Skip to main content

Det er på tide å oppsummere Barolo 2019-årgangen før journalistene og vin-entusiastene gjør seg klar for 2020-årgangen. Tidligere smakinger og de siste smakinger befester min tidligere tanker – 2019 Barolo er en strålende klassisk årgang! Kvaliteten er gjennomgående høy på tvers av ulike kommuner, vinmarker og produsenter.

De siste tankene om Barolo 2019 

Novello og fjellene i det fjerne. Foto: Botti.no

Med vin vil det heldigvis alltids være en ny årgang. Noen har hatt legendariske vekstsesonger, andre årganger har hatt større utfordringer. Fokus skiftes også. Nå har de siste toppvinene av Barolo 2019 ankommet det norske markedet, mens Barolo 2020 er ventet inn i løpet av vårparten. Internasjonal vinpresse starter nå i disse dager reisen til Barolo for å samle inntrykk av vinene fra 2020.Her er derimot noen siste betraktninger fra 2019-årgangen. Jeg har fått smakt alle toppvinene fra årgangen og besøkt foregangsmenneskene innenfor Barolo-viner. Min fullstendig årgangsrapport kan leses i Vinforums utgave 3/2023.

Vekstsesongen

Chiara Boschis på jobb i den fabelaktige Cannubi-marken som leverte 100% i 2019-årgangen. Foto: Botti v/ Jan Otto Johansen.

Vinteren 2019 startet med tørre dager. Heldigvis hadde vinmarkene fuktighet å gå på fra 2018. Det var også noen spredte snø- og regnbyger. Knoppskytingen startet tidlig. I april og mai åpnet himmelens kraner seg. Det var derimot ikke med den samme varmen og luftfuktigheten som ga store utfordringer i 2018. Lavere temperaturer og regn bremset den tidlige starten på vekstsesongen. Det var ikke tegn til vårfrost. Noe ujevn utvikling ble rapportert mellom de ulike vinmarkene, men dette utjevnet seg da varmen kom til vinregionen.

Sommeren var varm. Utover 25 juni og juli var det derimot ingen varmetopper August var som vanlig en varm sommer måned, men Moder Natur bistod. Det var god forskjell mellom dag og natt-temperatur. Morgenene var kalde og dagene varme. Regn i passe doser hjalp også til å friske opp og bevare syren i druene.

Årgangens eneste store utfordring kom med et brak fra oven den femte september.Kraftig regn som gikk over til haglbyger ødela mange av vinplantene og druene i nedre del av Serralungas Fontanafredda, Crizane Cavour og enkelte marker i La Morra.En utmerket høst gjorde at det ikke var behov for å plukke druene tidlig. Gjennomsnittlig dato for plukking var 13.oktober, som f.eks er to dager senere enn den erkeklassiske 2010-årgangen. Det var også i kontrast til de varmere årgangene 2017 og 2022 da innhøstingen startet allerede i siste uken av september.

Vinene

Roberto Conterno lager en strålende Monfortino i 2019. Foto: Botti.no v/ Knut Løken.

2019 Barolo er en strålende klassisk årgang! Kvaliteten er gjennomgående høy på tvers av ulike kommuner, vinmarker og produsenter. De gamle Barolo-traverne som husker de gamle klassiske årgangene vil smile fra øre til øre. I varmere årganger kan enkelte vinmarker og produsentenes særegenhet bli maskert. Ikke i 2019. Vinene får uttrykke sitt dyrkingssted på en fortreffelig måte. Her er ingenting kamuflert. Det er en dønn ærlig frukt, med passe konsentrasjon, nødvendig fasthet og god syre. Vinene oppleves som friske. Alkoholnivået er også balansert. De fleste vinene er ganske utilgjengelige akkurat nå, så årgangen krever kjellertid. Beregn 10 – 30 år på toppvinene.

Avslutningsvis må jeg påpeke at Barolo 2019 er årgangen man bør kjøpe i større volum hvis man savner det klassiske og mindre ekstraherte preget i disse vinene. La dem få rikelig tid i kjelleren og du vil sannsynligvis bli rikelig belønnet.

TIlgjengelighet

Nadio Cogno og Valter Fissores viner forsvant raskt under spesiallanseringen av italienske viner i oktober. Foto: Botti.no

De fleste vinene er lansert på det norske markedet i løpet av året. Vinene er lansert i bestillingsutvalget, spesiallanseringen av italienske viner, som spesialbestillingsviner og i tilleggsutvalget. Enkelte av vinene er ikke mulig å få tak i Norge. De blir lansert kun til HoReCa-bransjen.

Listen – Underkant av 100 viner

Her finner du komplett oversikt over vinene og poeng i 2019-årgangen (TRYKK PÅ BILDET)

@

Smaksnotater

Varenr: 3687305 (Ikke lansert)
Vin: Conterno Barolo Monfortino Riserva 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris:
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Fatprøve. Virkelig distinktivt og tydelig bergtakende i aromaene med roseblader som forfører med kirsebær, litt markjordbær, litt urt, krydder og lett fruktsødme. Middels til fyldig vin med denne herlig delikatessen som forfører herfra til månen med dette heftige urtepreget som ligger over frisk nesten ungdommelig lilla frukt, røde bær, litt røyk, lakris. Virkelig dyp og skikkelig tett frisk frukt som trenger tid til å åpne seg opp. Men dette vil bli en av de beste Monfortino! .Lang fast tanninutgang og herlig syre. Detter er som det skal være! 20-30 år i seg. Minst. Sublim vin!
Poeng: 98

 

Varenr: 16410201 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: G.Rosso Barolo Vigna Rionda Ester Canale Rosso 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2825kr
Produsent: Rosso
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Utrolig presis og skarp opp av glasset at du tar glasset bort fra nesen. Denne sitter! Fantastisk følelse av disse uhyre skarpe rosebladene som balanseres med lett parfyme, kirsebær, bringebær, lett urteaktig karakter og med dette dype saltmineralske preget. Pen fyldig masse som brer seg ut umiddelbart på en razorsharp måte og blir. Tydelig rødbærspreget, men også med denne noe appelsinskalls mot det oransje preget. Noe fedme i frukten, men på denne virkelige  friske måten. Urtekarakteren, den tøffe balsamiske tonen og ikke minst Vigna Riondas tøffe dype jordsmonn tar tak i midten og ut og bare sitter. Dette er terroirpreg dette! Tanninene er faste, men årgangstypisk ikke snerpete og bygger karakter til vinen. Delikatesse møter Davide Rossos mer maskuline karakter! Sublim vin! (Smakt ved to anledninger – 97 og 98 poeng – blir bare bedre og bedre!)
Poeng: 98

 

Varenr: 16411101 6410201 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Sandrone Barolo Aleste 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 188,– kr
Produsent: Sandrone
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Overraskende bred ut av glasset, uten at det aggresivt og stort. Det er denne finessen som imponerer her. Støv, stein ligger over kirsebær, morell, slørete parfyme og snev av tjære. Fyldig og frisk vin som virkelig er konsentrert og kompleks. Røff feminitet som også viser muskler. Røde herlige  friske bær, lær, herbalitet, litt tobakkstoner og med dette lille soppreget. Virkelig fast, men det kler frukten på en utmerket måte. Dette er vinen som trenger tid, men vil bli en de vakreste svanene.
Poeng: 97

 

Varenr: 16347301 6410201 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Vietti Barolo Ravera 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 199,– kr
Produsent: Vietti
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Utrolig skarp og frisk i aromaene, denne vil ut og gjøre seg kjent med deg. Roser i modning, røde bær, veistøvet, litt tjærekant og noe lakris imponerer. Dyp! Fyldig vin som bare eksploderer i en ekstatisk sjarme som bare bobler av glede. Dette brer seg voldsomt ut, men ikke på over-powerfull måte, så abolsutt ikke. Silkeaktige toner med bringebær, nesten syrlig blåbærfølelse som imponerer, med lakris, litt tjære og krydder. Vinen tar ierimot tak i midten og tøffer seg og viser at her kan de røffe tonene også være med og skape en lang mer kompleks og autoritær utgang. Tanninene er faste, men kler vinen så herlig. Wowo – dette var en de beste vinene for årgangen.
Poeng: 97

 

