Skip to main content

Røde viner

Soldera Case Basse Sangiovese 2013 – Toscana – 3924,90 kroner

Legendeprodusenten lager denne «jeg vil ikke kalle den Brunello lengre-vinen» fra en 10 hektar vinmark. Bruker svært lave avlinger. Vinen fermenteres  på gamle gjæringskar og modnes på slavonske eikeliggere i 48 måneder.

Vinen er konsentrert og viser høy kompleksitet på duft med flere lag av presis røde bær, roser og lett skogssopp. Tross kraften viser den også sjarmerende tendenser aromamessig. Vinen har meget pen fylde og har flott struktur. Greier å balansere perfekt mellom kraft og eleganse og har et pent linær smaksbilde med konsentrerte røde bær, nydelig karamell, trevirke, krydder, hint av lakris og noe mintpreg på en lang og kraftig utgang. Dette er vin med ytterst særpreg. Dog når det er sagt er det mange i Montalcino som lager svært gode viner for tiden, så prisen opplevelses også som vel særegent. 60 flasker. 96 poeng.

 

Aldo Conterno Barolo Cicala 2013 – Piemonte – 2622,50 kroner (MAGNUM)

Vinen er mer åpen og mer feminin på nesen enn Colonello med absolutt et elegant og delikat aromabilde med kirsebær, litt søt tobakk, lett tørket frukt og med et forsiktig, men flott rosepreg. Aromaene vil bare forsterke seg de neste årene, og du skal ikke se bort fra at denne årganen kan være i nærheten av 2001-årgangens fantastiske luktbilde.

På paletten er anslaget nesten litt svakt, vinen framstår raskt som litt hul og ufokusert. Vinen ser ut til å ombestemme seg og fyrer på alle sylinderne med en mer delikat, men svær og bred munnfølelse som bare er linær tvers igjennom. Vinen bare blir og blir, den har ikke tenkt seg noen steder. Herlig dyp forførende kirsebær, en vanvittig flott brent mineralsk uttrykk, røyk og lakris gjør dette til et komplekst og herlig smaksbilde. Utgangen er meget lang, men også tydelig tanninrik og tanninene blir kanskje vel grove. Men dette er en vin for evigheten. Den uhyre presise og elegante frukten i denne vinen imponerer stort. 95 poeng. For nå. Spesielt anbefalt. 

 

Cogno Barolo Bricco Pernice 2013 – Piemonte – 795,00 kroner          

Vinen fra anerkjente Elvio Cogno har maserasjonstid på 45 dager og modning på fat i 3 år.

Vinen viser i denne årgangen en mer klassisk stil. Opp av glasset kommer den årgangsriktige følelsen av våt løv som brer seg rundt i nesen sammen med kirsebær, friske roser, balsamico, anelse toner av sopp, og med et pent preg av lær. Vinen har middels + fylde der vinen både kraft og eleganse kjemper om plass. Vinen gir ren konsentrert rødbærsfrukt, noe sopp og et pent preg av lær. Syren er flott i denne vinen, og de faste tanninene glir sømløst med på ferden. Balansert og lang utgang. Flott vin som vil tåle 15 år uten problemer. Vel utført. 120 flasker. 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Rosso Langhe Nebbiolo Ester Canale Rosso 2015 – Piemonte – 1090,20 kroner

Denne parsellen i Vigna Rionda, Serralunga har jo som kjent en lang og noe trøblete historie med mange utleier blant annet til Roagna og Bruno Giacosa. Etter Tommasino Canale sin død har Davide Rosso (Giovanni Rosso) endelig fått hånd på rattet. Han replantet deler av deres parsell i 2011 og lanserer nå vinen for første gang vinen som «Langhe Nebbiolo» med begrenset modningstid på 12 måneder. Men forvent at vinen blir tappet som Barolo snart og prisene vil øke drastisk. For dette er et fyrverki av vinmark.

