Skip to main content

Det blir lansert 164 forskjellige viner under denne spesiallanseringen med til sammen 148 vinerRiesling-druen. Her kan du lese 41 smaksnotater på viner i en mer tørrere stil. Merk at enkelte av vinene som blir omhandlet kan også være en tanke søtere stil, men dette skal framkomme i smaksnotatet enten ved at restsødme er omhandlet direkte eller at dette kan leses i vinens navn.

Smaksnotatet på de søtere vinene kan leses på egen side som du kan besøke her.

Merk at av ca 50 testede på Riesling-druen var 10 viner ødelagt med forskjellig feil. Det er alarmerende. Dette gjaldt også dessverre viner fra topp-produsenter.

Smaksnotater 

Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2016 – Niederhauten i Nahe – 520,60 Kroner       

Denne perlen fra Nahe har en lysere gyllen farge. På nesen kommer det litt tyngre, men frisk frukt som oppleves ganske så kremete sammen med smørdyppede sitrusfrukter, lett røyk, og med et bittelitte søtt innslag som tilsammen gir et delikat aromabilde.

På paletten gir vinen straks et presist og herlig fruktbilde som ikke brer seg voldsom ut, men bare blir hengende presist og linært i munnen. Dypt konsentrerte sitroner, pærer, mineraler og gress leier den flotte crispy syren til en lang og smattende utgang som er med på å gi en flott balansert vin som bare vil utvikle seg positivt de neste 8 årene. Knallkjøp. 168 flasker tilgjengelig. 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Keller Westhofener Abtserde Riesling GG 2016 – Westhofen i Rheinhessen – 701,60 Kroner           

Strågul på fargen. Vinen er straks forførende på nesen med litt forsiktige, men herlige sitrusfrukter dyppet i mineraler, lett smør og med et snev av brent treverk. På palletten har vinen giret om og brer rundt seg med den store fylden, som allikevel oppleves som elegant. Her er det meget ren og frisk sitrusfrukt, saftige gule epler og salter som preger smaksbildet. Denne vinen trenger minst 8-10 år før den synger på det ypperste, men vinen har absolutt alt som trenges. Flott vin. 94 poeng. For nå.  Spesielt anbefalt. 

 

Von Winning Forster Kirchenstück Riesling GG 2016 – Forst i Pfalz – 651,50 Kroner           

Vinen er gyllen gul på farge. På nesen har vinen umiddelbart en flott intensitet og konsentrert frukt med sitrus, tung nektarkjerne og et bra mineralsk snitt. Vinen har en perfekt fylde og er på anslaget umiddelbart fokusert og lynskarp. Vinen vokser godt i munnen og tar med seg den flotte syren på veien. Her er det gule generiske frukter, tydelig mineralitet og røyk på en lang og delikat utgang. En meget flott vin som du gjerne gir 10 år i kjelleren før du mediterer med den. 84 flasker tilgjengelig. 94 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Schloss Lieser Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2016 – Braunerer i Mosel – 400,80 Kroner          

Toppvinene fra Scloss Lieser har vært vanskelig å få tak i Norge. Men nå har det kommet noen få sjeldenheter her.

Vinen er strågul på farge. På nesen er vinen umiddelbart presis og konsentrert med gule tyngre sitrusfrukter og perfekte modne gule epler. Også et snev av voks kanskje. Vinen har en flott fylde, men oppleves allikevel slank med ren herlig frukt. Her er det finesse på høyt nivå. Litt yngre lekne sitroner og bittelitt lime. Lang mineralsk utgang. Syren er høy, men vinen oppleves som balansert. Dette er en meget god vin. 14 flasker tilgjengelig. 93 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Emrich-Schönleber Monzinger Frühlingsplätzchen Riesling GG 2016 – Monzingen i Nahe – 521,60 Kroner      

Vinen har en strågul farge. På nesen er vinen i starten tilkneppet og vanskelig å tyde. Et par dobbeltdekanteringer og luft får den til å kvikne noe til og gir en dyp konsentrasjon med smørpregede friske sitrusfrukter og flott mineralitet. På paletten er vinen sky og vil helst ikke vise seg fram. Men under huden er den voldsom konsentrasjon, dette er bokseren som venter på å gi deg en knock out med trøkk og presisjon med konsentrert frukt og skarp syre. Her tydes friske saftige halvmodne gule epler, syrlig umoden pære, noe floralitet, stein og litt røyk. Vinen har også en flott utgang. Denne vinen vil være super om ca 8-10 års tid. Gi den tid, dette er en vin med stor potensiale. 34 flasker tilgjengelig. 93 poeng. For nå. Spesielt anbefalt. 