Varenr: 14781901 (Kommer i bestillingsutvalget januar 2024)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Fossati 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Virkelig presis og intensiv på aromaene med tydelig floralitet, røde bær, appelsinskall, hint av søtt fatkrydder og salter. Fyldig og frisk Barolo som bergtar i all sin prakt. Konsentrert og stor, men ikke på den varme brede måten. Dette er noe annet. Friskheten roper sammen med kraften og skaper energi hele veien igjennom. Rødbærspreget, lilla skall, litt herbale krydder, lakris, lær og en touch av balsamico. Lang kompleks og herlig utgang. Syre og tanniner er perfekt med. Wow.
Poeng: 97

 

Varenr: Kommer
Vin: Gaja Barolo Conteisa 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Herlig parfymert og tydelig i aromaene med presis lysere tone av røde bær, appelsinskall, denne våte mineralske dampen av nedbør som har falt på grusen, vårlig rød blomst og nype. Herlig energisk og så presis i munnfølelsen at man vil gråte. Dette tar tak i fra første sekund og tar regien, men også forfører som det skal gjøre! Kirsebær, denne tydelige vårlige appelsinskallet, urter, mint og herlig sten-mineralitet. Klassisk og herlig utgang med denne krasse, med dette riktige tannin-bittet som aldri blir for rustikk heller. Fabelaktig vin!
Poeng: 97

 

Varenr: Kommer
Vin: Gaja Sperss Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rikere enn Conteisa, men denne dampen som kommer opp av våt stein, appelsinskall, lysere røde bær, litt balsamisk, blomst og te. Pen fyldig vin som brer seg litt seint ut, denne tar seg tid før den bringer seg inn i brystet sitt. Magisk frukt med kirsebær, jordbær, appelsin, urte-te, litt grønt urteskjær, tung mineralsk preg, litt balsamisk og salte tette mineraler. Lang tett utgang. Virkelig en Blockbuster vin!
Poeng: 96

 

Varenr: 16412201 6410201 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: E.Pira & Figli Barolo Cannubi 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 190,– kr
Produsent: E. Pira & Figli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Floralitet som bare treffer og skaper glede med denne fine rosen som bergtar med god mineralitet som skaper stor interresse med kirsebærsfrukt, bringebær og grønnere kryddersorter. Middels til fyldig vin som bare tar tak fra første stund. Presis og vertikal. Kirsebær, bringebærsfrukt, appelsinskall, litt tjære og denne lille medisinale tonen. Mineralene ligger skikkelig i kanten og vinen er vibrant og frisk herlig utgang med raffinerte tanniner. Utrolig delikat Barolo!
Poeng: 96

 

Varenr: 16412401 6410201 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Brovia Barolo Brea Vigna Ca’Mia 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 150,– kr
Produsent: Brovia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rosebladene er tilstede og varmer med et hint av litt sommerlige toner på aromaene med dyp tettere rødbærsfrukt, litt grafitt, veistøvskarakter og lett krydderier. Nesten noen våte blader som tørker opp i solen og gir sin spesielle karakter. Fyldig og frisk vin som bare umiddelbart byr på energi, livsglede og pur frukt. Ikke overkonsentrert, men med nydelig rødbærsfrukt som sjarmerer alt den kan og man føler seg nesten satt litt på sidelinjen mens man med beundring betrakter vinens ferd i munnen. Kirsebær, litt lysere frukt også, snev av medisinal, mot urt, litt tjære og disse tette saltmineralene som kjennes på en lang, fast og årgangstypisk måte med tanniner som verken er polerte eller for grove. Dette er Nebbiolo og Serralunga! .
Poeng: 96

 

Varenr: 12542901 (Utilgjengelig)
Vin: Bartolo Mascarello Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 599,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Bartolo Mascarello
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Herlig grov parfyme ligger i overkant og er ganske distinktiv ut av glasset med dette litt grove saltmineralet og tjæreaktige som ligger over rødbørstone som er raffinert. Noe lakris her også. Roser? Ja, litt tøffere type. Fyldig og frisk Barolo som bergtar fra første stund. Anslaget er virkelig presist. Grovere tøffere munnfølelse med rødbærspreg som er frisk og energisk. Grov salthet som bergtar. Bringebær, markjordbær, hint av herbalitet og en lang tjærete utgang. Herlig syre og tanninstruktur som er så virkelig balanserende. Herlig vin.
Poeng: 96

 

Varenr:15466901 (Tilgjengelig BU)
Vin: Bruno Giacosa Barolo Falletto Vigna le Rocche 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2850  kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Bred og stor, men uten at den slipper gassen helt og allikevel føles den litt tettere og ikke helt utav skallet enda. Fyrrlig nellikstoner og andre kryddertoner ligger over tett rødbærsfrukt, litt oransje appelsinskall, tørket nype og pent balsamico-preg. Pen fyldig masse som umiddelbart bare varer fra anslag til finish. Denne tuller ikke. Dyp tett kirsebærsfrukt mot lilla fruktskall viser friskheten, er det ikke oransje toner å finner. Denne stramme seg til å viser den mer maskuline og tette preget. Tjæreaktige toner er å finne med snev av et slør av søtere krydder og med lakrisbåt. Enorm struktur. Lang fast og virkelig kompleks utgang som er med ned i evigheten og bare sitter i. Syren gir energi også, dette faller ikke sammen. Vin for the long haul!
Poeng: 96

 

Varenr: 8302301 (Spesialbestilling importør)
Vin: Elio Altare Barolo Uno Per Uno 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Distinktiv, tydelig og herlig spiss i aromaene med denne herlige røde fruktkarakteren som sitter som et skudd sammen med knust stein, fatkrydder med denne lille snevet av søthet mot lakris og snev av tjære. Pen fyldig og frisk vin som sprer seg ut på en relativt bred med raffinert måte. Syren er herlig og forfrisker munnfølesen på en nydelig måte. Lilla frisk mørk frukt, tjære-følelse, balsamisk tone og et snev av urt. Noe fatkrydder men som bare bygger pent rundt vinen. Smooth tanninstruktur som passer vinen perfekt. Nydelig!
Poeng: 96

 

Varenr: 14781701 (Kommer i bestillingsutvalget januar 2024)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Cerequio 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Overraskende tight og mer lukket i aromabildet foreløpig med rosene og den røde frukten som deperat vil frem, men som blirtholdt tilbake av grafitt, tobakk, tjære, balsamico og en mer stram tone som forfører godt. Det er også en svært liten, men attratkiv søtere tone som gir glede til duftene. Fyldig og frisk vin som virkelig er konsentrert og brederseg ut på en delikat måte til kraften å være. Deilig konsentrert rødbærsfrukt, dette appelinskallet som er mellom fase mellom kjølig og mot modning, litt urt, mint, krydder, lær, tobakkskjerne og lakris bakkant også. Integrerte tanniner.
Poeng: 96

 

Varenr: 14782001 (Kommer i bestillingsutvalget januar 2024)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Brunate 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 140,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Fyrrig, ganske så stor og bred, men på en god måte. Svære roser, balsamico, lilla frukt, bringebær, tjære, grafitt, tobakk, frisk røyk. Vitkelig tydelig anlag på denne fylødige vinen som sprer seg ut med maskulin og nesten uhøflig konsentrasjon. Dette tar, men gir også. Rødbærsfrukt som er virkelig konsentrert og tett, balsamico, tobakk, tjære, grafitt, tett oransje appelsinskall, nellik og faktisk en urtete kant på utgangen som viser mer klassiske toner også. Fast utgang med tanniner som tar tak, men dette er vin for the long haul. Ingen tvil om det.
Poeng: 96

 

Varenr: (Utsolgt, Spesialbestilling importør)
Vin: Burlotto Barolo Monivigliero  2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:1.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Energisk og leken sak som har voldsom struktur. Roser, stein, balsamico, oransje, lær, litt stall. Fyldig ,frisk og energileken vin med fantastisk frukt av markjordbær, lysere bær, krydder, urt, mint, tjære og lakris.Så ren. .Lang bergtakende utgang. Nerverik. Delikat. Rett og slett en sublim vin!
Poeng: 96

 

