Skip to main content

Botti.no har de siste månedene testet mange engelske viner. Her er våre 30 beste tips til viner som er tilgjengelige i basis- eller bestillingsutvalget.

Vinene som Botti.no mener er meget gode kjøp kvalitet vs pris eller som viser et helt spesielt særpreg har betegnelsen «Spesielt anbefalt». 

Medarbeidere i denne artikkelen er skribentene Andre Brattland (AB) og Erlend Stokstad Haarr (ESH).

For å holde deg oppdatert med nye artikler og smaksnotater på botti kan du like Facebook-siden som du finner HER. Du kan følge botti.no på Instagram under botti_norge.

(MERK jfr lenker til vinmonopolet- all bestilling, kjøp og utlevering skjer fra, av eller hos Vinmonopolet eller deres samarbeidspartnere.)

Annonse

Annonse

Musserende viner

Varenr: 7345101
Vin: Nyetimber Classic Cuvee
Region: West Sussex, Storbritannia
Pris: 399,90 kr (basis)
Importør: Winning Brands
Produsent: Nyetimber Limited
Alkohol:12.00% Sukker:5.8 g/l Syre:7.7 g/l
Druer: chardonnay, pinot noir og pinot meunier.
Beskrivelse: Delikat og forførende på nesen med aromaer av friske grønne og gule epler, lime og andre sitrusfrukter, fersken, samt kjeks, bakst, mandler og kalkmineraler. Snev av blomster på duft. Pent fyldig vin med en delikat, kremet munnfølelse med fine, små bobler. Nydelig konsentrasjon av kremet, frisk og mineralsk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter, samt noe fersken. Innslag av fløtekaramell, mandler og kjeks, samt snev av litt honning. Frisk syre. Meget pen lengde med en deilig, frisk avslutning. Herlig mineralsk og eplefruktdrevet musserende. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

Varenr: 7344901
Vin: Nyetimber Rosé
Region: West Sussex, England
Pris: 429,– kr (basis)
Importør: Winning Brands
Produsent: Nyetimber Limited
Alkohol:12.00% Sukker:9.0 g/l Syre:7.7 g/l
Druer: chardonnay, pinot noir, og pinot meunier.
Beskrivelse: Uttalt floralt og tiltalende på nesen med aromaer av søte jordbær, bringebær, røde kirsebær, fersken og mandariner, samt saltmineralitet og dufttoner av urter, krydder og roser. Middels til fyldig kropp med en kremet, utpreget god og forfriskende munnfølelse. Nydelig nerve. Meget flott konsentrasjon av sødmerik, kremet og litt myk frukt på smak, med vekt på røde kirsebær og jordbær, samt toner av sitrusfrukter. En flott, delikat mineralitet følger gjennom hele smakskurven. Frisk syre. Strålende lengde med en tørr avslutning. En fremragende rosémusserende. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

Varenr: 13060801
Vin: Harrow & Hope Brut Blanc de Noirs 2015
Region: Buckinghamshire, England
Pris: 485,– kr (bestilling)
Importør: Holst Wines
Produsent: Harrow & Hope
Alkohol:12.00% Sukker:8.8 g/l Syre:9.0 g/l
Druer: pinot meunier og pinot noir.
Beskrivelse: Fremstår relativt intens på nesen med dufter av rips, tranebær, røde epler, stenfrukter og mandariner, samt blomster, bakst, nøtter, røyk og mineraler. Streif av litt vanilje på nesen. Middels til fyldig kropp med en utpreget god, teksturert og kremet munnfølelse. Pen konsentrasjon av lett utviklet, lett sødmerik kremet frukt på smak, med vekt på røde epler, røde bær, sitrusfrukter og rips. Snev av litt grapefrukt og innslag av nøtter og litt vanilje. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Virkelig elegant og flott engelsk BdN. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 92