Vinen er rik og forførende på duft med konsentrerte kirsebær, bringebær og heftige roser. Pen fylde med oppsiktsvekkende tekstur på vinen. Finner den optimale balansen mellom kraft og eleganse allerede. Herlig floralitet, freshe kirsebær og bringebær. Nydelig lærtone. Tanninene er perfekte for vinen som har en lang og herlig utgang. 4 år gamle vinstokker? Er det mulig?! kjøp mens du har råd… 120 flasker. 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Giacosa, B. Barbaresco Asili 2015 – Piemonte – 1395,00 kroner

Vinen har en umiddelbar fresh og sexy tone på duft med forfriskende kirsebær, lys lett plomme og mørk toffee. Virkelig en fin nerve her. Vinen mangler litt i anslaget, men vokser seg til en elegant og herlig fylde med friske kirsebær, mørk sopp og lakris som matcher de flotte faste og tydelige tanninene. Dette er virkelig en raffinert vin. Bruno Giacosa avsluttet sitt opphold på denne jorden med en herlig vin i hans siste årgang signert mesteren selv. Må slektningene føre disse lekkerbiskene videre. 120 flasker. 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Biondi-Santi Brunello di Montalcino Tenuta Il Greppo 2012 – Toscana – 1246,40 kroner

Vinen er ganske så rik på duft med spisse kryddertoner som stikker opp i forkant av en fin floral tone og litt kjølige røde bær. Ganske så forførende dette. Vinen har en meget pen fylde og viser en herlig frukt-kvalitet med saftige røde frukter, noe tørkede bær, karamell, trevirke, sopp, krydder, og lette minttoner på en lang utgang.  Dette er eleganse og struktur altså! Flott vin som drikker godt tidlig i denne tilgjengelige årgangen, og bør være i god balanse allerede om 10 år. 120 flasker. 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Poggio di Sotto Brunello di Montalcino 2013 – Toscana – 1642,30 kroner

Vinen er bred og litt tung på duft med klassisk følelse av kirsebær, lær, røyk, litt tre og barnål.  Fyldig vin, men viser raskt ren og delikate følelse med kirsebær, lær og trevirke i form av toffee. Raffinert vin dette med flotte integrerte tanniner og med en lang og behagelig utgang. Herlig vin. 94 poeng. 

 

San Guido Sassicaia 2015 – Toscana – 1500,70 kroner

i 2015 årgangen av denne ikon-vinen er drueblenden 85% Cabernet Sauvignon og 15% Cabernet Franc.

Vinen viser forførende og saftige mørkere bær på duft med plommer, skogsbær, bjørnebær og eksotisk krydder. Virkelig inbydene og lett mystisk. Vinen har en pen fylde med saftig bærfølelse av varmere plommer, fyrrig trevirke og tobakk. Bra struktur med pene integrerte tanniner. Meget god vin for de neste 15-20 årene. 360 flasker. 94 poeng.

 

Barale Barolo Cannubi 2013 – Piemonte – 625,00 kroner

Denne vinen fra tradisjonalisten Barale har 30 dagers maserasjonstid før modning på store fat.

Vinen har en tydelig mørkere kjerne på duft med litt våte blåsorte bær, størknet toffee, kaffe og lakris. Middels + fyldig vin med et bra anslag. Unngår akkurat å bli for tung og bevarer en flott friskhet i frukten med knust kirsebær, kaffe, lær, en tydelig salthet og hvitt pepper. Flott struktur i denne vinen. Lang og bra delikat utgang. Flott vin. 240 flasker. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Elvio Cogno Barolo DOCG Ravera Vigna Elena Riserva 2012 – Piemonte – 795 kroner

Denne vinmarken med Nebbiolo-klonen Rosé ble plantet i 1991 og oppkalt etter Nadia Cogno og Valter Fissores datter født i samme år. Vigna Elena er kun 1 hektar stor, 380 meter over havet og ligger sør-øst vendt. Jordsmonnet består av kalkholdig leire.

På duft har vinen bra intensitet med mørkere saftige bær, noe balsamico, lær, og snev av neglelakksfjerner. Tillegg forsøker vinen å kamuflere seg med 2013-årgangens våte løv. Vinen er fyldig og tiltalende med en fin juicy stil med kirsebær og med en bra mineralsk tone. Lett balsamico også her. Tanninene litt rustikke, men kler vinen. Lang utgang. Bra utført. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Sandrone Barolo Aleste 2014 – Piemonte – 933,30 kroner

Druene kommer 100% fra fire plotter i  Cannubi Boschis og er modnet på 500 liters tonneau.