Varenr: 16412601 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: E.Pira & Figli Barolo Mosconi 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 928,– kr
Produsent: E. Pira & Figli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Herlig stram og maskulin i uttrykket med mørk tøff floral overtone, mørkere bringebær, støv og mineralitet. Litt tjære og balsamisk også. Middels til fyldig vin med tøff sdtruktur i seg som virkelig imponerer. Med rød/lilla frukt som er konsentrert sammen med tøff mineralitet og krydder. Lang kompleks utgang med faste tanniner som tar tak og strammer seg til, men årgangstypisk ikke for mye. Herlig vin!
Poeng: 95

 

Varenr: 8302301 (Spesialbestilling importør)
Vin: Elio Altare Barolo Cannubi 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 398,50 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Herlig raffinert og sjarmerende aromaprofil med denne mørke blomstertonen som forfører voldsomt. Herlig mørkere preg på røde frukten, lakris, tjære og krydder. Middels til fyldig og markant Cannubi med presis rødbørsfrukt, leirefølelse krydder og noe tjære. Lang kompleks og utgang.
Poeng: 95

 

Varenr: 16381201 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Elvio Cogno Barolo Ravera 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 849,90 kr
Produsent: Cogno
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Denne herlige slørete super sexy aromaen er ikke for bred, med tar deg inn i brystet med løvbladkarakter som er frisk, røde bær med helning mot det oransje, knust stein og denne lette tjærete tanken. Pen maskulinitet. Pen fyldig Ravra som breder seg ut og virkelig fyller munnhullen. Men dette er ikke aggersivitet. Vinen gir kalkulert sjarme som tar deg inn i varmen med lett tørket rødbærsfrukt, nesten litt nype her faktisk, dette lille urtepreget og dypere saltkarakter. Litt grovere og kanskje noe balsamisk i utgangen uten at det trekker ned noe. Syren hever vinen og gir energi. Silkeføre på utgangen og mer polert tanninstrultur på lenge, selv om utgangen biter som Nebbiolo skal gjøre.
Poeng: 95

 

Varenr: 11376301 (Utsolgt BU)
Vin: Domenico Clerico Barolo Pajana 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 899,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Domenico Clerico
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Virkelig en bred sak på duft, men som også forfører med maskulin sjarme. Brede rosebusker, røde fokuserte bær, lakris, lær og dette tjærefatet. Fyldig, frisk og saftig vin som virkelig dominerer i årgangen. Svært? Nei, dette greier seg så utrolig fint. Maskulint og rikt med denne mer plommekarakteren, mørkere bærsorter, kaffe, lakris, tydelig både balsamisk og mer granittholdig. Lang kompleks og fast utgang, men mer tilgjengelig enn tidligere. En strålende vin.
Poeng: 95

 

Varenr: 13593201 (Lanseres)
Vin: Azelia Barolo Bricco Fiasco 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 949,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines AS
Produsent: Azelia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Konsentrert og tøff i aromaene, men også med denne røffe feminiteten i seg med floralitet med roser, balsamico, trøffel, krydder og tett satmineraler. Fyldig og konsentrert Barolo som tar tak og tøffer seg. Denne strukturen er forbløffede og intens med mørkere frukt, rødere tone, balsamico, trøffel og hint av lakris. Lang kraftig og tøff utgang med faste tanniner som gamleskolen vil elske. Dette er en strålende Barolo som mange vil elske, men også en vin som er noe rustikk og krevende. Men dette er jordsmonn. Punktum.
Poeng: 95

 

Varenr: 16412001 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Brovia Barolo Villero 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 150,– kr
Produsent: Brovia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Disse vinene til Brovia er til spise opp på aromaene. Dette barer forfører inn i evigheten med denne sublime følelsen av friske roseblader, konsentrert kirsebærsfrukt, nellik, urt og litt tjære som har tørket opp i asfalten. Nesten noe veistøvkarakter. Middels til fyldig og frisk Villero som bare brer seg ut og blir en skikkelig fresh måte. Røde fokuserte bær med lilla kant tiltaler med det den kan, før Nebbiolos signatur slår til med en fastere utgang med røffere tanniner, et spann med saltfølelse og litt tjæretoner på en lang utgang. Dette er virkelig karakter og energi i denne vinen!
Poeng: 95

 

Varenr: 16411101 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Sandrone Barolo Le Vigne 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1048,– kr
Produsent: Sandrone
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Strammere, men fortsatt med denne feminiteten som ligger i overkant med lysere parfyme, litt tørket bakke der støvet kommer opp når du går over den og med denne lysere røde frukten som imponerer. Noe tjære også vel. Fyldig og frisk vin som oser rød glede med lysere kirsebærsfrukt, markjordbær, snev av bringebær som strammer seg etterhvert i midtrpartiet med denne mer veistøv, grafittonen som strammer inn frukten. Lng kompleks og tettere utgang med faste tanniner. Vinen er virkelig presis og virker ren og frisk. Vinen trenger tid i kjelleren, men dette er strålende.
Poeng: 95

 

Varenr: 16347801 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Vietti Barolo Brunate 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 199,– kr
Produsent: Vietti
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Herlig bred i aromaene, men på denne frisk herlige forførende måten. Sexyness dette med mørkere bær, litt dypere nype, mot appesinskall, forførende krydder mot anis og mineralsk snitt. Pen fyldig vin som virkelig masser seg, men har denne herlige friskheten som skaper energi og en levende vin. Bred mørk frukt i profilen med lakrisbåt, lær og mer dyphet i den herlige munnfølelsen. Lang kompleks og fast utgang der tanninene biter. Men sånn skal Nebbiolo være! Dette får deg til å leve!
Poeng: 95

 

Varenr: 16347501 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Vietti Barolo Lazzarito 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 199,– kr
Produsent: Vietti
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Dypere og mer vertikal i aromaene med floralitet, litt asfalt, veistøv, lett orange kant, men også røde bær. Hint av balsamico. Fyldig og frisk vin som tar tak fra første stund blir bred, men ikke overkonsentrert. Mer rød-lilla frukt, mot lett modning på bringebærene og mørkere snitt på frukten. Får denne juicynessen med appelsinskall også som er frisk. Lær, lakris og litt balasamcio. Faste tanniner, men mer polert enn de øvrige cruene. Iron fist osv. Lang og herlig utgang.
Poeng: 95

 

Varenr: 16348001 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Vietti Barolo Rocche 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 199,– kr
Produsent: Vietti
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt knytt enda, men har denne dybden under med mer sommerlige roseblader, noe mørkere blomsttanke, knust stein og snev av balsamsisk tone. Fyldig og frisk vin som brer seg flott ut, men på den herlig delikat måte. Mørkere saftig frukt, balsamico, lær, lakris og dette dypere tette saltpreget imponerer. Lang fast utgang med tanniner som kanskje er litt grove idag, men dette vil integreres. Strålende Rocche!
Poeng: 95

 

Varenr: 14782201 (Kommer januar i BU)
Vin: Roberto Voerzio Barolo Rocche dell’ Annunziata 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og virkelig presis på duftene med denne fine feminine, men fortsatt tydelige parfymerte preget som imponerer. Roseblader, røde bær, et snev av oransjepreg, litt tjære og mineraler som skaper interesse. Middels til fyldig Barolo som fortsatt strammer seg litt til sitt bryst, med feminin men tydelig preg av lilla frukt, litt rødere kant, balsamico tatt rett fra kjøleskapet og noe mindre soppreg. Lang fast utgang uten at det blir for mye. Slik skal tanniner være. Vinen er strålende, men den trenger noen år på baken for å vokse ut mer.
Poeng: 95

 

Varenr: 16401301 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: F. Rinaldi Barolo Cannubi 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 993,60 kr
Produsent: Rinaldi
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og herlig delikat i aromaene med disse forførende rosebladene som gir raffinert glede sammen med rødbærsfrukt, kalkstein, leire og snev av tjære. Fyldig, frisk og ren Barolo som bergtar med sin herlige røde bær, appelsinskall, urtete, lakris og flotte salter. Lang kompleks og fyrrig Barolo som også er raffinert og delikat. Lang utgang med tanniner som biter som den skal i en topp-Barolo. Beste Cannubi smakt fra huset.
Poeng: 95

 