Varenr: 11756101
Vin: Gusbourne Blanc de Blancs 2016 
Region: Kent, England
Pris: 400,– kr (basis)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.00% Sukker:8.0 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Mer støvete og mineralrik på duft med som ligger over sitrus, eple, kjeks og nøtt. Middels fyldig musserende vin med en pen stram kjølig nerve som ligger over og tar kontroll med pen kjølig sitrusfrukt som dominerer og tar tak over salter og kjeks. Lang, god utgang. Flott eksemplar av BdB fra England. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

Varenr: 7684501
Vin:
Gusbourne Brut Reserve 2016
Region:
Kent, England
Pris: 400,20 kr (bestilling)
Importør:Heritage Wines
Alkohol:12.00%
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Rik og forførende på duft med sitruser, epler, strå og tydelige salter. Uttalt frisk vin som tar tak og sprer sin friskhet over det hele med flotte sylferske sitruser, grønne epler, nøtt, kjeks og pene salter. Lett sval nøtt ligger og koser seg i bakgrunnen med noe kjeks. Meget fin vin som forteller om sitt opphav på en utmerket måte. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

Varenr: 11051401
Vin: Simpsons Chalklands Classic Cuvée 2017
Region: Kent, England
Pris: 379,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Simpsons Wine Estate
Alkohol:12.00% Sukker:7.5 g/l Syre:8.5 g/l
Druer: chardonnay og pinot noir.
Beskrivelse: Elegant på nesen med dufter av noe utviklet frukt, med vekt på røde bær, sitrusfrukter, modne og bittelitt oksidative gule og røde epler, samt mineraler, bakst, kjeks, nøtter og toast. Fyldig kropp med en flott, kremet munnfølelse med fine, små bobler. Pen konsentrasjon av saftig, begynnende moden og samtidig ganske frisk frukt på smak, med vekt på røde epler, grapefrukt og sitrusfrukter. Innslag av litt appelsinskall, bakst, kjeks og toast, sammen med mandler, nøtter og en nydelig mineralitet. Pen, krisp syre. Nydelig lengde med en mineralsk, tørrende avslutning. Presis og meget pen britisk musserende. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

Varenr: 11430701
Vin: Simpsons Flintfields Blanc de Noirs 2017
Region: Kent, England
Pris: 429,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Brand Wine Estates AS
Alkohol:12.00% Sukker:8.0 g/l Syre:5.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Elegant på nesen med preg av modne røde epler, modne sitrusfrukter, røde bær og litt fersken, samt sopp, litt gjær og blomster. Pent fyldig vin med en meget god, kremet munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, kremet og lett utviklet frukt på smak, med vekt på røde bær, røde epler og modne sitrusfrukter. Pen mineralitet ligger under hele veien. Frisk syre. Flott lengde med en saltmineralsk, tørrende avslutning. Meget god vin. (ESH)
Poeng: 91

Varenr: 13273401
Vin: Simpsons Canterbury Rosé Brut 2018
Region: Kent, England
Pris: 429,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Simpsons Wine Estate
Alkohol:12.50% Sukker:10.5 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Litt stum på nesen. Dufter av lett modne røde og gule epler, rød frukt i retning av jordbær og bringebær, fersken, rosa grapefrukt, samt roser, urter og en flott mineralitet. Middels til fyldig kropp med en god, forfriskende og kremet munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk og kremet frukt på smak, med vekt på røde bær i retning av bringebær og kirsebær, sitrusfrukter, fersken, litt grapefrukt og røde epler. Innslag av urter, kjeks, litt bakst, mineraler, mandler og litt nøtter. Pen syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Pen, britisk musserende rosé. (ESH)
Poeng: 91

Varenr: 10965401
Vin: Oxney Classic 2017
Region: East Sussex, England
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: NON DOS
Produsent: Oxney Estate
Alkohol:11.00% Sukker:5.6 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: chardonnay, pinot meunier og pinot noir.
Beskrivelse: Frisk og forførende på duft med denne crispheten som kjennetegner de gode engelske boblene med god sitrus, eple, brødbakst og mineraler. Middels fyldig musserende vin som virkelig greier å representere områdets friskhet og jordsmonnskarakter med ungdommelige grønne syrlige epler, saftig sitrusskall, den smuldrete kjeksen, brødbakst og fin saltminralitet. Dette er særpreg og virkelig godsak. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