Litt mørk og overraskende kraftfull på duft med mørkere røde bær, våt løv, sopp, tørkede roser og et hint av neglelakksfjerner. Pen fyldig vin med tydelig kirsebærsfølelse, noe syrlig røde bær, flott mineralitet og lett sjokolade på en lang og pen utgang. Tanninene er referanse for årgangen – Faste, men aldri for grove eller bitre. Kanskje mangler vinen det lille ekstra på midtpartiet, men dette er absolutt en flott vin. 120 flasker. 93 poeng.

 

Germano, E. Barolo Ceretta 2013 – Piemonte – 599,00 kroner

Germano er en tradisjonsrik produsent og er den største eieren av vinmarker i Ceretta (Serrelunga). Vinen har 24 måneders på 700 liters fat uten brennegrad.

Vinen er frisk og klassisk på duft med kirsebær, roser, violet, noe fat, balsamico, og krydder. Pen fyldig vin som kanskje mangler litt i anslaget, men vokser seg pent til og viser en flott balanse mellom eleganse og kraft. Flott frukt med rene kirsebær, flott mineralitet og lær. Tanninene er stramme og lover en lysende framtid nederst i kjelleren. 240 flasker. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Boscarelli Vino Nobile di Montepulciano Nocio dei Boscarelli 2015 – Toscana – 589,90 kroner

Dette er topprodusenten i Montepulciano og druene kommer fra en enkeltvinmark som 280-350 meter over havet. Vinen lages kun i de beste årgangene på 100% Sangiovese som er modnet på store franske eikeliggere.

Vinen viser en saftig og dyp duft med herlige røde bær, litt rå morgendugg og lett trøffel. En herlig spiss kryddertone er også forførende. En fyldig vin med herlig saftig frukt med kirsebær og litt lær. Gir en fin linær følelse i gjennom smakskurven. Også bra mineraliet. Tanninene er merkbart faste og vil sørge for lang levetid. Flott vin. 60 flasker. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Felsina Fontalloro 2015 –  Toscana –  401,10 kroner

Druemiks fra Colli Sinesi og Chianti Classico. Vinen er modnet på ståltank og barriques i 18-22 måneder.

Vinen er rik og kraftfull på duft med saftige kirsebær, lær og med tørket floral tone. Pen fyldig vin med overraskende bra struktur med saftig og herlig fruktfølelse av ren kirsebær og lett brent trevirke. Flotte modne tanniner. Bra mineralsk nerve. Det må jo være en av de beste Fontalloro som er laget? Denne kan du fint ha 15 år i kjelleren. Flott vin. 600 flasker. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Elvio Cogno Barolo Ravera 2014 – Piemonte – 640 kroner

Frisk og forførende på duft med tydelig parfyme, lett tørkede roser, syrlige kirsebær, urter og en touch av hvit pepper. Middels fylde med en elegant linær stil med presise kirsebær, pepper og lakris. Lang og frisk utgang. Harmonisk Barolo med utviklingspotensiale. 92 poeng.

 

Elvio Cogno Barbera Pre-Phylloxera 2016 – Piemonte – 530 kroner

Vinplantene er over 120 år gamle som overlevde pesten på grunn av det sandrike jordsmonnet. Modnet 1 år på større slavonske fat og er ikke filtrert.

Intens og forførende på duft med saftige kirsebær og tydelig blomstereng. Middels fylde med en umiddelbar silkeaktig følelse med kirsebær, markjordbær og et pent mineralsk preg. Flott delikat utgang. Tanninene og syren passer vinen perfekt. Det finnes få viner på Barbera-druen med denne balansen. 92 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Grasso, E. Barolo 2014 – Piemonte – 609,90 kroner

Dette er nok et eksempel på at smidighet i en vanskelig, men god årgang kan være lurt. Hos Elio Grasso mikser de druene fra Gavarini Chiniera og Ginestra Case Mate og Grasso lager ikke enkelvinmarks-vin i 2014. Ganske oppsiktsvekkende, dog et godt valg.