Varenr: 3885101 (Utilgjengelig i Norge)
Vin: G. Rinaldi Brunate Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Red & White
Produsent: Rinaldi
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frådende og deilig i aromaene med rosebusker, med bringebær, lakeis, tjære som flyter og herbal. Middels til fylkdig og frisk vin som er ganske så fremovervendt allerede. Bringeb, rødere lyse frukt, lakris, denne fine medisinale Rinaldi tonen og urter. Pen raffinert utgang med leken frukt som imponerer. Tannienen er sublime, perfekt integrert allerde og ligger allerede uten. Lang finish med denne mineralske nerven som gjør denne vinen strålende.
Poeng: 95

 

Varenr: 3885101 (Utilgjengelig i Norge)
Vin: G. Rinaldi Tre Tine Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Red & White
Produsent: Rinaldi
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Presis og detaljert med bringebær, lakris, krydder i spann og dette strammere tjærepreget. Middels til fyldig vl som sprer glede oer alt den tar viien. Brignebærspreget, slikkelig rød frukt faktisk,lær, lakris, hint av herbalitet og dettte litt preget av appelsinskjall som fortsatt er ungdfommelig og gledelig. Lang fast mienralsk finish som vygger rundt vinen på en herlig måte.
Poeng: 95

 

Varenr: 3885101 (Utilgjengelig i Norge)
Vin: G. Rinaldi Bussia Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Red & White
Produsent: Rinaldi
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Mer grovere, men har denne herlige friskheten som imponerer med denne bringebærfølelsen med litt urtetonen, sopp, lett røyk, anis og lett appelsinskall. Middels til fyldig vin som brer seg ut, men på en frisk måte som imponerer. Tett og konsentrert vin som tøffer seg opp, men også viser også energisk en side. Tett og herlig tanniner som biter, på en utmerket måte med sånn tanninbit som er Nebbiolo-toppen verdig. Flott vin.
Poeng: 95

 

Varenr: 15467101 (Tilgjengelig BU)
Vin: Bruno Giacosa Barolo Falletto 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 550,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Bruno Giacosa
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Et herlig grovere granitt, leireaktige preg ligger i overkant her med denne florale tonen som er bred, men allikevel skarp. Rødbærsfrukt mot modning, nellik, herbalitet, nypetoner og snev av søt lakris. Pen fyldig og energisk vin som virkelig er majestetissk! Bred svær kraftfull bamse som vokser herlig i munnfølelsen. Dette tar tak! I andre årganger kan en slik bamse blir for mye, men ikke i 2019. Syren er med å ivaretar nødvendig energi og friskhet til vinen. Dypt konsentrert rødbærsfrukt mot bringebær, lyse kirsebær, lakris, tjærepreg og kjølige kryddersorter. Silke og massiv struktur møtes i herlig balanse. Fabelaktig utgang med tanniner som er tydelige, men allikevel ikke utenpå. Herlig vin.
Poeng: 95

 

Varenr: 13597601 (Tilgjengelig BU)
Vin: Massolino Barolo Parussi 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: None
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Herlig parfymert i en fin blanding med maskulinitet som møter feminitet. Litt steiner som tørker etter et regnskyll, tjæretone, snev av herbalitet og urter og disse røde ferske fruktene. Middels til fyldig vin vin med mer saftig lilla frukt som tar et steg fremover og viser seg i anslaget før de mer mineralske tonene og saltet tar tak i fra midtpartiet og strammer seg til sammen med tanninene. Syren er høy og gir den herlige friskheten til vinen. Fin smattende mineralsk utgang. Litt tett enda, men her er det mye godt i vente!
Poeng: 95

 

Varenr:(Ukjent)
Vin: Massolino Barolo Margheria 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Massolino
Alkohol:14.50% Sukker:2.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Meget presis og skarp i aromaene og setter seg umiddelbart fast. Dette er de friskeste rosene med parfyme som sjarmerer hele veien til banken. Røde fokuserte bær, veistøv og saltmineraler. Snev av balsamico. Fyldig og frisk vin som har en tett masse i munnfølelsen som roper struktur. Herlig rødbærskarakter som svinger mot en mer lilla preg med kjølige bringebær. Lett medicinalt preg mot urter. Virkelig mineralsk. Dette er jernhanske. Og jernhanske. Tøff delikatesse dette! Lang kompleks og tett utgang med faste tanniner som snerper, men årgangstypisk ikke for grovt. En strålende vin for de neste 20 årene.
Poeng: 95

 

Varenr: 2985505 (Tilgjengelig BU i Magnum)
Vin: Scavino Barolo Bric del Fiasc 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2379,– kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Ganske så fremovervendt og herlig sommerlig rosebusk tar fatt i å imponere deg på aromaene med disse lett knuste røde bærene som har lyst til å berøre deg med litt grov parfyme, granitt, litt pepper og litt urt. Pen fyldig og frisk vin som blåser seg opp uten at det gjøres på denne powerfulle måten. Dette er miniteten som møter den maskuline kjæresten for første gang. Mørkere frukt moden bringebær, plommetone, lakris og lær. Lang utgang med litt tjærefølelse også. Tanninene gir bittet som de skal. Trenger tid, men dette er rasende godt
Poeng: 95

 

Varenr: Ukjent
Vin: Giacomo Conterno Barolo Cerretta 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Red & White
Produsent: Giacomo Conterno
Beskrivelse: Direkte og tydelig i aromaene med roseblader, forsiktig knust stein, snev av forsiktig balsamisk tone og disse lettere røde bærene med et snev av det friske oransje skallet. Middels til fyldig, frisk og delikat vin som virkelig forfører fra første stund. Dette er delikatesse i en silkehanske med litt røff tone, litt veistøv og forsiktig innslag av krydder. Lang og overraskende raffinert tanninstruktur som ikke er polert, men bare deilig. Herlig vin.
Poeng: 95

 

Varenr: Spesiallansering Italienske viner
Vin: Elio Grasso Barolo Ginestra Casa Maté 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 199,70 kr (bestilling)
Importør: Red & White
Produsent: Az. Agr. Elio Grasso
Alkohol:14.50% Sukker:1.3 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rikere og fremovervendt I stilen med mørkere og utadvend frukt med røde bær, tydelig jordsmonns og saltkarakter, lett tobakkorøyk og sval asfalt. Middels til fydig Barolo som er rik og maskulin, allikevel på raffinert og ikke overpowering måte. Dette tar tak og river deg inn i hjertet sitt. Konsentrert mørkere frukt, dette herlige saltmineralske preget som gir stor kompleksitet, men også med noe sort sopp, trøffel, hvitløk og mineraler. En litt rikere, men virkelig balansert og herlig Case Mate.
Poeng: 95

 

Varenr: 16300701 (Tilgjengelig BU)
Vin: Vajra Barolo Bricco delle Viole 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 769,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Dette slørete steinpreget ligger litt mer maskulin forførende over den ellers utmerkede røde frukten som gir energi, med roseblader, litt nellik, snev av kanel og et lite hint av tjære. Fyldig og overraksende saftig vin som har en nydelig balanse mellom det fremovervendte og denne mer strukturerte vertikale tonen. Herlig saftig lilla frukt med juice som er konsentrert og litt tett, men allikvel skviser ut den beste saften den kan. Noe herbalitet her, mot urteaktige toner og litt lakrisbåt. Tett mineralsk preg på en lang fast utgang. Strålende Bricco delle Viole!
Poeng: 95

 

Varenr: Ukjent
Vin: Aldo Conterno Barolo Romirasco 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno

Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Virkelig forførende på aromaene denne her med litt blockbuster maskulin personalitet med dette dypere krydderet som ligger over og imponerer sammen med mer friskere roseblader og mineraler. Pen fyldig og frisk Romirasco som sprer seg ut med friskhet og pen modenhet. Herlig frukt dette her med raffinert frukt av lilla frukt som har tett delikatesse med dette pene saltheten og dette krydderet som gir masse glede. Fin saltmineralitet gir ekstra dybde. Fast utgang med tanninene er faktisk allerede noe integrert og legger seg godt i munnhulen. Strålende vin!
Poeng: 95

 

