Skip to main content

Smaksnotater 

Frederic Savart Le Mont Benoit 1ér 2014

95% Pinot noir og 5% Chardonnay. Champagnen har ikke endret seg nevneverdig siden sist gang den ble forsøkt i april 2019, og er innledningsvis noe knytt på duft, før den etterhvert åpner opp med tydelig frukt av grapefrukt-skall, sitrus, epleskrott, og dette herlig flotte preget av saltmineraler. Middels fyldig Champagne med stor og energisk mousse med herlig frukt av syrlig rød norsk eple, snev av sitrus, sval nøtt og dette tydelig heftig saltpreget som får deg til å tenke på sjø og svaberg. På den gode utgangen vokser gjærbaksten seg mer gjeldene enn forrige flaske. Ypperlig særpreget Champagne. 93 poeng. 

 

Dauvissat Chablis Grand Cru Les Clos 2017

Ungdommelig og lett lukket på duft, allikevel kommer den typeriktige friske Chablis-aromaene som smelter hjerter fram med herlig konsentrert og saftig sitrusfrukt, sitrusskall og den nydelige salte fjæresteinsfølelsen som oppleves som befriende mellom disse varme årgangene som nå preger Chablis.

Pen fyldig og uttalt frisk Les Clos med nydelig konsentrert saftig sitrusfrukt, limeskall og herlige salter. Balansen mellom det pene fedmeaktige midtpartiet, den fantastiske crispy sjø-mineraliteten og den fabelaktige friske frukten er enorm, selv om det allikevel er åpenbart at denne trenger et lite tiår til for å slå ut i full blomst. Herlig syrerik avslutning, med denne friske limesyren som skaper nerve. Fantastisk Les Clos som i min bok slår 2014-årgangen. Her får du klassisk Cablis-følelse, allikevel med med framovervendt frukt som imponerer. sublim vin som har mer å gå på. 96 poeng. For nå. (96-98p)

 

Weingut Wittmann Riesling Grosses Gewächs Morstein 2016

Herlig sting og heftig forførende på duft med denne rike og framoverlendte stilen i 2016-årgangen som imponerer. Nydelig frukt av saftig sitrus, saftig grapefrukt, epler og denne tilnærmet havluftfølelsen med salteim som skaper begeistring. Pen fyldig og frisk vin som umiddelbart brer rundt seg på en flamboyant og ytterst sjarmerende måte. Nydelig munnfølelse med herlig saftig sitrus og grapefrukt. Perfekt saltlag som skaper kompleksitet. Lang og ytterst nerverik utgang der den nydelige syrestrukturen viser seg fram. Dette er rett og slett en særdeles imponerende Morstein allerede. 95 poeng. 

 

Domaine d`Angerville Volnay Premier Cru Taillpiedes 2012

Typeriktig ganske så stram og konsentrert på duft, men gir allikevel denne lille sjarmen som skaper glede med tilstedeværende kirsebær, bringebær, jordsmonn, snev av urter og mer stramme mørke kryddertoner. Bra fyldig vin med uttalt god munnfølelse av frisk og syresterke kirsebær, bringebær, lakris, jordsmonn og tydelige salter. Bra syre og tanninstruktur. Fortsatt litt stram nakke på denne vinen som ikke viser for delikate toner enda, men dette er en strålende representant fra Taillpiedes som minimum tåler 10-15 år til. 93 poeng.   

 

Ch.Canon St.Emilion Grand Cru Classe B 2012

Overraskende forførende på duft med denne litt parfymerte overtonen som ligger og pirrer over både røde og mørkere plommer, tobakk og lær. Bra fyldig St.Emilion med uttalt god munnfølelse av saftig mørkt plommekjøtt, snev av utviklede sopp-aromaer, lær, jordsmonn og pen tobakkspreg. Overraskede bra syre og pene tanniner. Lang og litt mørk utgang på denne vinen som stråler og viser at mellomårganger også kan produsere strålende viner. Imponerende fra Ch.Canon. 93 poeng. 

 

Domaine Didier Dagueneau Les Jardins De Babylone 2015

Nydelig intensitet på duft med fantastisk konsentrert frukt av kjølig stenfrukt, aprikos, fruktskall, litt voks og snev av peppermynte. Vinen er herlig konsentrert og har overraskende friskhet i munnfølelsen som skaper ultimat glede. Det oppleves nesten som vinen er på eksplosjonsstadie med nydelig konsentrert gul tropisk frukt, grønt fruktskall, nøtter, krydder og herlige salter. Balansen mellom sødme og syre er fantastisk og syren bidrar til at vinen oppleves som leken og vibrant. Litt lukket på utgangen viser at vinen er sylfersk og vil bare fortsette utviklingen sin til bli en aldeles nydelig svane. 94 poeng. For nå. (94-96 poeng)