Vinen oser energi på duft med friske roser, ferske kirsebær, bringebær og lett sopp. Godt aromabilde dette. Vinen har middels fylde og mangler litt på midtpartiet. Men frukten er det ikke noe å si på med flott fruktfølelse av røde bær og mineraler som gir et elegant smaksbilde. Syren og tanninene er flotte i denne vinen. 360 flasker. 92 poeng.

 

Pira di Chiara Boschis Barolo Cannubi 2014 – Piemonte – 736,20 kroner

Vinen er modnet 24 måneder på barriques og er frisk og forførende på duft med modne kirsebær, mørkere plommeskinn, lett syrlig røde bær og en pen kaffetone. Middels fyldig vin med fint elegant preg med kirsebær, noe syrlige røde bær og bra trevirke. Tanninene er faste, men oppleves langt fra bitter. Vinen oppleves som ærlig laget og gir en god fruktfølelse. Gi vinen litt tid for å finne den helt riktige balansen. 180 flasker. 92 poeng. For nå. 

 

Terre Nere Etna San Lorenzo 2016 – Sicilia – 499,70 kroner

Vinen fra Etna på Sicilia er rik på duft med saftigere mørke røde bær, skogsbær, lær og en lett animalsk tone. Vinen er fyldig og har overraskende bra dybde. Konsentrerte røde bær, mørk konfekt, lær og noe animalsk følelse. Perfekt til høstmåltidene. 240 flasker. 92 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Passopisciaro Etna Contrada P (Porcaria) 2016 – Sicilia – 733,70 kroner

Vinen fra Sicilia har fått 18 måneder på store franske eikeliggere.

Vinen er kraftig og oppulent på duft med mørke plommer og modne solbær. Litt varm følelse. Dette forsterker seg på smaksbildet. Fyldig og rik vin med saftige plommer, røde bær og med et pent krydderpreg. Litt varme også her, men det gir bare en flott sødmefull følelse. Tanninene og syren er riktig balansert og gjør vinen til et bra lagringsprosjekt også. Kul vin. 36 flasker. 92 poeng.

 

Rinaldi, F. Barolo Cannubi 2014 – Piemonte – 595,20 kroner

Rinaldi er en stor eier i Cannubi og eier hele 9 plotter. Denne vinen har modning i 3 år på store botti.

Vinen har en tradisjonell stil på duft med kirsebær, forførende roser, sopp og et fint trevirke. Dette er klassisk Nebbiolo. Middels (+) fyldig vin som mangler litt trøkk i både anslaget og i midtpartiet. Men vinen gir en god fruktfølelse med kirsebær og sopp. Tanninene er vel stramme, men dog gir de ingen bitterhet. Lang utgang med gode bær. Gi denne litt tid i kjelleren så vil den utvikle seg bra. 360 flasker. 91 poeng. 

 

Ca’ Nova Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina 2015 – Piemonte – 345,90 kroner

Vinen har 30 dagers maserasjonstid og druene kommer fra den sør-vendte og solrike Montefico-marken i Barbaresco.

Flott typisk Nebbiolo-duft med litt varmere frukt med sødmefulle kirsebær, salthet, lærbelter og sopp. Lett animalsk også. Litt forsiktig anslag, men vinen har en pen fylde med litt saftigere og mørkere stil. Konsentrerte kirsebær, toffee. Lett trevirke. Urter. Tydelige stramme tanniner. Vinen trenger litt tid i kjelleren, men var overraskende vellaget med bra struktur. 480 flasker. 91 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Lamole di Lamole Chianti Classico Gran Selezione Vigneto di Campolungo 2013 – Toscana – 337,80 kroner

Denne vinen er laget på stort sett Sangiovese og har 15 – 18 måneder modningtid.