Varenr: 15442801 (Tilgjengelig BU)
Vin: Ettore Germano Barolo Cerretta 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 700,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Bred og tiltalende på duft, overraskende hvordan denne tar deg i sitt favn med bredere roser, røde bær og balsamisk undertoner. Fyldig og frisk Cerretta som brer seg ut og tar tak i deg på en herlig måte. Røde konsentrere bær, skikkelig krydder og disse virkelige dype mineralske tonene som krever, men også gir struktur og glede. Overraskende lang og konsentrert utgang med faste tanniner som krever, men sånn skal det være i en høy kvalitets Barolo. Syren er nøkkelen her – den gir en energisk og frisk vin. Beste Cerretta i 2019. Topp vin!
Poeng: 94

 

Varenr: Kommer
Vin: Azelia Barolo Margheria 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 999,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium Wines
Produsent: Az. Agr. Azelia
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Kraftigere, men også en finere tone som forfører med kirsebær, tydelig bringebær, balsamico og en kryddersort som koser seg. Fyldig og tiltalende vin på munnfølelsen med struktur, men også en fin finesse med røde bær, tydelig mineralitet, litt tobakk og lær. Lang tett utgang, men tanninene er fint integrerte allikevel. Sånn skal Nebbiolo-tanniner være!
Poeng: 94

 

Varenr: 13593001 (Kommer)
Vin: Azelia Cerretta Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 049,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium wines
Produsent: Azelia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: 2.5 hektar. Men bare 3000 flasker. Tettere i aromaene, men også med en slørete og delikatesse i seg med parfyme, vill blomstereng, denne litt våte skogen og salter. Middels fyldig vin med konsentrert, men også delikat frukt med røde bærtoner, krydder, tobakk og saltmineraler. Tanninene er vel integrerte. Syren holder også den oppe med friskhet.
Poeng: 93

 

Varenr: Ukjent
Vin: Domenico Clerico Barolo Ciabot Mentin 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Domenico Clerico
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Mer strammere og forsiktig aromaene med har den slørete parfymen som ligger under og sjarmerer med rosebusker, rødere bær, litt tjære og tobakk. Middels til fyldig vin med masse munnglede med rødbørspreg utover de øvrige vinene. Tjære, noe hint av mint, herbalitet og en fast, men ikke så stram egengtlig. Fin syre og friskhet også. Utmerket vin!
Poeng: 94

 

Varenr: Ukjent, trolig årgangsskifte snart
Vin: Domenico Clerico Barolo Aeroplame 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Domenico Clerico
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.2 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ganske knyttet i aromaene enda, men har denne pene parfymerte tanken under. Roser, rødere bær, litt balsamisk, knust stein. Hint av herbalitet også. Middels til fyldig og frisk vin med mer strammere og lett tørkede røde bær, lett oransje frisk fruktskall, krydder og herbalitet. Fast chevy utgang uten at det blir for mye. Syren gir nerve. Super vin.

Poeng: 94

 

Varenr: Ukjent
Vin: Massolino Barolo Parafada 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Massolino
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Grov parfyme der det maskuline møter det feminine på en herlig måte. Roser i den mørkere fasetten, litt mer balsamisk tone her og nesten litt tjære og krydder. Pen fyldig vin som er mer horisontal enn de andre cruene, uten at det blir for bredt. Det skylder den fine syrlige nerven som forfrisker vinen. Røde og mørkere bær, litt urt og balsamisk tone sammen med nesten noe leire og salter på en lang fast og flott utgang. Litt uforløst selvfølgelig, men dette vil bli fantastisk på om 10 år.
Poeng: 94

 

Varenr: Ukjent
Vin: Aldo Conterno Barolo Colonello 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno
Alkohol:14.00% Sukker:3.0 g/l Syre:6.1 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rik og skikkelig utadvendt på aromaene med både ferske og tørkede løvblader, anis, snev av tjære og mer av den friske mørkerøde bærene. Pen mineralitet også. Middels til fyldig Colonello som er litt forsiktig i anslaget egentlig, før den bøffer seg mer ut blir mer utadvendt med denne lilla frukten, bringebær-touchen, saltmineralene, lakrisbåtene og lærbeltet. Noe nylagt asfalt her også, litt i bakkant. Lang rikere utgang der tanninene er allerede godt integrerte med dette gode tanninbittet. En meget god vin.
Poeng: 94

 

Varenr: Ukjent
Vin: Aldo Conterno Barolo Cicala 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: Aldo Conterno
Alkohol:14.50%
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft, selv om det ikke er overpower her enda. Men den smyger seg ut og gir glede med ferskere roseblader, lett mer sommerlig blomstereng, litt balsamico, lakrisbåt og mineraler. Middels til fyldig Ciala som spiller på sjarmen dette året. Frisk frukt av tydelig kirsebærskarakter, bringebær, litt mint faktisk mot urter, lær og dypere mineraler. Nesten litt knust stein. Fast utgang med denne punchen og tanniner som biter seg fast, men det føles bare så riktig. Frisk syre holder den levende. Vin som er tett og trenger tid, men her er det høy kvalitet.
Poeng: 94

 

Varenr: 16412101 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Brovia Barolo Rocche di Castiglione 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 150,– kr
Produsent: Brovia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Både bred og dypere sjarmtroll på duft med denne fine myke rosebladen som forfører med mineralsk preg og røde presise bær. Middels til fyldig vin som snerper deg inn i gleden med umiddelbart et presist anslag. Der den forfører mer på aromaene er den mer power i munnfølelsen, men på denne feminine måten. Kirsebær, andre røde bær mot bringebær i tidlig fase, litt sval krydder og denne grafitt-salte lange finishen som sitter som et skudd. Syren er sublim, dette er frisk vin! En kompleks og tett Rocche med tøffe tanniner,  men som med tiden vil gi alt det du trenger.
Poeng: 94

 

Varenr: 16410801 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: G.D Vajra Barolo Ravera 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 790,– kr
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Distiktiv og spiss i aromaene samtidig som årgangens rikdom gir passe bredde også. Sommerlige roser, litt våte blader, anis og snev av tjære. Bærene virker virkelig røde og energiske. Middels til fyldig vin som skaper stor begjær med saftig frukt enn forventet. Røde friske bær, litt tobakk og lærfølelse også. Virkelig delikat, men strukturen er også utmerket her, dette faller ikke sammen og syren gir energi og friskhet til vinen. Lang tett utgang, uten at tanninene blir for fast. Dette kler årgangen helt strålende.
Poeng: 94

 

Varenr: 10453501 (Tilgjengelig BU)
Vin: Trediberri Barolo Rocche dell’Annunziata 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:6.0 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og utadvendt i aromaene som gir glede med denne litt mørke blomstertonen og hadde krydderier som ligger over tjære, lakris og lær. Middels til fyldig vin med dette presise anslaget som treffer hardt, men ikke på denne over powerfulle måten som bringer to much. Røde tette bær, urtekarakter og lær. Dette saltmineralske laget tar tak fra midtpartiet og viser kompleksitet lang der inne og strammer seg inn i tanninrik utgang, men det blir aldri snerpete. En utmerket vin!
Poeng: 94

 

Varenr: Spesialbestilling importør
Vin: Elio Altare Barolo Arborina 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.50% Sukker:2.1 g/l Syre:5.5 g/l
Beskrivelse: Frisk og tydelig i aromaene med denne bredere mørke rosebusken over lakris og røde bær. Noe pent krydder også fra busk og fat. Middels til fyldig vin med pen saftighet i rødbærsfrukten med lakrisbåt som smelter og krydder. Lang finish og utmerket tanninstruktur. Flott Arborina, en av de beste.
Poeng: 94

 

Varenr: 14781901 (Kommer i BU i januar 24)
Vin: Roberto Voerzio Barolo commune La Morra 019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 3 140,– kr (bestilling)
Importør: Grand Wines
Produsent: Az. Agr. Roberto Voerzio
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt slørete parfyme som skaper interesse ligger i aromaene sammen med kirsebær, nyknust stein, nellik og et hint av balsamico. Middels til fyldig vin som kommer litt forsiktig ut fra anslaget før den blir mer presis og tydelig i munnfølelsen. Bringebærtone, markjordbær, lakris og urt. Fast utgang, men virkelig frisk og energisk. Faste typeriktige tanniner. En herlig munnfull.
Poeng: 94

 