 

Wittmann Westhofener Aulerde Riesling GG 2016 – Westhofen i Rheinhessen – 466,60 Kroner           

Vinen har en strågul farge. På nesen er vinen nesten lett kremete med utrolig lekne og flotte sitruser, med smørblomster og et attraktivt snev av nøtter. Vinen har virkelig et herlig crispy aromabilde. På paletten er vinen fortsatt attraktiv men har tonet seg noe ned. Middels konsentrasjon med et fint slankt preg med smørpregede sitruser, lett stilk, gress og fine salter kjennetegner smaksbildet. Den tydelige syren kler vinen godt, men et tiltrekkende snev av sødme. Dette er en meget god vin med utviklingspotensiale. En av de beste Aulerde fra Wittmann noensinne? 60 flasker tilgjengelig. 93 poeng.  Spesielt anbefalt. 

 

Müllen Trarbacher Hühnerberg 3te Terrassen Riesling Spätlese** Trocken 2016 – Traben-Trabbach i Mosel                 509,40 Kroner

Dette er en vin som har fått høy-score i internasjonal vinpresse i de siste årene. Druene er hentet, som navnet sier, fra den tredje terrassen av fire mulige i vinmarken. Det nevnes at det trolig er munker som terrasserte skråningene i sin tid, som ligger 1100 meter innover fjellet. Ikke akkurat kostnadseffektivt dette.

Vinen er rik og leken på nesen med noe yngre lett umodne sitrusfrukter som avgir en kjøligere nese. På paletten har vinen en ekspressiv konsentrasjon og reagerer lynkjapt i anslaget. Syren reagerer like raskt med en sylskarp syre som du nesten stikker deg på. Her er det en ren og presis frukt som bare varer. Tyngre, både gule og grønne frukter, skarp fjærestein, og et hint av en oljete følelse. Syren er som sagt skarp og nydelig. Idag blir vinen nesten litt for interessant med mye av alt og vil trenge 10 år for å finne den optimale balansen. Uansett, verdt å putte ned i kjelleren dette. 48 flasker flasker tilgjengelig. 92 poeng. For nå. 

 

Immich-Batterieberg Enkircher Ellergrub Riesling 2016 – Enkirch i Mosel – 481,00 Kroner           

Vinen er lys gyllen gul på farge. Vinen er rik på nesen med litt tyngre modne saftige gule epler, der saften bare renner. Også litt tørr kvist og mineralitet på aromabildet. Vinen har en bra fylde, men sin søtladne saftige gule epler som får besøk av den litt mer syrlige grønne eplen og den tørre nøtten. Tilsammen tilfører dette en bra kompleksitet i vinen som har en bra sødmefull utgang. Flott vin dette. 36 flasker tilgjengelig. 92 poeng.  Spesielt anbefalt. 

 

Schäfer-Fröhlich Monzinger Halenberg Riesling GG  2016 – Monzingen i Nahe – 529,70 Kroner        

Strågul på farge. Vinen våkner litt brutalt ut av dvalen, og vil helst bare sove videre. Men etterhvert byr vinen litt på seg selv med modne sitruser, lette blomstertoner, gule strå, stein, samt noe jordlige toner på nesen. Den gir nesten et ubestemmelig preg av stall også, uten at dette innvirker negativt på aromabildet. På paletten er det fine tyngre gule frukter med et bra preg av smørtoner og fin mineralitet. Også en tydelig syre som vil være med på festen og leverer det ytterste den greier. Dette er en vin som greier å balansere frukten, sødmen og syren på en god måte, og vil bare fortsette å by på seg de neste 15 årene. Bra vin. 71 flasker tilgjengelig. 92 poeng. 