På duft er vinen rik og intens med flott fruktfølelse der plommer, bringebær, noe tørkede bær, kaffe og tørket karamell bidrar til et godt aromabilde. Pen fyldig vin med begynnende modenhet på frukten med noe tørket røde bær og fyrrig trevirke. Vinen mangler litt konsentrasjon i midtpartiet, men har en fin elegant nerve i flott Sangiovese-stil. 120 flasker. 91 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Barale Barolo Bussia 2014 – Piemonte – 499 kroner 

Litt mørkere kjerne på duft med kirsebær, lakris, lær og noe mint. Også en følelse av våt løv. Middels konsentrert med et bra anslag. Også her litt mørkere frukt med modne kirsebær og litt lær. En god vin som foreløpig mangler litt kompleksitet. Vil ha godt av litt kjellertid. 120 flasker. 90 poeng. For nå. 

 

Barale Barolo Castellero – Piemonte – 489 kroner 

Vinen kommer fra enkeltvinmarken Castellero og har vært i familiens eie siden 1800-tallet. Marken ligger forøvig på den andre siden av Cannubi i Serralunga.

Kjøligere uttrykk på nesen med roser, frisk markjordbær, kirsebær, og etterhvert noe lakris og lær. Middels konsentrert med litt forsiktig og beskjedent anslag. Også litt hul på midtpartiet, men frukten er som alltid delikat og gir kirsbær, syrlige markjordbær og litt salthet. Lang, forfriskende utgang. Tanninene passer vinen godt. Dette er vin for deg som liker det elegante i Nebbiolo-druen. 120 flasker. 90 poeng. 

 

Barale Barbaresco Serraboella 2015 – Piemonte – 359 kroner 

Barale har lov til å vinifisere denne vinen dypt inn i Barolo-landsbyen på grunn av lang tradisjon. Kun 4000 flasker  lages.

Vinen er frisk og parfymert på duft med flotte roser, litt plommeskinn og lær. Vinen er middels fyldig og gir sursøte kirsebær, bra salthet og har gode tanniner. Kanskje mangler vinen litt frukt i den varme årgangen og mangler litt sting. Men vinen gir typeriktig elegant vin fra Barbaresco og er verdt å prøve ut. 240 flasker. 90 poeng. 

 

Cornelissen Munjebel VA (Porcaria) 2016 – Sicilia – 504,00 kroner 

Druene kommer fra vinstokker som er over 100 år gamle på Sicilia.

Vinen er rik og intens på duft med sødmefull frukt med modne plommer og kirsebær. Bra kompleksitet på aromabildet. Middels fyldig vin som mangler litt syre som gir de sødmefulle røde bærene og trevirket muligheten til å ta litt overhånd. Tanninene er også litt rå enda og sammen med lett alkohol-følelse er vinen foreløpig litt ubalansert. Gi den noen få år i kjelleren så blir dette bra. 180 flasker. 90 poeng.

 

San Giusto a Rentennano Percarlo  2014 – Toscana – 623,90 kroner            

Vinen  har fått 18 – 22 måneder modning på franske eikefat.

Vinen mangler litt intensitet og trøkk på duft med litt parfymerte kirsebær, sjokolade og kaffe. Vinen har middels fylde, men også her mangler vinen både litt friskhet og konsentrasjon. Kirsebær, kaffe og karamell. Gi den litt tid i kjelleren og se hva som skjer. 168 flasker. 90 poeng.

 

Boschis  Dogliani Superiore Vigna San Martino 2016 –   Piemonte  – 250 kroner 

Vinstokkene er plantet i 1945 og produksjonen varierer hvert år, med en gjennomsnittsproduksjon på kun ca 3500 flasker.

Mørkere saftig rødbærsfrukt med en pen mørk nerve på duft. Overraskende flott fylde. Saftige røde bær med pen syre. Kirsebær og moden rips. Vinen har stramme tanniner som gir et meget bra særpreg til vinen. Referanse vin på Dogliani-druen. Sjekk prisen. Godt kjøp. 360 flasker. 90 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Garrone Valli Ossolane Superiore Prünent 2015  – Piemonte – 381,10 kroner 

Vin på Nebbiolo fra 120 år gamle vinstokker. Ca 4000 flasker produseres i året. Vinen har fått 10 måneder på nøytrale Barrriques.