Varenr: 12135901 (Kommer i BU i januar 24)
Vin: Cesare Bussolo Barolo Del Comune de La Morra 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 049,90 kr
Importør: Grand Wines
Produsent: Cessare Bussolo
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Distinktiv i aromaene med renhet i seg med denne florale tonen over litt oransje, men frisk frukt, litt aniskrydder, lakris og et touch av tjære. Middels til fyldig og frisk vin som tar tak med denne presise frukten. Røde bær, lilla fruktkant, dyp stenmineralitet og tjære som sitter som nylagt asfalt en norsk sommerkveld. Lang kompkes og fast utgang. En strålende vin.
Poeng: 94

 

Varenr: 12135901 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Gaja Barolo Dagromis 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 049,90 kr
Importør: Winetailor as
Produsent: Gaja
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Druer fra markene Conteisa og Sperss. Raffinert på frukt med rflott ødbærsfrukt, nype, appelsinskall og salter. Pen fyldig, frisk og flott Barolo med meget god struktur. Flott rødbærskjerne, appelsinskall, frisk te og mineraler. Herlig balanse. Absolutt den beste Dagromis som er laget sammen med 2016. Utmerket Barolo!
Poeng: 94

 

Varenr: 16309201 (Tilgjengelig i BU)
Vin: Cristian Boffa Barolo Capalot 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Christian Boffa
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og gledelig på aromaene med forførende roser som tar tak med røde bær, knust stein og svale krydder. Parfymert, men akkurat nok til at det verken er for feminint eller maskulint. Middels fyldig til fyldig Barolo som overrasker med sin fyldig delikatesse som gir masse glede. Herlige røde bær mot kirsebær som er saftige, men strukturert allikevel. Krydder, litt mineral og urter. Virkelig balansert. Det er faktisk lov å bruke ordet Smooth her, til og med i en Barolo. Lang fast, men allikevel integrert og flott tanninutgang. Super 2019 fra Boffa!
Poeng: 94

 

Varenr:(Spesialbestilling Importør)
Vin: Burlotto Barolo Castelletto  2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:1.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Rødbærspreget med denne litt grovere florale tonen i overkant sammen med tjærelaf, trøffel-innslag, og urt. Middels fyldig, frisk og energisk med denne fine stramheten i seg. Lysere rødbærspreg, appelsinskall, med lilla fruktkant, tanninener som biter, men helt perfekt. Fin vin.
Poeng: 93

 

Varenr: 16347401 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Vietti Barolo Cerequio 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 2 199,– kr
Produsent: Vietti
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Hopper ikke ut av glasset, men innbyr allikevel til fest med røde bær i snittet, denne lakrisbåt-tanken, litt kjellergulv og roseblader mot tørkningen. Middels til fyldig og frisk vin med rødere bær som skaper glede med litt hint av medisinal tone og mer strammere jordsmonnsfølelse. Tett litt lakris og balsamisk utgang. Tøffere tanniner. En utmerket vin som trenger litt tid og har kanskje ikke helt dybden som de øvrige cruene.
Poeng: 93

 

Varenr: Ukjent
Vin: Domenico Clerico Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Domenico Clerico
Alkohol:14.50% Sukker:5.0 g/l Syre:6.3 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ganske så stor, men har en fin rose som breder seg ut, lakris, kaffe, urt og balsamisk tone. Frukt? Joda, rød og oransje frukter her også. Fyldig, frisk og bred vin som breder seg ut og er skikkelig maskulin i munnfølelsen. Powerfull rødbærsfrukt, lakris, litt krutt, tjære og lær. Lang tøff fast utgang, men det kler frukten den. Strålende vin for prisen.
Poeng: 93

 

Varenr: Ukjent
Vin: Paolo Scavino Barolo Monvigliero 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Slørete floral overtone som tiltaler og sjarmerer sammen med kirsebær, litt lilla frukt, dypere salthet og denne våte bakken som tørker i solen. Middels til fyldig Barolo som sprer seg ut og sjarmerer med en bred, men allikevel for konsentrert vei. Flott munnfølelse med denne lilla tanken med fin juicyness, litt modent appelsinskall, nellik, urter og dypere salter. Fast utgang som kler vinen godt.
Poeng: 93

 

Varenr: 15442501 (Tilgjengelig BU)
Vin: Ettore Germano Prapò Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 700,– kr (bestilling)
Importør: Poder As
Produsent: Ettore Germano
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt funky (!) I aromaene med lysere røde bær, dette tydelige jordsmonnspreget og krydder. Middels fyldig og frisk og ren rødbærskarakter som imponerer. Kirsebær og jordbærspreget, men også med et pent jordsmonnskarakter som skaper – ja – karakter i vinen. Tanniner som er fint integrerte og vil ta bare på frukten fremover. Trenger tid for å utfolde seg, men dette kommer. En ypperlig Prapo.
Poeng: 93

 

Varenr: Ukjent
Vin: Paolo Scavino Barolo Ravera 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Ganske opp I fjeset denne her og skal markere seg på en ungdommelig måte. Krydrete stil som ligger over mørkere rødbørsfruk, balsamisk undertone, masse fersk veistøv som farer opp fra bakken og hint av grov parfyme. Middels til fyldig og frisk vin som danser godt i munnfølelsen med mørkere frukt, balsamico, litt blodig faktisk og salte mineraler. Tanniner som smyger seg til å biter seg fast uten at du merker det egentlig. Raffinerte tanniner dette. Syren bidrar til super friskhet forøvrig.
Poeng: 93

 

Varenr: Ukjent
Vin: Paolo Scavino Barolo Prapo 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse:Tøffingen ypper seg I aromaene og skal vise deg veien. Tydelig veistøv, gruslaget som ligger markant over røde og mørkere bær og lett krydder. Middels til fyldig vin med god frisk munnfølelse med litt grovere fylde med lilla mørkere frukt, krydder i tøffere stil, tydelig dypere saltmineralsk og litt balsamico som har størknet. Men det er også Serralunga-sjarme her også, ikke glem det. Lang ganske markant utgang med de røffe tanninene. Interessant vin som trenger tid i kjelleren. Til lammet om 10 år?
Poeng: 93

 

Varenr: 11430605 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Elio Grasso Barolo Gavarini Chiniera 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1 300,60 kr (tillegg)
Importør: Pure Wine
Produsent: Az. Agr. Elio Grasso
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:4.5 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Rikere og fremovervendt i stilen denne karen med en pen floralitet som er rik med mye glede sammen med litt bringebær og litt mørkere frukt, lær, snev av denne nye asfalten og krydderiene. Middels til fyldig vin med ganske rik stil med mer plomme, kirsebær, bringebær som er mørkere men friske, saltmineraler, snev av balsamico og denne lille urten. Litt Bra syre gir energi her, tanninene overraskende integrerte. En delikat Barolo som trenger litt tid.
Poeng: 93

 

Varenr: 5127601 (Tilgjengelig BU)
Vin: Rocche Costamagna Rocche dell´Annunziata Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 597,– kr
Importør: Vininor
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:1.1 g/l Syre:5.5 g/l
Beskrivelse: Rik, maskulin og bred i aromaene, men med denne pene friskheten i duftbildet. Mørkere tøff frukt, litt sommerlig blomstereng der rosene viser seg, litt søt lakrisbåt, tydelig urt og litt krydder. Mineraler her også. Fyldig og rikere vin som tar tak fra anslaget og bare vokser seg ut uten at dette blir for aggressivt. Dette vil sjarmere og bergta med power i førersetet. Tett mørk frukt som oser friskhet, med litt urt, snev av tjære og tobakk. Lang mer saftig utgang der tanninene er delvis integrerte, delvis faste og biter seg fast igjen . Men dette er en super vin i årgangen.
Poeng: 93

 

Varenr: 16385801 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Molino Barolo Conca 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 871,– kr
Produsent: Molino
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk og tydelig i aromaene som mye glede. Røde bær, litt tørket appelsin, nype, blomst mellom de friske og tørkede og nellik. Middels fyldig, frisk og leken Conca som forfrisker godt. Fresh appelsin som er saftig og leken, nype-te og mineralrike. Noe tjære og balsamico også. Lang tanninrik og utmerket utgang. Topp vin.
Poeng: 93

 

