Skip to main content

Smaksnotater søtere viner

Prüm, J.J. Bernkastler Lay Riesling Auslese Goldkapsel 2016 – Bernkastel i Mosel – 722,10 Kroner           

Gyllen gul farge. På nesen viser vinen en ren og presis frukt uten noen nonsens. Her er det syrlige sitruser som dytter den forsiktige sødmen litt i bakrunnen sammen med et fint lite steinpreg. På paletten har vinen en god fylde, men preges av en ganske så delikat og presis frukt med attraktive sitrusfrukter og med et fint honningpreg. Balansen mellom frukten, syre, og sødmen er spot on. Bra vin dette. 48 flasker flasker tilgjengelig. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Haag, F. Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Auslese 2016 – Brauneberg i Mosel – 333,70 Kroner           

Strågul på farge. På nesen er vinen litt reduktiv, og den delikate frukten med sitrus og lett søtere vanilje-toner kjennes i bakgrunnen. Vinen har en bra fylde med en fiffig sitrustone som kjennes som flytende godteri på paletten. Syren passer fint på, så det føles aldri for søtt. Bra balanse dette. Kanksje ikke for komplisert, men dog en bra søtere utgave av Riesling. 90 poeng. 

 

Lauer Ayler Stirn Riesling Fass 15 2016  – Ayl i Mosel – 380,60 Kroner           

På denne vinen er det 35 g/l reststødme og 9,5% alkohol.

Vinen er rik på nesen med mer moden sitrus, nektar og med et fint hint av nøtt. Vinen er middels fyldig med meget sødmefulle epler og litt toffee. Syren greier jobben vin. Bra, kanskje litt ukomplisert vin dette. 60 flasker tilgjengelig. 89 poeng. 

 

Prüm, J.J. Wehelener Sonnenuhr Riesling Spätlese 2016 – Wehlen i Mosel – 343,10 Kroner        

Strågul på farge. Vinen er middels intens på nesen med søtere gule frukter og pen mineralitet. På paletten er vinen middels konsentrert med gule tropiske frukter med et lett vanilje-innslag. Vinen har en bra balanse mellom syre, sødme og frukt, men mangler kanskje litt kompleksitet. 300 flasker tilgjengelig. 89 poeng. 

 

Thanisch – Erben Thanisch Berncasteler Doctor Riesling Spätlese 2016 – Bernkastel i Mosel – 364,90 Kroner          

Strågul på farge. Vinen har en relativt bra intensitet på nesen med saftige modne gule epler, et lett lysere syrlig innslag og bittelitt søt karamell. På paletten er vinen middels fyldig med en fin lett søtkrydret gul frukt på en fin utgang der litt søtere toner kjennes. Bra søtvin. 120 flasker tilgjengelig. 89 poeng. 

 

Dönnhoff Oberhäuser Leistenberg Riesling Kabinett 2016 – Oberhausen i Nahe – 226,60 Kroner          

Vinen er strågul på farge, med søtere steinfrukter med mineralitet og lett kanel på nese. Vinen har en grei fylde med en tanke søtere gule frukter og honning med en mineralsk og leskende utgang. Ukomplisert, men bare godt. Bra Kabinett! 96 flasker tilgjengelig. 88 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Von Schubert Maximin Grünhäuser Abtsberg Riesling Kabinett  2016 – Mertesdorf i Mosel –  271,60 Kroner       

Gyllen lys på farge. På nesen er vinen rik og byr mye på seg selv med saftige gule epler som har modnet seg i solveggen, friske gule blomster, honning og nøtter. Vinen er middels konsentrert med gule tropiske frukter og saftige pærer. I vinen merkes en overraskende høy syre som skyver fruktene til side og leder an helt til den friske og saftig utgangen. Her er det mye vin for pengene og bør vurderes. 120 flasker tilgjengelig. 88 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Adam Dhroner Hofberg Riesling Kabinett 2016 – Thron I Mosel – 265,60 Kroner           

Vinen har en rik stil med kremete sitrusfrukter med et bra smør og mineralpreg på nesen. Vinen er middels fyldig med en gul masse med smøraktige sitruser og med lette tropiske toner. En bra skinnende syre holde den søte følelsen nede. En bra og rimelig kabinett. 180 flasker tilgjengelig. 87 poeng.