Frisk og saftig på duft med  kirsebær og plommer. Middels fylde med god munnfølelse. Brer seg pent ut uten å blir for stor. Friske kirsebær og bringebær. Tanninene er finkordende. Gir en bra balanse mellom frukten og tanninene. En behagelig og lett ukomplisert vin men som gir en god Nebbiolo-følelse. 90 flasker. 90 poeng.

 

Torre a Cona Chianti Colli Fiorentini Riserva Badia a Corte 2015 – Toscana – 253,80 kroner

Vinen på Sangiovese er rik og leken på duft med saftige kirsebær, noe jordlige toner, lær, krydder og lett stall. Vinen har overraskende bra fylde med saftige røde bær og lær. Ikke for kompleks, bare herlig frisk Sangiovese-frukt. Flott vin! 240 flasker. 90 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Pagliarese Chianti Classico Riserva 2015 – Toscana – 301,10 kroner

90% Sangiovese, 5% Mammolo og 5% Canaiolo.

Vinen er rik og saftig med mørkere sødmefulle kirsebær, plommer, skogsbær og lakris på duft. Middels fyldig vin med pen syre. Ren kirsebærsfrukt som oppleves som frisk og behagelig. Litt lær også. Ikke for komplisert, bare godt. 600 flasker. 90 poeng. Spesielt anbefalt.

 

Perusini Merlot Black Label 2015 –  Friuli – 274,50 kroner

Vin på Merlot fra Friuli.

Mørk saftig rødbærsfrukt med solbær og tydelig moden rips på nesen. Egentlig rene høsthagen på duft. Pen fylde på vinen med et ganske så særpreget Merlot-preg. Frukthage her også. Solbær, rips, litt blåbær og lett kaffe. Bra syrepreg og tanniner som vokser godt, men blir tatt godt i mot av frukten. Delikat vin med særpreg dette. 240 flasker. 89 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Lingua Franca Pinot Noir Tongue’n Cheek 2015 – Oregon – 549,10 kroner      

Vinen fra Oregon er et samarbeidsprosjekt mellom Larry Stone, David Honig, and Dominique Lafon. Vinen kommer med druer fra den eldste vinmarken i Oregon med steinete jordsmonn. Vinen er modnet 14 måneder på fat.

Vinen er tydelig på duft med mørkere røde bær der bringebær og mørkere toner tar tak. Vinen er middels fyldig med en varmere følelse med modne jordbær, lett lakris og noe trevirke. Lett syrlige frukter. Tanninene er modnet bra og passer vinen med lang utgang preget av lett trevirke. Vinen er bra, men blir kanskje ikke alt for interessant. 90 flasker. 89 poeng. 

 

Scarpa Rouchet Briccorosa 2015 – Piemonte –  371,10 kroner

Vinen på den lokale Rouchet-druen fra Piemonte har fått 12 måneder modning på stålfat før flaskemodning.

Friske røde bær på duft med kirsebær og mørkere plommer. Pen fylde. Lett syrlige toner med mørkere kirsebær, skogsbær og lette kryddertoner. Ganske faste tanniner, men dette kler vinen godt. Vin med bra særpreg. 180 flasker. 89 poeng.

 

Lamole di Lamole Chianti Classico Etichetta Bianca 2015 – Toscana – 210,00 kroner

90% Sangivose og 10% Canaiolo. 12-16 måneder modning på større fat.

Frisk og ren Sangiovese på duft med mørkere kirsebær og plommer. Saftig og tiltalende med middels fylde. Bra røde bær og lær. Tannienene vel integrerte. Fin delikat følelse. Bra vin – mye for pengene. 480 flasker. 89 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Pargoletto Montecucco 2015 – Toscana – 208,80 kroner

70% Sangiovese, 25% Montepulciano og 5% Cabernet Sauvignon.

