noe anis, samt noe tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og syrlig avslutning. Meget god, juicy pinot.
Poeng: 90

 

Varenr: 15531001
Vin: Königsbacher Idig Spätburgunder GG 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 959,70 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Christmann
Beskrivelse: 60 flasker lanseres. Tiltalende, dyp og noe utviklet på nesen med dufter av modne, syrlige bringebær og mørkerøde kirsebær, litt plommer, samt blomster og tydelig tre. Hint av mineraler på duft. Middels til fyldig vin med en strukturert og god munnfølelse med fin intensitet. Flott konsentrasjon av saftig, fyldig og syrlig lett utviklet frukt på smak, med vekt på bringebær og mørkerøde kirsebær. Innslag av saltmineraler, krydder og litt anis, samt tre. Frisk syre. Fine tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig utgang. Ikke alle vil like den litt fremtredende eiken her, men dette er likefullt en flott spätburgunder!
Poeng: 90

 

Varenr: 15534701
Vin: Pinot Noir*** 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 619,80 kr
Importør: Tramontane DA
Produsent: Koch
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Kjølig og innsmigrende på nesen med dufter av mørkerøde kirsebær, skogsbær og litt villbringebær, samt blomster, krydder, saltmineraler og tre som er ganske bra integrert. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, fersk og noe myk sursøt frukt på smak, med vekt på skogsbær og bringebær. Innslag av mandler, salt lakris, mineraler og tre. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Flott lengde med en tørr og syrlig avslutning med noe tre i utgangen. Meget vellykket Baden-pinot med lekker frukt.
Poeng: 90

 

Varenr: 15520401
Vin: Malterdinger Bienenberg Spätburgunder GG 2014
Region: Baden, Tyskland
Pris: 845,– kr
Importør: T&T Wine
Produsent: Huber
Beskrivelse: 34 flasker lanseres – maksimalt 3 flasker per kunde. Kraftfull og ekspressiv på nesen med aromaer av noe utviklet frukt, med vekt på røde kirsebær og skogsbær, litt bjørnebær, litt syltet frukt, samt mandler, noen jordlige toner, blomster og tre. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Fyldig og kjøttfull noe utviklet frukt på smak, med vekt på bjørnebær og syrlige mørkerøde kirsebær. Innslag av krydder, noe anis og mandler, litt saltmineraler, samt tre. Frisk syre. Polerte tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. Vellaget, lett utviklet spätburgunder i en noe mer eiket og robust stil enn senere årganger.
Poeng: 90

 

Varenr: 15516201
Vin: Achkarrer Schlossberg Spätburgunder GG 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 635,90 kr
Importør: Moswines
Produsent: E. Michel
Beskrivelse: 72 flasker lanseres. Ren, samtidig ganske tett på nesen med aromaer av sødmerike bringebær og mørke bær, samt blomster, pepper, mandler og fint integrert tre. Pent fyldig vin med en god, konsentrert munnfølelse. Sur-søt, konsentrert og saftig frukt på smak, med vekt på mørke kirsebær og sødmerike bringebær. Innslag av mandler, litt pepper og saltmineraler, samt litt tydelig tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr avslutning med noe tre i utgangen. Bra Baden-pinot med fin frukt, men også litt fremtredende eik. Gi den litt tid.
Poeng: 89

 

Varenr: 15525301
Vin: Achkarrer Spätburgunder Tephrit 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 402,– kr
Importør: Moswines
Produsent: E. Michel
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Parfymert og tiltalende på nesen med aromaer av villbringebær og syrlige røde kirsebær, samt mandler, urter, blomster, røyk, saltmineraler og pent integrert tre. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Fin konsentrasjon av kjølig, saftig og litt bløt frukt på smak, med vekt på kirsebær og bringebær, samt noe skogsbær. Innslag av urter, en liten peppertone, samt saltmineraler og fint integrert tre. Frisk syre. Lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en syrlig og tørr utgang. Flott vin!
Poeng: 89

 

Varenr: 15056701
Vin: Oberrotweiler Eichberg Spätburgunder 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 514,70 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Landerer, K. & J.
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Intens og aromatisk på nesen med dufter av mørke skogsbær og syrlige mørke kirsebær, samt rosmarin, mandler, litt lær, røyk og tre. Pent fyldig vin med en god, tett munnfølelse. Saftig, konsentrert og syrlig litt myk frukt på smak, med vekt på syrlige mørke bringebær og skogsbær. Innslag av litt sitrusskall, urter, litt anis, en litt røykaktig mineralitet og tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og noe trepreget avslutning. En litt robust og mørk, men vellaget og god pinot fra Baden.
Poeng: 89

 

Varenr: 15056901
Vin: Oberrotweiler Kirchberg Syrah 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 434,80 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Landerer, K. & J.
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Rik og uttrykksfull på nesen med aromaer av modne mørke plommer, bjørnebær og skogsbær, samt krydder, lakris, noen animalske toner og tre. Pent fyldig vin med en god, rikere munnfølelse. Fin konsentrasjon av rik, myk og saftig fersk frukt på smak, med vekt på syrlige mørke bær og sødmerike plommer. Innslag av krydder, noe nøtter og tre. Frisk syre. Ferske, noe faste tanniner. Bra lengde med tørr, litt fast avslutning. Flott tysk syrah og et meget interessant bekjentskap.
Poeng: 88