Varenr.: 12694901
Vin: Henners Brut NV
Region: East Sussex, England
Pris: 429,90 kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Henners
Alkohol: 12.00%.
Druer: Pinot meunier, Pinot noir, Chardonnay.
Beskrivelse: Skikkelig frisk og delikat på duft med fresh sitrus, tydelig autolyse og dette noe kalksteinpreget som tiltaler. Pent anslag på denne meget friske vinen der syren tar tak og skjærer seg igjennom smakskurven. Men den gode saftige sitrusfrukten skal være med den og sammen med kjølig brødbakst og lett delikat kremete utgang gjør dette til en britisk musserende som gjør nytten sin – forfrisker og gir glede. Meget bra. (AB) Spesielt anbefalt.
Poeng:
91

Varenr: 3872101
Vin: Hattingley Valley Rosé 2018
Region: Hampshire, England
Pris: 349,90 kr (basis)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.00% Sukker:7.9 g/l Syre:9.8 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier og frühburgunder (pinot noir précoce).
Beskrivelse: Dufter av ferske røde bær, med vekt på bringebær, jordbær og rips, samt røde og gule epler, urter og mineraler. Fyldig kropp med en frisk, kremet munnfølelse. Saftig og fruktig på smak, med preg av ferske røde bær, epler, kjeks og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en frisk utgang. Flott vin. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 12394901
Vin: Fairmile Vineyard Sparkling Rosé
Region: Oxfordshire, England
Pris: 429,– kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Fairmile Vineyard
Alkohol:12.00% Sukker:7.5 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av friske røde bær, fersken og aprikos, modne epler, samt blomster, kjeks og mineraler. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av frisk og fruktig rød frukt, med vekt på sødmefulle bringebær og jordbær, samt epler, fersken og stenfrukter. Innslag av mineraler. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 12630501
Vin: Black Chalk Classic 2017
Region: Hampshire, Storbritannia
Pris: 380,40 kr (bestilling)
Importør: Excellars
Produsent: Hillcrest Wines
Alkohol:12.00% Sukker:7.0 g/l Syre:10.0 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Pen og frisk på duft med aromaer av grønne epler, lime og stenfrukter, samt kalkmineraler, autolyse, kjeks og bakst. Snev av litt mandler, nøtter og toast. Fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Flott konsentrasjon av saftig, lett moden lys frukt på smak, med vekt på grønne epler og lime, samt fersken og stenfrukter som gir litt rikhet. Innslag av kjeks, mineraler, urter, bakst og litt toast. Hint av honning. Flott krisp syre. Bra lengde med en tørrende avslutning. Pen og balansert britisk musserende. (ESH)
Poeng: 90

Varenr: 10157601
Vin: Hattingley Valley Classic Reserve Brut
Region: Hampshire, England
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.00% Sukker:7.6 g/l Syre:8.9 g/l
Druer: pinot meunier, pinot noir og chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av modne og friske grønne epler, sitrusfrukter, litt stenfrukter, samt autolyse, bakst, mandler, nøtter og en flott mineralitet. Snev av litt blomster og toast. Middels fyldig kropp med en frisk og god, kremet munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, myk og kremet frukt på smak, med vekt på epler og sitrusfrukter. Pen kalkmineralitet, samt innslag av brioche, mandler og litt nøtter. Frisk syre. Pen lengde med en kremet, mineralsk utgang. Flott musserende. Mye meget gode bobler for pengene. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

Varenr: 12395001
Vin: Fairmile Vineyard Sparkling Classic Cuvée
Region: Oxfordshire, England
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Fairmile Vineyard
Alkohol:12.00% Sukker:3.5 g/l Syre:8.0 g/l
Druer: pinot noir, pinot meunier og chardonnay.
Beskrivelse: Dufter friskt av gule epler og pærer, sitrusfrukter, kjeks, gjær, bakst, autolyse og mineraler. Middels fyldig kropp med en krisp munnfølelse. Frisk og fruktig på smak, med preg av epler, sitrusfrukter, noe røde bær i retning av bringebær i midtpartiet, samt innslag av kjeks og en elegant mineralitet. Frisk syre. Fin lengde. Pen britisk musserende. (ESH)
Poeng: 89