 

Mosbacher Forster Ungeheuer Riesling GG 2016 –  Forst i Pfalz – 329,60 Kroner           

Vinen er en mellomting mellom strågul og gyllen gul. På nesen har vinen en middels intensitet med frisk grønn eple, sitruser og med et fint saltlag. Vinen er overraskende konsentrert, men det er spesielt den lekne og flotte frukten som setter spor med sitrusfrukter, epler, skifer og salter som gir en herlig forfriskende vin. Syren passer vinen perfekt og gir en flott friskhet til denne gode vinen som bare vil utvikle seg i kjelleren de neste 5-8 årene. 600 flasker tilgjengelig. 92 poeng.  Spesielt anbefalt. 

 

Rebholz Birkweiler Kastanienbusch Riesling GG 2016 – Birkweiler i Pfalz  – 597,70 Kroner           

Vinen er rik og tydelig på nesen med gule epler og en tropisk tone med saftig melon som preger aromabildet sammen med litt salter. På paletten er vinen fyldig, nesten litt fet med en flott skinnende syre. Her er det en saftig generisk gul frukt som preger smaksbildet sammen med en flott mineralitet. Vinen trenger tid for å finne det riktige balansepunktet, men alt er tilstede her. Flott vin. 60 flasker tilgjengelig. 92 poeng. 

 

Lauer Ayler Schonfels Riesling GG Fass 11 2016 – Ayl i Mosel – 420,60 Kroner

Druene kommer fra en parsell som ligger langs Saar i en ganske bratt vinmark. Vinstokkene er opp mot 100 år gamle. Dette sies å kanskje være den aller beste vinen fra Lauer.

Vinen er gyllen lys på farge og på nesen er vinen rik med lett tropisk frukt med melon, nektar og gule blomster. På paletten har vinen en pen fylde, den vokser seg litt grov og stor i munnen. Her får du bitre sitrusfrukter og grønt gress på smak. Fin syre som balanseres av dne brede frukten. Dette er en vin som trenger minst 5 år i kjelleren for å finne den optimale balansen, mer er absolutt verdt å putte i kjelleren. 60 flasker tilgjengelig. 91 poeng. 

 

Haart, J. Piesporter Goldtröpfchen Riesling 2016 – Piesport i Mosel – 391,50 Kroner           

Vinmarken til denne vinen er stor og relativt varm. På farge er vinen strågul. På nesen viser vinen en rikere stil med en leken, men lett fet stil. Ja, nå snakker vi. Sånn skal det lukte. På paletten forsøker vinen å holde inn magen, og framstår som både litt slank og fet samtidig. Sitrusfruktene er på den syrlige siden og det vanskelig å unngå rynker i panna. Noe røyk og herlige skifertoner bistår frukten til å gi et flott smaksbilde, dog kanskje vel syrlig. Uansett, en bra vin dette. 33 flasker tilgjengelig. 91 poeng.  Spesielt anbefalt. 

 

Von Schubert Maximin Grünhäuser Abtsberg Riesling GG 2016 – Mertesdorf i Mosel – 396,60 Kroner         

Vinen har en strågul farge. På nesen er vinen rik og litt grov, med bred gulere frukt som går mot tunge modne sitruser og et snev av nøtt. På paletten er vinen fyldig og brer rundt seg med herlige sitrusfrukter, samt gule og grønne epler. Utgangen går mot det tropiske, men en flott pen syre som balanseres fint av den gode frukten. Dette var en bra vin det. 120 flasker tilgjengelig. 91 poeng.  Spesielt anbefalt. 

 

Schätzel Niersteiner Ölberg Riesling GG 2016 – Nierstein i Rheinhessen – 446,30 Kroner           

Denne vinen kommer fra en gammel produsent der nye krefter har tatt over. På farge er vinen gyllen lys. På nesen er vinen rik med gule epler, moden pære, blomstereng, og røyk. På paletten viser vinen en bra fylde med saftige modne gule epler og mot andre lysere stenfrukter. Bra mineralitet også. Syren er tydelig og vinen trenger litt tid for å finne den riktige balansen. Men uansett – flott vin med bra utviklingspotensiale. 240 flasker tilgjengelig. 91 poeng. For nå. 