 

Varenr: 15530501
Vin: Röttinger Feuerstein Spätburgunder R 2020
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 394,– kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Beskrivelse: 144 flasker lanseres. Ganske konsentrert på nesen med aromaer av bringebær og mørkere røde kirsebær, litt bjørnebær, samt anis, blomster og tre. Snev av saltmineraler på duft. Pent fyldig vin med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av fersk, saftig og bløt litt rikere frukt på smak, med vekt på skogsbær og mørkere, syrlige kirsebær. Innslag av urter, litt saltmineraler og tre. Frisk syre og lett strukturerte, finkornede tanniner. Bra lengde med en tørr og noe syrlig avslutning. Vellaget spätburgunder.
Poeng: 88

 

Varenr: 15528501
Vin: Wachenheimer Goldbächel Spätburgunder EL 2020
Region: Pfalz, Tyskland
Pris: 369,90 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Mosbacher
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Ekspressiv og dypere på nesen med aromaer av modne mørkerøde kirsebær, noe sødmerike bringebær, samt blomster, saltmineraler og fat. Pent fyldig vin med en god, slankere munnfølelse. Fyldig, en anelse myk og moden syrlig frukt på smak, med vekt på kirsebær og skogsbær. Innslag av krydder, litt saltmineraler og tydelig tre. Frisk syre. Lette tanniner. God lengde med en tørr og noe syrlig avslutning med tre i utgangen. Bra spätburgunder med et litt vel tydelig fatpreg.
Poeng: 87

 

Varenr: 15516701
Vin: Siefersheimer Heerkretz Spätburgunder GG 2020
Region: Rheinhessen, Tyskland
Pris: 565,10 kr
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Wagner-Stempel
Beskrivelse: 120 flasker lanseres. Litt smårik og sødmepreget på nesen med aromaer av villbringebær og sødmerike røde bær, litt kirsebær, samt blomster, mineraler og litt tre. Pent fyldig vin med en god munnfølelse. Saftig og myk sødmerik og noe utviklet frukt på smak, med vekt på søte røde bær, samt noe syrlige, mørkerøde kirsebær. Innslag av pepper, litt urter, samt saltmineraler og noe tre. Frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt syrlig avslutning. Litt sødmepreget spätburgunder som særlig mangler litt på friskhetsfronten, men som drikker godt.
Poeng: 87

 

Varenr: 15056801
Vin: Oberrotweiler Pinot Noir Schwarze Erde 2020
Region: Baden, Tyskland
Pris: 269,80 kr
Importør: Blend Wines
Produsent: Landerer, K. & J.
Beskrivelse: Rikere og intens på nesen med aromaer av modne mørke bær og mørkerøde kirsebær, samt mandler, urter, blomster og tre. Hint av mineraler. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Saftig, kjøttfull og litt rik moden frukt på smak, med vekt på kirsebær og syrlige skogsbær. Innslag av urter og krydder, salt lakris, samt tre. Bra, frisk syre. Lette tanniner. Bra lengde med en tørr og litt krydret avslutning. Mangler litt detaljer, men denne vinen drikker godt og gir mye pinotglede for pengene.
Poeng: 87

 

Varenr: 15532301
Vin: Markelsheimer Probstberg Tauberschwarz R 2020
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 394,- kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Beskrivelse: 36 flasker lanseres. Rikere, fruktig og lett utviklet på nesen med aromaer av mørke plommer og moreller, litt røde bær, samt lær, pepper, krydder og noen florale toner. Noe tre på duft. Pent fyldig vin med en god og saftig munnfølelse. God konsentrasjon av saftig, bløt og fersk frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørkere kirsebær. Tydelig sødme i frukten som er ok integrert. Innslag av anis og pepper, litt krydder og noe tre. Frisk syre og lett strukturerte, finkornede tanniner. God lengde med en tørr og litt urtete utgang. God, noe sødmepreget vin som blir litt rustikk i uttrykket.
Poeng: 85

 

Varenr: 15533601
Vin: Röttinger Feuerstein Tauberschwarz Trocken 2021
Region: Taubertal, Tyskland
Pris: 324,40 kr
Importør: Hans A.Flaaten Vins Fins
Produsent: Hofmann
Beskrivelse: 180 flasker lanseres. Fruktig på nesen med aromaer av moreller og sødmerike mørkerøde bær, samt pepper og krydder, litt lær og lilla blomster. Pent fyldig vin med en god, saftig munnfølelse. Saftig, fersk og noe sødmepreget frukt på smak, med vekt på syrlige skogsbær og mørkere bær med sødme. Innslag av krydder og pepper. Bra syrefriskhet og lette tanniner. God lengde med en ganske tørr og stram utgang. God, litt sødmepreget vin som mangler noe detaljer.
Poeng: 85