Varenr: 8340301
Vin: Gusbourne Rosé 2016
Region: Kent, England
Pris:420,20 kr (bestilling)
Importør:Heritage Wines
Alkohol:12.00%
Druer:pinot meunier, chardonnay, pinot noir
Beskrivelse Strammere fruktkjerne på duft med dette tydelige preget av jordbær, fersken, orange fruktskall, autolyse og fersk blomst. Middels fyldig og saftig musserende vin med god fruktkarakter av jordbær, lett fersken, litt grovere salt, krydder og lett kjeks. God utgang. Bra vin. (AB)
Poeng: 89

Varenr.: 12739001
Vin: Rathfinny Blanc de Noirs 2016
Region: East Sussex, England
Pris: 397,90 kr (bestilling)
Importør: Haugen-Gruppen
Produsent: Rathfinny Wine Estate
Alkohol: 12.50%.
Druer: Pinot meunier, Pinot noir.
Beskrivelse: Stram, men tydelig frisk på duft med røde, nesten snev av oksiderte epler (Men frisk), autolyse, nøtt og tydelig balansert brødbakst. Middels fyldig, frisk og crispy vin med denne gode energirike røde eplene, sitrus og med passe vektig bakst på en god utgang. Kanskje mangler frukten litt konsentrasjon og råskap, men syren, denne friskheten gjør dette til en særpreget blanc de Noir fra Storbritannia. (AB)
Poeng: 88

Varenr: 12781501
Vin: Tillingham Secret Pet-Nat 2019
Region: East Sussex, England
Pris: 249,90 kr (bestilling)
Importør: Unico Real Wines
Produsent: Tillingham Wines
Alkohol:9.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: sauvignon blanc, dornfelder og ortega.
Beskrivelse: Dufter av grønne epler, modne sitrusfrukter, gjær, bakst og litt urter og nøtter. Middels fyldig kropp med en frisk munnfølelse. Fine, små bobler. Saftig, frisk frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter og grønne epler. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre. Bra lengde med en tørr avslutning. Bra pet nat. (ESH)
Poeng: 87

Hvite viner

Varenr: 12214101
Vin: Gusbourne Guinevere Chardonnay 2017
Region: Kent, England
Pris: 390,30 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.0 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Elegant på nesen med dufter av gule og grønne epler, sitrusfrukter og stenfrukter, samt nøtter, knust stein, våt stein og pene mineraltoner. Lette aromatoner av toast og smør, og snev av blomster. Nydelig dybde på duft. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Pen fedme fra fatmodningen. Nydelig konsentrasjon av saftig, frisk og mineralsk frukt på smak, med vekt på grønne og gule epler, stenfrukter og litt sitrusfrukter. Innslag av en nydelig røykaktig mineralitet, samt krydder, nøtter, mandler og pent integrerte fattoner. Pen, livlig syre. Nydelig lengde med en mineralsk, tørr avslutning. Virkelig elegant og lekker vin som bare vil bygge kompleksitet med noen år i kjelleren. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 92

Varenr: 11430901
Vin: Simpsons The Roman Road Chardonnay 2020
Region: Kent, England
Pris: 299,90 kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Brand Wine Estates AS
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Tiltalende og elegant på nesen med dufter av grønne epler og sitrusfrukter, fersken og litt pære, samt kalk, en nydelig mineralitet og noe fat. Snev av smør og noe litt nøtteaktig på nesen. Fyldig kropp med en utpreget god munnfølelse med litt tekstur og flott nerve. Pen konsentrasjon av saftig, slank og frisk frukt på smak, med vekt på syrlige grønne epler og sitrusfrukter. Innslag av litt urter, røyk og en delikat mineralitet. Hint av nøtter og litt trekrydder. Krisp og livlig syre. Pen lengde med en tørr, mineralsk avslutning. Denne blir bare bedre år for år. Meget flott vin. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 91