 

Rings Ungsteiner Weilberg Riesling GG 2016 – Ungstein i Pfalz – 419,70 Kroner           

Lys gyllen farge. Vinen er rik på nesen og er umiddelbart forførende med flotte friske sitrustoner, krydder og røyk. Vinen har også en pen fylde med slankere gule frukter og med en fin mineralitet. Dette var en virkelig delikat vin, der syren aldri blir for høy. Bra gjort. 120 flasker tilgjengelig. 91 poeng. 

 

Acham-Magin Forster Jesuitengarten Riesling GG 2016 – Forst i Pfalz – 340,60 Kroner           

Vinen som omtales som Acham-Magins beste vin og er lys gyllen på farge. På nesen er vinen rik og stor med kremete sitrusfrukter og nesten med et lite gjærbakst-preg. På paletten har vinen en middels konsentrasjon, men tar det igjen med en ren og flott frukt med sitrus, lett nektarpreg, og med en fiffig mineralitet. En fin underliggende syre kjennes, men blir dyttet ned fra scenen av den fine frukta. Bra utgang også på denne vinen som vil trenge tid i kjelleren for å utvikle seg enda mer. Men denne har det meste. 360 flasker tilgjengelig. 91 poeng. For nå.  Spesielt anbefalt. 

 

Schloss Neumeier Neuweierer Goldenes Loch Riesling GG – 2016 – Neumeier i Baden – 340,60 Kroner           

Det er litt varmere klima i Baden, men vinmarkene til denne vinen ligger i en bratt skråning i en sidedal med relativt kjølige netter.

Gyllen gul på farge. På nesen har vinen en middels intensitet med gule generiske frukter, noe smørtoner og med et fint mineralsk snitt. Vinen er fyldig og leken på paletten med en tropisk tone på frukten i en litt varmere stil. Vinen brer seg godt ut og er kanskje ikke for komplisert, men dette er absolutt en positiv overraskelse. Syren er passende tilstede. Dette var godt det! 96 flasker tilgjengelig. 91 poeng.  Spesielt anbefalt. 

 

Zilliken Saarburger Rausch Riesling Diabas 2016 – Saarburg i Mosel – 425,70 Kroner

Vinen er Strågul på farge og har 17.9 gram restsødme og over 7 g/l syre. Alkoholen er på 11% alkohol.

Vinen er foreløpig litt forsiktig på nesen og er nesten litt knytt. Her er det sitrus, nesten lett brødbakst, nøtt og kanel. På paletten har vinen en bra fylde med syrlige lysere gule frukter. Syren er tydelig, men jeg synes vinen greier balansen greit allerede, selv om 5-8 år i kjelleren vil kle vinen godt. En bra vin til asiastisk mat. 90 Poeng. For nå. 

 

Vollenweider Schimbock Riesling Trocken 2015 – Traben-Trarbach i Mosel – 381,60 Kroner          

Vinen er ganske intens på nesen med litt grovere og maskulint uttrykk. Her er det dyp konsentrerte gule frukter med et innslag av florale toner. Vinen er også bra konsentrert på paletten med saftige gule epler, og med et innslag vel syrlige grønne epler. Syren er virkelig tilstedeværende, og selv om dette er en meget god vin vil den trenge tid i kjelleren for å finne den optimale balansen. Men igjen – dette er vin! 120 flasker tilgjengelig. 90 poeng. 

 

Crusius Traiser Mühlberg im Rotenfels Riesling GG 2016 – Traisen i Nahe – 470,70 Kroner           

Crusius var visstnok en anerkjent produsent på 1980-tallet og en av de første produsentene som lyktes med de tørre Rieslingene. Etter at gamlefar gav seg på slutten av samme tiår har det vært en liten nedtursperiode fram til nå. Vinen er strågul på fargen og har en lett intens nese med gule sitrusfrukter som hinter mot det tropiske. På paletten er vinen middels konsentrert og viser et delikat smaksbilde med sitrusfrukter, litt stein og noe røyk. Vinen har en tydelig syre og den syrlige utgangen får deg til å kjenne at du lever. Det er jo viktig. Bra levert dette. 120 flasker tilgjengelig. 90 poeng. 