Vinen er rik og fyrring på nesen. Lett floral, plommer, lær og krydder. Overraskende bra fylde med pen friskhet med saftige røde bær med lett sjokolade og lær på utgangen. Masse vin for pengene. 480 flasker. 89 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Tiberio Ceraiolo d’Abruzzo 2017 – Abruzzo – 289,70 kroner

Vinen er frisk og tiltalende på duft med røde bær, blomster og et pent spisst krydderpreg. Middels fyldig, frisk og bra syrlig vin med kirsebær og solbær. Tanninene fint integrerte. Ikke for komplisert, bare friskt og godt. 300 flasker. 89 poeng.

 

Ar.Pe.Pe. Valtellina Superiore Grumello Rocca di Piro 2015 – Lombardia – 372 kroner         

Vinen er laget på Nebbiolo og har hele 110 dager maserasjonstid før 18 måneders modning.

Typisk Nebbiolo på duft med friske kirsebær, modne bringebær og roser. Middels fyldig vin med pen fruktfølelse av røde, lett syrlige bær.  Bra eleganse her. Tanninene er perfekt modne til vinen. Ikke en vin for de som liker konsentrert og større Nebbiolo-viner, men gir til gjengjeld bra friskhet og eleganse. 180 flasker. 89 poeng.

 

Boschis Piemonte Grignolino 2017 – Piemonte – 199,20  kroner

Svært liten produksjon av denne vinen på Grignolino-druen fra 0,4 hektar vinmark. Kun 1000 – 1500 flasker produseres og hele 10% av vinene kommer til Norge. Vinstokkene ligger på 530 meters høyde og ble plantet for 30-40 år tiden.

Frisk på duft med saftige røde bær. Middels fyldig vin med pent bærpreg av kirsebær, rips, og lett syrlige markjordbær. Tanninene er overraskende faste til vinen som gir et ekstra bitt og dimensjon til vinen. Morsom sak. Bør prøves. 120 flasker. 88 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Torre a Cona Chianti Colli Fiorentini 2016 – Toscana – 198,30 kroner

Vinen med vinmarker rett utenfor Chianti Classico-sonen lages i hovesak på Sangiovese og 70% modnes på ståltank og resten på større fat i 8 måneder.

Interessant på duft med saftig kirsebærsfrukt, krydder og lær. Overraskende bra fylde og struktur med tiltalende saftig frukt med kirsebær, bra mineralitet og lær. Vinen mangler kanskje litt friskhet og syre, men er aboslutt et godt kjøp. 240 flasker. 88 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi Riserva 2015 – Toscana – 246,10 kroner

Vinen er laget på 90% Sangiovese, 5% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot og har fått 12 – 16 måneder på større Botti.

Vinen er tiltalende frisk på duft med lett parfyme, kirsebær, karamell og noe skogstoner. Middels fyldig vin med ren og frisk rødbærs-frukt. Ganske slank egentlig. Bra Sangiovese dette! 600 flasker 88 poeng.

 

Brigatti Möt Ziflon 2015 – Piemonte – 274,00 kroner

Vin fra et vinområde øst for Ghemme der kun Brigatti lager egen vin. Slik var det ikke i gamle dager, men utviklingen har dessverre gått i negativ retning for området.

Vinen er rik og nysgjerrig på duft med saftige røde bær. Middels fyldig vin med tiltalende og saftige frukter med fin kirsebærs-nerve, noe mineralitet og lett sopp. Ikke kompleks, bare en vin som er lett å like. 600 flasker. 88 poeng. 

 

Torre dei Beati Cerasuolo d’Abruzzo Rosa-ae 2017 – Abruzzo – 249,90 kroner 

Frisk og jordbær preget. Middels fylde med bra saftighet. Mye tanniner til å være Rosé. Lett bitter, men forfriskende utgang. Vin med særpreg. 132 flasker. 87 poeng. 

 

Gojer St. Magdalener Rondell  2017 – Alto Adige/Südtirol – 310 kroner          

Vinen har en mørkere duftkjerne med skogsbær. Middels fyldig vin  med mørkere følelse av moden kirsebær og skogsbær. Noe mineraler. Tanninene er modne og passer vinen godt. Bra vin som mangler litt særpreg. 120 flasker. 87 poeng.