Varenr: 12387401
Vin: Painter of Light Clayhill Vineyard Chardonnay 2019
Region: London, England
Pris: 342,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Black Book Winery
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: chardonnay.
Beskrivelse: Aromatisk på duft med preg av sitrusfrukter, honningmelon, røyk og mineraler, samt noe smør, mandler og fat. Hint av hvite blomster. Middels fyldig kropp med forfriskende munnfølelse. Bra konsentrasjon av frisk, lett moden frukt på smak, med vekt på sitrusfrukter, fersken og stenfrukter. Innslag av urter, røyk og en fin saltaktig mineralitet. Hint av fat. Frisk syre. Bra lengde med en lang mineralsk utgang. Elegant, frisk chardonnay. (ESH)
Poeng: 91

Varenr.: 12694801
Vin: Henners Native Grace Chardonnay 2018
Region: East Sussex, England
Pris: 290,– kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Henners
Alkohol: 12.00%.
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Ikke spesielt intens eller bred på duft, men virvler man godt kommer det forførende smør og kryddertone foran friske sitrus og tydelig eplefrukter. Middels fyldig og uttalt frisk vin med denne skarpe England-syren som river tak. Heldigvis er frukten med og bærer vinen godt med smørete sitrus, eple og limefrukt. Flott salthet, mot sjømineraler får deg til å tenke på Chablis på Village nivå. Ta den blindt dere! Referanse-tørr Chardonnay fra England. (AB) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 
90

Varenr: 13107401
Vin: Hattingley Valley Still White 2020
Region: Hampshire, England
Pris: 239,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Hattingley Valley Wines
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.9 g/l
Druer: Chardonnay.
Beskrivelse: Dufter av friske grønne epler, sitrusfrukter og sommerblomster, samt våt stein og mineraler. Steif av fat på nesen. Middels fyldig kropp med en god og frisk munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på friske grønne epler, syrlige sitrusfrukter og litt stenfrukter med sødme. Innslag av urter og mineraler, samt hint av tre. Frisk syre. Bra lengde med en tørr utgang. Pen vin. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 89

Varenr: 12715801
Vin: Chapel Down Kits Coty Bacchus 2018
Region: Kent, England
Pris: 375,– kr (bestilling)
Importør: Interbrands Norway
Produsent: Chapel Down Group plc
Alkohol:13.00% Sukker:3.0 g/l Syre:7.1 g/l
Druer: Bacchus.
Beskrivelse: Utpreget aromatisk på nesen med aromaer av modne pærer og gule epler, fersken, lime, stikkelsbær og melon, samt urter og litt tre. Fyldig kropp med en god, litt rikere munnfølelse. Bra konsentrasjon av rikere frukt og en anelse bløt frukt på smak, med vekt på gule epler og pærer, samt noe tropisk frukt. Innslag av urter. Frisk syre. Bra lengde med en frisk avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 89

Roséviner

Varenr: 13327401
Vin: Gusbourne Pinot Noir Rosé 2020
Region: Kent, England
Pris: 399,90 kr (bestilling)
Importør: Heritage Wines
Produsent: Gusbourne Estate
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:7.5 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Forførende aromatisk på nesen med dufter av bringebær, røde kirsebær, jordbær, fersken og sitrusfrukter, samt mineraler, blomster og sitrusskall. Pent fyldig vin med en utpreget god munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, frisk frukt på smak, med vekt på bringebær, kirsebær, sitrusfrukter og rosa grapefrukt. Innslag av sitruszest og mineraler. Frisk syre. Meget flott lengde med en krisp avslutning. Meget elegant rosé. (ESH) Spesielt anbefalt.
Poeng: 91