Varenr: 15889201 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: G.Mascarello Barolo Perno 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 1489,10 kr
Produsent: G. Mascarello
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med tydelige Monforte-kraften som slår også i denne litt mer softere årgangen. Roser, og bringebærspreget egentlig med lett rustikk preg med jordlige og saltmineraler i bakkant. Noe tjære kanskje. Middels til fyldig Barolo med meget god munnfølelse. Frisk og stor, men ikke på denne brede måten egentlig. Kraft fra marken, men årgangens mer delikate toner er også tilstede i denne Perno-vinen. Rødbær med denne grovheten i skallet, noe oransje skalltoner, litt herbalitet og saltmineraler. Tydelig nypete-toner som får deg til å tenke på en kopp med wiggins på morgenen. Lang fast og god utgang. Ikke årgangen for power. Litt urt også her. Veldig integrerte tanniner.
Poeng: 93

 

Varenr: 16411901 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: E.Pira & Figli Barolo Via Nuova 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 849,– kr
Produsent: E. Pira & Figli
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Litt tyngre i aromaene og knytt enda, men har denne slørete parfymen, med litt tørrende salthet, mørkere bær og lær. Middels til fyldig vin med strammere munnfølelse med frukt som konsentrerer seg med lilla kant, litt tjære og mineraler. Lang kompleks utgang med faste tanniner som biter, men på en utmerket måte.
Poeng: 93

 

Varenr: 16410901 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: G.D Vajra Barolo Coste di Rose 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 639,– kr
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rosene er ganske brede her og ønsker å sjarmere deg. Røde presise bær, snev av tjære her og mineraler. Middels til fyldig og saftig Barolo for årgangen med denne sandige jordsmonnet som ikke kanskje spiller både dybden, men gir en rik og fremovervendt bringebærs og mørkere frukt som snakker juice. Det strammer seg til i utgangen med dette mer tobakko, lær og balsamiske utgangen med fin mineralitet. Tanninene gir det gode Bittet også. Den beste Coste di Rose smakt.
Poeng: 93

 

Varenr: 16411001 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Baudana & G.D. Vajra Barolo Cerretta 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 820,– kr
Produsent: Baudana & G.D. Vajra
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Litt strammere aromamessig, men her er det mye godt også med roser, røde bær, innslag av balsamisk tone og stein som tørker på bakken etter et lite regnskyll. Pen fyldig, frisk og energisk vin i en rikere stil. Dette gir juiciness, men på en mer vertikal måte og ikke med den store varme bredden. Dette er friskt og den røde og oransje frukten gir samtidig som den snerper seg igjen på den tanninrike men gode utgangen. Noe urt og mineraler gjør dette til en flott Ceretta dette. Vin for de neste 5 – 10 årene.
Poeng: 93

 

Varenr: 16410001 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: G.Rosso Barolo Cerretta 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 740,– kr
Produsent: G.Rosso
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Parfymert med denne litt grove steinkarakteren som ligger inn i parfymen med herlig frisk rød fruktnerve. Litt urt også. Middels til fyldig og frisk Cerretta med pen konsentrert rødbærsfrukt mot kirsebær, noe lilla kant, noe syrlig oransje også av de friske karakteren, lakrisbåt, anis og mer urtekarakter. Lang mineralsk finish med tanniner som biter som Nebbiolo skal gjøre uten at det er i overkant. Utmerket Barolo!
Poeng: 93

 

Varenr: 16410101 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: G.Rosso Barolo La Serra 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 740,– kr
Produsent: G.Rosso
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Utadvendt, men ikke nødvendigvis på denne bredere stilen, mer vertikal og nerverik egentlig. Røde lyse bær mot det friske oransje, snev av balsamico og krydder. Middels til fyldig og frisk vin med energisk frukt av røde og dette tydelige mer lilla skjæret. Ikke vandig i midtpartiet, men ikke fullt så konsentrert som i mer tøffere årganger. Litt urt og knust stein på utgangen med faste, men typeriktige tanniner. Dette er påskelam vin dette!
Poeng: 92

 

renr: 4788701 Utsolgt
Vin: Elio Altare Barolo La Morra 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 890,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Elio Altare
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk og tiltalende på duft med litt bredere aromaprofil med plomme, mørk bringebær, lakris, krydder og hint av mint. Middels til fyldig vin med ganske grov og bredere struktur uten at det går utover frisheten. Kirsebær, bringebær, krydder og leire. Lang fast kompleks utgang. Veldig fin sak med litt grovere vin.
Poeng: 92

 

Varenr: 5103601 (Spesialbestilling importør)
Vin: Burlotto Barolo accivi  2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:1.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Enerigsk og leken på stil med også dette krydrete stilen over røde bær og mørkere roser. Middels til fyldig vin med ernergii den røde frukten,. Mer tettpreget enda, men har noe ufoløst komlekst under. Lang kompleks tett rød utang, med denne tjæren, knust sten og lakris.
Poeng: 92

 

Varenr: 5103601(Spesialbestilling importør)
Vin: Burlotto Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 525,– kr (bestilling)
Importør: Gaia Wine & Spirits
Produsent: Burlotto
Alkohol:14.00% Sukker:1.0 g/l Syre:5.2 g/l
Druer: nebbiolo og nebbiolo.
Beskrivelse: Fyrrig, nerverik og interessant med roser, bringebær, krydder, hvit stein. Middels fyldig vin med mase tension med roser, røde bær, markjordbær, stein, lakrisbår. Lang kompleks, ikke for stor, men gir masse glede ok nok struktur. Herlig!
Poeng: 92

 

Varenr: 13374401 (Tilgjengelig BU)
Vin: Crissante Alessandria Barolo La Morra 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 499,90 kr (bestilling)
Importør: LaMarc Wines
Produsent: Crissante Alessandria
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.9 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Frisk i aromaene med roser, røde bær og fin parfyme. Middels fyldig vin med masse eleganse i seg. Kirsebær, krydder og lakristoner. Mot tobakk. Skikkelig trøkk i tanninene som årgangen skal levere. En meget god La morra-vin.
Poeng: 92

 

Varenr: 16309601 (Tilgjengelig BU)
Vin: Francesco Borgogno Barolo Brunate 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 549,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Borgogno Francesco
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Tiltalende på duft med tradisjonell kraft som treffer i mot deg med roseblader, røde bær, lakris og krydder. Frisk og fyldig Barolo som tar tak i første stund. Røde kraftige bær, krydder og lær. Ikke røft eller over delikat. Dette handler rett og slutt om struktur. Fast, men integrerte tanniner da frukten tar i mot så det holder. Lang utgang.
Poeng: 92

 

Varenr: 15149001 (Tilgjengelig BU)
Vin: Curto Barolo Arborina 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. Marco Curto
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Tiltalende og ganske så spiss på duft med denne bittelille naturvin-følesen over roser, lyse røde bær, løvblader og krydder. Middels fyldig Barolo med bredere og rikere frukt av røde bær, nellik og mineraler. Noe mer alkohol, men vinen fremstår som balansert og noe som mange vil like, spesielt de som vil bli kjent med området. Tanniner som biter som den skal.
Poeng: 92

 

Varenr: 14873601 (Tilgjengelig BU)
Vin: La Briccolina di Tiziano Grasso Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 598,80 kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Az. Agr. La Briccolina di Grasso Ti
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rik til årgangen, men absolutt tiltalende med mørkere fruktkjerner, nellik, krydder, større roseblader og mineraler. Middels til fyldig Barolo som gir masse frukt i seg. Røde bær av de saftige sorten, snev av appelsinskall, litt te og urter. Noe jordsmonnspreg som gir godt terroir-preg til vinen. Lang fast utgang, dette biter som en god Serralunga og Barolo skal gjøre.
Poeng: 92

 

Varenr: 13592701
Vin: Azelia Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 489,90 kr (bestilling)
Importør: Symposium wine
Produsent: Azelia
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rikere og kraft i aromaene med mørkere krydder (ikke fat), mørkere fruktbilde, roser, salt og lær. Noe balsamico også. Middels til fyldig og rikere vin med kraft og maskulinitet. Mørkere frukt, men også kirsebær, balsamico, tobakk og lær. Lang tett klassisk utgang. Masse vin for pengene dette her av den klassiske litt dype sorten.
Poeng: 92

 