 

Von Winning Deidesheimer Mäushöhle Riesling Trocken 2016 – Deidesheim i Pfalz – 291,40 Kroner           

Lett gyllen på farge. Vinen er rik og leken på nesen med fyrrig og attraktiv sitrus samt med en fin kremete smørtone. På paletten har vinen en overraskende bra fylde, den brer seg godt rundt i munnen med flotte ferske sitruser og en bra crispy syre. Bra vin dette! 360 flasker tilgjengelig. 90 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

May Retzstadter Langenberg Himmelspfad Silvaner GG 2016 – Retzstadt i Franken – 461,60 Kroner           

Denne vinen kommer med druer fra en parsell nord-vest for Retzad. På nesen er vinen rik og tydelig floral med gule blomster som får selskap av modne sitrusfrukter som tenderer mot det tropiske. Vinen vokser godt på paletten uten at den blir for maskulin og svær. Gule frukter mot tropisk preg, lett bitter, noe våte treplanker og en touch vanilje. Dette er en meget bra Silvaner det, og må jo være av de bedre som lages. 84 flasker flasker tilgjengelig. 90 poeng.

 

Welten Rödelseer Küchenmeister Hoheleite Sylvaner GG 2016 – Rodelsee i Franken – 489,90 Kroner        

Vinen er lysere strågul på fargen. På nesen er vinen litt beskjeden, men har en bra konsentrasjon dypt der nede med litt tropisk grønn-gul frukt. Bra mineralitet på nesen også. Vinen har en pen fylde med gyldne sitrusfrukter og grønne epler. Vinen er relativt slank og får et elegant preg. Bra utgang med en fin syre. Jeg liker vinene kanskje litt bredere, men dette er absolutt en referanse Sylvaner. 84 flasker tilgjengelig. 90 poeng.

 

Steinmetz, G. Kestener Paulinshofberg Riesling GK 2016 – Kästen i Mosel – 304,90 Kroner         

Vinen har en mørkere strågul farge. På nesen er vinen lett forvirret og hopper rundt med smøraktige sitruser og lett røyk. Vinen har en pen fylde og brer sendt rundt på paletten. Også her er vinen etterhvert litt ufokusert, virrer rundt og kaster fra seg syrlige sitroner, lime, gule blomster og litt nøtter på smak. Vinen er veldig morsom og litt forstyrrende egentlig. Men hiv den i kjelleren i tre, fire år og se hva som skjer. 180 flasker tilgjengelig. 89 poeng. For nå. 

 

Vollenweider Wolfer Goldgrube Riesling 2016 – Wolf i Mosel – 320,60 Kroner           

Denne tørre Rieslingen har vinstokker som er mellom 100-120 år gamle. Vinen har en lys gyllen gul farge, mot grønnere kant. På nesen er vinen rikere og bredere med generiske gule frukter med et innslag av nøtt. Vinen har en bra fylde med generiske gule frukter. Utgangen er fin, med litt bitre sitrustoner. Syren blir aldri for mye, en bra vin dette. 120 flasker tilgjengelig. 89 poeng. 

 

Adam Dhroner In der Sängerei Riesling Feinherb 2016 – Dhron i Mosel – 325,60 Kroner         

Denne vinen fra Dhron i Mosel har 18 g/l restsømde. På farge er vinen strågul med litt grønnere kant. På nesen er vinen middels intens med gule epler og en lett søtere tone. På paletten er vinen middels fyldig med saftige gule epler som er dyppet i lett flytende sukkertøy. Syren er godt harmonisert i denne vinen som passer fint til asiastisk mat. 120 flasker tilgjengelig. 89 poeng. 