Varenr: 11703301
Vin: Simpsons Railway Hill Rose 2020
Region: Kent, England
Pris: 239,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Simpsons Wine Estate
Alkohol:12.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.0 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Frisk på duft med preg av røde bær, særlig bringebær og jordbær, fersken og røde epler, samt blomster, urter og mineraler. Middels til fyldig kropp med en god og nerverik munnfølelse. Flott konsentrasjon av ren, frisk og saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde bær, epler og sitrusfrukter, samt noe stenfrukter. Fin mineralitet, og innslag av litt urter. Frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Slank og meget pen rosé. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 89

Varenr: 13326501
Vin: Henners Gardner Street rosé 2020
Region: East Sussex, England
Pris: 250,– kr (bestilling)
Importør: Best Cellars
Produsent: Henners
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: pinot meunier og pinot noir.
Beskrivelse: Tiltalende på nesen med friske dufter av modne, lett sødmerike røde bær, med vekt på bringebær og jordbær, mørke kirsebær, røde epler, sitruszest og modne sitrusfrukter, samt roser, urter og en pen saltaktig mineralitet. Middels fyldig kropp med en delikat og frisk munnfølelse. Pen konsentrasjon av saftig, slank og frisk frukt på smak, med vekt på jordbær og syrlige bringebær, epler, blodappelsin og fersken. Innslag av urter og mineraler. Frisk syre som gir bra løft. Bra lengde med en syrlig, mineralsk og tørrende avslutning. Pen, rødfruktdrevet rosé. (ESH)
Poeng: 88

Røde viner

Varenr: 11430801
Vin: Simpsons Rabbit Hole Pinot Noir 2020
Region: Kent, England
Pris: 349,– kr (bestilling)
Importør: Brand Wine Estates
Produsent: Brand Wine Estates AS
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Aromatisk og pen på nesen med dufter av bringebær, samt blomster, pepper, krydder, vanilje og pent integrert tre. Middels til fyldig kropp med en god, frisk munnfølelse. Meget pen konsentrasjon av usedvanlig delikat og saftig rød frukt på smak, med vekt på bringebær, tranebær og jordbær, samt noe sødmerike plommer og kirsebær. Innslag av litt tre, litt krydder, og noen toner av lakris. Behagelig struktur med lette tanniner og en pen, frisk syre. Pen lengde med en tørr avslutning. Elegant og flott engelsk pinot med bra potensiale. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

Varenr: 12387601
Vin: Nightjar Clayhill Vineyard Pinot Noir 2018
Region: London, England
Pris: 349,90 kr (bestilling)
Importør: Servco
Produsent: Black Book Winery
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: pinot noir.
Beskrivelse: Rikere på duft med aromaer av fersk rød og mørkere frukt, med vekt på bringebær, jordbær, kirsebær, bjørnebær, solbær, samt pepper og noe tre. Snev av urter og lilla blomster. Middels fyldig kropp med god munnfølelse. Konsentrert, saftig frukt på smak, med vekt på syrlige røde kirsebær, bringebær, mørke kirsebær og bjørnebær. Innslag av pepper og krydder, og hint av fat. Frisk syre. Pent strukturerte tanniner. Bra lengde. Flott britisk pinot. (ESH) Spesielt anbefalt. 
Poeng: 90

Varenr: 11747001
Vin: Balfour Luke’s Pinot Noir 2018
Region: Kent, England
Pris: 279,– kr (bestilling)
Importør: eWine
Produsent: Hush Heath Estate
Alkohol:12.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.9 g/l
Druer: Pinot noir.
Beskrivelse: Pen på nesen med aromaer av bringebær, rips og jordbær, samt blomster, urter og noen fattoner. Hint av litt mørkere bær og krydder. Middels fyldig kropp med en god munnfølelse. Fin konsentrasjon av saftig, delikat rød frukt på smak, med vekt på kirsebær og syrlige bringebær, samt toner av litt mørkere bær. Innslag av urter, krydder og hint av tre i utgangen. Lett strukturerte tanniner. Frisk syre. Flott lengde med en tørr avslutning. Bra vin. (ESH)
Poeng: 88

Annonse

Annonse