Varenr: 16411601
Vin: Baudana & G.D. Vajra Barolo Baudana 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 820,– kr
Produsent: Baudana & G.D. Vajra
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Utmerket struktur på dette aromabildet med roseblader, røde tydelige bær, litt grafittanker og litt krydder. Middels til fyldig vin som forsøker å vise bredde og juiceness, men også det litt mer grovere jordsmonnskarakteren vil være med på ballen her. Noe friskt mot lett modent appelsinskall og nellik. Fast utgang på tanninene, men det kler vinen.
Poeng: 92

 

Varenr: 16361801 (Tilgjengelig BU)
Vin: Veglio, M. Barolo del Comune di Serralunga d’Alba 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 599,90 kr
Produsent: Veglio, M.
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Tiltalende og frempå i aromaene med litt jordgulv over appelsin, tydelig nellik og andre kryddersorter. Lett løvverk også. Fyldig og frisk Barolo som greier å gi salthet selv om det er appelsin i hovedsak over noe rødere bær også. God mineralitet og balsamiske toner også. Tøff silke dette her. Meget god vin.
Poeng: 92

 

Varenr: 16356801 (Tilgjengelig BU)
Vin: Giordano Barolo Perno 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 649,– kr
Produsent: Giordano
Alkohol:15.00%
Beskrivelse: Forførende og presis i aromaene med mye glede her. Kirsebær med lett tørkede toner, blomsterblader, litt tjære og mot balsamiske tanker også. Forførende sak. Fyldig vin med god struktur i seg der frukten er noe tørket mot oransje, tydelig tjærefølelse, hint av balsamico og masse urter mot anis. Lang tett utgang med tanniner som biter på gamlemåten. Litt mer alkohol enn gj.snittet, men det skader ikke nødvendigvis vinen. Meget god Barolo.
Poeng: 92

 

Varenr: 16328101 (Tilgjengelig BU)
Vin: Trediberri Barolo Berri 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 449,90 kr (bestilling)
Importør: Winemarket
Produsent: Soc.Agr. Trediberri di Nicola Obert
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Frisk, rik og utadvendt i aroamene med rød, mot mørk saftig frukt, litt rosin, hint av tjære og lakris. Noe mørk sexy blomst også. Middels til fyldig vin med god saftig frukt som gir glede, selv om vinen også har en mer stramhet i seg. Røde presise bær, herbalitet og lakris. Fast utgang med det kler vinen.
Poeng: 92

 

Varenr: 16380901 (Spesiallanseringen i oktober)
Vin: Barale Barolo Castellero 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 589,90 kr
Produsent: Barale
Alkohol:14.00%
Beskrivelse: Tiltalende og frisk i aromaene selv med dette høstløvet som ligger over appelsinskall, balsamico og leiretanker. Middels fyldig og frisk Barolo som er av typeriktig karakter med litt tørket frukt, men som fortsatt er frisk og saftig, nellik og lett tjære. Tanninene biter, men passer frukten så godt. En utmerket tradisjonell Castellero.
Poeng: 92

 

Varenr: 1616501 (Tilgjengelig BU)
Vin: Paolo Scavino Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 987,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse:Tydelig rosete og leken stil i aromaene med røde bær, touch av det oransje og saltmineraler. Middels til fyldig Barolo med kombinasjon av det stramme og mer leken i form av tydelig kirsebærsfrukt og med litt lilla kant. Litt pepperish tone på en mineralsk og god utgang. Tanninene er faste, men slik Barolo skal være. Lammevin.
Poeng: 91

 

Varenr: 5761901(Tilgjengelig BU)
Vin: Paolo Scavino Barolo Ambrogio 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 859,90 kr (bestilling)
Importør: Einar A Engelstad
Produsent: Paolo & Enrico Scavino
Alkohol:15.00% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse:Litt grov floralitet på duft med litt lett tørket rødbærsfrukt og krydder. Middels fyldig vin med god saftighet i seg før den strammer seg litt til og tetter seg. Dypere mineralsk preg og litt krydder mot urt. Tanninene er noe fast, men treffer vinen godt. God vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 16308701 (Tilgjengelig BU)
Vin: Diego Morra Barolo Monvigliero 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 795,– kr (bestilling)
Importør: Mantenere
Produsent: Diego Morra
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Bred Monvigliero, men har fortsatt vinmarkens flotte eleganse med sjarmerende rosetoner, rød parfymert frukt, krydder og mineraler. Middels til fyldig Barolo med god delikat rødbærsfrukt, nellik og øvrige kryddersorter. Tanniner er her, men ikke for faste. En feminin Barolo som mange vil like.
Poeng: 91

 

Varenr: 14898201 (Tilgjengelig i BU)
Vin: Rocche Costamagna Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 477,– kr
Importør: Vininor
Produsent: Rocche Costamagna
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Rikere, men allikevel fin vertikalitet på aromaene med bringebærskjerne, mørkere bær og med krydder og denne litt fine blomstertonen. Middels til fyldig vin med overraskende rikdom for årgangen med saftig bred rødbærsfrukt, fortsatt med denne friskheten som gjør vinen tilgjengelig og frisk. Mer strammere og tydelig mineralsk preg på en utgang som er fast, men sånn det skal være. Litt grovere stil, men for vin-entusiasten som ligger det mineralske i Baroloene – dette er tingen.
Poeng: 91

 

Varenr: 16380801 (Spesiallansering av italienske viner i oktober)
Vin: Elvio Congo Barolo Cascina Nuova 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 559,90 kr
Produsent: Cogno
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: En sjarmerende tone kommer opp med glede med røde bær, knust stein og denne fine parfymen. Middels til fyldig og frisk vin med tett rødbærs mot lilla fruktkjerne som tetter seg og viser årgangens friskhet. Lær, noe lakris og peppertone i bakkant med salter som biter sammen diss chevy faste tanninene. En utmerket til krevende Cascina Nuova som passer best til lammen på våren.
Poeng: 91

 

Varenr: 16361701  (Spesiallansering av italienske viner i oktober)
Vin: Veglio, M. Barolo Paiagallo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 849,– kr
Produsent: Veglio, M.
Alkohol:14.50%
Beskrivelse: Støvete og tradisjonell i aromaene med røde bær, krydder og lett balsamisk tone. Middels fyldig og mer saftig snitt i munnfølelsen med litt skitne kirsebær, balsamico og lær. Bra delikat og fruktglad. Tanninene er modne og integrerte. God vin.
Poeng: 91

 

Varenr: 4281201 (Tilgjengelig BU)
Vin: Pio Cesare Barolo 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 699,90 kr (bestilling)
Importør: Interbrands Norway
Produsent: Pio Cesare
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Fin friskhet i seg selv med tørrende rødbærsfrukt, men i god utadvendt stil. Litt sopp, lær og lakris i tillegg. Middels til fyldig Barolo i klassisk stil. Litt tørrende fruktbilde med røde bær, litt granittaktige toner og lakris. God tøff utgang på tanninene. Trenger litt tid.
Poeng: 90

 

Varenr: 4493001 (Tilgjengelig BU)
Vin: Vajra Barolo Albe 2019
Region: Piemonte, Italia
Pris: 415,– kr (bestilling)
Importør: Moestue Grape Selections
Produsent: G.D. Vajra
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.7 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Distinktivt på aromaene med roser og røde bær som er friske. Noe hint av urt også. Middels fyldig og frisk vin med akkurat nok bredde uten at det går ut over freshnessen. Mørkere saftige bær, litt balsamisk tone og krydder. Ingen masse dette, men drikker så overraskende godt, også for den litt mer vertikale årgangen. En god Barolo.
Poeng: 90

 

Varenr: Ukjent
Vin: Vietti Barolo Castiglione 2019
Region: Piemonte, Italia
Importør: Fine Brands
Produsent: None
Alkohol:14.50% Sukker:3.0 g/l Syre:5.6 g/l
Druer: Nebbiolo.
Beskrivelse: Tiltalende på duft med fine roseblader som ligger over glasskanten med litt våte røde bær, denne balsamicoen som ligger sammen med krydder. Middels fyldig Barolo med bra juice i seg med lilla frukt, litt krydder og saltness her også. Tanninene biter, men relativt sart til Nebbiolo å være her og årgang. Balansert vin som kanskje ikke byr på det lille ekstra.
Poeng: 89

 

 

Legg igjen et svar