 

Acham-Magin Deidesheimer Mäushöhle Riesling Trocken 2016 – Deidesheim i Pfalz – 209,40 Kroner

Vinen er lett gyllen på farge. På nesen er vinen rik og leken og denne unge karen gir mye av seg seg selv med sitrusfrukter og  et lett smørpreg. Vinen har overraskende pen fylde med gule epler, noe stein og et lite stilkpreg. Lengden er også overraskende bra og vinen kan brukes til det meste. En sannsynligvis sommerfavoritt dette her. Flott vin. 360 flasker. 89 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Mosbacher Forster Musenhang Riesling Trocken 2016 – Forst i Pfalz – 230,60 Kroner          

Strågul på farge. Syren skal visstnok være på nesten 8 g/l. På nesen er vinen rik med sitrusfrukter der lime er ganske så tydelig. På paletten har vinen overraskende pent anslag med friske sitrusfrukter og syrlige epler som nesten greier å holde fylden oppe hele veien. Utgangen blir kanskje vel kort, men uansett er dette helt supert og et meget godt kjøp. 600 flasker tilgjengelig. 89 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Koehler-Ruprecht Weisser Burgunder Kabinett Trocken 2016 – Kallstadt i Pfalz – 240,60 Kroner           

Den nye driveren har tidligere vært med som vinmaker på ikon-produsenten Littorai fra California og har fått bra sving på sakene. Druene til denne Weiss-burgunderen kommer fra 40-50 år gamle vinstokker.

Vinen er rik på nesen med tydelige gule epler og med et fint preg av gule blomster. På paletten er vinen middels fyldig med flotte gule epler, moden sitrus, og en fin mineralsk nerve. Dette var en morsom og god vin som bør prøves. 120 flasker tilgjengelig. 88 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Steinmetz und Hermann Ürziger Würzgarten Riesling Alte Reben 2016 – Würzig i Mosel – 363,70 Kroner         

Vinen har en restsødme på ca 20 g/l, fargen er strågul. På nesen viser vinen yngre gule epler og nesten med et lite lett honningpreg. Vinen har en bra fylde med gule epler, modne pære, litt voks og en liten toffee-tone. Balansen er ganske så bra, men blir kanskje en anelse søt. Uansett, bra dette. 120 flasker tilgjengelig. 88 poeng. 

 

Dönnhoff Kreuznacher Kahlenberg Riesling Trocken 2016 – Bad Kreuznach i Nahe – 286,60 Kroner           

Vinen er lys strågul på farge. På nesen oppleves vinen som rik og tilgjengelig. Leken klar sitrusfrukter, halvmodne epler, mandler, litt voks og røyk danner et morsomt aromabilde. Vinen er relativt konsentrert, men det er syren som gir deg en på tygga og får deg til å våkne. Dette er den syrlige grønne epla som får deg til å grine litt – om du vil det eller ikke. Etterhvert roer syren seg ned, og en bra moden sitrusfrukt og noe mineralitet kjennes på den litt korte utgangen. Morsom vin, dog ikke verdens mest balanserte utgave. Men dette er en vin som vekker deg.  240 flasker tilgjengelig. 88 poeng. Spesielt anbefalt. 

 

Kruger-Rumpf Binger Scharlachberg Riesling GG 2016 – Bingen i Rheinhessen – 325,60 Kroner       

Strågul på fargen, mot lys gyllen farge. Vinen er rik på nesen og heller mot det tropiske med nektar og nøtt. Vinen er middels fyldig og gir syrlige sitrusfrukter, halvmodne epler og bra mineralitet på paletten. Syren er godt tilstedeværende. Bra vin dette som kanskje er vel syrlig. 132 flasker tilgjengelig. 87 poeng. 

 

Heger Ihringer Winklerberg Winklen Rappenecker Weissburgunder GG 2016 – Ihringen i Baden – 357,60 Kroner           

På nesen er denne Weissburgunderen litt forsiktig med sitruser og grønn sommereng.  Vinen er ikke voldsom fyldig, men spiller på den slanke og delikate siden med grønn-gule frukter og et snev av floralt preg. Bra syre også. Der ser du, sjenerte trekk er ikke negativt det. Bra levert. 84 flasker tilgjengelig. 88 poeng. 

  

Müllen Trarbacher Hühnerberg Riesling Kabinett* Trocken 2016 – Traben-Trarbach i Mosel – 302,30 Kroner      

Lys strågul med grønnere kant. Vinen har en bra intensitet på nesen med gule frukter som heller mot det tropiske. Kanskje virker den litt trå og på kanten gjærete på nesen. På paletten har vinen en slankere frukt enn forventet med noe grønnere frukter, men som gir et behagelig smaksbilde. Dog har vinen enn litt påtatt syre, som gjør sitt beste for å ødelegge festen. Konklusjonen er at balansen ikke er helt i varetatt og dette er en vin som krever å settes sammen med syrlige matretter. 132 flasker tilgjengelig. 87 poeng. 

 

Kruger-Rumpf  Binger Riesling Trocken 2016 – Bingen i Rheinhessen – 220,60 Kroner           

Lysere gyllen på farge. På nesen er vinen lett uvøren med litt kremete sitruser på vei mot det tropiske. Også et lite honning-innslag. Vinen har en overraskende bra fylde på paletten med sitruser og saftige gule epler. Det er nok trøkk i denne vinen til å finne bra balanse til den tydelige kameraten syra. Bra utgang også. Dette er mye vin for pengene. 360 flasker tilgjengelig. 87 poeng. 

 

Fürst, R. Bürgstadter Centgrafenberg Riesling GG 2016 – Burgstadt i Franken – 416,60 Kroner

Strågul på farge. Vinen er rik og levende på nesen og hinter mot lysere tropiske frukter med et varmere preg. På paletten er det dog noe annerledes. Vinen har en middels fylde, men det er straks den sylskarpe syra, som får deg til å rynke på nesen. Her er det saftige syrlig grønne epler som dominerer smaksbildet. Noe mineralitet kjennes også. Vinen har potensiale, men idag blir dette for ubalansert. 84 flasker tilgjengelig. 87 poeng. 

 

Weingut O.Trarbacher Ungsberg Riesling Bikiniblick 2016 – Traben-Trarbach i Mosel – 231,60 Kroner         

Ungsberg er en vinmark som kanskje gir Mosels syrligste viner. Denne vinen som kan defineres som Feinherb kommer fra 40-60 år gamle vinstokker.

På farge er vinen strålgul. På nesen viser vinen en middels intensitet med lett parfymerte gule sitrusfrukter. Vinen har en middels fylde med gule epler, litt lime, og et preg av voks.Også tydelige sitrusfrukter på en enkel, men god utgang. Ikke veldig sødmefull følelse egentlig. Syren er godt tilstede, men blir aldri for mye i denne vinen som gir bra med glede for pengene. 180 flasker tilgjengelig. 86 poeng. 

 

Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Spätlese Trocken 2016 – Kaltstart i Pfalz – 365,50 Kroner        

Lett gyllen på farge. Vinen er rik på nesen med modne sitruser og med et greit røykpreg. Vinen har et bra anslag med gule generiske frukter, men vinen kommer liksom ikke opp i fylde. Den høye syren gjør også vinen lett uharmonisk. Helt OK vin. 240 flasker tilgjengelig. 86 poeng. 

 

Immich-Batterieberg Riesling Detonation 2016 – Mosel – 260,50 Kroner      

Druene til denne vinen kommer fra to vinmarker med over 100 år gamle vinstokker. Vinen er lys gyllen på farge. På nesen virker vinen litt uren, men gir etterhvert en litt forsiktig lys generisk gul frukt. På paletten har vinen en middels konsentrasjon med raskt en tydelig skarp syre som setter seg fast. Her er det gule og grønne epler av den meget syrlige sorten så du griner litt på nesen, før vinen retter opp skuta og gir et greit velbehag. Bra utgang også. Vinen har en frisk frukt, men idag blir det vel mye syre og vinen mangler harmoni. 120 flasker flasker tilgjengelig. 85 poeng.

 

Weingut O.Trarbacher Ungsberg Riesling Nativ 2016 – Traben-Trarbach i Mosel – 241,60 Kroner      

Det er første gang denne vinen slippes i Norge og har vinstokker som er over 100 år gamle.

Strågul på farge og på nesen er vinen rik med sitrustoner og litt voks. På paletten har vinen en grei fylde med litt søtere innslag med dropsfølelse med sitroner og lime. Syren er tilstedeværende, men god. Kanskje ble vinen litt vel sukkeraktig, men gir allikevel en fiffig smak. Verdt å prøve til rike matretter. 60 flasker tilgjengelig. 85 poeng.